s

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat an.

2011

2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

25.12.2011

Toivottavasti joulunne tähän saakka on ollut juuri niin riemastuttava, kuin olette toivoneetkin! Monessa maassa se varsinainen joulu on vasta tänään, eilen vielä haeskeltiin iltamyöhään viimeisiä lahjoja. Joulupäivän aamuna availlaan paketteja ja joulupäivällinen mässäillään joulupäivän iltana. Sinkkukinkkubileet jatkuvat Lynissä & Vegasissa, sillä vaihtoehtoja cityjoulun viettäjille täytyy mielestämme tarjota. Kaikkihan eivät koe voivansa luuhata joulupukin tuomassa pyjamassa konvehteja syöden ympäri vuorokauden useita päiviä kerrallaan. Tapaninpäivä on hevosmiesten päivä. Kivittämällä tapetun marttyyrin, pyhän Stefanoksen nimi kääntyi suomeksi Tapaniksi ja pyhä Tapani on tunnettu keskiajalta alkaen hevosten suojeluspyhimyksenä. Takavuosina hevosmiehet nauttivat Tapanina tallissa hevosten menestykselle omistetun jouluaterian, olihan tuo eläin maataloissa vielä lähihistoriassakin korvaamaton työkaveri. Hevosurheilun merkeissä ajettiin reellä kilpaa. Vähemmän urheilullinen tapa liittyi naapurien luona snapsien maisteluun. Aikanaan Tapani oli jostain käsittämättömästä syystä myös suosittu hääpäivä. Lynin Tapaninpäivän tanssit eivät sisällä humppaa, valssia tai tangoa – dj:mme saattaa maanantaina ilmoille eri vuosikymmenten hittejä & klassikoita popin, dancen & rockin maailmoista, jouluähkylle näkemiin. Tiistaina koittaa Keittopäivä, joka perimätiedon mukaan on erinomainen pehmeä lasku normaalimpaan rytmiin siirryttäessä.

Viattomien Lasten päivänä, keskiviikkona, kruunataan Night Club Marilynin City Karaoken uusi Karaoke Rinsessa & Karaoke Rinssi. Henkilökuntamme on seurannut asiakkaidemme karaokeaktiivisuutta ja antaumusta, kuninkaalliseksi voidaan kruunata vain henkisen siteen tähän ajanvietteeseen muodostaneet tyypit. Joku tiedusteli minulta taannoin, miksi valitsemme kuninkaallisia, emme jonkin muun valtiomuodon edustajia. Vaikka maamme ei ole kuningaskunta, emme edelleenkään ole siirtyneet nimityksessä presidenttilinjalle, Karaoke Residentti kuulostaa auttamattoman hölmölle. Hallitsevat kuninkaalliset Jenna ja Teukka ovat vuodessa ehtineet opetella etiketin vaatimat monarkkivilkutukset ja asiantunteva keskustelu Euroopan hovien käänteistä sujuu jo luontevasti. Mikäli hallitseva pari edustuskiireiltään pystyy ovat he tietenkin kruunaamassa uuden hallitsijaparin Atlantiksessa! Torstaina tarjoamme kaupunkiin jääneille opiskelijoille Turku Students Joululomaspesiaalin, opiskelijakortti mukaan tai haalarit niskaan ja sisäänpääsysi on ilmainen. Ripeimmin bileisiin jalkautuneet saavat hienon haalarimerkin. Vielä sinulla on myös mahdollisuus ostaa itsellesi ja kavereille Uuden Vuoden bileisiin ennakkolippu baarista, joululahjarahat hyötykäyttöön (vip free in)! Ja kävithän jo äänestämässä City-lehden Suuri Ravintolaäänestys 2012 –kampanjassa osoitteessa www.city.fi/ravintola-aanestys/2012. Kilpailun tulokset julkaistaan helmikuulla.

Uuteen, upeaan vuoteen siirrymme kanssanne lauantaina molemmissa yökerhoissamme. Kantisten perinteinen Uuden Vuoden kupliva vastaanotto löytyy klo 22:00 alkaen Night Club Vegasista. Vuoden vaihteen alla on hyvä katsoa kulunutta vuotta monelta eri kantilta. Vuosi on ollut erikoislaatuinen. Olemme pitäneet kiinni hyvistä vanhoista perinteistä, mutta luoneet myös paljon uutta. Ulos päin näkyvintä uutta lienee kesällä avattu Nevada. Kiitos ihanat asiakkaamme siitä, että olemme saaneet jakaa vuoden kanssanne. Kiitos ainejärjestöjen ja opiskelijayhdistysten tehopakkauksille, joita ilman ei kaupungissamme olisi mahtavia opiskelijarientoja. Kiitos ainutlaatuiselle ja osaavalle, venyvälle ja asiakasläheiselle henkilökunnallemme panoksestanne. Kiitos hyville, luotettaville yhteistyökumppaneillemme. Ja kiitos myös viranomaisille, jotka ovat tehokampanjoineet meidän sääntöjä noudattaen toimivien yritysten hyväksi: Harmaa Talous, Musta Tulevaisuus –kampanjallaan eri alojen viranomaiset ovat saaneet meidänkin alaamme siivottua isolla luudalla. Veronkiertäjät, kaksoiskirjanpidon harjoittajat, lupien vastaisesti toimijat, pimeää työvoimaa palkkaavat, laittomasti maahan tavaraa tuovat & myyvät, turvallisuudesta tinkijät ja muut keplottelijat pilaavat ravintola- ja matkailualan rehellisten ammatinharjoittajien kenttää, vievät toimintamahdollisuuksia vääristämällä kilpailua ja sotkevat yhteiskunnan pakkaa täysin epäeettisillä toimintatavoilla. Harmaa talous vaikuttaa myös jokaisen yksityishenkilön elämään, suoraan tai välillisesti. Syksyn aikana tehdyillä, kaikkiin iltaravintoloihinkin ulottuneilla ja useaan kertaan toistuneilla poliisien, alkoholiviranomaisten, tulliviranomaisten, verotarkastajien, paloviranomaisten, teosto- ja gramex –tarkastajien sekä työsuojelun edustajien tehotarkastuksilla toivomme olevan vaikutusta siihen, miten alamme tässä maassa lepää vuonna 2012! Malja rehellisyydelle!

Mikaela

18.12.2011

Se oli viimeinen tentti, sanon suoraan sen.. Otsarypyt silottuivat ja mieli keveni kerta heitolla viimeistään Viimeisen tentin Bileissä torstaina. Aiemmin viikolla arjen kaavoista pyristeltiin jo hyvällä menestyksellä eroon Turku Students illassa ja Lucian päivän merkeissä Keittopäivässä tiistaina. Turun Yliopiston Kemisteillähän on tapana järkätä lukukauden päättymisen kunniaksi suurbakkanaalit nimeltään Viimeisen Tentin Bileet, joihin taasen saapui tenttikirjojen sivuista paperilennokkeja askarrellutta haalarikansaa läheltä ja kaukaa. Hilpeän kuplivan juhlatunnelman ohella ilmassa oli havaittavissa hentoa haikeuttakin, sillä osa opiskelevasta asiakaskunnastamme on suuntaamassa sukulaisten pariin sinne sun tänne joulua juhlimaan ja tärkeiksi muodostuneet opiskelukaverit nähdään seuraavaksi vasta vuoden vaihteen jälkeen. Yökerhojemme viikonloppuimussa juhlittiin mm. nuoren elokuvaohjaajalupaus Niko Kostetin Christian Dreadful –pätkän kutsuvierasnäytännön jatkoja. Elokuvafestareita kierämään lähtevä leffa kertoo rokkarista, josta tahdotaan muokata kaupallinen tuote – äärettömän ajankohtaista matskua ja erittäin lahjakkaiden paikallisten näyttelijöiden taidonnäytteitä. Kostetin aiempi elokuva Viimeinen Kapinallinen sai ohjaajan työlle nostetta kansainvälisestikin, joten odotamme mielenkiinnolla tämän kertaista vastaanottoa. Tsekkaa www.dreadfull2011.fi

Kaupunkielämää dokumentoivan City-lehden Suuri Ravintolaäänestys 2012 on mahdollisuutesi antaa tunnustusta niille, joille se mielestäsi kuuluu. Osoitteessa www.city.fi/ravintola-aanestys/2012/ voit kirjata mielipiteesi mm. siitä, missä mielestäsi on parasta palvelua, missä on ja kuka on paras poke, missä brunssi maistuu parhaalle ja minkä pubin uumeniin on aina kiva suunnistaa. Tulokset julkaistaan helmikuussa 2012. Marilynissä Keittopäiväillään tiistaina, mikä ihana syy karata paketointitalkoista, joulusiivousproggiksesta tai antaa mielen levätä lahjahankintarumban keskellä. Viimeisetkin opiskeluponnistukset päättyvät keskiviikkona & torstaina, Turku Students School’s Out säästää pennosia jouluostoksiin. Haalareissa ja opiskelijakortilla sisäänpääsy on maksuton, ajoissa saapujat saavat haalarimerkin lipunmyynnistä! Joululahjapulmien viimeiset ratkaisut löytyvät meiltä: osta kaverille ennakkolippu yökerhojemme Uuden Vuoden Vastaanottoon (vip free in, ennakkolipuista lisätietoa baarista), vaatelahjaksi paketoi miespuoliselle Lynin t-paita ja naispuoliselle tyylikäs, musta Marilyn Couture –toppi. Paidat myynnissä Atlantiksessa. Kaupungin legendaarisin joulujuhla, Sinkkukinkkubileet, starttaa aaton aattona eli perjantaina. Night Club Vegas on tuolloin poikkeuksellisesti suljettuna. Molemmat yökerhomme kutsuvat teidät jakamaan jouluisia öitä, lämpöä & läheisyyttä aattona lauantaina sekä joulupäivänä sunnuntaina. Red Hot Holidays venyy maanantaille, Sinkkukinkkubileiden Tapanintanssien osuus polkataan tuolloin Lynissä. Sinkkukinkkubileiden jälkeisenä aamuna et herää sian vierestä, ellet ole yön pikkunälän hiljennettyäsi sijoittanut kinkkua peiton alle jääkaapin sijaan! Meillä on Sinkkukinkkubileet, mitä muualla maailmassa sitten tapahtuu? Luontaisen uteliaisuuteni tähden olen aina ollut kiinnostunut ihmisten tavoista juhlia, tässä muutamia esimerkkejä.

Jouluajan alkuaan espanjalainen, roomalaiskatolinen ja yli 400 vuotta vanha traditio Meksikossa, Guatemalassa ja Yhdysvaltain lounaisosissa on Las Posadas. Yhdeksänpäiväisen juhlan aikana raamatunkertomuksen Marian ja Josefin monivaiheinen matka Nasaretista Betlehemiin käydään läpi siten, että joka ilta 16.-24.12. joku naapurustossa toimii vuorollaan majatalon isäntänä ja muut naapurit kiertävät ympäriinsä pyhiinvaeltajina pyytämässä ruokaa ja majapaikkaa. Kunakin iltana vain yhdessä majatalossa on tilaa. Sana ”posada” tarkoittaa majoitusta ja juhlan nimi on sanan monikkomuoto. Illan aikana naapurit nauttivat yhteisen aterian ja laulavat joululauluja. Viimeinen juhlayö huipentuu juhlajumalanpalvelukseen. Kuten kalenterista huomaatte, Las Posadas on parhaillaan käynnissä. Muinainen germaaninen, vuodenkiertoon liittyvä ja nykyään wiccojen & uuspakanoiden talvijuhla Yule puolestaan istahtaa talvipäivänseisaukseen eli torstaille. Vuoden lyhimmän päivän jälkeen aurinko saa taas vähitellen voimansa takaisin. Tässä auringon uudelleen syntymisen juhlassa koti koristellaan ikivihreillä kasveilla ulko-ovelta alkaen (muratti, misteli ja piikkipaatsama – mäntykin käy) ja kodeissa poltetaan jouluhalkoa takassa tai kolmea halon puolikkaaseen istutettua kynttilää. Pöytään katetaan kinkkua, kalkkunaa, hedelmiä, pähkinöitä ja kuivaa siideriä. Yön jälkeen seurataan pitenevän päivän sarastusta. Samaan aikaan talvipäivänseisaukseen liittyviä rituaaleja suoritetaan myös intiaaniheimoissa, Australian aboriginaalien ja monien muiden luonnonkansojen keskuudessa. Pari päivää aiemmin alkaa juutalaisten kahdeksanpäiväinen, Jerusalemin temppelin lamppuöljyihmeen muistoksi vietettävä valon juhla Hanukka, jonka tunnetuimpia symboleita lienee yhdeksänhaarainen menorah –kynttelikkö. Hanukan aikana lapset saavat päivittäin pieniä lahjoja, perheissä pelataan seurapelejä ja tähänkin juhlaan kuuluu oleellisena osana tiettyjen perinneruokien valmistus, ystävien aterialle kutsuminen ja Hanukkaan sopivien juomien nauttiminen – l’chaim eli kippis! Hindut puolestaan juhlivat Pancha Ganapatia norsupäisen Ganeshan kunniaksi. Kulttuurin jumalan ja uusien alkujen suojelijan viisipäiväinen juhla 21.12.-25.12. on täynnä musiikkia, valoa, lahjoja, ruokaa ja juomaa. Meidän Tapaninpäivämme afroamerikkalaiset ja afrikkalaista syntyperää edustavat siirtolaiset ja heidän ystävänsä aloittavat viikon pituisen Kwanzaa-festivaalin juhliakseen perheitä, yhteisöllisyyttä ja afrikkalaisia kulttuureja. Olkoon valonjuhlasi onnellinen, minkä juhlaperinteen mukaan sitä vietätkin!

Mikaela

11.12.2011

Johan Huizinga niminen historioitsija/kulttuuriantropologi kirjoitti 1938 teoksen ”Homo ludens, leikkivä ihminen, jonka mukaan leikki on, tai sen pitäisi olla, oleellinen osa ihmisen elämää aikuisenakin. Leikkivä ihminen osaa nauttia elämän kepeästä puolesta häpeilemättömästi ja puuhastella sitä sun tätä vain siksi, että se on mukavaa. Leikkivä ihminen ei pelkää myöskään nauraa itselleen, joten elämä ei ole turhan totista jännittämistä. Esimerkiksi Einstein sai parhaat ideansa itsestäänkin joskus höpsöille kuulostavien ajatusleikkien aikana. Tämä leikkiminen ei siis tarkoita kolmivuotiaan tavoin ravintolaruoalla leikkimistä (lihapullasota, jibii), vatsallaan makoilua ruuhkabussin lattialla tai jokseenkin epätasapainoisuuteen viittaavaa puille puhumista – voi se kai sitäkin toki olla. Leikkiminen ei tarkoita Peter Pan –tyyppistä todellisuuden pakoilua, vaan sen uudelleen ajattelua. Me olemme täysin samaa mieltä tämän herra Huizingan kanssa, elämän voi nähdä aikuisenakin värityskirjana. Me teemme duuniamme pilke silmäkulmassa ja pitääksemme elämän mielenkiintoisena, etsimme jatkuvasti valtavirrasta poikkeavia tapoja tarjota palveluita. Yökerhomaailmamme on suuri leikkikenttä, yhdessä henkilökuntamme kanssa autamme tuhansia ja taas tuhansia aikuisia ihmisiä löytämään sisältään leikkivän ihmisen ja alati kasvava kantistemme joukko on näemmä tykästynyt tapaamme tarjota näitä öisiä leikkimahdollisuuksia. Tästä pidän osoituksena mm. sitä, että Night Club Vegasin viidennet vip- ja kantispikkujoulut itsenäisyyspäivän aattona olivat täynnä lämpöä, vilpitöntä iloa ja kiireettömyyttä, jollaista meistä jokainen kaipaa ja tarvitsee. Kiitos!

Nikita -karvalakkikavalkadi, napapiirin sankareita, jääkarhuja & lumileopardeja. Niistä oli Palapelibileet 2/4 tehty. Säälimättömän vaakarännän keskeltä sisään yökerhoihimme keskiviikkona sulloutuneet talvipukuiset urbaanit eläjät hiihtelivät Vegasin & Lynin laduilla, osallistuivat kilvan yön arktisiin aktiviteetteihin ja todistivat tosielämän olevan kuin ranskan kielioppi: on sääntöjä ja niihin poikkeuksia – tällä kertaa poikkeuslupa koski oikeutta olla talvivaatteissa ravintolasalissa. Normaalistihan ne untuvatakit ja pilkkihaalarit täytyy jättää meillä yökerhoillessa narikkaan! Tiesittekö, että suomalaiset design-piparit ovat voittaneet tänä syksynä lukuisia palkintoja maailmalla? Turun yliopiston funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen proffan Anu Hopian ja perinteikkään hesalaisen Kanniston leipomon yhteistyönä kehittämä joululeivonnainen paketteineen palkittiin hopealla suunittelukisassa New Yorkissa, Lontoossa tuotekokonaisuus sai useampiakin mitaleita! Jo faaraoiden Egyptissä nautiskeltiin hunajakakkuja, pipareiden esiasteeksi sanottuja makeita ja mausteisia leivonnaisia. Hunajakakkujen jälkeläisten mukaan nimetyt Piparibileet tarjoille asettivat Kääntöpiiri & Digit, sisäänpääsymaksun maksettuaan nopeimmat saivat haalarimerkin ja piparia, totta kai.

Keittopäivään kurvaillaan tiistaina Lucia-kruunussa tai ilman. Keskiviikon Turku Students –iltaan sopii saapua haalareissa tai ainakin opiskelijakortti kandee Napata mukaan, sillä maksuton sisäänpääsy järjestyy näillä apuvälineillä. Nopeimmille olemme varanneet haalarimerkit lipunmyyntiin ja muutakin hubaa on tiedossa. Viimeisen tentin bileet by TYK johdattaa ajatukset joululomalle, kahden kerroksen kekkerit ovat perinteisesti olleet hyvin poikkialaiset ja bilettäjämäärästä päätellen erittäin suosittu tapa juhlistaa lukukauden päätöstä sekä startata ansaittu Happy Holidays –pätkä. Karaoken pariin pääsee tulevalla viikolla Atlantiksessa keskiviikkona ja torstaina, PIANOWAR on riemunanne Back Stagella torstaina, perjantaina & lauantaina. Saavu yksin, kaksin tai kimpassa ja nosta kannat kattoon!

Mikaela

04.12.2011

Joidenkin mielestä media-ala on seksikäs. Toiset näkevät päiväunia julkkiselämän salamavaloista. Pidempään yökerhomaailmassamme työskennelleille tämä nokturnaalinen duuni on elämäntapa. He ovat halunneet osaksi yön erityistä maailmaa, sen hektisyyttä, jännitystä, glamouriakin. Tämä työympäristö on erikoinen myös siitä, että jokaiseen iltaan voi suhtautua kuin ensi-iltaan ja aina saa pitää hauskaa – hommat toki hoidetaan. Meillä osa tätä elämäntapaa on myös työyhteisön tiiviys, hyvä työporukka jaksaa pitää meiningin huipussaan ja työkavereista opitaan muutakin, kuin etunimi ja siviilisääty. Työn mielekkyyden (ja tietenkin asiakkaiden) kannalta ammattitaidon jatkuva kehittäminen on hyvin tärkeää. Vaikka tietyt lainalaisuudet ja klassikot pysyvät, luovat yökerho- ja baariala alati uutta, joten uutta opitaan täälläkin jatkuvasti ja tietoa & taitoja jaetaan päivittäin. Tiistaille olimme varanneet kaksi erilaista koulutusta. Tiistai-illan ensimmäisen koulutusrupeaman aikana henkilökuntamme osallistui yhteistyökumppanimme Pernod Ricard Finlandin tuotekoulutukseen, joka käsitteli erään juomaperheen raaka-aineita, valmistusprosessia ja valmiin tuotteen ominaisuuksia. Tastingissä testattiin juoman kymmentä erilaista variaatiota, juomista arvioitiin ulkonäköä, hajua ja makua. Drinkspiration -osuudessa kouluttaja näytti, mihin uusiin juttuihin juuri maistellut tuotteet voivat venyä ja antoi henkilökunnallemme idiksiä drinkkien kehittelyyn. Illan toisen koulutuskokonaisuuden aikana henkilökuntamme palautti mieliin kasinopelien sääntöjä RAY:n pelinhoitajien johdolla ja voidakseen keskustella asiakkaiden kanssa myös Blackjackin uudesta bonuspelimahdollisuudesta, pääsivät kaikki testaamaan bonuspeliä leikkirahalla.

Keskiviikkona autiomaasta nousi hiekkamyrsky, joka puhalsi Eerikinkadulle satumaisia, turbaanipäisiä kalifeja, sifonkisissa haaremihousuissaan viekoittelevasti liikuskelevia lumoojattaria, silmänkääntäjiä, lentävien mattojen kutojia ja muuta basaarialueilla tavattavaa Tuhannen ja Yhden Yön väkeä. P-Klubin ja SF-Klubbenin kamelikauppiaat olivat houkutelleet bileisiinsä myös runonlaulajia, jotka korvasivat ikiaikaiset riimit karaokelaululla ja innostuivat ikihyviksi. Mitä tapahtui aamu neljän jälkeen, kun visiiri ja ruusuvedeltä tuoksuva tanssijatar poistuivat juhlasta samaan osoitteeseen? No se on ihan eri satu se! DIAK Turun yksikön opiskelijayhdistys TUOPPI viritteli joulumopoaan Piparikinkereissä torstaina ja sehän tiedetään, mitä siitä seuraa. Joulupukki ja tonttutytöt keulivat yössä ja jakoivat piparia & lahjoja, illan huipennuksena sirkustelun monilahjakkuus Kapteeni Laamanen puolestaan loihti yleisölle vahvan gögin tuoksuisen joulushown. Viikonloppuöissä vietettiin mm. synttäreitä, polttareita ja valmistujaisia – yksi Vegasissa valmistujaisiaan viettänyt oli tradenomiksi valmistunut ja kannuksensa aikanaan bilevastaavana hankkinut kantiksemme Mikko. Nevadaa ja Bäkkäriähän voi varata erinäisiin yksityistilaisuuksiin perjantaisin ja lauantaisin! Viikonlopun jälkeen väliin jää vain yksi ilta ilman Lynin ja Vegasin bileitä, itsenäisyyspäivän aattoiltana Vegasissa kestitään vippejä ja kantiksia odotetuissa, legendaarisissa kantispikkujouluissa, paikalla kannattaa olla heti 22.00, eka tunti on oleellisen jouluinen! Marilyn muistaa maanantaina syksyn ylioppilaita, jokainen uusi valkolakin kantaja saa lipunmyynnistä ylioppilaslahjan! Kun pressanlinnassa hipataan hillitysti, Lynissä jatketaan tiistaina Keittopäivällä. Keskiviikosta lauantaihin ollaankin sitten auki taas Lynissä & Vegasissa. Keskiviikon taikatalven elementti on lumi, jota muuten tarkoittavat myös sanat nuoska, räntä, sohjo, viti, kohva ja tiera. Neliosaisen, maailman ympäri bilettäjiä kuljettavan Palapelibilesarjan kuuraiseen toiseen osaan kannattaa saapua vaikka halki tuulen ja tuiskun, Kylmä Pohjola –tematiikka on poikinut myös magean, arktisen haalarimerkin ja routarajalla palapelinpaloja on piilotettu palkinnonjanoisten löydettäviksi. Atlantiksessa lämmitellään laulamalla karaokea ja jokainen voi olla (lumi)tähti. Bäkkärin iglunvaltaajat, PIANOWAR pianistimme, järjestävät lumileikkejä ja jos jonkin sortin jääkarhunmetsästystä. Vegasin päälavalla on ennakkotietojen mukaan luvassa myös hyisiä kisoja. Napapiirin bileet teille järkkäävät tuttuun tapaan Asteriski, Kemistit, IVA ja Delta! Torstain pikkujouluiset Piparibileet leipovat Digit & Kääntöpiiri, vuosi vuodelta paremmin paisuva piparitaikina kaulitaan kahteen kerrokseen ja nopeimmat saavat taasen himotun haalarimerkinkin.

Lopuksi vinkkejä pikkujouluaikaan. Yökerhojemme pikkujoulukarusellissa kuulee erikoisia tarinoita toimistopikkujouluista, totuus on tarua ihmeellisempää. Moni työyhteisö vaihtaa viihteelle kimpassa vain pikkujouluissa ja silloin sana ”työpaikka” vaan jotenkin unohtuu: markkinoinnin Matti ja Harri istuivat kopiokoneen päälle ilman housuja ja päättivät myydä kopioita huutokaupalla työkavereilleen (yyh..), myyntitiimin Riina ja Sepe löytyivät siivouskomerosta – tai oikeastaan kaatuivat sieltä puolipukeissa ulos moppien kanssa (heh, tätä olikin ooteltu..), jonka jälkeen Riinan on/off miesystävä Esa henkilöstöpuolelta puolestaan päätti tulla vähän erilaisesta kaapista ulos (hei, ei tää nyt ollut mikään uutinen, älä ressaa), ”Secret Santa” –joululahjavaihdossa toimitusjohtaja Kaarlo sai paketista ”Paskiainen” –tekstillä varustetun paidan, mutta onneksi myyntijohtaja Vilma paljasti samalla hetkellä olevansa palavasti rakastunut Kaarloon… Muutamilla pienillä vinkeillä työpaikan pikkujouluista voi selvitä kunnialla: 1) saavu paikalle, jos olet ilmoittautunut, ole ajoissa äläkä ota pohjia 2) noudata kutsun pukuetikettiä tai jos asusta ei erikseen mainita, pukeudu joka tapauksessa siististi ja työpaikkasi imagoon & asemaasi sopivalla tavalla 3) Nauti tarjoilusta maltillisesti, örveltäjä saa ikuisen leiman ja jatkoille pääsevät vain fiksusti käyttäytyvät 4) Kierrä kaukaa työpaikan, työkavereiden ja pomojen arvostelu sekä etenkin duuniin liittyvät keskustelunaiheet, jotka maistissa vääristyvät/paisuvat ja johtavat hankaluuksiin 5) Älä heittäydy fyysisesti tai edes keskusteluissa liian tuttavalliseksi työkavereiden/pomojen/näiden mahdollisten seuralaisten kanssa 6) Jos olet tylsistynyt, keksi hyvä tekosyy ajoissa poistumiselle ”lapsella on aamulla futistreenit” toimii aina, kukaan ei loukkaannu 7) Muista kiittää pikkujouluista.

Mikaela

27.11.2011

Lexin fuksitiimi palkitsi itsensä hyvästä syksystä yhteisillä pikkujouluilla tiistaiyössä, samaan aikaan liikenteessä oli muutakin pikkujouluilevaa poppoota korkeakoulumaailmasta eli Keittopäivässä oli oikeinkin muikea meno. Mielikuvitusmaailmaan hypähtäminen silloin tällöin on tervetullutta vaihtelua arjen keskellä, Lynissä ja Vegasissa mielikuvitusmatkoille tarjoutuu mahdollisuus hyvinkin usein. Keskiviikon bileisiin valmistautuminen oli epäilemättä ollut kaikille teeman mukaan asennoituneille hubaa: Synapsi haastoi bilettäjät mukaan aikamatkalle halki vuosikymmenten ja kysymys ”millä vuosikymmenellä olisit halunnut bilettää?” tuotti täyden kympin vastauksia. Haasteen vastaan ottaneet eivät olleet tyytyneet viimeisen sadan vuoden aikajanaan, vaan yössä jamitteli fiftareiden, hippien ja isotukkahevareiden lisäksi neandertalin ihmisiä (”ottaisin terästettyä mammutin maitoa, kiitos), keskiaikaisia ritareita (mihin teillä saa jättää hevoset?) ja tyyppejä Aurinkokuninkaan hovista (”Nyt mä menen puuteroimaan peruukkiani”). Mopokortti-ikään ehtinyt Opiskelija Trade on vuosi vuodelta hionut bileiden järjestelyosaamistaan, loistava tekijätiimi oli taas hoitanut sekä markkinoinnin että järjestelyt upean mallikkaasti, mahtavat Pikkarit levittäytyivät Lyniin ja Vegasiin tehden pikkujouluajasta entistäkin villimmän. Joka vuotinen keskustelu julistekuvassa näkyvästä pepusta ja spekulointi sen omistajasta on yhä voimissaan, peppumallin henkilöllisyyden tietää vuosittain vain pieni, vaitiololupauksen antanut ryhmä. Edellisissä bileissä Trade järjesti kisan, jossa eniten krakoja määrätyssä ajassa kerännyt kilpailija voittaa vinkeitä palkintoja. Arvaatteko, mitä tällä kertaa kerättiin? No pikkareita tietenkin!

Pikkujouluaikaan kuuluvat erottamattomina yökerhojemme kantispikkujoulut, tahdomme ehdottomasti kiittää mahtavia asiakkaitamme yhteisestä, ihanasta vuodesta. Night Club Marilynin muhkeat ja mainiot kantispikkujoulut tonttuiltiin perjantaina lämminhenkisissä tunnelmissa. Piippalakit päässään hippaloitsivat vipit sekä vanhat ja uudemmat kantikset. Koko Marilyn oli äkkiä kuin Joulupukin pajan tonttuhautomo. Tonttuimperiumimme paparazzit ikuistivat yön aikana lukuisia supertonttuja juhlatunnelmissa, jotta tunnelmiin voidaan palata talven pimeinä päivinä ja jotta bileet missanneet voisivat kokea kateutta. Tsekkaa kuvat oheisesta kuvakoosteesta! FAQ: Onko Vegasissakin Kantispikkujoulut? Vegasin tontut vastaavat: juu, viikon päästä maanantaina 5.12.2011 vipit ja kantikset paikalle 22.00-23.00 ja auto kannattaa jättää kotiin! Myös Marilyn on auki itsenäisyyspäivän aattona, tuolloin juhlitaan syksyn ylioppilaita ja uudet valkolakit saavat lipunmyynnistä ylioppilaslahjan!

Mutta nyt siis ensi viikkoon. Keittopäiväillään tiistaina, iloiset yllätykset eivät tuolloin lopu. Keskiviikko tarjoaa taas sitä aiemmin mainitsemaani mielikuvitusmatkailua. Tahdotko kalifiksi kalifin paikalle? Toteuttaako lampun henki toiveet paremmin, kuin sormuksesta lehahtava henkiolento? Hyppää kamelisi selkään ja lähde karavaanikaveriesi kanssa etsimään vastauksia Lyniin keskiviikon bileyöhön, tuolloin matkustetaan lentävällä matolla kera P-Klubin & SF_Klubbenin kohti Tuhannen ja Yhden Yön moniulotteisia tarinoita. Alladin, Ali Baba ja Sinbad Merenkävijä saavat seurakseen kauppiaita, visiirejä, kalifeja, palvelijattaria, aarteenmetsästäjiä, kantajia, haareminaisia, kultaseppiä, veijareita, vaattureita, salarakkaita ja viisaita miehiä vilisevän mystisen henkilögallerian. Teema sopii politiikan ja valiotieteen opiskelijoille oikeastaan loistavasti, sillä Tuhannen ja Yhden Yön tarinat kertovat ihmisten välisistä suhteista, poliittisistakin, ja saduissa tulevat esiin niin ihmisen hyvyys kuin kaikki ihmisluonteen kieroimmatkin puolet. Tiesitkö muuten, että ne lapsille käännetyt satuversiot ovat hyvin siivottuja alkuperäisiin satuteksteihin verrattuina? Yli tuhat vuotta sitten alkunsa saaneet Tuhannen ja Yhden Yön tarinat ovat nimittäin myös täynnä palavaa rakkautta, eroottisia seikkailuja, seksiä ja tuhmaakin tuhmempaa kielenkäyttöä! Torstain Piparikinkerit Lyniin tuo TUOPPI, paikalle saapuu myös joulupukki eli jos tuot parin Euron lahjapaketin, voit saada itsellesi vaihturin. Haalarimerkkikin on luvassa nopeimmille. Kapteeni Laamasen glöginmakuinen joulushow lämmittää joulukuisessa yössä ja bileet jatkuvat aina aamun tunteihin!

Mikaela

20.11.2011

Lauantaina vastasin varsin hämmentävään puheluun: ”Moi. Tota… semmonen kysymys, että oisko sinne löytötavaroihin toimitettu sellaista kolmekymppistä blondia suupalttia naishenkilöä? Kato kun mun tyttökaveri tais jäädä teille yöllä mun lähdettyä kun oli vähän sanomista eikä se vastaa puhelimeen. Niin ja sit oisko sellaista mustaa kännykkää ja kolmen avaimen avainnippua, multa tais sellaiset jäädä sinne teille.” Erikoislaatuinen episodi onneksi selvisi: tyttöystävä oli ollut huolesta sekaisin, kundikaverihan oli siis unohtanut puhelimensa että avaimensa tänne eli puhelimeen hän ei voinut vastata ja kotoa ei herraa ei tietenkään löytynyt avainten puutteessa. Yritä siinä sitten saada kaveriin yhteyttä. Neitokainen myönsi jonkun tuntemattoman numeron pommittaneen häntä lukuisia kertoja, mutta jätti vastaamatta. Loppu hyvin, kaikki hyvin: riita oli ollut mitätön, tyttöystävä oli helpottunut, ei lainkaan vihainen ja kundi löysi sekä avaimensa että kännykkänsä täältä. Löytötavaroihin jäi viikon aikana hyvin erikoislaatuisia asioita. Keskiviikon Space Olympics by Index & Hybridi jätti jälkeensä mm. Star Trekistä tutut korvat ”kyl sä tiedät, sellaiset suipot – taisin jättää ne siihin naisten vessan tasolle” ja joitain muitakin avaruudellisia asusteita. Taika ry:n Ysäribileiden jälkeen jäänyttä omaisuutta olivat mm. parit muhkeat karvanopat. Illan esiintyjä Magnum Rentokill Companyn viikonloppukurvailua kuvaileva biisi ”05 tojota” sai ainakin allekirjoittaneen hihittämään hillittömästi, sillä kertsissä lauletaan ”mennään Lynkkyyn, dynkkydynkkyyn, nousukiidossa, pintaliidossa..”. Torstaina tonttuiltiin kuin viimeistä päivää, alkuillasta TSTS kestitsi perinteisesti AMK-yhdistysten hallituslaisia, tuhmahenkinen piparitarjoilu ja pukin polvella istuminen saivat posket punoittamaan, puoliltaöin hiphopreunukset bileisiin asensi Rähinä Recordsin Uniikki. Samaan aikaan Vegaissa harjoitettiin sirkustelua Noviumin johdolla.

Viikonlopun erikoisuutena Vegasissa nähtiin Kaliforniasta kierueelle pölähtänyt, musakriitikoiden ylistämä Rival Sons –bändi, jonka lavakavereita ovat Yhdysvalloissa mm. Alice Cooper, AC/DC ja Kid Rock. Keikkapaikat ennen Turkua ovat olleet miljoonakaupunkien suurimpia areenoja. Esimerkiksi Las Vegasin MGM Grand -kasinohotellin 16 800 paikan Garden Arenalla jo pelkkä esiintymislava rakennetaan usein pinta-alaltaan isommaksi, kuin yökerhomme ovat yhteensä. Intiimimpi keikka on kuulemma kuitenkin aina tervetullutta vaihtelua ja Back Stagelle katettu bändi bäkkäri oli kuulemma kaikkien aikojen hienoin – superlatiiveja ei säästelty, sillä harvemmin bändeistä kundien mukaan huolehditaan niin teeskentelmättömällä ja lämpimällä asenteella, kuin Night Club Vegasissa! Lämpimällä asentella jatketaan tulevalla viikollakin: tervetuloa tiistaina Keittopäivään, johon on saapumassa ainakin pikkujouluilevia oikislaisia. Nauttimaan hulunhauskoista Keittopäiväylläreistämme. Keskiviikkona flashbackkiä menneille vuosikymmenille tarjoaa Synapsi, jonka vuosikymmenbileisiin kukin pukeutuu sen vuosikymmenen mukaan, jolloin olisi halunnut olla mukana partymeiningeissä. Kieltolaki & kakskytluku? Antiikin Rooma? Studio 54 diskoilut seitkytluvulla? Ekojen www-sivujen kunniaksi järjestetyt kemut vuonna 1990? It’s up to you, baby! Torstain tyylikkäistä pikkujoulupirskeistä, nimittäin kahteen kerrokseen levittäytyvistä Pikkarit –bileistä, vastaa Trade. Vuosi vuodelta himotumpaan tapahtumaan kannattaa ajautua ajoissa, jo pelkästään uniikki haalarimerkki on sen arvoinen. Luovuudelle virikettä tarjoavat Vegasin Back Stagella PIANOWAR ja Lynin Atlantiksessa Karaoke. Puoliltaöin houdinimaiseksikin tuomarien kuvailema taikuri, Turun Tähti 2011, Max Fredriksson lumoaa bileyleisön ja shown jälkeen Max hämmentää juhlijoita kiertelemällä pöydissä close up -temppuja taiteillen. Ja kaikki tämä vain kolmella Eurolla!

Kun meillä vietetään perjantai-iltaa, on Jenkeissä menossa Thanksgiving eli Kiitospäivä. Tähän saumaan sopivat täydellisesti legendaariset ja odotetut Lynin Kantispikkujoulut, joilla me tahdomme kiittää kaikkia VIP-asiakkaitamme ja kantiksiamme tapahtumien täyteisestä vuodesta ja toivottaa mahtavaa joulun aikaa. Me olemme onnellisia siitä, että asiakkaamme ja henkilökuntamme ovat oppineet vuosien varrella tuntemaan toisensa ja uudemmillakin asiakassuhteilla on usein taipumus lämmetä, vahvistua ja muuttua kantissuhteeksi. Me emme halua olla anonyymeja tai kohdella teitä anonyymeina, asiakkaisiin tutustuminen tekee työstämme mielekästä ja tiedämme, että te myös arvostatte sitä huolenpitoa, johon me pyrimme. Kasikyt-ysikytluvulla tehdyn, lukuisia palkintoja voittaneen ”Cheers” –komediasarjan (bostonilaisbaarista kertova sarja pyörii maanantaisin maikkarin komediakanavalla) kertosäkeessä lauletaan: ”you wanna go where everybody knows your name”, eipä juuri osuvampaa kertsiä kantispaikalle voisikaan keksiä. Tervetuloa Lynin hulvattomiin Kantispikkujouluihin 22.00-23.00, jos olet VIP-kortin onnellinen omistaja tai koet jo kuuluvasi kantiskalustoon!

Mikaela

13.11.2011

Kaupungin epäilemättä parhaiden pyjamabileiden legendat by Kanta, Kompleksi & SKlubi ovat vuoden aikana saavuttaneet monia kuulijoita, sillä Bedtime Stories vol II keräsi uskomattomien iltasatujen pariin edellistäkin vuotta enemmän yöasuisia juhlijoita. Nopeimmat saivat muikean Tyynysota-haalarimerkin. Höyhensaarille siirtymisen asuvalinnat vaihtelivat kokopyjamasta raitayöpaidan kautta pikkuruisiin pitsiluomuksiin. Yöpukeutumisen kaveriksi oli löydetty aamutakkeja, kylpytakkeja, reinoja sekä unettavaa lukemista. Vällyjen väliin kelpuutetaan satiinisia silmämaskeja, flanellisia yömyssyjä, pörröisiä sukkia, nalleleluja ja tietyllä suosikkityynyliinalla verhottuja päänalusia – kaikesta tästä saatetaan kuitenkin joustaa, jos itselleen löytää sopivaa iltasatuiluseuraa.. Lynistä etsittiin Nukkumatin kadottamia höyheniä, herkuteltiin puuteripilvenpinkeillä vaahtokarkeilla, osallistuttiin parhaiden pukujen kisaan, laulettiin tuutulauluja painajaisten karkoittamiseksi ja jammailtiin ohi nukkumaanmenoajan aina pilkkuun saakka. Jatkojen kautta pyjamassa aamuluennolle? No problem! Yöhurvittelua jatkoivat Suuret Humanistibileet torstaina. Kreikkalaisen myologian kepeän ilottelun, viinin ja ruumiin ilojen jumalan, Dionysoksen, mukaan nimetty dionysolainen lumous valtasi ainakin 25 ainejärjestöä edustavat opiskelijat. Tämän riemun oli järjestänyt humanististen ainejärjestöjen kattojärjestö Humanitas, nyt jo neljättä kertaa!

Pikkujoulukausi on nyt sitten virallisesti avattu Vegasissa, kattoon on ripustettu havuköynnöstä, joulupalloja ja –kelloja. Jopa vessoissa soi jouluinen poppi. Perjantaina glögeilivät jo totuttuun tapaan pikkujoulukauden starttaajat, Turun Seudun Tradenomit, ja joukkoon liittyivät illan edetessä myös haalarien kastajaisristeilyltään saapuneet Opiskelijayhdistys Trade ry:n edustajat (ilman haalareita tosin). Back Stagella hummailtiin PIANOWARin merkeissä, Nevada kutsui viihtymään lännenkaupungin keskusaukion tunnelmaan. Pikkujoulukauden avausiltaan osui sopivasti myös toinen erikoisohjelma: sekä Lynin että Vegasin casinoilla vietettiin perjantaina Blackjackin ihkauuden Rockets –lisäpelin avajaisia. Pataässän ja patajätkän yhdistelmänsä nimensä saanut Blackjack on suosittu pelinhoitajaa vastaan pelattava ajanvietepeli niin meillä kuin muuallakin maailmassa, säännöt ovat muotoutuneet nykyisen kaltaisiksi 1900-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa. Nyt lanseerattu Rockets –lisäpeli mahdollistaa sen, että pelaaja voi halutessaan lähteä hakemaan lisävoittomahdollisuutta ylimääräisellä panostuksella. RAY:n pelinhoitajat esittelivät Rockets-uutuutta ja selittivät, mitä etua lisäpelistä pelaajalle voi olla. Rocketsin avajaisissa nähtiin paljon tuttuja pelien ystäviä ja maskotteina asiakkaiden joukossa seikkailivat maailmalla body paintingilla mainetta ja palkintoja niittäneen maskeeraaja Heli Tikkasen loihtimat, elävät pelikortit malli Nina Terävesi & Mr Finland Ossi Oksa. Viikonloppu Lynissä ja Vegasissa oli muutenkin tapahtumien täyteinen: synttäreitä, polttareita, häiden jatkoja ja varpajaisia vietettiin niin perjantaina kuin lauantainakin.

Tiistain Keittopäivän lähtökuopista Marilynissä on hyvä ponnistaa monenkirjavaan viikkomme, myös Vegas on avoinna keskiviikosta lauantaihin ja tarjolla on jos vaikka minkä sortin zembaloa. Keskiviikon biletajottimelta löytyy ysäriteemaa ja avaruusseikkailua. Taika ry vie bilettäjät ysikytluvulle, jonka alussa Neuvostoliitto hajosi, Saksat yhdistyivät ja Suomessa syvä lama. Night Club Marilyn alkoi palvella asiakkaitaan parikymmentä vuotta sitten ja täällä on siis nähty ysikytluvun kaikki puolet. Tietokoneet, kännykät ja internetin käyttö yleistyivät. Esimerkiksi virttyneistä flanellipaidoista tuli muodikkaita grungen myötä, punk-trendin rinnalle puolestaan ilmaantui goottiteema. Uusi hevisukupolvi syntyi ja kuuskyt-seitkytluku tulivat uudestaan muotiin. Back Street Boysien ja Take Thatin tyyppiset poikabändit valloittivat maailmaa vaaleissa Levi’s 501 farkuissa ja kivipestyissä farkkurotseissa, tyttöbändeistä läpimurron teki napapaidoilla ja tolppakoroilla Spice Girls, hip hop –kulttuuri kukoisti eli joidenkin lököttävät housut paljastivat takamuksesta enemmän kuin tarpeellista, toisaalta myös Eurodance valtasi alaa. MTV ja telkkusarjat vaikuttivat voimakkaasti muotiin: trendejä poimittiin sarjoista Beverly Hills 90210, Frendit ja Melrose Place. Koulutyttölook –buumin aloitti Clueless –leffa. Kaiva vaatekaappiasi ja saavu tsekkaamaan ysäribileet & illan bändi Magnum Rentokil. Planet Vegasin Space Olympics on kaikkien linnunradan liftareiden intergalaktinen seikkailu, tähtilaivuetta johtavat Index & Hybridi eli loistokemut tiedossa! Torstaina alkaa Lynin pikkujoulukausi, TSTS:n hoitsut Bongaavat Tonttuja kanssanne legendaarisissa jouluhippaloissaan, joissa esiintyy karismaattinen riimittelijä Uniikki. Vegasin yössä kesytetään leijonia, tanssitaan nuoralla, taiotaan hatusta kaneja ja osallistutaan pellekerhon kokoukseen, Noviumin Turun alayhdistys Åka kun järkkää tuolloin Circus! –bileet. Lauantaina Vegasin ilta alkaa jo 19.30, saamme nimittäin harvinaisen bändivieraan Yhdysvalloista: mm. AC/DC:n ja Evanescencen ylistetty lämppäribändi Rival Sons saapuu Las Vegasin, New Yorkin, Dallasin, Lontoon ja Amsterdamin mega-areenojen jälkeen Turkuun, Night Club Vegasiin. Lippuja voi ostaa ennakkoon Tiketistä ja Menolipusta!

Mikaela

06.11.2011

Mikä viikko – tapahtumia piisasi niin, että välillä tosissaan hengästytti! Maanantaipäivästä leijonan osa kului löytötavaratiedusteluihin vastailuun, kadonneen omaisuuden etsiskelyyn löytötavarapisteestämme/yökerhojemme narikkatiloista ja tänne jääneen omaisuuden ovelle kiikuttamiseen. Halloweenin jäljiltä löytötavaroissa oli tavallista enemmän myös hämmentäviä asioita erilaisista silikonisista ruumiinosista peruukkeihin. Kadonnutta hiilihankoa en löytänyt, mutta yhdet kadonneet siivet löysivät takaisin oikealle omistajalleen. Centrumin liikekeskuksen peruskorjauksesta vastuussa olleille tahoille sekä uusille ja vanhoille vuokralaisille järjestettiin tiistai-iltana avajaisviikon kick off –juhla Night Club Vegasissa. Iltajuhlassa eri tahoilla oli mahdollisuus tutustua toisiinsa ja nostaa malja jotakuinkin vuoden kestäneelle ja loppusuoralla olevalle, välillä hyvinkin raskaalle tuntuneelle remonttiproggikselle. Kymmenen miljoonaa maksanut remppa päivitti betonirunkoisen, Neuvostoliiton aikaan rakennetun kiinteistön julkisivultaan, sisätiloiltaan ja infrastruktuuriltaan tähän päivään. Seuraavana aamuna Vegasin Nevadaan oli kutsuttu median edustajia, aamubrunssiin yhdistetty lehdistötilaisuus valotti tontin historiaa 1800-luvulta tähän päivään ja esitteli viihteen, muodin ja vapaa-ajan keskittymäksi muuntautuneen liikekeskuksen remontin vaiheita. Turku Students toi säpinää iltaan, olisihan hassua jättää käyttämättä mahdollisuus päästä maksutta sisään haalareissa, saada magea haalarimerkki ja nauttia opiskelijabudjettiin sopivista ylläreistä. Samaan aikaan Vegasissa pidettiin Turku Fashion treenit, kolmikymmenpäisen esiintyjälauman koordinointi ja näytöksen kokoaminen yleisölle valmiiksi ei ole ihan pikkujuttu. Nenäpäivään varoja keränneen spektaakkelin mallipoppoo oli kuitenkin treeneissäkin pitkäjänteistä, hyväntuulista ja yhteistyökykyistä – mukana nähtiin Miss Suomi –finalisitien ja ammattimallien rinnalla catwalk noviiseina mm. BB-Salar ja Ponnahdus Pinnalle –voittaja Janne Valve. Viikko eteni torstaina massiivisiin Viiksibileisiin by Asteriski, Akateeminen Viiksiseura & Kanta sekä Opexin hupailujentäyteisiin ja improiluteatterilla ryyditettyihin Hyvä Meininki –karkeloihin. Perjantaina YLE:n toimittajat kävivät tekemässä juttua illan Nenäpäivä-tempauksesta ja takahuone täyttyi kymmenistä näytösvaatteista. Alkuillasta Vegasissa kävi melkoinen kuhina, kun kaikki mallit, tanssijat, laulajat, meikkaajat, kampaajat ja kuvaajat parveilivat ympäriinsä harjoitellen ja illan näytökseen valmistautuen. Turku Fashion oli Timo Salmesmaan ja Iriz Silanderin juontama upea syysmuodin kavalkadi, jossa menevä musa ja trendit kuljettivat tarinaa – välipaloina kuultiin nuoria laulajalupauksia Janne Valvetta ja Jasmin Michaelaa. Kun illan kuvankaunis morsian lipui sulhon käsipuolessa viimeisessä sisääntulossa catwalkille, kostuivat ainakin eturivin naiskatsojien silmäkulmat. Kiitos Nenäpäivään lahjoittaneille, kiitos näytöksen tekoon osallisuneille, kiitos upealle yleisölle!

Tiistaina Keittopäiväillään. Keksiviikkona ei tarvitse vaihtaa vaatteita aamulla sängystä noustessaan, sillä Bedtime Stories vol II johdattelee höyhensaarille. Dresscode kannustaa pukeutumaan nukkumatille tuttuihin vaatteisiin, puputossutkaan eivät ole mahdoton ajatus. Atlantis verhoillaan painajaisten maailmaksi, pääsalissa sweet dreams kutsuu tanssahtelemaan hyväntuulisesti. Luvassa on hieno haalarimerkki nopeimmille, joten lampaiden laskuun kandee lähteä ajoissa. Torstaina Lynissä antaudutaan Suurten Humanistibileiden vietäväksi, Humanitas ry:n järjestyksessään neljännet megabileet viettelevät öisiin riemuihin kympistä neljään. Perjantaina pelien ystävien kannattaa olla liikenteessä heti alkuillasta: Casinoillamme Lynissä & Vegasissa vietetään Black Jackin lisäpelin, Rocketsin maailmanensi-iltaa. Pelaajalle vapaaehtoinen lisäpeli voi antaa pienellä lisäpanoksella suuren voiton: jo kahdella Eurolla saattaa voittaa satasen! Pelinhoitajat ohjaavat ja opastavat, rohkeasti kokeilemaan!

Tulevanakin viikonloppuna Bäkkäriltä löytyvä PIANOWAR muuten viihdytti viime viikolla poikkeuksellisesti viikonloppuöiden lisäksi tiistainakin ja yön tunteina pianohurjastelu sen kuin kiihtyi. Etenkin monelle tiistai-illan yritysvieraalle ja perjantain Turku Fashion –gaalaan saapuneelle PIANOWAR oli aivan uusi kokemus ja jätti pysyvän jäljen; tätä tullaan nauttimaan lisää! Olen aiemminkin kirjoittanut siitä, miten mahtavaa työtä pianomusiikin kannatuksen eteen PIANOWAR tekee, pianistien ja yleisön interaktiivinen hassuttelu kerää ympärilleen täysin uutta pianomusiikkiyleisöä. Moni on innostunut jopa kaivamaan naftaliinista vanhan sähköpianonsa tai vanhempien takkahuoneesta sen joskus kovin vastenmielisen pianon. Suurten Toivelaulukirjojen pop-, musikaali- ja rockbiisien lisäksi jotkut ovat innostuneet opettelmaan klassisempiakin teoksia uudestaan. Telkusta tuli taannoin huippuviulisti David Garretista kertova dokkari, joka esitteli tämän hyvin epätyypillisen virtuoosin musiikillista matkaa ihmelapsesta viulumusiikin uudelleen lämmittäjäksi. Klassisen musiikin konserttien järjestäjät ovat jo vuosia olleet huolissaan siitä, miten kävijämäärät saataisiin nousuun tai edes pysymään tasaisina. Klassisen musiikin maailma näyttäytyy yhä useammalle elitistisenä ja vieraana, täydellisyyttä soitollaan hipova Garret pyrkii murtamaan raja-aitoja tutustuttamalla nuorta sukupolvea viulumusiikkiin mm. upeilla rockklassikkosovituksillaan. Garret kiertää maailmaa soittamassa perinteisiä konserttoja isojen sinfoniaorkesterien kanssa, mutta rinnakkain kulkevat uuden sukupolven viulukonsertit. Garret esiintyy farkuissa ja t-paidassa ja hänen käsittelyssään viulumusiikki on oikeasti cool. Monet rockimman oven kautta klassisen musiikin maailmaan astuneet ovat innostuneet tutustumaan myös perinteisempiin teoksiin. David Garrett ja PIANOWAR ovat klassiselle musiikille vähän kuin Chris Angel taikuudelle – todellisia tajunnanräjäyttäjiä!

Mikaela

30.10.2011

Halloween-rekvisiittamme runsaus yllättää meidät joka ikinen vuosi. Somistelaatikoita on satoja, joten ymmärtänette sen, miten tärkeää on aina pakata rekvisiitat takaisin oikeisiin laatikoihinsa ja merkitä laatikot selkeästi. Tälläkin kertaa kahden yökerhomme somistusta suoritettiin kolmena päivänä normaalien, jokaviikkoisten duunien lisänä. Osa somisteista on koottavia ja suurin osa vaatii enemmän tai vähemmän erillistä kiinnittämistä. Tiettyjen koristeiden paikalleen saaminen vaatii kaksi asentajaa, sillä yhdet kädet eivät yksinkertaisesti riitä. Mutta urakka kannattaa, sillä lopputulos oli jälleen upea! Ensimmäiset Halloween-vieraamme saapuivat torstaina alkuillasta Vegasiin, seitsemisenkymmentä vaihto-opiskelijaa kera suomalaisten ESN-tutoriensa sitsasi ruoan & juoman voimalla kalman ja kurpitsojen keskellä vimmatusti aina kymmeneen saakka, jolloin sisään virtasi sadoittain kadotettuja sieluja eri muodoissaan. Kauhunhetket venyivät koko yön pituiseksi, sillä edes Lyni ei ollut säästunut kadotukselta: Kemistien järjestämä Kauhujen Kaljaviesti houkutteli paikalle jo kuolleiksi luultuja henkilöitä, Lady Gagan, muumion, suohirviöitä, kyöpelivuoren pahimpia loitsujen lukijoita ja hulluja tiedemiehiä kera epäonnistuneiden geenimuunteluotustensa. Halloweenin alla henkilökuntamme katosi mystisesti ja tilalle oli ilmaantunut väkeä suoraan manalasta ja painajaisista. Torstaihan ei riittänyt näille riivatuille, meininki jatkui yli viikonlopun. Perjantaina totesimme, että joku oli päättänyt pelotella kaikki asiakkaamme puolikuoliaiksi kutsumalla Vegasin 5-v syntymäpäiville mm. veret seisauttavia Voodoo-pappeja, ihmissyöjäzombeja, tappajaklovneja ja kaksi teletappia (scary as hell!).

Centrumin avajaisviikko koittaa vihdoin viimein. Posti asensi postilaatikkonsa Eerikinkadulle loppuviikosta ja uutta toimipistettä fiksailtiin kovaa vauhtia useampana päivänä. Dressmannilla huiskittiin koko viikonloppu myymäläsisustusta mallilleen ja Pure –kahvilakin valmistautui avajaisiin. Liikunta- ja hyvinvointikeskus Elixia naapurissamme starttasi meiningit lauantaina ja avajaispäivänä asiakkaat pääsivät testaamaan mm. uutta Cabaret Strip –tanssituntia, joka ammentaa inspiraatiota Nykin Broadwaylta, burleskin aistillisesta maailmasta ja Las Vegasin kabaree-esityksistä. Tiistain avajaispäivänä liikekeskuksen yritykset esittelevät tilojaan ja viralliset iltakekkerit järjestetään Vegasissa. Avajaisyöhön saapuu myös kansainvälisiä vieraita, Turun Kauppakorkeakoulun NESU eli Nordiska Ekonomi Studerandes Union tuo ulkomaiset vieraansa juhlimaan ja tutustumaan tiistaina Centrumin avajaisvieraita viihdyttävään, Euroopan ensimmäiseen PIANOWARiin.

Keskiviikon Turku Students HaalariSpecial palkitsee haalareissa saapujat (ja opiskelijakortin esittäjät) ilmaisella sisäänpääsyllä. Kuinka monessa paikassa haalareiden päällä pitämisestä muuten palkitaan? Monissa yökerhoissa ei edes opiskelijabileissä välttämättä saa olla haalareissa! Nopeimmat bilettäjät saavat lisäksi muikean haalarimerkin. Torstaina hurvitellaan kahdessa kerroksessa, Opexin Hyvä Meininki syntyy useista elementeistä (mm. hieno haalarimerkki!) ja yksi tämän kertaisista erityiselementeistä on 5-henkisen improryhmän show Atlantiksessa. Kandee olla ajoissa, ettei missaa teatteria! Suomen suurin IT-opiskelijatapahtuma, ATK-YTP & Synergia 2011, kerää Turkuun alan opiskelijat ympäri Suomenniemen ke & to. Torstaina tapahtumaosallistujat joutuvat IT-rääkki –nimiseen koitokseen ja tämän päätteeksi järkätään Vegasissa bileet, joista on vastuussa yksi koko tapahtumaa organisoineista yhdistyksistä, Asteriski ry. Mukaan järjestelyihin on koukattu tietotekniikkamaailman ulkopuolelta Kanta ry sekä Akateeminen Viiksiseura. Bileethän ovat tietenkin Viiksibileet kansainvälisen viiksikuukauden kunniaksi ja Dalín, Chaplinin, Zorron & Antero Mertarannan jalanjälkiin ovat tervetulleita niin viiksekkäät kuin viiksettömätkin. Erinäisiä viiksiteemaisia juttuja luvassa, joten viiksetönkin saattaa lähteä viiksekkäänä! Perjantaina Vegasiin rakentuu catwalk ja ohjelmassa perinteinen syystrendien esiinmarssi, muoti- ja viihdegaala Turku Fashion. Näe pikkujoulukauden parhaat asu tärpit, vapaa-ajan uutuudet ja nousevia viihdekykyjä! PIANOWAR hurmaa niin perjantaina kuin lauantainakin!

Mikaela

23.10.2011

Tenttiviikko, syysloma tai opetukseton viikko antoi monille mahdollisuuden hipsiä Eerikinkadulle viihtymään useanakin iltana. Vaikka tiistaiyönä puut taipuivat vaakasuoraan kaupunkia riepotelleen myrskytuulen voimasta, ei tämäkään säikäyttänyt Keittopäivään saapujia. Turku Students –keskiviikko haalarimerkkeineen, opiskelijabudjetille suotuisine ylläreineen ja City Karaoken vivahteineen keräsi Lyniin poikkitieteellisitä bileväkeä unohtamaan hetkeksi tenttikirjat, esseet, projektityöt, käännöslauseet ja laskutehtävät. Torstain Vähän Vinommat Liikennevalobileet by Anglica, Asteriski & Homoglobiini tarjosi bilettäjille tilaisuuden olla rohkeasti oma itsensä. Tykkääpä sitä sitten tytöistä, pojista tai molemmista, on se täysin ok sukupuolesta riippumatta! Viikonloppuna Vegasissa testattiin, miten PIANOWAR istuu Nevadaan, sillä Back Stagella vietettiin lauantaina erään jo vuosia asiakkaanmme viihtyneen vakkaripariskunnan hääjuhlan jatkoja. Jo Nevadan suunnitteluvaiheessa huomioitiin se, että silloin tällöin pianojen siirtämiselle saattaa tulla tarvetta ja nyt koitti ensimmäinen sellainen hetki. PIANOWAR -pianistimme kikkailivat Rooster’s Bath Housen korokkeella kuin kotonaan eli muikeastihan homma Nevadan puolellakin toimii! Muikeaa on myös se, että baarivastaavaamme Mimosa & Christian ovat saaneet työn ohella suorittamansa hotelli-, ravintola- ja suurtalousalan esimiehen erikoisammattitutkinnon päätökseen. Onnea! Jo valmiiksi monipuolisten ammattilaisten osaamista entisestään vahvistanut, käytännönläheinen oppisopimuskoulutus on todettu erinomaiseksi tavaksi kehittää erilaisia esimiestehtäviä hoitavaa henkilökuntaamme, aiemmin tutkinnon ovat suorittaneet ravintolapäällikkömme Jani & Marko ja tällä hetkellä tutkintoa suorittaa Olli.

Centrumin kiinteistön remontin alkuvaiheessa osa kiinteistön auki revityistä uumenista näytti erehdyttävästi zombie-leffan lavasteelle. Seinistä ja lattioista törrötti rautatankoja ja lekan runnomat betoniseinät hengittivät raskaasti kelmeän hehkulampun kajossa. Massiivisten liukuporraskuilujen kohdalta tiputus olisi ollut hengenvaarallinen ja vääriin johtoihin kajoamisesta olisi käristynyt kevätrullaksi. Seiniin punaisella spraymaalilla ruiskutetut, purkajille tarkoitetut ohjeet, varoitukset ja kiellot nostivat karmivuusastetta entisestään. Jos talon auki repiminen herätti elämänmuotoja, joita emme ehkä haluaisi koskaan tavata, lienevät ne liikenteessä tulevalla viikolla. Kanssabilettäjistään ei koskaan Halloween-viikolla siis tiedä, erään kauhuleffan nimestä tuttua ”anteeksi, hampaanne ovat niskassani” –kommenttia saattaa joutua käyttämään ihan muualla, kuin tanssilattialla hitaiden aikaan – yli-innokkaan tanssipartnerin kohdallakin kommentti kun voi toimia. Ekasta tentistään suoriutuneet medisiinarit saapuvat Lyniin maanantaina 22.00 alkaen, pikkulintujen mukaan ensimmäiseen tenttiin valmistautuminen on pitänyt jännityksen huipussaan ja aiheuttanut unettomia öitä lääkiksen ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Kun koitos on ohi, syytä chillailuun totisesti on! Eka Tentin Bileisiin sisäänpääsy on maksuton! Tiistain Keittopäivässä ja keskiviikon Turku Students –yössä lienevät ympärilläsi olevat ihmiset vielä ihan eläviä. Ja asiat jotakuinkin sitä, mille ne näyttävät. Ja sitten hypätäänkin Lynin & Vegasin kummitusjunan kyytiin, joka kuljettaa meitä kolme päivää halki kalman ja kauhujen.

Turun kaupungin, jos ei jopa koko Suomen, sekä lavasteiltaan että osallistujien pukeutumisen osalta näyttävin ja vaikuttavin Halloween spektaakkeli räjäyttää yökerhomme riivatuksi, adrenaliinin nostattavaksi mikrokosmokseksi. Henkilökuntamme on päätynyt torstai-iltaan mennessä zombiejoukkojen proteiinipirtelöön, hengissä säilyneet ovat muuttuneet pitkälti erilaisiksi turmion kätyreiksi, jotka piinaavat asiakkaita parhaansa mukaan. Toisaalta, jos vaikkapa anniskelua hoitava ihmissusi ja asiakkaaksi päätynyt tappaja-ankka tapaavat tiskillä, voi tilanne olla hyvinkin erikoislaatuinen – kuka pelkää ja ketä? Lynissä poikkitieteellinen Kauhujen Kaljaviesti by TYK tuo paikalle pimeyden valtakunnan asukkeja, kemistithän ovat omiaan mokaamaan kemiallisia kokeita ja sattumalta manaamaan esiin Frankensteinin hirviön tyyppisiä olioita. Samaan aikaan Vegas täyttyy kansainvälisestä kauhusta, ESN vaihto-opiskelijat ympäri maailmaa tuovat oman kulttuurinsa kauhukokemuksia varsin paranormaaleihin Halloween-bileisiin. Night Club Vegasin Halloween perjantaihin kuuluvat perinteisesti vuoden kamalimmat syntymäpäivät, viisivuotiaan kauhukammiomme synttäreille olemme kutsunueet vieraiksi kantikset, vakkarit ja yhteistyökumppanit klo 22.00-24.00 (Luojan tähden, paetkaa!), dresscodena Casual Halloween. Kevennetty dresscode ei estä villiintymästä täysin, sillä Halloween on aikuisemmankin asiakaskuntamme keskimääräistä näyttävämpään teemapukeutumiseen innostava tapahtuma, tsekkaa kuvia edellisvuosilta Lynin kuvagalleriasta! Nevadan pikkukaupungissa karjapaimenten rauhattomat henget kietovat kätensä juhlijoiden ympärille, PIANOWARin pianistit tekevät parhaansa karkoittaakseen räyhähenkiä ja mullan alta nousseen dj:n musiikki saa kaikkein synkimmätkin yön oliot transsiin. Lynin perjantaikauhuihin ja lauantain piinaan pääsee jonon ohi, kunhan pukeutuu Halloween-teemalla. Samaa pirullista periaatetta noudatetaan Vegasinkin yössä. Kukapa ei tahtoisi mahdollisimman nopeasti noitien, hirviöiden, zombien, muumioiden ja muiden kadotettujen sielujen keskelle? Lauantaina tätä suurpiinaa jatketaan aina aamu viiteen, sillä talviaikaan astuttaessa kelloja siirretään tunti eteenpäin! Vinkki: hae hyvissä ajoin käteistä automaatilta, sillä kellojen siirtoöinä maksukorttijärjestelmillä on tapana takkuilla meistä riippumatta!

Mikaela

16.10.2011

Deltan ikiklassikko, Kaljaviesti, näkyi kaupungilla keskiviikkona jo alkuillasta. Avaruuden eri kolkkien edustajat, merirosvot, satuhahmot ja tarkemmin määrittelemättömät hahmot liikkuivat joukkueina ristiin rastiin pimenevässä illassa suorittaen jos jonkin sorttisia tehtäviä. Kaljaviesti palkitsi sekä parhaiten pukeutuneet joukkueet että tehtävistä mainioimmin ja parhaalla keskiarvolla suoriutuneet. Torstaina juhlittiin restonomiyhdistys Tuore ry:n kahdeksanvuotista taivalta lastenjuhlateemalla, oranssihaalariset olivat kehitelleet ohjelmaksi mm. aarteenmetsästyksen, Atlantiksen karkkitarjoilun harvennuksen, tenavatähti karaokekisan ja sen sellaista. Allekirjoittanut on tavattoman huolissaan siitä, että restonomikoulutus on Turussa uhattuna, kun AMK:n aloituspaikkoja leikataan isolla kädellä. Opetus- ja kulttuuriministeriön suunnitelmissa on lopettaa Turusta korkeakoulutasoinen hotelli-, ravintola-, matkailu-, kokous- ja toimitila-alan koulutus eli palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma, vaikka työllistymisaste valmistuneilla on ollut erinomainen. Olen itse kyseisen koulutusohjelman kasvatti ihka ensimmäiseltä vuosikurssilta ja esimies- ja asiantuntijatehtäviin tai yrittäjäksi halajavalle koulutus antaa mainiot eväät. Edellä mainituille, kansainvälisille ja kehittyville aloille koulutusohjelman kautta saadaan monipuolista ja paljon kaivattua näkemystä & osaamista, jota pelkkä näiden alojen ammatillinen peruskoulutus ei mitenkään pysty antamaan. Liiketoimintaosaamisen, projektihallinnan, verkostoitumisen ja palveluiden tuotekehityksen saralla esimerkiksi suomalainen ravintola-ala on osin hyvinkin lapsenkengissä ja/tai tuuliajolla, lopettamalla restonomikoulutus Turusta ei siis edistetä mitään vaan astutaan askel taakse päin.

Kansainvälisessä ravintolamaailmassa yksi vuoden suurimpia, ympäri maailmaa juhlittavia festivaaleja on Oktoberfest. Munchenissä kolmiviikkoinen tapahtuma hurviteltiin syyskuun lopussa ja lokakuun eka viikolla, me jatkoimme festariaikaa vielä viikolla ja kolmipäiväisen olutjuhlamme starttasivat Germanica & Kääntöpiiri torstaina – perjantaina & lauantaina oluttupatunnelmiin pääsivät myös viikonloppuasiakkaamme. Perinteisesti Oktoberfestimme on ollut täynnä pieniä yksityiskohtia, jaamme nopeimmille alppihattuja, koristelemme runsaskätisesti ja esimerkiksi pretzel-rinkelit ovat aina kuuluneet tarjoiluun asiakkaidemme iloksi. Koimme Pekan kanssa hämmentäviä hetkiä Lidl-ketjun myymälässä näitä pretzeleitä ostaessamme, sillä meille ei suostuttu myymään pikkurinkeleitä yhtä laatikkoa eli 24 pussia enempää. Kassajonoista meitä tuijotti kymmeniä silmäpareja ja yritimme selittää mekkalan nostaneelle myyjälle, että snäksit ovat asiakastarjoiluna yökerhossamme kolmena iltana, emme ole aikuisten oikeasti aikeissa ruveta pretzelien jälleenmyyjiksi. Yhtä hyvin kyseessä voisi olla kotonamme vaikka pihajuhlat, joihin olimme snäksejä ostamassa. Myyjän mukaan hänestä olisi kuitenkin arvelluttavaa myydä 48 pussia meille (hän käytti ilmaisua ”tulkinnanavarainen asia”) ja sitä paitsi muille asiakkaille joutuisi sitten pian myymään ei oota. Sakasalaisketjun Oktoberfest teemaviikot ovat kylläkin jo ohitse eli kyseessä ei enää ollut mikään erikoistuote edes hinnaltaan tai tuote, jossa olisi määrätty erikseen, montako kappaletta tuotetta kullekin kuluttajalle voidaan myydä. Kyseessä on ensimmäinen saksalainen kauppaketju, jota ei kiinnostanut hyvä myynti – tärkeämpää oli päästä pitämäään show ja nolaamaan asiakkaat kovaäänisesti. Takanamme jonossa olleet asiakkaat pitivät myyjän käytöstä käsittämättömänä, mutta mukaamme tosiaan saimme vain ne 24 pussia pretzeleitä. Soitimme kauppaketjun palautepuhelimeen ja tiedustelimme heidän kantaansa ja me nyt sitten tosiaan olimme riittävän epäilyttäviä heidänkin mielestään – eihän sitä tiedä missä me niitä pretzeleitä vielä myisimme! No niinpä. Jos olet pitämässä vaikka isot synttärit tai häät, kannattaa suunnata kauppaan, joka taatusti myy ne tuotteet, jotka olet kärryysi kerännyt.

Tulevalla viikolla monet opinahjot ovat opetuksettomalla linjalla, syyslomailu is the name of the game. Tiistaina viikko pyöräytetään käyntiin Keittopäivän Kujeilla ja bilesääennuste loppuviikoksi lupaa villiä hummailua. Keskiviikon Turku Students: Syysloma Special kutsuu nauttimaan ansaitusta syyslomailusta, opiskelijakortilla ja haalareihin pukeutumalla takaa itselleen maksuttoman sisäänpääsyn. Nopeimmat saavat muikean haalarimerkin! Torstain Liikennevalobileet poikkeavat totutusta siinä mielessä, että suvaitsevaisuuden asialla olevat Vähän Vinommat Liikennevalobileet järjestävät yliopiston yhdistykset Anglica, Asteriski sekä Homoglobiini. Perinteisten vihreä (vapaa), keltainen (ehkä) ja punainen (varattu) värikoodien lisäksi bilettäjät saavat erinäisiä viestintävälineitä, joiden avulla kanssabilettäjät tietävät, etsitäänkö tässä nyt sitten naisseuraa, miesseuraa vai kumpaa tahansa. Värikoodien kantaminen ei ole mitenkään pakollista, mutta helpottaa bilettäjien keskinäistä analysointia. Atlantiksessa kiekutaan City Karaokessa ja tanssilattialla jamitellaan aina aamun tunteihin! Kiinteistömme remontissa ollaan jo melkoisen lähellä loppusuoraa ja jotain uutta otetaan käyttöön joka viikko: olettehan huomanneet, että Eerikinkadulle, hieman ennen Vegasin ulko-ovia, on vihdoin ilmestynyt kaksi pankkiautomaattia iltaelämänne tarpeita helpottamaan!

Mikaela

09.10.2011

Maaliskuun alussa, vuonna 1860, Alta California –sanomalehden sivuilta saattoi löytää seuraavanlaisen työpaikkailmoituksen: ”Wanted: young, skinny wiry fellows. Not over 18. Must be expert riders, willing to risk death daily. Orphans preferred. Wages 25 dollars per week.” Ilmoituksella etsittiin postin kuljettajia 1960 mailin eli 3154 kilometrin pituiselle Pony Express –postireitille Missourin ja Kalifornian välille. Näiden ja muiden villin lännen legendojen jalanjäljissä biletettiin keskiviikkona Palapelibilesaagan ensimmäinen osa. Nevadan pikkukaupunki täyttyi countrymusan maailmaan ihastuneista. Lynin Preerialla kisailtiin mm. ilmarodeon mestaruudesta, kaupungin nopeimman vetäjän tittelistä sekä Vasikkaneidin kesytyksestä. Saluunapianistimme takoivat PIANOWARia Back Stagella ja Atlantiksessa ulvottiin kuuta kilpaa preerian susien kanssa City Karaokessa. Jesse Jameksen, Buffalo Billin ja Anne Oakleyn maailmasta loikattiin liike-elämän etiketin maailmaan torstaina. ALV 9.0 bileissä hurviteltiin business dress coden alla Lynissä ja Vegasissa, haalarimerkkikin oli krakan mallinen ja illan liveskabassa metsästettiin solmioita. Ennen bileiden alkua rautaisannoksen etikettisäännöistä saivat ne 77 onnellista Traden ja Turun Seudun Tradenomien jäsentä, jotka olivat mahtuneet mukaan armoitetun tapakouluttaja Mikael Miikkolan etikettikiemuraopetukseen.

Tuleva viikko on sekin täynnä opiskelijabilehubaa monissa eri sävyissä. Tiistain Keittopäivä hemmottelee Isoin Kujein ja siitä onkin hyvä hypähtää Oktoberfest lämppäriyöhön eli Deltan huiseihin Kaljaviestin jatkokekkereihin keskiviikolle. Ennakkotietojen mukaan rastikierros tulee olemaan ennenkokemattoman hauska ja loppubileisiin saapuvat viestikapulan viejien lisäksi tietenkin sadat muutkin mallasjuomateemaisen bilekonseptin ystävät. Sadonkorjuujuhla Oktoberfest starttaa torstaina, kolmipäiväisen saksalaistyyppisen festivaalin ekasta yöstä vastaavat luonnollisesti Germanica ry sekä Kääntöpiiri ry. Alppihattuja, Pikku-Heidi asuja, saksalaista bilemusaa, juomalauluja PIANOWARissa, upeat koristelut ja yhtä sun toista hyvinkin autenttiselle tuntuvaa Oktoberhurvittelua tiedossa. Henkseleissä ja Dirndl –asussa pääsee muuten sisään edukkaammin ja haalarimerkkejä jaossa nopeimmille polkkaamaan kirmaaville! Samaan aikaan Lynissä vietetään todella Tuoretta lastenjuhlaa, sillä Tuore on tullut tokaluokkalaisen ikään. Kasisynttäreillä nopeimmat saavat haalarimerkin, yökerhon uumenista etsitään aarretta, Atlantiksessa herkutellaan hammaspeikosta välittämättä synttäritarjoomuksilla ja osallistutaan Tuore Tenavatähti –karaokekisaan. Synttärien seremoniamestarien mukaan luvassa lienee myös jokaista ilahduttavilla palkinnoilla ryyditettyjä kilpailuja. Kehityspsykologian mukaan kahdeksan vuotias osaa jo ottaa toiset huomioon, joten näissä bileissä vieraillakin on kivaa : )

Joulu Sinkkukinkkubileineen on täällä ihan kohta. Ennen sitä koittaa kuitenkin kimmeltävä Pikkujoulukausi, jonka aikana me ojennamme auttavan kätemme lukemattomille pienille ja isoille juhlatuulella oleville ryhmille. Tahdomme jälleen tehdä Pikkujouluajasta helposti sulavan ja mahdollisimman vähän päänsärkyä suunnittelujen osalta aiheuttavan. Tänä vuonna Pikkujouluja juhlitaan Night Club Vegasissa perjantaista 11.11 lauantaihin 17.12, perjantaisin ja lauantaisin. Tuo yrityksesi, yhdistyksesi tai kaveriporukkasi Night Club Vegasiin viettämään Pikkujouluja ja nauttimaan hilpeästä illasta hyvässä seurassa Turun tyyllikkäimmässä Yökerhossa! Mikäli Työpaikkasi ei tänä vuonna Lamaan vedoten järjestä pikkujouluja, voit nyt silti koota työporukan kasaan ja tulla viettämään Vegasiin omia pikkujouluja. ME tarjoamme ilmaisen sisäänpääsyn ja Pöytävarauksen näiden yritysten työporukoiden pikkujouluihin. Soita 02-2322 111 Otamme vastaan myös pöytävarauksia.

Mikaela

02.10.2011

Ilman sinnikkäästi maaseutua sivistäneitä opettajia olisimme edelleen metsäläiskansaa. Suomessa etenkin maaseudun lapsukaiset saivat 1600-luvulta aina 1900-luvun alkuvuosiin saakka opetusta pitkälti kierokoulun kautta. Opettaja siis kierteli kylissä ja opetti milloin missäkin kylän rakennuksessa sitä sun tätä. Esimerkiksi kievarissa saatettiin tuolloin antaa opetusta kylän lapsille. Opettaja oli usein kylän ainoa luku- ja kirjoitustaitoinen aikuinen. Sivistymättömät vanhemmat pitivät kiertokoulua lapsilleenkin riittävänä opetuksena, vaikka sen kautta ei välttämättä irronnut kummoistakaan luku- tai laskutaitoa. Kansakouluja toki perustettiin jonkin verran jo 1850-luvulla, mutta maanviljelysyhteiskunnassa tuolloin nelivuotisen kansakoulun uskottiin tekevän lapsista laiskoja. Etenkin maaseudulla ruumiillisen työn katsottiin olevan kirjaviisauden keräämistä tärkeämpää. Niinpä kouluja ei noussut kuin sieniä sateella. Opettajilla oli kuitenkin monia syitä saada maaseutu sivistymään ja yksi oli se, etteivät opettajat olleet äänioikeutettuja sääty-yhteiskunnassa. Opet tiesivät, että vain sivistämällä kansaa voitaisiin viedä läpi yleinen äänioikeus ja näin parantaa myös opettajien asemaa. Näiden sittemmin kansakoulujärjestelmän koko maan kattavaksi saaneiden, sitkeiden tyyppien jalanjäljissä tallaajien tahtiin biletettiin Lynissä keskiviikkona – Kostajaisissa eka vuosikurssi kosti kaikki Kastajaisissa kokemansa koiruudet vanhemmille vuosikursseille.

Girl Power oli huikea tyttöenergian voimannäyte. Kahteen kerrokseen mahtui torstaina tuhat ja yksi tarinaa – hassuilla hatuilla ja ilman. Vegasin Girl Talk Back Stagella keräsi viitisenkymmentä ennakkoon ilmoittautunutta tytsyä kuulemaan meikeistä, kampausnikseistä, seksileluista ja muista nykynaiselle tärkeistä aiheista. Lynissä saatiin kicksejä lattarimeiningistä, Elixian kuubalaisopettaja Raynier Gomez sai lanteet liikenteeseen ja mikä erikoisinta, reggaetonin & salsan askelten opettelijoista ehkä kolmannes oli kundeja! Lynissä pääsi teettämään itselleen myös kasvomaalauksia. PIANOWARissa Bäkkärillä jengiä riemastutti pianistitrio Eve, Tomi ja Seppo. Atlantiksen karaokea isännöi pitkästä aikaa oma Elviksemme A-P. Vegasin stagella bändimeininkiään esitteli hesalaisopiskelijoista koostuva Joy Joy. Girl Power ylitti kaikilla tavoin itsensä, aivan mahtavaa Esteri, Tuore, TSTS, TOM & Sykli!

Antiikin Roomassa lokakuu oli onnellinen kuukausi sotilaiden vaimoille, sillä tuolloin armeija marssi takaisin kotiin talvikuukausiksi. Lokakuu oli – ja on edelleen- myös sadonkorjuun aikaa, sillä viimeistään lokakuun loppuun mennessä mehukkaat, kesäauringon kypsyttämät viinirypäleet korjattiin huolellisesti köynnöksistään, puristettiin mehuksi ja pantiin käymään viiniksi. Meidän lokakuumme ekat opiskelijabileet hurvitellaan Lynissä ja Vegasissa Wild West meiningeillä keskiviikkona. Eeppisten Palapelibileiden neliosaisen, maailman ympäri bilettäjät vievän bilesarjan eka osa huokuu preerioiden ja aavekaupunkien mystisyyttä haalarimerkkiä myöden. Teemapukeutuminen suotavaa. Countrymusamekka näissä bileissä on tietenkin Nevada, jossa pääsee virittäytymään oikealle taajuudelle heti kympiltä. Karaokea, PIANOWARia, aarteenmetsästystä… Come’n see! Torstaina bileilee 15-vuotta tänä vuonna täyttävä Trade ry, jonka ALV 9.0 –zembaloiden dresscode on business. Ovet avautuvat kaikelle kansalle kympiltä, jo ennen sitä tradelaiset tuunaavat itsensä ALV-meininkeihin etikettikoulutuksessa Vegasissa. Kuka kulkee ovesta ensin? Missä järjestyksessä haarukoita käytetään? Koska sen krakan voi löysätä? Näistäkin bileistä löydät ohjelmaa kahdesta kerroksesta, hubaa!

Mikaela

25.09.2011

Edelleen meneillään olevan Euroopan Vapaaehtoistoiminnan vuoden aikana Suomessakin on pyritty tuomaan esiin vapaaehtoistoiminnan yhteiskunnallista ja sosiaalista merkitystä sekä lisämään sen arvostusta. Monet tärkeät ja hienot asiat jäisivät toteuttamatta ilman innokkaita vapaaehtoisia. Joku harrastaa pelastuspalvelutoimintaa ja on vapaapalokuntalainen, toinen toimii nuokkarivapaaehtoisena, kolmas harrastaa palkatonta festarinakitettavana toimimista ja osallistuu niittyjen kunnostustalkoisiin sekä linnunpönttöjen siivouskamppiksiin. Lynin ja Vegasin poppoossa, itseni mukaan lukien, on useita vapaaehtoistyön ja yhdistysmaailman konkareita. Siksipä osaamme arvostaa niitä satoja kanssamme yhteistyötä tekevien ainejärjestöjen ja opiskelijayhdistysten vapaaehtoisia, jotka osallistuvat opiskelijakuntansa yhteisen hyvän toteuttamiseen ja mahdollistavat mielettömän hienoja juttuja. Enkä siis tarkoita ainoastaan bileiden järkkäilyä, vaan kaikkea sitä, mitä yhdistysaktiivit jäsenistönsä hyväksi omalla ajallaan tekevät. Vapaaehtoistoimija tietää, ettei kaikkea maailmassa voi tai tarvitse mitata rahassa. Onnistumisista ja yhdessä tekemisestä syntyvän hyvän fiiliksen lisäksi yhdistystoiminta nimittäin opettaa erilaisia taitoja vähän niin kuin vahingossa. Esimerkiksi keskiviikkona fuksisitsit ja niiden Sharp Dressed Lex -kekkerit järjestäneet oikeustieteen opiskelijat (tylikästä, tyylikästä!!) sekä torstain huiman Showtime! –bilejärkäleen Lyniin & Vegasiin onnistuneesti rakentaneet medisiinarit (sama käsi voi pidellä vakuuttavasti kirurginveistä ja mikrofonia, sama tyyppi voi vetää stand-uppia ja munkkilatinaa) sanoivat aikaa usein paljonkin vievän yhdistystoiminnan antavan enemmän kuin ottavan ja suosittelivat kaikkia kokeilemaan vapaaehtoistoimintaa jossain muodossa!

Viikonloppuna kuuliin uniikkeja selityksiä sille, miksi yö kannatti viettää heti avaamishetkestä mahdollisimman lähelle sulkemisaikaa yökerhoissamme. Perjantain ja lauantain välisenä yönä alavilla mailla olisi saattanut saada niskaansa NASA:n avaruusromua, joten sisätiloissa oleilu oli varma valinta. Siis vaikka satelliitin palasten ei missään ennusteissa arveltu tippuvan Suomeen. Lauantaina yökerhoilu toimi kuulemma turvallisena vaihtoehtona metsässä haahuilulle (miksi sitä metsässä öisin haahuilisi?) etenkin, mikäli ei omista punaisia vaatteita. Hirvenmetsästyskausi starttasi ja uutisten mukaan jopa 100 000 suomalaista heiluu lauantaista alkaen lepikössä sarvipäitä kyttäämässä (öisinkinkö?). Tulevalla viikolla avaruusromun, hirvenmetsästyksen ja muiden universumin tiellesi ehkä asettamien haasteiden alta suojaan pääsee tiistaista alken, Keittopäivän kujeet eivät voi olla riemastuttamatta.

Keskiviikkona biletetään opettajien johdolla, tai ainakin tulevien sellaisten. Kostajaiset by Opexin eka vuoden opettajaopiskelijat osoittaa, että nykyopettajat ovat hauskoja ja iloluonteisia. Nämä kaksi asiaa eivät sulje pois sitä, että auktoriteettia luokan edessä löytyy ja hommat hoituu jämptisti. Kasvattajan ei tarvitse olla legendaarinen tyranni – niistäkin on kokemusta. Ala-asteikäisenä minulla oli vielä vanhan kansakouluopettajamentaliteetin omaavia opettajia, joista osa viimeisinä virkavuosinaan oli muuttunut jo kärsimättömiksi ja kärttyisiksi. Vanhan koulurakennuksen betonisilla käytävillä kaikui päivittäin jonkun nutturansa liian tiukalle vetäneen kansankynttilän tai metelöiviin pojankoltiaisiin hermostuneen miesopettajan sättivä ääni. Säilyköön näiden tulevien opettajien innostus valitsemaansa alaa kohtaan ja älköön he milloinkaan unohtako, että lapset on aina lapsia! Ja hei tytöt on aina tyttöjä – torstaina Girl Power tykittää tehotyttöenergialla luulot pois naisosaamisen epäilijöiltä. TSTS, Esteri, Tuore, Sykli ja TOM Turun Ammattikorkeakoulusta ovat naispainoitteisia yhdistyksiä, jotka Lynin ja Vegasin megabileissä tuovat teille mm. Joy-Joy –bilebändin ja PIANOWARin Vegasiin ja Lynin stagelle Elixian mieskomistuksen opettamaan hoteimpia tanssiaskelia, joilla lantio lähtee liikkeelle! Hattusivujuonne kannustaa asustamaan pääkopan päähineellä, sillä paras hattu palkitaan!

Mikaela

19.09.2011

Tiistain kastetilaisuudesta vastasi Katko ry, Kastajaiset liittivät uudet opiskelijat osaksi opiskelijayhteisöä. Traditioiden maailmassa tärkeitä ovat myös sitsit, P-klubilaisten syksyn toisten sitseilyiden jatkobiletys hoitui Lynissä. Keskiviikko oli kuin sadusta konsanaan, sillä Lynissä kuuli enemmän vieraita kieliä, kuin kumpaakaan kotimaista. Siitä pitivät huolen sadat vaihto-opiskelijat. Satuhahmojen ja myyttien maailmasta asuinnoitusta ammentanut ESN-bileväki höpötti International Fairy Tale Partyissä englantia, espanjaa, portugalia, italiaa, ranskaa, kiinaa, japania, venäjää ja lukuisia muita kieliä. Elekieli ja the international language of love näyttivät nekin toimivan ; ) Tämä poppoo rakastaa tanssilattiaa ja bileet dj:mme tiukassa hittitykityksessä olivat aika mielettömät! Opexin Kastajaisissa Vegasissa oltiin sielläkin liekeissä tanssilattialla, mutta nämä luokkahuoneiden tulevat valtiaat tykkäävät esiintyä ja karaokessa kuultiinkin hyvin säväyttävää settiä. Näille opeille ainakin mä veisin joka päivä omenan! Vaikka torstaina taivas näytti repaleisen harmaalle, kurjalle ja sateiselle, eivät insinöörit ja hoitsut olleet moisen pikkusivuseikan antaneet itseään haitata. Tursajaisten ”Base Camp 2011” oli pystytetty silminnäkijöiden mukaan Lynin ja Vegasin edustalle jo pian kasin jälkeen illalla, kympiltä alkavia bileitä etkoiltiin yhteislaulun ja tanssahtelun merkeissä. Meidän yhdeksältä töihin saapuessamme porukkaa oli himoittua Tursajaismerkkiä jonottamassa ja vuoden massiivisimpien bileiden kastiin kuuluvia kemuja odottelemassa jo vinopino violettien ja keltaisten haalareiden haltijoita. Ja olipa joukossa paljon muitakin värejä, tätä tapahtumaa ei sovi jättää väliin! Jo valmistuneitakin Tursajaiskonkareita näkyi viilettämässä pitkin yökerhomaailmaamme, nostalgiafiilistely valatilaisuudessa puoliltaöin kuului kaikkien haastattelemieni tyyppien yön ohjelmaan. Henkilökuntamme antoi jälleen vilpittömästi täydet pointsit Tursajaisväelle fiksusta käytöksestä ja upean lämpimästä, hyväntuulisesta tunnelmasta. Ei ole ihme, että tämä tapahtuma on koettava aina vain uudestaan!

Välillä olisi hauska pelata ”yökerhossa puhutaan” –bingoa, jonka ruudukoissa teemat vaihtuisivat viikottain. Tällä viikolla tarkkakorvainen olisi saanut bingon nopeasti kasaan mm. seuraavilla, usein toistuvilla keskustelunaiheilla: Victorian ja Danielin vierailu. Big Brother. Syksyn YO-kirjoitukset. Syksyn muoti. Vesisade. Seksi. En ole pelannut moista baaribingoa, mutta hauskaahan moinen olisi, jos hetkittäin jostain kuuluisi ”Bingo!”. Perjantaina Vegasissa vietettiin tradenomiopiskelijoiden yhdistyksen, Traden, 15-v vuosijuhlan jatkoja. Pitkäaikainen yhteistyökumppanimme ansaitsi valtaisat onnittelut, sillä toiminta on ollut juuri sellaista, kuin opiskelijayhdistyksessä kuuluukin: tehdään asioita jäsenistön hyväksi, pidetään hauskaa, vaalitaan perinteitä, kehitetään uusia idiksiä ja ollaan halukkaita kehittymään niin yhdistyksenä kuin yksittäisinä toimijoinakin. Iso käsi Trade ja huisit onnittelut! Lauantaina PIANOWARissa debytoi pianosodan historian ihka ensimmäinen naispianisti, joka päätyi porukkaan haastaessaan pianistimme Tursajaisyössä ja vakuutti sekä pianistit, yleisönsä että meidät: tässä mimmissä on potentiaalia! Sattumalta Eveliina on torstaina pianoja meillä takoneen pianistimme Mikan (Mika on myös musaope) entinen oppilas eli kehut tulivat kokemuksesta! Go girl, go!

Varhain sunnuntaina startataan erinäisiä Lynin remontti- ja huoltotoimenpiteitä, jotka saatiin nerokkaasti yhdistettyä tiettyjen koko kiinteistön peruskorjauksen sähkö- ja ilmastointia ajantasaistavien operaatioiden yhteyteen. Näin ollen Keittopäivä tiistaina kujeillaan Vegasissa. Remppa valmistuu torstaina eli myös keskiviikon Sharp Dressed LEX –biletys sijoittuu Vegasin yöhön. Ykkösiin pukeutuneista oikeustieteilijöistä osa on viettänyt alkuiltansa fuksien suurilla sitseillä ja jatkobileisiin saapuvat myös vanhemmat opiskelijat. Dresscode ”Puku” tarkoittaa siis tummaa pukua ja naisilla tilaisuuteen sopivaa, tyylikästä asua (jatkobileissä ei pakollinen, mutta bileiden teemaan sopiva). Krakan höllennys ei ole Sharp Dressed LEX bileissä kiellettyä, rentoutumista voi harjoittaa tanssilattialla jamitellen, pelipöydissä hurvitellen sekä Back Stagella karaokea laulaen. Torstain bileitä emännöivät & isännöivät lääkiksen tutorit, Showtime! – on näytelmäpätkineen näytön paikka uusien opiskelijoiden pienryhmille. Nämä bileet tarvitsevat onnistuakseen käyttöönsä koko yökerhomaailmamme eli Lynissä ja Vegasiss on meininkiä kerrakseen. Syksyn viimeisen Sing’n Travel karaoken (viimeiset 15 risteilyä siis jaossa!) löydätte poikkeuksellisesti Back Stagelta, sillä Lynissä nähdään teatteria kerrakseen. Näyttelevät lääkärit ovat pop!

Mikaela

11.09.2011

On erikoista, millaisia asioita ihmismieli säilöö sellaisessa muodossa, että vuosien päästäkin muistot ovat melko kirkkaita. Ymmärrettävästi oman elämän huippuhetket jäävät mieleen. Perjantaina eräs asiakkaamme muisteli hetkeä, jolloin tapasi miehensä. Siitä on yli kaksitoista vuotta ja tyttökolmikko istui Lynin pääsalin autonperästä tehdyllä sohvalla. Viereisen pöydän kundipoppoo nauratti kahta tyttölapsista tuhmilla vitseillä ja julkkisimitaatioilla, mutta yksi pojista ja tämä hänen nykyinen puolisonsa eivät saaneet silmiään irti toisistaan ja halusivat tietää toisistaan kaiken. On aika onnekasta, että aivot suodattavat joitain ikäviä, inhottavia, surullisia ja noloja muistoja kadoksiin ja huolehtivat onnellisista. Aivojamme kuormitetaan uutistulvalla, josta muistiin jää huomattavasti vähemmän, kuin ala-asteen historian tunneilta. Vain harvojen maailmanhistorian tapahtuman kohdalla voin sanoa muistavani, missä olen niiden tapahtuessa ollut. Kun Kennedy ammuttiin tai Elvis kuoli, en ollut edes syntynyt. Mutta tasan kymmenen vuotta sitten yhdestoista syyskuuta olin järjestämäni markkinointikoulutussarjan koulutuspäivässä Turussa. Iltapäivällä kävin kahvitauolla ja hotelliaulan televisiosta näkyi epätodellinen livekuva siitä, miten World Trade Center New Yorkissa liekehti. Sittemminhän kyseistä tapahtumaa ei ole kenenkään tiedotusvälineitä seuraavan annettu unohtaa. Meidän oma elävä, allekirjoittaneen ylläpitämä arkistomme kertoo onneksi yleensä iloisemmista asioista, Diary on säilönyt yhteisöllisenä muistinamme jokaisen viikon tammikuusta 2006!

Viime viikostakin jäi hauskoja muistoja. Jo ilta yhdeksältä keskiviikkona oli Lynin eteen pystytetty Biosfäärin Base Camp – suomeksi siis joukko erittäin innokkaita bilettäjiä odotti ovien avautumista. Biolojen insinööreiksi tähtäävät Elban reippaat ja riehakkaat seikkailijat uhmasivat sateessa vaanivaa, viidakkokommando –henkeen pukeutunutta matopartiota ja suoriutuivat Biosfäärin rastikierrokselta Lyniin loppubileisiin. Rohkeudestaan joukkueet palkittiin mm. 5th of April –bilebändin keikalla, karaokella ja tietenkin palkintojenjaolla. Omat koitoksensa oli loihtinut Index, jonka Vegasissa järjestetty vauhdikas Kastajaisilta keräsi saman katon alle satoja juuri opintonsa aloittaneita ja jo opinnoissaan pidemmälle päässeitä yhteiskunta- ja kasvatustieteilijöitä. Torstaina korkattiin Turun Insinööriopiskelijoiden uusi bilekonsepti TradiTIO eli vanhan kansan bileet. Näissä inssien pykäämissä retroilubileissä olisi saanut sisäänpääsynsä maksaa myös markoilla, rahaahan sekin on. Kyse ei suinkaan ole eläkeläistansseista, kuten viimeistään torstaiyönä saimme huomata, vaan setti oli AMK:n Keltanokkayön tapahtuma varttuneemmalle opiskelijaporukalle. Olipa jammailemaan saapunut jokunen jo valmistunutkin tuttu tyyppi ihan noin niin kuin nostalgiamielessä!

Alkavan viikon bilekartta on monipuolinen ja geimit alkavat jo tiistaina. Katko ry eli kasvatustieteen, aikuiskasvatustieteen & erityispedagogiikan opiskelijoiden ainejärjestö viettää Lynissä tiistaina Kastajaisiaan ja samaiseen yöhön kirmaavat myös mm. P-Klubin sitsien jatkoilijat. Keskiviikkona Marilynissä sukelletaan kansainväliseen satujen, legendojen, tarujen ja sen sellaisten maailmaan. ESN Uni järjestää tuolloin kaikille kaupunkiimme ympäri maailmaa saapuneille vaihtareille joka vuotiset International Fairytale Partyt, joissa satuhahmopukujen kirjo on aina mahtava. Kaikkia naamiaisasuja ei tarvitse ostaa kaupasta, tämä porukka osaa loihtia asuja jokakodin tarveaineista. Folio, wc-paperirullat, pahvilaatikot, verhot ja jätesäkit ovat kovaa valuuttaa näiden vaatturien käsissä. Vaihtarit osaavat myös ottaa ilon irti biletyksestä, tule testaamaan kielitaitoasi ja tutustumaan kansainväliseen vaihto-opiskelijaporukkaan! Näet myös, mihin satuihin henkilökuntamme samaistuu. Vegasissa Kastajaisiaan viettävät opeopiskelijat, poikkeuksellisesti löydät karaoken keskiviikkona Back Stagelta! Torstain Tursajaiset, nuo megalomaaniset inssien ja hoitsujen kokoontumisajot, levittävät lonkeronsa Lyniin ja Vegasiin kympistä alkaen. Himoittu haalarimerkki ja muistijäljen jättävä valatilaisuus, karaoke & PIANOWAR houkuttelevat paikalle huimat määrät hyväntuulista juhlakansaa. Hopiti hop Eerikinkadulle! Lopuksi nettihubaa: Taannoin Vegasissa juhlittiin Tauskin ja Hennan häitä, joiden lämmintä fiilistä pääsee nyt todistamaan Hymy-lehden nettisivujen videokoosteen kautta www.hymy.fi

Mikaela

04.09.2011

New Yorkin puisto-osasto ja viranomaiset ovat hädissään puistoista ruoka-aineksia hamstraavien asukkaiden lisääntyvän joukon takia. Sieniä, villiyrttejä, marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, puiden versoja, lehtiä, salaattiin kelpaavia kukkia keräilevät ja puistolammista kaloja sekä kilpikonnia kalastelevat muutkin, kuin oikeasti rahattomat ihmiset. Osa keräilijäelämän viettäjistä on aivan mainiosti toimeen tulevia hipstereitä, joista on trendikästä syödä tuoretta, itse poimittua lähiruokaa. Joukossa hääräävät myös sellaiset raaka-aineita kotikeittiön tarpeisiin keräävät tyypit, jotka eivät vain usko ruoasta maksamiseen. Ilmiö ei ole suinkaan uusi – Suomestakin löytyy jokamiehenoikeutemme nojalla julkisista kaupunkitiloista hedelmiä, marjoja & pähkinöitä keräileviä kaupunkilaisia. Isossa Ompussa puistoruokakeräily vaan on riistäytynyt käsistä. Eri sorttista puistoelämää viettivät maanantaina Kupittaan puistossa Elba ry:n tyypit, nuo vekkulit bioalojen insinööriraakileet. Jonkin tyyppisen sateettoman vyöhykkeen tavattoman vetisestä alkuillasta bonganneet kisailijat säilyivät kuulemma koko Olympialaissessioinnin ajan täysin kuivin jaloin ja jatkoille Lyniin hipsittiin mitalit kaulassa kilisten.

Keskiviikkopäivää vietin ICT-talolla RSGT-tapahtumassa, uusille korkeakouluopiskelijoille vuosittain järjestettävä tapahtuma on täynnä kihisevää innostusta. Messuständit esittelivät kattavasti opiskelijaelämän eri puolia aina asumisesta ja vakuutuksista vapaa-ajan harrastemahdollisuuksiiin ja toki paikalla nähtiin myös ainejärjestöjä & opiskelijayhdistyksiä tekemässä toimintaansa tunnetuksi. Poikkitieteelliset afterpartyt löytyivät Marilynistä. Syyskuun ekana torstaina toivotimme tervetulleiksi uudet opettajaopiskelijat, Vegasin Tunnusta Väriä –bileissä tutorryhmät olivat asustaneet itsensä koodivärein ja kisasivat mm. tanssilattian herruudesta sekä siitä, minkä väriset vetävät parhaiten kertsejä PIANOWARissa. Kaksikielisen kaupunkimme toisen ruotsinkielisen korkeakoulun, Novian, opiskelijayhdistys Novium avasi bilemaailman ovet uusille ja vanhoille vuosikursseille Back to School –karkeloissa ja tanssilattialla meno oli poikkeuksellisen mykistävä jo heti vartti bileiden startin jälkeen. Olen yhä vakuuttuneempi siitä, että tämän syksyn aloittaneet opiskelijat ovat geneettisesti bileisiin suunniteltua porukkaa! Viikonloppuöissä vietettiin jälleen useita synttäreitä, polttareita ja tupareiden jatkoja – aina löytyy syitä juhlaan. Erilaiset maksuttomat tilavarausmahdollisuudet Lynissä ja Vegasissa sekä maksuton pöytävarausmahdollisuus Vegasissa saavat jatkuvasti kiitosta asiakkailtamme. Kysy lisää ravintolapäälliköiltämme tai soita toimistoaikaan 02-2322 111!

Angloamerikkalaisen pukeutumisetiketin mukaan syyskuun ensimmäisestä tiistaista alkaen ei pukeuduta enää valkoiseen, sillä kesä on ohitse. Vaikka etikettisääntö onkin peräisin ajalta, jolloin seurapiiriliihottajat täyttivät päänsä pikkutarkoilla, toinen toistaan kummallisemmilla säännöillä, noudatellaan sitä ymmärtääkseni jonkin asteisesti edelleen Kanadasa & Jenkeissä ja syyskuun ekaan maanantaihin osuvan työn juhlan, Labor Dayn, jälkeen siirrytään syysvaatetuksen piiriin muistisäännön ”don’t wear white after Labor Day” opastamana. Myös Yhdysvaltain laivasto vaihtaa tiistaina kesävalkoisista laivastonsinisiin. Meille kiintoisampi on aina haalarietiketti, johon parin kuukauden sisällä vihkiytyvät taas tuhannet uudet opiskelijat. Yleisiä kysymyksiä: Mihin kohtiin saa ommella merkkejä? Miten merkkejä vaihdetaan? Mitä tarkoittaa, jos jonkun haalarista on vaihdettu lahje eri väriseksi? Pestäänkö haalareita koskaan? Miten haalarit tuunataan monitoimivaatteeksi? Eri alojen haalarivärien opettelu on oma projektinsa (sama väri saattaa olla useallakin alalla) ja bileissä värejä voi bongata, kuin autorekkareita konsanaan. Tiistaina Keittopäivässä jatkoilevat syksyn ekojen sitsiensä päätteeksi P-klubin poliittisen historian ja valtio-opin opiskelijat. Haalarit lienee tälläkin poppoolla asunaan – keskusteluaiheeksi haalarit sopivat aina. Keskiviikkona Biosfääri-nimiset, erittäinkin legendaariset bileet Super Marion maailmaan sijoittuvan rastikierroksen päätteeksi järkkää Elba ry, haalarivärinään viininpunainen. Samana yönä Indexin eli yhteiskunta- ja kasvatustieteilijöiden tiedekuntajärjestön järjestämissä Kastajaisissa Vegasissa kirmailee ainakin yhdeksän eri yhdistyksen väkeä. Torstaina vietetään ensi-iltaa. Violeteilla haalareilla maailmaa valloittava TIO eli Turun Insinööriopiskelijat on creannut AMK:n Keltanokkapäivään TradiTIO –nimiset ”vanhan kansan bileet” vanhempien vuosikurssien jäsenille, joilta on tullut toive järkätä jotakin niillekin, joiden Keltanokkahurmos on ajallisesti jo kauempana, kuin edessä häämöttävä valmistuminen. TradiTIOita luodaan Vegasin yössä. Odotan jännityksellä!

Mikaela

28.08.2011

Liisa Ihmemaassa -sadun päähenkilö hyppää kaninkoloon ja pölähtää keskelle itselleen uutta ja vierasta & omituista maailmaa. Valkoinen kani johdattaa Liisaa outoihin paikkoihin, hän kohtaa erikoisia tyyppejä, ratkoo arvoituksia ja joutuu maistelemaan hassuja asioita. Opintonsa aloittaneiden pupujen, fuksien, pilttien, keltanokkien ja fetusten kulunutta viikkoa voinee verrata noihin Liisan hurjiin seikkailuihin: moni on juuri muuttanut uuteen kaupunkiin (moni hyvinkin pieneltä paikkakunnalta) ja ehkä ensi kertaa asumaan omilleen, opinnot korkeakoulussa ovat aluillaan ja jotakuinkin kaikki ympärillä olevat ihmiset ovat ennestään vieraita. Ensimmäisellä viikolla uudet opiskelijat istuvat toki johdantoluennoilla, mutta tutorit kiidättävät heitä liikenevän ajan hengästyttävällä tempolla erilaisiin paikkoihin & tapahtumiin. Ei tarvita Irvikissaa, piippua polttelevaa toukkaa, valkoista kania, Hassua Hatuntekijää, Valekilpikonnaa tai Herttakuningatarta saamaan päätä pyörälle. Bileiden makuun uusi opiskelijasukupolvi pääsi tiistaista torstaihin Lynissä ja Vegasissa: Kauppakorkean puput tiistaina, Lexin fuksit, Deltan & Synapsin piltit keskiviikkona, Traden keltanokat ja Kemistien, Digitin ja Nucleuksen fuksit ja piltit torstaina. Näiden öiden perusteella opiskelijabileyöt ovat jatkossakin kokemisen arvoisia! Lukuisia tunnollisesti arkipäivät tutorhommia paiskineita, vanhempia opiskelijakantiksiamme tapasimme perjantainakin, sillä Back Stagen 3-v synttäreitä ei voinut missata – synttärithän ovat aina myös jokaisen kantiksemme juhla. Ilman ihanaa asiakaskuntaamme ei tätäkään synttäripäivää olisi ollut. Monia vanhoja vakkareitamme sykähdytti dj-vierailijamme Vegasin pääsalissa: mainio dj:mme Timi tuli aikanaan tutuksi Lynin tanssiville kantiksille. Jossain kohtaa Timi muutti pääkaupunkiseudulle muiden hommien pariin ja on sittemmin käynyt vierailevana dj:nä silloin tällöin. Viikonlopun asiakaspalautteen mukaan ote musiikkiin on säilynyt aivan loistavana!

Viikkomme alkaa poikkeuksellisesti jo maanantaina, Elban bioalojen opiskelijoiden Puisto-Olympialaiset kisataan Kupittaan puiston maisemissa, leikkimielisen koitoksen lajivalikoimalle on citius, altius, fortius –hengen lisäksi tyypillistä hauskuus. Viralliset jatkohippalot Lynissä tuovat paikalle tulevaisuuden laboratorioihmeitä ja epäilemättä muitakin, jotka aloittavat viikkonsa mielellään pehmeällä laskulla. Tiistain Keittopäivässä luvassa kasoittain kujeita totuttuun tapaan. Korkeakoulujen & Turun kaupungin kimpassa vuosittain järjestämä RSGT eli Ready, Study, Go Turku! –ilmaistapahtuma Joukahaisenkadulla klo 10-16 tarjoaa uusille opiskelijoille rautaisannoksen kaupunkitietoutta sekä infoa asumisesta, taloudenpidosta, koulujen ainejärjestöistä, harrasteyhdityksistä ja muista harrastemahiksista. Messuständeillä erilaiset yritykset ja yhdistykset auttavat untuvikkoja opiskelijaelämän alkuun vieraassa kaupungissa, tapahtuman ulko-ovilta lähtevät kiertoajelubussit esittelevät nähtävyyksiä ja ohjelma-alueella nähdään mm. tanssikoulujen ja itsepuolustuslajiseurojen esityksiä. Viralliset RSGT!-afterpartyt järjestetään perinteisesti Lynissä ja allekirjoittanut on päivätapahtumassa jakamassa vapaalippuja bileyöhön – come get yours! Torstaina syksyn bilekautensa aloittavat hillittömän hupaisat Opexin porukat, opettajaksi halajavat kokoontuvat ensin tuutoreidensa koteihin saamaan pienryhmäorientaation tulevaan bileyöhön. Värikoodein merkityt opettajaraakileet saavat Night Club Vegasissa, Tunnusta Väriä -hurvittelussa rautaisannoksen bileopetusta, haalarikansan juhlinnan hienoudet ovat suurimmalle osalle ihan uusi juttu. Kuin varsat kevätlaitumella ovat Lyninkin opiskelijabilenoviisit, Yrkeshögskolan Novian opiskelijayhdistys Noviumin tutorit kaitsevat omat keltanokkansa legendaarisen muikeasta menosta tunnettuihin Back to School –bileisiinsä!

Illat pimenevät, yöt viilenevät. Toiset harmittelevat helteiden päättymistä, toiset ovat elohopean laskusta onnellisia. Makuja on monia. Kiinteistömme remontti ja poikkeuksellisen lämmin kesä ovat tuoneet kesäämme haasteita, joista olen aiemminkin tainnut kertoa – kiinteistön uusien sähkö- ja LVI-järjestelmien asentelun myötä meidänkin laitteidemme toimivuutta on saanut olla tuplatsekkailemassa jatkuvasti, jotta bileyöt sujuisivat mutkattomasti. Vuonna 1904, syyskuun neljäntenä päivänä (tulevaa lauantaita vastaava päivä), tuli New Yorkin hulppeasta St. Regis –hotellista maailman ensimmäinen ilmastoitu ja huonelämmityksellä varustettu hotelli. Tänä päivänä moisia itsestäänselvyyksiä tulee ajatelleeksi vain hyvin harvoin ja minullehan se sopii. Olenkin ylettömän onnellinen sitten, kun kaikki on koko kiinteistössä oikeasti valmista ja päivän puheenaiheissa polttavimpien joukossa eivät ole sulakkeet ja kolmivaihevirran ihmeet, ilmastointihormit ja ilmamäärien säätelymekanismit – puhun paljon mielummin teistä, rakkaat asiakkaamme!

Mikaela

22.08.2011

Yökerhomaailmassamme eläminen on kuin luonnontutkijan seikkailua Amazonilla konsanaan – WWF:n mukaan Amazonilta löytyy uusi kasvi- tai eläinlaji joka kolmas päivä. Meillä tosin uutta ja ihmeellistä nähdään ja koetaan joka päivä, ei vain joka kolmas päivä. Kuluneella viikolla toivotimme tervetulleiksi kaatosateesta huolimatta runsaslukuisena Ruissalon rannassa rantahummailleet ja sieltä Vegasiin jatkoille Beach Partyihin saapuneet lääkisläiset. Nyt fetusten kanssa juhlatuulella oli myös melkoisesti vanhempia medisiinareita. Mukaan kaupungin varmasti mainioimpiin tiistaibileisiin oli jalkautunut muidenkin ainejärjestöjen malttamattomia edustajia (omat starttibileet vasta tuloillaan) – haalariraukat ovat haastattelemieni insinööriopiskelijoiden mukaan kokeneet kovia vieroitusoireita ilman opiskelijabileitä ja nyt niiden ulkoilutukseen tarjoutui loistosauma. Turku Students –yön Fuksi Special jatkoi haalarikansan valmentamista syksyn koitoksiin keskiviikkona. Anna PIANOWARille pikkusormi ja se vie käden lisäksi helposti sinut kokonaan, Taiteiden Yössä Atlantiksen yleisöä koukuttivat pianistimme Mika & Tomi. Nuorten miesten mittelö, Mr Young Finland, on vuotuinen mallikatselmus catwalkeille ja muutenkin mallimaailmaan halajaville. Turku TV:n Into! –ohjelman energiapakkaus, juontaja Iriz Silander sekä hallitseva Mr Finland, Ossi Oksa, luotsasivat kisaa ja paimensivat nuoria herroja. Monelle tämä oli ensimmäinen kosketus mallimaailmaan ja esiintymislavadebytointi on oma lukunsa, joten jännitysmomentteja piisasi. Tuomaristotentin ja lavaosuuden yhteenlaskettuja pisteitä kertyi eniten Tommi Maleniukselle. Onnea, Mr Young Finland!

Erittäin erikoislaatuisen vivahteen viikkoomme toi hääsuunnittelu. Yökerhomaailmamme kaikkien aikojen ihka ensimmäiset häät järjestettiin lauantaina varsin lyhyellä varoitusajalla Night Club Vegasissa. Pitopalvelun, kukkakaupan, leipomon, monien muiden tavarantoimittajien, tv-tuotantoyhtiön sekä bestmanien kanssa vietettiin hetki sun toinenkin puhelinlangoilla ja ihan paikan päälläkin niinä muutamana päivänä, joita suunnitteluun oli käytettävissä. Kuka tekee, mitä tekee, miten tekee ja koska tekee palikoista rakentui hääpäivän yksityiskohtainen aikataulu koko hääjärjestelyihin osallistuvan armeijan käyttöön. Onneksi täällä on totuttu nopeisiin käänteisiin, ylläreihin ja logististen ratkaisuiden hyvinkin luovaan junailuun. Lupauduttuaan toisilleen Turun Tuomiokirkossa, viettivät Henna & Tauski hetken Tuomiokirkon portaiden juurella: sulho luovutti tuoreelle vaimolleen upean hevosen ulkomaisten turistien ihmetellessä erikoista tapahtumaa. Kirkolta T & H siirtyivät valkoisella limusiinilla satumaisen kauniiksi loihdittuun Vegasiin hääjuhlaa viettämään. Kahden viihdemaailman ihmisen häihin yökerho sopi juhlapaikaksi erinomaisesti, myös vierasjoukossa nähtiin hääparin perheenjäsenten ja lähipiirin lisäksi sekä viihdemaailman että median edustajia. Modernista ympäristöstä huolimatta halusi koko hääjärjestelyjen ajan tv-kamera kintereillään huseerannut Tauski tarjota vierailleen perinteisiä kesähäiden ruokia ja pitopöytä notkuikin perinteisillä resepteillä syntyneitä herkkuja. Häät Sulhasen Tapaan –ohjelmassa päästään ihmettelemään myös häitä, joissa sekä morsian että sulhanen nousevat stagelle esiintymään. Henna ja tanssiryhmä Nicekone tanssivat ensin ja morsiuspukuunsa palauduttuaan Henna siirtyi seuraamaan Tauskin hänelle omistamaa Kaksi Sydäntä –balladia. Häiden tunnelma oli aidosti lämmin ja välitön, vaikka tv-ryhmä taltioi tilaisuutta pitkälti yli puolen yön, tuolloin menossa olivat jo PIANOWAR-meiningit Back Stagella ja hääseurueen privaattijatkoilut Nevadassa. Kiitos kaikille erittäin onnistuneen päivän järjestelyihin osallistuneille!

Häistä siirrytään hieman arkisempiin, mutta osallistujilleen ainutlaatuisiin bileisiin: tiistaista torstaihin hurvitellaan opiskelijabileissä! Tiistaina pupunsa baanalle taluttavat Kaupppakorkeakoulun tutorit – kylterimaailman ensiaskelet on otettu täällä jo vuodesta papu & nakki – tervetuloa TuKy! Perinteitä kunnioittaen omat pilttinsä paikalle kiikuttavat myös keskiviikon ainejärjestöt: Lynissä bilemaailman lainalaisuuksiin tutustuvat Aarteenmetsästysseikkailun päätteeksi oikiksessa opiskelunsa aloittavat ainejärjestönsä LEX ry:n johdolla, Vegasin ovat Pilttibileilleen valjastaneet kimpassa Delta ry ja Synapsi ry. Ammattikorkeakoulun opiskelijayhdistysten bilekauden aloittaa Trade torstaina Lynissä, Kaupunkikierros tutustuttaa uusia opiskelijoita Turun kaupunkialueeseen ja lopuksi kaupungin pisimpien opiskelijabileperinteiden valtakuntaan. Vegasissa Pilttibilettävät Digit, Lemistit & Nucleus. Opiskelijabileistä viikonloppuun siirryttäessä juhlitaan Back Stagen 3-vuotista taivalta, synttäreille ovat tervetulleita niin VIPit kuin vakkaritkin heti 22:00 alkaen!

Mikaela

14.08.2011

Olen muistaakseni joskus takavuosinakin näihin aikoihin kirjoittanut Diaryyn siitä, että koulujen alkua ympäröivä aika säväyttää minua aina uudelleen ja voin koska tahansa palauttaa mieleeni syyslukukauden alun jo hieman kirpeisiin aamuihin erottamattomasti liittyvän, kypsyvien omenoiden tuoksun. Vaikka meistä kaikki eivät koulutielle lähdekään, pääsemme kuitenkin kaikki jakamaan syksyn alun lukemattomien juuri opintonsa aloittavien ja jo opinnoissaan edenneiden, opiskelijaelämään kesän jälkeen palaavien kanssa. Orientaatio opintoihin alkoi jo viime viikolla lääkiksessä, TLKS ja THLKS ovat bilettäneet syyslukukauden ensimmäisinä Lynissä jo parisenkymmentä vuotta. Medisiinaripiiperöt, nuo valkotakista haaveilevat fetukset, suorittivat yöelämän anatomian oppimäärän ensimmäisen osan tiistaina – kaikki saavat jatkaa seuraavaan osioon tulevana tiistaina. Lääkiksen legendaariset Beach Partyt päättävät kesäkauden Beach Partyjemme sarjan perinteisesti Vegasin maisemissa (Lynissä huoltopäivä). Jopa valmistumisen kynnykselle päässeet medisiinarit voivat keskittyä rantaleikkeihin lääketieteellisen rantakonsultaation sijaan, sillä toisin kuin trooppisilla rannoilla, eivät bilettäjiä Vegasissa vaani malariaa ja muita sairauksia levittävät hyttyset, loismadot tai polttavat ja purevat merenelävät. Viime viikon Turku Students –bileet Back to School –teemalla tarjosivat opiskelijabileisiin jo himoitseville haalareille ensiapua keskiviikkona, sillä jaossa oli syksyn eka haalarimerkki nopeimmille hurvittelijoille ja tulevan keskiviikon Turku Students: Fuksi Special pitää kuumana kytevän opiskelijabilehiilloksen hehkuvana. Opiskelijahaalarit päälle tai opiskelijakortti mukaan = sisäänpääsy ilmainen, early birdeille olemme varanneet haalarimerkit. Samaisena iltana Atlantiksessa Sing’n Travel, 15 ekaa laulajaa saa Viking Linen 4 hengen risteilyn!

Onnistuneiden bileöiden ja unohtumattomien elämysten takaa löytyy valtaisa määrä työtunteja eri elementtien parissa. Me tahdomme myös, että työntekijämme saavat tehdä töitä kunnon työvälineillä ja että työvälineistä pidetään huolta. Jokaisena aukioloiltanahan käytössä on huima määrä erilaisia laitteita, joita käyttävät omien alojensa ammattilaiset. Joskus jotakin rikkoutuu ja periaatteisiimme kuuluu korjata laite tai korvata se uudella yleensä jo seuraavaan aukioloiltaan mennessä. Kerroin 19.6. Diaryssä dj-laitteistomme kokemasta, mittavasta vesivahingosta. Kun katosta tulee satoja litroja hiekkaista vettä herkkiin elektronisiin laitteisiin, on niitä käytännössä mahdotonta korjata. Lähes koko ääni- ja valoarsenaalimme korvattiin uudella kalustolla ja tapoihimme kuuluen haluamme tarjota sekä teille että laitteita käyttäville tiskijukillemme vain parasta. Niinpä dj-kopin kasvojenkohotusta ei saatu kuntoon viikossa tai kahdessa. Kuvassa valo- ja äänivastaavamme dj Jussi hymyilee kuitenkin onnellisena, sillä uusien laitteiden asennus on nyt lähes valmis. Night Club Marilynin valo- ja äänimaailma ovat aina olleet kovaa, kansainvälistä tasoa ja nyt Turun valehtelematta tasokkain valo- ja äänilaitteisto (josta olemme rehellisen ylpeitä) tekee öistänne entistäkin moniuloitteisempia!

Moniuloitteinen on myös torstain Taiteiden Yö. Night Club Marilyn hurmaa Taiteiden Yön klubina torstaina heti kymmenestä alkaen. Vähätorilla, kirjastoissa, Fortuna -korttelissa, Hansassa, Puutorilla ja ties missä koettujen alkuiltaelämysten jälkeen PIANOWAR haastaa jokaisen osallistumaan Taiteiden Yön ohjelmatuotantoon Atlantiksessa huimien pianistiemme kanssa, interaktiivisuushan on osa PIANOWARin syvintä olemusta. Sisäänpääsy Taiteiden Yön bileisiin maksuton! Perjantaina ja lauantaina löydät PIANOWARin totuttuun tapaan Vegasin Back Stagelta. Marilynissä liveohjelmaa tarjoaa perjantaina Mr Young Finland –kilpailu, jossa etsitään uusia, raamikkaita kundeja mallimaailmaan. Kisa on ollut monen nuoren miesmallin ponnahduslauta mm. Mr Finland –kisataipaleelle. Jotta muotishown & lavaosuuden seuraaminen olisi tasapuolisen kiinnostavaa molemmille sukupuolille, keimailee misterikandidaattien kanssa stagella supersööttejä mallimimmejä.

Mikaela

07.08.2011

Atlantin takana elokuu on National Romance Awareness Month, suomeksi se taipuu sanahirviöksi romanssitietoisuuskuukausi. Sana itsessään ei romanttista roihua sytytä, mutta teemakuukausi haastaa jokaisen vaalimaan olemassa olevia, romanttisia suhteitaan (lue: älä päästä suhdetta väljähtymään) ja sutinan etsijöitä kannustetaan löytämään romantiikkaa kaikkialta. Vaikka moista virallista kuukautta ei meille kalentereihin ole merkittykään, on elokuu epäviralliseksi romantiikkakuukaudeksi mitä parahin. Hellivän helteiset päivät ja samettiset, pehmeän pimeät yöt ovat omiaan seikkailuille vaikkapa Lynissä tai Vegasissa! Hyvää esimakua elokuun mahdollisuuksista saatiin Beach Partyissä keskiviikkona, Lynissä kujeiltiin tropiikin lempeiden tuulten tunnelmissa, kesäisen musiikin imussa. Joidenkin mielestä etenkin pianomusiikissa on sitä jotakin, joka saa silmät tuikkimaan tavallista kirkkaammin ja hymyn muuttumaan kutsuvammaksi – kunhan pianot soivat, ei iskurepliikkejä tarvitse erikseen miettiä. PIANOWARista on siis moneksi, testaaminen kannattaa! Moneksi on myös rakkaasta henkilökunnastamme, jonka elämä on usein tarua ihmeellisempää. Tästä kerrottakoon seuraavassa kappaleessa.

Kesäseikkailullaan Puolaa valloittaneet portinvartijamme Limppu ja Juho kera baarimikkomme Wilhon ja kantiksemme AJ:n, kuvailivat pari viikkoa sitten kotiin palattuaan enemmän ja vähemmän yksityiskohtaisesti villin lomamatkansa vaiheita. Osalle tämä oli jo uusintavierailu, sillä Turusta lennot ovat lähes naurettavan edullisia ja Gdanskista löytyy väittämän mukaan Puolan paras yöelämä, herkullista ruokaa sekä yltäkylläisesti historiallisia nähtävyyksiä. Kivenheiton päässä sijaitsevat Sopotin nelikilometriset biitsit. Perinteisten yökerhojen zuumailun lisäksi uteliaat matkalaisemme vierailivat Gentlemen’s Clubeilla ottamassa selvää siitä, miten tasokasta herrain viihdykettä Gdansk tarjoaa sekä millaisia ovat kulttuurierot maidemme eroottissävytteisten iltaklubien välillä – varsinaisia antropologeja nämä meidän retkeilijämme ; ) Näinä viikkoina henkilökuntamme viimeisiä kesälomia viedään Lynissä ja Vegasissa, hyviin lomamuistoihin tilaisuuden tullen palaamalla jaksaa taas pitkään. Monen muun pitkäaikaisen työntekijämme tavoin tuon Puolan retkikunnan jäsen Limppu pääsi opiskelemaan haaveidensa opinahjoon, Pelastusopisto sijaitsee Kuopiossa saakka ja niinpä tiemme tämän tähän sakka mm. VPK-aktiivina ja järjestyksenvalvojana osaamisalueitaan kehittäneen luottomiehemme kanssa joltain osin valitettavasti erkanevat. Opiskelemaan pääsivät myös Mette, Mimosa, Marcus ja yliopistolta vaihtariksi Berliiniin lähtee Laura. Osa katoaa kuvioista etäisyyksien tähden, osa vähentää työtuntiensa määrää voidakseen keskittyä opiskeluun – diasporastamme seuraa luonnollisesti uusien tyyppien astuminen mukaan meininkeihin eli rohkeasti tutustumaan aina, kun vastaasi tulee uusi henkilökuntamme edustaja. Uusia osaajia (osa tosin meille vanhoja tuttuja ja osa varmaan teillekin tuttuja) löytyy tulevien viikkojen aikana lähes kaikilta tonteilta plokkareista portsareihin sekä Lynistä että Vegasista!

Tulevaisuuden osaajien kultaryntäystyyppinen kausi puolestaan alkaa tiistaina, syksyn opiskelijabilekausi on täällä: tiistain bilettäjät saattavat poistaa sinulta tulevaisuudessa vääriä elimiä, hoitaa ikävää ihottumaasi puheterapialla, määrätä hiilitabletteja kuukausia jatkuneeseen ja piinaavaan päänsärkyysi tai luokitella sinut kerta toisensa jälkeen luulosairaaksi silmiesi värin perusteella. Saattaa olla, että leukasi oiotaan väärään asentoon. Onneksi tämä kaikki on erittäin epätodennäköistä, sillä Suomessa lääkäriksi ja hammaslääkäriksi ei voi opiskella kirjekurssilla. Medisiinari fetukset eivät aikuisten oikeasti vielä tiedä, millaiseen leikkiin ovat lähteneet, sillä tie lääkäriksi on pitkä ja vaatii tavattomasti itsekuria ja kehittyneitä istumalihaksia (tenttejä piisaa), kykyä tulla toimeen lyhyillä yöunilla, suurten informaatiomäärien pikaista haltuunottokykyä ja latinan kielen kanssa sinuiksi tulemista, loogisen päättelyn tasaista kehittymistä, leppoisan asiallista suhtautumista ruumiin eritteisiin ja ihmiskehon ällöttäviksikin äityviin ongelmiin. Elämän vaalimisen taakka lienee ajoittain hyvinkin raskas, kuoleman kielissä korisevan ihmisen pelastuminen voi olla kiinni sekunnin murto-osista tai millimetriä pienemmistä mittayksiköistä. Toivotamme nämä Turun Lääketieteen Kandidaattiseuran ja Hammaslääketieteen Kandidaattiseuran uudet rohkeat sydämellisesti tervetulleiksi opiskelijamaailmaan sekä Ekan Illan Bileisiin Lyniin tutoreidensa johdolla! Poikkeuksellisesti olemme varautuneet fetusten saapumiseen myös karaokemahdollisuudella, joka koittaa siis myös keskiviikon Turku Students: Back to School –bileissä sekä torstain Kesäkeittoyössä. Viikonloppuöissä odotamme jo näkevämme monia muualla kesäduuneja tehneitä, tuttuja opiskelija-aktiiveja eri korkeakouluista. Lynin ja Vegasin öissä voi aloittaa lähtölaskennan oman opiskelukauden starttiin vaikkapa casinolla rentoutuen tai PIANOWARissa ääntään availlen!

Mikaela

31.07.2011

Kaupungissa oli huikeat fibat jo tiistaista alkaen, DBTL käynnistyi kuin hyvin huollettu ja autotallissa vuoden verran vaalittu & tuunattu kesämopo. Yökerhoissamme Down By The Laituri on odotettu tapahtuma, yhteistyömme festarijärjestäjien kanssa on jatkunut ja kehittynyt keskeytyksettä parikymmentä vuotta, vaikka festivaalin ajankohta sekä järjestävä organisaatio ovatkin vuosien aikana ehtineet muuttua. Kaupunkifestivaalijärjestäjien tavoin me kannatamme elävää ja avointa kaupunkia, jossa keskusta välttyy toimistotalohelvetiksi muuntumiselta ja jossa sekä keskustan asukkaat että kauempaa saapuvat pääsevät kokemaan erilaisissa kaupunkitiloissa huimia juttuja – näin festivaaliaikaan elämyksiä on tarjolla hyvin tiivistetyssä ja ehkä vähän hengästyttävässäkin muodossa. Kun jokialueen päälavalla pantiin iltaisin pillit pussiin, päästiin täällä vauhtiin. Kuten P. Nygård asian mahdollisesti ilmaisisi, ekat sanat tyyliuskollisesti yhteen kirjoitettuina: ”nyttoli meillä wappu, juhannus, uusivuosi ja (tähän eteen se v-alkuinen sana) synttärit yhtä aikaa”: metallia, hiphoppia, poppista, dancea, rockgrassiä, punkkia, misuja ja kisuja. Ja päälle vielä City Karaoket & PIANOWARit. Sweet!

Keskiviikkoyössä puhallettavasta naisen jalkoväliä kuvaavasta portistaan yleisön eteen pomppasi Petri Nygård, jota oltiin saavuttu katsomaan kauempaakin. Olisin voinut luulla eksyneeni ryhmäliikuntatunnille, sen verran villisti porukka osallistui ponnahtelemalla ilmaan. Energianpuutteesta ei voi syyttää myöskään torstaina lähes yhtäaikaisesti yleisölleen kaikkensa antaneita DBTL esiintyjiä: säteilevä Martina Aitolehti Vegasissa ja vesiskootterionnettomuuden jälkeen elämäniloa entistäkin enemmän puhkuva ja yltiöpäisen rakastunut Tauski Lynissä. Tauskin tuleva parempi puolisko Henna on ottanut keikkailun Tauskin kanssa myös omakseen ja tanssii nykyään Naiskone –nimisen kokoonpanonsa kanssa taustavauhdittajina. Go, go, go! Hayseed Dixien leppoisat legendat saapuivat tekemään sound checkkiä perjantaina alkuillasta. Vuosia maailmaa kiertäneet ammattilaiset eivät diivaile, vaan kuten yksi tämän rockgrassillä rock-legendoja vetävän pumpun jäsenistä banjoaan viritellessä asian ilmaisi ”olemme tyytyväisiä muutamasta pyyhkeestä ja bissestä – muuta ei tarvita!” Tätä kokoonpanoa kuulisin mielelläni useamminkin Suomessa, toimii! Illan yllätysvedosta (yllätys siis sekä meille että yleisölle) vastasi itse festivaalin omistajan ja järjestäjän, Kari Rantalan, erikoislaatuinen trio Spoonhill, lusikkamäenpojat soittivat ennen amerikan ihmeitä triona pyykkilautaa, kitaraa & huuliharppua ja jotakin vaskipuhallinta. Tässä oli sitä vanhaa kunnon festarimeininkiä, spontaania improvisointia ja hulluttelua! Paljon nätimpiä esiintyjiä nähtiin Lynin stagella, Miss DBTL –mittelön kesäkissat hurmasivat sekä yleisön että tuomariston. Vauhtimimmien joukosta kirkkaimpana tähtenä sekä esiintymistaidollaan, lavakarismallaan että ulkonäöllään loisti Ulvilasta kisaan ilmoittautunut vaaleaverikkö Jenna Ruohola. Tämä teatteria vuosia harrastanut, räväkkä sulotar omaa ilmiömäisen tilannetajun ja sanattomaksi häntä tuskin saa ihan helposti. Maan hiljaiseksi ei voi kutsua myöskään perintöprinsessoja Saara Saunamäkeä ja Niina Terävettä, Niina on mm. kehittänyt uuden uintityylin ”kreisibailausuinnin”, josta tuomaristo povasi uutta zumbaa ; ) Yleisön oma suosikki oli turkulainen Päivi Karkinen, jonka lavalle astuessa yleisö nosti desibelimittarin viisarin ääriasentoon.

Kaikki hauskuus loppuu aikanaan, onneksi DBTL tulee taas ensi vuonna. Ja osataan noita kesätapahtumia tehdä muuallakin, näemmä: tulevalla viikolla kaikki näkyy kahtena Ohion Twinsburgissa, jossa perjantaista sunnuntaihin järjestetään massiivinen kaksostapaaminen, näitä kokoontumiajoja on järkätty joka kesä vuodesta 1976. Tuhatmäärin kaksosia, kolmosia ja nelosia kokoontuu tällä kertaa sirkusteemalla, mikä tekee tapahtumasta vielä ehkä entistäkin erikoisemman. Klovnikammoisille, kourlofoobikoille, tämä tupla-, tripla- ja kvartettiklovneja vilisevä kesätapahtuma olisi arvatenkin karmaiseva. Klovnikammoa tavallisempi on näin arjen alkamisen kieppeillä töihin tai kouluun paluun aiheuttama ärsytys ja jännitys. Työpsykologien mukaan tämä on täysin normaalia, eikä tee ihmisestä huonoa työntekijää tai kieli korvien välin epätasapainosta. Yhtä normaalia on riemuita töihin ja kouluun paluusta, vaikka loma olisikin ollut megaonnistunut. Me autamme tiistaista lauantaihin mahdollistamalla pehmeän laskun – vältä zombiksi muuttuminen ja kirmaa Eerikinkadulle itsellesi parhaiten sopivina öinä. Elokuun ekalla viikolla löydät Lynistä tiistaina Keittopäivän ja torstaina Kesäkeittopäivän, keskiviikkoyössä eksoottiseen hulahulaan yllyttävät Lynin legendaariset Beach Partyt. City Karaoken Sing’n Travel tarjoaa mahdollisuuden napata itselleen ja kolmelle kaverille risteilyn Itämeren aalloille; Viking Linen risteilykortti irtoaa 15 ekalle karaokelaulajalle keskiviikkona sekä torstaina! Viikonloppuna kesäfiilistelylle kertoimia antaa PIANOWAR Back Stagella. Mielikuvitusmatkoihin oivat puitteet tarjoaa Bar Nevada, ihan pelkästään öisen istuskelun Nevadan keskusaukiolla on jo todettu olevan hyvinkin elämyksellistä!

Mikaela

24.07.2011

Centrumin kiinteistössä tehdään siis perusteellista peruskorjausta, joten mistään pienestä pintaremontista ei ole kyse. Vaikka me saimme Bar Nevadan sekä Vegasin Casinoalueen kuntoon ja yökerhojemme julkisivukin on päässyt eroon pressuista, on Skanskan keltakypäräisillä vielä monta päivää aikaa koputella, sahata, hitsata ja muuten vain metelöidä meidän päivätyöläisten iloksi – aina välillä tyypit edelleen myös seikkailevat meidän tiloissamme tarkistamassa jonkin putken tai sähkölinjan kulkureittiä. Mekin teemme vielä joitain pikkufiksailuja, siirtelemme varastojen paikkoja ja sen sellaista. Omituista tämä lähes remontiton elämä kuitenkin on, sillä viimeiset pari kuukautta olivat hyvin intensiivisiä. Anyways, Bar Nevadan huimien avajaisten kuvat ovat nyt näkyvissä Vegasin nettisivuilla, tässäkin Diaryssä pari mainiota maistiaista.

Kysy Mikaelalta, Mikaela vastaa –osiossa vastataan nyt radioaiheiseen kysymykseen. ”Miksi aamukahvipöydässä tuli radiota kuunnellessa sellainen olo, kuin olisin ollut Lynin Atlantiksessa?” Vastaus on simppeli: pitkälle mediamaailmassa päässeiden karaokejuontajiemme kunniakasta perinnettä jatkaa Jaksu, tuo synnyinlahjanaan radiokelpoisen äänen saanut yksilö. Karaokejuontajan ja portsarin duunien lisäksi herra on saanut jalkansa radio sadan oven väliin ja juontoja on nyt tullut tehtyä pitkin kesää. Eli aamukahviisi on todellakin maidon ja sokerin lisäksi sekoittunut Jaksun ääni! Jaksun ääntä voi toki siis ihastella myös City Karaokessa, jossa Sing’n Travel kesäaikaan ilahduttaa mm. jakamalla 15 ekalle laulajalle Ruåtsin risteilyn neljälle keskiviikkoisin ja torstaisin. Cool! Tulevaa DBTL-viikkoa olemme kuorruttaneet vielä hieman tavallista runsaammin karaokemahdollisuuksilla: Atlantiksessa avataan ääntä jo tiistaina, kun Lyn avaa ovet virallisena DBTL Yökerhona. Tiistaina on myös ilmainen sisäänpääsy. Koko viikon voit hyödyntää VIP-korttiasi maksuttomaan sisäänpääsyyn Lynin puolella, Vegasissa VIP-kortti oikeuttaa ilmaiseen sisäänpääsyyn lauantaina. Seuraavassa ensi viikon ohjelmainfoa, mielenkiintoinen & monipuolinen viikko tiedossa!

DBTL viikko alkaa tiistaina Lynistä. Keskiviikkona livepläjäyksestä Marilynissä vastaa metallilla maailmaa valloittava turkulaiskokoonpano Shades of Nowhere (www.shadesofnowhere.com), jossa ammattitaito kohtaa intohimon. Selvän päivän jäähyväiset jätetään Vegasissa, kun maamme tunnetuin kalastajalakin käyttäjä ja viime vuoden Googlatuin julkkis avaa tuhman sanaisen arkkunsa. Hyvästi selvä päivä! Miesartistisarja jatkuu torstaina Lynissä, Tauski Reloaded nostaa aallokon laiturille ja monisataapäinen kuoro laulaa danceversioiksi viritettyjen klassikkojen kertsit mukana ja hyppii kuin viimeistä päivää. Vegasin lavaylläreistä vastaa torstaina Martina, joka on osoittanut epäilijöilleen osaavansa ihan oikeasti laulaa, menevistä poppibiiseistä ei ole itsellänikään poikkipuolista sanottavaa ja livenä tanssijataustainen Martina lienee elementissään! Miss DBTL tuo naiskauneutta Lynin stagelle perjantaina, festivaalin virallisen kaunottaren tittelistä kisaavien vauhtimimmien lisäksi trendinäytöksessä nähdään Mr Finland –kiertueen uroita, myös maan komein uimavalvoja ja olympialaisiin Suomen uintiedustajaksi tähtäävä, hallitseva Mr Finland Ossi Oksa astelee näytöslavalla missikandidaattien kanssa. Tuomariston tehtävänä on haastattelujen ja lavaesiintymisen arvioinnin perusteella valita tytöistä ulosanniltaan, esiintymiseltään ja ulkonäöltään parhaiten musiikkifestivaalin henkeen sopiva pr-edustaja ja kruunata Miss DBTL 2011, yleisö valitsee oman suosikkinsa. Vegasissa lämmitellään punk-henkeen, ekana esiintyjänä kun nähdään hesalainen God Give Ass. Atlantin takaa Suomen vanhinta kaupunkifestivaalia värittämään saapuu hulvaton Hayseed Dixie, jonka tuotantoa on tarkkakorvainen saattanut jo kuulla Nevadan puolella viihtyessään. Itseään ”Appalachian Rockgrass Hellraisers” kokoonpanoksi tituleeraava, karvaisten miesten bändi vetää kehittämällään rockgrass –tyylillä mm. AC/DC:n, Queenin ja Kissin kuolemattomia kappaleita sekä omia täräyttäviä biisejään. Jokseenkin omalaatuista on se, että nämä hillbilly herrat ovat levyttäneet jopa Hectorin Juodaan Viinaa –biisin suomeksi rockgrass poljennolla, he nimittäin ovat erittäin viehtyneitä eri kulttuurien juomalauluihin! Lauantaina molemmat yökerhomme palvelevat virallisina DBTL-yökerhoina ja esiintymislavat & tanssilattiat ovat ovat valmiit valloitettaviksi heti kympiltä. PIANOWARin ystäviä hemmotellaan poikkeuksellisesti nelipäiväisellä PIANOWAR-putkella eli livemusa ei lopu lauantainakaan. Vegasin DBTL-klubille ke-pe iltoihin voi ostaa ennakkolippuja, tsekkaa tarkemmat tiedot www.dbtl.fi.

Mikaela

17.07.2011

New Yorkissa oluttupaperinteet on kuulemma elvytetty ja esimerkiksi pienpanimoiden sisäpihat humalaköynnöksineen on uudelleen valjastettu anniskelukäyttöön. New York Timesin toimittajan mukaan Bier Garten –nimellä kulkevia paikkoja ilmaantuu kuin sieniä sateella ja toukokuun lopussa niitä oli jo 54. Trendi, siis. Heh, ovatkohan tyypit käyneet meillä kylässä? Lynin ja Vegasin supersuosittujen Oktoberfestien, Beerfestien ja viime viikon kesäisten Olutfestareiden letkeää tunnelmaa toki kuka tahansa ravintoloitsija soisi omaan paikkaansa saavansa. Henkilökuntamme kunnostautui jälleen pukeutumalla teemaan sopivasti, syystä tai toisesta sekä baarimikkomme Mikko ja Wilho sekä karaokejuontajamme Jaksu tahtoivat kirmailla alppisatujen henkisissä mekoissa. Jos duunina olisi ollut vuohien paimennus, olisivat vuohet saattaneet kirmata karkuun karvasääriset paimentytöt nähdessään. Omituisuuksiimme tottuneet asiakkamme sen sijaan antoivat tempaukselle viisi tähteä : )

Uuden ravintolan tai ravintolatilan avajaisia edeltävällä viikolla tunnelma on jännittynyt monestakin syystä. Riippuu kai yrityksestä ja projektin mittakaavasta, miten paljon jännityksen aiheita on. Meillä on takana jo lukuisia erilaisia remontteja ja avajaisia, mutta uuden tekeminen ja aikaansaannosten esittely suurelle yleisölle ovat aina yhtä kutkuttavia. Ennen ovien avaamista tilat täytyy hyväksyttää monilla tahoilla ja vaikka kaikki onkin tehty viimeistä piirtoa myöden ohjeiden, säännösten ja määräysten mukaisesti, ei tarkastuksia voi hieman olla jännittämättä. Onhan se ihan tervettäkin olla tuudittautumatta ”nothing can go wrong” -kuvitelmiin. Esimerkiksi rakennusvalvontaviranomainen, alkoholitarkastaja, terveystarkastaja ja palotarkastaja tsekkasivat omaan toimialaansa liittyvät yksityiskohdat Nevadassa ja Vegasin casinon laajennusalueella. Tarkastuksille ja hyväksymisleimojen lyömiselle on oma, tarkka järjestyksensä – yksi viranomainen ei voi tehdä tarkastusta tai hyväksyä tilaa käyttöön, jos toinen ei ole ensin allekirjoittanut omaa tarkastuspöytäkirjaansa ja todennut omien tarkastuskohteidensa olevan kunnossa. Tarkastajat olivat sinänsä yllättyneitä, että tilamme tosiaan olivat jo valmiit viime viikkoisten lopukatselmuksien aikaan – yleensä viranomaistarkastus suoritetaan kuulemma keskellä remonttipölyä ja meteliä. (Monien avajaisten alla aika loppuu kesken ja kutsuvieraat tahriintuvat vielä märkään maaliin tai nyppivät unohtuneita maalarinteippejä seinistä.) Jokainen paperi sai leimansa ja perjantaina kymmeneltä Nevadan ensimmäiset kansalaiset saapuivat juhlistamaan uuden kaupungin avajaisia. Sanat eivät riitä kuvaamaan avajaisillan fiilistä, oli ihanaa nähdä tutut ihmiset viettämässä yhdessä ekaa iltaa yhteisen olohuoneemme uusimmassa osassa. Countrylegenda Toby Keithin I love this Bar –biisin kertsin sanoin:” I love this bar/It’s my kind of place/Just walkin’ through the front door/Put’s a big smile on my face.” Kiitos mahtavasta illasta!

We Will Rock You: tiistaina syntymäpäiviään viettää Brian May, Queenin kitaristi. Lynin Keittopäivä on mitä parahin tilaisuus nostaa malja kitaristille, jonka Rolling Stone –lehti on rankannut yhdeksi kaikkien aikojen parhaaksi kitaristiksi ja jonka soittoon ei kyllästy koskaan. Kesän aallonharjalla surffaillaan keskiviikkona, Marilynin Beach Partyjen rantaleikit tempaavat mukaansa mm. Pelipöydissä, City Karaoksessa ja tanssilattialla. Torstain Kesäkeitto tarjoaa mahdollisuuden viettää kukkaroystävällistä minilomaa hyvässä seurassa, stayacation tarkoittaa lomaa, jossa ei kotoa lähdetä merta edemmäs kalaan! Stayacation jatkuu viikonloppuna, matkakohteestasi löytyy monia mahdollisuuksia. Pyöri tanssitangoissa, testaa onneasi kasinoillamme, viihdy rokin ja suomipopin maailmassa Atlantiksessa. Jos ikä riittää Vegasiin, etkä Nevadan keskusaukiolla ole vielä iltaa istunut, tee se nyt. Uppoudu PIANOWARin livehulluuteen ja laula & naura vatsasi kipeäksi. See ya!

Mikaela

10.07.2011

The Night Shift, yövuoro, on yökerhoissamme teistä huolta pitävä henkilökuntamme. Halusimme kiittää mainiota konkkaronkkaamme upeasta puolivuotispätkästä kesäretkellä sunnuntaina, tammi-kesäkuumme on ollut tapahtumientäyteinen ja yhteen hiileen puhaltaminen on edellytys juttujen onnistumiselle. Retkikohteeksi valitsimme ihastuttavan Vepsän ulkoilusaaren, johon matkustaa vesibussilla tunnissa Aurajokirannasta. Suurin osa henkilökunnastamme tutustui saareen ekaa kertaa ja jokainen hurmaantui: kiva biitsi, grillikatoksia, kesäravintola, lenttiskenttä, kesäpelejä, luontopolku… Tilasimme retkiporukallemme ravintolasta ennakkoon herkullisia salaatteja, jotka maistuivat grilliruoan kyytipoikana. Ravintolasta tänä kesänä vastaava ja meidän vierailustamme ikimuistoisen tehnyt Sanna on ollut Lynissä aikanaan töissä ja asiakaspalvelun salaisuudet ovat neidon hyppysissä pysyneet edelleen – terkut ja kiitokset vielä kerran Sannalle & Vepsän ammattitaitoiselle henkilökunnalle! Entinen salakuljettajien piilopaikka on kaupungin omistama ja retkeillä voi päivän tai vaikka useampiakin. Yöpyä voi teltassa tai veneessä ja Turku Touring vuokraa saarelle mökkejä. Päiväretkiryhmälleen voi varata jonkin saaren tilaussaunoista tunniksi tai useammaksikin. Meidän retkikuntamme nautti auringosta, pulikoi hämmästyttävän lämpöisessä meressä, pelasi rantalenttistä ja testasi vesihiihtoa & donitsiajelua veneilevän ravintolapäällikkömme Janin opastuksella. Iltapäivän tunteina taivaalle kertyi myrskypilviä ja (uutisointien mukaan suurta tuhoa mantereella aiheuttanut) saderintama saavutti Vepsän, joten grillikatoksessa oli tiivis tunnelma! Riemukas tunnelma jatkui pitkin viikkoa, sillä monet korkeakoulujen pääsykoetulokset tulivat viime viikolla. Henkilökunnastamme useat nappasivat itselleen koulupaikan, mikä on ehdottomasti maljan noston arvoinen asia! Kuten on myös se, että monivuotisen puurtamisensa on tältä erää saanut päätökseen baarimestarimme Juuso, joka on valmistunut lääkäriksi. Koko opiskeluaikansa Lynissä viikonloppuduunia enemmän tai vähemmän tehnyt Juuso on omien sanojensa mukaan saanut tässä perheessä loistoeväät tulevaisuuden haasteisiin. Asiakaspalvelun korkeakouluna Lyn & Vegas ovat parasta A-luokkaa! Tähän korkeakouluun voi hakea nyt, sillä sekä portsariporukkamme että baaritarjoiluhenkilökuntamme tarvitsevat vahvistuksia usean pitkäaikaisen työntekijämme aloittaessa syksyllä opiskelut ja siksi vähentäessä työmääräänsä. Molemmille tonteille etsitään ammattilaisia, joten työkokemus alalta on must! Kysy lisää ravintolapäälliköltä tai soita toimistoomme 02-2322111!

Torstain Kesäkeittoyössä yökerhomaailmamme teeskentelemätöntä fiilistä, hyvää musaa ja siisteyttä ihmettelivät Ruisrockin yhtenä pääesiintyjänä perjantaina soittaneen, yhdysvaltalaisen Paramoren kundit (laulaja Hayley latautui seuraavan päivän keikkaan). Vaikka Vegas ei ollut tuolloin auki, järjesti ravintolapäällikkömme herroille sightseeing-kierroksen sekä jo käytössä oleviin neliöihin että tulevana perjantaina avattavaan Nevadaan. Etenkin dueling pianos eli PIANOWAR –konseptista kuuleminen sai kundit liekkeihin, mutta koska Ruissin keikan jälkeen seuraava lavalle nousu tapahtui jo lauantaina Madridissa, jäivät viikonloppumeiningit nyt väliin. Kesäöiden vastustamattomaan kutsuun vastattiin kuluneella viikolla innokkaasti ja tulevalla viikolla kiehtovuusastetta nostetaan entisestään: Keittopäivän jälkeen keskiviikko ja torstai hurvitellaan Lynin Olutfestareilla lähes saksalaisen dj:n ja hyvin iloluonteisen Biergarten henkilökuntamme johdolla. Ilman hyttysiä, Prosit! Ja perjantaina se sitten tapahtuu: Bar Nevadan avajaiset kutsuvat VIPit ja kantikset yökerholaajennuksemme ensi-iltaan 22.00-24.00, jonka jälkeen maailman hauskimpaan pikkukaupunkiin, Nevadaan, pääsevät kaikki asiakkaamme. Dresscode Casual Western. Vegasin puoli on avoinna kaikille kymmenestä alkaen, tuolloin voi tsekata jo myös Casinon laajennusosan. Pelien ystävien iloksi pöytäpeliemme valikoimaan palaa jonkin aikaa poissa ollut, mutta kovasti kaivattu ruletti!

My heart goes boom, boom, boom – kesähäiden kulta-aika on juuri alkanut. Monacon H.S.H Prince Albert II ja H.S.H. Princess Charlene järjestivät lauantaina keskivertoa prameammat kinkerit. Perjantain siviilivihkimistä seurasi koko Monacon miniatyyrivaltion asukkaille tarkoitettu ruoka-ja juomajuhla sekä elektromusalegenda Jean Michel Jarren ilmaiskonsertti. Kaikki vieraat saivat muistoksi posliinisen, hääparin nimikirjaimin koristellun karamellikulhon. Katoliseen ulkoilmavihkimiseen oli kutsuttu vaivaiset 3600 vierasta. Vieraat koostuivat toinen toistaan tunnetuimmista tyypeistä, jotka edustivat kuningashuoneita, diplomaattikuntaa, muotimaailmaa, viihde-elämää ja muuten vaan seurapiireihin tiensä löytäneiden sankkaa ja hymyilevää joukkoa. Upeita vaatteita ja huimia pääkoristeita oli hauska seurata. Kun morsian asteli esiin viisimetrisessä laahuksessaan, hääkansa taputti ja vislasi. Melko erikoista. Häitä seurasi useamman sadan hengen päivälliset ja Monacon tyyliin sopien huimat iltariennot. Hyvät bilejatkot saa järjestettyä Night Club Vegasissa, ennakkoon sopien koko hääseurue saadaan näppärästi jonon ohi jatkoilemaan! Hääpari kannattaa ehdottomasti tuoda Back Stagen PIANOWAR –pianistien luokse, heillä on aina takataskussaan erityisiä musiikkilahjoja merkkipäivien sankareille. Kysy lisää ravintolapäälliköltä, soita 02-2322111 tai meilaa vegas@clubmarilyn.fi

Mikaela

03.07.2011

Tutkimuslaitokset julkaisevat kesäaikaan ennen tutkijoiden lomia edellisen vuoden tutkimusten tuloksia. Maa- ja metsätalousministeriössä on taas tilastoitu suomalaisten syömisiä ja juomisia. Maamme tärkeimpien elintarvikeryhmien elintarvikkeiden tuotantoa, käyttöä & kulutusta kuvaavan ravintotaseen ennakkotiedot julkaistiin keskiviikkona. Tike:n eli mmm:n tietopalvelukeskuksen mukaan viljatuotteita olemme ehtineet viime vuonna ahmia 80 kg henkeä kohden yleistyneestä karppausintoilusta huolimatta. Lihaa on syöty 76 kiloa. Vihannesten määrä, 68 kg/suomalainen, saisi kai minkä tahansa suositusten mukaan olla korkeampi. Kotimaiset Kasvikset ry:n ”Puoli Kiloa Päivässä” tarkoittaisi 182,5 kg kansalaista kohden vuodessa. Hedelmät ja marjat, säilyketuotteet mukaan lukien, ovat ravintotaselukujen mukaan uponneet paremmin, 81 kg sisältää mm. 13 kg sitrushedelmiä ja 34,5 kg muita tuoreita hedelmiä per henki/vuosi. Nestemäisiä maitotuotteita on kulutettu 183 litraa asukasta kohden ja siitä suurin osa maitoa; maitoa on juotu vuositasolla 131 tölkkiä per nassu. Osan omasta maitomäärästäsi ja hedelmä- ja marjaosuudestasi olet saattanut kuluttaa vaikkapa Lynissä tai Vegasissa viime vuonna viihtyessäsi ja näin ollen saanut tyydytettyä myös osan kalsium- ja vitamiinitarpeestasi. Sinä ja muut asiakkaamme olette nauttineet maitoa vuodessa yhteensä 7000 litraa, öisiin nautintoihinne on kuulunut myös runsain mitoin erilaisia marjapyreitä sekä tuoreita appelsiineja, sitruunoita, limejä, kiiwihedelmiä ja coctailkirsikoita!

Viime keskiviikkona Turku Students muisti Kesätenttibileillä opintoja kesähelteilläkin suorittavia, tulevalla viikolla Tiistain kujeiden täyteisen Keittopäivää seuraavat keskiviikon Beach Partyt. Lynin Beach Partyissä biletetetään mageimmissa hellemekoissa ja cooleimmissa palmushortseissa aamun tunteihin, henkilökuntammekin tekee niin. Sekä keskiviikkona että Kesäkeittokujeiden torstaina lauletaan karaokea Sing’n Travel –kesäteemalla eli 15 ensimmäistä laulajaa saa itselleen 4 hengen risteilykortin. Näillä säillä laivan kannella makoilu ei olisi lainkaan hassumpaa! Siis jos auringossa makoilusta tykkää. Viikonlopun After Ruisrockit biletetään Lynissä ja Vegasissa, Ruissalon saari-ilottelun sijaan tai sen lomassa voi viihtyä ilmastoiduissa yökerhoissamme tanssien, laulaen ja elämästään kaikin puolin nauttien. Lisää biletilaa saatte tosiaan jo 15.7. alkaen, kun Night Club Vegasin Nevada ja Casinoalueen laajennus aukeavat. Oheisessa otoksessa Nevadan aavikolta meille saapuneet, Area 51:n alienit ovat kaapanneet remonttiapuna koko viime viikonkin hääränneen, baaritiskin takaa tutun Mikon. Abduktointi oli kaikeksi onneksi lyhytaikainen ja Mikko palautettiin ilman näkyviä vammoja. Vihreä hehkukin katosi vuorokaudessa… (Joku toinen voisi väittää biohasardihaalareiden sisältä löytyvän taiteilijamme Kimin ja rakennusihmeemme Timin. En allekirjoita, pidän Area 51 –kuvitelmasta enemmän.)

My heart goes boom, boom, boom – kesähäiden kulta-aika on juuri alkanut. Monacon H.S.H Prince Albert II ja H.S.H. Princess Charlene järjestivät lauantaina keskivertoa prameammat kinkerit. Perjantain siviilivihkimistä seurasi koko Monacon miniatyyrivaltion asukkaille tarkoitettu ruoka-ja juomajuhla sekä elektromusalegenda Jean Michel Jarren ilmaiskonsertti. Kaikki vieraat saivat muistoksi posliinisen, hääparin nimikirjaimin koristellun karamellikulhon. Katoliseen ulkoilmavihkimiseen oli kutsuttu vaivaiset 3600 vierasta. Vieraat koostuivat toinen toistaan tunnetuimmista tyypeistä, jotka edustivat kuningashuoneita, diplomaattikuntaa, muotimaailmaa, viihde-elämää ja muuten vaan seurapiireihin tiensä löytäneiden sankkaa ja hymyilevää joukkoa. Upeita vaatteita ja huimia pääkoristeita oli hauska seurata. Kun morsian asteli esiin viisimetrisessä laahuksessaan, hääkansa taputti ja vislasi. Melko erikoista. Häitä seurasi useamman sadan hengen päivälliset ja Monacon tyyliin sopien huimat iltariennot. Hyvät bilejatkot saa järjestettyä Night Club Vegasissa, ennakkoon sopien koko hääseurue saadaan näppärästi jonon ohi jatkoilemaan! Hääpari kannattaa ehdottomasti tuoda Back Stagen PIANOWAR –pianistien luokse, heillä on aina takataskussaan erityisiä musiikkilahjoja merkkipäivien sankareille. Kysy lisää ravintolapäälliköltä, soita 02-2322111 tai meilaa vegas@clubmarilyn.fi

Mikaela

26.06.2011

Juhannukseen liittyy paljon perimätietoa, kansallisromantiikkaa ja tietenkin tulevaisuuden ennustusta kaivoon katsomalla, kukat tyynyn alla nukkumalla sekä ilkosillaan pitkin tiluksia kirmaillen. Tulevaisuuden ennustusjuhla Juhannuksen alla lueskelin Gloria-lehden tulevaisuudentutkimusta käsittelevän artikkelin. Toimittaja oli haastatellut kolmea Turun Yliopiston tulevaisuudentutkijaa siitä, millaiset asiat ovat mahdollisesti parille seuraavalle sukupolvelle jo täysin vieraita. Siis että jos tämän päivän pari-kolmekymppiset eivät ole koskaan mankeloineet, niin heidän lapsensa eivät ole koskaan katsoneet ohjelmaa kuvaputkitelevisiosta tai soittaneet lankapuhelimella. Ei kovinkaan kaukaisessa tulevaisuudessa nähdään ihmisten jo tietokoneiden sijaan käyttävän työssä ja vapaalla erilaisia älypintoja, joita koskemalla ihmiset saavat ja välittävät tietoa sekä pystyvät käyttämään personoituja palveluita. Tutkijoiden mukaan jotkin asiat kuitenkin pysyvät: leipää tullaan syömään tulevaisuudessakin ja itse veikkaisin Juhannuksen tyyppisten juhlien pitävän pintansa hamassa tulevaisuudessakin. Keskikesän juhlan mystiikka ei katoa, vaikka sen vietto muokkautuisikin sukupolvien myötä. Lynissäkin viikon yleisin keskustelunaihe heti tiistain Keittopäivästä alkaen oli Juhannus. Muisteltiin menneitä Juhannusjuhlia, naureskeltiin eri vuosina sattuneille kommelluksille ja kelattiin parhaita Juhannusperinteitä. Ja tietenkin mietittiin ääneen, pitäisikö ottaa varman päälle ja jäädä City Juhannukseen – täällä kun on hyvät bileet satoi tai paistoi. Hyttysistä tai mutavellistä ei tarvitse kantaa huolta. Vuosi vuodelta suositumpi City Juhannus biletettiin jälleen tuoksuvien koivujen keskellä, videokokon loimottaessa screeneillä ja televisioissa. Työn merkeissä Juhannusta viettävä henkilökuntammekin osasi ottaa juhlasta ilon irti, Atlantisbaarin virallisena Juhannuskeijuna hääräsi Mimosa, joka oli intoutunut sitomaan itselleen upean kesäkukkaseppeleen puna-apiloista, sinikelloista, päivänkakkaroista, siankärsämöistä ja lemmikeistä. Tunnistavatkohan tulevaisuuden sukupolvet vielä näitä perinteisiä niittykasveja ja millainen on kukkaseppeleiden tekotaito?

Tiistain Keittopäivä, tuo ilmaisen sisäänpääsyn ja kaupugin mainioimpien kujeiden yö, kutsuu bilettäjät fiilistelemään Juhannuksen erityisepisodeja ja suunnittelemaan tulevia seikkailuja – niitähän kesäyöt tarjoavat avoimin mielin liikenteessä oleville aivan varmasti. Luovan ilmaisun Sing’n Travel palkitsee viisitoista ensimmäistä mikrofoniin tarttujaa keskiviikkona ja torstaina Viikkarin risteilykortilla – sinä ja kolme kaveria voitte lähteä nauttimaan merituulista Itämerelle! Kesäduunien löytyminen on näinä aikoina ollut tavallista hankalampaa ja moni opiskelija onkin ottanut kesäksi opiskelurupeamaa toimeentulonsa turvaamiseksi. Kesän opiskelijapuurtajia muistetaan keskiviikkona, Turku Students Kesätentti Special takaa ilmaisen sisäänpääsyn haalareissa tai opiskelijakortilla ja 100 ekaa bilettäjää saa lipunmyynnistä haalarimerkin! Torstaina kannatta lähteä tsekkaamaan Kesäkeittopäivän kujeet, jotka ovat tuttuja tiistaiöistä. Kesälomalta palaa viikonloppuna Night Club Vegas, PIANOWAR-vieroitusoireisiin saa helpotusta perjantaina sekä lauantaina. Live-vedoista puheenollen: DBTL-ohjelma yökerhojemme osalta on vahvistunut. Night Club Marilyn toimii virallisena DBTL yökerhona tiistaista alkaen. Keskiviikkona stagelle nousee tarttuvaa ja energistä rockmetallia vetävä, punkrockistakin vaikutteita ottanut turkulaiskokoonpano Shades of Nowhere. Torstaina tajunnan räjäyttää Tauski Reloaded ja perjantaina lavalla säteilevät Miss DBTL –kisaajat. Lauantaina Lyn toimii virallisena DBTL yökerhona. Vegasin DBTL-bileöihin voi ostaa lipun ovelta tai ennakkoon keskiviikosta perjantaihin, tarkemmat tiedot www.dbtl.fi. Keskiviikkona jätetään hyvästit selvälle päivälle Petri Nygårdin johdolla, keskiviikon pääesiintyjänä kuullaan ja nähdään Martina (Aitolehti) ja perjantaina yleisölle rock-dixie ränttätänttää tarjoaa Yhdysvalloista Vegasin lavalle laukkaava Hayseed Dixie. Lämppärinä God Given Ass. Lauantaina Vegas toimii virallisena DBTL-yökerhona. Kaikkina festariöinä Back Stagella PIANOWAR, ikäraja poikkeuksellisesti ke-pe K-18, lauantaina K-20.

Night Club Vegasin laajennusosan, Nevadan, rakennusprojekti etenee kiitettävää tahtia – Juhannusviikolla homma eteni harppauksin. Samalla tehtiin muutostöitä myös Vegasin Casino-osan takana, vanhoissa ilmastointihuonetiloissa. Casinoalueemme tulee sekin laajenemaan ja uusi pelialue aukeaa Nevadan 15.7. järjestettävien avajaisten yhteydessä. Nevadan teko on ollut melkoinen löytöretki ja hauska sellainen, sillä hullun mielikuvituksemme tuotteena syntyneessä ravintolatilassa tulee olemaan hengästyttävän paljon uniikkeja yksityiskohtia ja jokaisella sinne tiensä löytäneellä idealla on taustallaan ainutlaatuinen tarina – ei rautakaupan metritavaraa tai katalogitylsyyttä siis! Eräs valtaisasti Nevadan ideaan vaikuttanut hahmo on ollut Internetin ihmeellisessä maailmassa kuulemamme mukaan jo esittäytynyt, valtavan kokoinen kukko (kukon kuva on jo päätynyt FB-levitykseen). Aamiaismuromainoksen kukkoa kovasti muistuttava, Nevadan ja Kalifornian rajalta, aavikon keskellä olevasta pikkukaupungista löytämämme helttailmestys hurmasi meidät heti sen nähtyämme ja se oli pakko saada. Kukon hankintapäätöksen tehdessämme meillä ei ollut harmaintakaan hajua siitä, miten kukko ja tuleva laajennus saadaan liitettyä yhteen. Tiesimme vain, että kukolla tulee olemaan merkittävä rooli tiettyjen elementtien suunnittelussa. Valloittava kukkopersoona on saanut toiset hämmentymään, toiset riemastumaan. Oheisessa kuvassa Pekka on Juhannusratsastuksella – jihaa!

Mikaela

19.06.2011

Realitymme ”Elämää ja iltaelämää rakennustyömaan keskiössä” on edennyt viime viikkoon saakka yllättävän kivuttomasti. Rinnakkaiselo vaatii ymmärrettävästi luovimista sekä meiltä että seinän takana huhkivalta urakoitsijalta, mutta molemminpuolinen joustavuus ja positiivinen asennoituminen asioihin ovat pitäneet yhteistyön toimivana. Sen ansiosta Centrumin kiinteistön peruskorjaus ei mitenkään tavattomasti ole häirinnyt asiakkaidemme iltaelämää, olemme voineet palvella ilta-aikaan keskeytyksettä remontista huolimatta. Niin sinisilmäisiä emme ole olleet, että olisimme luulleet selviämme täysin ilman damagea. Varsinaista korjausrakentamista ja viime viikolla vietettyjä harjakaisia edeltänyt purkuvaihe on täräytellyt taloa richterin asteikolla sen verran, että betonijärkäletalon liikuntasaumat ovat totisesti olleet tarpeen. Haittaa liikuntasaumoista on silloin, jos niihin pääsee sadevettä. Joka sitten iloisesti lorottaa ulos lähimmästä mahdollisesta paikasta, kuten vedellä on tapana tehdä. Muutaman viikon aikana olimme saaneet jo esimakua sadeveden kanssa taiteilusta, mutta siis vain esimakua. Viime viikon alussa, varhain maanantaiaamuna, tuo matkalla mukaansa betonia ja muuta mukavaa rakennustyömaan uumenista kerännyt rankkasateen vesi löysi tiensä Lynin dj-koppiin, jonka tuho oli lähes totaalinen. Kolme tietokonetta, joiden kautta dj ohjaa ääntä, valoja, savua, tv-järjestelmää jne. sekä melkoinen määrä erilaisia dj-pöytään sekä kattoon kiinnitettyjä laitteita, tanssilattia sekä osa kokolattiamattoa saivat päälleen satoja kuutioita jostain remontissa olevan kattotasanteen viemäristä ohi valunutta, pien värjäämää kuravettä. Tulipa todistettua, ettei vakuutusyhtiön mainoksen ”Don’t you worry ’bout a thing” –kaltaista, silmänräpäyksessä annettavaa ihmekorjaantumista/siistiytymistä tarjoavaa vakuutuspalvelua ole oikeasti olemassa. Lyn jouduttiin pitämään suljettuna tiistaista torstaihin, jolloin tiloja kuurattiin kuntoon ja kolmen dj:n poppoo uurasti pitkää päivää pelastaakseen pelastettavissa olevan sekä asensi väliaikaiset äänentoisto- ja valoarsenaalit paikalleen. Yökerhoissamme käytettäviä, kansainvälisen teatteritason ääni- ja valolaitteita ei pääsääntöisesti myydä hyllytavarana missään, joten kaikki piti tilata erikseen ja kaiken tänne saaminen vie jonkin aikaa. Että sellainen viikko meillä.

No, mahtui viikkoon paljon iloisiakin asioita. Lynin sijaan asiakkaat pääsivät arkipäivinä Vegasiin, joten ilman Keittopäivää, Beach Partyjä tai Kesäkeittopäivää ei jäänyt kukaan bilenälkäinen. Viikon virallinen sankari, synttärisankari, oli monitaitoinen ja pitkäaikainen työntekijämme A-P. Herra on toiminut talossa niin karaokevetäjänä, dj:nä kuin baarimikkonakin ja matkan varrella monista asiakkaistakin on tullut AP:n hyviä ystäviä. Runsaslukuisissa kolmekymppisjuhlissa Vegasissa maljoja nostivatkin niin AP:n vanhat koulukaverit, nykyiset ja entiset duunikaverit sekä monet yökerhoistamme tutut vakkarit. Iloinen asia oli myös se, että blokkaripoppoostamme tuttu Mikaela pääsi uudeksi baarimikoksi Lyniin. Hän päätti vuosi sitten sekä kansainvälistyä että kouluttautua baarityöskentelyn saralla ja hakikin oppinsa Britanniasta. Nyt palattuaan kotimaahan tämä ilopilleri pääsi debytoimaan baaritiskin takana eli alabaarista voi viikonloppuisin kysellä jotain brittiopetuksessa omaksuttuja erikoisuuksia! Kolmas iloinen uutinen tuli lauantaina illalla: ensimmäiset pääsykoetulokset ovat saapuneet ja lipunmyynnistä tuutu Mette hihkui riemusta, sillä tiukat valokuvauslinjan pääsykokeet menivät läpi erinomaisin arvioin ja opiskelupaikka aukesi Helsingistä. Mielenkiintoisesta, ihmisistä valtaisasti opettavasta viikonloppuduunistaan neito ei aio luopua, joten paparrazziopiskelijaamme tulemme näkemään jatkossakin! Metten mageita otoksia on nähty mm. Aamusetin ja City-lehden kuvituksena.

Kehitämme palveluitamme jatkuvasti ja helpottaaksemme pelipöydissä viihtyvien asiakkaidemme illanviettoa, on Casinoillamme sekä Marilynissä että Vegasissa nyt maksupäätteet. Kortilla maksaminen on siis ollut mahdollista viime viikosta alkaen. Pelipöytämme ovat hyvin suosittuja ja sana tästä oli kantautunut Turku Air Show:n mukana Las Vegasista saapuneiden, Thunderbirds -miehistön jäsentenkin korviin. Vegasin Dynamic Poker pöydässä viihtyivät torstaista lauantaihin Bosco Bae Jr.(oik.), Sang Lee, Jose Hidalgo sekä Edwardo Sibaja. Torstaihin asti kaupungissamme oleilevat ilmailun ihmeet lupasivat viihtyä myös Lynissä tiistaina & keskiviikkona juhannusetkoillen, sillä yökerhoissamme on kuulemma hyvin ainutlaatuinen tunnelma. Yökerhoilu kiinnosti etenkin yhtä kundia ammatillisestikin, sillä Bosco Bae Jr. toimii Las Vegsin Luxor –casinon Cathouse -yökerhossa markkinointitehtävissä. Tätä kirjoittaessani en ole vielä vienyt Las Vegasin vieraitamme Night Club Vegasin laajennuksen rakennustöitä katsomaan, mutta veikkaisin projektin tekevän vaikutuksen. Eikä vain siksi, että laajennusosamme nimi on Nevada : ) Oheisessa, hyvin hämärästi pari yksityiskohtaa paljastavassa kuvassa ravintolanjohtajamme/tekninen asiantuntijamme Timo Virtanen asentelee baaritiskin kantta paikalleen eli hyvässä vauhdissa ollaan – avaamme Nevadan 15.7.2011, Save the Date! Ensi viikolla vietetään City-Juhannusta Lynissä, Vegas on Juhannusviikon kesälomalla. Juhannusaatto osuu perjantaille ja videokokko syttyy perinteisesti puoliltaöin. Yötöntä yötä edeltävistä öistä löytyy mm. Keittopäivä ja Kesäkeittopäivä – kujeita kerrakseen. Karaokesta ekat 15 laulajaa pokkaavat itselleen 4 hengen risteilykortin keskiviikkona & torstaina, siitä huolehtii Sing’n Travel!

Mikaela

12.06.2011

Loman rajapinnassa Lynissä järjestettiin varsinainen paratiisiworkshop, joka alkoi ensin VIPpien ja kantisten kesänavauksella ja jatkui kaikkien asiakkaiden yhteisenä helteen ylistyksenä. Trendikkäiden termien, kuten downshiftaus, slow life ja chillailu merkitystä oli hyvä testailla lei kaulassaan, Beach Partyjen palmurantamaisemissa, hiekkaämpärin heiluessa rennosti käsivarrella. Saman suuntainen kesäsessio koitti perjantaina Vegasissa, jossa kantikset ja VIPit nauttivat kepeissä fiiliksissä sekä toistensa seurasta että rantaleikeistä, kuten PIANOWAR ja Dynamic Poker. Biitsimme dj-puikkoihin tarttui yön aikana dj-legenda Nite, joka loihti tanssilattialle rakkauden kesien musiikillisen potpurrin ja useampikin vakkarimme kertoi saaneensa yllättäviä flashbackkejä takavuosien kesärientoihin musiikin kautta: ”Sillä mimmillä oli ihan liian syvän siniset silmät ja c-kasetilta soitettiin Beach Boysien klassikoita rannassa. Sen nimi oli Elina ja ennen inttiin menoani yhdessä vietetyt kesäviikot olivat varmaan yhtä kuumat kuin ilma ulkona tällä hetkellä.” Yllätysten dj-Nite hurmasi myös lauantaina ja jengi bailasi! Bilemeininki virtaa suonissa myös nillä kuudella kaunottarella, jotka olivat ilmoittautuneet Suomen Festarimissi -kisaan. Kuumien kissojen esiin marssia johti debyyttijuontonsa tehnyt hallitseva Mr Finland Ossi Oksa ja mimmien kanssa lavalla nähtiin pari muutakin Mr Finland -kisan finalistikomistusta. Monijäseninen tuomaristo ja yleisö olivat tällä kertaa harvinaisen yksimielisiä edustavimmasta kandidaatista; sekä yleisönsuosikin tittelin että koko kisan voiton vei tuleva lakinainen ja viime kesän Miss DBTL-voittaja Mona Virtanen. Vaalen kaunottaren sanavalmius ja varma esiintyminen sekä kunnianhimoinen elämänasenne toivat pisteitä ropisten. Kesäfestareiden virallisen pr-neidon perintöprinsessaksi kruunattiin itseään varsinaiseksi bilehileeksi kuvaillut, kuplivalla elämänasenteella siunattu, tummakutrinen Niina Terävesi. Vieraileva tuomarimme Saksasta kehui suomalaista naiskauneutta maasta taivaaseen ja kisan jälkeen hänkin jäi viettämään iltaa Lyniin ja Vegasiin. Erityisen kiitoksen saitte te, yökerhoilevat asiakkaamme, jotka teitte vaikutuksen avoimuudellanne, kielitaidollanne ja fiksulla käytöksellänne. Kiitos siitä!

Hellerajat paukkuvat ja Beach Partyt jatkuvat. Viikko aloitetaan Lynin kujeellisella Keittopäivällä, maksuton sisäänpääsy ja muut hauskuudet totuttuun tapaan koko illan. Keskiviikona Lyniin saapuessanne astutte jälleen ikuisen kesän keskelle, somistustiimimme koristelee yökerhomme mainioksi rantabaariksi. Keskiviikkona ja torstaina Sin’n Travel takaa viidelletoiste ekalle laulajalle Viking Linen risteilykortin, kesäreissusta ei tarvitse siis maksaa itseään kipeäksi – tällä kortilla matkan saa järkättyä maksutta 4 hengelle. Torstaina Kesäkeittoillaan, tiistain kujeita on laajennettu kesäajaksi torstaiöihin. Yökerhoissamme ei vietetä viikonloppuna Neitsytperunafestivaalia (sorry), mutta kuten tiedätte, ovat Lynin ja Vegasin bileet aivan loistavia ihan muutenkin. Sitä paitsi Taloussanomien viime viikolla kommentoima amerikkalaistutkimus ei mainitse neitsytperunoiden syömisen lisäävän vaurautta, mutta tutkimus kylläkin väittää maltillisen ja sosiaalisen alkoholin nauttimisen nostavan tulotasoa – miehillä jopa 21%!

Luin viime sunnuntaina aamukaffepöydässä kaupunkilehti Turkulaisen homoturismiartikkelia (eli miksi Turku ei ole huomioinut tätä matkailijasegmenttiä) ja sekä rivikansalaisena että matkailualan koulutuksen saaneena huomasin kokevani hillitöntä myötähäpeää etenkin artikkeliin lausunnon antanutta kaupunkimme kivikautista matkailumarkkinointia kohtaan. Siellä ei oikeastaan tiedetty, että LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender) on matkailussakin kansainvälisesti tilastoitu ja tutkittu segmentti (Gay-turistit mm. kuluttavat 50%-70% enemmän rahaa matkusteluun, kuin muut matkailijat). Tilastoitunakaan matkailijaryhmän tarkempi tarkastelu segmenttinä ei kaupunkimme matkailuorganisaatiota kiinnosta. Lapsiperhesegmentti kun on kaupungissa tärkeä (lue: tärkein) ja kuulemma samaa sukupuolta edustavia vanhempia jälkikasvuineen tiedetään olevan kyllä liikenteessä, mutta ”osoittelua ei ole tarpeen tehdä”. Haloo, tiedetäänköhän siellä edes mikä on segmentti, ei tämä nyt mikään osoittelu- tai lokerointijuttu ole. Mitä, kenelle & miten on markkinoinnin peruskauraa. Monet samat nähtävyydet, aktiviteetit, ravintolat, tapahtumat ja iltariennot kiinnostavat erilaisia matkailijaryhmiä, mutta kohteiden markkinointia kannattaa matkailussa ihan oikeasti räätälöidä. Kaupunki ei tarvitse San Fransiscon Castron kaltaista gay-kaupunginosaa tai mittavaa juuri tälle kohderyhmälle suunnattua palvelutarjontaa ollakseen kuitenkin kiinnostava matkakohde. Tärkeintä on se, että matkailija sukupuolisesta suuntautumisestaan huolimatta voi kokea olevansa tervetullut – joissain matkakohteissa suvaitsevaisuus voi olla lähellä nollaa ja perusheteronormista poikkeaminen jo ulkonäöllisesti aiheuttaa närää, monissa maissa seksuaaliset vähemmistöt ovat jopa täysin lainsuojattomia – turisteinakin. Turussa sateenkaarisegmentin ohittamisessa lienee pohjimmiltaan kyse tietämättömyydestä ja ennakkoluuloista, maassamme on edelleen vallalla outo käsitys seksuaalivähemmistöjen elämäntavasta – gaymatkailijathan saattaisivat karkottaa ne lapsiperheet ja järkyttää muita ihmisiä. As if. Hesassa pinkin rahan turistit jo osataan huomioida markkinoinnissakin ja vuodessa heitä vierailee pääkaupungissamme arviolta 1,5 miljoonaa. Vertailukohtana mainittakoon, että Turun sikakalliiseen kulttuuripääkaupunkivuoteen odotetaan kaiken kaikkiaan 2 miljoonaa turistia vuoden aikana. Hesan panostus uuteen segmenttiin on ilmeisesti kannattanut. Jos Turun matkailumarkkinoinnissa halutaan astua 2000-luvulle, suosittelen tilaamaan viimeisimmän ja mittavimman, maailmanlaajuisen Out Now Global LGBT2020 -lifestyle tutkimuksen. Se julkaistiin toukokuussa ja siinä on selvitetty lähes 40 000 LGBT-kohderyhmän edustajan elämäntyyliä eri näkökannoilta, myös matkailuun liittyen. Kuudelta mantereelta poimiutuneet tutkimuksen osallistujat olivat 25 eri maasta ja 10 erilaiselta kielialueelta. Onneksi tutkimukseen osallistujia kiehtovat kohteina eniten New York, San Fransisco, Rio ja Pariisi, ettei meidän täällä Euroopan kulttuuripääkaupungin kaduilla tarvitse sormella alkaa osoittelemaan…

Mikaela

05.06.2011

Kauniita ja komeita kesän ylioppilaita ja valmistuneita oli jälleen ilo seurata. Olen aina innoissani siitä, miten paljon upeita mekkoja ja tyylikkäitä pukuja tähän aikaan vuodesta näkee. Ne tavallisesti hieman lysyhartiaiset kunditkin ovat kuin uudelleensyntyneitä puvun antaessa syyn kantaa itsensä kerrankin täydessä pituudessa ja tämähän saa neitojen polvet muuttumaan hyytelöksi. Poikatytöistä ja ujoista seinäkukkasista kuoriutuu hurmaavia perhosia ja väreillä leikitteleviä paratiisilintuja, jotka saavat vastakkaisen sukupuolen päät pyörälle (vinkki: arjen ja juhlan eron saa antaa näkyä pukeutumisessa ympäri vuoden ja sama reaktiokaava toimii aivan varmasti). Helatorstain sisällään pitänyt viikkohan oli valmistuneiden maratoni, sillä erilaisia päättötodistuksia pokanneita nähtiin yökerhoissamme bilettämässä tiistaista alkaen. Zembalot huipentuivat lauantaina, jolloin kevään ylioppilaat juhlivat tiukan puurtamisen päättymistä vapaina kuin taivaan linnut. Suurin osa jakaa tutkinnon nykyään useampaan osaan, vain noin 8 % kokelaista vetää kirjoitukset yhtenä palasena. Ylioppilastutkinnon hyväksytysti suoritti tänä keväänä koko maassa noin 28 800 opiskelijaa, kirjoittaneista 5,5 % ei valitettavasti päässyt kokeesta läpi. Toisilla läpäisseillä kirjoitukset menivät enemmän kuin putkeen (eräs Lyseon lukion oppilas kirjoitti 8 laudaturia, tämä oli yksi kolmesta koko Suomen huipputuloksesta), joidenkin proggis meni rimaa hipoen läpi, mutta se on siinä. Ja korottamaanhan pääsee, jos sille tuntuu! Seuraavaan kahteen viikkoon mahtuu vielä eri korkeakoulujen valintakokeita laidasta laitaan ja moni ylioppilas viihtynee vielä nenä kiinni kirjassa hetken jos toisenkin. Kokeisiin toivotamme kaikille onnea – tapaamme ehkä syksyllä opiskelijabileissä! Siihen saakka voi nauttia kesäerikoisuuksistamme, jotka koeajettiin viime viikolla: tiistaisin teitä hemmotellaan tuttuun tapaan Marilynin keittopäivän maksuttomalla sisäänpääsyllä ja kujeilla. Keskiviikkoisin ja torstaisin Atlantiksen City Karaokessa voi järjestellä itselleen kesäreissun laulaen, sillä Sing’n Travel -öissä ensimmäiset 15 laulajaa saavat itselleen Viking Linen risteilykortin. Torstain menussa lukee lisäksi Kesäkeitto, jonka olemus on lainattu pitkälti tiistaiöistä. Night Club Vegas on avoinna perjantaisin & lauantaisin ja tarjoaa monipuolista viihdykettä aikuiseen makuun. Back Stagella viihdyttää livemeiningillään yhä uusia faneja ympärilleen keräävä PIANOWAR!

Uskotko sanontaan ”Jos ei heilaa Helluntaina, niin ei heilaa koko kesänä”? Pikapikaa suunnitelmia laatimaan, sillä tiistaista lauantaihin heilattomilla on aikaa etsiä itselleen ei-platonista seuraa Lynistä ja viikonloppuna Vegasistakin, sunnuntai kun on se Helluntai ja riskejähän ei näissä asioissa kannata ottaa. Kattauksemme on monipuolinen, joten öissä lienee liikenteessä mielenkiintoisia tyyppejä! Tiistaina Keittopäiväillään, nimipäiväänsä viettää Suvi eli Kesän synonyymi – malja sille. Kesää ei kuitenkaan voi kunnolla aloittaa ilman Marilynin odotettuja, huimia Beach Partyja & VIP- ja kantisiltaa, jonka olemme päivänneet tulevalle keskiviikolle. Lyn Beach ja Atlantiksen Sininen Laguuni kutsuvat vipit, kantikset ja vakkarit nauttimaan helteisistä rantaleikeistä ikuisen kesän keskelle heti 22.00 alkaen – kaikki asiakkaamme ovat tervetulleita viihtymään 23.00 jälkeen! Kesäkeitto villitsee torstaina ja sitten onkin jälleen viikonloppu. Night Club Vegas starttaa kesäkauden perjantaina, Vegasin Beach Partyt & vip- ja kantisilta kutsuu vipit ja vakkarit paikalle heti 22:00 alkaen. Vegasin Beach Party -teema jatkuu lauantainakin, Aloha-fiiliksestä ja rusketusraitojen esittelystä ei tarvitse luopua koko viikonloppuna! Lynin ja Vegasin Beach Partyjen dress code on totuttuun tapaan ns. casual beach eli teemapukeutumiseen panostamisen asteen voi kukin itse säätää mieleisekseen. Yökerhomaailmamme rantavahdit eli hassunhauska henkilökuntamme aikoo jälleen heittäytyä paratiisisaaren hengessä trooppiseen hurvitteluun pukeutumisessaan, joten villeinkään surffausasu ei ole liioiteltua!

Night Club Vegasin Beach Partyjen special guest star sekä perjantaina että lauantaina on lähes kulttimaineeseen noussut, legendaarinen dj Nite (www.djnite.net), joka aloitti dj-uransa jo 1968. Nite on jakanut yöelämän useamman sukupolven bilettäjien kanssa ja todennut, ettei hyvä musa kuole koskaan – kukin sukupolvi löytää eri vuosikymmenten helmet, kunhan dj osaa tarjoilla ne oikealla tavalla. Pekka tutustui Hurriganesin & Dannynkin kanssa tiiviisti keikkailleen Niten hämmästyttävään dj-meininkiin jo 15-vuotiaana nuorisodiskossa jammaillessaan, joten pitkäjänteisyyden puute ei ole Niteä vaivannut. Nite on tuonut suomalaiseen dj-maailmaan aikanaan mm. uudenlaisen valojen ja savun käytön sekä esiintymiasuihin panostamisen ja hulluttelun yleisön kanssa. Tämä hittien esiinmarssitus täytyy kokea! Hieman erilaisesta esiinmarssista on kyse Lynissä perjantaina, tuolloin parrasvaloihin astelevat Suomen Festivaalimissi -kilpailun kaunottaret niin juhlapuvuissa kuin bikineissäkin. Festivaalien luvatun maan oma nimikkokaunotar tulee toimimaan moninaisissa pr-tehtävissä kesän festareilla ja tapahtumissa. Viime vuoden kuumin kissa oli tumma ja tulinen Riina Seise, jonka kurvit, asenne ja ulosanti saivat sekä yleisön että tuomariston innostumaan. Tule tsekkaamaan tämän vuoden kandidaatit ja fanittamaan omaa suosikkiasi. Tuomaristo valitsee varsinaisen voittajan eli Suomen Festivaalimissin, mutta myös yleisönsuosikki palkitaan!

Mikaela

29.05.2011

Lääkiksen Pääsykoebileet järkänneet tutorit kertoivat olevansa onnellisia siitä, että itse pääsivät kouluun jo viime vuonna. Sen verran kiperiä olivat Galenos-kirjan pohjalta laaditut pääsykoetehtävät tänä vuonna. Kävin kurkkaamassa viime vuotiset tehtävät netistä ja ihan olivat silloinkin osanneet loihtia painajaismaisia pulmia ratkaistaviksi. Hakijoita Turkuun oli tänäkin keväänä ollut muistaakseni yli 900 eli sisään pääsy ei ole mikään läpihuutojuttu. Lääketieteen lisensiaatin tutkintoa suorittamaan pääsee syksyllä 120 uutta opiskelijaa, hampaalle 40 tyyppiä, terveystieteen kandin ja maisterin tutkinnon suorituksen aloittaa 45 opiskelijaa ja parisenkymmentä biotieteiden tutkinnon. Pääsykoebileiden ohjelmassa oli mm. kisa, jossa arvosteltiin kahden Galenoksen vanhentuneen painoksen tuhoaminen ilman apuvälineitä – stressinpurkua parhaimmillaan!Torstain Turku Students päätti kevään upean opiskelijabilekauden (uusi starttaa jo elokuun tokalla viikolla!) ja ilahdutti bilekansaa mm. uutukaisella Turku Students-haalarimerkillä. PIANOWAR pianistimme puolestaan pääsivät ilahduttamaan useitakin polttarisankareita, näin kesän kynnyksellä polttariporukoita on perinteisesti liikenteessä tavallista enemmän. Yksi elämänsä valitun kanssa avioliittoon kesällä astuja on tätä nykyä pääkaupunkiseudulla asuva kantiksemme Karo, joka on vuosien varrella viettänyt yökerhoissamme bileyön jos toisenkin sekä kavereiden että tulevan vaimonsa keralla. Niinpä polttareiden järjestäjille oli itsestään selvää tuoda sankari polttaripäivän päätteeksi Vegasiin ja istuttaa hänet pianon päälle. Pianistiemme Pekan ja Tomin suosiollisella avustuksella, punainen hattu päässään Karo pääsi toteuttamaan luovaa puoltaan laulamalla koko Back Stagelle!

Kaupunkimme on useasti vuosikymmenten aikana noussut esiin kulttuurihistoriallisesti ja arkkitehtoonisesti arvokkaiden, vanhojen rakennusten sumeilemattoman hävittämisen perinteestään. Vaihtoehtoisesti noita vanhoja, upeita rakennuksia on vain jätetty restauroimatta ja ne ovat rapistuneet vuosien saatossa surulliseen kuntoon. Aurajokirannan vanhoja arvokiinteistöjä on nyt onneksi pala palalta kunnostettu eri tahojen toimesta, Kauppiaskatu 1 on eräs juuri päätökseen saatu suuri restaurointiproggis. Arkkitehti Benito Casgranden pieteetillä entisöimän rakennuskokonaisuuden avajaisia vietettiin torstaina ja onnistunutta kädenjälkeä kävimme ihailemassa Ristorante Paninin, Smörin ja Viiniravintola E. Ekblomin ravintoloitsijan, Mika Lövgrenin kutsumina. Talon siunasivat ikiaikaisten perinteiden mukaan luterilaisen kirkon Arkkipiispa sekä katolisen kirkon piispa, Arma Aboan karoliinipukuiset sotilaat ampuivat vanhalla tykillä kunnialaukauksen ja Ylioppilaskunnan kuoro lauloi. Rakennusten vihkinauhan leikkasi oopperalaulaja Karita Mattila. Historiallinen miljöö upeine sisäpihoineen, kellariholveineen ja jykevine kiviseinineen on saanut arvoisensa uuden elämän ja kiinteistössä toimii nyt yrityksiä ravintoloista kauneushoitolaan ja galleriasta mainostoimistoon. Avajaisdelegaatioomme kuului Pekan ja minun lisäksi E. Ekblomissa otetussa kuvassa kanssani poseeraava Kaupunkilehti Aamusetin toimittaja ja Mr Finland -promoottori Timo Salmesmaa sekä tuore Mr Finland, Ossi Oksa. Käyhän ihmeessä kurkkaamassa, miten upeita tiloja kaupungistamme löytyy!

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen -viikko on vihdoin täällä. Kesälaitumet kutsuvat tiistaina tuhansia ammattiin valmistuvia (pelkästään Turun ammatti-instituutista ammattiin valmistuu 1000 opiskelijaa!) ja lauantaina valkolakin saavat lukioista valmistuvat kevään ylioppilaat. Näiden hummailuiden välistä Lynistä löytyy School’s Out -keskiviikko, jolloin pannaan piste puurtamiselle ja nostetaan malja kesälle. Helatorstain aattona, keskiviikkona, biletetään tietenkin myös Vegasissa; onhan torstai monelle vapaapäivä.Lämpimän vuodenajan kunniaksi lanseeramme Lynissä Kesäkeittotorstait,jotka lämmittävät niin mieltä kuin lomabudjettiakin säästä riippumatta – Tiistaiöiden ympärivuotisesta Keittopäivästä tuttuja kujeita luvassa! Lauantaina tahdomme onnitella kaikkia valmistuneita, kaikki uudet valkolakit saavat Marilynin lipunmyynnistä valmistujaislahjan. Valkolakkien tunnusbiisin sanoin: Gaudeamus igitur, iuvenes dum sumus – iloitkaamme kun olemme vielä nuoria! Lopuksi kerrottakoon vielä, että mainiot portinvartijamme eli järjestyksenvalvojamme etsivät kollegaa etenkin viikonloppuöihin – muitakin päiviä saattaa olla tarjolla. Vaatimuksena fiksulle ja positiiviselle asiakaspalvelijalle on vähintään 23-vuotta ikää, vankka & monipuolinen kokemus järjestyksenvalvonnasta ja mielellään myös iltaravintolaympäristössä sekä tietenkin voimassa oleva järkkärikortti. Järjestyksenvalvojissamme on monien eri alojen ammattilaisia, joten paikkaa voi hakea myös päätyökseen muulla alalla tällä hetkellä työskentelevä tyyppi, kunhan osaaminen on edelleen hanskassa. Jos kuvaus sopii sinuun, käy turisemassa portsariemme tai ravintolapäälliköidemme kanssa. Tai ota luuri käteen ja soita toimistoomme 02-2322111.

Mikaela

22.05.2011

New York Timesin toimittaja pohti viime viikolla kolumnissaan sitä, millaista soopaa ihmiset itsensä antavatkaan televisiosta katsoa. Ruodinnassa oli tosi-tv-sarja ”The Real Housewifes of New Jersey”, jossa kirjoittajan mukaan ei ole kerrassaan mitään todellista ja vielä vähemmän mitään älyllistä. Että jos kerran ihmiset miettivät tarkkaan sitä, millaisella ruoalla kehoaan ruokkivat, soisi samalla mietittävän korvien välille tarjottavan ravinnon laatua ja määrää. Hei niin totta ja miksipä sitä jotain muiden ihmisten tosielämäjohdannaisia katsoisi, kun omasta elämästäänkin voi tehdä mielenkiintoista? Me täällä Eerikinkadulla pyrimme tarjoamaan ja mahdollistamaan ikimuistoisia hetkiä, joita viime viikkokin oli pullollaan. Monen ikimuistoiset hetket sävyttyivät epäilemättä jääkiekon MM-kisahuumalla tai olivat sitä alusta loppuun (kukapa uskoisi, että Lyni on ollut viikon kaupungin suurin sporttibaari!). Joku löysi toukokuisesta yöstä ihmisen, joka oli paikalla vielä aamukahvipöydässäkin. Toinen vietti ikimuistoiset synttärit ulkomailta saapuneen lapsuudenystävänsä kanssa ja kolmas tuli onnelliseksi päästessään jammailemaan PIANOWAR-pianistien kanssa peräti kahtena peräkkäisenä iltana. Amissoutujen Jälkimainingeissa keskiviikkona nostettiin maljoja soutukisan voittaneelle Suklaapallit -joukkueelle (heh), torstaina bilettäjät pyörähtelivät Suomen Leijonien tavoin kultamitalit kaulassaan ja tunnussana oli tietenkin Ilmaveivi. Perjantaina Lynissä biletettiin lätkäbiisiteemaisesti Poika Saunoo -yössä ja lauantaina Vegasissa juhlittiin turkulaisen elokuvaohjaajalupaus Niko Kostetin uusimman leffan, Christian Dreadfulin, purkkiin saamista sekä ainakin kaksia polttareita ja yksiä häiden jatkoja. Niin paljon parempaa settiä, kuin yksikään realitysarja!

Toukokuun viimeinen viikko ja samalla kevään viimeiset opiskelijabileet – kevät on kulunut kuin siivillä. Erään toimittajan empiirisen tutkimuksen mukaan ainakin Helsingin kirjastoissa useimmiten nähty pääsykoeopus on ollut lääketieteen perusteisiin johdatteleva pääsykoekirja Galenos, jonka perusteella opiskelijavalinta tehdään valtakunnallisesti. Kuutisensataa sivua hyvin omaksuneet loistavat keskiviikon pääsykokeissa ja nappaavat paikan lääkiksestä. Turun Lääketieteellisen Tiedekunnan tutorit päättivät tänä vuonna tempaista ja palkita kaikki pääsykokeisiin osallistujat bileillä koepäivän päätteeksi. Pääsykoebileet starttaavat Lynissä kympiltä ja meiningeissä mukana ovat tietysti myös lääkiksen haalareissa jo opiskelemaan päässeet medisiinarit. Tule tsekkaamaan, millaiset tyypit haluavat jatkaa Hippokrateen jalanjäjissä! Torstain Turku Students tarkoittaa sitä, että haalarit ja opiskelijakortti oikeuttavat maksuttomaan sisäänpääsyyn. Nopeimmat bileisiin saapujat palkitaan kevään viimeisissä opiskelijakinkereissä uunituoreella Turku Students -haalarimerkillä. Kalenterini kertoo, että perjantai on Euroopan virallinen naapuripäivä, joten nyt on hyvä tilaisuus tutustua viereisessä asunnossa majailevaan tyyppiin, pyytää vaikka se naapurin hemaiseva mimmi tai kuuma kolli etkoille ja lähteä kimpassa baanalle. You never know, what might happen!

Elämme jännittäviä aikoja, sillä Night Club Vegasin laajennusproggis on hyvässä vauhdissa. Olemme retkeilleet maita ja mantuja (sekä Suomessa että ulkomailla) idiksiä, rakennusmatskuja ja rekvisiittaa metsästäen, nähneet mitä omituisimpia esineitä & asioita ja tutustuneet todella mainioihin tyyppeihin. Näinä päivinä takaovi käy tiuhaan ja varastot alkavat täyttyä matkan varrella tekemistämme löydöistä. Harpomme mittanauha kädessä pitkin remontoitavaa tilaa, mallailemme rakennuspalikoita kohdilleen ja pyörittelemme kimpassa ideoita. Teemme täällä aina remontteja ja sisustuksia hyvin eri pohjalta, kuin taloissa, joissa ulkopuolinen suunnittelija toteuttaa kaiken. Elämässä pitää uskaltaa poiketa totutusta! Rohkeutta ei puutu myöskään herralta, jota näin lopuksi tahdon onnitella: perjantain ja lauantain välisenä yönä uudeksi Mr Finlandiksi kruunattiin Lynin & Vegasinkin stageilla lukuisia kertoja nähty mallikomistus Ossi Oksa. Helsingissä järjestetyssä finaalissa räväyttänyt, reilu parikymppinen kundi tähtää kaikessa korkealle, seuraava tavoite on päästä edustamaan uinnissa Suomea joka Lontoon olympialaisiin tai viimeistään Rioon 2016. Onhan Ossilla plakkarissa lukuisia SM-titteleitäkin. Maikkarin viihdeuutisille mutkaton Ossi paljasti olevansa tällä hetkellä vapailla markkinoilla ja ottavansa mieluusti vastaan treffiehdotuksia!

Mikaela

16.05.2011

Diary tiedottaa: Jenkkiviikot torstailta & perjantailta on siirretty johonkin sopivaksi katsomaamme ajankohtaan tulevaisuudessa. Nyt oman juhlaviikon ansaitsevat Suomen Leijonat sekä te, hullut ja ihanat asiakkaamme! Ennennäkemätön MM-kiekkomestaruushulabaloo sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Lynissä osoitti sen, että jopa tavallisesti urheiluun melko neutraalisti suhtautuvat saivat tästä MM-huumasta tartunnan. Niinpä Kultajuhlat jatkuvat heti Lynin Keittopäivässä monin kujein, Amissoutujen jatkobileissä keskiviikkona nostetaan maljoja niin jääkiekkomailasankareille kuin airoja ahkerasti heiluttaneillekin. Torstai on nimeltään Ilmaveivaustorstai, 200 ensimmäistä asiakasta saavat kaulaansa kiekkoilijakuvalla varustetun kultamitalin. Ja 10 ensimmäiselle Ruotsin kansalaiselle lahjoitamme hopeamitalin. Perjantain kuumat bileet saivat nimen Poika Saunoo, sillä voiton jälkeisessä telkkulähetyksessä maailmanmestareiden pukuhuoneessa raikasi Selvä Päivä biisin lisäksi joukkueelle rakkaaksi tullut Poika Saunoo -biisi ja sehän starttaa näin: ”Nyt poika saunoo/se kylpee, se laulaa ja huutaa/kannusta samppanjaa/Meidän poika on tullut kotiin”. Ihanaa Leijonat, ihanaa! PIANOWAR Vegasissa on perjantaina ja lauantaina aivan varmasti myös juonessa mukana, tiedämme pianistiemme olevan kovia kiekkofaneja!

Mikaela

15.05.2011

Ihan Superviikko, keskiviikon Supersankaribileitä myöden. Kaksi hyvin erilaista kisaa herätti tunteita kuluneella viikolla; toisessa on suotavaa kisata hammassuojilla ja toisessa hammassuojat olisivat katastrofi. MM-lätkää & Euroviisuja. Düsseldorffin viisutuloksia en tätä kirjoittaessani vielä tiedä, tsemppiä Paradise Oskar! Bratislavasta käsin tarjoillun jääviihteen seuraajien iloksi huomiota ovat herättäneet Suomesta MM-katsomoon reissanneet kiekkofanit, joiden joukossa on ollut kisan aikana todellisia tiimipukeutumisen helmiä. Pisteet annan fiilistä yllä pitäneelle, lentokapteeniasuissa säväyttäneelle ryhmälle, kolmelle karvaisiin eläinpukuihin pukeutuneelle tyypille (possu, pingviini & lehmä) sekä team Elvikselle, jossa jokaisella oli asiaankuuluva tötterötukka & aurinkolasit. Pääosanesittäjiä olivat kuitenkin Suomen Leijonat, jotka keräsivät perjantaina Atlantiksen kisastudion ääriään myöden täyteen etäkannustajia. Kannustus osui ja upposi, Venäjä kaatui ilmaveivauksella hämmentäneen Leijonalauman jalkoihin ja Suomella on siis edessään vielä yksi ja ratkaiseva matsi Ruotsia vastaan sunnuntaina. Me olemme näköjään helposti ympäripuhuttavissa, sillä lupasimme avata Turun varmasti suurimman kisastudion sunnuntaina: MM-kultapeli näkyy screeneiltä sekä Marilynin pääsalissa että Atlantiksessa klo 21:00 alkaen, sisäänpääsy ilmainen!. Ja me huudetaan…

Mutta palataan vielä viime viikon tapahtumiin. Torstaina Turku muuttui opiskelijanomadien kansainvaelluksen mekaksi, tuhannet kaikkialta Suomesta saapuneet, häikäisevän kaleidoskooppisen katukuvan aikaan saaneet haalarinkuluttajat osallistuivat loppuunmyytyyn Akateemiseen Aurajokilaivuritutkintoon ansaitakseen AATU-karttaan suorituspaikoista kerättävillä leimoilla itselleen jonkin himoituista tutkintomerkeistä. Kiireettömän hengailuhäppeningin tutkintopaikkoja oli kuusitoista, niin jokilaivoilla kuin muuallakin. Monelle Day Club Marilyniin keskellä kirkasta päivää kirmaaminen (myös töissä päivävuorossa olleelle henkilökunnallemme) oli vähintäänkin eksoottinen kokemus, porukka viihtyi erinomaisesti kipparikaraokessa ja tanssilattialla. Aurajokilaivuritutkinnon lisäksi jokea voi käyttää myös esimerkiksi soutamiseen. Monissa joella siunatuissa opiskelijakaupungeissa eri puolilla maailmaa soutu on suosittu opiskelijaurheilulaji. Maailman tunnetuin kisa käydään vuosittain Britanniassa, Cambridgen ja Oxfordin yliopistojen soutujoukkueiden välillä Thames-joella. Soutujoukkueisiin tiensä raivanneet opiskelijat ovat kylmän kunnianhimoisia, sillä opintomenestyksen ja soutumenestyksen tulee kulkea käsi kädessä; mitään urheilijanuorukaisten opiskelulepsuilua ei sallita. Harjoittelu on intensiivistä ja se tähtää tuohon kerran vuodessa järjestettävään, hermoja raastavaan kisaan. Kaikkien aikojen karmaisevin kisa käytiin vuonna 2003, kun kaksi jo ennestään sisarusten välisessä vastakkainasettelussa kunnostautunutta veljestä kisasi toisiaan vastaan omien yliopistojensa joukkueissa ja äärimmilleen viety keskinäinen kamppailu lähes tuhosi veljesten välit lopullisesti. Sittemmin välejään paikkailleet Livingstonen kundit ovat kirjoittaneet hyytävästä soutuproggiksesta muistelmakirjan Blood Over Water, josta on nyt tekeillä myös Hollywood leffa. Mistään näin haudanvakavasta ei ole kyse keskiviikon kolmansissa Amissouduissa, kirkkoveneillä klo 13.00 alkaen soudettavassa mittelössä mukana on 20 joukkuetta Turun Ammatti-instituutin koulutaloista, joukkueissa on sekä opiskelijoita että henkilökuntaa. Rantatapahtuma levittäytyy Teatterisillan ja Aurasillan väliin, lähtö tapahtuu Teatterisillalta ja maalialue löytyy Kristiinankadun päästä. Aftersoudut järkätään iltakympistä alkaen Lynissä, jolloin stagella nähdään mm. valtakunnallisessa ammattioppilaitosten SAKUStars kisassa pronssille jammaillut lähihoitajien bändi DHBP!

Torstaina ja perjantaina tempaudutaan tähtilipputunnelmiin Lynin legendaaristen Jenkkiviikkojen myötä. Red, white & blue -torstain 200 nopeinta bilettämään saapujaa palkitaan Lyn goes USA haalarimerkillä ja illan ohjelmassa on mm. Wall Streethenkistä Dollarimania -aarteenmetsästystä. Jenkkiviikkoperjantai kantaa nimeä Frozen Friday ja sehän viilentää sopivasti elohopean kohotessa.hellelukemiin – nimen taakse kätkeytyy kaikkea hubaa. Tempaudu mukaan Uuden Mantereen The American Dream -henkeen ja pukeudu leffatähdeksi, urheilusankariksi, kotirouvaksi, pörssimeklariksi, Miss Whateveriksi, sarjishahmoksi, muusikoksi, Kentucky Fried Chickenin kanankoiveksi tai Vapaudenpatsaaksi. Myös henkilökuntamme on luvannut jälleen kerran hurmata teidät asuvalinnoillaan, hey ho, let’s go!

Mikaela

08.05.2011

Tämän tekstin ilmaantuessa nettiin vietetään jo Äitienpäivää eli monella on edessään sinkoilun täyteinen päivä ja toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mutsia livenä moikkaamaan. Mediassa kerrottiin ylinopeuksien lisääntyvän juuri kyseisenä päivänä onnittelukäynneille kiirehtivien tohottaessa paikasta toiseen, joten muistutan teitä kaikkia ”aja hiljaa isi nyt vaan” -hengestä, missä päin sitten kurvailettekin. Jos et ole itse ratissa, toppuuta tuulispäistä kuskia. Onnitelkaa äitejä, he ovat sen ansainneet! Me kaikki talven keskellä kärvistelleet olemme ansainneet ihan oikean kevään alun, joka ilmeisesti jotenkin pääsi keskeytymään talviurheilun näkyessä televiissiosta. Vaikka ulkona kävi viima, ei jääkiekkojään kylmyys onneksi hohkannut keskiviikkona Atlantiksen kisastudioon. Suuri joukko lätkän ystäviä ja lätkän ystävien ystäviä (itse kuulun jälkimmäisiin, tunnustan), oli kerääntynyt tsemppaamaan Leijonia jo ilta ysiltä. Pahoittelut jälkikäteen siitä, että työmaalla yötä myöden työskentelevät remonttireiskat olivat illan tunteina onnistuneet katkaisemaan Lynin & Vegasin antennin ja matsi jouduttiin siksi näyttämään netin kautta eli kuva ei ollut paras mahdollinen. Tsekin voitto ei kuitenkaan tästä tainnut johtua, sattuivat vaan olemaan Suomen poikia parempia tuossa mittelössä. Heti seuraavana päivänä Pekka hankki edellistäkin antennia tehokkaamman härpäkkeen katolle satelliitteihin yhteyksiä ottamaan ja lauantain pelissä Suomi sitten murisikin Slovakian kumoon 2-1! Tulevalla viikolla tiistaista alkaen Atlantiksen kisastudiossa siis näytetään Suomen matsit, jotka alkavat klo 21 tai sen jälkeen.Urheiluhullut saavat omat studioiltansa, joten Euroviisufaneille tarjotaan semifinaalistudio tiistaina klo 22.00 Atlantiksessa. Jos Suomen viisuedustaja Paradise Oscar nousee semifinaalista jatkoon kappaleellaan Da Da Dam, tarjoilemme viisujen finaalistudiohuumaa lauantaina 22:00 alkaen Atlantiksessa!

Maailman suurimmat Cinco de Mayo -juhlat löytyvät käsitykseni mukaan Los Angelesista, viides toukokuuta on kasvanut osin yli viikon pituiseksi festivaaliksi. Alkuaan puhtaasti meksikolainen, Pueblan taistelun kunniaksi järjestetty juhla on muodostunut sekä meksikolaistaustaisen väestön että kaikkien muiden kansallisuuksien edustajien yhteiseksi tavaksi tavata toisiaan hyvän ruoan, juoman, monipuolisen musiikin, tanssin ja monen sorttisen kulttuurihäppeningin merkeissä. Cinco de Mayo – teemaiset maalaistorit, markkinat ja myyjäiset, koko perheen päivätapahtumat sekä aikuisväestön iltabileet ovat Losin lisäksi suosittuja ympäri maailmaa kaupungeissa, joissa rentoa livin’ la vida latina -asennetta halutaan jakaa kaikelle kansalle. Toisille juhla on oman kulttuuriperintönsä vaalimista, omien juuriensa löytämistä ja toisille löytöretki meksikolaisen kulttuurin erilaisiin, värikkäisiin muotoihin. Me olemme tuoneet Turun yöhön paljon kansainvälisiä teemajuhlia, Cinco de Mayo on ehdottomasti vuotuisohjelmassa jatkossakin, ekan kerran korkkasivat OpiskelijaOskareihin kutsutut ainejärjestöjen & opiskelijayhdistysten aktiivit, joita kiitimme kuluneesta bilevuodesta ja jaoimme lisäksi 12 kpl OpiskelijaOskari -patsaita kunniakirjoineen. Oheisessa kuvassa tavattoman tyylikäs insinöörien konkkaronkka on juuri vastaanottanut Vuoden Luonnonilmiö palkinnon, joka myönnettiin TIO ry:lle tekemisen meiningistä ja peräänantamattomasta asenteesta. Kiitos hienosta bilevuodesta kuuluu ehdottomasti myös henkilökunnallemme, joista kukin piankin pääsee viettämään ansaittuja kesälomapäiviä – kuka lyhyempiä, kuka pidempiä pätkiä. Sitten jaksaa taas kummasti huiskia töitä!

Tiistai on salapoliisityöni tulosten perusteella Human Kindness Day, jota on vietetty kuulemma jo vuosikymmeniä. Päivän ajatuksena on siis kai muistaa olla jotenkin tavallistakin ihmisystävällisempi tai jotain. En oikein löytänyt päivästä mitään infoa, joten en siitä voi sen enempää kertoa. Marilynin Keittopäivä on kumminkin täynnä ihmisystävällisyyttä ja asiakkaiden huomiointia, joten tervetuloa tutstumaan kujeisiimme! Keskiviikkona syntymäpäiviään viettäisi surrealismin armoitettu isä, Salvdor Dali, joka näki kaiken hieman erilaisen linssin läpi. Juuri tähän päivään sopiikin tavattoman surrealistinen opiskelijabileteema TUOPIN Pelastus eli Supersankarien yökerhoon kokoontumisajot ovat siis kyseessä. Diakin opiskelijayhdistys TUOPPI ry:n järjestämään kevätkarkeloon voit tulla pelastamaan tuoppeja ihan omana itsenäsi, mutta voit myös päästää alteregosi esiin ja yllättää supersankaripersoonallasi! Nopeimmat Tuopin Pelastajat saavat lipun ostaessaan superupean haalarimerkin, ohjelmassa on erinäisiä yliluonnollisia voimia vaativia kisoja ja parhaista puvuistakin on luvassa palkintoja! Ja entäs torstai sitten? Valtakunnan opiskelijaystävällisin seiloritapahtuma eli Akateeminen Aurajokilaivuritutkinto starttaa klo 14.00 ja siitäpä alkaa myös Day Club & Night Club Marilynin 19-vuotisen historian pisin yhtämittainen aukiolo; palvelemme siis iltapäivästä aamuneljään! Day Club Marilyn toimii yhtenä suorituspaikkana ja jos pidempi viihtyminen tuntuu hyvälle, voi ottaa osaa Atlantiksen Kipparikaraokeenkin, joka sekin jatkuu aamuyön tunteihin! Day Club Marilynistä löytyy taatusti helpommin ja nopeammin myös vessa, kuin jokirannasta ja sieltähän tänne kävelee parissa minuutissa! Seitsemättätoista kertaa järjestettävän AATU-tapahtuman hienouksista infoaa www.aatu.fi, siellä pääset tarkistamaan aikataulut, tutkintopaikat, tutkintomerkkitasot jne. ja muistakaahan siis, että vaikka itse tapahtuma on loppuunmyyty, palvelee Day Club Marilyn kaikkia asiakkaitaan klo 14.00 alkaen – tervetuloa fiilistelemään kevättä, olitpa AATU-suorittaja tai et!Loppuun vielä muistutus Atlantissynttäreistä: koko Atlantista emme ihan pienelle seurueelle voi varata, mutta yläkorokkeen varaaminen on pienemmällekin porukalle mahdollista viikonloppuiltaisin 22.00-23.00. Tätä mahdollisuutta hyödynsi viikonloppuna synttärisankari Noora (toinen oikealta) parinkymmenen hengen porukkansa keralla! Kysy lisää ravintolapäälliköltä!

Mikaela

01.05.2011

Mitä itseään kunnioittava ravintoloitsija kasvattaa? No humalaa tietenkin. Kasvia siis. Humalaa on Suomessa kasvatettu jo keskiajalta saakka, se on käsitykseni mukaan yksi varhaisimpia puutarhakasvejamme. Maunu Eerikinpojan maalaissa vuodelta 1347 ja Kristoffer-kuninkaan laissa 1442 määrättiin humalaköynnöksen kasvatuksesta, kasvattamisen laiminlyönnistä rangaistiin. Jokaisen talonpojan tuli perustaa monisalkoinen humalisto eli humalatarha. Oli nimittäin niin, että osa kruunulle maksettavista veroista tuli suorittaa humalan käpyinä, jotta humalaa ei tarvinnut tuoda oluen panoa varten ulkomailta. Osa palkoistahan maksettiin keskiajalla oluena. Nämä lait kumottiin vasta 1900-luvun alkupuolella! Mitenköhän ne kävyt nykyään siinä esitäytetyssä veroilmoituksessa ilmoitettaisiin? Me emme ole perustamassa mitään suurta humalatarhaa, mutta Wappuviikon alkuun ostimme pari humalan taimea ja mielenkiinosta kokeilemme, miten kaksi Humulus Lupulus Aureus -taimea lähtevät kiipeilemään pihakompostin laidalla kesän edetessä. Otamme sitten kuvia teidänkin ihasteltavaksenne, jos humala päättää olla yhteistyökykyinen!

Wappuviikko oli täynnä säpinää. Keskiviikkona Turku Students otti varaslähdön Wappuun ja ihastusta herättivät etenkin Lynin 19-v logohaalarimerkit, näitä keräilyharvinaisuuksia olikin jo moni ehtinyt kaipalla jakoon. AMK Wappu 2011 starttasi jo alkuillasta Vegasissa muikeilla sitseillä. Nyt toista kertaa järkätyt WappuSitsit ruokkivat, juottivat ja laulattivat osallistujia, joita oli kaikista kaupunkimme ammattikorkeakouluista. Kahteen kerrrokseen levittäytyneet AMK Wappu 2011 -bileet ovat ammattikorkeakouluopiskelijoiden voimannäyte ja ylpeydenaihe; suomalaisen työn juhla on tulevaisuuden ammattilaistenkin juhla. Serpentiinin ja ilmapallojen keskellä kelpasi laulaa karaokea, osallistua limbokisaan, hypähdellä tanssilattioilla, villiintyä PIANOWARissa ja palkita itsensä tiukan opiskelukevään viime metreillä. Tämä poikkialainen keväthubailu oli mitä mainioin tapa aloittaa Wappu toden teolla. Perjantaina häähuumailtiin, Royal Wedding Night Williamin & Katen häiden kunniaksi keräsi brittiteemaan verhoutuneelle Back Stagelle innokkaita hääyöbilettäjiä. Mainiota juhlaa läsnäolollaan kunnioitti myös pahvipariskuntana itse hääpari, jonka kanssa melkoisen moni itsensä kuvauttikin. Suuren suosion takia jatkoimme hääjuhlaa PIANOWAReineen kaikkineen vielä Wapun aattonakin, sillä kunnon pirskeethän ovat aina monipäiväiset! Lynin Wapussakin nähtiin paljon karnevalistisia piirteitä, näin loistavaa naamiaisasuun pukeutumisen mahdollisuutta ei pidä missata. Sulassa sovussa bilettivät kaniinipukuiset, opiskelijabilehaalariset kuin muukin juhlakansa!

Keskiviikkona Atlantis muuttuu Karjala-kisakatsomoksi jo 21.00, sillä Suomi kohtaa jäällä Tsekin. Ihanaa Leijonat -yössä sinivalkoinen tunnelma pidetään huipussaan monen sortin kujeilla. Jos Suomen Leijonat luistelevat taidokkaasti ja lätkivät kiekkoa vieläkin taidokkaammin, jatkuu kisakatsomoiden sarja aina sopivan tilaisuuden tullen ja infoamme siitä sitten erikseen! Torstain fiesta kantaa nimeä Cinco de Mayo, meksikolaisen kulttuurin esiinmarssi on värikäs ja kevätfestivaali meksikoteemalla tulee olemaan jokavuotinen. Meksiko on muutakin, kuin jalopenoja, marakasseja, kaktuksia ja burritoja. Mitä kaikkea sombreron ja ponchon alta voikaan paljastua – tule ottamaan selvää, gringo! Samaisena iltana järjestämme meillä bileitä vuoden aikana järkänneille ainejärjestöille ja opiskelijayhdistyksille Kiitosbileet ja jaamme taas 12 kpl OpiskelijaOskari -patsaita sekä kunniakirjoja. Näin tahdomme erikseen muistaa erityisen onnistuneita bilekonsepteja ja opiskelijabilekulttuuritekoja. There’s no time for siesta, it’s the night of Cinco de Mayo Fiesta!

Mikaela

25.04.2011

Kevät on taas täällä! Jos olisin protestilaulujen tekijä, voisi keväisen protestilaulun sanoituksiin riimittää ainakin kinosten alta paljastuneet koirain jätökset (love the dogs, hate the owners) sekä Kulttuuripääkaupunkimme kylttyrellisti hiekoitushiekasta pölisevät kadut, joita ei aiemmista vuosista poiketen kokonaisuudessaan putsattu ennen pääsisäistä (hampaissa ratisee, silmiä kirvelee). Nämä lievää ärtymystä hetkittäin aiheuttavat ilmiöt eivät kuitenkaan saa pilattua kevätfiilistämme, jota entisestään nostatti Aurajokirannassa keskiviikkona järjestetty, poikkialainen kevätspektaakkeli Polkuatuto Grand Prix. Insinööriopiskelijat, turkulaiset ainakin, ovat kaiken muun hyvän lisäksi riemastuttavan monitaitoisia tapahtumajärjestäjiä ja luovan hulluuden aallon harjalla ratsastava PGP on aina loistava esimerkki tiimityön voimasta. Eri korkeakouluista ja monista ainejärjestöistä & opiskelijayhdistyksistä koostuvaa autourheilukansaa viihdytettiin reippaan rallikisan lisäksi live dj:n meiningeillä ja juontajiksi pestin saaneet karaokestammekin tutut Jaksu & Wilho oli puettu pääsiäisajan kunniaksi tavattoman suloisiin, erittäin epämaskuliinisiin kaniiniasuihin. Mahtavalla joukkuetsempillä kisanneet rallitallit sotkivat villisti ja varikkotankkaukset suoritettiin asiaan kuluvasti kierrosten välissä. Myöhemmin illalla Lynissä, ennen huimaa palkintojenjakoseremoniaa, sain kuulla teknisiä arvioita eri tallipäälliköiltä. Minulle selvisi, että vaikeinta ensikertalaisille polkijoille onkin polkemisen sijaan tunnetusti nestetankkauksen rytmiin pääsy – nopea ryystämistekniikka varmistaa huippunopean joukkuesuorituksen. PGP palkitsee itse polkemisproggiksen voiton lisäksi vuosittain joukkueita monissa eri sarjoissa, joten pokaalilla palkittiin tälläkin kertaa mm. parhaasta joukkuetsempistä. Kiitos TIO, kiitos PGP kisaajat, kiitos yleisö ja kiitos bileväki – tämä pesee viihteenä formulat minä päivänä tahansa!

Kun Varvintorilla vielä polkuautoiltiin huimaa vauhtia, hikoilivat Lex ry:n järjestämälle valmennuskurssille osallistujat harjoituspääsykokeissa. Ihan mistään höpöhöpövalmennuksesta ei ole kyse, sillä vuosittain oikikseen sisään päässeistä jopa 80% on panostanut hakuprosessiin osallistumalla kurssille. Tänä vuonna kesäkuun valintakokeeseen valmentautujilla on päntättävänään kolmen opuksen verran tekstiä. Yritysjuridiikkaa, ihmisoikeuksia, perusoikeuksia, takausriitaa ja siihin liittyvää oikeudenkäyntiä eli prosessioikeutta. Valmennuskurssibileet Vegasissa toivat ansaitun hengähdysillan, mutta toimivat samalla myös mainiona motivaattorina pääsykokeisiin valmentautujille – mukana bileissä olivat nimittäin jo opinahjoon sisään päässeet opiskelijat viininpunaisine haalareineen ja opiskelijaelämään liittyvien tietokilpailujen lisäksi ohjelmassa oli mm. juomalaulujen treenailua. Juomalauluntapaisia yleisön kanssa ilmoille kajauttivat myös keskiviikosta lauantaihin Back Stagella Vegasissa viihdyttäneet PIANOWAR -pianistimme, joiden show on tunnetusti kuin pääsiäismuna: yllätyksiä täynnä! Yllätyksiä täynnä on tämä huhtikuun loppu kaiken kaikkiaan, sillä tänä vuonna pääsiäinen ja työväenjuhla sijoittuvat vähintäänkin omituisesti peräkkäisille viikoille. Orientaatio Wappuviikkoon on hyvä suorittaa tiistaina Marilynin Keittopäivässä. Keskiviikon Turku Students yö ottaa varaslähdön Wappuun ja nyt joka neljäs turkulainen hyppää riemusta ilmaan: saavu haalareissa tai näytä opiskelijakorttia lipunmyynnissä ja sisäänpääsysi on ilmainen! Joka neljäs turkulainen on siis opiskelija, joka kuudes korkeakouluopiskelija. Keskiviikon 250 nopeinta Wapun aloittelijaa saa lipunmyynnistä uunituoreen keräilyharvinaisuuden, Lynin 19-v logohaalarimerkin! Ammattikorkeakouluopiskelijoiden oma AMK Wappu levittäytyy Lyniin & Vegasiin torstaina, nyt jo kolmatta kertaa. Mukana AMK Wappua ovat olleet tekemässä TUO, O’Diako, Humako ja Novium. Ilta starttaa WappuSitseillä ja kympiltä ovet aukeavat kaikille bilettäjille. Älä ihmeessä missaa Wappuun valmistavaa yötä, jossa sadat eri alojen opiskelijat kohtaavat tanssilattioilla, pelipöydissä, osallistuvat PIANOWAR -hubailuun, laulavat WappuKaraokea, ilmoittautuvat kutkuttaviin joukkuekilpailuihin, vaihtavat haalarimerkkejä ja nostavat maljoja keväälle & suomalaiselle työlle!

En ole ollut prinsessaleikkityyppi edes pikkutyttönä, mutta brittimonarkia on jotenkin silti aina kiinnostanut. Sekä osittain fiktiiviset Robin Hood ja Pyöreän Pöydän Ritarit että ihan virallinen historiankirjoitus ovat olleet mielestäni kiehtovaa luettavaa. Omituisten hallitsijoiden omituiseen saarivaltioon lähdin kielikurssille kaksitoistavuotissynttärieni alla ja jo silloin havaitsin, että Englanti ilman kuninkaallisia olisi kai sula mahdottomuus. Että vaikka osa kansasta jaksaa säännöllisesti protestoida kuningashuoneen turhuutta, on perusbritti kuitenkin jollain kierolla tavalla ylpeä omista monarkeistaan kruununjalokivineen ja sisäsiittoisuuksineenkin. Kuningashuoneen imagonkohotuskamppis on ollut käynnissä jo vuosia, tulevan perjantain häiden odotetaan lisäävän positiivisia asenteita ikiaikaista instituutiota kohtaan. Tavis-Kate ja Prinssi William saavat toisensa näyttävästi, mutta ilman suurta draamaa, joten vanhoillisuuden rakenteita murennetaan pala palalta. Meitä ei silti ole kutsuttu häihin 1900 parhaan kaverin seuraksi, joten katsomme juhlat kotisohvalta ja järjestämme Vegasin Back Stagella omat häiden jatkot ilta kympiltä. The Royal Wedding Night on kupliva Kuninkaallinen Hääyö, jota läsnäolollaan kunnioittavat myös aidon kokoiset pahvihahmot Kate & William. Brittilippujen alla, kyyhkyläisten vierellä kukin voi näpsäistä itsestään muistoksi kuvan kotialbumiin, oma kamera mukaan! Brittimusan livetribuuteista vastaa PIANOWAR, luvassa musaa The Beatleseistä Robbie Williamsiin. Siis jos yleisö sellaista toivoo! Ja lauantain Wappuhan ei juuri esittelyjä tarvitse, se on niin Wappua, niin Wappua!

Mikaela

17.04.2011

Tämän Diaryn ilmestyessä nettiin ei vielä tiedetä, ketkä Arkadianmäelle seuraavassa edustajasatsissa pääsevät. Äänestyspäivä kun on vasta starttaamassa. Olemme olleet jeesaamassa useammankin puolueen nuoria tehopakkauksia mahdollistamalla mm. vaalitilaisuuksien järjestämisen tiloissamme. Esimerkiksi tällä viikolla Vaalibileet järjestivät sekä Kokoomuksen nuoret että Keskustanuoret. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen kiinnostaa tutkimusten mukaan valitettavan vähän nuoria ja nuoria aikuisia, me tahdomme omalla tavallamme muistuttaa asiakkaitamme yhteiskunnallisia asioita koskevan tiedon hankinnan & äänestämisen tärkeydestä sekä kannustaa nuoria, koulutettuja & osaavia puolueiden tyyppejä eteen päin. Äänioikeus on demokraattisen valtiomme täysi-ikäisten kansalaisten oikeus, jota ei kannata dissata. Ja valittaa sitten siitä, että päättäjät ovat vanhojen ikijäärien lisäksi enenevissä määrin entisiä, dopingistä kärähtäneitä urheilijoita, julkisuudennälkäisiä salarakkaita ja kohumissejä sekä pyramidihuijauksin kunnostautuneita verkostomarkkinoijia tai ”teillä on tämä ikuisuustilaus, jota ei nyt valitettavasti voi katkaista” -puhelinmyyjiä. Tunnetulla nimellähän voi karauttaa näppärästi eduskuntaan, mutta mitäpä nämä tyypit tietävät miljardien kokoisista budjeteista, lainoista, takauksista ja koroista? Entä terveydenhuollon järjestämisestä, opiskelijoiden asioista, nuorten syrjäytymisuhasta, palvelualojen arjesta tai rehellisestä yrittämisestä? Jos et äänestänyt ennakkoon, ja luet tätä ennen vaalipaikkojen sulkeutumista, mene antamaan äänesi!

Kulunut viikko voisi oikeastaan kantaa nimeä Unelmien Viikko, sillä unelmateema toistui monena iltana. Keskiviikon Kaljaviestin Titraukset ovat yksi Turun Yliopiston Kemistien joka vuotinen traditio. Bileteema sinänsä ei liity unelmiin, mutta opiskelemaan päässeet ovat onnistuneet toteuttamaan jo yhden suuren unelmansa. Tähän aikaan vuodestahan monet istuvat nenä kiinni pääsykoekirjoissa ja unelmoivat pääsystä kuka minnekin, vaikkapa nyt juuri sinne Turun Yliopistoon. Tänä vuonna päävalinnassa yliopistoon hakijoita on ollut 15 561. (Naiset ovat tässä kohtaa kovempia unelmoimaan, 63,3% hakijoista on naisia.) Turun Ammattikorkeakouluun haki tänä keväänä 19 245 unelmoijaa. Unelmien eteen täytyy kuitenkin useimmiten tehdä myös töitä, tässä kohtaa siis pääsykokeisiin valmistautuminen on välttämätöntä. Noista Arkadianmäen neljän vuoden määräaikaisesta työsuhteesta unelmoijista mainitsinkin jo. Ja sitten olivat ne seitsemän huimaa Turun Tähti 2011 finaaliin päässyttä, joista kukin on jo viihteen kiitoradalla hyvässä vauhdissa – unelmissa siintää viihdeammattilaisen ura. Jokaisen loppukilpailuun päässeen esiintyjän nälkä näkyi tulkinnan rohkeutena, joka ainakin allekirjoittaneeseen tekee aina valtavan vaikutuksen. Olen päässyt seuraamaan kisaajien taivalta näiden muutamien viikkojen aikana ja nähnyt tunneskaalan eri sävyjä, numeron hiomiseen liittyvää ajoittaista turhautumista ja lopulta löytämisen riemua ja ramppikuumeen erilaisia ilmenemismuotoja. Finaali-illan kenraaliharjoituksissa olin äärettömän ylpeä jokaisesta kilpailijasta, lämppäritreenien ajoittaisesta hämmennystilasta tyyliin:”Äh, en mä tätä näin voi vetää – voisko dj ottaa biisin alusta. Juu ei – nyt pitää ottaa luova tauko” ei ollut enää tietoakaan. Seurasimme kisaajien keskittynyttä ja ammattimaista otetta silmät ymmyrkäisinä yhdessä Turun Sanomien toimittajan kanssa, hän oli juuri hetkeä aiemmin haastatellut jokaisen ramppikuumetta enemmän tai vähemmän potevan finalistin. Aamuyön tunteina kisa huipentui ja kymmenen tuomarin raadin päätöksellä Turun Tähti 2011 on juonellisella estraditaikuudella hämmästyttänyt Taikuri Max Fredriksson, jonka vanhan maailman magiaa henkivä numero sai tuomariston kuvailemaan nuorta miestä mm. herrasmiestaikuriksi. Yleisönsuosikiksi säteili laulajalupaus Bella tanssijoineen, tämän asuja myöden viimeistellyn shown kaltaista toivomme näkevämme neidolta jatkossakin! Kaupunkilehti Aamusetin Kannustepalkinnon pokkasi primitiivistä voimaa uhkuneen numeron tehnyt keppimanipulaattorimme Tuomas Vuorinen, joka toteuttaa unelmiaan mm. Taideakatemian sirkuslinjalla opiskellen. Tsekkaa koko kisa oheisesta videosta!

Palmusunnuntain virpomisesta rasittunutta mieltä ja kehoa voi rentouttaa Marilynin Keittopäivässä tiistaina. Pääsiäisviikon keskiviikosta alkaen biletetään kahdessa kerroksessa, Lyni palvelee poikkeuksellisesti sitten vielä myös sunnuntaina (maanantainahan on vapaapäivä). Keskiviikon megalomaaninen opiskelijatapahtuma PGP on varma kevään merkki. Polkuauto Grand Prix on insinöörien ylpeyden aihe syystä. Poikkialaisena urheiluhulluustapahtumana legendaarisine loppubileineen se on saavuttanut valtakunnallista innostusta ja Varvintorilla klo 17 starttaavan mittelön katsomossa tullaankin näkemään omien korkeakoulujemme ainejärjestöjen & opiskelijayhdistysten haalarimeren lisäksi jälleen ulkopaikkakuntalaisiakin haalarivärejä. Kymmenennen Polkuauto Grand Prix -kisan sarjojen voitoista polkee 13 joukkuetta, viekö Elba ry:n Eläintarha jälleen pokaalin kotiin vai onko jonkin muun joukkueen reisilihakset tällä kertaa treenattu voimakkaammiksi? Itse rallitapahtuma on yleisölle täysin maksuton, joten kaikki suurin joukoin viettämään hauskaa keväistä iltapäivää Varvintorille – jonkin sorttinen istuinalusta on katsomona toimivan kiviportaikon vielä ehkä hieman viileästä pinnasta johtuen suotava. Lämmike ylipäätään on PGP katsomossa aina pop, pitäähän polkijoidenkin kaydä kierrosten välillä nestetankkauksessa. Ei yleisö voi suoriutua tankkaustehtävästä yhtään huonommin. PGP-piknikkorinsa sisällön voi kukin ihan itse päättää ; ) Polkijat ja yleisö kokoontuvat perinteisesti Lynin Varikkobileisiin 21 alkaen, tervetuloa hurvittelemaan! Vegasissa bilettää Lex ry, Valmennuskurssibileissä tutustuvat toisiinsa tulevat ja olevat oikislaiset, mutta viininpunahaalaristen bileilta on avoin jokaiselle juhlanälän yllättämälle – Vegasin meininkejä siivittää mm. Back Stagen PIANOWAR! Ja sitten se varsinainen Pääsiäinen starttailee, Kiirastorstaista aina ensimmäiseen pääsiäispäivään tipumme, pupumme ja trullimme palvelevat suklaamunaähkystä kärsiviä ja mämmiä karttelevia asiakkaitamme!

Mikaela

10.04.2011

Kevään viimeiset Palapelit koottiin keskiviikkona mm. karaoken, PIANOWARin ja Sabotage-bändin tahtiin, palapelittäjät Kemistit, Delta, IVA ja Asteriski lupasivat loihtia uuden ja jänskästi teemoitetun palapelisarjan alkamaan ensi syksystä! Puolivuosisatainen historia ei suomen kielen opiskelijoiden eli Kanta ry:n porukoita paina, päin vastoin. Viiskymppisjuhlien opiskelijabileissä sinivalkoisuus oli kepeää, hyväntuulista ja modernia – ei synkkää ja paatoksellista. Tätä Suomikuvaa oisi kivaa näyttää ulkomaillekin, ainoat hyvät Suomesta tulevat asiat eivät suinkaan ole Alvar Aallon suunnittelemat kalusteet ja Sibeliuksen viulukonsertot! Raskassoutuiseksi ei voinut kutsua myöskään Vegasin Moulin Rouge -bileitä, jotka toivat Turun torstaiyöhön ripauksen 1800-luvun lopun Pariisin paheellisuutta. Bilettäjien & henkilökuntamme yllä nähtiin pitsiä, silkkiä, samettia, verkkosukkia, korsetteja ja höyheniä. Kattoon ripustettiin poseeraukseen houkuttava keinu, jossa punahuuliset neidot keimailivat sukkanauhat vilkkuen. Mon Dieau!

Turun Tähti -mittelö on lähellä sydäntäni, sillä olen tehnyt sen parissa töitä taas lähes vuoden päivät. Olen käynyt läpi lukemattomia taide- ja viihdepuolen kouluja kurssikeskuksia, yksittäisiä osaajia ja tuttuja levittäen Turun Tähti 2011 -kisatietoa ja kaivaen esiin osaajia, joista maailman mielestäni olisi syytä kuulla. Matkan varrella osallistujalistat ovat eläneet, sillä nuorten ihmisten elämäntilanteet saattavat muuttua ja joidenkin rohkeus on pettänyt kesken leikin. Turun Tähti -kisalla on monenlaista annettavaa nuorille osaajille: 2000 Euron päävoittohan on tietenkin himoitsemisen arvoinen asia, mutta esiintymiskokemuksen kartuttamisen, oman ohjelman hiomisen, verkostoitumisen ja oman nimensä esiin tuomisen kannalta kisa on ihna nappijuttu. Perinteisesti fiilis on ollut letkeä ja lämmin, eikä tämäkään kerta ole ollut poikkeus. Toisen osakilpailuillan kilpailijakaarti toi Lynin stagelle roppakaupalla osaamista. Kovatasoisen kilpailun osallistujissa oli taitoa, tahtoa ja säteilyä, joka yllätti sekä yleisön että tuomarit. Tuomaristolla oli täysi työ tehdä päätös siitä, ketkä joudutaan tiputtamaan jatkosta. Loppukilpailuun nostettiin lopulta seuraavat, säteilevät kisaajat: Fuusiotribaalitanssiryhmä Elysium, keppimanipulaattori Tuomas Vuorinen, capoeristi professor Cromadinho ja taikuri Joni Suvanto.

Tiistaina Keittopäivitellään. Ja keskiviikkona titraillaan Kemistien johdolla, Kaljaviestin jatkoilla on perinteisesti ollut huippuhubaa. Ihminen viettää elämästään melkoisen määrän työtä tehden, joten ei ole saman tekevää, mitä työtä tekee. Ainakaan minun mielestäni. Torstain kansainväliset duuniunelmoinnit järkkää ESN Uni bileteemalla Dream Professions, pukeudu lapsuuden unelma-ammattisi työasuun tai sen ammatin edustajaksi, joka nykyään jotenkin erityisesti kiehtoo. Tuleva viikko on vaaliviikko ja niinpä Vegasista löytyvät asiaankuuluvasti Vaalibileet!, joihin kaikki vaikuttamisesta ja/tai bilettämisestä kiinnostuneet kutsuvat Varsinais-Suomen Kokoomuksen nuoret toivot. Perjantaina luvassa on ehkä kaikkien aikojen jännittävin Turun Tähti -kilpailu, taso on ihan käsittämättömän korkea ja tuomaristolla tulee olemaan edessään vaikea päätös. Kisaajien kanssa ilta alkaa jo hyvissä ajoin pressitilaisuudella ja kenraaliharjoituksilla, yöllä lavalla nähdään seitsemän hiottua numeroa. Turun Tähti 2011 voittaa tittelin lisäksi 2000 Euron stipendin. Kisassa valitaan myös Yleisön suosikki, joten saapukaahan kannustamaan suosikkianne! Yön tunteina nähdään myös tittelistään luopuvan ilma-akrobaatti Sanni Sarlinin show! Eduskuntavaalien aattona, lauantaina on vielä mahdollisuus virittäytyä äänestystaajuudelle, kun Keskustanuoret kutsuvat bilekansan juhlimaan kanssaan Marilyniin kello 20.30-22.00 (ilmainen sisäänpääsy 20.30-23.00).

Mikaela

03.04.2011

Kevään varmoihin merkkeihin mustarastaan alkuillan/aamuöisen laulun lisäksi (ne laulavat jo!) kuuluu Akateemisen Aurajokilaivuritutkinnon Jäänsärkijäluokka, joka starttaa toukokuussa järkättävän AATU:n odotuksen toden teolla. Toinen samaan kategoriaan kuuluva traditio on Silliä ja Kuravettä by Elba & TSTS. Poikkitieteellinen Jäänsärkijäsetti keskiviikkoyössä oli supersuosittu, eikä pelkästään alkuillasta silmänräpäyksessä myytyjen, halvennushintaisten ennakkolippujen takia. Onhan Jäänsärkijäluokan vuotuinen suorittaminen jokaisen itseään kunnioittavan lautturin tehtävälistalla. Tämän Jäänsärkijän kannella ei paleltu, eikä navigointi yössä vaatinut merimerkkien osaamista. Haalarivärien bongaamisessa apua oli sen sijaan siitä, että osasi yhdistää oikein haalarien värin ja ainejärjestön. Torstain perinteiset Silliä & Kuravettä -bileet liittyivät aprillaukseen. Maailmanmatkailuteemaisella rastikierroksella oli päästy tutustumaan sekä ihka-aitoon, kevätauringon lumesta valmistamaan kuraveteen sekä allekirjoittaneen mielestä vastenmielisiin sillituotteisiin. Lynin & Vegasin bileissä järjestäjät tarjosivat onneksi ainoastaan kalanmallisia salmiakkimakeisia. Keväisiä hulluttelu- ja jekutusjuhlia on vietetty jo tuhansia vuosia monissa eri kulttuureissa, muinaiset roomalaiset viettivät Hilaria -juhlaa (juhlan latinankielinen nimi tarkoittaa hilpeää) ja yksi hindujen suosituimmista juhlista on hindumytologian ihmeellisiin jumalten seikkailuihin pohjautuva värien juhla Holi; tämän festivaalin aikana juhlijat iästä, sukupuolesta ja yhteiskuntaluokasta riippumatta huiskivat ja roiskivat toistensa päälle värijauheita ja veteen sekoitettuja värejä. Sinänsä olen ihan tyytyväinen, että meidän kulttuurissamme aprillirekvisittaan kuuluvat silli & kuravesi, joita kumpaakaan ei ole tapana paiskoa ympäriinsä. En tahdo tietää, mille yökerho näyttäisi Holi-festivaalin jäljiltä.. Mutta siis torstain vaihtuessa perjantaiksi siirryttiin siis Aprillipäivään ja bilekansan jutuista päätellen moni yritti jekuttaa kavereitaan puhumalla pehmoisia. Minä törmäsin perjantaina median aprillaukseen, joka meni ihan 110 prosenttisesti läpi; väittivät Turku-TV:n uutisissa, että järkyttävien talvilämmityskustannustensa takia Turun kävelykatu muutetaan takaisin ajoväyläksi. Ehdin jo marista kaupungin päättäjien ailahtelevaisuudesta, kunnes toimittaja paljasti uutisen olleen aprillipila.

Ramppikuume on ihan normaalia, rutinoituneet esiintyjätkin jänskättävät ennen yleisön eteen astumista. Ramppikuumeen olemassaoloa voi oppia sietämään ja sitä voi oppia myös hallitsemaan. Turun Tähti -kilpailu järjestetään nyt kymmenettä kertaa ja joka kerta joku esiintyjä/ryhmä on viime hetkillä mennyt takalukkoon ja jättänyt saapumatta kisailtana paikalle, mikä on melko tahditonta. Kaikki kisaajat käyvät kuitenkin täällä ennakkoon treenaamassa pariinkin otteeseen ja jokaisen kanssa kisakokonaisuus aikatauluineen käydään yksityiskohtaisesti läpi. Nämä no show -esiintyjät antavat toisaalta muille kisaajille suuremman valokeilan. Perjantain osakisasta jatkoon nousseet estradikyvyt olisivat toisaalta varmaankin lähteneet jatkoon kilpailijamäärästä riippumatta, sillä niin vakuuttavasti settinsä vetivät finaalissa parin viikon päästä uudestaan stagelle nousijat eli tanssija Emmi Pikkujämsä, taikuri Max sekä popartisti Bella. Ensimmäinen osakilpailu ennakoi mahtavaa kisakokonaisuutta. Jos seuraavankin osakisan taso on yhtä kova, on tuomaristolla todella vaikeita valintoja edessään! Onnea jatkoon päässeille, finaalissa nähdään.

Tiistaista alkaen biletetään, Marilynin Keittopäivä Kujeilee tuttuun tapaan startaten hilpeän viikon. Keskiviikko vie päätökseen huippusuositun Palapelibilesarjan, aurinkomyrsyn väreissä hehkuvan bileyön haalarimerkki täydentää myös haalarimerkkipalapelin. Sopivasti opintotukipäivän kylkeen bileet sijoittaneet Asteriski, IVA, Delta ja Kemistit haastavat kaikki kevään viimeiseen palapeinpalojen metsästykseen, poikkitieteelliseen karaokelaulantaan ja PIANOWAR-hurvitteluun. Vegasissa Turku band stand 2011 kisastakin tuttu SABOTAGE Live on Stage! Kunnioitettavaan viidenkympin ikään ehtinyt ainejärjestö Kanta ry juhlii viiskymppisiä vuosijuhlien lisäksi Lynissä ja nämä bileet on sijoitettu torstaille. Pro-Suomi -henkisissä Suomi-bileissä maamme brändätään uusiksi. Millainen onkaan uuden aikakauden Eloveenatyttö tai Väinämöinen – you choose ja pukeudu sen mukaan! Pitsiä, silkkiä, satiinia ja samettia puetaan ylle Vegasin torstaiyössä, vuorossa on Moulin Rouge! -bileet. Paheelliseksikin mainitun punaisen myllyn tarinat ja todellisuus sekoittuvat tämän yön tunteina ja kietovat bilettäjät ihmeelliseen ja boheemiin uneen. Moulin Rouge! -bileissä teitä viettelevät taidokkaasti Forum Romanum, Anglica ja Kompleksi. Perjantain kabareetunnelman varmistaa Lynissä Turun Tähti 2011 -kilpailun toinen osakilpailu, johon ohjelmanumeroita on ilmoitettu peräti yhdeksän; luvassa on muutamia mainitakseni tribaalifuusiotanssia, keppimanipulaatiota, capoieraa, taikuutta ja musisointia. Tämänkin kisaillan juontaa itsekin ramppikuumeesta jotain tietävä, parin vuoden takainen Mr Finland Ville Mononen. Saavu kannustamaan suosikkiasi, sillä yleisöreaktioilla on merkitystä myös tuomaristopäätöksiin! Vegasin kabareemeiningeistä vastaavat PIANOWAR -pianistimme yhdessä yleisön kanssa, interaktiivisuudella ei ole rajaa!

Mikaela

27.03.2011

Teenage rebelsit, entiset seinäkukkaset ja hikipinkot kokoontuivat P-Klubin Teinibileisiin (tule sellaisena kuin olit) muistelemaan aikaa, jolloin monen tyyli vaihtui luokkakuvien perusteella hyvinkin tiuhaan. Voi noita aikoja, ne eivät palaa takaisin. Ehkä onneksi niin. Kummallisten teemojen viikkomme jatkui torstaina jo alkuillasta Opexin & Anglican Epäkorrekteilla sitseillä, jotka sitten kympiltä jatkuivat Epäkorrekteina bileinä. Asiaankuuluvasti sitseillä tarjolla oli juomaa & ruokaa & ohjelmaa. Sekä ohjelma, somistus että osallistujen asuvalinnat noudattivat teeman mukaisesti tuhmuusasteeltaan lapsiperheille sopimatonta kaavaa. Esimerkiksi ruokapöytiin oli kiinnitetty toooodella tuhmia vitsejä ja seremoniamestarin daamina istui jalat levällään pumpattava barbara. Navanalushuumorin lisäksi etenkin asuvalinnoissa saattoi havainnoida myös muita perinteisiä epäkorrektiuden muotoja (uskontoon, politiikkaan, sukupuoleen ym. liittyviä), mutta kukaan ei kuitenkaan ampunut täysin kaikkien soveliaisuusrajojen ylitse – epäkorrektiudenkin voi vetää jopa tyylikkäästi. Provokaatiot toimivat juuri siten kuin kuuluikin eli tutustumisen nopeuttajina ja keskustelun käynnistäjinä. Lyniin hyppelehtivät Traden legendaaristen Ei Teemaa -kinkereiden bilettäjät, joista kukin oli valinnut itselleen sopivan teeman. Tämän konkkaronkan etkot oli vedetty AMK:n keilamestaruuskisan muodossa ja toinen toistaan hykerryttävämpiin asuihin sonnustautuneet joukkueet olivat epäilemättä herättäneet ansaittua huomiota kaupungilla liikuskellessaan. Eräs joukkue järkytti allekirjoittanutta kovasti, sillä kolmen keltaliivisen työmiehen joukkue sai minut jo luulemaan, että Skanska on päättänyt ryhtyä päiväduunien lisäksi öisiin remonttihommiin (otsassani voisi lukea I hate betonipora, se nimittäin laulaa maanantaista perjantaihin toimistoaikaan). Onneksi näin ei kuitenkaan ollut, sillä bongasin kypäräpäät PIANOWArista ilman betoniporaa!

Viikonloppuna siirrettiin kelloja tunnilla eteen päin ja hei: nyt ollaan kesäajassa! Tarkoittaako tämä sitä, että talvi loppuu joskus? Hope so. Keittopäivää vietetään tiistaina, suurta kiitosta asiakaskunnalta keränneet kujeet jatkuvat ja voivat hyvin. Keskiviikkokin valaa uskoa siihen, että kevät tulee vielä jonain päivänä, sillä Aurajokilaivureiden Jäänsärkijäluokka kutsuu tuolloin kaikki opiskelijat alasta riippumatta fiilistelemään tulevaa Aurajokilaivuritutkintoa. Nopeimmin paikalle seilaaville lipunostajille luvassa ainutlaatuinen haalarimerkki ja myynnissä on 300 halvennushintaista lippua tutkintoon. Lippuja voi ostaa maksimissaan 2 kpl/hlö, sillä niitä havittelevat niin kovin monet bilettäjät! Meininki on aina ollut poikkitieteellisen riemukas, joten tervetuloa särkemään jäätä! Torstaina Sillit & Kuravedet järjestävät Eba ja TSTS. Bioalojen opiskelijoiden ja hoitsujen Aprillipäiväksi vaihtuvan yön Silliä ja Kuravettä -bilekonseptilla on kunniakkaat perinteet, joista pääsee täysipainoisesti osalliseksi ottamalla osaa rastikierrokselle ja bilettämällä Lynin & Vegasin kaksikerroksisessa puuhamaassa. Jos rastikierroksen joutuu skippaamaan, toimivat bileet ihan sellaisenaankin mitä mainioimpana Aprillipäivän viihteenä. Karaoken ja PIANOWARin lisäksi luvassa on interaktiivista lavaohjelmaa Aprillipäiväväritteisine kisoineen ynnä muuta hubaa! Kuka puijaa ketä? Se jää nähtäväksi!

Ohessa on nyt se lupaamani video, jossa PIANOWAR pianistimme Tomi ja Seppo antavat palaa Las Vegasin casinoiden dueling pianos -paikoissa maaliskuun alkupäivinä. Las Vegasin stripille ei ihan jokainen suomalaisartisti pääse esiintymään (Harrah’s & NY NY casinoiden pianobaarit tällä videolla), mutta lavasäteilyä voi alkaa hioa vaikkapa osallistumalla Turun Tähti -kisaan. En toivottavasti ole epäkorrekti, jos puhun näinä aikoina lavasäteilystä. Sille sanalle on vaikeaa löytää yhtään kuvaavaa synonymia ja sitä on mitä todennäköisimmin luvassa seuraavina kolmena perjantaina muuallakin, kuin PIANOWARissa. Järjestyksessään kymmenes Turun Tähti on vuodesta 1999 antanut siivet lukuisille esiintyvän taiteen kiehtovaan maailmaan janoaville lavaviihteen kyvyille. Suomen vanhimman viihteen monialakilpailun kautta ovat ponnistaneet Miss Divet, Pete Poskiparta, Mikko Mäkeläinen ja monet muut nykyiset ammattitaiteilijat. Myös useat erikoisemmat lajit ovat tulleet suurelle yleisölle tunnetuksi juuri tämän kilpailun kautta. Kahdesta osakilpailusta nostetaan jatkoon ne kilpailijat/numerot, jotka nähdään kaikki lavalla vielä loppukisailtana mittelemässä Turun Tähti 2011 -tittelistä ja 2000 Euron palkinnosta. Jo kisaan osallistuminen sinänsä on kuitenkin hieno asia, sillä esiintyminen erilaisten yleisöjen edessä, oman ohjelman testaaminen ja palautteen saaminen ammattituomareilta antavat eväitä esiintyjien taipaleelle. Turun Tähti 2011 ensimmäiseen osakilpailuun on ilmoittautunut mm. show- ja hiphoptanssijoita, popmusiikin tulevaisuuden laulajalupauksia ja estraditaikuuteen tykästynyt taikurinuorukainen. Entä millaisia reaktioita saakaan aikaan footbagtaituri? Jatkopaikka irtoaa, jos sekä tuomaristo että yleisö diggaavat! Lopuksi tiedotettakoon nyt vielä, että mikäli olet jonkin yleisöviihteellisen taidon omaava tyyppi ja koko kisatiedotus on sinulta jotenkin mennyt ohi, ole nyt pikaisesti yhteydessä – toiseen osakilpailuun ehtii vielä ilmoittautua: Mikaela 040-5370152

Mikaela

21.03.2011

Nuorena miehenä hän joutui rosvojen kaappaamaksi ja hänet myytiin orjaksi. Hän onnistui kuitenkin pakenemaan. Jossain kohtaa hän koki hengellisen herätyksen ja teki Irlannista katolisen. Druidismin ja vihreän saaren muiden omalaatuisten muinaistapojen hän kuitenkin antoi elää kristinuskon rinnalla. Maahiset ja muut ovat yhä voimissaan. Legendan mukaan hän ajoi käärmeet Irlannista. Hän suojelee insinöörejä ja karkoitettuja. Naiset ja herrat, sehän on Irlannin suojeluspyhimys St. Patrick! Irlantilaiset ovat vuosisatojen saatossa levittäytyneet ympäri maailmaa ja onnistuneet tartuttamaan elämänilonsa myös muiden kansallisuuksien edustajiin ehkä juuri tämän juhlan myötä. Ainakin kerran vuodessa jokainen voi riehaantua juhlimaan kunnon irkkutyyliin, St Patrick’s on monin paikoin lähes viikon kestävä festivaali. Lynissä zembalot kestivät kokonaiset kolme päivää, Vegasissakin kaksi. Kahden yökerhon verhoaminen vihreään ei ole mikään ihan lyhyt projekti, rekvisiittaa tähänkin teemaan on runsain mitoin. Somistuksen lopputulos oli kuitenkin ehdottomasti ajan ja vaivan arvoista! Myös henkilökuntamme kantoi kortensa kekoon pukeutumalla vihreän eri sävyihin, joita onkin melkoinen määrä. Tämä oli myös tilaisuus pukeutua niihin hölmöihin heräteostos vaatekappaleisiin, joiden smaragdinvihreys näytti kaupan alekasassa kivalle, mutta todellisuudessa käytettävyys onkin lähes nolla. St Practice yössä keskiviikkona virittäydyttiin varsinaiseen h-hetkeen treenaten Synapsin & Anglican johdolla. Torstaina kelttiläistä kansanperinnettä vaalivat ansiokkaasti ja itseoikeutetusti insinööriopiskelijat (onhan St Paddy siis heidän suojelijansa) sekä restonomit, Haalarit Liekeissä paloi vihreällä liekillä! Oman säväyksensä yöhön toivat apiloiden metsästys, Back Stagen PIANOWAR, Atlantiksen St. Paddy’s Karaoke ja Vegasin stagella viihdyttäneet show dj:t. Kiitos Tio & Tuore, we love you! Ja olihan meillä viime viikolla muutakin kansainvälistä ohjelmaa, sillä Lex ry:n eli oikeustieteen opiskelijoiden yhdistyksen kansainvälisen viikon rahapelilainsäädäntö excursio sekä iltabileet löytyivät Vegasista keskiviikkona, yön teemana oli Sex i Lex ja yhteispohjoimainen lempi leiskui!

Jos viime viikolla pääsi käyttämään niitä normaalitilanteissa hämmennystä herättäviin vihreisiin vaatteisiin, voi ensi viikolla kaivaa kaapin pohjalta esiin lisää erikoislaatuisia vetimiä. Tiistain Keittopäivän kautta laskeudutaan keskiviikkoon, josta löytyvät P-Klubin Teinibileet – tule sellaisena kuin olit. Muistan, millainen olin itse teininä, mutta millaisia nykyteinit ovat? Hesari haastatteli pari vuotta sitten ysiluokkalaisia teinien tyylimokista: mitkä asiat johtavat epäsuosioon? Jos olisin nykyteini ja pukeutuisin, puhuisin, ajattelisin ja harrastaisin oman teiniaikani tapaan, olisin vastausten perusteella kävelevä katastrofi. Kuuluisin paarialuokkaan. Esimerkiksi Mikki Hiiri paidan päälleen pukeva tyyppi on todellinen no,no. Harrastuksena pianonsoitto ja lukeminen ovat nössöhommaa ja ilmeisen vanhanaikaista. Pitää kuulua johonkin ryhmään (fruittarit, skeittarit, räppärit..) ja pukeutua tyylitietoisesti ryhmälle ominaisiin merkkivaatteisiin. Mutta ylipäätään on itselle eduksi, jos ei ole liikaa mitään mieltä mistään. Toivottavasti kaikki teinit eivät nykyään ole tuota mieltä, tulevaisuuden aikuisina he ovat nimittäin mitäänsanomattomia. Mutta siis: tee aikamatka teini-ikään, Lynissä nähdään! Torstaina biletetään Traden johdolla Ei Teemaa -bileissä, joka vapauttaa jokaisen käyttämään mielikuvitustaan ja tällä kertaa – ole sellaisena kuin tulet. Jo legendaarisen maineen saavuttanut konsepti kerää yhteen tyylien kirjon, jollaista ei ihan joka yö näe! Opexin ja Anglican proggis Vegasissa on puolestaan saanut Parental Advisory Explicit Content -leiman (mahdollisesti sopimatonta sisältöä/kieltä sisältävissä tallenteissa usein nähtävä varoitustarra), Epäkorrektit sitsit ja bileet parodioivat ylihuolehtivaisuudella ja punnitsevat, olisiko esimerkiksi Rolling Stonesin, Princen ja Ozzy Osbornen syytä muuttaa sanoituksiaan tai tulla julistetuksi pannaan etenkin opettajaopiskelijoiden bilettäessä yökerhossa. Jotkut sanoituksethan ovat tavattoman tuhmia ja saattavat järkyttää herkkää mieltä! PIANOWAR pianistit ovat luvanneet heittää pökköä pesään omalta osaltaan Back Stagella.Kainostelemattomat pianovirtuoosimme riehaannuttavat myös viikonloppuöissä!

Maaliskuun toisella viikolla Las Vegas kutsui yökerho- ja baarimaailman ammattilaisia telluksen kaikilta kolkilta. Alamme suurimmat messut nousevat vuosittain Nevadan aavikolle ja jo vuosia olemme ottaneet osaa tapahtumaan monijäsenisellä delegaatiolla. Työviikko on aina tiivis, messujen lisäksi päiväohjelmaan kuuluu ennakkoon sovittuja tutustumiskohteita, tapaamisia ja iltatilaisuuksia. Ideoiden keruuseen Las Vegas on aarreaitta ja jokaisen reissuun lähtijän tulee pitää kaikki aistit avoinna sekä raportoida viikostaan (mm. tulevaan Vegasin laajennukseen haettiin inspiraatiota). Oheisesta kuvasta näette, miten ravintolapäällikkömme Jani ja Aamusetin Jet Set -toimittaja Timo Salmesmaa käyttävät aistejaan paikallisten kaunotarten seurassa…Tällä kertaa yksi matkamme painopisteistä oli paikallisiin dueling piano -baareihin ja -pianisteihin tutustuminen yhdessä PIANOWAR -pianistiemme kanssa. Taas kerättiin paljon idiksiä PIANOWARissa sovellettavaksi ja amerikkalaiset pianistit puolestaan nappasivat idiksiä Tomilta & Sepolta, jotka debytoivat duettona mm. maailmankuulujen Harrah’s ja New York, New York kasinoiden pianobaareissa. Lupaamme jakaa kanssanne videomatskua Las Vegasin pianokeikoista heti, kun saamme leffat koostettua!

Mikaela

13.03.2011

Tiistaista lauantaihin akselilla ehdittiin kokea varsin monipuolinen valikoima bileöitä. Naistenpäivää tiistaina, TAI:n vaihtoehtoista Laskiaisriehaa keskiviikkona ja Elba ry:n ikimuistoiset synttärit torstaina. Viikonloppuna baanalle pääsivät työviikon päätteeksi nekin, joille arkiöissä pitkän kaavan mukaan bilettäminen on käytännössä melko mahdotonta. Eräänä tuollaisena viikonloppuiltana pari viikkoa sitten bongasin joukkion vakkareitamme, jotka olivat saapuneet Vegasiin viettämään synttäreitä. Useampikin näistä synttäriseurueen tyypeistä oli vähän ajan sisällä siirtynyt opiskelijamaailmasta työelämään – sellaiseen maanantaista perjantaihin ja kasista neljään. Siitymässä on monia todella positiivisia puolia, kuten pankkitilin saldon kohentuminen, uudet työkaverit, kiinnostavat työtehtävät ja oman osaamisen käytäntöön soveltamisen mahdollisuudet. Kaipuuta opiskelijahurvitteluun ei kuitenkaan kukaan voinut olla kieltämättä, ajan uusi käsite oli jokaiselle jollain tavoin rassaava. Opiskelijana saatoit puoliltaöin keskellä viikkoa äkkiseltään päättää lähteä sittenkin bilettämään, aamuluennolle saattoi mennä silloin tällöin lähes samoilla silmillä tai vaihtoehtoisesti jättää homman kokonaan välistä. Toivon, että jokainen opiskelija osaisi nauttia opiskeluaikansa suomista aikakäsitevapauksista, mahiksista osallistua opiskelijayhdistystoimintaan ja kanssaopiskelijoihin tutustumisesta luentosalin ulkopuolellakin.

Lynissä opiskelijoiden vapaa-ajalle on annettu ulottuvuuksia jo yli yhdeksäntoista vuotta, Vegasissakin jo yli neljä vuotta. Viikkomme starttaa Marilynin Keittopäivällä Kujeineen tiistaina, mikäpä olisikaan oivempi tapa virittäytyä huimaan St. Patrick’s -teemaiseen viikkoon. Keskiviikkona irkkumeiningeissä bilettävät Yliopiston Anglica ry & Synapsi ry, jotka ottavat Pyhän Partickin päivän sen verran tosissaan, että järjestävät St. Practice Dayn varsinaisen onnenapilajuhlan kenraaliharjoituksena. St Practice Day on kansainvälisesti noteerattu pre-partypäivä ja tottahan toki sellainen siis Lynistäkin löytyy! Nopeimmille treenilipun ostajille luvassa upea haalarimerkki ja vihreään pukeutumiseen kannustetaan jo tässä kohtaa viikkoa. Torstaina ja perjantaina Lyn ja Vegas valjastetaan molemmat irlantilaisen onnen areenoiksi, päävärinä vihreä niin koristeluissa . Kerran vuodessa järjestettävä St Patrick’s on laskelmien mukaan maailman suurin ravintolamaailman juhla, ihmiset kaikkialla maailmassa kansallisuudesta riippumatta ovat ottaneet hyväntuulisen ja rennon juhlan omakseen. Monissa maissa juhla kestää viikon ja siihen valmistautuminen alkaa jo edellisenä vuonna. Monin paikoin järjestetään paraateja, New Yorkin vuosittain 17.3. järjestettävä paraati on maailman suurin siviiliparaati, johon osallistuu vuosittain tuhansia koululaisia, soittokuntia, pelastusviranomaisia ja erilaisia yhdistyksiä. Turussa paraatia ei ainakaan vielä ole, mutta TIO ja Tuore nappasivat legendaaristen Haalarit Liekeissä -megabileidensä sivujuoneksi tällä kertaa St Patrick’s Dayn, nopeimmille lipunlunastajille on teetätetty keräilykappale haalarimerkki! Suuressa maahisjuhlassa inssit ja restonomit kera kanssabilettäjiensä laulavat karaokea, jammailevat PIANOWARissa, etsivät kadonneita apiloita (joukossa myös yksi kultapata, josta luvassa special prize!) ja fanittavat Vegasissa villitsevän dj duon showpläjäystä. Vihrein asu palkitaan! Vihreät meiningit jatkuvat molemmissa yökerhoissamme siis perjantainakin, jotta mahdollisimman moni asiakkaamme voi osallistua tähän ilotteluun eli jotain vihreää niskaan ja baanalle!

Eräs sähköpostiini viime viikolla saapunut, englanninkielinen matkailumainos jäi mieleeni. Florida Keysin & Key Westin mainos ei sinänsä ollut erityinen, mutta kuvan ja tekstin yhteensopivuus & ajankohtaisuus tekivät vaikutuksen. Sinistä taivasta vasten turkoosista vedestä hyppäsi delfiini, joukko tavattoman onnellisen ja rentoutuneen näköisiä ihmisiä seurasi merenelävän huimaa suoritusta. Mainosteksti kuului: ”There’s no app for this” eli tälle ei ole sovellusta. Niinpä, ihan kaikesta voi yrittää kehittää aidonkaltaista elämysympäristöä multimediahärpäkkeelle ladattavaksi, mutta elämyksen lopullinen vaikuttavuus on asia erikseen. Sama pätee inhimilliseen kanssakäymiseen; suurin osa meistä ihmisolennoista kaipaa ja myös tarvitsee vuorovaikutusta livenäkin. Virtuaaliotukset ja verkossa kulkevat todisteet muun elämän olemassaolosta eivät riitä tyydyttämään tarvettamme tavata muita ihmisiä, me työksemme(kin) ihmisten parissa aikaa viettävät olemme siitä varmoja. Siinä Floridan saaristoon houkuttelevassa mainoksessa oli myös oiva kehoitus ”unplug & reconnect”, eli sulje ne hilavitkuttimet ja luo uusi yhteys ihmisiin/elämyksiin (ilman niitä laitteita). Yhteisissä olohuoneissamme pyrimme parhaamme mukaan tarjoamaan teille mahdollisuuksia mutkattomiin kohtaamisiin ja mieleenpainuviin elämyksiin ihan livenä, joitain asioita ei voi hienoimmallakaan sovelluksella korvata! Hyvä esimerkki tästä on PIANOWAR, jossa yleisön & pianistien yhteispelistä syntyy huimia elämyksiä. Viime viikolla Las Vegasissa paikallisten pianistien kera musisoineet ja omaan ohjelmistoonsa innoitusta ammentaneet pianistimme ovat jälleen pelipaikalla tulevana viikonloppuna eli Back Stage on taas liekeissä pe & la!

Mikaela

06.03.2011

Spring Break starttasi Lynin maaliskuun, lisäenergiaa öihin toivat Virpi & Tauski Reloaded. Molemmilla on ainutlaatuinen kyky koukuttaa yleisö osallistumaan keikkaan, kummankaan ei tarvinnut kahdesti pyytää saadakseen yleisön joukosta taustatanssijoita tai duettolaulajia kanssaan stagelle – innokkaita oli jonoksi asti. Monet iskelmäversioina alkuaan tutuiksi tulleet biisit ovat tehneet uuden tulemisen mukaansatempaavina danceversioina, joiden mukana yleisö huomaa hyppivänsä ja sanatkin pulpahtavat yllättäen jostain selkäytimestä. Torstaina ja perjantaina Vegasissa vietettiin Mardi Gras Talvikarnevaalia, New Orleansin ranskalaiskortteleiden tunnelma syntyi kuin itsestään karnevalistisesti pukeutuneen asiakaskuntamme ja työntekijäjoukkiomme kirmaillessa värikylläisin Mardi Gras -koristein verhotussa yökerhossamme. Torstain Mardi Gras oli hyvin monikulttuurinen, bileethän järjesti ESN Uni eli Turun Yliopiston Ylioppilaskunnan vaihto-opiskelijoiden hyvinvoinnista vastaava jaos. Monelle juhla toi Suomen talveen palan kotimaasta, sillä karnevaalikulttuuri on vahva useissa katolisissa maissa. Perjantaina Mardi Gras hurmasi Vegasin viikonloppukävijöitä ja teemahan sopi kuin nenä päähän Turun Ammattikorkeakoulun Lemppari United -goes USA risteilyn jatkoilijoillekin. New Orleans ja PIANOWAR liittyvät myös toisiinsa. Perimätiedon mukaan dueling pianos -idean alkuräjähdys tapahtui 1900-luvun alkupuolella juuri New Orleansissa, joten perjantain PIANOWAR oli tavallaan tribuutti kaupungille, jonka ansiosta Night Club Vegasissakin voi nykyään sukeltaa hassunhauskaan pianomeininkiin. Vegasin miesten vessoissa korkattiin hilpeät pisuaaarilisäosat, jotka edesauttavat pisuaariin osumista (kaikki eivät hahmota sukukalleuksiensa koon ja pisuaarin etäisyyttä aina oikein): nyt herrat voivat harrastaa wc-käynnillään urheilua ja pissata kaaressa jalkapallo- tai jääkiekkomaaliin! Score!

Laskiaistiistailla ja matematiikalla ei sinänsä ole mitään oleellista yhteyttä, paitsi että Keittopäivän kujeisiin on käytetty vähennyslaskugeneraattoria. Sisäänpääsy on maksuton ja niin edelleen. Laskiaistiistailla eli Keittopäivällä ja naisilla on tällä kertaa erityinen yhteys, sillä Kansainvälinen Naistenpäivä asettuu samaan kohtaan. Naistenpäivän tarkoituksena on jo 100 vuotta ollut tuoda naisten ääni ja saavutukset esiin myös niissä maissa, joissa naisten asema yhteiskunnassa on edelleen huomattavan epätasa-arvoinen miesten asemaan verrattuna. On fakta, että köyhyys, sairaudet ja konfliktit maailmassa vähenisivät, jos kaikki naiset saisivat koulutusta ja voisivat kouluttaa omia lapsiaan. Muista siis tiistaina siskoa, vaimoa, tyttöystävää, äitiä, kaveria – olitpa sitten mies tai nainen. Mekin muistamme, joten askeleet kohti Lyniä heti kympistä alkaen! Tapahtumakartallamme Laskiaiskeskiviikko tuo mukanaan Turun Ammatti-Instituutin yöaikaan sijoitetun Laskiaisriehan. Yksi sun toinen on kuulemma saanut kahlata hangessa jo riittämiin, joten poppoo päätti järkätä Laskiaisriehan ilman pulkkia ja minisuksia ja nimenomaan Laskiaiskeskiviikkona, koska ”Laskiaiskeskiviikko is the new Laskiaistiistai”. Tässä vähemmän arktisessa riehassa mitellään mm. karaokessa ja lumilautatrikkien sijaan pyörähdellään tanssilattialla ja mikäjottei tanssitangoissakin! Täyden kympin bileet kutsuvat hurvittelemaan torstaina, opiskelijayhdistys Elba ry on suoriutunut kiitettävin arvosanoin ensimmäisestä vuosikymmenestään. Olemme saaneet seurata lähietäisyydeltä yhdistyksen kehitystä ja nähneet, miten Elba on kehittynyt oman yhdistyksen yhteishengen kohottajana, alaidentiteetin vahvistajana ja tapahtumajärjestäjänä. Elbalaiset ovat aktiivisia ja ympärilllään tapahtuvista asioista kiinnostuneita tyyppejä, joiden kanssa sekä muilla yhdistyksillä että meillä on ollut ja tulee olemaan ilo tehdä yhteistyötä. Bioalojen insinööriopiskelijat eivät ainakaan vielä ole alkaneet tehdä meillä ihmiskokeita tai sulauttamaan geeniperimäämme muiden elämänmuotojen kanssa (kai), mutta jotain paljastuksia tämän ihmisiässä varhaisteiniksi ehtineen yhdistyksen kymppisynttäreillä kuulemma on luvassa! Pukeutumiskoodia ei ole, mutta lastenjuhlan hengessä vaikkapa leppäkerttuasu toimii varmasti.

Tulevana perjantaina Jyväskylän Yliopistossa väittelee Anna Pärnänen niminen maisteri aiheesta ”Nuorten suosiminen rekrytoinnissa yleistä”. Nuorilla on ajantasalla olevaa tietoa sekä osaamista ja toisaalta työpaikkojen osaamisen välittäminen uusille sukupolville vanhempien työntekijöiden eläköityessä koetaan pitkällä tähtäimellä tärkeäksi. Välttämättömäksi. Näitä uusimmalla tiedolla varustettuja osaajia on kuitenkin aina vain vähemmän, mikäli päätoimisesta opiskelemisesta tehdään taloudellisesti käytännössä mahdotonta. Eduskuntavaaleissa yhdeksi tärkeäksi teemaksi pitäisi nostaa opintotuen sitominen indeksiin, samoin on tehty kaikkien muidenkin vähimmäisetuuksien kanssa. Eli kun yleinen kustannustaso nousee, nousisi tietyssä suhteessa myös opintotuki. Elinkustannusten jatkuvasti noustessa opiskelija ei voi kuin ottaa valtavan riskin opintolainaa nostamalla (mitä jos en pysty maksamaan sitä pois?) tai jättää koulukirjat pölyttymään ja vaihtaa päätoiminen opiskelu ja mahdollinen riittämätön osa-aikatyö palkkatyöhön. Omalle alalleen harva kesken opiskelujen pääsee päätoimista pestiä hoitamaan, joten äkkiä sitä huomaa tekevänsä jo ties kuinka monetta vuotta jotakin, joka ei millään tavalla edistä keskeneräistä tutkintoa. Tutkintoa, joka ei lopulta ehkä milloinkaan valmistu. Ja ketäpä se sitten hyödyttää? Kannatan ehdottomasti sitä, että opiskelijat keräävät yleensä työkokemusta osa-aikatöillä, mutta liika on liikaa. Ei tapeta opiskeluajan ainutlaatuisuutta ja väsytetä ihmisiä ennen valmistumista!

Mikaela

27.02.2011

Jos raamit sekä ulosanti ovat kohdallaan ja koreografian mukainen lavaesiintyminen sujuu, voi salskea nuorimies edetä näytösmalliurallaan hyvinkin pitkälle. Mr Finland –kilpailuiden johdannainen, Mr Turku -kilpailu antaa mittelössä menestyjille lentävän lähdön suurempiin kuvioihin. Sekä voittaja että yleisön suosikikseen valitsema kundi saavat paikan Mr Finland -kisassa. Mukana on vuosittain niin untuvikkoja kuin jo kokeneempiakin kundeja, mutta kanssakilpailijan rutinoituneisuus tai kokemuspisteet eivät välttämättä estä yllätysnimeä ponnahtamasta kultasijalle. Perjantaina Mr Turku –tittelin itselleen nappasi kuitenkin 28-vuotias komistus, jolle tuleva Mr Finland -kisa on jo entuudestaan tuttu juttu. Tuomo Suomessa tuomaristo näki ja aisti sekä mallikokemuksen että elämänkokemuksen tuomaa varmuutta ja valmiutta hoitaa niin Mr Turku-titteliä että Mr Finland-kisaajan velvoitteita. BB-talon asukkaiden edesottamuksia seuranneille tuttu Eetu Karhunen voitti ensimmäisen perintöprinssin sekä yleisön suosikin tittelit. Eetun puolesta olen pahoillani siksi, että hänen ympärilleen on kerääntynyt alkuihmisiä muistattava, sivistysrajan tuolta puolen kotoisin oleva fanijoukko. Mainion misterin tamperelaiset fanit kun ansaitsevat perjantai-illan perusteella titteleitä, jotka ovat painokelvottomia ja nämä yökerhoympäristöön sopimattomat yksilöt voittivatkin pikavoittona itselleen aivottomalla käytöksellään järjestyksenvalvojiemme järjestämän supernopean ravintolasta poistamisen. (Kuulimme seuraavana päivänä, että tamperelaispoppoo oli yön aikana lähetetty ulos monesta muustakin ravitsemusliikkeestä). Edes manselaiset eivät onneksi onnistuneet pilaamaan loistofiilistä, joka syntyy Lynin yleisön ja stagelle nousevien esiintyjien vuorovaikutuksesta. Niinpä hyvässä hengessä käydyn jännitysnäytelmän kollit löysäsivät koitoksen jälkeen krakaa & kilistivät kuohujuomalla. Jo kisakokemus sinänsä oli jokaiselle elämys! Elämyksiä tarjoilivat livemusan muodossa myös PIANOWARin virtuoosit, jotka tapansa mukaan marinoivat yöt herkullisiksi kokonaisuuksiksi.

Kulunut viikkohan oli siis talvilomaviikko näillä leveysasteilla, ensi viikolla lomailee Suomen keskivaiheilla asuva väki ja viimeiseksi pohjoisen porukat. Ovatkohan nämä pari tavattoman lumista talvea edistäneet lasten hiihto-osaamista? Tätä pohdimme erään opiskeluistaan talvilomaa pitävän asiakkaamme kanssa eräänä iltana viime viikolla. Voisiko talvilomaa jo taas hyvällä syyllä kutsua hiihtolomaksi? Tuon sivakointilajin harrastamiseksihan hiihtoloma 1930-luvulla luotiin. Nykyään ulkomaille pääsee verrattain edullisesti, lumiloman sijaan riittävillä resursseilla siunatut vanhemmat buukkaavat hiihtolomamatkan lämpimään ja lähtevät jälkikasvuineen kaamosta karkuun. Voihan monessa etelän kohteessakin sitäpaitsi tutustua suksiin –vesisuksiin nimittäin. Selkeästi suksisuhteen väljähtyminen näkyy kuulemma armeijassa, etenkin pohjoisessa suksilla liikkuminen on metsässä ainoa järkevä etenemismuoto, joten armeijaan astuville kymmenen tunnin intensiivikurssi hiihdon saloihin tulee tarpeeseen! Mutta se suksista, niitä ei Lynin kaksipäiväisillä olutfestivaaleilla tarvittu. Keskiviikkoyö kulki Lyn Beerfest -otsikon alla ja torstain saksalaisittain kirjoitettuja Bierfestejä emännöivät ja isännöivät Germanica & Delta. Alppitanssien ja jodlauksen saloihin johdattelivat melkein saksalainen dj:mme Mikko ja PIANOWAR-pianistimme Tomi & Mika. Das finde ich Prima eli ihan loistavaa, mun mielestä.

Keittopäivään toivotamme teidät tervetulleiksi tiistaina, kyseisen yön kujeet ovat saaneet osakseen kovasti kiitosta. Kuten viime viikolla huomasimme, ei talvilomakekkereihin osallistuakseen tarvitse oikeasti edes olla talvilomalla. Esimerkiksi suomalaisille yliopisto-opiskelijoille talviloman käsite on käytännössä vieras, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa akateemiset opiskelijat starttailevat näillä näppäimillä Spring Break -lomakauttaan. Koska siis sekä monet opiskelijat että myös vaikkapa extrapalveluiden kautta työssä käyvät asiakkaamme voivat vain unelmoida kokonaisista lomaviikoista kevätkaudella, tahdomme osittaispaikata tämän huutavan vääryyden. Saammeko esitellä: Lynin Spring Break 2011 keskiviikkona ja torstaina! Spring Breakin stagelle nousee keskiviikkona Virpi ja Torstaina Tauski, joiden ilmiömainen kyky ottaa yleisönsä on ainutlaatuista ja ehdottomasti kokemisen arvoista. Reloaded -keikoilla klassikkobiisit vedetään mm. danceversioina, jotka villitsevät takuuvarmasti ja saavat tavattoman hyvälle tuulelle. Tsekkaa edellisen keikan meininki videolta, joka löytyy 6.12.2010 Diarypostauksen yhteydestä! Torstaina ja perjantaina Vegasissa valmistaudutaan alkavaan karnevaalikauteen, joka meillä kulkee laskiaisen nimellä. Kysehän on siis alkuaan kirkollisesta juhlasta, joka edeltää Pääsiäiseen johtavaa paastonaikaa. Karnevaaliaika on tanssin, laulu, juoman, herkuttelun ja naamioitumisen riemastuttava sekamelska ja sen alkeet ovat jo äidinmaidossa saaneet monet torstain ESN Mardi Gras -bileiden osallistujista. Kansainvälisten vaihtareiden yön lisäksi karnevaalit jatkuvat New Orleans -hengessä perjantaina, silmikoiden takaa hymyilevä henkilökuntamme toivottaa tuolloin tervetulleiksi myös Lemppari United goes USA -risteilyn jatkoilijat! Let the good times roll!

Mikaela

20.02.2011

Night Club Marilynissä Ystävänpäivää vietettiin tiistaina, Keittopäivän tuttujen kujeiden lisäksi ilahdutimme asiakkaitamme erityisillä Ystävänpäiväylläreillä. Keskiviikkoyön Neuroviisuissa käytiin tiukkaa karaokemittelöä ainejärjestöjen välillä, Turun Yliopiston Kemisteiltä kiertopalkinto siirtyi nyt Turun Insinööriopiskelijoille eli violettihaalariset inssit pääsevät järjestämään karaokekisaa vuoden kuluttua! Digit ja Germanica toivat lämpöä & läheisyyttä talven keskelle legendaaristen Halibileiden muodossa, nämä perinteisesti Ystävänpäiväaikaan sijoittuvat bileet kannustavat antamaan kanssaihmisille haleja & rutistuksia. Yön edetessä kaulassa kulkeviin pinkkeihin kartonkisydämiin keräiltiin halauskavereiden nimmareita, joita monella kertyi niin paljon, että sydämeen ei enää tekstiä mahtunut. Sitten siirryttiin haalarinlahkeisiin. Vegasissa luovuutensa valloilleen päästivät Lääkiksen ja Kauppakorkean SPEKSI – näytelmien prduktioryhmät, jotka ovat tiukan opiskelurytmin rinnalla kyenneet vetämään tiukkaa näytelmätreeniputkea. Silti porukka oli tavattoman hyväntuulista, energistä ja innokasta. Toivottavasti nämä tyypit säilyttävät teatteri-innostuksensa jatkossakin, vastapainona työelämälle rooliin uppoutuminen on ihan varmasti toimiva juttu!

Talvilomaviikko starttaa Lynin Keittopäivällä tiistaina, mukana meiningeissä ovat ainakin Index ry:n Lähiökierrosjatkoilijat. Kaksipäiväiset olutfestarimme alkavat keskiviikkona Lynin Beerfesteillä, oluttupakarkelointiin kurvailijoista ensimmäiset 350 saavat uniikin Lynin Beerfest -haalarimerkin. Lähes saksalainen dj, alppihattuinen henkilökuntamme ja asiaankuuluvat litran tuopit vievät ajatukset olutjuhlien syntysijoille. Sama meininki jatkuu torstaina Germanicen & Deltan johdatuksella, saksalaisittain kirjoitettu Bierfest on saksalaistyyppiseen juhlintaan ja ylipäätään tuon alueen kieleen & kulttuuriin tykästyneiden opiskelijoiden (Germanica) ja tunnetusti helposti kaikesta innostuvien matikan & fysiikan opiskelijoiden (Delta) perinteinen kevätkarkelo. Näissäkin bileissä on luvassa hieno haalarimerkki nopeimmille lipunlunastajille. Prosit! Perjantaina Lynin lavalle nousevat kundit ovat joutuneet ainakin vähentämään mallasjuoman nauttimista viime aikoina, sillä Mr Turku kisassa kollit esittelevät mm. uima- ja alusasuja. En osaa sanoa, mitä hiilarirajoituskikkoja ja saunassa kilojen hikoilu jippoja kukin kisaaja ennen h-hetkeä harjoittaa, mutta timmejä kavereita yleisön eteen kuulemma marssitetaan. Tuomaristo valitsee haastattelun ja lavaosuuden perusteella misterkandidaateista voittajan, jonka matka jatkuu Mr Turku -tittelin nappaamisen jälkeen Mr Finland -taistoon! Yleisön suosikkikin valitaan, joten saavu kannustamaan suosikkikomistustasi. Perjantaina ja lauantaina viihdytään tietenkin myös PIANOWARin parissa Vegasin Back Stagella ja torstaina Lynin Atlantiksessa!

Tilastokeskus seuraa kuluttajahintojen kehitystä kuluttajaindeksillä, jota varten tutkijat valitsevat viiden vuoden välein x-määrän ajankohtaisia tuotteita erilaisista tuoteryhmistä ns. hyödykekoriin. Viikon lopussa julkaistiin uusi 438 hyödykkeen valikoima, monta tuotetta tippui vanhalta listalta pois ja monta uutta tuli tilalle. Esimerkiksi autostereoiden hintakehitys ei kiinnosta enää ketään, aikaansa seuraavalla kuluttajalla hankintalistalla on navigaattori. Ruokakaupasta mukaan valikoituu valmisruoka-annoksia, muromysliä, tuoreyrttejä, nuudeleita (goodbye, tytisevä lihahyytelö – emme jää kaipaamaan) sekä energiajuomaa. Lenkille tämä tyyppi lähtee Tilastokeskuksen mukaan rullaluistimilla rullailun sijaan kävelysauvat kädessään, ilman rannekelloa. Trendsetteri jauhaa nikotiinipurukumia (smoking is soooo last season) ja on valmis maksamaan huonekalujen kokoamispalvelusta. Tilastokeskuksen tutkijoilla taitaa olla osittain hieman pitkät piuhat, sillä esimerkiksi energiajuomat eivät todellakaan ole mikään vasta viimeisen viiden vuoden sisällä yleistynyt juttu – niiden olisi luullut kuuluneen seurantaan jo aiemmin. Mutta toisaalta, annettakoon tuo anteeksi, huomattavasti paljon ällistyttävämmästä jälkijunassa elämisestä kertoi Lääkärilehden verkkosivuillaan perjantaina julkaisema uutinen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen olisi saattanut luulla poistaneen esimerkiksi transvetismin ja sadomasokismin tautiluokituksista jo vuosia sitten, homous poistui listalta 1981. Lääkärilehti kuitenkin kertoi näiden seksuaalisuuden ilmenemismuotojen olevan edelleen virallisesti sairauksia. Tautiluokituksen poisto on nyt kuitenkin jo sentään ehdotuksen tasolla, joten vaikkapa raisummasta makuukammari-ilottelusta ei enää lähitulevaisuudessa tarvitse pelätä saavansa tautidiagnoosia ja lääkärinlausuntoa. Paitsi jos kyseessä on lääkärileikki ; )

Mikaela

13.02.2011

Viikon kohutuimmat uutiset taisivat olla Egyptin vallanvaihtojutun lisäksi Nokian johtoporrasremontti sekä Microsoftin kanssa solmittu liitto. Esimerkiksi kilpailija Googlen johtaja kuittasi uutisen vinoillen Twitter-kommentilla ”Two turkeys do not make an Eagle”, kahdesta kalkkunasta ei synny kotkaa. Nokian poukkoilu ja kikkailu ei ole tehnyt brändille hyvää, vielä joitain vuosia sitten Nokia puhelimet olivat oikeasti viimeistä hottia esimerkiksi Yhdysvalloissa. Nykyään sellaisia joutuu etsimällä etsimään, uusia malleja ei elektroniikkaliikkeisiin ole välttämättä otettu enää pariin vuoteen. Toivon totisesti, että tämä Windowsin ikkunasta sisään astuminen on fiksu veto. Olisi ensinnäkin suotavaa, että Nokia pysyisi Suomessa ja henkilöstövähennyksistä huolimatta pystyisi tarjoamaan tälläkin alueella työtä todella monille ihmisille. Jos sopimus- ja henkilöstöasiat hoidetaan kreppiaivoisesti, murenee Nokian työnantajamaine ja lisäksi firmalta katoaa kilpailijoille ammattitaitoa pilvin pimein – se aiemmin mainitsemani kilpailija on jo tarjonnut mahdollisesti kenkää saaville insinööreille duunia ihan julkisesti. Kiusa se on pienikin kiusa.

Palapelien kokoaminen kimpassa on hubaa, sen todistivat jälleen bilejärjestäjät IVA, Kemistit, Delta & Asteriski keskiviikkona. On ensinnäkin äärettömän mukavaa seurata yhdistysten välistä toimivaa yhteistyötä ja toiseksi huomata, että yhteistyössä on myös voimaa – kahden kerroksen kinkereissä biletti jälleen monisataapäinen ja poikkialainen juhlijoiden joukko. Nopeimmat kuittasivat itselleen kolmansien Palapelibileiden haalarimerkin ja säntäsivät etsimään nerokkaasti yökerhoon piilotettuja palapelin palasia. Löytöpalkkiota vaille ei halunnut jäädä kukaan! PIANOWAR, tanssilattia, bändi, karaoke ja casinopelit varmistivat sen, että jokainen löysi itselleen mieluista programmia. Palapelisarjan viimeinen osa kutsuu huhtikuussa! Torstai-illan starttasimme Lynissä avittamalla Kauppakorkeakoulun Pikkulaskiaista, Pikkulaskiaisrastillamme pääsi kolmen tunnin ajan laulamaan karaokea ja bailaamaan tanssilattialla. Hieman ennen kymmentä rastimme sulkeutui, henkilökuntamme heilautti taikasauvaa ja käsittämättömän nopeasti yökerhomme oli taas täysin siisti & valmis ottamaan Esteri ry:n Rokkarille Puoliso -bileisiin kirmaajat sisään kellon viisareiden näyttäessä ilta kymmentä. What a night! Nahkaan, pitsiin ja höyheniin tykästynyt rokkari Daisy Daniels piinasi sulhokandidaatteja, mm. verbaaliset kyvyt ja ilmakitarataidot testattuaan Daisy teki päätöksensä ja kaappasi rokkarisieluaan eniten miellyttävän puolisokokelaan kainaloonsa. Pariskunta nähtiin yön tunteina baaritiskillä, mutta silti näinä tosi tv:n sävyttäminä aikoina ei voi tietää, oliko a) rokkari oikeasti rokkari b) kumpaa sukupuolta puoliso oikeasti edusti c) syntyikö rokkarin ja voittajan välille oikeasti suhde. Tarina saanee jatkoa… Ystävänpäivän alla uusien tuttavuuksien löytäminen kuului Daisy Danielsin lisäksi monen to do -listalle, hupaisin kuulemani iskurepliikkikokeilu: ”Saanko olla sun Saimaannorppa tänä yönä?”.

Ystävät ja rakastetut kutsumme viettämään Ystävänpäivää Keittopäivän kujeiden parissa tiistaina, sillä maanantai on pyhitetty sohvalle käpertymiselle & hyville hömppäsarjoille. Keskiviikkona lauletaan rakkauslauluja ja muutakin kuin viimeistä päivää, Neuroviisujen voitosta saapuu kisaamaan suuri määrä ainejärjestöjä. Tämän vuoden Neuroviisut järjetää Kemistit ry, sillä he voittivat skaban vuosi sitten. Torstai on edellen Ystävänpäiväviikon lempeä täynnä, Halibileiden takaa löytyvät yhdistykset Digit & Gemanica. Punaisena hehkuva haalarimerkki ja rakkaudentäyteiset aktiviteetit sulattavat kovimmatkin sydämet Lynissä. Vegasissa tarjoillaan kulttuuria kansalle, stagella näytellään, tanssitaan ja jamitellaan bändin tahdissa. Lääkiksen & Kauppakorkean Speksi-näytelmien promobileet tuovat Vegasin yöhön herkullisia maistiaisia tulevista näytelmistä, jotka ovat kumpainenkin kokonaisuudessaan opiskelijoiden käsialaa. Mitä tarkoittaa, jos yleisössä huudetaan Omstart? Tule ottamaan selvää! Torstaina Vegasin Back Stagella myös PIANOWAR!

Mikaela

06.02.2011

Talous-Sanomat kertoi viime viikolla, että vakuutusyhtiölistauksessa vältettäviä matkakohteita ovat tällä hetkellä Egypti, Afganistan, Irak, Kongon demokraattinen tasavalta ja Somalia. Suosittelematta jäävät myös sellaiset räjähdysherkät maat kuin Jemen, Georgia ja Liberia. Ei yllätä. Egyptiä lukuunottamatta nuo muut paikat eivät ole kai koskaan olleet matkakohteiden eliittiä. Jos olit varannut loman faaraoiden valtakuntaan, mutta korvaavaa reissua ei ole pyramidimaan matkan tilalle löytynyt, olet epäilemättä melko ärsyyntynyt. I would be. Ehkäpä me voimme kuitenkin auttaa, sillä yökerhoissamme voi irrottautua arjesta tiistaista lauantaihin. Minilomat Lynissä tai Vegasissa ovat sekä monipuolisia että kukkaroystävällisiä. Viime viikolla Lynissä matkabudjetin riittävyydestä riemuitsivat tiistain Keittopäivän bile-eläimet sekä keskiviikkona Delta ry & kumppanit Tipattoman jäätyä taakse. Opiskelijayhdistys Trade starttasi Pulkkis-tapahtumakokonaisuuden sekä Kiinalaisen Uudenvuoden jänöjussin mäenlaskuzembaloilla Hirvensalossa torstaina alkuillasta. Mutkamäestä nämä tulevat liike-elämän ammattilaiset ja muut pulkkistelijat pulkkailivat Lyniin ja Vegasiin Jäniksen vuoden ensimmäisiin bileisiin. Vegasissa juhlittiin salaperäisen itämaisissa tunnelmissa silkkipaperilyhtyjen keskellä – bilettäjien lohikäärmetansseille rytmin antoivat PIANOWAR pianistit Back Stagella sekä kiinalaisia poppibiisiylläreitä soittolistalle lisäillyt dj:mme. Puoliltaöin Pulkkis 2011 palkitsi Lynissä perinteitä kunnioittaen parhaat laskuvälineet ja parhaat pulkkailijat. Atlantiksessa pulkkisväen bileasennetta karaoken muodossa testasi Salla, joka on muuten itse aikanaan ollut Traden bilevastaava. Pulkkis oli Traden uudenkarhean hallituksen ensimmäinen suuri voimanponnistus ja hienosti onnistuneesta proggiksesta päätellen yhdistyksen ruorissa on taas oikein oiva kokoonpano!

Toimivan tiimin löytyminenhän ei aina ole ihan helppo juttu. Perjantaina Vegasissa järjestetty Vuoden Mainos 2010 -gaala palkitsi onnistuneita mainos- ja markkinointialan tiimejä, mainonnan huipputuotteet eivät synny itsekseen. Suomen Markkinointiliitto MARKin Turun osaston järjestämään, upeaan gaalaan saapui satoja alan ammattilaisia, tämä on mainosmaailmalle vuoden tärkeimpiä tapahtumia. Espanjalaistyyppisen tapasillallisen ja jälkiruokakhvien jälkeen koitti itse palkintojenjako. Kilpailuun osallistuneita töitä palkittiin seitsemässä eri sarjassa, sarjojen palkinnot vaihtelivat ilmaisesta palstatilasta sanoma- ja aikakauslehdissä mainosaikaan tv-kanavilla. Voitto tai jo sijoittuminen kolmen parhaan joukkoon missä tahansa sarjassa on valtaisia meriitti. MARK Turun osaston puheenjohtaja, painotalo Multiprintin aluemyyntijohtaja Arto Kunnola (kuvassa juontaja Jethro Rostedtin kanssa) toimi myös kisan tuomaristoraadin puheenjohtajana. Tuomariston tehtävä ei ollut Kunnolan mukaan mitenkään helppo, sillä kisa oli jälleen erittäin kovatasoinen ja vaikuttavia mainostuotoksia oli kussakin sarjassa lukuisia. Onnittelut kaikille kilpailuissa menestyneille, hyvän mainoksen uhriksi joutuminen on suorastaan ilo!

Marilynin Keittopäivä lämmittää tiistaina bilekansan mieltä monipuolisilla kujeilla (lue: ilmainen sisäänpääsy ja muita kukkaroystävällisiä juttuja). Keskiviikon Palapeliuniversumi levittäytyy Lyniin & Vegasiin, bilepalojen palan numero kolme teille loihtivat Delta, Kemistit, In Vitro Aboensis sekä Asteriski. Neliosaisen, avaruuden sfäääreistä kuvamaailmansa ammentavan bilesarjan haalarimerkithän muodostavat sarjan päätteeksi yhden ison merkin. PIANOWARia Back Stagella, karaokea Marilynissä ja piilotettujen palapelinpalojen metsästystä molemmissa kerroksissa. Pianosodan lisäksi tarjolla on muutakin livesettiä, puoliltaöin Vegasissa lauteille nousee bilebändi Big Waves! Realitysarja Rokkarille morsian kertoo siitä, miten Poison-yhtyeen leijonanharjainen laulaja Bret Michaels etsii itselleen sopivaa tyttöystävää. Torstain bilejärjestäjä Esteri ry:n Rokkarille Puoliso -bilekonsepti ei harrasta sukupuolista diskriminointia, puolisokandidaatit voivat olla mimmejä tai kundeja. Puolisoehdokkaat ovat voineet ilmoittautua jo ennakkoon netissä (näin olen antanut itseni ymmärtää) ja Lynin stagella rokkarimimmi sitten valitsee itselleen Sen Oikean teetättämällä kandidaateilla erinäisiä katu-uskottavuutta mittaavia tehtäviä. Love, sex & Rock’n Roll – tästä tulee hauskaa! Muistakaahan muuten ilmiantaa lavaviihteen uusia kykyjä, Turun Tähti 2011 kisassa voittajalle on luvassa positiivisen julkisuuden lisäksi 2000 Euron stipendi! Allekirjoittanut antaa lisää tietoja mikaela(at)clubmarilyn.fi. Aiempien vuosien kisaajiakin tapaamme useasti, elastiset ystävykset, Turun Tähti 2010 finalisti Jutta & Helena ovat sittemmin ehtineet valmistua ammattiakrobaateiksi Taideakatemian sirkuslinjalta ja maaliskuussa taipuisat tyttölapset liittyvät espanjalaisen Viva Flying Teamin kiertueryhmään. Pariakrobaattimme esittelevät osaamistaan kahdeksan kuukautta Mallorcan huippuhotskuissa, upeeta!

Mikaela

30.01.2011

Omaan alaansa rakastuneen ihmisen ongelmaksi saattaa muodostua kyltymättömän tiedonjanon ja oman rajallisuuden ristiriita. Välillä tuntuu sille, että maailma on väärällään informaatiota ja materiaalia, jossa tahtoisi suorastaan piehtaroida. Jokainen tutkimus johdattaa lukuisien uusien lähteiden äärelle ja monen alan tutkimusmateriaalia pursuaa medioista 24/7. Poliittinen historia on yksi niistä aloista, joilla intohimoinen tyyppi joutuu välillä varmasti suitsimaan itseään voidakseen keskittyä olennaiseen – poliittista historiaa syntyy joka ikinen hetki. Infoähkyn välttäminen on suotavaa, jotta opiskelun mielekkyys säilyy ja P-Klubi kunnostautuikin järjestämällä jäsenistölleen muuta ajateltavaa. Sitseilyt tiistaina ja niiden jatkoilut Lynin Keittopäivässä rentouttivat ja antoivat ajatuksille tilaa. Keskiviikon teemabiisiksi olisi sopinut ainakin nimensä puolesta popin kuningatar Madonnan kasarihitti La Isla Bonita, kukapa ei kauniiden trooppisten saarten öihin hankien keskeltä halajaisi. Kääntöpiiri ja SKlubi järjestivät kaukokaipuisille Tropiikin Yö -bileet, luovalla visualisoinnillahan voi kuvitella itsensä ihan minne tahansa. Näissä bileissä pakkanen unohtui eikä kaamosmasennuksesta ollut tietoakaan. Tropiikissa miteltiin poikkialaisesti hulavannemestaruudesta, etsittiin rannalle tippuneita näkinkenkiä ja jännitettiin parhaiden teemapukujen palkintojenjaossa. Karaokea toki unohtamatta.

Torstaina alkuillasta Night Club Marilyn täyttyi median, viihteen, mallimaailman, kauneuden ja markkinoinnin ammattilaisista. Viimeisen vuoden aikana yhteistyöverkostoaan vahvistaneet, monen alan ammattilaiset kokoontuivat Brainstorming -iltaan jakamaan kokemuksia, ideoimaan ja kehittämään uutta. Aivoriihen energia oli käsinkosketeltavissa. Uusien juttujen kehittely hyvällä porukalla on omiaan kohottamaan mieliaialaa, valamaan uskoa yhdessä tekemisen voimaan ja antamaan tsemppiä itse käytännön toteutukseen. Olipa sitten kyse mistä tahansa tekemisestä. Tekemisen meininkiä ja sykähdyttävän positiivista yhteishenkeä huokuivat myös torstain bilejärkäle Tursajaisten rakentajat yhdistyksistä TIO ja TSTS. Vaikka ainejärjestöissä ja opiskelijayhdistyksissä monet toimijat vuosittain vaihtuvat, ovat ainakin nämä kaksi yhdistystä löytäneet yhteishengen vaalimisen salaisuuden ja se on kerrassaan upeaa! Kahdesti vuodessa kahteen kerrokseen levittäytyvät supersessiot sisältävät erinäisiä perinteitä, joiden missaaminen olisi tavattoman harmillista. Niinpä sadat valistuneet Tursajaisbilettäjät asettuivatkin hyvissä ajoin ennen kymppiä Eerikinkadun suuntaiseen ja varsin erikoiseen muodostelmaan, jota myös tuplaparijonoksi olisi voinut kutsua. Tursajaisjonon tunnelma on ihan omanlaisensa, tiesitkö, että Tursajaisjonoissa on alkanut jopa uusia parisuhteita? Haalarimerkkikeskustelut kuuluvat tietenkin asiaan, monien haalarien lahkeita koristivat lukuisat eri väriset Tursajaismerkit vuosien varrelta. Nopeimpien merkkisarja sai jälleen himoittua täydennystä. Kaiken kaikkiaan insinöörit ja hoitsut yhteen saattanut Tursajaisyö keskiyön valoineen, PIANOWAR hurvitteluineen, tanssilattialla rillutteluineen, karaokessa debytointeineen sekä muine ikimuistoisine hetkineen oli jälleen kaiken kaikkiaan loistopaketti ja siitä kiitos niin järjestäjille kuin juhlakansallekin! Tursajaisia kovasti paljon nuorempi konsepti on PIANOWAR, jonka synttäreitä juhlittiin Back Stagella perjantaina. Euroopan ainoa PIANOWAR on vuoden aikana löytänyt tiensä lukemattomien asiakkaidemme sydämiin ja vienyt yökerhoviihteen aivan uudelle tasolle. Suuri joukko PIANOWAR faneja kokoontuikin yhteen hulluttelemaan kolmen pianistimme keralla, koskettimien kuninkaat Pekka, Tomi & Mika saivat yksvuotissynttäriyleisön roihahtamaan liekkeihin, joiden voimalla lähdettiin epäilemättä loistojatkoille yökerhojen sulkeuduttua!

Helmikuu starttaa Lynin Keittopäivällä tiistaina, maksuton sisäänpääsy & muut muikeat kujeet kutsuvat baanalle. Keskiviikkona Tipattoman taakse jäämistä juhlistaa ja helpotuksesta huokaisee jo ties kuinka monetta vuotta peräkkäin Delta ry ja perinteisesti nämä ovat olleet hyvin poikkitieteelliset sisäisen bile-eläimen vapautuskinkerit. Torstaina on jälleen Uusivuosi, kiinalainen sellainen. Jäniksen vuotta vietetään yhdessä Trade ry:n kanssa. Hirvensalossa Jäniksen vuosi saa kunnon aloituskyydit pulkkailutapahtumassa ja vielä kiinalaisemmaksi homma muuttuu Lynissä & Vegasissa. Night Club Vegas verhoutuu kultaan ja punaiseen, henkilökuntamme pukeutuu teeman mukaan ja kiinalaiskortteleistamme löytyy myös mm. PIANOWAR, traditionaalisempaa Pulkkisjatkoilua harjoitetaan Lynissä! Hyvää Kiinalaista Uuttavuotta!

Mikaela

23.01.2011

Kuluneeseen viikkoon on mahtunut ihan mielettömät määrät fiiliksiä tunneskaalan siitä positiivisesta päästä: iloa, yhteenkuuluvuutta, onnellisuutta, läheisyyttä, rakkautta, liikutusta ja niin edelleen. Kyse ei suinkaan ole ollut Harlekiini-kirjasarjan maratonluvusta, vaan ihan jostain muusta. Erittäin tiukasta, Pikkujouluista Loppiaiseen ulottuneesta työrupeamasta (vaikkakin hauskasta sellaisesta) kunnialla selvinnyt rytmiryhmämme parveili Viking Linen terminaaliin sunnuntai-iltana lähes täysimääräisenä. Kauan odotettu, henkilökuntamme yhteinen Pikkujouluristeily oli buukattu jälleen strategisesti päiviin, jolloin tiesimme laivan olevan lastatun lähes viimeistä paikka myöden ravintola-alan väellä & viihdemaailman ammattilaisilla. Ankkureiden irrottua rannasta ja laivan lipuessa Itämeren aalloille ohjelmassa oli Lynin & Vegasin poppoon yhteinen illallinen, Jean S:n mainio keikka ja yökerhoilua vaihteeksi asiakkaan näkökulmasta. Paatin ravintoloiden työvuorolistan laatijalle ei oltu ilmeisesti kerrottu, että laiva oli täyteen buukattu ja että väki on bilehenkistä – yökerhon tiskin taakse oli otettu töihin vain pari tyyppiä, joten nestehukkaan nääntymisen vaara oli olemassa.. Onneksi näin ei päässyt käymään, sillä yön tunteihin mahtuivat jopa yhdet polttarit. Järjestyksenvalvonnastamme vastaavan portsarimme Jarkon päivät naimattomana lähenivät tuolloin loppuaan, joten työkaverit olivat keksineet herralle pientä jäynää. Aamuyön ajaksi polttarisankari mm. puettiin vilauttelija-asuun, jossa takin alta paljastuu ihonvärinen kokohaalari varustettuna hämmentävän kookkailla vehkeillä. Kokonaisuuden kruunasivat peruukki ja mustasankaiset silmälasit. Jeij! Maanantai kului yhdessä leppoisasti aikaa viettäen, näitä ”koko perheen” yhteisiä hetkiä ei ole koskaa liikaa! Kiitos kaikille, oli hyvä reissu!

Keskiviikon Turku Students oli täynnä nostalgiaa, sillä teemana oli Lynin Opiskelijabileiden jo 19 vuotinen historia. Pidetään kiinni hienoista perinteistä ja luodaan uusia – karavaani kulkee! Tom of Vegas torstaina juhlisti Vegas-teemalla Turun Opiskelevat Muotoilijat ry:n ensimmäistä toimintavuotta. Räväkkyyden puutteesta ei näitä kuplivat & liveohjelmalla kuorrutetut synttäripirskeet kanssaopiskelijoilleen järjestäneitä muotoilijoita voi syyttää, tästä poppoosta kuullaan aivan varmasti vielä! Kansallisuuksien monimuotoisuuden hengessä räväytti Lynissä samaan aikaan ESN Uni kera satojen kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden. International Stereotypes -bileissä tuotiin korostetusti esiin niitä juttuja, jotka kuhunkin kansallisuuteen helposti yhdistämme. Ranskalaisillahan on aina raitapaita, baskeri ja patonki kainalossa – ranskalaisnaisten stereotypiat kiteytyvät pikkutuhmaan sisäkköön pölyhuiskuineen ja sukkanauhoineen. Espanjalaisnaiset asuvat flamengohameissa, ruusu pysyy hiuksissa kesät talvet ja aviomies on härkätaistelija, jonka nimi on Juan. Kaikki kanadalaiset pelaavat jääkiekkoa tai ovat ratsupoliiseja. Suomalaisstereotypioista puhumuttakaan… Entäs perjantain bileet sitten? No silloin vietimme portsarimme Jarkon & hänen valittunsa Saran ikimuistoisia häitä. Nämä kyyhkyläiset eivät peitelleet onneaan ja osaksi tuota onnea pääsivät sekä alkuillan intiimin & lämmintunnelmaisen hääjuhlan vieraat että yön Vegas -jatkoille osallistuneet sukulaiset, ystävät ja tutut asiakkaamme. Kuvankaunis morsian oli valinnut asukseen valkoisen, elegantin ja ehkä hieman 50-lukuhenkisen, vaikkakin modernin hääpuvun. Aina tyylikäs Jarkkomme oli hänkin jälleen onnistunut asuvalinnassaan, avioon hän astui helmenharmaassa liituraidassa. Häämatkalle pariskunta ei vielä suunnannut, ensimmäinen päivä avioparina vietettiin kuulemma mm. lahjaksi saadulla Pleikkarilla hassutellen : )

Tiistainen Lynin Keittopäivä ja 1,2,3 -kujeet starttaavat vauhdikkaan bileviikon, Kujeiden ihmeelliseen ja vielä tavallistakin opiskelijaystävällisempään maailmaan tutustuvat mm. P-Klubin sitsien jatkoilijat. Keskiviikkona tsekataan, miten voimakas ihmismieli on luomaan illuusion helteestä keskellä talvea. Kääntöpiirin ja S-Klubin Tropiikkibileissä lämpimät tuulet ja merivirrat tempaavat bilekansan Eteläiselle pallonpuoliskolle paikkaan, jossa ikuinen kesä ja valkoiset rannat huojuvine kookospalmuineen tekevät elämästä rentoa. Väittävät, että kun asennoituu elämään yhtenä loputtomana viikonloppuna, voi Island Life -fiilikseen päästä milloin tahansa vuodenajoista ja asuinpaikasta riippumatta. Tule testaamaan, pitääkö väite paikkansa. Nopeimmille luvassa haalarimerkki ja ohjelmassa yhtä sun toista tropiikin rytmistä ammentavaa aktiviteettia. Kaupungin parhaimpiin ihmispohjaisiin tulentekovälineisiin lukeutuvat yhdistykset TIO ja TSTS, joiden jäsenistön samaan yökerhoon saattaminen aiheuttaa kipinöintiä, itsesyttymistä, lämpölaajenemista ja lemmen liekkien leimahtelua. Kevätlukukauden kuumat Tursajaiset levittäytyvät Lyniin & Vegasiin keskiviikkona, inssit ja hoitsut euforiaan lietsovat kahden kerroksen dj:t, Atlantiksen City Karaoke, Back Stagen PIANOWAR ja läheisyyttä & koskettelua sisällään pitävät kilpailut. Legendaarista Tursajaisvalaa unohtamatta. Lemmenlähettiläiden bileisiin ovat tervetulleita luonnolliseti kaikki asiakkaamme, haalareissa tai ilman! Perjantainakaan ei kannata jäädä kotiin murjottamaan, sillä viikonloppuöidemme ainutlaatuisuuden ihan uusiin sfääreihin meiningillään saattanut PIANOWAR täyttää tuolloin 1-v. Jo tuhansille asiakkaillemme suunnatonta riemua tuottanut PIANOWAR saa arvoisensa synttärit Back Stagella, jossa pianistimme haastavat teidät hillittömään kimppakarkeloon heti kympistä alkaen, kaikki PIANOWAR -Fanit tervetuloa!

Mikaela

16.01.2011

Maailmanjärjestyksen palautuminen uomiinsa joululomien jälkeen viime viikon alussa ilahdutti allekirjoittanutta, erityisesti ilahduin myös ainejärjestöjen ja opiskelijayhdistysten lomalla rentoutuneiden aktiivien tapaamisesta ja ylipäätään kevään opiskelijabilekauden startista. Sehän tapahtui keskiviikkona poikkialaisen Turku Students Back to School Specialin muodossa. Torstain bilejärjestäjän, Opexin, ihkauusi hallitus oli heittäytynyt ensitöikseen silmäätekeväksi, kirjaimellisesti. Uniikeista haalarimerkeistä tunnettujen Hyvä Meiniki 3.2.1 -karkeloiden yhtenä ohjelmanumerona oli yhdistyksen tunnuseläin pöllön silmien bongailu Lynin yökerhotiloista. Silmät oli askarreltu valkoisista massapalloista ja mustasta piippurassista ja niistä olisi taatusti optikkokin ollut kateellinen. Omin pikku kätösin väsätyt öögonit piiloteltiin ennen yökerhon avaamista mitä mielikuvituksellisimpiin kulmiin & koloihin riehakkaiden bilettäjien löydettäviksi. Onnistuneita metsästäjiä odotti luonnollisesti löytöpalkkio! Yössä kuultiin myös tavattoman monta upeaa karaokevetoa, sillä tulevat opettajat ovat aina olleet erittäin tykästyneitä äänenavaukseen. Täytyyhän lapsia osata laulattaa, kun tuolle tielle on lähtenyt. Aamunavauksista & musatunneista ei pois kiemurtelu tulevaisuuden ammatissa onnistu. City-Karaokemme on kuulemma loistava paika treenata ”luokan” edessä laulamista, plussaa tulee meiltä löytyvästä baarista : )

Kulttuuripääkaupunkivuoden avajaisten alla tapahtumasta vastaavat tyypit eivät pikkulintujen mukaan ehtineet juurikaan nukkua ja kolminkertaiset silmäpussit olivat enemmän sääntö, kuin poikkeus. Jossain kohtaa kaikissa projekteissa koittaa se vaihe, jolloin mitään ei voi enää siirtää seuraavaan päivään, sillä valmista piti olla jo eilen. No mutta, Logomon avajaisten jatkoilijoita meille saapui PIANOWARistelemaan ja ensifiiliksiä jakamaan jo perjantaina ja niitä virallisia Kulttuuripääkaupunkivuoden avajaisia vietettiin jokirannassa suurieleisesti lauantaina. Avajaispäivänä kurkkasimme lämpömittarin elohopeaa ja anti-pakkasihmisinä päädyimme seuraamaan avajaisia kotisohvalta. Rantaan oli pakkautunut arviolta noin 50 000 meitä paremmin kylmää sietävää ihmistä. Ennakkoon avajaisista lehdistä lukeneena tiesin, että Aurajoen molemmin puolin levittäytyvissä avajaisissa teemana oli viestintä eri aikakausina. Suurproggiksessa kului 1,6 kilsaa sytytyslankaa, 600 kiloa räjähdemassaa ja koko härdelliin tarvittiin 15 kilometriä sähköjohtoa. Tulta, valoja, akrobatiaa ja musiikkia yhdistävän Tällä puolen, tuolla puolen -kuvaelman ilotulitusosuus piti sisällään noin 5000 yksittäistä ilotulituslaukausta. Esityksen toteutukseen osallistui about 1700 turkulaista, pelkkiä kuorolaisiakin oli 400. Tuli, lumi, pimeys ja valotaide ovat hienoja elementtejä ja esityspaikkakin oli nokkelasti keksitty nostokurkineen kaikkineen. Kaikkia ihmishahmoja ei kai ollutkaan tarkoitus hahmottaa, mutta niitä sataan metriin hinattuja ja melko oleellisia ilma-akrobaatteja esimerkiksi ei paljaalla silmällä ihan varmasti kovin selkeästi voinut rannassa nähdä. Sääli liveyleisölle, telkkarikamera sentään pystyi näyttämään taiteilijoista lähikuvaakin. Onnistunutta ilma-akrobatiaa on nimittäin ilo seurata, Lynissäkin siihen on ollut vuoden sisällä mahdollisuus. Turun Tähti -kisanhan voitti vuonna 2010 ilma-akrobaatti Sanni Sarlin. Josta tulikin mieleeni: Turun Tähti 2011 ottaa vastaan ilmoittautumisia, tervetuloa nousevat kyvyt taikureista tanssijoihin ja klovneista koomikoihin. Joku voittaa Turun Tähti -tittelin lisäksi 2000 Euron stipendin! Lisää tietoa tästä amatööreille suunnatusta lavaviihteen monialakisasta saa allekirjoittaneelta mikaela(at)clubmarilyn.fi

Kulttuuripääkaupunkivuoden ensimmäisen viikon avaus tapahtuu Lynissä tiistaina Marilynin Keittopäivän muodossa. Ilmainen sisäänpääsy ja 1,2,3 -Kujeet ovat omiaan nostattamaan bilefiilistä, joka ei suinkaan pääse viikon mittaan latistumaan. Night Club Marilyn on ollut maamme yökerhokentällä monien asioiden pioneeri, suunnannäyttäjä ja tienraivaaja. Olemme toisaalta olleet aina myös bilepaikka, jossa hyvät asiat ovat säilyneet ja niitä vaalitaan. Ensimmäiset yökerhossa järjestetyt opiskelijabileet löytyivät nimenomaan meiltä, aikaa tuosta on 19 vuotta. Monet loistavat bileperinteet juontavat juurensa ihan alkuvuosiin, mutta uusia juttuja on syntynyt jatkuvasti ja syntyy edelleen. Keskiviikon poikkialainen Turku Students Special: Marilynin opiskelijabileet 19-v! on kunnianosoitus kaikille kaupungin ihanille opiskelijoille, we love you! Opiskelijakortilla tai haalareissa free in ja nopeimmat saavat kovasti himoitun Lynin Siivet -haalarimerkin. Kansainvälisen kulttuurin pyörteisiin sinkoudutaan torstaina, kun Lynin täyttävät ESN Uni:n kaitsemat vaihto-opiskelijat International Stereotypes -teemabileissään. Parhaat puvut palkitaan, joten kansallisuuksia stereotyyppisesti esittävät asut ovat erittäin suositeltavia valintoja. Vegasissa kaikille avoimia yksivuotisbileitään viettää TOM ry eli Turun Ammattikorkeakoulun Turun Opiskelevat Muotoilijat ry, jotka antavat nopeimmille lipunostajille uniikin haalarimerkin (sen on pakko olla hieno, nää on tulevia muotoilijoita!). Tom of Vegas -synttäreiden teema on paheellinen Las Vegas ja täälläkin ohjelmassa on parhaiden pukujen valintaa, hyppää mafioson liituraitaan tai tanssityttöplyymeihin ja täydestä menee kuin väärä raha ; ) Show-osuudesta vastaa salaperäisen eksoottinen tanssiryhmä Elysium!

Mikaela

09.01.2011

Loppiaisviikkoon mahtui kaksi pyhäpäivää, joten periaatteessa täällä vietettiin kaksi viikonloppua. Yksi viikon top kymppi puheenaiheista oli yllättäen lumi, jonka olemassaolo ja jatkuva lisääntyminen on aiheuttanut episodeja niin henkilökuntamme edustajille kuin asiakkaillemmekin. Lumitöiden pakoilijoiden yhteisiä öitä vietettiin Lynissä ja Vegasissa valkoisesta vastustajasta tarinoita kertoillen. Sydäntalven vauhdikkaimmat synttäripirskeet vietettiin perjantaina, Night Club Marilyn täytti jo yhdeksäntoista vuotta ja bileet olivat meidän tapamme kiittää Teitä, Rakkaat asiakkaamme. Ilahduttavan moni ihan alkuvuosienkin vakkareista oli jalkautunut juhlaan, Lynin synttärit on koettava joka vuosi. Kaupungin upeimmat sääret nousivat Lynin lavalle puoliltaöin, dragtaiteen armoitettu diiva Miss Divet häikäisi ja hämmästytti jälleen kerran. Synttäreitä jatkettiin vielä aamun tunteihin Vegasin Back Stagella, PIANOWAR sai synttärivieraat laulamaan äänensä käheiksi.

Marilynin Keittopäivän Kujeet ilmaisesta sisäänpääsystä alkaen virittävät bileviikon, joka aloittaa myös kevään opiskelijabilekauden. Keskiviikon Turku Students Back to School Special toivottaa opiskelijat tervetulleiksi takaisin, missä kukakin lomansa onkin viettänyt. Opiskelijayhdistysten ja ainejärjestöjen aktiiveista moni on meileissään kertoillut sukulaisvierailuista sekä ulkomaanreissuista, paluu arkeen tapahtuu ensi viikolla. Turku Students öissä sisäänpääsy on maksuton, kun päällä on haalarit tai mukana opiskelijakortti. Nopeimpia ilahdutetaan haalarimerkillä, tästä se kevään haalarimerkkien keräily nyt sitten starttaa! Opettajaopiskelijoiden ainejärjestö Opex toivottaa teidät hubailemaan Lyniin torstaina, Hyvä Meininki 3.2.1 -kekkereiden haalarimerkissä seikkailee bilesarjan aiemmista osista tuttu, suurisilmäinen pöllöhahmo ja yön ohjelmassa on karaoken lisäksi mm. pöllönsilmien bongailua – löytöpalkkioita luvassa! Viikonloppuna biletetään sitten taas sekä Lynissä että Vegasissa, totta kai. Lauantaina alkuillasta vietetään Turun Kulttuuripääkaupunkivuoden avajaisia (joihin ohjelma on ostettu Lontoosta??? Kokonaisuus ei voi olla kuin onnistunut, jos koko mainonta tulee hesalaiselta mainostoimistolta ja päätapahtumien cateringistä vastaa myös hesalainen firma. Kiva kun me turkulaiset osaamme tehdä tapahtumia…), jokirannassa on ohjelmaa kello 17 alkaen. Ulkona hytisemisen jälkeen voi saapua lämmittelemään esimerkiksi Vegasin Back Stagelle, PIANOWAR ei jätä ketään kylmäksi!

Eräässä viikko sitten katsomassani dokumentissa kerrottiin, miten amerikkalaisvanhemmat saattavat nykyään hakea töitä lapsensa puolesta. Kyse ei siis ole mistään ”faija lupas kysyä, oisko sen duunipaikassa jotain kesätöitä” – jutusta vaan täysi-ikäisten, jo ehkä opinnoistaan valmistuneiden tyyppien passaamisesta. Pöyristyttävää, mutta totta. Suomessa kotijoukot osaavat vielä onneksi pitää näppinsä erossa jälkikasvun työnhausta, napanuora pitää osata katkaista. Rekrytoijana haluan kuitenkin muistuttaa työnhakijoita muutamasta pikkujutusta, jotka loppupeleissä ovat kuitenkin aika isoja asioita. Ihan ensiksi toivoisin, että meilitse tulevasta hakemuksesta selviäisi muutakin, kuin hakijan etunimi ja ikä sekä se, että yökerhoon tässä nyt töihin haetaan. Koko nimi ja puhelinnumero selkeästi näkyviin. Millaista työtä olet hakemassa, etsitkö itsellesi päätoimista duunia vai viikonlopputöitä ja miksi haet töihin juuri meille? Millaiset edellytykset sinulla työtehtävään mielestäsi olisi, millainen on työkokemuksesi? Opiskeletko, oletko jossain tällä hetkellä töissä? Ansioluettelo ei ole meille haettaessa vaatimuksena, mutta hakemuksen liittenä se yleensä kuitenkin tekee säväyksen riippumatta siitä, mihin työtehtävään hakija pyrkii. Viitseliäisyys kertoo hakemuksen lukijalle hakijasta paljon, mutta ansioluettelo myös kertoo selkeästi, mitä hakija on elämässään ehtinyt tehdä. Moni ottaa ensimmäiseksi yhteyttä puhelimitse, jolloin olisi kiva kuulla hakijan esittelevän itsensä ihan koko nimellä; ”Rami moi” -tyyppinen keskustelunavaus ei letekydestään huolimatta ole se työnhakijan salainen ase. Moni meille töihin hakenut asikkaamme on ottanut työnhaun ekan askeleen juttelemalla aiheesta jonain iltana ravintolapäällikön tai jonkun tutun työntekijämme kanssa, sekään ei ole hassumpi tapa aloittaa hakuproggista.

Mikaela

02.01.2011

Tuntemamme ajanlaskun mukainen vuodenvaihde siirsi meidät vuoteen 2011 (MMXI), yhteisen Uuden Vuoden alkua juhlittiin sekä Lynissä että Vegasissa. Maailmassa on käytössä monia muitakin tapoja laskea aikaa, gregoriaaninen kalenterimme ei suinkaan ole ainoa. Useiden kulttuurien ja/tai uskontojen kalentereiden päivien juoksun mukaan ollaan ihan eri vuosisadalla tai jopa eri vuosituhannella. Buddhalaiset elävät vuotta 2555, Islamin mukaan ollaan vuosissa 1432-1433 ja armenialaisen ajanlaskun perusteella vuosi on 1460. Kommunistinen Pohjois-Korea on vasta vuodessa 100, sillä heidän Juche-kalenterinsa mukainen ajanlasku starttasi Kim Il-Sungin syntymäpäivästä sata vuotta sitten. Kummallista, mutta ei kovinkaan yllättävää. YK on nimennyt alkaneen vuoden metsien vuodeksi sekä kemian vuodeksi. Viro on siirtynyt Euron käyttöön, Turku ja Tallinna toimivat Euroopan Kulttuuripääkaupunkeina. Brasilian ensimmäinen naispresidentti astuu valtaan, Suomessa järjestetään Eduskuntavaalit ja Atlantiksessa kuninkaallisina hääräävät viime viikolla City Karaoken 10-vuotisjuhlassa kruunatut KaraokeRinsessa Jenna Lahdelma sekä KaraokeRinssi Teemu ”Teukka” Lehto. Teukkaa voisi hyvällä syyllä jo melkein tituleerata kuninkaaksi, sillä hän on kruunajaishistoriassamme ensimmäinen jo toistamiseen KaraokeRinssin kruunun ansainnut karaokekantiksemme! Jenna ja Teukka lienevät omista titteleistään tyytyväisempiä, kuin vaikkapa Italian pääministeri Silvio Berlusconi, jonka Hesarin lukijat valitsivat vuoden Ulkomaan Törtöksi! Nimityksistä puheenollen, muistathan antaa äänesi CITY-lehden Paras Ravintola -lukijaäänestyksessä, äänestysaikaa on perjantaihin saakka osoitteessa www.city.fi/city/ravintola-aanestys.

Uusi, uljas vuosi tulee jälleen olemaan täynnä kaiken sorttisia teemoja, tapahtumia ja ikimuistoisia bileöitä. Kevään ja syksyn arkiöitä elävöittävät korkeakoulujen ainejärjestöjen sekä opiskelijayhdistysten moninaiset opiskelijabileet teemoineen, mutta tapahtumia on ripoteltu sopivasti myös sinne tänne viikonloppuöihin. Tulossa on esimerkiksi Suomen vanhin amatööreille suunnattu lavaviihteen monialakilpailu Turun Tähti, Kulttuuripääkaupunkivuoden huhtikuussa käytävään kilpailuun otetaan jo ilmoittautumisia vastaan. Lisätietoja tästä uusille viihteen kyvyille suunnatusta kisasta voit kysellä allekirjoittaneelta mikaela(at)clubmarilyn.fi. Suurta uteliaisuutta herättänyt Vegasin laajennuksen loihtiminen ja käyttöön vihkiminen sijoittuu keväälle. Yhteiskuntavastuullisuus on kuulunut tapaamme toimia alusta alkaen. Vaikka tämä onkin yritys, teemme duunia sydämellä ja ajattelemme muutakin, kuin omaa napaamme. Jokainen lähes seitsemänkymmenpäisestä henkilökunnastamme on talon kirjoilla, arvostamme sitoutuneisuutta sekä pitkäjänteisyyttä ja pidämme huolta yhteisen perheemme jäsenistä. Emme käytä ulkopuolisia extrafirmoja henkilökunnan haalintaan tai ota niiltä satunnaistyöntekijöitä. Teemme kovasti töitä sen eteen, että pystymme tarjoamaan monelle työntekijällemme neljästä viiteen päivään töitä joka ikinen viikko. Vastuullisuus päivittäisen yökerhotoimintamme kaikilla osa-alueilla on meille kunnia-asia, olipa kyse palkoista, veroista, viranomaisluvista, työ- tai asiakasturvallisuudesta, anniskelusta tai asiakaspalvelusta. Tänä vuonna laajennamme yhteiskuntavastuuajatteluamme entistä enemmän myös hankintapuolelle. Olemme vaihtaneet tiettyjä tuotteita monikansallisista täysin kotimaisiin, sillä vuotuisilla ostomäärillämme on työllistävä merkitys useassa kotimaisessa yrityksessä niin tuotekehityksessä, valmistuksessa kuin myynnissä ja markkinoinnissakin. Yhtenä esimerkkinä tästä on aiemminkin valikoimassamme ollut, Hartwallin energiajuoma ED, joka on täysin kotimainen tuote. Tahdomme kantaa kortemme kekoon suomalaisen työllisyyden parantamiseksi ja niinpä olemme nyt nostaneet ED-energiajuoman ulkomaisen kilpailijan tuotteen tilalle pääenergiajuomana. Käytännössä vähennämme myös hiilidioksidipäästöjä, sillä mitä enemmän tuotteessa on kotimaisia raaka-aineita ja mitä lähempänä tuote valmistetaan, sitä pienemmät ovat esimerkiksi kuljetuksista syntyvät päästömäärät. Myös holillisessa tuotevalikoimassa olemme tehneet saman suuntaisia valintoja. Jo ennestään tuotevalikoimastamme löytyvät Turussa valmistetut Royal Salmiakki ja Suomi-viina, jotka ovat muuten kaksi eniten myytyä alkoholituotettamme.

Tiistain aamutaivaalla kuun varjo siirtyy auringon eteen sen verran, että syntyy osittainen auringonpimennys. Näin kaamosaikaan tuota harvakseltaan kohdalle osuvaa ihmettä tuskin kuitenkaan voi havainnoida ilman erityisvermeitä. Helpompaa on Marilynin Keittopäivän havainnointi, vuodenaikaan katsomatta se jaksaa ihastuttaa Kujeineen tiistaiöissä. Keskiviikko onkin jälleen vähän kuin viikonloppu starttaisi, sillä torstaihan on Loppiainen ja niinpä Loppiaisaaton bileet löytyvät sekä Lynistä että Vegasista. Joululomalta bileöihimme palaa tuolloin PIANOWAR, pianohubailun löydätte tuttuun tapaan Back Stagelta. Tykkään! Kolmen Kuninkaan juhlaa eli Loppiaista voi torstaina viettää vaikkapa Atlantiksessa City Karaokessa laulamalla tai pelipöydissä jänskäämällä, tanssilattialla biletyskään ei ole laiskinkaan huono vaihtoehto. Perjantaina Night Club Marilyn kutsuu teidät synttäreilleen, yhdeksäntoistavuotiaan villikon juhlaan ovat tervetulleita eka tunnilla VIPit ja kantikset, yhdentoista jälkeen ovet aukeavat kaikille synttärivieraille. Vuoden odotetuimmilla synttäreillä luvassa perinteiseen tapaan mm. viihteellistä liveohjelmaa! Vanhempien vakkareiden Lynisynttärit jatkuvat puolenyön jälkeen vielä Vegasin Back Stagella mm. PIANOWARin tahdissa!

Mikaela