s

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat an.

2021

2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

20.11.2021

Koronapiltit ja fuksit ovat niitä, jotka ovat aloittaneet opiskelunsa keskellä pandemian eri vaiheita. Osa on opiskellut kokonaan etänä ja kuullut legendoja kasvokkain kohtaamisia mahdollistavista bileistä. Osa on päässyt ehkä hetkellisesti maistamaan oikeaa opiskelijaelämää. Yhtä kaikki, me olemme valtaisan onnellisia siitä, että Hybridin koronapiltit ja -fuksit saivat oman Piltti-iltamansa Vegasin keskiviikkoyössä. Alajärjestöjen rasteilla tutustuttiin eri yhdistysten toimintaan ja myöhemmin illalla antauduttiin bileiden pyörteisiin. Torstaina trooppisen lempeät tuulet puhalsivat Lynin yössä Tasokkaan Aloha-bileissä. Rantaleikit ja kukkaleit veivät ajatukset pois marraskuun harmaudesta varsin tehokkaasti. Yhdeksän kielijärjestön Nostalgiakielarit puolestaan imaisivat mukanaan 2000-luvun alun tunnelmiin, milleniumin ensimmäiselle vuosikymmenelle. Suurkiitos nglica, Germanica, Kanta, Kääntöpiiri, Mañana, Palladion, Pappagallo, Skandica ja Sugri. Viikonloppuna toteutettiin mm. yrityssyntymäpäiviä, pikkujouluja, syntymäpäiviä, vuosijuhlajatkoja ja monen monta upeaa & ikimuistoista hetkeä.

Yes Sir, I can Boogie: Hippies vs. Hipsters on kuin festarifiilistä ja -muotia tiivistetyssä muodossa. Rakkauden kesistä eteeristä energiaa ammentavat kukkaislapset kohtaavat yössä Jack Costeau -pipojen, paksujen silmälasisankojen ja ruutupaitojen nimeen vannovat trendsetterit. Kummasta maailmasta sä keskiviikkona ammennat? Saavutpa sitten kick bikellä tai yksisarvisella, ole nopea ja saat aivan huikean haalarimerkin! Torstain odotettu suurlegenda on Piparibileet. Tässä kuukauden päässä häämöttävää joulua häpeilemättömästi enteilevässä bileyössä juhlatunnelmaan nostattavat 20.00 alkaen Digit ja Kääntöpiiri. Tarjolla on bileet tanssilattialla, ilmaisia arcadepelejä, karaokea ja beer bongia. Viikonloppu on jälleen riemukas kavalkadi juhlahetkiä laidasta laitaan, olet lämpimästi tervetullut Lyniin (K-18) ja Vegasiin (K-20) perjantaina & lauantaina. Pikkujouluperjantait Vegasissa ovat tavallistakin kepeämpiä, sillä sisäänpääsy on aivan ilmainen ja Kupliva Glögi (24 cl, kuohuviiniä ja glögiä) maksaa vain 4€. Mille tahansa viikonloppuillalle voit ennakkoon järjestää porukallesi ilmaisen pöytävarauksen ja jonon ohituksen. Se ei vaadi muuta kuin viestin näpyttelyn tai soiton Mikaelalle 040-5370152.

Ja sitten Black Friday -viikon eksklusiiviseen tarjoukseen: Lygasin Uusi Vuosi 2022 VIP-Ennakkoliput tulevat myyntiin keskiviikosta alkaen! Punaiseen kaulanauhaan kiinnitetty Uuden Vuoden VIP-Ennakkolippu takaa kantajalleen vuoden vaihteen aattoyönä sisäänpääsyn ilman jonoja ja sisäänpääsyssä odottelua (Lyn K-18, Vegas K-20). Black Friday -keskiviikosta alken liput tulevat myyntiin hintaan 10 € ja näitä VIP-nauhallisia lippuja on rajallinen määrä – viime vuonna ne myytiin loppuun jo kauan ennen joulua. Sillä onhan VIP-Ennakkolippu Lygasin Uuteen Vuoteen 2022 myös erinomainen joululahja itselle ja frendille. Jos sulla on jo Lygasin VIP-kortti, et toki tarvitse erillistä ennakkolippua Uudenvuoden aatolle, omalla VIP-kortillasi sisäänpääsy on ilmainen ja jonon ohi pääset tavalliseen tapaan.

Mikaela

14.11.2021

Niitä oli odotettu, kuin kuuta nousevaa: Tursajaiset! TIO ja TSTS pääsivät toteuttamaan kokoontumisajonsa edellisen kerran tammikuussa 2020, joten uusi mahdollisuus tuntui nyt aivan erityisen upealle. Todella monelle tämä oli aivan ensimmäinen – mutta ei toivottavasti viimeinen – Tursajaiskokemus. Torstaina koettiin TUOmiopäivä, joka oli kombo rastikierrosta ja iltabileitä. Apokalyptiset haalarimerkit vedenpaisumuksesta pandemiaan keräiltiin alkuillasta ja spessujuttuna koettiin DJ Parisin ja Igorin iltakeikat Vegasissa. Perjantain Turku Fashion 2021 esitteli mitä upeimpia talven urbaaneja trendejä ja pikkujoulukauden säkenöivintä juhlamuotia. Stagella nähtiin kauneutta & komeutta sopivassa suhteessa ja iltaa siivitti myös juuri ensimmäisen sinkkunsa julkaissut popartisti Karpalo. Tarttuvan Asfalttiviidakkokissa – biisin video on muuten kuvattu Vegasin tiloissa, niistä kun on moneksi! Eikä pidä unohtaa Vuoden Harmain Päivä -hassuttelua lauantaina. Suomen Olympiavuoden juomainnovaatio on inspiroinut vuotuispäivän viettoon jo vuosia, meilläkin harmaan sävyjä juhlistettiin molemmissa kerroksissa teemarekvisiitan, kuvausseinien ja teemajuoman siivittämänä.

Keskiviikon Hybridistrategiasta vastaa Hybridi ry: legendaariset Piltti-Iltamat ovat ensinnäkin matemaattis-luonnontieteellisen ja teknillisen tiedekunan syksyn pilttien & fuksien mahdollisuus tutustua toistensa ainejärjestöihin ja toisiinsa, mutta myös vanhempiin opiskelijoihin. Alkuillasta luvassa ohjelmaa on pilteille & fukseille, illan mahtaviin bileisiin Vegasin ovet avautuvat 21.00. Ja järjestöjähän Hybridin alta löytyy huikea määrä, joten tervetuloa ulkoiluttamaan haalareitasi hyvässä seurassa. Torstaina Vegas sinkoutuu 2010-luvulle, Nostalgiakielaribileet viittaavat ensinnäkin kielijärjestöihin (Anglica, Germanica, Kanta, Kääntöpiiri, Mañana, Palladion, Pappagallo, Skandica ja Sugri), mutta tokihan ajatukset saattavat harhailla nimen perusteella myös huulet aktivoivaan lähikontaktilajiin. Anyways: tarjolla on teemaan ammennettua 2010-luvun musaa, järjestäjien ohjelmassa on tuosta vuosikymmenestä ammentavaa settiä ja myös baarireseptiikkamme on inspiroitunut noista ajoista.

Samaan aikaan Lynissä otetaan äkkilähtö ikuisen kesän tunnelmiin Aloha -bileissä. Tasokas taiteilee yöhön letkeää tunnelmaa Hawajilta ja muilta Tyynenmeren saarilta. Jos lomamatkaa ei ole tiedossa, nyt voit pukea sen Hawajipaidan päällesi ja ottaa miniloman Eerikinladun yössä. Viikonloppu tuo mukanaan jo paljon pikkujoulukansaa ja mitä moninaisimpia juhlia viettäviä pieniä & isoja seurueita. Varaa sinäkin pikkujouluilijaseurueellesi ennakkoon pöytä Vegasiin ihan ilmaiseksi (sis. jonon ohitus). Perjantaisin Vegasiin on myös ilmainen sisäänpääsy koko illan! Tai järkkää synttärit Lynissä: saat vapaaliput seurueellesi, pääsette jonon ohi ja teitä odottaa oma pöytä. Laita viestiä mikaela@clubmarilyn.fi tai soittele 040-5370152.

Tiesitkö muuten, että Vegasin Back Stagelta löytyy ilmaisten arcadepelien lisäksi Beer Pong -pöydät? Mukit, pallot ja muut pelivälineet löytyvät baarista. Ja vaikka tämä amerikkalaistyyppinen ajanviete saattaa olla itsellesi säännöiltään hepreaa, olet pian aivan pro henkilökunnaltamme opastusta saatuasi. Tutkimusten mukaan ihmiselle on hyväksi oppia joka päivä uusia asiaoita, joten rohkeasti vaan pelailemaan! Sama koskeaa muitakin arcadepelejämme niin Back Stagella kuin pääsalissakin: turhaan kierrät itsellesi vierasta masiinaa, kuin kissa kuumaa puuroa. Pelit ovat teitä asiakkaita varten ja henkilökuntamme opastaa kaikkien pelien äärelle mielellään. Come Play With Us!

Mikaela

7.11.2021

Tiistaina Lynissä koettiin Showtime, tuo TLKS:n, THLKS:n ja IVA:n riemukas teatterispektaakkeli. Fetusten esiinmarssi onnistui erinomaisesti, tätä heittäytymistä kehiin myös potilaskohtaamisiin tulevaisuudessa! Talviaika alkoi. Kekrin, Halloweenin ja Samhainin kanssa vuosikellon samoille kohdille sijoittuvaa Día de Los Muertos -juhlaa vietettiin näyttävästi keskiviikkona Mañanan ja Forum Romanumin kanssa. Elämää juhlistava, luurankojen ja kukkien kuvittama meksikolaisfestivaali juhlistaa sopii syksyn ja talven taitteeseen symbolisesti aivan mainiosti. Juhlakansa oli myös panostanut teemaan mahtavilla kasvomaalauksilla ja asuilla.

Keskiviikko on silkkaa lovee, sillä kuin kuuta nousevaa odotetut Tursajaiset sykkivät Lygasin yössä heti 21.00 alkaen. Inssien ja hoitsujen yhteinen bileyö toivottaa tervetulleeksi toki myös kaikki muut opiskelijat. Himottu haalarimerkki odottaa nopeimpia ja legendaarinen Tursajaisvala toteutuu puoliltaöin. Kaksi tanssilattiaa, karaoke läjä päin baareja, valtavat määrät ilmaisia arcadepelejä. Uuh, aah! Torstai tuo tullessaan TUOmiopäivän Appron ja bileet. Viimeiselle tuomiolle rastikierroksen jälkeen saavutaan Lygasiin. Osta ennakkolippusi nyt! Perjantailta löytyy perinteinen Turku Fashion muoti- ja viihdegaala. Talven urbaanit trendit ja juhlasesongin upeat luomukset tuodaan catwalkille sekä ammattimallien että tunnettujen turkulaisten vaikuttajien & yritysmaailman edustajien esitteleminä.

Tiedossa on myös, että turkulainen popartisti Karpalo tarjoilee hyväntekeväisyysnäytöksen yhteydessä yleisölle viikko sitten julkaistun, tarttuvan biisinsä Asfalttiviidakkokissa. Turku Fashion on Image Team Modelsin & promoottori Timo Salmesmaan käsialaa. Sisäänpääsy Turku Fashion -iltaan 22.00 alkaen on ilmainen ja poikkeuksellisesti perjantain ikäraja Vegasissa on 18, sillä muoti ja hyväntekeväisyys kuuluvat kaikille! Lauantaina koko Lygasiin laskeutuu Vuoden Harmain Päivä. Lipunmyynnistä jaetaan hauskoja teemaylläreitä, baareissa Long Drink -tarjouksia ja aiemmilta vuosilta tututksi tulleet Vuoden harmain Päivä -kuvausseinät kutsuvat ikuistamaan oman harmaatakin harmaamman hetken yksin, kaksin tai kavereiden kanssa. Viikonloppuna Lyn aukeaa jo 21.00, Vegasissa ovet avautuvat 22.00. Muista Lygasin 2,9€ Happy Hour ekalla tunnilla!

Ootteko huomanneet, että kehitys kehittyy: koronapassin lukijan ominaisuuksia on paranneltu siten, että sairastetun koronan ja yhden rokotteen yhdistelmä antavat nyt vihreää skanneriluvussa? Yhä edelleenhän qr-koodin lukijasta puuttuu erilaisia vaihtoehtoja, joiden loogisesti ajattelisi toimivan. Se koronapassi kannattaa hoitaa kondikseen, sillä koronapassi ei ole työkaluna toistaiseksi katoamassa mihinkään. Keskusteluahan käydään nyt myös siitä, voisiko koronapassia vaatia myös koronarajoituksista vapailla alueilla ja työpaikoilla.Kikka kolmosena muistutan, että Koronapassin lukija -sovellus on vapaasti ladattavissa sovelluskaupoista. Sen kanssa voi sitten testailla kaveriporukalla omia qr-koodeja, jos niissä ennen viihteelle lähtöä jokin mietityttää.

Mikaela

1.11.2021

Olipa ihan kreisin hauska ja hurja viikko. Halloween yhdistettynä koronapassiin osoitti, että ensinnäkin ihmisillä on iso tarve irrotella ja heittäytyvä teemojen vietäväksi ja siksi yhä useampi oli hoitanut viimeistään viikkoa aiemmin toisen rokotuksensa kuntoon. Arkipäiviltä löytyi Indexin Halloweenix, Katkon ja T-Klubin Hallowwnin Ämpäribileet, Beer Pong Turku ry:n, TIO:n, Machinan & Adamaksen turnaus sekä Palloween ja Opexin Hallowwn hurjastelut. Perjantaina juhlistetiin Vegasin 15-v syntymäpäivää ja Lynissä nähtiin runsain joukoin TSTS:n ja Traden Haalarikastajaisristeilyltä rantautuneita juhlijoita. Lauantai oli aivan eeppinen kummitusjunaralli. Kuvia viikolta löytyy sekä Lynin että Vegasin Facebook-sivuilta, käyhän tsekkailemassa!

Se on kuulkaas marraskuu, muruset! Ja me aloitamme sen rytinällä yhdessä kombon TLKS, THLKS & IVA kanssa tiistaina Night Club Marilynissä. Showtime on suurta lavahupailun juhlaa, fetusten tutorryhmät pääsevät osoittamaan luovuutensa hupaisien teatteripätkien muodossa. Ovet tähän eeppiseen spektaakkeliin aukeavat 21 ja tätä et halua missata; kuvittele nämä tulevaisuuden lääkärit heitä seuratessasi vaikkapa leikkaussaliin tai tiukkaa diagnostiikkaa tekemässä. Keskiviikko on Halloweenin bonuspala, pitkäaikaisten perinteiden mukaisesti Mañana ja Forum Romanum juhlistavat lämminhenkistä, meksikolaista kuolleiden päivää Dia de Los Muertos bileissä keskiviikkona. Juhlan symboleissa vilisee luurankoja, mutta sen perusvire on kammottavuuden sijaan riemukas ja elämää juhlistava. Maalaa kasvosi calaveras-luurankotyyliin ja vaella Vegasiin 22.00 alkaen. Torstaina haalarit riemuitsevat: 21.00 alkaen Vegasissa starttaavat muikeat Haalarimerkkibileet ja jaossa on Vegasin tyylikkäitä, himoittuja haalarimerkkejä! Viikonloppuna biletetään kahdessa kerroksessa, Lynin illat alkavat jo 21.00, Vegasissa viihdytään 22.00 alkaen. Joka ilta ekalla tunnilla Lygasin 2,9€ Happy Hour, bilebiisejä tanssilattialla, ilmaisia arcadepelejä ja niin edelleen. Nähdään Lygasin öissä!

Oletko jo ajatellut Pikkujouluja? Ihan ekaksi mainittakoon, että Lygasin asiakkaille järkkäämme pikkujoulut jälleen kahdesti: Vegasissa tonttuillaan pe 3.12. ja Lynissä pe 10.12. Mutta siis jos olet aikeissa joulujuhlastella vaikkapa kaveriporukalla, duunipoppoolla, taloyhtiön rytmiryhmällä, harrastekavereiden kera ja jatkoilupaikka uupuu, soita Mikaelalla 0405370152 ja saadaan järjestymään teille ainakin jonon ohitukset ongelmitta. Teemme myös ihan ilmaisia pöytävarauksia ja isommat seurueet voivat varata myös tiloja alkuiltaan. Olehan pikapikaa yhteydessä!

Mikaela

25.10.2021

Tapahtumakalenterissamme edettiin DildoBingosta TIO & Elba -kombon Säädön kautta The Return of Lyn (TYK & Dialectica) interplanetaaristen ilojen halki Traden ALV 18-bileisiin. Mahdollisuus viihtyä aamuun ilahdutti ja siitä tulikin kiitosta. Samalla koronapassin kriteeristön mustavalkoisuus oli tosin viikon yleinen keskustelun aihe. Vastasimme lukemattomiin asiakkaiden kysymyksiin ja myös media kääntyi puoleemme koronapassiasioissa lukuisia kertoja. Mekin toivomme, että koronapassin valuviat fiksataan ja lisäksi toivomme kuluttajille selkeämpää viestintää passikriteereistä. Me kun emme niitä ole säätäneet emmekä voi niissä joustaa.

Lygasin nurkissa ripisee ja rapisee: Halloween 2021 on täällä! Maanantaista lauantaihin on mahdollisuus heittäytyä mukaan kutkuttavaan karnevaaliin. Synkronoi kalenterisi, nyt mennään! Maanantaina kryptan ovi aukeaa, vuorossa Halloweenix by Index Lynissä. Tiistaina koittaa Lynin hurrrrja Trick or Treat, piinaava Karkkipäivä. Palloween -bileet & Halloweenin Beer Pong turnaus by Turku Beer Pong, TIO, Adamas & Machina löytyvät keskiviikkona Vegasin höstä. Samaan aikaan Halloweenin Ämpäribileet by T-Klubi & Katko säpsäyttelivät Lynissä.  Torstain kylmät väreet takaavat Opexin Halloween Bileet Lynissä. Perjantaina & lauantaina veret seisauttavat, Valtakunnan eeppisinmöt Halloweenit Lynissä (K-18) ja Vegasissa (K20). Ja Vegasissa juhlitaan perjantaina tietenkin myös Vegasin hillittömän hirveitä 15-v synttäreitä – tervetuloa. Koko viikon ajan teemapukeutuneet jonon ohi!

Halloween-viikon alkuun meillä tehdään myös huipputärkeä turvallisuuspäivitys: vuosi sitten pinnoitutimme asiakastilojemme kosketuspinnat ensi kertaa Nanoksi -nanopinnoitteella. Pinnoitteen ansiosta suurin osa pinnoille laskeutuvista bakteereista, viruksista ja taudinaiheuttajista haihtuu valokatalyysissä. Samaa teknologiaa käyttävät monet hoito- ja terveysalan laitokset, lentokentät, huvipuistot jne. Emme ajattele tässä vain koronaa, vaan asiakkaidemme ja henkilökuntamme yleistä terveysturvallisuutta.

17.10.2021

DildoBingo, Kämppäkavereita tarjonnut Nallebileyö ja Punaisten Haalarien Bileet keräsivät urbaanit yhteisöllisyyden kaipaajat yhteen. Perjantaina kruunattiin uusi Mr Young Finland, Tobias Chavez lähtee Ranskaan mallikisaamaan. Tiistaista perjantaihin elettiin vielä rajoitetuilla aukiolo- ja anniskeluajoilla, -50% asiakaskapasiteettirajoituksella ja määräyksellä istuttaa jokainen peppu penkkiin pöydän tai tason äärellä. Viikonloppuna saimme kuitenkin käyttöön työkalun, joka vapautti meidät näistä määryksistä. Pitkään odotettu koronapassilaki hyväksyttiin supertiukalla aikataululla perjantaina, laki astui voimaan lauantaina. Me päätimme, että yökerhoissamme koronapassillinen sisääntulo otetaan käyttöön vasta lauantaina illalla. Ehdin jo keskiviikon ja perjantain välillä puhua eri medioiden kanssa aiheesta, valaista toimittajia passin käyttötarkoituksesta ja tavasta sekä siitä, miten me siitä hyödymme.

Lyhykäisyydessään kansallisenä koronapassina toimii siis EU:n digitaalinen koronapassi, jonka kukin voi Oma Kanta -sovelluksesta napata talteen puhelimeen vaikkapa näyttökuvana/pdf-tiedostona tai printtailla mukaaan. Ovella käytettävä skanneriohjelma on THL:n hyväksymä ja se skannaa QR-koodin: mikäli rokotukset/negatiivinen testi tai sairastettu korona täsmäävät raja-arvoiltaan, näyttää sovellus vihreää & henkilön nimen. Tällöin portsari tarkastaa henkkarit. Punaisella ilmoituksella sisäänpääsy evätään, mutta myöskään henkilön nimeä ei näy eikä sitä tarkisteta. Skanneriohjelma oli näppärä ja nopea, asiakkailta tuli pääosin kiitosta.

Tiukalla aikataululla runtattu sovellus ei ole kuitenkaan ihan loppuun hiottu. Valitettavasti parametrit eivät sittenkään huomioi kaikkia variointeja: vanhempi, sairastettu koronatauti ja yksi rokote eivät riitä. Kolmen rokotteen ottaneet eivät jostain syystä saa vihreää valoa. Jotkin muissa EU- maissa otetut rokotteet eivät anna hyväksyntää ja niin edelleen. Toki toivomme, että nämä epäkohdat sovelluksesta paikataan. Ja tokihan nyt on niin, etteivät EU:n ulkopuoliset passit ym. todistukset ole kelpuutettujen joukossa, koska niiden aitoudesta ei ole takeita.

Viikko starttaa tiistaina hilpeällä DildoBingolla Lynissä, ilmainen bingo on kokemisen arvoista hubaa voittipa siitä jotain tai ei. Keskiviikkona 19.00 alkaen bailataan Elba ry:n ja TIO ry:n Säätö-bileissä Vegasissa, kaikkee säätöö taas ihan huolella. Saaavu säätämään insinöörien kanssa, ekoille muikea haalarimerkki. Lynissä otetaan linnunrata haltuun TYK ry:n ja Dialectican Return of The Lyn -bileissä, valomiekka olalle ja kohti tähtisumua 21.00 alkaen! Nopeimpia odottaa jedisotureiden himoitsema haalarimerkki. Torstaina otetaan kahden kerroksen tyylikäs siirtymä ALV18 – bileisiin Traden kanssa, ovet Vegasiin aukeavat jo 19.00 ja 21.00 alkaen pääsee molempiin bilekerroksiin ja kyllä – taas ois haalarimerkkejä nopeimmille jaossa! Viikonloppuyöt starttaavat Lynissä & Vegasissa 20.00 ja aamuun saakka saadaan bilettää. Koko viikon kaikkina iltoina luvassa muuten Lygasin 2,9€ Happy Hour 20-21. Ja niin: Koronapassia edellytämme joka ilta, kaikkina aukioloaikoina.

Nyt, kun koronapassilla voimme jälleen järkevillä kellonajoilla ja asiakasmäärillä toimia, rekrytoimme myös lisää henkilökuntaa. Olisitko sä meidän blokkari (ei tarvita aiempaa ravintolakokemusta), baaritarjoilija tai portsari? Soittele Mikaelalle 040-5370152 ja kysy lisää. Äkkiä huomaat, että oot meidän työkaverimme legendaarisessa Lygasissa! Tai jos tiedät jonkun hyvän tyypin, vinkkaa sille.

10.10.2021

Kulunut viikko rakentui kuudesta bilepäivästä. Maanantaina TLKS, THLKS ja IVA seurasivat Dionysoksen polkua portaita pitkin Vegasiin Ekan Tentin Bileissä, toogabileillä juhlistettiin ensimmäistä oikeaa tenttiä pääsykokeen jälkeen. Olen kuitenkin kuullut, että vaikeinta lääkisprojektissa on se sinne sisään pääseminen, muuten opinahjo pitää opiskelijat tarkasti hyppysissään siten, että epäonnistuminen on todella epätodennäköistä. Tiistain makean Karkkipäivän kautta laukattiin ihan satuolentoina keskiviikkoon ja Yksisarvisbileisiin. Mikä mahtava pastellinen ja glitterin täyttämä yö – kiitos jälleen TSTS, Tasokas, TOY ja Suukko. Torstain Day Club/Night Club -kombomme muodotaui Eerikinkadun Approjen suorituspaikkasykkeestä 15-21 ja tämän jälkeen 01 saakka todella poikkitietellisistä meiningeistä.

Vaikka joissain opinahjoissa vietetäänkin opetuksetonta viikkoa, ei Lygasissa toki vietetä bileetöntä viikkoa. Tiistaille olemme järjestelleet odotetun DildoBingon, ilmaisesen bingon pelailu on hubaa vaikka ei mitään voittaisikaan ja voittajat ilahtuvat Kaalimadon hykerryttävistä palkinnoista. Hykerryttävä on myös Lygasin 2,9€ Happy Hour, josta hyötyy kirmaamalle paikalle 19-20. Keskiviikon lupaus on ”No More Lonely Nights: Kämppiksiä tarjolla!” ja tämä tarkoittaa sitä, että 50 ekaa bilettäjää saa itselleen söpön, uuden nallekarhukämppiksen. Keskiviikkospessuna Minttu Twistit 2€ koko illan.

Torstailta löytyvät Punaisten Haalarien Bileet, punahaalaristen ainejärjestöjen kombo TSTS, TYK, Mañana ja Katko yhdistävät punahehkuiset voimansa loistokkaan bileyön hyväksi Vegasissa. Saavu toki minkä värisissä haalareissa tahansa tai osapukeudu punaiseen. Energinen asenne on tärkein! Perjantaina Night Club Marilynissä pääsee ihastumaan syysmuotiin ja tsemppaamaan nuoria mallimaailmaan halajavia kundeja, kun Mr Young Finland rantautuu yöhön. Stagella nähdään myös naisten muotia upeiden mimmien esittelemänä, tervetuloa ihastumaan!

Hei muistutus: parin viikon päästä koittaa Halloween! Meidän kokemuksemme mukaan ihmiset kaipaavat elämäänsä sekä yhteisöllisyyttä että karnevaalia ja juuri siksi me sirottelemme kahdelletoista kuukaudelle moninaisia juhlia laidasta laitaan. Halloween Lygasissa on legendaarinen, räyhähenget alkavat hiipiä nurkissa heti alkuviikosta, kun talo verhoutuu hurjaan Halloweeniin. Valmistaudu ajoissa kaivamalla omat teemarekvisiittasi esiin ja käymällä Punanaamiossa tsekkaamassa uudet jutut.

Mikaela

3.10.2021

Jos syksy hohtaisi aina ruskan väreissä yhtä kauniina kuin tänä vuonna, ei kenelläkään olisi nurjia mielipiteitä viilenevästä vuodenajasta. Me tykätään pimenevistä illoista etenkin nyt, kun avataan rajoitusten takia aikaisemmin. Kun konseptin idea on yökerho, tuntuu yökerhoon saapuminen yökerhommalle valon jo vähennytttyä. Kuluneella viikolla herkuteltiin Karkkipäivässä, hemmoteltiin haalareita Haalarimerkkibileissä ja hassuteltiin Ämpäribileissä.

Torstaina saimme ilouutisia: lokakuun alusta saimme +1 tunnin lisää aukioloaikaa aamu yhteen ja tanssi & laulu on taas sallittua! Perjantaina juhlistettiin tätä uutta vapautta Lygasissa sekä tietenkin Back Stagen 13-v syntymäpäiviä Vegasin vakkareiden kanssa – Vegasin rokimpi valtakunta on myös lukuisien ilmaisten arcadepelien koti. Viikon aikana hoidettiin myös mm. rekrytointeja, joten uusia kasvoja tulette tulevina viikkoina näkemään erilaisilla tonteilla. Koulutusuutisista kerrottakoon, että blokkari- ja baaritiimissämme pitkään työskennellyt Cia starttasi työn ohella restonomiopinnot jokunen viikko sitten ja mm. narikkatehtävissä työskentelevä Vili suoritti parin viime viikon aikana omien opintojensa ja duunin ohella jv-kurssin.

Lokakuun eka viikko strttaa poikkeuksellisesti maanantaina: TLKS, THLKS ja IVA järkkäävät Vegasin yössä Ekan Tentin Bileet ja teemana on toogat. Eli verhouduhan siiihin ylijäämälakanaan tai niihin tädin lahjoittamiin, valkeisiin verhoihin. Tiistaina ihastutaan kaupungin makeimmasta yöstä, Lynissä Karkkipäivä ja Salmari eurolla koko illan. Myös Lygasin 2,9€ Happy Hour 19-20. Keskiviikon eeppiset Yksisarvisbileet tuovat taruolennot Lyniin ja Vegasiin. Yksisarvisten on sanottu osaavan kommunikoida ihmisten kanssa telepaattisesti, mutta kerrottakoon tässä illan sisällöstä: haalarimerkki nopeimmille, kuvauspistettä, pukukisaa ja baarissa teemaylläreitä. Nämä satumaiset bileet järkkäävät TSTS, Tasokas ja Suukko. Torstaina avaamme jo 15.00, Eerikinkadun Approssa molemmat yökerhomme toimivat suorituspaikkoina 21.00 saakka ja tämän jälkeen olemme auki 01.00 saakka jatkoiluhilluntaa varten. Päivälläkin tervetulleita ovat kaikki asiakkaamme, ei tarvitse olla appro-osallistuja.

Ja hei taas ois rekryuutisia, mutta tällainen uutinen tulee vastaan kerran vuosisadassa: etsimme kahta dj-kokelasta Lygasin DJ-koulutukseen ja sitä kautta liittymään miljoonia asiakkaita 30 vuoden aikana viihdyttäneiden, omien DJ-legendojemme joukkoon. Esimerkiksi DJ Mikko, DJ Esko, DJ Honey, DJ Miki, DJ Roy ja DJ Kallio ovat olleet kukin meillä resident soittajina 5-20 vuotta.

Haluaisitko sä olla nostattamassa tunnelman kattoon ja luomassa ikimuistoiset bileet 250 000 asiakkalle vuodessa, mutta olet vasta päässyt soittelemaan kotibileissä tai opiskelijajuhlissa? Tunnet muitakin genrejä, kuin EDM ja hip hop/räp, ymmärrät sekä kotimaista yökerhomusaa että kansainvälistä discoa. Olet valmis verhoutumaan teemabileasuihin, onhan tämä teatterin ensi-ilta jokaisena iltana.

Ilta-, yö- ja viikonloppuduunit ovat osa dj-unelmaasi ja tiedät, että tätä hommaa tehdään muiden juhliessa, dj mahdollistaa muiden juhlat. Musiikki kutsuu useimmiten myös silloin, kun kalenterin mukaan olisi joulu, uusivuosi, oman murun tai frendin synttärit.

DJ:n mestari-kisälli -koulutuksessamme jaamme kanssasi kaiken tietotaidon 30 vuoden ajalta, me tiedämme mistä elementeistä kootaan ikimuistoiset bileet joka ikinen ilta. Käyttöösi saat alusta alkaen dj-teknologian viimeisimmät laitteet ja valtakunnan mageimmat yökerhovalojärjestelmät. Ja tietenkin jaamme kanssasi upean asiakaskuntamme korkeakouluopiskelijoista nelikymppisiin yössä viihtyjiin. Olisitko sä ”Taikurin Oppipoika/-tyttö”? Nyt puhelin käteen ja soitto Mikaelalle 040-5370152 (meiliosoite mikaela@clubmarilyn.fi).

Mikaela

26.9.2021

Syyskuun viimeinen kokonainen viikko toi mukanaan syksyn karseimpia ja kauneimpia säitä, myrskyisää kaatosadetta ja pilvettömältä taivaalta maailmaa syleilevää aurinkoa. Lygasissa viihdyttiin mm. legendaarisen Oktoberfestin merkeissä. Ja tässähän ei ole mitään kummallista, kerran vuodessa vietettävä sadonkorjuuajan saksalaisjuhla ei ole suinkaan jäänyt vain Saksaan. Saksalainen kulttuuriperinne on levittäytynyt kaikkialle maailmaan ja olemme juhlineet Oktoberfestiä messureissujen puitteissa mm. New Orleansissa ja kaukana idässä. Idästä tulikin mieleeni, että alkuviikosta tuli seurattua myös kiinalaisen täysikuufestivaalin viettoa netistä, tämä kolmipäiväinen festivaali on Kiinassa heti kiinalaisen uuden vuoden jälkeen tärkein kulttuurinen juhla – tätä olisi joskus hienoa päästä katsastamaan paikan päälle. Tein myös sellaisen huomion, että perjantaista oli tasan kolme kuukautta jouluaattoon. Siis vain kolme!

Starttaa viikkosi makeasti: Karkkipäivä löytyy Vegasista, Saltkis Shot 1 € koko illan ja kuten kaikkina aukioloiltoina, Lygasin 2,9€ Happy Hour riemastuttaa 19-20. Keskiviikkona ovet avautuvat odotettuihin Haalarimerkkibileisiin Lynissä. Korona-aikana vajaakäytöstä kärsineet haalarit tarvitsevat täytettä ja vielä haalarimerkillisiä tapahtumia vain unissaan nähneet opiskelijat tarvitsevat kokemuksia. Joten ole ajoissa, ekat 250 saavat Night Club Marilyn 29-v keräilyhaalarimerkin. Muitakin iloisia haalarimerkkiyllätyksiä luvassa pitkin iltaa!

Lygasin omien Ämpäribileiden maailmaan vihkiytyneet tietävät, mistä torstain partyissä Vegasissa on kyse: iloiset leluämpärit täyttyvät kuin itsestään 19-20, joten ovella kannattaa olla kärkkymässä heti seiskalta ja optimoida oma torstai-iltansa. Perjantaina Vegasin Back Stagella juhlitaan 13-v syntymäpäivää: vegasiahan on laajennettu pala kerrallaaan ja Bäkkärin neliöiden kohdalta purettiin aikanaan vanhoja ruokaravintolakeittiön liha- sekä vihannesvarastoja, jotta teille saatiin loihdittua uniikki, rokimpi alue yökerhomme yhteyteen. Sittemmin Back Stagesta on muotoutunut myös arcadepelien mekka. Saavuthan 19-21 nostamaan kanssamme maljan synttärisankarin kunniaksi. Koko illan perjantaina synttäreiden kunniaksi myös Vihreä Hyvä 1€ kaikista Vegasin baareista.Ikärajoista sen verran, että arki-iltojen ikärajahan on 18, viikonloppuna palvelevat molemmat kerrokset ja tuolloin Lynin ikäraja on 18, Vegasin 20.

Nyt on hyvä hetki muistuttaa muutamistakin asioista: 1) Etsimme tekijöitä tiskin taakse ja blokkaukseen sekä ovelle. Blokkarilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta alalta, reipas ja iloinen asenne riittää. Moni meillä alkuaan blokkarina aloittanut on matkan varrella kolutettu moneen eri hommaan ja polku on voinut johtaa ravintolapäälliöstä yrittäjyyteen saakka. Soita allekirjoittaneelle eli Mikaelalle 040-5370152. 2) Halloween tulee, lokakuun viimeinen viikko on silkkaa kauhua kryptasta. Lygas verhoutuu Halloweeniin ja arkipäiväbileiden jälkeen viikko huipentuu valtakunnan huikeimpiin bakkanaaleihin. Vietämme myös Vegasin 15-v synttäreitä, perjantain synttärivieraidenkin toivotaan heittäytyvän teemaan tavalla tai toisella. Teemapukeutuminen kannattaa, sillä pääsee läpi viikon ohi jonon! 3) Pikkujouluaika näkyy sekin melko lähellä. Tee jouluiluporukallesi ilmainen pöytävaraus alkuiltaan tai varaa Vegasin Back Stage tai Nevada isommalle porukalle maksutta käyttöön joksikin aikaa. Tästä mahdollisuudesta saa lisää tietoa Mikaelalta 040-5370152.

Mikaela

20.9.2021

Ai vitsit, miten mainio Turun päivän viikko! Korkeakoulukaupunkiimme tiiviinä osana kuuluva Aurasoudut toteutui tänä vuonna kolmipäiväisenä rastikierroksena eli AurasoutuApprona ja torstaina järjestäjät saivat toteutettua myös perinteisen soututapahtuman jokirannassa. Oli upeaa saada toivottaa tervetulleeksi joka päivä uudet tyypit rastipisteille Lyniin ja Vegasiin. Yhteisöllisyysonnellisuus suorastaan säkenöi ilmassa, sitä kun voisi säilöä. Viikonloppuna virittäydyttiin Turun päivään mm. Malja Turulle -kutsuvierastilaisuudessa Vegasissa, cocktailtilaisuudetkaan eivät ole onneksi ehtineet kuolla sukupuuttoon korona-aikana. Vaihdoin mielenkiintoisia ajatuksia kuluneesta puolentoista vuoden ajasta ja koronan vaikutuksista erilaisten ihmisten elämään. Sain myös avata ravintola-alan tilannetta monesta näkökulmasta.

Kaupungin makein tiistai löytyy Night Club Marilynistä, starttaa bileviikkosi Karkkipäivässä! Salmari 1€ koko illan ja Lygasin 2,9€ Happy Hour 19-20.
Oktoberfestiä meillä on vietetty jo 30 vuotta juhlakalenterin mukaisesti syys-lokakuun vaihteessa, kerran vuodessa (ei läpi vuoden, loput 51 viikkoa ansaitsevat muita juhlia). Tänä vuonna tämä saksalaistyyppinen, sadonkorjuuajan oluttupafestivaali vietetään Lynissä keskiviikkona, joka on muuten myös syyspäivätasaus. Dirndl-mekot, Lederhosenit ja alppihatut niskaan ja nautiskelemaan esimerkiksi siitä, että litran olutkolpakko maksaa vain 8€ koko illan. Oompah -musaa ja Oktoberfest -somistus, Willkommen Sie! Ja koska edessä on kylmä vuodenaika, on torstaina jälleen DildoBingon aika Vegasissa: kehon lämmöt nostattavia aikuisten leluja lähtee voittajien matkaan. Bingoilu on ihan ilmaista ja hubaa on, vaikka mitään ei voittaisikaan. Syyskuun viimeinen viikonloppu toivotetaan tervetulleeksi sekä Marilynissä (K-18) että Vegasissa (K-20), auki ollaan 19-24 ja eka tunnilla luvassa Lygasin 2,9€ Happy Hour.

Vaikka meneillään oleva, rajoituksilla monelta suunnalta määritelty tilanne on edelleen hankala asioiden suunnittelun näkökulmasta, teemme kuitenkin parhaamme. Ja luotamme tulevaan. Tälläkin hetkellä meillä on rekry auki. Kun saamme tunnit takaisin aamuun saakka ja pääsemme eroon asiakaspaikkarajoituksista, tulemme 100% varmuudella tarvitsemaan tekijöitä baareihin, blokkaukseen ja myös ovimiehiä. Jos itse saattaisit olla joku näistä, soita Mikaelalle 040-5370152.

Mikaela

12.9.2021

Saavuitko kuluneella viikolla metrolla Lygasin Karkkipäivään, Beach Partyille tai DildoBingoon? Viikon hupaisin verkkoilmiö oli Google Mapsin bugi, jonka takia Turun bussipysäkit olivat muuttuneet metroasemiksi. Varsin tiheässä metroverkostossa näkyi, että Eerikinkatu 19 kohdallakin oli useiden metrolinjojen pysäkki. Pohdittiin kovasti, että missäköhän se metrotunneli oikein sijaitsee. Viikon loppuun mennessä hauska joukkoliikenneharha oli kadonnut.

Jos rajoituksia ei olisi, kuluneen viikon keskiviikon ohjelmistossa olisi ollut TYYlikäs Avaus, Turun Yliopiston ja TYY:n Avajaiskarnevaalipäivän huipennus. Iltahippaloita ei voitu toteuttaa, mutta oli hienoa saada treffata opiskelijoita & järjestötyyppejä yliopiston Avajaiskarnevaaleilla. Riemu lähiopetukseen paluusta suorastaan säkenöi ilmassa ja luottamus yhteiskunnan avautumiseen oli vahva. Lygasin opiskelijabileisiin on monella ikävä. Viikonloppuna asiakaskuntamme riemuitsi siitä, että Vegasin lisäksi myös Night Club Marilyn oli jälleen auki, oma olohuone on oma olohuone.

Tuleva viikko on varsin poikkeuksellinen tiistai-torstai akselilla: AurasoutuAppro 2021 levittäytyy kolmelle päivälle ja sekä Marilyn että Vegas palvelevat suorituspaikkoina 14.00-21.00, tämän jälkeen iltaa voi jäädä viettämään 23.00 saakka. Sisäänpääsy on ilmainen ja tervetulleita ovat muutkin, kuin approilijat (K-18). Tapahtumajuomissa mm. Lonkero 0,3l 4€ ja Minttu Twist Banana 4cl 3€, baarit toki palvelevat normaalisti 14.00-22.00 eli tiskiltä voit tilata omia suosikkejasikin. Viikonloppuna jatketaan yhteisiä hetkiä kahdessa kerroksessa 19.00-23.00, Lynissä ikäraja totutusti K-18, Vegasissa K-20.

Tulevaisuudessa tullaan kysymään: ”Missä olit, kun Suomi suljettiin koronan takia?” Lauantaina tuli kuluneeksi 20 vuotta New Yorkin 9/11 päivästä ja medioissa haastateltiin tunnettuja tyyppejä & taviksia siitä, missä kukin oli tapahtumasta kuullessaan. Somekanavat täyttyivät muisteloista. Sukupolvikokemukseksi kutsutun katastrofin jälkiä ei ole oikeastaan edelleenkään saatu pääteltyä, tuolloin luotu kauhun tasapaino elää ja voi valitettavan hyvin. Itselleni katastrofin luoma, globaali pelkotila näyttäytyi 20 vuotta sitten siinä, miten aiemmin huoleton lentomatkustaminen muuttui turvatarkastusten osalta supertiukaksi.

Olen sittemmin viettänyt tuntikausia erinäisissä turvatarkastusjonoissa, riisunut ja pukenut takkeja, kenkiä ja vöitä ja asetellut niitä muovipussiin pakattujen kosmetiikkapakkausten kanssa laatikkoleikkiläpivalaisuun, päässyt randomtestauksiin esimerkiksi räjähdejäämien paljastamiseksi ja saanut kertoa laajasti siitä, miksi ja minne matkustan, miten pitkäksi aikaa, mitä aion tehdä ja mistä käyttövarani ovat peräisin. Matkatavarani on pengottu lukemattomia kertoja ja turvatarkastusjonojen takia olen myöhästynyt lennoilta monta kertaa. Lentokoneessa olen ollut viimeksi joulukuussa 2019 ja uusin sukupolvikokemus, korona, on tuonut turvallisuusvaatimuksiin omat kommervenkkinsä. Eipä siinä, lentäminen lienee näistä kerrannaisista turvatoimista johtuen näinä päivinä maailman turvallisin matkustusmuoto.

Mikaela

6.9.2021

Siirryttiinpä jo syyskuulle ja kanssanne olikin oikein onnistunut syyskuun startti. Kuluneella viikollakin olisi alkuperäisten kalenterimerkintöjen perusteella ollut mainioita opiskelijatapahtumia (tapahtumat ovat joko peruuntuneet tai siirtyneet), monen korkeakoulutaival alkoi syyskuun alkaessa. Koska opiskelijajärjestöjen ei toivota järjestävän nyt oikeastaan mitään sisätiloissa, ovat kaupungin puistot täyttyneet iltaisin erilaisista rastikierroksista ja piknikjuhlista. Toki tämäkin on jo närää ehtinyt aiheuttaa, esimerkiksi Vartiovuoren laidoilla asuvat mielensäpahoittajat ovat saaneet päänsärkyä opiskelijoiden elämänilosta.

Yksi viikon keskustelunaiheista oli koronakapina, jonka eräs turkulainen ravintola päätti järjestää: ideana oli olla noudattamatta koronamääräyksiä. Ai mitä mieltä me olemme asiasta? No, ollaan joo turhautuneita näistä irrationaalisista rajoitustoimista ja niiden kestosta, mutta oman oksan sahaaminen on vaan supertyperää. Jos tämä taho ei ole kiinnostunut noudattamaan valtakunnan määräyksiä tässä asiassa, noudattaako se muitakaan määräyksiä? Onko oikein, että villilänsimeiningillä voi ratsastaa silloin, kun ei huvita? Onko oikein, että tällaisen kapinakuppilan toiminta leimaa meitä kaikkia anniskeluravintoloita? Ja kun viranomainen joutuu nyt työtään tästä pöjäilystä johtuenkin tekemään, onko se viranomaisen syy?

Kellonaikoihin tai asiakasmäärää koskeviin rajoituksiin ei ole tullut edelleenkään helpotusta. Eli tämän viikon lukujärjestyksessäkin ti-la mennään kellonajoilla 19-23, joka ilta Lygasin 2,9 € Happy Hour 19-20 . Kaupungin herkullllisin tiistai-ilta on Lygasin Karkkipäivä, löydät sen Vegasista. Salmari eurolla koko illan. Rantakuntoon keskiviikoksi? Lygasin Beach Partyillä ei ole säävarausta, kesää pääsee venyttämään näppärästi lei kaulassaan satoi tai paistoi. Biitsispessuna Vihreä Hyvä eurolla 19-22. Torstain DildoBingoon kannattaa suunnata hyvissä ajoin, jopa jo ennen ovien aukeamista. Näin varmistat itsellesi paikan ilmaisen hassuttelun parissa ja saatat voittaa jotain jännää lämmikettä aikuisten leikkeihin. Vikonloppultojen parhaat nelituntiset löytyvät Vegasista, totta kai. Vaikka tanssia ja karaokeilla ei saa, luvassa on kuitenkin hyvää musaa ja kivoja tyyppejä. Ikäraja K-18.

Me teemme paljon yhteistyötä esimerkiksi koulutusmaailman kanssa. Tällä viikolla järjestimme yritysvierailumahdollisuuden ravintola-alan opiskelijoille. Ryhmälle annoin ennakkotehtäväksi miettiä ravintola-alaan, yrittäjyyteen, anniskelulainsäädäntöön, koronaan ja mihin vaan mieleen tulevaan, yökerhomaailmaan liittyviä kysymyksiä. Olikin riemastuttava parituntinen, kysymykset olivat monipuolisia ja uusiakin keksittiin lennosta. Kulissien takaiseen yrityselämään kurkistaminen ja yökerhoelämän arjen eri puolien lähempi tarkastelu olivat tuleville kokeille ja tarjoilijoille inspiroiva elämys ja kivaa vaihtelua tavallisille oppitunneille. Monelle tuli yllätyksenä se, mitä kaikkea yökerhotoiminta onnistuakseen oikeasti vaatii. Jos sua kiinnostaa, saa aina ottaa hihasta kiinni ja kysellä!

Mikaela

31.8.2021

Jabadabaduu, olipas kiva viikko. Lygasin legendaarinen Karkkipäivä oli kaupungin makein tiistain, legendaariset Beach Partyt saivat unohtamaan lähestyvän pimeän vuodenajan ja torstain DildoBingo juhlisti ihmisen perusviettejä Kaalimadon palkintojen siivittämänä. Vaikka aikaa kunakin iltana oli vain neljä tuntia, osasivat fiksusti kalenterinsa & kellonsa synkronoineet hyödyntää yhteistä aikaamme kiitettävästi. Just näin: pienellä, hetkellisellä joustolla voi nauttia iltaelämästä turhauttavista rajoituksista huolimatta. Yöelämäksihän tätä nyt ei voi parhaalla tahdollakaan kutsua, mutta eiköhän tämä taas pian tästä. Olisi toki ihanteellisempaa tietää, koska tämä pian on ja miten sujuvasti rajoituksia puretaan. No mutta, tällä viikolla aukioloissa jatketaan samalla sapluunalla. Tiistaista lauantaihin 19.00-23.00.

Mikäpä muu olisi parempi tapa päätellä elokuu tiistaina, kuin Lygasin legendaarinen Karkkipäivä Vegasissa? Kaupungin herkullisin nelituntinen 19.00 alkaen on mainio tapa virittäytyä viikkoon. Hyödynnä sekä 2,9€ Happy Hour 19-20 että koko illan 1 € Karkkipäiväspessu, Saltkis Shot! Keskiviikkona kalenteri näyttää jo syyskuuta ja
parhaan biitsitunnelman tavoitat suuntaamalla Vegasiin, Lygasin Beach Partyillä nautitaan ikuisen kesän tunnelmista, leikaulaisten ilona koko illan Vihreä Hyvä 1 € ja ekan tunnin ajan tietenkin Happy Hour. Torstailta löytyy hulvaton, ilmainen DildoBingo, Kaalimadon palkinnot tuovat lämpöä syksyyn niille, joita onnetar suosii. Mutta kaikilla pelaajilla on tässä DildoBingossa hilpeää, voitti tai ei. Ja viikonlopun koittaessa meininkeihin pääsevät myös ne, joilta arki-illat jäivät väliin: Vegas palvelee 19-23 ja ekalla tunnilla budjettia hivelee Lygasin 2,9 € Happy Hour. Ikäraja tiistaista lauantaihin K-18.

Oothan muuten huomannut, että korkeakoulujen syksyn yhteishaku alkaa ensi viikon keskiviikkona? Jos opiskelupaikka meni ohitse kevään haussa tai nyt alkoi koulun penkille paluu himottamaan kavereiden aloitettua sukelluksia uuteen maailmaan, go for it! Tämähän ei tarkoita sitä, että päätoimiseksi opiskelijaksi tarvitsee välttämättä hypätä. Monet koulutusohjelmat mahdollistavat joustavan etenemisen vaikkapa työn ohella ja korona-aikana yhä useammassa koulutusohjelmassa opintoja on mahdollisuus suorittaa runsaasti etänä. Käytännössä opinahjosi voi sijaita eri kaupungissa, siellä täytyy käydä ehkä muutamilla lähijaksoilla lukuvuoden aikana. Käyhän kurkkaamassa opintopolku.fi sivulla tarkemmat tiedot yhteishausta ja haussa olevista koulutusohjelmista. Samalla kannattaa lueskella muista opiskeluvaihtoehdoista, niitä on pilvin pimein.

 

23.8.2021

Kesän ja syksyn saumakohtia eletään. Tulee vettä ja aurinko paistaa. Aamut alkavat olla vilpoisia, päivällä saattaa silti olla ihan helteinen keli. Meille yökerhomaailmassa vuodenajoilla on toki monia merkityksiä ja vaikutuksia, yksittäisen päivän säätiloillakin on. Siistiä on kuitenkin se, että säätä riippumatta meillä voi viihtyä. Jopa ulkona jonottelu/frendien odottelu tullessa tai lähtiessä on huippu juttu, sillä pitkä katettu katuosuus suojaa monelta sääilmiöltä aika kivasti. Ja tietenkin se on mahtava asia myös vaikkapa portsareillemme, jotka läpi vuoden tsekkailevat kuntoa & papereita ja toivottavat teitä tervetulleiksi.

Säätiloja enemmän meidän ja teidän elämäämme vaikuttaa kuitenkin tällä hetkellä koronatilanne. Meidän tekemisemme on varsin tiukalla leikkurilla kutistettu ja terveysturvallisuuden vaadelista on pitkä sekä alati muuttuva. Ei siinä, meillä on aina tapana pyrkiä ylittämään odotukset ja tehdä vähän enemmän, onhan meillä esimerkiksi nanopinnoitetut kovat pinnat. Kaikki asiakkaiden koskettelema pinta tuhoaa virukset, bakteerit ja muut taudinaiheuttajat. Pidämme ilmastoinnin toimivuudesta huolta ja jo perinteisestikin tarkka salisiisteys on tarkastelussa entistäkin tarkemmin. Istumapaikka on jokaiselle, käsidesejä löytyy kaikkialta ja niin edelleen.

Nyt ollaan tässä nitkuteltu viikonloppuilloilla, mutta tästä viikosta alkaen olemme avoinna Vegasilla tiistaista lauantaihin – kunnes lisää pelitilaa päättäjiltä & viranomaisilta saamme, aukiolo 19-23 ja koska palvelemme yhdessä kerroksessa, K-18. Myös haalarit ovat jees kaikkina päivinä. Tiistai-torstai sisäänpääsy on ilmainen. Legendaarinen Lygasin Karkkipäivä rantautuu Vegasiin tiistaina, kaupungin herkullisimmassa tiistaiyössä Salmari 2€ koko illan ja Happy Hour 2,9€ 19-20. Keskiviikon Beach Partyjen ikuisessa kesässä unohtuu se, että merivesi alkaa olla jo vilpoista ja märkä hiekka ällöttävän kalseaa. Älä siis hautaa hawajipaitaasi kaapin perälle, nauti Alohameiningeistä kanssamme. Herkullinen teemajuoma Rantasandaali 2€ koko illan, Lygasin 2,9€ häppäri jälleen ekalla tunnilla. Ja torstaina Lygasin DildoBingo, Dildikseen osallistuminen on ihan ilmaista ja jos onnetar suosii, saat mukaasi Kaalimadon hykerryttäviä palkintoja. Juhlat jatkuvat viikonloppuna,  joten arkipäivien hyvän filiksen voi pitää yllä tai arkipäivien väliin jäämistä pääsee kompensoimaan.

Yhteisöllisyyden kokemusten mahdollistaminen on meidän tekemisemme perusasioita. Kun uusi opiskelija muuttaa Turkuun, on hän monesti totaalisesti uuden ja oudon äärelle. Ihan uusi kaupunki, ehkä ekaa kertaa omassa kodissa, uusien opintojen äärellä ja vieraiden tyyppien parissa. Nyt jo toista syksyä peräkkäin yhteisöllisyyden kokemukset on valitettavasti osin tehty mahdottomiksi tai niille on luotu tiukat raamit. Opiskelijajärjestöjen tapahtumien kautta olemme voineet toivottaa uudet turkulaiset tervetulleiksi uuteen kotikaupunkiinsa ja osoittaa, että meille on helppoa & kivaa tulla, henkilökuntaa on helppo lähestyä, palvelut ovat kohdillaan ja hinnat pitävät opiskelijabudjetin aisoissa. Toivotamme uudet opiskelijat tapahtumien puutteesta huolimatta tervetulleiksi kaupunkiin ja muistutamme, että meillä voi käydä tutustumassa ihan turvallisesti. Nähdään!

Mikaela

18.8.2021

Neljän tunnin tehokkaat sessiot yhteisessä olohuoneessamme koittivat viime viikonloppuna. Uusimpien rajoitusten takia Lygasyöt paketoidaan nyt kompakteiksi paketeiksi, sillä auki saa olla vain 23.00 saakka. Mutta kuten moni totesi, neljässä tunnissa ehtii viettää ihan yllättävän hienosti laatuaikaa yksin, kaksin tai ystävien keralla. Ja turvallisesti, totta kai! Onhan tämä hivenen tragikoomista, että tanssiminen ja karaoke ovat kiellettyjä, mutta hei tällä mennään.

Samat setit tällekin viikolle luvassa eli varaa kalenteristasi sopivat slotit 19-23 Vegasiin. Tänä viikonloppuna tarjolla ei ole vain ekan tunnin 2,9 € Happy Hour 19-20, vaan koko illan tarjolla on myös Vihreä Hyvä koko illan eurolla. Kunhan muistatte, että anniskelu päättyy kymppiin. Ja vaikka tanssia ei voi eikä karaokeakaan edelleenkään voi lauleskella, musaa on kuitenkin tarjolla. Ja mitäs sitten voisi juhlistaa? No, perjantaina voi nostaa maljan vaikkapa vuoden 1952 Miss Universum Armi Kuuselan synttärien kunniaksi ja lauantaina tilata baarista jotain eksoottista sen kunniaksi, että 62 vuotta sitten Hawajista tuli Yhdysvaltain 50. osavaltio. Muista, että meiltä voit pyytää ihania juomasekoituksia ja mocktaileja ihan holittominakin.

Aloititko opiskelut Turussa? Onnea sulle, olet valinnut Suomen ja ehkäpä jopa maailman maailman parhaan opiskelukaupungin. Kuusi korkeakoulua, 40 000 opiskelijaa ja ihanan kompakti & monipuolinen kaupunki tarjoavat mahdollisuuksia oppia, ihmetellä, kuvitella, unelmoida, suunnitella, toteuttaa, verkostoitua, juhlia, tehdä töitä, harrastaa. Me olemme jo 30 vuotta toivottaneet opiskelijat avosylin tervetulleiksi yhteiselle leikkikentällemme. Poikkeusajat heittävät jälleen haastetta yhteisöllisyydelle, mutta pidetään peukkuja rokotuskattavuuden kasvulle ja koronalukujen laskulle. Meidät löydät Eerikinkadulta, tarkemmat aukioloajat löytyvät viikottain nettisivuiltamme ja somekanaviemme päivityksistä. Nähdään, murut!

 

10.8.2021

Elokuun ekalla viikolla Ämpäribileet 3 ja Lygasin DildoBingo pitivät mielen duuriasteikolla, vaikka ravintolarajoitusuutiset vyöryivätkin valtioneuvostolta tsunamityyppisenä. Tanssilattialla testailtiin yön tunteina hyvillä fiiliksillä mm. Huojuva torni eli Jenga -pelejä ja Corn Hole – nimeä kantavaa tarkkuushässäkkää. Kansainvälisenä Olutpäivänä perjantaina saatettiin nautiskella oluet vielä vanhojen rajoitusten mukaisesti, lauantaina ovet sulkeutuivat puoliltaöin. Ja uudet rajoitukset antavat anniskelumahiksen 22.00 saakka. Ou jee.

Meneillään olevien rajoitustenkin puitteissa tahdomme teitä palvella, joten viihdytään tällä viikolla perjantaina ja lauantaina Vegasissa 19.00-23.00 ikärajalla K-18 ja ilmaisella sisäänpääsyllä. Lygasin 2,9 € Häppäri on ekan tunnin ajan, joten hopitihop ajoissa huudeille. Lisätarkkuutta viihtymiseen tuovat vaatimukset siitä, että istumapaikkavaatimuksen lisäksi on oltava tanssimatta ja karaoke on tauolla. Yhdessä olemisen, yhteisöllisyyden merkitykseen ja olohuoneemme tärkeyteen luotamme kuitenkin ja uskomme, että nuo muutamat yhteiset tunnit kuluvat kuin siivillä anyways. Koska näistä rajoituksista päästään? No, viikon päästä taas tarkastelevat tilannetta.

Vaikka lähelle katsoen tapahtumien järjestäminen onkin tehty hankalaksi, pyydän teitä nyt katsomaan kauemmas tulevaisuuteen. Onko tiedossa synttäreitä, häiden jatkoja, luokkakokouksia, pikkujouluja, kihlajaisia, erojuhlia, firman virkistyspäiviä tai muuta sellaista, johon yökerhoympäristö voisi tarjota toimivat puitteet? Nyt olisi hyvä hetki laittaa viestiä ja kysellä lisää, tänne pääsee myös tiloihin tutustumaan aukiolon ulkopuolella. Soita mulle: Mikaela 040-5370152 tai laita meiliä mikaela@clubmarilyn.fi

Mikaela

2.8.2021

Heinäkuun viimeinen viikko toi pitkästä aikaa vettä niskaan, luonto ainakin kiitti kovasti. Me saimme onneksi viettää säävarauksettomia öitä kanssanne festarietkoillen & festarijatkoillen, vaikka ne bileyöt viiden tunnin tyngiksi olikin koronarajoitusten takia katkottu. Mutta siis onhan siinä peliaikaa, jos asiaa suhteuttaa vaikka näin: viidessä tunnissahan ehtisi ajelemaan jonnekin Kuopion korkeudelle tai lentämään Helsingistä Malagaan. Tällä viikollakin öissä keskusteltiin paljon siitä, miten paljon koronapassista työkaluna olisi apua elämän normalisoinnissa. Asiantuntijat, viranomaiset ja päättäjät esittivät medioille mitä erinäisimpiä arvioita rokotuspassin puolesta ja vastaan. Turun kaupunki ilahdutti tiedottamalla aloittavansa nuorten aikuisten ja opiskelijoiden pop-up rokotustapahtumat tulevilla viikoilla. Jo tällä viikolla alkoivat ajanvarauksettomat rokotukset kaikelle kansalle Messukeskuksessa. Hae se rokotus, jookoskookos.

 

Tällä viikolla Lygasissa chillaillaan keskiviikko-lauantai välillä 20-01, Lynissä ke, torstaina Vegasissa ja molemmissa kerroksissa viikonloppuna. Keskiviikkona (joka on muuten myös Barack Obaman syntymäpäivä!) on luvassa Ämpäribileet vol. 3, jossa värikkäät hiekkaämpärit täyttyvät kuin itsestään 20.00 alkaen. Asiaan vihkiytymättömille vinkkinä: jätä auto kotiin, ole paikalla heti startissa – DäDää! Sisäänpääsy on ilmainen. Torstain DildoBingoilu on ennen kaikkea hauskaa hubailua, mutta ollaanhan tässä myös hekumallisemman elämän asialla: bingovoittajat kotiuttavat mainioita aikuisten leluja Kaalimadon valikoimaasta. Sisäänpääsy on ilmainen ja niin on bingoilukin. Perjantai on kansainvälinen olutpäivä, mikä mainio syy lähteä frendien kanssa yhdelle tai parille. Ja lauantaihan on aina lauantai. Arki-iltoina ikäraja Lygasin bileisiin on 18, viikonloppuöissä Vegasin ikäraja on 20 ja Lynin 18. Nähdään!
Tässä kun on eletty omituisia aikoja ja moni on matkan varrella tullut täysi-ikäiseksi pääsemättä baareihin ja moni pieneltä yöelämättömältä paikkakunnalta kotoisin oleva on muuttanut opiskelupaikkakunnalleen pääsemättä opiskelijabileisiin. Niinpä meille tulee ehkä tavallistakin enemmän kysymyksiä jutuista, jotka yöelämään tottumattomalle ovat aika yleisiä. Yksi liittyy henkkareihin. Miksi niitä pitää kysellä, mitkä henkkarit kelpaavat ja miksi en päässyt omilla henkkareillani sisään? Ensinnäkin: meidän on voitava todentaa henkilön täysi-ikäisyys. Toiseksi, tahdomme tietää, että jokaisella sisällä olevalla asiakkaalla on mukanaan henkilöllisyystodistus. Baaritiskillä henkilökunta saattaa anniskelutilanteessa kysyä henkkareita uudelleen, mutta myös esim. mahdollisessa sairaskohtaustilanteessa on tärkeää, että henkilön henkilöllisyys voidaan todentaa. Meillä voit todentaaa henkilöllisyytesi voimassa olevalla passilla, kuvallisella henkilökortilla tai ajokortilla. Henkilö pitää voida tunnistaa henkkarikuvasta, mikä joskus ei vain ole mahdollista esittäessäsi teinivuosien passia tai henkkaria. Tietyssä ikävaiheessa ihmiset saattavat muuttua todella paljon ja silloin kannattaa satsata se muutama kymppi henkkariensa päivittämiseen välttyäkseen tylsiltä tilanteilta viihteelle lähtiessään. Asiakkaita kiusatakseen portsarimme eivät takuuvarmasti asiakkaita jätä sisään päästämättä, siihin on aina pätevä syy.
Mikaela

27.7.2021

Rajoitukset starttasivat taas viime viikolla. Keskiviikko & torstai ehdittiin kurvailla ihan aamuun saakka. Lygasin Beach Party 2 rantautui Lyniin keskiviikkona. Tällä biitsillä ei tarvinnut pelätä haihyökkäyksiä (joiden pelkoa haileffat ovat tutkimuksen mukaan lietsoneet) tai trooppisia hiekkakirppuja. Torstaina treffattiin opiskelevia asiakkaitamme, poikkitieteellinen Kesäyöyliopisto keräsi haalarijengiä rentoutumaan Vegasiin kesätenttien ja kesäduunien keskellä. Olipas mukavaa & mainiota! Perjantain ja lauantain välinen yö katkaistiinkin sitten rajoitustoimien takia jo yhdeltä ja siksi avasimmekin jo kasilta. On totta, että koronaluvut ovat nousussa tietyssä ikäryhmässä, mutta vähentääkö ravintoloiden toiminnan rajoittaminen kohtaamisia? No, sitä voi käydä tsekkailemassa vaikka jokirannassa ja puistoissa.

Kesäyömme keskiviikosta lauantaihin alkavat tällä festariviikolla kasilta ja viisituntinen päätellään jokaisena yönä jo yhdeltä. Näin ollen omaa aikataulua kannattaakin tarkastella niin, että on ajoissa pelipaikalla. Keskiviikon festarietkot lynissä, torstain festarijatkot Vegasissa ja viikonloppuna silkkaa festaria kahdessa kerroksessa. Vaihtoehtona erikseen rakennetuille festareille Lygas on toimiva setti: ei riistohintaista lippua, ei ällöjä bajamajoja, ei riistohintaisia juomia muovituopeista, ei paskaa musaa. Artistiuteen voi itse sukeltaa City-Karaokessa ja ilmaisten pelien äärellä viihtyä yksin, kaksin tai omalla porukalla. Nanopinnoitetut, hygieniset kosketuspinnat, mahdollisuus pestä käsiä tiheään ja desinfioida näppinsä monessa paikassa.

Ostin itselleni synttärilahjaksi Panu Savolaisen kirjoittaman matkaoppaan 1700-luvun Turkuun. Silloinkin Turku on ollut yllättävän eläväinen ja kansainvälinen kaupunki. Krouvarilaitos kukoisti, jatkoille lähdettiin frendien luokse ja julkisesti yritettiin käyttäytyä niin, ettei humalatila näkynyt. Se oli nimittäin kiellettyä ja rangaistuksia määrättiin hyvinkin subjektiivisten yleisövihjeiden ja -kuvausten perusteella. Kirja esittelee hauskalla tavalla monia tuon ajan yhteiskunnallisia erityisyyksiä, kuten pukeutumisen ylellisyysasetuksia, rahanvaihdollisia pulmia sekä kahvikieltoja. Mitäköhän 1700-luvun matkailija olisi sanonut Lygasista?

Mikaela

 

21.7.2021

Onnellisuustutkimuksen mukaan suomalaisten onnellisuus on hieman laskenut edellisistä tuloksista ja syyksi tähän arvellaan tiedättekyllämitä. Vaikka tässä ajassa on yhä enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, on mahtavaa voida jakaa kanssanne onnen hetkiä. Kuten vaikkapa Bar Nevadan synttärit viime perjantaina. Uuden luominen on aina jännittävää, meidän ajatuksemme on aina luoda myös kestäviä juttuja. Ja kymmenen kokonaista vuotta Bar Nevadan meininkejä todistaa, että pikkukaupunkimme suunnittelu onnistui. Matkan varrellahan aina teemme pieniä fiksauksia, lisäilemme tai poistamme elementtejä, saaatamme muuttaa joidenkin juttujen paikkaa. Mutta pohjimmiltaan Nevada on pysynyt sinä hauskana pikkukaupunkina, joksi se alkuaan luotiin. Kiitos asiakkaamme, kokonaisfiilis syntyy vuorovaikutuksesta teidän kanssanne!

Viime viikolla meillä aloitti jälleen uusia, rekryn kautta löytyneitä työntekijöitä ja uutisoimme myös tittelimuutoksista organisaatiossamme: vuodesta 1991 toimitusjohtajana toiminut Pekka Savolainen hyppäsi hallituksen puheenjohtajaksi, toimitusjohtajan tehtävissä aloitti yrityksessämme alusta saakka toiminut ja edellisenä hallituksen puheenjohtajana toiminut Timo Virtanen. Organisaatiomuutosta on valmisteltu pitkään, joten mistään hetken päähänpistosta ei ole kyse ja jatkossakin lupaamme olla se tuttu, luotettava Lygas niin asiakkaillemme kuin yhteistyökumppaneillemmekin.

Helle ei estä synkkien pilvien ilmaantumista, koronaluvut eivät tiedä meille hyvää. Vaikka me miten tekisimme kaiken sen, minkä voimme mahdollistaaksemme turvallisen juhlinnan ja toiminnan normaalin jatkumisen, luvut alueellamme päättävät puolestamme toisin. Keskiviikkoillan Beach Party vol 2 nautiskellaan aamuun saakka hiekattomasti, ilman auringonpolttamia. Vihreä Hyvä eurolla koko illan ja 2,9 € häppärikin 21-23. Mutta torstaina ollaankin sumussa ihan iltapäivään saakka: Millaisilla aukioloilla ja anniskeluajoilla odotettu Kesäyöyliopisto Vegasissa Hybridin kanssa voidaan toteuttaa? Haalareiden ulkoilutukseen pääsee 20 alkaen, mutta lopetusaikaa ei ole tiedossa, sillä viranomaispäätökset eivät ole vielä tulleet. Sisäänpääsy on ilmainen, joten no worries – kunhan olette ajoissa liikenteessä. Samat kellonajat koskevat sitten Lygasin viikonloppuakin, kunhan tarkat faktat saadaan.

Mitäs mieltä te olette rokotuspassista? Me olemme sellaista toivoneet jo kuukausia. Monessa Euroopan maassa koronarokotuspassi avaa ovet ravintoloihin, tapahtumiin, teatteriin ja muihin kulttuuririentoihin. Suomessa passin käyttö tässä tarkoituksessa ei toistaiseksi ole mahdollista, vastaan tulee yhdenvertaisuuteen ja yksilönvapauteen liittyviä esteitä. Anteeksi nyt vaan, mutta rokotuksen ottaneiden soisi pääsevän kiinni normaaliin elämään helpommin, kuin niiden, jotka vain ovat päättäneet olla sellaista ottamatta. Olen itse ollut valmis ottamaan pakollisia rokotteita voidakseni vierailla sellaisissa maissa, joissa tietyt rokotukset ovat pakollisia. Kolumbiaan ei ole mitään asiaa ilman keltakuumerokotetodistusta, esimerkiksi. Joissain maissa voidaan vaatia todistus poliorokotteesta, meningokokkirokotteesta tai kausi-influenssarokotteesta. Voidaan ilmaisu siksi, että vaatimukset saattavat vaihdella kausittain. Anyways: ottakaa ne rokotteet, jookos.

 

14.7.2021

No eipä ole tarvinnut biitsikelejä etsiä kaukaa edelleenkään. Lämpöennätykset paukkuvat ja ilmastoinnin olemassaolo on kiitoksen aihe. Me olemme siitä onnellisia, mutta niin on moni asiakkaammekin. Niin Beach Partyt ilman hiekkaa ja sykettä nostattava DildoBingo kuin viikonloppujen yötkin tuntuivat tavallistakin paremmille, koska ilmastointi.

Tän viikon keskiviikolle olemme varautuneet ämpärein, sillä Ämpäribileet 2 riemastuttaa Lynissä kesän viettäjiä. Ämpärit täyttyvät kuin itsestään ysistä alkaen – DäDää! Mitäs se sitten tarkoittaa? No, kannattaa tulla tsekkaamaan ja yllättyä iloisesti. Torstaina voi voittaa itselleen jotain hubaa aikuisten leikkeihin. Lygasin DildoBingon startti on 22.00, joten Vegasin Nevadaan kannattaa suunnata heti ysiltä, jotta löytyy aitiopaikka hassutteluun. Ja hei: tää on ihan ilmaista! Viikonloppuna hurvitellaan kahdessa kerroksessa (Lyn K-18, Vegas K-20). On kesäbilemusaa, City-Karaokea ja ilmaisia arcadepelejä. Perjantain synttärisankari Nevada Bar kutsuu nostamaan kymppisynttärimaljoja 21.00-23.00 -tervetuloa pikkukaupungin sykkeeseen!

Onpa muuten siistiä, että Turku on tällä hetkellä himoittu kohde. ”Varför Paris, Vi Har ju Åbo” ei ole oikeasti ollenkaan huono sanonta. Jos nyt Kauppatorin ankeus unohdetaan, on täällä valtavasti kaikkea jänskää & kaunista. Hotellit myyvät nyt ei oota, mikä on iloinen uutinen kuukausia kompastelleelle matkailulle. Ja kyllä, me yökerhotkin olemme osa matkailua. Sykkivä yöelämä on monelle matkailijalle must juttu siinä, missä ruokaravintolat, shoppailu ja museotkin.

Mikaela

 

6.7.2021

Runon ja Suven päivää vietetään tänään, aika monta kesäistä runoa saisi työstettyä viime viikosta. Helteiden keskellä Lygas tarjosi kiiteltyjä, viihteellisiä öitä käristyskupolin alla tuskailijoille. Ongelmahan ei ole vain ulkoilman kuumuus, vaan myös kodit ovat muuttuneet pätseiksi, helpotusta hakemaan saattoi lähteä hakemaan illan & yön tunneiksi Lygasista. Keskiviikkona pyöräytettiin kesän ekat, odotetut Ämpäribileet Lynissä ja torstaina DildoBingoiltiin Vegasissa. Molemmat teemat löysivät jälleen uusia faneja. Kannattaa seurailla somekanaviamme ja liittyä postituslistallemme, jotta kunkin viikon tapahtumat jäävät verkkokalvollesi.

Vaikka Turun virallisilla uimarannoilla ei vielä olekaan havaittu sinilevää, ei oikea hiekkaranta kaikkia kiinnosta tai ainakaan siellä ei voi loputtomiin hengata. Virkistävän vaihtoehdon tarjoamme Beach Partyjen muodossa keskiviikkona, rantatunnelmaa ilman kaikkiin paikkoihin tiensä löytävää hiekkaa ja auringonpolttamia. Teemavirkistäjä ”Rantasandaali” kepeään 2,0 € hintaan koko illan ja Lygasin 2,9 € häppäri 21.00-23.00. Torstaina kaikki tiet vievät Vegasiin ja DildoBingoon! Hubailu alkaa kympiltä, joten saavu heti 21.00 alkaen etsimään itsellesi hyvä paikka Nevadasta. Bingoiluhan on ihan ilmaista ja jos hyvin käy, voitat jotain kesäkivaa Kaalimadon aikuisten lelujen valikoimasta. Arkiöinä sisänpääsy on Lyniin & Vegasiin 18. Perjantaina & lauantaina Lygas palvelee juhlakansaa kahdessa kerroksessa, ikärajana Lynissä 18 ja Vegasissa 20. Nauti kesäbilemusasta, laula City-Karaokessa ja pelaile ilmaisia arcadepelejä pöytäfutiksesta flippereihin ja ilmakiekosta reaktiopeleihin.

Missä mennään rekryn osalta? Olen iloinen, että uusia tyyppejä Lygasin laajennettuun perheeseen on jo päästy rekrytoimaan. Anniskelutehtäviin mahtuu vielä tekijöitä vaikka heti, olisistko sä uusi baariammattilaisemme? Sulla on jo jonkin verran kokemusta tiskin takaa ja tietenkin sulla on myös anniskelupassi. Tykkäät ihmisistä & asiakaspalvelusta ihan vilpittömästi, yöelämä saa sut syttymään ja kiirekin on tuttu juttu. Lisäksi etsiskelemme sellaista dj-tontin haltijaa, jolta löytyy musadiggailun lisäksi myös av-osaamista äänten ja valojen säätöjä pidemmälle. Tiedät, miten laitteista pidetään huolta ja jos jokin laite simahtaa, tiedät miten toimia. Olet myös asiakaspalvelija, semmonen kiva & letkeä tyyppi. Soita ja kerro itsestäsi lisää: Mikaela 040-5370152

29.6.2021

Kesäyön unelmia ja huh hellettä! Järjestyksessään 28. legendaarinen City-Juhannus (vain viime kesänä juhlat jouduttiin jättämään väliin) merkitsi meille myös sitä, että pääsimme avaamaan teille pari arki-iltaa viihtymiseen. Juhannuskoivujen katveessa ihasteltiin iltaelämän venymistä aamuyöhön kuin uutuutena. Nautittiin urbaanista jussista vailla hyttysiä, huonoja mökkinaapureita, mutaisia festaritelttailualueita, huonoja bändejä ja pelkoa kesken loppuvista virvokkeista. Laulettiin City-Karaokessa, ihasteltiin videokokkoa, testattiin tanssilattiaa, pelailtiin arcadepelejä, kohdattiin ystäviä yössä pitkästä aikaa. (Nyt sitten vaan toivotaan tosissaan, että tämä uusi vapaus saa jatkua ravintoloissa, sillä EM-futiskisoista Pietarista moni suomalaisfani oli tuonut rajan yli tuliaisenaan koronan ja etenkin pääkaupunkiseudulla luvut ovat jo huolestuttavat).

Tällä viikolla Lygas palvelee keskiviikosta lauantaihin. Keskiviikolta löytyvät kesän ekat, odotetut Ämpäribileet ja osoitteena Night Club Marilyn. Iloisen värikkäät ämpärit täyttyvät janoisten iloksi 21.00 alkaen ainakin ekan tunnin ajan, joten olehan ajoissa – Dä Dää! Torstain naurukiintiöstä vastaa Lygasin DildoBingo. Vegasin Nevadaan kannattaa saapua heti 21.00 alkaen, aitiopaikoilta koko hurvittelun seuraaminen ja siihen osallistuminen on hauskinta. Ilmainen bingoilu starttaa kympiltä, voittajat kotiuttavat mainioita Kaalimadon palkintoja. Arki-iltojen ikäraja on 18. Heinäkuun ekaan, kesäiseen viikonloppuun aukeavat sekä Lyn että Vegas, Lynissä ikärajana 18 ja Vegasissa 20. Käytä aurinkoenergiaasi yksin, kaksin tai porukalla. Laita somekanavamme seurantaan, niin näet, mitä kaikkea hubaa kesäämme on sisällytetty

Olet jo ehkä huomannut, että Lygasissa starttasi viime viikolla rekry ”Voisko yöelämä olla sun työelämä?”. Tällä hetkellä porukkaamme mahtuisi vielä ainakin baariammattilaisia, joilla tekniikat & reseptit ovat hallussa sekä pari tarkkasilmäistä, tilannetajuista ja ihmisistä tykkäävää järjestyksenvalvojaa. Järkkäritiimimme rekrytoitavilla on jo oltava jonkin verran kokemusta järjestyksenvalvojan tehtävistä. Työporukkamme on kokonaisuudessaan omaa, emme vuokraa henkilökuntaa. Moni on viihtynyt meillä vuosia, mikä on yökerhomaailmassa jokseenkin harvinaista. Hakemus ja cv olisi kiva saada kuvallisena, mutta voit toki ekaksi myös soitella Mikaelalle 040-5370152 ja lähettää sitten meiliä mikaela@clubmarilyn.fi

Mikaela

23.6.2021

Olipa aivan ihmeellistä saada pitää ovet auki aamuyöstä. Meille yökerhomaailmassa se on aika oleellinen osa toimintaamme. Henkilökuntamme haastattelukierroksen perustella tästä uudesta vapaudesta onnellisia olette työntekijöidemme lisäksi myös te, rakkaat asiakkaamme. Kuulimme riemukkaista jälleennäkemisistä, kuplivista keskusteluista ja kaiken kaikkiaan onnellisesta olosta. Vitsit vuorokausirytmin uudelleen virittämisestä kylläkin ovat ihan oikeasti totta, lomautusaikana monen vuorokausrytmi on asettunut jokseenkin erilaisiin uomiin. Elämäntapana yössä meillä työskentely on kuitenkin sellainen juttu, jonka moni meillä kokee niin selkeästi omakseen, että sisäisen kellon synkronointi tehdään ihan ilolla.

Juhannuksen korttipakan kortit olivat pitkään piilossa. Tiistaina hallitus antoi odotetun esityksen siitä, että ravintolarajoituksista kellonaikojen ja anniskeluaikojen osalta luovutaan. Tänään homma vahvistui. Keskikesän juhlan viikko näyttää legendaarisen City-Juhannuksen linssin läpi tälle: Juhannusbileet Lygasissa starttaavat ke-la 21.00 ja auki saamme olla 05 saakka. Keskiviikkoyössä viihdyttää Night Club Marilyn, Night Club Vegasin syleilyyn antaudutaan torstaina. Koko Lygas palvelee pe & la ja kaikkina City-Juhannuksen öinä hemmottelemme teitä peräti kahden tunnin Happy Hours -setillä 21.00-23.00. Arkiöinä ikäraja on 18, viikonloppuna Lyn 18 ja Vegas 20. Urbaani juhannus lupaa kunnon ilmastoinnin & viilennyksen, riittävästi virvokkeita, hyttys- ja punkkivapauden. Ei paskoja mökkinaapureita, loputonta valssimusiikkia, pohjaan palaneita grillimakkaroita. Lygasin juhannuksessa nautitaan kuplivasta kesämusasta, pelaillaan pelejä flippereistä pöytäfutikseen ilmaiseksi kaveriporukalla, luritellaan City-Karaoken parissa. Aattona juhannuskoivujen katveessa luvassa videokokko puoliltaöin, juhlistetaan 28. City-Juhannusta (vuosi 2020 jäi väliin) turvallisesti ilman elävää tulta.

Sen verran muistutettakoon, että istumapaikkavaatimus jäi säännöksistä edelleen voimaan eli asiakkaita voidaan ottaa ravintolaan kerrallaan vain sen verran, kuin pöydän tai tason äärellä on istumapaikkoja. Riittäviä etäisyyksiä muihin seurueisiin on edelleen pidettävä ja hyvästä käsihygieniasta huolehdittava. Ja sanomattakin on jo kai selvää, että viihteelle lähdetään vain terveenä. Saatat muuten huomata henkilökuntamme rintapielissä pikkuisia pinssejä, ne kertovat jo saaduista rokotuksista. Olethan säkin jo varannut oman rokotusaikasi?

Mikaela

17.6.2021

Hello World! Diary jättäytyi pidennettyyn hibernaatioon maaliskuun ravintolasulusta alkaen ja horrosta jatkettiin vielä pari viikkoa nyt avaamisen jälkeenkin, sillä Diaryssä oleellisessa osassa olette te, rakkaat asiakkaamme sekä tietenkin myös oma henkilökuntamme. Kaikki se yhteisöllisyys, joka on tämän maailman punainen lanka, on Diarynkin kantava voima. Vaikka täällä Lygasin yökerhomaailmassa sulkuaikaankin hoidettiin toimisto-, huolto- ja kehitystöitä sekä valmistauduttiin tuleviin kuukausiin eri tavoilla, ei kukaan jaksa lukea viikko tolkulla vain niistä jutuista (kuvassa testissä tanssilattiakokoinen huojuva torni). Kun Turku tippui korona-asteikolla leviämistasolle viikon 22 lopussa, saimme mahdollisuuden palvella asiakkaitamme 23.00 saakka, anniskelun loppuessa 22.00. (Aiemminhan puhuttiin anniskelun päättymisestä myöhäisinä iltapäivän tunteina, tuolloin avaaminen oli täysin mahdoton ajatus). Toisena aukioloviikonloppunamme asiakkaat saatiin päästää jo tanssilattialle ja karaoke vapautettiin pannasta. Mikä näissä sitten on erityistä? Poikkeuksellista tilanteessa on se, että joihinkin asioihin myönnettiin kerrankin helpotusta etuajassa. Alkuaan tanssi- ja karaokekielto oli ajoitettu kestämään kesäkuun loppuun saakka.

No mitäs sitten tällä viikolla? Varsinais-Suomi on nyt perustasolla ja moni asia yhteiskunnassa on keventynyt. Tuleva viikonloppu alkaa huomenna, mutta me ravintolat odotamme näin perjantain aattona edelleen päätöksiä siitä, minkä verran asiakkaita saamme tulevana viikonloppuna ottaa kerralla sisään (oisko 50%, 75% vain ehkä jopa 100%) ja mihin saakka me saamme anniskella/olla auki. Näillä näkymin saattaa olla, että auki saamme olla jopa 02.00 saakka. Vain se viimeinen,  virallinen vahvistus päättäjiltä puuttuu. Avaamme joka tapauksessa Vegasin 19.00 ja Happy Hour ilahduttaa 19.00-21.00. Sisäänpääsy on ilmainen ja ikäraja 18. Seuraa somekanaviamme, niin pysyt kärryillä nopeistakin käänteistä.

Ja nyt sitten rekryasiaa: nyt on hyvä hetki myös lähestyä meitä työhakemuksilla, sillä lisäkäsille tulee olemaan tarvetta tulevina viikkoina ja kuukausina. Oletko baaritaituri? Asiakaspalvelutaitoinen ja jo jonkin verran kokemusta omaava järjestyksenvalvoja? Sujuuko sinulta juontohommat ja tykkäät karaokesta niin paljon, että sen vetäminen tuntuisi omalle jutulle? Oletko vakkaritaloa etsivä dj? Haluatko kokemusta ravintola-alalta ilman aiempaa kokemusta ja blokkarihomma kiinnostaisi? Laitahan sähköpostia mikaela(at)clubmarilyn.fi tai soita 040-5370152. Äkkiä huomaat olevasi osa Lygasin laajennettua perhettä!

Mikaela

12.3.2021

Päiväni murmelina -tyyppiset päivät ovat lisääntyneet ja lauantainahan mekin olimme viimeistä kertaa auki ennen 8.3. alkanutta ravintolasulkua – oheiset kuvat viimeiseltä illalta. Täällä on tarkoitus ovet avata seuraavaksi 1.4.2021. Paniikin lietsomisen taajuudelle on jälleen Suomessa virittäydytty. Päättäjien ja viranomaisten tavat ilmaista asioita, median otsikot ja ylitse ryöppyävät somekeskustelut eivät ainanakaan ole omiaan lisäämään rakentavaa ilmapiiriä tai fiksua ja itsenäistä ajattelua. Jokainen voi vähentää painetta omien korvien välissä vähentämällä tietyn tyyppisten julkaisuiden seuraamisen, hiljentämällä somen huutajat (blokkaamalla pois omasta virrasta) ja pyrkimällä itse toimimaan fiksusti.

Kun minnekään ei pääse, reissuun tai ravintolaan, kannattaa omalle mielikuvitukselle antaa tilaa. Riippuu lähipiiristä, miten innokkaasti heidät saat mukaan intoilemaan. Maaliskuun kansainvälinen, perinteinen St. Patrick’s Day rakentuu himaan 17.3. valitsemalla vihreitä vaatekappaleita, korkkaamalla vaikka vihreän saaren tunnetuimman bissen, kuuntelemalla iloista irkkumusaa ja kokkaamalla pubiruokaa. UFO-kaappauspäivä eli Extraterrestrial Abductions Day 20.3. antaa tilaisuuden joko leikkiä kivasti piilosta tai kadota ilmoittamatta paikalta ja kertoa jälkikäteen hurjia tarinoita kaappauskokemuksestaan. Kuun lopulla 29.3. on Holi, hindujen riemukas värien juhla, jossa mm. paiskotaan värijauheita kanssajuhlijoiden päälle. Ulkonahan tämän voi toteuttaa, sisällä kalusteystävällinen värisekamelska syntyy kreppipaperisuikaleita heittelemällä.

Mut siis odottelemme täällä mielenkiinnolla, mitkä tulevat olemaan uudet lisärajoitukset ravintolasulun jälkeen. Asiakaspaikkojen määrää aiotaan entisestään supistaa ja aukioloaika saattaa kiristyä niin, että ovet täytyy sulkea jo 17 tai 18. Ihan kivasti yrittävät tappaa ravintolatoimijoita oikein laajalla skaalalla, tämä ei vaikuttaisi vain yökerhotoimintaan, vaan valtaisaan määrään monen tyyppisiä ravintolakonsepteja. Osa päättäjistä on myös sitä mieltä, ettei alaa tarvitse tukea, mutta rajoituksia saa lätkiä rajoituksetta. Arkadianmäellä on päästy diktatuurin makuun.

22.2.2021

Viime viikolla Turun sanomat uutisoi, että postinumeroalueella 20100 on koko Suomen postinumeroalueisiin nähden eniten sinkkutalouksia. Peräti 12 000! Tai siis niin, eihän se tarkoita, että yksin asuva on sinkku tai että yksin asuva on yksinäinen. Todennäköistä on kuitenkin se, että keskustaan asumaan hakeutunut yksin asuva tyyppi on kiinnostunut siitä, että kaikkialle pääsee näpsästi, kävelyetäisyydeltä löytyvät niin museot, puistot ja konserttisalit, virastot ja pankit kuin baarit ja yökerhotkin. Meidän mielestämme on aina ollut tosi tärkeää, että keskustakin pysyy elävänä, että täällä asutaan. Iltapäivällä toimistojen sulkeutuessa kokonaan kuoleva keskusta, joita olemme maailmalla nähneet, olisi painajainen. Toki meille asiakkaita tulee monelta postinumeroalueelta, mutta keskusta-asujalle toiseen olohuoneeseen on melko helppoa hipsiä yksi, kaksin tai kavereiden kanssa. Ja tämä olemassaolomme olohuoneulottuvuus onkin aidosti, vilpittömästi todella tärkeä juttu.

Talvilomaviikko. Viikko on alkanut vesisateella ja pääkallokelillä, joten varovasti siellä ulkoilma-aktiviteeteissa. Säätilariippumatonta viihtymistä tarjotaan Lygasin Spring Break – viikonlopussa, joka huipentaa talvilomaviikon monella, hilpeällä tavalla. Vegas on ilmaisella sisäänpääsyllä auki pe & la 19-23, joten synkronoikaa kalenterinne sen mukaan. Koko illan tarjolla kevättä enteilevä Vihreä Hyvä 1 €/kpl kaikista baareista ja ekan tunnin ajan riemastuttaa myös 2,9 4 Happy Hour. Hyvän fiiliksen vaihtoehtona laturaivolle toimivat erinomaisesti Lygas Arcade Worldin ilmakiekko, pöytäcurling, neljä flipperiä, pöytäfutis, arcadeklassikkopeli sekä pokeri. Tai Back Stagen Catch The Light -reaktiopeli, flipperi ja pöytäfutis. Tai Nevadan City-Karaoke. Pääsaliin rytmejä tarjoaa Lygasin oma DJ ja musiikkikin tekee tunnetusti ihmiselle hyvää.

Korona-aika on lisännyt monen verkossa vietettyä aikaa melkoisesti ja moni on saanut/joutunut opettelemaan lukuisia uusia sovelluksia töiden, opiskelun, harrastusten ja etäarjen pyörittämiseen. Tilastokeskus kertoo, että esimerkiksi some-palveluita käytti 69% 16-89 -vuotiaista suomalaisista. Veikkaisinpa, että kokonaisruutuaika on lisääntynyt melkoisesti todella monella. Me tahdomme, että Lygasissa vietetty aika voisi olla jotain ihan muuta, kuin verkossa hengailua. Siksi tarjolla on monenlaista aktiviteettia, joiden äärellä on helppo viihtyä koko illan ajan yksin, kaksin tai porukalla.

16.2.2021

Kun ei voi hypätä lentokoneeseen, voi kuitenkin lähteä minilomalle Vegasiin. Ystävänpäiväviikonloppuna vietettiin laatuaikaa hyvien frendien seurassa ilmaisten arcadepelien äärellä, City-Karaokessa, musiikkia fiilistellen ja kuulumisia vaihtaen. Nämä ajat ovat monelle etenkin henkisesti hyvin stressaavia, joten yhteiset hetket kavereiden kanssa ovat mittaamattoman arvokkaita. Kiitos teille kaikille ystävyydestä, sitä ei ole milloinkaan liikaa.

Laskiaisviikko on nykyihmisten mielikuvissa ehkä vain mäenlaskuun, kermavaahtotäytteisiin pulliin ja hernekeittoon liittyvä vuotuisperinne. Laskiainenhan on oikeasti kirkollinen perinne, laskeutuminen pääsiäistä edeltävään paastoon starttaa laskiaisena. Paastoaikaa edeltää huima karnevaalikausi katolisessa maailmassa, esimerkiksi Riossa, New Orleansissa ja Venetsiassa juhlat jatkuvat viikkoja tammikuusta alkaen. Paitsi tietenkin tänä vuonna, jolloin paraatit ja juhlat ovat tauolla. Mutta siis jos et osannut yhdistää näitä asioita mielessäsi, yhteen ne liittyvät. Laskiaisliukureista poikkeavasta, erilaisesta liukumisjutusta on kyse Kaalimadon palkinnoissa, joita voi voittaa perjantaina Lygasin DildoBingosta. Bingoilu starttaa 20.00 ja on ilmaista. Niin on sisäänpääsykin, pe & la auki ollaan 19-23 ja tarjolla on monen moista kivaa ilmaisista arcadepeleistä 2,9 € Happy Houriin 19-20 ja City-Karaokeen.

 

Sunnuntaina vietetään kansainvälistä äidinkielen päivää. Tuli nyt vaan mieleeni erikseen mainita siitä, miten hienoa on, että äidinkieleni on suomi. Täällä kotikulmilla sitä ei päivittäin tule pohtineeksi. Maailmalla kierrellessä on kuitenkin todella siistiä, kun saa kertoa omasta äidinkielestään ja siitä, miten pienestä ja harvinaisesta kielialueesta onkaan kyse. Me ollaan kuulkaas eksoottisia, todella eksoottisia. On mahtavaa, että saamme käyttää omaa äidinkieltämme sen lisäksi, että saamme oppia muita kieliä.

Mikaela

8.2.2021

Täällä on DildoBingoiltu, avattu uusi Lygas Arcade World ja jätetty jäähyväiset Tipattomalle. Ajatus pelimaailman uudesta kodista syntyi, kun saimme tietää naapurihuoneiston remontin ulottuvan vesijohtojen ja sen sellaisten osalta osittain Vegasin Back Stagen kattoon – samassa kiinteistössä kun ollaan. Joka tapauksessa Bäkkäri olisi ollut poissa pelistä rempan ajan ja olisihan ollut tyhmää jättää pelit nököttämään ilman asiakkaita. Mittanauhahommat, valaistuksen osittaisen muutoksen vaatimat duunit ja kalusteiden uudelleen järjestelyn vaihtoehdot. Niistä se sitten rakentui. DildoBingo on puolestaan tuonut kaivattua iloa talveen ja yhä vaan jatkuvaan poikkeusaikaan. Ja vietitpä tipatonta tai et, löydät läpi vuoden myös holittomia vaihtoehtoja kaikista baareistamme. Ei vain pelkkää limpparia, henkilökuntamme osaa loihtia kivoja nollaprossan mocktaileja. Fiksailtiin myös City-Karaoken käyttäjäystävällisyyttä Nevadassa.

Ystävänpäivä on joka päivä, ei vain 14.2. Kaupallinen festivaalimeininki Valentine’s Dayn ympärillä ei kuitenkaan ole katoamassa, päin vastoin. Sydämet, ruusut, nallekarhut ja romanttisen rakkauden symbolit laidasta laitaan koristavat niin markkinointiviestintää kuin postikorttejakin. Me kutsumme teidät viettämään Valentine’s viikonloppua pe & la 19-23. Koko illan Salmari 4cl 1€/kpl ja Lygasin 2,9€ Happy Hour 19-20. Sisäänpääsy on ilmainen ja ikäraja 18. Nautitaan live dj:n musasta ja Nevadassa City-Karaokesta, ilmaisista peleistä Lygasin Arcade World -alueella.

Milloin on normaalia? No, viime viikon uutisoinnin perusteella ei ainakaan tämän kevään aikana. Tällä hetkellä voimassa olevat ravintola-alan poikkeusajan rajoitukset tulevat pysymään voimassa, jopa ehkä kiristymään. Ainakin sen suuntaisia vihjailuita Arkadianmäeltä on kuulunut. Toistaiseksi palvelemme teitä siis pe & la 19-23 ja ikärajalla 18. Asiakkaita saamme ottaa 50% normaalista, jokaisella tulee olla istumapaikka ja voimassa on myös liuta terveysturvallisuuteen liittyviä määräyksiä & ohjeita. Pidetään lippu korkealla, kyllä tämä tästä!

 

13.1.2021

Moni on varmaankin nähnyt sen listan, jossa näkyy lopettaneita, konkurssiin menneitä, nimeä vaihtaneita iltaravintoloita ja yökerhoja lähes kolmenkymmenen vuoden ajalta? Siihin palaamme vuosittain, sillä ravintola-ala on tuulinen ja Turunkin skene on ehtinyt muuttua moneen kertaan suhtanteiden, trendien ja tekijöiden myötä. Mutta kuten meillä on tapana sanoa, hyvät asia pysyvät. Night Club Marilyn on elävä legenda, joka on kestänyt tuulet ja tuiskut – viimeisimmänkin. Asiakaspaikkamäärien, anniskeluaikojen ja aukioloaikojen rajoitusten takia emme voi palvella teitä siiinä mittakaavassa, kuin haluaisimme, joten Lynin 29-v synttäritkin löytyivät poikkeuksellisesti Vegasista. Mutta siis jos et tiennyt, niin samaa taloahan kaikki on, Vegasin tilan vain otimme käyttöön hieman yli 14 vuotta sitten voidaksemme palvella teitä aiempaakin monipuolisemmin. Kiitos onnitteluista, näillä jaksetaan taas luovia näissä pandemian karikoilla miinoittamilla vesillä.

Talvi tuli, tule sinäkin! Jos hanget korkea nietokset & pakkasukko alkavat tympiä ja Lumi Kola olisi vaihtaa toisenlaiseen Kolaan hyvässä seurassa, suuntaa Lygasin huimaan DildoBingoon perjantaina! Bingoilu on aivan ilmaista ja riippumatta siitä voititko vai et, hilpeyskerroin on melkoinen. Onnettaren suosikeille on luvassa kaikkea hekumallista Kaalimadon valikoimasta. Sekä perjantaina että lauantaina palvelemme teitä 19.00-23.00 ja 2,9 € Happy Hour ilahduttaa ekalla tunnilla. City-Karaoke löytyy Nevadan huomasta, live DJ tarjoilee rytmejä pääsalissa. Ja koska poikkeusaikana palvelemme yhdessä kerroksessa kaikkia asiakkaitamme, on ikäraja 18.

Tapanani on ollut dokumentoida tänne joitain ajankohtaisia asioita laidasta laitaan. Tätä kirjoittaessa on kulunut viikko siitä, kun Yhdysvaltojen Washington DC:ssa tapahtui järisyttävä hyökkäys Capitoliin. Kukapa ei olisi nähnyt, miten väistyvän presidentin kahjot kannattajat valtasivat hallintorakennuksen ja oudot, karnevalistisiin asuihin pukeutuneet agitaattorit istuskelivat muina sarvipäinä valtion hallintosaleissa. Kohua on aiheuttanut WhatsAppin tietosuojapäivitys, joka on ollut pakko hyväksyä, tai palvelua ei enää voisi käyttää. Ja sitten tämä lumihommeli. Maanantai-illasta tiistaihin kello 21 mennessä lunta oli Turussa tullut mittaustietojen mukaan 22 cm. Edellinen ennätys on vuodelta 2003, tuolloin vuorokauden lumimäärä oli 33 cm. Ihan tuossa nyt tuli sitten monen vuoden lumityöt tehtyä kerralla. Ja hei talvi, oiskos tää lumi nyt tässä?

4.1.2021

Vuosi vaihtui kuin vaihtuikin. Kiitos kanssamme viime vuoden outouksissa livenä ja etänä myötäeläneille. Kukaan ei jää kaipaamaan vuotta 2020. Saimme sentään aikaa hyötykäytettyä: taloyhtiö teki isoja remontteja (mm. Lynin asiakasvessat menivät täysremppaan), uusimme nettisivut ja viimeisempänä koko Lygasin kassajärjestelmän.

Isoja Lynin synttäerietä vietetään Night Club Marilynissä rajoitusten helpoittaessa, mutta ihan ilman pirskeitä ei nytkään jäädä: Marilynin 29-v synttärimaljat nostellaan perjantaina 19.00-20.00 poikkeuksellisesti Vegasissa. Tervetuloa muistelemaan kulunutta ja unelmoimaan tulevasta. Sekä pe että la Lygasin illat löytyvät 19.00-23.00 Vegasista. Happy Hour ekalla tunnilla.

Arvaamattomuuden ja ennakoimattomuuden aika jatkuu, mutta aina on mielenkiintoista ennustaa ja arvuutella. Ennakointiin voi etsiä pohjaa esimerkiksi Sitran sivuilta tai ihan vaan Googlaamalla vuoden 2021 tapahtumat. Miten menee Joe Bidenin virkavalan vannominen? Miten käy kevään kunnallisvaaleissa? Toteutuvatko Euroviisut tai Tokion Olympialaiset? Ja toki ihan uutiset antavat ideoita: koska kaikki on rokotettu? Koska voi matkustaa? Koska ravintolarajoitukset puretaan?

Mikaela

29.12.2020

Poikkeusvuodesta huolimatta joistain asioista on pystytty pitämään kiinni: SinkkuKinkkuBileet toteutuivat 28. kertaa. Monelle ne ovat pitkä perinne, ilman niitä joulusta puuttuu jotakin. Lämmintä, kolmipäiväistä perhejoulua vietettiin Vegasin tunnelmassa koronaturvalliseti, totta kai.

Vuosi vaihtuu torstain ja perjantain välisenä yönä, vuoden viimeistä iltaa vietetään Vegasissa 19.00-23.00. Siirryimme kanssanne tähän meneillään olevaan, historiallisella tavalla atomeiksi räjähtäneeseen vuoteen kanssanne luottavaisin mielin vuosi sitten. Jätämme sen taaksemme kanssanne kiitollisina siitä, että vuosi vaihtuu. Saavu Vegasiin nostamaan malja vuodelle 2021, kuohuvaa tarjolla Nevadassa 19.00-20.00. Tervetulleita ovat kaikki asiakkaamme, K18.

Mitä vuosi 2021 tuo tullessaan? Koronarokotteet lisäävät ainakin luottamusta siihen, että pandemiasta saadaan tulevina kuukausina  niskalenkki. Brexit toteutuu, Joe Biden vannoo virkavalansa Yhdysvalloissa, James Bondin uusin leffa No Time to Die tulee (kai) elokuvatettereihin, Oscarit järkätään huhtikuussa. Euroviisut aiotaan toteuttaa Rotterdamissa, jääkiekon MM aiotaan pelata Riikassa ja Minskissä, tältä vuodelta peruuntuneita kesäolympialaisia puuhataan Tokioon heinä-elokuulle. Lygasissa edetään valtiovallan ja viranomaisten antamissa raameissa, kuten tähänkin saakka, paluu aamuyön aukiolo- ja anniskeluaikoihin ei ole mahdollista tilastojen valossa ainakaan vähään aikaan. Jatketaan iltaelämää fiksusti käyttäytyen ja toisemme huomioiden myös vuonna 2021.

Mikaela

21.12.2020

Lygasin Pikkujoulut vietettiin perjantaina, kiitos tonttujoukoille! Kuten laulussa lauletaan, joulumaa voi löytyä jokaiselta sydämestä. Vaikka maailma kuohuu ja kohisee, loitte hyvän fiiliksen huomioiden samalla tämän hetkiset käytösetiketin kohdat fiksusti. Vaihtoehtona ahtaan kaksion yksityisbileille Lygasin pikkuisissa jouluissa jokaiselle illan viettäjille neliöitä riitti ympärille hienosti. Jos tästä ei Joulupukki teitä palkitse, niin jo on ihme!

No, tavallaan Joulupukki palkitsee kyllä: Lygasin Legendaariset SinkkuKinkkuBileet yhteisessä olohuoneessamme tarjoavat vaihtoehdon kotinurkille. Vegas palvelee kinkku- ja konvehtiähkyisiä torstaista lauantaihin eli aatosta Tapaniin 19.00-23.00 ikärajalla 18.00. Tämä on yksi niistä juhlista, joka löytyy monen kalenterista yhtä varmasti, kuin sukulaisten synttärit ja omat vuosi- ja hääpäivätkin. SinkkuKinkkuBileiden tunnelmaa on vaikeaa pukea sanoiksi, se on koettava. Ja koska mistään pitkän kaavan setistä ei nyt tänä vuonna ole kyse, kannattaa saapua paikalle seiskasta alkaen.

Tänään on talvipäivänseisaus. Ulkona tulee vettä ja ajattelin vielä tänään istuttaa hieman sipulikukkia. Vaikka lumi tuokin pimeään vuodenaikaan valoa, en tuota vesimäärää vastaavaa hankea nyt juuri kaipaile. Lumitöiden teko ei just nyt kuulosta inspiroivalle. Lumetonkin talvi on Turussa saatu koristeltua varsin nätisti. Kaupungin kaunistuttamisrahasto (kyllä, se on sen nimi!) on sijoitellut erilaisia valaistuksia sinne tänne sekä keskusta-aluella. Jos et ole tsekkaillut Valon polkua, kierrä fiilistelemässä vaikka just ennen SinkkuKinkkuBileitä tai ovien sulkeutuessa 23.00. Valojuttuja löydät ainakin Kauppahallin sivukadulta, Teatterisillalta, Tuomiokirkon kupeesta, Piispankadun päästä, Kauppatorin nosturista ja kävelykadulta.

Mikaela

16.12.2020

Parin viikon päiväkirjamerkinnät kerralla, olkaapa hyvät. Itsenäisyyspäiväviikonloppuna nostimme kanssanne onnittelumaljat maamme 103. itsenäisyyspäivälle, kiitos teille. Aika on niin suhteellinen käsite, totesi joku. Kotikaupunkimme Turku täyttää 800-vuotta 2029, joten itsenäisyytemmehän on oikeastaan aika tuore juttu kumminkin. Tämän vuoden itsenäisyyspäivän aatossa jaettiin kokemuksia jo toteutuneista etäpikkujouluista ja spekuloitiin rokoteaikatauluja sekä katseltiin kännyköistä kuvia lehtitalojen julkaisemasta Black Friday -ryntäyksestä. Viime viikon perjantaina onnekkaimmat voittivat surisevaa pukin konttiin, DildoBingo oli ansaittu hengähdystauko jouluhössötyksestä. Pidämme huolta, että elämykset ovat turvallisia myös näinä aikoina, yhteinen olohuoneemme saikin tällä viikolla luvan käyttää Turun kaupungin vastuullisesti toimivien matkailu-, ravintola- ja tapahtumatoimijoiden Clean & Safe -labelia. Löydät sen nettisivuiltamme ja FAQ-osiossa sekä News -osiossa voit lueskella erilaisista koronatoimistamme lisää.
Tällä viikolla vietetään Lygasin pikkujouluja, perjantaina kutsumme kaikki asiakkaamme viettämään yhteistä tonttujuhlaa 19.00 alkaen. Ikäraja on siis 18. Ja paikalla kannattaakin olla ajoissa, tiptap -juomaa tarjotaan 19.00-20.00. Vegasin tiloissa jokaiselle seurueelle löytyy oma pöytäryhmä, istumapaikkahan pitää olla kaikilla ja asiakkaita voimme ottaa 50% normaalista. Turvavälejä on siis mahdollista pitää koko illan ajan. Shoppaile Lygasin tyylikäs, musta kasvomaski lipunmyynnistä tai pyydä halutessasi ilmainen kertakäyttömaski narikasta. Ota pikku pelit ilmaisten arcadepelien äärellä Back Stagella tai tunnelmoi Nevadan City-Karaokessa. Nauti DJ:n rytmeistä pääsalissa ja vaihda lahjaideat frendien kanssa. Happy Hour 19.00-20.00, liput 5€, VIP-kortilla ilmainen sisäänpääsy. Ja niin, palvelemme myös lauantaina 20.12. klo 19.00-23.00, miniloma Vegasiin kruunaa illan! Alla oleva kuvituskuva on nostalginen jouluajan tunnelmointiotos takavuosilta.
Monet ainejärjestöt ja opiskelijayhdistykset ovat vaihtaneet hallituksiaan viimeisen parin kuukauden aikana. Kuluneen vuoden hallitukset ovat kyllä eläneet kerrassaan hämmentävän vuoden. Etenkin tapahtumavastaavien tontti on ollut ihan jotain muuta, kuin pestikuvaus on ehkä pitänyt sisällään. Teemme vuositasolla monen tyyppistä yhteistyötä yli 70 järjestön kanssa ja tiedämme, että tapahtumien peruuntuminen ja/tai siirtyminen ei ole ongelma vain meille tai opiskelijoiden yhteisöllisyydelle. Konkreettinen onglma näkyy myös järjestöjen taloudessa, monen ainejärjestön ja opiskelijayhdistyksen pyörittämiseen tarvittavat eurot tehdään vuosittain juurikin tapahtumien kautta. Toivomme siis meidän kaikkien puolesta, että  uudet hallitukset pääsevät toteuttamaan ensi keväänä asioita jo ihan livenäkin. Kuluneen viikon hilpeä yllätys oli muuten #opiskelijayhdistysjoulukalenteri Instagramissa. Kyseisellä tunnisteella joulukalenterihaasteeseen ovat julkaisseet useat järjestöt ja 15.12. aihe oli ”Viralliset Lynikuvat”. Aah, the nostalgia!
Mikaela

3.12.2020

Hei hyvää joulukuuta. Tämä koko vuosi on ollut totisesti kuin joulukalenteri, jonka luukun takaa voi päivittäin paljastua lähes mitä tahansa. Sellaista se pandemia teettää. Sanakirjajätti Merriam-Webster valitsi vuoden 2020 sanan ja se on ”pandemic”, pandemia. Toinen sopiva sana voisi olla myös ”cancelled”, peruttu. Kun tartuntatautilakiruuvia lokakuun alussa kiristettiin aukioloaikojen, anniskeluaikojen ja asiakasmäärien osalta, jouduimme ottamaan aikalisän Lygasin toimintaedellytysten maton purkauduttua yökerhotoiminnan osalta melkoisesti. Olemme yökerho, emme päiväkerho. That’s what we do. Jos ajatellaan henkilökunnan näkökulmaa, ovat nimenomaan ilta-, yö- ja pyhätunnit lisineen merkityksellisiä palkkakertymän näkökulmasta. Olimmekin sitten kiinni tuonne marraskuun loppupuolelle saakka. Matkan varrella eri kanavissa saimme runsaasti viestejä asiakkailtamme, jotka toivoivat Lygasin paluuta tavalla tai toisella. Lygasin henkilökuntaa ja yhteistä olohuonettamme oli piinaava ikävä. Erinäisillä järjestelyillä rakensimme sitten aukiolopaketin, jolla voimme avata muutamaksi tunniksi ovet viikonloppuiltaisin. Toistaiseksi. Ekat aukioloiltamme olivat marraskuun viimeisenä viikonloppuna 19.00-23.00 ikärajalla 18. Ja voi sitä vilpitöntä onnellisuuden määrää, joka huokui jälleennäkemisen hetkissä!

Olemme avoinna tällä viikolla jälleen viikonloppuiltoina. Lygasin kaikkia asiakkaita palvelee Casino Night Club Vegas, ikärajana poikkeuksellisesti 18. Aukioloaika on 19.00-23.00, pilkku tulee tuntia ennen sulkemista. Ajoissa kannattaa olla useista syistä: no, noi kellonajat on yksi syy. Toiseksi, asiakkaita saamme ottaa vain 50% normaalista ja jokaisella tulee olla istumapaikka. Kolmanneksi mainittakoon Happy Hour, se on tarjolla kaikissa kolmessa baarissa 19.00-20.00. Night Club Vegas onnittelee perjantaina syksyn valkolakkeja ja lauantaina on hyvä syy nostaa aattokippismalja Suomen 103. Itsenäisyyspäivälle. Pääsalista löytyy live DJ, Nevadasta City-Karaoke ja Back Stagelta ilmaisia arcadepelejä. Neliöitä piisaa, joten turvaetäisyyksiä muihin seurueisiin on ihan aikuisten oikeasti helppo pitää. Hyödynnä käsienpesumahdollisuutta wc-tilojen yhteydessä ja lukemattomia käsidesejä narikassa, baaritiskeillä jne. pitkin iltaa. Yski ja aivastele hihaasi tai nenäliinaan (ja pese kädet sen jälkeen!). Myös kasvomaskeja on myynnissä, Lygasin tyylikkään mustan kasvomaskin voi ostaa lipunmyynnistä. Juomia voit noutaa baaritiskeiltämme, mutta niitä voi juoda ainoastaan istuen.

Vaikka teemme tätä työksemme, on meidänkin pakko päivittäin tavata lakeja, säännöksiä, ohjeita ja suosituksia. Moni miettii, miten kokoontumisrajoitukset/yleisötilaisuudet ja ravintolatoiminta suhtautuvat toisiinsa. Lyhykäisyydessään: meidän toimintaamme ohjataan omavalvonnan näkökulmasta, STM:n ja aluehallintoviraston toimesta. Yleisötilaisuuksien lainsäädäntö ja ohjeet tulevat pääsääntöisesti toisaalta. Me noudatamme meille annettuja aukiolo- anniskelu- ja asiakaspaikkamääräyksiä sekä tartuntatautilaissa ravitsemusliikkeille annettuja korona-ajan omavalvontaohjeita. Olemme tehneet/teemme päivittäin myös lukuisia ylimääräisiä terveysturvallisuutta edistäviä toimenpiteitä. Ohjeistamme teitä monella tavalla, huolehdimme korostetusti tilojemme hygieniasta, kaikki tasot/kovat kosketuspinnat ravintolasaleissa on pinnoitettu virukset ja bakteerit tappavalla nanopinnoitteella, maksupäätteissä on lisäksi taudinaiheuttajia hylkivät kalvot, karaokemikille on UV-desinfiointilaite, jokaiselle laulajalle oma mikin suojus ja niin edelleen. Jos tarvitset servettiä tai pilliä, pyydä henkilökunnalta – tiskeillä niitä ei ole. Ja loppupeleissä meistä jokainen vaikuttaa omalla toiminnallaan siihen, että yöelämäkin voi jatkua.

Mikaela

10.10.2020

Olipa aika siistiä katsoa, kun Nanoksin valokatalyysipinnoittaja käsitteli molempien yökerhojemme asiakastilojen kovat pinnat tiistaina. Parissa tunnissa kaikkiin pintoihin oli saatu näkymätön ja hajuton pinnoitus, joka tappaa virukset, bakteerit ja mikrobit vuoden ajan. Tämä satsaus ei siis ole vain koronaan liittyvä, vaan lisää niin asiakkaiden kuin työntekijöidemmekin turvallisuutta kaiken tyyppisiä taudinaiheuttajia tappamalla. Turun Sanomat kävi tekemässä aiheesta juttua ja seuraavana aamuna olimmekin pääuutisena. Se on mainiota, yleensä yökerhoista kirjoitetaan vain negatiivisia asioita.

Koronarintamalla ravintoloiden tilanne vaikeutuu vaikeutumistaan, pitäähän syntipukki kokonaistilanteeseen löytää. Rajoitusviidakossa tarvotaan aina vain syvemmälle ja hommahan muuttui ihan lennosta keskiviikkona niin, että Varsinais-Suomeenkin määrättiin sunnuntaista alkaen 22 päättyvä anniskelu ja 50% asiakaspaikkarajoitukset. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jouduimme jälleen kerran ilmoittamaan henkilökunnallemme lomautuksista, noilla reunaehdoilla yökerhotoiminta ei ole millään tavalla mahdollista. Tästä ja muista koronaan liittyvistä asioista pääsimme kertomaan torstaina YLE Turun haastattelussa. Kerroimme omavalvonnasta, meitä koskevista säännöksistä, puhuimme suumme puhtaaksi ravintola-alan edunvalvonnan epäonnistumisesta ja niin edelleen.

Eli hyvää syyslomaa ensi viikolla, me suljemme tänään lauantaina 24.00 ja olemme 11.10.2020 alkaen kiinni vähintään seuraavat 2 viikkoa. Tavoitat meidät kuitenkin sähköpostilla, nettisivujen kontaktilomakkeella ja myös omiin kännykkänumeroihimme vastaillaan, vaikka täällä toimistolla ei jatkuvasti ehkä päivystetäkään. Seuraa somekanaviamme (IG ja FB), niin tiedät mitä meille kuuluu ja koska seuraavaksi treffataan. Käyttäkäähän hyvät ihmiset ravintolapalveluita (ja muitakin palveluita), kuoliaaksi pelottelulla tässä maassa on valitettavan rumat seuraukset. Lähtekää tietenkin liikenteeseen vain terveenä, pitäkää turvavälejä, peskää & desinfioikaa niitä käpäliä. Seuratkaa uutisia, mutta älkää upotko niihin – pelko ja vellominen eivät tee hyvää. Nähdään taas, kun tilanne helpottaa.

Mikaela

03.10.2020

Hykerryttävä DildoBingo levitti jälleen yhteisöllisen pelailun ja seksuaalisuuden ilosanomaa keskiviikkona. Torstaina saatiin puolestaan jakoon Night Club Marilynin 28-v vuosikertahaalarimerkki, keräilykappaleet olivat erittäin himoittuja. Loppuviikosta ehdittiin asennella Nevada Baariin oma karaokejärjestelmänsä, joten City-Karaokea pääsee nyt lauleskelemaan molemmissa kerroksissa. (Vegasin Pianowar on poikkeusajan johdosta lomailemassa). Mut siis hei kiitos kivasta viikosta, asiakkaamme. Tämä olikin sitten toistaiseksi viimeinen viikko, jolloin voimme toimia aidosti yökerhon tavoin. Horisonttihan on ollut varsin sumuinen jo kuukausia, nyt tilanne muuttuu entistä oudommaksi.

Jos olette yhtään seuranneet viimeisimpiä ravintoloille keksittyjä korona-asetuskuvioita, tietänette anniskelun loppuvan 8.10. alkaen toistaiseksi klo 24 ja ovet laitetaan kiinni 01.00. Vaikka yökerhotuntejamme napsaistiin isolla kädellä, päätimme, että avaamme teille ke-la 20.00 alkaen. Arki-iltaisin viihdytään Vegasissa ikärajana 18 ja viikonloppuna Vegasissa 20, Lynissä 18. Ja jos mietitte, miksi keskiviikkonakin anniskelu päättyy 24, johtuu se vuorokauden vaihtumisesta. Laki astuu voimaan vuorokauden vaihtuessa. Mut hei näillä mennään!

Kaikkina aukioloiltoina Lygasin kiitelty Happy Hour 20.00-21.00: Kaikista baareista 2,9€/kpl Lapin Kulta A 0,5 l, Aura III 0,5 l, Strongbow 0,4 l sekä vanhat tutut kujeet. Ke & to sisäänpääsy on ilmainen ekan tunnin ajan, sen jälkeen 3€, VIP free in. Keskiviikkona Vegasissa rakastettu ja ilmainen Lygasin DildoBingo, Kaalimadon hekumalliset palkinnot odottavat voittajiaan ja kuten aina, myös lohdutuspalkintojakin arvotaan. Lisäksi luvassa City-Karaoke, joka löytyy nyt kaikkina aukioloiltoina ke-la Nevadasta yleisön pyynnöstä. Ilmaiset arcadepelit Back Stagella, dj:n rytmejä pääsalissa. Torstain Students’ Party kutsuu siis sekin Vegasiin ja nopeimmille on luvassa huikeita haalarimerkkejä. Viikonloppuöissäkin muistakaa lähteä liikenteeseen oikeasti hyvissä ajoin, anniskeluaikamme on tosiaan 20.00-24.00, yhdeltä pannaan pillit pussiin.

Olen jo vuodesta 2006 dokumentoinut tänne Diaryyn meidän yökerhomaailmamme tapahtumien lisäksi paloja ympäröivästä maailmasta. Kolme neljännestä tätä vuotta on nyt kulunut, meidän osaltamme siitä osa on kulunut myös ovet säpissä, sen jälkeen tarkoin säännelyin rajoituksin. Tapahtumakalenterimme poksahti kuin konfettiyllätys niin maaliskuulla kuin elokuullakin. Ilmaisut ”uusi normaali” ja ”resilienssi” alkavat jo maistua huonolle kartongille, mutta niistä ei nyt ihan just olla pääsemässä eroon. Mistä muusta on keskusteltu? Kukaan ei varmasti ole välttynyt etätyökeskusteluilta, vaikka ei itse olisi zoomeissa ja teamseissä päiviään viettänytkään. Ruoan verkkokauppa otti melkoisia digiloikkia keväällä, esimerkiksi Keskon verkkokauppa kasvoi kevään hurjimpina viikkoina 800%, moni ruoan verkosta tilaamiselle ennen tuhahdellut opetteli uuden palvelun käytön. Myös ruokaravintolat joutuivat pohtimaan kevään aikana setit ihan uusiksi ja moni kehitteli jonkin sortin kotiin toimituksia, mikään muu kun ei pariin kuukauteen ollut edes sallittua. Jo ruokaa kotiin kuljettaneet tahot saivat hurjan buustin palveluilleen.

Viimeistään tänä vuonna moni on huomannut, ettei sosiaalinen elämä verkossa ole sama asia, kuin livenä. Korona-aikana keskustelu yksinäisyyden vakavuudesta ei vain yksilöiden, vaan myös yhteiskunnan näkökulmasta on noussut voimakkaasti esiin. Ja aina pitää muistaa, etteivät kaikki ole verkossa, mutta ne vähäisetkin sosiaaliset suhteet on ehkä tänä vuonna rajoitettu pois. Myös netin varjopuolista on tänä vuonna keskusteltu paljon, olipa kyse sitten väärän tiedon levittäjistä tai vääristyneen kehokuvan rakentajista. Korona-aika on tuonut esiin myös yksilöiden tarpeen räksyttää ja moralisoida muiden käytöstä, siihenhän on nyt erinomainen aika ja verkko tarjoaa mahtavia mahdollisuuksia toteuttaa ylemmyyttään. Yhteiskunnallinen turhautuminen on kerännyt kansaa barrikadeille Black Lives Matter -liikkeen nimissä ja sen innoittamana, Vogue-lehdessä näkemäni takin selkäteksti tiivisti tämän hyvin: ”The power of the people is greater than the people in power.” Jokaisen pitää löytää itsestään arvojensa takana seisova sankari ja jokaisella on siihen myös oikeus. Niin ja pressakisa Atlantin takana on superjännittävä, maailmanpolitiikan kannalta ei mikään pikkuasia – koronalla ja ilman. Lopuksi linkkivinkki: jos haluat sukeltaa tulevaisuudentutkimuksen ja ennakoinnin maailmaan koronaan liittyen, käy tutustumassa Sitran ”Koronan vaikutukset” -artikkelisarjaan.

Mikaela

26.9.2020

Ämpäribileitä ja muuta mukavaa mahtui tähänkin viikkoon. Syyspäivätasaus siirtää kesän taka-alalle kalenterin näkökulmasta, mutta elohopea kipusi yhä kesälukemiin monena päivänä. Kolmeen vuosikymmeneen lämpimin syyskuun loppu, sanoivat. Lauantaina mitattiin koko Ilmatieteenlaitoksen mittaushistorian korkeimmat myöhäisen syyskuun lukemat, Italian lämmötkin jäivät toiseksi. Ennätyksiä rikottiin siis. Saimme myös vieraita Helsingistä. Lynin takavuosien ravintolapäällikkö Markku eli kavereiden kesken Helppo toi oman ravintolansa Room Blvd:n henkilökunnan ravintolan 4-v synttäreiden kunniaksi ekskursiolle ihmettelemään Helpon ammattilaisuran alkuvuosien kasvuympäristöä.

Syyskuun viimeinen tiistaiyö löytyy Night Club Marilynistä, yhteinen olohuoneemme palvelee ysistä alkaen. Keskiviikon mainioin vaihtoehto suoratoistolle kotisohvalla on Vegasin Nevadasta löytyvä DildoBingo, jossa onnettaren suosikit voittavat kotiinviemisiksi monen moista hykerryttävää. Bingoiluhan on ihan ilmaista, mutta kannattaa saapua paikalle ajoissa – jokaiselle bingoajalle tulee löytyä Nevadasta istumapaikka (ovet aukeavat 21.00, bingoilu starttailee pian 22.00 jälkeen).

Torstaiyö onkin jo lokakuun puolella ja sen kunniaksi luvassa on odotettu HaalarimerkkiSpecial Vegasin huomassa: nopeimpia odottaa uunituore ja vielä aiemmin julkistamaton keräilyharvinaisuus, Night Club Marilyn 28-v-merkki sisääntulossa ja baareissakin on luvassa merkkiylläreitä. Ilta soljuu kivasti City-Karaoken, ilmaisten arcadepelien & DJ:n rytmien äärellä ysistä alkaen. Viikonloppuna palvelemme jälleen molemmissa kerroksissa, Lynissä 21.00 alkaen ikärajalla 18 ja Vegasissa 22.00 alkaen, K20. Muistathan, että kaikkina aukioloiltoina Lygasista löytyy mainio 2,9 Happy Hour puoleen yöhön saakka. Tavallistakin kukkaroystävällisempään valikoimaan kuuluvat mm. Lapin Kulta A 0,5 l, Aura III 0,5 l, Strongbow 0,4 l sekä muita kujeita. Good Times!

Olemme matkan varrella, kesäkuisen uudelleen avaamisemme jälkeen, tehneet todella paljon sen eteen, että voitte viettää iltoja mahdollisimman turvallisesti. Sen lisäksi, että olemme noudattaneet viranomaisohjeita, olemme tehneet myös monia lisäponnistuksia huikeita innovaatioita hyödyntäen. Esimerkiksi kaikki maksupäätteemme on nanopinnoitettu bakteereja ja viruksia hylkiviksi ja Karokemikrofonimme desinfioidaan taudinaiheuttajat tappavalla UV-valolla. Noin viikon kuluttua kaikki kovat pintamme tullaan käsittelemään Nanoksi Finlandin valokatalyysikäsittelyllä, joka tuhoaa taudinaiheuttajia muuttamalla valokatalyysissä virukset sekä bakteerit hiilidioksidiksi ja vesihöyryksi. Olemme Suomen ensimmäinen yökerhomaailma, johon tämä käsittely tehdään. Nanoksi on suunniteltu erittäin vaativiin olosuhteisiin ja se on käytössä mm. sairaaloissa, laboratorioissa ja hoitokodeissa. Valitettavasti mikään ei riitä, sillä ensi viikolla kuulemme taas ravintoloiden toiminnan rajoituksista. Sitä odotellessa kippis!

Mikaela

19.09.2020

Kotikaupunkimme virittäytyy syksyyn ja Lygasissa on harrastettu mm. Haalarimerkkejä, DidldoBingoa, Aila-myrskyn välttelyä ja yleistä yhteisessä olohuoneessa viihtymistä. Tälläkin viikolla olemme tarjonneet vaihtoehdon kotisohvalle, sen uumeniin katoaminen ei ole hyvä idea.

Ota syyspäiväntasaus vastaan Night Club Marilynissä tiistaina ja hyvästele kesä virallisesti. Keskiviikon must-juttu ovat legendaariset Ämpäribileet vol. 2 Night Club Vegasin yössä (K18). Kannattaa kurvata huudeille heti 21.00, sillä hiekkaämpäritarjoilua on luvassa ainakin ekalla tunnilla, DäDÄää! Torstain The Students’ Party Vegasissa tarjoaa jälleen monta tilaa & tapaa viihtyä: laula City-Karaokea Nevadassa, pura ylimääräinen energia ilmaisten arcadepelien parissa Back Stagella tai fiilistele dj:n rytmejä pääsalissa – ikäraja kahdeksantoista.

Viikonloppuna palvelemme sekä Lynissä (K18) että Vegasissa (K20), Marilynin bileet starttailevat 21.00 ja Vegasissa kympiltä. Koko viikon puoleen yöhön saakka Lygasin 2,9 € Happy Hour, tähän tavallistakin kukkaroystävällisempään valikoimaan kuuluvat mm. Lapin Kulta A 0,5 l, Aura III 0,5 l, Strongbow 0,4 l sekä juttuja, joista saa lisätietoa baarista! Lähdethän viihteelle vain terveenä, huomioit turvavälit muihin seurueisiin ja pidät käsihygieniastasi huolta koko illan ajan.

Matkustusrajoitukset kevenevät 19.9. alkaen tiettyihin Schengen- ja EU-maihin. Matkailuun suhtautuminen on kuitenkin edelleen melko nurjaa, matkustushäpeä on uusi musta. Jos edellisinä parina vuotena lentomatkailu sai lokaa niskaan joka suunnalta, nyt raivo kohdistuu koko matkailusektoria kohtaan. Luin aiheesta jo kesällä New York Timesin artikkelista. Ei tarvitse poistua maasta, kotikulmilta kauemmas lähteminenkin on joidenkin kanssakansalaisien mielestä sopimatonta, ajattelematonta ja uhkarohkeaa. Reissuun lähtijä saattaa jättää kertomatta matkastaan ja ainakin julkaisematta matkaltaan postauksia someen välttääkseen ristiriidat. Dilemma on monitahoinen, enkä nyt pureudu siihen syvällisemmin. Matkailun välttämättömyyden ja oikeutuksen pohdintaa on kuitenkin kovin mielenkiintoista harrastaa. Onko matkailusta haaveilijakin vastuuton, itsekäs ja erillään todellisuudesta? Valehtelisin, jos väittäisin, etten itse unelmoi matkailusta.

12.09.2020

Vaikka opiskelijajärjestöjen viralliset tapahtumat ovat sattuneesta syystä tauolla, liikkuu asfalttiviidakossa illan viettäjiä ihan omaehtoisesti siksi, koska ihminen on sosiaalinen otus. Täällä pidetään monin tavoin huolta siitä, että iltaa voi aidosti viettää turvallisesti ja kiitos kanssajuhlijoiden fyysisestä etäisyydestä välittämisestä & oikein hygienian suhteen toimimisesta kuuluu myös asiakkaillemme, tää on yhteinen juttu.

Ämpäreiden ja haalarimerkkien täyteiset arkipäivät taittuivat muodin, kauneuden ja komeuden juhlaksi perjantaina. Mr Young Finland 2020 – kilpailua treenailtiin jo alkuilloista niin keskiviikkona kuin perjantainakin. Kundit kävivät asujen sovituksissa ja harjoittelivat lavaliikehdintää, saivat opastusta tuomaristotenttiin. Viihteen, median ja liikemaailman ammattilaisraadissa vaikuttivat tällä kertaa mm. Toivo ja Nadja Sukari sekä Uutiskunkku.com -sivuston tähtitoimittaja Loreta Syla. Voiton vei Samu Torvikoski, perintöprinsseinä palkittiin Eino Svartberg sekä Sivan Kurdo, Svartberg oli myös yleisön suosikki. Uskomme, että näistä kundeista kuullaan vielä, kunnianhimo ja vilpitön halu kehittyä esiintyjänä vievät pitkälle.

Viikko kolmekasi tulin tänne takiasi… Tiistaista torstaihin The Students’ Party tarjoaa erinomaisia tapohja viihtyä heti 21.00 alkaen ja eka tunnilla on ilmainen sisäänpääsy. Anna bilerytmin vietellä, tee luovuudelle tilaa City-Karaokessa tai chillaa ja chekkaile illan etenemistä. Missä kerroksessa biletetään? Tiistaina Lynissä, keskiviikkona ja torstaina Vegasissa. Keskiviikkona on luvassa Students’ Partyjen HaalarimerkkiSpecial, mainioita ylläreitä tarjolla illan aikana!

Torstain spessuohjelmistona Nevadassa hillitön DildoBingo! Bingoilu on ihan ilmaista ja vaikka et voittaisikaan Kaalimadon hekumallisia palkintoja syysiltojen iloksi, hauskaa kannattaa silti lähteä pitämään yksin, kaksin tai omalla kaveriporukalla. Sekä ke että to pääsee myös karaoken pariin Nevadassa. Arki-iltojen ikäraja on 18 ja tervetullut olet haalareissa tai ilman. Viikonloppuna palvelemme Lygasin molemmissa kerroksissa, Night Club Marilyn aukeaa 21.00 (K18) ja Casino Night Club Vegas 22.00 (K20). Koko viikon ilahduttaa Lygasin mainio 2,9€ Happy Hour puoleen yöhön: Lapin Kulta A 0,5€, Aura III 0,5 l, Strongbow 0,4 l ja muita mukavia kujeita.

Teimme Pekan kanssa alkuviikosta kotimaanpyrähdyksen Tampereelle ja Helsinkiin. Molemmissa kaupungeissa kävimme monitasoisia keskusteluja majoitus- ja ravitsemusalan ammattilaisten kanssa hotelleissa, ravintoloissa ja baareissa. Näinä aikoina kuulumisten vaihtaminen on tavallistakin tärkeämpää. Miten uudelleen avaamisen kuukaudet ja viikot ovat sujuneet? Vaikka ilmassa on jatkuva jännitys tulevasta, on halu keskittyä tekemiseen nyt parhaalla mahdollisella tavalla kuitenkin kova. Ja miksi ei olisi? Nautimme myös taiteesta Suomen Valokuvataiteenmuseon K1 galleriassa Helsingin Kämpissä. kanadalaisen Douglas Kirklandin upeat mustavalko-otokset Marilyn Monroesta ja Coco Chanelista veivät hetkeksi menneisiin vuosikymmeniin. Käy ihmeessä kurkkaamassa ikonisia daameja, jos noilla kulmilla kuljet.

Mikaela

05.09.2020

Mä kuljen edelleen shortseissa, vaikka kalenterissa aloitettiinkin syyskuu. En malttaisi vetää farkkuja jalkaan ja pukea sukkia, vaikka ilma onkin öisin ja aamuisin jo kirpeän syksyistä. Ihan niin kuin yleensä tähän aikaan vuodesta. Syyslukukauden alku, jota elämme tavallisesti melko symbioottisesti opiskelijamaailman kanssa, on säitä lukuun ottamatta muuten ollut kaikkea muuta kuin perinteinen. Olemme saaneet kohdata kuitenkin niin uusia kuin vanhempiakin opiskelijoita tämänkin viikon öissä, juhliakin voi vastuullisesti. Tiistaina Suomessa otettiin käyttöön Koronavilkku-sovellus, joka toivottavasti omalta osaltaan auttaisi tunnistamaan & katkaisemaan mahdollisia tartuntaketjuja. Foliohattuilusta huolimatta kansalaiset ovat latailleet sovellusta melko kiitettävästi älypuhelimiinsa. Lauantaina jo noin 1,6 miljoonassa puhelimessa on Koronavilkku.

The Students’ Partyt ja kansainvälinen lukutaitopäivä sopivat erinomaisesti yhteen: kun on päivän päntännyt ja kirjaimet alkavat vilistä silmissä, zoom-luennot käyvät verkkokalvoille ja niin edelleen, on hyvä ottaa hieman aikalisää Night Club Marilynin opiskelijabileissä ysistä alkaen. Oisko vaikka kepeät City-Karaoket tai chillailu dj:n rytmeissä? Keskiviikkona luvassa The Students’ Party Special: ihan legendaariset Ämpäribileet! Rantatunnelmissa hubaillaan hiekkaämpärimeiningeillä ja ainakin eka tunnilla 21 alkaen tarjolla on biitsitarjoilua. Niistä ämpäreistä, tietenkin! DäDää – kannattaa olla siis ajoissa ja ottaa kaveritkin mukaan.

Torstain opiskelijaystävällinen yö kutsuu Lyniin 21.00 ja Vegasiin 22.00; tarjolla on jälleen 2 tanssilattiaa, 5 baaria, City-Karaoke, ilmaisia arcadepelejä ja monta erilaista musamaailmaa. Ja opiskelijaystävälliset hinnatahan meillä on muutenkin, mutta puoleen yöhön voimassa ovat 2,9 € Happy Hour spesiaalit: Aura III 0,5l, Lapin Kulta A 0,5l, Strongbow 0,4 l ja muuta mukavaa, josta ei saa erikseen kirjoitella. Ja vaikka illat ovat The Students’ Party -nimisiä, tervetulleita viihtymään ovat tietysti kaikki asiakkaamme! Viikonloppu starttaa komeasti, ihan kirjaimellisesti: Mr Young Finland 2020 valitaan Lynin stagella perjantaina ja voittaja suuntaa Mr Finland -mittelöihin. Iltaa siivittää upea Autumn Start Fashion Show, jossa mallikaunottaret ja esittelevät catwalkilla syyskauden trendejä kundien rinnalla. Viikonloppuna Night Club Marilynissä biletetään ikärajalla 18 ja illat starttaavat 21.00, Vegasissa ovet aukeavat 22.00, ikäraja K20. Ja niin: ne Happy Hour -hinnat löytyvät molemmista kerroksista viikonloppunakin.

Teemme vuosittain yhteistyötä yli 70 opiskelijajärjestön kanssa. Kyseessä eivät ole vain opiskelijabileet, vaan tuemme ja autamme tekemistä monella tavalla. Entisinä ja nykyisinä järjestötoimijoina arvostamme korkeakoulujen järjestötyyppejä, vapaaehtoisten panos on korvaamattoman arvokas. He antavat omaa aikaansa ja osaamistaan muiden hyväksi ja jos vain voimme auttaa vapaaehtoisia kehittymään tehtävissään, ihan mahtavaa. Meille on tärkeää, että yhteistyökumppanina meidät koetaan helposti lähestyttäväksi ja luotettavaksi tahoksi, meidän kanssamme on helppo tulla jutustelemaan. Olikin siistiä olla mukana perjantaina Turun yliopiston ylioppilaskunnan ja Turun yliopiston avajaiskarnevaaleilla Lygasin ständillä kohtaamassa satoja opiskelijoita. Osa tuttuja tyyppejä, osa vasta kaupunkiin muuttaneita. Aurajokiranta oli täynnä ainejärjestöjen ja harrasteyhdistysten sekä yliopiston sidosryhmien ständejä ja mahdolliuus ansaita itselleen esim. haalarimerkki tai jotain muuta Lygasrekvisiittaa oli meidän havaintomme mukaan omalle osastollemme erittäin onnistunut ohjelmavalinta. Kiitos TYY ja Turun yliopisto päivän järjestelyistä!

Mikaela

29.08.2020

Viime viikon starttasimme henkilökuntamme kesächillailussa. Saunomista, grillailua ja kiireetöntä kesäisestä säästä nauttimista. Tosin maanantaina huomasi ensi kertaa, että syksy saapuu: aurinko laskee aiemmin ja ilma viilenee iltasella yllättävän nopeasti. Tiistaista torstaihin toivotimme tervetulleiksi kaupungin uusia opiskelijoita The Students’ Partyissä. Kuusi korkeakoulua tuo Turkuun mukavaa sykettä ja säpinää. Monelle kaikki on ihan uutta: asutaan ekaa kertaa omillaan, kaupunki on vieras, kaikki sosiaaliset kontaktit luodaan alusta alkaen ja opiskelu korkeakoulumaailmassa on sekin suurimmalle osalle uutta. Me Lygasissa tahdomme olla paikka, jonne on helppoa ja turvallista tulla yksin, kaksin tai ryhmänä viettämään iltaa arkena tai viikonloppuna.

Syyskuu startataan tiistaina myös Lygasissa! Students’ Party kerää illanviettäjät tiistaina Casino Night Club Vegasiin heti 21.00 alkaen. Tervetuloa piltit, fetukset, fuksit, puput, keltanokat, tutorit, vaihtarit ja vanhat opiskelijat sekä muut opiskelijailtojen ystävät. Sisäänpääsy on ilmainen ekalla tunnilla, 22.00 alkaen 3€/kpl. Vegasin yöstä löytyvät dj:n rytmit, Back Stagen ilmaiset arcadepelit ja toivottu karaoke Nevadasta!

Keskiviikkona The Students’ Party Special, jonka erikoisuutena on Dildo Bingo! Tuolloin Marilyn aukeaa 21.00 ja Vegas 22.00, Kaalimadon huikean hekumallisista palkinnoista unelmoivien kannattaa siis olla ajoissa ja suunnata Night Club Marilyniin, sisäänpääsy on ilmainen 21.00-22.00 ja bingo on ilmaista. Iltaa jatketaan City-Karaokella ja dj:n rytmeillä. Vegasissa musa vie mukanaan ja ilmaiset arcadepelit kutsuvat viihtymään yksin, kaksin tai kaveriporukalla. Liput 22.00 alkaen 3 €. Torstaina The Students Party löytyy niin ikään Marilynistä ja Vegasista, yläkerrassa startataan 21.00 (free in ekalla tunnilla) ja Vegasin yöhön ovet aukeavat 22.00. Muistathan, että joka ilta kaikissa baareissamme on Lygasin 2,9 € Happy Hour puoleen yöhön saakka: Kepeän hintalapun ovat saaneet mm. Aura III 0,5 l, Lapin Kulta A 0,5 l ja Strongbow 0,4 l sekä muutamat muut kujeet. Tiesitkö muuten, että opiskelijahaalareissa pääset Night Club Marilynin puolelle myös viikonloppuisin? Ravintoloita koskevat istumapaikkarajoitukset ainakin syyskuun ajan, joten oma aikataulu kannattaa bileiltoina synkronisoida tätä faktaa silmällä pitäen!

Keneltäkään tuskin jäi huomaamatta viranomaisten ”nollat ei merkkaa mitään” tiedottaminen, jossa 500 muuttui luvuksi 50. Tapahtumateollisuudessa tuo aamupäivä ennen tiedon oikomista oli järkyttävä, moni ehti jo perua keikkojaan, muokata varausjärjestelmiään ja voida pahoin. Kysehän on siis siitä, että eka tiedote antoi ymmärtää kaikkien tapahtumien ylärajan olevan 50 henkilöä syyskuun alusta alkaen. Sitten tiedotusta oiottiin niin, että eiku saakin sittenkin järjestää minkä kokoisia vain tapahtumia, kunhan huolehditaan turvallisuudesta. Melkoista viestinnällistä sekoilua on havaittavissa myös rajoilla. Ja niin, kovin viime tippaan meitä kaikkia tiedotellaan. Syyskuu alkaa tiistaina ja me saimme tietää torstaina, millä rajoituksilla ravintola-alalla mennään. Istumapaikkarajoitukset ovat voimassa, edelleen juomia saa juoda vain istuen ja samoin velvoitteemme turvallisuuden käytännön varmistamisen lisäksi on viestiä teille vastuullisesta ravintola-asiakkuudesta korona-aikana. Me toivomme, että olemme viestijöinä selkeitä ja että ymmärrätte meidän opastavan ja ohjeistavan teitä siksi, että niin kuuluu tehdä ja siitä on oikeasti myös kaikille meistä hyötyä. Että siis saavuthan meille vain terveenä, muistat pitää turvavälit muihin seurueisiin, peset ja desinfioit käsiäsi illan ajan, suosit kontaktittomia maksutapoja ja yskit & aivastelet oikein. Nautit juomistasi istumapaikallasi. Nih.

Mikaela

22.08.2020

Helle se vaan jatkui kuluneella viikolla. Uusia opiskelijoita alkoi näkyä katukuvassa haalareihin pukeutuneiden tutoreidensa seurassa ja mahdollisuus tutustua kaupungin eri kulmiin oli varmasti motivoivampaa aurinkoisessa säässä, kuin vesisateessa. Kesäyöyliopisto – bileiden Syystartti keskiviikkona ja torstain Bech Party IV ämpärimeiningillä olivat muikeita maistiaisia kaupungin opiskelijaystävällisestä yöelämästä. Me olemme toivottaneet uudet opiskelijat tervetulleiksi jo 28 vuotta, eikä tämäkään vuosi ole poikkeus. Opiskelijakaupunki Turku 2020 -kyselyssä Turku saikin opiskelijoilta kouluarvosanan 8,8 ja 98% suosittelisi Turkua opiskelukaupungiksi kaverilleen.

Eli tervetuloa Turkuun ja Lygasiin, uudet opiskelijat! Ryhmä 40 000 on erottamaton osa Turun fiilistä. Kaupungin legendaarisimmat opiskelijayöt löytyvät osoitteesta Eerikinkatu 19 ja elokuun viimeinen bileviikko starttaa jo tiistaina 21.00 alkaen, osoitteena Casino Night Club Vegas! Saavu pelailemaan ilmaisia arcadepelejä, nauttimaan erilaisista musiikkimaailmoista, kadehtimaan vanhempien opiskelijoiden haalareita ja rentoutumaan jännän aloitusviikon startin kunniaksi.

Keskiviikkona ja torstaina Lygasin Students’ Party viihdyttää fukseja, pilttejä, keltanokkia, pupuja, tutoreita ja vaihtareita sekä muita opiskelijoita (ja tietenkin muitakin asiakkaitamme) Night Club Marilynissä. Arki-iltoina ekalla tunnilla 21.00-22.00 sisäänpääsy on ilmainen ja puoleen yöhön Lygasin huikea Happy Hour -valikoima: Lapin Kulta A 0,5 l ja Aura III 0,5 l & Strongbow 0,4 l sekä muutamat muut kujeet hintaan 2,9 €/kpl. Pimenevien iltojen huikeita jatkoja löydät viikonloppuna Night Club Marilynistä 21.00 alkaen (K18) ja Vegasista 22.00 alkaen (K20), Happy Hour ilahduttaa tuolloinkin puoleen yöhön. Ja koska Turussa juhlistetaan kevään ylioppilaita ja ammattiin valmistuneita perjantaina & lauantaina (poikkeuskevät vei pirskeet), tahdomme mekin valkolakkeja ja muita lakitettuja valmistujaislahjalla lipunmyynnissä muistaa. Good Times!

Muistatko vielä sen tunteen, kun aloitit ekan opiskelupäiväsi? Vaikka omasta ekasta opiskelusyksystä onkin jo aikaa vierähtänyt, voin palauttaa mieleen tuon syksyn fiiliksiä. Itselleni elämänmuutos ei ollut superradikaali, sillä en muuttanut eri paikkakunnalle, vaan aloitin restonomiopiskelut Turussa. Turun Ammattikorkeakoulu kuitenkin aloitti toimintansa virallisesti vasta tuona syksynä, joten koulun kulttuurin luomisessa alusta saakka mukana olo oli todella siisti juttu. Koko elämäni olen ollut kova kyselijä ja etenkin tuolloin kysymyssanoille oli käyttöä. Miksi? Mitä? Kenelle? Miksi? Miten? Missä? Kenen kanssa? Suosittelen harrastamaan kysymyssanoja elämän kaikilla osa-alueilla Jos olet pyörähdellyt elämässä sinne tänne sen enempää kyselemättä, on opiskelusyksyn alku kysymyssanojen käytön aloitukselle erinomainen ajankohta.

Mikaela

15.08.2020

Lääkärisaneluiden klassikoihin kuuluu ”Potilas on turkulainen nuorimies, ei muuta vikaa”, mutta sanelut ovat maanantain Ekan Illan Bileiden fetuksilla vasta edessäpäin. Tervetuloa opiskelemaan Turkuun, tämä on ehdottomasti paras opiskelukaupunki monella mittarilla mitattuna! Kiitos upeille tutoreille siitä duunista, mitä teette uusien opiskelijoiden hyväksi. Monelle loikka uuteen on valtava: uusi kaupunki, uudet opinnot, uudet tyypit ympärillä. Tutorien apu on korvaamatonta! Keskiviikkona DildoBingoiltiin, seksi on hauska asia ja sen yhdistäminen huikeaan pelailuhassutteluun ei voi olla kuin kutkuttavaa.

Turun Taiteidenyössä nautiskeltiin konemusatyyleistä, Lygasin oman DJ MICIn luotsaama neljäs Club Electric hemmotteli elektronisen musiikin ystäviä niin vanhemmilla klassikoilla kuin uudemmilla rytmeilläkin. Casino Night Club Vegasin Back stagelle nosteltiin onnittelumaljoja perjantaiyössä, jo 12-vuotias spessubaarimme on Suomipopin & rockrepertuaarin ystävien suosiossa, samaisesta osoitteesta löytyy myös ilmaisia arcadepelejä laidasta laitaan.

Opiskelijoiden paluu Turkuun on tapahtunut ja keskiviikkoyössä Kesäyöyliopisto by Turku Students tarjoaa kesäopintoja Marilynissä City-Karaoken, ilmaisten arcadepelien, kesärytmien ja hyvän seuran parissa. Viikon rantaleikit järkkää Lygas ja tämä on Ämpäreiden Paluu! Beach Partyjen odotettua ämpärihubatarjoilua 21.00-22.00 eli olehan ajoissa paikalla – DäDää! Muistathan muuten Lygasin huikean Happy Hour kokonaisuuden: koko viikon elokuussa kaikkina aukioloiltoina 2,9€/kpl Aura III 0,5 l, Lapin Kulta A 0,5 l, Strongbow 0,4l sekä vanhoja tuttuja kujeita.

Kuten varmasti tiedätte, olemme tehneet paljon sen eteen, että viihtyminen meillä olisi turvallista ja näinä aikoina keinovalikoimaa on lisätty. Vaikka tuntuu ehkä hassulle, että muistutamme terveydentilasta, turvaväleistä ja käsihygieniasta, luotamme toiston ja muistuttamisen voimaan. Löydät meiltä käsienpesumahdollisuudet ja käsidesejä ovelta saakka. Istumapaikkarajoitusta noudattamalla varmistamme sen, että iltaa ei vietetä sumpussa ja juomia juodaan istuen voimassa olevan lainsäädännön mukaan.

Tavallisenakin aikana huolehdimme asiakastilojen siisteydestä tarkoin, tällä hetkellä teemme tavallisen pintojen pyyhinnän lisäksi kosketuspintojen desinfiointia tiuhaan. Maksupäätteet on suojattu antibakteerisella kalvolla. Jos et ole huomannut, on Marilynin City-Karaokessakin huomioitu monella tavalla se, että laulaminen olisi näinäkin aikoina turvallista. Karaokejuontaja on aina talon oma vetäjä, joka huolehtii siitä, ettei laulukoroke ruuhkaudu (eli sinne tulee vain laulaja) ja että laitteet pysyvät puhtaina. Mikrofoni desinfioidaan UV-valolaitteella, joka tappaa 99,99% taudinaiheuttajista. Jokaiselle laulajalle mikrofoniin laitetaan kertakäyttöinen suojus. Kiitos teille asiakkaillemme siitä, että tahdotte yhdessä olla ylläpitämässä turvallisuutta.

Mikaela

08.08.2020

Biitsielämää, opiskelijoita ja työhaastatteluja. Marilyn Original Beach Party vol III keräsi ikuisesta kesästä unelmoivat yhteen keskiviikkoyössä. Tiesitkö muuten, että somisteena eri puolilla ravintolaa roikkuvat surffilaudat ovat olleet ihan oikeasti surffarikäytössä? Tyynimeri on tarjoillut tyrskyjä aaltojen metsästäjille Kaliforniassa ja aikansa palveltuaan laudat on vaihdettu uusiin. Nyt ne käytetyt boardit elävät uutta elämää yökerhoillen.

Torstai oli odotettu päivä niin opiskelijoille kuin meillekin: päivällä Hybridi ry järkkäsi Ispoisten rantaan perinteisen haalarikellunta – tapahtuman ja illalla tavattiin opiskelukavereita Vegasin yössä Kesäyöyliopisto – bileissä. Vilpitön onnellisuus säteili tyypeistä, meillä on ollut toisiamme niin ikävä. Nyt sopii toivoa, että saamme elää syyslukukautta yhdessä. Torstaina kesälomilta palasi myös Lygasin Happy Hour: puoleen yöhön saakka elokuussa joka ilta ja siitä eteen päin viikonloppuiltaisin baarista lähtee hintaan 2,9€/kpl esimerkiksi Aura 0,5 l, Lapin Kulta A 0,5 l, Strongbow 0,4 l sekä vanhoja tuttuja juttuja, joista ei saa tänne kirjoitella.

Trust me, I’m a doctor! Lääkärikunnan toivot aloittavat viikon jo maanantaina, kun TLKS, THLKS & IVA saattelevat fetukset Lygasin yöhön. Tutorryhmät ottavat ensi askeleita opiskelijaelämän autuuteen ja Turun erinomaisuuteen, perinteisesti tähän kuuluvat Ekan Illan Bileet. Ja kuten aina, opiskelijabileet ovat avoinna kaikille asiakkaillemme, näihin molempiin yökerhoihimme levittäytyviin kekkereihin sisäänpääsy kustantaaa 3€, VIP-kortilla pääsee sisään ilmaiseksi. Keskiviikkoon sopii Pablo Nerudan lausahdus ”Haluan tehdä kanssasi saman minkä kevät ja kirsikkapuut tekevät keskenään”, sillä luvassa on tietenkin Lynin DildoBingo. Tämä kepeästi pikkutuhma hubailu on ihan ilmaista ja hauskaahan on, voititpa tai et. Saavu yksin, kaksin tai porukalla!

Turun Taiteidenyössä sukelletaan elektronisen musan tyyleihin talon resident DJ MICIn seurassa. Club Electric vol IV tarjoilee herkkuja eri vuosikymmeniltä uudempaa bilemusaa unohtamatta, joten anna rytmin viedä Night Club Marilynin tanssilattialla aamuun saakka! Vegasin perjantaiyöstä poimintana Back Stagen synttärit, jo 12 vuotta palvellut baarimme on monelle kakkosolohuone numero yksi ilmaisine arcadepeleineen ja rokkaaavine musavalintoineen. Saavu nostamaan onnittelumaljoja 22.00 alkaen!

Työhaastatteluja pidetään vielä tulevallakin viikolla. Olemme todella iloisia siitä, että jälleen kiinnostamme työnantajana ja työyhteisönä. Vaihtuvuus meillä on varsin alhaista ja nyt toteutettavan rekryn laajuista ei ole taas aika pitkään aikaan tehty. Jos et siis tiennyt, on jokainen työntekijämme portsareita myöden talon kirjoilla töissä. Emme siis vuokraa henkilöstöä ulkopuolelta. Näin työkaverit oppivat aidosti tuntemaan toisensa ja asiakkaat oppivat tuntemaan henkilökuntamme.

Työnantajan näkökulmasta luottamuksen pitkäjänteinen rakentaminen ja omaan porukkaan satsaaminen on ehdottoman tärkeää, tämä laajennettu perhe välittää niin toisistaan kuin työstäänkin. Välittäminen on ainakin omasta mielestäni huiman merkittävä asia: kun välitetään ihmisistä voidaan välittää myös asioista ja kun asiat toimii, on ihmisten kanssa hyvä olla. Me uskomme, että tämän aistivat myös asiakkaamme.

Mikaela

03.08.2020

Bingo kiinnostaa ja seksi vielä enemmän. Siksi ei ole yhtään hullumpaa yhdistää näitä kahta ilmiötä. DildoBingo tarjosi jälleen poskia punehduttavaa pelailua keskiviikkona ja onnekkaimmat saivat kotiin viemisiksi kaikenmoisia Kaalimadon aikuisten juttuja. Torstaina lauleskeltiin Lynissä kesäfiiliksissä Sing With Lyn teemalla. Käynnistimme kuluneella viikolla myös syysrekryn ollaksemme valmiina uusien opiskelijoiden saapuessa kaupunkiin, muikeaan joukkoomme mahtuu porstareita, baarityöntekijöitä anniskelutehtäviin sekä blokkareitakin. Jos et vielä huomannut tätä tilaisuutta, kannattaa laittaa hakemusta allekirjoittaneelle mikaela(at)clubmarilyn.fi – ekoja haastatteluja järkkäillään jo tulevalla viikolla. Baaritiskin takana ja järkkärihommassa tulee jo olla työkokemusta, blokkariksi voi hakea ihan ilman aiempaa kokemustakin.

 

Surffaa Lynibiitsille, Beach Partyt vol III tuo palmurannan ja ikuisen kesän keskiviikkoosi olipa sää mikä tahansa. Jos et ole kesän aikana saanut tilaisuutta verhoutua Havajipaitaasi tai olkihattuusi, tee se nyt. Ja ole paikalla heti startissa, sillä rantaleikkijöitä hemmotellaan biitsitarjoilulla 21.00-22.00. Pehmeä lasku opiskelijabilekauteen otetaan torstaina Vegasissa. Päivällä legendaarisen Haalarikellunnan järjestävä Hybridi ry jatkoilee kesäyössä 21.00 alkaen ja sisäänpääsy näihin sessioihin on ihan ilmainen. On aivan mahtavaa nähdä tuttuja kasvoja monen kuukauden jälkeen. Tervetulleita ovat kaikki asiakkaamme, K18. Kaupungin parhaita viikonloppuöitä vietetään Lygasin molemmissa kerroksissa. Night Club Marilyn aukeaa 21.00, ikärajana 18, Casino Night Club Vegas toivottaa asiakkaat tervetulleiksi 22.00 ja ikärajana 20-v. Istumapaikka on edelleen oltava jokaisella, joten omaa viihteelle lähtöä kannattaa kaikkina iltoina aikatauluttaa sitä silmällä pitäen.
Lygasissa duunissa on monen monta meitä, joille yöelämä on työ ja elämäntapa. Osa tekee tätä ihan päätyönä, joillekin vuorot yökerhomaailmassamme ovat merkityksellinen ja erottamaton osa työelämää toisen duunin rinnalla. Me kaikki haluamme tehdä töitä asiakkaiden keskellä ja asiakaspalvelu saa meidät tikittämään. Saamme olla tuottamassa elämyksiä ja hyvää fiilistä, vaihtelua lukemattomiin hetkiin kaukana discopalloista ja bilemusasta. Tahdomme tehdä duunimme niin, että jokainen asiakas iästä ja statuksesta riippumatta kokee olevansa tärkeä ja huomaa, että me aidosti välitämme. Meille on tärkeää, että henkilökuntamme työnteon puitteet ovat kunnossa, että ammattitaito on kohdillaan ja edellytykset ylittää asiakkaiden odotukset ovat olemassa. Olemme tarkkoja siitä, että koko työpoppoomme on tarkka meitä säätelevien lakien, määräysten ja ohjeiden noudattamisessa niin normaaliaikana kuin näin poikkeusaikanakin. Emme oleta, että asiakas voi tietää kaikkea ja siksi myös mielellämme avaamme syitä erilaisten toimintatapojen taustalla. Olipa kyse sitten ikärajavalvonnasta, anniskelulainsäädännöstä tai vaikkapa edelleen voimassa olevista istumapaikkamääräyksistä. Eli seuraavan kerran, kun jokin asia mietityttää, kysy. Se kannattaa aina. Niin ja tähän samaan kategoriaan lisättäköön palautteen antamisen merkitys työmotivoijana: anna palautetta heti asiakaspalvelijallesi kehuina tai rakentavana nurinana tai ota ravintolapäällikköä hihasta ja kerro ruusut tai risut. Palautetta pääset lähettämään tietenkin myös nettisivujemme kautta tai sähköpostilla lyn(at)clubmarilyn.fi tai vegas(at)clubmarilyn.fi. Jokainen palaute käsitellään.

25.7.2020

Oman elämänsä rantavahdit ja merenneidot telmivät Lynibiitsin ikuisen kesän tunnelmissa keskiviikkona, Lyn Original Beach Party vol II toi paikalle kesäkavereita vuosienkin takaa. Hyinen torstai muuttui kummasti miellyttävämmäksi, kun askeleet johtivat portaat alas ja Vegas Summer Funin pariin. Pelailua, tanssia, muikeaa seuraa. Perjantai säteili kauneutta ja komeutta, Image Team Modelsin Summershow, Suomen Festarimissin valinta sekä Mr Turku -kisa toivat jännitystä alkuyöhön Marilynissä. Onnea Suomen Festivaalimissi ja yleisön suosikki Rose Kulju sekä Mr Turku Jonatan Blom. Samaan aikaan Vegasissa juhlistettiin Nevadan 9-v synttäreitä, jo kolmasluokkalaisen ikään ehtinyt pikkukaupunkimme on monen asiakkaamme ehdoton lempparipaikka. Eikä ihme, onhan Nevadan tunnelma aivan ainutlaatuinen.

Heinäkuun viimeiseltä keskiviikolta löytyy Lynin DildoBingo! Vähän tuhma, todella hauska bingoilu on viihteellistä ajanvietettä riippumatta siitä, keitä onnetar suosii. Kaalimadon kuumottavat palkinnot löytävät uusiin koteihin, mutta kaikilla on varmasti hubaa. Ja bingoiluhan on täysin ilmaista. Torstaita vietetään Sing With Lyn -teemalla. Vaikka et olisi syntynyt satakieleksi ja äänesi ei olisi kuin unelma, mikkiin tarttuminen ja suosikkibiisisi tulkinta kannattaa. Illan aikana luvassa muikeita ylläreitä laulajille! Kuukauden vaihteen viikonloppua vietetään Lygasin molemmissa kerroksissa ja Vegasissa peräti kolmena iltana: sunnuntaina luvassa festarijatkoja SUVE -yössä! Sing, dance & have fun, K18.

Muistathan muuten, että Lygasissa vesi on aina ilmaista? Raikasta juomavettä voit laskea itsellesi kaikista baareista löytyvillä vesipisteillä. Puhdas vesi on meille suomalaisille jonkin sortin itsestäänselvyys, puhdasta vettä oppii paremmin arvostamaan vietettyään aikoja juomakelvottoman veden alueilla. Hanavesi voi olla saastunutta, täynnä loisia tai muita taudinaiheuttajia. Ja hanavesi saattaa joutua elimistöön myös hampaita pestessä, ravintolan pesemistä salaatinlehdistä tai drinksun jääkuutioista. On ihan hillittömän hienoa voida juoda vettä suoraan hanasta ja onhan se sulle muuten tosi hyväksikin noin niinkuin terveyden kannaltakin. Lue aiheesta lisää News -osion vesiteemaisesta tekstistä!

Mikaela

 

20.07.2020

Otimme rajoitusten purun uusimman asteen ilolla vastaan. Nyt saamme itse päättää aukioloaikamme ja anniskella aamuun saakka. Istumapaikkavaatimus ei kuitenkaan poistu ennen syyskuuta, jokaisella asiakkaallamme on yhä oltava paikka tason tai pöydän ääressä ja juomia saa nauttia ainoastaan istuen. Myös turvaväleistä ja hygieniaetiketistä pidetään yhä huolta. Kiitos joustavuudesta ja välittämisestä asiakkaillemme! Oudon kesän ekat DildoBingoilut olivat silkkaa kukkien ja mehiläisten riemuparaatia, Kaalimadon hekumalliset palkinnot riemastuttivat voittajia. Vegas Players Night haastoi heittäytymään mukaan rentoon arcadepelailuun torstaina. Hellepäivien iltaa on kiva viettää yhteisessä olohuoneessamme.

Surffaa Lyniin keskiviikkona, nousuvesi tuo rantaan Beach Partyt vol II. Pasaatituulet kertovat, että ikuisen kesän rantahurvitteluun kannattaa saapua heti 21.00 alkaen – luvassa on biitsitarjoilua ekalla tunnilla. DäDää! Torstain olohuoneeksi kannattaa tietenkin valita Vegas Summer Fun, hauskuus starttaa 21.00. Kesäiset rytmit toimivat niin tanssilattialla viihtyjälle kuin muuten vaan chillailijoillekin. Yksin, kaksin tai porukalla aika kuluu kuin siivillä Back Stagen ilmaisten arcadepelien äärellä. Pelit tarjoavat sopivasti retroa ja trendin aallonharjaa, sillä flipperit, pöytäfutikset, Nintendot ym. eivät ole mitään ihan eilisiä keksintöjä, vaikka ympäri maailmaa suurta suosiota jälleen nauttivatkin. Salmari 1€ koko illan kaikista baareista ja K18!

Perjantaiyössä Marilynin catwalk hehkuu kuumana, sillä luvassa on peräti kaksi mallikilpailua, jotka soljuvat sujuvasti Summer Fashion -näytökseen. Festarikesä osin peruuntui, osin vain siirtyi ja tokihan Suomen Festarimissi halutaan jälleen kruunata nyt, kun se on jälleen mahdollista. Ensimmäinen Suomen Fesivaalimissi valittiin vuonna 1998. Poikkeuskeväältä tulevaisuuteen siirtyi myös legendaarinen Mr Turku -kilpailu (est. 1997), joten perjantai on sille mainio hetki. Kaupungin oma komistus ja Suomen Festivaalimissi tulevat näytösten ja kuvausten lisäksi toimimaan erilaisissa edustustehtävissä. Tervetuloa kannustamaan omia suosikkejanne, molemmissa kilpailuissa valitaan & palkitaan myös yleisön suosikki. 

Vegasissa puolestaan juhlistetaan Nevada Baarin 9-v syntymäpäivää. Oman pikkukaupunkimme tunnelma on ainutlaatuinen ja vilpittömän lämmin, monelle matka villin lännen tunnelmiin onkin säännöllinen perinne. Tervetuloa nauttimaan synttäritarjoiluista 22.00-24.00 (K20).

Muistelimme kuluneella viikolla joitain kertakokeiluiksi jääneitä juttuja vuosien varrelta. Osa liittyy tuotekokeiluihin, mutta osa esimerkiksi teematapahtumien somistukseen. Siis eihän me aina olla kaikkea ajateltu ihan loppuun ennen toteuttamista. Ainoaksi kokeiluksi jäi mm. oikea rantahiekka Beach Partyissä. Miettikää huviksenne, miten helppoa hiekan pois saaminen bileiden jälkeen oli? Eräissä bileissä jaettiin höyhenpuuhkat ekalle parille sadalle juhlaan saapujalle. Kokolattiamatto ja ne höyhenet olivat muuten melko kestämätön idea. Hyvä, jos jotain näistä opittiin, mut onhan näitä jälkikäteen ainakin hauska muistella.

Mikaela

11.07.2020

Kesän ekat Marilyn Original Beach Partyt olivat odotettu hurvittelu. Sääriippumaton biitsimeininki Lynin huomassa vie ikuiseen kesään, perinteisesti sää ulkona on ekojen Beach Partyjen iltana kylmä ja/tai sateinen, tälläkään kertaa sää ei pettänyt. Aloha! Vegas Summer Nights torstaiyössä tarjosi viisi kesäyön chillailutuntia hyvässä seurassa. Viikonloppuna odoteltiin jo tulevaa viikkoa ja säännösten purkua, niin henkilökuntamme kuin asiakkaammekin kaipasivat lisää yhteisiä biletunteja.

Iloksemme voimme ilmoittaa, että tällä viikolla vapaudumme aukioloaika- ja anniskelurajoituksista ja juhlat jatkuvat jatkossa 04.00 saakka, istumapaikkavaatimus säilyy tosin edelleen ja käsihygienia, turvavälit ja muut etikettisäännöt pysyvät nekin. Mut hei bileviikko starttaa keskiviikkona Lynin DildoBingolla, ovet aukeavat 21.00! Seksihelteet tai ei, tähän ihan ilmaiseen hupailuun kannattaa lähteä yksin, kaksin tai porukalla. Bingohan on parhaimmillaan hillittömän hauskaa ajanvietettä jo sellaisenaan, mutta kun palkintoina on aikuisten lelulaatikon leluja ja muita säväyttäviä ylläreitä by Kaalimato, hauskuuskerroin kasvaa eksponentiaalisesti. Bingoilun jälkeen jatketaan City-Karaokella.

Torstailta löytyy Vegasin Players Night (K18), lähde testaamaan pelitaitojasi ilmaisten arcadepelien äärelle, luvassa kivoja palkintoja niin yksilö- kuin joukkueskaboissakin. Pöytäfutista, flipperiä, ilmakiekkoa, Nintendoa… Unohtamatta tanssilattian rytmejä ja muuta mukavaa. Lygasin viikonloppu juhlitaan tietenkin kahdessa kerroksessa, Night Club Marilyn avaa pe & la 21.00 ikärajalla K18, Casino Night Club Vegasin yöhön sukelletaan viikonloppuöinä 22.00 alkaen ikärajalla K20. Lygasin aukiolotiedot löydät aina myös clubvegas.fi ja clubmarilyn.fi sivuilta, Events-osiosta.

Uusien verkkosivujemme News -osiossa jaamme osion nimen mukaisesti uutisia, mutta myös tietoa uutuusjutuista ja blogityyppisiä artikkeleita ja vaikka haastatteluita. Oikeastaan vain taivas on rajana ja otamme mielellämme vastaan ajatuksia asiakkaitamme kiinnostavista aihepiireistä. Onko sulla joku juttutoive tai huippuidea? Laita viestiä yhteydenottolomakkeella tai lähetä meiliä mikaela(at)clubmarilyn.fi

Mikaela

 

6.7.2020
Jos edelliset viikot simuloivat lämpötilojensa puolesta kaasugrilliä, on viimeisen viikon aikana saatu niskaan myös reippaasti vettä ja ilmaa raikastavia ukkosia. Eerikinkadulla on jatkettu edelleen saneerausprojektin sellaisia osia, joita voi tehdä kulissien takana aukiolon ulkopuolella. Lygasin uudet nettisivut ovat toimineet mainiosti ja ilahduttavan moni on jo löytänyt esim. tilavarauslomakkeen ja buukkaillut tuleville kuukausille tapahtumia. Suosittelen lämpimästi myös liittymään postituslistallemme, jotta tiedät viikottain ensimmäisenä erilaisista häppeningeistä. Koronasulun jälkeenhän päästiin avaamaan viikko sitten, kuluneella viikolla viihdyttiin yhteisessä olohuoneessamme keskiviikkona Lynissä, torstaina Vegasissa ja nyt viikonloppuna palvelemme molemmissa kerroksissa.

Odotus on päättynyt: keskiviikkona otetaan miniloma Lynibiitsillä. Kesän ekat Lyn Original Beach partyt starttaavat 21.00 ja rannalle kannattaa saapua hyvissä ajoin, sillä luvassa on DäDää -tarjoilua ekalla tunnilla. Dresscode on Casual Beach, tarkoittaako se sulle hellemekkoa vai uimarengasta – You choose! Torstaina chillaillaan Vegasin kesäyössä. Vegas Summer Fun 21.00 alkaen on kompakti paketti kesäbilebiisejä tanssilattialla, ilmaisia arcadepelejä Back Stagella, hyvää seuraa ja kuplivaa fiilistä. Perjantaina & lauantaina Lygas palvelee molemmissa kerroksissa, tuttuun tapaan Lynissä K18 ja Vegasissa K20. Poikkeusajan aukiolo- ja anniskelurajoitukset ovat yhä voimassa, joten kannattaa lähteä bileisiin ajoissa – anniskelu päättyy jo 01.00 eli tuntia ennen sulkemista. Ikuisen kesän tunnelma on täydellinen, kunhan lähdet viihteelle vain terveenä, muistat huolehtia käsihygieniastasi, turvaväleistä ja nautit hellejuomastasi vain istumapaikallasi.

Moni on saanut tiedon opiskelupaikasta, onnea sellaisen napanneille! Ja etenkin, jos pääset opiskelemaan Turkuun voit antaa itsellesi isot aplodit, tämä on aidosti Suomen paras opiskelukaupunki monella mittarilla, ei vain mutu-perustein. No, onko syksyllä opiskleijabileitä? Tätä me tietenkin toivomme täällä sekä opiskelijajärjestöissä, sillä yhteisöllisyyden löytäminen erilaisten tapahtumien kautta on erottamaton osa opiskelijaelämää ja opiskelukulttuuria. Tapahtumien järjestäminen on myös ainejärjestöjen sekä opiskelijayhdistysten tukiranka, joka otti keväällä kovan kolauksen. Tänä vuonna syksyseikkailun matkassa saattaa valitettavasti olla joitain mutkia, sillä koronatilanteen kehittymisestä on mahdotonta sanoa mitään. Riippuu siis koronasta, minkä mittakaavan tapahtumat voivat toteutua syyslukukaudella. Mutta siis me otamme tavalliseen tapaan vastaan tapahtumavarauksia, elämme tulevina kuukausina kulloisenkin tilanteen vaatimalla tavalla ja tsekkailemme tapahtumakohtaisesti järjestäjien kanssa sitä, miten toimitaan.
Mikaela

29.6.2020

Kuluneella viikolla koronarajoituksia ravintoloissa purettiin sen verran, että auki saa olla 02.00 saakka ja anniskelua voi jatkaa 01.00 saakka. Ravintolat voivat ottaa asiakkaita 75% asiakaspaikkamääränsä kapasiteetista, mutta käytännössä tätä ei meillä voida toteuttaa. Samalla nimittäin vaaditaan, että jokaisella asiakkaalla on oltava istumapaikka. No mutta: avasimme siis ekaa kertaa kuukausiin perjantaina 21.00 sekä Lynin että Vegasin. Olimme aivan täpinöissämme, siistiä päästä taas näkemään asiakkaitamme ja tekemään duunia parhaassa porukassa.Tiukat määräykset toimintatavoista ohjaavat edelleen toimintaamme ja kaikilta vaaditaan malttia. Suuri kiitos teille asiakkaamme siitä, miten kivasti huomioitte henkilökuntamme ja kanssajuhlijat turvavälien ja hygienian osalta. On ymmärrettävää, että tuntuu esimerkiksi oudolle joutua istumaan juomansa kanssa, mutta keksintöhän ei ole meidän ja tällä nyt mennään.

Tulevalla viikolla siirrytään heinäkuulle ja Lygas palvelee ke-la. Back To Lyn kutsuu viettämään kesäbileitä keskiviikkoyöhön. Suuntaatpa heinäkuun startin kunniaksi viihteelle yksin, kaksin tai porukalla, muista avaamisaika 21.00 ja se anniskeluaika 01.00 saakka. Meteorologien mukaan niskaan saattaa tulla kaatosadetta, Lynissä sateesta ei ole haittaa. Turvavälit huomioiden saa tanssia, karaokessa jokainen laulaja saa desinfioituun mikkiin kertakäyttösuojuksen. Arcadepelejä voi pelailla, muista pestä ja desinfioida kädet ennen ja jälkeen pelailun. Muista ostaa itsellesi hieno Club Marilyn Couture -kesäkassi!

Torstain kesäbileet löydät Vegasista (K18), Back to Vegasin dj tarjoilee rytmejä pääsaliin & tanssilattialle, Back Stagella chillaillaan rockin ja Suomipopin tunnelmissa. Bäkkäriltä löydät ilmaisia arcadepelejä. Pelejä desinfioidaan säännöllisesti, muistathan itsekin pestä ja desinfioida käsiäsi tiuhaan pitkin iltaa. Viikonlopunviettoon aukeavat Lygasin molemmat kerrokset, Night Club Marilyn ikärajalla K18 ja Vegas K20. Ja edelleen mennään 21.00 startilla anniskeluajan jatkuessa 01.00 saakka. Juomien kanssa pitää edelleen istua alas, jokaisella asiakkaalla on siksi oltava istumapaikka. Tätä ajatellen seurueille mainioita vaihtoehtoja ovat esim. juomatornit. Jaettavaa riittää, eikä jatkuvasti tarvitse ravata baaritiskillä. Kysy lisää henkilökunnaltamme!

Keskustelin viikonloppuna monen asiakkaamme kanssa kuluneista kuukausista. Puhuimme eri näkökulmista siitä, mitä sulkeminen meidän kannaltamme tarkoitti ja mitä tämän hetken lainsäädäntö tarkoittaa. Ravintola-alahan oli ainoa ala, joka suljettiin pakosta, vaikka toki monen alan työt kuihtuivat kasaan siinä samalla. Meille raskainta oli henkilökunnan lomautus ja epävarmuus, jossa alamme on joutunut elämään. Tietoa ja päätöksiä on jouduttu odottamaan kohtuuttoman kauan ja kompensaatioteema elinkeinonharjoittamisen keskeyttämisestä on osoittautunut maassamme vaikeaksi. Suomessa ravintola-alaa katsotaan eri linssin läpi kuin vaikkapa matkailua, koska kuulumme Sosiaali- ja terveysministeriön alaisuuteen ja alkoholihaittakortti on aina esillä. Suomen liike-elämässä vakavasti otettavat alat ovat TEM:n alaisuudessa.

Ymmärrämme täysin sen, että pandemian hallinnassa ympäristöt, joissa ihmiset kokoontuvat ovat kriittisiä. Nurinkuriselle tuntuivat markettien massat huhti- ja toukokuussa ja oudolle tuntuu tällä hetkellä se, että rajoja ulkomaille avataan samalla, kun suomalaiset ravintolat ovat yhä varsin tiukoissa valjaissa – tietyt rajoitteet voivat huonoimmassa tapauksessa olla voimassa lokakuun loppuun. Ei, emme mekään tahdo uutta aaltoa, mutta tässä kohtaa kansalaisiinkin pitäisi edes hieman voida luottaa. Mutta me mennään sen mukaan, mitä laki & viranomaiset sanovat. Alamme yrityksenä olemme poikkeuksellisen pitkään toiminut ja osa syy sille on myös se, että olemme tietoisesti varautuneet pieniin ja isompiin mutkiin matkalla puskuroimalla toimintaamme sen varalta, että yritystoiminta vaikeutuisi syystä tai toisesta. Pitkäjänteisellä ja -näköisellä varautumisella olemme voineet varmistaa, että toimintamme voi jatkua tästäkin kriisistä huolimatta. Kuten Elton John laulaa. “I’m still standing, yeh yeah yeah.”

Mikaela

 

22.06.2020

Rakas päiväkirja! Olin kirjoittanut päiväkirjaa joka viikko alkukeväästä 2006 saakka koronasulkuun saakka. Kaikkihan siis tietävät, että olemme olleet suljettuna 22.3.2020 alkaen. Ravintolat suljettiin virallisesti lailla huhtikuun alusta
kesäkuun alkuun, mutta tähän saakka aukiolorajoitukset ovat tehneet aukiolon ihan mahdottomaksi. Mutta täällä on kulissien takana huhkittu saneerauksen keskellä, vuokranantajamme aikatauluttamat suurremontit voitiin aikaistaa.
Asiakkaiden sijaan tutuksi ovat tulleet iskuporakoneiden ja timanttileikkureiden äänet, betonipöly ja ympäriinsä lojuvat työkalut. Joinain viikkoina piti päivittäin tsekata, tuleeko sähköä ja mistä tulee vettä, voiko keittää kahvia ja pääseekö
vessaan. Nyt alkaa onneksi olla aika valmista, parin päivän päästä kiinteistössä suoritetaan lopputarkastus.

Perjantaina avaamme ensimmäistä kertaa 21.00, saamme olla auki 02.00 saakka, anniskelu jatkuu 01.00 saakka. Olemme tehneet hartiavoimin töitä voidaksemme varmistaa asiakkaimme ja henkilökuntamme turvallisen töihin paluun.
Tiedotamme yksityiskohdista ja huomioitavista asioista säännöllisesti nettisivuillamme ja somekanavillamme. Huomioithan kanssajuhlijasi, tehdään yöelämään paluusta hyvä kokemus. Kirjoittelen ensimmäisen varsinaisen
Diaryn tekstin viikonlopun jälkeen ja kerron, miten meni.

Niin ja hei: uudet nettisivut! nehän Lygasilla on nyt saatu askarreltua suljettujen ovien takana yhteistyössä Foorlyn kundien kanssa. Tahdoimme tehdä yökerhomaailmamme kerrokset selkeämmin yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, koska Night Club Marilyn ja Night Club Vegas ovat yhtä suurta kokonaisuutta. Toki kerrokset toimivat viikonloppuisin kahtena eri kerroksena, Lyn K18 ja Vegas K20 ikärajalla. Mutta vaikkapa opiskelijabileet ovat arkisin avoinna kaikille täysi-ikäisille ja samat bileet saattavat levittäytyä toisinaan molempiin kerroksiin.
Niinpä löydät nyt Lygasin sivuilta niin Lynin kuin Vegasinkin tärkeät tiedot. Verkkosivut ovat sopiva yhdistelmä uutta ja vanhaa, projekti on ollut erittäin mielenkiintoinen ja innostava.

 

15.03.2020

Maailman ensi-iltansa Lynin pääsalissa saivat tiistaina niin DildoBingo kuin City-Karaokekin, tämä TSTS:n houstaama bileyö oli veikeän eksoottinen sekä asiakkaiden että meidän mielestämme. Keskiviikkona virittäydyttiin vuoden vihreimpään festivaaliin St. Practice Day:n merkeissä, koska harjoitus tekee mestarin. Meneillään oleva koronatilanne sai radikaalin käänteen torstaina, kun hallitus tiedotti asiantuntijalausuntoihin perustuvista, valtakunnallisista toimintatavoista. Homman nimihän on se, että kaikkea matkustamista ulkomaille toivotaan vältettävän ja yli 500 hengen tilaisuuksia ei tule järjestää. Saimmekin tästä runsaasti kyselyitä ja kyllä, mekin toimimme tämän ohjeen mukaan. Kummassakaan kerroksessa ei ole kerrallaan tuota suositusta enempää asiakkaita. Lynin torstain vihreät St. Patrick’s Day -hurvittelut järkkäsi ESN, Vegasissa vihreän saaren huumaan johdattelivat TIO & Opiskelijayhdistys Trade.

Tiistai on tilaisuutesi otttaa käyttöön kaikki ne vihreät vaatteet, joita olet pantannut kaapin perällä. St. Patrick’s Day ja DildoBingo x Turku Students yhdistää irkkutunnelman ja pikkutuhman hassuttelun. Viime viikolla Lynin pääsalissa debytoinut DildoBingo on aivan ilmainen ja Kaalimadon lemmekkäät palkinnot saavat voittajien posket punoittamaan. Luvassa on myös CityKaraoke, joka pääsalissa tuntuu aika eksoottiselta! Sing With Lyn keskiviikkona on sekin aivan erinomainen tilaisuus koklailla, miten karaoketulkinnat Lynin pääsalissa, Keittopäivän tunnelmissa onnistuvat. Torstaina suunnataan kohti vieraita galakseja TOY ry:n Avaruusbileissä. Onko kotiplaneettasi fluorisoiva, valoisa, säkenöivä, liekehtivä, kupliva tai ehkä jotain muuta? Mikä on elämänmuotosi erityisosaaminen? Millaisia terveisiä haluaisin lähettää Tellukselle? Teleporttaa paikalle ajoissa, haalarimerkkejä nopeimmille! Kevään keltaisimmat bileet löytyvät Vegasista, nimittäin Keltaisten Haalarien Bileet. TSTS, IVA ja O’Diako yhdistävät keltaiset voimansa ja toivottavat tervetulleiksi niin kaikki keltahaalariset kuin keltasen värin ystävätkin. Beer Pongia, bileet tanssilattialla ja ilmaisten ajanvietepelien äärellä viihtymistä. Good Times! Perjantaina Lynin stagelle nousee kauniita & komeita Spring Fashion 2020 näytöksessä. Tule tsekkaamaan kevään trendit ja kannustamaan samalla näytökseen osallistuvia, Mr Turku -kandidaatteja. Kenestä tulee Turun oma nimikkokolli?

Meistä moni on itse nähnyt St. Patrick’s -juhlintaa eri puolilla maailmaa ja olemme aina olleet valtavan vaikuttuneita tämän kansainvälisen juhlan monipuolisuudesta, yhteisöllisyydestä ja kulttuurirajat ylittävästä moninaisuudesta. Tämä juhla toimii niin Thaimaan biitsibaareissa, Keski-Euroopan pikkukaupungeissa kuin maailman metropoleissakin. Siksi olemme jo vuosia tahtoneet tuoda juhlan myös teille, rakkaat asiakkaamme. Tätä juhlaa varten ei tarvitse tänäkään vuonna lähteä merta edemmäs!

Mikaela

08.03.2020

Kuluneella viikolla olemme ottaneet tuntumaa kevään olutjuhlaperinteisiin. Historiatietojen mukaan paastoaika sai oluenpanoon oikeutetut munkit kehittelemään tavallista täyteläisempiä ja täyttävämpiä olutlaatuja, tämän on sanottu olevan kevätolutperinteiden taustalla. Meillä hummailtiin beer pong turnauksessa, Ikuisen Vapun Bileissä, Beerfestissä ja Lavatansseissa.

Kukkia, mehiläisiä ja TSTS x DildoBingo tiistaina! Opiskelijajärjestöjen DildoBingobingosarja starttasi muutama viikko sitten hillittömän suurella suosiolla. Niin suurella, etteivät kaikki halukkaat sopineet bingoilemaan. Niinpä päätimme kokeilla TSTS:n kanssa nyt jotain aivan uutta: DildoBingo järkätään tiistaina Lynin pääsalissa! Bingonumeroita voi siis seurata isommissa tiloissa ja useammalta näytöltä. Moottoriturpajuontajamme pitää huolen siitä, että bingo on hilpeää voititpa Kaalimadon huimia palkintoja tai et. Ja bingoiluhan on siis aivan ilmaista. Entä mille kuulostaa lähes yhteislauluksi taipuva suuren suuri CityKaraoke pääsalissa bingoilun jälkeen? Kokeillaanpas nyt sitäkin tiistain kunniaksi! Unohtamatta Keittopäivän hintoja & Lygasin 2,5 € Happy Hour – bonusta, joka on voimassa koko illan kympistä pilkkuun. Kansainväliseen tyyliin St. Patrick’s – juhlamme kestää yli viikon ja keskiviikkona valmentaudutaan St. Patrick’s -maratoniin poikkitieteellisissä treeneissä eli hilpeissä St. Practice -bileissä. Harjoitushinnastona Keittopäivän hinnat ja treenit tanssilattialla & City-Karaokessa. Torstaina startataan Lygasin vihreä festivaali: kansainvälisen St. Patrick’s -juhlan Night Club Marilyniin tuo ESN. Monille vaihtareille kyseessä on home away from home -tyyppinen juttu, sillä tätä vihreän saaren irkkujuhlaa vietetään ympäri maailmaa. Ja koska Pyhä Patrik on insinöörien suojeluspyhimys ja itse juhla mittakaavansa puolesta monella mittarilla maailman suurin kaupallinen ravintolamaailman juhla, ovat TIO & Trade yhdistäneet voimansa Vegasissa. Kiss me I’m Irish! Juhla jatkuu viikonloppuna ja sekä Lyn että Vegas on koristeltu katosta lattiaan teeman mukaan, baareista löytyy muikeita teematarjouksia ja henkilökuntamme ammentaa vihreän värikartan kaikista sävyistä. Muista myös kalenterin mukainen, virallinen St. Patrick’s Day ti 17.3., Lyn is the place the be!

Meistä moni on itse nähnyt St. Patrick’s -juhlintaa eri puolilla maailmaa ja olemme aina olleet valtavan vaikuttuneita tämän kansainvälisen juhlan monipuolisuudesta, yhteisöllisyydestä ja kulttuurirajat ylittävästä moninaisuudesta. Tämä juhla toimii niin Thaimaan biitsibaareissa, Keski-Euroopan pikkukaupungeissa kuin maailman metropoleissakin. Siksi olemme jo vuosia tahtoneet tuoda juhlan myös teille, rakkaat asiakkaamme. Tätä juhlaa varten ei tarvitse tänäkään vuonna lähteä merta edemmäs!

Mikaela

01.03.2020

Laskiaistiistai x DildoBingo oli aivan oiva yhdistelmä. Keskiviikkona Polar Beer Vegasissa by Katko, Anglica & Sosiaalitieteiden klubi keräsi karhut ja karhumieliset yhteen, vuorokauden vaihtuessa siirryttiin Kansainväliseen Jääkarupäivään. Lynissä otettiin aikamatka 1920-luvulle yhdessä TOY ry:n kanssa. Torstain Viidakkobileissä juhlittiin tropiikin tyyliin ja samalla tehtiin hyvää sademetsille WWF-tuen muodossa, filantrooppeina ESN, Mañana ja Affekti. Vegasin Turvaseksibileet puolestaan tekivät hyvää muistuttamalla siitä, että paras seksi = turvaseksi. Tästä reippailusta vastasivat TSTS, Digit & Asteriski.

Maaliskuun eka tiistai, woop woop! Suuntaa City-Karaokeen lauleskelemaan World Wildlife Dayn kunniaksi tai juhlista vaikkapa sitä, että tänä päivänä vuonna 1955 Elvis esiintyi ekaa kertaa televisiossa. Lynin Keittopäivä & Lygasin 2,5€ Happy Hour kympistä neljään. Keskiviikkona Vegaisssa starttaillaan jo 18.00, tervetuloa tsekkaamaan Turku Beer Pongin turnaushurvittelua. Kympiltä alkaa Beer Pong Party yhdessä TIO ry:n kanssa. Samaan aikaan ollaan myös ihan simasuita, kun Lyn valjastetaan ikuisen Vapun bileisiin, ohjaksissa Hybridi & Index. Mä maalaispoika oon: keväällä maatalojen eläimet päästetään laitumille ja samalla kirmailemaan lähtee maatalon väki. Vegasin torstaiyössä löydetäänkin maitolaiturille ja lavatansseihin, Landerundi tuo heinähatut ja hankkijalippikset tanssilattialle TUO:n johdolla. Kevätolutaika sekin ennakoi kevään tuloa ja tämän kunniaksi Germanica & Delta järjestävät hyväntuulisen Beerfestin Night Club Marilyniin – Prosit!Beerfestillä jatketaan myös perjantaina, kansainvälinen olutjuhlatunnelma kutsuu heti kympiltä.

Joka päivä tiedän, että tekemämme työ on merkityksellistä. Moni ajattelee, että yökerhoala on pinnallista puuhastelua, et-sä-tiedä-kuka-mä-olen -juttuja, ohimenevää peilipallon kimmellystä. Jossain se epäilemättä on just näitä, mutta me halutaan tehdä asioita toisin. Viimeisin lukemani tutkimustulos (Tilastokeskuksen vapaa-aikatutkimus), joka taas vakuutti minut duunimme tärkeydestä, kertoo, että arkeaan ikävystyttävänä pitää peräti 20% suomalaisista! Siis viidenneksen mielestä suurin osa elämästä on jokseenkin mitäänsanomatonta mössöä. Se, että saamme tarjota asiakkaillemme pirskahtelevaa iloa, kuplivaa riemua ja hetkiä muiden ihmisten keskellä on ihan parasta. Haluan uskoa, että meidän asiakkaidemme elämänasenteeseen voimme ihan aidosti vaikuttaa. Ei elämän kuulu olla mitäänsanomatonta mössöä.

Mikaela

23.02.2020

Uuh, aah: DildoBingon paluu oli suursuksee! TYK ry:n keralla järkätty tapahtuma keräsi paikalle mahtavan joukon hupailijoita ja hekumalliset palkinnot pääsivät onnetarten suosikkien mukana kotiin. Keskiviikkona Vegasissa innostuttiin Skandica, Iva & Pulterit -kombon Machobileiden roolileikeistä verhoutuneena stereotyyppisiin machokuteisiin. Oli lattarimachojen viiksiä & rintakarvoja, Tom of Finlandin tiukkaa, mustaa nahkaa ja erilaisia Easy Rider – henkisiä asuvalintoja. Aviatoreita unohtamatta. Torstain Penkkarisimulaattori tarjosi aikamatkan omaan abivuoteen tai vaihtoehtoisesti itselle totaalisesti vieraaseen historian tapahtumaan. Makeaa mahan täydeltä ja huikeita hetkiä ”abi”kavereiden kanssa järjestivät Kanta & Affekti. Samaan aikaan Lynissä kiidettiin tähtisumussa Hybridispeksin johdolla, Avaruusristeilyllä valloitettiin tuntemattomia galakseja ja nautittiin viimeisen rajaseudun ennalta-arvaamattomuudesta speksibändin, tanssijoiden & impron siivittämänä.

Maailmalla vietetään karnevaaleja, Lynissä Laskiaista: Laskiaistiistaina liu’ut tarjoaa Lynin & Kaalimadon DildoBingo. Jos pakkaseton talvi ei poskiin tuo punaa, tämä hubailu varmasti sen tekee. Moninaista bingoyleisöä huomioiva palkintovalikoima riemastuttaa ja onnettaren suosikkeja, mutta myös muita bingoilijoita. Tästä pitää huolen moottoriturpa-juontajamme! Bingoilu on ilmaista ja sen jäleen jatketaan City-Karaokella. Keittopäivän muiden ilojen lisäksi budjettia hellii Lygasin 2,5€ Happy Hour koko illan. Keskiviikkona kurvaillaan TOY ry:n kanssa Great Gatsby – hengessä 20-luvulle, joten kaivahan kaapistasi liituraita, hapsuhame, höyhenpuuhkat, Charleston-päähine, ylipitkät helmet, pitkät hansikkaat, fedora, nilkkaimet.. Nopeimmin Speakeasy -meininkeihin saapujia odottaa viehkeä haalarimerkki. Samaan aikaan löytöretkeilijät löytävät Vegasista uuden napajäätikön. Polar Beer -bileet Vegasissa tarjoavat talvisimulaattorin, jossa jokainen voi heittäytyä jääkarhuksi ja liukua tassuillaan pitkin tanssilattiaa ihan muina nalleina & nauttia jäätävän hyvästä meiningistä retropelien äärellä & beer pongissa. Jos jääkarhuhaalarimerkki himottaa, saavu heti kympiltä! Torstain löytöretki by Manana, ESN & Affekti vie juhlijat aivan eri latituudeihin. Lynin Viidakkobileissä oman elämänsä Tarzanit ja viidakon villit valtiaat yhdistävät hauskuuden & filantropian: Viidakkobileiden jokainen pääsylippu hyödyttää WWF:n sademetsien suojeluprojektia. Verhoudu omaan suosikkieläinhahmoosi, tartu liaaniin ja heilauta itsesi paikalle ajoissa, haalarimerkki odottaa. Vegasin Turvaseksibileillä torstaina muistutetaan siitä, että seksi on kivaa, sitä on jos vaikka minkä sorttista, mutta ainoa oikea tapa nauttia siitä on turvaseksi. Valitsitpa vaatteesi sitten fantasioidesi johdattamana tai tunnustaen ainejärjestösi väriä, olet mitä tervetullein näihin hurvitteluihin nauttimaan kuumasta sykkeestä tanssilattialla, Pianowarin livesyleilystä, ilmaisten retropelien huumasta ja siitä hekumasta, kun beer pongissa pallo osuu maaliin.. Hottiksia haalarimerkkejä varattuna nopeimmille ja Turvaseksibileet järkkäävät Asteriski, TSTS & Digit. Karkauspäivä lauantaina täyttää vihkikirkot ja häiden jatkoille onkin helppoa suunnata Lygasiin. Soita ennakkoon ja järjestämme seurueen tyylikkästi jonon ohi! Perinteen mukaan naiset kosivat karkauspäivänä ja mikäli vastaus on kieltävä, tulee kosijalle hankkia hamekangas. Kiinnostaisi kuulla, montako metriä kangaskaupoissa mekkomatskua tulevina viikkoina myydään.

Karkauspäivä löytyy neljällä jaollisista vuosista. Sehän on siis melko veikeä juttu sinänsä, että silloin syntyneiden synttärin viettäminen muina vuosina on vähintäänkin eksoottista. Ja niin, ne silloin naimisiin menevätkin saavat jatkossa hääpäivän vain harvakseltaan. Kansanperinteen mukaan karkauspäivä on ”nurinkurinpäivä”, jolloin vähän erikoisemmatkin jutut ovat ihan ok. Jos karkauspäivän määritelmä on tuo nurinkurisuus ja erikoisuus, taitaa meillä olla karkauspäivä joka päivä. Niin vaihtelevaa ja erikoista elämää yökerhomaailmassamme elellään. Kippis siis ikuiselle karkauspäivälle!

Mikaela

16.02.2020

Love me like you do: sydämellinen, rakkauden ja ystävyyden täyteinen viikko starttasi ESN vaihtareiden bileilllä tiistaina. Keskiviikkona hurviteltiin Opiskelijayhdistys traden ja TOY:n keralla Ystävät Päissään -teemalla ja torstaina Lygasin syleilyynsä sulki Halibileet by Digit & Germanica. Saimme paljon kiitosta siitä, että olimme ko. iltana ainoa keskustan yökerho, johon pääsi ilman ennakkoon ostettua sisäänpääsyä ja jossa hintataso kokonaisuutena oli opiskelijaystävällinen. Kiitosta tuli myös perjantain Ystävänpäiväeduista, kukkaro kiitti!

Kevät herättää hormonit ja poikkitieteellinen DildoBingo by TYK ry onkin juuri siksi ihan mahtavaa tiistaiohjelmaa. Itse bingoilu on ihan ilmaista ja Kaalimadon hykerryttävistä palkinnoista löytyy jokaiselle jotakin. Ja siis vaikka onnetar ei suosisi, on bingoilu yksin, kaksin tai porukalla superkivaa. Keskiviikkoyöhön osuvat Machobileet Vegasissa. Bilesetti ammentaa inspiraaatiota machoilusta ja Tom of Finlandin habituksesta. Riippumatta todellisen machoutesi & testosteronisi asteesta ja viiksiesi & tatuointiesi aitoudesta, kaiva kaapista nahkahousut ja -asusteet, Aviatorit, päheimmät riipukset & machoimmat helmet. Tamppaa tanssilattiaa, pelaa beer pongia. Haasta frendit pöytäfutis tai flipperimatsiin. Nopeimmin Pulterit, IVA & Skandica trion bileisiin paikalle kurvaavia odottaa päräyttävä, teeman mukainen haalarimerkki. Torstaina Vegasissa ollaan helmikuun trendin harjalla. Penkkaribileet by Kanta, Fobia & Affekti tarjoaa penkkarisimulaation niille, jotka haikailevat abikevääseen ja lukulomaan. Mutta nämä Kanta ry:n & Affektin bileet ovat nappivalinta myös niille, jotka eivät ole koskaan penkkareita henkilökohtaisesti kokeneet. Ah, miten vapaus maistuukaan makealle! Risteilymatkustuksen suosio ei näytä hiipumisen merkkejä ja Night Club Marilyn & HybridiSpeksi suuntaavat laivastonsa kohti tulevaisuutta & tuntemattomia galakseja. Avaruusristeilyn vaiheita voi vain arvuutella, mutta meille annettujen ennakkotietojen perustella miehistö ainakin tanssii, laulaa ja improilee. Verhoudu oman planeettasi parhaaseen sotisopaan ja astu laivaan. Nopeimpia odottaa universumin uniikein haalarimerkki!

Olen tässä jutellut erilaisten ainejärjestö- ja opiskelijayhdistystyyppien kanssa siitä, mitä yhteistyö kanssamme tarkoittaa ja miten me molemmat osapuolet voidaan onnistua. Ihan ensiksi pitää muistaa, että kaikki ollaan ihmisiä ja jokainen meistä oma, erityinen persoonansa. Yhteistyö opettaa tulemaan toimeen todella monen tyyppisten ihmisten kanssa. Mutta ihan tärkeintä mun mielestäni kaikessa yhteistyössä ja myös vaikkapa työelämässä ylipäätään, vaikka se ehkä kuulostaa tylsältä: ole mukava aina, kun voit olla mukava. Ja silloinkin, kun se tuntuu vaikealle, ole ainakin ihmisiksi. Ole se tyyppi joka auttaa, jos voi. Anna hyvän kiertää. Vastapalvelus ei välttis tule takaisin samasta suunnasta, mutta jotain kautta jopa just silloin, kun sitä ehkä vähiten odotat.

Mikaela

09.02.2020

Goomilta palautuneita reissaajia nähtiin sankoin joukoin tiistaiyössä, kyllähän hyvät paardit vaativat hyvät jatkot. Keskiviikon kulttuuripljäjäyksestä vastasi I/O Speksi, joka sekin on alusta loppuun saakka opiskelijoiden käsialaa. Stagella nähtiin speksibändi, kuultiin laulajia, ihasteltiin improilua ja tanssia. Illan teema Oops, 2000’s Party tarjosi mainion mahdollisuuden verhoutua lantiofarkkuihin, navan paljastaviin toppeihin, graffitikuvioituihin paitoihin ja muihin vuosituhannen vaihteen ihkuihin vetimiin. Torstain miniloman Meksikon lämpöön järkkäsi duetto TYK & TPO, kuumien rytmien ja cervezan parissa talvi & kylmyys unohtuivat erinomaisesti.

Tiistain superkansainväliset hulabaloot järjestää ESN. VIP Party vol. 2 tuo vaihtarit eri korkeakouluista Lynin tanssilattialle ja tervetulleita ovat tietenkin myös suomalaiset opiskelijat, uusiin tyyppeihin tutustuminen ja kielitaidon treenaaminen ovat riemukkaan suositeltavia aktiviteetteja. Keskiviikko enteilee jo Ystävänpäivää. Opiskelijayhdistys Traden ja Toy ry:n Ystävät Päissään -bileissä ystävyys, lemmekkyys ja rakkaus saavat pään pyörälle. Nopeimpia odottaa cupidokelpoinen haalarimerkki. Torstaina taidamme olla kaupungin ainoa yökerho, johon pääsee ilman ennakkoon ostettua lippua. Lygasiin levittäytyvät Halibileet by Digit & Germanica sykkii lemmekästä lämpöä tanssilattioilla, Pianowarissa, City-karaokessa, beer pongin & ilmaisten retropelien äärellä heti kympistä alkaen. Nopeimpia Amorin apulaisia odottaa lipunmyynnissä söpöstelyhaalarimerkki. Ja yöllähän siirrytään Ystävänpäivään, muista rutistaa ystävää ja suudella omaa murua. Tokihan voit ilahduttaa myös itsellesi totaalivieraita tyyppejä osoittamalla eri tavoin olevasi ystävällismielinen ja mukava kanssajuhlija. Random Acts of Kindness toimii aina! Perjantaina jatketaan Ystävänpäivän tunnelmissa ja sen kunniaksi Night Club Marilynissä & Night Club Vegasissa Salmari 1,00 €/kpl koko bileyön ajan ja myös Lygasin 2,5 € Happy Hour ilahduttaa kympistä pilkkuun!

Kuluneella viikolla Vegasissa on askarreltu baarien oluthanauudistuksen (lue: remontti) parissa varhaisesta maanantaiaamusta pitkälle torstaiyöhön. Ei ole mikään ihan pikkujuttu suunnitella linjastojen vetoja ja varastologistiikkaa alusta alkaen uudestaan, vaihtaa kaikkia letkuja, tehdä uusia vetoja ja asentaa uusia hanoja. Näin me nyt anyways tehtiin. Samaan aikaan pestiin kokolattiamattoja, verhoiltiin sohvia, fiksailtiin isoja & pieniä juttuja, jotka sai rempan yhteydessä tehtyä. Ja hoidettiin kaikki ne ihan jokaviikkoiset duunit esim. toimistoissa, tavaran vastaanotossa ja tietenkin Lynissä iltaisin. Lynissäkin päivystettiin bändiroudailua jo hyvissä ajoin keskiviikkona alkuillasta, torstaina koristeltiin Meksikoteemaa ja niin edelleen. It’s a kind magic.

Mikaela

02.02.2020

Joku osuvasti somessa ilmaisi, että Turussa on uusi kuukausien jako. Viisi marraskuuta ja seitsemän muuta kuukautta. Tavattoman harmaan sään vastapainoksi on onneksi ollut jälleen tarjolla mainioita opiskelijabileitä. Keskiviikon kulttuuripläjäyksestä vastasi Turkulainen HumanistiSpeksi, dekkariteemaisissa Night Club Marilynin arvoitus -zembaloissa johtolankoja etsittiin musiikin, impron, tanssin, karaoken ja pakopelien muodossa. Mahtavaa, opiskelijoiden alusta saakka tuottamaa lavaviihdettä. Vegasissa hempeiltiin Heilabileissä. Amorin apulaiset Synapsi & Delta ja henkilökuntamme toimivat lemmentohtoreina. Torstaina Lynin alkuiltaan haaksirikkoutui 100 sitsaajaa ja ilta jatkui S.O.S – bileillä. Merihädän, haihyökkäyksen, nousuveden, yllättävän virtauksen sekä muiden vesielementtiin liittyvien episodien kokemuksia vertailtiin ja pelastautumisvinkkejä vaihdettiin. Tämän hurjastelun järkkäsivät TSTS, Tasokas & Suukko. Shine like a diamond yö Vegasissa eli Glow & Glitter Party oli saanut juhlakansan verhoutumaan kaikkein kimmeltävimpiin vaatteisiinsa, sipaisemaan glitteriä kasvoille ja hohtamaan kilpaa diskopallojen kanssa. Hohdokas oli viikonloppummekin, joka starttasi perjantaina Pianowarin 10-v synttäreillä ja neljän pianistin non-stop keikalla. Vuosikymmenen ajan livekonseptimme on riemastuttanut tuhansia & taas tuhansia bilettäjiä ja yhä edelleen konseptimme on ainoa laatuaan koko Euroopassa.

Helmikuun eka tiistai, Lynin Keittopäivä. Mikä mainio mahdollisuus valita toinen ja isompi ja monipuolisempi olohuoneesi. Osoitteessa Eerikinkatu 19 lauletaan City-Karaokessa, pelaillaan arcadepelejä, nautitaan bilemusasta ja hyvästä seurasta. Lygasin 2,5 € Happy Hour & ilmainen sisäänpääsy koko illan. Keskiviikon Oops, 2000’s Party sinkoaa bilettäjät 2000-luvun alkuun. Koska viimeksi käytit navan paljastavia lantiofarkkuja, UGG-saappaita ja lyhyttä tuubitoppia & ylisuuria korvarenkaita? Rekkakuskilippistä, graffitikuvioitua t-paitaa ja överivaalennettuja farkkuja? No, nyt siihen on erinomaisen hyvä mahdollisuus Lynissä. Tämän aikamatkan tarjoilee musiikin, impron & tanssin siivittämänä I/O Speksi. Nopeimpia aikamatkaajia odottaa lipunmyynnissä haalarimerkki! Torstai on todella magnífico, sillä silloin pääsee minlomalle Meksikon lämpöön, rytmeihin ja cervezan äärelle. Matkanjärjestäjinä toimivat TYK & TPO, bilekonsepti on tietenkin riehakas ¡Ay Caramba! Ja nopeimmille muy bueno haalarimerkki.

Onko päässyt käymään niin muikeasti, että kaverisi menee naimisiin ja sä oot kaaso tai bestman? Tai oletko peräti ihan itse aikeissa sanoa tahdon? Night Club Marilyn on lähes kolmen vuosikymmenen aikana ehtinyt saattaa yhteen monia pareja, mutta tarjonnut myös koko kaveriporukan biletykselle ikimuistoisia hetkiä. Vinkkinä polttareiden suunnittelijoille: on ihan siistiä tuoda polttarisankari verestämään muistoja. Iltaa voi jatkaa sitten Vegasissa. Joka on muuten pidetty paikka häiden jatkoille. Varmista jonon ohitukset koko hääseurueelle ja ruksaa jatkot to do – listalta. Ja kyllä, meillä on järkätty myös ihan varsinaisia hääjuhliakin.

Mikaela

26.01.2020

Uusia opiskelijoita saapuu kaupunkiin myös kevätlukukauden alussa niin Suomesta kuin eri puolilta maailmaakin. Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kevätversion Keltanokkabileistä eli Mini KNB:n järjesti keskiviikkona TUO Vegasissa ja vaihtareita hemmoteltiin VIP Partyissä Lynissä ESN:n johdolla. Torstaina Lynissä sai kuvitella, että on talvi, sillä Traden Pulkkis uskoo vuodenaikojen olemassaoloon, Vegasissa kuviteltiin Wappu. Legendaarisen 100 Päivää Wappuun järkkäsivät tietenkin Digit ja Nucleus. Perjantaille asettui Club Electric vol.3, dj MICIn loihtima klubi-ilta tarjosi konemusaherkkuja eri genreistä ja eri aikakausilta Night Club Marilynissä.

Starttaa bileviikko Lynin tiistaista. Löydä sisäinen artistisi City-Karaokesta, josta on karsittu pois virret, humpat ja lastenlaulut. Biisivalikoima on poppia, rokkia ja muuten vaan yökerhoympäristöön sopivaa. Pelaile ilmaisia flippereitä, pöytäfutista, Nintendoa tai muita ilmaispelejä ja nauti bilemusasta. Keskiviikosta alkaen hurvittelumahiksia löytyy jälleen kahdesta kerroksesta. Vegasin yö enteilee kevättä ja hormonien heräämistä, Synapsin ja Deltan Heilabileet kutsuvat söpöstelemään ja nopeimpia odottaa haalarimerkki! Lynissä on luvassa mainio kulttuuripläjäys, kun Turkulainen Humanistispeksi eli THS vie bilekansan salapoliisiseikkailuun Night Club Marilynin Arvoitus – nimisissä promopartyissä. Täällä tarjoillaan maistiaisia kevään speksinäytelmästä bändin, tanssijoiden ja näyttelijöiden kanssa & myydään ennakkolippuja. Luvassa on myös pakopelejä ratkottavaksi. Vegasin torstai on kimmeltävä ja hohtava, Glow and Glitter Party by Anglica kokoaa bilettäjät peilipallojen alle ja UV-valoihin – pukeudu kimaltavimpiin vaatteisiisi & shine like a diamond! Nopeimpia hohtajia odottaa haalarimerkki. Lynissä voit olla Mikki Hiiri Merihädässä, Baywatch hengenpelastaja, Robinson Crusoe autiolla saarella tai muuten vain haaksirikkoutunut hahmo: S.O.S -bileet ovat trion TSTS, Tasokas & Suukko Cast Away – henkinen hubailu. Perjantaina juhlistetaan Vegasin Pianowarin 10-v synttäreitä, tervetuloa juhlistamaan kanssamme tätä uniikkia, interaktiivista livekonseptia, jollaista et löydä muualta Euroopasta! Tasavuosien kunniaksi pianisteja on paikalla peräti 4, luvassa pianohubailua tauotta! Non stop show by Johanna Kivelä, Larry Kauppinen, Tomi Kostian ja Seppo Sundström. Tarjoilua 22.00-24.00.

Kiinalainen uusivuosi alkoi lauantaina. Rotan vuosi ei alkanut järin positiivisissa merkeissä Kiinassa, jossa Coronavirusepidemia on saanut viranomaiset sulkemaan lukuisia miljoonakaupunkeja ja pysäyttänyt joukkoliikenteen. Vaikka tämä potentiaalisesti tännekin päätyvä virus ei tänne päätyisi, on flunssaiakausi anyways meneillään. Me täällä Lygasissa teemme tuhansien ihmisten kanssa duunia ja tiedämme, että yksi keino on ylitse muiden pöpöjen torjunnassa: säännöllinen ja huolellinen käsien pesu. Kuulostaa uskomattomalta, mutta totta se on. Muistetaan pestä käsiä, jookos!

Mikaela

19.01.2020

Jos sulla olisi taikavoimia, mihin käyttäisit niitä? Olisitko maagi hyvän vai pimeän puolella? Yrittäisitkö päästä käsiksi pimeään materiaan, sukeltaa alkemiaan vai saada kuolleen maan kukkimaan? Biosfääri by TYK, Nucleus & Elba tarkasteli velhoutta ja taikuutta Biosfäärissä keskiviikkona, herkullinen teema Magian Mestarit oli inspiroinut monta huikeaa teema-asua. Superkansainvaölinen Welcome Party – ilta torstaina keräsi kokoon vaihtarit eri puolilta maailmaa. Neljä korkeakoulua yhdisti tervetulotoivotuksensa ja tarjosi tilaisuuden löytää uusia frendejä kansainvälisestä yhteisöstä. Turku Band Stand on upea esimerkki mutkattomasta yhteistyön voimasta. Turkulaisen bändiosaamisen ja -kulttuurin ilosanomaa juhlistavalla tapahtumalla moni paikallinen kokoonpano sai itselleen nostetta ja näkyvyyttä. Mikä mainio alkuvuotta energisoiva tapahtuma!

Jos tahdot laulaa karaokessa, josta on poimittu pois humpat, virret ja lastenlaulut, suuntaa tiistaina City-Karaokeen. Suomen vanhin yökerhoympäristöön sovitettu karaokekonsepti on terävöitetty tarkalla biisipoiminnalla, sillä tämä ei ole mikään iskelmätaivas tai pyhäkoulukertaus. Keittopäivää siivittää bonuksena ihan ilmainen sisäänpääsy ja Lygasin 2,5 € Happy Hour koko illan. Keskiviikon säkenöivän kansainvälisestä bileillasta vastaa ESN. Turkuun lukukaudeksi tai pidemmäksi aikaa saapuneiden vaihto-opiskelijoiden VIP Partyihin ovat tervetulleita kaikki bilettäjät, jokainen on meillä tärkeä. Treenaa vieraita kieliä tai rakkauden universaalia viestintää tanssilattialla, baaritiskeillä, karaokessa ja ilmaisia arcadepelejä pelaillen. Vegasissa bailataan Mini KNB:n merkeissä, kyseessä on siis Keltanokkabileiden kevätversio, sillä täytyyhän kevään uusille opiskelijoillekin järkätä starttizembalot. Bailaa tanssilattialla, pelaile ilmaisia arcadepelejä, intoudu beer pongista, tutustu uusiin koulukavereihin ja Lygasin mainioon henkilökuntaan. Tervetulleita bailaamaan ovat tietenkin kaikki opiskelijat, olipa opintojen aloituksesta sitten viikko tai useampi vuosi. Torstaina Night Club Marilyn toivottaa tervetulleeksi Opiskelijayhdistys Traden Pulkkiksen. Olipa todellinen sää mikä tahansa, meillä bilesää on aina optimaalinen. Kuvittele itsesi off pisteelle teemapukeutumalla talveen tai hyppää haalareihin! Vegasissa kalenteria katsellaan kaukoputkella: 100 Päivää Wappuun kuplii kohti korkeakouluopiskelijoiden ja etenkin teekkarien suurjuhlaa. Tästä hupailusta vastaavat Digit & Nucleus.

Jos vuoden vaihde meni jotenkin ohi tai toivot uusintaa, muista juhlistaa alkavaa rotan vuotta lauantaina tavalla tai toisella & laatia vuoden suunnitelmat. Kiinalaisen kalenterin mukaisena Rotan vuonna meitä kannustetaan etsimään uusia toimintatapoja, tekemään uusia aluevaltauksia, käyttämään käyttämättä olleet kyvyt & resurssit jonkin uuden luomiseen. Tänä vuonna et ehkä vielä näe käynnistämiesi muutosten tuloksia, mutta valat tärkeitä perustuksia tulevaisuuteesi. What ever that means.

Mikaela

06.01.2020

Oi vitsit miten erikoista olikaan hypätä vuoteen 2020 ihan mielettömän Lygasin vakkarimäärän kanssa. Jos ette ole huomanneet, niin tästä vuodesta on yhtä pitkä matka vuoteen 1990 kuin myös vuoteen 2050! On sekin supersiistiä, että myös 28-v Lynisynttärit saimme viettää teidän kanssanne. Kolminumeroinen ja puoltatoista sataa lähestyvä määrä iltaravintoloita on kadonnut keskustasta olemassaoloaikanamme. Me lupaamme olla jatkossakin asiakkuutenne arvoisia. Pidämme huolta omasta henkilökunnastamme, asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme, sidosryhmistämme, vastuullisuudesta, viitseliäisyydestä, välittämisestä. Meillä tehdään vuotta 2020 jo aika hyvällä draivilla, tylsää ei tule olemaan.

Kun tiistain Keittopäivä ja 2,5 € riemukas Lygashäppäri on ilahduttanut koko iltaanne, päästään kevätlukukauden ekoihin opiskelijabileisiin. Ja luvassahan on Kotibileiden Paluu: KÄTY eli Kämppä Tyhjänä ja niinpä ilo on irti ihan kympistä alkaen! Yksin kotona huseeraa Opex, tulevien kansankynttilöiden kasvatusjärjestö, joka toki kokeilee kaikki metkut ymmärtääkseen koululaisia. Nopee ei oo häpee, koska haalarimerkki. Torstai on silkkaa lovee, Tursajaiset törmäyttää insinöörit & soteopiskelijat ja tämä legendaarinen suurjuhla levittäytyykin koko Lygasiin. Nauti kahdesta tanssilattiasta, viidestä baaritiskistä, City-Karaokesta, Beer Pongista, ilmaisista retropeleistä ja Pianowarista. Ikimuistoinen Tursajaisvala Lynin stagella puoliltaöin, tätä et halua missata! Ja himoitun tursashaalarimerkin voi saada vain olemalla ajoissa ulko-ovella jonottelemassa, that’s a tradition. Aah, vaikka joulubreikki olikin aika lyhyt, kyllä me opiskelijameininkejä taas jo kaivattiin ja ollaan aivan liekeissä. Tehdään tästä ihan huikea kevätlukukausi yhdessä, nähdään bileöissä!

Vuosihan on siis vasta alkanut ja jouluhuminat on ehkä just ja just saatu korvista ulos, mutta aikanaan työkseni hääalan tapahtumia järjestäneenä tiedän häähuminan kohisevan vielä kovemmalla. Ihan vaan silleen ajattelin muistutella, että meillä järkkäillään paljon hilpeitä häiden jatkoja, jopa hääjuhlia ja tietenkin myös polttarikurvailuja. Nyt on todella hyvä sauma olla yhteyksissä ja kertoa omia idiksiä siitä, mitä täällä voisimme kanssanne toteuttaa ja mahdollistaa. Meillä on aika joustava mieli ja villi mielikuvitus monessa kohtaa. Viime vuonna järkättiin paljon kihlajaisjatkoja, polttaricaseja, häiden jatkoja ja siis ihan hääjuhliakin. Soita mulle eli Mikaelalle 040-5370152!

Mikaela