s

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat an.

2008

2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

29.12.2008

Joulupukilla on ollut ihan kiirus, että on ehtinyt vierailla kaikkien teidän luona ennen aattona Lyniin lähtöänne. Sitä ennkoimaani lämpöä ja läheisyyttä pääsi kokemaan tosin jo heti alkuviikosta, täytyihän joulufiilistä nostattaa hyvissä ajoin. Aattona Night Club Marilynin joulujuhlassa tavattiin sekä niitä, jotka ovat jo vuosia pitäneet Lynin joulua traditiona, kuin myös niitä, joille kokemus oli uusi ja hieno yllätys. SinkkuKinkkuBileet ovat mitä mainioin tapa sulatella jouluruokia ja jakaa juhlayö hyvässä seurassa. Suklaakonvehtiähkyn karkoitukseen tarjoamme mahdollisuuksia taas tästä päivästä alkaen, välipäivinäkin bilepaikalla on väliä eli Mondaybar kutsuu! Kalenteri kertoo, että Uuden Vuoden bileiden lähtökuopissa ollaan. Jos et ole ennakkolippuasi kyseisiin, ratkiriemukkaisiin bibbaloihin vielä lunastanut, tee se nyt. Ennen vuoden vaihtumista ehdit vielä myös antaa äänesi CITY-lehden Paras Ravintola 2009 -lukijaäänestyksessä osoitteessa www.city.fi/parasravintola. Äänestys erottelee jyvät akanoista seitsemässä kategoriassa, anna äänesi niille, jotka ne mielestäsi ansaitsevat!

Toivotamme siis Uuden Vuoden tervetulleeksi keskiviikkona Night Club Marilynissä ja Night Club Vegasissa. Kulunut vuosi on jälleen ollut tapahtumarikas, kanssanne olemme jakaneet monta monituista hilpeää, iloista, kummallista, erikoista, ihmeellistä, upeaa ja riemukasta hetkeä. Olemme tutustuneet vanhoihin tuttuihin entistäkin paremmin ja oppineet tuntemaan valtavan määrän uusia, mainioita tyyppejä. Suurpeheessämme (johon kuulutte niin te kuin mekin) on vuoden aikana jälleen juhlistettu synttäreitä, polttareita, kihlajaisia, avioliittoja, lasten syntymiä, vuosipäiviä, opiskelupaikan järjestymisiä, uusia seurustelusuhteita ja lemmikkieläinten pentu-uutisia. Myös bileitä Lynissä ja Vegasissa järjestävät opiskelijayhdistykset sekä ainejärjestöt kuuluvat perheeseemme ja yhteistyö on ollut mutkatonta, toimivaa & huisin hauskaa! Toinen toistaan nerokkaammat bilekonseptit villitsivät vuoden aikana molemmissa kerroksissa, joten hatun nosto myös bilejärjestäjille.

Kristallipalloa emme omista, mutta rohkenen silti ennustaa tulevaksi vuodeksi lukemattomia hienoja bileöitä. Heti vuoden vaihteen jälkeen kutsumme teidät seitsemäntoistavuotiaan Night Club Marilynin synttäreille perjantaina 2.1.2009. Kaupungin pitkäikäisin ja tällä hetkellä ainoa yksityinen ja omalla henkilökunnalla palveleva yökerho on vuosien aikana nähnyt, miten iltaravintoloita Turussa on syntynyt ja kadonnut. Kaksikin vuotta tällä alalla on pitkä aika. Moni alalle yrittäjäksi lähtevä luulee, että yökerhon voi perustaa ja se sitten vaan pyörii ihan itsekseen. Todellisuus on kuitenkin ihan jotain muuta. Sekä meiltä päiväduuneja tekeviltä että illalla teitä palvelevalta henkilökunnaltamme vaaditaan sekä sydäntä että ammattitaitoa kaikessa siinä, mitä teemme. Meille kaikille on tärkeää, että sekä te että me viihdymme yhteisessä olohuoneessamme milloin tahansa täällä olemmekin. Lupaamme tehdä jatkossakin parhaamme! Marilynin synttäreiden ekalla tunnilla klo 22-23 tervetulleiksi toivotamme vipit ja ”kalustoon kuuluvat” kantikset, tämän jälkeen juhlaseurueeseen voivat liittyä myös kaikki muut asiakkaamme.

Mikaela

22.12.2008

Kaksi yötä Jouluun on.. Monille koitti viime viikon lopulla hyvin ansaittu parin viikon loma. Viimeisten tenttien jälkeinen euforia oli nähtävissä jo niin keskiviikon Tursku Students Partyissä kuin torstain Viimeisen Tentin bileissäkin. Jälkimmäiset kekkerit ovat Turun yliopiston Kemistien jokavuotinen traditio ja hyvän joulun toivotus, joka viimeistään siirtää ajatukset lomatunnelmiin. Eräs poppoo oli pähkäillyt, mitä ihmettä opiskelukavereille lahjaksi antaisi ja yhdessä tuumin oli päädytty siihen, että jokainen antaa muille kaveriporukan jäsenille lahjaksi kavereille omistetun laulun. Ja missäpäs sitä laululahjaa muualla helpompi olisikaan toteuttaa, kuin Atlantiksen City Karaokessa! Pistäkäähän korvan taakse, tätä voi soveltaa myös synttärilahjana, polttarilahjana tai vaikka serenadiperiaatteella. Rakkaalle omistettu biisi sulattaa sydämet! Erilaiset vaihtoehtolahjathan ovat sitä paitsi jatkuvasti kasvava trendi. Tavaran ostamisen sijaan annetaan itselle tärkeälle ihmiselle jokin elämys (esimerkiksi itse tehty lahjakortti, jossa lupaat viedä lahjan saajan piknikille tai katsomaan keväällä jäiden lähtöä) tai hoidetaan hänen puolestaan palanen planeettaa parempaan jamaan istuttamalla puu, mahdollistamalla kaivon rakennusprojekti Timbuktuun tai junailemalla vuohi sellaista tarvitsevalle.

Meidän jokavuotinen lahjamme teille on SinkkuKinkkuBileet, joka muuten niin kovin hiljaisessa kaupungissa pelastaa yöjalkaan lähtijät tiistaista alkaen, joululahjaa kärkkymään voi toki saapua jo maanantaina : ) Kun aattoiltana sukulaiskiintiö sitten täyttyy, voi korrektisti kertoa lähtevänsä vielä tervehtimään toista perhettään. Siis Lynin perhettä. Lämpöä, läheisyyttä, ihania ihmisiä ja hyvää tahtoa löydät Marilynistä läpi joulun pyhien. Jos joulukuvaelma on sujunut käsikirjoituksen mukaan, saattaa jouluyö, juhlayön jälkeen herätä kaikkien aikojen ihanimman joulupaketin vierestä. You know what I mean! Näin pyhien alla minulta on taas udeltu, miten ihmeessä saamme henkilökuntaa töihin jouluksi. Meillä ei ole ollut siinä milloinkaan ongelmaa, sillä monelle jouluöiden vietto mainioiden asiakkaiden ja upeiden työkavereiden keskellä on traditio, jota ei halua missata!

Uskotko Joulupukkiin? Teknillisen korkeakoulun teekkarit eivät olleet takavuosina ihan varmoja siitä, voiko pukkiin uskoa. Niinpä he paneutuivat suurella intensiteetillä tutkimaan todennäköisyyttä sille, onko Joulupukin olemassaolo mahdollinen. Löysin tämän hupaisan tutkimuksen taas pitkästä aikaa arkistojeni pohjalta ja se jaksaa naurattaa yhä edelleen. Näiden Pelle Pelottomien tutkimus ”Onko Joulupukki olemassa?” on ottanut huomioon valtaisan määrän muuttujia, jotka teoriassa vaikuttavat Joulupukin olemassaoloon. Tutkimuksessa todetaan, että on hämmentävää, miten pukki ehtii käytettävissä olevan 31 tunnin aikana vierailla lentävine poroineen yli 108 miljoonassa kodissa (tässä on laskeskeltu lapsiperheiden määrää). Sekunnissa vierailuja nimittäin täytyisi tehdä tällöin 967,7 kappaletta. Pukilla olisi aikaa 1/1000 sekuntia parkkeerata reki, hypätä siitä pois, kaapata lahjat reestä, roudata ne oikeaan osoitteeseen, palata rekeen ja kiitää seuraavaan kotitalouteen. Reki, joka lahjoineen painaisi arviolta ainakin 210 miljoonaa kiloa, kulkisi siis 1040 km sekuntivauhtia eli noin 12 500 kertaisella äänennopeudella. Poroja lahjavuoren roudaamiseen tarvittaisiin ainakin 135 000 (onko lentäviä poroja olemassa ja jos on, mille katolle tällainen porotokka mahtuisi?). Itse asiassa jo pelkästään reen liikkeelle lähdössä olisi jonkin sorttisia käytännön ongelmia. Tämä megakokoinen porolauma saisi nimittäin liikenteeseen lähtiessään aikaan suunnattoman ilmanvastuksen, minkä takia porot ylikuumenisivät, syttyisivät tuleen, räjähtäisivät ja lopulta höyrystyisivät. Kaikki tämä vain 1/4260 sekunnissa. Joulupukin kohtalona olisi painautua niin suurella voimalla reen perälle, että lopputuloksena olisi pukkimössöä. Miten siis on kuitenkin mahdollista, että Joulupukki edelleen vierailee kilttien lasten luona joka vuosi? Tähän pohdintaan voi käyttää monta iloista joulua Lynissä, sellaista me toivotamme myös teille kaikille!

Mikaela

15.12.2008

Palapelien isänä pidetään englantilaista kartantekijää John Spilsburya, joka 1760-luvulla keksi liimata kartan puulevylle ja leikellä sen sitten pikku paloiksi. Puiset palapelit olivat melkoisen tyyriitä ja siksipä ne pysyivät pitkään yläluokan ajanvietteenä. Palapelien kokoaminen oli suurta hupia seurapiirijuhlissa. Mielenkiintoista on, että huippusuosituiksi palapelit nousivat 1929 alkaneen suuren laman (Great Depression) aikana. Palapelien silloisen suosion on ajateltu liittyvän siihen, että ne veivät ajatukset pois ankeista ajoista ja antoivat pieniä onnistumisen kokemuksia. Ovatkos viime keskiviikon Palapelibileiden järjestäjät lukeneet kanssani ehkä samaa tutkimusta? Maailman talous kun on pahimmassa taantumassa pitkään aikaan eikä kukaan tiedä, milloin tilanne muuttuu. Kaikkien harmillisten uutisten keskellä on enemmän kuin tarpeen välillä tuulettaa päätään ja Palapelibileet tarjoavat siihen mitä mainioimman mahdollisuuden. Palapelibileet Vol II viihdytti keskiviikkona kahdessa kerroksessa, perusbiletyksen ohella kekkereissä mm. etsittiin yökerhoihin piilotettuja palapelinpaloja, laulettiin karaokea ja ansaittiin risteilyjä sekä jammailtiin Vegasin stagella esiintyneen bilebändi Korpikuusen Kannon Alla -tahtiin. Onnellisuutta tuottivat myös jaossa olleet palapelin palasen muotoiset haalarimerkit, joita jaettiin nopeimmille lippunsa lunastaneille! Torstaina respektiä sai pukeutumalla Amis-bileiden teeman mukaisesti. Ratin takaa löytyi Taika ry, joka sukelsi amisstereotypioiden värikkäseen maailmaan. Kyselin hieman asiakkailtamme, mitä mielikuvia amis-sana herättää. Neitoihin liitettäviä stereotypioita oli vaikempi löytää, mutta amiskundin stereotyyppinen maailma koostuu kuulemani mukaan Corollasta, Wunderbaumeista, karvanopista, lisäpakoputkista, takakonttisubbareista, vaaleista ja kulutetuista farkuista, mainoslippiksistä, college-puseroista, vaalennetusta hyppyritukasta, amisviiksistä sekä moottoriajoneuvoihin painottuvasta puheesta. Lajityypin edustajat saattavat kokea yhteenkuuluvuutta Ihmemies McGyverin kanssa, roudarinteipin ja klemmareiden avulla voi tällöin selvitä mistä tahansa pulmatilanteesta. Avaimet Taika ry:n kiesiin tarjosi Suomi-hiphopin pitkänlinjan osaaja Cheek. Ihan helmee!

Maanantai on Heimon päivä, silloin meidän kaikkien yhteinen Marilyn-heimomme aloittaa jälleen viikkonsa Monday Barin merkeissä. Hilpeämäpää Heimoahan saa hakea. Opiskelijoiden tenttikiireet alkavat olla ohitse ja on aika siirtää aivot vähitellen loma-asentoon. Keskiviikkona tarjoamme teille vuoden viimeisen Turku Students Party-keskiviikon, poikkialaisiin bileisiin pääsee maksutta opiskelijakorttia lipunmyynnissä näyttämällä. Ja osallistumisen arvoiset ovat tottahan toki torstaina yliopiston Kemistien Viimeisen Tentin Bileet. Kun labratakille ja koeputkille on toivotettu hyvät joulut, kirmaavat Kemistit Lyniin toivottamaan hyvät joulut toisilleen ja kaikkien muidenkin alojen opiskelijoille.

Jouluna on kiva antaa ja saada. Jos joululahjageneraattorisi ei ole suoltanut loistoideoita ihan toivomallasi tavalla, on nyt hyvä aika kääntyä Atlantiksen baarimestareiden puoleen ja ostaa pukinkontin täytteeksi Lynin paitoja huokeaan 12 Euron hintaan. Naisten tank-topit ovat mustia, materiaalina 95% puuvillaa ja 5% elastaania. Paidan etumukseen on painettu valkoisella Atlantiksen seinältä tuttu Club Marilyn Couture-logo. Myyntiin on saatu nyt myös kovasti kysyttyjä miesten T-paitoja, värinä musta ja sydämen kohdalta löytyy pieni, tyylikäs ja kullanvärinen Lyn-logo. Miesten paidat ovat 100% puuvillaa. Molemmat paidat ovat hyvin kulutusta kestäviä, nimimerkillä Kokemusta On! Pikkupakettiin voi tietenkin sujauttaa hyvälle kaverille myös ennakkolipun Lynin tai Vegasin Uuden Vuoden kinkereihin, lipulla pääsee jonon ohi. Molempia lippuja myynnissä Lynin ja Vegasin baareissa.

Mikaela

07.12.2008

Koska olemme kovin malttamattomia ja tahdomme jakaa lahjoja jo pitkin pikkujouluaikaa, vietettiin Lynin legendaariset Pikkujoulut torstaina. Kyseisiä bileitä silmällä pitäen oli moni järjestänyt hyvissä ajoin asiansa niin, että auto jäi himaan ja seuraavana päivänä saattoi olla poissa duunista tai viettää kouluvapaan perjantain. Smart thinking! Oli hirmu hienoa nähdä teitä vippejä ja kantiksia taas sankoin joukoin yhteisessä olohuoneessamme, lämmin joulufiilis oli käsinkosketeltava! Moni teistä osoitti myös kiitettävää heittäytymiskykyä, sillä hilpeisiin ja pikkutuhmiin kisoihin ei ollut laisinkaan ongelmallista löytää osallistujia. Sitä paitsi sekä osallistujilla että yleisöllä oli ihan hulvattoman hauskaa. Ne, jotka eivät päässeet torstain kemuihin tai jostain syystä eivät seuranneet kisoja, saavat niihin nyt lyhyen briiffauksen. Kuvat nimittäin pyörivät telkuissa ja kuvia Pikkujouluista on galleriassa, mutta kisojen sisältö ei ehkä välttämättä aukea kaikille vain niiden kuvien perusteella. Here we go: portsarinamme ja hallitsevana Mr Finlandinakin tunnettu kisojen juontaja Ville Mononen keräsi ekaan kilpailuun lavalle kantistemme joukosta viisi neitoa ja viisi herraa. Tätä rohkeaa joukkoa tuomaristo arvioi paritoiminnan tyylin näkökulmasta. Kaksilahkeisten tuli asettua lavalle kylki yleisöön päin ja lykätä banaani jalkojen väliin. Seuraavaksi tyttölapset näyttivät, miten kondomi saadaan banaanin päälle paikalleen mahdollisimman sulavasti ja näppärästi. Jokaiselle banaanille pursotettiin seuraavaksi aimo annos kermavaahtoa, joka neitokaisten tuli tietenkin nuolla pois mahdollisimman eroottisesti. Tämän villin hetelmäkisan voittajapari eläytyi tilanteeseen suurella intensiteetillä ja lumosi tuomariston lisäksi selkeästi myös yleisönsä. Esileikistä päästiin sitten lakanoihin, seuraavassa kilpailussa pareja oli kaksi. Tämäkään ei ollut aika-, vaan taitotehtävä. Pussilakanan sisään sulloutuneen parin tehtävänä oli nimittäin onnistua vaihtamaan keskenään mahdollisimman monta vaatekappaletta. Lopputulos oli melkoisen käsittämätön, sillä vaatteet oli vaihdettu alusvaatteita myöden ja lavalla seisoi lopulta kaksi miestä mekoissa ja kaksi naista herrainasuissa. Tasapeliksi meni. Lopuksi irroteltiin kahden nelihenkisen joukkueen vaateketjukisassa, jossa siinäkään ei turhia kainosteltu. Voiton kotiin saamiseksi molemmat tiimit luopuivat vaatetuksestaan yllättävän järjestelmällisesti. Vilpittömästi voin sanoa, että tämä kolmen kisan pläjäys hakkasi aitoudellaan ja kantisnosteellaan mennen tullen monet ammattiesiintyjien spektaakkelit. Yleisö ulvoi naurusta vedet silmissä ja taputti kädet puuduksiin. Ootte te vaan niin ihania!

Ja juuri siksi, että olette ihania, vietämme kanssanne enemmän kuin mielellämme myös kaikki suuret juhlapäivät. Viimeisin sellainen oli Itsenäisyyspäivä. Itse en ainakaan perusta patsastelusta ja jäykistelystä, edes Itsenäisyyspäivänä. Eikös Suomen itsenäisyys ole iloinen asia? Koska en pidä pokkuroinnista, en myöskään voi sanoa kadehtivani pressanlinnan kestejä. Onhan siinä naisten kolttujen silmäilyssä kieltämättä oma viehätyksensä, osa asuvalinnoista on onnistuneita. Suurin osa ei ole. Tämä pukujuhla on nyt taas tauolla vuoden ajan, mutta täällä juhlat sen kun jatkuvat. Viikkoa pääsee aloittelemaan heti maanantaista alkaen. Keskiviikkona ja torstaina biletetään sekä Lynissä että Vegasissa, opiskelijabileisiin ovat luonnollisesti tervetulleita niin opiskelevat asiakkaamme kuin myös ne, joiden päivät kuluvat jonkin muun aktiviteetin parissa. Keskiviikkona palapelittävät Turun yliopiston Delta, Kemistit, Asteriski ja In Vitro Aboensis, joiden neliosaisen Palapelibilesarjan osa kaksi levittäytyy Marilyniin ja Vegasiin. Samalla lipulla pääsee siis bilettämään kahdessa kerroksessa. Jaossa on jälleen himoittuja palapelinpalan mallisia haalarimerkkejä nopeimmille lipun lunastajille ja palapelinmakuun pääsee myös järjestäjien juonimissa aarteenmetsästyshenkisissä kilpailuissa. Lynin City Karaokessa voi laulaa itsensä risteilylle (jaossa Viikkarin risteilylahjakortteja) ja Vegasin stagelle nousee opiskelijoista koostuva bilebändi nimeltään Korpikuusen Kannon Alla. Iloinen uutinen niille, joilta Palapelisarjan eka osa jäi väliin: ekojen bileiden merkkejä on painatettu suuren kysynnän takia lisää ja niitä voi ostaa lipunmyynnistä. Eli bilesarjan kyytiin pääsee edelleen hyppäämään mukaan! Torstain Amis-teemaiset bileet by Taika ry on suurta karvanoppien juhlaa. Illan special guest starina stagelle ponnahtaa listahittejäkin räpättänyt ja ahkerasti Suomen yöelämässä keikkaileva Cheek (www.cheekki.com). Ohjelmassa on lisäksi karaokeskabaa ja parhaita amisteeman mukaisia asuja palkitaan. Night Club Vegasin Suuret Piparibileet ovat yliopiston Kääntöpiirin ja Digitin käsialaa, kaulimen varressa siis kielenkääntäjiä ja informaatioteknologian opiskelijoita. Gingerbread Rules!

Nettisivujemme postituslistaosiota on uusittu. Sekä Night Club Marilynin että Night Club Vegasin sivuilla voit nyt liittyessäsi listalle valita, kumman yökerhon tapahtumista toivot saavasi postia. Vai ehkä molemmista. Postituslistalle liittyminen kannattaa, sillä listan jäsenenä tiedät aina, mitä Lynissä ja Vegasissa milloinkin tapahtuu. Postituslistalaisena et enää milloinkaan missaa esimerkiksi kantisbileitä ainakaan siksi, ettet olisi kuullut niistä mitään! Eli hopi, hopi liittymään. Samalla, kun istahdat koneen ääreen, voit surffata myös ositteeseen www.city.fi/parasravintola ja antaa oman äänesi CITY-lehden Paras Ravintola 2009 -lukijaäänestyksessä. Kiteytä ravintolakokemuksesi antamalla äänesi seitsemässä eri kategoriassa omasta mielestäsi parhaille paikoille. Nyt on myös hyvä aika varmistaa sujuva sisäänpääsy Lynin ja Vegasin Uuden Vuoden aaton bileisiin, ennakkolippu oikeuttaa jonon ohitukseen. Näitä biljettejä voi lunastaa sekä Marilynin että Vegasin baareista. Night Club Vegasiin voi tehdä ennakkoon myös maksuttomia pöytävarauksia, kysäise lisää ravintolapäälliköltä tai soittele toimistoomme numeroon 02-2322111! Uuden Vuoden viettohan ei kaikkialla ole lainkaan näin yksinkertaista ja edullista. Las Vegasissa sijaitseva Poetry-yökerho on yksi monista paikoista, joissa jo pelkkä pääsylippu kustantaa 100 dollaria per nassu. Jonon ohitus ei kuulu hintaan eikä istumapaikkaa ole, vaikka saapuisi ensimmäisenä asiakkaana paikalle. Jos pikkurahasta ei ole puutetta, voi kaiken kuitenkin järjestää. Esimerkiksi 12 hengen seurueelle on tarjolla paketti, joka sisältää jonon ohituksen, sisäänpääsyn, pöytävarauksen ja muutaman pullon kuohuvaa. Paketin hinta kepeät 3960 dollaria. Auts. Lopuksi jälleen iloisia perheuutisia: portinvartijamme Markon perhe kasvoi varhain Itsenäisyyspäivän aamuna uudella perheenjäsenellä, onneaonneaonnea!

Mikaela

01.12.2008

Mitä parahinta joulukuuta kaikille! Korvatunturilla taisi viime viikolla olla oikeasti hieman pulaa tontuista, sillä ne kaikki ottivat omaa lomaa ja suuntasivat Lyniin & Vegasiin. Keskiviikon pikkujouluilua voisi kuvailla kai luonnontieteelliseksi, sillä Synapsi ry on Turun Yliopiston biologian ja mantsan opiskelijoiden yhdistys. Jo vuosia näiden tonttuilijoiden perinteisiin ovat kuuluneet hilpeät puurojuhlat yhdistettynä Lynin vieläkin hilpeämpiin jatkoihin. Näin kylmään vuodenaikaan, kun eläimet nukkuvat talviuniaan eikä mikään joulutähteä ja hyasinttia lukuunottamatta kuki, on kaikilla pikku luonnontieteilijöillä mainiosti aikaa biletykselle! Jouluajan perinteisiin kuuluvat erottamattomasti myös Traden Pikkarit, joihin tradenomitonttujen lisäksi vaelsi sankoin joukoin joulukansaa monista muistakin opinahjoista. Vegasissa tehtiin jouluinen mielikuvitusmatka rantatunnelmiin, tällä hetkellä kun on turhaa yrittää päästä pikkujouluilemaan esimerkiksi Thaimaan lämpöön. Siellähän lentoliikenne on jokseenkin jumissa eikä tilanne välttämättä ole muuttumassa ihan lyhyen ajan sisällä. Jouluajan mainioimpia Beach Partyjä isännöivät ja emännöivät rantapallojen ja havuköynnösten keskellä Yrkeshögskolan Novian opiskelijayhdistykset ÅKA & ENÅ.

Nyt kun matkustelusta alettiin puhua, voin kertoa Pekan & minun viimeisimmästä aluevaltauksesta: kuusta on vallattu alueita jo yli kolmekymmentä vuotta, tontteja on voinut ostaa Dennis Hope nimisen amerikkalaishepun Lunar Embassylta huokeaan hintaan. Nyt myös Pohjoismailla on oma yksikkönsä, joten pitihän meidän sellaiset tontit hankkia. Koskaan kun ei tiedä, milloin avaruusmatkailu yleistyy ja kuuhun tarvitaan yökerhoyrittäjiä 😉 Tontteja ovat hankkineet itselleen mm. monet presidentit, John Travolta ja Tom Cruise. Emme tiedä, keitä naapuritonteilla on, mutta meillä on kaksi vierekkäistä hehtaaritonttia, postissa saapuivat hienot, kehyksiin sopivat omistuskirjat ja sijaintikartat. Plantaasimme näkyy kaukoputkella kuun suurimman kraaterin läheisyydessä, Kopernikus-kraateri näkyy kiikareillakin. Tällainen kuutontti on muuten huiman hauska joululahjaidea, jos ystävä tai sukulainen on yhtään innostunut avaruudesta! Vielä tällä hetkellä me keskitymme yökerhotoimintaan täällä Telluksella ja torstaina 4.12. kutsummekin teidät kaikki rakkaat vipit & kantikset vuoden mainiompiin Pikkujouluihin. Kannattaa tulla heti kympiltä, ettei missaa mitään oleellista!

Tällä viikolla juhlitaan myös maamme itsenäisyyttä, Itsenäisyyspäivähän sijoittuu tänä vuonna lauantaihin eli aaton suuret juhlat järjestetään niin Lynissä kuin Vegasissakin perjantaina. Sinivalkoisen juhlan kunniaksi Vegasissa nähdään vielä kerran myös suomalaista sirkusosaamista, Sirkus Q-sirin Joulushow 2008 on kerännyt kiitosta ja kysymyksiä siitä, onko akrobaattitytöillä lainkaan luita. Taipuvat sen verran erikoisille mutkille!

Mikaela

24.11.2008

Talven alku yllättää suomalaiset joka ikinen vuosi. Mikä on Suomen kaltaisessa maassa jokseenkin yllättävää, neljästä vuodenajasta kun ainakin vielä yksi on joka vuosi talvi. Talvirenkaiden ja talvitakin käsitteille on meidän aivoissamme ilmeisesti jokin ihan erillinen säilytyspaikka, johon ne tuupataan joka kevät pölyttymään. Ja niitä ei haluta ajatella yhtään enemäpää, kuin on pakko. Me koitamme muistuttaa henkilökuntaamme renkaiden vaihdosta aina hyvissä ajoin, sillä kuten tänäkin vuonna, alkaa eka kunnon lumisade yleensä aamuyöllä eli jotakuinkin silloin, kun henkilökuntamme lähtee suunnistamaan kohti kotia. Ensimmäinen muutamia päiviä maassa pysyvä lumi saapui kylläkin tällä kertaa erittäin mainioon aikaan, sillä pikkujouluileminen tuntuu pikkujouluisemmalta nietoksilla kuorrutettuna. Hilpeästä fiiliksestä huumaantuneina puimme niin Lynin kuin Vegasinkin vuodenaikaan sopivasti. Havukranssien, joulukellojen ja kultaenkeleiden keskellä Lynissä biletti torstaina TSTS ry. Bongaa Tonttu bileissä bongattiin tonttujen lisäksi myös Joulupukki. Tämä pukki oli tuhmalla tuulella ja kertoi jakavansa mielellään TSTS:n ystäväyhdistysten edustajille kovia paketteja, kunhan lahjan noutaja istahtaa pukin polvelle. Kaikille kuulemma riittäisi jaettavaa, pukin säkit kun ovat näin joulun alla niin täynnä. Tuhman pukin tontut oli edellisenä yönä komennettu piparitalkoisiin (tämä ei ole Hustlerin joulutarina, joten kyseessä on siis leivonnaisten valmistus) ja tarjolla olikin mitä mielikuvituksellisimpia paakkelsseja. Tontut olivat toteuttaneet sokerikuorrutefantasioitaan estottomasti, mallikuvia oli löydetty perinnejoulukirjan sijaan ihmisen anatomiaa käsittelevistä opuksista. Joku tontuista oli tosin viettänyt hetkisen myös Lynin logoa ihmetellen, sillä saimme yhdistykseltä joululahjaksi huikean taidokkaasti toteutetun Lynin logo piparkakun! Torstaihan oli kalenterin mukaan Lapsen oikeuksien päivä ja oikiksen ELSA ry oli tuona kyseisenä iltana toinen lapsen oikeuksia laveasti tulkitseva yhdistys. Lapsen oikeuksiin voidaan varmasti laskea oikeus pikkujouluilla ja tällä kertaa lainlukijat tonttuilivat Vegasissa.

Tonttukiihdytin pysyy päällä tälläkin viikolla. Jos lapset eivät saa tänä vuonna lahjojaan ajoissa, saattaa yksi syy sille hyvinkin löytyä täältä. Tavallaan en yhtään ihmettele, jos tontut ikkunoiden takana kurkkimisen sijaan tulevat mielummin sisälle lämpimään (ikkunoiden takana kurkkiminen olisi ainakin omasta mielestäni kovin kiusallista) ja puuduttavan lelulinjaston ääressä töröttämisen sijaan hipsivät Lyniin tai Vegasiin bilettämään. Onneksi Joulupukki on joustava tyyppi ja ymmärtää, että rentoutuminen on tärkeää. Pukki on myös hyvä työnantaja, sillä vielä lehdissä ei ole ollut mitään juttua Korvatunturin YT-neuvotteluista. Korvatunturin väkeä isännöi Lynissä keskiviikkona Synapsi ry (Tule sellaisena tonttuna kuin olet) ja torstaina Trade ry (Pikkarit). Vegasin torstaihin voi tulla testaamaan, millainen olisi joulu etelässä. Yrkeshögskolan Novian opiskelijayhdistysten ÅKA:n ja ENÅ:n Beach Partyissä yhdistyvät siis joulu ja rantaelämän ilot. Ja muistakaa, että vegasissa on vielä kahtena perjantaina mahdollisuus ihastella Sirkus Q-sirin taitureiden jouluohjelmaa!

Lähes viikottain kuulen hämmästyneitä kommentteja siitä, miten paljon elämää yökerhoissamme on myös aukioloaikojen ulkopuolella. Tämähän johtuu siitä, että meitä on täällä arkisin päivätöissä monta tyyppiä. Vaatii paljon työtunteja ylläpitää tämän kokoista yökerhomaailmaa. Toimistohommien lisäksi meitä työllistävät mm. saapuvat tavaratoimitukset ja erilaiset palaverit yhteistyötahojen kanssa, mutta myös tilojen huolto vaatii jatkuvaa huomiota. Täällä fiksaillaan rikkoutuneita koneita ja laitteita, mutta myös pieniä ja suurempiakin pintaremontteja toteutetaan säännöllisesti. Sunnuntaina sudin varressa olivat jälleen taitavat maalarimestarimme Timi & Kimi, jotka tällä kertaa ehostivat mm. Lynin tanssilattian takaseinää. Herrojen kädenjälkeä voi ihastella myös Vegasin Back Stagella.

Mikaela

17.11.2008

Scifi-sarja Lost Room on telkkututtavuus, jonka juju on varsin jänskä. En kerro juonesta sen enempää, mutta sarjan päähenkilö saa sattumalta haltuunsa avaimen, jolla saa avattua minkä tahansa oven ja sen kautta päätyy eri ulottuvuuteen singonneeseen, Route 66 -tien varrella aikanaan sijainneeseen motellihuoneeseen. Huoneesta avaimella pääsee toisen oven kautta mihin tahansa kuviteltavissa olevaan paikkaan. Jos ovea avatessa ei keskity, ovi aukeaa sattumanvaraisesti ihan minne sattuu. Miltäköhän lukkosepältä noin vekkuleita avaimia voisi tilata? Meille tosin piisaavat ihan normaalit avaimetkin, sillä joka ilta yökerhojemme ovet avautuvat tavallaan joltain osin uuteen maailmaan. Jokainen yö on ainutlaatuinen. Tiistain bileyötä värittivät Åbo Akademin Kemist Klubbenin opiskelijat hennon vihreissä haalareissaan ja biletys maistui molemmilla kotimaisilla kielillä. Lynin keskiviikon bileteeman juuret ulottuvat vuosisatojen päähän, naamiaisia vietettiin nimittäin jo keskiajalla. Euroopan hoveissa naamiaisjuhlat olivat erittäin suosittuja etenkin 1600- ja 1700-luvuilla, naamioituminen tarjosi tilaisuuden olla hetken verran ihan joku muu. Noista ajoista aikaa on vierähtänyt, mutta naamioitumisen lumo ei ole kadonnut. Kääntöpiirin ja Anglican opiskelijat heittäytyivätkin antaumuksella kuvitteellisten hahmojen rooleihin. Siis todella antaumuksella. Erehdyin esimerkiksi luulemaan erästä valkotakkisten herrojen seuruetta lääkärijoukkioksi, jolloin sain osakseni ’hoh-hoijaa’ -katseita ja kommentin ”Mehän emme ole mitään lääkäreitä, vaan kuuluisia tiedemiehiä”. Stupid me, olisi pitänyt huomata herrojen päitä koristavat suojalasit. Vegasin keskiviikkoinen bileteema, Monkey Swich Off Party, ei nimestään huolimatta tarkoittanut apinan sammutusbileitä. Kyseessähän oli nimittäin Turun AMK:n hyvinvointipalveluiden opiskelijoiden Monkey -nimisen työelämäyhteistyöprojektin huipennus. Onnistuneen ja lukemattomia työtunteja vaatineen projektin jälkeen viihteelle vaihtaminen oli erittäinkin kaivattua vaihtelua, päätösbileisiin olivat lähteneet niin opiskelijat kuin opettajatkin. Bilekansaa villitsi mainio coverbändi Trout and the 4 P’s, joka on sinänsäkin lähellä sydäntämme, että laulupuolesta vastaa monialaosaaja, baarimikkomme Jouni. Myös Monkey-proggikseen osallistuneiden opiskelijoiden luovuudesta saatiin maistiaisia, kun vuorossa oli opiskelijoiden itse tuottama lavashow. Hulvattomassa kabareessa nähtiin mm. Juicen paluu, parhaat päivänsä nähnyt Britney sekä jälleen kerran yhteen palanneet Matti ja Mervi. Vatsa kippurassa nauraminen ei päättynyt suinkaan tähän iltaan, torstaina Lynin täytti Säätö ja Vegasin Suuret Humanistibileet. Säätö -bileiden maine on ehtinyt kiiriä kauas, sillä Säätömestareita saapui tähän TIO ry:n ja Elba ry:n villiin insinöörikarkeloon Oulusta saakka. Humanitas ry:n järkkäämiin Humanistibileisiin puolestaan osallistui opiskelijoita kaikista Turun Yliopiston 23 humanistijärjestöstä.

Kroatian hallitus on kieltänyt pikkujoulut kaikilta valtion virastoilta ja yrityksiltä. Koska emme asu Kroatiassa, voimme nauttia pikkujouluajasta juuri niin paljon kuin haluamme. Marilynissä siihen on mahdollisuus maanantaista lauantaihin, Vegasissakin tällä viikolla torstaista lauantaihin. Pakatkaahan opiskelijakortti mukaan keskiviikon Turkus Students -bileisiin, se oikeuttaa ilmaiseen sisäänpääsyyn ihan koko illan. Torstaina Marilynissä bongaillaan tonttuja, Bongaa Tonttu on Turun AMK:n terveysalan opiskelijayhdistys TSTS:n joka vuotinen pikkujouluajan käynnistystapahtuma. Joulufiiliksellä on torstaina myös oikeustieteellisen kansainvälinen järjestö ELSA ry. Saavu Vegasiin selvittämään, voiko Tonttubileissä löytää sisäisen poronsa tai pukkinsa. Joulupukki on joka tapauksessa käyttänyt tänä vuonna luppoajan hyödykseen ja opetellut mm. jongleeraamaan. Tätä ihmettä voi tulla todistamaan taasen perjantaina, kun lavalla säteilevät Sirkus Q-sirin jouluiset sirkustelijat.

Tunnen ihmisiä, jotka ostelevat (tai valmistavat) pukin konttiin lahjoja pitkin vuotta ja paketit saavat nauhat jo ennen ensilunta. Jouluruuhkalta välttyminen on siis sekä tahto- ja taitolaji. Itse en osaa enkä halua ajatella joululahjoja kesähelteillä tai syksyn myrsyissä. Eilen sunnuntaina näin vihdoin ekat lumihiutaleet ja tunnustan löytäneeni samaisena päivänä myös ensimmäiset joululahjat. Ne odottelevat nyt paketointia. Ravintolapäällikkömme Tisa puolestaan sai parhaan joululahjansa jo näin pikkujouluaikaan, sillä viime viikon lopussa maailmaan syntyi suloinen tyttövauva. Henkilökuntamme onnittelee koko perhettä!

Mikaela

10.11.2008

Viime viikon yöt liittyivät kaikki jollain tavalla unelmiin. Muistatko vielä, mikä oli pienenä unelma-ammattisi? Onko unelma muuttunut matkan varrella? Vai oletko ehkä matkalla kohti unelma-ammattiasi? Jos unelma on muuttunut, mitä tuli tilalle? Miten pukeutuisit teemalla ”Mikä minusta tulee isona”? Raha-automaattiyhdistyksen pelinhoitajien syyskekkereissä maanantaina nähtiin mm. poliiseja, lentoemäntiä, lentäjiä, lakimiehiä, lääkäreitä ja automekaanikkoja. Ja yksi Peppi Pitkätossu. Moni oli tehnyt aikamatkan lapsuuteen kyselemällä sukulaisilta näiden muistikuvia siitä, mistä ammatista on muksuna eniten puhunut. Allekirjoittanut halusi ala-asteikäisenä eläinlääkäriksi, mutta kuten olette ehkä huomanneet, en kuitenkaan sille alalle hakeutunut. Olisihan se varsin erikoista, jos yökerhojemme palveluihin kuuluisivat kissojen rokotus, koirien trimmaus tai kilpikonnien kaihitutkimukset. Tyyliin ”bring your pet here and party”. Tiistaina Lynin yöstä innostuivat pohjoismaiset kauppatieteilijät, jotka olivat saapuneet viikoksi Kauppakorkeakoulun kansainväliseen konferenssiin. Konferenssi käsitteli yritysten yhteiskuntavastuuta ja osallistujia mitä ilmeisimmin yhdistää jonkin sortin unelma siitä, että tulevaisuudessa yritykset toimisivat entistä vastuullisemmin. Suurten aiheiden ääreltä on hyvä lähteä parantamaan maailmaa hieman toisella tyylillä ja peruskaraokesta edukseen erottuva, rokkiin ja poppiin pohjautuva City Karaokemme sai ruotsalaiset, tanskalaiset, islantilaiset ja norjalaiset dream teamit täysin hurmoksiin monella eri kielellä. Keskiviikon Turku Students nosti maljan miehelle, joka on tunnettu unelmiin uskomisen puolestapuhuja. Yhdysvaltain presidentinvaalit voittanut Barack Obama on elävä todiste siitä, etteivät elämässä pärjäämisen edellytyksenä ole miljonäärisukutausta tai aateliset sukujuuret. Torstai oli vuoden virallinen Gudaa-päivä. Ruotsalaisuuden päivänä biletettiin oikislaisten ELSA ry:n (European Law Students Association) johdolla. Tähän Euroopan laajuiseen lainlukijoiden järjestöön kuuluvat ovat huomanneet, että unelma-ammattiin opiskelua kannattaa syventää solmimalla kansainvälisiä suhteita.

Jossain Napapiirillä eräs punanuttuinen ja valkopartainen heppu kera pienten piippalakkiapureidensa tekee ympäripyöreitä päiviä saadakseen kaiken kuntoon Jouluksi. On nimittäin taas se aika vuodesta, kun pukin postilaatikko täyttyy (kilttien) lasten lahjatoiveista ja Petteri Punakuonon rekeen tehdään tarvittavia fiksauksia. Koska pukki tietää, että Joulun odotus voi tuntua pitkältä, lähetti hän Night Club Vegasiin yhden, hyvin ainutlaatuisen ja viihteellisen lahjan jo ennakkoon näin pikkujoulukauden alkajaisiksi. Juttelimme nimittäin taannoin Joulupukin kanssa siitä, miten hienoa olisi antaa asiakkaillemme yllärilahjaksi jotakin taianomaista. Kerroimme siitä, miten ihastuneita olemme mm. Las Vegasin kasinoilla nähtävän Cirque du Soleilin nerokkaista, tyylikkäistä ja viihteellisistä sirkusesityksistä. Tällaisia sirkuselämyksiä tahtoisimme nyt tarjota myös yökerhoasiakkaillemme. Toiveemme kuultiin ja perjantaina Night Club Vegasissa nähtiin ensi kertaa Sirkus Q-sirin taidokas, humoristinen ja viettelevä Joulu Show. Akrobatiaa, jongleerausta, käsilläseisontaa ja teatteria yhdistävä show saa katsojat hieraisemaan silmiään kerran jos toisenkin, sillä painovoimaa uhmaavat sirkuslaiset taipuvat ja venyvät hämmästyttävillä tavoilla, liikkuvat sulavasti kuin kissaeläimet ja pitävät ilmassa epätodellisen paljon erinäisiä esineitä. Sirkus Q-sir lumoaa Vegasissa vielä neljänä perjantaina, tervetuloa pikkujouluilemaan! Ja muistattehan myös, että Night Club Vegasin Back Stagella lauletaan perjantaisin City Karaokea!

Juuri alkanut viikkomme on kaikenkaikkiaan varsinainen bileiden runsaudensarvi, jonka äärelle kutsumme teidät heti maanantaista alkaen. Tiistaina yössä liikkuu ainakin Åbo Akademin Kemist Klubbenin opiskelijoita, jotka saapuvat meille juhlimaan uunituoreita opiskelijahaalareitaan. Seuraavana kahtena iltana opiskelijabileitä löytyy niin Marilynistä kuin Vegasistakin. Kielenkääntäjät yliopistolta (Kääntöpiiri ry) kera englanninlukijoiden (Anglica ry) harrastavat keskiviikkona Lynissä roolileikkejä, sillä Naamiaisbileissä pukeudutaan tietenkin naamiaispukuihin. Night Club Vegasin koordinaateilla puolestaan löytää Turun Ammattikorkeakoulun monialaisiin opiskelijabileisiin, joissa stagelle nousee suurta suosiota saavuttanut, Kauppakorkean opiskelijoista koostuva bilebändi Trout and the 4 P’s. Kaikkien tuntemia covereita vetävä bändi kannattaa tulla tsekkaamaan myös siksi, että bändin laulaja on baarimestarinammekin tunnettu komistus Jouni. Erityisherkkuna bileissä on myös opiskelijoiden tuottama oma party special, hulvaton opiskelijakabaree. Torstain bileet Marilynissä ovat silkkaa säätöä, sillä TIO ry ja Elba ry järjestävät joka syksy hupaisan insinöörijuhlan nimeltään Säätö. Insinöörit ovat tunnetusti kovia säätämään, joten saavu mielenkiinnosta ihmettelemään perussäätöä, erikoissäätöä, takasäätöä ja säädön säätöä. Vegasissa bilettävät torstaina Turun Yliopiston 23 humanistiainejärjestön opiskelijat, kerran vuodessa järjestettävät Suuret Humanistibileet ovat tällä kertaa pikkumustat ja näin ollen varsin tyylikkäät kekkerit. Käykäähän muuten Vegasin sivuilla kurkistamassa uusittua kuvagalleriaa, näkyvissä nyt mm. Octoberfest ja Halloween-kuvat!

Mikaela

03.11.2008

Jokaisella vuodenajalla on omat juhlansa, jotka tuovat hilpeyttä arkisen aherruksen keskelle. Yksi tunnetuimmista sadonkorjuuaikaan sijoittuvista, suurista juhlista on Oktoberfest. Alkuperäisversio löytyy Munchenistä, Saksasta ja tänä vuonna 16 päiväinen festivaali oli jo järjestyksessään 175. Festivaalikävijöitä oli 6 miljoonaa ja hanoista laskettiin olutta 6.6 miljoonan kolpakon verran. Matkamuistonmetsästäjiltä takavarikoitiin lähes 200 000 suurta lasikolpakkoa. Saksan kielen ja kulttuurin suuria faneja löytyy myös näiltä kulmilta, mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta lähteä Oktoberfesteille juhlan syntysijoille. Niinpä ainejärjestöt Germanica & Kääntöpiiri järkkäsivät upeat Oktoberfestit Vegasiin torstaina. DJ villiinnytti juhlakansaa niin saksalaisilla juomalauluilla kuin saksalaisella hittimusallakin ja tanssilattia täyttyi asiaankuuluviin Pikku-Heidi pukuihin ja lederhoseneihin sonnustautuneista bilettäjistä. Teeman mukaan sonnustautui ja mukana jodlasi tietenkin myös mainio henkilökuntamme, kuten kuvasta näkyy! Lynissä aloiteltiin torstaina jo Halloweenia, kiitokset Forum Romanum ja Asteriski!

Turku on vanha kaupunki ja täällä on ehtinyt sattua ja tapahtua yhtä sun toista. Monilla tonteilla on kiintoisa historia ja monien rakennusten kerrotaan olevan myös kummitusten suosiossa. Julkisissa tiloissa, kuten teatterit ja kirjastot, viihtyvät kuulemma laitoskummitukset. Tästä voisi päätellä, että mikäli meillä Lynissä ja Vegasissa on kummituksia, ovat ne juuri tätä sorttimenttia. Vaikka tämä Eerikinkadun ja Kristiinankadun kulmakortteli on merkitty karttoihin vasta 1900-luvun vaihteessa, on näillä kulmilla ollut kuitenkin elämää pitkään. Viimeisen sadan vuoden aikanakin tontti on ollut monenlaisessa käytössä. Tässä on toimintaa harjoittanut mm. kengittäjämestari Johan Ågren ja köydenpunojamestari Carl Gustaf Cujander. 1907 toimintansa aloitti elokuvateatteri Olympia, jonka sisäänkäynti sijaitsi samalla kohdalla, kuin yökerhojemme sisäänkäynnit tänä päivänä. Upeat, vanhat kivilinnat ja samalla tontilla sijainneet puurakennukset kuitenkin purettiin tavaratalo Centrumin alta, nykyinen kiinteistö avasi 1969. Tässä kohtaa kiinteistöä on ollut siitä saakka ravintolatoimintaa. Me olemme huolehtineet niin asiakkaista kuin mahdollisista kummituksistakin viimeiset 17 vuotta, Vegasin avasimme kaksi vuotta sitten. Juhlistimme viikonloppuna Halloweenia ja Vegasin synttäreitä, joten vierasjoukkomme oli kuin suoraan kauhuelokuvasta. Osallistuivatko myös kengittäjämestarin, köydenpunojamestarin ja elokuvateatteri Olympian koneenkäyttäjän haamut juhlaamme? Tuskimpa meistä kukaan heitä olisi erottanut Lynin tai Vegasin vampyyrien, hirviöiden ja zombien keskeltä! Kuvia pääsee pian ihmettelemään kuvagalleriasta, Lynin ja Vegasin telkuissa ne jo pyörivätkin.

Tänään pääsee avaamaan bileviikkoa kahdessa kerroksessa. Lynissä viihdyttää Monday Bar, Vegasiin tervetulleita ovat ravintola-alan ammattilaiset klo 22 alkaen. Raha-automaattiyhdistyksen pelinhoitajilla on nimittäin alkuillasta kekkerit ja niiden jälkeen vuorossa on ravintolamaailman pro night. Miksi olet aina halunnut tulla/mikä sinusta tulee isona on pelinhoitajien illan teema pukeutumista myöden, joten veikkaan näkeväni ainakin pari lääkäriä, poliisia ja monimiljonäärin! Lynin kansainvälisestä tiistaista vastaa Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta. Autumn Conference Party kuuluu Kauppakorkean pohjoismaisen seminaariviikon ohjelmistoon, joten täällä bilettää tiistaina myös muiden pohjoismaiden opiskelijoita. Samaan aikaan Jenkeissä jännitetään vaalitulosta, uuden presidentin nimi saadaan varmaankin julkistettua viimeistään näissä bileissä! Opiskelijakortti kannatta ottaa mukaan keskiviikkona, sillä se oikeuttaa ilmaiseen sisäänpääsyyn. Vuorossa tietenkin Turku Students, joka sekin on monien vaihtareiden suosiossa. Viime viikolla jaossa olleet Lynin uunituoreet haalarimerkit olivat kovin haluttuja, joten niitä on vielä keskiviikkona jaossa nopeimmille. Kun olette jo pari päivää ehtineet treenailemaan vierailla kielillä puhumista, tervetuloa myös torstain bileisiin. Svenska Dageniä juhlistetaan ELSA:n (European Law Students Association) johdolla otsikolla En bättre fest för bättre folk. Eli omalle erinomaisuudelleen saa nostaa maljan silloin ihan ilman kainostelua! Pikkujouluaika on muuten alkamassa ja Vegasissa nähdäänkin 7.11. alkaen joka perjantai aina 5.12. saakka sirkusryhmä Sirkus Q-sirin vauhdikas Joulu Show. Akrobatiaa, jongleerausta ja muuta nerokasta, harvoin yökerhoissa nähtävää sirkustelua pääsee seuraamaan normaalin perjantaipääsymaksun hinnalla!

Mikaela

27.10.2008

International Fairytale Party houkutteli keskiviikkona Marilyniin saksalaisia keijuja, ranskalaisia ninjoja ja geishoja, englantilaisia supersankareita, espanjalaisia, eläviä pelikortteja sekä lukemattoman määrän prinsessoja, hirviöitä, punahilkkoja ja mitä mielikuvituksellisimpia hahmoja saduista ja tarinoista. Kansallisuuksia ESN Turun järjestämissä, vaihtariopiskelijoiden bileissä oli parisenkymmentä ja tunnelma oli kuin karnevaaleissa ikään. Pukukisan tuomareihin teki suurimman vaikutuksen yhtenäisesti pukeutunut Italian tiimi, joka osoitti suurta luovuutta rekvisiitan saralla: Rooman legioonalaiset olivat valmistaneet kilvet polkupyörän renkaista, jotka oli päällystetty foliolla. Miekkojen pohjana oli käytetty pahvia, nekin oli päällystetty foliolla. Tulenpunaiset viitat olivat kangaskaupan ylijäämäpaloja. Kekseliäisyydestä palkittiin myös mm. Star Warsin prinsessa Leiaksi pukeutunut neitokainen. Prinsessa Leian hiukset on leffassa koottu pään molemmille sivuille donitsia muistuttaville kiepeille, joten Lynin bileisiin saapunut Leia olikin käynyt leipomon kautta, ostanut kaksi vesirinkeliä ja kiinnittänyt ne kampaukseensa. Valomiekkana neidolla oli patonki! Ohessa muutama Fairytale -kuva, lisää kuvagalleriassa! Seuraavasta illasta vastasi yliopiston Anglica ry, English Karaoke Night -bileissä englanninlukijat olivat haastaneet itsensä treenaamaan opiskelemaansa kieltä karaoken kautta. Eli vaikka muut bilettäjät saivatkin valita biisejä millä kielellä tahansa, piti englanninlukijoiden pidättäytyä kappalevalinnoissa vain oman oppiaineensa kielialueella.

Syysmyrsky ja kaatosade päättivät valita saapumisajankohdakseen päivän, jolloin niistä olisi tavallistakin enemmän riesaa. Futisstadionilla pähkäiltiin aamutuimaan, voiko Interin ja Jaron mestaruuspeliä ylipäätään pelata ja kunnallisvaaliehdokkaat jännittivät, miten kansa jalkautuisi äänestyspäivään keskelle koiranilmaa. Iltapäivän vesipallomatsi päätettiin kuitenkin pelata ja turkulainen FC Inter jyräsi pietarsaarelaiset punapaidat suoksi muuttuneella kentällä tuoden futismestaruuden pitkän odotuksen jälkeen jälleen Turkuun. Viimeksi jalkapallomestaruutta Auran rannoilla on juhlittu 33 vuotta sitten eli voitto oli upea juttu. Samaan aikaan, kun Kupittaalla kynnettiin kurassa ja ihmeteltiin, miten pallon saisi lätäköissä liikkeelle, kävi äänestyspaikoilla kuhina. Karmeasta kelistä huolimatta Turun äänestysprosentti oli 58,5. Vaalituloksia jänskättiin pitkin iltaa ja niiden selvittyä ilmaisu ”kostea sunnuntai” sai muitakin sisältöjä, kuin vesisateen. Vaalien Jälkipelit Vegasissa oli nimittäin puoluerajat ylittävä juhla, jossa naurettiin, laulettiin ja pidettiin vilpittömästi hauskaa. Kun uusi valtuusto hyppää kehiin, päästään neljäksi vuodeksi seuraamaan, miten vaalilupaukset lunastetaan. Seuraavat isommat vaalihärdellit koittavat eduskuntavaalien muodossa 2011 ja sitä seuraavana vuonna maahamme valitaan taas presidentti. Jos vaalijännitystä kaipaa jo ennen sitä, voi katseen kääntää Atlantin taakse: kamppailua Valkoisen talon isännyydestä käyvät nyt viime metreillä Barack Obama ja John McCain, suuri vaalipäivä on 4.11.

Leedsin yliopiston tutkimus paljastaa, että oluella käyminen tekee hyvää pääkopalle. Bissellä käymisen sosiaalista puolta ei nimittäin voi ohittaa, ihmisten on hyvä tavata toisiaan ja rentoutua päivän päätteeksi hauskassa seurassa. Kaksi viidestä tutkitusta kertoi menevänsä baariin etenkin voidakseen jutella kavereiden kanssa. Eri puolilla maailmaa oluen käyttöä on tutkittu monista näkökulmista ja kohtuudella nautiskeltuna olut vaikuttaa mm. seuraaviin asioihin: kakkostyypin diabetesriski vähenee (Iso-Britannia), dementiaan sairastumisen riski pienenee (Saksa), munuaiskivien riski vähenee (Suomi), tumman oluen antioksidantit vähentävät kaihin riskiä (Kanada). Ulkona käymisestä ei siis tarvitse kantaa huonoa omaatuntoa, tervetuloa taas tänään! Keskiviikon Turku Students hellii etenkin opiskelijoita, opiskelijakortilla pääsee maksutta sisään koko illan. Samaisena iltana 300 ensimmäistä bilettäjää saa omakseen ainutlaatuisen keräilyharvinaisuuden, Marilyn 16-v -haalarimerkin! Torstaina voi bilettää kahdessa kerroksessa, valitse Lyn tai Vegas tai molemmat! Yliopiston saksanlukijoiden (Germanica ry) ja kielenkääntäjien (Kääntöpiiri ry) Octoberfesteillä Vegasissa biletetään asiaankuuluvasti tirolilaispuvuissa, teemaan sopivia musiikkimausteita unohtamatta. Prosit! Riivattujen henkien suurjuhla Halloween kietoo kalmasormet ympärillemme Lynissä jo torstaina, hirviöitä ja zombeja paikalle houkuttelee silloin yliopiston Forum Romanum. Kummitustalo Marilynin ovet ovat avoinna myös perjantaina ja lauantaina, Halloweenin hengessä pukeutuneet pääsevät sisään jonon ohi! Vuoden hirveimmät synttärit järkkäämme Vegasissa perjantaina. Kaksivuotiaan karmiville synttäreille ovat tervetulleita klo 22-24 kaikki 21-vuotta täyttäneet vipit ja kantikset! Viime vuonna jotakuinkin jokainen juhlavieras saapui Halloween-asussa ja hiukset nostattavan tunnelman takaamiseksi toivomme tietenkin kauhukavalkadille jatkoa! Myös henkilökuntamme kokee metamorfoosin sekä perjantaina että lauantaina, yllä olevassa kuvassa ihmissudeksi muuttunut portsarimme Ville. Vinkkejä asuihin voi käydä kurkkaamassa myös kuvagalleriasta niin Lynin kuin Vegasinkin sivuilla!

Mikaela

20.10.2008

Huomasitte varmaankin pari viikkoa sitten uutisen siitä, että eräs kukkahattupoliitikko on jälleen iltaravintoloiden aukiolon rajoittamisen kannalla. Jos jotkut ravintolat hoitavat hommansa huonosti, meitä kaikkia syytetään. Faktaa on kuitenkin se (nyt tulee tylsää, mutta hyödyllistä tilastotietoa), että vain 12% koko maan alkoholinkulutuksesta tapahtuu ravintoloissa ja tähän lukuun sisältyvät kaikki ruokaravintoloista yökerhoihin. Kukkahattupoliitikkoa rassaavien jatkoaikatuntien (02.00-04.00) aikana ravintoloissa nautitun alkoholin määrä koko maan kulutuksesta on vain noin 0,4 %. Alkoholinkulutus ravintoloissa on ollut jatkuvassa laskussa, vaikka alkoholinkulutus on maassamme muuten kasvanut. Tämä kertoo mm. siitä, että ravintoloihin saavutaan tänä päivänä muunkin, kuin baaritiskillä notkumisen takia ja siitä, että ravintolassa anniskelu on fiksusti valvottua. Ne todelliset ongelmat ovat ihan jossain muualla, kuin ravintoloissa. Joissainhan se 88% juomisesta tapahtuu eli käytännössä kotona tai kaduilla. Ja kukakohan sitä ehtii valvoa? Päättäjien olisi syytä muistaa myös se, että ravintola-alan iltatoimintaan keskittyneet yritykset ovat suuri palvelualan työllistäjä ja toimintamahdollisuuksien rajoittaminen olisi auttamattoman ikävä asia yrityksille ja siten myös niiden työntekijöille. Toistan viime viikkoisen ajatukseni siitä, että kunnallisvaaleissa äänestämisellä on merkitystä. Jos tällaiset kukkahattutätihenkiset politiikot pääsevät päättämään Suomen kaupunkien ja kuntien kehityksestä, otetaan piiiitkä askel taakse päin. Näkemiin kaupunkifestivaalit ja kupliva yöelämä – hankkikaa huopatossut, opetelkaa puhumaan kuiskaamalla, tavatkaa ihmisiä ainoastaan koulussa, kaupassa ja kirjastossa. Keskiviikon NikoRock -bileissä tästä aiheesta esitettiin kiperiä kysymyksiä illan isännälle eli Aaltosen Nikolle ja meidän kaikkien suureksi riemuksi hän on onneksi ehdokas, joka on viemässä kaupunkia eteen, ei taakse päin!

Vegasista löytyi keskiviikkona avaruusolioita, mehiläismiehiä, haisunäätäkolmikko, baanalle karannut balettiseurue, drag queen joukkio ja kirjava valikoima sirkukseen sopivia hahmoja. Kaljaviestin karnevaalihumusta vastasi jälleen kerran yliopiston Delta ry eli epäilijöille tiedoksi: matemaatikoiden aivoissa on myös erittäin kehittynyt revittelytumake! Seuraavana iltana käyttöä löytyi liituraidalle, prässihousuille ja hyvin leikatuille jakkupuvuille, kun vuorossa oli ALV 6.0 by Trade ry. Tulevat liike-elämän hait tietävät, ettei business-dresscode tee bileistä patsastelutapahtumaa, tyylikäs ei ole synonymi tylsälle!

Tiesittekö, että yökerhojemme tanssilattialla bilettäessänne saatatte huomaamattanne omaksua uusia taitoja? Nyt on nimittäin niin, että The Bee Geesien Stayin’ Alive diskok lassikon kuuntelu helpottaa omaksumaan paine-elvytyksen oikean rytmin. Tällaiseen tulokseen on tultu Yhdysvalloissa, Illinoisin yliopiston lääkiksessä. Bee Geesin bilebiisin 103 lyöntiä minuutissa on hyvin lähellä paine-elvytyksessä tarvittavaa oikeaa pumppaustaajuutta ja elvytysharjoituksissa omaksuttu Stayin’ Alive -rytmi säilyi opiskelijoiden muistissa viitisen viikkoa. Uusien asioiden opettelu musiikin keskellä on käsittääkseni muutenkin tehokkaampaa, tällä viikolla pääsee treenaamaan kielitaitoaan. Keskiviikkona Marilyn täyttyy Turkuun Erasmus-vaihto-ohjelman kautta opiskelemaan saapuneista opiskelijoista, bileet järjestää ESN Turku. Jotta ujous ei iske, voi valepersoonan avulla helpottaa vieraalla kielellä kommunikoinnin nostattamaa jännitystä: illan teemana on International Fairytale Party ja pukeutuminen satuhahmoksi, kuten keijuksi, kääpiöksi, prinsessaksi, prinssiksi tai lohikäärmeeksi on varsin suositeltavaa! Henkilökuntammekin sukeltaa tuolloin satumaailmaan, joten tiskin takaa saattaa löytyä ties minkä sorttisia otuksia. Englanninkielen opiskelijoiden ainejärjestö Anglica ry puolestaan viettää torstaina iltaa English Karaoke Night -teemalla. Lauantain bileyö on kesäajan päättymisen ansiosta tuntia tavallista pidempi, sillä kelloja siirretään tunnilla taakse päin! Viikkomme ei sitäpaitsi tällä kertaa lopu lauantaihin, sunnuntaina järjestetään kaikille täysi-ikäisille avoimet Vaalien Jälkibileet Vegasissa. Tuloksen etenemistä voi biletyksen lomassa seurata screeniltä ja Back Stagella lauletaan City Karaokea. Vegasissa juhlitaan sunnuntaina myös FC Interiä, sillä finaalimatsi tuo Turkuun SM-mitalin. Toivottavasti kultaisen sellaisen!

Mikaela

13.10.2008

Viime viikon opiskelijabileitä hyvin kuvaava adjektiivi on kolossaalinen, ainejärjestöjen ja opiskelijayhdistysten upeasti onnistuneet bileet saivat aikaan varsinaisen kansainvaelluksen Marilyniin ja Vegasiin. Yliopiston poliittisen historian opiskelijat eli P-Klubilaiset eivät tiistaina uppoutuneet poliittiseen historiaan, mutta sinkoutuivat muuten menneille vuosikymmenille retrohenkisen karaokekisan muodossa. Laulajien yllä nähtiin ah, niin ihania kukkakuoseja ja teryleenihousuja, paksusankaisia silmälaseja ja tolppakorkoja! Keskiviikkona rakenneltiin palapeliä, neljän ainejärjestön (Delta, Kemistit, Asteriski & IVA) kehittelemän, neliosaisen Palapelibileiden sarjan ensimmäisessä osassa palapelinpala oli Asteriskin vihreä. Haalarimerkit hupenivat lipunmyynnissä huimaa vauhtia, sillä jokaisen haalarinkuluttajan haalarit janoavat uusia ja erikoisia merkkejä. Kun ekan palan on pikkukätösin saanut ommeltua paikalleen, ei voi olla saapumatta kakkososan kinkereihin joulukuussa. Silloinhan on jälleen mahdollista täydentää palapeliä! Oranssista torstain yöstä Lynissä vastasi Tuore ry. Viisivuotiaan restonomiyhdistyksen juhlaan saapui sankoin joukoin onnittelijoita monen moisista ainejärjestöistä sekä opiskelijayhdistyksistä ja syntymäpäiviä vietettiin oranssien ilmapallojen ja serpentiinin keskellä. Onnittelulaulut kaikuivat ja kuplajuomalla skoolattiin: viisivuotta, eikä suotta! Vegasin yössä bilettivät Opexin opettajaopiskelijat, pikkumustiin pukeutuneiden alkuilta oli vietetty sitsien merkeissä. Niinpä tanssilattia tarjosi kaivattua vastapainoa useita tunteja kestäneelle ruokapöytien ääressä istuskelulle.

Keskiviikkona alkaa kunnallisvaalien ennakkoäänestys ja kannustamme jokaista käyttämään ääntään vaaleissa. Jokaisissa vaaleissa läpi pääsee joukko täysin käsittämättömiä ja turhia tyyppejä, joten äänestämättä jättäminen ei ainakaan edesauta niiden oikeasti asioille jotain tekevien valintaa. Vaikka politiikka ei sinänsä kiinnostaisi, kannattaa kuitenkin funtsia, millainen ehdokas olisi kotikunnassasi oman ikäluokkasi ja itsellesi tärkeiden asioiden puolesta puhuja & asioiden vauhdittaja. Jos ehdokas on sopivan ikäinen ja sopivassa elämänvaiheessa, on hänellä näkemystä ja kiinnostusta tarttua niin nuoria, opiskelijoita, työssäkäyviä kuin lapsiperheitäkin koskeviin teemoihin. Nämä teemat ovat tärkeitä esimerkiksi pitkäaikaiselle kantiksellemme, Niko Aaltoselle, joka on aina ollut aktiivinen ja osaava järjestöihminen. Plakkarissa on niin opiskelijajärjestötaustaa kuin yli kymmenen vuotta vaikuttamista Turun kaupungin lautakunnissakin. Koska olemme seuranneet Nikon elämää lähietäisyydeltä, tiedämme tyypin olevan täysillä mukana kaikessa, mihin hän lähtee mukaan. Toisin kuin monet muut, ei Niko ole keräillyt luottamustoimia vain ansioluettelon koristukseksi ja hymissyt nurkassa muiden järjestäessä tapahtumia tai tehdessä päätöksiä. Kaiken hässäkän keskellä Niko on aina ollut sitä mieltä, että myös vapaa-ajan tulee olla monipuolista ja yöelämä kuuluu kansainväliseen kaupunkiin. Keskiviikon Niko Rock onkin tämän energisen kunnallisvaaliehdokkaan kunnianosoitus yöelämälle ja kaikille teille, jotka tahdotte jatkossakin viihtyä yökerhoissa. Live-bändinä Rosvosektori, nopeimmille jaossa haalarimerkki, Atlantiksessa lauletaan karaokea ja jossain kohtaa ehdokkaalta kysytään kinkkisiä kysymyksiä. Sisäänpääsy ilmainen puoleenyöhön saakka!

Samaisena keskiviikkoiltana Vegasissa biletetään Delta ry:n legendaarisen Kaljaviestin merkeissä. Huippuhilpeän rastikierroksen jälkeen joukkueet rantautuvat jatkoilemaan ja jännittämään tulosten julkistamista. Voittajajoukkueet palkitaan, mutta jaossa on myös ainutkertainen ja hupaisa, Kaljaviestin Häviäjä -haalarimerkki. Torstaina Lyni täyttyy tradenomiopiskelijoista, Trade ry:n joka syksyinen ALV on jo järjestyksessään 6.0. ja kuten aina näissä karkeloissa, dresscodena on tietenkin business. Eikä tässä vielä kaikki: Vegasin asiakkaiden eräs pitkäaikainen toive toteutuu perjantaina. Lynistä tuttu, super suosittu City Karaoke löytyy nyt joka viikko perjantaisin Vegasin Back Stagelta. Kuten tiedätte, meidän karaokelistojamme eivät kuormita valssit, humpat, tangot tai muuten vaan masentavat viisut, joten bilefiilis pysyy huipussaan laulajasta riippumatta. Taas on monta hyvää syytä vaihtaa kotisohvalla möllötys sosiaalisempiin aktiviteetteihin, see you!

Mikaela

06.10.2008

Talousuutisia seuratessa on viime aikoina tullut sellainen fiilis, että useat maailman talousjohtajat ovat tainneet hakea finanssiosaamisensa Monopoli-lautapelistä. Ja se osaaminen ei ole nyt sitten oikein riittänyt. Muistuu mieleeni jokunen vuosi sitten eräällä radioasemalla pyörinyt sketsi, jossa lääkäriduuniin hakija kertoi kokemuspohjakseen ahkeran sairaalasarjojen katselun ja taistelulentäjän paikkaa havitteleva ajatteli saada paikan hävittäjäpienoismallien rakentelukokemuksensa ja Top Gun -leffafanituksen meriiteillä. Niinpä. Viime torstain Kostajaisia emännöivät ja isännöivät OPEX ry:n untuvikko-opiskelijat, joilla on vielä usean vuoden uurastus siihen pisteeseen, että he ovat oikeasti opettajia. He tietävät, että alan vakkariduunia on melko mahdotonta saada ilman relevanttia opiskelu- ja työkokemusta. Opettajan pitää myös ihan aidosti pitää ihmisistä ja olla sosiaalisesti lahjakas, molempia osa-alueita voi mainiosti vahvistaa opiskelijabileissä.

Kevyttä kenttälaukka on luvassa myös tulevalla viikolla ja bilerattaat kannattaa käynnistää heti maanantaina, kun Mondaybar kutsuu. Tällä viikolla karaokea pääsee laulamaan poikkeuksellisesti myös tiistaina, sillä silloin Lynissä järjestetään taasen Turun Yliopiston ainejärjestö P-Klubin joka vuotinen, Akateeminen Karaokekisa. Tällä kertaa kisaa käydään retroiluhenkisesti niin pukeutumisen kuin biisivalintojenkin osalta eli katse menneisiin vuosikymmeniin! Keskiviikko on tärkeä päivä etenkin haalarimerkkien bongailijoille: yliopiston neljän ainejärjestön eli Deltan (fyysikkoja, matemaatikkoja), Kemistien (öö..kemistejä), Asteriskin (informaatioteknologia) ja IVA:n (bioalojen tyypit) yhteisvoimin rakentelema, neljästä bilepalasesta koostuva Palapelibileet starttaa Marilynissä. Palapelibileistä kaksi sijoittuu syyslukukaudelle, kaksi ensi keväälle. Jokaisissa bileissä on jaossa oma, palapelipalan mallinen haalarimerkkinsä ja kaikista neljästä koostuu neljän palan palapeli. Kutakin palapelinpalaa on painatettu vain rajoitettu määrä, joten vain nopeimmat elävät.Torstaina biletetään kahdessa kerroksessa. Vegasin valtaavat opettajaopiskelijat, ohjelmassa on fiinit PIkkuMUstat bileet ja Marilynissä nostamme maljoja viisivuotiaan restonomiyhdistys Tuore ry:n kunniaksi, congratulations!

Viime viikolla jaettiin Varjo-Nobel -palkinnot eli tunnustuksia omituisista ja käytännössä melko turhista tutkimuksista. Eräs palkinto meni tutkijalle, joka totesi että koirassa olevat kirput hyppäävät pidemmälle kuin kissan turkissa viihtyvät iljetykset. Jee, mikä tajunnanräjäyttävä havainto! Lasilogistiikkapartiomme testasi Varjo-Nobel viikon kunniaksi eräänä iltana jonkin aikaa sitä, miten blokkaushomma sujuisi siiamilaisilta kaksosilta. Susanna ja Jenni hauskuuttivat asiakkaita kurvailemalla lasipakkien ja -pinojen kanssa pitkin yökerhoa suuren muovipussin sisään sulloutuneina. Suurta hilpeyttä herättäneet kaksostutkijat päätyivät kuitenkin siihen lopputulokseen, että yhteenkasvaneena työnteko on melko hankalaa (yllätys, yllätys!), joten palvelualaa mullistavia löytöjä ei tehty. Myöhästyneinä henkilökuntauutisina kerrottakoon, että baarimikoksemme rantautunut Jouni voitti viikko sitten Bordercolliensa kanssa agilityn MM-pronssia, mitalikahveilla tarjolla oli puruluita ja koirankeksejä.. Ja lopuksi infoa sähköpostilistalle kuuluville: Lynin sähköpostilistaohjelman parannustöiden takia et ole ehkä saanut viikkotiedotetta pariin viikkoon, mutta remontti valmistuu tämän viikon aikana. Ajankohtaiset tapahtumatiedot löytyvät kuitenkin Lynin nettisivuilta, kohdasta tapahtumat.

29.09.2008

Millainen kuva muulla maailmalla on Suomesta? Juuri julkaistussa, kansainvälisessä, 50 maata arvioivassa maamielikuvatutkimuksessa Suomi on sijalla 18. ja tutkimusraportin kehoituksesta maassamme onkin nyt aloitettu maabrändäys.Varhaisimmat tunnetut Suomesta annetut kuvaukset ovat peräisin keskiajalta, jolloin merimiehiä kehotettiin karttamaan nykyään Suomena tunnettua aluetta. Keskiajalla Suomea kuvattiin Wikipedian artikkelin mukaan outojen ja voimallisten olioiden, amatsonien-, koiranpäiden-, kyklooppien- ja hihnajalkaistenmaaksi (älkää kysykö, mitä viimeinen sana tarkoittaa). Ihan ensiksi täytyy sanoa, että maailmalla reissatessani olen törmännyt enemmän kuin usein siihen, ettei ihmisillä ole harmainta hajuakaan siitä, että Suomi-niminen maa on ylipäätään olemassa. Ja jos Suomen olemassaolosta tietää, on sen sijoittaminen kartalle vähintäänkin haparoivaa. Silloin tällöin joku kuitenkin muistaa formulakuskien nimiä, säveltäjiä tai hevibändin. Hieman harvempi tietää kansainvälisen Pisa-tutkimuksen tuloksista, joiden mukaan suomalaislasten koulutus on huipputasoa tai sitä, että olemme kännykkävallankumouksen edelläkävijämaa. Jälkimmäinen asia yhdistetään yleensä Japaniin. Suomibrändäyksen tulevaisuuden toivot, suomenkielnopiskelijat (Kanta ry) ja mediatutkimuksen opiskelijat (Hurma ry) antoivat taidonnäytteen suomalaisesta biletyksestä Like A Virgin -bileissä keskiviikkona ja mukaan lähteneiden vaihtareiden mukaan Suomessa on aivan mainioita opiskelijabileitä.

Suomalaisen elokuvan nuoret lupaukset puolestaan juhlistivat Viimeinen Kapinallinen -elokuvansa ensi-iltaa lauantaina Vegasissa. EU-komissiolta rahoituksen saanut projekti alkoi noin vuosi sitten. Lokakuusta alkukevääseen koottiin kasaan osaava tuotantotiimi ja koe-esiintymisten kautta valikoituivat elokuvan näyttelijät. Itse kuvaukset starttasivat Night Club Marilynin kuvauspäivällä huhtikuussa ja jatkuivat aina heinäkuun loppupuolelle ravintoloissa, jokirannassa, yliopistolla sekä erinäisissä kohteissa Turussa ja Turun ympäristössä. Nyt leffa lähtee alkuun kiertämään alan kisoja ja festareita, laajempaa levitystä mm. telkkariin on myös suunnitteilla. Leffan nettisivuille www.viimeinenkapinallinen.fi on koottu tietoa elokuvan taustoista ja pätkiä kuvaussessioista, myös Lynin kuvauspäivästä löytyy matskua. Oheisessa kuvassa muikistelevat leffan starat: Hannes Merisaari (vas.), Nina Salminen, Paula Kovanen, Aki Haikonen, Tomi Turunen ja Toni Enholm.

Tällä viikolla loikataan lokakuuhun eli kuukausi aikaa valmistautua vuoden hirveimpään Halloweeniin! Sitä ennen luvassa on kuitenkin monta viikkoa huimia bileitä niin Lynissä kuin Vegasissakin. Keskiviikon Turku Students muistaa opiskelijabudjetilla eleleviä ja niinpä opiskelijakortti oikeuttaa maksuttomaan sisään pääsyyn. Torstaina kosto on suloinen, kun OPEX ry:n eka vuoden opettajaopiskelijeiden järjestämissä Kostajaisissa maksetaan potut pottuina Kastajaiset taannoin pykänneille vanhemmille tyypeille. Ja sitten koittaakin taas viikonloppu!

Mikaela

22.09.2008

Viime keskiviikkona Lynin ja Vegasin edessä oli keltavioletti jono jo reilu tunti ennen avaamista, sillä hyvää kannattaa odottaa. Legendaarisissa Tursajaisissa mittaa toisistaan ottavat insinöörit (TIO ry) ja hoitoalanopiskelijat (TSTS ry), joiden ensimmäinen opiskelijabiletaitojen testauspiste löytyi heti lipunmyynnistä. Jaossa on aina vain rajoitettu määrä himottuja ja keräilykohteena suosittuja Tursajaisten haalarimerkkejä, joten bileilta alkaa kisalla siitä, kumman alan opiskelijat ehtivät lunastaa itselleen enemmän näitä herkkuja. Tämä tietenkin vaatii hyvää ajoitusta jonoon saapumisen suhteen, koska merkkejä jaetaan järjestyksessä lipun lunastaneille. Jos ei jonossa ole ajoissa, joutuu nuolemaan näppejään. Merkkien himottavuusasteesta kertoo jo se, että Tursajaisista eivät malttaneet pysyä poissa myöskään lukemattomia bilekokonaisuuksia itse aikanaan järkkäilleet opiskelijabilekonkarit, joiden haalarit alkavat jo muistuttaa joulukuusta. Jos kirjoittaisin opasta opiskelijabileturistille, lisäisin Tursajaisissa kokemisen arvoiseksi myös puolen yön jälkeen vannottavan, uusien opiskelijoiden Tursajaisvalan. Yöhön mahtui tietenkin taas monen sortin kisoja, biletystaitoja testailtiin niin Vegasissa kuin Lynissäkin. Hengästyttävän keskiviikon jälkeen vuorossa olivat heti torstaina OPEX ry:n perinteikkäät Kastajaiset, joissa vanhemmat luokanopettajaopiskelijat testaavat ensin alkuillasta untuvikkojen älyä, näppäryyttä ja yhteistyötaitoja jos vaikka minkä sortin rasteilla. Rastipisteiden päätteeksi kaikki Kastajaisiin osallistuneet palkitaan vuosittain upeilla bileillä Marilynissä.

Ilmojen haltijat hemmottelivat Turun Päivän juhlijoita sunnuntaina aamusta alkaen ja kadut olivat täynnä hyväntuulisia kaupunkilaisia. Kotikaupunkimme merkkipäivän kunniaksi sunnuntaiohjelmaa löytyi iltaan saakka niin kauppatorilta, jokirannasta kuin kauppakeskuksistakin. Pilvettömän taivaan koristeli illan hämärtyessä Samppalinnan mäen upea ilotulitus ja sen jälkeen ohjelma jatkui tyylikkäästi Night Club Vegasissa. Syksyn ja tulevan talven trendien suunnannäyttäjä Turku Fashion esitteli catwalkilla villiä bilemuotia, klassisia juhlapukuja & tyylikästä business pukeutumista. Hallitsevan Mr Finlandin, Ville Monosen juontamassa näytöksessä ihasteltiin myös himottavan herkullisia syys- ja talvitakkeja sekä minkä tahansa asukokonaisuuden kruunaavia laukkuja ja asusteita. Turun Päivän ilta oli erityisen merkityksellinen pitkäaikaiselle asiakkaallemme ja ystävällemme Niko Aaltoselle. Herran kunnallisvaalikampanja starttasi Night Club Vegasissa samaisena iltana ja niinpä startistakin muodostui kaikkea muuta kuin tylsä ja ankea poliittinen patsastelutilaisuus. Kaupunkimme elävöittämisen vannoutunut puolestapuhuja on siitä harvinainen politiikan taituri, että osaa oikeasti myös toteuttaa asioita ja tulee kaiken ikäisten ihmisten kanssa mainiosti toimeen. Kiintoisia, kaupunkimme kehittämiseen liittyviä keskustelunaiheita löytyi nopeasti esimerkiksi Turku Fashionia seuraamaan tulleen, juuri Turun Flikan tittelin voittaneen Jasmin Rantasen kanssa.

Tänään on Syyspäiväntasaus eli koko maapallolla auringon nousun ja laskun välinen aika on 12 tuntia. Iltojen pimetessä ei kuitenkaan tarvitse vajota ankeuteen, sillä me teemme parhaamme värittääksemme elämäänne kuutena yönä viikossa. Aloitetaan maistelemalla vähän Mondaybaria ja tiistain Keittopäivää. Keskiviikkona ollaan kuin Madonna kasikytluvulla, sillä silloin Turun Yliopiston Hurma ry (mediatutkimus) ja Kanta ry (suomen kieli) tuovat Lyniin Like A Virgin -bileet. Mitä elämä olisikaan ilman verkkohansikkaita ja mustaa kajalia? Torstain Turku Students on poikkitieteellinen opiskelijoiden yö, johon ilmaisen sisäänpääsyn voi varmistaa ottamalla opiskelijakortin mukaan bilettämään. Tule haalareissa tai ilman, ihan fiilispohjalla. Lynin ja Vegasin viikonloppuyöt kutsuvat perjantaina ja lauantaina, kerää vaikka koko sarja!

Mikaela

16.09.2008

Kalenteri kertoo, että eilen taivaalla möllötti täysikuu. Tämän kelmeän taivaankappaleen kontolle on sälytetty kautta aikojen yhtä sun toista, kauhukirjallisuudessa ja -leffoissa pilvettömältä taivaalta paistava kuu houkuttelee esiin kaiken sorttisia otuksia. Väittävät, että täysikuu voi sotkea myös unirytmiä ja monta muuta asiaa, eilen solmuun meni Soneran laajakaistaverkko koko maassa ja niinpä nettiin tai sähköpostille oli aivan turhaa yrittää päästä. Siksipä tämäkin teksti pääsee paikalleen vasta nyt. Mondaybarissa viihtyivät sekä ne, joiden nukkumisesta ei tule täysikuulla mitään että ne, joiden öiset nettisurffailusuunnitelmat menivät pipariksi. Bileviikko on jälleen käynnistetty.

Tämä viikko on siis täynnä bileitä, joita ei kannata missata. Kahdesti vuodessa järjestettävät, legendaariset Tursajaiset ovat insinööriopiskelijoiden yhdistyksen, TIO ry:n ja terveysalan opiskelijoiden TSTS:n yhteinen suurjuhla, jossa biletetään kandessa kerroksessa. Samalla lipulla käytössänne ovat keskiviikkona siis sekä Night Club Marilyn että Night Club Vegas. Järjestäjäyhdistysten jäsenten syvän violettien ja kanarianlinnun keltaisten haalarien joukkoon kirmaa perinteisesti myös haalarikansaa muista opiskelijayhdistyksistä ja ainejärjestöistä, sillä Tursajaisfiilis on pakko kokea kerta kerran jälkeen uudelleen. Torstain bileiden tahtipuikon heiluttaja on Opex ry, jonka syksyyn kuuluu erottamattomasti uusien opiskelijoiden veikeä siirtymäriitti, Kastajaiset.

Tamperelaiset teekkarit käyvät kerran vuodessa Turun kauppatorilla hyppimässä saadakseen kaupungin uppoamaan. Homma ei ole onneksi tuottanut tulosta. Täällä maamme vanhassa pääkaupungissa vietetään joka syksy Turun Päivää historiallisen ja sitkeän kaupunkimme kunniaksi. Turkua eivät ole maailmankartalta pyyhkineet rutto, tulipalot tai tamperelaiset teekkarit. Tällä kertaa Turun Päivää juhlitaan tulevana sunnuntaina eli bileviikko ei pääty lauantaihin. Night Club Vegas avaa ovensa sunnuntaina klo 21 alkaen, heti ilotulituksen jälkeen (poikkeuksellisesti ikärajalla K-18). Suuri muoti- ja viihdegaala Turku Fashion toivottaa kaikki tervetulleiksi ihastelemaan syksyn ja tulevan talven upeimpia trendejä pikkujouluasuja unohtamatta. Catwalkilla nähdään niin Image Team Modelsin ammattimalleja kuin joukko tunnettuja julkkismallejakin. Malja Turulle!

Mikaela

08.09.2008

Meidän viikkomme on ollut hulvattoman hauska, olemme treffanneet vanhoja tuttuja opiskelijabileaktiiveja ja tutustuneet tänä syksynä opintonsa startanneen bilesukupolven tyyppeihin. Mondaybar täyttyi poliittisen historian ja valtio-opin opiskelijoista P-Klubin saapuessa sitsien jatkoille ja tiistaina jatkoiltiin Ready, Study, Go Turku! -opiskelijatapahtuman merkeissä hyvinkin poikkitieteellisesti. Turun Ammattikorkeakoulun Elba ry ei nimestään huolimatta ole yhdistys opiskelijoille, jotka viettävät tavallista enemmän aikaa nukkuen. Nämä elbailijat ovat bioalojen opiskelijoita, jotka mielellään välillä irtautuvat mikroskooppien sekä koeputkien maailmasta järjestämällä bileitä ja niinpä keskiviikkona vuorossa oli jo ties kuinka mones, joka syksyinen kokoontumisajo Biosfääri Lynissä. Kokoontumisajot järjesti samaisena iltana myös Turun Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta, Kiertoajelubileisiin Night Club Vegasiin saavuttiin ihan oikeasti bussikyydeillä. Bilebusseja oli kuulemani mukaan kolmen sorttisia, ennakkoon lunastetun lipun tyyppi määritteli bussikiertelyn sisällön: Karvalakkiluokassa hintaan kuului vain busseilu, Turistiluokassa oli jo jonkin sortin extraa ja Business-luokassa kurvailtiin täyden palvelun dösällä. Bussi-isännyydestä huolehtii vuosittain legendaarinen, kaupungin yöelämään erikoistunut Slaika Brothers -ryhmä, Slaikat pitävät sumeilemattoman suupaltteina kavereina huolta matkailijoiden viihtyvyydestä. Torstaina biletettiin molemmilla kotimaisilla kielillä, Suomen suurimman ruotsinkielisen ammattikorkeakoulun opiskelijayhdistyksen Noviumin Back to School -party keräsi Night Club Marilyniin koulupukuteemalla pukeutuneita opiskelijoita Turun lisäksi myös muilta paikkakunnilta.

Tiistaina kansallispäiväänsä viettää Pohjois-Korea, jonka poliittinen järjestelmä on täysin käsittämätön. Siksi arvelenkin, etteivät P-Klubin tiistain sitsit tai niiden jatkobileet Marilynissä liity millään muotoa kyseiseen tapahtumaan, vaan ihan johonkin muuhun juttuun. Sitsithän ovat siis hyvin vanha, alkuaan akateeminen ja Ruotsista Suomeen rantautunut perinne. Sitseilijät aloittavat iltansa pitkien ruokapöytien äärellä, kolmen ruokalajin illallista rytmittävät erinäiset perinteet ja juomalaulut. P-Klubi on yksi niistä ainejärjestöistä, joissa sitseillään hyvinkin ahkerasti (viimeksi viime viikolla) eri teemoilla. Sitsien jatkot kuuluvat olennaisena osana illan kokonaisuuteen ja jatkoille voivat osallistua myös ne, jotka eivät ole olleet läsnä alkuillan kinkereissä. Keskiviikkona voi puolestaan hyvällä tuurilla pikakurssittaa itseään jonkin vieraan kielen saloihin, Lyni täyttyy silloin kielenkääntäjäopiskelijoista. Turun Yliopiston Kääntöpiiri ry:n Fuksiaisten jälkeen osaat siis ehkä hurmata vastakkaisen sukupuolen edustajia muullakin, kuin Turun murteella. Kielikurssin toimivuutta voi tulla testaamaan jo heti seuraavana iltana joko Marilyniin tai Vegasiin, yläkerrassa bilettävät aloitusbileissään tulevat luokanopettajat eli Opex ry ja alakerran anatomiaan tutustuvat lääkiksen opiskelijat Venäjä-teemalla.

Diaryyn on kertynyt sen historian aikana jo melkoinen määrä merkintöjä, uutisoinhan minä teille yökerhomaailmamme tapahtumista joka ikinen viikko. Jänskiä ja hauskoja juttuja tapahtuu niin teille asiakkaille kuin myös meille yökerhotyöläisille ja olen aina ilahtunut kuullessani uutisia, jotka saattaisivat sopia Diaryn henkeen. Mikäpä on hienompaa, kuin jakaa iloisia uutisia yhteisessä olohuoneessamme viihtyvien kesken. Monesti kuva kertoo enemmän, kuin monta riviä tekstiä, joten nyt haastankin teidät dokumentoimaan hyviä Lynissä ja Vegasissa viettämiänne bilehetkiä digikameralla ja meilaamaan kuvia minulle mikaela@clubmarilyn.fi. Kuvan oheen olisi kiva saada pieni selostus siitä, keitä kuvassa on ja mikä tilanteesta teki erityisen. Oheen myös kuvan lähettäjän yhteystiedot, jotta voimme tarvittaessa kysellä lisätietoja. Poimimme meille saapuneista kuvista onnistuneimpia Diaryn mausteeksi ja jokaiselle julkaisuun päässeen kuvan näpsijälle on luvassa myös pieni palkinto!

Mikaela

01.09.2008

Yöllä valkoisen kuurapeitteen saaneen auton ikkunan mukaan olemme siirtyneet uuteen vuodenaikaan. Toisaalta, senhän kertoo jo kuukauden nimen vaihtuminenkin ihan konkreettisesti. Tervetuloa syyskuu! Elokuun viimeisellä viikolla biletyksen makuun pääsivät kauppatieteilijät, oikislaiset, Deltan fyysikot ja matemaatikot, tradenomiopiskelijat, restonomit, estenomit sekä lisäksi monipuolinen valkoima näiden bilejärjestäjien bileisiin mukaan lähteneitä, muiden alojen opiskelijoita. Ennen meille saapumistaan uudet opiskelijat olivat kierrelleet ahkerasti monen sorttisia tehtävärasteja ja päässeet samalla tutustumaan uuteen kotikaupunkiinsa tutoreidensa johdolla. Turun makuun pääsi jo viime viikolla myös uusi kuopiolaisvahvistuksemme, Ville Mononen, joka kyllästyi Keski-Suomeen ja tuli töihin yökerhoihimme (eli vastaus kysymyksiinne: seiskapäivää -lehti ei kertonut satuja). Monitaitoinen maisemanvaihtaja on myös hallitseva Mr Finland ja muutto tänne suurempien asutuskeskusten läheisyyteen merkitsee myös monipuolisempia sekä logistisesti näppärämpiä työtilaisuuksia juonto- ja mallimaailmassa. Kuopiosta tulee näemmä muutakin, kuin kalakukkoja ; )

Huomenna tiistaina klo 11-16 minut voi bongata Ready, Study, Go Turku! – opiskelijatapahtumasta ICT-talolta, Joukahaisenkadulta. Turun Kaupungin ja korkeakoulujen yhteistyössä järjestämä, joka vuotinen tapahtuma on eräs tapa toivottaa uudet opiskelijat tervetulleiksi kaupunkiin ja helpottaa tyyppien sopeutumista. Myös korkeakoulujen ainejärjestöt ja opiskelijayhdistykset esittelevät omaa toimintaansa. Tapahtuman on tarkoitus vastata kaupunkiin muuttaneiden yleisimpiin kysymyksiin. Mitä Turku tarjoaa opiskelijalle? Miten järjestää asuminen ja eläminen? Miten löytää paikasta toiseen? Mitä tehdä vapaa-ajalla? Tuohon viimeiseen kysymykseen eräs varteenotettava vastaus on ”Hipsi Night Club Marilyniin bilettämään – niin ne muutkin tekevät”. Ready, Study, Go Turku! – iltabileet löytyvät nekin Lynistä, vapaalippuja jaossa päivän tapahtumassa.

Keskiviikkona Marilynistä löytyy ilmakehän erikoiskerros, kun tällä noustaan Biosfääriin. Turun Ammattikorkeakoulun bioalojen opiskelijayhdistys Elban sfääreissä on perinteisesti huiman hauskaa. Vegasin matkan opiskelijoilleen on keskiviikolle varannut Turun Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan bilejaos Ulkkis. Kiertoajelubileissä cruisaillaan ensin bussiletkassa ristiin rastiin pitkin maakuntaa, hulvattomat bussi-isännät heittävät läppää ja järjestävät matkustajilleen kisoja. Lopuksi bussit parkkeeraavat Eerikinkadulle ja kauppatieteilijät jalkautuvat loppuyöksi Night Club Vegasiin. Torstaina dress code on koulupuku, uunituoreen ruotsinkielisen ammattikorkeakoulun Novian (ent. Yrkeshögskolan Sydväst ja Svenska yrkeshögskolan fuusioituivat) opiskelijayhdistys Novium bilettää Back to School -bileissä. Koulupukuhenkeä on näkynyt jälleen kerran myös isojen muotitalojen näytöksissä, esimerkiksi Ralph Laurenin Rugby-kokoelma on täysin omistettu koulupukuhenkiselle teemalle. Siispä vekkihameet, paitapuserot, raitakrakat, vakosamettihousut, v-aukkoiset logoneuleet ja polvisukat kehiin!

Mikaela

25.08.2008

Elämämme täällä Eerikinkadulla on sen verran vauhdikasta, jännää ja hauskaa, ettei Olympialaisia tullut juurikaan tiirailtua. Nekin lajit, joita satunnaisesti television avattuani tulin katsoneeksi olivat aika omituisia. Esimerkiksi synchronized swimming, joka suomeksi on kuulemma taitouintia eikä mitään kuviokelluntaa, on ällistyttävän epätodellisen näköistä touhua. Vähän kuin rytmistä kilpavoimistelua tai showtanssia vedessä sillä erotuksella, ettei pohjaan saa koskea. Näiltä kikkailijoilta vaaditaan fysiikkaa, esiintymiskykyä ja rytmitajua. Samoja ominaisuuksia vaaditaan monessa muussakin jutussa, kuten esimerkiksi Mr Young Finland -kilpailussa. Monelle juuri tämä miesmallimittelö on ensikosketus mallimaailmaan ja sitä ei voinut olla huomaamatta tälläkään kertaa. Ramppikuume nousi treenien ja valmistautumisen aikana melkoisesti. Onneksi kisaan valmistautuvia kundeja oli sparraamassa joukko lavojen konkareita, kuten tämän vuoden Mr Finland Ville Mononen ja hänen perintöprinssinsä Kalle Wilen. Kehoitus keltanokille kuului: ”hengittäkää syvään ja pitäkää lavalla hauskaa!” Kisaajajoukko oli kansainvälinen ja uudeksi Mr Young Finlandiksi kruunattiin angolalaissyntyinen, 21-vuotias opiskelija Leonardo Abrao, joka Olympiavuoteen sopivasti harrastaa kilpajuoksua. Maaliviivalle kakkosena kiri parikymppinen Markku Vanhanen ja yleisönsuosikiksi nousi Dimitri Samoilov. Uuden mallilupauksen kannustuspalkinnon tuomaristo luovutti Tuomas Laineelle.

Luomiskertomuksia on monen sorttisia, meidän viimeisin luomiskertomuksemme sijoittuu Night Club Vegasiin ja tässä keromuksessa tyhjästä nousi Back Stage. Geeniperimänsä Back Stage sai tietenkin Night Club Marilyniltä ja Night Club Vegasilta, sopivassa suhteessa. Musiikillisesti Back Stage on ottanut vaikutteita Atlantiksesta eli asiakkaiden iloksi soivat Suomi-pop ja hard rock. Myös Atlantiksen tyyppinen, lämmin ja intiimi tunnelma löytyvät Back Stagelta. Sisustuksessa on sopivasti uusia, jännittäviä yksityiskohtia ja 17 vuoden aikana toimiviksi todettuja juttuja. Ikäraja on tietenkin Vegasin K-21, poikkeuksena opiskelijabileillat. Silloin ikäraja noudattaa Marilynin K-18 -linjaa. Henkilökunta on asiakkaille ennestään tuttua, joten Back Stagelle tullaan siksikin vähän kuin olohuoneeseen. Torstaista lauantaihin pääsimme esittelemään Back Stagea niin ainejärjestöjen edustajille, vipeille kuin yhteistyökumppaneillemmekin. Lauantain avajaisissa olivat tietenkin mukana myös Back Stagen siveltimenvedoista vastanneet taiteilijamme Timi ja Kimi, jotka pääsivät nyt ansaitusti rentoutumaan ja nostamaan maljan tämän projektin kunniaksi!

Haalareissa tai ilman on tästä viikosta alkaen kehoituksemme keskiviikkoisin ja torstaisin, sillä jo startannut opiskelijabilekausi pääsee vihdoin valloilleen. Öitämme riemastuttavat ainejärjestöt ja opiskelijayhdistykset laidasta laitaan. Riippumatta siitä opiskeletko vai et, olet tervetullut näihin zembaloihin, joiden perinteet ovat pidemmät kuin yhdelläkään yökerholla kaupungissamme. Mekin olemme joskus raataneet oppikirjojen parissa ja tiedämme, ettei vapaalle vaihtamisen merkitystä pidä vähätellä. Mondaybarin jälkeen bilekavalkadin alkusoiton antavat tiistaina Turun Kauppakorkeakoulun uudet opiskelijat, jotka Lynin yöhön johdattaa ahkera tutorlauma. Keskiviikkona bileet pystyyn pykää Marilynissä Lex ry, pykäläviidakkoon harhailemaan lähteneiden uusien opiskelijoiden seuraan liittyvät tällöin kaikki kynnelle kykenevät vanhemmat konkarit. Vegasin bilekaavan on keskiviikolle kehittänyt Turun Yliopiston Delta ry, nämä matemaatikot ja fyysikot toivottavat uudet opiskelijansa tervetulleiksi legendaarisissa Pilttibileissä. Torstaina juhlatuulella on kahdessa kerroksessa Turun AMK: Trade ry Lynissä ja Vegasia valloittavat samaan aikaan ammattikorkean Tuore ry (restonomit) ja Esteri ry (estenomit). Kaikissa näissä karkeloissa voi tavata aivan varmasti täysin uusia kasvoja, sillä Turkuun muuttaa vuosittain huima määrä opiskelijoilta muilta paikkakunnilta. Henkilökohtainen kaupunkiopas ei liene yhtään hassumpi idea..

Mikaela

18.08.2008

Takapihamme on ihan pullollaan pihlajanmarjoja ja sehän tarkoittaa sitä, että pian puissa bilettää tilhiparvi jos toinenkin. Syksy tuo mukanaan myös muun sortin parvia, kun uudet opiskelijat pyrähtävät kaupunkiin. Tänäkin vuonna Turun korkeakouluissa opintonsa aloittaa yli 4000 fuksia, keltanokkaa, noviisia ja pilttiä. Lääkiksessä aloittavia kutsutaan fetuksiksi eli sikiöiksi. Hilpeät sikiöt avasivat keskiviikkona Lynin opiskelijabilekauden Beach Partyjen muodossa, asiantuntevaa opastusta yöelämän aakkosiin antoivat sikiövaiheen jo ohittaneet opiskelijat. Rusketusraitojen vertailu vaihtui torstaina sisäisen artistin etsintään, Taiteiden Yö tarjosi jälleen virikkeitä kaikille aisteille. Lynin tanssilattian rytmit järjesteli KLF kesäklubin dj Durasel, Atlantiksen Taiteiden Yöhön puolestaan kuuluu perinteisesti City-Karaoke. Lattaritanssien pyörteisiin vietteli tanssinopettaja Daniel Ylimäki, jonka Taiteiden Yö Special Vegasissa houkutteli paikalle yökerhon täydeltä tanssiaskeleiden treenaajia.

Yökerhoissamme jokainen yö on tavallaan ensi-ilta, sillä jokainen yö on ainutlaatuinen. Kun luodaan uutta tai otetaan käyttöön jokin uusi palvelu, on usein tarpeen pitää kenraaliharjoitukset ennen varsinaisia avajaisia. Night Club Vegasin laajennusosan, Back Stagen kenraaliharkat vedettiin perjantaina ja lauantaina. Baarimestareillemme kenraalit olivat tilaisuus tarkastella työpisteensä toimivuutta ja tarpeen mukaan esimerkiksi uudelleenjärjestellä työvälineitä. Myös erilaisten laitteiden toimivuus saatiin testattua käytännössä. Avoimet kenraaliharjoitukset tarkoittivat tietenkin sitä, että Back Stage palveli asiakkaitamme viikonlopun molempina öinä ja me pyrimme saamaan mahdollisimman paljon koekäyttöpalautetta uudesta musiikkimaailmastamme. Back Stagea kuvailtiin mm. intiimiksi, lämmintunnelmaiseksi, uniikiksi, hyväksi vaihtelun tarjoajaksi ja näppärän kokoiseksi. Ja useampikin totesi, että on se vaan niin rock! Nyt vuorossa on sitten se virallinen avajaisviikko, Back Stagella biletetään torstaista lauantaihin. Back Stagen perjantaina 22.8. järjestettäviin avajaisiin klo 22-23 ovat tervetulleita kaikki 21-vuotta täyttäneet Vegasin sekä Lynin vip-korttilaiset ja lauantaina järjestämme kutsuvierastilaisuuden klo 22-23 sidosryhmiemme edustajille.

Night Club Marilynissä valitaan perjantaina Mr Young Finland. Tuomaristo etsii esiintymiskykyistä ja sanavalmista nuorta komistusta, joka on valmis kehittymään ja ottamaan haasteita vastaan. Ja mallikisasta kun on kyse, painavat vaakakupissa tietenkin myös ulkonäköseikat. Pelkällä adonis-ulkonäöllä ei kuitenkaan kisaa voita, kokonaispaketissa pitää olla muutakin. Kisassa valitaan myös yleisönsuosikki, joten tulkaa kannustamaan suosikkianne! Kisan lomassa Mister-ehdokkaiden kanssa lavalla nähdään joukko viehkeitä Image Team Modelsin mallineitosia, Fall 2008 -näytös esittelee yleisölle syksyn makeimpia trendejä niin naisille kuin miehillekin. Kisan ja näytöksen juontajan ominaisuudessa yleisöä hurmaa Mr Finland 2008, Ville Mononen.

Mikaela

11.08.2008

Citius, altius fortius eli nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin. Kaukana idässä hypitään, pompitaan, heitellään asioita, juoksennellaan ympäriinsä ja pärskitään kilpaa. Antiikin kreikkalaiset keksivät Olympialaiset jo 2800 vuotta sitten, silloin ne olivat herrainhuvia ja lajejakin oli vain kourallinen. Nykyaikaisissa olympialaisissa mittaa toisistaan ottavat molempien sukupuolten edustajat ja lajejakin on jo 302. Eli jokaiselle jotakin. Vaihtoehtojen tarjoaminen on yleisesti ottaen hyvä juttu ja niinpä mekin tarjoamme asiakkaillemme vaihtoehtoja asiassa kuin asiassa: kuudesta aukiolopäivästä voi valita mieleisensä, jokainen voi valita listalta itselleen sopivia virvokkeita ja tilata niitä omalta suosikkitiskiltään, voi valita tanssiiko vai laulaako ehkä karaokea ja biisilistalta voi valita juuri sillä hetkellä parhaalle tuntuvan karaokebiisin. Jos ikävuosia on riittävästi ja on liikkeellä to-la välillä, voi valita viettääkö iltaansa Lynissä vai Vegasissa. Elokuun aikana avautuva Vegasin laajennusosa, Back Stage tarjoaa asiakkaillemme jälleen uuden vaihtoehdon. Back Stagella biletetään SuomiPopin ja Hard Rockin tahtiin, joten jos Lynin Atlantiksen fiilis on mieleesi, viihdyt myös Back Stagella! Remontti on edennyt vinhaa vauhtia, kuukaudessa olemme loihtineet tyhjistä neliöistä valmiin, rokkaavan ravintolatilan. Viimeisiä sähköasennuksia ja somistuksia tehdään parhaillaan. Kalusteet ja valot löytävät paikkansa parin päivän sisällä, äänentoistoa päästään testailemaan viikon puolivälissä.

Olen aina ollut sitä mieltä, että koulujen kesälomakauden pitäisi kestää ainakin syyskuun vaihteeseen. Muut Euroopan maat lomailevat pääsääntöisesti vasta elokuussa. Elokuussahan on vielä monesti päästy nautiskelemaan helteistä. Huolimatta siitä, että koulut tosiaan alkavat huomenissa, pidämme kynsin hampain kiinni rantaelämän ihanuudesta. Keskiviikkona Lynissä chillaillaan Beach Partyissä, joihin osallistuvat myös sankoin joukoin lääkiksen fetukset eli uudet opiskelijat kera heitä ohjastavien, kokeneempien kandien. Pehmeä lasku opintoihin on enemmän kuin paikallaan, Dr Houseksi ei voi opiskella kahden viikon kirjekurssilla. Näissä bileissä lääkisläisten ei tarvitse perehtyä auringonpolttamiin, sinileväallergioihin, surffailukolhuihin tai hainpuremiin. Rantapallojen, uimarenkaiden, kalaverkkojen ja hiekkaämpäreiden keskeltä saattaa kuitenkin löytyä uusia tuttavuuksia, joilla ei ole mitään pientä tunnustelututkimusta tai sydämen sykkeen kuuntelua vastaan ; )

Viikonloppuna ei olisi uskonut, että suomalaisilla alkaa taas pian arki. Erilaiset polttaripoppoot ja hääseurueet juhlistivat kesää kuin se ei loppuisi milloinkaan. Koulujen aloitusviikko tuo vuosittain mukanaan Taiteiden Yön. Kun torstaiyönä galleriakiertelykiintiösi on täynnä, etkä enää jaksa kuunnella yhdenkään kirjailijan hehkutusta kirjansa erinomaisuudesta, on aika siirtyä Marilyniin tai Vegasiin. Lynissä voi sammuttaa tanssinnälkäänsä ja laulaa karaokessa äänensä käheäksi. Vegasin Taiteiden Yössä tanssitaan Danielin kanssa, telkkarista tutun herra Ylimäen lattaritanssiopetus on saavuttanut kesän aikana suuren suosion ja myös Taiteiden Yön Special saa taatusti lanteet pyörimään. Opetus alkaa 22.30, tanssilattian lämmitystä kannattaa siis saapua tekemään heti kympiltä!

Mikaela

04.08.2008

Kaupunkifestareita voisi olla enemmänkin. Joskus aikanaan erilaisia kaupunkia elävöittäviä, monipäiväisiä happeningejä oli paljon nykyistä enemmän. Onneksi Suomen vanhin ja suurin kaupunkifestivaali DBTL on pitänyt pintansa. Myös meille DBTL on joka vuotinen perinne. Festivaalin virallisena iltaklubina toimi jo toistamiseen Night Club Vegas, jossa Down By the Laiturin tuottama bändi- ja artistikattaus oli jälleen mielenkiintoinen sekoitus eri tyylilajeja pitkätukkahevistä keinuvaan souliin ja rytmikkäästä reggaesta rapsakkaan rockkiin. Bändien takahuoneena palveli elokuun lopulla aukeava Vegasin vielä jonkin verran keskeneräinen laajennusosa ja jos artisteja on uskominen, on remontti ainakin tähän saakkaa onnistunut aivan mainiosti! Lynistä löytyi jälleen virallinen DBTL karaoke ja festarien kunniaksi KLF kesäklubi julkaisi kesän 2008 kuumimman Dance-kokoelman. Perjantaina siirryttiin elokuuhun ja puolilta päivin taivaalla tapahtui kummia, kun kuu siirtyi maan ja auringon väliin. Samaan aikaan tämän osittaisen auringonpimennyksen kanssa Lynin stagella askelkuvioitaan treenaili joukko kaunottaria, jotka eivät olleet taivaankappaleiden liikennihdännästä moksiskaan. Juuri tällaista asennetta vaaditaan Miss DBTL -kisassa menestymiseen, festareilla edustaessa vastaan saattaa tulla hyvinkin yllättäviä tilanteita. PR-hommissa täytyy tottua myös työpäivien venymiseen ja erikoisiin työaikoihin. Myöskään kisapäivä ei ollut lyhimmästä päästä, sillä rankan aamupäivätreenin jälkeen tytsyt lähtivät kammattavaksi ja meikattavaksi. Alkuillasta kandidaatit olivat tuomariston tentattavana, sanavalmius ja särmä painavat tämän kilpailun pisteytyksessä paljon. Haastattelujen päätteeksi neitojen oli aika astella yleisön ja tuomareiden eteen niin bikineissä kuin juhlapuvuissakin, mahdolliset väsymyksen merkit piilotettiin lavasäteilyn alle. Parhaat kokonaispisteet keräsi Turun oma tyttö, 22-vuotias Heidi Mäkinen. Miss DBTL:n perintöprinsessan tittelin saivat Tanja Sundell, 24, sekä Mette Kortelainen, 18.

Lauantaina pääsimme jännittämään hyvin erilaisissa merkeissä, kun portinvartijamme Janne ja hänen valittunsa, baaritiskin takaa tuttu Tiia sanoivat toisilleen tahdon. Night Club Marilyn on saattanut yhteen lukemattomia asiakkaita, mutta kuten huomaatte, rakkaus voi joskus roihahtaa myös duuni-illan päätteeksi. Sittemmin pariskunnalle on syntynyt jo kaksi suloista lasta ja nuoren perheen onnellisuudesta ei ole epäilystäkään. Lämminhenkisen vihkiseremonian jälkeen hääjuhlan tanssilattialla nähtiin tuore aviopari ensin häävalssiksi valitun Rauli Baddingin Paratiisin pyörteissä ja heti sen jälkeen sylissä pyörähtelemään pääsivät myös molemmat muksut. Koko työporukka toivottaa kaikkea hyvää parin yhteiselle taipaleelle!

Kesä jatkuu Lynissä ja Vegasissa, vaikka elokuu jo ehtikin säätä hieman viilentää. Täällä ei tarvitse palella! Lopuksi ajattelin kertoa pikkuisen siitä, mitä työnantaja odottaa työnhakijoiden hakemuksilta. Ihan ensimmäiseksi sanottakoon, että työnhakijan tulee olla yhteydessä työnantajaan ihan itse, kukaan ei voi hakea töitä toisen puolesta. Ei edes äiti tai iskä. Jos otat ensikontaktin puhelimitse, esittele itsesi etu- ja sukunimellä. Se kuuluu muutenkin puhelinkäytöksen perusteisiin, vain tutuille voi esitellä itsensä pelkällä etunimellään. Jos laitat hakemuksen sähköpostilla, kerro itsestäsi muutakin, kuin nimesi ja ikäsi. Alasta ja haettavasta työtehtävästä riippumatta CV on työnantajan kannalta oiva tapa saada jonkin sortin kuva hakijasta jo ennen mahdollista haastattelua. Kun hakemuksia tulee paljon ja jollain kriteereillä on valittava haastatteluun kutsuttavat hakijat, tippuu yksirivinen ”Hei, olen se-ja-se, olisin kiinnostunut työpaikasta” -hakemus yleensä auttamatta pois hakemuspinosta. Ja muista liittää hakemukseesi myös puhelinnumerosi, pelkkä meiliosoite ei riitä yhteystiedoksi.

Mikaela

28.07.2008

Väittävät, että perjantaina Jaakko heitti kylmän kiven veteen. Hah. Taisi jorpakkoon lentää tällä kertaa kylmän kiven sijaan vedenkeitin. Huh hellettä on muikea asia niille, joiden lomailu on vielä käynnissä, sillä mahdollisesti vielä puuttuneita rusketusraitoja on viime päivien aikana ollut helppo hankkia. Paahteesta nauttineet kesäiset bilettäjät käyvät hehkuvalla aurinkoenergialla, jota riittää aina aamun tunteihin saakka. Ja ehkä pidempäänkin, jos sopivaa jatkoseuraa on tarttunut mukaan… Kumpa me kaikki jaksaisimme olla ympäri vuoden yhtä hyväntuulisia ja hymyileviä! Tunnen kyllä paljon tyyppejä, joiden hurmaavan positiivinen perusvire tarttuu aina myös jokaiseen lähellä olijaan ajasta ja paikasta riippumatta. Yksi heistä on tanssinopettaja Daniel Ylimäki, joka lumosi jälleen torstaina Vegasin tanssilattin täydeltä lattarioppiin saapuneita. Jive vaatii kohtuullisen näppärää jalkatyöskentelyä, mutta mainion opettajansa johdolla tanssijat olivat hyvin nopeasti jyvällä perustekniikasta. Tanssii Danielin Kanssa Taiteiden Yö Special tarjoillaan to 14.8

Me kaikki teemme parhaamme, että Lynissä ja Vegasissa bilettäminen on aina sekä hauskaa että kaikin puolin turvallista. Vastuu tästä on meillä jokaisella, mutta näkyvimmät turvallisuutta ylläpitävät henkilöt ravintoloissamme ovat tietenkin järjestyksenvalvojamme. Osa järkkäreistämme on ollut töissä yökerhoissamme monta monituista vuotta ja kokemuksen kertyessä näiden herrojen vaistot ovat kehittyneet erinomaisiksi. Näistä vaistoista on monesti hyötyä myös ihan vapaa-ajalla. Viime viikolla arjen sankarina kunnostautui portsareistamme Jarkko, joka nappasi kultasepällä käydessään kiinni myymälää ryövänneen koruvarkaan. Taskut koruja täyteen sulloneen, ovelan pitkäkynnen lupaavasti alkanut kultakeikka päätyi poliisin suojiin. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki!

Jo parisen vuotta DBTL on ajoittunut heinä-elokuun vaihteeseen kesäisen säätilan mahdollisuuksien maksimoimiseksi. Ja nappiin meni taas, ennusteiden mukaan kaupunkifestivaali kylpee auvoisessa auringonpaisteessa. Lynin Mondaybar on mainio ponnahduslauta riemukkaaseen festariviikkoon. Tiistaina festarin pääteltassa esiintyy legendaarinen hard rockin ja heavy metallin konkari W.A.S.P. Bändin jokseenkin tuhmat sanoitukset ja heikkohermoisempia säpsäyttäneet lavaesiintymiset herättivät aikanaan kovasti kohua. Eräs bändin biiseistä päätyi kuuluisalle ”Filthy Fifteen” -listalle, jonka loi kasikytluvulla biisien sanojen sisältöä kriittisesti arvioinut, tiukkisvanhempien komitea. Kaikki listalle joutuneet viisitoista biisiä olivat näiden amerikkalaisvanhempien mukaan liian härskejä lasten ja nuorten levyhyllyyn. Samaiselta listalta löytyvät muuten myös mm. Madonna, Prince ja AC/DC. Night Club Vegas on tiistaista alkaen festarin virallinen iltaklubi (poikkeuksellisesti K-20) ja luonnollisesti myös viralliset W.A.S.P. jatkot järkätään Vegasissa. Jos käyt keikalla, samalla lipulla pääset maksutta jatkoilemaan ja jos hyvin käy, seuraan liittyy myös itse bändi! Heti tiistaina Vegasin stagella esiintyy läjäpäin erinäisiä kiintoisia musiikillisia kokoonpanoja ja zembalot jatkuvat joka yö. Eri iltoina Vegasissa jammailevat mm. Jippu, Kari Peitsamo, Ville Leinonen ja Jukka Poika. Lynissä keskiviikkona virallinen DBTL-Karaoke, torstaina KLF Dance 2008 -levyn julkkarit ja lauantaihin saakka mennään festarifiiliksissä! Tarkempi ohjelma löytyy osoitteesta www.dbtl.fi tai käsiohjelmasta, joita on jaossa molemmissa yökerhoissamme.

Mikaela

21.07.2008

Millainen on kolmivuotias? Googletus toi eteeni neuvolaoppaan, jonka mukaan kolmivuotias osaa jo seisoa hetken yhdellä jalalla, kulkea varpaillaan ja heittää palloa kahdella kädellä toivottuun suuntaan. Kolmevuotiaille tyypillisiä ovat kyselykausi, omistushaluisuus ja aikuisten matkiminen. Kolmevuotiaan tulisi reagoida musiikkiin tavalla tai toisella. Kolmivuotias radiokanava KLF ainakin reagoi musiikkiin ja tavoitteena on saada myös kuulijat reagoimaan, musiikin kuuntelusta pitäisi tulla hyvä fiilis. Musiikki herättää tunteita, tuo muistoja ja tekee monista hetkistä ainutlaatuisia. Musiikillisia herkkuja kolmivuotias tarjoilee radioaaltojen lisäksi kuulijoilleen netissä ja livenä KLF Kesäklubilla. KLF:n kesäkodissa Lynissä vietettiin torstaina kolmevuotissynttäreitä ja kilisteltiin asiaan kuuluvasti kuohujuomalla. Alkaneelle viikolle on varattu yleisön pyynnöstä KLF Trash-special. Vegasin puolella keinuteltiin torstaina lanteita kuumien sambarytmien tahdissa, järjestyksessään kolmas Tanssi Danielin Kanssa saa tällä viikolla jatkoa ja tanssina on tuolloin vauhdikas jive.

Sarjassamme ”hämmentävää löytötavaraa” esittelen tänään housut. Tässä mustassa vaatekappaleessa itsessään ei sinänsä ollut kerrassaan mitään erikoista, mutta että jäivät sitten asiakkaalta yökerhoreissulla Lynin narikkaan. Housujen noutaja ei kuitenkaan kuulemma poistunut ravintolasta housuitta, vaan mukana oli ollut vaihtovaatteet. Housujakin erikoisempia asioita päätyy löytötavaroihin tässä kohtaa vuotta siksi, että elämme polttareiden kuuminta sesonkia. Ei ole mitenkään omituista, että villi lehmityttö unohtaa lypsyjakkaransa tai että Batmanilta baariin jäävät lepakonsiivet. Viime viikonloppuna yökerhoissamme biletti ainakin viisi riehakasta rytmiryhmää, jotka tekivät parhaansa luodakseen polttarisankarin illasta ikimuistoisen.

On kesäduuneja ja on kesäduuneja. Olen kuullut tarinoita sekä ikimuistoisen ihanista duuneista että kauhutarinaklassikoista. Omista kesätöistäni on jäänyt mieleen parhaiten pesti teemapuistoon kuskattavien lapsiperheiden bussiemäntänä. Teemapuistobussin emäntänä olin pukeutunut asiaankuuluvasti satuhahmopukuun, johon ei onneksi kuitenkaan kuulunut kammottavaa, massiivista irtopäätä. Olen sellaistakin pukua nimittäin joskus pitänyt erään pankin maskottihahmohommia tehdessäni. Irtopääpuvut ovat äärettömän epämukavia ja totaalisen epäkäytännöllisiä. Irtopään sisältä on vaikeaa, jopa mahdotonta, nähdä kunnolla ulos silmäaukoista huolimatta. Lapsiin kompastelun välttäminen irtopääpuvussa vaatii taitoa. Anyways, noihin bussiemäntäkesiin mahtui lapsiperheiden koko kirjo ja tämä duunipaikka tarjosikin mainion mahdollisuuden oppia lisää ihmisluonnosta. Osa perheistä oli oikein jees, mutta joidenkin perheiden jäsenistä oli käytöksen puolesta vaikeaa sanoa, kuka on lapsi ja kuka vanhempi. Asiakaspalvelullisesti tämä oli tavallista haasteellisempaa siksi, että perheitä tuli useista maista ja uhmaikäisen tasolle heittäydyttiin monella eri kielellä. Fiktiiviseen rooliin on kesäksi päässyt tänä kesänä Klovni Pekka. Turun Tähti 2008 kävi moikaamassa meitä viime viikolla ja kertoili omasta kesätyöstään. Teatteritaustan omaava herra on näytellyt koko kesän Rauman kesäteatterin Simpauttaja-näytelmässä ja kivaa on kuulemma ollut. Sitäpaitsi roolihahmo saa heitellä voltteja, joten sirkuskoulutuksesta on ollut tässäkin duunissa apua!

Duuneista puheenollen: blokkarijoukkomme etsii vahvistusta, viikonlopputyötä on sopivalle hakijalle tarjolla heti! Etsimme reipasta, iloista ja työtä pelkäämätöntä tyyppiä mainioon työyhteisöömme. Alan kokemus on tietenkin plussaa. Jos sinä tai joku kaverisi on töitä vailla, kannattaa soittaa mahdollisimman nopeasti allekirjoittaneelle eli Savolaisen Mikaelalle (02-2322111 tai 040-5370152) niin kerron lisää!

Mikaela

14.07.2008

Vuoden seitsemäs kuukausi lomailuttaa suomalaisia oikein urakalla. Monet firmat sulkevat ovensa koko heinäkuuksi ja niinpä puhelinlangat, sähköpostilaatikot ja ovikellot saavat nekin lepuuttaa itseään. Käytössä ovat automaattiset puhelinvastaajat ja sähköpostien lomaviestit. Meistäkin jokainen pääsee viettämään ansaittua lomaa, mutta se tapahtuu vuorotellen. Vahdin vaihto suoritetaan aina jonkun sukeltaessa lomatunnelmiin. Me, jotka teemme toimistohommia näin heinäkuussa, voimme rauhassa suunnitella tulevia kuukausia. Opiskelijabilekauden alku lähestyy, siitä muistuttaa heinäkuuhun loppuva, opiskelijoiden lukuvuoden pituinen kalenterini. Uuden kalenterin tyhien sivujen täyttäminen on aina yhtä hauskaa, tiedossa on kaikkea hubaa!

Kesään kuuluu myös pääsykoetulosten julkaisu ja ymmärrettävästi postipojan uutiset aiheuttavat toisille riemunkiljahduksia ja toisille sitten ihan jotain muuta. Osa opiskelijavalintojen tuloksista on jo julkaistu, osa julkaistaan parin viikon sisään. Huippuhienoa, jos pääsit opiskelemaan. Onnea! Ja jos tällä kertaa jäi pisteitä uupumaan, eipä hätää. Uusi yritys sitten vaan ensi vuonna, moni joutuu hakemaan useamman kerran ennen haaveiden opiskelupaikan ovien avautumista. Taidealalla jo tähänkin saakka opiskellut plokkarimme Mari kävi keväällä läpi Turun Taideakatemian rankat, nelipäiväiset pääsykokeet ja satojen hakijoiden joukosta oma taiteilijamme erottui tuotoksillaan edukseen. Syksyllä alkavat animaation medianomiopinnot, vapise Walt Disney : )

Maanantai. Naapurimaassamme on prinsessa Victorian synttäribileet ja ranskalaiset hilluvat kansallispäivänsä kunniaksi. Teidänkin elämänne on yhtä juhlaa. Lynin Mondaybar, tuo alkuviikon ilahduttaja kutsuu teitä jälleen tänään viihtymään kesäiseen yöhön Turun keskustassa. Ja näette aivan oikein, dj-kaartiimme on pelmahtanut kesän aikana uusi levyjenpyörittäjä, dj Mimmu. Kaukaahan tämä dj ei ilmestyt, ihan tuolta Atlantiksen valtakunnasta. Mondaybar ja Lynin Keittopäivä virittävät teidät mainiosti keskiviikkon Beach Partyihin, joissa korneimmatkin Aloha-paidat sopivat biitsimeininkiin kuin nenä päähän. Torstaina kalenteriinne on merkitty villit syntymäpäiväjuhlat, sillä radioasema KLF täyttää täydet kolme vuotta. Ja samaisena iltana Vegasissa opetellaan samban askelia tanssinopettaja Danielin johdolla. Kuka voi vielä väittää, ettei kesällä muka tapahdu mitään?

Mikaela

06.07.2008

Rantapallona luokses pompin.. Hellemekoille ja palmuprinttipaidoille oli käyttöä keskiviikon Beach Partyissä, joissa viehkeät merenneidot, bikini babet, salskeat surffarit ja hulvattomat kalastajat nostivat maljoja ikuisen kesän tunnelmissa. Beach Partyjen suosio on säilynyt vuodesta toiseen, eikä ihme. Suojaisan Marilyn Bayn rannoilla kun ei sada milloinkaan vettä, musiikki soi läpi yön, palvelu pelaa ja rannalla voi laulaa karaokea, viihtyä pelipöydässä, pyörähdellä tanssilattialla tai tutustua uusiin ihmisiin. Beach Party vol III on luvassa myöhemmin tässä kuussa, joten älkääpäs pakatko hellehattuja ja aurinkolaseja vielä pois!

Suomalaisetkin lantiot liikkuvat, se tuli todistettua torstaina Vegasissa, jossa starttasi lattaritanssien saloihin johdattava Tanssii Danielin Kanssa. Maestron oppiin oli saapunut tanssilattian täydeltä innokkaita ja poppoolla oli huisin hauskaa. Moni luulee syntyneensä rautakankimuotista, josta pois pääsy on mahdotonta. Tanssinopettaja Daniel Ylimäki kuitenkin tietää, että jokainen voi oppia tanssimaan ja lattarien makuun päästyään jäykinkin suomalainen alkaa sulaa. Jo perusalkeet eri tanssilajeista tekevät tanssilattialla viihtymisestä suuremman elämyksen, lattarihenkisiä biisejä soi tänä päivänä yökerhoissakin melkoisen runsaasti. Ensimmäisenä opeteltavana tanssina oli cha cha cha ja tällä viikolla lantio pyörii rumban tahdissa. Opetus alkaa 2230 ja se on maksutonta.

Kissa Karvinen ei pidä maanantaista, mutta meidän mielestämme siinä ei ole kerrassaan mitään vikaa. Kuten monessa muussakin maassa, lasketaan maanantai Suomessakin kategoriaan Industry Night. Tämä taas tarkoittaa sitä, että silloin vapaalle vaihtavat sellaisten alojen ihmiset, jotka viikonloppuöisin ovat itse duunissa. Ravintolatyöntekijät, taksikuskit ja viihdealan väki kuuluvat esimerkiksi tähän poppooseen ja kuten tiedätte, hyvässä porukassa mainiot bileet saa pystyyn päivästä riippumatta. Niinpä Lynin Mondaybar onkin ollut tervetullut lisä maanantaiöiden tarjontaan kaupungin yökiitäjille. Ja tänäänhän on jälleen maanantai. Viikko jatkuu tiistaina Lynin Keittopäivällä, keskiviikkona teidän elämäänne sulostuttaa Lyn Summer Fun ja torstaiyön biletykselle rytmit antaa KLF kesäklubi. Ja lauantaihin asti mennään taas, Lynissä nähdään. Tai Vegasissa. Tai molemmissa.

Mikaela

30.06.2008

Muistattehan, että kesäaikanankin Atlantista voi varata pe ja la synttäreihin, polttareihin ja vaikkapa vanhojen luokkakavereiden kokoontumisajoihin maksutta 22-23. Ainoastaan sellaisina viikonloppuina, kuten DBTL emme tilaa anna käyttöön, mutta pääosin viikonloppujen varaaminen on mahdollista, mikäli joku ei ole jo ehtinyt ensin. Mikäli toivomasi päivä sattuisi olemaan varattu, kerromme lähinnä olevista vapaista illoista. Toisaalta voit jo itse ennakkoon miettiä vaihtoehtoisen päivämäärän, jompi kumpi melko varmasti tärppää. Kunnon bileiden aikaan saamiseksi noudata juhlakansan kokoamisessa ja kutsumisessa periaatetta ”enemmän on enemmän” eli mitä suurempi seurue, sitä parempi meno! Baari palvelee tämän tunnin normaalisti ja musa soi, totta kai. Halutessasi voit järjestää seurueellesi myös pientä ohjelmaa, etenkin synttäri- ja polttaripoppoilla on monesti kilpailuja ja sen sellaista. Lisää tietoa saat parhaiten soittamalla Marilyniin 02-2322111 tai etsimällä ravintolapäällikön käsiisi Lynissä bilettäessäsi! Syksyllä oman ”Atlantiksensa” saavat myös Vegasin asiakkaat, uusien lisätilojen tieltä puretaan jo nyt pois vanhoja varastoja ja sisustusmatskujen tilailu on käynnissä. Uuden musiikkimaailman nimen paljastamme teille vasta lähempänä h-hetkeä!

Yhä vaan syvemmälle kesään mennään, taas huomenna vaihtuu kuukausi. Moni bändi on tehnyt July-nimeä kantavia biisejä. Yksi niistä on näköjään ruotsalainen Katatonia, jonka July-biisin kertosäkessä lauletaan ”I see the bright lights, it’s the month of July” eli ”Näen kirkkaat valot, on heinäkuu”. Hmmm… En tiedä missä kirkkaissa valoissa herrat ovat inspiroituneet heinäkuusta runoilemaan, mutta yökerhovaloihin olette tervetulleita kuukaudesta riippumatta.Jos rantalomaan ei tänä kesänä ole tilaisuutta tai rantafiiliksistä ei saa tarpeekseen, on syytä varata keskiviikkoilta Lynin Beach Partyille. Vain hiekka puuttuu! Hiekkaa varpaiden väliin ei nimittäin kaivannut KLF Kesäklubilla viime viikolla edes oheisessa kuvassa bilettävä Virpi, joka kuvasi Lynissä Kuuma Kesä -hitilleen menevää musavidota ja mukaan pääsi myös asiakkaitamme! Kesätorstaiden KLF on siis täynnä ylläreitä! Vegasinkin asiakkaita hellitään kesän kunniaksi, sillä tästä viikosta alkaen toivotamme Vegasin asiakkaat tervetulleiksi myös torstaisin. Torstaiöiden ohjelmassa on neljänä peräkkäisenä heinäkuun torstaina Tanssi Danielin Kanssa eli telkusta tuttu tanssinopettaja Daniel Ylimäki johdattaa asiakkaitamme tällöin lattareiden huikeaan maailmaan. Joka torstai opitaan yksi uusi tanssi, joita ovat cha cha cha, rumba, samba ja jive. Elokuussa luvassa on vielä Taiteiden Yö Special to 14.8. Opetus on jokaisena iltana täysin maksutonta ja sisäänpääsy on ilmainen, joten tanssin pyörteisiin kannattaa lähteä kauempaakin. Opetus alkaa 22.30, olettehan ajoissa paikalla!

Kirjakaupan kesäalesta olisi syytä löytyä pikapikaa maahis- ja menninkäislajien tunnistuskaavioita sisältävä opus. Vuodesta 1970-järjestetty Ruisrock otti alkuaan mallia Woodstockista ja hippikauden loppumainingeissa kun elettiin, noudatteli yleisön ja esiintyjien ulkoasu tähän sopivaa linjaa. Ja jotkut asiat ne vaan pysyvät vuodesta toiseen: osa festariyleisöstä (ja esiintyjistä) muistuttaa edelleen Hair-musikaalin rekvisiittavaraston testiryhmää. Ruisrockin lisäksi festivaalikansa elävöittää läsnäolollaan viikonloppuna myös kesäistä kaupunkikuvaamme ja kaupungin elävöittämisessä ei koskaan ole mitään pahaa! Ruisrockissa nähdään ja kuullaan tänäkin vuonna kiitettävän kattavasti etenkin kotimaisia rockin ja popin kärkinimiä ja festivaali on monien asiakkaidemmekin vuotuisperinne. Liput hankitaan lompakkoon heti, kun niitä vaan saa ostettua. Päivällä biletetään luonnonhelmassa ja illan viiletessä voi sitten siirtyä sisätiloihin Eerikinkadulle fiilistelemään. Melko suurella todennäköisyydellä festarikärpäsen pureman saaneet tulevat kuulemaan useampiakin jo aiemmin päivällä korvakäytäviin kantautuneita biisejä niin Lynissä kuin Vegasissakin.

Mikaela

23.06.2008

Juhannustaikoja ja juhlamieltä riitti jälleen Yöttömän Yön viettäjille Night Club Marilynissä. Perimätiedon mukaan etenkin lemmentaiat tepsivät parhaiten juuri Juhannusyönä. Moniin taikoihin liittyy elementteinä ruispelto, yksin alasti juoksentelu ja moninaisten kukkien keräily, mutta CityJuhannuksen viettäjät ovat hyviä soveltamaan näitä moderneina versioina. Ruispellon sijaan hyppelehdittiin tanssilattialla, kasvien korvikkeeksi keräiltiin eri värisiä pillejä ja alasti juoksentelu säästettiin jatkoille.

Oheisella potretilla ei puolestaan ole mitään tekemistä Juhannusjatkojen kanssa. Komea nuoriherra on dj Honeyn esikoinen, joka harjoitti musiikkikorvaansa jo äidin vatsassa ollessaan. Kun Honey soitti musaa asiakkaillemme Vegasissa, jammaili vielä syntymätön jälkikasvu innoissaan mukana. Ikäänsä nähden musiikin parissa pitkään aikaa viettäneen muksun omat helistimet alkavat vissiinkin kyllästyttää, joten Honey toi minikokoisen dj-kokelaan testailemaan Marilynin laitteita. Ammatinvalinnanohjaus ja työelämään tutustuminen ovat näemmä aina vain nuorempien ja nuorempien kiinnostuksen kohteena : )

Lynin Sing’n Travel-keskiviikoissa ei lauleta ketään suohon. Ruotsin risteilylle kylläkin. Torstaina alkavat Turun tapahtumakalenterin mukaan Keskiaikaiset markkinat, mutta me pidämme teidät tässä päivässä silloinkin. Olisihan se suht pelottavaa, jos torstaina KLF Kesäklubin musiikkipuolesta vastaisikin DJ Duraselin sijaan yllättäen tuskallisen tylsä trubaduuri luuttuineen tai jos teidät määrättäisiin tekemään katumusharjoituksia heti sisään astuessanne.. KLF Kesäklubilla luvassa on siis ihan jotain muuta, lavalle nousee silloin CatCatin siskoksista Virpi Kätkä. Kaikkien tunteman Sommartidenin suomeksi nimellä Kuuma Kesä versioinut Virpi kuvaa Lynissä musiikkivideotaan ja juuri sinä voit päästä mukaan Kuuma Kesä -videolle! Viikon kuluttua hypähdetään heinäkuuhun ja siksi valotankin teille jo näin ennakkoon hieman Night Club Vegasin torstai-iltoja, jotka starttaavat 3.7. Heinäkuun ensimmäisestä torstaista alkaen Night Club Vegasissa on mahdollista oppia vauhdikkaita tanssiaskelia telkkarista tutun tanssinopettajan, Daniel Ylimäen johdolla. Tanssii Danielin Kanssa on kokonaisuus, jossa joka torstai opetellaan yhden uuden tanssin perusteet. Opetettavien tanssien järjestys on seuraava: 3.7. Cha cha cha, 10.7. Rumba, 17.7. Samba ja 24.7. Jive. Lisäksi elokuulle on varattu Taiteiden Yö Special 14.8. Nämä vauhdikkaat, seksikkäät tanssilajit antavat takuu varmasti uutta potkua kenen tahansa tanssilattialiikehdintään! Tanssiopetus alkaa 22.30, joten paikalle kannattaa kirmata heti kympiltä. Sisäänpääsy on maksuton ja myös tanssinopetus on täysin ilmaista, ikäraja 21. Kunakin iltana osa tanssinopetuksen jälkeisestä musiikista edustaa aiemmin illalla treenatun tanssin tyylilajia, joten askelille löytyy heti käyttöä.

Mikaela

15.06.2008

Rantapallot, uimaräpylät ja muut vekkulit rantavermeet ajettiin sisään viimeistään viime viikolla, kun kesän ensimmäiset Beach Partyt toivat rantaleikit Lynin yöhön. Nämä legendaariset kekkerit tarjoavat biitsihubaa myös niille, joiden hipiä ei siedä auringossa bilettämistä tai merivettä. Asiaan vihkiytymättömät saattoivat alkuun ihmetellä aurinkolasien, snorkkeleiden ja kellukkeiden värittämää hurvittelua, mutta viimeistään kukkalein kaulaan saatuaan pääsi jokainen jutun juoneen kiinni. Life is a Beach ja jatkoa seuraa heinäkuussa! Torstaiyön rytmeistä vastasi jälleen KLF:n kuuma Kesäklubi ja DJ Durasel, joka lupaa pitää elohopean korkealla joka torstai elokuun lopulle niin Fahrenheiteissä kuin Celsiuksissakin riippumatta siitä, mitä säätieteilijät ennustavat.

Huomenna on taas maanantai. Maanantai on viikon ensimmäinen päivä, näin sanoo sanoo jopa kansainvälinen standardi ISO 8691. Standardi tai ei, Lynin kesäkauden viikoilta Mondybar on löytänyt paikkansa ja toivottaa teidät tervetulleeksi yhteiseen olohuoneeseemme viihtymään ja vaikkapa suunnittelemaan Juhannustaikoja. Niiden onnistumiseksi ei tarvitse uhrata itseään sään armoille festareilla alaikäisten joukossa tai hyttysten armoille metsän keskellä, sillä Lyni juhlii perinteisesti Juhannusta kanssanne. Marilynin CityJuhannus lienee muuten yksi maamme pisimpään samassa paikassa järjestetyistä Juhannusbilekokonaisuuksista! Kun jussiksi kaupungista katoajat pakkaavat kuumeisesti tavaroitaan, haalivat ruokatarvikkeita ja järjestelevät kyytejä, voivat CityJuhannuksen vaihtoehdokseen valinneet ottaa rennosti ja bilettää Marilynin öissä maanantaista alkaen ilman yöttömän yön joillekin tuomaa stressiä. Lyn Summer Fun keskiviikossa Sing’n Travel palkitsee taas 20 ekaa laulajaa Viking Linen risteilyillä ja Juhannusaattoa edeltävänä torstaina juhlafiiliksiin virittää KLF Kesäklubi. Juhannusaaton iltana voit rauhassa valmistutua illan hurvitteluun, sillä me hoidamme paikalle puolestasi juhannuskoivut ja videokokko loimottaa screeneillä puoliltaöin. Virvokkeemme ovat taatusti kylmiä eivätkä ne lopu kesken ja toisin kuin festareilla, meillä ei tarvitse pelätä karmaisevien täytebändien kavalkadia tai tutustua bajamajojen inhaan maailmaan. Ja kun aamun valoisina, varhaisina tunteina suunnittelet nukkumaan menoa tai hempeilyä Juhannusheilan kanssa, sinun ei tarvitse jänskätä, onko telttasi vallattu, makuupussiisi pissattu tai yöpaikkasi ehkä kadonnut kokonaan maisemista. Seuraavana päivänä voit käydä kunnon suihkussa, ottaa kaapista puhtaat vaatteet ja suunnata Juhannuspäivän illan viettoon Marilyniin. Small luxuries in life!

Jos piirtäisin kuvan henkilökuntamme osaamisalueista, joutuisin vierailemaan paperitehtaalla saadakseni tähän tarkoitukseen riittävästi paprua. Tästä poppoosta löytyy ravintola-alan osaamisen lisäksi ihan mieletön määrä tietoa ja taitoa monilta muiltakin aloilta. Yksi monitaitureistamme on baarimestarimme Juuso, joka on talon oma kasvatti. Juuso aloitti Night Club Marilynissä seitsemisen vuotta sitten ja on sinä aikana kasvanut näppäräksi ja mainioksi ravintola-alan ammattilaiseksi. Mutta ei tässä vielä kaikki: jokunen vuosi sitten Juuson pitkäaikainen haave toteutui, kun ovet lääkikseen aukesivat. Olemme seuranneet suurella mielenkiinnolla ja ylpeydellä, miten oman Dr Housemme opinnot ovat edenneet. Ensimmäiset vuodet kuluivat nenä teoriapuolen kirjoissa, vähitellen vuorossa olivat jo ruumiinavaukset ja nyt herraa voikin sitten nähdä terveyskeskuksessa tai sairaalassa lääkäriharjoittelussa. Tulevaan ammattiinsa valmistautuva Juuso ei kuitenkaan hylkää Lyniä, vaan tulee edelleen silloin tällöin ilahduttamaan meitä kaikkia baaritiskin taakse!

Mikaela

02.06.2008

Keskiviikkoisin talossa tapahtuu otsikon Lyn Summer Fun alla aina jotain kivaa. Viime viikolla juhlistettiin Sex and the City -leffan maihinnousua pre-partyissä. Telkkusarjana Sex and the City onnistui taannoin tähtinelikkonsa, Carrien, Mirandan, Samanthan ja Charlotten avulla ravistelemaan monia sellaisia luutuneita käsityksiä, joita olisi pitänyt ravistella jo kauan aikaa sitten. Sinkkuelämän tyypit tietävät, ettei menestyminen elämän eri alueilla ole sukupuolesta kiinni. Kyse on asenteesta. Mimmit tietävät myös, ettei sinkkuelämässä ole kerrassaan mitään hävettävää. Siitähän voi tehdä lähes taiteenlajin. Bilettämisestä ei pidä potea syyllisyyttä ja uusiin ihmisiin tutustuminen on elämänkokemuksen kannalta hyväksi. Ja jos äitisi ei puhunut ääneen seksistä, se ei tarkoita, ettetkö itse niin voisi tehdä.Tätä sarjan jatkoksi pyöräytettyä leffaa en ole vielä itse ehtinyt näkemään, mutta Sex and the City bileissä kahden hengen leffalippupaketella palkittiin Sex and the City tietämyksellään loistaneita yksilöitä. Hyvää leffailua! Uuteen kotiin pääsi myös kasa leffan bling bling -henkisiä t-paitoja ja jullareita. Lyn Summer Fun yössä ilahdutamme asiakkaitamme tuttuun tapaan myös karaokella. Viime keskiviikon laulajilla oli taas mahdollisuus laulaa itselleen risteilykortteja, mutta lisäksi he saivat kunnian päästä korkkaamaan juuri painosta saapuneet, päivitetyt karaokelistat. Karaokelistat löydät myös Lynin nettisivuilta!

Virittäydyimme KLF Kesäklubitunnelmiin jo ennakkoon kuuntelemalla autoradiosta KLF:n taajuutta 93.8 MHz. Suomen virallinen kesäradio saa heti aamusta hyvälle tuulelle. Kaikki tuutista läpi ajettava musa on iloista ja juuri sellaista, mitä kesällä on kiva kuunnella. Torstaina tätä aurinkoenergiaa yleisölleen ammensivat livenä KLF:n Timpe ja dj Durasel, jotka starttasivat koko kesän jatkuvan, joka viikkoisen klubin hykerryttävän hyvällä musalla ja sähköjänistyyppisellä liikehdinnällä. KLF Kesäklubin eräs hilpeä erikoisuus ovat masiiviset, tanssikorokkeelta löytyvät bongorummut, joiden funktiota joku ehti kovasti jo ihmetellä. Vastaus bongokysymykseen tulee tässä: KLF Kesäklubissa asiakkaat voivat osallistua musisointiin rummuttamalla bongoilla dj:n musan tahtiin. Kesäklubissa biletetään siis kuin Bollywood -leffoissa ikään, ohjelmassa kun on tanssia, laulua (karaoke) ja rumpumusiikkia : ) Samaiselle korokkeelle nousivat perjantaina Suomen Festivaalimissi -kilpailun tuomarit, jotka simpsakat neitokaiset haastateltuaan tuomaroivat tietenkin myös tyttöjen lavaesiintymistä. Festarimissiltä vaaditaan muutakin, kuin bikinikelpoinen kroppa ja kiva hymy, sillä voittajassa pitää olla särmää. Hiljainen hissukka ei pärjää pr-hommissa kesäfestareilla. Voittajaksi kruunattiin sanavalmis, kansainvälistäkin esiintymiskokemusta haalinut kaunotar Rita Aaltolahti. Tämä parikymppinen vaaleaverikkö on sekä upea ilmestys että valloittava persoona, joten kuuma festarikesä sai arvoisensa nimikkomissin! Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi kiri liiketaloutta opiskeleva Johanna Alitalo ja toisen perintöprinsessan tittelin sai karatea ja hevosurheilua intohimoisesti harrastava Katri Suni.

Kuusitoista vuotta sitten kiinalaiselle rahtilaivalle sattui myrskyssä jonkin sortin onnettomuus ja sen lastina olleet, kymmenet tuhannet kumiankat karkasivat omille teilleen. Tuhannet tuolloin merivirtoihin uineet ankat kiertävät yhtä edelleen maailman meriä ja valtameritutkijat seuraavat näiden erikoisten lintujen ajelehtimista, sillä ne ovat antaneet tiedemiehille paljon uutta tietoa merivirroista. Joka vuosi iloisia pikkuankkoja jää rantaelämän viettjien hyppysiin ja sieltä ne löytävät tiensä uusien omistajiensa koteihin. Kumiankkaepisodin aikoihin perustettiin myös Night Club Marilyn ja vuosittain olemme tarjonneet teille kesän kuumimmat Beach Partyt, joissa noita rantaan ajautuneita kumiankkoja on saattanut hyvinkin vierailla asiakkaidemme seurana. Taas on tilaisuus ulkoiluttaa kumiankkoja tai pukeutua itse sellaiseksi: kesän ensimmäisiin Beach Partyihin sukelletaan keskiviikkona!

Mikaela

02.06.2008

Kesäkuun voi aloittaa Popedan mainion biisin sanoilla: On pitkä, kuuma kesä, ja mä aion elää sen.. Pitkä, kuuma kesä on laitettu tilaukseen ja viime päivät ovat olleet toivottavasti vasta maistiaista. Ainakin meteorologisedän mukaan säiden haltijoilla on edelleen jemmassa aurinkoa. Toisaalta, jos aina on hyvä sää grillata, on aina myös hyvä sää saapua Marilyniin – satoi tai paistoi. Torstaina ja perjantaina tuulet puhalsivat Uudelta Mantereelta, kun teemana oli Jenkkiviikot eli Lyn goes to USA. Dollariamaniassa torstaiyönä asiakkamme nuuskivat pöytien alusia, taulujen taustoja ja porraskaiteita kuin CSI-tutkijat konsanaan. Olimme nimittäin piilottaneet yökerhoomme melkoisen määrän eri kokoisia näköisdollareita, joiden löytäjät saivat pieniä yllärilahjoja. Perjantain kantisiltaa varten olimme tilanneet Atlantin takaa lavatolkulla punasinivalkoista rekvisiittaa asiakkaidemme iloksi. Ovesta sisään astellessaan jokainen eka tunnilla saapunut sai kaulaansa lein, käteensä karnevaalipillin ja sukupuolesta riippuen joko Setä Samuli -hatun tai Amerikka-tiaran. Jaossa oli myös rajoitetu erä Night Club Marilyn 16-v avaimenperiä, samaisen avaimenperän useita vuosia sitten teetätetty edeltäjä on muodostunut varsinaiseksi keräilykappaleeksi. Tätäkään ei siis kannata kadottaa!

Yhtenä päivänä vuodessa kaupungin yössä liikkuu ehkä enemmän upeita pikkumekkoja ja tyylikkäästi puettuja nuoria herroja, kuin kaikkina muina öinä yhteensä. Turussa Gaudeamus Igituria lauloi ja valkolakin sai tänä vuonna yli 1100 opiskelijaa, osa valmistui lukion lisäksi ammattiin kaksoistutkinnossa. Toisten tie lakin luo on ollut pidempi kuin toisten, tutkintoahan voi nykyään sirotella useampaan eri jaksoon. Loppupeleissä on kuitenkin yhdentekevää, tuliko tutkinto kolmessa vai viidessä vuodessa, elämän etappina ja ponnahduslautana tulevaisuuteen valkolakin saaminen on kuitenkin hieno juttu! Ponnahduslaudan alkaneeseen viikkoon tarjoaa puolestaan tänään Mondaybar, kesäkaudella olemme siis kaikkien riemuksi auki myös maanantaisin. Kesäkuun eka viikko on muutenkin täynnä jänskiä juttuja.

Yksi vuoden odotetuimmista leffaensi-illoista on perjantaina, kun valkokankaalle tepastelevat Sinkkuelämää -tähdet. Night Club Marilynin Sex and the City ennakkobileissä keskiviikkona virittäydytään elokuvan tunnelmaan ja jaossa on mm. leffalippuja, virallisia Sex and the City -paitoja sekä julisteita. Keskiviikot kantavat muuten kesällä nimeä Lyn Summer Fun ja leffabileiden lisäksi tälläkin viikolla ohjelmassa on Sing’n Travel, jossa 20 ekaa laulajaa voivat jälleen pokata itselleen Viikkarin risteilykortin. Radioasema KLF:n Kesäklubi tutustuttaa teidät torstaina dj Duraseliin, joka ammentaa kesäyöhön kuumaa musaa eri vuosikymmeniltä viimeisimpiä hittejä unohtamatta. Suomen virallinen kesäradio kuuluu radioaalloilla taajuudella 93,8 MHz eli hillittömän hyviä biittejä voi kuunnella myös kaupungilla kruisaillessa tai iltaan kotona valmistautuessa. Järjestyksessään kymmes Suomen Festivaalimissi valitaan perjantaina. Lynin lavalla pyörähtelee joukko vauhdikkaita mimmejä, jotka kukin ovat valmiita lähtemään mukaan kesän festareille juonto- ja pr-hommiin. Kuka neidoista osoittaa olevansa todellinen Festivaalimissi, sen valitsee perjantaina arvovaltainen tuomaristo. Kisan juontaa Mr Finland, Ville Mononen. Villen lisäksi lavalle nousee muutakin silmänruokaa myös naispuolisille katsojille, sillä kuulemani mukaan kesäisen city-muodin esiinmarssin tekevät yhdessä missikandidaattien kanssa komeat uroot!

26.05.2008

Oi Ihana Toukokuu! Tenttikirjoista saa tehtyä kivoja piknik-pöytiä ja niitä voi hyödyntää nuotionsytykkeenä. Tenttikirjasilpulla voi täyttää kanistereita ja käyttää niitä laiturin painoina nousevan veden varalta. Ja saattavat ne toimia myös kesämökin seinien tiivisteenä. Kaikkea tätä voi harrastaa, mikäli ei aio myydä kirjaa eteen päin tai tarvitse sitä uusintatentissä. Oikeustieteen opiskelijat riemuitsivat rankan lukukauden päätöstä Spring Break -teemalla keskiviikkona ja gallupin perusteella monelta kevään tentit ovat jo onnellisesti ohitse. Suurin osa pykäläviidakossa kahlaajista suuntaa kesäduuniin, joten tämä irrottelu oli täysin oikeutettua ja ansaittua! Kyseessä olivat kevään viimeiset opiskelijabileet ja LEX ry:n jengin lisäksi iloittelemaan oli lähtenyt monen muunkin ainejärjestön ja opiskelijayhdistyksen väkeä, kevätyössä solmittiinkin poikkitieteellisiä suhteita..

Viime viikon virallinen biisi oli eittämättä Teräsbetonin jykevä metallipläjäys Missä miehet ratsastaa ja veikkaisin sen jääneen melko tehokkaasti monien takaraivoon, vaikka Euroviisuissa kavioiden ääni ei voittoon kumissutkaan.Tiistain semifinaalin jälkeen maailmalla huhuttiin metallitotuuden olleen äänestysten ykkönen ja vedonlyöntitoimistot tarkistivat kilvan kertoimiaan. Suomen viisuhistoriaan peilaten jo finaaliin karauttaminen oli kova juttu. Puhumattakaan siitä, miten rohkealla tyylilajivalinnalla ja tulkintakielellä se tällä kertaa tapahtui. Jos kisastudiofiiliksen perusteella olisi viisuvoittaja valittu, ei tuloksesta olisi ollut epäilystäkään: te osaatte nostaa tunnelman kattoon upealla tavalla, olemme ylpeitä teistä! Ja te myös tiedätte sen, että Teräsbetoni kuulostaa edelleen juuri sille kuin sen kuuluukin – ihan ilman viisuvoittoakin!

Tälle viikolle olemme varanneet teille mielikuvitusmatkan Amerikkaan. Joka vuotiseen tapaan Lyn goes to USA torstaista perjantaihin ja näinä öinä kuljetamme teidät Broadwayn valoista villiin länteen ja Hollywoodin kimmellyksestä Casinoiden pelipöytiin.Yökerhomme pukeutuu sinipunavalkoiseen ja henkilökuntamme palvelee teitä tietenkin teemaan sopivissa kostyymeissä. Mielikuvitusmatkan onnistumiseksi suosittelemme jokaiselle amerikkalaiseen unelmaan pukeutumista. Tervetulleita tähtilipputemmellykseen ovat niin inkkarit, länkkärit, leffatähdet, Miss Americat, pörssimeklarit, jenkkifutarit kuin rantaleijonatkin. Torstaina koetaan Dollarimaniaa eli ohjelmassa on aarteenmetsästystä ja perjantaina vietitään sinipunavalkoista kantisiltaa 22-23, tervetulleita kaikki asiakkaamme! Lauantaina on laudaturin arvoinen bileilta, sillä silloin juhlistetaan valkolakkeja. Uusille ylioppilaille olemme varanneet lipunmyyntiin pienen yo-yllärin kirjoitusten läpi kyntämisen kunniaksi! Sunnuntai on lepopäivä, mutta kesäkaudeksi avaamme Lynin nyt myös maanantaisin ja kuukausihan vaihtuu viikon päästä. Night Club Marilynin Monday Bar istutetaan bileviikkopalapelin alkuun 2.6. alkaen, joten jokainen hyödyntäköön sen parhaaksi katsomallaan tavalla edellisen viikon jatkoina tai uuden viikon lämmittelynä. Kesäkeskiviikkoisin voi jälleen laulaa itsensä matkalle, supersuosittu Sing’n Travel palkitsee illan 20 ekaa karaoketulkitsijaa Viking Linen 2-4 hengen risteilykortein. Torstain rytmeistä vastaa 4.6. alkaen Suomen virallisen kesäradion, KLF:n hykerryttävän mehukas kesäklubi, joka saa kädet ilmaan ja lantiot pyörimään. KLF kuuluu kesäkuun alusta radioaalloilla taajuudella 93.8 MHz. Kesälomabuumin kuumimpaan aikaan, heinäkuun alusta alkaen myös Night Club Vegasin asiakaskunta saa lisäbileyön, torstain. Vegasin torstaiöiden ohjelmasta kerron teille tarkemmin ensi kuun puolella.

Mikaela

19.05.2008

Tähän aikaan vuodesta, joka ikinen vuosi, Eurooppa vetää puoleensa filmimaailman tähtösiä kuin hunaja mehiläisiä. Cannesin filmifestivaalit pyörähtivät jälleen käyntiin viime viikolla ja uusien elokuvien katselun lisäksi ohjelmassa on paistattelua parrasvaloissa. Perhosia on vatsassa jokaisella, jonka elokuva pääsee kriitikoiden ja tuomareiden puitavaksi. Tämän festivaalin punaiselle matolle astuminen voi olla elokuvantekijän uralle lottovoitto tai toisaalta jopa tuhota sen. Festivaalissa nähtäville leffoille jaetaan monia palkintoja, mutta tärkein näistä on elokuva-alan arvostetuimpiin palkintoihin kuuluva Kultainen Palmu, Palme d’Or. Yli 60-vuotta vanhan festivaalin historian aikana vain viisi ohjaajaa on palkittu lehvällä kahdesti. Valkokankaan katselu ei kuitenkaan ole tässäkään tapahtumassa ainoa ajanviete, sillä osa festivaalivieraista viihtynee pääosin Cannesin bileissä, joita etenkin viikonloppuna oli lukuisia. Samaan aikaan myös toisaalla, täällä Turussa Eerikinkadulla eli 2741 kilometrin päässä Cannesista toukokuun öistä nautittiin antaumuksella. Vegasin perjantai alkoi kesähäitä silmällä pitäen SuperPolttareilla, jotka olivat järjestyksessään jo kolmannet. Neitokaiset pääsivät testaamaan kykyjään polttariteemaisissa kisoissa ja katsastamaan Punanaamion ideoita polttarisuunnittelijoille. Myöhemmin yöllä naisten mielikuvituksen saivat laukkaamaan VIP Dancers -tanssiryhmän raamikkaat urokset, joiden roolisuoritukset ruskettuneina asfalttimiehinä ja kuumina palomiehinä villitsivät yleisön totaalisesti.

Mutta eivät ne nuoret kollit olleet ainoita, jotka saivat naisten polvet hyytelöksi. Turun yöelämään piipahtamaan oli nimittäin saapunut myös rockin elävä legenda, Remu Aaltonen. Remu on osannut viihdyttää naisia pienestä saakka, kouluaikanakin hän viihtyi välitunnit tyttöjen seurassa narua hypäten. Hurriganesin keulahahmo siemaili perjantaiyön karpalomehua ja viihtyi pilkkuun saakka, vaikka seuraavana päivänä ohjelmassa olikin Tangomarkkinoiden tuomarointia. Lauantain hymypoika puolestaan oli tuore Mr Finland Ville Mononen, joka saapui katsastamaan Lynin ja Vegasin bilemeininkiä nähdäkseen, millaiselta esiintymislavalta hän kesäkuun ekana perjantaina juontaa Festivaalimissi -kilpailua. Hymy oli herkässä koko bilekansalla viimeistään siinä vaiheessa, kun MM-lätkämatsi päättyi Suomen voittoon – Atlantiksen kisastudiossa pronssikin maistui makealta!

Eikä aikaakaan, kun taas jännitetään Suomen edustajien suoritusta, tällä kertaa miehet eivät kisaa luistimet jalassa: Teräsbetonin metallimiehet jyrisevät Euroviisujen semifinaalistagella tiistaina ja Atlantiksessa jänskätään, miten näiden sotureiden biisi Missä miehet ratsastaa uppoaa yleisöönsä. Latteiden, mauttomien, hajuttomien ja värittömien viisujoikujen joukosta Teräsbetoni ainakin erottuu, se on aivan varmaa! Toinen semi kisataan torstaina ja tämäkin ilottelu näkyy suorana Atlantiksen viisustudiossa, eihän niitäkään kisanumeroita voi olla katsomatta! Luotamme vakaasti siihen, että Teräsbetonin tie vie lauantain finaaliin saakka ja nyt kutsummekin teidät kannustamaan pohjolan miehet taas Euroviisuvoittoon! Viisuöiden välistä löytyvät kevään viimeiset opiskelijabileet. LEX ry:n Spring Break on keskiviikon kevätkarkelo, jonka myötä oikislaiset joko jäävät kesälomalle, aloittavat kesäduunin tai asennoituvat rankkaan kesätenttipuurtamiseen.

Mikaela

12.05.2008

Viime viikolla veimme henkilökuntamme autiolle saarelle. Ahvenanmaalla kun on suht rauhallista ennen kesäsesongin alkua. Voisi melkein sanoa, että Maarianhamina oli varattu meille yksityiskäyttöön. Talvihorroksesta heräilevä kaupunki helli meitä upealla, aurinkoisella säällä ja tämä mahdollisti kartoittavan sukelluksen Maarianhaminan terassikulttuuriin. Paikallisten baarimestareiden ilmeet olivat näkemisen arvoiset valtaisan retkueemme pöllähtäessä paikalle, tiskien takana oli äkkiä melkoinen kiirus. Myös taksikeskus oli hämillään, kun tilasimme pirssejä päästäksemme illallistamaan kaupungin toiselle laidalle. Autoja oli ajossa vain muutama, joten ne joutuivat kruisailemaan ristiin rastiin saadakseen meidät kaikki kyydittyä hotellilta ravintolaan ja ruokailun jälkeen taas takaisin. Erikoislaatuista oli sekin, että lähes kirjaimellisesti privaattikäytössämme olivat illalla myös hotellimme yökerho ja kasino, sillä muut asiakkaat pystyi laskemaan yhden käden sormilla. Poppoomme ei moisesta ollut moksiskaan ja biletys jatkui aamun tunteihin. Kuusikymmenpäistä matkaseuruettamme ei saatu tungettua yhteen potrettiin, joten ohessa pieni otos koko konkkaronkasta.

Toinen paparazziotos on torstailta, muikistelevat kundit tottelevat nimeä Vadelmaponit. Tai tottelivat, sillä OPEX ry:n bilebändi heitti Lynissä jäähyväiskeikkansa. Ponien opinnot alkavat olla päätöksessä ja edessä on nyt sitten työelämään siirtyminen. Ja mikäpä olisikaan ollut osuvampi paikka ja tilaisuus jäähyväiskeikalle, kuin Night Club Marilyn ja bilejärjestäjien kiitosbileet ennen kesälaitumille kurvaamista. Vadelmaponit ovat nimittäin useita vuosia hurmanneet opiskelijabileissä ja monta monituista kertaa kivunneet lavalle myös Lynissä. Kiitos ja kumarrus, ponit ovat tervetulleita meille tekemään come backin milloin tahansa. Ne ala-asteen vekarat saattavat joskus kuitenkin olla äärettömän raskaita ja maisemanvaihdosta voi silloin olla hyötyä! Torstaiyön kiitosbileissä jaoimme myös OpiskelijaOskareita vuoden aikana bilejärjestelyissä kunnostautuneille ainejärjestöille ja opiskelijayhdistyksille. Turun kaltaisessa opiskelijakaupungissa on tärkeää, että yhdistykset näkevät vaivaa opiskelijoidensa vapaa-ajan elävöittämiseksi ja siinä erityisen hyvin suoriutuneita on tärkeää myös kiittää. OpiskelijaOskarilla palkittiin tällä kertaa seuraavat bilejärjestäjät: Lex ry, Opex ry, Kemistit, Delta, TSTS, Turun Lääketieteen Kandidaattiseura, Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta, TIO ja Lemppari United eli Trade, Elba ja Tuore.

Night Club Vegasin lavalla nähtiin perjantaina J. Kuusela alias Mikko Mäkeläinen ja hänen mainio bändinsä Myrskylyhty. J. Kuuselan repertuaari koostuu suosituista Suomipoppibiiseistä ja tälläkin kertaa yleisö jammasi täysillä mukana. Tämä ei muuten ollut meidän osaltamme viikon eka kohtaaminen bändin kanssa, sillä törmäsimme poikiin tiistaina laivalla Maarianhaminasta kotia kohti seilatessamme. Tanssiravintolassa nimittäin viihdytti tanssikansaa Mikko Mäkeläinen & Myrskylyhty, eikä heidän fanittamistaan yksinkertaisesti voinut jättää väliin.. Tulevana perjantaina villiinnytämme Vegasissa neitoja, SuperPolttarit on tilaisuus kesämorsioille, kaasoille, kavereille ja muuten vaan häistä haaveileville. Eka tunti on Ladies Only ja tiedossa on kutkuttavaa polttariohjelmaa ja ylläreitä. Punan saavat poskille nousemaan myös illan komistukset, miestanssiryhmä VIP Dancers, joiden show tuo lavalle mm. kuumia palomiehiä, timmejä asfalttikundeja ja tuhmia poliiseja. Nyt tyttöporukka kasaan ja Vegasiin, Girls’ Night Out ei tästä parane!

Mikaela

04.05.2008

Kirjoittelen teille poikkeuksellisesti näin sunnuntaina, sillä maanantaista tiistaihin olemme koko henkilökunnan voimin kevätretkellä Maarianhaminassa. Osa poppoosta tulee kiltisti töihin tiistai-iltana, mutta melko suurella todennäköisyydellä kaikki vapaalla olevat jatkavat kevätretkeä vielä illalla Lynissä. Tiedossa on siis suht vauhdikas ilta, johon ei erillisiä esiintyjähankintoja tarvita : ) Tänään on muuten Ruusun päivä, tekeeköhän tämä fakta elämästä tavallistakin ruusuisemman? Ainakin Wappuna moni näki maailman ihastuttavan ruusuisten lasien läpi, sillä niin kuplivan iloisia ja hyväntuulisia olivat keväiseen työväenjuhlaan jalkautuneet asiakkaamme. Vaikka pidämmekin työntekoa ja työntekijöitä suuressa arvossa, emme kuitenkaan tänäkään Wappuna soittaneet työväenmarsseja. Mikä taitaa olla kaikkien kannalta varsin mainio ratkaisu tästä iäisyyteen, sillä noiden biisien tahdissa bilefiilis tuskin säilyisi.

Yökerhojemme tarjoamien viihdykkeiden lisäksi bilefiilistä voi toki ylläpitää nerokkaasti muillakin tavoilla. Wappuaattona seurasin suurella mielenkiinnolla mm. Lynin terassilla viihtynyttä, hilpeähenkistä seuruetta, joka pelasi amerikkalaisista telkkusarjoistakin tuttua ”Would you rather” -ajanvietepeliä. Peli on olemassa ihan korttiversionakin, mutta mielikuvituksella varustetut yksilöt eivät tarvitse peliin mitään sen kummempia pelivälineitä. Pelin yksinkertaisena ideana on keksiä jokseenkin järjettömiä, outoja, ällöttäviä tai epätodennäköisiä skenaarioita, joihin elämässään saattaisi törmätä. Kahdesta pahasta vaihtoehdosta jokaisen pelaajan tulee aina valita jompi kumpi ja perustella vastauksensa. Eli kumman valitsisit mielummin, päättymättömän ja korviin ylettyvän hymyn vai jatkuvan erektion? Hikoilisitko mielummin sinihomesulatejuustoa vai valkosipulidippikastiketta? Söisitkö mielummin kilon sian silmiä vai kilon kärpäsentoukkia? Muutuisitko mielummin Michael Jacksonin nenäksi vai Pamela Andersonin silikoneiksi? Olisitko mielummin erittäin tulenarka vai vesiliukoinen?

Yökerhomme ovat lukuisien vuosisadan rakkaustarinoiden alkupiste, moni on treffannut oman sydänkäpysensä juuri täällä. Lauantaina Lynissä polttareitaan juhlinut kantiksemme ja tulevan kesän morsian koki illan aikana odotetusti monia flashback-hetkiä. Sulhonsa neito nimittäin tapasi aikanaan Marilynissä, tarkemmin ottaen Lynin Millenium -bileissä vuosituhannen vaihtuessa. Nyt pariskunta on päättänyt rengastaa toisensa ja jatkaa hyvin alkanutta matkaa. Onnittelut! Lauantain kisastudiossa puolestaan jänskättiin Suomen ja Saksan kiekkokamppailua, jossa besserwissereistä tehtiin hapankaalimuhennosta. Suomi siis hyydytti sakemannien virneen ja luukutti tulostaululle numerot 5-1. Keskiviikkona leijonalauman pyöritykseen pääsee Slovakia ja kisastudio Atlantiksessa nostattaa MM-huumaa heti 22 alkaen. Torstaina kiitämme vuoden aikana meillä bileitä järjestäneitä ainejärjestöjä ja opiskelijayhdistyksiä, bilekauden päättyessä järjestämme aina kiitosbileet & jaamme parhaille bilejärjestäjille OpiskelijaOskareita ja kunniakirjoja. Illan live-pläjäyksestä vastaa opettajaopiskelijoiden huima, coverbiiseillä villitsevä bilebändi Vadelmaponit, joka kundien nyt valmistuessa haluaa heittää jäähyväiskeikkansa meillä Lynissä ja nimenomaan näissä kiitosbileissä! Perjantaina livemusaa on tarjolla Vegasin puolella, lauteille nousee tällöin J.Kuusela eli hurmaava Mikko Mäkeläinen kera Myrskylyhty -bändinsä. Tällä keikalla ei valssata ja tangota, sillä J. Kuusela vetää illan aikana yleisönsä suureksi riemuksi hengästyttävän potpurrin Suomipoppia ja rokkia. Tämä on harvinaista ja makeaa herkkua, jota ei kannata missata! Bileviikkoa jatketaan tietenkin vielä lauantainakin, mutta sitä seuraavana päivänä pitää kuitenkin muistaa ainakin yksi asia: sunnuntaina on Äitienpäivä.

Mikaela

01.05.2008

Aina silloin tällöin tulee tarve tehdä ylimääräisiä päiväkirjamerkintöjä, nyt on juuri sellainen hetki. Ensinnäkin muistutan, että perjantaina alkavat sen jäällä, luistimet jalassa pelattavan kumipalasen liikuttelulajin maailmanmestaruuskilpailut. Paremmin lajia tuntevat kertoivat, että kyseessä on jääkiekko ja Suomi on siinä jopa menestynytkin. Kanadasta lähdetään tietenkin hakemaan sitä kirkkainta mitalia, viime vuonna kultaa kiekkoili tämän vuotinen isäntämaa Suomen jäädessä kakkoseksi. Tämän vuoden maailmanmestaruusjäille leijonat ovat saaneet vahvistuksekseen muiden kovien NHL nimien lisäksi myös neljät MM-kisat pelanneen Teemu Selänteen, jonka analyysin mukaan Suomen joukkueen vahvuus näissä kisoissa on joukkueen liikkuvuus. Tämän jalat liikkuu-kiekko kulkee -analyysin paikkansapitävyyttä kokoonnutaan todistamaan Lyniin, sillä Suomen alkusarjan matseilla ilahdutamme teitä lauantaina 3.5. ja keskiviikkona 7.5. Suorat lähetykset tarjoava kisastudio löytyy heti 22 alkaen Atlantiksesta. Lauantaina leijonat saavat rökitettäväkseen lederhosen-joukkueen Saksasta ja keskiviikkona kiekkoa lätkitään kybällä Slovakian maaliin. Kaikki kannustamaan Suomi jatkoon!

Toinen tiedotettava asia: baarimestarimme tarvitsevat viikonloppuvahvuuteemme tiskin taakse yhden uuden ammattilaisen. Haemme joukkoomme siis baaritaitoista ja työkokemusta omaavaa, asiakaspalvelullista ja iloista tyyppiä, joka etsii viikonloppuduunia. Jos kuvaus sopii sinuun tai joku kaverisi saattaisi olla kiinnostunut, kannattaa ottaa luuri käteen ja soittaa mahdollisimman nopeasti Mikaelalle 02-2322111 tai 040-5370152, niin kerromme lisää!

Meneillään olevista Wappuhulinoista kerrotaan lisää ensi viikolla, mutta jo ennen Wappua lämmin ilma houkutteli juhlakansaa kaupungin yöhön sankoin joukoin. Legendaarisen Polkuauto GP:n autoiluhurmoksessa omia joukkueitaan kannusti valtaisa joukko eri ainejärjestöjen ja opiskelijayhdistysten tyyppejä. Insinöörieopiskelijoiden yhdistyksen, TIO ry:n, järkkäämän kisan isotissisimmät osallistujat tulivat lääkiksestä, rallitallin molempia sukupuolia edustaneet ajajat olivat kohentaneet rintavarustustaan valtaisilla lisäkkeillä. Daisarit eivät kuitenkaan siivittäneet ihan voittoon saakka, huippusuoritukseen ylsi nimittäin Turun Ammattikorkeakoulun Opiskelijakunta TUO. Kaasuttelun jälkeiset voitonjuhlat pidettiin perinteisesti Lynissä, missä ihkut varikkotytöt lohduttivat mitalitaistosta tippuneita ja onnittelivat voittajia. Wroom!

Mikaela

28.04.2008

Amerikan Voguen päätoimittaja aiheutti kouluaikanaan rehtorille päänsärkyä lyhentämällä säännöllisin väliajoin koulupukunsa hameenhelmaa luvattoman paljon. Saman sortin koulupukukapinaa ovat kertoneet harjoittaneensa monet muutkin tunnetut henkilöt, joiden kouluissa on noudatettu tiukkaa dress codea. Tunneside koulupukuihin ei aina katkea edes koulun päättymisen jälkeen, sillä esimerkiksi Englannissa on yökerhoja, joihin ei ilman koulupukua tai muuta selkeästi koulumaailmaan liittyvää asua pääse. Myös Lynin keskiviikossa biletettiin koulupukuteemalla ja henkilökuntammekin innostui sonnustautumaan sisäoppilaitoksen tyyliin. Karaokessa karttakeppiä heilutti suht pelottava musiikinope Wilho ja baaritiskin takaa bongasimme mm. matematiikan maikan näköisen Chrisun. Torstain virallinen uusiutuva luonnonvara oli tyttöenergia, Girl Power -bileiden sähköisellä tunnelmalla olisi voinnut valaista vaikka koko Eerikinkadun. Kolmen opiskelijayhdistyksen, TSTS, Elba ja Sykli, X-kromosomit houkuttelivat paikalle odotetusti myös Y-kromosomilliset opiskelijat

Huomenna tiistaina koetaan suurta autourheiluhuumaa, sillä Turun Insinööriopiskelijoiden järjestämä, vuotuinen Polkuauto Grand Prix kokoaa jälleen Varvintorin täyteen kilpailujoukkueita ja hurraavaa yleisöä klo 18 alkaen. Tässä kutsukilpailussa nähdään ainakin seuraavien opiskelijayhdistysten/ainejärjestöjen mainiot, polkevat joukkueet: Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUO, Digit ry, ELBA ry, Delta ry, Turun Lääketieteenkandidaattiseura ry, Trade ry, Turun yliopiston kemistit TYK ry, Asteriski ry, Turun Opiskelevat Restonomit – TUORE ry, TSTS ry, Katko ry, P-klubi ja Opex ry. Varikkotytöt tanssivat, liput liehuvat, poppi soi ja rallitallit puunaavat ajokkejaan sekä harjoittavat asiaankuuluvaa nestetankkausta. Polkuauto GP:n virallisiin jatkobileisiin Night Club Marilyniin suunnataan poikkeuksellisesti jo 21 alkaen. Lisätietoja tästä huimasta spektaakkelista voi lukea PGP:n virallisilta sivuilta www.tio.fi/pgp/. Ja sitten onkin jo Wappu. Jonon ohitukseen oikeuttavia, viiden Euron hintaisia ennakkolippuja voi vielä tiistaina ostaa baarista!

Jokin aika sitten jälkikasvua maailmaan pyöräyttänyt dj:mme Honey viihtyy luonnollisesti musiikin parissa. Hän on kuitenkin myös melkein valmis arkeologi ja niinpä Honey tykkääkin kaivella vanhoja. Äitiyslomalla Honeyn kaivauksista on paljastunut erikoisia löytöjä, nimittäin vanhaa henkilökuntaamme. Kaivaukset ovat mitä ilmeisimmin ulottuneet Hesaan saakka, sillä vanhoja työkavereita moikkaamaan ja Lyniin fiilistelemään oli saapunut esimerkiksi entinen karaokeisäntämme Helppo. Perhepotretissa muikistelevat Helpon ja Honeyn lisäksi Hanna, Sanna ja Hede. Muikisteluun on aihetta myös teillä, rakkaat asiakkamme. Ilmojen lämpeneminen keventää Lynin sisäänpääsyä toukokuun alusta eli torstaista lähtien siten, että joka ilta klo 22-23 sisäänpääsy on maksuton, siis myös viikonloppuna. Poikkeuksena erikois- ja ohjelmaillat.

Mikaela

21.04.2008

Kalevala-eepoksen Lemminkäinen on ehtiväinen tyyppi, joka huseeraa kaikkialla, missä vähääkään on tiedossa actionia. Hän ei kuitenkaan huitele ympäriinsä ihan yksikseen, vaan yhdistää voimansa muiden reipashenkisten hemmojen kanssa. Lemppari United on Lemminkäisenkadulla majaansa pitävien ammattikorkeakoulun opiskelijayhdistysten (Trade, Tuore & Elba) yhteenliittymä, jonka kimppakivabileet olivat jälleen torstaina osoitus yhteistyön voimasta. Alkuillan kutkuttavan rastikierroksen päätteeksi joukkueet suunnistivat rentouttavalle päätösrastille Lyniin, jossa vapaavalintaisiin rastitehtäviin kuuluivat tietenkin mm. karaokemikin varressa heiluminen ja tanssikorokkeen valloitus. Seuraavana iltana Lynin stagelle kipusivat Turun Tähti 2008 finaaliin tiensä kisanneet lavaviihteen nuoret kyvyt, jotka yleisö otti vastaan upeasti. Tuomaristo totesi kisan olevan kovatasoinen, potentiaalia löytyi monesta esityksestä. Aivan omaa luokkaansa osoitti kuitenkin olevansa Klovni Pekka, jonka klovneria show oli kaikkea muuta, kuin perinteinen pellenumero. Sen lisäksi, että itse klovneria oli aivan mainiota, oli esitys erään tuomariston edustajan sanoin ”ällistyttävän älykkäästi rakennettu kokonaisuus”. Turun Tähti -tittelin ja Lynin VIP-kortin lisäksi Klovni Pekka voitti Lontoon reissun. Kakkoseksi kiri lumoava käsilläseisoja-akrobaatti Erika, joka Klovni Pekan tavoin on Turun Ammattikorkeakoulun sirkuslinjan kasvatti. Yleisön suosikin paikka irtosi Lola’s Pussycats tanssiryhmän näyttävälle neitokolmikolle ja erityismaininnan kyvyistään sai tuomaristolta taitava taikurilupaus Joni Suvanto

Night Club Vegasissa vihittiin perjantaina käyttöön Suomen ensimmäinen yökerhossa rahapanoksin pelattava pokeri, Dynamic Poker. Viehkeät puputytöt ohjasivat avajaisvieraat pelipöydän ääreen, missä pelinhoitajat opastivat kaikki halukkaat uuden pelin saloihin ja siitä se sitten alkoi. Nopeatempoisessa Dynamic Pokerissa pelaajat pyrkivät saamaan mahdollisimman hyvän pokerikäden kahdesta omasta ja viidestä yhteisestä kortista, vastustajana pelaajilla on pelinhoitaja. Pokerin ympärillä kävi varsinainen kuhina ja pelipöydästä kuului riemun kiljahduksia suosiollisten korttien kääntyessä esiin. Maksutonta pokeriopastusta on tarjolla myös ensi viikonloppuna sekä perjantaina että lauantaina klo 22.30-23.00, joten jos et vielä ole päässyt tutustumaan Dynamic Pokerin maailmaan, tervetuloa!

Geri Halliwell, se Spice Girlsien punapää, on tainnut nähdä tulevan keskiviikon bileiden mainoksen ja hän ottikin sitten varaslähdön Koulupukubileisiin pukeutumalla koulupukuun jo viime viikolla brittiläisessä talk showssa. Daily Mail -lehden ottamissa kuvissa spaissari poseeraa koulupuvussa ja piikkikoroissa, mikä on varsin mainio yhdistelmä. Keskiviikkona Lynissä biletetään siis koulupukuteemalla, bileiden emäntinä Kauppaoppilaitoksen ihanaiset naiset. Parhaat puvut palkitaan, joten nyt on oiva tilaisuus sonnustautua polvisukkiin, vekkihameeseen ja raitakrakaan! Ja tyttöenergialla jatketaan torstaina. Girl Power bileet ovat Turun AMK:n terveysalan, restonomien ja kestävän kehityksen neitoperhojen tapa toivottaa kevät tervetulleeksi. Mukana bilettävät tietenkin myös opinahjojen ritariperhot. Tällä viikolla voi valmistautua vihdoin myös kevään suureen serpentiinikarnevaaliin, Wappuun. Jonon ohitukseen oikeuttavia ennakkolippuja Lynin Wappuun voi ostaa baarista 5 Euron hintaan!

Mikaela

14.04.2008

Yliopiston maantieteilijöiden ja biologien ainejärjestö Synapsi ry ajoitti 15 Minutes of Fame -julkkisbileensä varsin osuvaan saumaan, valtakunnan turuilla ja toreilla kun velloo tavallista kiivaampi keskustelu julkisuuden biologiasta ja maantieteestä: mistä saa uutisoida, miten sen pitää tapahtua ja miten laajoja vaikutuksia uutisoinnilla voi olla. Väkisin julkisuuteen änkeminen on osoittautunut monille lööppikuninkaille ja -kuningattarille varsinaiseksi kiviriipaksi ja julkisena eläimenä olo ei ehkä sittenkään ole kovin fantsua. Julkisuusjunan saattaa itse saada liikkeelle, mutta sen pysäyttäminen ei välttämättä oikein onnistu. Valokeilassa kylpemistä voi onneksi harrastaa hieman vähemmillä paineilla Atlantiksen City Karaokessa, keskiviikkona näin teki oikislaisten ELSA ry Sångstar -karaokeskaban muodossa. Tuomariston jakamia arvosteluruusukkeita oli neljää sorttia (kirjainkoodeilla ELSA), parhaiden esittäjien rintapieleen päätyi E-ruusuke eli Erinomainen ja lisätreeniin kannustettiin ruusukkella A, Auts! Jos moista kritiikkiä olisi saanut julkkis, voisi hän vetäytyä nuolemaan haavojaan ja turvautua klassikkometkutukseen, valeasuun. Valeasuja nähtiinkin sitten Lynissä ja Vegasissa torstaiyönä, näissäkään bileissä kaveria ei jätetty…

Lynin oven takana sisään pääsyä odotti ennen Ei Teemaa -bileiden alkua muikea, muhkeaviiksinen meksikolaiskolmikko. Tyyppien identiteetin varjelemiseksi puhutaan nyt vaikka Pedrosta, Luigista ja Huanista. Sombreron suojista hombret vinkkasivat olevansa tulossa töihin lipunmyyntiin ja kertoivat, etteivät suinkaan olisi illan ainoat piiloidentiteettiin turvautujat. Tradelaiset olivat tällä kertaa startanneet bileillan keilailukisalla, jossa joukkueet kätkivät identiteettinsä hupaisilla asuilla. Ei Teemaa -teema vapautti mielikuvituksen laukkaamaan ja jokainen joukkue oli voinut sonnustautua mieltymyksiensä mukaan. Roolileikkien pyörteisiin olivat heittäytyneet myös Yliopiston Kemistit, joiden Kaljaviestijoukkueet bilettivät Vegasissa luolamiehinä, merikapteeneina, tirolilaisneitoina, rastafareina ja ties minkälaisina menninkäisinä. Tuleva viikko puolestaan on poikkitieteellinen, keskiviikon Turku Students hellii kaikkia opiskelijakortin omaavia mm. ilmaisella sisäänpääsyllä ja torstaina homman nimi on Lemppari United. Tämä synerginen yö on Lemminkäisenkadulla majaansa pitävien opiskelijayhdistysten (Elba, Tuore, Trade) voimannäyte, joka alkaa rastikierroksella ja päättyy tietenkin Lyniin!

Olemme ylpeitä voidessamme vihdoin tarjota yökerhoasiakkaillemme live-pokeria rahapanoksilla. Night Club Vegas on Suomen ensimmäinen Dynamic Poker -pöydän avaava yökerho, suurta ensi-iltaa juhlitaan perjantaina. VIP-avajaishuumaan klo 22-23 ovat tervetulleita kaikki Vegasin asiakkaat, pokerin avajaisten kunniaksi sisään pääsee maksutta koko illan. Paikalle kannattaa saapua heti kympiltä, sillä ensimmäisellä tunnilla ohjelmassa on ilmaista pokerikoulutusta ja stagelle nousee pikku töpöhäntiä heiluttamaan hurmaava puputyttöryhmä, Bunny Girls. Marilynissä lavaa valloittavat perjantaina Turun Tähti 2008 finalistit, joista joku nousee tuomariston päätöksellä uudeksi tähdeksi ja pääsee palkintomatkalle Lontooseen. Ole mukana seuraamassa, miten hyvin lavaviihteen nousevat kyvyt ovat numeronsa hioneet ja miten he osaavat ottaa yleisönsä. Lavaviihteen esittäjä ei nimittäin milloinkaan saa unohtaa, miten oleellista on muistaa yleisönsä ihastuttaminen – sillehän sitä ohjelmaa esitetään. Turun Tähti kisassa palkitaankin tuomariston suosikin lisäksi myös yleisön suosikki.

Mikaela

07.04.2008

Muistaakseni oma ala-asteen opettajani ei soittanut bändissä tai muutenkaan osoittanut mieltymystä rokkikukkoiluun. Kun joskus järjestimme levyraateja, joihin oppilaat saivat tuoda soittoon omaa lempimusaansa, kysyi hän rock-biisien kohdalla ”Miksi tämän orkesterin laulaja kuulostaa noin kärsivältä, kiduttaako joku sitä?” Toista maata ovat uuden sukupolven opettajaopiskelijat Turun Opexista, vuosittain tässä joukossa syntyy mainioita bändejä. Päivisin nämä pedagogit opettavat lapsille historiaa, uskontoa ja matematiikkaa. Illalla karttakeppi vaihtuu rumpukapuloihin ja piirtoheitin sähkökitaraan. Opexin tuorein bilebändituttavuutemme, Zenifer Anniston, sai yleisönsä odotetusti hihkumaan ja hyppimään. Repertuaariin oli nääs fiksusti valikoitu mukana laulamiseen yllyttäviä klassikoita ja hittejä suomeksi ja englanniksi.

Turun Tähti 2008 toinen osakilpailu käytiin Lynin stagella perjantaina. Hohto ei tässä kilpailussa tarkoita mitään Stephen King -henkisen kauhun herättämistä, päin vastoin. Hohto saa tuomariston ja yleisön ihastumaan näkemäänsä, ilman Hohtoa ei kilpailunumerossa ole kuin kuoret. Jatkoon päässeet numerot edustivat kukin hyvin erilaista tyylilajia, mutta kaikkia yhdisti yksi asia: esitys imaisi katsojansa muutamaksi minuutiksi toiseen maailmaan. Hymyilevä käsilläseisoja Erika sai käsilläseisoen tehdyn, akrobaattisen taituroinnin näyttämään höyhenen kevyeltä, vaikka laji vaatii niin voimaa kuin myös tarkkaa kehon hallintaa. Ja tämä kaikki yhdistyi saumattomasti hyvin valittuun musiikkiin. Lola’s Pussycats ryhmä puolestaan loihti Lyniin kabareetunnelmaa, esteettisesti ja teknisesti hiottu show vietteli ja pääsi jatkoon. Tanssiurheiluseura Fregolinan Baila Casanovasin esitystä katsoessa mieleen tulivat vanhat mafialeffat, kahden miekkosen ja yhden naisen kokoonpanon karismaattisesta lattarieityksestä puuttui vain pakoauto. Jatkoon pääsi myös rytmi veressään syntynyt, salsataituri Carladon. Parin viikon päästä eli perjantaina 18.4. valitaan osakilpailuista jatkoon päässeistä Turun Tähti 2008, jota odottaa mm. palkintomatka Lontooseen. Myös yleisön suosikille on luvassa mainioita palkintoja eli saapukaa kannustamaan omaa suosikkianne!

Lynin Keittopäivä tiistaina avaa jälleen vauhdikkaan viikon. Keskiviikosta lauantaihin teitä palvelevat molemmat kerrokset, kukkea opiskelijabileviikko tarjoaa jokaiselle jotakin. Keskiviikkona Lynissä bilettää ELSA ry eli European Law Students Association ja ohjelmistossa on tällä kertaa karaokekisa ELSA Sångstar, joka osoittaa lainlukijoiden olevan lupsakkaa porukkaa. Julkisuuteen pääseminen vaikuttaisi olevan nykyään monen tyypin tavoitelistalla top kympissä ja myös Turun Yliopiston synapsilaiset haluavat oman palansa julkisuudesta keskiviikkona. Bilsan ja maantieteen opiskelijoiden 15 Minutes of Fame -bileissä Vegasissa nähtäneen mustia aurinkolaseja, kohupareja, haastatteluun pyrkimistä, palkattuja fanijoukkoja ja flirttailua & tekstailua väärien ihmisten kanssa. Turun Ammattikorkeakoulun Trade valtaa Marilynin torstaina, illan teema ”Ei Teemaa” vapauttaa jokaisen luomaan illalle ikioman teemansa. Samaan aikaan alakerrassa titrailevat Kemistit, joiden perinteinen Kaljaviesti huipentuu viimeiseltä rastilta löytyviin bileisiin.

Mikaela

31.03.2008

TSTS:n & Elban jokavuotinen Silliä ja Kuravettä torstaina osoitti lumihangen olevan vain muodollinen este talvihorroksesta heräämiselle. Rastikierrokseen osallistuneet joukkueet ja muu bileväki kirmasivat Lyniin kuin kevätlaitumelle konsanaan. Rastikierroksella nähtiin hoitsujen ja bioalojen opiskelijoiden lisäksi myös keväisiä ritariperhosia muista opinahjoista, insinööriopiskelijoista koostuneessa joukkueessa kisasivat mm. portsarimme Limppu ja Marcus. Kun alkusysäys kohti lämpimämpää vuodenaikaa oli torstaina annettu, siirryttiin kesäaikaan valtakunnassa ihan virallisestikin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Biologisten kellojemme säätämiseksi kehitetty systeemi sotki pahasti ainakin pankkipalvelut ja maksukorteilla maksu oli kyseisenä yönä varsin hankalaa, mitä pahoittelemme. Päivityksiä pankkijärjestelmiin suunnittelevat nörtit eivät taida tietää, että öisinkin on elämää ja että pankkipalveluille on silloinkin tarvetta. Korttipäätteiden jumitus oli siis meistä riippumatonta, taksikuskitkin ilmoittivat heti autoon astuttaessa ottavansa vastaan vain käteistä. Kortit kun eivät toimineet heilläkään millään ilveellä.

Taikoja ja ilveilyä nähtiin sen sijaan perjantaiyönä, kun Turun Tähti -kisan ensimmäinen mittelö toi tähtiä Lynin stagelle. Valmistautuminen kilpailuun alkoi jo hyvissä ajoin alkuillasta, jolloin osallistujat kävivät läpi omia numeroitaan, testailivat dj Mikon & dj Jannen kanssa valoja ja musiikkeja, kertoilivat omasta esityksestään juontaja Kakille, sekä vastailivat Turun Sanomien toimittajan kinkkisiin kysymyksiin. Perjantain osakilpailu oli sekä monipuolinen että kovatasoinen ja finaaliin nostettiin peräti neljä numeroa. Seitsenhenkinen hip hop – ja showtanssiryhmä Abovo Exit vakuutti tuomariston vauhdikkaalla, hauskalla ja upeasti yhteenhitsatulla tanssiohjelmallaan. Raitapukuisten neitokaisten esitys vei katsojat kaltereiden taakse, sillä esityksen nimi oli ”Tiilenpäitä laskiessa”. Pikkukoltiaisesta saakka asioita kadoksiin taikonut raisiolainen Houdinilupaus, Joni Suvanto esitti mainion kolmeminuuttisen taikasikermän ja sai yleisönsä hämmentymään kerta toisensa jälkeen. Myös tuomaristo piti näkemästään, eli herra tullaan näkemään finaalissa. Tampereelta saapui kisan räpsyripsi, drag queen Miss Jan. Jan on valinnut itselleen erittäin haastavan alan (enkä nyt tarkoita vain korkeilla koroilla kikkailua), mutta tuomaristo näki Miss Janissa tähtipotentiaalia ja niinpä kundilla on korkkareille käyttöä Turussa jälleen muutaman viikon päästä. Neljäs finaalipaikka irtosi klovnerialla, Klovni Pekasta ei yksinkertaisesti voinut olla pitämättä. Sirkusalaa opiskelevan Pekan show ”Mä en tykkää pojista” perustui hulvattomaan mimiikkaan ja P-P Peteliuksen biisiin Tra-la-la. Kalpeakasvoinen klovni-parka yritti ilmeiden, eleiden ja musiikin keinoin saada yleisönsä ymmärtämään, että tämä klovni tykkää oikeasti vain tytöistä. Niin yleisö, kuin tuomaristokin nauroivat vatsa kippurassa.

Tähtiä nähdään taas ihan ilman kaukoputkea perjantaina, vuorossa on silloin Turun Tähti osakilpailu vol II. Kisa on toiminut monen viihteen ammattilaisen ponnahduslautana, mutta tärkeää itse kisan lisäksi on myös tapahtuman tarjoama mahdollisuus päästä esiintymään liveyleisön edessä ja testaamaan oman numeron toimivuutta. Eli sitten, kun kotona kokovartalopeilin edessä postailu ja kavereiden kotibileissä esiintyminen eivät tunnu enää haasteelta, on aika ottaa askel kohti suurempaa maailmaa. Perjantain kisaan voi vielä ilmoittautua, hopi hopi soittamaan Mikaelalle (040-5370152). Lyniin kannattaa ilmaantua kuitenkin jo aiemmin viikolla, sillä bileviikko alkaa heti tiistaina, aprillipäivänä. Ja tämä ei siis ole mikään pila. Citykaraokemme tarjoaa esiintymisjanoisille tilaisuuden säteilemiseen mikin varressa sekä keskiviikkona että torstaina ja Torstaina Lynin lavalle nousee myös Opex ry:n muikea coverbändi, Zenifer Anniston. Poppoon repertuaariin kuuluu bilemusaa ulkomaisista hiteistä Suomipoppiin, joten luvassa on kunnon livemeininkiä!

Mikaela

25.03.2008

Eräs hyvä ystävämme teki pääsiäisenä megamokan ja lähti hummailemaan Roomaan. Arvatkaapa, onko yltiökatolisessa maassa pääsiäispyhinä hyvät bileet? No eipä ole. Olisi vaan kannattanut luottaa siihen, että pajunkissapainajaiset voi välttää näppärästi Lynissä tai Vegasissa. Pääsiäismunista saadulla energialla biletys jatkui täällä vielä sunnuntainakin. Hilpeiden pääsiäispupujen vaihturina saimme Lyniin tänään aamusta kaksi tekniikkaduracelia, kun paikalle porhalsivat veljekset Kallio & Kallio. Vanhempi painos eli Jussi on soitellut levyjä Lynissä jo viisitoista vuotta, Kallio Junior eli Jannekin jo joitain vuosia. Nämä tekniikkavelhot pitävät huolta myös yökerhojemme ääni- ja valotekniikasta, tänään ohjelmassa on sekä laitteistojen huoltoa että upouusien härveleiden asennusta. Kaksi yökerhoamme ovat syöneet niin valtaisan määrän erinäistä tekniikkaa, että säännöllinen huolto on välttämätöntä. Olisi kai kohtuullisen ankeaa, jos dj:n ainoa vilkkuva valo olisi taskulamppu ja musiikista vastaisi baarimestarien kuoro..

Ensi viikolla siirrytään jo huhtikuuhun ja tulevana torstaina Turun Ammattikorkeakoulun hoitoalan opiskelijat (TSTS) ja bioalojen opiskelijat (Elba) ottavat varaslähdön aprillaukseen. Silliä ja Kuravettä -bileet eivät aprillihenkisestä teemastaan huolimatta ole mikään suuri höynäytys, vaan joka keväinen, vauhdikas opiskelijaperinne. Homma alkaa nokkelalla rastikierroksella, jonka aikana joukkueita puijataan tekemään yhtä sun toista erikoista ja päätepysäkkinä toimii Marilyn.

Tällä viikolla katsotaan myös tähtiin, sillä Turun Tähti kisa starttaa perjantaina. Ensimmäisessä osakilpailussa nähdään mm. taikuruutta, drag show ja eri tyylien tanssiosaamista. Ennen varsinaista kisaa osallistujat käyvät täällä tutustumassa esiintymislavaan, testaamassa musiikkia ja treenailemassa. Palava halu päästä lavalle, yleisön eteen osaamistaan esittelemään yhdistää kaikkia osallistujia ja ilmassa on jo aistittavissa kevyttä ramppikuumetta. Suomen vanhin lavaviihteen monialakilpailu on vuosien varrella auttanut monia esiintyjiä saamaan esiintymisvarmuutta ja tunnettuutta. Tänä päivänä lavaviihteen ammattilaisina keikkailevat artistit, kuten drag queen Miss Divet, laulaja Mikko Mäkeläinen ja taikuri Pete Poskiparta ovat kukin aikanaan keränneet sulkia hattuunsa Turun Tähti -kisaajina. Tälläkin kertaa osakilpailuista jatkoon pääsevät niin tuomariston suosikit kuin myös yleisön suosikki, joten tulkaahan kannustamaan kisaajia! Koko kilpailun voittaja palkitaan matkalla viihteen metropoliin, Lontooseen. Ja vielä ehtii myös ilmoittautua toiseen osakilpailuun, joka järjestetään perjantaina 4.4.2008. Soita allekirjoittaneelle (040-537 0152) ja ilmoita itsesi tai ilmianna esiintymistaitoinen ystäväsi!

Mikaela

17.03.2008

Turun yliopiston oikeustieteenopiskelijat valloittivat kaupunkia kansainvälisissä tunnelmissa koko viime viikon. Pohjoismaista saapuneiden lainlukijoiden keralla käytiin ekskursioilla päivisin, yöt ja illat oli varattu monimuotoiselle juhlinnalle. Tiiviin viikko-ohjelman puolivälistä, keskiviikon kohdalta löytyivät Afterwork -bileet Lynistä. Lexiläiset toimivat esimerkillisinä emäntinä ja isäntinä opastaessaan ulkkarivieraitaan suomalaisen yöelämän saloihin. Bile-eläimet jaksoivat aamuun saakka, mutta torstaina puolilta päivin treffasimme uudelleen, tällä kertaa Vegasissa. Vuorossa oli perehtymistä suomalaiseen rahapelilainsäädäntöön Raha-automaattiyhdistyksen luennolla, lounastusta ja casino-puolen käytännön testausta. Omaa osaamistaan testasivat samana iltana myös Opex ry:n bilettäjät, tämän poppoon valitsema laji oli karaoke. Marilynissä kisailtiin nimittäin Opexin Ponnahdus Pinnalle -karaokeskabassa ja kuten arvata saattaa, opettajanplantut lauloivat sydämensä kyllyydestä. Osa kisaajista pyrki hurmaamaan tuomariston laulun lisäksi myös asuvalinnoillaan. Niinpä näimmekin mikrofonin varressa mm.vekkuleita pikku kaniineja.

Vegasin valtasi torstaina Turun Kauppakorkeakoulun Millionaire’s Club, jonka osallistujat näyttivät kerrassaan upeilta! Komeat, mustiin pukeutuneet herrat ja coctail-mekoissaan säteilevät neitokaiset olivat totisesti ymmärtäneet, mistä teemassa oli kyse. Hommahan on niin, että mitä paremmin bileväki asennoituu teemaan esimerkiksi pukeutumalla sen mukaisesti, sitä upeammat bileet on tiedossa. Millionaire’s Clubin live-osuudesta vastasi Trout & the 4 P’s, Kauppakorkean mainio bilebändi

Pääsiäisaika alkaa Palmusunnuntaina ja yleensä ovikelloon heräämisellä. Pikkuruiset virpojatrullit ilahduttivat meitä perinteisesti useaan otteeseen. Nämä naapuruston innokkaat vekarat oli puettu huolellisesti asiaan kuuluvilla huiveilla ja essuilla ja päiväkodissa tai koulussa askarrellut pajunoksat oli koristeltu kivoilla kreppipapereilla ja värikkäillä höyhenillä. Pääsiäisperinteitä vaalitaan myös Lynissä ja Vegasissa. Vaikka tanssilattia ei kasvakaan rairuohoa, tarjoamme teille kuitenkin taas vaihtoehdon mämmille ja suklaamunaähkylle. Pääsiäisen kunniaksi Night Club Vegas on avoinna torstaista lauantaihin, Night Club Marilyn tiistaista sunnuntaihin. Pääsiäispäivänä eli sunnuntaina ilahdutamme teitä 22-23 ilmaisella sisäänpääsyllä!

Mikaela

10.03.2008

Poikkitieteellinen bileviikko oli kokoelma pitkiä perinteitä, tasavuosijuhlahumua, opiskelijayhdistysten suurta synergiaa ja salaisten agenttien seikkailuja. Deltan legendaarisen Kaljaviestin maalilinja löytyi Lynin ovelta ja samaisena keskiviikkona James Bondin vaiheista innoitusta imenyt P-Klubi testasi agenttielämää Vegasissa. Ammattikorkeakoulun insinöörien ja restonomiopiskelijoiden (TIO & TUORE) torstaiyön elohopeaa nostettiin joka keväisen perinteen mukaisesti Haalarit Liekeissä -teemalla, samalla kun Anglica ry:n Big50-bileissä nostettiin maljoja tasavuosia täyttäneelle, Yliopiston englanninlukijoiden ainejärjestölle.

Suomen koulujen juhlasalit täyttyivät taas tänään aamu yhdeksältä ylioppilaskirjoituksiin osallistujista. Ylioppilastutkintolautakunnan mukaan kirjoituksiin on tänä keväänä ilmoittautunut 40 985 valkolakkia halajavaa, tänään vuorossa on äidinkielen koe. Kirjoitukset jatkuvat jotakuinkin maaliskuun loppuun saakka ja me toivotamme menestystä kaikille koitokseen osallistuville! Oman yo-proggiksensa ovat jo aikanaan hoitaneet tämän viikon bilejärjestäjät, jotka ovat sittemmin huhkineet tiensä myös jatko-opintoihin. Jo tiistaina Lynin eteen kurvailee bussilastillinen yhteiskuntatieteiden ja kasvatustieteiden opiskelijoita, jotka Lähiökierroksen päätteeksi saapuvat meille jatkoilemaan. Turun Yliopiston oikeustieteenopiskelijoilla on meneillään kansaivälinen viikko, vieraita LEX ry:lle on saapunut useammastakin Euroopan maasta ja viikon asiapitoisemman ohjelman vastapainoksi tarvitaan tietenkin jotain keventävää. Niinpä keskiviikon ilta Lynissä kantaakin nimeä International Afterwork Party. Kansainvälisyys jatkuu myös Vegasissa, jossa kolmen kielten lukijoiden ainejärjestön yhteenliittymä, Anglica, Germanica & Forum Romanum, valmistautuvat pääsiäiseen. Pääsiäistipuilta ja -pupuilta ovat tällä kertaa ruuvit ja mutterit hukassa eli tervetuloa metsästämään! Muistatteko, millaista oli ala-asteen open johdolla laulaminen? No, muistia voi virkistää helposti torstaina, kun opettajaksi opiskelevat eli Opex ry etsivät karaokessa pinnalle ponnahtajaa, homman nimi on siis karaokeskaba Ponnahdus Pinnalle. Musiikkia tarjoilee yllin kyllin myös Kauppakorkean Millionaire’s Club Vegasissa, sillä lavalle nousee Kauppakorkeakoulun oma, karismaattinen bilebändi Trout & the 4 Ps. Solistina bändillä on Idolsistakin tuttu komistus, Jouni Orenius. Näiden öiden jatkoksi laitetaan vielä villi viikonloppu, joten on täysin ymmärrettävää, mikäli sunnuntain vietätte noidiksi pukeutuneina ja kiertelette vieraiden ihmisten ovilla pajunoksia vimmatusti heilutellen. Silloinhan on dominic palmarum eli Palmusunnuntai.

Joskus teistä ehkä tuntuu, että työntekijämme lähes asuvat täällä. Vapaa-aikaansa he kuitenkin käyttävät monipuolisesti ja henkilökuntamme urheiluharrasterepertuaari onkin melkoinen: heitä voi bongata mm. salibandykentältä, hevosurheilun parista, tai vaikkapa painimatolta. Monien kilpailukalenteriin mahtuu niin paikallisia, valtakunnallisia kuin kansainvälisiäkin kisoja. Night Club Marilynin turvallisuusvastaava Janne edusti Suomea vapaapainin amatöörien PM-kisoissa, Kööpenhaminassa maaliskuun alussa ja voitti alle 76-kiloisten sarjassa hopeaa!

Mikaela

03.03.2008

Kuten tiedätte, pitkän kaavan mukaan tarjoilut aloitetaan aina alkupaloilla. Marilynin Keittopäivä tiistaina starttaa huiman kattauksen, josta löytyy jokaiselle jotakin. Keskiviikkona kaupunkia valloittaa yliopiston Delta ry:n legendaarinen Kaljaviesti, jonka maali ja voitonjuhlabileet löytyvät tietenkin Lynistä. Vegasin yössä voi samaisena keskiviikkona heittäytyä salaiseksi agentiksi, P-Klubin James Bond -teemaisissa bileissä timantit ovat ikuisia ja jokainen on kultasormi. P-klubi antaa tiedustelupalvelumme mukaan illan agenteille valtuutuksen ”License to Party”. Torstaina lämpö nousee taas huippulukemiin, sillä Marilyniin rantautuvat TIO ry ja TUORE ry. Bilekansalla on Haalarit Liekeissä, that’s for sure! Night Club Vegasiin voi kirmata 50-v synttäreille ilman kutsukorttia, kun yliopiston englanninlukijoiden ainejärjestö Anglican opiskelijat juhlistavat puolivuosisataista taivaltaan hurvittelemalla oikein olan takaa. Kaikki kuokkavieraat ovat sydämellisesti tervetulleita eikä englantiakaan tarvitse osata : ) Herrashenkilöt huomio: muistakaahan helliä neitoja lauantaina, Kansainvälinen naistenpäivä on erinomainen tilaisuus testata unelmien prinssin roolia!

Tällä kertaa olen virallinen ulkomaankirjeenvaihtajanne, sillä tämä postitus tulee teille Las Vegasista. Olemme täällä joka vuotisilla, maailman suurimmilla yökerhoalan messuilla haistelemassa uusia tuulia. Tapahtuma on must kaikille niille, jotka tahtovat päästä tutustumaan uunituoreisiin ideoihin ja tuotteisiin ensimmäisten joukossa. Messuosastoilta, joita on tuhansia, löytyvät äänentoistolaitteet, valaistusratkaisut, ravintolalaitteet, ohjelmapalvelut, yökerhosisustuksen trendit ja materiaalit sekä uusimmat tiskin takaa myytävät tuotteet. Messujen lisäksi kierrämme Las Vegasin uusimpia ruokaravintoloita, kasinoita, baareja ja yökerhoja katsastaen palveluita ja sisustusratkaisuja. Kamera ja muistikirja kulkevat mukana kaikkialle. Tämä valomeressä öisin kylpevä kaupunki on kuin suuri ideoiden koelaboratorio, jossa mikään ei tunnu olevan mahdotonta. Meidän missiomme on löytää ideoita yökerhoihimme, mutta etenkin Night Club Vegasin tulevaan laajennukseen. Laajennuksen myötä Vegasiin saadaan Lynin Atlantiksen tapaan toinen, erillinen musiikkimaailma rock-hengessä. Seuraa päiväkirjamerkintöjäni, niin saat tietää uutuuksista ensimmäisenä! Myös turvallisuuspäällikkömme Jarkko bongasi tuoreita juttuja, sillä rytmiryhmämme herrat löysivät jälleen Playboyn yökerhojen osastolle, puputyttöjen keskelle. Suomalaisen komeuden edessä polvet menivät hyytelöksi tällä kertaa Playmate of the Year 2007 tittelin ansainneella Sara Jean Underwoodilla.

Härvelit, vempaimet ja kaikki äänentoiston ja valojen maailmasta tarjosivat dj Roylle huiman mahdollisuuden päästä näyttämään, miten eurooppalaiset huipputiskijukat hoitavat homman kotiin ja saavat yleisönsä hurmoksiin. Amerikkalaiset kollegat olivat kovasti sitä mieltä, että Royn osaamiselle olisi käyttöä minä päivänä tahansa missä tahansa Las Vegasin kymmeniä tuhansia asiakkaita vetävissä yökerhoissa. Herra hymyili vinosti ja totesi, ettei täältä saa yhtä aidon vaaleaa aamiaisseuraa kuin Suomesta. Amerikkalaiset levynpyörittäjät harkitsevatkin nyt vakaasti mantereen vaihtoa!

Palataksemme vielä aiemmin mainitsemaani Vegasin laajennukseen.. Uusia, mainioita ideoita on taas löytynyt ja niiden työstö alkaa heti jalkojen palatessa Suomen maaperälle. Jo ennen tilojen laajennusta monipuolistamme yökerhomme palveluja: huhtikuussa Night Club Vegasin kasinopelitarjonta laajenee. Black Jackin, Ruletin ja LOISTO-pelien lisäksi tarjoamme teille live pokeria! Olemme yksi ensimmäisistä yökerhoista Suomessa, jonka asiakkaat pääsevät viihtymään RAY:n Dynamic Pokeri -pöytään. Pokeriensi-iltaa odotellessa voi Dynamic Pokeriin käydä tutustumassa Raha-automaattiyhdistyksen sivuilla osoitteessa http://www.pelaamo.ray.fi

Mikaela

23.02.2008

ELSA eli European Law Students’ Association on maailman suurin oikeustieteen opiskelijoiden ja nuorten lakimiesten järjestö. Jäseniä on yli 40 maassa ja 160 yliopistossa. Järjestön tarkoituksena on sekä edistää eri kansallisuuksia edustavien oikkareiden kanssakäymistä että alan kiemuroiden kansainvälistä tuntemusta. Turun ELSA järjesti Lynissä torstaiyönä kansainväliset Kevätkeittobileet, joissa oikislaiset perehtyivät pykälien sijaan innokkaina ihan muihin aktiviteetteihin. Vegasin puolelta puuttuivat samana iltana vain Dr House, Dr No ja Dr Jekyll – sen sortin lääkärifiktiosta oli kyse. Tämän vuotiseen Speksi -musiikkilaulutanssinäytelmään valmistautuvat lääkisläiset treenasivat näytelmän kaikkia osa-alueita intohimoisesti mainioissa ennakkobileissään. Tohtorinplantut diagnosoivat kilvan toisiaan ja parannuskeinoja mietittäessä totesivat: ”onneksi meiltä löytyy hoitoja”. Lavalla nähtiin katkelmia näytelmästä, jossa mm. kaapataan lasten mielikuvitusta imurilla. Speksi on siis lääkisläisten itsensä alusta saakka urakoima näytelmä ja tämän vuotinen on Turussa jo kahdeksas laatuaan. Erilaisia speksejä esittävät myös monen muun kaupungin lääkisläiset ja teekkarit. Kutkuttavaksi näytelmän tekee etenkin sen interaktiivisuus: yleisö voi puuttua näytelmän kulkuun huutamalla ”omstart!” missä kohtaa näytelmää tahansa ja tällöin meneillään oleva kohtaus tulee tehdä uudelleen improvisoiden. Esityksiä Linnateatterissa on välillä 3.3.-10.3., eli niitä ei ole hirmu monta. Lisätietoa lipuista voi kysellä tuuppaamalla meiliä osoitteeseen lipunmyynti@turkuspeksi.com.

Seuraava bileviikko alkaa jälleen tiistaista ja lauantaihin mennään tukka putkella. Keskiviikosta olemme rakentaneet yltiöpäisen opiskelijaystäävällisen, sen huomaa jo opiskelijakorttia lipunmyynnissä näyttäessään. Sisään pääsee nimittäin kyseisellä lärpäkkeellä ihan ilmaiseksi. Opiskelijabudjetin matkakuumetta nostatamme palkitsemalla illan 20 ekaa karaokemikkiin tarttuvaa Viking Linen risteilykortilla. Torstain värikoodi on musta ja valkoinen, black & white. Nämä värit ovat aina in. Eläinkunnassa tämän ovat huomanneet ainakin seeprat ja dalmatialaiset, opiskelijamaailmassa klassikoihin kallistuvat tällä kertaa Yrkeshögskolan Sydvästin matkailulinjan tyylitietoiset neidot ja herrat. Jos tahtoo tehdä mainstreamista poikkeavan, mustan, valkoisen tai mustavalkoisen sisääntulon, voi harkita esimerkiksi seuraavia asuja: nokikolari, enkeli, viikatemies, leipuri, pianon koskettimet, tikkataulu tai harakka. Vaikka samaisena päivänä onkin Kalevalanpäivä, ette tule kuulemaan kanteleen soittoa, vaan hyvää biletysmusaa ja huimia karaoke-esityksiä! Ja 29.02 perjantaina onkin sitten aika karata kotoa Lyniin ja/tai Vegasiin oikein hyvällä syyllä: silloin on Karkauspäivä, eli kuukaudessa on yksi päivä normaalia enemmän.

Suomen vanhin lavaviihteen monialakilpailu, Turun Tähti tuo esiin jälleen osaamista laidasta laitaan ja ilmoittautumisia otetaan vastaan kaiken sortin taitajilta. Olitpa sitten venyvä ja paukkuva akrobaatti, hysteerisen hauska koomikko tai imitaattori, upea drag queen, hämmentävä taikuri, jalkatyöskentelyllä yleisöä hurmaava tanssija tai näyttävän taistelulajin seuraava Jackie Chan, ilmoittaudu ihmeessä mukaan kilpailuun! Musiikin maailmasta tervetulleita ovat laulajat taustanauhoilla ja yhden instrumentin sooloesitykset. Osakilpailuja on kaksi (pe 28.3. ja pe 3.4.), kumpaisestakin valitaan perjantain 18.4. loppukilpailuun tuomariston suosikit sekä yleisön suosikki. Kisamenestystä palkitaan tuotepalkinnoin ja koko kisan voittaja pokkaa itselleen matkan viihteen metropoliin, Lontooseen! Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Mikaela Savolainen 040-5370152, mikaela@clubmarilyn.fi

Mikaela

18.02.2008

Mallimaailman ammattilaiset tietävät, että menestymiseen alalla tarvitaan muutakin kuin nätti naama ja treenattu kroppa. Tärkeitä ominaisuuksia ovat mm. lavasäteily, esiintymisvarmuus ja muuntautumiskyky. Samantekevää ei ole myöskään se, mitä malli suustaan päästää. Night Club Marilynissä perjantaina järjestetyssä Mr Turku -kisassa nostetta omalle mallinuralleen haki seitsemän komistusta. Kilpailu oli hyvinkin kiintoisan kansainvälinen, sillä edustettuna oli viisi eri kansallisuutta! Kisaajien päivä alkoi treeneillä jo iltapäivällä, osalle kisa oli ensikosketus lavaesiintymiseen. Näytöksen askelkuvioiden muistaminen on vain alkua, kokonaispaketin pitää toimia. Lavalla pitää osata liikkua esiteltävästä vaatteesta riippumatta musiikin mukaan ja muut esiintyjät huomioiden, olemus ei voi olla tönkkösuolattu eikä ilme mitäänsanomaton tai synkkä. Niin käy monesti, kun jänskättää liikaa. Jännitystä onneksi helpotti porukan mainio yhteishenki. Tuomariston piinapenkkiin jokainen kuitenkin saapui yksin, viihteen ja muodin ammattilaiset tenttasivat kandidaatteja ennen lavaosuutta saadakseen paremman kuvan kunkin kundin esiintymiskyvystä ja sanavalmiudesta. Mr. Turku kisan voiton vei kaarinalainen, 21-vuotias Miikka Kesäläinen. Ulkonäön lisäksi kohdallaan olivat lavaesiintyminen sekä puheenlahjat. Vuosien kilpatanssiharrastus ja elektroniikkamyyjän työ ovat epäilemättä vaikuttaneet positiivisesti! Miikka hurmasi yleisön totaalisesti ja pokkasi myös yleisön suosikin tittelin. Perintöprinsseiksi nousivat abiturientti Oscar Ekholm ja kokki Dimitri Samoilov. Miikka nähdään edustamassa Turkua vuoden 2009 Mr. Finland kisoissa!

Uutisten mukaan myös amerikkalainen astronautti viettää aikaa Atlantiksessa. Totta se on. Kyseessä ei tosin ole Lynin Atlantis, vaan avaruussukkula, jonka pitäisi saapua maan kamaralle keskiviikkona. Jos avaruussukkula laskeutuisi Turkuun, voisi astronautti siirtyä näppärästi Atlantiksesta toiseen ja tulla kanssamme laulamaan karaokea Turku Students -bileisiin. Jos herralla olisi opiskelijakortti, pääsisi hän maksutta sisään. Ja seuraavan matkansa hän voisi tähtisumun sijasta tehdä Itämeren alloilla, jaossa kun on taas kahdellekymmenelle laulajalle Viking Linen risteilykortteja! Ja mikäs täällä on laulellessa, nythän on talvilomaviikko, aiemmin hyös hiihtolomana tunnettu vapaa. Koululaiset kirmasivat koulujen ovista helmikuun hangille koko maassa ensi kertaa jo vuonna 1933. Hangista ei juurikaan tässä kaupungissa voi puhua, joten suosittelen toisen sorttisia aktiviteetteja talven keskelle.

Talvilomaviikkoanne elävöittävät torstaina Lynissä oikeustieteen opiskelijat, ELSA ry:n bileiden teema on Oikislaisten Kevätkeitto. Samaan aikaan Vegasin puolella hurvitellaan lääkisläisten seurassa Speksi 2008 -musiikkitanssinäytelmän ennakkobileissä. Jo kahdeksatta kertaa lääketieteellisen opiskelijat ovat luoneet huiman ja kutkuttavan spektaakkelin, jossa yleisön interaktiivisuus on tärkeässä osassa. Kun joku yleisöstä huutaa kesken esityksen ”omstart!”, esitetään meneillään ollut kohtaus lauluineen kaikkineen uudelleen, mutta improvisoiden. Näytelmän esitykset starttaavat Linnateatterissa maaliskuun alussa. Lisätietoja Speksi 2008 -näytelmästä saa torstain bileissä ja lähiaikoina sivuilla www.turkuspeksi.com

Mikaela

11.02.2008

Karnevaalikuukausi helmikuu tekee keskiviikoista sekä erityisen opiskelijaystävällisiä että tavallista palkitsevampia karaokessa kunnostautuville. Opiskelijakortti nimittäin oikeuttaa maksuttomaan sisäänpääsyyn ja kaksikymmentä ensimmäistä mikrofonin varteen uskaltautuvaa palkitaan Viking Linen bonuskorteilla. Viime viikolla itsensä risteilemään lauloivat ensimmäiset onnelliset ja tällä viikolla sama huba jatkuu! Lunta sai laskiaisviikolla etsiä suurennuslasilla, mutta Traden poppoota moiset pienet yksityiskohdat eivät häirinneet. The Amazing Pulkka Race kisattiin torstaina Hirvensalon rinteissä, jonka jälkeen nämä talviurheilussa kunnostautuneet kaupan alan tulevaisuuden toivot pelmahtivat Marilyniin lämmittelemään itseään ja toisiaan. Suuri urheilujuhla sattui sijoittumaan samaan saumaan kiinalaisen uuden vuoden kanssa, joten rotan vuosi käynnistyi tyylillä!

Itämeren aallot ovat ihmeissään, sillä merta ovat sunnuntaista saakka valloittaneet Goom-risteilijät. Laiva on kolme päivää varsinainen riemukupla, ohjelmistossa on mm. KalsariWiuhahdusta ja LeikkiLaulun PM-kisaa. Eri puolilta Suomea koottu Goom Staff valmentautui laivaan asumiseen perjantaina Night Club Vegasissa. Toisiinsa tutustumisen lisäksi staffilaiset synkronoivat aivonsa ja asenteensa kolmipäiväiseen siten, etteivät lukemattomat, käsittämättömät tilanteet ja kysymykset pääsisi yllättämään puun takaa. Samaisena iltana juhlatuulella olivat myös juuri opintonsa päätökseen saaneet, valmistujaisten jatkoille saapuneet Turun Ammattikorkeakoulun restonomit. Onnittelimme Goomin Staffia jo ennakkoon kärsivällisyydestä ja restonomeja loppuun saatetuista opinnoista!

Tämä viikko alkaa tiistaina Kompleksilla. Kyseessä ei ole minkään sortin patoutuma tai henkinen estymä, vaan Turun Yliopiston sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön opiskelijoiden riemukas, sitsien jatkoille ilmaantuva ainejärjestö. Keskiviikolle olemme jälleen varanneet teille Turku Students -illan, eli opiskelijakortti mukaan (maksuton sisäänpääsy!) ja karaokea laulamaan (jaossa taas Viking Linen Bonuskortteja!). Samaisena iltana monessa lukiossa vietetään potkiaisia, kun lukion toista vuosikurssia kahlaavat syrjäyttävät yo-kirjoituksiin valmistuvat abit uusina koulun ’vanhimpina’. Meille täysi-ikäiset abiturientit ovat tervetulleita sekä keskiviikkona että penkkaripäivänä eli torstaina! Torstai on myös Ystävänpäivä ja ilmassa on lämpöä ja lempeä. Asteriski ry:n ja Kanta ry:n Safe Sex Valentine Vegasissa saattaa yhteen ainakin informaatioteknologian uroot ja suomen kielen opiskelijaneidot. Pikkutuhma asustuskaan ei ole näissä bileissä pahitteeksi. Kuvittellisia keskustelunavauksia: ”Sun emolevy on aivan upea, haluaisitko kertoa lisää ominaisuuksistasi?”, ”Lähdetkö jakamaan algoritmeja tanssilattialle?”, ”Jos tahdot, kerron kahden kesken, millaisia sinua tarkoittavia synonyymeja olen illan aikana keksinyt..”, ”Voisitko läheä taivuttamaan minua sijamuodoissa?”. Myös Lynin puolella tunnelma on Valentine’s bileissä perinteisesti kiihkeä, Ystävänpäivässä on sitä jotakin. Miten olisi serenadi omalle murulle tai rakkaudentunnustus uudelle ihastukselle laulun sanoin?

Mikaela

04.02.2008

Hei hulinaa, helmikuu on alkanut! Turun Lääketieteen Kandidaattiseura hummaili keskiviikkona Aatami ja Eeva -teemalla, silminnäkijöiden mukaan seikkailu Lynin paratiisitunnelmissa oli villiä ja vapaata. Aatami ja Eeva ovat sinänsä mielenkiintoinen pari, että perimätiedon mukaan Aatami oli tylsistynyt yksikseen hengailuun ja hänen kylkiluustaan luotiin kaveriksi Eeva. Tämä oli maailmanhistorian ehkä erikoisin sikiäminen, enkä tiedä olivatko A ja E näin sukua toisilleen. Tanskalaistutkijat olisivat tämän selvittääkseen vain katsoneet paratiisin asukkien silmien väriä: viimeisimmän tutkimustiedon mukaan kaikki maailman sinisilmäiset ovat nimittäin jotain kautta sukua toisilleen! Torstain yllättävistä yhtälöistä vastasi matemaatikoiden ja fysiikanopiskelijoiden nerokas ainejärjestö Delta, joiden johdolla kuiva kausi eli tipaton tammikuu skoolattiin virallisesti päättyneeksi kalenterilehden kääntyessä puolilta öin.

Kaffepullien ystäville tiistai lienee unelmien täyttymys, sillä laskiaistiistai ja Runebergin päivä sattuvat tänä vuonna samaan saumaan. Kansainvälisempien juhlien ystäville suosittelen mielikuvitusmatkaa karnevaaleille, Rion karnevaalit Brasiliassa ovat jo täydessä vauhdissa ja Mardi Gras New Orleansissa starttaa huomenna. Kukaan ei kiellä pukeutumasta karnevaaliasuun, tanssin ja laulun pyörteisiin päästäkseen tarvitsee vain saapua Lyniin tiistaista alkaen. Karnevaaliviikon keskiviikko kantaa nimeä Turku Students, opiskelijakortilla sisäänpääsy on maksuton! City Karaokessa voi laulaa itsensä Itämerelle keinahtelemaan helmikuun jokaisena Turku Students keskiviikkona, sillä illan 20 ensimmäistä mikin varteen rohkaistuvaa pokkaa itselleen Viking Linen 4 hengen risteilybonuskortin.Torstaiksi emme ole vuokranneet erillistä pulkkaparkkia, vaikka Traden jokavuotinen Pulkkis eli The Amazing Pulkka Race Lynissä illalla huipentuukin. Mäenlasku on onneksi hoidettu jo aiemmin päivällä, joten portaissa pulkkailusta ei ole kyse. Tradelaiset keskittyvät täällä after skin iloihin. Ja niitähän riittää..

Osaatko taikoa, imitoida, jonglöörata, naurattaa yleisöä sketseillä, tanssia, hämmentää vauhdikkaalla kamppailulajipläjäyksellä tai omaatko kenties jonkin täysin uniikin, esiintymislavakelpoisen taidon? Suomen vanhin amatööreille tarkoitettu lavaviihteen monialakilpailu, Turun Tähti, ottaa jälleen vastaan ilmoittautumisia. Kahdeksatta kertaa Night Club Marilynissä järjestettävässä kisassa on vuosien aikana nähty taidokkaita, hienoja, outoja, ihmeellisiä ja hurmaavia esityksiä laidasta laitaan. Turun Tähti on tuonut esiin esiintyjien monialaista osaamista jo ennen, kuin kykyjä on etsitty maailmanlaajuisen formaatin alla. Sen lisäksi, että Turun Tähti on kilpailu, on se myös erinomainen tilaisuus tulla testaamaan oma lavasäteilynsä ja kerätä esiintymiskokemusta. Turun Tähdestä esiintymisvarmuutta ja sulkia hattuunsa ovat hakeneet mm. sellaiset tänä päivänä ammatikseen esiintyvät artistit kuin upea diiva, drag queen Miss Divet, taikuuden Suomen mestaruuksia sittemmin voittanut taikuri Pete Poskiparta ja hurmuriartisti Mikko Mäkeläinen. Viime vuoden kisan voitti sulavan tyylikäs lattaritanssiduo Baila Casanovas. Tänä vuonna karsintakisoja järjestetään kaksi, 28.3. sekä 4.4. Tuomaristo poimii osakilpailuista finalistit, mutta kumpaisestakin karsinnasta jatkoon pääsee myös yleisön suosikki. Big Brotherissa kanssaeläjiään ja katsojia viihdyttäneen Kakin isännöimässä Turun Tähti 2008 kisassa menestyville on luvassa tuotepalkintoja, voittaja pokkaa matkan viihteen metropoliin Lontooseen! Kyseessä on lavaviihteen monialakilpailu, joten toivomme kisaan erityisesti muita, kuin musiikkiesityksiä. Laulajat voivat kuitenkin osallistua kilpailuun taustanauhalla, mukaan kelpuutetaan lisäksi sooloesityksillä yksittäisen soittimen taitajat. Kisaan voi osallistua yksin, kaksin tai ryhmänä. Kaikkien kilpailijoiden tulee olla täysi-ikäisiä. Turun Tähti 2008 ilmoittautumisia vastaan ottaa ja lisätietoja antaa allekirjoittanut: meilitse mikaela@clubmarilyn.fi tai puhelimitse 02-2322 111, 040-537 0152.

Mikaela

28.01.2008

Tarjoilimme teille jälleen yhden hengästyttävän poikkitieteellisen bileviikon. Keskiviikkona Vegasissa hurvittelivat Turun Yliopiston Kemistit, Kostajaisohjelmassa nähtiin perinteisesti kutkuttavia kilpailuja, joita Piltit eli ekavuoden opiskelijat olivat vanhempien opiskelijoiden suureksi riemuksi juonineet. Bileissä palkittiin kunniakirjoilla ansioituneita pilttejä ja huippuaktiivisuutta osoittaneita tutoreita koko juhlakansan läsnäollessa, mikä on hieno kiitos opiskelijaelämän elävöittämiseksi tehdystä työstä! Samaan aikaan Marilynissä Kaunotar ja Nörtti -bileiden huumaa kokivat tummansinisissä haalareissa bilettävät kielenkääntäjät ja vihreähaalariset informaatioteknologian opiskelijat eli Kääntöpiiri ja Asteriski Turun Yliopistolta.

Tursajaiset toimivat taas kuin kärpäspaperi, insinöörit ja hoitsut pörräsivät paikalle suurina parvina heti alkuillasta. Ennen bileiden alkua Eerikikatua olisi voinut luulla Tokion metroasemaksi, kuten kuvasta näkyy.. Kyseessä ovat sen kokoluokan bileet, että käytössä olivat niin Night Club Marilyn kuin Night Club Vegaskin, samalla lipulla pääsi bilettämään molempiin kerroksiin. Hoitoalan neidot osoittivat insseille lempeyttä ja tästä innostuneina insinööritkin uskaltautuivat tanssilattialle testaamaan yhteisiä liikeratoja. Esiintymiskammo ja ramppikuume lienevät Tursajaisiin saapuneille vieraita sanoja, sillä Atlantiksessa kuultiin yön tunteina aivan huikeita karaokesooloja ja -duettoja. Uudet bilevastaavat olivat keksineet nerokasta ylläriohjelmaa myös pitkän pestin kunniakkaasti hoitaneille ex-bilevastaaville eli TIO ry:n Jannelle ja TSTS:n Tuomakselle. Herrat luulivat ohjelman aluksi valitsevansa yleisön joukosta kisaajia, mutta kisaajiksi valituista tulikin tuomareita ja lukemattomia kisoja bilevastaavina toimiessaan vetäneet Janne ja Tuomas pääsivät tällä kertaa itse kisaamaan keskenään! Puoliltaöin vuorossa oli Tursajaisten virallinen ja perinteikäs vala, jossa uudet opiskelijat vannovat uskollisuutta omalle opinahjolleen ja opiskelijayhdistykselleen. Tursajaisten kuvat löytyvät nyt myös Marilynin nettisivuilta!

Aatami ja Eeva hengailivat Paratiisissa päivät pitkät katsellen maisemia ja silittäen eläimiä. Jossain kohtaa keskustelun aiheet taisivat loppua ja jännitystä elämään saadakseen päättivät sitten kokeilla kiellettyä hedelmää. Omenasta haukattuaan Aatami ja Eeva totesivat olevansa alasti ja samalla hetkellä alkoi anatomian historian ensimmäinen jatkokurssi, sillä molemmat olivat saaneet syntymälahjakseen jotain, mitä toisella ei ollut. Mikä osoittautuikin ihan mainioksi asiaksi. Anatomisiin ihmeisiin pääsevät tutustumaan ihan opintojensa puitteissa lääketieteen opiskelijat ja Turun lääkisläiset saapuvatkin bilettämään Aatami & Eeva teemalla Lyniin keskiviikkona. Verhoiluna lienee näin talvipakkasella muutakin, kuin viininlehtiä.. Tammikuun viimeinen päivä on tällä viikolla Tipaton loppuu. Ainejärjestö Deltan vuotuisperinteisiin kuuluvat Tipaton -bileet eikä Delta pettymystä tuota tänäkään vuonna eli torstaina nähdään!

Monet asiakkaamme eivät ehkä tiedä, että normaalien aukiolotuntien lisäksi palvelemme asiakkaitamme tarjoamalla tilojamme monen moisiin erikoistilaisuuksiin. Night Club Vegas on paitsi mainio bilepaikka viikonloppuisin ja opiskelijailtoina, mutta Vegsissa järjestetään myös erilaisia yritystilaisuuksia. Perjantaina alkuillasta Night Club Vegas täyttyi markkinoinnin ja mainonnan ammattilaisista, kun Suomen Markkinointiliitto jakoi upeassa gaalassaan palkinnot Vuoden Mainoksille. Tarjolla oli kolmen ruokalajin menu, Ristorante Paninin antipastot, karitsanpaisti ja pannacotta olivat suussa sulavia. Palkintoja jaettiin niin telkkarimainoksille, lehtimainoksille kuin verkkojulkaisuillekin. Kilpailutöitä oli saapunut valtava määrä, joten tuomaristolla oli jo ennakkoon melkoinen duuni vertaillessaan ja arvostellessaan toinen toistaan nokkelampia mainoksia. Arvovaltainen tuomaristo oli koottu mainostoimistojen ja suurten mediatalojen vaikuttajista, näkemystä ja kokemusta toimivasta mainonnasta ei tästä joukosta puuttunut. Tärkeä rooli juhlien onnistumisen kannalta on aina myös henkilökunnallamme, josta voimme jälleen olla ylpeitä. Kokemus tuo varmuutta ja kyllähän noita työvuoroja vuodessa tässä talossa tehdäänkin, työvuorojen kokonaismäärä vuodessa on keskimäärin huikeat 7000 kpl!

Mikaela

21.01.2008

Täällä on taas varsin vauhdikasta heti näin viikon alkajaisiksi. Meidän päivätyöläisten ja siivousfirman lisäksi tänne saapui heti aamusta iso joukkio henkilökuntaamme tekemään Lynin ja Vegasin baarien suursiivousta. Kun työpisteet ovat priimakunnossa, on kaikkien kivampi tehdä duunia. Viime viikolla tähän aikaan olimme vähän erilaisissa maisemissa, kaupungin paras henkilökunta nimittäin risteili silloin iloisesti Itämeren aalloilla Pikkujouluillen. Lähes kuusikymmenpäisen retkueemme yhteishenki teki risteilystä jälleen kutkuttavan, hulvattoman ja kaikin puolin mainion kokemuksen. Kuten asiaan kuuluu, tutustuimme laivan palveluihin seisovasta pöydästä karaokeen ja yökerhosta tax freehen.

Yökerhojammailun jälkeen toiset ummistivat silmänsä pidemmäksi aikaa kuin toiset, mutta yksi toisensa jälkeen matkalaiset ilmaantuivat tanssiravintolaan viettämään hilpeää iltapäivää bingon ja karmean humpan merkeissä. Humppa ei saa poppootamme lämpiämään, joten omana risteilyohjelmana kehiteltiin mm. uusia juomareseptejä. Ja testattiin myös vanhoja. Oheisessa juomassa Ralella on koristeena Alina, juoma on siis nimeltään Lady Manhattan : )

Opiskelijabilekauden starttasivat viime viikolla Yliopiston Opex Lynissä ja Ammattikorkeakoulun Lemppari United Vegasissa. Opexin Ensipuraisu maistui puraisijoiden mukaan makealta, lisää pitää saada ja pian! Eiköhän tuo onnistu.. Lemppari United eli Lemminkäisenkadulla koulunpenkkiä kuluttavien opiskelijayhdistysten veikeä yhteenliittymä (Trade, Elba ja Tuore) kuopi myös komeat lähtökuopat kevään bilekauteen. Tällä viikolla opiskelijoiden helliminen jatkuu, meininki on perin poikkitieteellistä. Tiistaina toivotamme tervetulleksi P-klubilaiset, politiikan historiaa pääaineenaan lukevien sitseiltä kun suunnataan tietenkin meille Lyniin. Keskiviikkona ja torstaina pääsee bilettämään niin Lynissä kuin Vegasissakin. Keskiviikon Kaunotar ja Nörtti -bileissä kokeellista paridynamiikkaa Lynissä harjoittavat naisvaltainen ainejärjestö Kääntöpiiri ja pitkälti kaksilahkeisista koostuva Asteriski. Kemistien perinteiset Kostajaiset tarjoavat tilaisuuden ujuttaa itsensä joukkoon, joka on haka mikroskoopin ja pipetin käytössä, mutta tunnetusti myös biletyksessä. Osoitteena siis Vegas. Tursajaiset, nuo kahdesti vuodessa järjestettävät insinöörien ja hoitsujen megalomaaniset kokoontumisajot, tarjoillaan teille torstaina. Bileistä vastuussa olevat opiskelijayhdistykset TIO ja TSTS keräävät bilekansaa kokoon tunnetusti sen verran runsaasti, että homman nimi on tuplabileet Marilynissä ja Vegasissa. Yhdellä pääsylipulla voi siis bailata molemmissa kerroksissa! Missä valossa insinööri näyttää parhaimmalle? Kummassa kerroksessa hoitsut tanssivat villimmin? Kuulopuheisiin on turha luottaa, vain itse paikalle saapumalla voi tehdä kunnon tilannearvioita eli tervetuloa!

Mikaela

13.01.2008

Hollywood inhoaa ja rakastaa herraa, joka tunnetaan nimellä Mr Blackwell. Tämä muotimaailman monitaituri julkaisee aina tammikuussa top ten-listan julkimoiden muotifiaskoista, järjestysnumeroltaan viime viikolla julkaistu oli 48. ja satikutia ovat saaneet tähtöset laidasta laitaan. Esimerkiksi hotellisuvun perijätär, etusivuprinsessa Paris oli Blackwellin parin vuoden takaisen listan määritelmissä ”Hilton, joka pitäisi sulkea remontin vuoksi”. Tällä hetkellä kokovartalopeiliä kipeimmin kotiinsa tarvitsee Blackwellin mukaan Victoria Beckham. Rouva on päässyt Blackwellin listalle ainakin kerran aiemminkin, sillä Spice Girls -bändiä Blackwell kommentoi aikanaan sanomalla, ettei ole törmännyt milloinkaan yhtä mauttomiin mausteisiin. Mauton ei sen sijaan ole milloinkaan ateria, jonka on valmistanut Ristorante Paninin mainio kokki Miikka. Kolmekymppisiään Atlantiksessa lauantaina ystäviensä kera juhlinut Viiden Haarukan kokki on loihtinut lukemattomia, unohtumattomia ja käsittämättömän herkullisia gourmet juhlaillallisia esimerkiksi Night Club Vegasissa järjestettyihin gaalatilaisuuksiin, yritysjuhliin, syntymäpäiville ja asiakastilaisuuksiin. Kolmenkympin kriisistä ei ollut tietoakaan ja juhlaseurue jammaili aina aamun tunteihin saakka.

On ammattiryhmiä, joiden tärkeimpiin taitoihin kuuluu kyky luoda nopeasti kuva tapaamistaan ihmisistä, ensivaikutelmaksikin sitä kutsutaan. Järjestyksenvalvojalle tällainen havainnointi on olennainen osa ammattitaitoa ja veikkaanpa, että Tuntemattomat -ohjelma sopisi portsareillemme kuin nenä päähän. Siinä kun pitää yhdistää eri näköisiä tyyppejä erilaisiin ammatteihin, harrastuksiin tai elämäntilanteisiin. Lynissä järjestetään vuosittain melkoinen määrä eri alojen opiskelijabileitä ja veikkaanpa, että kunkin alan opiskelijajoukolla on joitain selkeästi heitä joukkiona yhdistäviä tekijöitä. Tai no, ainakin oman alansa väriset opiskelijahaalarit. Niidenkin tunnistamisesta on apua. Torstaina alkaa kevään opiskelijabilekausi ja Lynissä nähdään silloin ainakin valkoisia haalareita, opettajaksiopiskelevien ainejärjestö Opex maistaa kevättä teemalla Ensipuraisu. Haalarivärivalikoima täydentyy samaisena iltana Vegasissa, Lemppari United eli Ammattikorkeakoulun opiskelijayhdistykset Trade, Elba ja Tuore Lemminkäisenkadun opinahjosta bilettävät tummahkon keltaisissa, viininpunaisissa ja oransseissa haalareissa.

Jaa, että miksi täällä järjestetään opiskelijabileitä? Turku on kaupunki, jossa on kolme korkeakoulua: Turun Yliopisto, Turun Kauppakorkeakoulu ja Åbo Akademi. Turussa on myös monipuolista koulutusta tarjoava Turun Ammattikorkeakoulu. Opiskelijoita näistä neljästä koulusta löytyy n. 30 000. Tämän lisäksi kaupungissamme opintoja suorittaa vino pino keskiasteen opiskelijoita, joista osa on täysi-ikäisiä. Me Night Club Marilynissä olemme tykänneet aina opiskelijaväestä, yhteistyö ainejärjestöjen ja opiskelijayhdistysten kanssa on varsin hauskaa. Bileteemoissa vain mielikuvitus on rajana ja monista teemoista on tullut vuosien kuluessa jo hyvinkin legendaarisia. Meistä on hienoa voida palvella opiskelijakaupungissa opiskelijaystävällisin hinnoin, antaa toimivat puitteet isommillekin kinkereille sekä luoda asiakas- ja ystävyyssuhteita, jotka eivät lopu opiskelijoiden valmistumiseen. Opiskeluajasta pitäisi jäädä muistoksi muutakin, kuin kasa tenttikirjoja ja tutkintotodistus. Omilta opiskeluajoiltani mieleen jäivät monet yhteiset, hauskat bileet ja elämykset, joilla ei ollut mitään tekemistä prosenttilaskujen tai varastokirjanpidon kanssa. Vaikka on niidenkin muistamisesta ja osaamisesta iloa elämässä ollut ; )

Mikaela

07.01.2008

Vaihdetaan Uuteen -palstalta meni tällä kertaa vaihtoon vuosi 2007, joka oli tapahtumarikas ja kertakaikkisen hurmaava. Uudelta vuodelta odotetaan tietenkin vähintäänkin yhtä paljon kuin edeltäjältään. Uudessakin versiossa kuukausia on 12, viikkoja 52, mutta päiviä karakausvuodessa on yksi enemmän. Karakauspäivä on lisätty helmikuun loppuun. YK on nimennyt vuoden 2008 Planeetta Maan vuodeksi, Perunan vuodeksi sekä Sanitaation vuodeksi ja monessa maassa valitaan tänä vuonna uusi presidentti. Vuosi kevenee kuitenkin jälleen monin paikoin. Uuteen pakettiin kuuluvat edelleen herkulliset, meidän kaikkien rakastamat juhlat: laskiainen, pääsiäinen, vappu, juhannus, itsenäisyyspäivä, joulu ja tietenkin seuraava uusi vuosi. Joukkoon ripotellaan kasoittain myös muita iloluonteiseen liikekannallepanoon kannustavia kohokohtia: koulujen päättäjäiset, yo-juhlat, kesäfestarit, opiskelijabileet, vippi-illat, teemabileet..

Uuden vuoden ensimmäiset isot synttärit järjestettiin perjantaina. Kukkea kuusitoistavuotias Night Club Marilyn kutsui synttäreilleen kaikki ystävänsä ja hulvattomissa pirskeissä tunnelma pysyi korkealla loppuun saakka. Syntymäpäiväsankari sai teiltä, rakkaat asiakkaamme, yhden ja parhaan lahjan jo ennen varsinaista juhlaa: CITY-lehden lukijaäänestyksessä olette jo seitsemättä kertaa peräkkäin äänestäneet mainion henkilökuntamme kaupungin parhaaksi ja siitä teille suuret kiitokset! Night Club Vegas puolestaan äänestettiin toistamiseen sisustukseltaan kaupungin parhaaksi. Synttärijuhlapotretissa kuudestatoista vuodesta, henkilökunnastamme ja molemmista yökerhoistamme ylpeä firmamme hallitus: Pekka, Mikaela, Ola, Paula, Jani ja Timo, Timon rinnalla synttäreitä juhlisti tietenkin myös vaimo Pirjo.

Näin loppiaisen jälkeen opiskelijat palauttavat taas mieliin luentosalien sijainnit, opettajien naamat ja tenttikirjojen tuoksun. Opiskelijayhdistykset ja ainejärjestöt ovat onneksi hyvissä ajoin ennakkoon huolehtineet monipuolisesta vapaa-ajan ohjelmistosta kevääksi, tämähän tarkoittaa tietenkin myös monenkirjavia bileitä. Varsinainen opiskelijabilekausi startataan ensi viikolla, mutta lomaltapaluun aiheuttamaa aikaerorasitusta voi käydä tasoittelemassa Lynissä ja Vegasissa tälläkin viikolla. Henkilökuntauutisia: Joni lähti tänään armeijaan, onnea vaan hankien keskelle! A-P puolestaan on teille tuttu baarista, karaokesta ja dj-pömpelistä. Nyt monitaituria voi kuulla myös levyllä, viime vuoden loppupuolella pitkään musiikin parissa työskennellyt herra julkaisi sinkun ”Tuu Mun luo”. Saimme signeeratun levyn, joka saattaa jonain päivänä olla hyvinkin arvokas!

Mikaela