s

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat an.

2020

2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

8.8.2020

Biitsielämää, opiskelijoita ja työhaastatteluja. Marilyn Original Beach Party vol III keräsi ikuisesta kesästä unelmoivat yhteen keskiviikkoyössä. Tiesitkö muuten, että somisteena eri puolilla ravintolaa roikkuvat surffilaudat ovat olleet ihan oikeasti surffarikäytössä? Tyynimeri on tarjoillut tyrskyjä aaltojen metsästäjille Kaliforniassa ja aikansa palveltuaan laudat on vaihdettu uusiin. Nyt ne käytetyt boardit elävät uutta elämää yökerhoillen. Torstai oli odotettu päivä niin opiskelijoille kuin meillekin: päivällä Hybridi ry järkkäsi Ispoisten rantaan perinteisen haalarikellunta – tapahtuman ja illalla tavattiin opiskelukavereita Vegasin yössä Kesäyöyliopisto – bileissä. Vilpitön onnellisuus säteili tyypeistä, meillä on ollut toisiamme niin ikävä. Nyt sopii toivoa, että saamme elää syyslukukautta yhdessä. Torstaina kesälomilta palasi myös Lygasin Happy Hour: puoleen yöhön saakka elokuussa joka ilta ja siitä eteen päin viikonloppuiltaisin baarista lähtee hintaan 2,9€/kpl esimerkiksi Aura 0,5 l, Lapin Kulta A 0,5 l, Strongbow 0,4 l sekä vanhoja tuttuja juttuja, joista ei saa tänne kirjoitella.

Trust me, I’m a doctor! Lääkärikunnan toivot aloittavat viikon jo maanantaina, kun TLKS, THLKS & IVA saattelevat fetukset Lygasin yöhön. Tutorryhmät ottavat ensi askeleita opiskelijaelämän autuuteen ja Turun erinomaisuuteen, perinteisesti tähän kuuluvat Ekan Illan Bileet. Ja kuten aina, opiskelijabileet ovat avoinna kaikille asiakkaillemme, näihin molempiin yökerhoihimme levittäytyviin kekkereihin sisäänpääsy kustantaaa 3€, VIP-kortilla pääsee sisään ilmaiseksi. Keskiviikkoon sopii Pablo Nerudan lausahdus ”Haluan tehdä kanssasi saman minkä kevät ja kirsikkapuut tekevät keskenään”, sillä luvassa on tietenkin Lynin DildoBingo. Tämä kepeästi pikkutuhma hubailu on ihan ilmaista ja hauskaahan on, voititpa tai et. Saavu yksin, kaksin tai porukalla! Turun Taiteidenyössä sukelletaan elektronisen musan tyyleihin talon resident DJ MICIn seurassa. Club Electric vol IV tarjoilee herkkuja eri vuosikymmeniltä uudempaa bilemusaa unohtamatta, joten anna rytmin viedä Night Club Marilynin tanssilattialla aamuun saakka! Vegasin perjantaiyöstä poimintana Back Stagen synttärit, jo 12 vuotta palvellut baarimme on monelle kakkosolohuone numero yksi ilmaisine arcadepeleineen ja rokkaaavine musavalintoineen. Saavu nostamaan onnittelumaljoja 22.00 alkaen!

Työhaastatteluja pidetään vielä tulevallakin viikolla. Olemme todella iloisia siitä, että jälleen kiinnostamme työnantajana ja työyhteisönä. Vaihtuvuus meillä on varsin alhaista ja nyt toteutettavan rekryn laajuista ei ole taas aika pitkään aikaan tehty. Jos et siis tiennyt, on jokainen työntekijämme portsareita myöden talon kirjoilla töissä. Emme siis vuokraa henkilöstöä ulkopuolelta. Näin työkaverit oppivat aidosti tuntemaan toisensa ja asiakkaat oppivat tuntemaan henkilökuntamme. Työnantajan näkökulmasta luottamuksen pitkäjänteinen rakentaminen ja omaan porukkaan satsaaminen on ehdottoman tärkeää, tämä laajennettu perhe välittää niin toisistaan kuin työstäänkin. Välittäminen on ainakin omasta mielestäni huiman merkittävä asia: kun välitetään ihmisistä voidaan välittää myös asioista ja kun asiat toimii, on ihmisten kanssa hyvä olla. Me uskomme, että tämän aistivat myös asiakkaamme.

Mikaela

03.08.2020

Bingo kiinnostaa ja seksi vielä enemmän. Siksi ei ole yhtään hullumpaa yhdistää näitä kahta ilmiötä. DildoBingo tarjosi jälleen poskia punehduttavaa pelailua keskiviikkona ja onnekkaimmat saivat kotiin viemisiksi kaikenmoisia Kaalimadon aikuisten juttuja. Torstaina lauleskeltiin Lynissä kesäfiiliksissä Sing With Lyn teemalla. Käynnistimme kuluneella viikolla myös syysrekryn ollaksemme valmiina uusien opiskelijoiden saapuessa kaupunkiin, muikeaan joukkoomme mahtuu porstareita, baarityöntekijöitä anniskelutehtäviin sekä blokkareitakin. Jos et vielä huomannut tätä tilaisuutta, kannattaa laittaa hakemusta allekirjoittaneelle mikaela(at)clubmarilyn.fi – ekoja haastatteluja järkkäillään jo tulevalla viikolla. Baaritiskin takana ja järkkärihommassa tulee jo olla työkokemusta, blokkariksi voi hakea ihan ilman aiempaa kokemustakin.

 

Surffaa Lynibiitsille, Beach Partyt vol III tuo palmurannan ja ikuisen kesän keskiviikkoosi olipa sää mikä tahansa. Jos et ole kesän aikana saanut tilaisuutta verhoutua Havajipaitaasi tai olkihattuusi, tee se nyt. Ja ole paikalla heti startissa, sillä rantaleikkijöitä hemmotellaan biitsitarjoilulla 21.00-22.00. Pehmeä lasku opiskelijabilekauteen otetaan torstaina Vegasissa. Päivällä legendaarisen Haalarikellunnan järjestävä Hybridi ry jatkoilee kesäyössä 21.00 alkaen ja sisäänpääsy näihin sessioihin on ihan ilmainen. On aivan mahtavaa nähdä tuttuja kasvoja monen kuukauden jälkeen. Tervetulleita ovat kaikki asiakkaamme, K18. Kaupungin parhaita viikonloppuöitä vietetään Lygasin molemmissa kerroksissa. Night Club Marilyn aukeaa 21.00, ikärajana 18, Casino Night Club Vegas toivottaa asiakkaat tervetulleiksi 22.00 ja ikärajana 20-v. Istumapaikka on edelleen oltava jokaisella, joten omaa viihteelle lähtöä kannattaa kaikkina iltoina aikatauluttaa sitä silmällä pitäen.
Lygasissa duunissa on monen monta meitä, joille yöelämä on työ ja elämäntapa. Osa tekee tätä ihan päätyönä, joillekin vuorot yökerhomaailmassamme ovat merkityksellinen ja erottamaton osa työelämää toisen duunin rinnalla. Me kaikki haluamme tehdä töitä asiakkaiden keskellä ja asiakaspalvelu saa meidät tikittämään. Saamme olla tuottamassa elämyksiä ja hyvää fiilistä, vaihtelua lukemattomiin hetkiin kaukana discopalloista ja bilemusasta. Tahdomme tehdä duunimme niin, että jokainen asiakas iästä ja statuksesta riippumatta kokee olevansa tärkeä ja huomaa, että me aidosti välitämme. Meille on tärkeää, että henkilökuntamme työnteon puitteet ovat kunnossa, että ammattitaito on kohdillaan ja edellytykset ylittää asiakkaiden odotukset ovat olemassa. Olemme tarkkoja siitä, että koko työpoppoomme on tarkka meitä säätelevien lakien, määräysten ja ohjeiden noudattamisessa niin normaaliaikana kuin näin poikkeusaikanakin. Emme oleta, että asiakas voi tietää kaikkea ja siksi myös mielellämme avaamme syitä erilaisten toimintatapojen taustalla. Olipa kyse sitten ikärajavalvonnasta, anniskelulainsäädännöstä tai vaikkapa edelleen voimassa olevista istumapaikkamääräyksistä. Eli seuraavan kerran, kun jokin asia mietityttää, kysy. Se kannattaa aina. Niin ja tähän samaan kategoriaan lisättäköön palautteen antamisen merkitys työmotivoijana: anna palautetta heti asiakaspalvelijallesi kehuina tai rakentavana nurinana tai ota ravintolapäällikköä hihasta ja kerro ruusut tai risut. Palautetta pääset lähettämään tietenkin myös nettisivujemme kautta tai sähköpostilla lyn(at)clubmarilyn.fi tai vegas(at)clubmarilyn.fi. Jokainen palaute käsitellään.

25.7.2020

Oman elämänsä rantavahdit ja merenneidot telmivät Lynibiitsin ikuisen kesän tunnelmissa keskiviikkona, Lyn Original Beach Party vol II toi paikalle kesäkavereita vuosienkin takaa. Hyinen torstai muuttui kummasti miellyttävämmäksi, kun askeleet johtivat portaat alas ja Vegas Summer Funin pariin. Pelailua, tanssia, muikeaa seuraa. Perjantai säteili kauneutta ja komeutta, Image Team Modelsin Summershow, Suomen Festarimissin valinta sekä Mr Turku -kisa toivat jännitystä alkuyöhön Marilynissä. Onnea Suomen Festivaalimissi ja yleisön suosikki Rose Kulju sekä Mr Turku Jonatan Blom. Samaan aikaan Vegasissa juhlistettiin Nevadan 9-v synttäreitä, jo kolmasluokkalaisen ikään ehtinyt pikkukaupunkimme on monen asiakkaamme ehdoton lempparipaikka. Eikä ihme, onhan Nevadan tunnelma aivan ainutlaatuinen.

Heinäkuun viimeiseltä keskiviikolta löytyy Lynin DildoBingo! Vähän tuhma, todella hauska bingoilu on viihteellistä ajanvietettä riippumatta siitä, keitä onnetar suosii. Kaalimadon kuumottavat palkinnot löytävät uusiin koteihin, mutta kaikilla on varmasti hubaa. Ja bingoiluhan on täysin ilmaista. Torstaita vietetään Sing With Lyn -teemalla. Vaikka et olisi syntynyt satakieleksi ja äänesi ei olisi kuin unelma, mikkiin tarttuminen ja suosikkibiisisi tulkinta kannattaa. Illan aikana luvassa muikeita ylläreitä laulajille! Kuukauden vaihteen viikonloppua vietetään Lygasin molemmissa kerroksissa ja Vegasissa peräti kolmena iltana: sunnuntaina luvassa festarijatkoja SUVE -yössä! Sing, dance & have fun, K18.

Muistathan muuten, että Lygasissa vesi on aina ilmaista? Raikasta juomavettä voit laskea itsellesi kaikista baareista löytyvillä vesipisteillä. Puhdas vesi on meille suomalaisille jonkin sortin itsestäänselvyys, puhdasta vettä oppii paremmin arvostamaan vietettyään aikoja juomakelvottoman veden alueilla. Hanavesi voi olla saastunutta, täynnä loisia tai muita taudinaiheuttajia. Ja hanavesi saattaa joutua elimistöön myös hampaita pestessä, ravintolan pesemistä salaatinlehdistä tai drinksun jääkuutioista. On ihan hillittömän hienoa voida juoda vettä suoraan hanasta ja onhan se sulle muuten tosi hyväksikin noin niinkuin terveyden kannaltakin. Lue aiheesta lisää News -osion vesiteemaisesta tekstistä!

Mikaela

 

20.07.2020

Otimme rajoitusten purun uusimman asteen ilolla vastaan. Nyt saamme itse päättää aukioloaikamme ja anniskella aamuun saakka. Istumapaikkavaatimus ei kuitenkaan poistu ennen syyskuuta, jokaisella asiakkaallamme on yhä oltava paikka tason tai pöydän ääressä ja juomia saa nauttia ainoastaan istuen. Myös turvaväleistä ja hygieniaetiketistä pidetään yhä huolta. Kiitos joustavuudesta ja välittämisestä asiakkaillemme! Oudon kesän ekat DildoBingoilut olivat silkkaa kukkien ja mehiläisten riemuparaatia, Kaalimadon hekumalliset palkinnot riemastuttivat voittajia. Vegas Players Night haastoi heittäytymään mukaan rentoon arcadepelailuun torstaina. Hellepäivien iltaa on kiva viettää yhteisessä olohuoneessamme.

Surffaa Lyniin keskiviikkona, nousuvesi tuo rantaan Beach Partyt vol II. Pasaatituulet kertovat, että ikuisen kesän rantahurvitteluun kannattaa saapua heti 21.00 alkaen – luvassa on biitsitarjoilua ekalla tunnilla. DäDää! Torstain olohuoneeksi kannattaa tietenkin valita Vegas Summer Fun, hauskuus starttaa 21.00. Kesäiset rytmit toimivat niin tanssilattialla viihtyjälle kuin muuten vaan chillailijoillekin. Yksin, kaksin tai porukalla aika kuluu kuin siivillä Back Stagen ilmaisten arcadepelien äärellä. Pelit tarjoavat sopivasti retroa ja trendin aallonharjaa, sillä flipperit, pöytäfutikset, Nintendot ym. eivät ole mitään ihan eilisiä keksintöjä, vaikka ympäri maailmaa suurta suosiota jälleen nauttivatkin. Salmari 1€ koko illan kaikista baareista ja K18!

Perjantaiyössä Marilynin catwalk hehkuu kuumana, sillä luvassa on peräti kaksi mallikilpailua, jotka soljuvat sujuvasti Summer Fashion -näytökseen. Festarikesä osin peruuntui, osin vain siirtyi ja tokihan Suomen Festarimissi halutaan jälleen kruunata nyt, kun se on jälleen mahdollista. Ensimmäinen Suomen Fesivaalimissi valittiin vuonna 1998. Poikkeuskeväältä tulevaisuuteen siirtyi myös legendaarinen Mr Turku -kilpailu (est. 1997), joten perjantai on sille mainio hetki. Kaupungin oma komistus ja Suomen Festivaalimissi tulevat näytösten ja kuvausten lisäksi toimimaan erilaisissa edustustehtävissä. Tervetuloa kannustamaan omia suosikkejanne, molemmissa kilpailuissa valitaan & palkitaan myös yleisön suosikki. 

Vegasissa puolestaan juhlistetaan Nevada Baarin 9-v syntymäpäivää. Oman pikkukaupunkimme tunnelma on ainutlaatuinen ja vilpittömän lämmin, monelle matka villin lännen tunnelmiin onkin säännöllinen perinne. Tervetuloa nauttimaan synttäritarjoiluista 22.00-24.00 (K20).

Muistelimme kuluneella viikolla joitain kertakokeiluiksi jääneitä juttuja vuosien varrelta. Osa liittyy tuotekokeiluihin, mutta osa esimerkiksi teematapahtumien somistukseen. Siis eihän me aina olla kaikkea ajateltu ihan loppuun ennen toteuttamista. Ainoaksi kokeiluksi jäi mm. oikea rantahiekka Beach Partyissä. Miettikää huviksenne, miten helppoa hiekan pois saaminen bileiden jälkeen oli? Eräissä bileissä jaettiin höyhenpuuhkat ekalle parille sadalle juhlaan saapujalle. Kokolattiamatto ja ne höyhenet olivat muuten melko kestämätön idea. Hyvä, jos jotain näistä opittiin, mut onhan näitä jälkikäteen ainakin hauska muistella.

Mikaela

11.07.2020

Kesän ekat Marilyn Original Beach Partyt olivat odotettu hurvittelu. Sääriippumaton biitsimeininki Lynin huomassa vie ikuiseen kesään, perinteisesti sää ulkona on ekojen Beach Partyjen iltana kylmä ja/tai sateinen, tälläkään kertaa sää ei pettänyt. Aloha! Vegas Summer Nights torstaiyössä tarjosi viisi kesäyön chillailutuntia hyvässä seurassa. Viikonloppuna odoteltiin jo tulevaa viikkoa ja säännösten purkua, niin henkilökuntamme kuin asiakkaammekin kaipasivat lisää yhteisiä biletunteja.

Iloksemme voimme ilmoittaa, että tällä viikolla vapaudumme aukioloaika- ja anniskelurajoituksista ja juhlat jatkuvat jatkossa 04.00 saakka, istumapaikkavaatimus säilyy tosin edelleen ja käsihygienia, turvavälit ja muut etikettisäännöt pysyvät nekin. Mut hei bileviikko starttaa keskiviikkona Lynin DildoBingolla, ovet aukeavat 21.00! Seksihelteet tai ei, tähän ihan ilmaiseen hupailuun kannattaa lähteä yksin, kaksin tai porukalla. Bingohan on parhaimmillaan hillittömän hauskaa ajanvietettä jo sellaisenaan, mutta kun palkintoina on aikuisten lelulaatikon leluja ja muita säväyttäviä ylläreitä by Kaalimato, hauskuuskerroin kasvaa eksponentiaalisesti. Bingoilun jälkeen jatketaan City-Karaokella.

Torstailta löytyy Vegasin Players Night (K18), lähde testaamaan pelitaitojasi ilmaisten arcadepelien äärelle, luvassa kivoja palkintoja niin yksilö- kuin joukkueskaboissakin. Pöytäfutista, flipperiä, ilmakiekkoa, Nintendoa… Unohtamatta tanssilattian rytmejä ja muuta mukavaa. Lygasin viikonloppu juhlitaan tietenkin kahdessa kerroksessa, Night Club Marilyn avaa pe & la 21.00 ikärajalla K18, Casino Night Club Vegasin yöhön sukelletaan viikonloppuöinä 22.00 alkaen ikärajalla K20. Lygasin aukiolotiedot löydät aina myös clubvegas.fi ja clubmarilyn.fi sivuilta, Events-osiosta.

Uusien verkkosivujemme News -osiossa jaamme osion nimen mukaisesti uutisia, mutta myös tietoa uutuusjutuista ja blogityyppisiä artikkeleita ja vaikka haastatteluita. Oikeastaan vain taivas on rajana ja otamme mielellämme vastaan ajatuksia asiakkaitamme kiinnostavista aihepiireistä. Onko sulla joku juttutoive tai huippuidea? Laita viestiä yhteydenottolomakkeella tai lähetä meiliä mikaela(at)clubmarilyn.fi

Mikaela

 

6.7.2020
Jos edelliset viikot simuloivat lämpötilojensa puolesta kaasugrilliä, on viimeisen viikon aikana saatu niskaan myös reippaasti vettä ja ilmaa raikastavia ukkosia. Eerikinkadulla on jatkettu edelleen saneerausprojektin sellaisia osia, joita voi tehdä kulissien takana aukiolon ulkopuolella. Lygasin uudet nettisivut ovat toimineet mainiosti ja ilahduttavan moni on jo löytänyt esim. tilavarauslomakkeen ja buukkaillut tuleville kuukausille tapahtumia. Suosittelen lämpimästi myös liittymään postituslistallemme, jotta tiedät viikottain ensimmäisenä erilaisista häppeningeistä. Koronasulun jälkeenhän päästiin avaamaan viikko sitten, kuluneella viikolla viihdyttiin yhteisessä olohuoneessamme keskiviikkona Lynissä, torstaina Vegasissa ja nyt viikonloppuna palvelemme molemmissa kerroksissa.

Odotus on päättynyt: keskiviikkona otetaan miniloma Lynibiitsillä. Kesän ekat Lyn Original Beach partyt starttaavat 21.00 ja rannalle kannattaa saapua hyvissä ajoin, sillä luvassa on DäDää -tarjoilua ekalla tunnilla. Dresscode on Casual Beach, tarkoittaako se sulle hellemekkoa vai uimarengasta – You choose! Torstaina chillaillaan Vegasin kesäyössä. Vegas Summer Fun 21.00 alkaen on kompakti paketti kesäbilebiisejä tanssilattialla, ilmaisia arcadepelejä Back Stagella, hyvää seuraa ja kuplivaa fiilistä. Perjantaina & lauantaina Lygas palvelee molemmissa kerroksissa, tuttuun tapaan Lynissä K18 ja Vegasissa K20. Poikkeusajan aukiolo- ja anniskelurajoitukset ovat yhä voimassa, joten kannattaa lähteä bileisiin ajoissa – anniskelu päättyy jo 01.00 eli tuntia ennen sulkemista. Ikuisen kesän tunnelma on täydellinen, kunhan lähdet viihteelle vain terveenä, muistat huolehtia käsihygieniastasi, turvaväleistä ja nautit hellejuomastasi vain istumapaikallasi.

Moni on saanut tiedon opiskelupaikasta, onnea sellaisen napanneille! Ja etenkin, jos pääset opiskelemaan Turkuun voit antaa itsellesi isot aplodit, tämä on aidosti Suomen paras opiskelukaupunki monella mittarilla, ei vain mutu-perustein. No, onko syksyllä opiskleijabileitä? Tätä me tietenkin toivomme täällä sekä opiskelijajärjestöissä, sillä yhteisöllisyyden löytäminen erilaisten tapahtumien kautta on erottamaton osa opiskelijaelämää ja opiskelukulttuuria. Tapahtumien järjestäminen on myös ainejärjestöjen sekä opiskelijayhdistysten tukiranka, joka otti keväällä kovan kolauksen. Tänä vuonna syksyseikkailun matkassa saattaa valitettavasti olla joitain mutkia, sillä koronatilanteen kehittymisestä on mahdotonta sanoa mitään. Riippuu siis koronasta, minkä mittakaavan tapahtumat voivat toteutua syyslukukaudella. Mutta siis me otamme tavalliseen tapaan vastaan tapahtumavarauksia, elämme tulevina kuukausina kulloisenkin tilanteen vaatimalla tavalla ja tsekkailemme tapahtumakohtaisesti järjestäjien kanssa sitä, miten toimitaan.
Mikaela

29.6.2020

Kuluneella viikolla koronarajoituksia ravintoloissa purettiin sen verran, että auki saa olla 02.00 saakka ja anniskelua voi jatkaa 01.00 saakka. Ravintolat voivat ottaa asiakkaita 75% asiakaspaikkamääränsä kapasiteetista, mutta käytännössä tätä ei meillä voida toteuttaa. Samalla nimittäin vaaditaan, että jokaisella asiakkaalla on oltava istumapaikka. No mutta: avasimme siis ekaa kertaa kuukausiin perjantaina 21.00 sekä Lynin että Vegasin. Olimme aivan täpinöissämme, siistiä päästä taas näkemään asiakkaitamme ja tekemään duunia parhaassa porukassa.Tiukat määräykset toimintatavoista ohjaavat edelleen toimintaamme ja kaikilta vaaditaan malttia. Suuri kiitos teille asiakkaamme siitä, miten kivasti huomioitte henkilökuntamme ja kanssajuhlijat turvavälien ja hygienian osalta. On ymmärrettävää, että tuntuu esimerkiksi oudolle joutua istumaan juomansa kanssa, mutta keksintöhän ei ole meidän ja tällä nyt mennään.

Tulevalla viikolla siirrytään heinäkuulle ja Lygas palvelee ke-la. Back To Lyn kutsuu viettämään kesäbileitä keskiviikkoyöhön. Suuntaatpa heinäkuun startin kunniaksi viihteelle yksin, kaksin tai porukalla, muista avaamisaika 21.00 ja se anniskeluaika 01.00 saakka. Meteorologien mukaan niskaan saattaa tulla kaatosadetta, Lynissä sateesta ei ole haittaa. Turvavälit huomioiden saa tanssia, karaokessa jokainen laulaja saa desinfioituun mikkiin kertakäyttösuojuksen. Arcadepelejä voi pelailla, muista pestä ja desinfioida kädet ennen ja jälkeen pelailun. Muista ostaa itsellesi hieno Club Marilyn Couture -kesäkassi!

Torstain kesäbileet löydät Vegasista (K18), Back to Vegasin dj tarjoilee rytmejä pääsaliin & tanssilattialle, Back Stagella chillaillaan rockin ja Suomipopin tunnelmissa. Bäkkäriltä löydät ilmaisia arcadepelejä. Pelejä desinfioidaan säännöllisesti, muistathan itsekin pestä ja desinfioida käsiäsi tiuhaan pitkin iltaa. Viikonlopunviettoon aukeavat Lygasin molemmat kerrokset, Night Club Marilyn ikärajalla K18 ja Vegas K20. Ja edelleen mennään 21.00 startilla anniskeluajan jatkuessa 01.00 saakka. Juomien kanssa pitää edelleen istua alas, jokaisella asiakkaalla on siksi oltava istumapaikka. Tätä ajatellen seurueille mainioita vaihtoehtoja ovat esim. juomatornit. Jaettavaa riittää, eikä jatkuvasti tarvitse ravata baaritiskillä. Kysy lisää henkilökunnaltamme!

Keskustelin viikonloppuna monen asiakkaamme kanssa kuluneista kuukausista. Puhuimme eri näkökulmista siitä, mitä sulkeminen meidän kannaltamme tarkoitti ja mitä tämän hetken lainsäädäntö tarkoittaa. Ravintola-alahan oli ainoa ala, joka suljettiin pakosta, vaikka toki monen alan työt kuihtuivat kasaan siinä samalla. Meille raskainta oli henkilökunnan lomautus ja epävarmuus, jossa alamme on joutunut elämään. Tietoa ja päätöksiä on jouduttu odottamaan kohtuuttoman kauan ja kompensaatioteema elinkeinonharjoittamisen keskeyttämisestä on osoittautunut maassamme vaikeaksi. Suomessa ravintola-alaa katsotaan eri linssin läpi kuin vaikkapa matkailua, koska kuulumme Sosiaali- ja terveysministeriön alaisuuteen ja alkoholihaittakortti on aina esillä. Suomen liike-elämässä vakavasti otettavat alat ovat TEM:n alaisuudessa.

Ymmärrämme täysin sen, että pandemian hallinnassa ympäristöt, joissa ihmiset kokoontuvat ovat kriittisiä. Nurinkuriselle tuntuivat markettien massat huhti- ja toukokuussa ja oudolle tuntuu tällä hetkellä se, että rajoja ulkomaille avataan samalla, kun suomalaiset ravintolat ovat yhä varsin tiukoissa valjaissa – tietyt rajoitteet voivat huonoimmassa tapauksessa olla voimassa lokakuun loppuun. Ei, emme mekään tahdo uutta aaltoa, mutta tässä kohtaa kansalaisiinkin pitäisi edes hieman voida luottaa. Mutta me mennään sen mukaan, mitä laki & viranomaiset sanovat. Alamme yrityksenä olemme poikkeuksellisen pitkään toiminut ja osa syy sille on myös se, että olemme tietoisesti varautuneet pieniin ja isompiin mutkiin matkalla puskuroimalla toimintaamme sen varalta, että yritystoiminta vaikeutuisi syystä tai toisesta. Pitkäjänteisellä ja -näköisellä varautumisella olemme voineet varmistaa, että toimintamme voi jatkua tästäkin kriisistä huolimatta. Kuten Elton John laulaa. “I’m still standing, yeh yeah yeah.”

Mikaela

 

22.06.2020

Rakas päiväkirja! Olin kirjoittanut päiväkirjaa joka viikko alkukeväästä 2006 saakka koronasulkuun saakka. Kaikkihan siis tietävät, että olemme olleet suljettuna 22.3.2020 alkaen. Ravintolat suljettiin virallisesti lailla huhtikuun alusta
kesäkuun alkuun, mutta tähän saakka aukiolorajoitukset ovat tehneet aukiolon ihan mahdottomaksi. Mutta täällä on kulissien takana huhkittu saneerauksen keskellä, vuokranantajamme aikatauluttamat suurremontit voitiin aikaistaa.
Asiakkaiden sijaan tutuksi ovat tulleet iskuporakoneiden ja timanttileikkureiden äänet, betonipöly ja ympäriinsä lojuvat työkalut. Joinain viikkoina piti päivittäin tsekata, tuleeko sähköä ja mistä tulee vettä, voiko keittää kahvia ja pääseekö
vessaan. Nyt alkaa onneksi olla aika valmista, parin päivän päästä kiinteistössä suoritetaan lopputarkastus.

Perjantaina avaamme ensimmäistä kertaa 21.00, saamme olla auki 02.00 saakka, anniskelu jatkuu 01.00 saakka. Olemme tehneet hartiavoimin töitä voidaksemme varmistaa asiakkaimme ja henkilökuntamme turvallisen töihin paluun.
Tiedotamme yksityiskohdista ja huomioitavista asioista säännöllisesti nettisivuillamme ja somekanavillamme. Huomioithan kanssajuhlijasi, tehdään yöelämään paluusta hyvä kokemus. Kirjoittelen ensimmäisen varsinaisen
Diaryn tekstin viikonlopun jälkeen ja kerron, miten meni.

Niin ja hei: uudet nettisivut! nehän Lygasilla on nyt saatu askarreltua suljettujen ovien takana yhteistyössä Foorlyn kundien kanssa. Tahdoimme tehdä yökerhomaailmamme kerrokset selkeämmin yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, koska Night Club Marilyn ja Night Club Vegas ovat yhtä suurta kokonaisuutta. Toki kerrokset toimivat viikonloppuisin kahtena eri kerroksena, Lyn K18 ja Vegas K20 ikärajalla. Mutta vaikkapa opiskelijabileet ovat arkisin avoinna kaikille täysi-ikäisille ja samat bileet saattavat levittäytyä toisinaan molempiin kerroksiin.
Niinpä löydät nyt Lygasin sivuilta niin Lynin kuin Vegasinkin tärkeät tiedot. Verkkosivut ovat sopiva yhdistelmä uutta ja vanhaa, projekti on ollut erittäin mielenkiintoinen ja innostava.

 

15.03.2020

Maailman ensi-iltansa Lynin pääsalissa saivat tiistaina niin DildoBingo kuin City-Karaokekin, tämä TSTS:n houstaama bileyö oli veikeän eksoottinen sekä asiakkaiden että meidän mielestämme. Keskiviikkona virittäydyttiin vuoden vihreimpään festivaaliin St. Practice Day:n merkeissä, koska harjoitus tekee mestarin. Meneillään oleva koronatilanne sai radikaalin käänteen torstaina, kun hallitus tiedotti asiantuntijalausuntoihin perustuvista, valtakunnallisista toimintatavoista. Homman nimihän on se, että kaikkea matkustamista ulkomaille toivotaan vältettävän ja yli 500 hengen tilaisuuksia ei tule järjestää. Saimmekin tästä runsaasti kyselyitä ja kyllä, mekin toimimme tämän ohjeen mukaan. Kummassakaan kerroksessa ei ole kerrallaan tuota suositusta enempää asiakkaita. Lynin torstain vihreät St. Patrick’s Day -hurvittelut järkkäsi ESN, Vegasissa vihreän saaren huumaan johdattelivat TIO & Opiskelijayhdistys Trade.

Tiistai on tilaisuutesi otttaa käyttöön kaikki ne vihreät vaatteet, joita olet pantannut kaapin perällä. St. Patrick’s Day ja DildoBingo x Turku Students yhdistää irkkutunnelman ja pikkutuhman hassuttelun. Viime viikolla Lynin pääsalissa debytoinut DildoBingo on aivan ilmainen ja Kaalimadon lemmekkäät palkinnot saavat voittajien posket punoittamaan. Luvassa on myös CityKaraoke, joka pääsalissa tuntuu aika eksoottiselta! Sing With Lyn keskiviikkona on sekin aivan erinomainen tilaisuus koklailla, miten karaoketulkinnat Lynin pääsalissa, Keittopäivän tunnelmissa onnistuvat. Torstaina suunnataan kohti vieraita galakseja TOY ry:n Avaruusbileissä. Onko kotiplaneettasi fluorisoiva, valoisa, säkenöivä, liekehtivä, kupliva tai ehkä jotain muuta? Mikä on elämänmuotosi erityisosaaminen? Millaisia terveisiä haluaisin lähettää Tellukselle? Teleporttaa paikalle ajoissa, haalarimerkkejä nopeimmille! Kevään keltaisimmat bileet löytyvät Vegasista, nimittäin Keltaisten Haalarien Bileet. TSTS, IVA ja O’Diako yhdistävät keltaiset voimansa ja toivottavat tervetulleiksi niin kaikki keltahaalariset kuin keltasen värin ystävätkin. Beer Pongia, bileet tanssilattialla ja ilmaisten ajanvietepelien äärellä viihtymistä. Good Times! Perjantaina Lynin stagelle nousee kauniita & komeita Spring Fashion 2020 näytöksessä. Tule tsekkaamaan kevään trendit ja kannustamaan samalla näytökseen osallistuvia, Mr Turku -kandidaatteja. Kenestä tulee Turun oma nimikkokolli?

Meistä moni on itse nähnyt St. Patrick’s -juhlintaa eri puolilla maailmaa ja olemme aina olleet valtavan vaikuttuneita tämän kansainvälisen juhlan monipuolisuudesta, yhteisöllisyydestä ja kulttuurirajat ylittävästä moninaisuudesta. Tämä juhla toimii niin Thaimaan biitsibaareissa, Keski-Euroopan pikkukaupungeissa kuin maailman metropoleissakin. Siksi olemme jo vuosia tahtoneet tuoda juhlan myös teille, rakkaat asiakkaamme. Tätä juhlaa varten ei tarvitse tänäkään vuonna lähteä merta edemmäs!

Mikaela

08.03.2020

Kuluneella viikolla olemme ottaneet tuntumaa kevään olutjuhlaperinteisiin. Historiatietojen mukaan paastoaika sai oluenpanoon oikeutetut munkit kehittelemään tavallista täyteläisempiä ja täyttävämpiä olutlaatuja, tämän on sanottu olevan kevätolutperinteiden taustalla. Meillä hummailtiin beer pong turnauksessa, Ikuisen Vapun Bileissä, Beerfestissä ja Lavatansseissa.

Kukkia, mehiläisiä ja TSTS x DildoBingo tiistaina! Opiskelijajärjestöjen DildoBingobingosarja starttasi muutama viikko sitten hillittömän suurella suosiolla. Niin suurella, etteivät kaikki halukkaat sopineet bingoilemaan. Niinpä päätimme kokeilla TSTS:n kanssa nyt jotain aivan uutta: DildoBingo järkätään tiistaina Lynin pääsalissa! Bingonumeroita voi siis seurata isommissa tiloissa ja useammalta näytöltä. Moottoriturpajuontajamme pitää huolen siitä, että bingo on hilpeää voititpa Kaalimadon huimia palkintoja tai et. Ja bingoiluhan on siis aivan ilmaista. Entä mille kuulostaa lähes yhteislauluksi taipuva suuren suuri CityKaraoke pääsalissa bingoilun jälkeen? Kokeillaanpas nyt sitäkin tiistain kunniaksi! Unohtamatta Keittopäivän hintoja & Lygasin 2,5 € Happy Hour – bonusta, joka on voimassa koko illan kympistä pilkkuun. Kansainväliseen tyyliin St. Patrick’s – juhlamme kestää yli viikon ja keskiviikkona valmentaudutaan St. Patrick’s -maratoniin poikkitieteellisissä treeneissä eli hilpeissä St. Practice -bileissä. Harjoitushinnastona Keittopäivän hinnat ja treenit tanssilattialla & City-Karaokessa. Torstaina startataan Lygasin vihreä festivaali: kansainvälisen St. Patrick’s -juhlan Night Club Marilyniin tuo ESN. Monille vaihtareille kyseessä on home away from home -tyyppinen juttu, sillä tätä vihreän saaren irkkujuhlaa vietetään ympäri maailmaa. Ja koska Pyhä Patrik on insinöörien suojeluspyhimys ja itse juhla mittakaavansa puolesta monella mittarilla maailman suurin kaupallinen ravintolamaailman juhla, ovat TIO & Trade yhdistäneet voimansa Vegasissa. Kiss me I’m Irish! Juhla jatkuu viikonloppuna ja sekä Lyn että Vegas on koristeltu katosta lattiaan teeman mukaan, baareista löytyy muikeita teematarjouksia ja henkilökuntamme ammentaa vihreän värikartan kaikista sävyistä. Muista myös kalenterin mukainen, virallinen St. Patrick’s Day ti 17.3., Lyn is the place the be!

Meistä moni on itse nähnyt St. Patrick’s -juhlintaa eri puolilla maailmaa ja olemme aina olleet valtavan vaikuttuneita tämän kansainvälisen juhlan monipuolisuudesta, yhteisöllisyydestä ja kulttuurirajat ylittävästä moninaisuudesta. Tämä juhla toimii niin Thaimaan biitsibaareissa, Keski-Euroopan pikkukaupungeissa kuin maailman metropoleissakin. Siksi olemme jo vuosia tahtoneet tuoda juhlan myös teille, rakkaat asiakkaamme. Tätä juhlaa varten ei tarvitse tänäkään vuonna lähteä merta edemmäs!

Mikaela

01.03.2020

Laskiaistiistai x DildoBingo oli aivan oiva yhdistelmä. Keskiviikkona Polar Beer Vegasissa by Katko, Anglica & Sosiaalitieteiden klubi keräsi karhut ja karhumieliset yhteen, vuorokauden vaihtuessa siirryttiin Kansainväliseen Jääkarupäivään. Lynissä otettiin aikamatka 1920-luvulle yhdessä TOY ry:n kanssa. Torstain Viidakkobileissä juhlittiin tropiikin tyyliin ja samalla tehtiin hyvää sademetsille WWF-tuen muodossa, filantrooppeina ESN, Mañana ja Affekti. Vegasin Turvaseksibileet puolestaan tekivät hyvää muistuttamalla siitä, että paras seksi = turvaseksi. Tästä reippailusta vastasivat TSTS, Digit & Asteriski.

Maaliskuun eka tiistai, woop woop! Suuntaa City-Karaokeen lauleskelemaan World Wildlife Dayn kunniaksi tai juhlista vaikkapa sitä, että tänä päivänä vuonna 1955 Elvis esiintyi ekaa kertaa televisiossa. Lynin Keittopäivä & Lygasin 2,5€ Happy Hour kympistä neljään. Keskiviikkona Vegaisssa starttaillaan jo 18.00, tervetuloa tsekkaamaan Turku Beer Pongin turnaushurvittelua. Kympiltä alkaa Beer Pong Party yhdessä TIO ry:n kanssa. Samaan aikaan ollaan myös ihan simasuita, kun Lyn valjastetaan ikuisen Vapun bileisiin, ohjaksissa Hybridi & Index. Mä maalaispoika oon: keväällä maatalojen eläimet päästetään laitumille ja samalla kirmailemaan lähtee maatalon väki. Vegasin torstaiyössä löydetäänkin maitolaiturille ja lavatansseihin, Landerundi tuo heinähatut ja hankkijalippikset tanssilattialle TUO:n johdolla. Kevätolutaika sekin ennakoi kevään tuloa ja tämän kunniaksi Germanica & Delta järjestävät hyväntuulisen Beerfestin Night Club Marilyniin – Prosit!Beerfestillä jatketaan myös perjantaina, kansainvälinen olutjuhlatunnelma kutsuu heti kympiltä.

Joka päivä tiedän, että tekemämme työ on merkityksellistä. Moni ajattelee, että yökerhoala on pinnallista puuhastelua, et-sä-tiedä-kuka-mä-olen -juttuja, ohimenevää peilipallon kimmellystä. Jossain se epäilemättä on just näitä, mutta me halutaan tehdä asioita toisin. Viimeisin lukemani tutkimustulos (Tilastokeskuksen vapaa-aikatutkimus), joka taas vakuutti minut duunimme tärkeydestä, kertoo, että arkeaan ikävystyttävänä pitää peräti 20% suomalaisista! Siis viidenneksen mielestä suurin osa elämästä on jokseenkin mitäänsanomatonta mössöä. Se, että saamme tarjota asiakkaillemme pirskahtelevaa iloa, kuplivaa riemua ja hetkiä muiden ihmisten keskellä on ihan parasta. Haluan uskoa, että meidän asiakkaidemme elämänasenteeseen voimme ihan aidosti vaikuttaa. Ei elämän kuulu olla mitäänsanomatonta mössöä.

Mikaela

23.02.2020

Uuh, aah: DildoBingon paluu oli suursuksee! TYK ry:n keralla järkätty tapahtuma keräsi paikalle mahtavan joukon hupailijoita ja hekumalliset palkinnot pääsivät onnetarten suosikkien mukana kotiin. Keskiviikkona Vegasissa innostuttiin Skandica, Iva & Pulterit -kombon Machobileiden roolileikeistä verhoutuneena stereotyyppisiin machokuteisiin. Oli lattarimachojen viiksiä & rintakarvoja, Tom of Finlandin tiukkaa, mustaa nahkaa ja erilaisia Easy Rider – henkisiä asuvalintoja. Aviatoreita unohtamatta. Torstain Penkkarisimulaattori tarjosi aikamatkan omaan abivuoteen tai vaihtoehtoisesti itselle totaalisesti vieraaseen historian tapahtumaan. Makeaa mahan täydeltä ja huikeita hetkiä ”abi”kavereiden kanssa järjestivät Kanta & Affekti. Samaan aikaan Lynissä kiidettiin tähtisumussa Hybridispeksin johdolla, Avaruusristeilyllä valloitettiin tuntemattomia galakseja ja nautittiin viimeisen rajaseudun ennalta-arvaamattomuudesta speksibändin, tanssijoiden & impron siivittämänä.

Maailmalla vietetään karnevaaleja, Lynissä Laskiaista: Laskiaistiistaina liu’ut tarjoaa Lynin & Kaalimadon DildoBingo. Jos pakkaseton talvi ei poskiin tuo punaa, tämä hubailu varmasti sen tekee. Moninaista bingoyleisöä huomioiva palkintovalikoima riemastuttaa ja onnettaren suosikkeja, mutta myös muita bingoilijoita. Tästä pitää huolen moottoriturpa-juontajamme! Bingoilu on ilmaista ja sen jäleen jatketaan City-Karaokella. Keittopäivän muiden ilojen lisäksi budjettia hellii Lygasin 2,5€ Happy Hour koko illan. Keskiviikkona kurvaillaan TOY ry:n kanssa Great Gatsby – hengessä 20-luvulle, joten kaivahan kaapistasi liituraita, hapsuhame, höyhenpuuhkat, Charleston-päähine, ylipitkät helmet, pitkät hansikkaat, fedora, nilkkaimet.. Nopeimmin Speakeasy -meininkeihin saapujia odottaa viehkeä haalarimerkki. Samaan aikaan löytöretkeilijät löytävät Vegasista uuden napajäätikön. Polar Beer -bileet Vegasissa tarjoavat talvisimulaattorin, jossa jokainen voi heittäytyä jääkarhuksi ja liukua tassuillaan pitkin tanssilattiaa ihan muina nalleina & nauttia jäätävän hyvästä meiningistä retropelien äärellä & beer pongissa. Jos jääkarhuhaalarimerkki himottaa, saavu heti kympiltä! Torstain löytöretki by Manana, ESN & Affekti vie juhlijat aivan eri latituudeihin. Lynin Viidakkobileissä oman elämänsä Tarzanit ja viidakon villit valtiaat yhdistävät hauskuuden & filantropian: Viidakkobileiden jokainen pääsylippu hyödyttää WWF:n sademetsien suojeluprojektia. Verhoudu omaan suosikkieläinhahmoosi, tartu liaaniin ja heilauta itsesi paikalle ajoissa, haalarimerkki odottaa. Vegasin Turvaseksibileillä torstaina muistutetaan siitä, että seksi on kivaa, sitä on jos vaikka minkä sorttista, mutta ainoa oikea tapa nauttia siitä on turvaseksi. Valitsitpa vaatteesi sitten fantasioidesi johdattamana tai tunnustaen ainejärjestösi väriä, olet mitä tervetullein näihin hurvitteluihin nauttimaan kuumasta sykkeestä tanssilattialla, Pianowarin livesyleilystä, ilmaisten retropelien huumasta ja siitä hekumasta, kun beer pongissa pallo osuu maaliin.. Hottiksia haalarimerkkejä varattuna nopeimmille ja Turvaseksibileet järkkäävät Asteriski, TSTS & Digit. Karkauspäivä lauantaina täyttää vihkikirkot ja häiden jatkoille onkin helppoa suunnata Lygasiin. Soita ennakkoon ja järjestämme seurueen tyylikkästi jonon ohi! Perinteen mukaan naiset kosivat karkauspäivänä ja mikäli vastaus on kieltävä, tulee kosijalle hankkia hamekangas. Kiinnostaisi kuulla, montako metriä kangaskaupoissa mekkomatskua tulevina viikkoina myydään.

Karkauspäivä löytyy neljällä jaollisista vuosista. Sehän on siis melko veikeä juttu sinänsä, että silloin syntyneiden synttärin viettäminen muina vuosina on vähintäänkin eksoottista. Ja niin, ne silloin naimisiin menevätkin saavat jatkossa hääpäivän vain harvakseltaan. Kansanperinteen mukaan karkauspäivä on ”nurinkurinpäivä”, jolloin vähän erikoisemmatkin jutut ovat ihan ok. Jos karkauspäivän määritelmä on tuo nurinkurisuus ja erikoisuus, taitaa meillä olla karkauspäivä joka päivä. Niin vaihtelevaa ja erikoista elämää yökerhomaailmassamme elellään. Kippis siis ikuiselle karkauspäivälle!

Mikaela

16.02.2020

Love me like you do: sydämellinen, rakkauden ja ystävyyden täyteinen viikko starttasi ESN vaihtareiden bileilllä tiistaina. Keskiviikkona hurviteltiin Opiskelijayhdistys traden ja TOY:n keralla Ystävät Päissään -teemalla ja torstaina Lygasin syleilyynsä sulki Halibileet by Digit & Germanica. Saimme paljon kiitosta siitä, että olimme ko. iltana ainoa keskustan yökerho, johon pääsi ilman ennakkoon ostettua sisäänpääsyä ja jossa hintataso kokonaisuutena oli opiskelijaystävällinen. Kiitosta tuli myös perjantain Ystävänpäiväeduista, kukkaro kiitti!

Kevät herättää hormonit ja poikkitieteellinen DildoBingo by TYK ry onkin juuri siksi ihan mahtavaa tiistaiohjelmaa. Itse bingoilu on ihan ilmaista ja Kaalimadon hykerryttävistä palkinnoista löytyy jokaiselle jotakin. Ja siis vaikka onnetar ei suosisi, on bingoilu yksin, kaksin tai porukalla superkivaa. Keskiviikkoyöhön osuvat Machobileet Vegasissa. Bilesetti ammentaa inspiraaatiota machoilusta ja Tom of Finlandin habituksesta. Riippumatta todellisen machoutesi & testosteronisi asteesta ja viiksiesi & tatuointiesi aitoudesta, kaiva kaapista nahkahousut ja -asusteet, Aviatorit, päheimmät riipukset & machoimmat helmet. Tamppaa tanssilattiaa, pelaa beer pongia. Haasta frendit pöytäfutis tai flipperimatsiin. Nopeimmin Pulterit, IVA & Skandica trion bileisiin paikalle kurvaavia odottaa päräyttävä, teeman mukainen haalarimerkki. Torstaina Vegasissa ollaan helmikuun trendin harjalla. Penkkaribileet by Kanta, Fobia & Affekti tarjoaa penkkarisimulaation niille, jotka haikailevat abikevääseen ja lukulomaan. Mutta nämä Kanta ry:n & Affektin bileet ovat nappivalinta myös niille, jotka eivät ole koskaan penkkareita henkilökohtaisesti kokeneet. Ah, miten vapaus maistuukaan makealle! Risteilymatkustuksen suosio ei näytä hiipumisen merkkejä ja Night Club Marilyn & HybridiSpeksi suuntaavat laivastonsa kohti tulevaisuutta & tuntemattomia galakseja. Avaruusristeilyn vaiheita voi vain arvuutella, mutta meille annettujen ennakkotietojen perustella miehistö ainakin tanssii, laulaa ja improilee. Verhoudu oman planeettasi parhaaseen sotisopaan ja astu laivaan. Nopeimpia odottaa universumin uniikein haalarimerkki!

Olen tässä jutellut erilaisten ainejärjestö- ja opiskelijayhdistystyyppien kanssa siitä, mitä yhteistyö kanssamme tarkoittaa ja miten me molemmat osapuolet voidaan onnistua. Ihan ensiksi pitää muistaa, että kaikki ollaan ihmisiä ja jokainen meistä oma, erityinen persoonansa. Yhteistyö opettaa tulemaan toimeen todella monen tyyppisten ihmisten kanssa. Mutta ihan tärkeintä mun mielestäni kaikessa yhteistyössä ja myös vaikkapa työelämässä ylipäätään, vaikka se ehkä kuulostaa tylsältä: ole mukava aina, kun voit olla mukava. Ja silloinkin, kun se tuntuu vaikealle, ole ainakin ihmisiksi. Ole se tyyppi joka auttaa, jos voi. Anna hyvän kiertää. Vastapalvelus ei välttis tule takaisin samasta suunnasta, mutta jotain kautta jopa just silloin, kun sitä ehkä vähiten odotat.

Mikaela

09.02.2020

Goomilta palautuneita reissaajia nähtiin sankoin joukoin tiistaiyössä, kyllähän hyvät paardit vaativat hyvät jatkot. Keskiviikon kulttuuripljäjäyksestä vastasi I/O Speksi, joka sekin on alusta loppuun saakka opiskelijoiden käsialaa. Stagella nähtiin speksibändi, kuultiin laulajia, ihasteltiin improilua ja tanssia. Illan teema Oops, 2000’s Party tarjosi mainion mahdollisuuden verhoutua lantiofarkkuihin, navan paljastaviin toppeihin, graffitikuvioituihin paitoihin ja muihin vuosituhannen vaihteen ihkuihin vetimiin. Torstain miniloman Meksikon lämpöön järkkäsi duetto TYK & TPO, kuumien rytmien ja cervezan parissa talvi & kylmyys unohtuivat erinomaisesti.

Tiistain superkansainväliset hulabaloot järjestää ESN. VIP Party vol. 2 tuo vaihtarit eri korkeakouluista Lynin tanssilattialle ja tervetulleita ovat tietenkin myös suomalaiset opiskelijat, uusiin tyyppeihin tutustuminen ja kielitaidon treenaaminen ovat riemukkaan suositeltavia aktiviteetteja. Keskiviikko enteilee jo Ystävänpäivää. Opiskelijayhdistys Traden ja Toy ry:n Ystävät Päissään -bileissä ystävyys, lemmekkyys ja rakkaus saavat pään pyörälle. Nopeimpia odottaa cupidokelpoinen haalarimerkki. Torstaina taidamme olla kaupungin ainoa yökerho, johon pääsee ilman ennakkoon ostettua lippua. Lygasiin levittäytyvät Halibileet by Digit & Germanica sykkii lemmekästä lämpöä tanssilattioilla, Pianowarissa, City-karaokessa, beer pongin & ilmaisten retropelien äärellä heti kympistä alkaen. Nopeimpia Amorin apulaisia odottaa lipunmyynnissä söpöstelyhaalarimerkki. Ja yöllähän siirrytään Ystävänpäivään, muista rutistaa ystävää ja suudella omaa murua. Tokihan voit ilahduttaa myös itsellesi totaalivieraita tyyppejä osoittamalla eri tavoin olevasi ystävällismielinen ja mukava kanssajuhlija. Random Acts of Kindness toimii aina! Perjantaina jatketaan Ystävänpäivän tunnelmissa ja sen kunniaksi Night Club Marilynissä & Night Club Vegasissa Salmari 1,00 €/kpl koko bileyön ajan ja myös Lygasin 2,5 € Happy Hour ilahduttaa kympistä pilkkuun!

Kuluneella viikolla Vegasissa on askarreltu baarien oluthanauudistuksen (lue: remontti) parissa varhaisesta maanantaiaamusta pitkälle torstaiyöhön. Ei ole mikään ihan pikkujuttu suunnitella linjastojen vetoja ja varastologistiikkaa alusta alkaen uudestaan, vaihtaa kaikkia letkuja, tehdä uusia vetoja ja asentaa uusia hanoja. Näin me nyt anyways tehtiin. Samaan aikaan pestiin kokolattiamattoja, verhoiltiin sohvia, fiksailtiin isoja & pieniä juttuja, jotka sai rempan yhteydessä tehtyä. Ja hoidettiin kaikki ne ihan jokaviikkoiset duunit esim. toimistoissa, tavaran vastaanotossa ja tietenkin Lynissä iltaisin. Lynissäkin päivystettiin bändiroudailua jo hyvissä ajoin keskiviikkona alkuillasta, torstaina koristeltiin Meksikoteemaa ja niin edelleen. It’s a kind magic.

Mikaela

02.02.2020

Joku osuvasti somessa ilmaisi, että Turussa on uusi kuukausien jako. Viisi marraskuuta ja seitsemän muuta kuukautta. Tavattoman harmaan sään vastapainoksi on onneksi ollut jälleen tarjolla mainioita opiskelijabileitä. Keskiviikon kulttuuripläjäyksestä vastasi Turkulainen HumanistiSpeksi, dekkariteemaisissa Night Club Marilynin arvoitus -zembaloissa johtolankoja etsittiin musiikin, impron, tanssin, karaoken ja pakopelien muodossa. Mahtavaa, opiskelijoiden alusta saakka tuottamaa lavaviihdettä. Vegasissa hempeiltiin Heilabileissä. Amorin apulaiset Synapsi & Delta ja henkilökuntamme toimivat lemmentohtoreina. Torstaina Lynin alkuiltaan haaksirikkoutui 100 sitsaajaa ja ilta jatkui S.O.S – bileillä. Merihädän, haihyökkäyksen, nousuveden, yllättävän virtauksen sekä muiden vesielementtiin liittyvien episodien kokemuksia vertailtiin ja pelastautumisvinkkejä vaihdettiin. Tämän hurjastelun järkkäsivät TSTS, Tasokas & Suukko. Shine like a diamond yö Vegasissa eli Glow & Glitter Party oli saanut juhlakansan verhoutumaan kaikkein kimmeltävimpiin vaatteisiinsa, sipaisemaan glitteriä kasvoille ja hohtamaan kilpaa diskopallojen kanssa. Hohdokas oli viikonloppummekin, joka starttasi perjantaina Pianowarin 10-v synttäreillä ja neljän pianistin non-stop keikalla. Vuosikymmenen ajan livekonseptimme on riemastuttanut tuhansia & taas tuhansia bilettäjiä ja yhä edelleen konseptimme on ainoa laatuaan koko Euroopassa.

Helmikuun eka tiistai, Lynin Keittopäivä. Mikä mainio mahdollisuus valita toinen ja isompi ja monipuolisempi olohuoneesi. Osoitteessa Eerikinkatu 19 lauletaan City-Karaokessa, pelaillaan arcadepelejä, nautitaan bilemusasta ja hyvästä seurasta. Lygasin 2,5 € Happy Hour & ilmainen sisäänpääsy koko illan. Keskiviikon Oops, 2000’s Party sinkoaa bilettäjät 2000-luvun alkuun. Koska viimeksi käytit navan paljastavia lantiofarkkuja, UGG-saappaita ja lyhyttä tuubitoppia & ylisuuria korvarenkaita? Rekkakuskilippistä, graffitikuvioitua t-paitaa ja överivaalennettuja farkkuja? No, nyt siihen on erinomaisen hyvä mahdollisuus Lynissä. Tämän aikamatkan tarjoilee musiikin, impron & tanssin siivittämänä I/O Speksi. Nopeimpia aikamatkaajia odottaa lipunmyynnissä haalarimerkki! Torstai on todella magnífico, sillä silloin pääsee minlomalle Meksikon lämpöön, rytmeihin ja cervezan äärelle. Matkanjärjestäjinä toimivat TYK & TPO, bilekonsepti on tietenkin riehakas ¡Ay Caramba! Ja nopeimmille muy bueno haalarimerkki.

Onko päässyt käymään niin muikeasti, että kaverisi menee naimisiin ja sä oot kaaso tai bestman? Tai oletko peräti ihan itse aikeissa sanoa tahdon? Night Club Marilyn on lähes kolmen vuosikymmenen aikana ehtinyt saattaa yhteen monia pareja, mutta tarjonnut myös koko kaveriporukan biletykselle ikimuistoisia hetkiä. Vinkkinä polttareiden suunnittelijoille: on ihan siistiä tuoda polttarisankari verestämään muistoja. Iltaa voi jatkaa sitten Vegasissa. Joka on muuten pidetty paikka häiden jatkoille. Varmista jonon ohitukset koko hääseurueelle ja ruksaa jatkot to do – listalta. Ja kyllä, meillä on järkätty myös ihan varsinaisia hääjuhliakin.

Mikaela

26.01.2020

Uusia opiskelijoita saapuu kaupunkiin myös kevätlukukauden alussa niin Suomesta kuin eri puolilta maailmaakin. Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kevätversion Keltanokkabileistä eli Mini KNB:n järjesti keskiviikkona TUO Vegasissa ja vaihtareita hemmoteltiin VIP Partyissä Lynissä ESN:n johdolla. Torstaina Lynissä sai kuvitella, että on talvi, sillä Traden Pulkkis uskoo vuodenaikojen olemassaoloon, Vegasissa kuviteltiin Wappu. Legendaarisen 100 Päivää Wappuun järkkäsivät tietenkin Digit ja Nucleus. Perjantaille asettui Club Electric vol.3, dj MICIn loihtima klubi-ilta tarjosi konemusaherkkuja eri genreistä ja eri aikakausilta Night Club Marilynissä.

Starttaa bileviikko Lynin tiistaista. Löydä sisäinen artistisi City-Karaokesta, josta on karsittu pois virret, humpat ja lastenlaulut. Biisivalikoima on poppia, rokkia ja muuten vaan yökerhoympäristöön sopivaa. Pelaile ilmaisia flippereitä, pöytäfutista, Nintendoa tai muita ilmaispelejä ja nauti bilemusasta. Keskiviikosta alkaen hurvittelumahiksia löytyy jälleen kahdesta kerroksesta. Vegasin yö enteilee kevättä ja hormonien heräämistä, Synapsin ja Deltan Heilabileet kutsuvat söpöstelemään ja nopeimpia odottaa haalarimerkki! Lynissä on luvassa mainio kulttuuripläjäys, kun Turkulainen Humanistispeksi eli THS vie bilekansan salapoliisiseikkailuun Night Club Marilynin Arvoitus – nimisissä promopartyissä. Täällä tarjoillaan maistiaisia kevään speksinäytelmästä bändin, tanssijoiden ja näyttelijöiden kanssa & myydään ennakkolippuja. Luvassa on myös pakopelejä ratkottavaksi. Vegasin torstai on kimmeltävä ja hohtava, Glow and Glitter Party by Anglica kokoaa bilettäjät peilipallojen alle ja UV-valoihin – pukeudu kimaltavimpiin vaatteisiisi & shine like a diamond! Nopeimpia hohtajia odottaa haalarimerkki. Lynissä voit olla Mikki Hiiri Merihädässä, Baywatch hengenpelastaja, Robinson Crusoe autiolla saarella tai muuten vain haaksirikkoutunut hahmo: S.O.S -bileet ovat trion TSTS, Tasokas & Suukko Cast Away – henkinen hubailu. Perjantaina juhlistetaan Vegasin Pianowarin 10-v synttäreitä, tervetuloa juhlistamaan kanssamme tätä uniikkia, interaktiivista livekonseptia, jollaista et löydä muualta Euroopasta! Tasavuosien kunniaksi pianisteja on paikalla peräti 4, luvassa pianohubailua tauotta! Non stop show by Johanna Kivelä, Larry Kauppinen, Tomi Kostian ja Seppo Sundström. Tarjoilua 22.00-24.00.

Kiinalainen uusivuosi alkoi lauantaina. Rotan vuosi ei alkanut järin positiivisissa merkeissä Kiinassa, jossa Coronavirusepidemia on saanut viranomaiset sulkemaan lukuisia miljoonakaupunkeja ja pysäyttänyt joukkoliikenteen. Vaikka tämä potentiaalisesti tännekin päätyvä virus ei tänne päätyisi, on flunssaiakausi anyways meneillään. Me täällä Lygasissa teemme tuhansien ihmisten kanssa duunia ja tiedämme, että yksi keino on ylitse muiden pöpöjen torjunnassa: säännöllinen ja huolellinen käsien pesu. Kuulostaa uskomattomalta, mutta totta se on. Muistetaan pestä käsiä, jookos!

Mikaela

19.01.2020

Jos sulla olisi taikavoimia, mihin käyttäisit niitä? Olisitko maagi hyvän vai pimeän puolella? Yrittäisitkö päästä käsiksi pimeään materiaan, sukeltaa alkemiaan vai saada kuolleen maan kukkimaan? Biosfääri by TYK, Nucleus & Elba tarkasteli velhoutta ja taikuutta Biosfäärissä keskiviikkona, herkullinen teema Magian Mestarit oli inspiroinut monta huikeaa teema-asua. Superkansainvaölinen Welcome Party – ilta torstaina keräsi kokoon vaihtarit eri puolilta maailmaa. Neljä korkeakoulua yhdisti tervetulotoivotuksensa ja tarjosi tilaisuuden löytää uusia frendejä kansainvälisestä yhteisöstä. Turku Band Stand on upea esimerkki mutkattomasta yhteistyön voimasta. Turkulaisen bändiosaamisen ja -kulttuurin ilosanomaa juhlistavalla tapahtumalla moni paikallinen kokoonpano sai itselleen nostetta ja näkyvyyttä. Mikä mainio alkuvuotta energisoiva tapahtuma!

Jos tahdot laulaa karaokessa, josta on poimittu pois humpat, virret ja lastenlaulut, suuntaa tiistaina City-Karaokeen. Suomen vanhin yökerhoympäristöön sovitettu karaokekonsepti on terävöitetty tarkalla biisipoiminnalla, sillä tämä ei ole mikään iskelmätaivas tai pyhäkoulukertaus. Keittopäivää siivittää bonuksena ihan ilmainen sisäänpääsy ja Lygasin 2,5 € Happy Hour koko illan. Keskiviikon säkenöivän kansainvälisestä bileillasta vastaa ESN. Turkuun lukukaudeksi tai pidemmäksi aikaa saapuneiden vaihto-opiskelijoiden VIP Partyihin ovat tervetulleita kaikki bilettäjät, jokainen on meillä tärkeä. Treenaa vieraita kieliä tai rakkauden universaalia viestintää tanssilattialla, baaritiskeillä, karaokessa ja ilmaisia arcadepelejä pelaillen. Vegasissa bailataan Mini KNB:n merkeissä, kyseessä on siis Keltanokkabileiden kevätversio, sillä täytyyhän kevään uusille opiskelijoillekin järkätä starttizembalot. Bailaa tanssilattialla, pelaile ilmaisia arcadepelejä, intoudu beer pongista, tutustu uusiin koulukavereihin ja Lygasin mainioon henkilökuntaan. Tervetulleita bailaamaan ovat tietenkin kaikki opiskelijat, olipa opintojen aloituksesta sitten viikko tai useampi vuosi. Torstaina Night Club Marilyn toivottaa tervetulleeksi Opiskelijayhdistys Traden Pulkkiksen. Olipa todellinen sää mikä tahansa, meillä bilesää on aina optimaalinen. Kuvittele itsesi off pisteelle teemapukeutumalla talveen tai hyppää haalareihin! Vegasissa kalenteria katsellaan kaukoputkella: 100 Päivää Wappuun kuplii kohti korkeakouluopiskelijoiden ja etenkin teekkarien suurjuhlaa. Tästä hupailusta vastaavat Digit & Nucleus.

Jos vuoden vaihde meni jotenkin ohi tai toivot uusintaa, muista juhlistaa alkavaa rotan vuotta lauantaina tavalla tai toisella & laatia vuoden suunnitelmat. Kiinalaisen kalenterin mukaisena Rotan vuonna meitä kannustetaan etsimään uusia toimintatapoja, tekemään uusia aluevaltauksia, käyttämään käyttämättä olleet kyvyt & resurssit jonkin uuden luomiseen. Tänä vuonna et ehkä vielä näe käynnistämiesi muutosten tuloksia, mutta valat tärkeitä perustuksia tulevaisuuteesi. What ever that means.

Mikaela

06.01.2020

Oi vitsit miten erikoista olikaan hypätä vuoteen 2020 ihan mielettömän Lygasin vakkarimäärän kanssa. Jos ette ole huomanneet, niin tästä vuodesta on yhtä pitkä matka vuoteen 1990 kuin myös vuoteen 2050! On sekin supersiistiä, että myös 28-v Lynisynttärit saimme viettää teidän kanssanne. Kolminumeroinen ja puoltatoista sataa lähestyvä määrä iltaravintoloita on kadonnut keskustasta olemassaoloaikanamme. Me lupaamme olla jatkossakin asiakkuutenne arvoisia. Pidämme huolta omasta henkilökunnastamme, asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme, sidosryhmistämme, vastuullisuudesta, viitseliäisyydestä, välittämisestä. Meillä tehdään vuotta 2020 jo aika hyvällä draivilla, tylsää ei tule olemaan.

Kun tiistain Keittopäivä ja 2,5 € riemukas Lygashäppäri on ilahduttanut koko iltaanne, päästään kevätlukukauden ekoihin opiskelijabileisiin. Ja luvassahan on Kotibileiden Paluu: KÄTY eli Kämppä Tyhjänä ja niinpä ilo on irti ihan kympistä alkaen! Yksin kotona huseeraa Opex, tulevien kansankynttilöiden kasvatusjärjestö, joka toki kokeilee kaikki metkut ymmärtääkseen koululaisia. Nopee ei oo häpee, koska haalarimerkki. Torstai on silkkaa lovee, Tursajaiset törmäyttää insinöörit & soteopiskelijat ja tämä legendaarinen suurjuhla levittäytyykin koko Lygasiin. Nauti kahdesta tanssilattiasta, viidestä baaritiskistä, City-Karaokesta, Beer Pongista, ilmaisista retropeleistä ja Pianowarista. Ikimuistoinen Tursajaisvala Lynin stagella puoliltaöin, tätä et halua missata! Ja himoitun tursashaalarimerkin voi saada vain olemalla ajoissa ulko-ovella jonottelemassa, that’s a tradition. Aah, vaikka joulubreikki olikin aika lyhyt, kyllä me opiskelijameininkejä taas jo kaivattiin ja ollaan aivan liekeissä. Tehdään tästä ihan huikea kevätlukukausi yhdessä, nähdään bileöissä!

Vuosihan on siis vasta alkanut ja jouluhuminat on ehkä just ja just saatu korvista ulos, mutta aikanaan työkseni hääalan tapahtumia järjestäneenä tiedän häähuminan kohisevan vielä kovemmalla. Ihan vaan silleen ajattelin muistutella, että meillä järkkäillään paljon hilpeitä häiden jatkoja, jopa hääjuhlia ja tietenkin myös polttarikurvailuja. Nyt on todella hyvä sauma olla yhteyksissä ja kertoa omia idiksiä siitä, mitä täällä voisimme kanssanne toteuttaa ja mahdollistaa. Meillä on aika joustava mieli ja villi mielikuvitus monessa kohtaa. Viime vuonna järkättiin paljon kihlajaisjatkoja, polttaricaseja, häiden jatkoja ja siis ihan hääjuhliakin. Soita mulle eli Mikaelalle 040-5370152!

Mikaela