s

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat an.

Huoju torni, huoju!.

Huoju torni, huoju!

Yökerhomaailman näkökulmasta ravintola-alalle viimeisen vuoden aikana tipahdelleet säännökset, määräykset ja ohjeet ovat tehneet toiminnasta vähintäänkin haastavaa. Tanssimisen täyskielto ja ravintolatiloissa rajoitettu liikkuminen jatkuvat nyt kesäkuun loppuun ja juuri nyt yökerhomme ovat kiinni. Mutta mitä muuta tanssilattialla voisi tehdä sitten, kun taas saa omalta istumapaikaltaan vapaammin liikuskella?

Koska tanssilattia ei ole tanssimista varten

Koronapandemian aikana ravintoloiden toiminnalle on kehitelty moninaisia rajoituksia. Valtioneuvoston asetukseen perustuva laulu- ja tanssikielto astui voimaan 5.3.20121 ja kiellon on tarkoitus olla voimassa kesäkuun loppuun saakka. Edellisen kerran täysi tanssikielto on muuten ollut voimassa sota-aikana. 

Tanssilattialle ei ravintoloissa siis ole asiaa, jos tanssittaa. Tanssia voi kotona, kadulla tai kaupassa. Ravintolatiloissa haahuilu ei myöskään ole sallittua ennen kesäkuun loppua, omalla istumapaikalla täytyy malttaa viihtyä. Me Lygasissa mietimme, että jos vaikka jossain kohtaa omalta paikaltaan vapaammin saisi liikkua, mutta tanssia ei edelleenkään saisi, niin mitä muuta tanssilattialla voisi olla, kuin tanssia?

Torneja tanssilattialle?

Yhteisöllisyys on juttu, jota olemme aina halunneet edistää eri tavoin Night Club Marilynissä & Night Club Vegasissa. Erilaiset arcadepelit ovat tuoneet lukemattomien kaveriporukoiden ja ryhmien iltaan rytmiä, iloa ja tekemistä. Pöytäfutikset, flipperit, ilmakiekot ja muut ovat ilmaiseksi pelattavissa. Yhdessä viihtymisen uusiin juttuihin olemme ajatelleet lisätä rajoitusten rentouduttua erilaisia pihapeleiksi miellettyjä aktiviteettejä. Mikä on tanssin tulevaisuus, kuka tietää. Tanssilattiatilaa olisi kuitenkin mielekästä jotenkin hyödyntää turvalliseen viihtymiseen silloinkin, kun tanssia ei ei ehkä voi.

Tällä viikolla saapuivat puusepän työnä valmistetut, jättikokoiset huojuva torni – pelit. Englanniksi peli tunnetaan nimellä Jenga, pelin kehittäjä nappasi swahilin kielen rakentamista merkitsevän sanan ”kujenga” ja lyhensi sen svengaavaan muotoon. Huojuva torni -pelissä homma menee niin, että puupalikoista rakennetaan ensin torni ja tämän jälkeen paloja aletaan poistaa yksi kerrallaan tornin alaosasta ja lisäämään niitä tornin yläosaan. Tätä veikeää peliä voi pelata yksin tai porukalla.

Huojuva torni -pelivälineet meille valmisti turkulainen VELHO Production Oy. Mika Kiviniemen ja kumppaneiden kädenjälki näkyy yökerhoissamme monessa paikassa, mm. baaritiskit ovat turkulaisen puuseppäosaamisen taidonnäytteitä.