s

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat an.

2020

2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

29.6.2020

Kuluneella viikolla koronarajoituksia ravintoloissa purettiin sen verran, että auki saa olla 02.00 saakka ja anniskelua voi jatkaa 01.00 saakka. Ravintolat voivat ottaa asiakkaita 75% asiakaspaikkamääränsä kapasiteetista, mutta käytännössä tätä ei meillä voida toteuttaa. Samalla nimittäin vaaditaan, että jokaisella asiakkaalla on oltava istumapaikka. No mutta: avasimme siis ekaa kertaa kuukausiin perjantaina 21.00 sekä Lynin että Vegasin. Olimme aivan täpinöissämme, siistiä päästä taas näkemään asiakkaitamme ja tekemään duunia parhaassa porukassa.

Tiukat määräykset toimintatavoista ohjaavat edelleen toimintaamme ja kaikilta vaaditaan malttia. Suuri kiitos teille asiakkaamme siitä, miten kivasti huomioitte henkilökuntamme ja kanssajuhlijat turvavälien ja hygienian osalta. On ymmärrettävää, että tuntuu esimerkiksi oudolle joutua istumaan juomansa kanssa, mutta keksintöhän ei ole meidän ja tällä nyt mennään.

Tulevalla viikolla siirrytään heinäkuulle ja Lygas palvelee ke-la. Back To Lyn kutsuu viettämään kesäbileitä keskiviikkoyöhön. Suuntaatpa heinäkuun startin kunniaksi viihteelle yksin, kaksin tai porukalla, muista avaamisaika 21.00 ja se anniskeluaika 01.00 saakka. Meteorologien mukaan niskaan saattaa tulla kaatosadetta, Lynissä sateesta ei ole haittaa. Turvavälit huomioiden saa tanssia, karaokessa jokainen laulaja saa desinfioituun mikkiin kertakäyttösuojuksen. Arcadepelejä voi pelailla, muista pestä ja desinfioida kädet ennen ja jälkeen pelailun. Muista ostaa itsellesi hieno Club Marilyn Couture -kesäkassi!

Torstain kesäbileet löydät Vegasista (K18), Back to Vegasin dj tarjoilee rytmejä pääsaliin & tanssilattialle, Back Stagella chillaillaan rockin ja Suomipopin tunnelmissa. Bäkkäriltä löydät ilmaisia arcadepelejä. Pelejä desinfioidaan säännöllisesti, muistathan itsekin pestä ja desinfioida käsiäsi tiuhaan pitkin iltaa. Viikonlopunviettoon aukeavat Lygasin molemmat kerrokset, Night Club Marilyn ikärajalla K18 ja Vegas K20. Ja edelleen mennään 21.00 startilla anniskeluajan jatkuessa 01.00 saakka. Juomien kanssa pitää edelleen istua alas, jokaisella asiakkaalla on siksi oltava istumapaikka. Tätä ajatellen seurueille mainioita vaihtoehtoja ovat esim. juomatornit. Jaettavaa riittää, eikä jatkuvasti tarvitse ravata baaritiskillä. Kysy lisää henkilökunnaltamme!

Keskustelin viikonloppuna monen asiakkaamme kanssa kuluneista kuukausista. Puhuimme eri näkökulmista siitä, mitä sulkeminen meidän kannaltamme tarkoitti ja mitä tämän hetken lainsäädäntö tarkoittaa. Ravintola-alahan oli ainoa ala, joka suljettiin pakosta, vaikka toki monen alan työt kuihtuivat kasaan siinä samalla. Meille raskainta oli henkilökunnan lomautus ja epävarmuus, jossa alamme on joutunut elämään. Tietoa ja päätöksiä on jouduttu odottamaan kohtuuttoman kauan ja kompensaatioteema elinkeinonharjoittamisen keskeyttämisestä on osoittautunut maassamme vaikeaksi. Suomessa ravintola-alaa katsotaan eri linssin läpi kuin vaikkapa matkailua, koska kuulumme Sosiaali- ja terveysministeriön alaisuuteen ja alkoholihaittakortti on aina esillä. Suomen liike-elämässä vakavasti otettavat alat ovat TEM:n alaisuudessa.

Ymmärrämme täysin sen, että pandemian hallinnassa ympäristöt, joissa ihmiset kokoontuvat ovat kriittisiä. Nurinkuriselle tuntuivat markettien massat huhti- ja toukokuussa ja oudolle tuntuu tällä hetkellä se, että rajoja ulkomaille avataan samalla, kun suomalaiset ravintolat ovat yhä varsin tiukoissa valjaissa – tietyt rajoitteet voivat huonoimmassa tapauksessa olla voimassa lokakuun loppuun. Ei, emme mekään tahdo uutta aaltoa, mutta tässä kohtaa kansalaisiinkin pitäisi edes hieman voida luottaa. Mutta me mennään sen mukaan, mitä laki & viranomaiset sanovat. Alamme yrityksenä olemme poikkeuksellisen pitkään toiminut ja osa syy sille on myös se, että olemme tietoisesti varautuneet pieniin ja isompiin mutkiin matkalla puskuroimalla toimintaamme sen varalta, että yritystoiminta vaikeutuisi syystä tai toisesta. Pitkäjänteisellä ja -näköisellä varautumisella olemme voineet varmistaa, että toimintamme voi jatkua tästäkin kriisistä huolimatta. Kuten Elton John laulaa. “I’m still standing, yeh yeah yeah.”

 

22.06.2020

Rakas päiväkirja! Olin kirjoittanut päiväkirjaa joka viikko alkukeväästä 2006 saakka koronasulkuun saakka. Kaikkihan siis tietävät, että olemme olleet suljettuna 22.3.2020 alkaen. Ravintolat suljettiin virallisesti lailla huhtikuun alusta
kesäkuun alkuun, mutta tähän saakka aukiolorajoitukset ovat tehneet aukiolon ihan mahdottomaksi. Mutta täällä on kulissien takana huhkittu saneerauksen keskellä, vuokranantajamme aikatauluttamat suurremontit voitiin aikaistaa.
Asiakkaiden sijaan tutuksi ovat tulleet iskuporakoneiden ja timanttileikkureiden äänet, betonipöly ja ympäriinsä lojuvat työkalut. Joinain viikkoina piti päivittäin tsekata, tuleeko sähköä ja mistä tulee vettä, voiko keittää kahvia ja pääseekö
vessaan. Nyt alkaa onneksi olla aika valmista, parin päivän päästä kiinteistössä suoritetaan lopputarkastus.

Perjantaina avaamme ensimmäistä kertaa 21.00, saamme olla auki 02.00 saakka, anniskelu jatkuu 01.00 saakka. Olemme tehneet hartiavoimin töitä voidaksemme varmistaa asiakkaimme ja henkilökuntamme turvallisen töihin paluun.
Tiedotamme yksityiskohdista ja huomioitavista asioista säännöllisesti nettisivuillamme ja somekanavillamme. Huomioithan kanssajuhlijasi, tehdään yöelämään paluusta hyvä kokemus. Kirjoittelen ensimmäisen varsinaisen
Diaryn tekstin viikonlopun jälkeen ja kerron, miten meni.

Niin ja hei: uudet nettisivut! nehän Lygasilla on nyt saatu askarreltua suljettujen ovien takana yhteistyössä Foorlyn kundien kanssa. Tahdoimme tehdä yökerhomaailmamme kerrokset selkeämmin yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, koska Night Club Marilyn ja Night Club Vegas ovat yhtä suurta kokonaisuutta. Toki kerrokset toimivat viikonloppuisin kahtena eri kerroksena, Lyn K18 ja Vegas K20 ikärajalla. Mutta vaikkapa opiskelijabileet ovat arkisin avoinna kaikille täysi-ikäisille ja samat bileet saattavat levittäytyä toisinaan molempiin kerroksiin.
Niinpä löydät nyt Lygasin sivuilta niin Lynin kuin Vegasinkin tärkeät tiedot. Verkkosivut ovat sopiva yhdistelmä uutta ja vanhaa, projekti on ollut erittäin mielenkiintoinen ja innostava.

 

15.03.2020

Maailman ensi-iltansa Lynin pääsalissa saivat tiistaina niin DildoBingo kuin City-Karaokekin, tämä TSTS:n houstaama bileyö oli veikeän eksoottinen sekä asiakkaiden että meidän mielestämme. Keskiviikkona virittäydyttiin vuoden vihreimpään festivaaliin St. Practice Day:n merkeissä, koska harjoitus tekee mestarin. Meneillään oleva koronatilanne sai radikaalin käänteen torstaina, kun hallitus tiedotti asiantuntijalausuntoihin perustuvista, valtakunnallisista toimintatavoista. Homman nimihän on se, että kaikkea matkustamista ulkomaille toivotaan vältettävän ja yli 500 hengen tilaisuuksia ei tule järjestää. Saimmekin tästä runsaasti kyselyitä ja kyllä, mekin toimimme tämän ohjeen mukaan. Kummassakaan kerroksessa ei ole kerrallaan tuota suositusta enempää asiakkaita. Lynin torstain vihreät St. Patrick’s Day -hurvittelut järkkäsi ESN, Vegasissa vihreän saaren huumaan johdattelivat TIO & Opiskelijayhdistys Trade.

Tiistai on tilaisuutesi otttaa käyttöön kaikki ne vihreät vaatteet, joita olet pantannut kaapin perällä. St. Patrick’s Day ja DildoBingo x Turku Students yhdistää irkkutunnelman ja pikkutuhman hassuttelun. Viime viikolla Lynin pääsalissa debytoinut DildoBingo on aivan ilmainen ja Kaalimadon lemmekkäät palkinnot saavat voittajien posket punoittamaan. Luvassa on myös CityKaraoke, joka pääsalissa tuntuu aika eksoottiselta! Sing With Lyn keskiviikkona on sekin aivan erinomainen tilaisuus koklailla, miten karaoketulkinnat Lynin pääsalissa, Keittopäivän tunnelmissa onnistuvat. Torstaina suunnataan kohti vieraita galakseja TOY ry:n Avaruusbileissä. Onko kotiplaneettasi fluorisoiva, valoisa, säkenöivä, liekehtivä, kupliva tai ehkä jotain muuta? Mikä on elämänmuotosi erityisosaaminen? Millaisia terveisiä haluaisin lähettää Tellukselle? Teleporttaa paikalle ajoissa, haalarimerkkejä nopeimmille! Kevään keltaisimmat bileet löytyvät Vegasista, nimittäin Keltaisten Haalarien Bileet. TSTS, IVA ja O’Diako yhdistävät keltaiset voimansa ja toivottavat tervetulleiksi niin kaikki keltahaalariset kuin keltasen värin ystävätkin. Beer Pongia, bileet tanssilattialla ja ilmaisten ajanvietepelien äärellä viihtymistä. Good Times! Perjantaina Lynin stagelle nousee kauniita & komeita Spring Fashion 2020 näytöksessä. Tule tsekkaamaan kevään trendit ja kannustamaan samalla näytökseen osallistuvia, Mr Turku -kandidaatteja. Kenestä tulee Turun oma nimikkokolli?

Meistä moni on itse nähnyt St. Patrick’s -juhlintaa eri puolilla maailmaa ja olemme aina olleet valtavan vaikuttuneita tämän kansainvälisen juhlan monipuolisuudesta, yhteisöllisyydestä ja kulttuurirajat ylittävästä moninaisuudesta. Tämä juhla toimii niin Thaimaan biitsibaareissa, Keski-Euroopan pikkukaupungeissa kuin maailman metropoleissakin. Siksi olemme jo vuosia tahtoneet tuoda juhlan myös teille, rakkaat asiakkaamme. Tätä juhlaa varten ei tarvitse tänäkään vuonna lähteä merta edemmäs!

Mikaela

08.03.2020

Kuluneella viikolla olemme ottaneet tuntumaa kevään olutjuhlaperinteisiin. Historiatietojen mukaan paastoaika sai oluenpanoon oikeutetut munkit kehittelemään tavallista täyteläisempiä ja täyttävämpiä olutlaatuja, tämän on sanottu olevan kevätolutperinteiden taustalla. Meillä hummailtiin beer pong turnauksessa, Ikuisen Vapun Bileissä, Beerfestissä ja Lavatansseissa.

Kukkia, mehiläisiä ja TSTS x DildoBingo tiistaina! Opiskelijajärjestöjen DildoBingobingosarja starttasi muutama viikko sitten hillittömän suurella suosiolla. Niin suurella, etteivät kaikki halukkaat sopineet bingoilemaan. Niinpä päätimme kokeilla TSTS:n kanssa nyt jotain aivan uutta: DildoBingo järkätään tiistaina Lynin pääsalissa! Bingonumeroita voi siis seurata isommissa tiloissa ja useammalta näytöltä. Moottoriturpajuontajamme pitää huolen siitä, että bingo on hilpeää voititpa Kaalimadon huimia palkintoja tai et. Ja bingoiluhan on siis aivan ilmaista. Entä mille kuulostaa lähes yhteislauluksi taipuva suuren suuri CityKaraoke pääsalissa bingoilun jälkeen? Kokeillaanpas nyt sitäkin tiistain kunniaksi! Unohtamatta Keittopäivän hintoja & Lygasin 2,5 € Happy Hour – bonusta, joka on voimassa koko illan kympistä pilkkuun. Kansainväliseen tyyliin St. Patrick’s – juhlamme kestää yli viikon ja keskiviikkona valmentaudutaan St. Patrick’s -maratoniin poikkitieteellisissä treeneissä eli hilpeissä St. Practice -bileissä. Harjoitushinnastona Keittopäivän hinnat ja treenit tanssilattialla & City-Karaokessa. Torstaina startataan Lygasin vihreä festivaali: kansainvälisen St. Patrick’s -juhlan Night Club Marilyniin tuo ESN. Monille vaihtareille kyseessä on home away from home -tyyppinen juttu, sillä tätä vihreän saaren irkkujuhlaa vietetään ympäri maailmaa. Ja koska Pyhä Patrik on insinöörien suojeluspyhimys ja itse juhla mittakaavansa puolesta monella mittarilla maailman suurin kaupallinen ravintolamaailman juhla, ovat TIO & Trade yhdistäneet voimansa Vegasissa. Kiss me I’m Irish! Juhla jatkuu viikonloppuna ja sekä Lyn että Vegas on koristeltu katosta lattiaan teeman mukaan, baareista löytyy muikeita teematarjouksia ja henkilökuntamme ammentaa vihreän värikartan kaikista sävyistä. Muista myös kalenterin mukainen, virallinen St. Patrick’s Day ti 17.3., Lyn is the place the be!

Meistä moni on itse nähnyt St. Patrick’s -juhlintaa eri puolilla maailmaa ja olemme aina olleet valtavan vaikuttuneita tämän kansainvälisen juhlan monipuolisuudesta, yhteisöllisyydestä ja kulttuurirajat ylittävästä moninaisuudesta. Tämä juhla toimii niin Thaimaan biitsibaareissa, Keski-Euroopan pikkukaupungeissa kuin maailman metropoleissakin. Siksi olemme jo vuosia tahtoneet tuoda juhlan myös teille, rakkaat asiakkaamme. Tätä juhlaa varten ei tarvitse tänäkään vuonna lähteä merta edemmäs!

Mikaela

01.03.2020

Laskiaistiistai x DildoBingo oli aivan oiva yhdistelmä. Keskiviikkona Polar Beer Vegasissa by Katko, Anglica & Sosiaalitieteiden klubi keräsi karhut ja karhumieliset yhteen, vuorokauden vaihtuessa siirryttiin Kansainväliseen Jääkarupäivään. Lynissä otettiin aikamatka 1920-luvulle yhdessä TOY ry:n kanssa. Torstain Viidakkobileissä juhlittiin tropiikin tyyliin ja samalla tehtiin hyvää sademetsille WWF-tuen muodossa, filantrooppeina ESN, Mañana ja Affekti. Vegasin Turvaseksibileet puolestaan tekivät hyvää muistuttamalla siitä, että paras seksi = turvaseksi. Tästä reippailusta vastasivat TSTS, Digit & Asteriski.

Maaliskuun eka tiistai, woop woop! Suuntaa City-Karaokeen lauleskelemaan World Wildlife Dayn kunniaksi tai juhlista vaikkapa sitä, että tänä päivänä vuonna 1955 Elvis esiintyi ekaa kertaa televisiossa. Lynin Keittopäivä & Lygasin 2,5€ Happy Hour kympistä neljään. Keskiviikkona Vegaisssa starttaillaan jo 18.00, tervetuloa tsekkaamaan Turku Beer Pongin turnaushurvittelua. Kympiltä alkaa Beer Pong Party yhdessä TIO ry:n kanssa. Samaan aikaan ollaan myös ihan simasuita, kun Lyn valjastetaan ikuisen Vapun bileisiin, ohjaksissa Hybridi & Index. Mä maalaispoika oon: keväällä maatalojen eläimet päästetään laitumille ja samalla kirmailemaan lähtee maatalon väki. Vegasin torstaiyössä löydetäänkin maitolaiturille ja lavatansseihin, Landerundi tuo heinähatut ja hankkijalippikset tanssilattialle TUO:n johdolla. Kevätolutaika sekin ennakoi kevään tuloa ja tämän kunniaksi Germanica & Delta järjestävät hyväntuulisen Beerfestin Night Club Marilyniin – Prosit!Beerfestillä jatketaan myös perjantaina, kansainvälinen olutjuhlatunnelma kutsuu heti kympiltä.

Joka päivä tiedän, että tekemämme työ on merkityksellistä. Moni ajattelee, että yökerhoala on pinnallista puuhastelua, et-sä-tiedä-kuka-mä-olen -juttuja, ohimenevää peilipallon kimmellystä. Jossain se epäilemättä on just näitä, mutta me halutaan tehdä asioita toisin. Viimeisin lukemani tutkimustulos (Tilastokeskuksen vapaa-aikatutkimus), joka taas vakuutti minut duunimme tärkeydestä, kertoo, että arkeaan ikävystyttävänä pitää peräti 20% suomalaisista! Siis viidenneksen mielestä suurin osa elämästä on jokseenkin mitäänsanomatonta mössöä. Se, että saamme tarjota asiakkaillemme pirskahtelevaa iloa, kuplivaa riemua ja hetkiä muiden ihmisten keskellä on ihan parasta. Haluan uskoa, että meidän asiakkaidemme elämänasenteeseen voimme ihan aidosti vaikuttaa. Ei elämän kuulu olla mitäänsanomatonta mössöä.

Mikaela

23.02.2020

Uuh, aah: DildoBingon paluu oli suursuksee! TYK ry:n keralla järkätty tapahtuma keräsi paikalle mahtavan joukon hupailijoita ja hekumalliset palkinnot pääsivät onnetarten suosikkien mukana kotiin. Keskiviikkona Vegasissa innostuttiin Skandica, Iva & Pulterit -kombon Machobileiden roolileikeistä verhoutuneena stereotyyppisiin machokuteisiin. Oli lattarimachojen viiksiä & rintakarvoja, Tom of Finlandin tiukkaa, mustaa nahkaa ja erilaisia Easy Rider – henkisiä asuvalintoja. Aviatoreita unohtamatta. Torstain Penkkarisimulaattori tarjosi aikamatkan omaan abivuoteen tai vaihtoehtoisesti itselle totaalisesti vieraaseen historian tapahtumaan. Makeaa mahan täydeltä ja huikeita hetkiä ”abi”kavereiden kanssa järjestivät Kanta & Affekti. Samaan aikaan Lynissä kiidettiin tähtisumussa Hybridispeksin johdolla, Avaruusristeilyllä valloitettiin tuntemattomia galakseja ja nautittiin viimeisen rajaseudun ennalta-arvaamattomuudesta speksibändin, tanssijoiden & impron siivittämänä.

Maailmalla vietetään karnevaaleja, Lynissä Laskiaista: Laskiaistiistaina liu’ut tarjoaa Lynin & Kaalimadon DildoBingo. Jos pakkaseton talvi ei poskiin tuo punaa, tämä hubailu varmasti sen tekee. Moninaista bingoyleisöä huomioiva palkintovalikoima riemastuttaa ja onnettaren suosikkeja, mutta myös muita bingoilijoita. Tästä pitää huolen moottoriturpa-juontajamme! Bingoilu on ilmaista ja sen jäleen jatketaan City-Karaokella. Keittopäivän muiden ilojen lisäksi budjettia hellii Lygasin 2,5€ Happy Hour koko illan. Keskiviikkona kurvaillaan TOY ry:n kanssa Great Gatsby – hengessä 20-luvulle, joten kaivahan kaapistasi liituraita, hapsuhame, höyhenpuuhkat, Charleston-päähine, ylipitkät helmet, pitkät hansikkaat, fedora, nilkkaimet.. Nopeimmin Speakeasy -meininkeihin saapujia odottaa viehkeä haalarimerkki. Samaan aikaan löytöretkeilijät löytävät Vegasista uuden napajäätikön. Polar Beer -bileet Vegasissa tarjoavat talvisimulaattorin, jossa jokainen voi heittäytyä jääkarhuksi ja liukua tassuillaan pitkin tanssilattiaa ihan muina nalleina & nauttia jäätävän hyvästä meiningistä retropelien äärellä & beer pongissa. Jos jääkarhuhaalarimerkki himottaa, saavu heti kympiltä! Torstain löytöretki by Manana, ESN & Affekti vie juhlijat aivan eri latituudeihin. Lynin Viidakkobileissä oman elämänsä Tarzanit ja viidakon villit valtiaat yhdistävät hauskuuden & filantropian: Viidakkobileiden jokainen pääsylippu hyödyttää WWF:n sademetsien suojeluprojektia. Verhoudu omaan suosikkieläinhahmoosi, tartu liaaniin ja heilauta itsesi paikalle ajoissa, haalarimerkki odottaa. Vegasin Turvaseksibileillä torstaina muistutetaan siitä, että seksi on kivaa, sitä on jos vaikka minkä sorttista, mutta ainoa oikea tapa nauttia siitä on turvaseksi. Valitsitpa vaatteesi sitten fantasioidesi johdattamana tai tunnustaen ainejärjestösi väriä, olet mitä tervetullein näihin hurvitteluihin nauttimaan kuumasta sykkeestä tanssilattialla, Pianowarin livesyleilystä, ilmaisten retropelien huumasta ja siitä hekumasta, kun beer pongissa pallo osuu maaliin.. Hottiksia haalarimerkkejä varattuna nopeimmille ja Turvaseksibileet järkkäävät Asteriski, TSTS & Digit. Karkauspäivä lauantaina täyttää vihkikirkot ja häiden jatkoille onkin helppoa suunnata Lygasiin. Soita ennakkoon ja järjestämme seurueen tyylikkästi jonon ohi! Perinteen mukaan naiset kosivat karkauspäivänä ja mikäli vastaus on kieltävä, tulee kosijalle hankkia hamekangas. Kiinnostaisi kuulla, montako metriä kangaskaupoissa mekkomatskua tulevina viikkoina myydään.

Karkauspäivä löytyy neljällä jaollisista vuosista. Sehän on siis melko veikeä juttu sinänsä, että silloin syntyneiden synttärin viettäminen muina vuosina on vähintäänkin eksoottista. Ja niin, ne silloin naimisiin menevätkin saavat jatkossa hääpäivän vain harvakseltaan. Kansanperinteen mukaan karkauspäivä on ”nurinkurinpäivä”, jolloin vähän erikoisemmatkin jutut ovat ihan ok. Jos karkauspäivän määritelmä on tuo nurinkurisuus ja erikoisuus, taitaa meillä olla karkauspäivä joka päivä. Niin vaihtelevaa ja erikoista elämää yökerhomaailmassamme elellään. Kippis siis ikuiselle karkauspäivälle!

Mikaela

16.02.2020

Love me like you do: sydämellinen, rakkauden ja ystävyyden täyteinen viikko starttasi ESN vaihtareiden bileilllä tiistaina. Keskiviikkona hurviteltiin Opiskelijayhdistys traden ja TOY:n keralla Ystävät Päissään -teemalla ja torstaina Lygasin syleilyynsä sulki Halibileet by Digit & Germanica. Saimme paljon kiitosta siitä, että olimme ko. iltana ainoa keskustan yökerho, johon pääsi ilman ennakkoon ostettua sisäänpääsyä ja jossa hintataso kokonaisuutena oli opiskelijaystävällinen. Kiitosta tuli myös perjantain Ystävänpäiväeduista, kukkaro kiitti!

Kevät herättää hormonit ja poikkitieteellinen DildoBingo by TYK ry onkin juuri siksi ihan mahtavaa tiistaiohjelmaa. Itse bingoilu on ihan ilmaista ja Kaalimadon hykerryttävistä palkinnoista löytyy jokaiselle jotakin. Ja siis vaikka onnetar ei suosisi, on bingoilu yksin, kaksin tai porukalla superkivaa. Keskiviikkoyöhön osuvat Machobileet Vegasissa. Bilesetti ammentaa inspiraaatiota machoilusta ja Tom of Finlandin habituksesta. Riippumatta todellisen machoutesi & testosteronisi asteesta ja viiksiesi & tatuointiesi aitoudesta, kaiva kaapista nahkahousut ja -asusteet, Aviatorit, päheimmät riipukset & machoimmat helmet. Tamppaa tanssilattiaa, pelaa beer pongia. Haasta frendit pöytäfutis tai flipperimatsiin. Nopeimmin Pulterit, IVA & Skandica trion bileisiin paikalle kurvaavia odottaa päräyttävä, teeman mukainen haalarimerkki. Torstaina Vegasissa ollaan helmikuun trendin harjalla. Penkkaribileet by Kanta, Fobia & Affekti tarjoaa penkkarisimulaation niille, jotka haikailevat abikevääseen ja lukulomaan. Mutta nämä Kanta ry:n & Affektin bileet ovat nappivalinta myös niille, jotka eivät ole koskaan penkkareita henkilökohtaisesti kokeneet. Ah, miten vapaus maistuukaan makealle! Risteilymatkustuksen suosio ei näytä hiipumisen merkkejä ja Night Club Marilyn & HybridiSpeksi suuntaavat laivastonsa kohti tulevaisuutta & tuntemattomia galakseja. Avaruusristeilyn vaiheita voi vain arvuutella, mutta meille annettujen ennakkotietojen perustella miehistö ainakin tanssii, laulaa ja improilee. Verhoudu oman planeettasi parhaaseen sotisopaan ja astu laivaan. Nopeimpia odottaa universumin uniikein haalarimerkki!

Olen tässä jutellut erilaisten ainejärjestö- ja opiskelijayhdistystyyppien kanssa siitä, mitä yhteistyö kanssamme tarkoittaa ja miten me molemmat osapuolet voidaan onnistua. Ihan ensiksi pitää muistaa, että kaikki ollaan ihmisiä ja jokainen meistä oma, erityinen persoonansa. Yhteistyö opettaa tulemaan toimeen todella monen tyyppisten ihmisten kanssa. Mutta ihan tärkeintä mun mielestäni kaikessa yhteistyössä ja myös vaikkapa työelämässä ylipäätään, vaikka se ehkä kuulostaa tylsältä: ole mukava aina, kun voit olla mukava. Ja silloinkin, kun se tuntuu vaikealle, ole ainakin ihmisiksi. Ole se tyyppi joka auttaa, jos voi. Anna hyvän kiertää. Vastapalvelus ei välttis tule takaisin samasta suunnasta, mutta jotain kautta jopa just silloin, kun sitä ehkä vähiten odotat.

Mikaela

09.02.2020

Goomilta palautuneita reissaajia nähtiin sankoin joukoin tiistaiyössä, kyllähän hyvät paardit vaativat hyvät jatkot. Keskiviikon kulttuuripljäjäyksestä vastasi I/O Speksi, joka sekin on alusta loppuun saakka opiskelijoiden käsialaa. Stagella nähtiin speksibändi, kuultiin laulajia, ihasteltiin improilua ja tanssia. Illan teema Oops, 2000’s Party tarjosi mainion mahdollisuuden verhoutua lantiofarkkuihin, navan paljastaviin toppeihin, graffitikuvioituihin paitoihin ja muihin vuosituhannen vaihteen ihkuihin vetimiin. Torstain miniloman Meksikon lämpöön järkkäsi duetto TYK & TPO, kuumien rytmien ja cervezan parissa talvi & kylmyys unohtuivat erinomaisesti.

Tiistain superkansainväliset hulabaloot järjestää ESN. VIP Party vol. 2 tuo vaihtarit eri korkeakouluista Lynin tanssilattialle ja tervetulleita ovat tietenkin myös suomalaiset opiskelijat, uusiin tyyppeihin tutustuminen ja kielitaidon treenaaminen ovat riemukkaan suositeltavia aktiviteetteja. Keskiviikko enteilee jo Ystävänpäivää. Opiskelijayhdistys Traden ja Toy ry:n Ystävät Päissään -bileissä ystävyys, lemmekkyys ja rakkaus saavat pään pyörälle. Nopeimpia odottaa cupidokelpoinen haalarimerkki. Torstaina taidamme olla kaupungin ainoa yökerho, johon pääsee ilman ennakkoon ostettua lippua. Lygasiin levittäytyvät Halibileet by Digit & Germanica sykkii lemmekästä lämpöä tanssilattioilla, Pianowarissa, City-karaokessa, beer pongin & ilmaisten retropelien äärellä heti kympistä alkaen. Nopeimpia Amorin apulaisia odottaa lipunmyynnissä söpöstelyhaalarimerkki. Ja yöllähän siirrytään Ystävänpäivään, muista rutistaa ystävää ja suudella omaa murua. Tokihan voit ilahduttaa myös itsellesi totaalivieraita tyyppejä osoittamalla eri tavoin olevasi ystävällismielinen ja mukava kanssajuhlija. Random Acts of Kindness toimii aina! Perjantaina jatketaan Ystävänpäivän tunnelmissa ja sen kunniaksi Night Club Marilynissä & Night Club Vegasissa Salmari 1,00 €/kpl koko bileyön ajan ja myös Lygasin 2,5 € Happy Hour ilahduttaa kympistä pilkkuun!

Kuluneella viikolla Vegasissa on askarreltu baarien oluthanauudistuksen (lue: remontti) parissa varhaisesta maanantaiaamusta pitkälle torstaiyöhön. Ei ole mikään ihan pikkujuttu suunnitella linjastojen vetoja ja varastologistiikkaa alusta alkaen uudestaan, vaihtaa kaikkia letkuja, tehdä uusia vetoja ja asentaa uusia hanoja. Näin me nyt anyways tehtiin. Samaan aikaan pestiin kokolattiamattoja, verhoiltiin sohvia, fiksailtiin isoja & pieniä juttuja, jotka sai rempan yhteydessä tehtyä. Ja hoidettiin kaikki ne ihan jokaviikkoiset duunit esim. toimistoissa, tavaran vastaanotossa ja tietenkin Lynissä iltaisin. Lynissäkin päivystettiin bändiroudailua jo hyvissä ajoin keskiviikkona alkuillasta, torstaina koristeltiin Meksikoteemaa ja niin edelleen. It’s a kind magic.

Mikaela

02.02.2020

Joku osuvasti somessa ilmaisi, että Turussa on uusi kuukausien jako. Viisi marraskuuta ja seitsemän muuta kuukautta. Tavattoman harmaan sään vastapainoksi on onneksi ollut jälleen tarjolla mainioita opiskelijabileitä. Keskiviikon kulttuuripläjäyksestä vastasi Turkulainen HumanistiSpeksi, dekkariteemaisissa Night Club Marilynin arvoitus -zembaloissa johtolankoja etsittiin musiikin, impron, tanssin, karaoken ja pakopelien muodossa. Mahtavaa, opiskelijoiden alusta saakka tuottamaa lavaviihdettä. Vegasissa hempeiltiin Heilabileissä. Amorin apulaiset Synapsi & Delta ja henkilökuntamme toimivat lemmentohtoreina. Torstaina Lynin alkuiltaan haaksirikkoutui 100 sitsaajaa ja ilta jatkui S.O.S – bileillä. Merihädän, haihyökkäyksen, nousuveden, yllättävän virtauksen sekä muiden vesielementtiin liittyvien episodien kokemuksia vertailtiin ja pelastautumisvinkkejä vaihdettiin. Tämän hurjastelun järkkäsivät TSTS, Tasokas & Suukko. Shine like a diamond yö Vegasissa eli Glow & Glitter Party oli saanut juhlakansan verhoutumaan kaikkein kimmeltävimpiin vaatteisiinsa, sipaisemaan glitteriä kasvoille ja hohtamaan kilpaa diskopallojen kanssa. Hohdokas oli viikonloppummekin, joka starttasi perjantaina Pianowarin 10-v synttäreillä ja neljän pianistin non-stop keikalla. Vuosikymmenen ajan livekonseptimme on riemastuttanut tuhansia & taas tuhansia bilettäjiä ja yhä edelleen konseptimme on ainoa laatuaan koko Euroopassa.

Helmikuun eka tiistai, Lynin Keittopäivä. Mikä mainio mahdollisuus valita toinen ja isompi ja monipuolisempi olohuoneesi. Osoitteessa Eerikinkatu 19 lauletaan City-Karaokessa, pelaillaan arcadepelejä, nautitaan bilemusasta ja hyvästä seurasta. Lygasin 2,5 € Happy Hour & ilmainen sisäänpääsy koko illan. Keskiviikon Oops, 2000’s Party sinkoaa bilettäjät 2000-luvun alkuun. Koska viimeksi käytit navan paljastavia lantiofarkkuja, UGG-saappaita ja lyhyttä tuubitoppia & ylisuuria korvarenkaita? Rekkakuskilippistä, graffitikuvioitua t-paitaa ja överivaalennettuja farkkuja? No, nyt siihen on erinomaisen hyvä mahdollisuus Lynissä. Tämän aikamatkan tarjoilee musiikin, impron & tanssin siivittämänä I/O Speksi. Nopeimpia aikamatkaajia odottaa lipunmyynnissä haalarimerkki! Torstai on todella magnífico, sillä silloin pääsee minlomalle Meksikon lämpöön, rytmeihin ja cervezan äärelle. Matkanjärjestäjinä toimivat TYK & TPO, bilekonsepti on tietenkin riehakas ¡Ay Caramba! Ja nopeimmille muy bueno haalarimerkki.

Onko päässyt käymään niin muikeasti, että kaverisi menee naimisiin ja sä oot kaaso tai bestman? Tai oletko peräti ihan itse aikeissa sanoa tahdon? Night Club Marilyn on lähes kolmen vuosikymmenen aikana ehtinyt saattaa yhteen monia pareja, mutta tarjonnut myös koko kaveriporukan biletykselle ikimuistoisia hetkiä. Vinkkinä polttareiden suunnittelijoille: on ihan siistiä tuoda polttarisankari verestämään muistoja. Iltaa voi jatkaa sitten Vegasissa. Joka on muuten pidetty paikka häiden jatkoille. Varmista jonon ohitukset koko hääseurueelle ja ruksaa jatkot to do – listalta. Ja kyllä, meillä on järkätty myös ihan varsinaisia hääjuhliakin.

Mikaela

26.01.2020

Uusia opiskelijoita saapuu kaupunkiin myös kevätlukukauden alussa niin Suomesta kuin eri puolilta maailmaakin. Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kevätversion Keltanokkabileistä eli Mini KNB:n järjesti keskiviikkona TUO Vegasissa ja vaihtareita hemmoteltiin VIP Partyissä Lynissä ESN:n johdolla. Torstaina Lynissä sai kuvitella, että on talvi, sillä Traden Pulkkis uskoo vuodenaikojen olemassaoloon, Vegasissa kuviteltiin Wappu. Legendaarisen 100 Päivää Wappuun järkkäsivät tietenkin Digit ja Nucleus. Perjantaille asettui Club Electric vol.3, dj MICIn loihtima klubi-ilta tarjosi konemusaherkkuja eri genreistä ja eri aikakausilta Night Club Marilynissä.

Starttaa bileviikko Lynin tiistaista. Löydä sisäinen artistisi City-Karaokesta, josta on karsittu pois virret, humpat ja lastenlaulut. Biisivalikoima on poppia, rokkia ja muuten vaan yökerhoympäristöön sopivaa. Pelaile ilmaisia flippereitä, pöytäfutista, Nintendoa tai muita ilmaispelejä ja nauti bilemusasta. Keskiviikosta alkaen hurvittelumahiksia löytyy jälleen kahdesta kerroksesta. Vegasin yö enteilee kevättä ja hormonien heräämistä, Synapsin ja Deltan Heilabileet kutsuvat söpöstelemään ja nopeimpia odottaa haalarimerkki! Lynissä on luvassa mainio kulttuuripläjäys, kun Turkulainen Humanistispeksi eli THS vie bilekansan salapoliisiseikkailuun Night Club Marilynin Arvoitus – nimisissä promopartyissä. Täällä tarjoillaan maistiaisia kevään speksinäytelmästä bändin, tanssijoiden ja näyttelijöiden kanssa & myydään ennakkolippuja. Luvassa on myös pakopelejä ratkottavaksi. Vegasin torstai on kimmeltävä ja hohtava, Glow and Glitter Party by Anglica kokoaa bilettäjät peilipallojen alle ja UV-valoihin – pukeudu kimaltavimpiin vaatteisiisi & shine like a diamond! Nopeimpia hohtajia odottaa haalarimerkki. Lynissä voit olla Mikki Hiiri Merihädässä, Baywatch hengenpelastaja, Robinson Crusoe autiolla saarella tai muuten vain haaksirikkoutunut hahmo: S.O.S -bileet ovat trion TSTS, Tasokas & Suukko Cast Away – henkinen hubailu. Perjantaina juhlistetaan Vegasin Pianowarin 10-v synttäreitä, tervetuloa juhlistamaan kanssamme tätä uniikkia, interaktiivista livekonseptia, jollaista et löydä muualta Euroopasta! Tasavuosien kunniaksi pianisteja on paikalla peräti 4, luvassa pianohubailua tauotta! Non stop show by Johanna Kivelä, Larry Kauppinen, Tomi Kostian ja Seppo Sundström. Tarjoilua 22.00-24.00.

Kiinalainen uusivuosi alkoi lauantaina. Rotan vuosi ei alkanut järin positiivisissa merkeissä Kiinassa, jossa Coronavirusepidemia on saanut viranomaiset sulkemaan lukuisia miljoonakaupunkeja ja pysäyttänyt joukkoliikenteen. Vaikka tämä potentiaalisesti tännekin päätyvä virus ei tänne päätyisi, on flunssaiakausi anyways meneillään. Me täällä Lygasissa teemme tuhansien ihmisten kanssa duunia ja tiedämme, että yksi keino on ylitse muiden pöpöjen torjunnassa: säännöllinen ja huolellinen käsien pesu. Kuulostaa uskomattomalta, mutta totta se on. Muistetaan pestä käsiä, jookos!

Mikaela

19.01.2020

Jos sulla olisi taikavoimia, mihin käyttäisit niitä? Olisitko maagi hyvän vai pimeän puolella? Yrittäisitkö päästä käsiksi pimeään materiaan, sukeltaa alkemiaan vai saada kuolleen maan kukkimaan? Biosfääri by TYK, Nucleus & Elba tarkasteli velhoutta ja taikuutta Biosfäärissä keskiviikkona, herkullinen teema Magian Mestarit oli inspiroinut monta huikeaa teema-asua. Superkansainvaölinen Welcome Party – ilta torstaina keräsi kokoon vaihtarit eri puolilta maailmaa. Neljä korkeakoulua yhdisti tervetulotoivotuksensa ja tarjosi tilaisuuden löytää uusia frendejä kansainvälisestä yhteisöstä. Turku Band Stand on upea esimerkki mutkattomasta yhteistyön voimasta. Turkulaisen bändiosaamisen ja -kulttuurin ilosanomaa juhlistavalla tapahtumalla moni paikallinen kokoonpano sai itselleen nostetta ja näkyvyyttä. Mikä mainio alkuvuotta energisoiva tapahtuma!

Jos tahdot laulaa karaokessa, josta on poimittu pois humpat, virret ja lastenlaulut, suuntaa tiistaina City-Karaokeen. Suomen vanhin yökerhoympäristöön sovitettu karaokekonsepti on terävöitetty tarkalla biisipoiminnalla, sillä tämä ei ole mikään iskelmätaivas tai pyhäkoulukertaus. Keittopäivää siivittää bonuksena ihan ilmainen sisäänpääsy ja Lygasin 2,5 € Happy Hour koko illan. Keskiviikon säkenöivän kansainvälisestä bileillasta vastaa ESN. Turkuun lukukaudeksi tai pidemmäksi aikaa saapuneiden vaihto-opiskelijoiden VIP Partyihin ovat tervetulleita kaikki bilettäjät, jokainen on meillä tärkeä. Treenaa vieraita kieliä tai rakkauden universaalia viestintää tanssilattialla, baaritiskeillä, karaokessa ja ilmaisia arcadepelejä pelaillen. Vegasissa bailataan Mini KNB:n merkeissä, kyseessä on siis Keltanokkabileiden kevätversio, sillä täytyyhän kevään uusille opiskelijoillekin järkätä starttizembalot. Bailaa tanssilattialla, pelaile ilmaisia arcadepelejä, intoudu beer pongista, tutustu uusiin koulukavereihin ja Lygasin mainioon henkilökuntaan. Tervetulleita bailaamaan ovat tietenkin kaikki opiskelijat, olipa opintojen aloituksesta sitten viikko tai useampi vuosi. Torstaina Night Club Marilyn toivottaa tervetulleeksi Opiskelijayhdistys Traden Pulkkiksen. Olipa todellinen sää mikä tahansa, meillä bilesää on aina optimaalinen. Kuvittele itsesi off pisteelle teemapukeutumalla talveen tai hyppää haalareihin! Vegasissa kalenteria katsellaan kaukoputkella: 100 Päivää Wappuun kuplii kohti korkeakouluopiskelijoiden ja etenkin teekkarien suurjuhlaa. Tästä hupailusta vastaavat Digit & Nucleus.

Jos vuoden vaihde meni jotenkin ohi tai toivot uusintaa, muista juhlistaa alkavaa rotan vuotta lauantaina tavalla tai toisella & laatia vuoden suunnitelmat. Kiinalaisen kalenterin mukaisena Rotan vuonna meitä kannustetaan etsimään uusia toimintatapoja, tekemään uusia aluevaltauksia, käyttämään käyttämättä olleet kyvyt & resurssit jonkin uuden luomiseen. Tänä vuonna et ehkä vielä näe käynnistämiesi muutosten tuloksia, mutta valat tärkeitä perustuksia tulevaisuuteesi. What ever that means.

Mikaela

06.01.2020

Oi vitsit miten erikoista olikaan hypätä vuoteen 2020 ihan mielettömän Lygasin vakkarimäärän kanssa. Jos ette ole huomanneet, niin tästä vuodesta on yhtä pitkä matka vuoteen 1990 kuin myös vuoteen 2050! On sekin supersiistiä, että myös 28-v Lynisynttärit saimme viettää teidän kanssanne. Kolminumeroinen ja puoltatoista sataa lähestyvä määrä iltaravintoloita on kadonnut keskustasta olemassaoloaikanamme. Me lupaamme olla jatkossakin asiakkuutenne arvoisia. Pidämme huolta omasta henkilökunnastamme, asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme, sidosryhmistämme, vastuullisuudesta, viitseliäisyydestä, välittämisestä. Meillä tehdään vuotta 2020 jo aika hyvällä draivilla, tylsää ei tule olemaan.

Kun tiistain Keittopäivä ja 2,5 € riemukas Lygashäppäri on ilahduttanut koko iltaanne, päästään kevätlukukauden ekoihin opiskelijabileisiin. Ja luvassahan on Kotibileiden Paluu: KÄTY eli Kämppä Tyhjänä ja niinpä ilo on irti ihan kympistä alkaen! Yksin kotona huseeraa Opex, tulevien kansankynttilöiden kasvatusjärjestö, joka toki kokeilee kaikki metkut ymmärtääkseen koululaisia. Nopee ei oo häpee, koska haalarimerkki. Torstai on silkkaa lovee, Tursajaiset törmäyttää insinöörit & soteopiskelijat ja tämä legendaarinen suurjuhla levittäytyykin koko Lygasiin. Nauti kahdesta tanssilattiasta, viidestä baaritiskistä, City-Karaokesta, Beer Pongista, ilmaisista retropeleistä ja Pianowarista. Ikimuistoinen Tursajaisvala Lynin stagella puoliltaöin, tätä et halua missata! Ja himoitun tursashaalarimerkin voi saada vain olemalla ajoissa ulko-ovella jonottelemassa, that’s a tradition. Aah, vaikka joulubreikki olikin aika lyhyt, kyllä me opiskelijameininkejä taas jo kaivattiin ja ollaan aivan liekeissä. Tehdään tästä ihan huikea kevätlukukausi yhdessä, nähdään bileöissä!

Vuosihan on siis vasta alkanut ja jouluhuminat on ehkä just ja just saatu korvista ulos, mutta aikanaan työkseni hääalan tapahtumia järjestäneenä tiedän häähuminan kohisevan vielä kovemmalla. Ihan vaan silleen ajattelin muistutella, että meillä järkkäillään paljon hilpeitä häiden jatkoja, jopa hääjuhlia ja tietenkin myös polttarikurvailuja. Nyt on todella hyvä sauma olla yhteyksissä ja kertoa omia idiksiä siitä, mitä täällä voisimme kanssanne toteuttaa ja mahdollistaa. Meillä on aika joustava mieli ja villi mielikuvitus monessa kohtaa. Viime vuonna järkättiin paljon kihlajaisjatkoja, polttaricaseja, häiden jatkoja ja siis ihan hääjuhliakin. Soita mulle eli Mikaelalle 040-5370152!

Mikaela