s

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat an.

2013

2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

29.12.2013

Kiitos kaikille hilpeille Tontuille, Poroille ja Pukeille; SinkkuKinkkuBileputki oli ratkiriemukas. Monet jouluperinteemme ovat toistuneet jo 22 vuotta, mutta joka joulu keksimme myös jotain uutta. Tämän vuoden Joulu-uutuutena asiakkaidemme oli mahdollista ottaa osaa Kauneimmat Joululaulut –tilaisuuteen Jouluaattona Night Club Vegasissa. Suomalaisille rakkaita joululauluja Nevadassa lauloi PIANOWAR pianistimme Peten johdolla Tauski, yleisö sai tietenkin myös laulaa mukana ja tilaisuus sai yleisöltä kiitosta. Järjestyksenvalvojamme puolestaan kiittelivät jälleen vilpittömästi jouluaikaan ravintoloissamme juhlineen asiakaskuntamme fiksua käytöstä. Vaikka juhlapyhät nostavat monesti esiin suuria tunteita, säilyi yökerhojemme fiilis läpi joulun kaiken kaikkiaan siellä iloisten, positiivisten & lämpimien tunteiden päässä – mediassa uutisoidut joulutörttöilyt ovat tapahtuneet jossain aivan muualla kuin meidän yhteisessä olohuoneissamme osoitteessa Eerikinkatu 19. Nyt joulupallot on taas pakattu ja jemmattu odottamaan seuraavaa vuotta, käännämme katseen kohti horisontissa häämöttävää Uutta Vuotta 2014.

Vuoteen 2014 siirrytään tiistain vaihtuessa keskiviikoksi. Tiistaina palvelemme asiakkaitamme molemmissa yökerhoissamme viikonloppuikärajojen mukaisesti (Lyn K18 ja Vegas K20). Aattoiltaa Lynissä voi viettää kuten tiistaitraditioon kuuluu, Keittopäivän merkeissä. Night Club Vegas kutsuu VIPit ja kanta-asiakkaat Back Stagelle, Uuden Vuoden Kupliva Vastaanotto 22.00-24.00 on juhlava tapa siirtyä uuteen aikaan. Olemme onnellisia siitä, että olemme saaneet jakaa kuluneen vuoden kanssanne, Turku ja sen lähiympäristö on täynnä aivan mahtavia, yökerhoissa viihtyviä tyyppejä ja aika monet hyvät tyypit viihtyivät viihteellä säännöllisesti nimenomaan meillä vuonna 2013. Olemme onnekkaita, että saamme työnantajana tarjota duunia yli 80 ravintola-alan ammattilaiselle, jotka jakavat kanssamme näkemyksen siitä, miten asiakkaan yökerhokokemuksesta tehdään elämys. Työntekijöidemme ikäjakauma on kahdeksastatoista yli viiteenkymppiin ja taustoiltamme sekä elämäntilanteiltamme olemme erityislaatuinen poikkileikkaus suomalaisesta yhteiskunnasta. Joukossa on niin päätyökseen yökerhoissamme työskenteleviä, työnteolla elämiseen lisäresursseja haluavia opiskelijoita kuin niitäkin, jotka tekevät päätyötään nykyään toisaalla, mutta yökerhotyön elämään tuoman vaihtelun ja hauskuuden takia tekevät säännöllisesti vuoroja iltaravintoloissamme. Uuteen Vuoteen siirrymme luottavaisin mielin ja lupaamme jatkossakin olla kiinnostava & luotettu työnantaja sekä työntekijöidemme kanssa yhdessä luoda teille ikimuistoisia ja ihania öitä!

Uuden Vuoden ensimmäinen päivä vietetään Night Club Vegasissa, torstai toinen päivä Lynissä.Uuden vuoden kunniaksi keskiviikkona & torstaina vietetään Keittopäivää. Perjantaina juhlimme kanssanne Turun öiden kuningattaren, Night Club Marilynin 22-v syntymäpäivää. Näiden vuosien aikana yli sata iltaravintolaa on kadonnut katukuvasta, mennyt konkurssiin, vaihtanut omistajaa ja nimeä… Night Club Marilyn on omintakeisella tyylillään onnistunut luovimaan tuulisella ravintola-alalla jo yli viidennesvuosisadan ja voinut näyttää esimerkkiä siinä,miten suuri merkitys asiakkaiden ja henkilökunnan arvostamisella aikuisten oikeasti onnistumisissa oikein onkaan. Sanonta ”Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan” on niin totta. Kanssamme synttärilauteet lämmittää omalla alallaan tinkimätöntä ja pikkutarkkaa työtä tekevä artisti, Suomen viihdetaivaan kestotähti Divet. Divet alias Marko Vainio on omalla alallaan tehnyt historiaa jo kymmenen vuotta, yli 2000 keikkaa vetänyt dragtaiteilija voitti Turun Tähti –kisan Night Club Marilynissä vuonna 2000 ja vuosi vuodelta tämä monesti palkittu viihteen ammattilainen onnistuu hämmästyttämään, ihastuttamaan ja riemastuttamaan. Tervetuloa juhlimaan kanssamme heti kympiltä, showtime 23.30! Älkäähän myöskään unohtako, että bileviikkomme on normaalia pidempi: Loppiaisen aaton bileet sunnuntaina levittäytyvät Lyniin & Vegasiin.

Mikaela

22.12.2013

Viimeisen Tentin Bileet saattelivat opiskelijat poikkitieteellisen riemukkaasti joululomalle, hyvin ansaitulle sellaiselle. Turun Yliopiston Kemistien vuotuistraditio ei pettänyt tälläkään kertaa, hyvien bileiden odottajat saivat haluamaansa kahdessa kerroksessa ja loppiaisen jälkeen alkavaa bilekautta ei malteta millään odotella. Jos nyt kuitenkin maltetaan ja nautitaan vuoden lopun iloisista ja erilaisista kohtaamisista, uusista ja vanhoista perinteistä sekä muistetaan kurkata taakse päin kuluneeseen vuoteen: mitkä asiat tekivätkään vuodesta 2013 erityisen ja ainutlaatuisen? Näiden ajatusten jakamiseen Lynin ja Vegasin SinkkuKinkkuBileet ovat omiaan, lämpimämpää tunnelmaa tuskin iltaravintolasta joulun öinä löytää missään. Unohtuneiden joululahjojen ongelmaa ei tarvitse surra, kavereille voi shoppailla joululahjaksi vaikkapa Uudenvuoden ennakkolipun Night Club Marilynin tai Night Club Vegasin vuoden vaihteen parhaisiin bileisiin Lynin keskibaarista.

Vaikka ulkona on lumeton maa ja sää vallan leuto (niin leuto, että istutin tänään noin 200 kevätkukkasipulia!!), koittaa jouluaatto tiistaina ja tiedämme, että monelle SinkkuKinkkuBileet ovat to do-listalla joka ikinen vuosi – kun sukulaiskiintiö täyttyy ja konvehtiähky alkaa vaivat, on hyvä vaihtaa maisemaa & seuraa. Jos nyt ihan vakavasti puhutaan, niin me tiedämme tekevämme oikeasti tärkeää työtä olemalla auki perinteiden mukaan läpi pitkien joulun pyhien: koko Suomessa yksin elävien osuus aikuisväestöstä on Tilastokeskuksen mukaan 25 %, turkulaisista peräti 51 % on yksineläjiä. Jokaisella yksin elävällä ei ole mahdollisuutta/halua viettää minkään sortin perhejoulua. Meidän henkilökuntamme ja asiakaskuntamme on oikeasti monelle asiakkaallemme perheen jatke ja yökerhomme olohuone täynnä monipuolisia palveluita. Jos kotona hengailu alkaa kyllästyttää, on Eerikinkadulla kanssaihmisiä, joiden seuraan voi liittyä. Oman kortensa joulun ohjelmaan kantaa tänä vuonna Tauski, joka esiintyy jouluaattona ensin Night Club Vegasin Nevadassa, Kauneimmat Joululaulut soivat 23.00 alkaen ja hieman vauhdikkaampi Reloaded-veto nähdään päälavalla 01.00. Joulupäivänä avoinna ovat molemmat yökerhoomme ja Tapanina teitä palvelee Vegas.Pianowar viihdyttää Nevadassa koko joulun ajan

Omaa henkilökuntaamme olemme jälleen muistaneet joululahjoin, takana on huikean hauska ja tapahtumantäyteinen vuosi, jonka olemme tehneet yhdessä. Saatatte nähdä henkilökuntaamme vapaa-ajalla myös tyylikkäissä Night Club Marilyn –fleeceissä, jotka jaoimme porukalle viikko sitten. Omat pikkujouluilumme koittavat taas tammikuussa, läpi joulun ja uuden vuoden me jaksamme pitää huolta teidän juhlanälästänne! Yrityksemme on tänä vuonna avustanut myös vähävaraisten lapsiperheiden elämää summalla, jonka avulla melkoinen määrä muksuja saa paketin jouluna. Iloista joulua!

Mikaela

15.12.2013

Mitä yökerhoravintoloitsijat tekevät viikonloppuna iltapäivisin? No, käyvät vaikkapa teatterissa. Tänään ehdimme vihdoin katsomaan huikean Rocky Horror Show –musikaalin Turun Kaupunginteatteriin. Itse olen nähnyt esityksen joskus ysikytluvulla Pariisissa sekä elokuvaversiona ja biisit ovat hyvinkin tuttuja englanninkielisinä versioina. Nyt musikaali vedettiin alusta loppuun suomeksi ja ihan nuo oivalle kuulostivat biisit kotimaisellakin. Lokakuulla ensi-iltansa saanut kulttimusikaali Rocky Horror Show täyttää tänä vuonna 40 vuotta ja olen aika vakuuttunut siitä, että alkuaikoinaan Richard O’Brienin scifitransukeitos on herättänyt melkoisesti pahennusta – vaikkakin 1970-luvun alussa vielä kukkaiskansan psykedeliahuuruissa leijailtiinkin. Marika Vapaavuoren ohjaustyö riemastutti, taitavien näyttelijöiden ja konservatorion notkeiden tanssijoiden suoritukset osuivat iltapäivänäytöksessä kohdilleen. Pisteenä iin päälle lavastuksen sekä puvustuksen tyypit olivat todella miettineet, miten tehdään aikahyppy säilyttäen musikaalin alkuperäinen henki päivittäen juttuja kuitenkin 2000-lukuun. Oli piristävää nähdä, että monet yleisössä olivat pukeutuneet teeman mukaisesti nahkaan ja verkkosukkiin tai jopa musikaalin roolihahmoja mukaillen. Höyhen boa kaulassa kuuluu myös Rocky Horror –fanien asuun. RHS:n interaktiivisuus on maailmalla ihan eri sfääreissä kuin meillä Suomessa, mutta kyllä meitä rekvisiittaa mukanaan tiettyjä kohtauksia varten mukanaan roudanneita tai tarvikepaketin teatterilta ostaneita oli ilahduttavan suuri joukko. Suojauduimme sateelta sanomalehdillä, heittelimme pelikortteja ja wc-paperia, puhaltelimme vappupilleihin vappuhatuissa ja vetäisimme käsiimme kumihanskat. Tanssimme, huutelimme kommentteja näyttelijöille, lauloimme ja leikimme – vähän niin kuin meidän PIANOWARissa. Ja tiedättekö mitä? Rocky Horror Show’n pianistina on kuin onkin yksi meilläkin PIANOWARissa silloin tällöin soitellut maestro, pianisti Ville Vihko!

Digitin ja Kääntöpiirin Piparibileet viime torstaina olivat suksee, taisivat tietää, että on kahdessa kerroksessa piparia tarjolla ; ) Niin siis ihan niitä jouluherkkuja – opiskelijoiden omin pikkukätösin loihditut leivonnaiset perustaikinasta ja wasabivivahtein tekivät kauppansa. Kaksi kerrosta oli täynnä iloisen pirskahtelevaa juhlakansaa aamuun saakka. Perjantaisita Lynin Pikkujouluistakaan ei lämmintä tunnelmaa uupunut, vipit ja vakkarit vuosien varrelta kirmailivat tonttulakit päässään kuin Joulupukin tonttujoukot konsanaan – kiitos, olette ihania! Pikkujouluilevaa kansaa yritys- ja yhdistysmaailmasta nähtiin niin Lynissä kuin Vegasissakin koko viikonlopun ajan. Arvaan, että etenkin lauantaina monessa työporukassa oltiin tyytyväisiä siitä, että pikkujouluiluosoite löytyi Eerikinkadulta Itämeren sijaan – sähkökatkon takia karille ajautuneen Amorellan 1945 matkustajasta aika moni oli varmasti pikkujouluretkellä. Juuri nyt, lauantaiyönä, kaikki merellä on onneksi hyvin ja laiva saadaan Maarianhaminaan muutaman tunnin päästä.

Onneksi matkustaminen suurten varustamoiden risteilijöillä ja myös lentokoneilla on oikeasti ihan turvallista. Havereita sattuu melko harvoin, matkustajaturvallisuus on yksi yritysvastuun tärkeimmistä osa-alueista. Tulevalla viikolla tiistaina tulee kuluneeksi 110 vuotta moottorilennon historian startista, silloin ihan alkuun en olisi ehkä lentokoneeseen uskaltautunut. Keksijäveljesten, Wilbur ja Orville Wrightin rakentama ”Flyer” –niminen lentokone lensi Yhdysvalloissa 12 sekuntia 37 metrin matkan, ohjaamossa istui Orville. Nostakaamme Keittopäivässä malja noille huimapäille ja suunnitelkaamme Jouluun viettävää viikkoa hyvässä seurassa: keskiviikkona Turku Students toivottaa hyvää joulua (nopeimmille haalarimerkki) ja torstai päättää jouluajaksi opiskelijabilekauden legendaarisilla Viimeisen Tentin Bileillä. Turun Yliopiston Kemistit kutsuu perinteisesti kaikkien alojen opiskelijat bilettämään ja moikkaamaan tuttuja ennen kotikonnuille suuntaamista – moni on kotoisin muualta kuin Turusta. SinkkuKinkkuBileisiin virittäydytään viikonloppuna, jouluviikolla palvelemme aattona sekä Joulupäivänä Lynissä & Vegasissa ja Tapaninpäivänä jamitellaan Vegasissa. PIANOWAR viihdyttää joka ilta Nevadassa, jouluaattona joulufiiliksissä tunnelmoi Nevadan puolella myös Tauski klo 23.00 ja popimman version herra tuo päälavalle 01.00.

Mikaela

08.12.2013

Joulukuun ensimmäiseen viikkoon mahtui monipuolista meininkiä. Asteriskin, IVA:n, Kemistien ja Deltan Palapelibileet 2/4 jatkoivat elokuvagenrejen muikeaa sarjaa toimintaleffateemalla. Kahdessa kerroksessa toimintaelokuvien kuumimmat tähdet ja sankarit sukelsivat yön riemuihin. Neliosaisen haalarimerkkikokonaisuuden kaksi ekaosaa ovat nyt siis koossa, eka osa lokakuulla ammensi innoituksensa piirretyistä elokuvista. Ensi keväältä löytyvät seuraavat kaksi himoittua palasta helmikuulta ja huhtikuulta, järjestäjät ovat valinneet genreiksi kauhun ja K-18 eli takuuhuimia hetkiä luvassa! Torstai tarjosi ylimääräisen bileillan monille arkityöläisille, sillä perjantai oli pyhäpäivä ja pitkään nukkuminen sallittua. Yön aikana nähtiin myös syksyn valkolakkeja, yo-rupeaman kunnialla suorittaneilla oli hyvä syy vaihtaa vapaalle. Itsenäisyyspäivää perjantaina vietimme mm. Night Club Vegasin VIP- ja kantispikkujoulujen merkeissä, monet tutut asiakkaamme vuosien varrelta pukivat kiltisti tonttulakin päähänsä ja suunnistivat viihtymään tanssilattialla, PIANOWARin parissa, pelipöytien jännittävässä meiningissä sekä pöytäjalkapalloa Backstagella porukalla pelaten. Emmekä tietenkään ole unohtaneet Lynin VIP- ja kantispikkujouluja, tulevana perjantaina (joka on myös Lucian päivä!) kutsumme teidät kaikki rakkaat vipit, vakkarit, kantikset ja kalustoon kuuluvat asiakkaamme viettämään vuoden odotetuimpia pikkujoulukemuja 22.00-23.00!

Mutta eipä mennä asioiden edelle, bileviikkomme alkaa jo tiistaista. Tiistaina jaetaan jälleen Nobel-palkinnot fysiikan, kemian, lääketieteen, taloustieteen ja rauhan aloilla kunnostautuneille henkilöille ja organisaatioille. Nämä ovat ne ihan aidot Nobelit, jotka on myönnetty todellisista ansioista ja joiden jakotilaisuudessa Ruotsissa ovat mukana monet kruunupäät ja valtiomiehet. Aiemmin syksyllä jaettiin perinteisesti myös Ig Nobelit, jotka myönnetään ihan oikeille tutkijoille sellaisesta tutkimuksesta, joka alkuun tuntuu oudolle, absurdille, hölmölle tai hillittömän hassulle. Harvardin yliopistossa järkättävässä Ig Nobel-gaalassa palkittavaksi kelpaava tuotos saa tutkimukseen tutustujan ensin nauramaan, mutta lopulta ehkä myös ajattelemaan (siis ehkä). Psykologian 2013 Ig Nobelin pokkasivat Ohion valtionyliopiston tutkijat, jotka ovat todenneet tutkimuksensa myötä seuraavaa: humalainen ihminen ei ala pitää ainoastaan muita ihmisiä tavallista viehättävämpinä, vaan myös itseään. Eikä tässä vielä kaikki: lumevaikutuskin toimii, sillä muka-alkoholia juoneetkin alkoivat pitää itseään normaalia viehättävämpinä. Tämän tutkimustuloksen paikkansapitävyyden testaaminen tiistain Keittopäivässä voi olla hulvattoman hauskaa varjo-Nobel –toimintaa.

Joulukuun tokalla viikolla hemmottelemme myös opiskelijabilekansaa. Keskiviikon Turku Studentsiin kannattaa pukeutua haalareihin tai ainakin ottaa opiskelijakortti mukaan. Kumpi tahansa elementti takaa maksuttoman sisäänpääsyn ja nopeimmat paikalle laukkaajat saavat lipunmyynnistä haalarimerkinkin! Digitin ja Kääntöpiirin jouluklassikko, Piparibileet, on samalla lämminhenkinen sekä ajatuskuluiltaan pikkuisen tuhma bilejätti kahdessa kerroksessa. Hienot Piparihaalarimerkit riittävät vain nopeimmille, joten kipin kapin Lyniin & Vegasiin! Viikonloppuun kurvataan, kuten jo mainitsin, Lynin VIP- ja kantispikkujoulujen merkeissä Marilynissä ja kymmenien yritysten ja yhdistysten pikkujoulujatkojen merkeissä Vegasissa. Taannoin netissä levisi ”Löydä Pikkujoulunimesi” –postaus, josta poimimalla oman syntymäkuukautensa ja syntymäpäivänsä saa yhdisteltyä itselleen pikkujoulunimen. Tämä Hilpeä Jekuttelija muistuttaa kaikkia Vegasiin suuntaavia pikkujouluseurueita siitä, että perjantaisin ja lauantaisin meiltä on mahdollista varata maksutta pöytiä, kunhan poppoo on paikalla 23.00 mennessä. Myös jonon ohitus seurueelle järjestyy, kunhan muistaa aiheesta olla ennakkoon yhteyksissä! Soittele toimistoomme 02-2322111 tai laita meiliä vegas(at)clubmarilyn.fi.

Mikaela

01.12.2013

Thanksgivingin eli Kiitospäivän vietto yhdistetään ehkä voimakkaimmin Yhdysvaltoihin, mutta saman tyyppistä juhlaa vietetään myös Kanadassa ja Australiassa. Yhdysvalloissa juhlaa vietetään, jos mahdollista, perheen parissa yhteisen pöydän ympärille kokoontuen. Niinpä viikko on yksi vuoden vilkkaimmista niin moottoriteillä, junissa kuin lentokentilläkin – kaikki haluavat matkustaa johonkin. Yllättäen koko mantereellla oli Thanksgivingiä edeltävänä viikonloppuna sekä juuri samaisella viikolla voimakkaita myrskyjä ja lumimyräköitä, joiden takia kymmeniä tuhansia lentoja jouduttiin peruuttamaan tai siirtämään ja pääväylät muuttuivat hitaasti matelevaksi autokaaokseksi. Lentomatkustusta harkitsevia kehotettiin uutiskanavilla harkitsemaan liikennevälineitä uudestaan tai helpottamaan lentokenttävenailua minimoimalla ainakin matkatavarat käsimatkatavaroihin. Parasta olisi, jos Kiitospäivän vietossa tarvittavat vermeet olisi voinut lähettää jo viikon alussa postissa. Lynissä Thanksgiving liittyy ajatukseen siitä, että vaihto-opiskelijat kokoontuvat viettämään yhteistä bileyötä uusien, eri kulttuureista saapuneiden opiskelijaystäviensä kanssa ennen kotiin paluutaan. Kun vaihtarit aloittivat Kiitospäiväbileitään Lynissä keskiviikkona, oli Vegasissa jo meneillään täydet zembalot. Åbo Akademin Nylandska Nationen järjesti nimittäin alkuillasta massiiviset sitsit, akateeminen pöytäjuhla jatkui saumattomasti NNaughty Christmas -pikkujoulujuhlana.

Pikkarit, nuo Opiskelijayhdistys Traden massiiviset ja hyväntuuliset riemukarnevaalit Lynissä ja Vegasissa osoittivat jälleen Traden kyvyn tuottaa hienoja tapahtumia. Klassikkotapahtumista hyvin huolehtiminen tekee niistä must-juttuja ilman Pikkareita ei joulun odotus tuntuisi samalle. Åbo Akademin jouluaamukammasta löytyy puolestaan perinteinen Glöggrundan, tällä baarikierroksella opiskelijat kautta Suomen tutustuvat kaupunkiimme, toisiinsa ja keräävät leimoja tonttupassiinsa. Perjantaina Lyn toimi nightclubin lisäksi dayclubina, kun Glöggrundanin sadat osallistujat vierailivat rastillamme. Tulevalla viikolla opiskelijabiletetään kahdessa kerroksessa keskiviikkona, kun Palapelibileet II/IV valtaa yökerhomme elokuvagenreihin nojaavan bilesarjan Action Movies-teemalla. Saavu paikalle ajoissa, himoittu haalarimerkki ja löytäjiään odottavat palapelinpalat löytöpalkkioineen odottavat Lynissä ja Vegasissa. Haluaisitko Bondiksi Bondin paikalle vai saatko kicksit Mission Impossiblesta? Onko sisäinen terminaattorisi nousemassa pintaan vai pidätkö enemmän Charlien Enkeleistä? Kun pukeudut bileteeman mukaisesti toimintaelokuva henkeen, olet mukana parhaiden asujen valinnassa ja saatat hyvinkin olla palkintopallilla!

Vierailimme tässä juuri Las Vegasissa LDI valomessuilla, jossa tapasimme laitetoimittajiamme ja keräsimme uutta tietoa valomaailman kehityksestä. Kävimme maailman ensimmäisen merikonteista kootun ostos- ja viihde- ja taidepuiston, Container Parkin, avajaisissa sekä tsekkasimme tietenkin myös ilta- ja yöelämän uutuuspaikkoja. Maailman suurimpiin hotelleihin lukeutuvan MGM Grandin jättimäinen Hakkasan yökerho imaisee sisäänsä tuhansia bilettäjiä. Viime sunnuntaina mm. DJ Tieston sekä Calvin Harrisin kanssa resident dj:nä soittava Steve Aoki juhli 36-vuotissynttäritään ja massiivisiin bileisiin osallistuivat ravintolatoimenjohtajamme Jani & ravintolanjohtajamme Timo sekä 6000 muuta Aokin lähintä ystävää. Juhlakansan joukkoon oli heitetty kokonaisia täytekakkuja ja bilevaatteet kasteltiin kuohujuomalla ruiskuttamalla. Asiasta voi olla varmaan montaa mieltä, mutta uskoisin meidän asiakkaidemmekin olevan iloisia siitä, että esimerkiksi tulevana perjantaina (Itsenäisyyspäivä) vietettävissä Vegasin kantispikkujouluissa bilevaatteiden ei tarvitse pelätä menevän pilalle vaikkapa dj:n kakku/kuohujuomahörhöilyn takia. Kantikset ja vipit ovat tervetulleita heti kympiltä, nämä ovat takuuvarmasti paremmat varjolinnanjuhlat kuin Tampereella.

Mikaela

23.11.2013

Venetsialainnen kauppias Marco Polo vietti kolmekymmentä vuotta seikkaillen kaukana idässä ja Kaakkois-Aasiassa. Osa hänen kertomuksistaan lienee sujuvasti väritettyä, ja historioitsijat väittelevät yhä edelleen Polon kertomusten todenperäisyydestä. Matkalla Polon perhe kuitenkin oli ja epäilemättä mahtihallitsijoiden hoveihin, eksoottisiin kulttuureihin ja oman maan luonnosta eroaviin alueisiin tutustuminen on ollut täynnä erikoisia, ihmeellisiä kokemuksia. Kukapa nyt ei joskus matkoilta palattuaan olisi sortunut käyttämään paria ylimääräistä superlatiivia? Synapsin ja Pulterien maailmanympärysmatka suoritettiin ennätyksellisesti kuudessa tunnissa ja näin tuli testattua, että Joulupukkikin siihen varmasti kykenee! Kansainvälinen oli Night Club Vegasinkin teema Vähän Vinommat Liikennevalobileet, sillä kaikkialla maailmassa ihmisiä yritetään paikoin esimerkiksi seksuaalisuuden kohdalla pakottaa samaan muottiin. Monissa maissa kaavasta poikkeaminen on, jos ei rikos, niin ainakin helvetin tuleen vääjäämättä johtava synti sekä koko suvun häpeä. VVLV-bileet nostavat vuosittain maljan moniarvoisuudelle ja bileitä järjestävistä yhdistyksistä voisi olla ylpeä jopa Voima Kustannuksen ilmaisjulkaisu NHL eli Normi Homo Lehti. Kustantaja kuvailee neljästi vuodessa ilmestyvää lehteä näin: ”kulttuurianarkistinen queer-lehti sinulle, jota pipo ei kiristä ylä- eikä alapäästä” ja se valottaa seksuaalivähemmistöjen arkea eri puolilla maailmaa. Miten piinallista on voinut olla esimerkiksi Miss Gay Nicaraguan nuoruus kodissa, jossa äiti on kutsunut paikalle sekä papin että huoran pojan kerrottua olevansa homo?

Sadat bilettäjät luottivat siihen, että heidän pienet tuhmuutensa vuoden varrella on painettu villasella ja Joulupukki tonttuineen kohtelisi heitä Bongaa Tonttu –bileissä hellästi. Ja näin kävi, pienet kirkassilmäiset lapsukaiset pääsivät TSTS:n Pukin polvelle paijattaviksi Lynissä. Samaan aikaan sirkus saapui kaupunkiin, Deltan ja Germanican yönäytös oli täynnä mystiikkaa, ihmetystä, naurua ja hämmästystä. Hämmästys jatkui meillä seuraavana päivänä, kun edellisen yön löytötavaroista meille soiteltiin: ”niin tota – multa varmaan jäi sinne Vegasiin silinterihattu, kristallipallo, hevospiiska ja popcornikone.” Ja siellähän ne nököttivät sirkusseurueen jäljiltä narikassamme!

Tuleva viikko tuo jälleen huimia bileitä kahdessa kerroksessa keskiviikosta alkaen. Keskiviikkona Kiitospäivää eli Thanksgivingiä viettävät Marilynissä vaihtariopiskelijoiden ESN sekä suomen kielen opiskelijoiden Kanta. Tämä mukaelma amerikkalaisten Kiitospäivästä ei sisällä kalkkunaa tai intiaaniheimojen edustajien kanssa ruokailua, kyse on enemmänkin yhteisöllisyydestä kiittämisestä ja sen juhlistamisesta. Ystävyyssuhteet, joita opiskeluaikana syntyy, saattavat kestää lopun elämää ja osasta opiskeluajan ystävistä tulee hyvin läheisiä. Vaihto-opiskelijoiden syyslukukausi alkaa olla lopuillaan ja pian he jättävät jäähyväiset sekä toisilleen että suomalaisille, uusille ystävilleen. Nyt on siis kiitoksen aika. Åbo Akademin Nylandska Nation (NN) viettää Vegasissa NNaughty Christmas –bileitä pikkutuhmin vivahtein. Ja torstain jo legendaariset Traden Pikkarit ne vasta pikkutuhmat ovatkin, jo julisteen vuosittain kohua herättävä bebakuva ennakoi kahteen kerrokseen ikimuistoista yötä. Suursuosiota nauttiva bilejärkäle starttaa jo iltaysiltä! Opiskelijarientoihin pääsee vielä perjantainakin, kun Åbo Akademin Merkantila Klubbenin Glöggrundan II päästetään valloilleen jo päivällä klo 16:00. Rastikierroksella gögikiertelijät tutustuvat kaupungin ravitsemusliikkeisiin rastiradan muodossa ja meillä Glöggrundan rastina palvelee Night Club Marilyn – sisäänpääsy on maksuton, joten iltapäiväbilettäminen on mahdollista vaikka et rastikierrokseen olisikaan osallistumassa. Tervetuloa!

Mikaela

17.11.2013

Kaikki varmaankin tietävät, että Bucket List on lista niistä asioista, joita elinaikanaan tahtoisi päästä toteuttamaan. Bucket List voi olla myös jollekin lyhyemmälle ajanjaksolle (Summer Bucket List) luotava lista – jo yhdelle vuorokaudelle tai bileillalle voi laatia muikean listan. Kanta ry:n jäsenistöstä useamman listasta saattaa löytyä tavoite päästä kirjoittamaan Kieleke-lehteen – tuo viidennesvuosisadan täyttänyt ainejärjestöjulkaisu ilmestyy nyt myös sähköisenä jo toista vuotta, lupaavat kirjoittajalahjakkuudet voivat Kielekkeen kautta saada yllättävääkin nostetta urallaan. Etenkin, koska kyseessä on suomen kielen opiskelijoiden lehti, otaksun kielenhuollollisen vaatimustason ja tekstin laadun olevan paremmissa käsissä, kuin monessa muussa julkaisussa. Lehden kaksikymppiset eivät ole mikään ihan pikkujuttu, sillä ainejärjestöissä hallitukset vaihtuvat vuosittain ja näiden luottamushenkilöiden toimeen ryhtymisestä on aina kiinni se, että juttuja toimitetaan ja lehdet saadaan valmiiksi & julkaisuun ajallaan. Onnea Kieleke, olkoon seuraavat kaksikymmentä vuotta mielenkiintoisia! Kieleke-lehden sähköisen version löydät osoitteesta kieleke.fi. Samaan aikaan Vegasissa hippaloitujen Kielekkeen juhlien kanssa omasta tulevasta asiantuntemuksestaan ammensivat SUUKKO ry:n bilettäjät Lynissä: hammashygienikko-opiskelijoiden White Smile Partyjen jälkeen poskilihakset olivat hellinä, sillä hymyily oli yön teema.

Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan ainejärjestöjen kattojärjestö Humanitas ylitti itsensä Suuret Humanistibileet vol VI –bileissään, humanisteja ja sellaisiksi itsensä kokevia yön kulkijoita saapui näihin suuriin bakkanaaleihin kaikista ilmansuunnista sadoittain. Olen iloinen ja ylpeä siitä, että turkulaiset humanistit onnistuivat yhteisprojektissaan näin upeasti! Upeita tapahtumia on kalenteri pullollaan tulevallakin viikolla, tiistain Keittopäivässä voi synkronoida bilekavereiden kanssa loppuviikon aikataulut kuntoon. Keskiviikkona Lynin täyttävät pikkujoulumatkaan lähtevät travellerit, reissarit, matkalaiset, retkeläiset, pyhiinvaeltajat, perusturistit, liikematkaajat, loistoristeilyfanit, jetsetterit, island hopperit ja ties mitkä muut matkalaiset. Matkailu on aina kiehtonut ihmisolentoja ja maailman ensimmäisenä matkakertomuksena pidetään Herodotoksen Odysseusta. Peloton seikkailija kohtasi matkallaan kammottavia kyklooppeja, vietteleviä nymfejä ja hurjia noitia. Odysseus tutustui myös Egyptin pyramideihin, ärsyyntyi tunkeilevista basaarimyyjistä ja ihaili maisemia. Kunnon turistimeininkiä pääsi matkakirjan sivuille siis jo 400 –luvulla eKr! Synapsin ja Pulterien huikaisevan maailmanympärysmatkan lentolippuun sisältyy seitsemän mannerta yhdessä yössä ja hieno haalarimerkki nopeimmille lähtöselvitykseen saapujille. Pukeudu matkaajaksi tai suosikkikohteesi kulttuurin edustajaksi, parhaita pukuja palkitaan!

Vegasissa puolestaan liehuu sateenkaarilippu. Vähän Vinommat Liikennevalobileet Turun Yliopiston Homoglobiinin, Asteriskin ja Anglican johdolla kuuluvat ”Party with a cause” –bilesarjaamme, bileillä edistetään ja juhlistetaan moniarvoisuutta ja suvaitsevaisuutta. Perusliikennevalot viestivät, onko sinkku vai varattu vai jotain siltä väliltä. Vähän Vinommat Liikennevalot valaisevat lisäksi vaaleansinisenä sekä pinkkinä: toiset tykkää tytöistä, toiset pojista ja jotkut ihan kaikista – omaa suhdestatustaan ja omia mieltymyksiään voi helposti tuoda esiin vaatteidensa ja asusteidensa värivalinnoilla. Bongaa Tonttu -pikkujouluperinteestään pitävät huolta torstaina TSTS:n hoitoalan porukat Lynissä ja Vegaissa sirkustellaan Deltan & Germanican johdolla. Lyniin suuntavat ovat toivottavasti olleet vuoden ajan kilttejä, sillä Korvatunturin Isoveli on valvonut jokaiste liikettänne pitkin vuotta ja jaossa on sekä ruusuja että risuja. Jos jälkimmäisiä olisi odotettavissa, karkaa sirkukseen. Oletko akrobaatti, trapetsitaiteilija, eläintenkesyttäjä, karvainen nainen, selvännäkijä, taikuri, klovni vai tirehtööri? Saavu kiehtovaan Sirkusbileyöhön teemaan pukeutuneena ja saatat tulla palkituksi!

Mikaela

10.11.2013

Masquerade-naamiohurvittelu tiistaina alkoi Pappagallon, Kääntöpiirin ja Mananan sitseillä. Akateemisen pöytäjuhlan peruskaava on käytännössä samankaltainen riippumatta järjestäjistä, mutta eri aloilla ja eri tiedekunnissa juhlan yksityiskohdissa esimerkiksi sitsisääntöjen ollessa kyseessä onkin sitten melkoisesti vaihtelua. Osalla ainejärjestöjä on erittäin tiukka sitsikuri ja sopimaton käytös (myöhästyminen, väärään aikaan puhuminen, pöydästä luvatta poistuminen..) palkitaan poikkeuksetta mielenkiintoisin rangaistuksin. Kun sitten useampi ainejärjestö sitsaa yhdessä, vaatii eri yhdistysten perinteiden synkronointi joustavaa mieltä ja huumoria. Kimppasitsien parasta antia on poikkitieteellinen tutustuminen toisiin opiskelijoihin sekä toinen toistensa sitsauskulttuuriin tutustuminen, syksyn aikana meillä onkin ollut hyvin mielenkiintoisia poikkitieteellisiä pöytäjuhlia.

Hullu Tiedemies –bileissä keskiviikkona valkotakit Nucleuksen ja Turun Yliopiston Kemistien johdolla huseerasivat Lynin yökerholaboratoriossa aamun tunteihin. Seuraavana yönä tuhmia oppilaita rankaistiin Opexin Jälki-istunto –bileissä. Ohjelmassa oli mm. parhaiden/kauheimpien jälki-istuntomuistojen jakamiseen liittyvä kilpailu. Turvaseksin riemusanomaa julisti TLKS:n ja THLKS:n Turvaseksiyö. Aihe on aina ajankohtainen, sillä suunnittelemattoman raskauden mahdollisuuden lisäksi petipuuhiin säntääviä vaanivat viheliäiset seksitaudit. Osan taudeista saa toki hoidettua lääkityksellä, mutta on joukossa ikäviä jälkitauteja tuottavia ja niitäkin, joista ei sitten enää pääse eroon lainkaan. Vaikka omasta seksikäyttäytymisestään voisi mennä takuuseen, on kumppanin taustojen ja terveydentilan tunteminen ihan toinen juttu – riippumatta siitä, mikä seksuaalinen suuntautuminen on oma juttu. Monet seksitaudit ovat oireettomia, joten saatat tietämättäsi olla pöpöjen levittäjä tai saada seksitaudin kantajaksi tietämättään tulleelta kumppaniltasi. Ylioppilaiden Terveydenhoitosäätiö YTHS muistuttaa, etteivät ehkäisypillerit suojaa seksitaudeilta ja että miehille kondomi on ainoa ehkäisyväline, jonka käytöstä voi itse huolehtia. Vaikka nämä olivat siis opiskelijabileet, niin samat tosiasiat koskevat kaiken ikäisiä keskenään lähikontaktiin päätyviä ihmisolentoja. Näin Pikkujoulukauden alkumetreillä on yhtä tärkeää pitää huolta käsilaukustaan, lompakostaan kuin suojautumisestaankin!

Pikkujoulukausi nimittäin pyörähti käyntiin Night Club Vegasissa perjantaina, Turun Seudun Tradenomien glögitilaisuus oli perinteiden mukaan kauden eka Pikkujoulujuhla. Nenäpäivän Turku Fashion keräsi monin eri tavoin varoja kehittyvien maiden lasten hyväksi ja marssitti catwalkille tyylikästä talven muotia sekä Pikkujoulukauden kimaltelevia trendiluomuksia. Nenäpäivän näytökseen olivat lähteneet hyvää asiaa tukemaan monet tutut kasvot, mm. Ike ja Kike astelivat tyylikkäinä käsikynkkää. Lavalla nähtiin myös upeaääninen, Bondin sävelillä hurmannut Fatou sekä nunchakutaitajana Turun Tähti 2013 tittelin keväällä napannut Tatu Kalliomäki. Tunnelmalliset, upeat kuvat ikimuistoisesta yöstä löydät Night Club Vegasin FB-sivuilta facebook.com/nightclubvegas. Juhlaan on aihetta tulevallakin viikolla, Turun Yliopiston suomenkielen opiskelijoiden ainejärjestö Kanta on kustantanut Kieleke-lehteään nyt 20 vuotta. Viidennesvuotisataiset perinteet saivat 2 vuotta sitten rinnalleen sähköisen kielekkeen eli tuplasynttärietähän Vegasissa siis juhlitaan. Kanta tahtoo tarjota kaikille juhlaansa maksuttoman sisäänpääsyn. Pikkujoulukauden hymyjä katsastaa SUUKKO ry Lynissä, järjestyksessään toiset White Smile Partyt olivat vuosi sitten huima menestys ja jälleen luvassa on haalarimerkkiä, pepsodent-hymyjen arviointia ja muuta mukavaa. Torstaina Lyni täyttyy humanististen alojen opiskelijoista, Suuret Humanistibileet vol VI juhlistaa ainakin jo antiikin ajoista ylläpidettyä akateemista juhlinnan arvostuksen kulttuuria – sunnuntaina vietetään kansainvälistä ylioppilaiden päivää, joten sinänsäkin juhla osuu juuri oikeaan viikkoon. Ja onhan se niin, että meissä kaikissa asuu pieni humanisti!

Mikaela

03.11.2013

Jotkut asiakkaat, asukkaat ja vierailijat eivät poistu suosikkiosoitteistaan milloinkaan. Los Angelesin hotelli Chateau Marmontissa kummittelee kuulemma John Belushi. Edesmenneellä koomikolla on tapana saapua hauskuuttamaan yöpyjiä samaiseen bungalowiin, jossa hän vietti viimeiset hetkensä. Marilyn Monroen kasvojen kerrotaan ilmestyvän peiliin The Hollywood Roosevelt –hotellin huoneessa 229 ja samaisessa hotellissa huoneeseen 928 majoittuvat saattavat kohdata yhä uudelleen huoneeseen palaavan näyttelijälegenda Montgomery Cliftin. Turun kaupunginkirjaston työntekijöiden mukaan vanhassa kirjastossa puuhastelee kirjojen parissa kirjastonhoitajan haamu ja Turun Linna se vasta paranormaali mesta onkin. Eerikinkatu 19 tontilla on harjoitettu monen sorttista liiketoimintaa, ainakin elokuvateatteri Olympian ja lukuisien ravintoloiden vanhat vakkarit saattavat hyvinkin palata suosikkitontilleen säännöllisesti. Kuluneen viikon aikana olisi ollut melko mahdotonta määrittää, ketkä ovat eläviä ja ketkä eläviä kuolleita – niin hyytävää joukkoa juhli molemmissa kerroksissa. Tsekkaa upeat kuvat arkipäivien opiskelijabileistä ja viikonlopun meiningeistä Vegasin 7-v juhlat mukaan lukien Lynin ja Vegasin FB-sivuilta!

Tiistai on tulevalla viikolla Keittopäivän lisäksi opiskelijabilepäivä, Masquerade tuo salaperäisen vivahteen naamiohuveineen alkuviikkoon Kääntöpiirin, Pappagallon ja Mananan johdolla. Keskiviikkona Lyni muuttuu hämmentäväksi koelaboratorioksi, sillä eeppinen HTM eli Hullu Tiedemies –bileyö kutsuu valkotakkisia, Pelle Pelottomia sekä labrarottia juhlimaan Kemistien ja Nucleuksen esimerkin mukaan. Turun Lääketieteen Kandidaattiseuran Turvaseksibileet ovat kepeä tapa muistuttaa suojautumisen tärkeydestä ja nopeimmat saavat ovelta sekä haalarimerkin että suojavälineen! Marilynissä viihdytään jälki-istunnossa, opettajaopiskelijat ovat tainneet ymmärtää jälki-istunnon pedagogisen merkityksen hieman väärin. Tule kokemaan tottelemattomuudesta, tunnilla häiriköinnistä ja rumien puhumisesta langetettavien rangaistusten hilpeys Opex-pöllön valvovan katseen alla!

Turku Fashion on odotettu pikkujoulukauden avaaja, hyväntekeväisyysgaala on säihkyvä yhdistelmä muotia sekä viihdettä ja illan aikana kerrytetään varoja jo perinteisesti Nenäpäivä-kampanjalle. Ylen Hyvä –säätiön aikanaan brittimallin mukaisesti starttaama, riemukas kampanja kannustaa kansaa yhdistämään voimansa ja osallistumaan hyväntekeväisyyteen hassutellen. Maksuton, 23.30 starttaava Turku Fashion -gaala esittelee talven ja pikkujoulukauden upeinta muotia ja mallien joukossa vilahtelee niin viihteen ammattilaisia kuin yhteiskunnallisia vaikuttajiakin. Lavalle nousee myös mm. hallitseva Turun Tähti Tatu Kalliomäki, jonka erityisalaa ovat nunchakukapulat. Illan aikana asiakkaamme voivat osallistua Nenäpäivä-kampanjaan mm. lahjoittamalla omantunnon mukaan keräyslippaisiin, ostamalla Nenäpäivä-arpoja (voittajat arvotaan illan aikana) tai soittamalla Vegasissa näkyvään keräysnumeroon. Lopuksi tahdon muistuttaa kaikkia siitä, että Pikkujouluaika tuo mukanaan jokaisen kaupungin öihin ikäviä lieveilmiöitä, tilaisuus tekee varkaan. Minimoi riskit jättämällä arvotavarat kotiin, kokoamalla lompakkoon/pikkulaukkuun vain pakolliset asiat ja valitsemalla bilelaukuksi vetoketjulla suljettava ja olkapäällä pidettävä malli. Miehille suosittelen lompakon sijaan housun sivutaskuun mahtuvaa korttikoteloa, takatasku on aina huono paikka rahoille/korteille. Kun saat takin vaatesäilytykseen jättäessäsi narikkalapun, laita se kukkarossa sellaiseen taskuun, josta et sitä esim. kortteja tiskillä etsiessäsi vahingossa lattialle tiputa. Ja vaikka ystävät ovatkin kullanarvoisia elämän monissa käänteissä, ethän jätä laukkuasi/kukkaroasi edes parhaan ystäväsi valvontaan, olet itse vastuussa omaisuudestasi. Mahtavaa Pikkujouluaikaa!

Mikaela

27.10.2013

Moni kyselee, mitä me täällä oikein päivisin teemme. Aukihan olemme kuitenkin iltaisin/öisin. Kulissien takainen maailmamme koostuu tuhansista ja taas tuhansista yksityiskohdista, joiden oikealla yhdistelyllä luomme edellytykset työntekijöidemme työn onnistumiselle ja työssä viihtymiselle sekä mahdollistamme sen, että yhdessä voimme tarjota teille toinen toistaan ikimuistoisempia elämyksiä ja kokemuksia. Niitähän me täällä luomme, tiedättekös. Maanantai on meillä yleensä viikonlopun jälkeen täynnä paperihommia, teemme viikon tilaukset tavarantoimittajille ja hoidamme mm. tilitoimistolle lähteviä papereita. Olemme halunneet poiketa yritysmaailman valtavirrasta ja olla ulkoistamatta kaikkea mahdollista, tilitoimistopalveluita olemme kuitenkin aina käyttäneet. Aukioloiltojen jälkeen meidän ei tarvitse tarttua imuriin ja lattianpesukoneeseen, SOL-siivouspalvelut on se toinen ulkoistettu palvelumme ja reippaat siivousalan ammattilaiset tekevätkin hyvää jälkeä! Myynti, markkinointi, henkilöstöhallinto, tuotekehitys ja kaikki muu kuviteltavissa oleva hoidetaan kuitenkin Lynin & Vegasin toimistosta käsin. Meillä ei ole myöskään ulkopuolista mainostoimistoa, kaikki Lynin ja Vegasin tv-mainokset, lehti-ilmoitukset, nettimateriaali jne. loihdimme täällä ja työstettävää mainosmateriaalia on käsittelyssä käytännössä tauotta – olemmehan kuitenkin auki tiistaista lauantaihin ja jokainen viikko on omanlaisensa. Maanantai on myös varsinainen löytötavarasinkoilupäivä. Löytötavarakyselyiden piikki osuu viikon alkuun ja ihmisolennot kadottavat/unohtavat tavaraa yökerhoihimme aivan uskomattomat määrät. Pitkin viikkoa tapaamme yhteistyökumppaneita sekä yrityspuolelta että ainejärjestömaailmasta, haastattelemme työnhakijoita, koulutamme henkilökuntaa, otamme vastaan tavarantoimituksia, valvomme tilojemme kuntoa ja fiksailemme niitä, käymme läpi tapahtumien sisältöjä, suunnittelemme tulevia päiviä, viikkoja ja seuraavaa vuotta. Elämme siis vahvasti sekä käsillä olevassa viikossa että kaukana tulevaisuudessa, sillä hyvin hoidettu yritystoiminta takaa jatkossakin työpaikan lähes kahdeksallekymmenelle omalle työntekijällemme. Puhumattakaan siitä, miten paljon työllistämme lisäksi alihankkijoitamme ja yhteistyökumppaneitamme monissa erilaisissa yrityksissä. Välillinen työllistävä vaikutuksemme on merkittävä ja haluamme pitää siitä kiinni.

Lääkisläiset ja hampaan medisiinarit ovat nyt virallisesti suoriutuneet, enemmän tai vähemmän onnistuneesti, ensimmäisestä tentistään. Solu- ja molekyylimaailman perusteet hanskattuaan saapuivat lääkisporukat ansaitulle rentoutumissetille Lyniin Ekan Tentin Bileiden merkeissä. Englantilainen ilmaus kesäajan päättymiselle on ”Daylight saving time ends” ja tätä kellojen siirtoa ennakoivat AMK:n monimediaopiskelijoiden yhdistys MoMe:n bileet keskiviikkona. Valoa Tunnelin Päässä näkivät sadat bilettäjät, nopeimmat saivat sekä upean heijastinhaalarimerkin että asiaan kuuluvan valotikun. MoMe teki nyt meillä itsenäisenä bilejärjestäjänä debyytin ja hyvin onnistuneen, kaikin puolin loppuun asti mietityn sellaisen – mahtavuutta! Tenttiviikon Turku Students houkutteli opiskelevan kansanosan pois tenttikirjojen ääreltä rentoutumaan, all work and no play makes Jack a dull boy. Rentoutumisen lisäksi tarjosimme mahdollsiuuden ansaita erilaisia haalarimerkkejä mm. karaokea laulamalla. Kuluneelta viikolta terveiset PIANOWAR pianisteiltamme: ”sinä, joka varastit Nevadasta pianistien yleisöhauskuutukseen tarkoitetun lehtipuhaltimen, voisitko palauttaa sen. Olet varmasti syksyn lehdet jo puhallellut ja akkukin on loppu. Laturi löytyy täältä, joten voit myös ostaa sen itsellesi lehtipuhaltimen ohella sopuhintaan.”

Kesälomailimme syyskuun lopulla Chicagon ympäristössä ja siellä Halloween-kausi oli jo alkanut kaikkialla, kaupat pursusivat himottavan hienoa Halloween rekvisiittaa, etupihoille oli ilmaantunut koristeita, kadunvarsilla myytiin kurpitsoja ja vain syyskuusta lokakuun loppuun palvelevat, tuhannet pop-up Halloween-myymälät houkuttelivat käytävilleen vaeltelemaan. Me Eerikinkadulla emme käytännössä jää mitenkään kakkosiksi Halloweenvarustelussa, sillä Halloween-viikkomme alkaa mahtavien koristelujen puolesta jo heti tiistaista ja jatkuu lauantaihin. Torstai on lokakuun viimeinen ja näin ollen se virallinen Halloween, mutta meillehän se ei riitä. Tiistain Keittopäivässä näette henkilökuntamme vielä muistuttavan normaaleja ihmisiä, mutta keskiviikkona kaikki on jo toisin ja henkilökuntamme kokee metamorfoosin: pelastakoon itsensä ken voi! Kaksi kammottavaa kerrosta keskiviikosta lauantaihin tarjoaa jännitystä koko vuoden tarpeiksi. Keskiviikon kansainvälistä kauhua lupaa ESN Vegasissa ja Hillitön Halloween tuottaa pelkotiloja Opexin johdolla Lynissä. Molemmissa bileissä luvassa pelottava haalarimerkki nopeimmille ja Halloween lisäbonuksena järjestäjät ovat päättäneet, että maksettuasi lipun toisiin bileisiin, voit samalla leimalla vierailla rinnakkaiskauhukammiossakin! Kaupunkilaiset naulaavat ikkunansa kiinni viimeistään torstaina, kun Kauhujen Kaljaviestin elävät kuolleet ilmaantuvat alkuillasta korisemaan keskustaan ja lopulta Marilyniin. Vegasin uumenista kuuluu sieltäkin veret seisauttavia ääniä – ulinaa ja kahleiden kilinää tuottavat Akateemisen Viiksiseuran, Asteriskin, Kanta ry:n Kauhujen Viiksibileissä esiin manatut olennot. Haalarimerkki sekä Lynistä että Vegasista nopeimmille lipun ostajille. Viiksiseura lahjoittaa oman osuutensa illan lipputuotosta Movember-säätiölle miesterveyden hyväksi. Viikonloppuna piinaamme Vegasin asiakkaita jälleen vuoden hirveimmillä synttäreillä 22-24, kaikille 20-v täyttäneille asiakkaillemme avoimien seitsemänvuotissyntymäpäivien dresscode on Casual Halloween ja oletammekin illan vieraiden arvostavan meitä kutsujana noudattamalla dresscodea! Hyytävät hulinat jatkuvat vielä läpi lauantain. Kulttuurisena kuriositeettina mainittakoon, että lauantai on myös meksikolaisen kulttuurin Día de Los Muertos/Day of the Dead eli kuolleiden päivän juhlan ensimmäinen päivä ja sattumalta lisäksi suomalainen Pyhäinpäivä, jota vietetään nykyään 31.10.-6.11. välille osuvana lauantaina.

Mikaela

20.10.2013

P-klubilaisten Kostajaisten jatkoilut hummailtiin tiistaina Lynissä, syyslomaviikon, tai kuten ammattikorkeakoulumaailma sen ilmaisee, opetuksettoman viikon, startti oli vallan vauhdikas. Delta ry oli onnistunut perinteisen Kaljaviestin markkinoinnissa erittäin hienosti, sillä jo pelkästään rastikierrokseen osallistujia oli järjestäjien odotukset mahtavasti ylittänyt määrä ja kehotus sonnustautua mielikuvituksellisiin vermeisiin oli sekin mennyt perille. Joukkueiden asuvalinnat olivat toinen toistaan hulvattomampia. Night Club Marilyn muuttui kymmenestä alkaen omituisten otusten basaariksi, jossa Robin Hood ja Liisa Ihmemaassa kirmailivat valovuosien päästä saapuneiden cyberpunk –vierailijoiden kanssa ja karaokeduettoja esittivät viikingit yhdessä japanilaisten ninjojen rinnalla.

Pari vuotta sitten yläasteikäisten keskuudessa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan toiveammattien kärkipäässä keikkuu nykyään julkkis. Allekirjoittanut uskaltaa väittää, ettei julkkis sinällään ole mikään ammatti. Mutta sehän on vain minun mielipiteeni. Ihmisten loputon parrasvaloihin pääsyn nälkä näkyy tosi tv-sarjojen räjähdysmäisena kasvuna eikä julkkispuuhien tirkistelystä tykkäämisessä ole enää mitään häpeällistä, BB-talon tapahtumiakin kun voi seurata 24/7. Jos julkisuuteen halajavan BB-, Idols- ja Talent-kortit on jo käytetty huonolla menestyksellä, voi lööppijulkkiksen uraa aloitella iskemällä varatun, jo julkkisasemassa olevan tyypin. Erityistä lööppijulkkismatskua saa aikaan loihtimalla salarakasskenaarion ja avautumalla ihan vahingossa parhaalle uudelle ystävälleen eli keltaisen lehdistön toimittajalle. Samaan syssyyn voi tarjoutua esittelemään esimerkiksi värikoodattua vaatekaappiaan, superruokiin keskittyvää keittokomeroaan, pikkutuhmaa lemmenpesäänsä tai hämmästyttävää actionfiguurikokoelmaansa. Kaiken sorttinen hölmöily ja julkinen katuminen kuuluvat asiaan – julkkiksena olo on yllättäen raskasta ja paineita tulee toistuvasti päästettyä jokseenkin yliampuvilla, tunnekuohuja aiheuttavilla tavoilla. Suurin osa lööppijulkkiksista katoaa lööpeistä yhtä nopeasti kuin ovat sinne päässeetkin, wannabeestä tulee hetkeksi nimi otsikoihin ja lopulta ihan nevö hööd. Itse lööppijulkkisilmiö ei katoa varmasti enää milloinkaan ja niinpä myös Lööppijulkkisbileet järjestettiin nyt jo toistamiseen Forum Romanumin & Katkon johdolla. Skandaalinkäryiset sitsit ja juorupalstoja täyttävät bileet toivat Vegasiin hämmästyttävästi Seiskan & Hymyn sivuja säännöllisesti täyttävien tyyppien näköisiä juhlijoita. Ja olipa paikalla ainakin yksi aivan aitokin lööppijulkkis, jonka ammatti on kuitenkin laulaja-lauluntekijä, ei julkkis. Tauski poikkeaa useista lööppijulkkiksista siinä, että hän on oman alansa rautainen ammattilainen ja otti Lööppijulkkisbileissä yleisönsä tuttuun, mukaansa tempaavaan tyyliinsä. Lööppijulkisuudesta väiteltiin puolesta ja vastaan yläkerran Black & White –bileissä UTU Debating Clubin & ESN:n kanssa, yliopiston väittelyklubihan valmentaa opiskelijoita väittelyn vanhassa ja jalossa taidossa.

Tiistaina mennään ihan solutasolle. Lääkiksen ja hampaan eka vuoden opiskelijat suorittavat ensimmäisen pääsykokeiden jälkeisen tenttinsä. Solu- ja molekyylibiologian paksu, englanninkielinen, 860-sivuinen (!!) opus ”Essential Cell Biology” on kannesta iloisen värikäs ja sisältä täynnä soluinformaation kiehtovia perusteita. Amazonin lukija-arvioissa teos on saanut suitsutusta, joten lääkiksen opettajat ovat tainneet valita hyvin motivoivan tenttikirjan. Ekan tentin jälkeen saavutaan perinteisesti Lyniin rentoutumaan ja jakamaan tenttikokemuksia hyvässä seurassa – tervetuloa! Tulevalla viikolla siirrytään talviaikaan, pimenevää syksyä valostuttaa keskiviikkona Valoa Tunnelin Päässä –teemalla AMK:n MoMe eli monimediaopiskelijat. Nopeimmille on luvassa heijastinhaalarimerkki ja glowstickit hohtavat aina aamun tunteihin. Yliopiston useissa tiedekunnissa on tenttiviikko ja Turku Students torstaina tarjoaa mahdollisuuden verrytellä kirjastossa tenttikirjoja päntätessä puutuneita jalkojaan, kostuttaa koepaperipölyssä kuivunutta kurkkuaan ja lepuuttaa tenttikirjojen luvusta väsyneitä silmiään kivan näköisissä bilekavereissa. Opiskelijakortilla tai haalareissa free in ja nopeimmille haalarimerkki!

Mikaela

13.10.2013

Missä ollaan, kun tanssilattialla kohtaavat Wall-e, Viidakkokirjan Mowgli, Kermit, Pikku Myy ja Aku Ankka? No tietenkin Asteriski/Delta/IVA/TYK – kokoonpanon animaatioteemaisissa Palapelibileissä Lynissä ja Vegasissa. Neliosainen sarja sai superstartin ja jälleen sadat uudet tyypit tutustutettiin tämän vekkulin bilejärkäleen saloihin. Seuraavat Palapelit hippaloidaan joulukuussa! Seuraavaan kolmipäiväiseen liittyi harmaita, suippokärkisiä huopapäähineitä, joita taksikuski yön pimeinä tunteina kaupunkikuvassa nähtyään oli luullut noitahatuiksi. Eipä ollut noitia, ei – kuten kalenteria yhtään tuntevat tietävät, ei kyse suinkaan ollut Halloweenista, vaan tietenkin jokasyksyisestä Oktoberfest –juhlasta. Pretzeleitä mutustelevat, henkselihousuiset ja alppihameiset bilettäjät viihtyivät saksalaistyyppisissä kulttuuritunnelmissa torstaista lauantaihin loistavasti.

Niitä Oktoberfest-päähineitä on siis todellakin liikkunut aamuyössä jos vaikka mihin, sillä lauantaina aamupäivällä Kauppahallin nurkilla hypähteli ahavoitunut metsien mies, sellainen risupartainen laitapuolen kulkija. Kirpeässä syyssäässä pussikaljasedän päätä lämmitti mukavasti jonkun edellisten öiden asiakkaamme kotimatkallaan tiputtama Oktoberfest –huopahattu. Toivottavasti hattu palvelee pitkään! Erilaisten laitapuolen kulkijoiden tematiikalla järjestää Kostajaiset tiistaina P-Klubi, yhteiskunta-alan opiskelijoiden opintoihinhan kuuluu yhteiskunnan tarkastelua sen kaikista näkökulmista. Elämän varjoisiakin kujia nähneiden rooleihin heittäytyneet opiskelijat saapuvat tiistaina Lyniin jatkoilemaan Keittopäivän merkeissä ja ihan ennakkoon sovitusti keskimääräistä nuhjuisemmin varustautuneina. Keskiviikkoyössä bileohjaksissa ovat Delta ry:n tyypit, Legendaarinen Kaljaviesti kutsuu koko kaupungin poikkitieteellisen opiskelijaväen loistokinkereihinsä.

Kuka teki, kenen kanssa ja mitä? Sama vaimo, vanha vaimo, jonkun muun vaimo? Nähtiin kenen kanssa? Kaiken tämän ja enemmänkin paljastaa Lööppijulkkisbileet vol II Night Club Vegasissa torstaina. Valtakunnan parhaat Tuksut, Nykäset, BB-turhakkeet ja muut mukavat keltaisen lehdistön lemmiköt kokoontuvat vertailemaan lööppijulkisuusindeksejään heti kympiltä. Forum Romanumin ja Katkon yhteinen voimanponnistus oli vuosi sitten huippusuosittu ja pitihän sille jatkoa saada. Stagella livenä lööppikuningas Tauski, vuoden aikanahan on jo ehtinyt tapahtua vaikka mitä! Ennen bileitä Vegasissa sitsaillaan samalla teemalla, OMG – tämä yö pääsee varmasti lööppeihin! Mustavalkoisempaa menoa on Lynissä, Black & White –bileistä vastaa Yliopiston Debaattiklubi yhdessä ESN:n kanssa. Kansainvälistä konferesnssia Turkuun puuhaavat tahtoivat tyylikkään teeman, jonka mukaan pukeutuminen ei tuota suuria ongelmia kenellekään. Kummassakin kerroksessa nopeimmille jaossa uniikki haalarimerkki ja parhaita pukuja palkitaan niin Lööppijulkkisbileissä kuin Black & White Partyissäkin. Tervetuloa juhlaan ja muista tsekata bilekuvia yökerhojemme FB-sivuilta.

Mikaela

06.10.2013

Asteriskin ja Germanican Pokemonsitsit ja kymmeneltä alkaneet bileet olivat todellinen suksee. Näiden sistsien jälkeen jokainen piltti osaa jatkossa sitsata akateemisten perinteiden mukaisesti ja oppi varmasti myös kasan uusia juomalauluja. Ja Pokemon biisin. Tuota biisiä vetivät Nevadassa yhteislauluna myös pianistimme Olli ja Mika. Aivan mahtavaa! Lokakuun viides on vuosittain YK:n kansainvälinen opettajien päivä, tällä viikolla se osui lauantaille, mutta ennakkoon tulevaa ammattiaan juhlistivat Opexin porukat keskiviikkona Lynissä Kostajaisten muodossa. Illan pukeutumisteemaksi oli valittu saaliit ja metsästäjät, joten kaiken sorttisia sovelluksia teemasta nähtiin – mitä tapahtuukaan Punahilkan muuttuessa metsästäjäksi? Opiskelijayhdistys Trade kestitsi kutsuvieraitaan 17-vuotisjuhlaansa kuuluvassa coctailtilaisuudessa sekä vastaanotti hauskoja lahjoja Vegasissa alkuillasta. Jo ysiltä starttasivat legendaariset, tooodella tyylikkäät ALV11.0 bileet molemmissa kerroksissa. Huolitellut herrasmiehet ja toinen toistaan kauniimmat businessmimmit tekivät yöstä säkenöivän ja ikimuistoisen.

Turku Burlesquen ilakoivassa New Comers Night –tapahtumassa nähtiin nelisenkymmentä burleskiin ihastunutta harrastajaa, irrottelu oli sanoinkuvaamattoman hauskaa ja nerokasta. Burleskin pääideahan ei siis ole mikään ilkosillaan pyörähtely, vaan mielikuvituksellinen kiusoittelu ja mitä omituisimpien lavayllätysten yleisölle tuottaminen. Ennen shown alkua takahuoneessa (Backstage toimi bäkkärinä, totta kai!) näkyi lukemattomia tasseleita, samettia, sulkakoristeita, pitsisiä vaatekappaleita, pikkuruisia bikineitä, ihmeellisiä päähineitä ja rekvisiittaa puhallettavasta palmusta oikeisiin minidonitseihin. Kiitos Kiki Hawaji, kiitos debytantit, kiitos huiman hieno yleisö ja kiitos mahtava henkilökuntamme!

Alkuviikon ajan henkilökuntamme käy läpi rekvisiittavarastoamme, sillä siellä on suoritettava virallinen Oktoberfestinventaario. Perinteiset Oktoberfestimmehan valloittavat lokakuisia öitä Vegasissa torstaista lauantaihin, torstain ollessa Germanican & Kääntöpiirin kanssa yhteistyössä toteutettava sessio. Torstaina liput maksavat bileisiin 3 Euroa, paitsi jos tulet henkseleissä ja saat lipun 2 eurolla. Tai jos puet päällesi Didnl-mekon ja selviät sisäänpääsystä eurolla. Nopeimpien lipunostajien iloksi löytyy myös perinteisesti haalarimerkki! Mutta ennen kolmipäiväistä oluttupahummailua alppihatut odottakoon kotona ja kuoriutukoon meistä kaikista piirroselokuvan tähti tai antisankari odotettuihin Palapelibileisiin keskiviikkona. Asteriskin, Deltan, IVA:n ja TYK ry:n yhteinen, neliosainen bilespektaakkeli nivoo tällä kertaa yhteen neljä suurta elokuvagenreä ja ensimmäinen palapeliosa saattelee meidät piirroselokuvien ihmeisiin Cartoon -teemalla. Bilejulisteessa hekottelevat Itse Ilkimys –animaation keltaiset, mokkulamaiset Kätyrit (Minions), mikä hahmo sinä olet? Löydytkö Disneyltä, Cartoon Networksiltä, Dream Worksiltä, Pixarilta vai ehkä Warner Brothersin animaatioista? Yö kätkee sisäänsä Lyniin ja Vegasiin piilotettuja palapelipaloja löydettäviksi, Cartoon-karaokea sekä PIANOWARin Nevadassa. Himottuakin himotumpia haalarimerkkejä on tarjolla vain nopeimmille sarjakuvasankareille, be there!

Mikaela

29.09.2013

Syyskuun alussa lueskelin Turun Sanomien (1.9.2013) juttua ”Vastuun jakaminen pidentää elinikää”, johon toimittaja Minna Uusivirta oli haastatellut yliopistomaailman yhteisöllisyyden tutkimuksen asiantuntijoita. Suomalaisia yhdistää yhteisöllisyyden maailmassa sosiologian professori Jani Erolan mukaan erityisesti kuuluminen erilaisiin yhdistyksiin, yhdistystoiminnan perinne maassamme on vahva ja monipuolinen. Me näemme sen lähietäisyydeltä opiskelijoiden kanssa yhteistyötä tehdessämme, sillä opiskelijoiden edunvalvontaa hoidetaan nimenomaan erilaisissa ainejärjestöissä sekä opiskelijayhdistyksissä. Edunvalvonnallisten projektien ja muun toiminnan talouteen pelimerkkejä ansaitaan esimerkiksi juuri meillä toteutettavien tapahtumien myötä. Yhdessä tekeminen yhdistyksissä on parhaimmillaan riemastuttavan hauskaa, haastavaa ja mielenkiintoista. Asioita oppii jatkuvasti vähän kuin huomaamattaan. Myös yhdistysten kyky toimia muiden yhdistysten kanssa yhteistyössä mittaa erinomaisella tavalla sen joustavuutta ja elinvoimaisuutta. Girlpower on mahtava esimerkki siitä, miten usean opiskelijayhdistyksen yhteistyöllä luodaan ikimuistoisia elämyksiä poikkialaisesti, tälle vuodelle valittu tyttöbänditematiikka upposi opiskelijakaupungin juhlakansaan aivan satakympillä!

Universsalista ymmärryksestä voi puhua myös Girlpoweria edeltäneen illan kohdalla, sillä International Fairytale Party kokosi eri kulttuurien satuhahmot samaan osoitteeseen – yllättäen suurin osa satuhahmoista olikin kaikkien tuntemista fiktiivisistä lasten tai aikuisten tarinoista. Näissä bileissä ei kielimuuriin voinut törmätä, yhteisen kielen puuttuessa siirryttiin tanssilattialle tai keskinäisen kiinnostuksen kriittisen rajan ylittyessä toimivat muutkin kansainväliset tutustumisen keinot. Saduista ei suinkaan luovuta tulevallakaan viikolla: Asteriski ja Germanica ovat yleisön pyynnöstä luoneet Pokemon –bileet, joiden myötä Vegas muuttuu hilpeiden pikkuhirviöiden temmellyskentäksi. Tervetuloa Pokèmonkouluttajat, Pikachut, Piplupit, Starlyt, Prinlupit ja muut! Sadunhohtoisten Kostajaisten hehkun Lynissä aiheuttaa Lumikki, joka aikoo sadun juonesta huolimatta itse tarjota omppua syötäväksi sen sijaan, että haukkaisi siitä – tämän Kostajaisjuonen takaa löytyvät Kastajaiset kokeneet Opexin fuksit. Vanhemmat opiskelijat saavat potut pottuina. Tai siis omput omppuina!

Pitkällisen satuihin uppoutumisen jälkeen vaatekaapista kaivetaankin sitten päälle ykköset ja ALV 11.0 suunnataan jo iltayhdeksältä Opiskelijayhdistys Traden johdolla. Business on dresscode ja yö täynnä häikäisevää tyylikkyyttä jo yhdettätoista kertaa tällä teemalla! Perjantai-illan henki onkin sitten aivan jotain muuta, buduaarin verhot heilahtavat ja Vegasin stagelle nousee mielikuvituksella leikitteleviä burlesquen uusia kykyjä (ovet 20.00, show 21.00). Suomen Burleskinstituutin tuottaman Turku Burlesque Weekendin debytantti-ilta tuo yleisön eteen viitisentoista kimmeltävää, keikaroivaa, viettelevää, punastuttavaa, kiehtovaa ja ainutlaatuista esiintyjää. Keväällä maailman arvostetuimman burlesquekisan voiton Las Vegasissa pokannut burleskitaiteilijatar LouLou D’Vil on hänkin aikanaan noussut ensi kertaa lavalle juuri New Comers Night –tapahtumassa. Lisätiedot http://turkuburlesqueweekend.com. Night Club Vegasin tuttu perjantain maksuton sisäänpääsy 23.30 alkaen. PIANOWAR Nevadassa tälläkin viikolla keskiviikosta lauantaihin!

Mikaela

22.09.2013

Hmm.. Kaste tuo mieleen erinäisiä uskonnollisia maalauksia, joissa imeväisikäisiä valellaan vedellä tai, kuten joissain uskonmuodoissa, aikuiset painetaan joen pinnan alle. Kumpikaan mielikuvista ei sovi Opexin Kastajaisten meiningeistä ehkä jonain päivänä nähtävään maalaukseen. Veikkaisin, että kuvitus myötäilee enemmänkin surrealismin henkeä haalariasuisine tutoreineen, symbolisine pöllöineen, lentävine karttakeppeineen, aakkosineen ja lastenlauluihin viittaavine kuvituksineen. Opex tietää, miten bileyöstä loihditaan Liisa Ihmemaassa – henkinen hassuttelu, jonka jälkeen jokainen Kastajaisissa käynyt on saapuva kaikkiin tulevaisuuden tapahtumiin. Ghostbusters puolestaan sopi tavallaan biolan opiskelijoiden bileteemaksi paremmin kuin hyvin. Kuten ektoplasmat ja henkiolennot elokuvassa, kasvavat myös meidän maailmamme monet biomassat ja bakteerit hämmästyttävällä tavoilla saaden niitä tutkivat tai niitä vastaan taistelevat täysin ymmälleen. Thänx, Elba, ghostbusterjedinne ovat kaupungin parhaimmistoa! Jos koulutusalavaihto tuli nyt ajankohtaiseksi, kun paranormaali astui kuvioihin, eipä hätää: Hikipedia, tuo Wikipedian hersyvä velipuoli, osaa kertoa, että Busteriksi Suomessa haluavan tulee vain suorittaa Haamunnappaaja AMK -tutkinto. Saatte varmasti kursseja hyväksiluetuiksi. Koulutusta tarjoavat kuulemma Laurea ja Mikkelin ammattikorkeakoulu… Ghostbusteri on Suomen ammattikorkeakoulujärjestelmän supernaturaaliosaston korkein oppiarvo ja oppiarvon ansaitakseen tulee mm. osata tunnistaa näkymätön hirviö täytekakun avulla. Niinpä..

Kahdeksanlonkeroinen tursas puolestaan on selkärangattomista älykkäimpiä otuksia. Maailman tunnetuin tursas oli saksalaisessa meriakvaariossa elänyt ennustajatursas Paul. Se ennusti jalkapallon arvokisojen voittajajoukkueita kaksivuotisen elinaikana 2008-2010 ajan valitsemalla vastakkain pelaavien fudisjoukkueiden väreissä tarjoiltuja ruoka-annoksia. Niin ja olihan James Bondilla Octopussy – hän ei tosin ollut kahdeksanlonkeroinen tai imukuppinen ainakaan kirjaimellisesti. Tursaaseen me törmäämme akvaariovierailuiden lisäksi kahdesti vuodessa E-kadulla. Tursajaisaika on kuin vaikkapa tulva-aika, se koittaa säännöllisesti syyskuussa sekä tammikuussa. Meillä ei tulvaa koeta veden, vaan bilettäjien muodossa. Ja tästä tulevasta diggaavat kaikki, tätä tulvaa ei kukaan halua missata. Kiitos TIO & TSTS, teitte opiskelijoiden viikosta täyteläisen.

Mutta mitä tuo seuraava viikko? Keittopäivä tarjoaa leppoisaa yhdessäoloa viikon alkuun ja sitten startataan viikon opiskelijatapahtumilla. Kaupungin sadat vaihto-opiskelijat kaikkialta maailmasta rantautuivat Lyniin keskiviikkona legendaarisiin International Fairytale Partyihin. Kaikissa kulttuureissa kasvetaan satujen ja tarinoiden keskellä. Pukeudu suosikkisatusi hahmoksi ja leijaile, harpo, vaella, loiki, matele tai kävele paikalle. Parhaat puvut palkitaan ja kielitaitoasi pääset ainakin treenailemaan!! Torstain tyttöenergia on vertaansa vailla, Girlpower on lukuisien Turun AMK:n opiskelijayhdistysten yhteistyön riemukas ilotulitusyö. Lyn ja Vegas valjastetaan tyttöbändien hengessä kaikelle hauskalle heti iltaysiltä. Laula kuin Spice Girlit karaokessa (esim. Wannabe), anna lantion keinua kuin aikanaan Salt-N-Pepan (esim. Let’s Talk About Sex) mimmeillä ja ota äänenavaukset Bananaramatyyliin (esim. Venus) Pianowarissa. Lynin stagella nähdään myös improa eli esiintyjät vetävät lonkalta kaiken sorttista hassutusta.

Mikaela

15.09.2013

Maikkarin Makuja-aihealueen artikkeli listasi taannoin vekkuleita faktoja oluesta. Oktoberfestien aika Saksassa starttaa viikon päästä lauantaina eikä meilläkään tuohon olutfestivaaliin montaa viikkoa ole. Nostettakoon olut siis tämän Diaryn ensimmäiseksi pääosanesittäjäksi. Tuosta ihmiskuntaa vaikeiden aikojen yli saattaneesta, juomakelvottoman veden aikanaan korvanneesta janon sammuttajasta ja nälän tunteen poistajasta on laskelmien mukaan kehitetty yli 400 eri tyyppistä laatua. Jonkun mopo on keulinut rankasti oman versionsa kehittelyssä, sillä pullo maailman kalleinta olutta kustantaa eräässä Lontoon pubissa noin 800 euroa. Pullon tilavuus on kylläkin 12 litraa, mutta anyways. En tiedä, kärsivätkö kyseisen oluen juojat cenosillicaphobiasta – jos kärsivät, niin pelon hoitaminen Vieille Bon Secours Ale –oluella voi tulla kalliiksi. Cenosillicaphobia kun on tyhjän lasin fobia ja nimitystä käytetään nimenomaan tyhjään olutlasiin liittyvästä pelkotilasta. Fobiasta pääsee vain täyttämällä tyhjää lasia.

Ilman bilefobian häivääkään jamiteltiin läpi kulunut opiskelijoidentäyteinen viikko. Tiistaina P-Klubilaiset sitsijatkoilivat sydämensä kyllyydestä Keittopäivässä. Keskiviikkona availimme ovemme jo iltapäivän tunteina, kun 85-vuotiaiden Aurasoutujen riemukas oheisohjelma, AurasoutuApprobatur rastikierroksineen täytti kaupungin värikkäillä opiskelijahaalareilla. Torstain Vegasbileistä vastasi TIO, vanhemmille opiskelijoille suunnattu TradiTIO on aikuisempi vaihtoehto Keltanokkabileille. Night Club Marilynin Ekaluokkabileisiin kutsuivat Katko & Kompleksi ja yön huumassa seikkailivat myös mm. Opexin fuksisitsailijat jatkojen merkeissä. Perjantaina liikenteeseen oli lähtenyt Turun Läääketieteenkandidaattiseuran vanhempia opiskelijoita, jotka rentoutuivat syksyn ekan tenttikoitoksen jälkeen. Viikonloppuna yökerhoihimme löysivät lukuisat tuparipoppoot, synttäriseurueet ja yritysryhmät – monipuolisten ja tasokkaiden palveluiden äärelle on kiva tuoda isompikin ryhmä.

Legendaaristen bileiden viikko on tiedossa, Keittopäivän jälkeen sekä Vegas että Marilyn ovat auki joka ilta keskiviikosta lauantaihin. Opettajafuksit kokevat Vegasin yössä kasteen, Lynissä heittäydytään paranormaaliin tunnelmaan ja metsästetään & imetään kilvan haamuja Elban Ghostbusters-teemaisen Biosfääri -hassuttelun temmellyksessä. Asustaudu kuin haamujengiläinen, kiltti kummitus, riivaaja henki tai ektoplasmainen otus ja kurvaile Lyniin, sillä parhaat Ghostbusters-puvut palkitaan! Haamujengibändinä päräyttää turkulainen Bad Signal, joka on luvannut vetää kaikkien diggaamia covereita ja myös Ghostbusters-teema on treenattu ajoissa! Torstaina avaamme yleisön pyynnöstä ovet jo 21.00, sillä kahteen kerrokseen levittäytyvien Tursajaisten suunnaton suosio sekä haalarimerkkeihin kohdistuva himo saavat bileväen asettumaan jononkaltaisiin muodostelmiin Eerikinkadulle aina jo toooodella ajoissa. Atlantiksessa avataan ääntä karaokessa, PIANOWAR reippailuun pääsee Nevadassa ja Keskiyöllä koittaa klassikko-ohjelmana Tursajaisvala Lynin stagella. Tursajaisyössä voit myös liittyä RAY Etuasiakkaaksi – liittymislahjana jaossa jokaiselle haalarimerkki, kortsu sekä erittäin katu-uskottava muistitikku. Etuasiakkuuspisteen voit bongata Vegasin casinolta!

Mikaela

08.09.2013

Bileviidakkomme monenkirjava lajivalikoima ihastuttaa, viihdyttää ja tarjoaa elämyksellisiä hetkiä monena yönä viikossa. Keittopäivässä jamittelivat poliittisen historian ja valtio-opin opiskelijat, joiden syyskauden ekat akateemiset pöytäjuhlat eli sitsit olivat vihkineet uudet opiskelijat tämän arvon perinteen saloihin ja jatkoilu Lynissä kuuluu erottamattomasti jokavuotiseen perinteeseen sekin. Korkeakouuvalikoima Turussa on monipuolinen, keskiviikkona opiskelusyksyn alkua juhlistivat perinteikkäästi Yrkeshögskolan Novian opiskelijat Back To School –bileiden muodossa. Mukana meiningeissä nähtiin lukuisia haalarivärejä, kaupunki kuhisi haalareita ulkoiluun totuttavia opiskelijoita. Muuttuvaa maailmaa monelta kantilta opiskelevien Turun yliopiston yhteiskuntatieteen opiskelijoiden kattojärjestö Index kaitsi untuvikkonsa kastajaisistaan Vegasin torstaiyöhön, jossa uudet & vanhat opiskelijat syksyyn saatteli mm. PIANOWAR. Lynissä saattoi havaita, että tulevaisuuden opettajien olemus kiinnosti huimaa määrää muidenkin alojen opiskelijoita: Opexin Tunnusta Väriä –bileissä uudet opeopiskelijat oli jaettu värien mukaan omiin ryhmiinsä, mutta haalariväreistä päätellen useiden muidenkin alojen opiskelijaparvia oli pyrähtänyt paikalle sankoin joukoin. Erityistä ihastusta herätti tutoreiden uusille opiskelijoille opettama Ponileikki, jossa kehonosia hinkataan kanssaleikkijöitä vasten. Ihhahhaa – opiskelijabileiden syksyn karttalehdellä viihtymistä ei voi estää!

Viikonloppuna osa asiakkaistamme oli käynyt herättelemässä himojaan ja halujaan seksimessuilla, noissa aikuisviihteen kuluttajien ja ammattilaisten keskimääräistä pornoimmissa kokoontumiajoissa. Niinpä myös ”mitä tein tänään” –tarinat olivat tavallistakin estottomampia. Matkamuistoina toisilla oli riemunkirjavia leluja, sensuelleja pitsiluomuksia tai napakkaa lateksia. Toiset olivat päätyneet (harkinnan tai hetken päähänpiston tuloksena) kivuliaampiin tuliaisiin otattamalla erinäisiä renkaita, ketjuja tai reikiä kehonsa nautintoa ja kipua ehkäpä herkimmin tunteviin osiin. Kaikkia messuilta jatkoilemaan suunnanneita kuitenkin yhdisti sama bilenälkä, kuin muitakin juhlijoita. Tätä nälkää sammutettiin aina aamun tunteihin tanssilattioilla, CityKaraokessa sekä PIANOWARin interaktiivisessa livehulinassa.

Keittopäiväämme saapuvat viime viikon tiistain tapaan P-klubilaiset, sillä sitsit vol II tarvitsevat arvoisensa jatkoiluympäristön. Seuraavat kaksi päivää ovatkin sitten eriskummallisia monella tavalla. Keskiviikko starttaa jo iltapäivällä kolmelta sekä Lynissä että Vegasissa, sillä toimimme jälleen korkeakoulujen välisen Aurasoutu-kisan oheisohjelman, AurasoutuApprobaturin, rastipaikkana kahdella erillisellä suorituspaikalla. Äyskäribileisiin sisäänpääsy on ilmainen Lyniin ja Vegasiin, tarjolla on dj-vetoista menoa tanssilattioilla, RAY:n Etuasiakkuushäppening (liity ja saat haalarimerkin & muistitikun!) sekä karaokea Marilynin Atlantiksessa. Illan kahden kerroksen bileistä vastaavat Lääkis ja Hammaslääkis, joiden uudet opiskelijat esittäytyvät vanhemmille SHOWTIME! –spektaakkelissa erilain näytelmäpätkin. Lynissä karaokea, Vegasissa irrotellaan PIANOWARin tahtiin – Sairaan hoitavaa menoa! Torstain kiitorata avautuu Vegasissa jo iltapäivällä viideltä, Turun Ammattikorkeakoulun Keltanokkabileiden eli KNB:n rastikierroksen rastille ovat tervetulleita kaikki asiakkaamme viihtymään. Yön bileistä vastaa TIO, Turun Insinööriopiskelijoiden perinteeseen kuuluu tarjota jo omat Keltanokkabileensä kokeneille vanhemmille opiskelijoille vaihtoehdoksi TradiTIO Vegasissa. Samaan aikaan kympiltä Katko ja Kompleksi pyöräyttävät Eka Luokan –bileet vauhtiin Lynissä. Ja sittenhän ollaankin taas viikonlopussa!

Mikaela

01.09.2013

Turun Yliopiston rehtori Kalervo Väänänen puhui uusille opiskelijoille viime viikolla ja ilmaisi hienosti sen, että opiskeluihin uppoutumiselle on tärkeää löytää vastapainoa erilaisista harrastuksista ja vapaa-ajan riennoista: ”Opiskelu on myös elämisen aikaa, jolloin luodaan läpi elämän kestäviä ihmissuhteita.” Opiskelijoiden edunvalvonnasta katto-organisaatioina neljässä suurimmassa korkeakoulussa vastaavat Turussa Turun yliopiston ylioppilaskunta, Åbo Akademis Studentkår, Turun ammattikorkeakoulun TUO sekä Studentkåren Novium. Näiden yhdistysten alaisuudessa toimivat ne lukuisat monenkirjavaa vapaa-ajan ohjelmaakin toteuttavat ainejärjestöt ja opiskelijayhdistykset, joiden vaikutuspiiriin kuuluu noin 30 000 opiskelijaa. Kaikki edellytykset uusien ihmissuhteiden luontiin ovat siis olemassa – opiskelijoihin ei voi tässä kaupungissa olla törmäämättä. Ja hyvä niin, sillä myös meidän arkemme olisi kovin erilaista ilman rakkaita ja elämää syleileviä opiskelijoita. Tervetuloa Turkuun, me pidämme omalta osaltamme huolta siitä, että luentomonisteiden, tenttikirjojen ja Facebookin ääreltä kannatta sopivan säännöllisesti irtautua, pukea haalarit niskaan & lähteä baanalle!

Opiskelijabilekausi starttasi siis jo elokuun alkumetreillä lääkäriopiskelijoiden johdolla, mutta tämä toinen ja suurempi starttiaalto rantautti meille tuhansia opiskelijoita tiistaista alkaen. Tiistaina Kauppakorkeakoulun kylterit pupuineen hurvittelivat riemukkaasti toisiinsa tutustuen ja yökerhojemme palveluista innostuen. Seuraavan illan tuplabileistä vastasivat Delta & Synapsi legendaarisella Pilttibilekonseptillaan, rinnalla ratsasti myös bioalan Elba kera Puisto-olympialaisista selviytyneiden kisailijoidensa. Itse bilettäjien haalarivärikirjo oli kuin Tikkurilan värikartta – poikkialainen yö ilahdutti huikaisevan lämpimällä fiiliksellään. Opiskelijayhdistys Traden vinkeän Kaupunkikierroksen päätösrasti löytyi torstaina perinteiden mukaisesti Lynistä ja Vegasia valloittivat Digitin, Nucleuksen & TYK ry:n piltit sekä fetukset. Jokaisena yönä tarjosimme sekä karaokehauskuutta että livemeininkiä PIANOWARin syleilyssä, tanssilattiat tuplana, jänniä pelejä ja jos vaikka mitä. Energinen, iloinen, positiivinen ja kaikkiaan mahtava opiskelijabilestartti – kiitos! Viikonlopun erikoisuutemme oli SM-Ralli Turku –kilpailun jatkot Vegasissa. Halki maan Auran rannoille saapuneet vauhdin ja lentävän soran ystävät kokoontuivat viihtymään Vegasiin ja PIANOWAR sai jälleen huiman määrän uusia faneja! Toinen originelli rytmiryhmä oli Turun Insinööriopiskelijoiden Beach Partyiltä jatkoilemaan saapunut juhlapoppoo, nämä Baywatchit ovat aina yhtä hilpeitä tyyppejä.

Syyskuun alkuun kurvataan tiistaina Keittopäivä keulakoristeenamme, P-kubin klassikkotapahtuma fuksisitsit jatkoilevat tuolloin Lynissä. Keskiviikkona perinteisen alkuräjähdyksen kokevat Novian opiskelijayhdistys Noviumin uudet & vanhat opiskelijat – Back To School ei erikseen esittelyjä kaipaa! Torstaina tunnustetaan väriä kera Opexin, uudet opekokelaat on jaettu värien mukaisiin ryppäisiin ja riemunkirjava yö on täynnä hupaisaa ohjelmaa Lynissä. Samaan aikaan Vegasissa Indexin Kastajaiset saattelevat yhteiskunta-alan korkeakouluopinnot aloittavia fukseja kasteen kautta kunnon lähtökuoppiin. Tervetuloa tsekkaamaan syyskuun toisen viikon hulinat, kaikki muutkin aikovat saapua!

Mikaela

25.08.2013

Ilma on täynnä odotusta ja jännitystä, tämä on se aika vuodesta kun sadat uudet asukkaat muuttavat Turkuun. Opiskelijoita on asettumassa taloksi lukuisiin opinahjoihin ja monelle alkava syksy on tavallaan hyppy tuntemattomaan. Uusi asuinkaupunki, uusi koulu, uudet ihmiset ympärillä ja ehkä edessä ensi kertaa asuminen omillaan. Arvostankin ainejärjestöjen ja opiskelijayhdistysten tutoreita valtaisasti siksi, että heidän avullaan uuden elämän aloitus on potentiaalisesti onnistunut. Olen aikanaan itsekin toiminut tutorina ja tiedän, miten valtaisa määrä kysymyksiä ja ihmetyksen aiheita juuri kaupunkiin muuttavilla voikaan olla niiden itse opiskeluelämään liittyvien kysymysten ohella. Olemme nyt parin viikon ajan seuranneet läheltä tutun perheen esikoisen muuttoprojektia ja orientoitumista opiskeluihin Turun Yliopistossa. Muutto 450 km päästä melko pieneltä paikkakunnalta Auran rannoille on varmasti ikimuistoinen kokemus kaikin puolin sekä uudelle opiskelijalle että jännittäville vanhemmille. Se, että samaan soluasuntoon muutti samaten Turun Yliopistosta opiskelupaikan napannut paras ystävä varmasti keventää vanhempien sydäntä. Olemme pyrkineet antamaan kaupungistamme kattavan kuvan ja muistuttaneet, että kulttuurisesti usealle taajuudelle virittäytyneille kevään ylioppilaille kaupunkimme on aarrekammio moninaisine mahdollisuuksineen. Tervetuloa uudet opiskelijat, otamme teidät kaikki vastaan avosylin ja suurella sydämellä!

Jos on jänskää aloittavilla opiskelijoilla, niin oli jänskää perjantaina myös Mr Young Finland –kilpailijoilla. Uusien mallimaailmaan janoavien debytanttien kisassa nähdään aina kundeja monelta alalta, eikä tämäkään kerta ollut poikkeus. Riippumatta siitä onko sairaanhoitaja, sotilas vai ammattiurheilija, voisi moni mielellään tehdä oman työnsä vastapainona myös mallin hommia. Tuomariston tentin ja lavaosuuden yhteisvaikutelmasta ropisseilla pisteillä voiton vei tällä kertaa parikymppinen Jens Nilsson. Kaksikieliseltä, poliisikouluun tähtäävältä kundilta tiedusteltiin mm. hänen mielipidettään pakkoruotsista ja hän vastasi pilke silmäkulmassa diplomaattisesti osaavansa sujuvasti molempia kotimaisia, joten aihe ei ole henkilökohtaisesti kuumottava. Palkintona Jens pokkasi mm. Norwigianin Euroopan lennot, VIP-kortin yökerhoihimme, tuotekassin monine yllätyksineen sekä paikan Mr Finland –kiertueelta. Onnittelut! Ja onnittelut myös niille lukuisille hääpareille, joiden juhlien jatkoja saamme kunnian kestitä tänään lauantaiyössä. Elokuun lopun hääsuman juhlijoiden joukossa nähdään myös ennakkoon pöytiä varanneita polttariseurueita ja syntymäpäiväporukoita, silkkaa juhlaa ja pirskahtelevaa riemua siis luvassa aamu neljään. Ensimmäistä päivää avioitumisen jälkeen voi lähteä sitten viettämäään SUVE: The End – bileisiin huomenna. Kesäklubimme hyvästelee teidät noustakseen Feenixlinnun lailla jälleen ensi kesänä. Nyt alkaa meidän opiskelijabilerumbamme täydeltä laidalta ja täyttä laukkaa mennään aina jouluun saakka!

Tiistain Ekan Illan Bileet ovat kauppatieteenopiskelijoiden ja selaisiksi halajavien pupujen juhlaa. Turun Kauppakorkeakoulun legendaariset aloitusbileet tarjoavat kaksi yökerhoa, kaksi tanssilattiaa, lukuisia baaritiskejä, karaokea Atlantiksessa, Pianowarin Nevadassa ja ties mitä muuta. Kahteen kerrokseen levittäytyvät samoin keskiviikoiset Pilttibileet, tuolloin aloitusyötä juhlistavat Delta ry ja Synapsi ry eli Turun Yliopistolta – erittäin perinteikkäät ja erittäin mahtavat bakkanaalit! Samaisessa yössä Puisto-Olympialaisten jaatkoilla hilluu ainakin Elba ry omien uusien opiskelijoidensa kanssa. Kaksi kerrosta täyttyy torstainakin, joskin tällä kertaa kyseessä ovat kahdet erilliset bileet. Valikoimassamme Lynin puolella Opiskelijayhdistys Traden Kaupunkikierroksen jatkot ja Vegasiin kirmataan Turun Yliopiston Kemistien, Nucleuksen & Digit ry:n Piltti & Fuksibileiden merkeissä. Wow, what a week. Mutta siihenhän tämä ei lopu: Vegas on perjantaina ja lauantaina SM-Ralli Turku –tapahtuman virallinen jatkobilepaikka eli jengiä saapuu kaikkialta Suomesta maamme mainioimpaan yökerhomeininkiin kanssanne.

Mikaela

18.08.2013

Lääkisläisillä kävi tiistaina peikkomainen flaksi Ruissaloon suuntautuneen rantasession osalta: päivällä vettä tuli kuin saavista kaatamalle, mutta iltakuudelta taivas selkeni. Uituaan, saunottuaan ja ryhmäydyttyään medisiinarit ja fetukset kirmasivat jatkoilemaan jo legendaarisen maineen saavuttaneisiin Beach Partyihin. ”Potilaalla pelottava hawajipaita, ei muuta vikaa”. Keskiviikkona ja torstaina City Karaokessa juontohommissa debytoi Lynin lipunmyynnistäkin tuttu energiapakkaus Rosa. Teatteri- ja musikaalimaailmasta hullaantunut neitokainen on pohjattoman kiinnostunut ympäröivästä maailmasta ja ansaitusti nappasi satojen hakijoiden karsinnoissa himoitun opiskelupaikan Turun AMK:n taideakatemian mediatuotannon linjalta. Työskentely yökerhoissamme on takuuvarmasti erinomainen ympäristö inspiraation ammentamiseen!

Niin täytti Back Stagekin jo kokonaiset viisi vuotta. Sittemmin tiskin takaa yleensä löytyvän Ollin ansiosta lisänimen ”Ollin Baari” ansainnut viihtymiskeitaamme on hyvin rock: nimensähän se sai siitä, että jo ennen valmistumistaan viisi vuotta sitten tila toimi DBTL:n bäkkärinä. Musalinja on rockin ja popin suloinen seos. Kuplivassa juhlassa nähtiin iloinen lajitelma yökerhojemme kantiksia, vakkareita, ystäviä ja tuttuja kasvoja vuosien varrelta. Joku juhli samalla myös oman idolinsa Madonnan synttäreitä ja ansaitseehan 55-vuotisjuhliaan viettänyt pop-diiva toki maljannoston! Leikki-ikäinen Back Stage houkuttelee viettämään iltaa isommallakin ryhmällä seurustellen sekä pelaillen maksutonta flipperiä ja pöytäjälkapalloa. Muistattehan, että yli 20 hengen seurueet voivat varata ennakkoon Back Stagea maksutta perjantai ja lauantai-iltaisin 22.00-23.30 väliseksi ajaksi. Mahdollisuutta hyödyntävät esimerkiksi monien yritysten ja seurojen porukat, mutta yhtä hyvin myös synttäri-, läksiäis-, saunailtajatko- ja tuparijatkoseurueet! Erillisiä tiloja varatessa kannattaa olla ajoissa liikenteessä, mutta ryhmille järjestyvät mm. jonon ohitukset seurueena vaikka samaisena iltana, kun olette liikenteessä. Soitelkaahan toimistoomme 02-2322111 aukioloiltanamme klo 21.00 jälkeen tai arkipäivänä klo 11.00-14.00 välillä.

Diarytekstiä viimeistelen aina näin lauantai-iltaisin. Säätilan harmaus ei ole selkeästikään vaikuttanut juhlakansan mielialaan negatiivisesti, jengi on todella iloista ja energistä – hyvä fiilis on tarttuvaa sorttia. Yö on vasta nuori ja voi tuoda tullessaan jännittäviä, ihania ja ihmeellisiä käänteitä. Sellaisia on koettu varmasti myös 35 vuotta sitten Atlantin yllä, kun huimapäinen kolmikko New Mexicosta leijui korkeuksissa ja aloitti laskeutumisen Eurooppaan: heistä tuli maailman ensimmäisen kuumailmapallolla onnistuneesti suoritetun matkan suorittajat. Mitä niille aiemmille yrittäjille sitten tapahtui? En ehkä tahdo edes tietää. Vähemmän vaarallisia seikkailuja voi kokea lähtemällä huomenna SUVE:n syleilyyn (esim. PIANOWAR on aina suuri seikkailu!) ja tiistaista alkaen Lynin öihin. Keskiviikon Turku Students kutsuu jo opintonsa aloittaneita sekä parin viikon päästä alkaviin opintoihinsa mentaalisesti orientoituvia, opiskelevia asiakkaitamme haalareissa tai ilman. Back to School –bileiden lukujärjestyksen mukaan orientaatioyöhön kannattaa ehdottomasti saapua heti kympiltä tai jotain oleellista saattaa jäädä väliin! Torstain Kesäkeiton kautta siirrytään kohti Lynin & Vegasin aina kovasti odotettua viikonloppua. Perjantaina Lynin lavalla nähdään kuumia kissoja ja komeita kolleja. Nuorten mallimaailmaan halajavien kundien Mr Young Finland –kilpailu on tärkeä etappi monelle uransa alussa sulkia hattuunsa keräävälle. Lavaosuutta edeltää tiukka tuomaristotentti, jossa testataan kilpailijoiden sanavalmiutta ja kartoitetaan tulevaisuuden suunnitelmia. Koko ilta on jännityksentäyteinen ja niinpä olisi oikein suotavaa, että keräännytte lavan eteen kannustamaan mallilupausten esiintymistä, heidän seuranaan stagella nähdään herrain silmänilona ihastuttavia mallineitoja.

Mikaela

11.08.2013

Mistä on opiskelijabilekauden alku tehty? Lääkiksen Ekan Illan Bileistä, totta kai! Sadat bilettäjät saapuivat katsastamaan uutukaiset lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijat, jotka tutoreidensa hellästi kaitsemina pelmahtivat Lynin tiistaiyöhön. Kaikilla ainejärjestöillä ja opiskelijayhdistyksillä on omanlaisensa tutorsysteemi ja tutoreiden pesteihin kuuluu koulusta ja alasta riippuen mitä moninaisimpia tehtäviä. Lääkisläisillä on aivan omanlaisensa tutorjärjestelmä, koska tutorit osallistuvat uusien opiskelijoiden arkeen monin tavoin. Kukin tutorryhmä saa pari ”perustutoria”, jotka ovat edellisen vuoden fetuksia sekä yhden vanhemman ja jo käytännön harjoitteluihin edenneen tutorin. Tutorryhmistä tutoreineen kasvaa pitkän opiskelurupeaman aikana monesti hyvinkin tiivis porukka ja ensimmäinen viikko ryhmäyttää monin tavoin. Fetuksen matka Medisiinariksi ei kuitenkaan ala oikein ilman Ekan Illan bileitä ja seuraavalla viikolla järjestettäviä Beach Partyjä – nehän siis koittavat tulevana tiistaina Vegasissa! Rantaleikeistä yön lumoon sukeltaville lääkisläisille ja muille bilettäjille tarjotaan ikuisen kesän tunnelman lisänä mm. Nevadan PIANOWARia ja Back Stagella pääsee tutustumaan fudisjoukkueisiimme. Jaa että mitä?

Nythän on niin, että on trendikästä omistaa jalkapallojoukkueita ja mielellään myös oma stadioni. Ja Pekkapa soittaa rimpautti 0700-Jalkapallostadioni: ”ostaisin stadionin ja pari joukkuetta, kiitos”. Joukkueet löytyvät nyt Back Stagelta kaikkina Vegasin aukioloiltoina, welcome urheiluhuumailemaan isommallakin kaveriporukalla. Kyseessähän on siis klassikkopeli pöytäjalkapallo, jota saa pelata maksutta. Stadionin avajaiset järjestettiin perjantaina ja asiakkaamme olivat oikein innoissaan uudesta lelusta. Kyllähän viisi vuotta (!!) tulevana perjantaina täyttävä Bäkkäri lelun ansaitseekin, tervetuloa kaikki juhlimaan kymmenestä puoleenyöhön. Mutta sitä ennen vietetään tämän viikkoinen SUVE ja ne TLKS:n Beach Partyt, koulujen aloituksen kunniaksi keskiviikon Back to School ja torstaina Kesäkeitto. Lyn siis auki keskiviikosta lauantaihin, Vegasissa jamitellaan tiistaina ja perjantaista sunnuntaihin.

Televisiokanavilta löytyy lukemattomia reality-sarjoja eri alojen ammattilaisten arjesta. On mitä ilmeisimmin paljolti sarjan tekijöistä kiinni, millaisia otoksia varsinaiseen ohjelmaan päätyy ja miten todenmukainen kuva työn eri puolista katsojalle välitetään. Uskon, että suomalaiset realityt ovat genressään kohtuurehellisiä: ei kaunistella, mutta eipä ylidramatisoidakaan. Usean ulkomaisen poliisien arjesta kertovan tuotannon perusteella poliisiarki monessa maassa on kuin sotatantereella eloa tai silkkaa päihteiden väärinkäyttäjien ja väkivaltaisesti käyttäytyvien kansalaisten taltuttamista. Maantiet ovat täynnä rattijuoppoja, jotka ovat useasti käyttäneet alkoholin lisäksi myös muita nupin sekaisin laittavia yhdisteitä ja teiden laidoilla sekä keskellä tietä tasaisin väliajoin lojuu sammunutta väkeä. Baarien ja iltapaikkojen asiakkaat ovat aggressiivisia ja täysin kuutamolla. Tänään tuli seurattua australialaisen Kalgoorlien kultakaivoskaupungin poliisien arjesta kertovaa sarjaan ”Kalgoorlie Cops” ja meno kaupungissa oli aivan aivotonta. Näiden Aussipoliisien, Alaskan poliisien sekä intiaanireservaattipoliisien arjesta kertovien sarjojen kuvaamaa elämää vasten heijastettuna suomalaisten suhde alkoholiin on valovuosien päässä ongelmallisesta. Kukkahattutädit, katsokaa poliisirealityä!

Mikaela

04.08.2013

Sunnuntaina kiitimme yhdessä DBTL:n kanssa festarityöläisiä ja -yleisöä hienosta tapahtumarupeamasta. Sunnuntaiyötä kunnioitti läsnäolollaan myös Tauski, joka sai jengin jälleen laulamaan mukanaan biisit alusta loppuun. Kaupunkifestivaalin jälkiä korjailtiin vielä pitkään maanantaina, raksaheput huhkivat hikihatussa tekniikan, mööpelit, aidat ja romppeet pois jokirannasta. Yksi ahkeroitsijoista oli portsarivahvuuteemmekin kuuluva Rami, jolle DBTL kuuluu kesäperinteisiin erottamattomana osana. Tällä kertaa festaripurku osui harmillisesti päällekkäin henkilökuntamme perinteisen kesäretken kanssa ja valitettavasti Rami jäi vilkuttamaan rannalle meidän muiden suunnatessa kohti Vepsää. Ansaittu yhteinen rentoutuspäivä sujui mainiosti mökkirannassa, josta sopi pulahtaa uimaan virkistävään mereen tai hypätä ravintolatoimenjohtajamme Janin veneen mukana vesisuksille. Saunomisen välillä rytmiryhmämme jäsenistä monet viihtyivät puilla lämpiävän paljun lämmössä ja kirmasivat mökkiterassille vain grillailemaan ja herkuttelemaan saaren kesäravintolan meille valmistamilla salaateilla. Vaikka päivä oli pilvinen ja jokunen sadekuurokin pyyhkäisi ylitsemme, oli ilma helteinen ja fiilis ratkiriemukas. Kiitos murut! Kuten aiemminkin, suosittelen Vepsän päiväretkeä jokaiselle. Aamun ensimmäinen vesibussi yhdeltätoista Vaakahuoneen kupeesta ja takaisin pääsee iltapäivällä kolmelta tai iltakuudelta – matka kestää tunnin. Jos ei halua varata ennakkoon mökkiä, voi ottaa mukaansa piknikeväät ja grillata kaikkien käytössä olevissa grillikatoksissa, uida uimarannalla ja pelata kesäpelejä – niitä voi lainata kesäravintolasta. Saariston parhaat pizzat valmistuvat muuten juuri samaisessa kesäravintolassa, veneilevät tutut käyvät kesäkuukausina Vepsän ravintola-asiakkaina viikottain. Eikä ihme, onhan saarta jo useamman vuoden emännöinyt, matkailu- ja ravintola-alan ammattilainen Sanna meidän talomme kasvatti!

Olemme siirtyneet elokuulle ja vuoden kahdeksannen kuukauden ensimmäinen viikonloppu on täydessä vauhdissa. Kuljin hetki sitten Lynin ja Vegasin halki käydessäni avaamassa ovia PIANOWAR pianisteille ja ilahduin suuresti hyväntuulisesta bilemeiningistä. Ilmastoituun yökerhoon mahtavan musiikin ja kuplivan hilpeiden juhlijoiden joukkoon saapuminen helteisen biitsi- tai asfalttiviidakkopäivän päätteeksi on kuin kirsikka kakussa, huippuhetkien huippuhetki. Jotta kesän bileöistä saa enemmän irti, olemme palvelleet asiakkaitamme nyt myös sunnuntaisin. Vegasin SUVE on kesäklubi vailla vertaa: maksuton sisäänpääsy koko illan ja ikärajahan on 18, tervetuloa siis kaikki asiakkaamme!

Muilla lomailu vielä jatkuu, mutta lääketieteen uudet opiskelijat ottavat early bird startin jo totuttuun tapaan useita viikkoja ennen muita. Eikä suotta, juuri julkaistussa kansainvälisessä vertailututkimuksessa Turun lääketieteellinen tutkimus sai huippuarvosanat joilla kaupunkimme lääketieteen asiantuntemus nousi ohi Itä-Aasian huippujen! Mitään ei synny ilman kovaa työtä ja siksi lääketiedettä opiskellaankin melkoisen monta vuotta. Aikaisten aloittajien Ekan Illan Bileet toivottaa tervetulleeksi fetusten ja tutorien lisäksi myös vanhat opiskelijat eli medisiinarit ja kaikki kynnelle kykenevät tiistaibilettäjät! Helteisen kesän kuumimmat kesäkeskiviikot vaihtuvilla teemoilla ovat saaneet osakseen kiitosta ja Beach Partyjen sarja jatkui viime viikolla. Kesäkauden viimeinen virallinen rusketusraitojen (tai niiden puutteen) esittelytilaisuus koittaa tulevana keskiviikkona. Näytä Sun Rusketusraidat antaa varaa mielikuvitukselle ja jokainen bilettäjä saakin itse päättää teemapukeutumisensa laadun: oletko tällä kertaa sensuelli, seksikäs, pikkutuhma vai pornahtava – you choose! Ja sitten jatketaan torstain Kesäkeittopäivän kautta täyttä laukkaa kohti viikonloppua.

Mikaela

28.07.2013

Rakkauden Festivaali, DBTL, levitti lempeät siipensä kaupungin ylle virallisesti keskiviikosta alkaen. Moni asiakkaamme ja myös joitain työntekijöitämme osallistui festarijärjestelyihin sunnuntaista alkaen jokirannassa. Tuhansia asiakkaita riemastuttava häppeningi ei nouse harjakorkeuteen itsekseen, rakenteluun & toteutukseen tarvitaan kymmeniä ja taas kymmeniä käsi- ja jalkapareja. Meillä on DBTL:n kanssa pitkä yhteinen taival ja esimerkiksi Vegasin äänentoistoa & artistien lavamanagerointia hoitavat festariduunarit ovat tuttuja jo usean vuoden ajalta. On kivaa tehdä yhteistyötä tyyppien kanssa, joiden työn laatuun voi huoletta luottaa. Meille on tärkeää varmistaa se, että festarikeikasta jää hyvä maku niin asiakkaille, artisteille kuin artistien mukana kulkeville työntekijöillekin. Laituriviikon ekan keikan veti erittäin rock Soulless Soul, joka lämmitti lauteet Mariskalle. Keikka oli faneille epäilemättä tunteiden täyteinen, sillä bändi pistää pillit pussiin elokuun alussa – viimeisiä siis vietiin ja jengi rokkasi täysillä. ”Lennä Nykäsen Matti, lennä…”, viiskymppinen mäkikotkalegenda bändeineen laulatti riemukasta yleisöään torstaina ja jakoi meiltä viiskymppislahjana saamansa punaiset ruusut yleisölleen. Elämä on laiffii ja jokainen tsääänssi on mahdollisuus – näillä mennään! Perjantaina kuultiin Kalle Aholaa ja Crystal Extasya, kummallakin on oma vankka kannattajakuntansa. Kaikkina iltoina livemusaa tarjoili myös hillitön PIANOWAR, DBTL –spesiaaliyöt ovat olleet silkkaa mannaa festarikansalle.

”Askel eteen, askel sivulle, pyörähdys. Uudestaan, hymyä ja pysykää rytmissä! Nyt vauhtia siihen, te ootte kuin unessa – kuunnelkaa musiikkia!” Miss DBTL –kilpailun lavaosuuden harjoituksissa kisaajia piiskattiin catwalkkuntoon useampanakin iltapäivänä ja alkuilloista ennen avaamista. Kaunis ulkonäkö ei riitä, lavaliikehdinnän ja vaatteiden esittelyn tulee sujua moitteettomasti. Lynin takahuoneessa luottojuontajamme, vuoden 2008 Mr Finland Ville Mononen, kertoi pikkujippoja ja ohjeisti tuomaristohaastatteluun. Kisaajia muistutettiin hymystä, opetettiin puhumaan mikrofoniin, kehotettiin miettimään omaa esittelyään ja lopulta: pitämään hauskaa! Yhdeksästä upeasta kaunottaresta säteilyllään , sanavalmiudellaan ja ehtymättömällä energisyydellään Miss DBTL 2013 –voittajaksi nousi Miia Kivijärvi. Tämä mimmi kelpaa sekä pr-hommiin, valokuvamalliksi että catwalkille eli voitto meni oikeaan osoitteeseen! Luvassa voittajakolmikolle on tapahtumia ja keikkoja pitkin maata, onnea! Night Club Marilyn on toiminut koko festarin ajan virallisena DBTL-yökerhona ja tarjonnut vaihtoehdon niille, joita bändit eivät ole kiehtoneet. Tästä olemme jälleen saaneet kiitosta.

Festari ei suinkaan ole vielä ohi, sillä sunnuntain päätösklubiksi on valikoitunut Night Club Vegas eli SUVE goes DBTL. Aidan yli kiivenneille, rannekkeelliset ja passilliset DBTL-festaroitsijat kympistä alkaen maksutta sisään. Ilmainen on sisäänpääsy myös DBTL:n ahkerille työläisille, ilman teitä ei Rakkauden Festivaalia voitaisi järjestää. PIANOWAR –hulluttelun ohella tarjolla on Tauski Reloaded, RAY:n viihdyttävät casinopelit, biletystä tanssilattialla.. Haikeuttahan yöllä saattaa myös olla ilmassa, viikon ajaksi kaupunkifestivaalissa perheeksi muuttunut festarityöläisväki lähtee nyt taas kukin omiin siviilirooleihinsa. Mahtava viikko, kiitoskiitoskiitos! Tuleva viikko tarjoaa helpotusta tapahtumatyhjiöön ja pitää fiilikset katossa. Tiistain keittopäivän kautta rullataan kesäkeskiviikkoon ja Lynin Legendaarisiin Beach Partyihin. VIPit, kantikset ja vakkarit tervetuloa heti ekalla tunnilla nauttimaan rantahiekan kuumuudesta ja laineiden liplatuksesta!

Mikaela

21.07.2013

Voiko yökerhossa työskennellessä saavuttaa flow-tilan, jonka usein luullaan olevan saavutettavissa vain ajatustyöläisten tai huippu-urheilijoiden kaltaisissa piireissä? Väitän, että voi ja osittain siihen perustuu varmastikin myös alan pitkäaikaisten ammattilaisten kyky saada kicksit työstään vuodesta toiseen. Briljantti porukka tikkaa yhteistyöllä iltaan siistit siksakit ja viimeistellyt brodeeraukset, täydelliset rypytykset ja ristipistot vailla vertaa. Tehtävästä riippumatta kaikilla on yhteinen, selkeä päämäärä: luoda asiakkaille tasokkaita, ikimuistoisia yökerhokokemuksia. Onnistuminen vaatii saumatonta yhteistyötä ja sen sujuessa päästään koko työyhteisön flow-tilaan, kaikki ikään kuin soljuu eteenpäin kuin itsestään. Työyhteisöjen dynamiikka luonnollisesti kiinnostaa minua aina & jatkuvasti ja seuraan henkilökuntien keskinäistä kanssakäymistä kaikenlaisissa ympäristöissä ajasta ja paikasta riippumatta. Tänäkin kesänä olen voinut olla ylpeä siitä, miten Rock’n Roll yökerhomaailmamme työporukka on: täällä osataan keskittyä käsillä olevaan työhön satakympillä, mutta myös samalla pidetään myös hauskaa.

Esimerkiksi keskiviikkoiset Mansikkakarnevaalit innoittivat jälleen henkilökuntamme hassuttelemaan teemaan sopivasti ja lipunmyyjämme Sannan omistautumisesta annettakoon täysi kymppi: hän oli itse ommellut upean mansikkapukunsa Mansikkakarnevaaleja varten! Mansikkahuumaan kuului Mansikkatietokilpailua, Mansikansyöntikisa, piilotettujen mansikkakuvien etsintää sekä Mansikkaneito 2013 –valinta. Tasapisteillä Mansikkaneidoksi valittiin Amanda & Amanda, joiden mukaan Varsinais-Suomesssa mansikka on parempaa kuin Suonenjoella ja nämä Mansikkaneidot osasivat sivistää yleisöä myös mansikoiden makeustietämyksellään. Kiitos tapahtumayötä sponssanneelle Mansikkakuningas Roylle, jonka mansikoiden sekä muiden makoisien marjojen, kirsikoiden ja herneiden myyntipisteisiin voi törmätä monen turkulaisen supermarketin edustalla. Perjantaina vietettiin Nevadan parivuotissynttäreitä Vegasissa ja sielläkin henkilökuntamme antoi parastaan: Alina ja Mari kiipesivät asiakkaiden suureksi riemuksi baaritiskille sekä pianon päälle tanssimaan. Syntymäpäiväriemua juhlistettiin PIANOWARin tahtiin, poikkeuksellisesti Nevadaan vierailulle tullut show nauratti, laulatti ja piti tunnelman katossa aamuun saakka. Viikonloppu ei suinkaan pääty tänään lauantaina, sunnuntaiyön takuutoimiva vaihtoehto on SUVE – kaupungin mainioimman sunnuntaiklubin menossa mukana tietenkin myös PIANOWAR!

Kolmen vuosikymmen dj-kaartimme kokoontui viikonloppuna juonimaan tulevan DBTL-viikon yksityiskohtia. Oheiseen kuvaan tiivistyy kansainvälisen tason suomalaista dj-osaamista niin paljon, että voisi vaikka pakahtua. DJ:t Timi, Mikko ja Jussi ovat olleet yökerhomme luottosoittajia aivan alkumetreiltä eli yli 21 vuotta ja oman paikkansa himoitussa dj-kehässä on kunnioitettavasti ottanut dj Teemu – vain harvat ja valitut pääsevät meille tiskijukan hommiin! DBTL:n virallisena yökerhona Lyn lupaa pitää mahtavat bileet pystyssä tiistaista lauantaihin. Perjantaina valitaan perinteiden mukaisesti kaupunkifestivaalin oma edustusmimmi, Miss DBTL. Saapukaa kannustamaan suosikkinne voittoon! Vegasissa nähdään keskiviikkona Mariska & Pahat Sudet, torstaina Matti Nykänen ja perjantaina stagelle nousevat Crystal Extasy sekä Don Huonojen kautta sydämiä valloittanut Kalle Ahola. Lauantai on pyhitetty Vegasin perusyökerhoviihtymiselle ja sunnuntain DBTL päätösklubille saavutaan kaikki bilettämään yhdessä festarityöntekijöiden kanssa. Lavalla tuolloin Tauski. Jokaista yötä läsnäolollaan kunnioittaa PIANOWAR. Marilynin & Vegasin VIP-kortit toimivat totutusti kaikkina päivinä Lynissä ja lauantaina & sunnuntaina Vegasissa. Keskiviikosta perjantaihin lipunmyynnistä ja esiintyjistä vastaa DBTL. Lisätietoa lippuhinnoista, ennakkolipuista ym. Löytyy sivulta www.dbtl.fi Tervetuloa maan parhaille ja odotetuimmille festareille!

Mikaela

14.07.2013

Oletko baarialan, tarkkaan ottaen anniskelupuolen, ammattilainen tai tunnetko sellaisen? Sen mainion tyypin, joka etsii duunia tai suunnittelee pikaista maisemanvaihdosta tositarkoituksella? Etsimme nimittäin ammattilaistiimiimme vahvistusta baaritiskiemme taakse Night Club Marilynissä ja Night Club Vegasissa. Ammattilaisuudella tarkoitamme mm. pidempiaikaista anniskelutehtävissä työskentelykokemusta, mielellään alan jonkin asteista koulutusta, juomasekoitusten sujuvaa hallintaa ja plussaa tulee hektisessä yökerhoympäristössä kerätystä työkokemuksesta. Marilyn on kaupungin vanhin yksityinen iltaravintola (21,5 vuotta), Vegaskin on ehtinyt jo seitsemän vuoden kunnioitettavaan ikään. Henkilökuntamme viihtyy meillä töissä pitkään, suurin osa työsuhteista jatkuu yli viisi vuotta ja osa staffistamme on tehnyt meillä töitä jo pian parikymmentä vuotta. Yökerhomaailmamme jokainen työntekijä (järjestyksenvalvojat mukaan lukien) on töissä meillä, emme käytä vuokratyövoimaa. Elämäsi/ystäväsi elämä voi muuttua jo tänään: ota aukioloiltana yhteys kumman tahansa yökerhomme illan ravintolapäällikköön ja kysy lisää (vinkki: tällä hetkellä olemme auki ti-su klo 22.00 alkaen) tai soita arkena 11-14 välillä toimistollemme 02-2322111.

Ympärivuotisen yöelämän kuumin kohde, Eerikinkatu 19, on pinnoitettu tylsyyttä hylkivillä, säkenöiviä ja superlatiiveja tuottavia viihtymiskokemuksia tuottavilla materiaaleilla. Viimeisimpiä erityistä riemua aiheuttaneita uutuustempauksiamme ovat olleet lanseeraamamme Lynin Kesäkeskiviikot sekä Vegasin sunnuntaiklubi SUVE. Jälkimmäinen keräsi viime sunnuntaina Ruisrockin jälkimaininkeihin satoja festarikissoja/–kolleja sekä ravintola-alan ammattilaisten vapaalla kiitäviä bilettäjiä. Kiitosta saivat monipuoliset sekä tasokkaat palvelut. Kasinolla viihdyttiin ruletin, Blackjackin & Dynamic Pokerin parissa ja Back Stage täyttyi interaktiivisesta livehubailusta hullaantuneista suvelaisista. Tanssilattialle kirmaajat saateltiin kesäyön kuumaan pyörteeseen, jossa rytmin lanteille antoivat eri vuosikymmeniltä poimitut kesähitit. Sanonta jaettu ilo on paras ilo sai uuden merkityksen keskiviikkona. Rusketusraitojen ja rajattoman rusketuksen estottomat esittelijät herättivät ansaittua hilpeyttä kanssajuhlijoissa. Atlantiksen Ilman Paitaa Karaokeen löivät evoluution aallot useampienkin laulajien luopuessa yllättäen muustakin kuin pelkästä paidasta. Taina Kovalaisen notkeat tanssimimmit sähköistivät tunnelmaa entisestään pyörimällä tanssitangoissa ja henkilökuntamme häpeilemättömät asuvalinnat saivat osakseen runsaasti huomiota. Esimerkiksi DJ Teemun neonvihreä, minimaalinen Borat-asu nousi edellisten Näytä Sun Rusketusraidat –bileiden myötä kaupungin viralliseksi keskustelunaiheeksi ja useampikin asiakas saapui tarkistamaan, mistä kaikki oikein puhuvat. Viikonloppuna ilmastoidut yökerhomme tarjosivat helpotusta helteeseen ja lauantaina yökerhoilemaan saapui myös asiakkaita, jotka olivat lähteneet kotoaan evakkoon lentomuurahaisten takia. Tyyni hellepäivä sai siivekkäät kaikkialla nousemaan ilmaan ja parveilua riitti iltaan saakka riesaksi asti. Viikkomme ei suinkaan lopu tähän lauantaiyöhön, sillä Night Club Vegasin SUVE kutsuu sunnuntaibilettäjiä jälleen huomenissa ja ikärajahan on tuolloin 18.

Tiistain Keittopäivän päivämäärällä 78 vuotta aiemmin asennettiin maailman ensimmäinen parkkiautomaatti (Oklahomassa) ja ensimmäinen miehitetty kuulento, Apollo 11, laukaistiin Floridan Kennedy Space Centeristä 16.7.1969. Näille ihmiskunnan ihmeille tai elämälle muuten vaan sopii nostaa malja jos toinenkin. Maailman kahdeksas ihme, Lynin Mansikkakarnevaalit, avataan vakkareiden ja VIP-korttilaisten voimin eka tunnilla – vapise Suonenjoki! Ammatti dj:n pitkäaikaisesta urastaankin tunnettu kaupungin MansikkaKeisari Roy Filppu avaa Mansikkakarnevaalit heti kymmeneltä. Hedelmän ja Marjanviljelijäinliitto kertoo, että Mansikkaa viljellään Suomessa 1226 tilalla yhteensä 3419 hehtaarin alalla ja 70% viljelyalasta on Polka-lajiketta. Wikipedia kertoo mansikassa sisältävän enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinin, kahdesta desistä mansikkaa saa vuorokauden C-vitamiiniannoksen. Sadassa grammassa mansikkaa on vain 43 kilokaloria ja kahdessa desissä kuitua ruisleipäpalaa vastaava määrä. Tervetuloa historiamme ensimmäisille Mansikkakarnevaaleille, Night Club Marilynin Mansikkakomitea palkitsee parhaat mansikka-asut! Torstain Kesäkeiton jälkeen vietetään syntymäpäiviä: oma pikkukaupunkimme Vegasissa, Nevada, on kaksivuotias ja syntymäpäiväjuhlaan perjantaina ovat tervetulleita kaikki 20+ asiakkaamme! Juhlan kunniaksi PIANOWAR onnittelee Nevadaa ja pianistit pianoineen viihdyttävät juhlakansaa poikkeuksellisesti Nevadan lauteilla!!

Mikaela

07.07.2013

Suomalainen lomaexodus hiljentää monet konttorit ja virastot siinä määrin, että me itse toimistotöitä heinäkuussa tekevät huomaamme soittelevamme pääsääntöisesti puhelinvastaajille. Kukaan missään ei ole paikalla. ”Hei, lomailemme koko heinäkuun – toivottavasti teilläkin paistaa aurinko.” Ranskalaiset kutsuvat massalomailun alkua nimellä Le Grand Départ, mikä tarkoittaa käytännössä maalle ja matkoille pakoa turistien jaloista. Useat turkulaiset ovat kuitenkin huomanneet, että koko elämän auton perään pakkaamisen ja pellon laitaan muuttamisen sijaan voi vaihtoehtoisesti viettää kaupunkilomaa ja vieläpä omassa kotikaupungissaan. Heittäydy turistiksi, oi turkulainen! Kuka estää yöpymästä muutaman yön kotikaupungin hotellissa? Upeita biitsejä löytyy kivenheiton päästä ja jokirannasta voi lähteä saaristoristeilyille. Huippukokkien ravintoloita löytyy Turustakin, hinnat vain ovat edullisemmat kuin suurkaupungeissa. Sesongin kulttuuritapahtumat tarjoavat elämyksiä eikä museoita, gallerioita ja teattereitakaan pidä unohtaa. Tasokkaaseen yökerhoon pääsee tiistaista sunnuntaihin, monen suurkaupungin iltaklubeja kiertäneenä rohkenen häpeämättä kuvata Night Club Marilynin ja Night Club Vegasin konseptia tällä adjektiivillä. Valloita Turku, day & night

Täydellisen aallon metsästäjiä hemmoteltiin Beach Partyjen muodossa viime keskiviikkona. Näytä sun Rusketusraidat tulevana keskiviikkona paljastaa rantaleikkien tuloksia: missä rajat kulkevat vai onko rajoja laisinkaan? Taina Kovalaiset loistavat tanssijamimmit sähköistävät tunnelmaa pyörimällä tanssitangoissa ja veikkaan, että joitain asiakkaitamme nähdään ihan muissa tangoissa: Ekoissa Rusketusraidat –bileissä Ilman Paitaa –karaoke muuntautui osittain Nakukaraokeksi, sillä niin auliisti lähti joiltain laulajilta vaatekappale toisensa jälkeen – lopulta oltiin tangoissa ja sitten lensivät nekin. Ei, tämä ei ole naturistiranta, mutta kesä saa suomalaiset niin kovin estottomiksi ja hyvä niin.

Joissain kulttuureissa sunnuntai on viikon ensimmäinen päivä, monessa maassa se on lakisääteinen pyhäpäivä – yhteiskunnan muutosten myötä ei kuitenkaan enää niinkään vapaapäivä. Sunnuntain nimi viittaa useissa kielissä aurinkoon, perinne on lähtöisin Egyptistä – siellä sunnuntai oli pyhitetty auringonjumalalle ja tapa siirtyi Rooman valtakuntaan. Reippaasti maailmaa valloittaneet roomalaiset siirsivät sunnuntain auringolle pyhittämisen perinteen germaaneille. Viikonpäivän latinalainen nimi on dies solis. Germaanisissa kielissä nimi tulee auringonjumala Sunnelta ja skandikielissä skandinaavien auringonjumala Sunnalta. Night Club Vegasin SUVE, Sunnuntai Vegas kerää auringon päivän viettäjät yhteen kymmenestä alkaen. Satoi tai paistoi, viihdytään meillä niin tanssilattialla, PIANOWARissa kuin pelipöydissäkin. SUVE on jokaisen pro-bailaajan, ravintolamaailman ammattilaisen ja kesälomalaisen varma valinta, ikärajanahan on 18 – tervetuloa!

Mikaela

29.06.2013

Turkulainen bändi 5th of April on saanut hienosti tuulta purjeisiinsa, uskomme kokoonpanon pääsevän vielä pitkälle. Kesäkuun alussa kundit keikkailivat Venäjällä Turun & Pietarin ystävyyskaupunkijuhlan kunniaksi. Pietarin reissusta huumaantunut 5th of April veti magean keikan keskiviikkoyössä, Lyn LIVE kiittää. Lisää livemeininkiä yökerhomaailmassamme on tiedossa jokusen viikon kuluttua, kun DBTL valtaa kaupungin. Vegasissa nähdään Mariskaa, Matti Nykästä, Crystal Extasya sekä Kalle Aholaa. Joka viikko liveilemään pääsee toki Vegasin Back Stagella, jossa kaksi ammattipianistia hupailee asiakkaiden kanssa perjantaista sunnuntaihin!

Lynin La Playa (=ranta) täyttyy keskiviikkona Beach Partyporukoista. Kympistä yhteentoista säännöllisesti asiakkaanamme viihtyvät kantiksemme sekä VIP-korttilaiset ovat tervetulleita biitisille ja tämän jälkeen kepeisiin rantafiiliksiin toivotetaan tervetulleiksi kaikki asiakkaamme, Tyrskyissä lauletaan karaokea, biletetään kesähittien tahtiin tanssilattialla ja viihdytään pelipöytien jännityksessä. Lynin Beach Partyt ovat takuuvarma kesävalinta, satoi tai paistoi. Torstain Kesäkeittopäivään osuu 4th of July, Yhdysvaltain kansallispäivä. Juhla poikkeaa Suomen itsenäisyyspäivästä, vaikka on hengeltään oman juhlamme tavoin hyvin isänmaallinen. Patriotismi kukoistaa Yhdysvalloissa, mutta verrattuna meidän vakavahenkiseen paatokseemme ja toisinaan kiusallisuuksiin yltyvään Suomileijona uhoomme on sinipunavalkoisessa kylpevä itsenäisyyden kunnioitus perusvireeltään hyväntuulinen koko perheen ja kaikkien kansanosien juhla. Monin paikoin järjestetään grillijuhlia ja pikniktapahtumia. Illalla vuorossa on tanssiaisia sekä ilotulitusspektaakkeleja. Sanokaa mitä sanotte, mutta minä pidän tuosta tavasta juhlistaa oman maan itsenäisyyttä – se ei ole yhtään vähemmän arvokas, mutta yhteenkuuluvuutta hienolla tavalla lisäävä tapa! Pitkin viikkoa kaupunkiin saapuu omalaatuista väkeä, sillä Ruissalon saari täyttyy Ruisrockilla ja näin ollen monen alakulttuurin edustajien joukoilla viikonloppuna. After Ruisrock -fiilikseen pääsee Eerikinkadulla. Lauantaina on myös Eino Leinon päivä, sanataiteen sankaria voi muistaa karaokessa laulaen tai PIANOWARissa moninaisiin lyyrikan kiemuroihin upoten. Hieman tuntemattomampi, iskurepliikiltä kuulostava Leinon runo alkaa seuraavasti ”Sinä olet kuin mandeli makea, joka vetehen viertävi suuta”

Torstain Kesäkeittopäivässä tositeeveefanit voivat viettää Khloé Kardashianin synttäreitä ja autourheilulle omistautuneet nostavat ehkä maljan Niko Rosbergin merkkipäivälle. Tiistaista lauantaihin Atlantiksen City Karaoke antaa jokaiselle mahdollisuuden kokea hetkellistä tähteyttä, PIANOWAR löytyy Back Stagelta Vegasista perjantaista sunnuntaihin. Yöt ovat täynnä toinen toistaan ilahduttavampia yllätyksiä, syitä hilpeyteen ja aiheita saapua uudelleen Eerikinkadun riemuihin.

Mikaela

22.06.2013

Terkkuja vaan maitolaitureille kautta maan, kyllä kaupungissa on mukavaa – täällä sentään on seurana muitakin, kuin hyttysiä ja paarmoja! Hiekkalinnojen rakentelun ja rantapallopelien ohella henkilökuntamme suosittelee suurella sydämellä monipuolisia kesäöisiä nautintoja Eerikinkadulla tiistaista sunnuntaihin läpi kesän. Hienosti on onnistunut Juhannusviikkokin. Juhannusheiloja ja kesäyön taikoja – ensi vuonna taas! Tämän postauksen ilmaantuessa eetteriin on SuVe (Sunnuntai Vegas) vielä loppuun saakka kokematta, mutta henkilökuntamme ja asiakaskuntamme kuplivan mielenlaadun tuntevana uskon vakaasti tämän täysikuun yöhön osuvan bilepaketin olevan ihan loistojuttu. Etenkin kesällä mistä tahansa päivästä voi rakentaa sunnuntain. Oikean miniloman. Seuraavana aamunahan ei lomailijan tarvitse pompata sängystä ylös. Nukutaan pitkään ja lähdetään nautinnolliselle brunssille. Riippuen säästä ja fiiliksistä päivää vietetään biitsillä, shoppaillen, museossa tai pihassa/puistossa lueskellen keskeneräisiä aikakauslehtiä, koirankorville taiteltuja kirjoja ja sanomalehtien sunnuntainumeroita. Iltasella vaatekaapista valitaan biletykseen soveltuvaa garderoobia hyvän musan soidessa taustalla. Matkalla kohti tanssilattian houkutuksia saatetaan poiketa lasillisella joen varrella ja aamuyöhön viihdytään hyvällä kaveriporukalla yökerhoilemassa. What a day!

Tiistaina emme vietä Kansallista Kissakalapäivää kuten Yhdysvalloissa, vaan Lynin Keittopäivää. Kesäkeskiviikkomme on LYN Live, toivotamme lavalle tervetulleeksi turkulaisen, Turku Rock Academyn kouliman 5th of April –bändin. Huimassa nosteessa oleva kokoonpano valloitti kesäkuun alkupuolella Pietarin ja tulevana keskiviikkona siis Lynin – aiemmin keväällä kundit kävivät tekemässä Vegasissa Wild Wild West –videon, tsekkaa bändin kasvavaa kuumotusta FB-sivuilta https://www.facebook.com/the5thofapril ja saavu hyppimään itsesi läkähdyksiin!

Torstain Kesäkeittopäivässä tositeeveefanit voivat viettää Khloé Kardashianin synttäreitä ja autourheilulle omistautuneet nostavat ehkä maljan Niko Rosbergin merkkipäivälle. Tiistaista lauantaihin Atlantiksen City Karaoke antaa jokaiselle mahdollisuuden kokea hetkellistä tähteyttä, PIANOWAR löytyy Back Stagelta Vegasista perjantaista sunnuntaihin. Yöt ovat täynnä toinen toistaan ilahduttavampia yllätyksiä, syitä hilpeyteen ja aiheita saapua uudelleen Eerikinkadun riemuihin.

Mikaela

16.06.2013

Barbeque on kesäinen aktiviteetti, joka keskittyy syötäväksi tarkoitettujen juttujen valmistukseen jonkin sortin grillissä. Kesä saa joidenkin ihmisolentojen päät sekaisin ja houkuttaa harjoittamaan BBQ-tyyppistä grillausta omalla itsellään lötköttelemällä luvattoman pitkään auringossa. Jälki on usein epäesteettistä ja kuten me kaikki tiedämme, myös epäterveellistä. Voit muistuttaa grillimestariystävääsi hölmöydestä korostamalla auringon palvonnasta syntynyttä jälkeä. Poliisiopiston aurinkorasvajekku nimittäin toimii: jos aurinkorasvalla kirjoittaa aurinkoon nukahtaneen kaverin selkään typeryyksiä, saa päivän päätteeksi nähdä nuo valkeat tekstit poltettua punaista taustaa vasten. Keskiviikkona nähtiin eritasoisia rusketuksia ja rusketusraitoja. Yö tarjosi teemansa puolesta tilaisuuden paljastaa hieman tavallista enemmän paljasta pintaa hyvällä syyllä. Vaatteiden minimoinnissa eturivin esimerkkiä näyttivät hyvin heittäytymiskykyiset henkilökuntamme edustajat sekä Taina Kovalaisen tanssikoulun taipuisat tankotanssijat. Kesäksi Lyniin jälleen palanneet tangot saivat kiitosta, ne sopivat lämpimään vuodenaikaan oikein oivasti. Ilman paitaa –karaokessa irroteltiin tosissaan, kukapa ei haluaisi päästä omaa biisiään jonon ohi laulamaan? Seuraava Rusketusraitayö biletetään 10.7.!

Ja nyt koittaa Juhannusviikko, joka alkaa Keittopäivästä ja etenee keskiviikkoisen muhkean Kesäkaraokeskaban (huimat palkinnot jaossa!!) sekä torstain Aaton Aaton kautta kohti Kesäpäivänseisausta ja Juhannusta. Tässä epävarmuutta täynnä olevassa maailmassa tiettyihin asioihin voi luottaa: City Juhannus hemmottelee hiljentyneen kaupungin bileväkeä joka kesä, keskikesän juhla keskellä kaupunkia on omalla tavallaan jopa maaginen kokemus. Jo alkuillasta voi huomata, että kyseessä on poikkeuksellinen ajankohta. Aaton aattona alkaa kaupungistapako, festarien ja mökkien houkuttamat alkavat kadota maisemista. Perjantai iltaan mennessä kaupat ovat olleet jo hyvän aikaa kiinni, suurin osa ravitsemusliikkeistäkin pysyy suljettuina läpi Juhannuksen. Tänä vuonna City Juhannuksen yöt torstaista sunnuntaihin löytyvät Vegasista ja kun saavut sisään, havaitset kaupungin autiuden hämäävän: meitä City Juhannuksen viettäjiähän on huima määrä. City Juhannuksen viettäminen on lukemattomille asiakkaillemme must-traditio! Videokokko syttyy aattona perinteisesti puoliltaöin ja juhannuskoivujen keskellä henkilökuntamme huolehtii siitä, että kesäyö jää mieleen ikimuistoisena. PIANOWAR tekee taikojaan Back Stagella. Vegas sulkee ovensa aamuneljältä, aamuyöstä kaduilla puhaltelevan tuulen pyörteissä lentelee yksinäisiä naurulokkeja ja yötön yö sulkee yöjalasta palaavat pehmeään huomaansa. Juhannuspäivän, lauantain, jälkeen koittaa SUVE eli Sunnuntai Vegas, näitä riemastuttavia hippailusunnuntaita on luvassa ainakin elokuun lopulle saakka, joka sunnuntai menossa mukana Pianowar!

Tämänkin kesän odotetuimman festivaalin, Down By The Laiturin virallinen DBTL iltaklubi on jälleen Night Club Vegas. Esiintyjäkattaus on nyt vahvistettu ja DBTL öiden ke-su Vegasissa on PIANOWARin lisäksi seuraava: keskiviikkona Mariska & Pahat Sudet, jolle tämä on kaikkien aikojen viimeisiä keikkoja – yhtye lopettaa toimintansa elokuun alussa. Torstaina tullaan korkeasta hyppytornista, lavalle laskeutuu itse mäkikotkien kuningas ja naistenkaataja Matti Nykänen. Perjantaina rokataan ensin Michael Monroen kitaristinakin tunnetun Mickey Cranen rockbändi Crystal Extasyn tahtiin. Don Huonoja syvästi kaivanneille riemua tuo Kalle Aholan keikka, runsaasti radiosoittoa saanut Madrid ja monet aiemmat tutuiksi tulleet biisit tekevät yöstä täyteläisen paketin! Lauantaina hengähdetään ja virallisena yökerhona Vegas toivottaa festarikansan tervetulleeksi bilettämään dj-musan tahdissa. DBTL Päätösklubilla sunnuntaina tavataan festarien työmyyrät ja monitoimityypit, festarikissat ja jokapaikanhöylät. On aika kiittää ja rentoutua, musiikillisen liveosuuden tarjoaaa yössä Tauski Reloaded. Lisää DBTL juttuja tulevissa Diaryissä! Musiikillisen virittäytymisen kunniaksi vinkkinä lopuksi vielä seuraavaa: Biletyksen huippuhetkille Lynin öissä kunniaa tekee taannoin meillä kuvattu Shokki1 & Reissumies: Lauantai on täällä taas –video. Kesäisen kuuma tunnelma syntyi hip hop –artistien ja Heartbeat Dancers –ryhmän kanssa. Videoon ja iskevään biisiin pääsee uppoutumaan sivulla www.facebook.com/Shokki1Official.

Mikaela

09.06.2013

Pidempiä päivä, lyhyempiä helmoja. Paljaita olkapäitä ja läpikuultavien materiaalien liikettä leppeässä kesätuulessa. Väittävät kesän tuovan liikenteeseen ihan uuden riskiryhmän, paljaiden säärien kuikuilijakuskit nimittäin. Enkä minä sitä kuikuilua ihmettele, niin monta kuukautta täällä kuljetaan nilkoista niskaan verhottuina ja kurvien katukuvaan ilmaantuminen on sangen eksoottinen tapahtuma. Koko Suomi on kylpenyt lämmössä jo pidemmän aikaa ja keskiviikon kesän avaus Lynissä oli historiallinen: kesän ekat, legendaariset Beach Partyt eivät tuoneet mukanaan vesisadetta! Leit kaulassa pirskahtelevan iloiset kantikset ja vipit nauttivat kesäyön yhteisöllisyydestä täysin siemauksin. Innokkaimmat kesähessuilijat osallistuivat hulahula –kisaan dj Teemun johdolla. City Karaoken Jaksu laulatti riemukasta juhlakansaa ja muistutti tulevan viikon Näytä Sun Rusketusraidat –sessioista; kaupungin pornoin kesäkeskiviikko korkkaa jälleen odotettujen tanssitankojen kauden lämpimän vuodenajan kunniaksi eli keskiviikosta alkaen tanssikorokkeella tankotanssitaan. Oheisesta kuvasta näette, miten malttamattomana Jaksu testasi tankotanssitaitojaan aurinkovarjon tangossa jo Beach Partyissä. Tulevan keskiviikon Rusketusraidat –yössä Lynin tangoissa nähdään esteettisempää pyörähtelyä tankotanssiin ihan tosissaan perehtyneiden, Taina Kovalaisen tanssikoulun kuumien kissojen ansiosta. Rantaviivalta yön sykkeeseen kannattaa lähteä myös siksi, että asiakkaiden joukkoon soluttautuu hotteja kundeja ja mimmejä Image Team Modelsin riveistä vallan vähäpukeisina ja luvassa on myös Ilman Paitaa Karaoke: kun ottaa paidan pois, varmistaa itselleen karaokelauluvuoron jonon kärjessä! Näytä Sun Rusketusraidat!

Hurrikaanikauden alun pyörteisen tuulen lailla kesän starttaa Lynissä perinteisesti Beach Partyjen lisäksi Suomen Festivaalimissi –kilpailu. Yhdeksän hyvin erityyppistä kilpailijaa otti toisistaan mittaa perjantaiyössä. Viihteen, median, liikunnan, muotimaailman ja esiintymisen ammattilaiset arvioivat kisaajien ulosantia tuomaristohaastattelussa sekä lavaosaamista stagella. Yleisön suosikiksi nousi mahtavalla kannustusjoukolla kisaan lähtenyt parikymppinen Jenna Heikkinen. Höpsykäksi itseään kuvaillut lähihoitajaneito oli eka kertaa kisassa, mutta teki vaikutuksen luonnollisuudellaan myös tuomaristoon. Fysioteraapiaa opiskeleva Sanita Veckagene nousi toiseksi perintöprinsessaksi ja ensimmäisen perintöprinsessan tittelin nappasi henkilökohtainen avustaja Minna Sarinko. Hoitoala hallitsi loppuun asti, voittajaksi kruunattiin sairaanhoitoa opiskeleva Eevi Nieminen. Suomen Huippumalli –kisassa vuonna 2011 melko loppumetreille päässyt 182 cm pitkä vaaleaverikkö on kiehtova yhdistelmä naapurintyttöä ja huippumallia – jokaisen rokkistaran unelma ja festarimaailmaan siis oivallisesti sopiva pakkaus kaiken kaikkiaan. Onnea kaikille mimmeille!

Kertauksen vuoksi muistutettakoon, että tiistaina hummaillaan Keittopäivän ja karaoken merkeissä. Keskiviikkona kokoonnutaan vertailemaan niitä rusketusraitoja ja torstaina Kesäkeittoyö tarjoaa ansaittua viilennystä laiturinnokassa vietetyn päivän päätteeksi. Vuorovesi tuo Lynin ja Vegasin rannoille monen sorttisia helmisimpukoita, jotka vain odottavat avaamistaan. Epäilemättä tulette törmäämään myös henkilökuntamme edustajiin, sillä ansaittuun kesälomailun makuun on päässyt jo melkoinen määrä rytmiryhmästämme.

Mikaela

02.06.2013

Tämä ei ole mikään näköiskesä, vaan aivan oikea Kesä13 – pitkien talvikuukausien jälkeen luonnon vehreys ja aamusta saakka lämmöllä hemmottelevat päivät tuntuvat epätodellisilta. Niinkin omituiselta kuin se kuulostaa, oli Utsjoki koko Euroopan lämpimin mesta viikon lopulla. Arkiöinä liikenteessä Kesä13 tarjontaamme katsastamassa nähtiin monen sorttisia seurueita. Kevään viimeisistä tentistä suoriutuneita, kesäloman viettäjiä, tohtorinväitöksen karonkkajatkoilijoita ja riehakkaita muusikoita. Perjantai aloitti valkolakkien ja muiden samettipäähineiden invaasion, tuolloin Marilyn täyttyi ammatillisen tutkinnon sekä kaksoistutkinnon suorittaneista juhlijoista. Lauantaina jatkoa saatiin ylioppilasjuhliensa viettäjistä, jotka olivat saaneet aiemmin päivällä lukion päättötodistukset. Kevään juhlamuodin läpileikkaus oli värikästä seurattavaa, tärkeään päivään oli panostettu molempina iltoina. Eksoottisia perhosia, trooppisia kukkia, jäätelökaupan pastelleja, graafista linjakkuutta, pitsiä ja hapsuja. Komeat nuoret miehet puvuissaan ja taskuliinoissaan olivat puolestaan kuin suoraan etikettioppaasta. Gaudeamus Igitur, juvenes dum sumus!

Länsimaisen filosofian isä Sokrates vaikutti antiikin Kreikassa ja hän aiheutti kuohuntaa mm. teoriallaan siitä, että ihminen ei oikeasti voi tietää mitään mistään. Sokratesta voisi verrata rock’n rolliin, sillä molempia syytettiin nuorison villitsemisestä ja sovinnaisuussääntöjen rikkomisesta. 470 vuotta ennen ajanlaskumme alkua, ilmeisesti kesäkuun neljäntenä syntynyt ja nuorison turmelemisen johdosta kuolemaan tuomittu toogaheppu olisi epäilemättä mielenkiintoinen Keittopäivän keskustelukumppani. Kesäkeskiviikkomme kutsuu minilomalle, valloita pala paratiisia saapumalla legendaariseen ja odotettuun Lynin kesän avaukseen. Kesä13 Beach Partyt toivottavat tervetulleiksi ekalla tunnilla 22.00-23.00 VIP-kortin omaavat sekä säännöllisesti meillä käyvät bilettäjät eli vakkarit, tämän jälkeen rantaleikkeihin voivat surffailla kaikki asiakkaamme. Ilmastoidulla rannallamme bailataan aina aamun tunteihin, dresscode Beach! Kesäkeittopäivä kutsuu torstaina, kesä soi karaokessa ja dj:mme ovat seuloneet soittolistoille kuplivimmat kesämusabiisit kasikytluvusta tähän päivään. Viikonlopun viettoon virittävät Mega Friday ja Fab Saturaday Lynissä, Vegasin kesälaitumilla kirmaillaan mm. PIANOWARin tahtiin ja Vegasin dj-vetoinen musakattaus on sekin ryyditetty ikuisen kesän hiteillä.

MegaFriday Night Club Marilynissä korkkaa myös festarikauden, sillä Suomen Festivaalimissin valintaa jännitetään perinteisesti kesäkuun ekana perjantaina. Valtakunnan virallinen festarikaunotar tulee toimimaan erilaisissa pr-tehtävissä pitkin Suomenniemeä ja niinpä pelkät ulkoiset avut eivät riitä tuomaan voittoa. Festarimissistä tulee löytyä räväkkyyttä, sanavalmiutta, heittäytymiskykyä, ennakkoluulottomuutta ja uskoa omaan itseensä. Jokainen kisaan hakenut kandidaatti on erikseen haastateltu ennakkoon, kisaviikolla mimmit treenavat askeleita muotinäytösosuutta varten pariinkin otteeseen ja ennen kisan alkua jokainen Festarimissiksi janoava käy tuomaristotentissä. Yleisö saa antaa oman äänensä kuulua ja joku tytöistä palkitaan yleisönsuosikkina – tervetuloa siis kannustamaan upeita kaunottaria! Naiskauneuden ja etenkin bikinikierroksen miesyleisölle tarjoaman silmänruoan rinnalla tarjotaan viihdykettä myös naisille, sillä Mr Finland –kiertueelle suuntaavia kundeja kiipeää stagelle tyttöjen seuraksi. Festivaalimissimittelöä isännöi ja juontaa itse valtakunnan komein eli hallitseva Mr Finland Teppo Säkkinen!

Mikaela

26.05.2013

Kesä13, lukematon määrä mainioita syitä viihtyä kesäöissä tiistaista lauantaihin (ja Juhannuksen jälkeen Vegasissa myös sunnuntaisin SuVe:n merkeissä!)! Kesäkivaa on luvassa aina opiskelijabilekauden alkuun saakka, satoi tai paistoi. Pidämme kanssanne hubaa tiistaisin riemastuttavan Keittopäivän, Kesäkeskiviikon vaihtuvien teemojen ja Kesäkeittotorstaiden merkeissä unohtamatta kuumia viikonloppuöitä Lynissä ja Vegasissa. Ilouutinen karaoken ystäville on Turun kesässä ehdottomasti se, että Kesän kunniaksi karaokea voi laulaa myös tiistaisin! Keskiviikon Kesäkaraokeskabassa korkattiin uusilla biiseillä ryyditetyt, juuri painosta saapuneet karaokelistat. Kaikista oivallisista esityksistä parhaan kokonaispaketin tarjoili Elisa Rintala, joka palkittiin himotulla Lynin VIP-kortilla. Jos tahdot olla kisaamassa samaisesta huippupalkinnosta itse, tsekkaa esim. ulko-ovelta löytyvästä Kesä13 tapahtumalistasta seuraavan Kesäkaraokeskaban ajankohta ja varaa päivä jo kalenteristasi! Torstaina otettiin haltuun ihkaensimmäinen KesäKeittopäivä ja yön tunteina saattoi kuvitella olevansa bilettämässä Espanjassa, sillä ESN-vaihtarit paellamaasta olivat päättäneet jalkautua valtaisana laumana Lyniin. Tanssilattialla meno oli hengästyttävää; DJ Teemu hurmasi tunnetusti tanssimista rakastavat Spaniardit kesämusan parhaimmistolla. Perjantaina toivotimme tervetulleiksi sadat lääketieteellisen pääsykokeissa huhkineet pääsykokelaat sekä jo aiempina vuosina oman tiensä lääkikseen, hampaalle tai terveyden biotieteisiin raivanneet opiskelijat. Pääsykoebileissä jännitystä laukaistiin tanssien ja kokemuksia vaihtaen – koe oli kuulemma ollut erittäin haastava, vain parhaista parhaat nappaavat itselleen . MegaFriday toimi sekä palkintona pitkästä uurastuksesta että mahdollisuutena vihdoin tutustua siihen samaa pääsykoekirjaa koko kevään kirjaston lukusalissa päntänneeseen komeaan kolliin tai söpöön mimmiin.

Kesä13 Keittopäivä kelpaisi varmasti myös kolmelle synttäreitään viettäville, elämässään paljon ehtineelle tyypille: laulaja Kylie Minoguelle, näyttelijä Krista Kososelle sekä New Yorkin entiselle pormestarille, Rudolph Giulianille. Minoguen ensimmäinen sinkku, Loco Motion, on kesämusan parhaimmistoa kasikytluvulta ja se on edelleen yksi aussikaunottaren menestyneimmistä biiseistä. Monipuolinen näyttelijä Krista Kosonen tunnetaan kaiken ikäisten keskuudessa myös Mikko Zetterberginä, Yosefina ”Yossu” Samantha Näätänä sekä Kristoffer Taxfreenä. Giuliani kunnostautui pormestarikaudellaan rikollisuuden nollatoleranssilinjauksella, hänen aikanaan sattuujatapahtuu-New Yorkin rikollisuus laski ennätyksellisen nopeasti alle Yhdysvaltain rikollisuustilastojen keskitason. Lisäksi hän oli megatehokas 9/11 iskujen jälkeisessä kaupungin jaloilleen nostamisessa ja virastojen toiminnan koordinoinnissa. Time-lehti nimesi hänet samaisena vuonna vuoden henkilöksi. Kohti koulujen loppua kuljetaan, kesäkeskiviikkomme muistaa opintojaan kesälomille pakkaavia Turku Students: School’s Out! –teemalla, pue haalarit päälle, saavu heti alkuillasta ja saat hienon haalarimerkin.

Joku vapaalla olleesta henkilökunnastamme mietti tässä taannoin erilaisten suomalaiskansallisten ruokalajien käännöksiä. Kesä13 torstaille tiensä on löytänyt Kesäkeitto ja tiedoksi kaikille, että englanninkielisessä reseptikirjassa kesäkeitto kulkee nimellä Finnish Summer Soup, Että jos vaikka jonain torstaina ulkomaisia vieraita tuotte suomalaista yöelämää katsastamaan ja tahdotte tämän termin merkitystä selventää. Perjantai ja lauantai ovat tärkeitä, ihania, haikeita ja jännittäviä päiviä, sillä moni päättää koulunsa tai valmistuu. Me muistamme kaikkia valkolakkeja valmistujaislahjalla, sen saa lipunmyynnistä. Tuhansien ja tuhansien nuorten aikuisten parissa vuosittain työskentelevänä toivon hartaasti, että nuorisotakuu ja sen osa, koulutustakuu saataisiin käytännössä toimimaan. Mikään ei olisi parempi valmistujaislahja. Nuorisotakuun perusteella jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle taataan työ-, työkokeilu-, opiskelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikka viimeistään kolmen kuukauden sisällä työttömäksi joutumisesta. Koulutustakuu takaa jokaiselle peruskoulun päättävälle koulutus- tai harjoittelupaikan.

Mikaela

19.05.2013

Kaikille kanssamme vuoden aikana yhteistyötä tehneille ainejärjestöille ja opiskelijayhdistyksille järkkäämämme perinteiset KiitosBileet ja OpiskelijaOskarit 2013 olivat suksee. Oli sydäntälämmittävää nähdä suuri joukko opiskelijatoiminta-aktiiveja rentoutumassa kimpassa ja hurraamassa toinen toisilleen kunniakirjojen & OpiskelijaOskari 2013 –patsaiden saajien paljastuessa yksi kerrallaan. Palkitsemme vuosittain yhdistyksiä mitä moninaisimmista ansioista, jotka äkkiseltään saattavat ulkopuolisen silmin vaikuttaa triviaaleilta. Meille on kuitenkin tärkeää nostaa esiin niitä erityisiä onnistumisia, pieniäkin, jotka loppupeleissä voivat kääntää tuulia ja siirtää vuoria. Vaikka vuosi on aina melko lyhyt aika, olemme yhdessä ehtineet järjestää mitä erikoisimpia bileiltoja ja mahdollistaneet monen monta ainutlaatuista juttua kaupungin yöjalassa viihtyvälle opiskelijaväestölle. Tästä on hyvä taas ponnistaa ensi syksyyn, syksyn opiskelijabilekausi starttaa elokuun toisella viikolla. Mutta siihenhän on vielä iäisyys aikaa – tavoitteenahan on tietenkin pitkä, kuuma kesä. Torstaina Dayclub & Nightclub rooleissa palvelivat sekä Lyn että Vegas, Akateemisen Aurajokilaivuritutkinnon tuhannet osallistujat kirmailivat Troolaridiskossa, Luotsibileissä, Kipparikaraokessa ja hummailivat PIANOWARin merkeissä. Välillä keskityttiin hieman jääkiekkoon ja vielä tuossa kohtaa Leijonat pelasivat ihan kiitettävästi. Sittemminhän ne kirkkaimmat mitalit karkasivat isojen kissojen ulottumattomiin muille savanneille. Euroviisustudiossa oli todellista viisuhuumaa, Marry Me –biisi oli ennakkoon onnistuttu iskostamaan bileväen selkäytimeen ja kaiken kruunasi se ah, niin ihastuttavalla tavalla poliittisen epäkorrekti loppusuudelma. Finaaliinhan Marry Me nousi ja Euroviisut katsoneet katsoneet tietävät, miten kävi sitten lauantaina. Henkilökohtaisesti olen niiiiin pettynyt siihen, että Eurooppa on näinkin konservatiivinen vuonna 2013. Oikeastaan kukaan ei uskaltanut vallan hyvää biisiä äänestää. Well, ehkä Suomi on sittenkin aika hyvä maa olla ja elää. Pussatkaa kuulkaas juuri sitä ihmistä, joka tuntuu pussaamisen arvoiselle!

Kesä13 polkaistaan käyntiin tulevalla viikolla. Kesää on luvassa kaikille aisteille. Night Club Marilynin tiistain Keittopäivä saa kaverikseen joka viikko syksyn päiviin saakka Kesäkeitto –yön torstaisin. Karaokea lauletaan Kesä13 –kauden ajan tiistaista lauantaihin. Kesäkeskiviikkoihin olemme rakentaneet kutkuttavien tapahtumien sarjan, jossa vaihtelevat mm. kuumat Beach Partyt, mahtavien palkintojen Kesäkaraokeskabat, live-illat ja kaupungin pornoimmat kesäkeskiviikot teemalla Näytä Sun Rusketusraidat. Eka Kesä13 –keskiviikko antaa karaokelle aivan uuden ulottuvuuden. Saammeko esitellä: Kesäkaraokeskaba 2013 vol I! Kesäkaraokeskabaajat pääsevät poimimaan biisejä aivan uunituoreista karaokelistoista ja kaikki laulajat palkitaan. Ja niitä voittajia palkitaan ruhtinaallisesti, joten nyt sankoin joukoin laittamaan luovat laulunlahjat likoon! Torstaina tutustutte Kesäkeittoon ja erilaisista teemapäivistä pitävät voivat viettää parhaaksi katsomallaan tavalla esimerkiksi Maailman Kilpikonnapäivää, Jaava-ohjelmointikielen julkaisun vuosipäivää, Formulakuski Rubens Barrichellon synttäreitä tai Jamaikan työväenjuhlaa.

Kesälomakausi on meneillään virallisestikin. Koko konkkaronkka henkilökuntamme pääsee nautiskelemaan hyvin ansaituista vapaapäivistä ennen syyskuun loppua ja tämä on yllätys useille alaa tuntemattomille. Kyllä – yökerhotyöntekijöillekin kertyvät lakisääteiset vapaat siinä, missä millä tahansa muullakin alalla työskenteleville. On erikoista, miten edelleenkin ns. normaaliksi duuniksi lasketaan kasista neljään, maanantaista perjantaihin sijoittuva työnteko. Törmään tähän aiheeseen melkeinpä viikoittain, kun joku ihmettelee ääneen meidän yökerhomaailman ihmisten omaleimaista vuorokauden tuntien käyttöä. Viimeisimmässä Me-lehdessä on toimittaja Paula Sallisen mielenkiintoinen juttu suomalaisten ajankäytön muutoksista. Käytännössä monen muunkin arki on kuin onkin tutkimusten mukaan aivan jotain muuta, kuin se perus-muka-normisetti. Vuorotöitä tekee noin 25 % suomalaisista ja melkein puolet työssäkäyvistä tekee jo viikonlopputöitä vähintään kerran kuussa – 47% miehistä ja 49% naisista. Yötyövuoroissa duunia painaa menemään kerran kuussa tai useammin 31% miehistä ja 16% naisista. Ja mitäpä sanotte siitä, että 300 000 suomalaista tekee enemmän tai vähemmän etätöitä? Jos tuota määrää haluaa jotenkin hahmottaa, niin kuvittele kaikki Turun 180 000 asukasta sekä jonkin 120 000 asukkaan kaupungin eläjät etätöihin tietokoneet sylissään. Mielikuvituksellisesti etätyöläiset istuvat urheilustadioneilla. Puolet tästä etätyöläisten porukasta mahtuisi Pohjois-Korean pääkaupungin 150 000 hengen stadikalle, 120 000 löytäisi itsensä Kalkutan Salt Lake –stadionilta ja loput voitaisiin ohjata kotoiselle Olympiastadionille Helsinkiin. Sinne mahtuu 40 682 henkeä. Mutta hei jos olet jo aloittanut lomailun, niin hauskaa lomaa!

Mikaela

12.05.2013

Usein kuulen kysymyksiä siitä, millaiset asiat meidän vuoteemme kalenterissa vaikuttavat. Suomessa vuodenkiertoon kaikilla aloilla vaikuttavat erilaiset kirkolliskalenterin pyhät (joulu, loppiainen, pääsiäinen, juhannus, Helatorstai…) sekä yhteiskunnallisina juhlapäivinä esimerkiksi Itsenäisyyspäivä ja Vappu. Myös yökerhomaailmaamme nämä päivät vaikuttavat, pyhää edeltävä ilta saa asiakkaat käytännössä runsain joukoin liikekannalle riippumatta siitä, mikä viikonpäivä on kyseessä – viime viikolla bileteltiin keskiviikkona, Helatorstain aattona molemmissa kerroksissa. Vuoden viikkorakenteella on suuri merkitys tapahtumakalenterimme rakentelussa, sillä tietyt pyhäpäivät ovat hyvin liikkuvaa sorttia ja etenkin pääsiäinen seilaa maalis-huhtikuulla. Pääsiäisen ajankohta puolestaan määrittää Helatorstain sijainnin. Pääsiäisen ajankohta määräytyy Metonin jaksoksi kutsutun 19 vuoden ajalle tehdyn taulukon mukaan, tämä matemaattisesti laadittu kalenteri vaikuttaa arkeen käytännössä niin protestanttisissa, katolisissa kuin ortodoksisissakin maissa. Joku muu on onneksi tehnyt tämän erikoisen pääsiäislaskennan hyvissä ajoin ennakkoon, joten tiedämme tiettyjen vuotuispyhien sijainnin tapahtumakalenteria rakennellessamme. Itsenäisyyspäivä puolestaan on aina 6.12., joulu 24.12. ja Uusi Vuosi, no, vuoden vaihteessa. Huomiotta eivät jää toki myöskään koulujen työaikojen alut, loput ja lomat. Unohtamatta tiettyjä kansainvälisiä, kulttuurisia juhlia (Oktoberfest, Kiinalainen Uusivuosi, St. Patrick’s, Cinco de Mayo…), vuotuisia kansainvälisiä tapahtumia (Euroviisut, jääkiekon MM-kisat) tai harvemmin toistuvia eventtejä (Olympialaiset, futiksen MM). Tähän lisätään paljon sekalaista, vuosien aikana keräämäämme vuodenkierron tuntemusta ja voilà, ollaan aika pitkällä suunnittelussa.

Yhdysvallat otti voiton leijonista keskiviikon MM-matsissa ja sehän sai kissaeläimet sisuuntumaan. Perjantaina Atlantiksen kisastudion fiilis oli katossa, kun Suomi pyöritti kiekkoa jäätävällä taidolla ja purki Venäjän punakoneen paloiksi. Voittoeuforia piti yökerhoissamme tunnelman mahtavana aamun tunteihin. Myös lauantai-iltaan oli ammennettu MM-riemua: Itävälta lakosi leijonien invaasion myötä iltapäivän matsissa kuin viljapelto raekuurossa, kyllähän sitä sieti juhlistaa! Viikonloppuamme leimasi jääkiekkoteeman lisäksi polttariteema: sekä perjantaina että lauantaina yökerhoissamme vietettiin ikimuistoisia polttarihetkiä tyttö- ja poikaporukoissa. Lukemattomat onnelliset parit ovat kohdanneet ensi kertaa juuri Lynin tai Vegasin yössä, ensikohtaamisen muistelu kuuluu citypolttareissa luonnollisesti polttari-illan ohjelmaan. Muistakaahan, että Atlantiksesta voi varata 22.00-23.00 väliseksi ajaksi maksutta yläkorokealueen, tila on juuri sopiva kooltaan polttari- tai synttäriseurueelle. Vegasiin otamme vastaan pöytävarauksia, seurueen tulee saapua paikalle 23.00 mennessä lunastamaan varauksensa. Yli 20 hengen seurueille voimme varata Back Stagen tai Nevadan tilan 22.00-23.30 väliseksi ajaksi, olethan yhteydessä tilavaraukseen liittyen viimeistään viikkoa ennen toivottua ajankohtaa! Alla olevassa kuvassa ei ole meneillään polttarit, vaan yön tunteina näpsäisty ”Lootus-hetki” keittiöstämme. Työ kiireen keskellä saattaa joskus olla rankkaa, mutta meillä henkilökunta saa tehdä työstään hauskaa ja Mari blokkaritiimistämme näytti muille mallia.

Keittopäivän ja Suomen 20.00 alkavan pelin kautta siirrytään starttailemaan Kesäkeskiviikojemme sähäkkää sarjaa samalla, kun sinetöimme kulunutta opiskelijabilevuotta syksy/kevät 2012-2013. Poikkialaisessa keskiviikkoyössä sisäänpääsy on maksuton, haalareissa tai ilman. Tahdomme kiittää kaikkia opiskelijabileilijöitä ja tapahtumia järjestäneitä ainejärjestöjä & opiskelijayhdistyksiä mahtavasta bilevuodesta. Jokainen ainejärjestö ja opiskelijayhdistys tekee arvokasta vapaaehtoistyötä kaupunkimme opiskelijaelämän hyväksi. Kaupunkikuvassa näkyvät bileet ovat tärkeä yhteisöllisyyden muoto, mutta myös ainejärjestöjen talouden tukemisen muoto. Jokainen opiskelijabileisiin ostettu pääsylippu tekee hyvää paikallisten yhdistysten edunvalvontatoiminnalle ja sitä kautta opiskelijoille itselleen. Vuoden ajalta tahdomme nostaa esiin erityisiä onnistumisia, itsensä ylittämisiä ja hienoja juttuja jakamalla 12 kpl OpiskelijaOskaripatsaita kunniakirjojen keralla jo seitsemättä kertaa. Torstaina kaupunki täyttyy tuhansista opiskelijoista. Dayclub & Nightclub Marilyn ja Dayclub & Night Club Vegas aukeavatkin jälleen Akateemisen Aurajokilaivuritutkinnon suorituspisteinä jo kello 14.00 ja kotiin lähdetään vasta 04.00 aamuyöllä. Lynin Troolaridisco ja Vegasin Luotsibileet tarjoavat live DJ.n johdolla tanssilattia-aaltoiluun sopivaa bilemusaa, Suomen peli näkyy Atlantiksessa 18:30 alkaen. Matsia ennen sekä sen jälkeen hauskuuttaa Kipparikaraoke ja laulajia hemmotellaan haalarimerkein. Nevadan Euroviisustudiossa kannustetaan 22.00 alkaen Suomen Krista finaaliin. PIANOWAR AATU Special kasista yö kahteen Back Stagella. RAY:n casinopöydissä jännitetään 17.00 alkaen ja Vegasissa pääsee liittymään RAY:n Etuasiakkaaksi. Myös RAY on varannut hienoja haalarimerkkejä jakoon. C U!

Mikaela

05.05.2013

Suomessa on kaiken kaikkiaan 25 opetus- ja kulttuuriministeriön alaista Ammattikorkeakoulua, Ahvenanmaalta löytyy Högskolan på Åland ja sisäasiainministeriön alaisuudessa opiskellaan Poliisiammattikorkeakoulussa. Turussa voi opiskella peräti neljässä AMK:ssa: Turun Ammattikorkeakoulussa, Yrkeshögskolan Noviassa, Diakonia-ammattikorkeakoulussa sekä Humanistisessa ammattikorkeakoulussa. Jo pelkästään Turun Ammattikorkeakoulussa opiskelee 9500 opiskelijaa! Akateemisten Wapputraditioiden rinnalle loimme yhdessä turkulaisten ammattikorkeakoulutoimijoiden kanssa aikanaan perinteen, jonka myötä ammattikorkeakouluopiskelijoiden yhteenkuuluvuutta työväen juhlanakin tunnetussa Wapussa voitaisiin lisätä. Syntyi AMK Wappu, joka kokoaa yhteen haalarikirjoa kaikilta AMK aloilta. Tänä vuonna tämä hubailu osui maanantaille, aatonaatolle. Oikislaiset olivat edellisenä yönä ehtineet startata Wappunsa NeOn –bileissä Lynissä ja AMK Wappu sitseineen kaikkineen levittäytyi Vegasiin. Simasuut bilettivät ansiokkaasti ja yön tunteina päästiin seuraamaan myös Tauskin ja hänen BlackPumas –tanssijoidensa debyyttiä. Itse serpentiinijuhla aattoineen ja Wapunpäivineen sujui kuin siivillä, jokaisena iltana kuplivan iloiset juhlijat viihtyivät tanssilattialla, karaokessa, pelipöydissä…

Värikylläisyydessä ei Wapulle häviä Cinco de Mayo (viides toukokuuta), joka on etenkin Yhdysvalloissa asuville meksikolaisille ja meksikolaiset sukujuuret omaaville ”chicanoille” merkittävä kulttuuriperintöä, yhteisöllisyyttä & identiteettiä esiin tuova juhla. Pueblon taistelun voiton kunniaksi alkuaan Meksikossa vietetty juhla muuttui vuosikymmenten saatossa ensin kaikkia latinotaustaisia yhdistäväksi juhlaksi. Vähitellen siitä on tullut myös erinomainen sillanrakennusjuhla valtaväestön ja maan suurimman vähemmistön välille. Oktoberfestien ja St. Patrick’s –juhlien tapaan Cinco de Mayo on myös merkittävä ravintolamaailman tapahtuma – meillä Vegasissakin sitä on juhlittu jo joitain vuosia. Omat sombreropäämme varmistivat fiestan onnistumisen niin perjantaina kuin lauantainakin. Kumpaisenakin iltana harjoitettiin myös urheiluhuumailua Atlantiksen legendaarisessa MM-kisastudiossa, leijonien taistot Saksaa ja Slovakiaa vastaan hurrattiin asiaankuuluvalla mekkalalla.

Helatorstaiviikko ja Äitienpäiväviikko starttaa totutusti tiistain Keittopäivällä. Keskiviikon voikin sitten laskea viikon ensimmäiseksi lauantaiksi, torstaihan on nimittäin pyhäpäivä ja monelle työläiselle se merkitsee vapaata. Meille oman alavalintamme tehneille toisten vapaat tarkoittavat vauhdikkaita työiltoja. Niinpä toivotamme teidät tervetulleiksi Vegasiin ja Lyniin Helatorstain aaton hippaloihin keskiviikkona (Atlantiksen kisastudio aukeaa MM-lätkälle 20.00, vuorossa Suomi-USA!) ja torstaina Lyniin viettämään Helatorstaita sekä Eurooppa-päivää. Eurooppapäivän Karaokespeciaalista vasta moottoriturpamme Jaksu. Mitä enemmän laulatte, sitä enemmän toivotte biisejä, sitä enemmän pääsette itse ääneen : ) Viikonlopun hauskin lahja äidille on napata äiti mukaan baanalle: vie äiti vaikka leffaan ja sitten lähdette kimpassa Lyniin tai Vegasiin jammailemaan!

Mikaela

28.04.2013

Tiistaina yökerhomaailmamme muuttui musavideostudioksi. Samanaikaisesti kuvattiin Vegasissa & Lynissä kahden eri kokoonpanon videoita. Oheisessa kuvassa fiiliksissä ovat Shokki1 feat. Reissumies ja cheerleaderit Lynissä, Nevadaa lavasteena hyödynsi villilänsikuvausta toteuttanut The 5th of April. Abbedissan ja kardinaalin valvovan silmän alla sitsattiin keskiviikkona alkuillasta, Vegasiin oli kokoontunut seitsemänkymmentä surijaa Tuore ry:n ja Esteri ry:n viimeiselle ehtoolliselle. Gregoriaaninen kirkkomusiikki johdatti vieraat ruoan, juoman, juomalaulujen ja erilaisten ohjelmanumeroiden pariin. Ammattikorkeakoulun restonomikoulutus ja estenomikoulutus on päätetty lakkauttaa ja koulutusalayhdistysten on aika pistää pillit pussiin & sanoa bye, bye. Hautajaisbileiden perusvire oli kaikesta huolimatta yltiöpositiivinen. Sanonnan mukaan yhden oven sulkeutuessa seuraava aukeaa. Aamuun asti kestäneissä peijaisissa kuopattavia yhdistyksiä muisteltiin sulosanoin, yhdessä vuosia toimineet yhdistysaktiivit lukuisista ainejärjestöistä ylistivät yhdistysten välisen yhteistyön hedelmiä ja toisiaan. Vakavasti ottaen olen aidosti pahoillani näiden koulutusalojen lopettamispäätöksestä, jo muutama vuosi sitten käynnistynyttä ammattikorkeakoulujen aloituspaikkaleikkuria ei voimakkaasta vastarinnasta huolimatta saatu pysäytettyä. Hämmentävintä on se, että Estenomien työllistymisprosentti on ollut 2007-2010 valmistuneiden osalta 90 % ja restonomeilla jopa 96,7 %. Olen itse valmistunut restonomiksi Turun ammattikorkeakoulun ensimmäiseltä vuosikurssilta. R.I.P., turkulainen restonmikoulutus & Tuore ry sekä estenomikoulutus & Esteri ry.

Seuraavana päivänä Varvintorilla oli keskimääräistä väsyneempiä ralliradan rakentajia, PGP:n järjestävän TIO ry:n sankat joukot olivat edellisenä yönä luonnollisesti kunnioittaneet läsnäolollaan Esterin & Tuoreen Hautajisbileitä. Auringonpaiste ja raikas merituuli pyyhkivät kuitenkin unihiekat silmistä, rallitallien saapuessa huudeille olivat järjestäjät valmiit starttaamaan vuoden jännittävimmän ja hilpeimmän urheilutapahtuman. Nimeltäänhän se on Polkuauto Grand Prix. Elba ry:n Kauhukaaharit veivät monista lähdöistä koostuneen, yhdennentoista PGP:n voiton ja yön varikkobileissä nämä polkijasankarit palkittiin ruhtinaallisesti. Polkuauto GP:n järjestelyt vaativat kuukausien työn ja niiden onnistuneesta läpiviennistä jälleen kumarrus kohti Turun Insinööriopiskelijoita. Pitäkää ruutulippu korkealla tulevinakin keväinä! Voittaja löytyi perjantaiyössä kovin erityyppisessä kilpailussa: Turun Tähti 2013 oli kovatasoinen lavaviihteen monialakisa, jonka finaalissa nähtiin kuusi vaikuttavaa numeroa. Kokonaispaketti oli tuomariston mielestä parhaiten kasassa nunchaku freestyler Tatu Kalliomäellä, jonka teknisesti vaativa laji yhdistyi saumattomasti artistin valitsemaan musiikkiin ja mikä oleellisinta, lavaviihdettä tehdään yleisölle ja Kalliomäki sai yleisöltään täyden huomion. Voittaja pokkasi 2000 Euron stipendin! Yleisönsuosikkina palkittiin burleskiviekoittelija Lilith Lace, jonka Marry Me –teemainen esitys sai yleisön päästään pyörälle ja suosionosoitukset olivat pitkin esitystä valtaisat. Vain kaksi voitiin palkita, mutta jokaisen loppukilpailijan taidot ovat jo pitkälle vietyjä ja intohimo lavalla esiintymiseen välittyy. Olemme jokaisesta finalistista ylpeitä.

Huomenna sunnuntaina oikeustieteenopiskelijat aloittavat Wapun järkkäämällä Ne On bileet Lyniin. Ne on siis bileet ja teemana on neon. Mustan valon alla neonvärit sekä valkoinen hohtavat kivasti ja järjestäjätaho ELSA ry on luvnnut mm. maalailla osallistujien kasvoihin fluorisoivalla maalilla mukavia kuvioita. Maanantaina avaamme Vegasin AMK Wapun viettäjille, jo perinteeksi muodostunut Turun AMK:n, Noviumin, Humakon ja O’Diakon juhlahumu tarjoaa nopeimmille haalarimerkin ja lauteille nousee Tauski Reloaded kera ensi-iltaansa viettävien Black Pumas –tanssijoidensa kanssa. Back Stagella Wappukarkelointia siivittää PIANOWAR. Serpentiinit kaulaan ja kipin kapin AMK Wappuun! Työväenjuhlan aattona eli tiistaina palvelemme teitä molemmissa yökerhoissamme, säätieteilijä suosittelee sisätiloihin siirtymistä heti kymmeneltä. Wapunpäivän Picnicin jatkoiijat ja muutkin eksoottisesta päiväaukiolostamme kiinnostuneet ovat tervetulleita tiistaina klo 17:00 alkaen Marilyniin – haalareissa tai ilman. Torstain Turku Students –bileissä muistellaan Wappuhippailuiden parhaita ja suunnitellaan tulevaa viikonloppua. Se kun koittaa heti perjantaina! Perjantaina ja lauantaina avaamme Atlantiksen legendaarisen kisastudion jo klo 20.00, perjantaina Leijonat syövät lederhoseneita Saksan luistellessa vastaan ja lauantaina leijonalauma tekee toivottavasti selvää Slovakian joukkueesta. Ja me huudetaan… Lauantaina Vegasin Nevadassa koittaa fiesta-aika, meksikolaisen kulttuuriperinnön juhla Cinco de Mayo tekee Wappuhumusta palautujille carambaa ; )

Mikaela

21.04.2013

Kevään merkkejä voisi ruksata tsekkauslistalta kiihtyvää tahtia, jos sellaista listaa sattuisi pitämään. Sadattuhannet kiiltävät, mustanruskeat kekomuurahaiset (Formica rufa) olivat tänään lauantaina heränneet kevääseen ja kerääntyneet kekojensa päälle kuhisemaan aamupäivän auringossa. Viime viikkojen haastattelukierroksen perusteella lähes joka toinen opiskelija valmistautuu johonkin haastavaan kevättenttiin tai pääsykokeisiin – moni jo opiskelemaan päässyt nimittäin keksii kesken kaiken uuden ja kiehtovamman alan ja alkaa opiskelujensa ohella tankata pääsykoekirjoja. Delta ja Kemistit järjestävät kevään Kaljaviestin, tämän vuoden kevättitraussessiot bileteltiin keskiviikkona. Opiskelijamaailmassa valitaan keväisin uusi Neuroviisuvoittaja, Stellan biiseillä voiton vei tällä kertaa Esa Digit ry:n joukoista ja samalla hän otti vastaan ainejärjestölleen ensi keväisten viisujen järjestelyn kunniakkaan tehtävän. Talvihorroksesta heräilleet asiakkaamme saa innostumaan hauskoista asioista: yhdessä oheisista kuvista näette, millaiseen silhuetti-seinäkkeeseen viikonloppuasiakkaamme pääsivät Vegasissa nojailemaan – kukin seinäkkeeseen nojaaja sai omasta taidonnäytteestään muistoksi Polaroid-kuvan!

Olen jo valmiiksi hengästynyt seuraavista 1,5 viikosta. Tulevasta tiistain Keittopäivästä alkaen palvelemme teitä joka ikinen ilta siten, että vasta viides toukokuuta sunnuntai on ensimmäinen päivä, jolloin olemme kiinni. Bileputkemme tarjoaa herkkuja takuuvarmasti jokaiseen makuun. Aloitamme keskiviikkona makaaberisti Hautajaisilla Night Club Vegasissa. Rakastetut opiskelijayhdistykset Tuore (restonomit) ja Esteri (estenomit) kuoppaavat yhdistyksensä koulutusohjelmien loppuessa Turusta. Näissä monttubileissä pinkit ja oranssit haalarit saavat kyytiä, mutta tervetulleita päivänsä päättävien yhdistysten viimeisiin virallisiin peijaisiin ovat kaikkien alojen opiskelijat sekä muut kynnelle kykenevät. Suruharsopakkoa bileissä ei ole ja sitä paitsi hymy saattaa väkisinkin hiipiä huulille jo ulko-ovella: Hautajaisiin ei ole sisäänpääsymaksua ja haalarimerkitkin ovat yhden Euron hintaisia. PIANOWAR tarjoaa enemmän ja vähemmän muistotilaisuuteen sopivia musiikkielämyksiä. Torstaina Vegasissa Kanta, Kääntöpiiri, SHO (Satakuntalais-Hämäläinen Osakunta) ja SKO (Savo-Karjalainen Osakunta) virittelevät Wappumopoa Bakkanaaleissa. Antiikin jalojen, viininjumala Bacchukselle omistettujen Bacchanalia -perinteiden ja modernin naamiaisperinteen yhdistävät bileet lupaavat nopeimmille hulppean haalarimerkin, palkintoja parhaille asuille (lue: ihan mikä tahansa naamiaisasu toogasta Paavo Pesusieneen kelpaa bilevaatteeksi) ja ylipäätään erinomaisen tilaisuuden startata kevätjuhlakuvioiden opettelu. Samaisena päivänä Suomen hulvattomin autoilutapahtuma, Polkuauto Grand Prix, täyttää Varvintorin. Turun Insinööriopiskelijoiden järjestyksessään yhdestoista polkuautomittelö starttaa klo 17:00 ja lukuisat ainejärjestöt & opiskelijayhdistykset polkevat jalat maitohapoille yleisön sekä varikkohenkilökunnan pitäessä huolta tunnelmasta. PGP:n virallinen dj A-P soittaa rallitallien suosikkimusaa ja moottoriturpaiset juontajat Jaksu & Atte heittävät levotonta läppää, joten bileet starttaavat jo kisapaikalla. Polkuautokansan viralliset jatkot löytyvät yhdettätoista kertaa jo klo 21:00 Night Club Marilynistä. Rallitallien kanssa juhlitaan aamuneljään.

Perjantain ja lauantain vastaisena yönä ratkeaa Turun Tähti 2013 –kilpailun tulos. Mikä kuudesta esityksestä saa tuomaristolta parhaat pisteet? Stagella nähdään taikuutta by Card Brothers, Amanda Nousiaisen sulavaa fuusio tribal –tanssia, burleskitaiteilija Lilith Lace, rytmisen voimistelun taitaja Jennifer, nunchaku freestyler Tatu kalliomäki sekä drag artisti Neiti Olga Regina. Saapukaa katsomaan upeita esityksiä, osoittamaan suosiota ja osallistumaan mahtavan ja ikimuistoisen yön luomiseen! Yleisön äänijänteillä on merkittävä osa kilpailun lopputuloksen kannalta, sillä tuomariston valitseman Turun Tähti –voittajan lisäksi palkittavaksi nousee myös yleisönsuosikki! Turun Tähti 2013 voittaja pokkaa 2000 Euron stipendin ja voiton myötä aukeaa ovia & ikkunoita moniin suuntaan. Jokainen kilpailija tulee joka tapauksessa saamaan omaa osaamistaan esiin ja nimeään suuren yleisön tietoisuuteen, joten loppukilpailuun pääsy jo sinänsä on jokaiselle hieno asia. Viikonloppumme jatkuu lauantaista vielä sunnuntaillekin, tuolloin oikeustieteellisen opiskelijat ELSA ry:n johdolla järjestävät varaslähdön Wappuun Neonbileiden muodossa. Mustan valon alla valkoinen ja neonvärit hohtavat, glowstickit heiluvat ja Lynin tanssilattia täyttyy ääriään myöten. Bileitä on luvassa sitten myös Wappuviikon maanantaina, tiistaina, keskiviikkona, torstaina, perjantaina ja lauantaina, mutta niistä lisää seuraavassa Diaryssä!

Mikaela

14.04.2013

Palapelien keräilyn 4/4 osa bileteltiin keskiviikkona Turun yliopiston Kemistien, Asteriskin, IVA:n ja Deltan johdolla. Back to Business –teema houkutteli paikalle joukoittain pukutyyppejä palapelinpaloja metsästelemään. Uusi Palapelibileiden sarja 1-4 luvassa jälleen ensi syksystä alkaen. Opiskelijayhdistys Traden vuotuishurvittelu Ei Teemaa antaa nimensä mukaisesti mielikuvitukselle siivet ja bilekansa oli totisesti heittäytynyt tähän teemailoitteluun. Oma suosikkini oli lehviään levittelevä, elävä joulukuusi. Night Club Marilynin huimia hippaloita edelsi Turun Ammattikorkeakoulun Epävirallinen Keilamestaruuskisa, jossa joukkueet kisasivat sekä keilausparemmuudessa että joukkueiden pukeutumisteemassa. Tuplavoitto meni Elba ry:n luolamiehille, turkiskolttuihin verhoutuneet bioalan opiskelijat olivat kaatokuninkaita sekä tyylipoliisien suosikkeja. Kerrassaan riemukas yö!

Turun Tähti 2013 eteni II osakilpailuun perjantaina. Kisailtaa edelsi jälleen pari treeni-iltaa ja vielä perjantain alkuillasta lavaan otettiin tuntumaa, testailtiin valoja sekä musiikkia. Meikattiin, tuunattiin tukkaa, venyteltiin, lämmiteltiin, jännitettiin. Luottojuontajamme Tony Hällfors tutustui kilpailijoihin kysellen mitä erikoisimpia kysymyksiä kunkin kisaajan lajiin liittyen. Kilpailussa nähtiin tällä kertaa näyttävää ja vauhdikasta showtanssia, kutkuttavaa drag-viihdettä, akrobaattista rytmistä kilpavoimistelua, rokahtavaa, laulajan itse sanoittamaa & säveltämää musaa ja itämaisen tanssin kiehtovaa fuusio tribal –tanssimuotoa. Tuomaristo joutui tekemään kaksi äänestystä ratkoessaan sitä, mitkä esiintyjät jatkavat loppukilpailuun. Tiukan väännön päätteeksi listalle nousivat seuraavat artistit: rytminen kilpavoimistelija Jennifer, drag artisti Neiti Olga Regina sekä fuusio tribal –tanssija Amanda Nousiainen. Tuomaristossa vierailevana tuomarina vaikutti tällä kertaa dj-kaunotar Saron Lante, joka ihastuttaa yökiitäjiä kautta Suomen Sweet Mafia Dj’s –kokoonpanossa levylautasen äärellä. Saron oli vaikuttunut esiintyjien asenteesta ja intohimoisesta suhtautumisesta esiintymistä kohtaan, mutta erityisen vaikutuksen teki nimenomaan harvoin nähtävä fuusio tribal -tanssityyli, sillä naisellisuudessaan se on hämmästyttävä. Turun Tähti 2013 finaali kisataan siis perjantaina 26.4.2013, kilpailun voittaja saa Turun Tähti –tittelin lisäksi 2000 Euron stipendin!

Ahoy, mates! Tiistaina toivotamme tervetulleiksi piraatteja ja seiloreita, vaihto-opiskelijat yliopistolta ja kauppakorkekoulusta (ESN Uni Turku, CIA TuKY & UTU Debate) kera suomalaisten hostiensa saapuvat sankoin joukoin kolmen ruokalajin sitsien jatkoille. Lankkua pitkin kävellään Keittopäivän hengessä, sisäänpääsy on maksuton ja niin edelleen. Keskiviikkona Vegas kutsuu kaikki hoidon tarpeessa olevat bilehileet TOMppa Katkolla bileisiin, yön diagnooseista vastaavat siis Turun Opiskelevat Muotoilijat ammattikorkeakoulusta sekä Kasvatustieteen ainejärjestö Katko Turun Yliopistolta. Luvassa huikea haalarimerkki nopeimmille potilaille! Kaljaviestin pyörteissä kurvailevat Kemistit ja Delta, tämä jokavuotinen rastikierroksen ja mainiot lopputitraukset sisältävä kokonaisuus on klassikko, jota ei sovi missata. Seuraavana iltana klassikkoputki jatkuu Neuroviisujen muodossa. Kaikkien kaupungin ainejärjestöjen ja opiskelijayhdistysten välinen mittelö ratkaisee sen, missä yhdistyksessä lauletaan tykimmin. Kisaan voi ilmoittautua paikan päällä ja voittajayhdistykselle on luvassa kiertopalkinnon lisäksi mainetta & kunniaa. Tämän vuotisen kilpailun järjestää Fobia, joka on varannut mageita haalarimerkkejä nopeimmille Neuroviisuihin saapujille. Haalarimerkittä eivät jää Vegasiinkaan laukkavat bilenälkäiset. Monty Python’s Flying Party –teemaiset riemukarnevaalit by Anglica, Kääntöpiiri ja Foneemi lupaavat Monty Python faneille vatsa kippurassa nauramista ja takuulla viihdyttäviä edesottamuksia!

Mikaela

07.04.2013

Pääsiäissunnuntain Vegasyö oli varsinainen ammattilaisten yö, sillä asiakkaista melkoinen määrä oli ravintola-alan ammattilaisia, taksikuskeja ja muita tyyppejä, joille sunnuntai tarjosi mahdollisuuden heittäytyä viihteelle. Arkeen paluun jälkeisen viikon keskiviikkoillassa treenailtiin ennen avaamista Turun Tähti 2013 –osakilpailua varten. Yökerhon esiintymislavalla moni on saattanut viettää aikaa bilettäen, mutta kun kyseessä on esiintyminen, lavatuntuma on otettava hieman eri asenteella. Samaisena iltana Turku Students hemmotteli haalarimerkeillä, opiskelijakortin tai haalarit omaaville tarjotulla ilmaisella sisäänpääsyllä ja muulla mukavalla. Huhtikuun lemmekkäät Heilabileet sulostuttivat keväistä yötä Deltan ja Synapsin johdolla, kevään kohina saa aikaan ihmeellisiä asioita myös meissä ihmisolennoissa. Paras seuranhakuilmoitushan on ihminen itse ihan livenä, Heilabileissä poikkialainen heilastelu mahdollisti oikeiden ihmisten oikean kohtaamisen. Pointsit amorin apulaisina toimineille bilejärjestäjille!

Perjantaina ilmassa oli suuren viihdespektaakkelin tuntua jo iltakahdeksalta, kun Turun Tähti 2013 –kilpailun ensimmäisen osakisan kisaajat saapuivat tekemään viimeisen hienosäädön ohjelmiinsa. Viehkeää burleskia, energistä nunchaku freestyle –kikkailua, taikuutta kahden numeron verran, musikaalisävelmiä… (Koiratanssijaparivaljakko Sini & Sonic joutuivat valitettavasti perumaan saapumisensa viime hetkellä, mutta heidät nähdään Lynin stagella viikon kuluttua perjantaina.) Kisan juontaja, moottoriturpa Tony Hällfors piti huolen siitä, että kisaajat rentoutuivat ja rakenteli juontoaan haastatelleen kilpailijoita. Musiikkia testailtiin, valoja säädettiin, askelia laskettiin, asuja viimeisteltiin… Puoli kahdeltatoista startanneen kilpailun esityksistä tuomaristopäätöksellä nousivat jatkoon punan jopa juontajan poskille nostattanut, riemastuttava burleskiartisti Lilith Lace, rämäpäinen taikuriduo Card Brothers sekä hengästyttävän näppärä nunchaku Freestyler Tatu Kalliomäki. Toinen osakilpailu koittaa perjantaina 12.4.2013 ja lavalla nähdään mm. drag-artisti, rytmiseen kilpavoimisteluun pohjautuvaa taiteilua, musiikkia, showtanssia ja koiratanssia. Loppukilpailu mitellään kuun lopulla, perjantaina 26.4.2013.

Mikael Agricola (1510-1557) ei ole colajuomien keksijä, vaan Suomen kirjakielen isä. Hän käänsi & kirjoitti ensimmäiset suomenkieliset painetut kirjat eli ei mikään turha heppu. Agricola halusi, että suomalaiset saavat oppia omalla kielellään; ”Oppe nyt wanha ia noori/joilla ombi Sydhen toori” eli ”Opi nyt vanha ja nuori/joilla ompi sydän tuore” lukee Agricolan ehkä tunnetuimman opuksen, Abckirian (1543), alussa. Agricolan merkkipäivää voi viettää vaikkapa Lynin Keittopäivän merkeissä. Keskiviikkona käy kutsu Back to Business teeman mukaiseen, kahteen kerrokseen levittäytyvään bileyöhön. Kyseessähän on 4/4 osa Palapelibileiden saagassa, Back to… -sarjan päätöspalanen sinetöi neliosaisen kokonaisuuden ja neljästä haalarimerkistä muodostuu yksi iso haalarimerkki. Ykköset päälle ja palapelinpaloja metsästämään, tyylikkäimpien pukujen –kisaan osallistumaan, karaokeen laulamaan, tanssilattialle jamittelemaan ja PIANOWARin pariin viihtymään! Torstai vapauttaa jokaisen Olemaan sellaisena kuin Tulet, Opiskelijayhdistys Traden Ei Teemaa – bileet ovat vuoden eiteemaisin bileteema ja jokainen voi valita itse oman pukeutumisteemansa. Lynin bileisiin saapuvat perinteiden mukaisesti myös AMK:n Epävirallisen Keilamestaruuskilpailun keilaajakisaajat. Ja niin, perjantaina selviää, ketkä jatkavat Turun Tähti 2013 –loppukilpailuun. Saapukaahan kannustamaan esiintyjiä!

Mikaela

01.04.2013

Pääsiäisviikon aurinkoiset päivät saivat uskomaan siihen, että kevät todellakin on nurkan takana. Kotipihan terassi on jo lumeton ja maanantai-iltapäivänä keväthuumaasteikkomme viisari heilahti sen verran korkealle, että putsasimme grillin ja avasimme grillikauden ennätysaikaisin. Tulipa muuten ihan kesäinen fiilis, vaikka kevätkin on vasta aluillaan! Aurinkoenergiaa olivat imeneet itseensä myös henkilökuntamme & asiakkaamme, sillä Keittopäivästä ja keskiviikon muikeista Silliä & Kuravettä bileistä alkaen oli Pääsiäisviikkomme kuplivan iloinen. Tämän vuoden virallinen Pääsiäispupu, Sininen Kani Sanna pääsi poseeraamaan asiakkaidemme kanssa melkoisen monta kertaa – eipä pääse kukaan epäilemään ”yökerhossa oli Sininen Kani” –tarinoiden todenperäisyyttä bileillan jälkeen. Tämän postauksen saapuessa luvassa on vielä yksi Pääsiäisbileilta, Vegas palvelee sunnuntaiyössä viihtyjiä.

Huhtikuun ensimmäisellä viikolla paluu arkeen tapahtuu tiistaina, mutta Keittopäivä on otollinen tilaisuus ottaa pyhien jälkeinen pehmeä lasku todellisuuteen. Opiskelujen pariin palaaville tarjoamme keskiviikkona Turku Students –bileet, opiskelijakortti ja haalarit ovat kumpainenkin juttuja, joilla takaa itselleen maksuttoman sisäänpääsyn. Huhtikuu on sammakoiden kutuaikaa, aikuisina talvehtineiden perhosten, kuten nokkos- ja sitruunaperhonen, lentely starttaa kuun alkupuolella, monet puut sekä pensaat aloittavat kukintansa ja talviunestaan heräävät mm. karhu ja siili. Pöllöillä ja monilla muilla linnuilla on kiima-aika, puolisoita kutsutaan mitä erikoisimmilla kutsuliverryksillä. Synapsi ja Delta järjestävät torstaina lemmekkäät Heilabileet, jossa kukin voi testata omaa keväthuhuilutaitoaan tanssilattialla, baaritiskillä tai vaikkapa karaokessa – love, sweet love –henkisissä bileissä jaossa on myös suloinen haalarimerkki nopeimmille! Hieman aiemmin alkoi kevät Nevadan aavikolla Yhdysvalloissa, vierailimme Las Vegasissa yökerho- ja viihdealan messuilla maaliskuun puolivälissä. Tämän matkan tarkoituksena on aina kerätä ideoita, ajatuksia ja tutustua uutuuksiin niin messuilla kuin Las Vegasin kasinoilla, ravintoloissa ja viihdemaailmassakin. Virikkeidentäyteinen kaupunki ei pettänyt taaskaan, poimimme toteuttamiskelpoisia idiksiä ja tulette jälleen matkan varrella näkemään isoja & pieniä uusia juttuja niin Lynissä kuin Vegasissakin. Ja koska messumatkan jälkeen kuulee aina kysyttävän ”mikä oli messujen tämän vuoden erikoisin uutuustuote?”, vastaan tähän kysymykseen nyt. Jo muutamia vuosia kasvussa olleet ruokamaailman ”comfort food” eli lohturuoka –trendi, retrotrendi sekä makea-suolainen –yhdistelmien himoitseminen ovat saaneet tyylipuhtaan juomasarjavastineen. Donitsien, vaahterasiirappi ja pekonin sekä mustikkapannukakkujen makuiset, retropulloihin pakatut alkoholit ovat omituisuudessaan mainio keksintö. Brunssijuomien klassikot Mimosasta Bloody Maryyn saanevat näistä tuotteista ammattilaisen hyppysissä mielenkiintoisen haastajan!

Joka toinen vuosi yökerhomaailmamme muuttuu lavaviihteen monialakilpailun näyttämöksi. Täysi-ikäisille, ei-päätyökseen esiintyville esiintymisjanoisille kisa on näytön paikka. Perjantaina kisataan Lynissä Turun Tähti 2013 ensimmäinen osakilpailu, josta tuomaristo nostaa jatkoon joukon kisaajia. Yleisön äänillä nousee jatkoon yksi kisaaja, joten saapukaa kannustamaan hienoja tyyppejä! Tony Hällforsin juontamassa mittelössä nähdään perjantaina mm. taikuutta, tanssia, laulua, koiratanssia ja nunchaku-temppuja. Huhtikuun viimeisenä perjantain huipentuvan kilpailun voittaja pokkaa itselleen Turun Tähti 2013 –tittelin lisäksi myös 2000 euron stipendin! Ja rahasta kun nyt puhutaan… Suomalainen rahapelilainsäädäntö on maailmassa ainutlaatuinen, sillä rahapeliluvat (RAY, Veikkaus, Fintoto) ovat julkisen vallan (Sisäasiainministeriö) valvonnassa ja rahapeleillä rahoitetaan hyvinvointiyhteiskuntaamme monin tavoin ylläpitävien järjestöjen toimintaa. Yökerhomaailmamme yhteistyökumppani, 75-vuotta 1.4.2013 täyttävä Raha-automaattiyhdistys jakaa vuonna 2013 järjestöavustuksina 301 miljoonaa euroa. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen kannalta tämä tuki on elintärkeää, ilman näitä noin 800 järjestöä monen ihmisen elämä olisi kovin erilaista ja Suomi erilainen maa olla ja asua. Juhlavuoden Paikka auki -kampanjalla RAY lähtee yhdessä järjestöjen kanssa selättämään yhtä tämän hetken huolestuttavimmista ilmiöistä: nuorisotyöttömyyttä. Avustusohjelman kautta noin 1000 nuorta työllistyy järjestöjen palvelukseen. Vuosien 2014-2017 aikana tuetaan monia järjestöhankkeita, jotka tukevat nuorten aikuistumista sekä osallisuutta yhteiskunnassa ja sitä kautta parannetaan myös nuorten työelämävalmiuksia. Kun siis istahdat ajanvietepelien ääreen casinoillamme, olet omalta osaltasi mahdollistamassa tällaisten upeiden hankkeiden toteuttamista!

Mikaela

24.03.2013

Jäät ryskyivät, kun Akateeminen Aurajokilaivuriyhdistys teki väylää keväälle keskiviikkoyössä. Lyn ja Vegas muuttuivat poikkialaiseksi haalarikeitaaksi, opiskelijastatuksen lisäksi suurinta osaa juhlijoista yhdisti toukokuun Akateemisen Aurajokilaivuritutkinnon odotus. Huokeaan hintaan bileiden aikana ennakkoon myytävien AATU 2013 –lippujen menekki oli hengästyttävä, ennakkolipun ostajat varmistivat itselleen paikan poikkeuksetta loppuunmyytyyn tutkintopäivään. Kerrassaan mahtavat bileet, kiitos kaikille! Torstai oli rock. Satoja pörrötukkia, verkkohansikkaita, pinkiksi värjättyjä huulia, mustia silmärajauksia, eläinkuosipillihousuja ja metallimusiikki-innostuksesta viestiviä bändipaitoja. Young and the Diamondsin päräyttävää cover-musaa kasarivuosilta, Rock My Style –tuunaus/kuvauspisteessä postailua, PIANOWAR pianistien kahdeksankymmentälukulaista hurvittelua, Sisu-karaokeskaban jännitystä, upean haalarimerkin suitsutusta, Saaristo Openin vapaalippuja ja biletystä kahdessa kerroksessa. Näistä oli Taideakatemian Opiskelijayhdistys TOY ry:n Kasarirockbileet tehty. Bilejärjestäjät lähettivät erityiskiitoksen jälleen mahtavalla asenteella teemaan heittäytyneelle, ammattitaitoiselle henkilökunnallemme. Yhteistyön tekeminen on mielekästä, kun hommat sujuvat. Niin totta!

Opiskelijayhdistysten sekä ainejärjestöjen kanssa teemme pääsääntöisesti arkiyhteistyötä, viikonlopun projektit vaihtelevat yksityishenkilöiden syntymäpäivistä yritysjuhlien jatkoihin ja polttareista varpajaisten kautta erilaisiin gaaloihin. Perjantaina juhlittiin pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme ja ystävämme, artisti Juha Kurvisen esikoiskirjan julkaisua. Ympäri maailmaa keikkaillut, moottorisahoillakin jonglöörikikkailua harjoittava ”Crazyfinn” Kurvinen kävi taannoin keikalla maailman suljetuimmassa maassa eli Pohjois-Koreassa. Tämä absurdiudessaan käsittämätön retki poiki matkakertomuksen nimeltään Sirkus Pjongjang – Keikka Pohjois-Koreaan. Revontulikustannuksen kustantaman teoksen kunniaksi esiintyivät kirjailijan itsensä lisäksi myös taikurit Jarmo Luttinen & Jori A. Kopponen, stand up –koomikko JP Kangas, kitaristit Erkka Makkonen ja Juha Salonen sekä PIANOWAR pianistimme Olli kera upealla äänellään ihastuttaneen vaimonsa Elina Nirosen. Elluunkin täällä voi välillä törmätä, karaoken vetäjän roolissa Atlantiksessa nimittäin. What a night! Tunnelma oli lämmin, kupliva ja bileiden jälkeisenä päivänä Kurvinen kertoi olevansa väsynyt, mutta tavattoman onnellinen.

Sunnuntain Trulli-invaasiosta selviytyjät tapaavat tiistain Keittopäivässä ja alkavat synkronoida Pääsiäiskalenteria. Luvassa on nimittäin bileöitä aina sunnuntaille saakka. Keskiviikkona toivotamme Lyniin tervetulleiksi Aprillipäivän odottajat, TSTS ja Elba valmentavat bilekansaa juksauspäivän varalle Silliä ja Kuravettä –bileissä. Tällä bilekonseptilla on pitkät perinteet, mutta vuosittain aprillipiloihin liitetään myös jotain aivan uutta. Tänä vuonna tämä tapahtuu stand upin muodossa, viime perjantaina Vegasissa kirjajulkkareilla nähty JP Kangas loikkaa nyt Lynin stagelle ja lupaa naurattaa bilettäjien vatsat niin kipeiksi, että hoidoksi tarvitaan silliä ja kuravettä. Suurten kansanjuhlien, Otoberfestin & Bierfestin järjestäjä Germanica puolestaan on konseproinut uuden kevätperinteen: Karnevaalit. Riemunkirjavassa juhlassa luvassa on herkullinen haalarimerkki nopeimmille ja trooppisissa väreissä kylpevä Vegas tarjoaa mahtavat puitteet elämän pienille ja isoille iloille maljan nostaville juhlijoille. Karnevalististen asujen joukosta parhaat palkitaan! Kiirastorstaista alkaa Lynin ja Vegasin Pääsiäisen vietto. Kumpaisessakin kerroksessa puput, tiput, trullit, pajunkissat ja muut kevään sanansaattajat viihtyvät sulassa sovussa – erittäin suositeltava vaihtoehto mämmille tämä meidän Pääsiäisjuhlamme. Muistakaahan lähteä lauantaina ajoissa baanalle, kellojen siirto tunnilla eteen päin tarkoittaa tunnilla lyhentyvää bileyötä! Sunnuntaina alkaa kesäaika ja yöjalkaan lähtijöitä palvelee Vegas, maanantaihan on vielä pyhä eli siis vapaapäivä – harvinaista, mutta tervetullutta herkkua!

Mikaela

17.03.2013

Kiss me, I’m Irish! St. Patrick’s –viikko on muodostunut Lynissä ja Vegasissa odotetuksi perinteeksi, missään muualla lähimaillakaan ei kyseistä juhlaa pääse viettämään tässä mittakaavassa. Tiistaista lauantaihin yökerhomaailmassamme viihdyttiin jälleen vihreissä tunnelmissa. Tarjoamme vuosittain ESN-poppoon kanssa ulkomaisille vaihto-opiskelijoille tuulahduksen kotikulmilta, St Patrick’s on monelle hyvin tärkeä juhla ja sen vieton mahdollistaminen vaihtarivuoden aikana saa aina megasuuret kiitokset – viime keskiviikko ei ollut tässä poikkeus. Vihreän saaren ympäristöön tipahtaneet agentit bilettivät Vegasissa, sieltä löytyivät Digitin ja Nucleuksen Erittäin Speksikäs –agenttibileet. Teekkarispeksin promoyöstä seuraava juhlisti restonomeja sekä insinöörejä, Haalarit Liekeissä paloi vihreällä liekillä aamuun saakka. St. Patrick’s hurmasi viikonloppuöidenkin bilekansaa molemmissa kerroksissa, tämän viikon jälkeen meissä kaikissa todellakin saattaa olla ripaus irlantilaisuutta!

Vuoden kahdestoista viikko aloittaa lähtölaskennan Akateemiseen Aurajokilaivuritutkintoon, 16.5. kaupunki täyttyy tuhansista tutkinnon suorittajista ja as usual, yökerhoissamme järjestettävissä Jäänsärkijäbileissä Sinulla on mahdollisuus ostaa oma tutkintolippusi halvennetulla 5 Euron hinnalla, sisäänpääsy kahden kerroksen bileisiin kustantaa vain 2 Euroa ja lipun hinnalla saa myös hävyttömän hienon Jäänsärkijäbileiden haalarimerkin. Saavu tsekkaamaan, ketkä muut aikovat toukokuussa vaeltaa halki keväisen kaupungin jokilaivat ja muut suorituspisteet. Ennakkoon kerrottakoon, että myös Lyn ja Vegas ovat jälleen mukana tutkintopaikkoina!

Viime vuonna konseptoimme yhdessä Turun Taideakatemian Opiskelijayhdistys TOY ryn kanssa kunnon raffit Kasarirock-bileet ja massiivisen suosion johdosta muutamme molemmat yökerhomme taas legendaarisen Sunset Stripin pätkäksi, jolla pillifarkut ovat tiukkaakin tiukempia, hameet lyhyitä, eläinkuosit aina muodissa, tukat suuria ja musiikki tajunnanräjäyttävää. Rock-asenteella pärjää etenkin, jos bileisiin saapuu kasarityyliin tälläytyneenä. Parhaat puvut nimittäin palkitaan Saaristo Open –lipuilla. Omaa tyyliään voi tuunata lisää Vegasin stailauspisteellä, joka on avoinna kympistä puolille öin. Kajalit silmiin ja baanalle, sillä asennetta kysyy myös Lynin Atlantiksesta löytyvä, Sisun sponssaama karaokeskaba; ilman asennetta ei heltiä voittoa ja Saaristo Openin tikettejä! To do-listaan lisätään myös mossaaminen livebändi Young and Diamondsin tahtiin. Livemeinkiä on tarjolla Vegasissakin, PIANOWARin pianisteilta taipuvat niin Bon Jovit kuin Aerosmithitkin, Let’s Rock! Kasarirockeista siirrytään Pohjois-Korean muisteloihin: pitkäaikainen asiakkaamme, maailmankuulu moottorisahajonglööri Juha Kurvinen järjestää kaikille avoimet esikoiskirjansa julkkarit Night Club Vegasissa klo 21:00 alkaen. Joitain vuosia sitten Kurvinen sai kutsun esiintyä P-Korean hirmuhallitsijan syntymäpäivillä ja moista kutsuahan ei oikein voi lähteä perumaankaan. Maailman suljetuin valtio kaikkine absurdeine omituisuuksineen innoitti taiteilijan kirjoittamaan kokemuksistaan kirjan. Allekirjoittanut haastatteli Juha Kurvista joulukuussa 2012 Turun Tähti –blogiin http://turkustars.blogspot.com ja sai oikeuden julkaista ensimmäisenä tiedon siitä, että moottorisahoilla temppuilevan Kurvisen sivuproggis on lähiaikoina ollut kirjoittaminen ja että Sirkus Pjongjang – Keikka Pohjois-Koreaan julkaistaan maaliskuussa 2013. Odotan kirjaa innoissani, sillä ihan joka jamppa ei Pohjois-Koreaan tule koskaan matkustamaan!

Mikaela

09.03.2013

Erilaiset värit ovat olleet yhtenä kantavana teemana kuluneella viikolla, tulevakin viikko liittyy väreihin. Show White –bileiden valkea saatiin Opexin ja Kanta ry:n haalareista, Seitsemän Kääpiön ja Lumikin seikkailut Night Club Vegasissa olivat vertaansa vailla. Mitä Jörö teki pianon alla? Paljonko Lystikäs voitti pelipöydässä? Näyttikö Lumikki hämmästyttävän paljon miehelle vai vääristikö Taikapeili todellisuutta? Oliko Viisas ihan viisas tanssiessaan pahan kuningattaren kanssa hitaita? Pysyikö Unelias hereillä loppuun saakka? Samaan aikaan P-Klubin värihaaste ”Kenen Joukoissa Seisot” houkutteli haalarikansaa tunnustamaan väriä eli esittäytymään ylpeydellä oman opiskelijayhdistyksen tai ainejärjestön haalareissa. Yhteenkuuluvuuden tunne voi tarkoittaa sitä, että kukin ala näyttää voimansa värittämällä yötä oman alan värillä, mutta yhteenkuuluvuus laajemmin ajateltuna on turkulaisen opiskelijakulttuurin yhtenäisyyttä: tällaisia opiskelijabileöitä saa muualta Suomesta etsimällä etsiä! Lemppari United sivusi futismaailmaa eikä värien merkitystä tuossakaan maailmassa voi vähätellä: fanituotteet kertovat siitä, mikä joukkue on oma suosikki. Pleikkariturnauksessa alkuillasta toisistaan mittaa ottivat Lemminkäisenkadulla majaansa pitävien AMK:n opiskelijayhdistysten tyypit ja varsinaiset fudishuligaanien ja jallkapallovaimojen bileet starttasivat kympiltä. Presidentti Niinistön Paper Jubileen väriskaala kulki valkoisesta sinisen sävyihin ja luonnollisesti myös Pahvisauli kunnioitti presidentillistä vuosipäivää läsnäolollaan. Kovin oli hiljainen tuo pahvipresidentti, hymyili vain.

Tuleva viikko on vihreä päästä varpaisiin ja tiistaista lauantaihin. St. Patrick’s Week on yksi maailman suurimpia festivaaleja ja mittakaavaltaan maailman suurin ravintola-alan tapahtuma, joka huipentuu aina 17.3. St. Patrick’s Dayn eli Lá Fhéile Pádraigin juhlallisuuksiin. Me olemme jo vuosia tuoneet tämän kansainvälisen juhlan asiakkaidemme riemuksi Turkuun Eerikinkadulle ja yhä useampi tietää jo, mistä on kyse. Irlannin katolisten lahja maailmalle on vuosisatojen saatossa muotoutunut uskonnollisista alkujuuristaan huolimatta kansallisuudesta ja uskonnollisesta vakaumuksesta riippumattomaksi, kaiken kansan hilpeäksi kevätjuhlaksi niissä maissa, joissa asuu edes yksi irlantilainen tai henkilö, joka edes väittää olevansa geeniperimältään jollain tavalla irlantilainen. Käytännössä tämä siis tarkoittaa maita Irlannista Britannian kautta keskiseen Eurooppaan, Atlantin takaa suurimmat pirskeet löytyvät Yhdysvalloista sekä Kanadasta ja tokihan massiiviset St. Patrick juhlaviikot oikeuttavia irkkusukujuuria löytyy runsaasti myös esimerkiksi Australiasta. Yllättävästi valtaisia festivaaleja & paraateja järjestetään lisäksi mm. Argentiinassa, Montserratin saarella Karibialla, Japanissa, Venäjällä, Etelä-Koreassa, Sveitsissä… Paikoin vihreä hulluus iskee niin kovaa, että kokonaisia jokia värjätään kaupungin toimesta vihreäksi, julkisia tiloja sekä rakennuksia verhoillaan vihreällä ja niin edelleen. Kaiva kaapistasi vihreän eri sävyjä ja antaudu irlantilaiseen hurvitteluun!

Tiistaina vietetään Pyhän Patrickin kunniaksi Keittopäivää. Vihreän sävyt lisääntyvät keskiviikkona kahdessa kerroksessa, ESN Uni järjestää kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden avustuksella kaupungin kansainvälisimmät St. Patrick’s bileet ja Vegasissa Digitin ja Nucleuksen Erittäin Speksikäs -agenttibileet ratkovat pulmia vihreissä tunnelmissa Teekkarispeksin kunniaksi. Myynnissä on myös lippuja tulevaan Teekkarispeksiin! Torstain suurjuhlasta vastaavat itseoikeutetusti maailman suurimman ravintola-alan juhlan kunniaksi restonomiopiskelijoiden Tuore ja Pyhän Patrickin suojelemat insinöörit eli TIO ry. Kyllä, St. Patrick on insinöörien suojeluspyhimys! Kolmiapilajuhla jatkuu läpi viikonlopun Lynissä ja Vegasissa, saavu viettämään ikimuistoisia Pyhän Patrickin öitä kera leprachauneiksi ja muiksi vihreiksi tyypeiksi muuttuvan henkilökuntamme kanssa (Leprachaun = vihreäpukuinen, tonttua muistuttava irlantilainen taruolento).

Mikaela

03.03.2013

Tiistaina ja keskiviikkona saimme kansainvälisiä vieraita, Queenin musiikkiin pohjautuvan We Will Rock You –musikaalin tähdet viihtyivät Lynissä näytöstensä jälkeen aamun tunteihin. Musikaalitähdet olivat erityisen tykästyneitä Marilynin tanssilattiaan ja dj:n tuomaan meininkiin. Sakasalaistyyppinen, kaksipäiväinen oluttupajuhla Bierfest on Lynin kevätperinne ja jälleen oikein onnistunut sellainen. Juhlakansa jodlasi kurkut kipeiksi ja tanssi jalat maitohapoille keskiviikkona & torstaina, Sehr Gut! Helmikuun viimeinen torstai Vegasissa viittasi nimensä puolesta sekä järjestäjiin että kyseessä olleeseen kuukauteen: helmikuun Pearl Partyt organisoivat valkoisten helmihampaiden asiantuntijat, hammashygienistiopiskelijat.

Maaliskuu tuo jo odotettuja viitteitä keväästä, tilastojen mukaanhan kuluneen talven aikana aurinkopäiviä on ollut tavallista vähemmän. Nyt valon määrä lisääntyy, mustarastaat alkavat testailla alkuillasta laululahjojaan ja esimerkiksi oravilla alkaa kiima-aika. Polttariseurueita näkyy runsaasti viikonloppuöissä jo nyt. Vuoden 2011 tilastot kertovat suomalaisten uskovan edelleen avioliittoon: vaikka avioeroon päättyi 13 469 liittoa, solmittiin Suomessa samana vuonna avioliittoja 28408 kpl (ja niistä 76 % ensimmäisiä liittoja, kyynisyys ei ole siis ottanut valtaa). Äkkiseltään laskien vuoden 365 päivää kohden päivätahti on lähes kahdeksankymmentä liittoa, vaikkakin tosiasiassa suurin osa tahdon-hetkistä taitaa sijoittua välille toukokuu-syyskuu. Hääalan yrityksissä valmistautuminen parin kuukauden päästä starttaavaan sesonkiin on jo täydessä vauhdissa. Olen aikanaan järjestänyt työkseni useita vuosia häämessuja ja nähnyt tuhansia ja taas tuhansia häitään suunnittelevia pareja. Ymmärrettävästi elämän tärkeimmäksisanottuun päivään ladataan valtaisia odotuksia ja järjestelyiden määrä tulee monille yllätyksenä, vaikka kyseessä olisi pienempikin juhla. Television Bridezilla-ohjelmissa on vinha perä, mutta hermosahoiksi eivät muutu välttämättä vain morsiot. Tämän näppituntuman perusteella väittäisin, että pariskunnasta riippumatta hetkellinen häähulinoista irtautuminen kahdestaan tai kavereiden kanssa on enemmän kuin suositeltavaa ja meidän yökerhomme tarjoavat tähän erinomaiset puitteet.

Opiskelijabilerintamalla tuleva viikko on hyvinkin värikylläinen. Tiistaina toivotamme tervetulleiksi TIO:n, Traden ja Elban urheat laskettelumatkailijat, jotka ovat Himoksella vietetyn Before After Ski -pyrypäivän päätteeksi valmiit irrottamaan sukset ja siirtymään After Ski –meininkeihin. Keskiviikkona Marilynin poikkitieteelliseen yöhön kutsuu P-Klubi, joka haastaa eri alojen opiskelijat saapumaan paikalle ”Kenen Joukoissa Seisot” –bileisiin oman alansa haalareissa. Parisataa nopeinta saa haalarimerkin! Samaan aikaan Snow White –bileet Vegasissa järjestävät Opex & Kanta. Pukeutumisen pohjana voi käyttää värivaihtoehtoja punainen ja valkoinen, jompaakumpaa (järjestävien yhdistysten haalariväri on valkea) tai ammentaa teeman suoraan Lumikista. Montako Lumikkia ja seitsemää kääpiötä mahtuu yksiin bileisiin? Luvassa on ainakin magea haalarimerkki! Suuren Maailman tapoihin kuuluu juhlistaa hallitsijoiden vallassa olon vuosipäivää Jubileena, vuosi sitten Brittien Elisabeth vietti viikkokausia Diamond Jubilee –juhlaa 60 vuotta kestäneen valtakautensa kunniaksi. Ja kansa hurrasi sekä Iso-Britanniassa että sen entisissä siirtokunnissa. Presidenttimme Sauli Niinistö on hallinnut maatamme nyt vuoden ja tämän paperivuosipäivän kunniaksi AKN eli Turun Yliopiston Akateemiset Kansalliset Nuoret tarjoaa Presidential Paper Jubilee –bileet, joihin saapujia hemmotellaan myös presidenttiteemaisella haalarimerkillä! Marilynin valtaa Lemppari United, ammattikorkeakoulun Lemminkäisenkadun yhdistysten yhteenliittymä vie bilekansan jalkapallon maailmaan. Hooligans & Football Wives avaa viheriökauden Traden, Elban, Esterin, Momen ja Tuoreen johdolla. Olitpa sitten futisvaimo tai nappulakenkien kuningas, saavu Lynin aitioon ja nauti maalien yöstä täysin siemauksin.

Mikaela

24.02.2013

Talvilajien parissa viihtyviä säät ovat suosineet hiihtolomalla. Pulkkamäet, hiihtoladut, laskettelurinteet ja luistinradat ovat täyttyneet punaposkisista viilettäjistä. Säiden haltijoiden päätöksistä riippumattomia hubailuja tarjotaan ympärivuotisesti meillä Eerikinkadulla ja reippaan suhailupäivän päätteeksi moni navigoi yökerhojemme hilpeisiin yörientoihin. Spring Break on amerikkalaistyyppinen versio opinahjojen talvilomasta ja meillä Spring Break –teemalla biletettiin keskiviikkona. Rakkaudesta suomalaisiin naisiin Akateeminen Viiksiseura kera TOM ry:n järjesti Viikset ja Tissit –bileet, Roosa Nauha –kampanjan hyväksi organisoidut kokoontumisajot ovat osa alati kasvavaa Party With a Cause –bilevalikoimaamme. Toki jokaisilla opiskelijabileillä on tärkeä rooli opiskelijoiden kaikenlaisen hyvinvoinnin edistämisessä: sirkushuvien järjestämisen kautta ainejärjestöt ja opiskelijayhdistykset voivat ylläpitää monia tärkeitä palveluita ja mahdollistaa jäsenilleen monia hienoja asioita. Jokainen ostamasi bilelippu edistää turkulaisten korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia tavalla tai toisella. Lynin torstai-ilta edisti opiskelijjoiden spexikulttuuria: Lexin Spexi on opiskelijateatteria parhaimmillaan, oikislaisten alusta loppuun työstämästä näytelmästä kuultiin biisejä ja saatiin maistiaisia maaliskuussa ensi-iltaan tulevasta voimannäytteestä.

Viikko numero 9 alkaa poikkeuksellisesti jo maanantaina. Kaupungissa järjestetään nimittäin suuri tapahtuma ravintola-alan ja kaupan alan ammattilaisille. Jotta hyvin alkanut verkostoituminen voisi jatkua hieman pidempään, vietetään Night Club Vegasissa maanantaina ammattilaisten yötä. Kaikki asiakkaamme ovat tervetulleita tsekkaamaan miten pro-väki nostaa kannat kattoon, sisäänpääsy on maksuton.Tiistain Keittopäivästä liutaan kaksipäiväiseen, jokavuotiseen kevätjuhlaamme Bierfestiin. Kevät on olutjuhlien aikaa eri puolilla maailmaa ja niinpä me tahdomme mahdollistaa tämän hauskuuden myös teille, rakkaat asiakkaamme. Keskiviikkona Lynin oluttuvan ovella nopeimmille on jaossa Lynin uniikki Bierfest-haalarimerkki. Torstaina yötä houstaavat Germanica & Delta ja luvassa on heidän loihtimansa Bierfest 2013 –haalarimerkki nopeimmille festivaaliin saapujille. Torstai on kalenterin mukaan myös Kalevalan päivä ja näissä bileissä viihtyisi varmasti vaka vanha Väinämöinenkin!

Kevään yhteishaku toiselle asteelle ja lukioihin starttaa maanantaina ja 4.3. alkaen voi laittaa hakemukset ammattikorkeakouluopintoihin sekä yliopistotason koulutukseen. Sekä tilastokeskus että Kela ovat tutkineet suomalaisia nuoria koulutuksen ja yhteiskunnassa pärjäämisen näkökulmasta. Tutkimusten mukaan koulutus näyttäisi olevan parhaiten syrjäytymistä ehkäisevä ja pinnalla pitävä voima. Koulutuksetta jääminen tai omaehtoisesti koulutukseen hakeutumisen väliin jättäminen ovat kohtalokkaita. Näin on kaikkialla maailmassa, myös Suomessa. Tällä hetkellä noin 50 000 15-29 –vuotiasta suomalaista työtöntä nuorta yhdistää se seikka, että koulutus on jäänyt niihin pakollisiin yhdeksään peruskouluvuoteen. Jopa 30 000 näistä nuorista ei ole edes kirjautunut työttömiksi työnhakijoiksi. Hae kouluun, hyvä ihminen!

Mikaela

17.02.2013

Cubidolla ja kumppaneilla oli kiirus viikko, nuolia kului ja sydämet läpättivät. Tutkimusten mukaan ihmiset ihastuvat toisissaan feromoneihin, me aistimme feromoneja nenän sierainten välissä sijaitsevalla vomeronasaalielimellä. Miten kovin epäeroottinen onkaan tuon elimen nimi, vaikka sen toimivuus on avainasemassa suhteiden synnyssä! Keskiviikkona otimme varaslähdön Ystävänpäivään ja ilahdutimme juhlakansaa uniikeilla Ystävänpäivän haalarimerkeillä – vuorokausihan kuitenkin vaihtui Valentiniukseen. Torstain vapaan halailun yössä, Halibileissä, bilettäjät ottivat toisiinsa herkkiä lähikontakteja ja keräilivät pinkkeihin pahvisydämiin nimmarikuittauksia halaussessioista – eniten alkuillasta halauksia keräilleet lemmenlähettiläät palkittiin puoliltaöin Germanican & Digitin Amorien toimesta.

Ystävänpäivän jatkoksi asettui sulavasti Mr Turku –kilpailu, tuo mallimaailmaan halajavien nuorten kollien miehuuskoe. Pelkkä komeus ei riitä, kandidaattien joukosta esiin nousevat ne, joilta löytyy sekä sanavalmiutta että esiintymistaipumusta. Valmis paketti ei yhdenkään kisaajan tässä kohtaa matkalla mallimaailmaan voi tai kuulukaan olla, mutta tuomariston tarkka silmä ja tiukka analyysi erottelevat jyvät akanoista. Lynin lavalla Mr Turku –tittelin voittaneista useampikin kisan jälkeen itseään koulinut kundi on vuosien aikana päässyt finaalisijoille esimerkiksi Mr Finland –kisassa. Vuoden 2013 Mr Turku –tittelin nappasi 24-vuotias puuseppä Tommi Riihimäki.

Kolmivaiheisen Talvilomakauden starttaavat eteläisen Suomen opinahjot eli tuleva viikko on peruskoulujen ja lukioiden sekä toisen asteen oppilaitosten lomaviikko, opetuksettomaksi viikoksi tätä viikkoa nimitetään ammattikorkeakouluissa. Opiskelijoiden siis odotetaan tuon viikon aikanakin suorittavan projektitöitään, kirjoittelevan tutkielmiaan ja esseitään sekä valmistautuvan tuleviin tentteihin. Myös Atlantin takana alkaa Spring Break –kausi, tuo jokakeväinen lomapätkä kerää opiskelijat bilettämään biitseille, laskettelukeskuksiin ja tiettyihin kaupunkikohteisiin. Lomakauden aloittavat tulevalla kanadalaiset, Reading Week –nimisellä kevätvapaallaan. Kuinka moni todella lukee? Niinpä. Spring Break –kausi jatkuu aina huhtikuun alkuun saakka, Suomen tapaan lomakausi on jaksotettu ruuhkapiikkien tasaamiseksi. Suosikkikohteita South of the Border ovat Meksikon biitsikaupungit, kuten Cancun. Hypetystä saavat myös Bermuda, Floridan Panama City ja Daytona Beach, Texasin South Padre sekä ikisuosikki Las Vegas. Lynin keskiviikkoinen Turku Students lainaa nimensä Yhdysvalloista ja Spring Break –bileisiin pääsee maksutta haalareissa ja/tai opiskelijakorttia näyttämällä. Nopeimmat keväthurvittelijat ilahtunevat haalarimerkistä! Torstaina talvilomaviikkoa väritetään kaksilla hyvin ainutlaatuisilla bileillä: Vegasissa Turun Akateeminen Viiksiseura sekä Turun Ammattikorkeakoulun TOM ry järjestävät Viikset & Tissit –bileet, joissa hassu nimi kantaa hyvää sanomaa: misenergiaa edistää pitkin vuotta Movember –liikkeelle varoja keräävä Viiksiseura, joka kuitenkin tällä kertaa komppaa tyttöjä ja huolehtii naisterveydestä yhdessä Tomppalaisten kanssa Roosanauha –kampanjan nimissä. Bring your tits & moustaches, nopeimmille viileä haalarimerkki! Talvilomateatteria tarjoillaan samana iltana Lynissä, oikislaisten Lexin Spexi promobilettää ja antaa maistiaisia lainlukijoiden maaliskuussa ensi-iltansa saavasta, muikeasta näytelmästä. Lavalla nähdään Spexin livebändi, tanssijoita ja laulajia. Saavu paikalle ja testaa, miä tapahtuu, jos huudat Omstart!

Mikaela

10.02.2013

Kolmas Palapelibileiden palanen loksahti paikalleen keskiviikkona, Back to Childhood -palanen löytyi lapsuusmuistojen keskeltä. Tämän monivivahteisen kirmailun takaa löytyvät IVA, TYK, Delta & Asteriski, joiden tämänkertaisen sarjan viimeinen palanen biletetään huhtikuussa. Sää suosi vahvasti pulkkailupainoitteista torstaita, Turku oli täynnä haalarikansaa jo iltapäivän tunteina ja Lynin rastin auetessa runsaslukuisille Pikkulaskiaisen viettäjille saatoimme olla äärettömän ylpeitä henkilökunnastamme. Ammattilaisjoukkomme ei panikoitunut missään käänteessä, vaan kääri hihansa ja palveli bilekansaa papukaijamerkin arvoisella ripeydellä. Kuin taikaiskusta yökerhotilat siistittiin ennen kymppiä ja ovet avattiin Opiskelijayhdistys Traden Pulkkiksen viettäjille. Marilynin rinnalle aukesi tuolloin myös Night Club Vegas. Tämä oli jälleen yksi niitä kiiteltyjä viikkoja, jolloin porukka on saanut nautiskella sekä karaokesta että PIANOWARista myös arkiöisin. PIANOWAR on monen asiakkaamme intohimon kohde ja jokainen mahdollisuus interaktiiviseen jammailuyöhön otetaan vastaan hihkuen. Tällaista intohimoa mekin koemme ja siksi halusimme tämän Yhdysvalloista kotoisin olevan musiikillisen konseptin tuoda myös asiakkaidemme ulottuville

Yksi intohimojemme kohde ovat erilaiset kansainväliset juhlat ja juhlaperinteet. Meistä on mahtavaa voida tuoda yökerhoasiakkaillemme tuulahduksia maailman muilta mantereita. Monien kansainvälisten juhlien juuret ovat uskonnolliset, mutta rinnalle on rakentunut jokaiselle sopivia, maallisempia juhlinnan muotoja. Kotoisen laskiasemme kanssa samaan ajankohtaan osuvat tänä vuonna katolisen maailman karnevaalit sekä Kiinalainen Uusivuosi. Monena vuonna meillä on vietetty molempia juhlia, mutta tänä vuonna nuo kirkolliskalenteriin ja kuukalenteriin sidotut, liikkuvat juhlat ovat täysin toistensa päällä. Toisiinsa sekoitettuna näitä kahta juhlaa emme halunneet järjestää ja kevätkauttamme suunniteltaessa heitimmekin kruunaa ja klaavaa: Mardi Gras vai käärmeen vuoden alkamisen juhla? Tällä kertaa Lady Fortunan valinta oli Mardi Gras. Talvikarnevaalihubailumme Mardi Gras täytti siis Vegasin perjantaina & lauantaina. Katolisesta maailmasta lähtöisin oleva karnevaaliperinne tutuimmassa muodossaan löytyy Riosta, jossa tuhkakeskiviikkona alkavan paastonajan edeltävät päivät täyttyvät massiivisista sambakoulujen paraateista sekä herkuttelusta notkuvien pitopöytien äärellä. Carne vale on latinaa ja tarkoittaa jäähyväisiä lihalle, kirkolliskalenterin mukainen 40 päiväinen paasto johdattaa katolisen maailman pääsiäiseen ilman punaista lihaa. Rasvaisten ruokien välttäminen tuona aikana kuuluu myös kuvioon ja siksipä laskiaistiistai kantaa nimeä rasvatiistai, Fat Tuesday eli Mardi Gras. New Orleansissa koko karnevaalijuhla kantaa tuota samaista nimeä ja käytännössä karnevaalia viettävät kaikki kansanosat vakaumuksesta riippumatta. Ihmisiä yhteen saattavat juhlat arjen keskellä ovat aina paikallaan! Tätä mieltä on myös yökerhojemme baariammattilainen Satu, joka vietti kolmekymppisiään Vegasin Back Stagella viikonloppuna monikymmen henkisen vierasjoukkonsa kanssa, Mardi Gras toi näihin juhliin oivan säväyksen!

Englannissa Valentiniuksen päivä on julistettu juhlapäiväksi jo 1537. Tosin lemmenarpajaisia ja muita romanttiseen rakkauteen nojaavia hupailuja on ilmeisesti järjestetty 1300-luvusta alkaen. Lemmentaikojen suunnittelu aloitetaan Keittopäivästä tiistaina. Keskiviikkoyönä aloitamme Ystävänpäiväbileillä, sillä puolilta öin siirrytään virallisestikin ystävänpäivään. Nopeimmille on luvassa todella uniikki Ystävänpäivän haalarimerkki. Rakkautta on ilmassa Germanican ja Digitin ansiosta torstainalkin, jolloin traditionaaliset Halibileet lupaavat hellyyttä ja läheisyyttä jokaiselle halukkaalle. Ja tästäkin rakkauden juhlasta nopeimmat pokkaavat merkin haalareihinsa! Amorin nuolille löytynee töitä viikonloppunakin: perjantaina Lynissä mitellään Mr Turku 2013, trendishow mittaa nuorten komistusten lavakarismaa ja tuomaristotentti sanavalmiutta. Naiskauneuttakaan ei ole unohdettu, misterikandidaattien rinnalla stagella astelee kuumia mallikissoja! Yleisönsuosikin Mr Turku kisassa valitsette te, tervetuloa kannustamaan suosikkianne

Mikaela

03.02.2013

Tammikuun tipattomuudesta vouhkaaminen kuuluu mielestäni samaan kategoriaan ihme- ja pikadiettien kanssa. Moni ihmejaksolle ryhtyvä huomaa pian sen päättymisen jälkeen olevansa kykenemätön edelleenkään elämään tasapainossa halujensa, himojensa, itsehillintänsä ja terveytensä kanssa. Todistetusti moni saa takaisin tiputetut kilot ja jopa hieman ylimääräistä. Elämä on siitä erikoinen juttu, etteivät mopon jatkuva keuliminen tai jyrkät radikaaliratkaisut ole hyväksi missään asioissa. Viini todellakin on viisasten juoma, mutta viisaaksi ei tulla sen kautta, että nenää valkaistaan hampaita kirskutellen kuukauden päivät ja sen jälkeen kuivalle kaudelle annetaan lentävä lähtö. Alkuaan tipattoman tammikuun perinne ei sitä paitsi edes liittynyt alkoholivalistukseen, johon se 1970-luvusta on istutettu. Ilta-Sanomissa kerrottiin helmikuun alkaessa, että ensimmäinen 1942 Tipaton Tammikuu oli henkistä sodankäyntiä ylläpitävien Propaganda-aseveljien solidaarinen komppauskampanja jatkosodan rintamalla asemasotaa käyvien miesten puolesta. Ainejärjestö Deltan Tipaton Loppuu –bileiden (viime keskiviikon teema) nimen takaa löytyy roppakaupalla vinoja hymyjä ja ironiaa. Opiskelijakulttuuriin perehtymättömät luulevat, että opiskelijat ovat järjestäen loputtoman humalahakuista väkeä, joka hilluu yöt baareissa ja käyttäytyy sopimattomasti. Väärin. Opiskelijabilekulttuurin syvin olemus ei suinkaan löydy korkin alta tai tuopista. Vuoden 12 kuukauden aikana suurin osa opiskelijoista kykenee oikeasti pitämään elämänsä tasapainossa: tenttikirjojen ja luentojen lomassa fiksusti vedetty hurvittelu pitkin vuotta sopivassa kohdissa sujuu suurimmalta osalta mallikkaasti. Opiskelijoiden työmoraali on usein jopa työväestön moraalia korkeampaa: bileisiin tullaan, mutta aamun luennon tai tentin takia osataan ihan oikeasti lähteä ajoissa kotimatkalle ja ”lähdetään parille” pitää tai lasissa saattaa illan aikana olla vaikkapa ihan pelkkää limpparia – aamuluentojen ja –tenttien skippaaminen ei ole ollenkaan niin yleistä, kuin oletetaan

Torstaina olisi Vegasissa saattanut luulla olevansa Las Vegasissa, sillä Kauppakorkeakoulun Millionaire’s Club oli saanut juhlakansan pukeutumaan ykkösiinsä. Istuvat puvut, suitut tukat, häikäisevät coctailmekot ja kupliva tunnelma ilahduttivat niin tanssilattialla, baaritiskillä, PIANOWARissa, Nevadassa kuin pelipöydissäkin. Samaan aikaan Lynissä Karibianmeren legendat nauttivat tropiikin yöstä TLKS:n ja Forum Romanumin Caribbean Partyissä – silmälapulla ja ilman. Mikä mahtava päätös vuoden 2013 ensimmäiselle kuukaudelle. Keväämme on jatkossakin täynnä monenkirjavia tapahtumia, joita ei todellakaan tarvitse kutusa tavallisiksi baari-illoiksi. Eerikinkatu 19 tarjoaa virikkeitä tiistaista lauantaihin. Tulevalla viikolla luvassa on varsinainen juhlamarathon!

Tiistain Runebergin torttuja sulatellaan Keittopäivässä. Keskiviikkona Palapelibileiden neliosainen sarja paljastaa osan 3. Back to Childhood – tule sellaisena kuin olit kutsuu kaikki pikku lettipäät ja pojhan viikarit telmimään yökerhomaailmamme kahteen kerrokseen. Metsästetään palapelinpalasia, jamitellaan kahden dj:n tahtiin, lauletaan karaokessa ja palataan lapsuustunnelmiin toivomalla PIANOWAR pianisteilta jotain ihan tenavatähtikamaa! Torstain avaus koittaa joklo 18, sillä toimimme perinteisesti Pikkulaskiaisen rastipaikkana, josta Pikkulaskiaisen rastikierrokseen osallistujat voivat saada merkintöjä passeihinsa. Pikkulaskiainen kulkee Fantasia-teemalla, joten hobitti-hommaa luvassa. Ja karaokea : ) Kympiltä avaamme ovet Traden klassikkopulkkatapahtumalle, Pulkkikselle, tällöin avautuu myös Night Club Vegas ja pulkkailu jatkuu aamuneljään! Laskiaisviikonloppua vietetään Vegasissa Mardi Gras hengessä, tervetuloa aitoihin New Orleansin karnevaaleihin!

Mikaela

27.01.2013

Maikkarin matkailusivuilla kerrottiin viime viikon keskiviikkona, että suomalaisten suosikkiruoka lentokoneessa on lihapullat ja perunamuusi. Tämän tiedon toimittajalle oli kertonut LSG Sky Chefs Finland Oy:n edustaja. Ehkä tämä tutkimus on sitten tehty myös risteilymatkustajista, koska juuri niihin iänikuisiin lihapulliin törmäsimme aiemmin viikolla henkilökuntamme pikkujouluissa uudella ja suitsutetulla Viking Gracella. Lähes koko Night Club Marilynin & Night Club Vegasin porukka pääsi osallistumaan merelliseen retkeemme, jokainen odotti niitä mainosten lupaamia ”Uusia risteilyelämyksiä Turusta”. Olen iloinen siitä, että alus on tehty aiempia risteilyaluksia ympäristöystävällisemmäksi ja äänenvaimennuksensa kannalta vanhempia aluksia hiljaisemman. Ikkunapinta-ala lienee melkoisesti suurempi, kuin aiemmissa risteilijöissä, siitä plussaa. Mutta… Missä on se risteilymatkustukseen liitettävä loisto ja hohdokkuus? Laiva oli toki vain viikon vanhana siisti ja siksi miellyttävämpi, kuin vuosia käytössä kuluneet paatit. Liiallinen pelkistäminen, tylsät värit ja leikkaussalivalaistus aiheuttivat ensimmäiset ounou-reaktiot. Illan buffet-ruokailua odotimme vesi kielellä: mitäköhän uusia salaatteja ja pääruokia olisi tarjolla, uusi laiva ja uudet jutut? No ei. Käytännössä aiempien laivojen menu oli nakkeja, lihapullia ja janssoninkiusausta myöden kopioitu Auroraan (jaa, oli siellä erikseen simpukoita ja rapuja tarjolla). Harmi. Odotimme myös jammailua Club Voguessa, joka mainoksen mukaan on 2-kerroksinen yökerho. Ei muuten ollut, humppaa ja valssia oli tarjolla. DJ sen sijaan soitti omituisessa, käytävälle sijoitetussa rokkibaarissa ja sanottakoon, että käytävällä tanssijat ovat takuulla tiellä. Lopetan napinan tähän, kukin muodostakoon oman mielipiteensä. Pääasiana risteilyssä oli kuitenkin mahtava yhdessäolomahdollisuus, joita meillä ei vuoden mittaan kuitenkaan jatkuvasti ole. Kiitoksena hienosta kuluneesta vuodesta yhteinen reissu oli loppupeleissä kuitenkin ihan helmi.

Ihan helmi oli kuulemma myös Elviksen TCB-bändin keikka Hesassa, osa henkilökunnastamme pääsi todistamaan Helsinkiin tätä ainutlaatuista musiikkielämystä yhdessä keikalle Nevadan viime viikonlopun tietokisassa konserttiliput voittaneen Jukan kanssa. Nevadan tiskin takaa tuttu A-P sanoi vielä viikonloppunakin olevansa ihan fiiliksissä (keikka oli keskiviikkona). Torstai oli yksi vuoden massiivisimmista opiskelijabileöistä, mutta myös perinteisesti huiman hyväntuulinen. Insinöörien, hoitsujen ja muiden opiskelijoiden laumat ottivat ilon irti yökerhomaailmamme tarjonnasta ja fiilis säilyi upeana aina pilkkuun saakka. Kiitos TIO & TSTS, We Love You!! Viikonloppuna nähtiin ekoja ensi suven kesähäihin liittyviä polttareita – talvi siis ehkä loppuu vielä joskus : )

Tulevalla viikolla biletetään vimmatusti kahdessa kerroksessa keskiviikosta lauantaihin ja opiskelijabilesaralla on valinnan varaa melkoisesti. Keskiviikkona Delta ry ottaa varaslähdön Tipattoman Päättymiseen Lynissä ja saman aikaisesti Turun Yliopiston Kemistit sekä Åbo Akademin Kemist Klubben hoitavat vaivat kuntoon Lääkintäbileissä Vegasissa. Nämä bilejärjestäjät päättivät riemastuttaa kaikkia bilenälkäisiä ja yhdellä leimalla pääsette sekä Lyniin että Vegasiin, jibii! Torstaina Turun Kauppakorkeakoulun legendaariset Millionaires Club –bileet kutsuvat tyylikkäät mimmit ja kundit Vegasin yöhön, Marilynin aluksen kaappaavat Lääkiksen ja Forum Romanumin hurjat merirosvot Caribbean –bileissään. Eli fiiliksen mukaan, ykköset niskaan tai Jack Sparrow-meininkiä kehiin. Nähdään Lynin ja Vegasin öissä!

Mikaela

20.01.2013

Siperian kaltaiset sääolosuhteet eivät pysäyttäneet opiskelijoiden liikekannallepanoa viime viikolla. Koulupukubileet hummailtiin Synapsin johdolla keskiviikkona, tästä se kouluun paluu sitten starttaa. Torstaina toivotimme tervetulleiksi kymmeniä kansallisuuksia edustavat ESN vaihto-opiskelijat, International Stereotypes Partyissä vaihtarit bilettivät mitä mainioimmissa, eri kansallisuuksien yleisimpiä stereotypioita esittelevissä vetimissä. DJ:mme oli aivan liekeissä, sillä tämä jengi saa aina tanssilattialle aivan käsittämättömän meiningin! Turun Opiskelevat Muotoilijat eli TOM ry vietti kolmivuotissynttäreitään, kolmevuotiaan yhdistyksen Tre Tomppår –juhlallisuuksiin saapui riemukkaan ruotsalaisesti pukeutunutta synttärijuhlijaa läheltä ja kaukaa.

Perjantaina jatkettiin synttäriteemalla, megasuosiota nauttiva PIANOWARimme täytti nimittäin sekin kolme vuotta ja yhdessä syntymäpäivävieraiden kanssa pianistimme Pete & Mika pitivät yllä kuplivan hilpeää meininkiä! Samaiseen yöhön sisältyi Nevadan Elvis –teematapahtuma. Tiskin takana asiakkaita palvelivat tötterötukat Elvis-Mimosa & Elvis-Matti ja iltaa isännöi itseoikeutetusti oma Elviksemme AP. Rokin Kuninkaan bändi saapuu tulevana keskiviikkona Finlandia Talolle ja Nevadan tietokilpailuhupailuihin osallistujilla oli mahdollisuus voittaa itselleen kaiken sorttista Elvis-tavaraa kaffemukeista kaulanauhoihin ja jääkaappimagneeteista rintanappeihin. Mahtavana pääpalkintona oli 2 hengen konserttimatka keskiviikon keikalle ja tällä kertaa fortuna suosi todellista Elvis fania, Jukkaa. Jukka ja hänen valitsemansa frendi lähtevät siis keskiviikkona keikkamatkalle Hesaan yhdessä 14 muun Elvis-intoilijan kanssa. Onnea!

Keittopäivän meininkeihin saapuvat tiistaina mm. P-Klubilaiset ja keskiviikon Turku Students goes Pikkulauantai kokoaa paikalle poikkialaista opiskelijakansaa: maksuton sisäänpääsy opiskelijakortilla ja/tai haalareissa + nopeimmille haalarimerkki! Torstai ei erikseen esittelyjä kaipaa: Vuoden suurimpiin zembaloihin lukeutuvat Tursajais-yö koittaa inssien & hoitsujen johdolla Lynissä & Vegasissa. Himottu tursas-haalarimerkki on taas omaa luokkaansa ja puoliltaöin vannotaan vala. Karaokea & PIANOWARia luvassa myös, totta kai! Lopuksi silmäys viime vuoteen. Vuosi 2012 oli varsin mielenkiintoinen. Kanssanne olemme viettäneet riemukkaita hetkiä melkoisesti. Ainakin siitä päätellen, että olemme pystyneet tarjoamaan henkilökunnallemme yli 8000 työvuoroa. Tähän ei ole laskettu RAY:n pelinhoitajien työvuoroja (heitä on joka ilta töissä 2-6) eikä niitä 4 SOL Siivouspalvelun ahkeraa työntekijää, jotka pitävät paikat kunnossa raivaten yökerhomme jokaisen bileillan jälkeen. Mutta kyllähän niitä asiakaspalvelijoita tarvitaankin, kun vuodessa meillä on käynyt 220 000 bilettäjää, joka on saman verran, kuin Turun Museokeskuksen kaikissa museoissa on käynyt vuonna 2012. Joku henkilökunnastamme lohkaisi alkupalaverissa, että ”ollaan sitten ihan museotasoa” : ) Kuriositeettina kerrottakoon, että olette juoneet maitoa yhden lehmän vuosituotannon verran eli 6700 litraa – näin ollen teillä on ollut suomalaista lehmää työllistävä vaikutus. Käymällä meillä olette varmistaneet 75 henkisen porukkamme työt, mutta työpaikkoja ylläpidätte muissakin yrityksiä ostamalla tiskillä tuotteita, joita valmistetaan Suomessa (mm. ED-Energiajuoma). Kiitos siitä!

Mikaela

13.01.2013

Karaoke, tuo Japanin lahja maailmalle on ilahduttanut City Karaoke –konseptina Night Club Marilynin asiakkaita jo 12 vuotta. Syntymäpäiväjuhlissa vietettiin jälleen myös kruunajaisia, sillä Jaksu ja Ellu kruunasivat vuoden 2013 KaraokeRinsessan & KaraokeRinssin. Karaokekantiksemme Jenna Laaksonen sai rinnalleen hämmästyttävän hattutempun (vai oisko se tässä kohtaa kruunutemppu?) tekijän: Temu ”Teukka” Lehto ansaitsi KaraokeRinssin arvonimen nyt jo kolmatta kertaa kahdentoista vuoden sisään eli kyse on erittäin uskollisesta City Karaokesuhteesta! Hallitsijapari liikkuu sulavasti molemmissa yökerhoissamme, musiikinystävinä tunnetut kruunupäät on usein bongattu myöskin PIANOWARin parista. PIANOWAR muuten täyttää tulevana perjantaina kokonaiset kolme vuotta ja näitä uhmaikäisen ikään ehtineen liveviihdeherkun juhlia kutsumme Night Club Vegasin asiakkaat viettämään Back Stagelle, PIANOWARin kotiin. Yhdysvaltain Vegasista Turun Vegasiin aikanaan kotiuttamamme kahden kahjon pianistin ja yleisön interaktiivinen jatko-jännitysnäytelmä on ehtinyt kerätä ympärilleen vankan kannattajajoukon ja uusia ihastujia paikalle ilmaantuu joka ikinen ilta. Jokainen show rakentuu sen mukaan, miten yleisö ja pianistit magnetisoituvat, miten kovaan laukkaan ratsu kiihdytetään.

Linnut lentävät etelään eli käytännössä jonnekin, missä on lämpimämpää, kuin lähtöosoitteessa. Kun suomalainen kertoo varanneensa etelänmatkan, voi hän tarkoittaa lähtevänsä vaikkapa Kultarannikolle, Marmarikseen, Santorinille, Rodokselle, Kreetalle, Teneriffalle, Kanariansaarille, Kyprokselle, Mallorcalle tai johonkin Pohjois-Afrikan maahan (paitsi että tällä hetkellä sinne ei yksikään järkevä ihminen matkusta). Kulttuuriantropologi Tom Selänniemen mukaan etelänmatka onkin siirtymä ajattomuuteen ja paikattomuuteen, hänen väitöskirjansa Matka ikuiseen kesään on kutkuttava tutkimusmatka suomalaisten etelänmatkailun syvempään olemukseen ja sen historiaan aina 1960-luvulta tähän päivään. Torstaina ennen kymppiä Lynin eteen alkoi kerääntyä sankoin joukoin jännityksestä kihiseviä etelänmatkaajia, Opex tarjosi lomien jälkeen kaupunkiin palanneille äkkilähdön ja nopeimmat keihäsmatkaajat saivat jopa haalarimerkin! Matkailuilmiöitä määritellyt Selänniemi on totisesti oikeassa, etelänmatka on kuin onkin siirtymä paikattomuuteen ja ajattomuuteen, sillä Aurinkoloma-bileissä lomafiilikseen päästiin Lynissä ihan ilman hiekkarantaa tai aurinkorasvaa.

Tulevalla viikolla viritellään mopo bilekuntoon tiistain Keittopäivässä, opiskelijabileitä onkin sitten sekä keskiviikkona että torstaina. Maantieteen ja bilsan opiskelijat Turun yliopistolta ovat tainneet katsoa lomalla Gossip Girliä maratonina, sillä opiskeluiden pariin paluu suoritetaan railakkaasti Koulupukubileiden avulla. Oletko takapulpetin haaveilija, vastakkaisen sukupuolen päiväunien kohde, opettajan lemmikki, oppilaskunnan virallinen äänitorvi, koululehden Perez Hilton vai cheerleaderien kapteeni? You choose. Henkilökuntamme työasuissa voit itse asiassa nähdä koulupukuvaikutteita: klassinen valkoinen paita on kaikkien perusvaruste ja naispuoliset työntekijämme käyttävät usein Britanniasta tilaamiamme koulutytöilläkin nähtäviä mustavalkoruudullisia vekkihameita. Koulustereotypioista siirrytään torstaina kansainvälisiin stereotypioihin, ESN:n International Stereotypes Party on poikkileikkaus eri kansallisuuksien ominaisuuksiin, käytökseen ja ulkonäköön liittyvistä yleistyksistä. Baskeripäät patonkimaasta törmäävät nahkahousuihin pukeutuneihin, jodlaaviin Hans –nimisiin henkilöihin, samaan seuraan liittyvät ylikorrektit punatukkabritit, samasta sukupuolesta pitävät ruotsalaiset, kimonossa sipsuttavat ja teehen mieltyneet japanilaiset, sombreron takana torkkuvat meksikolaiset ja juntit suomalaiset. Tämä hullunkuriset perheet hauskuus on pakko kokea! Samaan aikaan toisaalla, Vegasissa, paneudutaan yhden kansallisuuden stereotypioihin antaumuksella. Turun Ammattikorkeakoulun Opiskelevat Muotoilijat eli TOM ry täyttää kolme vuotta ja Tre Kronor tematiikka muokkautui näiden luovien velhojen käsittelyssä nimeksi Tre TOMppår ja sinikeltaisissa synttärijuhlissa jokainen voi kaivaa sisältään pienen länsinaapurin. Oletko mieluummin Kaarle Kustaa, IKEAn kaunis, vaalea ja yksinkertainen sisustuselementti, MM-kisamaskotti vai ABBAn jälkeläinen suoraan alenevassa polvessa? Jätte kivaa on ainakin se, että nopeimmat haalarimerkillä palkitaan ja synttärijuhlaa sulostutetaan myös PIANOWAR-meiningeillä!

Mikaela

06.01.2013

Uusi Vuosi pesi silmänsä maanantain vaihtuessa tiistaiksi, kolmannen vuosituhannen kolmastoista vuosi saatettiin Lynissä ja Vegasissa alkuun sydämellisen lämminhenkisissä Uuden Vuoden juhlissa. Kuvista varmasti välittyy se riehakas tunnelma, jonka vuoden vaihtuminen aiheutti. Säkenöivää vuotta 2013 teille kaikille meiltä kaikilta! BTW: verottaja ilahdutti Suomen kansaa nostamalla veroja, mutta me emme ole sitä hintoihin siirtäneet – Uuden Vuoden lahjamme teille. Vuoden vaihteen lisäksi viikkoon mahtui muutakin erityistä. Mitä yhteistä on Night Club Marilynillä ja Blackjackillä? Siis muutakin kuin se, että Bläkkäriä voi meillä pelata? Tiesittehän, että Blackjackissä pelaajat pyrkivät saamaan korteillaan suuremman summan kuin jakaja. Korttien summassa pyritään mahdollisimman lähelle lukua 21, mutta sen yli ei saa mennä. Kaikki kädet, joiden summa on yli 21, häviävat. Night Club Marilyn puolestaan täytti vuoden vaihteessa 21 ja viralliset pirskeet kaikelle kansalle järjestimme perjantaina. Katkerat ja kateelliset ovat vuosien varrella säännöllisesti ennustaneet Lynin historialle loppua, mutta tässä sitä nyt kanssanne ollaan edelleen ja toisin kuin Blackjackissä, emme ole aikeissa jäädä myöskään tähän lukuun 21. Promise : )

Korkeakoulujen ovet aukeavat opiskelijoille alkuviikosta ja ettei homma vallan paperinmakuiseksi pääse lipeämään, olemme yhdessä ainejärjestöjen ja opiskelijayhdistysten kanssa varmistaneet erittäin monipuolisen bilekevään. Ennen opiskelijabileiden käynnistystä vietetään vielä yhdet perinteiset, joka vuotisen juhlat: City Karaokemme, tuo virret, humpat, lastenlaulut ja polkat pannaan julistanut iltaviihdykkeen ja ajanvietteen yhdistelmä täyttää vuosia. Keskiviikkoyössä suoritetaan juhlallinen kruunajaisseremonia, kun hallitsevat KaraokeRinssi Mikko Hollo ja KaraokeRinsessa Elina Nironen luovuttavat valtakuntansa symbolisen valtikan seuraavalle hallitsijaparille. (Olette ehkä huomanneet, että KaraokeRinsessa Ellu on loikannut asiakaspuolelta henkilökuntaamme ja käy meillä säännöllisesti vetämässä karaokea). Keitä ovat nämä CityKaraoken 12-v juhlassa vuoden 2013 kuninkaallisiksi kelpuutettavat? Tämän päätöksen on tehnyt ns. Atlantiksen Viisaiden Neuvosto, joka on seurannut karaokevakkareidemme aktiivisuutta ja asennetta. Tervetuloa! Torstaina se sitten koittaa: Aurinkoloma. Ekoille 200 haalarimerkit lupaava Opex on päättänyt kaivaa hawajipaidat naftaliinista ja opettajaopiskelijoiden laulaessa suurkuorona oo Las Palmas sekä bilettäessä surffarirytmeissä tanssilattialla, on itse kunkin mahdollista kuvitella olevansa ikuisen kesän maisemissa.

Pakkohan se on myöntää, että pakkasen keskellä sitä tosiaan haaveilee leveysasteista, joilla kaislahame riittää vaatteeksi ja hotellin ulko-ovesta voi kävellä lämpöiseen meriveteen aaltojen kellutettavaksi. Samaan aikaan tuhannet turistit lämpimämmistä maista haluavat tulla keskelle kaamosta ja pakkasta lumikenkäilemään, juomaan nuotiokahveja, hiihtämään umpimetsässä, tsekkaamaan revontulia ja ajelemaan koiravaljakolla. Työskentelin aikanaan yrityksessä joka järjestää elämysretkiä ympäri vuoden ja usean kulttuurin edustajalle elämän suurimpiin juttuihin kuuluvat lumihangessa kieriskely sekä avantouinti ja sen ihmeen todistaminen, että jäähän tehdystä reiästä totisesti nousee kalaa. Lynin ja Vegasin henkilökuntaan olemme pyrkineet tietoisesti tartuttamaan matkakuumeen, oman maan rajojen ulkopuoliseen todellisuuteen tutustuminen kannattaa. Ja hyvinhän tämä on onnistunut. Yökerhomaailmamme henkilökunnan viime vuoden nouseva matkatrendi on ollut risteilymatkustus. Enkä puhu perus miniristeilyistä, vaan risteilyistä sellaisilla aluksilla, joita joskus äällä Turussakin valmistettiin. Jokseenkin all-inclusive risteilyillä voi nauttia meri-ilmasta, hyvästä ruoasta, viihteestä ja satamakaupunkien vilskeestä lähes päivittäin – olipa kyse sitten Välimerellä seilaamisesta tai Karibiasta (kysy vaikka lipunmyynnissä vaikuttavalta Sannalta). PIANOWAR pianistimmekin ovat hurahtaneet risteilijöihin, tosin työnsä puolesta. Jonkin ajan kuluttua pianistimme Larry lähtee jälleen kerran pitkälle keikkareissulle Karibianmeren risteilijälle. Matkailutrendinä voimakkaasti esiin nousee myös opiskelevan työntekijäjoukkomme innostus vaihto-opiskelujaksoihin. Lipuista & narikasta tuttu kauppakorkeakoulun kasvatti Liisa suuntasi vuoden vaihteessa vaihtoon Hollantiin ja samaisella tontilla viihtynyt estenomiopiskelija Rita viettää vielä jonkin aikaa Ranskassa. Kotiin paluun aika koittaa myös viittomakielen tulkiksi opiskelevalla baarimikollamme Annalla, joka lähti rohkeasti Ghanaan vaihtoon (työkavereilla oli niin ikävä, että lähettivät yhden työkavereista Annaa jopa moikkaamaan). Baarimikkomme Raita pakkasi laukkunsa loppusyksystä ja järjesti itselleen working holiday viisumin Ausseihin. Mutta siis meille muille: torstaina Opexin Aurinkoloma!

Mikaela