s

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat an.

2010

2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

26.12.2010

Television meteorologitädin mukaan pohjoisella pallonpuoliskolla meneillään oleva talvi on toki poikkeuksellinen, mutta yksittäistapaus. Eli vaikka viime vuonnakin lunta saatiin useammankin vuoden tarpeiksi, ei kahden vuoden perusteella voida puhua mistään laajemmasta ilmiöstä. Uusi jääkausi ei siis ilmeisesti ole alkamassa. Sattumalta matalapaineet nyt vaan ovat laajoja. What ever, mutta voisiko joku nyt kuitenkin painaa sitä Valkea Joulu -nappulaa, josta lumisateen saa lakkaamaan? Kolmesti tänäänkin lumitöitä tehneinä (ja aamuyöstä tiedossa lisää lumenluontia) emme enää jaksa hypettää itseämme ”arkiliikunta joulupöydissä notkumisen jälkeen tekee ihan hyvää” mielentilaan…Lumi järkevissä määrin on ihan kiva juttu, mutta tämä on jo hippasen liioiteltua. Onneksi täällä Eerikinkadulla lumitöistä on vastuussa taloyhtiö, tälläkin hetkellä parkkitasoilta kuuluu lumiauran kolinaa. Oletkos muuten onnellinen? Maamme kunnat on Ilta-Sanomien toimesta listattu onnellisuusjärjestykseen. Onnellisuuden aste määräytyy kunnan asukkaiden elämään vaikuttavien muuttujien saamien plus- ja miinuspisteiden perusteella. Onnellisimmat ihmiset löytyvät pienestä 400 asukkaan saaristokunnasta Ahvenanmaalta, onnettomimpia ollaan Kemissä. Turku ei sijoittunut hääppöisesti, kaikista Suomen kunnista se sijoittuu muistaakseni kymmenen onnettomimman joukkoon. Jaa että mitä? Jouluajan vilpitöntä iloa seuratessani ja siihen itsekin osallistuessani olin toooodella eri mieltä onnellisuusindeksin kanssa. Lukemattomille Night Club Marilynin ja Night Club Vegasin pitkäaikaisille asiakkaille Sinkkukinkkubileet ovat joka vuotinen must-traditio, sillä näin sydämellisiä jouluyön bileitä ei muualta löydä. Kiitos sekä Joulun juhlijoille että henkilökunnallemme, joka omalta osaltaan piti jälleen loistavasti Sinkkukinkkubileiden letkeää fiilistä yllä!

Vuoden lähennellessä loppuaan on jälleen aika osallistua jyvien akanoista karsimiseen CITY-lehden vuotuisessa Paras Ravintola -äänestyksessä. Lukijoiden äänten perusteella rankataan niin kaupungin parhaat yökerhot, ruokaravintolat kuin kahvilatkin. Äänensä voi antaa parhaalle niin ravintolahenkilökunnalle, mieluisimmalle sisustukselle kuin onnistuneimmalle uudelle ravintola-alan tulokkaallekin. Surffaile osoitteeseen www.city.fi/city/ravintola-aanestys/ ja kerro mielipiteesi siitä, missä homma oikeasti toimii! Äänestysaikaa on kylläkin 7.1.2011 asti, mutta antamalla äänesi nyt, et pääse proggista unohtamaan! Kun olet saanut äänestysasian vedettyä yli to do -listalta, on kalenterissa seuraavana Marilynin Keittopäivä. Tiistaina teitä ilahdutetaan maksuttomalla sisäänpääsyllä ja monilla muilla Keittopäivän Kujeilla. Kymmenen vuoden ikään ehtinyt City Karaokemme kutsuu teidät syntymäpäiville keskiviikkoyöhön. Suomen ensimmäinen puhtaasti yökerhoasiakkaiden mieleiseksi rakennettu, juonnettu karaoke on vuosien saatossa laulattanut tuhansia ja taas tuhansia asiakkaitamme, jotka eivät karaokelistalle humppaa, valssia, lastenlauluja tai virsiä kaipaa. Vollotuskategorian kappaleita ei listalta oikeastaan löydy (kuka mitäkin vollotuskategoriaan sitten laskee), sillä energisillä biiseillä saa luonnollisesti aikaan hyvän meiningin. Biisejä voi meillä laulaa monella eri kielellä, mistä olemme saaneet runsaasti kiitosta esimerkiksi ulkomaalaisilta vaihto-opiskelijoilta. Henkilökuntamme yhteisellä päätöksellä City Karaokelle on synttäribileissä joka vuosi valittu oma kuningasparinsa, KaraokeRinsessa ja KaraokeRinssi. Hallitsevalle monarkkiparillemme (Sanna ja Lari) vuosi on ollut kiintoisa, sillä onhan siniverisrintamalla ympäri Eurooppaa tapahtunut yhtä sun toista. Kunininkaalliselle vilkutukselle sekä asioiden ilmaisulle laulamalla on ollut käyttöä, kun kuninkaallisiltamme on kyselty sisäpiiritietoja Vickkanin häistä, Englannin prinssin kihlauksesta, Kaarle Kustaan kolmiodraamoista ja niin edelleen. Tervetuloa siis keskiviikkona City Karaoken synttäreille & uusien kuninkaallisten kruunajaisiin Atlantikseen!

Mikä teki sinun vuodestasi erityisen? Näinä muutamina päivinä ennen vuoden vaihtumista on hyvä hetki harjoittaa kuluneen 12 kuukauden analyysiä. Nostaa malja niille asioille, jotka sen ansaitsevat ja pyrkiä tulevana vuonna parempaan asioissa, jotka eivät ehkä menneet nyt ihan putkeen. Uuden Vuoden lupauksissa ei pidä olla itselleen liian ankara, lupaa itsellesi ensi vuodeksi hauskojakin asioita. Useimmitenhan lupaukset sisältävät itsepiiskausta, kuten paheiden lopettamista tai liikunnan määrän huomattavaa lisäämistä. Näissäkään lupauksissa ei ole kerrassaan mitään vikaa, päin vastoin. Lupaa kuitenkin myös esimerkiksi tavata itsellesi tärkeitä ihmisiä useammin livenä (meillä se onnistuu tiistaista lauantaihin) ja hemmotella itseäsi arjen vastapainona. Allekirjoittanut on jo vuodesta 2006 dokumentoinut yhteisiä bileöitämme, viikkojamme ja kuukausiamme. Vuoden 2010 tunnelmiinkin on siis helppo palata lueskelemalla Diaryn merkintöjä ja kurkkailemalla galleriakuvia taphtumista. Askel Uuteen Vuoteen otetaan perjantain vaihtuessa lauantaiksi, Uusi Vuosi 2011 vastaanotetaan niin Marilynissä kuin Vegasissakin. Perinteinen Vegasin ja Lynin VIPpien ja vakkareiden Kuohuva Uuden Vuoden Vastaanotto löytyy perjantaina klo 22.00-24.00 Night Club Vegasin Back Stagelta. Ja vuoden 2011 ensimmäinen kokonainen bileyö koittaa tietenkin heti lauantaina sekä Lynissä että Vegasissa!

Mikaela

20.12.2010

Joululomille lähtöä edeltävät Viimeisen Tentin Bileet olivat täynnä sekä riemua että haikeutta. Riemua siksi, että syyslukukauden tenttikirjoista voi tehdä polttopuita. Haikeutta siksi, että monet matkustavat lomalla ihanien opiskelukavereidensa luota sukuloimaan hyvinkin kauas. Viimeisen Tentin Bileissä muisteltiin kulunutta syksyä ja fiilisteltiin kaveriporukoissa yhteisiä tunnaribiisejä tanssilattialla, karaokessa ja PIANOWARin merkeissä.

Joulukuun Vogue-lehden amerikkalaispainoksen artikkelissa Lapissa vieraileva toimittaja epäilee, että Joulupukki on saamelaisen shamaanin sienipöllyissä näkemä kuvitteellinen hahmo. Night Club Marilyn luottaa edelleen olemassa olevaan Korvatunturin Joulupukkiin ja siihen, että tontut ovat käyneet taas kilttien asiakkaidemme ikkunoiden takana tirkistelemässä… Pyrimme omalta osaltamme loihtimaan lämpöä ja hyvää mieltä jouluviikkoon heti tiistaista alkaen, Lynin Keittopäivähän on mitä parahin tapa aloittaa jouluviikko pehmeällä laskulla. Joulun mukapakollisista hössötyksistä luistaminen on luvallista, sillä jo useammassakin jouluaikaa käsittävässä lehtijutussa on todettu, että esimerkiksi komeroiden siivoamisen voi joulun alla jättää väliin. Ellei sitten aio viettä jouluaan siellä komerossa. Turku Students Christmas Special keskiviikkona juhlistaa koulujen joululoman alkua sekä Talvipäivänseisausta – tästä alkaa matka kohti valoisampaa vuodenaikaa. Jalkaudu juhlaan haalareissa tai ota mukaasi opiskelijakortti ja sisäänpääsysi on ilmainen. Nopeimille annamme joululahjaksi hienon haalarimerkin! Torstaina se sitten alkaa: kaupungin odotetuin joulukuvaelma, SinkkuKinkkuBileet, nimittäin!

Juureslaatikko- ja sukulaisähkyyn ei ole parempaa hoitoa, kuin jouluisten öiden vietto täällä havukönnöksin koristetussa yhteisessä olohuoneessamme. Marilynin sydämelliset tonttujoukot palvelevat teitä läpi Joulun aina Tapaninpäivään saakka ja Vegasissakin bailataan aattona & Joulupäivänä aamun tunteihin. Suomen Joulukaupungissa toimivana palveluntarjoajana olemmekin erittäin kummallinen tapaus: emme laita lappua luukulle Jouluajaksi. We Wish You a Merry Christmas ja tahdomme myös jakaa Joulun kanssanne! Hajamielisille juhlijoille pikku vinkki: Kaverin unohtuneen joululahjan voi kuitata ostamalla Uudenvuoden Bileiden ennakkolipun Marilynin pääsalin baarista tai shoppailemalla Lynin siipilogolla koristetun miesten t-paidan/naisten hihattoman Marilyn Couture -topin Atlantiksesta.

Mikaela

13.12.2010

Yökerhoyrityksemme sisäiseen toimintakulttuuriin kuuluu koko henkilökunnan keskinäinen, avoin ja jatkuva keskustelu toimintatavoista. Mestari-kisälli -järjestelmän avulla tiedot ja taidot välittyvät hienosti päivittäisessä työssä eteen päin vanhoilta konkareilta uudemmille tekijöille. Joka ilta pidetään sekä alkupalaveri että loppupalaveri, jotka ovat tärkeitä yhteishengen kannalta, mutta oleellista on myös niiden asiasisältö. Säännöllisesti järjestämme lisäksi esimerkiksi työtehtäväkohtaista erityiskoulutusta. Asioiden kimpassa kertaamisella ja uusiin asioihin perehtymisellä yhdessä kaikkien samaa työtä tekevien kesken on tärkeä osa toimivan työyhteisön dynamiikassa. Tiistaina alkuillasta koulutussessioon kokoontui baaritiskien takaa tuttua henkilökuntaamme, tällä kertaa mm. käytiin läpi uutuustuotteita ja analysoitiin erilaisia palvelutilanteita. Yhteisiä päätöksiä, uusia idiksiä, hyvää fiilistä! Maailman suurin palapeli on ilmeisesti Ravensburgerin 32 000 palan puuhapaketti, koottuna palapeli vie kämpästä 544 x 192 cm kokoisen alueen. Palapelien ystävälle tämä voisi olla ihan unelmalahja, mutta haluaisin nähdä sen asunnon, jossa moisen palapelin voi jättää leviäksi ja koota sitä silloin kun itselle parhaiten sopii. Keskiviikkoinen Palapelimme täällä vaati sekin runsaasti tilaa bändeineen, pianoineen, karaokeineen, aarteenetsintöineen – monisataapäinen bilettäjäjoukko tarvitsee kunnon pelilaudan. Bilekäyttöön olikin valjastettu sekä Marilyn että Vegas. Palapelibileet vol II rakenteli nelikko Asteriski, IVA, Kemistit ja Delta, joiden bilesfääreihin sinkoutuminen toimi jälleen ihan kybällä. Seuraavaksi näitä planetaarisia Palapeli-iloja tarjoillaan ensi keväänä! Valtakunnassa on kaikki hyvin myös siksi, että kahden kerroksen Piparibileiden reseptiikka torstaina oli onnistunutta, kiitos Kääntöpiirin & Digitin! Timanttiset viikonloppuyömme täyttyivät pikkujouluilijoista, liikenteessä oli niin kaveriporukoita, yhdistysjoukkioita kuin yritysten juhlien jatkoilijoitakin.

Tuleva viikko tietää opintojen päättymistä monille, viimeisiä luentoja ja tenttejä viedään ainakin korkeakouluissa. Lucian päivänä valoa pimeyteen tuon marttyyrinä neljännellä vuosisadalla edesmenneen, kynttiläkruunuisen mimmin lisäksi tuo Lynin poikkeuksellinen maanantaibileyö. Raha-automaattiyhdistyksen henkilökunta järjestää silloin Country Living -henkisen Wannabe Juntti -virkistyspäivän, jonka pukeutumisohjeistuksessa mainitaan mm. flanellipaita ja henkselihousut. Sanalla Juntti ei bilekutsussa viitata sivistymättömään moukkaan, vaan rehtiin maalaisstereotypiaan ihan positiivisessa hengessä. Viihteelliset jatkoilut samaisella teemalla biletetään korsi suussa Marilynissä, me sekä RAY toivotamme teidät kaikki tervetulleiksi meininkeihin, sisäänpääsy näihin zembaloihin on ilmainen. Jos tiistain syntymäpäiväsankari Nostradamuksen (s.1503) ennustukset pitävät paikkansa, koittaa maailmanloppu vuonna 2012. Meillä on positiivisempia ja ajankohtaisempia uutisia: tiistaina koittaa Marilynin Keittopäivä, ilmainen sisäänpääsy ja teitä varten räätälöidyt Kujeet kutsuvat viihtymään!

Ota mukaasi opiskelijakortti tai sukella haalareihin, kun suuntaat Lyniin keskiviikkona ja varmistat itsellesi ilmaisen sisäänpääsyn poikkialaiseen Turku Students -bileyöhön. Nopeimmat itsensä liikekannalle panneet saavat lipunmyynnistä itselleen myös fiinin haalarimerkin! Viimeisen Tentin Bileet vapauttaa luentosalijäykkyydestä Lynissä ja Vegasissa torstaina, sadat opiskelijat sulkevat tenttikirjat nyt muutamiksi viikoiksi erittäin ansaitusti. Viimeisen Tentin Bileet ovat jouluklassikko siinä, kuin Samu Sirkan Joulutervehdyskin, mutta tämän Joulutervehdyksen teille tarjoavat Turun Yliopiston Kemistit. Tervehdykseen kuuluu mm. karaokea, PIANOWARia ja tanssilattian valloitusta aivan mielettömän ihanassa seurassa.

Mikaela

06.12.2010

Åbo Akademin psykologian ja logopedian opiskelijat järjestivät tiistaina kunnon jatkoilusessiot pikkujouluilleen, Keittopäivän Kujeet saivat poppoon yllättymään positiivisesti molemmilla kotimaisilla. Kauan odotetut, uudet haalarinsa sisään ajoivat keskiviikkona Lääkiksen ja Hampaan ekan vuosikurssin medisiinarit Haalarikastajaisissaan. Ymmärrettävästi näiden tulevaisuuden lääkärien on suhtauduttava vereen ja suolenpätkiin epädramaattisesti ja monilta osin horrorleffamatskuksi verrattavissa olevista toimenpiteistä lienee hyvä osata repiä huumoria. Ihan uuden lähestymistavan olivat keksineet kaksi medisiinarineitoa, jotka pohtivat naurusta repeillen sopivia lääketieteellissävytteisiä nimiä kuvitteelliselle meikkisarjalle. Meikkisävyillähän on yleensä erityiset nimet, jotka jotenkin kuvaavat sävyn luonnetta. Joidenkin kosmetiikkatalojen tietyistä sävyistä tulee vuosittain megahittejä, kun joku Kate Mossin tai Rihannan kaltainen julkkis käyttää niitä lehtikuvissa ja näille sävyille on jopa omia jonotuslistoja. Miten suosituksi etenkin lääkäreiden parissa nousisi sarja, jossa huulipunasävynä olisi Valtimoveri, luomivärinä Sappineste ja kynsilakan uutuussävynä Luuydinpunktio ? Vapise, Max Factor ; ) Perinteiset Opex ry:n Joulugaalan jatkot imaisivat opeopiskelijat Vegasiin VPK:n talolta. Värikylläinen, paheellinen, mutta lumoava Moulin Rouge -teema näkyi ja kuului. Kurtisaanit, can can -tanssijattaret, keikarit, kanslerit, boheemit nälkätaiteilijat ja vapaaherrattaret antautuivat kuplivan, samettisen yön pehmeään syleilyyn – Voulez-vous coucher avec moi ce soir?

Torstaina Kantispikkujouluiltiin Lynissä ja samana iltana Nasa julkaisi löytäneensä ”toisenlaista elämää” toksisesta kalifornialaisjärvestä. Tämä on tutkijoiden mukaan todiste siitä, että avaruuden oudoissa ympäristöissäkin voi olla elämää. Heh, meillähän on täällä Eerikinkadulla poikkeuksetta ”toisenlaista elämää”, näinä välinpitämättömyyden ja kylmäkiskoisuuden aikoina Lynistä voi löytää esimerkiksi aidon, lämpöisen Joulutunnelman (ja ihan ilman Nasan apua!). Pikkujoululahjamme kantisbilekansalle oli Taina Kovalaisen käsialaa, kimmeltävän Joulushown notkeat tonttutytöt yhdistivät hulvattomasti erilaisia tanssityylejä ja kieppuivat höyhenen kepeästi tanssitangoissa. Lahjojenjakoakin esitykseen kuului, lavan luona nököttävästä lahjapaketista kömpi esiin hölmistnyt ja mahdollisesti jotakin joulupuuroa vahvempaa maistellut Joulupukki ja useampikin onnekas asiakkaamme pääsi hiukan Pukin polvelle toiveita kertomaan sekä pikku paketteja vastaanottamaan. Vegasin Kantispikkujouluilut yhdistyivät Itsenäisyyspäivän vastaanotoksi sunnuntaina, koko Back Stage kajautti PIANOWARissa vaikuttavana yhteislauluna mm. Maammelaulun. Lynissä itsenäisen Suomen parasta bileväkeä flambeerasi Tauski Reloaded. Tauskin viimeisin lisäys keikkakappaleisiin on tribuuttiversio Tauskin vanhan koululukaverin, Sig-yhtyeen Matti Inkisen, Hyvää Syntymäpäivää -biisistä ja yleisön räjähtävästä reaktiosta päätellen biisivalinta on napakymppi!

Tapahtuupa näinä päivinä, että Marilynin Keittopäivä tiistaina pelastaa monen lumihangissa lähes epätoivoon vaipuneen asiakkaamme alkuviikon ilmaisella sisäänpääsyllä ja muilla mukavilla ylläreillä. Monipuolisuudestaan kiitosta keränneet Palapelibileet kutsuvat bilettäjät läheltä ja kaukaa kokemaan bilesarjan kakkososan tähtisumun iloja Lyniin ja Vegasiin keskiviikkona. Palapelibileet ovat tarjonnaltaan kuin notkuva seisovapöytä: nopeimmat lipunlunastajat saavat itselleen kakkososan haalarimerkin (kerää kaikki neljä ja ensi kevään lopulla saat muodostettua merkeistä hienon kokonaisuuden), nopeimmat piilotettujen palapelinpalojen metsästäjät saavat löydöistään palkkion, tanssilattialla on bileet kahdessa kerroksessa, Atlantiksessa lauletaan karaokea, Vegasissa jamitetaan Corolla Guys -bilebändin tahtiin, Back Stagella piiskataan PIANOWAR -pianistit laukkaan ja pelipöydissä kutsutaan esiin sisäistä korttihaita. Palapeliproggista pyörittävät Kemistit, Delta, IVA & Asteriski. Seuraavana yönä jaetaan täysin estoitta piparia Marilynissä & Vegasissa, anteliaana ovat tuolloin Torstaina Teidät tänne kutsuvat ainejärjestöt Digit ja Kääntöpiiri eli supersuosittujen Piparibileiden järjestäjät. Antamisen aikahan on tähän vuodenaikaan kaikin tavoin ajankohtaista, niinpä nopeimpia lipunlunastajia lahjotaan piparin lisäksi leivonnaishenkisellä haalarimerkillä. Piparibileet kuuluvat erottamattomana osana Joulun odotukseen, tee niistä itsellesikin perinne! Näissäkin bileissä viihdytään & viihdytetään mm. PIANOWARin ja karaoken merkeissä.

Mikaela

28.11.2010

Taas yksi tutkimukseen nojautuva syy viettää aikaa Lynin/Vegasin lämmössä: kotona on vaarallista, eniten onnettomuuksia tapahtuu juuri homesweethome -ympäristössä! Viime viikolla kartutin maamme tapaturmatilastoja, joiden mukaan päivittäin yli sata ihmistä joutuu sairaalaan kotitapaturmien takia ja vielä useampi käy kotikommellusten takia lääkärissä paikkailtavana. Minä nuppasin liukkaassa lumessa lahjakkaasti matkalla postilaatikolle, tipuin vasemman käden nimettömän päälle, sormi taittui ilkeästi kämmenselkään ja tuloksena kolme murtumaa. Olen onneksi oikeakätinen, mutta yllättävän avutonta yksikätisenä eläminen on. Nytkin kirjoitan upealla viisisormijärjestelmällä. Jos tämä on universumin tapa haastaa minut, niin haaste vastaanotettu! Pikkujouluiluhaasteen olivat puolestaan ottaneet vastaan tiistaina Turun Kauppakorkeakoulun Speksin projektitiimiläiset sekä VPK:n talolta jostain fiinistä tonttujuhlasta Marilynin Keittopäivään rantautuneet jatkoilijat. Pikkujouluilijoiden mukaan Keittopäivän kujeet ovat jo sinällään oiva syy lähteä tiistaiviihteelle – olipa Pikkujouluaika tai ei.

Keskiviikkona Vegas täyttyi Hollywoodin silmäätekevistä, kun yliopiston maantieteen ja biologian opiskelijoiden yhdistys Synapsi otti pikkujoulukauden vastaan kimmeltävään Tinseltown -tyyliin. Kunnianosoitus tähtien kaupungille on aina paikallaan, ilman Hollywoodin valkokankaalle saattamia ihmeitä, illuusioita ja elämää suurmpia elokuvia olisi maailmamme jäänyt paljosta paitsi! TAIKA ry on Turun ammatti-instituutin seitsemän koulutalon opiskelijoiden yhteinen edunvalvoja, joka vuosittain järjestää opiskelijoille myös bileitä. Helmee! Lynin On Helmee olla Amis -bleissä keskiviikkona tuulettuivat tulevaisuuden ammattilaiset monilta aloilta. Näin loppuvuodesta opiskelijat pääsevät tavallistakin useammin tositoimiin oman alansa yritystoimeksiantojen ja kuluttajapalveluiden kautta. Ajankohtaisia ovat opiskelualasta riippuen opiskelijoiden mukaan mm. yritysjuhlien cateringien järjestelyt, erilaisten painotuotteiden (joulukortit, vuosikertonukset, 2011 kalenterit..) suunnittelut ja työstöt, autohuollot, juhlakampaukset ja -meikit, juhla-asujen ompelu sekä kiinteistöjen huoltotyöt. Pirskeet olivat totisesti siis paikallaan! Ansaitusti juhlittiin torstainakin, sensuellilla julistekuvallaan jälleen vilkasta ennakkokeskustelua aiheuttanut bilekonsepti Pikkarit valloitti Lynin ja Vegasin levittäen hilpeän pikkujoulutunnelman kaikelle kansalle. Traden bileyö oli myös läpileikkaus talven juhlamuotiin, todella moni bilettäjä oli valinnut ylleen erittäin tyylikkään vaateparren. Puoliltaöin viihteellisen joulutervehdyksensä Pikkaribilettäjille toi drag diiva Miss Divet, jonka esitys sai yleisön odotetusti hullaantumaan (ja naiset kadehtimaan Divetin upeita sääriä). Viihde ei kuitenkaan loppunut tähän, interaktiivista liveviihteen huumaavaa riemua koettiin aamun tunteihin Back Stagella PIANOWARin parissa ja Atlantiksessa pääsi näyttämään kyntensä City Karaokessa.

Vocalis ja Impuls nimiset ainejärjestöt Åbo Akademista pikkujouluilevat tiistaina alkuillasta ja mikäpä olisikaan parempi jatkoiluosoite, kuin Marilynin Keittopäivä Eerikinkadulla. Psykologian ja logopedian opiskelijoiden lisäksi yössä juhlii muitakin pikkujouluseurueita, Keittopäivän kujeet tuovat kummasti valoa kaamosaikaan! Keskiviikkona Lynissä bileneitsyytensä menettävät Lääkiksen haalarit, ekan vuosikurssin upouusien haalareiden Kastajaisiin osallistuvat tietenkin myös kokeneemmat haalarit vanhempien opiskelijoiden yllä. Joululajatapahtumamme VIP-kortin haltijoille ja muille kantiksille koittaa torstaina, Lynin Kantispikkujouluissa odotan taas tapaavani monia ihania, vuosien varrella tutuiksi tulleita asiakkaitamme. Yksinkertaisuudessaan Kantispikkujoulujen ohjeistus menee seuraavasti: varaa mukaasi rutkasti joulumieltä, jätä auto kotiin, saavu heti kympiltä, nauti! Juhlaan on syitä jos jonkinlaisia tällä viikolla tavallistakin enemmän, sillä viikonloppumme venyy poikkeuksellisesti sunnuntaille. Itsenäisyyspäivän aaton artistina Lynin stagelle nousee sinivalkoinen viihteen konkari, Tauski. Sinä Vain on tällä kertaa omistettu Suomelle! Samaisena iltana vietetään Vegasin VIP- ja kantispikkujouluja klo 22-23 (sama ohjeistus, kuin Lyniin torstaina), muille asiakkaille ovet Vegasin itsenäisyyspäivän aattoyöhön avautuvat yhdentoista jälkeen. Älähän siis sure, vaikka Linnan Juhlaan et kutsua tänä vuonna saanutkaan – läpi viikonlopun PIANOWAR Vegasin Back Stagella, jännitystä Lynin ja Vegasin Casinoilla sekä endorfiinintäyteisiä hetkiä tanssilattioilla. Nähdään!

Mikaela

21.11.2010

Tällä viikolla löytötarvaroistamme on noudettu tavallisuudesta jokseenkin poikkeavia asioita: puputossut, teddykarhu sekä satiiniset silmäsuojukset tekstillä ”Goddess Sleeping!”. Rekvisiitalle löytyy luonnollinen selitys keskiviikolta, poikkialainen Bedtime Stories houkutti Lynin makkarissa kaikkeen muuhun, paitsi nukkumiseen. Niinpä on täysin ymmärrettävää, että jotkin esineet joutuivat eroon omistajistaan. Yöasujen kavalkadissa nähtiin niin vietteleviä pitsiunelmia kuin flanellisia kokohaalareitakin, parhaita asuja myös palkittiin. Pelkkään Chanel vitosen tuoksuun ei kukaan ollut tällä kertaa verhoutunut, vaikka moni epäilemättä synnyinasussaan mieluiten yönsä kotioloissa viettääkin. Näissä pyjamabileissä unihiekkaaa karteltiin kaikin keinoin, karaokessa ei totisesti laulettu tuutulauluja eikä tanssilattialla hakeuduttu Höyhensaarten porteille! Torstaina Night Club Marilyn avasi virallisesti Pikkujoulukauden ripustamalla yökerhotiloihin joulukoristeet ja toivottamalla tervetulleiksi Bongaa Tonttu -bileiden järjestäjät. Ammattikorkeakoulun terveysalan opiskelijoiden TSTS on jo monta vuotta ollut Pikkujoulukautemme avaaja. Lehtitietojen mukaan kaikkien tuntema saksalainen päivittäistavarakauppaketju on järkyttänyt brittejä ottamalla jouluajaksi myyntiin poropihvejä. Meidän torstaista jouluidylliämme uutinen ei kuitenkaan saanut pirstaleiksi, Petteri Punakuono on hyvissä voimissa ja Bongaa Tonttu -bileissä vieraili jälleen tavattoman tuhmia jutteleva, piparia ja neuvoa-antavaa pyytänyt Joulupukki. Pukki ei onneksi ollut täysin lahjaton, TSTS:n yhteistyöyhdistysten hallitukset saivat kukin joululahjan. Lahjan saadakseen hallituslaisten täytyi kuitenkin istua Pukin polvelle ja puhua piippalakille pehmoisia. Myös allekirjoittanut päätyi Pukin polvelle ottamaan vastaan henkilökunnallemme varattua lahjaa – kiitos TSTS! Bongaa Tonttu yön perinteisiin kuuluu lisäksi mm. yökerhoon piilotettujen joulupukkien bongaaminen löytöpalkkioineen.

Australialaislehdet uutisoivat muutama päivä sitten koalasta, joka oli Queenslandissa tassutellut vesisateesta sisään baariin, kiivennyt baaritiskin yläpuolelle hyllylle ja nukahtanut. Hämmentyneillä asiakkailla meinasi lehtitietojen mukaan mennä ohrapirtelöt väärään kurkkuun. Sateen loputtua kuorsaava koala kiikutettiin takaisin metsään lajitovereidensa seuraan. Lex ry:n Aussibileisiin osallistujat olivat lukeneet uutisen ja yrittivät torstaina tietenkin kuikuilla, josko Vegasinkin baareihin olisi piiloutunut down under eläimistöä. Roikkuihan yökerhossa kylttejä, joiden mukaan siellä saattaisi törmätä kenguruihin, tasmanian tuholaisiin tai vesinokkaeläimiin. Back Stagen aboriginaali Olli ainakin väitti kovasti, ettei mitään otuksia Vegasin takamailla ole näkynyt ja tästä vakuudeksi vielä poseerasi puhallettavien kenguruiden kanssa… Back Stagen omintakeisuus on kaiken kaikkiaan sitä luokkaa, että kuorsaava koala tai PIANOWARiin osallistuva kookaburra ei jotenkin yhtään yllättäisi! Omintakeinen on myös Lynin tiistai, sillä Marilynin Keittopäivän kujeiden kaltaisia juttuja et ihan helposti tästä kaupungista löydä. Tulevana tiistaina Keittopäivässä pikkujouluilevat mm. Turun Kauppakorkeakoulun SPEKSI 2011-näytelmän produktiotiimiläiset, joiden kevään näytäntökautta työstetään jo huimaa vauhtia. Näyttelijöiden glamoröösistä maailmasta voi tulla ottamaan osansa seuraavanakin iltana, Synapsin Hollywoodin Joulu -nimeä kantavat bileet Vegasissa kutsuvat paikalle parrasvalojen lemmikit Walk of Famelta. Turun Ammatti-instituutin opiskelijayhdistys Taika ry pitää ammatillisen koulutuksen lippua korkealla On Helmee olla Amis! -bileissä Lynissä, livepuolesta vastaa rockkiakin rockimpi turkulaiskokoonpano Sister Manik!

Torstaina emme ole muuttumassa alusvaatemyymäläksi, vaikka Traden bileiden nimi onkin Pikkarit. Nämä tyylikkäät pikkujoulubileet ovat jokavuotinen traditio, joka muutamassa vuodessa on kasvanut kahden yökerhon kokoiseksi megahubailuksi. Yhdellä bilelipulla pääsee hummailemaan siis sekä Lyniin että Vegasiin. Nopeimmat bilettäjät saavat haalarimerkin. Lynistä löydät karaokea ja Vegasista PIANOWARin, järjestäjien mukaan luvassa on myös vinkeitä kilpailuja. Pikkareissaan Pikkareihin pölähtänee myös illan tähtiesiintyjä Miss Divet, joka tuo Lynin stagelle maailmantähdet Whitneystä Madonnaan ja kotimaiset artistit Paula Koivuniemestä idolseista tuttuihin tyyppeihin. Mitäpä jos tarjoat kaverillesi pikkujoululahjaksi viihdettä, bilelippuhan maksaa vain kolme egeä ja sillä saa kaiken tuon edellä mainitun! Pehmeät paketitkin yleensä ilahduttavat, shoppaile Atlantiksen joulualesta hihaton, musta Marilyn Couture -puuvillatoppi tyttökaverille ja miesten Fruit of the Loom -merkkinen, Lynin siipilogolla varustettu T-paita herrashenkilölle. Näiden laadukkaiden paitojen hinta on jouluajan kunniaksi 7,9 Eur/kpl!

Mikaela

14.11.2010

Monissa ainejärjestöissä ja opiskelijayhdistyksissä on jälleen valittu uudet toimijat ensi vuodelle, onnittelut kaikille pesteihin valituille! Opiskelijayhdistyaktiivina aikanaan itsekin häärineenä voin vakuuttaa, että toiminta on monipuolista ja mielenkiintoista. Esteenä aktiivitoiminnalle ei suinkaan ole sekään, jos tällä kertaa ei tullut virallisesti valituksi hallituspallille tai vastaavalle. Innostuneet tyypit, jotka haluavat antaa omaa aikaansa ja osaamistaan yhteiselle asialle otetaan mielellään suunnittelemaan ja toteuttamaan yhdistysten sekä ainejärjestöjen moninaisia juttuja. Mielekästä puuhaa riittää, olitpa sitten kiinnostunut lehden toimittamisesta, liikunnallisista harrasteista tai tapahtumien järjestämisestä eli rohkeasti vaan oman opiskelijayhdistyksen toimistolle ilmiantamaan itsesi! Opiskelijayhdistystoiminta antaa kuin ylimääräisenä bonuksena myös paljon tietoja ja taitoja, joita ainakin itse työnantajana osaan arvostaa. Verkostoituminen muuallakin, kuin sosiaalisissa medioissa antaa opiskelijatoiminnalle syvyyttä. Vaikka oman yhdistyksen ikiomat happeningit ovatkin oleellinen osa toimintaa, on välillä kiva avata ovia ja ikkunoita eri suuntiin. Kuluneella viikolla yökerhoissamme järjestettiin jälleen neljät opiskelijabileet ja edellämainitsemaani poikkialaisuutta edustivat esimerkillisesti mm. keskiviikon Kolmiodraamabileet Night Club Marilynissä. Kolmiodraaman järjestivät Digit, Kääntöpiiri & Forum Romanum, jotka olivat ideoineet bileisiin myös erinäisiä keskinäiseen kanssakäymiseen kannustavia aktiviteetteja. Poikkialaisesti kurvailtiin Vegasissakin, ammattikorkeakoulun Monkey-projektin monialaisissa päätösbileissä Safari-teema näkyi ja kuului. Torstaina hubailtiin Hattujen Yössä Lynissä ja kasaribileissä Vegasissa.

Tiistaina teitä kutsuu Keittopäivä. Innostu ilmaisesta sisäänpääsystä ja hurmaannu Keittopäivän monista kujeista! Keskiviikkona Nukkumatti on kummissaan, kun Night Club Marilynin täyttävät Turun suurimmat pyjamabileet eli Bedtime Stories. Kukaan ei katso oudosti sitä, että saavut paikalle aistikkaassa, silkkisessä yöpaidassa tai tyylikkäässä aamutakissa – tällä kertaa se on jopa suotavaa. Ja toisethan tykkäävät nukkua pelkissä stringeissä… Yökylään bilettäjät kutsuvat Kanta, S-Klubi ja Kompleksi, iltasadun pikkutuhmat juonenkäänteet kannattaa tulla ihan itse kokemaan ja nopeimmat öiseen karkeloon kirmaajat saavat itselleen uniikin Bedtime Stories -haalarimerkin. Pikkujouluaikaan astuttiin Vegasissa jo viime perjantaina, Lynissä Pikkujoulukauden avauksen tekee torstaina TSTS odottujen Bongaa Tonttu -bileiden muodossa. Joulupukin ahkerat pikku apurit täyttävät talon perinteisesti jo heti kympiltä, joten vain ajoissa paikalle saapumalla pääsee lunastamaan itselleen haalarimerkin! City Karaoke kutsuu Atlantikseen sekä keskiviikkona että torstaina. Down Under meinigit tarjoaa torstaina Lex ry, poikkitieteelliset Aussibileet johdattavat bilekansan Crocodile Dundeen jalanjäljissä pallon toiselle puolelle ihmettelemään krokotiilejä, vesinokkaeläimiä, koalakarhuja ja kenguruita. Teemapukeutuminen kannattaa täälläkin, parhaat asut palkitaan. Bilelipun ostamalla tuet myös korkeatasoisen koulutuksen jatkuvuutta kaupungissamme, sillä illan liputulot lahjoitetaan Turun Yliopiston varainhankintakampanjalle – vapaan kansan lahja vapaalle tieteelle! Aussibileille rytmit antaa dj:n lisäksi myös PIANOWAR, jonka pariin pääsette tietenkin myös viikonloppuöissä Back Stagella.

It’s official, olenkin jo palanut halusta päästä avaamaan sanaisen arkkuni: Night Club Vegas laajenee tulevana keväänä. Centrumin kiinteistön remontin alettua olemme nyt allekirjoittaneet vuokrasopimuksen lisätilasta ja laajennuksemme valmistuttua voimme palvella teitä entistäkin paremmin. Tällä hetkellä käyttöömme tulevia tiloja vasta puretaan vanhoista rakenteista ja niiden infrastruktuuria päivitetään vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Iltatoimintaammehan remontti ei vaikuta, mutta seuraavien kuukausien ajan me päivisin toimistohommia tekevät tulemme tutuiksi niin betoniporan jyrinän kuin työmaa-alueella pakollisten, keltaisten kypärienkin kanssa. Lukemalla Diaryä pysyt kärryillä remontin vaiheista!

Mikaela

07.11.2010

Meillä ihmisolennoilla on tarve luokitella, lajitella ja lokeroida toisiamme. Opiskelijastereotypioissa ääripäitä edustavat humanistit ja jotakuinkin kaikki tekniiknisille tai matemaattisille aloille suuntautuneet opiskelijat. Jälkimmäisten luullaan usein viihtyvän kanssaihmisten sijaan paremmin numeroiden ja härveleiden seurassa. Näiden tyyppien ajatellaan menevän sosiaalisissa tilanteissa lukkoon ja puhuvan muille vain pakon edessä. Humanistit puolestaan niputetaan helposti maailmaasyleileväksi, intellektuelliksi boheemijoukoksi, joka pukeutuu raitapaitoihin, vakosamettihousuihin sekä hippihenkisiin mekkoihin. Syvälliset keskustelut ovat hengästyttävän täynnä sivistyssanoja, joiden käyttökokemusta vailla olevilla ei-humanisteilla ei ole mitään mahdollisuutta osallistua keskinäiseen filosofiseen ajatustenvaihtoon viinilasin äärellä ranskalaistyylisessä bistrossa. Hiihoo, äitini on humanisti ja isäni insinööri, heidän osaltaan voin ainakin kumota nuo mustavalkoiset stereotypiat, vaikka molemmat omaan alaansa ovatkin aina intohimoisesti suhtautuneetkin. Suuret Humanistibileet vol III tarjosivat keskiviikkona jälleen loistomahdollisuuden todeta livenä, että 2000-luvun humanistiopiskelijat ovat erinomaisen hulvatonta poppoota. Humanistien bileissä viihtyvät niin humanistit kuin muidenkin alojen opiskelijat vailla minkään asteista toistensa karttelua. Yhtä avosylin tervetulleiksi bilettäjät alasta riippumatta toivottavat aina myös opettajaopiskelijat, joiden Hyvä Meininki 3.1.3 torstaina oli suurta poikkitieteellisyyden juhlaa. Opejen bileilleen antama nimi oli totisesti enne, sillä zembalot olivat parasta A-luokkaa!

Pyhäinpäiväviikonloppu merkitsi monille yhtä ylimääräistä vapaapäivää, lauantai kun oli pyhäpäivä. Viikonlopun viettoon suunnattiinkin sankoin joukoin molempina bileöinä niin Marilynissä kuin Vegasissakin. Night Club Vegasin upea, joka vuotinen muoti- ja viihdegaala Turku Fashion hurmasi yökiitäjiä perjantaina. Catwalkilla nähtiin Mr Finland komistuksia ja häikäisevän kauniita mallineitoja talven trendikkäissä asuissa. Esillä olivat alkavan talven tyylikkäimmät takit, kuumimmat bileasut, pikkujoulukauden juhlapuvut kuin makuukammariin sijoittuvien tuhma tonttu -leikkien roolivaatteetkin. Näytösfinaalissa ihastutti lumivalkeaan verhoutunut talvimorsian. Yleisönsä hurmasivat lisäksi illan naisartistit, tumma ja tulinen Tanita sekä vaalea kaunotar Isabella. Molempien ura on kovassa nosteessa, itse työstetty bilemusa on menevää ja poikkeuksellisen mukaansatempaavaa. Yhä kasvavaa suosiota nauttii myös PIANOWAR, jonka takia Vegasiin saavutaan viikonloppuja viettämään ihan aikuisten oikeasti niin pääkaupunkiseudulta kuin kauempaakin. Perjantaina moikkaamassa kävi eräskin kantiksemme, joka nykyään kerran kuussa hyppää junaan Jyväskylässä Vegasiin päästäkseen!

Bileviikkomme alkaa tiistaina ja kaikkien suureksi riemuksi julkistan Tiistain Keittopäivän kujevalikoiman uusimman kujeen: sisäänpääsy Marilyniin on nyt tiistaisin täysin maksuton koko illan! Keskiviikko ja torstai tarjoavatkin sitten jälleen hubaa kahdessa keroksessa. Viime syksynä ajankohtaisuudellaan nappiin osuivat bilekimpan Digit-Kääntöpiiri-Forum Romanum Matti-bileet, jotka ottivat silloisen pääministerimme nimipäivänä kantaa Vanhasen suhdesotkuihin. Tällä kertaa bilejärjestäjäkolmikolta on luvassa dekkareiden ja elokuvien kestohittikamaa eli kolmiodraamaa – ménage à trois. Lynin Kolmiodraamabileet keskiviikkona ovat nekin jopa ennakoituakin enemmän ajan hermolla, sillä viimeisin Kolmiodraamakohussa rypijä paljastui muutamia päiviä sitten. Kolmiodraamailijahan on tietenkin naapurimaamme kuningas, kohukirjan mukaan kurko on vuosien saatossa pitänyt useampiakin salarakkaita kuningattaren selän takana. Kolmiodraamakohua sekä keltaista lehdistöä pakoon voi välillä lähteä Vegasiin ja piiloutua savannin yöhön Safaribileissä. Safaribileet järjestävät Turun Ammattikorkeakoulun Monkey-projektin opiskelijat, monialainen projekti on kestänyt puolisen vuotta ja eri alojen opiskelijat ovat sen aikana toteuttaneet hyvinvointitoimeksiantoja yritysmaailman asiakkaille. Nyt urakan päättyessä projektilaiset päästävät vapaaksi villin puolensa ja sukeltavat viidakon rytmeihin. Järjestäjät kannustavat bilettäjiä osallistumaan tunnelman luomiseen pukeutumalla teeman mukaisesti esimerkiksi villieläimiksi (leopardikuosi on kuuminta hottia), löytöretkeilijöiksi (Tohtori Livingstone, oletan?) tai salaperäisten heimojen jäseniksi. Parhaat puvut palkitaan, joten mielikuvitusta kehiin! Hassun Hatuntekijän toiveuni toteutuu torstaina, Turun Lääketieteen Kandidaattiseuran Hattujen Yö kutsuu sinut ja hattusi bilettämään. Knalli, silinteri, fedora, kalotti, kipa, turbaani, tonttulakki – You name it! Hattujen Yössä Atlantiksesta löytyy myös PIANOWAR! Kritiikin ja S-Klubin kanssa pääsee samaan aikaan Kämäiselle Kasikytluvulle, Vegasissa mieleesi palautuvat (halusit tai et) kaikki ihanat käkkäräpermikset, haaremihousut, olkatoppaukset, neonvärit ja säärystimet. Onneksi kasikytluvulla tehtiin hyvää musaa ja sitä ilmoille loihtivat Vegasin dj:n seurana bilejärjestäjien vierailevat kasarispesialistit!

Mikaela

31.10.2010

Kauhurokkareiden kuningas Alice Cooperin Halloween alkoi ärsyttävällä tavalla, lentoyhtiö hukkasi herran ”Night of Fear”-keikoille varatut, shown kannalta oleelliset horrorrekvisiitat. Lentokenttävirkailijoiden ilmeet olisivat olleet näkemisen arvoiset Cooperin listatessa kadotettua omaisuuttaan. Kalmakuvastosta innoitusta vuosikymmeniä ammentaneen laulajan mukaan pakaaseissa oli nimittäin runsain mitoin mm. tekoverta, luurankoja, pääkalloja, raajoja sekä jättikokoinen lääkeruisku Halloween-yleisön shokeerausta varten. Voi Alice, olisit soittanut meille – olisimme mieluusti lainanneet sulle vermeitä kadonneiden tilalle! Alice Cooperin suosikkijuhla Halloween on myös täällä Eerikinkadulla joka vuosi erittäin odotettu ja mielikuvituksen valloilleen saava tapahtuma. Tänä vuonna matka pimeyden ytimeen alkoi torstaina ESN vaihto-opiskelijoiden ja ESN Nordic Platform -konferenssiosallistujien yhteisillä Halloween Partyillä Vegasissa. Alkuillasta ESN aktiivit järkyttivät kansainväliset konferenssivieraansa järkkäämällä virallisen tervetuliaistilaisuuden kauhukammioksi muuntuneessa Vegasissa ja Halloween Partyjen startatessa kympiltä piina yltyi hetki hetkeltä. Ikuisen yön asukkien joukot valtasivat nopeasti tanssilattian, pelipöydät, baaritiskit ja Back Stagen. Horror Karaokessa kuultiin ulvovia ihmissusia, kähiseviä muumioita, sähiseviä noitia ja näistä esityksistä innostuneena Kalman Kirurgin pestin vastaan ottanut baarimikkomme Olli suoritti leikkauspöydäksi valjastetulla tiskillään sanoinkuvaamattomia, kokeellisia operaatioita.

Perjantaista alkaen Turun suurimman kummitusjunan raiteet veivät niin Lyniin kuin Vegasiinkin, molemmilla asemalaitureilla joutui auttamattomasti keskelle veret seisauttavaa meininkiä. Night Club Vegasin synttäreitä juhlitaan perinteisesti Halloweenina ja vieraslista näyttää tästä syystä aina vähintäänkin erikoiselle. Runsaslukuiseen juhlavierasjoukkoon oli uskaltautunut toki ihan tavallisia kuolevaisiakin, mutta painajaismaista yötämme läsnäolollaan kunnioittivat muutamia mainitakseni myös Kreivi Dracula, joukko luudillaan Noitasapatista saapuneita myrkynkeittäjiä, Lucifer, Manaaja, Vihreän Laguunin Hirviö, zombiesairaalan hurmeinen ensiapuryhmä ja voodoomestariparivaljakko. Pahamaineisen PIANOWAR -veljeskunnan ruskeakaapuiset muusikkomunkit Pekka ja Tomi takoivat ilmoille pahoilaisen polkkaa antimaterian synkällä voimalla Back Stagen uumenissa, tanssilattialle Thriller-biisin musavideon kaltaista liikehdintää loihti dj-velhomme Mikko. Lynistäkään ei löytynyt minkään sortin pakopaikkaa, rekvisiittaan kuuluvat iloiset kurpitsakoristeetkin olivat vain ilkeämielistä hämäystä ja niiden keskeltä paljastui viikonloppuöiden tunteina toinen toistaan kammottavampia hahmoja. Harmi, että Halloween on vain kerran vuodessa!

Halloweenin kauhupukeutumisen taustallahan on ajatus siitä, että pelottava pukeutuminen pitää pahat henget loitolla. Marraskuun ensimmäiseen sijoittuva Dia de Los Muertos eli Day of the Dead suhtautuu luurankoihin toisin. Day of the Dead on meksikolainen kuolleiden juhla, jossa luurangoilla ja pääkalloilla toivotetaan kuolleiden sielut tervetulleiksi. Esi-isiä kunnioitetaan iloisesti juhlien ja rekvisiittaan kuuluu esimerkiksi kaikissa sateenkaaren väreissä hehkuvia, upeasti maalattuja pääkallokoristeita. Esi-isiensä perinteitä omalla tavallan kunnioittaa myös keskiviikon bilejärjestäjä Humanitas ry (Turun Yliopiston humanistisen tiedekunnan ainejärjestöjen katto-organisaatio), Suuret Humanistibileet vol III lupaavat pureutua humanismin ikiaikaiseen ytimeen, johon on aina kuulunut oleellisesti villi biletys. By the way: meissä kaikissa asuu kuulemma pieni humanisti! Torstaina Hyvä Meininki 3.1.3 by Opex kutsuu kaikki öiseen seikkailuun, joka kannattaa aloittaa heti kymmeneltä. Vain nopeimmat saavat himoitun Hyvä Meininki -bilesarjan haalarimerkin. Näissä haalarimerkeissä Opexin tunnuseläin pöllö poseeraa milloin missäkin asennossa ja merkeistä koostuu haalareihin sarjakuva! Molempina bileöinä bilekansaa ilahdutetaan muun lystin lisäksi City Karaokella Atlantiksessa. Perjantai on suurta muodin juhlaa Vegasissa, Turku Fashion marssittaa catwalkille talven ja pikkujoulukauden upeimpia trendejä komeiden ja kauniiden mallien esitteleminä. Saavu ajoissa, jotta ehdit varata paikkasi läheltä lavaa! PIANOWAR kutsuu viikonloppuöissä Vegasin Back Stagelle, jossa pianistien mukaan ”saattaa kuulla esimerkiksi biisin Hengaillaan, jos vaan kaikki Bäkkärillä olijat nauttivat Kirkasta” ; )

Mikaela

24.10.2010

Tiesittekö, että Syysloma oli 1900-luvun alkuvuosikymmeniltä aina 1970-luvulle nimeltään Perunannostoloma? Maataloissa tarvittiin syksyllä kaikki käsiparit pelloille apuun. Ruokatieto ry:n arkistoartikkelin mukaan ”lomaa” oli paikkakunnasta ja koululaisen iästä riippuen kahdesta päivästä pariin viikkoon, erillisanomuksesta pidempäänkin. Syyskuuhun tai lokakuuhun sijoittuvalla Perunannostolomalla korjattiin talteen myös metsän antimia, jos pottuja ei ollut nostettavana. Kaupunkiasujat harjoitettavat nykyään perunannostoa lähinnä lähikaupan perunalaarilla ja Syyslomalla saattoi aidosti heittäytyä hengailemaan täysipainoisesti. Varsinainen lomailuhan starttasi keskiviikkona, puurtamisesta vapautuneita pulpetinkuluttajia suunnisti Marilyniin sankoin joukoin ja Turku Students -bileet olivat varsin poikkialainen läpileikkaus kaupungin opiskelijakirjosta. City Karaokessa kuultiin onnentäyteisiä oodeja lomalle, tanssilattialla endorfiini virtasi tenttijännitysten ja luentoturhaumien haihtuessa taivaan tuuliin. Turkulaisista korkeakouluista on maamme yhteiskunnallisiin vaikuttajiin ponnistanut monia tyyppejä ja Koktail Party -bileet torstaina Night Club Vegasissa osoittivat, että potentiaalia löytyy tämän hetkisestäkin opiskelijajoukosta. On hienoa, että äkkiseltään puisille vaikuttavat yhteiskunnalliset asiat (jotka kuitenkin meitä kaikkia koskettavat) jaksavat aidosti kiinnostaa pari-kolmekymppisiä. Koktail Partyjen kautta monelle bileisiin saapuneelle selvisi, että nuoret vaikuttajat eivät yhteiskunnallisesta harrastuneisuudestaan huolimatta ole millään muotoa tylsiä tapauksia, vaan värikästä opiskelijaelämää viettäviä tyyppejä. Voi kumpa maamme päätöksenteko etenisi yhtä energisesti, kuin esimerkiksi torstaiyön PIANOWAR! Samaisena iltana Turun Yliopiston Kemistit perehtyivät Kaljaviestin yhtälöön.Yhtälön kokoon saamiseksi joukkueet kiersivät alkuillasta hilpeästi asustautuneina kaupunkiin siroteltuja rasteja ja Kaljaviestin jaksollisen järjestelmän mukaisesti saapuivat kera muun juhlakansan virallisiin lopputitrauksiin kymmeneltä auenneeseen Marilynin Yölabraan.

Night Club Marilyn ja Night Club Vegas ovat yökerhomaailman luonnonoikkuja. Kummankin nimi on säilynyt alusta saakka samana (Marilyn pian 19 vuotta, Vegas 4 vuotta!) ja olemme pystyneet yhdessä mainion henkilökuntamme kanssa pitämään kiinni omintakeisesta palvelukulttuuristamme eikä meillä ole tarvetta vaihtaa konseptia tuuliviirin tapaan. Ja juuri siksi moni asiakkaamme on omien sanojensa mukaan viihtynyt ravintoloissamme jo 19 vuoden ajan. Ja sitten on tietenkin monia sellaisia asiakkaita, jotka ovat välillä kadonneet opiskelujen tai töiden myötä muille paikkakunnille tai vaikka perustaneet perhettä. Kun paluu Turkuun tapahtuu ja/tai muksut tarpeeksi vanhoja hoitoon jätettäviksi, voi yökerhoilun ns. aloittaa uudelleen. Harvassa iltaravintolassa vuosia olohuoneestaan poissa olleet paluumuuttajat kohtaavat jo ulko-ovella tuttua henkilökuntaa. Viikonloppuna syntymäpäiviään satapäisen kutsuvierasjoukon keralla juhli kaksi kolmekymppistä asiakastamme, joille Night Club Marilyn oli aikanaan kuin toinen koti. Jossain kohtaa tie vei pois kotikaupungista, kunnes veri taas jokin aika sitten veti takaisin juurille. Lynin öiden jättämät muistijäljet jo 1990-luvun alkuvuosilta ovat kuulemma niin eläviä ja ihania, että synttärisankarit tahtoivat jakaa ne 80-lukuteemaisen juhlan muodossa ystävien ja sukulaisten keralla. Toinen toistaan yliampuvammat kasarikuteet, vuosien takaa tutun henkilökunnan tapaaminen, klassikkobiisien aiheuttamat väristykset ja äänet käheiksi laulattanut Vegasin Back Stagen PIANOWAR kruunasivat upean synttäriyön!

Vuoden vertahyytävin viikko on alkamassa, nurkissamme ritisee ja kihisee kummasti jo nyt. Ennen Centrumin kiinteistöä tällä paikalla sijainneessa rakennuksessahan toimi mm. elokuvateatteri Olympia, jonka sisäänkäynti ammotti Lynin ulko-oven kohdalla ja teatterisali oli Lynin ison salin paikalla. Olen kertonut aiemminkin, että epäilemme koneenkäyttäjän haamun harhailevan täällä. Pimeyden voimat tekevät hämärän rajamailla valmisteluja ilmaantuakseen ihmisten keskuuteen Kesäajan päättymistä juhlimaan. Tiistain Keittopäivä kujeineen antaa teille mahdollisuuden saapua virittäytymään tulevaan Halloweenin ja juonimaan kauhujuhlan toimintasuunnitelmaa. Juonta voi sitten vielä kehitellä Turku Students Partyissä keskiviikkona ja torstaina Lynissä, opiskelijakortti mukaan tai haalarit päälle ja sisäänpääsy on maksuton. Nopeimmat bileisiin kirmaajat saavat tyylikkään Lynin siivet -haalarimerkin. Syvyyksistä ilmaantuvat räyhähenget, hirviöt ja zombiet valtaavat Night Club Vegasin jo torstaina matkallaan kohti maanpintaa – kauhua kryptasta saavat kokea tuolloin kaikki, jotka uskaltautuvat bilettämään ESN-vaihtariopiskelijoiden Halloween Partyihin. Trick or treat -juhlan pelkokerrointa nostaa Back Stagella Horror Karaoke! Nokturnaaliset pedot, kiiluvasilmäiset monsterit, rupiset noidat ja elävät kuolleet eivät suinkaan tule pysymään rajoitetussa tilassa, ilmateitse tarttuvan viruksen tavoin ne levittäytyvät Marilyniinkin perjantaina & lauantaina. Vuoden hirveimmät synttärit juhlitaan perjantaina, Vegas täyttää tuolloin 4-vuotta ja juhlaamme sopii kantisten & vakkareiden saapua traumatisoitumaan heti kympiltä, luvassa mm. Kauhujen PIANOWAR. Dress code Casual Halloween ei sulje pois päästä varpaisiin pukeutumista – kaikki on sallittua! Vampyyreiksi, ihmissusiksi, turmion kätyreiksi, hiisiksi ja muiksi vuoden painajaiset takaaviksi otuksiksi muuttunut henkilökuntamme lupaa teille karmivaa menoa Suomen ehkä upeimmissa Halloween lavasteissa. Lupaan, että jo pelkkä somisteiden ihmettely Lynissä & Vegasissa on elämys sinänsä. Portinvartijamme ovat hövelillä päällä ja Halloween-pukeutuneet asiakkaat pääsevät yökerhoihimme jonon ohitse!

Mikaela

17.10.2010

Oluen tuotanto on alkanut maanviljelyskulttuurin synnyttyä jo tuhansia vuosia sitten Mesopotamian alueella. Ilmeisesti oluen keksiminen on tutkijoiden arvion mukaan ollut silkka onnekas vahinko, sopivat ainekset ovat sattuneet jäämään samaan paikkaan oikeissa olosuhteissa. Olut kuului tuhansia vuosia ihmisten perusruokaymprään ja ja sen uskottiin monissa muinaisissa kulttuureissa olevan lahja jumalilta, esimerkiksi sumerilaisten oluita suojeli jumalatar Ninkasi. Myöhemmin legendaarinen hallitsija Hammurabi valloitti Sumerin sekä liudan muita alueita ja loi Babylonian suurvallan. Hammurabin valtakunnassakin olut oli niin merkittävässä asemassa, että Hammurabin kuuluisa laki säänteli tiukasti mm. ravintoloiden oluthinnoittelua. Ylihintaa kiskovat ravintoloitsijat tuomittiin kuolemaan hukuttamalla. Montakohan ravintoloitsijaa Aurajoen pohjassa makaisi, jos Hammurabin lakia sovellettaisiin nykypäivän Suomessa ja olisiko ketjuravintoloilla mahdollista olla edes olemassa? Tällaisia ajatusleikkejä harjoittivat keskiviikkona Deltan Kaljaviestin osallistujat, joiden viimeinen viestikapulanvaihto hassunhauskan rastikierroksen päätteeksi tapahtui Night Club Marilynissä. Erilaisiin sadonkorjuujuhliin erottamattomina elementteinä ovat kautta aikain kuuluneet niin laulu, tanssi, ruoka ja juoma – Oktoberfest ei ole tässä poikkeus. Torstaina Vegasin Oktoberfestit startanneet Germanica & Kääntöpiiri antoivat bileväelle perusteellisen johdatuksen saksalaiseen juhlakulttuuriin. Osa porukasta aloitti illan Oktoberfest-sitseillä, joilla perehdyttiin Oktoberfestien tyypillisiin ruokiin. Lautaset täyttyivät bratwursteilla, perunasalaatilla, knödeleillä ja muilla juhlaan erottamattomasti kuuluvilla herkuilla. Kun Baijerin osavaltion tunnusväreihin, siniseen ja valkoiseen, verhottu Night Club Vegas avasi ovensa kympiltä, oli tunnelma nopeasti kuin Münchenin aidoilla Oktoberfesteillä ikään. Ilahduttavan suuri määrä monisataapäisestä juhlakansasta oli panostanut Oktoberfestyöhön myös pukeutumisen muodossa, alppihattuinen dj:mme Mikko oli ladannut soittolistansa saksalaisilla hiteillä popista olutfestaritänttäränttään, PIANOWAR vastasi livemusasta Back Stagella ja oluttupahenkilökuntamme palveli asiakkaita Dirndl-mekoissa & polvihousuissa. Torstaina tarjosimme pikalomavaihtoehdon myös hiekkarantahaaveilijoille, rantaleikkejä The Last Beach Party -bileissä järkkäsivät Marilynissä torstaina Noviumin yhdistykset ENÅ ja ÅKA.

Vegasin Oktoberfestit jatkuivat siis koko viikonlopun. Henkilökuntamme viihdytti asiakkaita omalla Hullunkuriset Perheet -versiollaan, Gertrudeista tuli Hanseja ja toisin päin. Back Stagen yleisössä yhdellä sun toisella meinasi mennä juoma väärään kurkkuun, kun yllytyshullut PIANOWAR -pianistimmekin päättivät osallistua tähän roolileikkiin: Larry uudelleensyntyi Lumikkina ja Tonin pianopallille istahti hemaiseva ranskalainen sisäkkö. Saattaa olla Larryn muksujen kavereilla ihmettelemistä, kun puhutaan isien duuneista. Jonkun iskä on insinööri, jonkun talkkari. Larryn lapsetpa kertovat: ”Meidän iskästä tulee öisin Lumikki”! Lynin viikonloppuyöhön löytöretken tekivät mm. Åbo Akademin Österbottniska Nationenin aktiivit kera Abi-Excursion -päiville osallistuneiden pohjalaisten opiskelijoiden. Jos korkeakoulukaupungin valinnassa vaakakupissa painaa yöelämän taso, menee Turku Åbo kuulemma viikonlopun perusteella kaupunkivaihtoehdoista ehdottomasti ykköseksi! Eli suurkiitokset teillekin, rakkaat asiakkaanne, olette näyttäneet biletyksen mallia esimerkillisen upeasti. Tuleva bileviikko alkaa Marilynin Keittopäivän huikeilla kujeilla tiistaina ja keskiviikon Turku Students Party on sekin täynnä mukavia ylläreitä koulujen syyslomaviikon kunniaksi. Turku Students tarjoaa totuttuun tapaan maksuttoman sisäänpääsyn, kunhan saavut opiskelijahaalareissa tai vilautat opiskelijakorttiasi lipunmyynnissä. Nopeimpia ilahdutetaan lisäksi tyylikkäällä Turku Students -haalarimerkillä! Marilynin torstaiyöhön teidät kutsuu Turun Yliopiston Kemistit ry, tämänkin yhdistyksen jokavuotiselta bilekartalta löytyy Kaljaviesti. Kaljaviestin Titraukset eli päätösbileet houkuttelevat bilekansaa yli tiedekunta- ja opinahjorajojen eli poikkitieteellistä biletystä on taasen luvassa. Come check it out!

Night Club Vegasinkin torstaiyö on poikkialainen, jo Koktail Partyjen järjestäjissä on opiskelijoita niin ammattikorkeakoulun eri yksiköistä kuin yliopiston eri tiedekunnistakin. Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret valmistautuvat kovaa vauhtia lähestyviin eduskuntavaaleihin ja Varsinais-Suomessakin nuoria ehdokkaita on useita. Meille kaikille on tärkeää, että Arkadianmäelle saadaan fressejä ajatuksia ja fiksuja, nuoria tyyppejä. Ihan joutavat pois palleiltaan nuo tämän hetkiset, korruptiokeitoksissa ryvettyneet ja olematonta luottamusta nauttivat edustajat. Vai mitäpä olette mieltä? Koktail Partyihin voi saapua ihan vaan nostamaan kannat kattoon, mutta siinä ohessa voi tutustua tulevaisuutemme mainioihin toivoihin. Nopeimmille lipunostajille jaossa on myös Koktail Party -haalarimerkki! PIANOWARin löydät tällä viikolla torstaista lauantaihin Back Stagelta, City Karaoken pyörteisiin heittäydytään keskiviikkona & torstaina Atlantiksessa. Viidelletoista ekalle laulajalle luvassa molempina iltoina Viking Linen risteily. Diaryn loppukevennyksenä kerrottakoon kesälomista ja niistä hieman erilaisista lomista. Osa henkilökunnastamme on vielä parin viime viikon aikana lomaillut mm. Maltalla ja Valenciassa. Maastopuvussaan oheisessa kuvassa poseeraava Mikko on puolestaan viettänyt jonkin sorttista aseisiin liittyvää aktiivilomaa Suomen Puolustusvoimat -nimisen matkanjärjestäjän hoteissa. Loma on ollut sinänsä erikoinen, että viikonloppuisin BaariMikkomme on voinut kuitenkin nähdä työntouhussa Lynin baareissa – kai se lomakeskus palvelee vain arkisin. Onneksi Mikon loma päättyy tammikuussa, me näemme nuoren herran hyppysissä mielummin shakerin kuin rynkyn. Rauhaa ja rakkautta!

Mikaela

10.10.2010

Yökerhomaailmassamme lokakuun ensimmäinen viikko otettiin vastaan poikkeuksellisesti kuusipäiväisenä, sillä jo heti maanantaina talo täyttyi syksyn ensimmäisestä suuresta tenttikoitoksestaan selvinneistä tulevista lääkäreistä ja hammaslääkäreistä. Lääketieteen lisensiaatin opinnot kestävät kuusi vuotta, erikoistuminen vielä toisen mokoman ja ymmärrettävistä syistä lääkäriopintojen aikana opiskelijat tulevat kahlaamaan läpi tuhansia ja taas tuhansia sivuja oppikirjoja & ammattikirjallisuutta (miten olisi iltalukemisena vaikkapa opas Lääketieteen Termit à 1040 sivua?). Tiivis opiskelutahti ja hyvin koulumainen opintojen rakenne vaativat lekureiksi halajavilta järjestelmällisyyttä sekä kurinalaisuutta, joten maanantain kaltaiset irtiotot hieman erilaisten lääkärileikkien merkeissä ovat kaikille medisiinareille erittäin tervetulleita breikkejä! Palapelibileiden neliosaisen sarjan avausepisodi houkutteli Lynin & Vegasin avaruussukkulat täyteen bilenälkäisiä tähtilaivastojen miehistöjä, ensimmäinen neljän haalarimerkin himotusta sarjasta oli väriltään ainejärjestö Deltan haalareiden violetti, tulevaisuuden Palapelibileissä ajoissa paikalle saapuvat saavat merkit Kemistien, Asteriskin ja IVA:n väreissä. Intergalagtisessa hurvitteluyössä oli tarjolla viihdettä joka makuun. Molemmissa kerroksissa etsittiin piilotettuja palapelinpaloja, Vegasin Back Stagella avattiin ääntä karaokea laulaen (jokainen laulaja sai Back Stage -haalarimerkin, 15 ekaa Viking Linen 2-4 hengen risteilyn) ja bändimeiningeistä vastasi coverkvartetti Forget the Name. Lynissä & Vegasissa planetaariselle riemujuhlalle tanssilattiarytmejä tarjosivat myös dj:mme, Atlantiksessa linnunradan liftarit liekkeihin saivat PIANOWAR pianistimme. Palapelibileet vol II koittaa parin kuukauden päästä!

Tiistaina nimipäiviään viettää Aarre ja varsinainen aarre löytyy tuolloin Lynistäkin: Marilynin Keittopäivä iloisine yllätyksineen on löytämisen arvoinen. Keskiviikosta alkaen bileet löytyvät jälleen niin Marilynistä kuin Vegasistakin. Night Club Marilyn avaa keskiviikkona ovensa Delta ry:n jo legendaariseksi muodostuneelle Kaljaviestille. Opiskelijoiden kestosuosikkina paikkansa säilyttäneessä tapahtumassa neljästä kymmeneen hengen joukkueet kiertävät kaupunkiin siroteltuja rasteja, joissa on kuulemani mukaan ”vaihtelevia, mutta aina hyvän maun mukaisia tehtäviä”. Pisteitä joukkueille ropisee tehtävien suorittamisen lisäksi joukkueen jäsenten yhtenäisestä pukeutumisesta, joukkuehengestä ja onnistuneista tuomarilahjontaoperaatioista. Rastikierros huipentuu Lynin maalialueelle, jossa sekä joukkueet että kannatusjoukot bilettävät aamun tunteihin. Turun Yliopiston politiikan tutkimuksen klubi, P-Klubi, järjestää keskiviikkona Vegasissa Pelkoa ja Inhoa Vegasissa -teemabileet. Bileteemahan on johdettu omituisesta kulttielokuvasta Pelkoa ja Inhoa Las Vegasissa, jossa pääosahörhöt Johnny Depp ja Benicio Del Toro pakoilevat todellisuutta 1970-luvun alun Las Vegasissa & ympäröivässä erämaassa. Bilepaikan nimi on siis melkein sama kuin leffassa ja onhan opiskelijabileisiin lähteminen näppärä tapa unohtaa hetkeksi luentomuistiinpanojen ja tenttikirjojen arkitodellisuus – olitpa sitten minkä alan opiskelija tahansa! Bileiden nimestä huolimatta Vegasissa ei suinkaan koeta pelkoa tai inhoa, vaan hurvitellaan tanssilattiaa mittaillen, pelipöytiä valloittaen ja Back Stagella PIANOWARin melskeisiin tempautuen.

Vaihtoehtoisiin todellisuuksiin pääsee torstainakin Lyniin ja/tai Vegsiin kirmaamalla. Vaikka meteorologit lupaavat ensilumia saapuviksi näillä näppäimillä joihinkin osiin Suomea, järjestävät Noviumin yhdistykset ÅKA & ENÅ rantabileet Lynin kuumaan yöhön. The Last Beach Party viekottelee lomakuumeesta kärsivät ikuiseen kesään, sata nopeinta saa haalarimerkin! Lokakuiset Oktoberfestit starttaavat torstaina Vegasissa tradition mukaisesti Yliopiston Germanican & Kääntöpiirin johdolla. Nopeimmille lipun lunastajille on luvassa Oktoberfest -haalarimerkki ja henkseleissä paikalle saapujille pääsylippu kustantaa vain Euron! Joka vuosi monet bilettäjät ovat panostaneet Oktoberfesteillä asuunsa ja rakas henkilökuntammekin kunnioittaa tämän 200 vuotta vanhan kansanjuhlan perinteitä pukeutumalla jälleen teeman mukaisesti. Tahdomme tarjota kansainvälistä festaritunnelmaa myös viikonloppuasiakkaillemme ja niinpä Oktoberfestit lederhosenmeininkeineen jatkuvat teeman mukaisesti verhotussa Night Club Vegasissa myös perjantaina & lauantaina – Prosit! Ilouutisena kerrottakoon vielä, että Oktoberfestiemme livemusiikista eivät Vegasissa vastaa torvisoittokunnat – Back Stagella oluttupatunnelman takaa tietenkin PIANOWAR!

Mikaela

03.10.2010

Oxford English Dictionaryn mukaan jo 1300-luvulla käytettiin satujen aloituksessa sanontaa ”Once upon a time…” ja loppukaneettina lausetta ”And they all lived happily ever after”. Eli kunnia tästä tunnetusta lauseparista ei suinkaan lankea Disneylle, vaikka joku niin saattaisikin luulla. Vanhimmat sadut ovat yli 4000 vuotta vanhoja. Sadut, tarinat, myytit ja legendat ovat perimätietoa, joka yhdistää maailman ihmisiä kulttuurista riippumatta. International Fairy Tale Party kokosi kymmenien kulttuurien suosikkisatuhahmot ja ihan uudetkin mielikuvitushahmotuttavuudet Night Club Marilyniin keskiviikkoyönä. ESN-vaihtariopiskelijoiden mielikuvitus on perinteisesti ollut rajaton teemapukeutumisen kehittelyssä ja asuja kansainvälisiin kinkereihin oli jälleen rakennettu hartaudella. Innoitusta oli satujen lisäksi haettu antiikin taruista, elokuvista, sarjiksista ja kaupunkilegendoista. Roolihahmon pukuunhan ei välttämättä tarvitse kuluttaa suuria summia, omista nurkista löytyvillä tarveaineilla (folio, muovikelmu, suodatinpussit, pahvilaatikot, muovikukat, vanhat pöytäliinat ja lakanat, roudarinteippi, maalarinteippi..) näppärä loihtii itselleen huimia luomuksia. Turkuun rakastuneet vaihto-opiskelijat bilettivät tanssilattialla, kuluttivat kilvan City Karaoken ulkomaankielistä biisirepertuaaria ja ottivat kaiken irti sadunhohtoisesta yöstä.

Girl Power valtasi Marilynin torstaina. Sex and the City -teemasta innoituksensa tällä kertaa ottaneet yhdistykset TSTS, Tuore, SYKLI ja Esteri olivat haastaneet bilettäjät valitsemaan kyseiseksi yöksi oman kenkäkaapin kauneimman, erikoisimman tai muuten vaan merkityksellisimmän parin. Kengäthän ovat Sinkkuelämän Carrien yksi suurimmista intohimon kohteista. Erään sanonnan mukaan naisella ei voi olla koskaan liikaa kenkiä, toisen sanonnan mukaan kengät ovat pukeutumisessa piste i:n päälle ja Sex and the Cityn roolihahmojen lisäksi myös Girl Powerin bilettäjät ovat mitä ilmeisimmin kuulleet molemmat sanonnat. Kenkähaaste oli otettu innolla vastaan, juhlakansan jaloissa nähtiin huimia korkoja, yli polven saappaita, räiskyviän värisiä ja erikoisesti koristeltuja kenkäpareja sekä Lady Gagankin kalpenemaan saavia mokkulakenkiä. Kenkien omassa missikisassa palkittiin yön parhaita pareja ja ajatuksella valituissa kengissä tanssilattian kutsukin oli vastustamaton. Tanssikoulu La Reinan kuubalaistaustainen tanssinopettaja Héctor García sai tanssilattian hurmioon, lanteille liikettä antoivat mm. salsan, reggaetonin, zumban ja rumban kuumat rytmit ja askelkuviot. Sex and the Cityn mimmien kotikaupungin New Yorkin kuumimpiin menomestoihin kuuluu Manhattanilla sijaitseva Sweet Caroline’s Dueling Piano Bar, jossa kaksi pianistia vetää interaktiivista kaksintaistoa. New Yorkista astihan moista pianosettiä ei tarvitse lähteä etsimään, Girl Powereissa Atlantis muuntui Manhattaniksi ja bilekansan kanssa hulluttelivat PIANOWAR virtuoosimme Larry & Pekka. Syksyn hilpein Jälki-istuntoyö löytyi Vegasista. Opettajaopiskelijat ovat tainneet ymmärtää jälkkärin merkityksen ehkä hieman väärin, sillä ilmeistä päätellen kukaan yökiitäjistä ei kokenut bileitä rangaistuksena. Tästä jälkkäristä tuskin lähti kotiin ilmoitusta ja jälki-istunnon aikana oli mahdollista tanssia, laulaa karaokea, pelata pokeria sekä nauttia virvokkeita.

Alkava viikko on todellinen tylsyyden karkoittaja. Marilynin viikko alkaa poikkeuksellisesti jo maanantaina, Lääkiksen & Hammaslääketieteellisen opiskelijoiden on aivan pakko päästä ekan ison tentin päätteeksi tuulettumaan ja tuo tentti osuu tällä kertaa maanantaille. Ekan Tentin Bileisiin on täysin ilmainen sisäänpääsy ja asiakkaita ilahdutetaan tiistailta tutuilla Marilynin Keittopäivän kujeilla. Marilynin Keittopäivä tiistaina jatkaa siis samaisilla kujeilla. Keskiviikko aloittaa huippusuosittujen Palapelibileiden neliosaisen saagan, linnunradan eri kolkkia esittelevät Marilynissä & Vegasissa totuttuun tapaan ainejärjestöt Delta, Asteriski, IVA ja Kemistit. Jokaista bilepalasta vastaa uniikki haalarimerkki ja kokoamalla kasaan kaikkien neljän bilepalan haalarimerkit saa lopulta muodostettua haalarinlahkeeseensa avaruuskadetin arvomerkkiä muistuttavan hienon kokonaisuuden. Palapelibileissä mm. metsästetään yökerhoihin piilotettuja palapelinpalasia, jamitetaan bilebändi Forget The Namen coverpotpurrin tahdissa, lauletaan karaokea ja hurvitellaan PIANOWAR meiningeissä. Torstain bileiden takaa löytyy Trade ry. ALV 8.0 on tradenomien legendaarinen businesspukeutumiseen nojaava bileilta, joka on sekä tyylikäs että villi. Nämä bileet kumoavat kuvitelmat siitä, että businesspukeutuminen tekee ihmisestä tylsän. Krakaa löysätään takuuvarmasti ainakin Atlantiksen PIANOWARin aikana ja pitsinen sukkanauha saattaa pikahtaa kotelomekon helman alta ”ihan vahingossa” tanssilattialla ; ) Night Club Vegasin English Karaoke Night on Yliopiston ainejärjestö Anglican käsialaa, englanninlukijoiden joka vuotisissa teemabileissä pyritään muun hubailun lisäksi käymään City Karaoken englanninkielinen biisivalikoima mahdollisimman tehokkaasti läpi. Kotimaisetkaan biisit eivät liene pannassa, mutta tämän illan aikana laulajia kannustetaan suosimaan englantia. Jokaiselle laulajalle on luvassa uniikki Back Stagen haalarimerkki! Eikä viikko tietenkään tähän lopu, perjantaina ja lauantainakin toivotamme teidät sydämellisesti tervetulleiksi Marilyniin ja Vegasiin – näihin yhteisiin olohuoneisiimme! Lopuksi katkaisen siivet eräältä sitkeältä huhulta: vaikka Centrumin kiinteistö menee remonttiin ja liiketilat ympäriltämme ovat tyhjentyneet, emme me ole lähdössä mihinkään. Molemmat yökerhomme palvelevat teitä keskeytyksettä jatkossakin monta monituista vuotta!

Mikaela

26.09.2010

Yleisesti ottaen pidän uusista kokemuksista, mutta jossain se raja kuitenkin kulkee. Olen nyt tullut siihen johtopäätökseen, että hammaslääkärien kaikille ihmispoloille tuottama tuska lienee vakio. Olen koko pienen ikäni pitänyt purukalustoni erinomaisessa kunnossa ja säästynyt tähän ikään saakka ilman reikiä – kuunnellut ihmeissäni kavereiden hammaslääkärikauhutarinoita. Aikuisiälläkin olen muistanut lapsuuden muovisen hammasmukin tekstin ”Harjaa hampaat, huuhdo suu, hammaspeikko lannistuu” ja käynyt säännöllisesti hammastarkastuksissa ihan vapaaaehtoisesti. Kaiken kaikkiaan hammaslääkärikäynnit ovat tähän asti olleet varsin positiivisia ja melkoisen kivuttomia. Olin jo lähes varma, että kuulun siihen 2 % väestöstä, jolle viisaudenhampaitakaan ei ilmaannu lainkaan. Ne kun suomalaisilla yleensä puhkeavat 19-20 vuoden iässä. Kolme noita viisaudenhampaita nyt sitten kuitenkin röntgenissä paljastui ja niiden omintakeisen kasvusuunnan & sijainnin takia oma hammaslääkärini passittikin minut sitten suoraan kirurgille. Asiaa zuumailtuaan kirurgisetä päätti poistaa kaksi kolmesta hampaasta kerralla ja lupasi jo etukäteen, että vaativan leikkausoperaation seurauksena poskeni tulee totisesti turpoamaan, todennäköisesti mustumaan ja voimakas kipu tulisi puudutuksen jälkeen satavarmasti kaupanpäällisinä. Syöminen, puhuminen ja hymyily saattaisivat olla hmm.. hankalia. No, nämä markkinointilupaukset pitivätkin sitten paikkansa eli viime viikolla sain kertarysäyksellä täysimääräisenä kaiken sen, miltä olen tähän saakka välttynyt. Auts. Onneksi monen muun elämää rikastuttivat kuluneella viikolla huomattavasti hilpeämmät asiat, kuten tiistaina Marilynin Keittopäivä ja keskiviikkona Tenttiviikon Turku Students -yö, joissa kumpaisessakin viihtyi monien eri alojen tyyppejä eläväisen opiskelijakaupunkimme opinahjoista. Molemmat yöt ilahduttivat budjettitietoisia bilettäjiä monellakin eri tavalla. Torstain Syyspäiväntasauskaan ei kulunut hampaita kiristellessä, sillä mallitoimisto John Riot esitteli syysnäytöksessään taatusti massasta erottuvia ja katseita kerääviä bilekuteita. Viikonloppuna riemusta kiljuivat TPS:n jalkapallofanit, lauantai kun toi Turkuun Suomen cupin voiton. Oman osansa mustavalkoisesta huumasta sai myös Back Stagen PIANOWAR -yleisö, sillä kyllähän voiton kotiin tuoneille piti onnittelubiisi vetää!

Tiistaina Marilynin Keittopäivän aikaan synttäreitään juhlivat mm. takavuosien sensuelli suttura Brigitte Bardot, Formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen ja 551 eaa. syntynyt filosofi Kungfutse – kukin valitkoon juhlintansa kohteen. Mielikuvituksen kansainvälisiin syövereihin sukelletaan keskiviikkona, Night Club Marilynissä järjestetään tuolloin jo ties kuinka monennet International Fairy Tale Partyt. Sekä kansainväliset ESN vaihto-opiskelijat että henkilökuntamme pukeutuvat tuolloin sekä tunntuiksi että ihan itse kehitellyiksi satuhahmoiksi. Tämä on yksi vuoden mielnkiintoisimmista pukuteeman ympärille rakennetuista bilekonsepteista, jossa osallistujat todistavat mielikuvituksen olevan rajaton ja kannustamme teitä kaikkia hyppäämään tuoksi yöksi satuolennon saappaisiin! Myös Night Club Vegas palvelee keskiviikkona, kun yöhön jalkautuu mm. Kokoomuksen eduskuntavaaleihin valmistautuvaa poppoota. Vuoden 2011 vaalit ovat jo oven takana ja jokaiselle oman alueensa asioista välittäville lienee tärkeää, että myös Arkadianmäelle saadaan hyviä & osaavia tyyppejä! Vegasiin koko illan maksuton sisäänpääsy.

Tyttöenergianpurkaus, Girl Power, villitsee Lynissä torstaina Sex and the City -hengessä. Ammattikorkeakoulun naispainotteiset yhdistykset TSTS, SYKLI, TUORE ja ESTERI ovat siis yhdistäneet jälleen voimansa. Luvassa on Upeimmat Kengät -kisaa, La Reina -lattaritanssikoulun kuubalaiskomistus, tanssinopettaja Héctor García opastaa tanssilattian latinotanssien kuumaan askelmaailmaan ja PIANOWAR saa kannat (korkeatkin sellaiset) kattoon Atlantiksessa! Opettajilla (Opex ry) on jokin kana kynimättä, Vegasin Kostajaiset biletetään Jälki-istunto -teemalla. Jälkkärissä ei tosin koskaan ole ollut näin kivaa, esimerkiksi City Karaokessa jaossa on Back Stage haalarimerkkejä ja opejen lellikit saavat kuulemma myös niitä perinteisiä palkintotarroja. Mä ainakin haluun leppäkerttutarran, jos saa valita! Myös esiintymislavalle on juonittu jälkkäriohjelmaa. Täällä voit muuttaa ikävät koulumuistosi hauskoiksi yhdessä yössä, kyseessä ns. Instant Happy School Memories : ) Ja sitten onkin jo viikonloppu eli monta monituista hyvää uutta syytä lähteä baanalle!

Mikaela

19.09.2010

Historiaa tehdään öisin, myös poliittista sellaista. Mistään poliittisesta kähminnästä ei kuitenkaan ollut kyse P-Klubin eli poliittisen historian & valtio-opin opiskelijoiden tiistaisessa sitsijatkoilussa, joka nerokkaasti ajoittui Marilynin Keittopäivään ja samalla myös kesäkauden viimeiseen City Karaoke tiistaihin. Talvikaudella City Karaoke löytyy totutuista keskiviikko & torstai öistä. Risteilyitä on kuitenkin edelleen jaossa kunakin iltana 15 ekalle laulajalle, Sing’n Travel kun tietää minilomien olevan hyväksi syksylläkin! PIANOWAR valloittaa viikonloppuisin Vegasin Back Stagella ja mikäli opiskelijabileitä on arki-iltana 2 kerroksessa, löydät PIANOWARin jommasta kummasta yökerhostamme. PIANOWAR pianisteissamme on parikin muusikkoa, jotka ovat myös musiikinopettajia ja vanhoja oppilaita pölähtää morjenstamaan poikkeuksetta lähes jokaisen keikan aikana. Pianistimme Mika oli eräänä yönä sitten kysäissyt vanhalta oppilaaltaan, mitä tämä musatunneista hänen lisäkseen muistaa. ”Mä muistan sen, kun piti opetella kappale Ostakaa Makkaraa nokkahuilulla”, kuului vastaus. Enää biisin soittaminen ei kuitenkaan kuulemma luonnistuisi (ehkä hyvä niin), eikä nokkahuiluilu noin niinkuin muutenkaan ja niinpä yleisö jäi ilman nokkahuilusooloa. Keskiviikon bilettäjille vanhat oppilaat ovat vasta tulevaisuutta, opettajaopiskelijat järjestivät kuun alussa opintonsa startanneille fukseilleen perinteiset Kastajaiset. Porukka on jaettu jo opintojen alkuun ryhmiin, jotka erottautuivat toisistaan yhtenäisillä tiimiasuillaan merirosvoista aina Piippolanvaarin maatilan asukkeihin.Yön hulinoinnin perusteella uuden sukupolven opettajat ovat valovuosien päässä yrmeistä karttakepinheiluttajista ja tiukkanutturaisista kansankynttilöistä!

Ollaan jälleen niinkuin ananans ja kookos, biletetään taas kerran kimpassa jookos – insinöörien ja hoitsujen massiiviset & legendaariset Tursajaiset saattoivat TIO:n uroot ja TSTS:n seireenit yhteen torstaiyönä. Uusia opiskelijoita aloittaa, vanhoja valmistuu, mutta kahdesti vuodessa järjestettävien Tursajaisten lumo säilyy. Tursajaisten haalarimerkki on poikkeuksellisen haluttu, sillä kunakin vuonna se vaihtaa väriään ja pro-bailaajilla saattaa olla jo lahkeen pituudelta eri vuosien Tursajaiskuvitusta haalareihin ommeltuna (tai liimattuna, kuten eräs reipas inssi paljasti). Jo hyvissä ajoin ennen kello kymppiä Tursajaisnälkäisimmät asettautuivat jonoon Eerikinkadulle, mutta parhaimmillaan Kristiinankadun kulman ympäri ulottuneessa jonossa ei kympin jälkeen kauaa tarvinnut seisoskella. Kahteen kerrokseen levittäytyvissä bileissä lipunmyyntejä on aina kaksin kappalein ja ammattitaitoisen henkilökuntamme pelisilmän ansiosta kaiken sorttinen jonottaminen niin yökerhojen ulkopuolella kuin sisälläkin pystytään minimoimaan. Sujuvuutta edesauttaa tietysti sekin, että käytössä on kaksi narikkatiskiä, lukuisia baareja, kaksi tanssilattiaa ja viihdettä niin Marilynin kuin Vegasinkin puolella. Henkilökuntamme hehkutti jälleen bileväen hyväntuulisuutta & fiksukäytöksisyyttä ja tunnelma olikin toden totta aivan mahtava. Tsekkaa vaikka oheinen video, jossa on myös pätkiä ikiaikaisesta perinteestä, Tursajaisvalasta. Sydämellinen kiitos ihanille järjestäjille (ja Tursas-maskotille), kiitos bilekansalle, kiitos henkilökunnallemme!

Marilynin Keittopäivästä päivää, tiistaina teillä ei ole huolenhäivää. Jo pari viikkoa sitten kaikelle kansalle esitellyt Uudet Kujeet sen kun jatkuvat ja teitä ilahduttavat. Useammassakin tiedekunnassa hikoillaan loppuviikosta tenttien kimpussa, joten Tenttiviikon Turku Students keskiviikkona toimii hyvänä välirentoutuksena ennen viimeisiä lukurupeamia. Kyseiseen yöhön kirmailevat mm. Lexiläiset, joiden uudet opiskelijat ovat päässeet elämänsä ekoihin Sitseihin ja jatkot kuuluvat luonnollisesti asiaan! Turku Student -yöhön kannattaa varustautua joko haalareilla tai ainakin opiskelijakortilla, näin varmistaa maksuttoman sisäänpääsyn. Lähde Lyniin ajoissa, sillä vain nopeimmat saavat fiinin Marilyn 18v Logo -haalarimerkin! Torstaina kutsumme teidät seuraamaan mallitoimisto John Riotin (www.johnriot.com) vähintäänkin erikoista syysnäytöstä. John Riotin punk-rock -henkinen meininki poikkeaa perinteisestä mallitoimistoformaatista siten, että malleilla saa olla niin tatskoja, lävistyksiä, erikoisia kampauksia ja räväkästä asenteesta on hyötyä. Toki John Riotilla on myös ihan perinteistä mallimaailmaa edustavia kundeja & mimmejä. Kaiken ikäisiä ja kokoisia malleja etsitään jatkuvasti mainosmalleiksi ja torstaina voitkin tulla ja ilmoittaa itsesi John Riotin seuraavaan castingtilaisuuteen. Käy John Riotin sivuilla lukemassa castingistä lisää, John Riotin löydät myös Facebookista! Pian saatat nähdä itsesi bussin kyljessä, aikakauslehdessä tai vaikkapa telkkumainoksessa. Torstaina Lyni stagella nähdään mm. vaihtoehtomuodin mekan, Cybershopin tajunnan räjäyttävää syksyn mallistoa, kirmaahan siis poimimaan uusia idiksia tulevien bileöiden asuvalintoihin! John Riotia lainatakseni: ”Liity mellakkaan, mellakka alkaa tänään”!

Mikaela

10.09.2010

Kalenterinlukukykyni ei suinkaan ole kadonnut lopullisesti, vaikka Diary näköhermoillenne syöpyykin tavallista aiemmin. Nyt on nimittäin niin poikkeuksellinen tilanne, että minä ja tietokoneeni olemme toisistamme erossa muutamia päiviä ja siksipä päätinkin avata sanaisen arkkuni jo nyt. Dokumentoitavaahan tässä viikossa on runsaasti jo nyt ja tulevan viikon öistäkin löytyy jokaiselle jotakin. Elokuun viimeisinä päivinä uutisissa kerrottiin Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n sähköisen terveystietokyselyn, Sätkyn, tuloksista. Tutkimuksen mukaan Turussa opiskelijat ovat kaikista tutkituista kaupungeista yksinäisimpiä. Syitä tälle ei ruodittu ja olen asiaa kovasti mietiskellyt. Korkeakoulukaupunkeihin muuttaa joka vuosi opiskelijoita, joille niin kaupunki, opinahjo kuin ihmisetkin ovat uusia. Itse opiskelijatoiminnassa aikanaan aktiivisesti toimineena ja tänä päivänä ainejärjestöjen yhdistysten kanssa tiivistä yhteistyötä tekevänä olen hieman hämmästynyt. Tiedän yhdistysten panostavan monipuolisesti siihen, että fuksit kokisivat olevansa tervetulleita, saisivat yhteenkuuluvuuden kokemuksia ja voisivat löytää uusia ystäviä. Opintoihin liittyvän vertaisohjauksen lisäksi tutorit ja muut vanhemmat opiskelijat tutustuttavat fukseja ainakin oman opinahjon tarjoamiin harrastemahdollisuuksiin, joiden parista saattaa mielekkään tekemisen lisäksi hyvinkin löytyä uusia frendejä. Myös lähteminen oman alan ainejärjestö- tai opiskelijayhdistystoimintaan on varma tapa tutustua uusiin ihmisiin ja jokaiselle löytyy aivan varmasti itseä kiinnostavia hommia. Kaikki yhdistysaktiivit eivät suinkaan ole suupaltteja sähköjäniksiä, joille kaikki näyttäisi olevan helppoa ja jotka ovat heti kavereita kaikkien kanssa. Joukkoon mahtuu kaikenlaisia persoonia ja luonteita.Yhdistykset järjestävät tapahtumia laidasta laitaan, tarjolla on niin linturetkiä, liikunnallisia lajikokeiluja, kulttuurielämyksiä kuin opiskelijabileitäkin. Yksin kotona ei oikeasti tarvitse nyhjätä, rohkeasti vaan mukaan meininkeihin!

Kun P-Klubilaiset Poliitiisen historian ja valtio-opin ainejärjestöläiset) tiistaina pyyhälsivät Marilynin Keittopäivään syksyn ekoilta sitseiltään, juomalaulut vaihtuivat lennossa karaokeksi. Keskiviikkona Marilyn tempautui peliklassikko Super Marion maailmaan, Elba ry:n livepeliksi muokatun rastikierroksen viimeiset koitokset löytyivät Lynistä ja illan tunteina parhaat joukkueet saivat yhteistyötaidoistaan, näppäryydestään ja nopeudestaan myös palkinnot. Super Marion musiikki poikkesi hieman tietsikkapelin vastaavasta, dj:n lisäksi musiikkia tarjoili Poprocks-bändi sekä tietenkin Atlantiksen City Karaoke. Karaokevetäjiemme joukossa debytoi kyseisenä iltana viihdealan kaunis ammattilainen Tanja Sundell, oheisessa kuvassa piileekin hilpeä opetus kantiksille: kun yökerhoistamme tulee toinen koti, saattaa äkkiä huomata kuuluvansa myös henkilökuntaan! Yhteiskuntatieteilijöiden Index ry:n Kastajaisissa Night Club Vegasissa kimppakiva-aktiviteetteihin lukeutuivat mm. jammailu tanssilattialla ja PIANOWAR, pianozembalot olivat monelle opiskelijalle täysin uusi ja menosta päätellen erittäin inspiroiva kokemus. Torstaiyössä PIANOWARin anatomia tuli tutuksi Turun lääkisläisille, jotka musisoivat aktiivisesti myöskin karaoken parissa. Show Time! -bileissä kuukauden päivät fetuselämää viettäneet lääkärinalkiot osoittautuivat kaikin puolin kiitettävän teatraalisiksi. Näiden legendaaristen bileiden tehtävänähän on tutustuttaa eri vuosikurssien medisiinarit toisiinsa, valokeilassa muikistelevat näytelmäpätkiä työstäneet ekavuosikurssilaiset. Draamaa, komediaa, tragediaa – kunnon sairaalasarjakamaa, siis!

Vaikka yöt viilenevät ja alavilla mailla on hallanvaara, pidetään Lynissä ja Vegasissa meno kuumana. Viikonlopun jälkeen partypartyilyn pyörteisiin pääsee tiistaina, Marilynin Keittopäivän kujeita saapuvat jälleen katsastamaan mm. edellisenäkin tiistaina täällä hurvitelleet P-klubin sitseilijäporukat. Keskiviikkona Lynissä pääsee tarkastamaan, millaiset opettajat lapsukaisia Suomen koululaitoksessa tulevaisuudessa sivistävät. Opexin Kastajaisten myötä tämän syksyn opettajaversot siirretään idätysastiasta samaan, monivuotiseen perennapenkkiin vanhempien varsien kanssa. Torstain haalarimerkkiä komistanee jälleen kahdeksanlonkeroinen tursas, syvien vesien otus, joka kahdesti vuodessa kerää kasaan TIO ry:n insinöörit ja TSTS:n terveysalan tulevat prot Turun ammattikorkeakoulusta. Name of the game on tietenkin Tursajaiset! Tursaaan kutsua on tunnetusti vaikeaa vastustaa ja odotettavissa onkin jälleen mieliinpainuva bileyö kahdessa kerroksessa. On Tursajaisvalaa, karaoketaistoa inssien ja hoitsujen kesken, PIANOWARia ja jos vaikka mitä muuta eli tätä kokemusta ei yksinkertaisesti voi jättää väliin! Niiden, jotka syystä tai toisesta eivät voi arkiöihin jalkautua, ei suinkaan tarvitse vaipua epätoivoon. Tulevassakin viikossa on kaksi säkenöivää viikonloppuyötä, tervetuloa viihtymään Lyniin & Vegasiin perjantaina ja lauantaina!

Mikaela

08.09.2010

Syysflunssa kaatoi KE 08.09 Biosfäärin bilebändi HORMIN petiin… Eipä hätää, tilalle löytyi täräyttävä Coverkokoonpano POPROCKS, joka lupaa hurmata yleisönsä nimensä mukaiseti niin popilla kuin rockillakin! TERVETULOA

Mikaela

06.09.2010

Biotekniikasta, laboratoriotekniikasta ja elintarviketekniikasta – niistä on pienet elbalaiset tehty. Vaikka alat kuulostavat avaruusajan tuotteilta, ovat ne itseasiassa hyvinkin vanhoja – ensimmäisiä bioteknisiä suurkeksintöjä on ollut esimerkiksi viinin käyttäminen. Bioalojen tyypit ratkovat erinäisiä eliöihin, soluihin ja niiden osiin liittyviä mysteereitä ja kehittelevät löydösten perusteella uusia juttuja. Onneksi kai edelleen enemmän hyvään, kuin pahaan tarkoitukseen. Maanantain Puisto-Olympialaisten kilpailutehtäviin ei kuulunut Frankensteinin henkiin manaamista, raskasmetallimittauksia hiustupsuista tai ihka uuden silikonitissin suunnittelua – niiden aika on uusilla opiskelijoilla vasta tulevaisuudessa. Bioteknisiin ihmeisiin tosin tutustuttiin Lynissä jatkoilla, sillä monien yökerhojenkin elementtien kehittelyssä ovat olleet mukana bioalojen nerot. Tiistain esiripun takaa paljastui Isoin Uusin Kujein syksyä piristävä Marilynin Keittopäivä, jonka ansiosta tiistaikaan ei ole koskaan ”vain” tiistai. Deltan & Synapsin yhteiset Pilttibileet vahvistettuna Ready, Study, Go Turku! – tapahtuman jatkoilijoilla levittäytyivät Lyniin ja Vegasiin keskiviikkona, yhdellä pääsylipulla pääsi siis molempiin yökerhoihin. Elämysseikkailuun kuuluikin mm. testata tanssitaitojaan sekä Lynin että Vegasin tanssilattioilla, tutustua molemmissa kerroksissa henkilökuntaan, laulaa karaokea Atlantiksessa ja osallistua PIANOWARiin Vegasin Back Stagella. Tämähän sopi oivasti luonnontieteilijöille, jotka ovat luontaisesti uteliaita ja valmiita kokeilemaan kaikkea uutta! Kaksikielisen kaupunkimme ruotsinkielisen ammattikorkeakoulun Novian opiskelijayhdistys Novium tutustutti uudet opiskelijat opiskeluelämän viihteellisempään puoleen torstaina Lynissä. Noviumin Back To School -bileet ovat muodostuneet jo traditioksi, joihin vanhemmatkin opiskelijat saapuvat sankoin joukoin virittäytymään syyslukukauden alkuun. Syyskauden ihka ekat kinkerit järkkäsivät torstaina myös opettajaopiskelijat & kasvatustieteilijät. Opexin ja Katkon Tunnusta Väriä yössä tutorryhmät erottuivat toisistaan tiettyjen värikoodien perusteella, vanhemmat opiskelijat puolestaan korostivat oman ainejärjestön yhtenäisyyttä omissa haalariväreissään. Haalariperinteellähän on eittämättä tärkeä merkitys yhteenkuuluvuuden luomisessa yhdistyksestä riippumatta (joillain aloilla haalareiden sijasta saattaa tosin käytössä olla esim. viitta).

Perjantaiyö Atlantiksessa starttasi poikkeuksellisesti juurevalla hevillä karaoken muodossa, sillä Lynissä valmistauduttiin maailman ensi-iltansa ensi vuonna saavan 1827- Infernal Musicalin promospektaakkeliin. Perjantain vaihtuessa lauantaihin siirryttiin päivään, jona Turun palo sai alkunsa vuonna 1827 ja juuri silloin Lynin stagelle nousivat Turun Nuoren Teatterin nuoret kyvyt. Musikaali vei meidät hevisaatossa keskelle karmeaa suurpaloa, joka nieli surutta pärekattoja, arvorakennuksia Turun Akatemiasta Tuomiokirkkoon ja kaupungin ylle rantautuneen myrskyn myötä liekit tuhosivat käytännöllisesti ottaen kaiken vastaan tulevan. Ihminen oli kovin pieni liekkimeren keskellä, savuavien raunioiden keskellä juhlivat helvetin esikartanon painajaismaiset sanansaattajat. Palo kesti 20 tuntia ja liekkien laannuttua näky oli hirvittävä. Palo tuhosi 2500 kotia, jätti 11 000 turkulaista kodittomaksi, parisataa loukkaantui ja 27 kuoli. Mistä kaikki sai alkunsa, sitä spekuloidaan edelleen. 1827- Infernal Musical on ennakkomaistiaisen perusteella ehdottomasti Kulttuuripääkaupunkivuoden tapaus, joka ensi keväänä täytyy päästä katsomaan! Livemusiikista saattoi hakea väristyksiä viikonloppuna myös Back Stagella, PIANOWARin pianistien käsittelyssä taipuvat niin popit kuin rockitkin. PIANOWARin osallistujathan voivat toivoa pianisteilta biisejä joko esimerkkibiisilistalta tai sen ohi ja PIANOWAR-konseptin ollessa nyt jo yhä useammalle tuttu, on yleisö uskaltautunut enenevissä määrin toivomaan biisejä pianisteilta myös listan ohitse eli joka ikinen ilta kuullaan & lauletaan jotakin yllättävää ja odottamatonta. Hubaa! Ensi viikko on PIANOWAR-fanien unelma, sillä pianosotaa käydään keskiviikosta lauantaihin Back Stagella. Vastaus kysymykseen ”Miksi?” löytyy seuraavasta kappaleesta.

Viikkomme siis alkaa Marilynin Keittopäivällä, jonka viralliseksi jatkoilupaikakseen syksyn ekoille suursitseille on fiksusti keksinyt poliittisen historian ja valtio-opin opiskelijoiden ainejärjestö P-Klubi. (Uusien opiskelijoiden opastukseenhan kuuluu luonnollisesti se, miten saada opiskelijabudjetti riittämään niin arjessa kuin viihteelläkin!) Keskiviikkona ne viime maanantain bioalatyypit ovat jälleen täällä, vuorossa on Elban legendaarinen Biosfääri ja nyt jo vol 9.0! Iltabileitä edeltää Super Marion seikkailuihin perustuva huima rastikierros, jonka aikana voi pelihahmona syödä kolikoita tai sieniä (heh), nauttia bonuksista, tasohypellä ja tavata Marion kavereita. Toisaalta matkalla väijyvät niin arkkiviholliset kuin mörköpartiotkin, joita joukkueiden tulee vältellä kaikin keinoin. Peli päättyy Lyniin, jossa tasohyppelyä stagella harjoittaa lentäjistä koostuva coverbändi HORMI. Bilebändin repertuaari on valtaisa, jengi saadaan hyppimään biiseillä Nirvanasta Lady Gagaan. A must see! Vegasista ottavat ilon irti Index ry:n alayhdistysten opiskelijat. Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan ainejärjestöjen kattojärjestö Index antaa kaikkien alayhdistystensä jäsenille vauhdikkaan lähtölaukauksen syksyyn. Kastajaisissa orientaatioviikoistaan selvinneet fuksit saavat kasteen heimonsa täysvaltaisiksi jäseniksi vanhempien opiskelijoiden valvovan silmän alla ja loppubileillä juhlistetaan siirtymäriitin onnistumista aina aamun tunteihin mm. PIANOWARin merkeissä. Vaikka Lyn ja Vegas torstaina täyttyvätkin lääketieteenkandidaateista, ei meitä vaivaa mikään. Ohjelmassa ei ole kerrassaan mitään morbuksia eli sairauksia, vaan Show Time! Suomeksi siis bileet, jotka juhlistavat uusien lääketieteenopiskelijoiden eli fetusten liittymistä parantajien armoitettuun joukkoon. Esiinmarssinsa he tekevät näytelmien muodossa, näitä lääkärileikkejä pääsee seuraamaan Vegasissa, jossa viihdyttää myös PIANOWAR. Lynissä tohtorit pyörähtelevät tanssilattialla ja käyttävät keuhkojaan karaokessa. Ja sitten seuraa vielä kaksi villiä viikonloppuyötä, wow mikä viikko!

Mikaela

29.08.2010

Alkusyksyllä ainejärjestöt, opiskelijayhdistykset ja me täällä Eerikinkadulla kunnostaudumme embryologian eli alkiotutkimuksen saralla. Eri alojen uudet opiskelijat ovat tässä kohtaa syyslukukautta kehityksensä varhaisimmassa vaiheessa. Kaikkien alojen embryot muistuttavat vielä paljon toisiaan, vasta myöhemmässä kehitysvaiheessa päälle puetaan oman alan haalarit, joiden ansiosta eri alojen opiskelijat voi helposti erottaa toisistaan. Jotta embryot eivät eksy omasta joukostaan, on mukana iltaelämässä etenkin näin alkuun Haalarielämää -kehitysvaiheeseen päässeitä tutoreita ja muita vanhempia opiskelijoita. Tummansinisissä haalareissaan bileopastusta pikkupupuilleen antoivat tiistaina Ekan Illan Bileissä Kauppakorkean ahkerat tutorit. Oikeustieteen opiskelijoiden ainejärjestö Lexin viininpunahaalarinen tutorjoukko saapui fukseineen huimalta Aarteenmetsästykseltä Lyniin keskiviikkona ja torstaina kaitsijoiden haalariväri oli leiskuvan keltainen, kun vuorossa oli AMK:n Trade ry:n Kaupunkikierroksen vauhdikas iltabiletyssetti. Kaikissa bileissä bongattiin runsaasti myös muita haalarivärejä, sillä suurin osa pulpetinkuluttajista on jo rantautunut takaisin opiskelukaupunkiinsa ja haalarit täytyy tietenkin totuttaa ulkoiluun kesän jälkeen, vaikka oman yhdistyksen starttibileet olisivatkin vasta tulollaan. Tiistain ja keskiviikon bilettäjät herkuttelivat mm. City Karaokella, juuri Turkuun muuttaneet opiskelijat hullaantuivat totaalisesti tähän virsistä, lastenlauluista, itkuvirsistä, humpasta & valssista vapaaseen karaokekonseptiimme. Torstaina vallattomuuteen rohkaisi PIANOWAR, tuo verraton yhteishengen nostattaja ja takakireyden poistaja. Karauttivatpa pianistit tietenkin myös Back Stagen eli Ollin Baarin 2-v synttäreille perjantaina, PIANOWAR sopi ”Suomen ehkä oudoimman baarin” omintakeiseen juhlahumuun kuin nenä päähän. Syntymäpäivät kokosivat yhteen suuren määrän ihania kantiksiamme ja erään synttärikutsuille saapuneen sanoin ”Ainoa vika tässä juhlassa on se, että aika kuluu liian nopeasti ja yössä on liian vähän tunteja”.

Poikkeus vahvistaa säännön: Marilyn on poikkeuksellisesti auki tulevana maanantaina! Tämä iloinen ylläri suodaan kaikelle kansalle, koska AMK:n bioalojen opiskelijat starttaavat syksynsä, Elba ry:n Puisto-Olympialaiset järjestetään Elban Olympiakomitean toimesta tuolloin ja huumorilla höystetty citius, altius, fortius vaatii luonnollisesti hilpeät jatkobileet. Sisäänpääsy on maksuton koko illan! Tiistaiöiden riemastuttaja Marilynin Keittopäivä on näin syksyn alkuun kokenut metamorfoosin ja toivottaa yökiitäjät tervetulleiksi Isoin Uusin Kujein. Syyskuun ensimmäisenä keskiviikkona Lyn & Vegas täyttyvät Turun Yliopiston matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan päässeistä ja siellä jo opiskelevista. Pilttibileet 2010 on matemaattisten ja fysikaalisten tieteiden opiskelijayhdistys Delta ry:n ja biologian ja maantieteen opiskelijoiden Synapsi ry:n yhteinen opiskelijamaailman monimuotoisuuden voimannäyte, nämä kekkerit kun ovat samalla myös viralliset Ready, Study, Go Turku! -opiskelijatapahtuman iltabileet. RSGT on Turun Kaupungin ja korkeakoulujen messutapahtuma, jossa kaupungin opinahjoihin päässeet opiskelijat (yli 4000 uutta opiskelijaa!) voivat tutustua mm. koulutukseen, vapaa-aikaan, asumiseen, liikkumiseen ja henk.koht. taloudenhoitoon liittyviin juttuihin. RSGT järjestetään ICT-talolla, Joukahaisenkadulla klo 10-15. Pilttibileet/RSGT -jatkot viihdyttävät monipuolisesti, näissä kahden kerroksen bileissä pääseee esimerkiksi sekä laulamaan karaokea että sukeltamaan PIANOWARin melskeisiin. Vegasin torstaihin bileet järkkäävät opettajaopiskelijoiden Opex ry & kasvatustieteilijöiden Katko ry. Homman nimi on Tunnusta Väriä ja väriä tunnustetaan mm. Opexin valkoisissa & Katkon punaisissa haalareissa, vielä haalarittomille fuksiryhmille on kullekin määrätty tietty värikoodi. Lynin Back To School -bileiden takana häärii Novium eli Yrkeshögskolan Novian opiskelijayhdistys. Torstaina PIANOWAR viihdyttää Vegasin bileitä, City Karaoken löydätte Lynin Atlantiksesta. Ja viikonloppuna PIANOWAR tietenkin Back Stagella!

Yksi Turun Kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 suurproduktioista on Turun Nuoren Teatterin käsialaa. Maailman ensimmäinen heavymusikaali 1827 – Infernal Musical tykittää korkealta ja kovaa kotimaisen ja ulkomaisen heavyn klassikoiden voimalla. Turun poroksi polttaneen, kauhistuttavan suurpalon tapahtumiin sijoittuva liekkimerimusikaali saa ensi-iltansa 22.1.2011 Logomossa, tulevana perjantaina tarjoamme yhteistyössä Turun Nuoren Teatterin kanssa asiakkaillemme ainutlaatuisen ennakkomaistiaisillan Lynissä. Nopeimmille jaossa uniikki 1827 – Infernal Musical -haalarimerkki. Kympistä puoleenyöhön Atlantiksessa poikkeuksellisesti Tuli-teemainen karaoke ja puoliltaöin, vuorokauden vaihtuessa Turun Palon päivään, Lynin stagelle nousevat musikaalin tähdet, tanssijat sekä taustabändi. Burn baby, burn! Käyhän tsekkaamassa myös musikaalin mainos YouTubesta!

Mikaela

22.08.2010

Vegasin tiistai oli yhdistelmä Baywatchia ja sairaalasarja, kiitos Turun lääkiksen mainioiden ja megalomaanisten Beach Partyjen. Muun hurvittelun ohella tulevat valkotakit saivat kunnian korkata City Karaoken uunituoreet biisilistat, listoihin on taas poimittu kotimaista & ulkolaista poppia, rockkia ja yleisön pyynnöstä hevikaraokebiisienkin määrää on lisätty. Laulavien lääkärien riemua seuratessani tuli mieleeni joltain tiedekanavalta katsomani erikoinen dokkari amerikkalaisesta lääkäristä, johon oli iskenyt salama. Toivuttuaan hengenvaarallisesta episodista salamasetä alkoi himoita pianomusiikkia. Pelkkä kuuntelu ei riittänyt, vaan hän tahtoi oppia myös soittamaan pianoa. Ennen salaman iskua nelikymppinen Tony Cicoria ei ollut milloinkaan ollut kiinnostunut musiikista eikä omien sanojensa mukaan kokenut olevansa mitenkään musikaalisesti lahjakas. Nyt pianonsoiton opettelu täytti ortopedin kaiken vapaa-ajan ja hyvin nopeasti ihmekyvyn repertuaariin kuului haastavia ja monimutkaisia pianoteoksia. Samalla ortopedi huomasi päänsä pakahtuvan musiikista, joka vain ilmaantui jostain ja sehän täytyi saada korvien välistä ulos. Ja niin sai alkunsa lääkärintointa New Yorkissa edelleen harjoittavan tyypin ura konserttipianistina & säveltäjänä. Salama oli aivotutkijoiden arvion mukaan vapauttanut uinuvan musikaalisuuden, jota Cicoria ei aiemmin ollut vain millään tavoin edes yrittänyt herätellä. Beach Partyissä ääntään avanneet lääkisopiskelijat toivottavasti vaalivat musikaalisuuttaan jatkossakin, sillä elävä sähkönjohdin -kokeilua ei voine suositella kenellekään musikaalista lahjakkuuttaan etsivälle. Salamaniskun avulla eivät ole itseään virittäneet myöskään PIANOWAR-pianistimme, intohimo musiikkiin on soittajillemme tullut äidinmaidosta ja soittotaito on hioutunut tuhansien tuntien harjoittelulla. Tuo intohimohan välittyy tietenkin PIANOWARiin osallistuvaan yleisöön ja koska olette usean esiintyjän taholta Suomen parhaaksi tituleerattu yökerhoyleisö, olivat viime viikonkin PIANOWAR yöt taas ihan huippuhauskoja. Hienon vastaanoton saivat yleisöltään myös perjantaina lavalle nousseet Mr Young Finland -kisaajat, joista osa oli elämänsä ekaa kertaa lavalla. Koko kisan voiton vei ja yleisönsuosikin tittelin itselleen ansaitsi naisyleisön jalat hyytelöksi saanut, hammastenikon urasta haaveileva tanssija Riku Salminen Vantaalta. Niukalla piste-erolla kakkoseksi nousi turkulainen, juuri lääketieteen opinnot startannut Lauri Heino. Lauri voitti myös Kisan Kuvauksellisin -tittelin. Oheiseen kuvaan Lauri kaappasi kainaloonsa tuoreen Miss DBTL:n, oikeustiedettä opiskelevan Mona Virtasen. Lauri ja Mona ovat erinomainen esimerkki siitä, että kauneus/komeus ja äly voivat tulla samassa paketissa ja tuomaristohaastattelussa pointseja ropisee sekä kunnianhimosta että selkeistä tulevaisuudensuunnitelmista! Mr Young Finlandin toinen perintöprinssi, kansainvälisten catwalkkien vaatimukset niin pituudessa kuin ulkonäössäkin täyttävä Tuomas Laine on hänkin raivannut tietään määrätietoisesti ja suuntaa loppusyksystä Milanon mallimarkkinoille.

Opiskelijabilekausi pyörähtää täysille kierroksille tällä viikolla. Tiistaina Night Club Marilynin valloittavat Turun Kauppakorkeakoulun opiskelijat, tutorit kiidättävät uudet opiskelijat eli puput Ekan Illan Bileisiin. Keskiviikkona opiskelijabiletyksen saloihin ensikosketuksen saavat oikeustieteen uudet opiskelijat kun Lexin Fuksiviikon legendaarinen Aarteenmetsästysyö huipentuu Lyniin. Uuteen opiskelukaupunkiinsa tutustuvat torstaina Turun Ammattikorkeakoulun tradenomikeltanokat, joiden Kaupunkikierroksen viimeinen rasti löytyy Marilynistä. Tiistaina ja keskiviikkona Atlantiksessa City Karaoke, torstain bilettäjät pääsevät villiintymään PIANOWAR-meininkeihin! Pelien ystävät viihtyvät Lynin casinon monipuolisten ajanvietteiden parissa, parahiksi opiskelijabilekauden alkuun Lyni sai ensimmäisenä yökerhona Suomessa Luna ja Mare -nimiset erikoispeliautomaatit, joista kumpaisestakin löytyy useita erillisiä pelejä. Perjantaina järjestetään synttärit, Back Stage eli Ollin Baari on tullut kaksivuotiaan ikään ja Suomen ehkä oudoin baari (siellä tapahtuu aina kaikkea erikoista) toivottaa kaikki kynnellekykenevät tervetulleiksi juhlaan heti kymmeneltä! Illan interaktiivisesta musiikkitarjonnasta vastaa luonnollisesti PIANOWAR ja luvassa on kuulemma myös jotain ylläreitä. Ollin Baariin siis!

Aika usein meiltä kysellään, miksi emme ole perustaneet myös ruokaravintolaa. No siitä yksinkertaisesta syystä, että olemme kiinnostuneempia hyvästä ruoasta asiakkaan näkökulmasta. Me emme ole ruokasnobbailijoita, emme kulje Michelin-opas kädessä maailmalla etsimässä vaikeilla sukunimillä sinattujen huippukokkien luomuksia, joita on koottu pinsetein ja puhalluslampuin. Meille tärkeämpää on se, että ruoka on tehty kunnon raaka-aineista ajatuksella eikä pöydästä noustessa ole nälkä. Itse ravintolassa käynnin tulee olla mutkatonta, turhan prameilun ruokasaleihin harvemmin eksymme ja hinta-laatu -suhteen tulee olla asiallinen. No missäkö me sitten oikein syömme, kun päädymme ulkoruokintaan kotikokkailun sijaan? Meillä on kaksi selkeää vakkariravintolaa, joissa tunnelma on kotoisa, ruoka erinomaista ja hinnat totisesti kohdallaan. Ristorante Paninissa Julian korttelin sisäpihalla törmäämme usein sekä henkilökuntaamme että asiakkaisiimme (täältä saa kaupungin parhaat krapulapizzat), joten Panini taitaa olla monen muunkin vakiopaikka. Toinen suosikkimme on Trattoria Romana Hämeenkadulla. Miniloma Italiassa on kävelymatkan päässä keskustasta, autenttisessa italialaistrattoriassa pääsee hetkeksi pois Suomesta. Ravintolan italialainen omistaja, ravintoloitsija Ulderico de Santis eli Rico on laadukkaiden raaka-aineiden ja alusta loppuun itse valmistetun ruoan sanansaattaja. Tässä trattoriassa valmistuvat alusta alkaen itse niin kermaiset jäätelöt, maukkaat pastat & pizzat kuin maailman parhaat kastikkeet ja ihan järjettömän hyvä tiramisukin. Lihapullapasta polpettinen lihapullien jauhelihakin on itse kunnon lihasta jauhettua ja silti tuo herkullinen ja täyttävä annos maksaa vain kympin (ks. kuva)! Menun lisäksi ruokia voi valita seiniltä löytyviltä liitutauluilta, joista löytyy monesti sesonkiruokia. Isäntä itse puuhaa sekä keittiössä että salin puolella ja istahtaa aina ehtiessään asiakkaiden pöytiin kyselemään kuulumisia. Seuraavaksi, kun kaipaat lomalle, lähde Trattoria Romanaan!

Mikaela

15.08.2010

Medisiinarit, nuo lääketieteen sitkeät opiskelijat, kaitsivat pikkufetuksensa Lyniin tiistaina saamaan ensikosketuksen kaupungin yöelämään. Vielä ei jänskätetty sitä, ketkä pyörtyvät ekan leikkaussalicasen aikana tai miten sitä oikein oppii lääkärilatinaa käyttämään. Keskiviikon poikkialainen Turku Students: Back to School toimi osalle pehmeänä laskuna jo alkaneeseen syyslukukauteen, toisille siirtymäriittinä pian alkavien opintojen alla ja moni kertoi suorastaan janoavansa takaisin kouluun – syksyn aloituksessa on aina ripaus nostalgiaa. Sekä opiskelukavereiden tapaaminen että oman alan opintoihin sukeltaminen kutkuttaa. Elokuun Taiteiden Yö on taiteen ja viihteen ystävien herkuttelutapahtuma vailla vertaa, milloinkaan muulloin ei yhden illan ja yön aikana pääse nauttimaan näin monipuolisesta kulttuuritarjonnasta ilmaiseksi tai ainakin hyvin pienellä budjetilla. Taiteiden Yössä saattoi kierrellä taidenäyttelyitä, istahtaa seuraamaan sirkusta, teatteria tai tanssia, sukkuloida kirjakaupoissa tapaamassa kirjailijavieraita sekä nauttia laajasta musiikillisesta tarjonnasta. Lynissä myös yleisö pääsi osallistumaan Taiteiden Yön ohjelman musiikilliseen kulkuun, sillä PIANOWAR on ennen kaikkea interaktiivinen hässäkkä. Mukaan meininkiin tempautuu väkisinkin, ellei sitten vaadi itseltään jotain höpsöä stoalaista itsehillintää. PIANOWAR goes Art menosta vastasivat mahtavat pro-virtuoosimme Larry Kauppinen ja Pekka Kuorikoski, jotka saivat jengin jälleen hurmioon & haluamaan lisää, lisää, lisää! PIANOWARin puutteesta ei kauaa tarvinnut kärsiä, viikonloppuöissä dueling pianos/sing along -meiningillä hurjasteltiin Vegasin Back Stagella.

Lääketieteen opiskelijoiden ah, niin tärkeän tylsyysimmuniteetin hankinta jatkuu perinteisillä TLKS Beach Partyillä Night Club Vegasissa tulevana tiistaina. Vegas Beachin vastaanoton tohtoreilla ei ole valkoisia takkeja, julistekuvassakin auringossa itseään flambeeraavat lääkärit poseeraavat yläosattomissa. Rantalääkärit ovat luvanneet hellää hoitoa kaikille sitä kaipaaville, eikä lääkäriaikaa tarvitse varata ennakkoon. Yön kuumuudessahan diagnooseja tehdään mitä erikoisimmissa paikoissa, niinpä sanelutkin saattavat noudattaa netistä löytyvien, hupaisien saneluiden linjaa: ”Ohessa resepti, jonka pyydän ystävällisesti syömään”, ”Soittanut ja luvattu katsella”, ”Potilas on turkulainen nuori mies, ei muuta vikaa”. Kaikkien oireiden itsehoito-ohjeissa suositellaan mm. Back Stagen City-Karaokessa laulamista. Keskiviikon Turku Students Fuksi Special on sekin kaikin puolin tutustumisen arvoinen & erityisen kukkaroystävällinen yö ulko-ovelta alkaen. Opiskelijakortin esittämällä tai opiskelijahaalareissa paikalle päräyttämällä varmistat itsellesi ilmaisen sisäänpääsyn. Nopeuskin on valttia, ethän toki halua jäädä ilman ovelta jaettavaa haalarimerkkiä tai ekalle 15 karaokelaulajalle annettavaa 4-hengen risteilyä! PIANOWARissa pianistit ja yleisö ruokkivat toinen toistaan – symbioosi kuuluu asiaan. Mitä intensiivisemmin yleisö osallistuu illan kulkuun, sitä hurjemmaksi kokonaishurlumhei yltyy. Toivo biisejä, laula mukana, taputa, vislaa, hypi, pompi ja tanssi. Naura vatsa kippurassa. Turhat takakireydet haihduttava PIANOWAR torstaina Lynin Atlantiksessa ja viikonloppuna Vegasin Back Stagella. Lynin perjantaissa on tavallistakin enemmän komeutta, sillä Mr Finland kisan pikkuveli, Mr Young Finland tuo valokeilaan nuoria, mallimaailmaan halajavia kolleja. Kundien ramppikuumetta ovat hillitsemässä ihastuttavat mallineitokaiset, joten myös yleisön miehille on tarjolla silmänruokaa. Voittajakolmikosta päättää tuomaristo haastattelujen & lavaosuuden perusteella, mutta te valitsette yleisönsuosikin ääntänne käyttämällä. Saapukaahan kannustamaan kilpailijoita!

Turun Tähti 2010 voittaja, keijukaisenkevyt ilma-akrobaatti Sanni Sarlin pääsi palkintomatkallaan haukkaamaan Isoa Omenaa. New York vetää puoleensa eri alojen taiteilijoita magneetin tavoin ja tuo viihdemaailman sykkivä metropoli hurmasi sirkustaitajammekin totaalisesti. Linnanmäellä kesän esiintynyt Sanni otti matkasta irti kaiken sekä viihdealan osaajan näkövinkkelistä että lomailunkin osalta. Neito kävi katsastamassa vaikuttavat Mamma Mia ja Come Fly Away musikaalit sekä huiman Fuerza Bruta -nimisen teatteri/sirkus spektaakkelin, jossa esitys tapahtui osittain yleisön päiden yläpuolella ja yleisöä liikuteltiin paikasta toiseen shown aikana. Top kymppi muistoihin reissulta lukeutuvat myös Times Squaren ihmisvilinä & massiiviset valomainostaulut, yöllisen Nykin valomeri, aurinkopäivän fiilistely Central Parkissa, näköala Empire State Buildingistä, vierailu vahakabinetissa ja huisit shoppailumahdollisuudet. Syksyllä Sanni esiintyy mm. Kotkan kaupunginteatterissa, jossa sirkusalan moniosaaja näyttää kyntensä vanteiden, pariakrobatian ja käsilläseisonnan saralla. Turun Tähti 2011 kilpailu koittaa ensi keväänä ja kisaan otetaan jo ennakkoilmoittautumisia. Suomen vanhin amatööreille tarkoitettu lavaviihteen kilpailu toivottaa tervetulleeksi niin taikurit, sirkusosaajat, imitaattorit, vatsastapuhujat, stand up-koomikot, tanssijat kuin drag queenitkin. Kisa on toiminut ponnahduslautana monille viihteen tämän päivän ammattilaisille, ilmoittaudu mukaan ja osoita kyntesi & become a Star! Laita meiliä ja kysy lisää mikaela(at)clubmarilyn.fi.

Mikaela

08.08.2010

Tiistai-iltana Lounais-Suomen aluehallintokeskus kehotti ihmisiä varautumaan tulevaan jättimyrskyyn hamstraamalla kotiin viikon tarpeiksi ruokaa, vettä, paristoja sekä radion. Ihan mistään heppoisista syistä eivät viranomaiset kai moisia tiedotteita kirjoittele ja punertava iltataivaskin näytti jotenkin pahaenteiselle. Katselimme netistä säätutkaa ja toden totta, vielä alkuillasta ennuste näytti Turunkin kannalta viranomaistiedotteen kanssa yhteensopivalle. Luonto päätti kuitenkin toisin, ukkosrintama vain hipaisi Turkua ja kuivuudessa kärvistellyt luonto kiitti aamuöisistä pisaroista. Eivätkä pilkun jälkeen kotiin lähteneet asiakkaamme tai työillan päätteeksi omiin residensseihinsä startanneet työntekijämmekään onneksi siis tarvinneet kumiveneitä lainaksi. Niitä kumiveneitähän tarvittiin keskiviikon Beach Partyissä. Tuolloin ne oli ripustettu Lynin kattoon kera iloisenkirjavien rantalelujen ja muun biitsirekvisiitan. Lynin VIPpien ja kantisten Beach Partyt oli strategisesti sijoitettu pehmentämään töihin lomilta palanneiden asiakkaidemme ekaa työviikkoa, takaisin kaupungin vipinään oli ilmaantunut lisäksi sankoin joukoin vähitellen opintoihinsa orientoituvia tuttuja vakkareita. Lei kaulassaan Lynin Beachin yössä viihtyi myös moottorisahajonglöörauksen maailmanmestari Juha Kurvinen, jonka kesä on ollut tapahtumien täyteinen. Hieman Kurvinen kuitenkin harmitteli Suomen kesätapahtumien osittaista (mutta ymmärrettävää) päällekkäisyyttä. Välillä samanaikaisesti olisi tarjolla sekä ammatillisesti että muuten vain huisin kiinnostavia häppeningejä, joihin ei millään kaikkiin yksinkertaisesti ehdi. Edellisenä viikonloppunakin jonglöörimme olisi ehdottomasti halunnut revetä DBTL:n (Turku), Neste Oil Rallyn (Jyväskylä), taikureiden kokoontumisajojen eli Taikapäivien (Kouvola) ja maailman suurimman jongleeraustapahtuman, European Juggling Conventionin (Joensuu) välillä. Aina hyväntuulinen BB-Aso on puolestaan ahkeroinut kesähelteillä äitinsä asuntoa remontoiden (törmäsimme päivänä muutamana valkoisen maalin täplittämään herraan rautakaupassa) ja nyt rempan päätteeksi Beach Partyt olivat paikallaan. Rantatunnelmissa törmättiin myös muutamiin vanhoihin tuttuihin, jotka ovat muuttaneet aikanaan muualle Suomeen. Turkuun työreissulle Itä-Suomesta oli saapunut vuonna 1999 Mr Finlandiksi kruunattu, nykyään markkinoinnin & myynnin maailmassa porskuttava Timo Sirviö. Tiukan koulutuspäivän päätteeksi Timo päätti tulla Lyniin morjenstamaan Mr Finland-kisan organisaattoria Timo Salmesmaata ja vaihtamaan kuulumisia tutun henkilökunnan kanssa. Torstain hulvattomaan PIANOWARiin pölähti puolestaan MTV3:n kuvausryhmä, joka tekee karavaanariteemaista sarjaa Suomea kierrellen. Ohjelman keulahahmona nähdään upea & aurinkoinen yrittäjä ja fitness-urheilija Jutta Gustafsberg, joka ihastui Lynin fiilikseen sekä PIANOWARiin ikihyviksi. Pianistimme puolestaan ihastuivat vaaleaan kaunottareen ja kutsuivatkin Jutan pianon päälle kuulemaan Lauantai-ilta -biisiä, jonka koko Atlantis veti upeana yhteislauluna.

Tiistaina ne alkavat. Opiskelijabileet nimittäin. Peruskoululaisten, lukiolaisten ja ammattikoululaisten kanssa samaan aikaan opintonsa aloittavat Lääkiksen uudet opiskelijat. Tiistain Aloitusbileet eivät ole mitään lumelääkettä, vaikka varsinaisiin opintoihin ei ole edes päästy vielä käsiksi. Vanhemmat opiskelijat ja etenkin iki-ihanat tutorit tietävät, että opiskelijoiden on alusta asti tärkeää oppia tasapainottamaan elämäänsä pänttäämisen ja viihteen välillä. Moni uusi opiskelija on saapunut Turkuun ummikkona ja tutoreiden tehtäviin kuuluu opiskeluun liittyvän ohjauksen lisäksi tutustuttaa fetukset myös iltaelämän riemuihin. Perinteisesti lääkisläiset pääsevät ihka ensimmäisiin bileisiinsä juuri Lyniin, olemmehan me kaupungin vahin yksityinen yökerho ja myös pisimpään opiskelijabiletystä tarjonnut bilepaikka. Keskiviikon Turku Students Back to School -yöhön pääsee opiskelijakortilla tai haalareissa maksutta ja nopeimmat saavat lipunmyynnistä opiskelijabilekauden alun kunniaksi upean Marilyn 18-v haalarimerkin! Atlantiksessa jatkuu City Karaoken Sing’n Travel -teema, viisitoista ekaa laulajaa saa Viking Linen 4 hengen risteilykortin! Taiteiden Yö torstaina tarjoaa elämyksiä taiteen ja viihteen ystäville eri puolilla kaupunkia, galleriakierroksen päätteeksi suosittelemme livemusiikillista kimppakivaa Night Club Marilynin Atlantiksessa, PIANOWAR goes art ja sisäänpääsy Lyniin Taiteiden Yön kunniaksi koko illan ilmainen! Viikonloppuöisin PIANOWARin pariin pääsee Vegasin Back Stagella!

Darwin kirjoitti kirjan ”Lajien synty”, henkilökuntamme voisi kirjoittaa teoksen ”Parien synty”. Niin monet suhteet ovat saaneet alkunsa juuri Lynissä tai Vegasissa ja henkilökuntamme on uusien parien synnyn ensimmäisten todistajien joukossa. Monet pariskunnat saapuvat yökerhoihimme viettämään vuosipäiviään, kihlajaisiaan, polttareitaan, häiden jatkojaan ja varpajaisiaan. Muistijäljet tanssilattialla vaihdetuista katseista ja ekan yhdessä tanssitun hitaan osalta eivät ihan helposti haihdu. Vuosien aikana myös henkilökuntamme sisällä on syntynyt useita pareja. Toisiinsa työn merkeissä pari vuotta sitten tykästyivät tosi tarkoituksella myös baarimestarimme Mimosa ja portsarimme Marcus, jotka kesälomallaan viime viikolla kihlautuivat idyllisissä järvimaisemissa. Perjantaina sivistyksen pariin palattuaan kihlapari sai lämpimän vastaanoton niin työkavereilta kuin asiakkailtakin ja PIANOWAR pianistimme Back Stagella kaappasivat onnesta hehkuvat rakastavaiset laulamaan toisilleen Tahdon Olla Sulle Hyvin Hellä -kappaleen. Onnea! Muistattehan, että niin Atlantista kuin Back Stageakin voi varailla maksutta erilaisiin juhliin ja kokoontumisajoihin perjantaisin ja lauantaisin. Atlantiksen saa käyttöön ekaksi tunniksi 22.00-23.00, Back Stagen ajalle 22.00-23.30. Vegasiin otamme vastaan myös maksuttomia pöytävarauksia!

Mikaela

01.08.2010

Parikymppinen Down By The Laituri antoi Auranrannoille lisäväriä keskiviikosta lauantaihin, suomalaisen musiikkiosaamisen läpileikkaus tarjoiltiin edelleen helteisenä jatkuneessa säässä. Musiikinnälkäisimmät saattoivat jälleen ottaa festarit pitkän kaavan mukaan ja siirtyä rantameiningeistä iltaklubeille jammailemaan. Meidän viikkomme oli lähes 24/7 härdelliä, sillä heti viikon alusta alkaen täällä treenailtiin Miss DBTL-kisan koreografioita, mittailtiin esiintymislavoja esiintyjiä varten, roudailtiin äänentoistolaitteita ja alkuillasta tehtiin sitten sound checkkejä, rakennettiin promotiskejä ja niin edelleen. Night Club Marilynin DBTL-karaoke keskiviikkona piti osallistujat otteessaan pilkkuun saakka, Vegasin DBTL-iltaklubisarja alkoi Liikkuvat Lapset -keikalla. Punkahtavaa rockkia soittavan bändin solisti, Vehmaan oma mustatukka Tuula Amberla lienee monelle tutumpi soolotuotansa kautta, mutta oma kannattajakuntansa on myös tällä vuoden alussa uudelleen kasatulla bändillä. Fiftarihenkinen Francine antoi palaa torstaina, lahtelaistrion letkeä rockmeininki imaisi mukaansa niin bändiä livenä ennen kuulleet kuin ensi kertaa Francinea Vegasiin katsastamaan tulleetkin. Samaan aikaan Night Club Marilynin monisataapäinen kuoro veti kertsejä Taski Reloaded -keikalla. Monet biisithän ovat nähneet päivänvalon jo vuosia sitten iskelmällisempinä versioina, mutta Tauskin ajattomat sanoitukset istuvat loistavasti biisien danceversioihin. Kun tähän yhdistetään artistin käsittämätön, alusta loppuun säilyvä draivi ja kyky tartuttaa energia myös yleisöönsä, on kasassa hitonmoinen keikka. Harmi, jos et päässyt sitä kokemaan! Perjantailive Vegasin iltaklubilla alkoi erikoisella bändituttavuudella. Belgialais-espanjalainen Yearn koostuu herroista, jotka siviilielämässä tekevät valkokaulushommia johtavissa asemissa EU:n toimielimissä sekä kansainväistä sijoituskonsultointia harjoittavassa Global Europe Capitalissa. Kaksoisroolitus on kuitenkin toimiva yhdistelmä, sillä lavalle noustessaan tyypit olivat pesunkestäviä rokkareita ja soundit olivat kohdillaan! Illan pääesiintyjä, harvakseltaan keikkaileva Lipattomatkin veti odotetusti talon täyteen ja jokainen oli keikan jälkeen taas hieman vakuuttuneempi siitä, ettei ole Paha Ihminen.

Kaupunkifestivaalin nimikkomimmin ja kundin valinta huipentui Miss ja Mr DBTL -finaalissa Night Club Marilynissä. Alkuillan tuomaristotentissä muodin, mallimaailman, mainonnan ammattilaisista koostuva, muutamilla median monipuolista pyöritystä kokeneilla persoonilla vahvistettu tuomaristo otti selvää kilpailijoiden sanavalmiudesta ja catwalkilla kandidaatit pääsivät näyttämään malliosaamistaan ja lavasäteilyään. Jo treeneissä kilpailijoita tarkkailleena voin kertoa, että kisaajien yhteishenki oli upea ja fiilis korkealla alusta loppuun saakka. Juontaja Toni Hällforsin luotsaaman Miss ja Mr DBTL -kisan tulokset ovat tässä: Mr DBTL 2010 voiton vei jo tänä vuonna Mr Turku -kisan voittanut uimarikomistus Ossi Oksa. Tytöistä yleisönsuosikiksi nousi Hesan tumma kaunotar Tanja Rantanen, jonka timmi kroppa ja täydellinen rusketus saivat miesyleisön näkemään päiväunia. Toinen perintöprinsessa, 21-vuotias Niina Valtanen saapui kisaan Porista ja tähtää tradenomiopintojensa jälkeen kauppakorkeaan. Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi ylsi turkulainen Johanna Raitio, joka ihastutti valoisalla & liikunnallisella olemuksellaan ja pr-hommia ajatellen myös kaksikielisyys on plussaa. Tuomaristopisteitä eniten sai ja näin ollen koko kisan voiton vei turkulainen Mona Virtanen, joka on tankotanssia harrastava oikeustieteen opiskelija. Tanko löytyy kuulemma kotoakin, aivan uusi lähestymistapa lakipykälien pänttäämiseen ; ) Niin kisaajat kuin tuomaristokin sukelsivat yökerhojemme festariyöhön, kuka tanssilattialle, kuka PIANOWARiin fiilistelemään. IHANA kisa, kiitos kisaajille ja fantastiselle yleisölle! DBTL päättyi lauantaina, mutta ensi viikolla bileet jatkuvat tiistaista lauantaihin Lynissä ja pe & la Vegasissa. Keskiviikkona loihdimme Lynistä jälleen unelmien paratiisisaaren, Kantis- ja VIP- Beach Partyt starttaavat 22.00 eli vipit ja vakkarit, kantikset ja kalustoon kuuluvat voivat surffata tänne heti alkuillasta – Dädää! Dresscodena Casual Beach, eli rantafiilistä kehiin! PIANOWAR vallioittaa Atlantiksessa torstaina ja Vegasin Back Stagella taas viikonloppuöinä. Ilahduttava uutinen naisasiakkaillemme: kauan odotettuja Marilyn Couture -toppeja on jälleen myynnissä Atlantiksen baarissa! Tank top-mallinen paita on Russel Collectionin, laadukas 100% puuvillainen ja tyköistuva. Vain 12 Eurolla teet itsestäsi kuuman pakkauksen ja voithan samalla hankkia paidan myös kaverille! Samaan hintaan on myynnissä edelleen myös miesten perus t-paitoja. Mustan Fruit of the Loom -paidan rinnassa on pieni, siisti Lynin siivet-logo.

Suomalaisia pokeritähtiä nähdään jatkuvasti maailman casinokaupunkien livepöydissä, kylmähermoisuudella ja tarkkaan mietityllä strategialla finskit tiputtavat vastustajiaan yksi toisensa jälkeen. Pokeriammattilaiset ovat oma lukunsa, mutta osaamista löytyy harrastajapuoleltakin. Pokerihuoneet netissä ovat täynnä taidokkaita ja pitkäpinnaisia suomalaisia pelaajia, jotka piinaavat vastustajiaan lähellä ja kaukana. Moni Lynin ja Vegasin asiakas harrastaa säännöllisesti pelaamista netissä ja sen kyllä huomaa. Vaikka Lynin ja Vegasin casinoilla pelataankin pokeria pelinhoitajaa vastaan, näkyy yleinen pokeriharrastuneisuus pelaajien pelityylistä. Te olette erittäin hyviä pelaajia ja tämän lisäksi Lady Luck pitää teitä suojeluksessaan. Melkoisen monen kesälomakassa on karttunut yökerhojemme pelipöydissä vähemmän tai enemmän, ainakin Fast Pokerin parissa viihtyneet ovat olleet poikkeuksellisen onnekkaita. Esimerkiksi kesäkuussa Fast Pokerin (Kolmen kortin pokeri) palautusprosentti asiakkaan hyväksi oli 133,4% eli 100 Eurolla peliin lähteneellä on pöydästä poistuessaan ollut plakkarissa 133,4 Euroa! Onko siis ihme, että Raha-automaattiyhdistyskin on joutunut turvautumaan YT-neuvotteluihin?

Mikaela

26.07.2010

Helleaallon kommentoinnin olen tässä viime viikkoina kokenut jokseenkin turhaksi, koska aihe pulpahtelee esiin jokaisen keskustelun aikana viimeistään toisessa lauseessa ja tiedotusvälineet ovat kuvailleet poikkeuksellisia lämpötiloja sujuvin sanakääntein kaikilta eri kanteilta. Tuntuu kaukaisen eksoottiselle kuulla säätiedotuksesta, että käsivarren Lapissa satoi viime viikolla lunta. Tai lueskella muotilehtien uusimpia numeroita, joissa esitellään syksyn trendejä – olen antanut itseni autuaasti unohtaa sellaiset pelottavat sanat kuin ”takki”, ”sormikkaat” ja ”pipo” ja aion leikkiä varhaisdementikkoa moisten termien osalta niin kauan, kuin mahdollista. (Kun lämpimän vaateparren karttelu ei enää onnistu, auttaa minua säätodellisuuspakoilussani päivittäin toimistoni, jonka yksi seinä on tapetoitu palmutapetilla ja muut seinät on maalattu trooppisen meren turkoosilla. Desperate, I know! ). Papu ja Pojat riimittelevät kaikkien tuntemassa Helle-renkutuksessaan päiväkausia jatkuvan helteen epävireisyyttä aiheuttavasta vaikutuksesta ja moista väitettä en lähde kiistämään. Todettakoon kuitenkin, että viime viikollakin epävireisyyden haihduttamiseen tarjoutui mitä mainioimpia after sun -vaihtoehtoja niin Lynissä kuin Vegasissakin. Beach Partyt houkuttivat rantaviivan kuumiin rytmeihin keskiviikkona, illan virallisena asusteena upeasti rusketusta korostava kukkalei. Lyni Beachin dj tiesi selvännäkijän tavoin täydellisesti, mitkä biisit saavat lanteet pyörimään eivätkä auringossa itseään hellineet bilettäjät voineet vastustaa tanssilattian kutsua. Rantafiilikseen saattoi heittäytyä myös Atlantiksen City Karaokessa, Sing’n Travel palkitsee bilettäjiä joka tiistai ja keskiviikko mainion fiiliksen lisäksi konkreettisestikin: 15 ensimmäistä mikrofoniin tarttujaa pääsee pokkaamaan itselleen 4 hengen Viking Linen risteilyn! Torstain PIANOWARissa tunnelma oli niin loistava, että pianistimme olisivat olleet valmiit irrottelemaan kanssanne Atlantiksessa vaikka seuraavaan iltapäivään saakka. Onneksi pianohubailua pääsi jatkamaan heti kahtena seuraavana iltana ja Back Stage riemuitsi!

Kirjahyllystäni löytyy etikettiopas vuodelta 1940. Jos tällä viikolla kaupungin valloittava DBTL olisi järjestetty ”Käyttäydytkö Moitteettomasti” -opuksen ilmestymisen aikoihin, olisi kirjoittaja järkyttynyt pahanpäiväisesti. Kirjan mukaan ”Hyvien tapojen mukaista on, että ennen kadulle menoa pukeudutaan valmiiksi, ei törmäillä eikä juoksennella muiden kulkijoiden joukossa eikä syödä kadulla”. Kadulla syöminen ”..voi olla sallittua lapsille tai yksinkertaisille ihmisille, mutta vakiintunut henkilö, joka juoksentelee kadulla voileipää tai makkaraa pureskellen tai pilsneriä juoden, kiinnittää kieltämättä huomiota hyvin epämiellyttävällä tavalla”. Onneksi ajat ovat muuttuneet ja kaupunkifestarien ollennaisia osasia ovat bändien kuuntelun lisäksi kaduilla viihtyminen sekä festarisafkan ja -juomien maistelu. Night Club Marilyn ja Night Club Vegas ovat jälleen virallisia DBTL yökerhoja, Lyn toivottaa festarikansan tervetulleeksi välillä ti-la ja Vegas keskiviikosta lauantaihin. Tiistaina ja keskiviikkona Lynin Atlantiksessa DBTL-karaoke, jokirannasta kutsumme teidät viihtymään myös tanssilattialla ja pelipöydissä. Lynin ja Vegasin VIP-kortti oikeuttaa maksuttomaan sisäänpääsyyn Night Club Marilyniin koko viikon, Vegasissa iltaklubista vastaa ke-pe DBTL-festivaaliorganisaatio ja VIP-kortti ei noina iltoina oikeuta maksuttomaan sisäänpääsyyn. Launtaina VIP-kortti toimii Vegasissakin normaalisti. Seuraavassa kappaleessa tarkempaa tietoa yökerhojemme festariviikon ohjelmasta, koko DBTL-programmiin pääset käsiksi osoitteessa www.dbtl.fi

Night Club Vegasin DBTL-iltaklubeilla nähdään livebändejä keskiviikosta perjantaihin ja jokaisena yönä Back Stage kutsuu PIANOWAR-faneja kuin myös PIANOWAR-neitsyitä yhteiseen hurvitteluun klo 23.00 alkaen. Keskiviikkona Lynissä siis virallinen DBTL-karaoke ja dj kattaa yön pöytään kaupungin energisimmän kesähittimenun heti kympistä alkaen. Vegasin lauteille nousee kasikytluvulla vaikuttanut rockbändi Liikkuvat Lapset, joka tänä vuonna on tehnyt uuden tulemisen ja saanut osakseen ylistystä. Luvassa on väristyksiä, sillä bändin solistina kuullaan upeaäänistä Tuula Amberlaa (kaikki ovat aivan varmasti kuulleet ainakin Amberlan sooloaikojen ”Lulu” -biisin). Torstaiyönä Lynin stagella yleisön festarisykettä nostaa odotettu Tauski Reloaded. Jos tahdot kokemaan poikkeuksetta talon täyteen vetäneen show’n, saavu paikalle ajoissa. Tauskin tuttujen hittibiisien uudelleenlämmitykset danceversioina eivät jätä ketään kylmäksi ja herran kyky ottaa yleisönsä on omaa luokkaansa! Vegasissa jatketaan torstainakin rock-teemalla. Energisestä lavaesiintymisestään tunnettu Francine on ollut olemassa jo 1980-luvun lopulta ja vannoutuneita faneja bändillä on jo tuolta ajalta. Suuren yleisön tietoisuuteen rock’n’roll trio on kuitenkin löytänyt oikeastaan viime vuosien tiiviillä keikkailulla ja studiosta ulos saatujen, oivien tuotosten ansiosta. Perjantaina Night Club Marilynissä valitaan kaupunkifestivaalille virallinen kaunotar, Miss DBTL mittelössä kaunotarten ulosantia, lavaliikehdintää, ulkonäköä ja kokonaisvaikutelmaa arvioi arvovaltainen tuomaristo, mutta yleisönsuosikkia ei voida valita ilman teidän äänenkäyttöänne. Saapukaahan kannustamaan missikokelaita ja etenkin sitä mielestänne yleisönsuosikin tittelin ansaitsevaa kandidaattia! Lavashow tarjoaa jokaiselle jotakin, trendinäytöksen mieskomeudesta vastaavat Mr Finland-kiertueen uroot! Lyn Will Rock You @ Atlantis. Vegasin perjantaihin kansainvälisen tuulahduksen tuo rockkokoonpano Yearn, jossa soittaa mm. espanjalaisia ja belgialaisia kundeja. Yearnin kiitelty, syviä ja tarttuvia melodioita pursuava levy Serial Love julkaistiin aiemmin kesällä Espanjassa ja livesetit ovat saaneet keikkapaikat liekkeihin. Mukaansatempaavasta livemeiningistä tunnetaan myös yön toinen livebändi Lipattomat, jonka tuotanto lienee kaikille tuttua: esim. Paha Ihminen-biisiä kuulee laulettavan PIANOWARissakin! Endorfiinia vapauttavaa kesäbilemusaa soittavat dj:mme villitsevät lauantaiyötänne molemmissa kerroksissa. Atlantiksessa Lyn Will Rock You ja Vegasin Back Stagella rempseä PIANOWAR.

Mikaela

19.07.2010

Viime viikon öissä nähtiin ruskettuneiden ja rentoutuneiden asiakkaidemme joukossa taas myös vapaalle vaihtanutta henkilökuntaamme. On reissattu ulkomailla, sukelleltu mökkirannassa, käyty sukuloimassa Keski-Suomessa ja luettu dekkareita maauimalan nurtsilla. On melko hurjaa, että arvioiden mukaan jo noin neljännes maamme työvoimasta tekee töitä epätyypillisissä työsuhteissa eli rakentaa elämäänsä esimerkiksi erilaisilla pätkätöillä, määräaikaisilla työsuhteilla sekä henkilöstövuokrausfirmojen kautta tarjottavien keikkojen palapelillä. Tästä johtuen monella ei ole juuri minkään sorttisia lomailumahdollisuuksia. Kesälomakausi starttasi jo toukokuun alussa ja kestää aina syyskuun loppuun, yökerhojemme henkilökuntaa on lomailemassa koko lomakauden ajan. Yrityksemme on varsinainen palvelualan kummajainen siksi, että jokainen työntekijämme on talon kirjoilla eli emme käytä henkilöstövuokrausfirmoja, ulkopuolisia portsaripalveluja tms. Erityisesti yökerhomaailman kummajainen olemme siksi, että pystymme tarjoamaan henkilökunnallemme säännöllistä viikkotyötä. Olemmehan me auki muulloinkin, kuin vain viikonloppuisin. Suurin osa työntekijöistämme on viihtynyt täällä duunissa pitkään ja viettää luonnollisesti lomansa ansaitusti täysimääräisenä, pätkätöitä siellä täällä tekevä ei moista ihanuutta pääse kokemaan. On kovin surullista, miten lyhytnäköisiä monet työnantajat nykyään ovat henkilöstösuunnittelua tehdessään. Me kun olemme sitä mieltä, että hyvistä työntekijöistä kannattaa pitää kiinni ja varmistaa jaksaminen monella eri tavalla. Esimerkiksi juuri kunnon lomalla on lukuisia positiivisia vaikutuksia, jotka heijastuvat suoraan myös meidän jokaisen työpanokseen ja näin ollen myös siihen, miten onnistuneita yökerhokokemuksia pystymme teille tarjoamaan. Eli kun tiistaina ja keskiviikkona näet henkilökuntaamme laulamassa karaokea tai torstaina villiintymässä PIANOWARista, toivota tyypeille hyvää lomaa. They deserve it!

Sunnuntaina alkoi akkainviikko eli kaikki nimipäivät sunnuntaista seuraavaan lauantaihin juhlistavat tyttölapsia, onnea mimmit! Nimipäiväperinnehän ei ole mikään maailmanlaajuinen juttu. Euroopan ulkopuolella nimipäivistä kyselyyn saa vastaukseksi hölmistyneitä ilmeitä. Suomen lisäksi vain Ruotsissa, Unkarissa, Tsekissä ja Latviassa on vastaava ei-kirkollinen, vuosittain päivitettävä nimipäiväkalenteri ja niissä nimipäiviä myös juhlitaan. Joissain Euroopan katolisissa maissa juhlitaan omia nimikkopyhimyksiä. Suomenkin nimipäiväkalenteri kehittyi katolisesta pyhimyskalenterista, johon ensin alettiin lisäillä raamatullisia nimiä ja tämän jälkeen muodikkaita, kuningashuoneista ja keisarillisista hoveista poimittuja nimiä. Vasta maamme itsenäistyttyä nimipäiväkalenteri pantiin totaalisesti uusiksi ja suomalaiset nimet pääsivät esiin. 1700-luvulla akkainviikolle omat merkkipäivänsä olivat saaneet mm. pyhimykset Ruffina, Praxedes ja Apollinar. Akkainviikon jälkeen tulee Jaakon päivä ja kansanperinteen mukaan Jaakko muka heittää kylmän kiven eli vedet alkavat kylmetä ja uimakausi lähetä loppuaan. Pah, sanon minä. Meillä kesä jatkuu tällä viikolla ja monta viikkoa sen jälkeenkin!

Babylonialaisilla oli Ea, polynesialaisilla Kanaloa, muinaissuomalaisilla Ahti, kelteillä Lir, maoreilla Tangaroa, filistelialaisilla Triton ja roomalaisilla Neptunus. Pienen assosiaatioleikin perusteella Lynin keskiviikkoon sijoittuviin Beach Partyihinkin liittyy eräs merten jumala. Kreikkalaisen taruston mukaan jumalat suorittivat aikojen alussa arvonnan, jossa mantereet pantiin jakoon. Kukoistava ja ihmeellinen Atlantis oli tuolloin yksi manner ja sen sai hallittavakseen Poseidon. Vuonna 9600 eaa Atlantis kuitenkin upposi, eikä sitä ole milloinkaan löydetty. Paitsi että on. Atlantishan tunnetusti nousi kukoistukseensa uudelleen n. 18,5 vuotta sitten (tällä kertaa Turussa Eerikinkadulla) ja verrattuna antiikin aikaan, on meno aivan mahtavaa. Muinaisessa Atlantiksessa ei aikanaan varmasti ollut ainakaan City Karaokea, jota meillä voi laulaa Beach Party -keskiviikon lisäksi tietenkin myös jo tiistaina. Koska on kesä ja karaoken teemana Sing’n Travel, molempina iltoina 15 ensimmäistä laulajaa saa Viking Linen 4 hengen risteilyn! Keskiviikon Beach Partyt järjestetään jälleen ilman säävarausta, meillä bilettäjien fiilistä eivät monsuunisateet latista tai hurrikaanit häiritse. Ennakkoluulottomalla tutkimusmatkailija-asenteella öiseltä rannalta löytää yhtä sun toista mielenkiintoista, istahtaapa sitten pelipöytään, baaritiskin ääreen tai kurvaileeko tanssilattialle. Suuria seikkailuja tarjoilevat lisäksi hykerryttävät PIANOWAR -zembalot torstaina Atlantiksessa ja viikonloppuna Back Stagella.

Mikaela

12.07.2010

Maailman huonoimpiin iskurepliikkeihin taitaa kuulua ”onko sun vanhemmat jotain simpukoita, kun sä oot noin helmi”. Jos iskurepliikin vielä esittää Boratin tunnetuksi tekemään mankiniin pukeutunut hahmo baaritiskillä, ei voi kuin nauraa vatsa kippurassa. Beach Partyjen asiakaskuntaa yllättävällä pyörähtelyllään huvittanut mankinimies taisi olla suorittamassa polttaritehtävää, sillä sama kundi nähtiin myöhemmin normaalimmassa vaateparressa tanssilattialla ja Sing’n Travel -karaokessa. Tuota nopean toiminnan uikkarikampanjaa ei ehditty ikuistaa kameralla, mutta uskoakseni mielikuvituksenne piirtää tilanteen silmienne eteen erittäinkin elävästi, vaikka ette ko. tempausta olisikaan nähneet! LyniBeachin rantaelämään heittäytyminen onnistui muiltakin, kuin mankini-heebolta loistavasti. Tunnelman luomisessa auttoi toki yökerhomme Island Life -somistus, mutta teidän muikea bileasenteenne teki yöstä taas ainutlaatuisen. Vuorovesi pyyhkii Beach Partyt Night Club Marilyniin jälleen parin viikon kuluttua!

Toivotamme teidät tervetulleiksi nokturnaalisiin iloihin tiistaista alkaen tälläkin viikolla. Anna televisiolle, tietsikalle & naamakirjalle lomaa ja järjestä jotain hubaa kavereiden kanssa. Parhaimmat (ja hulluimmat) ideat pulpahtelevat esiin usein öiseen aikaan ja Marilynin tiistai tarjoaa oivan tilaisuuden tulevien iltojen suunnitteluun sekä rentoutumiseen mm. karaoken merkeissä. Ehdotan, että keksitte tiistaiyön tunteina keskiviikoksi jonkin uuden merkkipäivän, jota vietätte jatkossa joka vuosi samana päivänä. Määritelkää merkkipäivälle tietyt perinteet, jotka jatkossa kuuluvat erottamattomina juhlan luonteeseen ja lanseeratkaa perinteet sitten keskiviikkona Night Club Marilynissä. Luomanne merkkipäivä keskiviikkona ansaitsee ehdottomasti nimikkobiisin, sopivan kappaleen etsintään tarjoutuu mahdollisuus Sing’n Travelin muodossa. Suuruudenhulluuskaan ei ole kiellettyä: Suomessahan kuka tahansa voi halutessaan ehdottaa keksimäänsä päivää yleiseksi, kalenteriin painettavaksi merkkipäiväksi. Helsingin yliopiston almanakkatoimisto käsittelee perustellut ehdotukset ja Helsingin yliopiston keskushallinto tekee lopullisen päätöksen ehdotuksen kohtalosta.

Näin kesäfestareiden aikaan ei voi olla huomaamatta, että öissä liikkuu tavallista enemmän selkeästi jollekin bändille, muusikolle tai ainakin musiikkitylille omistautuneita faneja. Esittämäänsä musiikkiin eläytyvät muusikot ovat kautta aikain saaneet aikaan väristyksiä katsojissaan ja kuulijoissaan etenkin, jos esittäjässä on karismaa sekä luovaa hulluutta. Maailman tunnetuimmaksi groupieksi eli bändäriksi tituleerattu, amerikkalainen Pamela Des Barres on kirjoittanut aiheesta mm. kirjat I’m With the Band – Confessions of a Groupie sekä Let’s Spend the Night Together. Rollareiden, Led Zeppelinin ja muiden huippubändien kiertueilla vakkarimuusana aikanaan vuosia viihtynyt Des Barres rakastaa musiikkia sekä muusikoita ja bändärinä hän pääsi nauttimaan molemmista. PIANOWAR tekee kunniaa monille rockin ja popin upeimmille bändeille & biiseille. Pianocoverit karismaattisten pianovirtuoosiemme tulkitsemina uppoavat yleisöön ihan kympillä etenkin, koska yleisö osallistuu tunnelman nostatukseen laulamalla mukana, hakkaamalla käsiään yhteen ja bilettämällä biisien tahtiin. Silloin tällöin bilettäjissä on myös bändärihenkisiä yksilöitä, sillä koskettimilla vallattomasti leikittelevät PIANOWAR -pianistimme ovat kuulemani mukaan hekin saaneet biisitoivelappuihin kirjoitettuja ehdotuksia, joissa ei suinkaan pyydetä viattomia sormiharjoituksia pianon äärellä… PIANOWAR hurmaa luvassa Marilynin Atlantiksessa torstaina ja Vegasin Back Stagella perjantaina & lauantaina!

Mikaela

04.07.2010

Casino- ja viihdemaailman keidas Nevadan aavikolla kiehtoo omintakeisuudellaan yhä useampia, eikä suotta. Las Vegasin historia on värikylläinen, kaupungin elämään vaikuttaneiden henkilöiden galleria vertaansa vailla ja nykyään kaupunki tarjoaa jokaiselle jotakin – ei ainoastaan casinopelien ystäville. Koska matkustaminen on tänä päivänä sekä näppärää että takavuosia huomattavasti edullisempaa on Las Vegas löytänyt tiensä monen suomalaisenkin matkasuunnitelmiin. Las Vegas on tunnetusti myös maailman hääpääkaupunki, vuosittain avioliiton solmii yli 120 000 hääparia. Ihan vertailun vuoksi: Suomessa aviosäätyyn astui vuonna 2009 29 836 paria. Jos suomalainen, Las Vegasiin hurahtanut pariskunta aikoo somia avioliiton ja kutsua häihin ison kasan sukulaisia & ystäviä, ei juhlaa ymmärrettävistä syistä voi välttämättä järkätä Atlantin takana. What to do? Silloin Las Vegas tuodaan tietenkin Suomeen! Viikonloppuna Night Club Vegasissa jatkoilikin hulvattomat Las Vegas -teemahäät järjestänyt aviopari kera teeman mukaan sonnustutuneiden juhlavieraidensa. Vaikka itse sanonkin, ihan nappivalinta jatkopaikaksi!

Billy Joelin 1973 julkaistun Piano Man -klassikon kertsi kuuluu näin: ”Sing us a song, you’re the piano man/Sing us a song tonight/Well, we’re all in mood for a melody/And you’ve got us all feelin’ all right”. Näillä sanoilla voi lähestyä myös PIANOWAR pianistejamme, hehän ovat ruokkimassa teitä musiikinnälkäisiä mukaansatempaavilla melodioilla tulevallakin viikolla torstaina Marilynin Atlantiksessa ja viikonloppuna Vegasin Back Stagella. PIANOWAR on hyväntuulista yhdessäoloa & irrottelua parhaimmillaan ja sen ihmisiä yhteen saattavalle voimalle näyttää olevan ihan tieteellinen selityskin. Vuosi sitten julkaistiin Helsingin Yliopiston ja Sibelius Akatemian yhteinen tutkimus, jossa selvitettiin geeniperimän ja musikaalisuuden yhteyttä sekä sitä, miten sosiaalinen musisointi ihmiseen vaikuttaa. Tutkimustulos osoittaa ensi kertaa molekyylitasolla, että esimerkiksi yhteislaulu lisää ryhmähenkeä, koska se lisää ihmisten keskinäistä kiintymystä toisiinsa. Tähän puolestaan vaikuttaa nisäkkäiltä löydetty ns. kiintymysgeeni (AVPR1A), jonka on havaittu vaikuttavan sosiaaliseen kommunikaatioon yleensä, anteliaisuuteen/epäitsekkyyteen sekä miehillä parisuhteeseen sitoutumiseen. Musisoinnin voimalla kimppakivaa pääsee harrastamaan tietysti jo aiemmin viikolla eli tiistaisin ja keskiviikkoisin City Karaoken Sing’n Travel kesäsessioissa. Karaokesoolon sijaan kannattaa välillä vaihtelun vuoksi kokeilla duettoa frendin kanssa ja muu kaveripoppoo valtuutetaan laulamaan yhteislauluna ainakin kertosäkeet. Sing’n Travel -öiden jälkeen yhteisöllisyyttä voi edelleenjalostaa, mikäli saapuu ajoissa pelipaikalle, sillä viisitoista ekaa esitystä palkitaan Viking Linen 4 hengen risteilyllä!

Joku Hollywood-misukka (jonka nimeä en muista) valitti alkukesästä jonkin juorulehden (jonka nimeä en muista) nettiartikkelissa sitä, miten mahdoton yhtälö ranta- tai allasbileet ja kuvauksellisena säilyminen onkaan. Polttava aurinko, kuiva ja kuuma kesätuuli sekä kloori- tai merivesi pääsevät yllättämään kerta toisensa jälkeen. Unohdat laittaa pitkät hiuksesi kiinni ja suolainen merituuli tekee niistä toivottoman takkupallon ensimmäisen kahden minuutin aikana. Et edes halua tietää, millaiset ne ovat uimasta tullessasi. Olipa vesi sitten suolaista tai kloorillista. Seisot uusisssa pikkubikineissäsi vartin liian pitkään kujertamassa hottikselle hengenpelastajalle suorassa auringonpaisteessa ja huippusuojakertoimista huolimatta huomaat olevasi ravunpunainen. Ja onko mitään ärsyttävämpää, kuin hiekka bikininpöksyissä? No joo, me hieman vähemmän turhamaiset yksilöt emme ehkä koe noin suurta angstia kesäisistä faktoista, mutta tietty pointti tuossa vuodatuksessa kuitenkin on. Onneksi joku järjestää vaihtelun vuoksi Beach Partyjä, joihin voi saapua ilman aurinkosuojakerrointa ja nenänpäähän laitettavaa sinkkipastaa. Kyseessä on tietenkin Lyn Original Beach Party vol III keskiviikkona. Takuuvarmasti sinilevättömän biitsimme trooppisesta meiningistä vastaa aurinkoenergialla käyvä henkilökuntamme, joka asennoituu rantatunnelmaan asianmukaisesti pukeutumalla ja kannustaa myös teitä tekemään niin! Beach Partyt ovat sinäkin mielessä paikallaan, että tällä viikolla 64 vuotta sitten esiteltiin ensimmäiset bikinit! Nelikymppisiään juhliva Ruisrock kerää festrikansaa kaupunkiin sekä Kansanpuistoon viikonloppuna. Illan viiletessä ja vertaimevien hyönteisten lisääntyessä on yö vielä nuori, silloin luonnonhelmasta siirrytään perjantaina & lauantaina After Ruisrock-bileisiin Marilyniin & Vegasiin. Atlantiksen Lyn Will Rock You täyttää yön jykevällä rockilla ja SuomiPopin melodisilla poiminnoilla. Molemmissa yökerhoissamme biletetään myös dj-joukkiomme kesäkokoelmien rytmiin, kesäbiisien timantit sekä menneiltä vuosilta että kesältä 2010 saavat kannat kattoon. Festaritunnelmasta ja livenautinnoista ei tarvitse luopua After Ruisrockeissakaan, sillä PIANOWAR -pianistien ja yleisön yhteishurvittelu kuorii maalit seiniltä Back Stagella.

Mikaela

27.06.2010

Kun aurinko nousee kravun kääntöpiirillä zeniittiin eli taivaankannen ylimpään kohtaan, on kyseessä Kesäpäivänseisaus. Kesäpäivänseisauksen aikaan on juhlittu ihmiskunnan alkuhämäristä saakka, joku hoksasi hyvin varhain taivaankappaleiden vuotuiskierron säännönmukaisuuden. Kasvukauden ja auringon ylistys sai oman osansa juhlinnassa, mutta lähestyvää sadonkorjuuaikaa silmällä pitäen kukin kansa on toivonut luonnovoimilta suopeutta jatkossakin suorittamalla kikkakolmosia. Samaan syssyyn on toivottu myös naimaonnea. Kesäkuullehan nimensä on antanut roomalainen avioliiton suojelija, jumalatar Juno. Suomalaiskansalliseen valon ja keskikesän juhlaan kuuluu siihenkin hedelmällisyysfestivaalin henkeen sopivia perinteitä, kuten lemmentaikojen suorittaminen. City Juhannuksen viettäjät ovat huomanneet, että nykyään Juhannustaiat voivat olla jotain ihan muuta, kuin kukkien tyynyn alle piilottelua, kaivoon katsomista tai pitkin peltoja alasti juoksentelua (vaikka sitäkin kesäöissä varmasti harrastetaan). Auringon hehkun biitsiltä, partsilta ja nurtsilta Yöttömään Yöhön mukanaan tuoneet bilettäjät osasivat lumota toisiaan videokokon loisteessa viekoittelevalla katseella, vastustamattomalla hymyllä, hypnoottisella lanteiden liikkeellä ja koukuttavilla keskustelunavauksilla. Kuin moderni sovitus Shakespearen Kesäyön Unelma -näytelmästä konsanaan! Samanhenkisiä Yöttömän Yön kesäkissoja ja -kolleja yhteen juhannuskoivujen alle saattoi myös PIANOWAR, joka on omiaan vapauttamaan siihen osallistuvat onnelliset kaikesta takakireydestä. PIANOWARissa kenenkään ei tarvitse jäädä seinäkukkaseksi ja tyypeistä, joita saatoit ennen pitää ehkä hieman värittöminä paljastuukin täysin uusia, kuplivia luonteenpiirteitä. Ei lainkaan hullumpi lisä Juhannustaikojen valikoimaan tulevinakaan vuosina!

Olipa ala mikä tahansa, on kulissien takaiseen maailmaan kurkistaminen mielenkiintoista. YLE teeman Muotinäytös Huomenna! -sarjassa seurataan neljän huippumuotitalon näytöstä edeltävää viimeisen vuorokauden hässäkkää. Viime viikolla katsoin jakson, jossa muotimaailman kauhukakaranakin tunnetun Jean-Paul Gaultierin tallissa elettiin hektisiä hetkiä. Noin neljästäkymmenestä, parhaimmillaan sadoista osista koostuvasta asusta vasta murto-osa oli esittelyvalmiina vain vajaa vuorokausi ennen näytöksen alkua. Kymmenien ammattiompelijoiden armeija puursi design-luomusten paljettien, pitsien, koruompeleiden, nahkapalojen, nappien, hakasten, jalokivien ja metallisten yksityiskohtien kimpussa Gaultierin viuhtoessa ympäri pariisilaisateljeensa tiloja. Vielä yksittäisinä palasina olevia asuja soviteltiin sovitusnukkien ja mallikaunotarten päälle kokoamalla palaset nuppineuloin, suunnittelija arvioi lopputulosta ja moneen asuun tehtiin hyvinkin radikaaleja muutoksia vielä viime hetkillä. Toimittaja tiedusteli varovasti, onko muutosten teko vielä ajan puitteissa mahdollista. Kylmähermoisten ompelijoiden mukaan Monsieur Gaultierille mikään ei ole mahdotonta, joten mutokset tehdään. Piste. Vuosikausia Gaultierin kanssa työskennelleet ompelijat käyttivät neulaa, virkkukoukkua, saksia ja lankaa käsittämättömän tehokkaasti taistellessaan aikaa vastaan. Välillä ompelijoiden työvuoro vaihtui ja palatessaan ompelustensa pariin aamulla, olivat monet ammattiylpeät ompelijat nyreissään yövuorolaisten aikaansaannoksista. Kädenjälki ei ollut sitä, mitä piti ja hupenevasta ajasta huolimatta saumoja ratkottiin ja ommeltiin uudestaan h-hetken kynnyksellä. Näytösmallien saapuessa näytöspaikalle viisi tuntia ennen näytöksen alkua vaikutti kaikki ulkopuolisen silmin vielä suhteettoman kaoottiselta sekä ateljeessa että näytöslavan ympärillä. Mallien lopulta astellessa yleisön eteen catwalkille oli kaikki ongelmat kuitenkin ratkaistu loistavalla yhteistyöllä. Myös meidän yökerhoissamme on kulissien takainen maailma, jossa tapahtuu päivittäin melkoisesti erilaisia, osittain asiakkaillemme ”näkymättömiä” asioita. Kulissiemme takana varmistetaan se, että illalla töihin tulevien työntekijöidemme edellytykset palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla ovat kunnossa. Meitä päivätyöläisiä on arkisin hommissa säännöllisesti viisi, tarpeen vaatiessa useampiakin ja monesti puuhaa piisaa viikonloppuisinkin ennen ravintoloiden avaamista. Vuodenajasta riippumatta huollamme tiloja ja laitteita, maksamme palkkoja & laskuja, teemme työvuorolistoja, tilaamme ja vastaanotamme tavaraa, inventoimme, somistamme, hoidamme markkinointia ja mainontaa, huolehdimme lakisääteisistä velvoitteistamme (ilmoituksia, maksuja, hakemuksia, raportteja…), autamme henkilökuntaamme moninaisiin elämäntilanteisiin liittyvissä kysymyksissä, palvelemme omaisuuttaan hukanneita asiakkaitamme löytötavara-asioissa, haastattelemme työnhakijoita ja perehdytämme uusia työntekijöitä, tapaamme yhteistyökumppaneita tavarantoimittajista bilejärjestäjiin, teemme tuotekehitystä, suunnittelemme tulevaisuutta jne.. Oheisessa filmissä kurkistetaan Lynin ja Vegasin arkeen aukioloajan ulkopuolella.

Kuukausi vaihtuu alkavalla viikolla eli Baden Badenien, riippumattojen ja uimapatjojen kutsuun vastaa melkoinen joukko kesälomille lähtijöitä. Suosituin lomakuukausi Suomessa on heinäkuu, Tilastokeskus tietää, että about 34% työntekijöistä vaihtavaa vapaalle tuolloin. Loma on akkujen lataamista varten ja toivonkin, että jokainen tekee lomastaan itsensä näköisen. Jos viihdyt ihmisvilinässä, hakeudu ihmisvilinään. Jos rantsussa makoilu tympii, skippaa sellainen. Älä unohda elämän yksinkertaisia iloja, kuten hyvää ruokaa ja juomaa, ihanien ihmisten tapaamista, musiikkia ja tanssimista. Lomalla vuorokautensa voi rakentaa mieleisekseen ja elää ilman etukäteissuunnittelua, onnistuneita bileitä voi jatkaa vaikka seuraavaan päivään ja sen jälkeen nukkua niin pitkään kuin nukuttaa – eläköön joutilaisuus! Night Club Marilyn ilahduttaa yökiitäjiä tiistaista alkaen ja meno on takuumainiota, sillä dj:mme vapauttaa kesähittien monenkirjavat parvet yökerhoomme heti alkuillasta. Tiistaina & keskiviikkona Atlantiksessa karaokerentoutusta Sing’n Travel tyyliin ja 15 ekaa laulajaa saa itselleen 4 hengen risteilyn. Livemusan ilosanoman jakaa kanssanne PIANOWAR, torstaina Lynin Atlantiksessa ja perjantaina & lauantaina Vegasin Back Stagella. Kuun vaihde tuo mukanaan muutoksia arvonlisäkantoihin, osa iltaravintoloissakin sovellettavista verokannoista laskee ja osa nousee. Ravintolaruoan ja alkoholittomien juomien arvonlisävero on 1.7.2010 alkaen 13 %, kun se aiemmin oli 22%. Meillä järjestetään paljon erilaisia yritysten, yhdistysten sekä yksityishenkilöiden yksityistilaisuuksia ja verokannan alennuksen myötä ruokatarjoilua sisältävien yksityisjuhlien järjestäminen on siis jatkossa entistäkin edullisempaa. Kaveripoppoon kuskille tai muuten vaan holittomalla linjalla bilettävälle muutos näkyy suoraan siten, että vaikkapa virvoitusjuoma- ja tuoremehulasillisen sekä alkoholittoman Buckler-oluttölkin hinta laskee 2,5 Euroon. Alkoholijuomien verotus sen sijaan kiristyy 22 prosentista 23 prosenttiin, joka tullee näkymään jollain tavalla jokaisen anniskeluravintolan hinnoissa 1.7.2010 alkaen. Myös pääsylippuihin ja naulakkomaksuihin sovellettava verokanta nousee 8 prosentista yhdeksään, mutta pääsylippujen & narikan hinnat eivät meillä nouse, vaan pysyvät ennallaan sekä Night Club Marilynissä että Night Club Vegasissa.

Mikaela

20.06.2010

Tervetulotoivotuksena kukkalein pujottaminen vieraiden kaulaan on ikivanha polynesialainen tapa, johon voi edelleen törmätä Hawajilla sekä Night Club Marilynissä tai Night Club Vegasissa. Keskiviikkona Beach Partyihin saapuneet, hyväntuuliset bilettäjät nauttivat leit kaulassaan LyniBeachin rantatunnelmasta ja antautuivat lämpimien merivirtojen vietäviksi. Atlantiksen laguunin aurinkokannelle nousivat merten seireenit ja uroot loistamaan Sing’n Travelin merkeissä ja tropiikin kuumiin rytmeihin sukellettiin tanssilattialla. Toisin, kuin esimerkiksi Australian tai Brasilian rannoilla, ei LyniBeachillä tarvitse pelätä haihyökkäyksiä. Haita tosin löytyy, mutta ainoastaan pelipöydistä! Beach Party-kausi jatkuu, seuraavaksi rantaleikkejä luvassa heinäkuulla. Seuraa ilmoittelua! Piano on yleisin suomalaisista kodeista löytyvä soitin ja yllättävän usean asiakkaamme vanhemmat ovat lapsukaisensa olemattomasta innostuksesta huolimatta halunneet kiikuttaa tätä pianotunneille. Ne, jotka ovat joutuneet harrastamaan musiikkia vastentahtoisesti ja hammasta purren, ovat saattaneet suorastaan inhota pianon ääntä monta vuotta pakkopianotuntien päättymisen jälkeen. PIANOWAR on monella tavalla ainutlaatuinen livekonsepti, jonka myötä moni on löytänyt itsestään ihan uusia puolia. PIANOWAR on myös onnistunut muuttamaan käsityksiä pianonsoitosta hyvin tehokkaasti, eräskin kundi kommentoi silmiä avaavaa kokemusta torstaiyössä jotakuinkin näin: ”Noi soittajathan suorastaan rakastelevat noita pianoja, pitäisköhän munkin aloittaa pianotuntien ottaminen uudestaan näin niinkuin äijäikäisenä? Kakarana mulla oli kamala kääkkä soitonope enkä voinut sietää koko pimputushommaa. Mut jos pianoista saa irti tollasta settiä, olen valmis uuteen yritykseen!” PIANOWAR pianistit pyrkivät aina myös huomioimaan synttäri- ja polttarisankareita sekä hääpareja, joita näin kesällä onkin tavallista enemmän liikenteessä. Kesähän on häähumua täynnä ja jokaiset häät ovat ainutlaatuinen, kaksi toisiaan rakastavaa ihmistä yhteen liittävä juhla. Normaalia enemmän hulabaloota herättivät lauantaina Tukholmassa järkätyt bileet, nyt voi jo onnitella tuoretta paria: onnea Vickan ja Daniel! En edellisessä Diaryssä vielä onnitellut, koska ennen häitähän mitä tahansa voi tapahtua etenkin, jos pikkusiskon siippa paljastuu häiden alla häntäheikiksi, vieraslistalta ei löydy pikkuveljen tyttöystävää vaan exä, monarkianvastustajat metelöivät hääkuluista ja niin edelleen. Prinsessa kuitenkin sai prinssinsä, josta tuli Hänen Kuninkaallinen Korkeutensa Prinssi Daniel, Länsi-Göötanmaan herttua. Cool!

Lynin City Juhannuksella on pitkät perinteet, jo yhdeksästoista Juhannusviikkomme starttaa tiistaina. Keskikesän juhlan taian voi löytää kaupungistakin ja sen on huomannut myös alati kasvava kesäihmisten heimo, joka näppärästi poimii rusinat pullasta ja nauttii Juhannusviikon parhaista paloista kiireettömästi, nautiskellen. Landelle mökkeilemään lähtijät häsäävät alkuviikon kuumeisesti pakkailuiden ja ruokaostosten kanssa. Festareille lähtijät hikoilevat järjestellessään kyytejä sinne ja takaisin sekä käydessään vuoropuhelua varustelistan ja sääennusteen kanssa. Mittumaariin kaupungissa valmistautujan ei tarvitse stressata ja aikaa jää rennon bilefiiliksen entisestään kasvattamiseen vaikkapa Lynissä. Jo lääketieteen isä Hippokrates tiesi positiivisten fibojen syntyvän aivoissa ja niitähän syntyy, kun tekee mielekkäitä asioita hyvässä seurassa. Nykytutkimuksen valossa molemmat aivopuoliskot osallistuvat pitkälti kaikkeen toimintaan. Koska en ole aivotutkija, voinen kuitenkin ilman suurempaa kritiikkiä esittää ajatuksia siitä, mistä aktiviteeteista aivopuoliskosi erityisesti tykkäävät. Tiistaina ja keskiviikkona voit helliä oikeaa aivolohkoasi, tuota luovuuden lähdettä, tarttumalla mikrofoniin Sing’n Travel-karaokessa. Ole viidentoista ensimmäisen laulajan joukossa ja saat Viking Linen 4-hengen risteilyn! Torstaina oikea aivolohkosi hihkuu riemusta, kun heittäydyt kaikilla aisteillasi PIANOWARin pyörteisiin Atlantiksessa. Vapauta myös sisäinen Travoltasi suuntaamalla tanssilattialle. Dj-poppoomme on tehnyt huiman löytöretken lämpimän vuodenajan öihin istuvan musiikin ihmeelliseen maailmaan, jossa rock, rauha ja rakkaus yhdistyvät lattariherkkuihin, helteisiin dance-tykityksiin ja koko tanssilattian laulamaan saaviin kesähitteihin. Tämä vuosien varrelta koottujen biisien kimara siivittää Jussin pre-bileet huimaan nousukiitoon heti alkuillasta. Analyyttisempi, vasen aivopuolikkaasi pääsee vauhtiin Lynin Casinolla Black Jackin ja Dynamic Pokerin parissa!

Ja sitten koittaa Juhannus. Jos olet päättänyt viettää Yöttömän Yön Lynissä, onnittele itseäsi. Säätilalla ei ole merkitystä, bileet onnistuvat meillä säässä kuin säässä ja videokokko syttyy puolilta öin. Hyttyset eivät syö. Pääset himaan yöksi. Taksit kulkevat. Juomat ovat kylmiä. Musa on monipuolista, jammailetpa sitten tanssilattialla tai Atlantiksessa PIANOWARin tahtiin. Et maksa itseäsi kipeäksi festarilipusta. Ostettuasi yökerhon sisäänpääsylipun, voit halutessasi poistua ja palata takaisin, toisin kuin monilla festareilla yhden päivän lipun ostaessasi. Lähintä pankkiautomaattia ei tarvitse etsiä 25 km päästä. Fasiliteetit ylipäätään ovat miellyttävät, bajamajahan ei tee ketään iloiseksi. Lueskellessani kesäfestarien nettisivuja, keksin monia muitakin erinomaisia syitä, jotka puoltavat CityJuhannuksen valintaa. Listasta tulisi kuitenkin toivottoman pitkä, joten tässä kohtaa toivotan teidät kaikki sydämellisesti tervetulleiksi Lynin City Juhannukseen V.A. Koskenniemen ”Juhannusyö” runon säkeen sanoin: Ei ollut ilta, yö, ei aamukaan – niin ihmeen valkeeta vaan.

Mikaela

13.06.2010

Night Club Marilynin biitsikausi starttasi Original Beach Partyillä & kantisillalla keskiviikkona. Ikuisen kesän tunnelmaan pääsi heti sisään astellessaan, sillä jokainen Beach Partyilija sai kaulaansa asiaankuuluvan, värikkään kukkalein. Yökerhomme somistusihmeet olivat purkaneet Yhdysvalloista lentorahtina saapuneen Beach Partyjen somistearsenaalin ja taikoneet Lynistä eksoottisen lomakohteen, rusketusraitoja vertailtiin ja niistä PMMP:n biisin tahtiin myös kantiskuorona antaumuksella aurinkovarjojen katveessa laulettiin. Rantakauden avajaisten kunniaksi DJ:mme korkkasivat teille rakkaudella käsin poimimansa kesähittien 2010 listan, johon on valikoitunut kuumimpia biisejä vuosien varrelta tämän kesän himotuimpia unohtamatta. Nämä kesäöiden herkulliset rytmit saavat tanssilattian liekkeihin ja lanteet takuuvaarmasti pyörimään! Musiikillisen rakkautensa kanssanne jakavat myös PAINOWAR pianistimme, joiden intohimo loistomusaan on tarttuvaa ja ah, niin addiktoivaa. Jokainen PIANOWAR-yö houkuttelee bileisiin uusia uteliaita ja juoneen mukaan päästyään moni huomaa olevansa täysin koukussa tähän livehurvitteluun. PIANOWARin fanijoukko kasvoi jälleen torstaina, eräänkin ekaa kertaa tähän interaktiiviseen hässäkkään osallistuneen bilepoppoon jäsenet näpyttelivät kilvan kännykän kalenterimuistutuksiin kesän PIANOWAR päivämääriä!

Varma kesän merkki on se, että asfalttiviidakko muuttuu päivä päivältä suuremmaksi tietyömaaksi. Ilman paitaa auringossa duunia paiskivien uroiden ilmaantuminen katukuvaan tosin kompensoi auki revityistä kaduista aiheutuvaa harmistusta. Kaupungin kaduilla bongaa kesän alkaessa myös reppureissajia, muumituristeja, katusoittajia ja kaiken sorttisia kesähessuja. Yökerhoilijoiden bilevaatetus kevenee ja neitokaiset kesämekoissaan saavat osakseen ihailua. Varmana kesän merkkinä voi pitää myös sitä, että valtakuntaan on taas valittu virallinen Festivaalimissi. Suomalaisen festivaalikesän syövereihin halajavia kaunottaria oli tämän vuotiseen kisaan lähtenyt seitsemän. Kisaviikon aikana kilpailuyön trendinäytöksen koreografioita treenailtiin useampaankin otteeseen, kisailtana kun jokainen kilpailija haluaa tietenkin olla parhaimmillaan. Pelkät missimitat, bikinien istuvuus ja sulokas kävely lavalla eivät kuitenkaan ole tuomariston ainoita pisteytykseen vaikuttavia asioita, vaan lavaosuutta edeltää aina tiukka tuomaristotentti. Festarimissiltä vaaditaan selkeää ulosantia, kielitaitoa, esiintymisvarmuutta, spontaniutta sekä luontaista säteilyä. Kuuman festarikisan pr-hommissa vastaan voi tulla jos vaikka minkälaisia tilanteita, mutta näpsäkkä Festarimissihän ei lukkoon mene. Kisan voittopisteet ropisivat kauneuden, kokemuksen, verbaliikan ja kokemuksen tuoman varmuuden yhdistelmästä. Vuoden 2010 Suomen Festivaalimissa on 21-vuotias, tumma ja kurvikas hesalaisneito Riina Seise. Tämä mm. tanssia harrastava kissanainen on esiintynyt koko ikänsä ja tehnyt mallihommia sekä pr-töitä jo pidemmän aikaa. Toiseksi perintöprinsessaksi nousi säteilevä 20-vuotias Tanja Rantanen, jota tuomaristo vertasi mm. taskukokoiseen Desperate Housewifes -näyttelijättäreen, latinotaustaiseen Eva Longoriaan. Varreltaan 160 senttinen mimmi luotti menestymismahdollisuuksiinsa, sillä parhaat asiathan tulevat tunnetusti pienissä paketeissa! Turun oma tyttö Johanna Raitio, voittajakolmikon ainoa vaaleaverikkö, kruunattiin toiseksi perintöprinsessaksi ja hänet palkittiin myös yleisön suosikin tittelillä. Kisan jälkeen sekä kaikki kilpasiskot että lavalle mieskomeutta tuoneet Mr Finland kiertueen kundit kiiruhtivat Vegasin Back Stagelle ja ottivat kunnon PIANOWAR -rentoutuksen tanssien ja laulaen. Viikonloppuöissä Vegasissa yleisöään kerta toisensa jälkeen hurmaavat Pianistimme sytyttivät kauniissa ja komeissakin biletysliekin, jota yökerhojemme sulkeuduttua vaalittiin pikkulintujen mukaan villeillä jatkoilla kaupungin laidalla pitkälle aamun tunteihin!

Etelä-Afrikassa pelataan MM-futista ja katsomo kuulostaa matsien aikana erehdyttävästi norsulaumalta tai sumusireenisinfonialta. Jos yleisön käyttämät, karmeat Vuvuzela-torvet eivät kuulu sinunkaan suosikkisoittimiisi, saavu nauttimaan miellyttävämmistä sävelistä Lyniin tiistaista lauantaihin ja Vegasiin viikonloppuna. Me emme piinaa asiakkaitamme minkään sortin surinalla, vinkunalla, huminalla tai mitäänsanomattomalla hötöllä. Kesäisen musiikkiaarrearkkunsa sisällön kanssanne jakavat dj:mme, joiden kesähittipoiminnat hullaannuttavat niin tanssilattialla, baaritiskillä kuin pelipöydässäkin. Atlantiksen alloille surffaillaan tiistaisin ja keskiviikkoisin Sing’n Travelin merkeissä, säästä riippumatta hellefiilikseen pääsee tuolloin karaokea laulamalla ja viidestätoista ensimmäisestä esityksestä annamme kesäyllärinä Viking Linen risteilyn! Tuleva keskiviikko jatkaa Lynin suosittujen Original Beach Partyjen sarjaa. Meteorologien sääennustuksilla ei tämän miniloman onnistumisen kannalta ole kerrassaan mitään merkitystä, sillä Lynin biitsillä ei ole milloinkaan kylmää tai sateista ja siksi hellevaatetus on mitä parahin asuvalinta. Palmurannallemme saapuessasi kaukomatkoilla usein vastaan tulevista kummallisista, vaarallisista ja pelottavista luontoharmeista ei tarvitse kantaa huolta. Ei moskiittoja. Ei hiekkakärpäsiä. Ei loismatoja. Ei polttiaiseläimiä. Ihmiset ovat iloisia, musa mainiota ja juomat kylmiä! PIANOWAR avaa mielen lukkoja ja antaa nauruhermoille töitä torstaina Atlantiksessa ja perjantaina & lauantaina Vegasin Back Stagella. Kesä on täällä, toivottavasti sinäkin!

Mikaela

06.06.2010

Las Vegasissa järjestettiin viime viikolla joka vuotinen kilpailu Miss Exotic World aka The Miss America of Burlesque, joka on pyhiinvaellustapahtuma niin burlesque-esiintyjille kuin taiteenlajin ystävillekin. Toiselle mantereelle ei pyhiinvaeltamaan kuitenkaan tarvinnut lähteä, sillä Turku Burlesque järjesti Human Zoo -burlesquebileet viime sunnuntaina Night Club Vegasissa. Suomiburleskin creme de la creme brittitaiteilijoilla vahvistettuna tarjosi kunnioitettavan uskollisesti teeman mukaan pukeutuneelle yleisölleen sopivasti kiusoittelevan, hysteerisen hauskan illan, joka varmasti hymyilytti vielä seuraavanakin päivänä! Kesätiistaiden iloksi Atlantikseen rantautui Sing’n Travel, joka löytyy myös keskiviikkoöistä. Molempina iltoina 15 ekaa esitystä palkittiin jälleen Viking Linen 4-hengen risteilyllä eli kannattaa olla karaokelaulajien kaveri – saattaa vaikka päästä merilomalle! Turku Students juhlisti koulujen lopetusviikkoa School’s Out -teemalla ja vaikka haalarit kesäaikaan viettänevätkin hiljaiseloa, saivat nopeimmat lipunmyynnistä itselleen Lynin muikean haalarimerkin. Haalarimerkkien paikalleen ompeluhan on mitä mainiointa askartelua kesäpäivän ratoksi, ovat sitten haalarit paraatikunnossa syyslukukauden alussa. Kesälaitumien kepeydestä otettiin kaikki irti torstainakin, moni asiakkaamme oli vielä aiemmin päivällä hikoillut luentosalissa ja suorittanut viimeiset tentit ennen kesän virallista alkua. PIANOWARin toivebiiseissä olikin huomattavissa selkeitä vapauden hurman ilmentymiä, pianisteilta kun toivottiin mm. Moottoritien on kuuma, Kesäaika ja Pitkä kuuma kesä.

Luin pari viikkoa sitten New York Timesin viehättävän artikkelin vanhemmasta herrasmiehestä, joka on ollut kanta-asiakas maailmankuulussa Sardi’s -nimisessä Broadway-ravintolassa 77 vuoden ajan. Legendaarisen teatteriravintolan henkilökunta osaa odottaa William Herziä saapuvaksi lainakin joka tiistai, ensimmäisen kerran hän istahti ravintolaan aterialle vuonna 1933. Herra Herz kertoo toki käyvänsä muissakin ravintoloissa, mutta Sardi’s on hänelle kuin toinen koti. Sardi’s sai erityisen paikan vanhimman kanta-asiakkaan sydämessä tämän saapuessa ensi kertaa lumoavalle Broadwayn teatterialueelle nuorena miehenä ja lämmin suhde jatkui läpi teatteriopintojen, värikkään teatteriuran ja yhä edelleen Herz viihtyy parhaiten juuri kantapaikassaan. Hän on 77 vuoden aikana järjestänyt kantispaikassaan myös lukuisia, railakkaita juhlia, tutustunut jokaiseen työntekijään ja solminut monen kanssa myös lämpimän ystävyyssuhteen. William Herz on ehdottomasti osa ravintolan ”perhettä”. Lynin ja Vegasin VIPit, kantikset ja vakkarit ovat osa meidän perhettämme, moni on tuttu jo yli kahdeksantoista vuoden takaa ja osa on liittynyt perheeseen vuosien varrella. Kantisillat ovat yksi tapamme kertoa teille, miten paljon me teistä tykkäämme. Kutsu Night Club Vegasin viralliseen kesänavaukseen perjantaina sai kantisväkemme liikenteeseen sankoin joukoin. Beach Partyjen fiilis oli aivan mielettömän lämmin ja kuplivan iloinen, kuten oheisesta videopätkästä näkyy. Back Stagen hiekalle oli roudattu kaksi pianoa ja viralliset bilepianistimme antoivat PIANOWARin tyrskyjen villitä yleisön huimiin rantaleikkeihin. Yllätysesiintyjänä kantisbileissä PIANOWARin lainelaudalle nousi A-P, oma Elviksemme, joka teki kunniaa rockin kuninkaalle upeilla laulutulkinnoillaan. Esimerkiksi All Shook Up sai ainakin allekirjoittaneen ihon kananlihalle! Rantahubaa tarjoamme taas keskiviikkona, jolloin avaamme Night Club Marilynin kesäkauden. Beach Partyjen ensimmäisellä tunnilla 22.00-23.00 toivotamme tervetulleiksi VIPit ja kantikset sekä muut ”kalustoon kuuluvat”, tämän jälkeen tervetulleita ovat kaikki asiakkaamme. Bileiden dresscode Casual Beach antaa jokaiselle mahdollisuuden itse päättää, miten antaumuksella teemapukeutumiseen panostaa!

Elimistössämme on noin 100 biljoonaa solua. Erään sanonnan mukaan ihminen voi nauttia joka solullaan ja lauantaina sellaiseen oli erittäin hyvä syy etenkin niillä tuhansilla koulunsa päättäneillä, jotka pääsivät painamaan valkolakin päähänsä. Tyylikästä valkolakkikansaa oli ilo seurata, toinen toistaan kauniimpiin mekkoihin pukeutuneet neitokaiset ja prikulleen istuvissa puvuissa yön haltuun ottaneet nuoret herrat saivat minut toivomaan ääneen, että kaikki bilettäjät valitsisivat useamminkin ykköset ylle baanalle lähtiessään. Haastattelukierroksen perusteella juhlakaluja oli tuttujen ja sukulaisten toimesta muistettu sekä käytännöllisillä lahjoilla (astioita, kattiloita, lakanoita, työkalusarjoja, harrastetarvikkeita ja keittokirjoja), mielipiteet jakavilla esineillä (keraamiset yo-patsat, pulmapelit, hopeiset ruusut) että lahjakorteilla ja kahisevalla. Perinteisesti mekin annoimme jokaiselle uudelle valkolakille valmistujaislahjan lipunmyynnistä ja tiedämme, että tälle lahjalle on aivan varmasti myös käyttöä! Kesäkuun toinen biletysviikko alkaa tiistaista. Boogista vastaavat dj:mme, jotka loihtivat ilmoille helteisten hittibiisien ja kotimaisten & ulkomaisten klassikoiden vallatonta potpurria. Tiistaina ja keskiviikkona Atlantiksessa City Karaoken kesäversio Sing’n Travel. Keskiviikon Beach Partyistä kerroinkin jo ja torstaina Atlantiksen ottaa haltuun PIANOWAR, jossa pianistit ovat sekä armottomia biisitaikureita että varsinaisia moottoriturpia. Viikonloppuöinä PIANOWAR, tuo interaktiivinen livehauskuus parantaa elämän laatua Vegasin Back Stagella! Festarikesän gongit kumisevat jo, siksipä Lynissä valitaan perjantaina Suomen Festarimissi 2010. Hallitsevan Festarimissin, erittäin aktiivisesti uraansa vuoden aikana edistäneen Anniina Makkosen, korkkareihin hyppääjältä vaaditaan paljon. Edustavan ulkomuodon lisäksi Festarimissillä on räväkkyyttä, sanavalmiutta ja muuntautumiskykyä, pääseehän voittaja tekemään keikkoja hyvin eri tyyppisissä kesätapahtumissa. Saapukaa sankoin joukoin kannustamaan suosikkityttönne voittoon! Jo kahdettatoista kertaa järjestettävän kilpailun lavaosuus on rakennettu trendishow -muotoon ja vauhtimimmien lisäksi stagella nähdään Mr Finland-kiertueen kolleja

Mikaela

31.05.2010

Viikko sitten Lynin ja Vegasin henkilökunta leikki Robinson Crusoe leikkejä. Yhteistä Robinson Crusoella ja meidän poppoollamme on se, että vietimme molemmat aikaa autiolla saarella. Staffimme jokavuotinen kevätretki suuntautui nyt siis jo kolmatta kertaa luodolle nimeltä Ahvenanmaa. Maarianhamina ennen kesäsesongin alkua on jotenkin niin surkuhupaisan autio ja omituinen, että demokraattisella päätöksellä eli henkilökunnan omasta halusta seilasimme jälleen Viikkarilla tuolle omalaatuiselle itsehallintoalueelle sekä oppimaan uutta että nauttimaan hyvästä ruoasta, juomasta ja toistemme seurasta. Island Life osoittautui maanantaina hyväksi valinnaksi, sillä viisikymmenpäinen seurueemme nautti kesäisestä säästä – mantereellahan tuli tuolloin kaatamalla vettä. Iltapäivän minigolfkisan pelasimme Aventyrsgolfin mainiolla radalla, aivan meren rannassa ja viihdyimme puttailun ohessa myös helteisellä kahvilaterassilla. Illalliselle suuntasimme jo aiemmilta retkiltämme tutuksi tulleeseen, rokahtavaan Dino’s Bar & Grill – mestaan, majoitushotelli Arkipelagin naapuriin. Hyvä ruoka ja entistäkin parempi mieli antoivat hyvän startin yökerhoilulle ja pelipöytiin siirtymiselle, näiden aktiviteettien parissa osa viihtyikin sitten pilkkuun saakka. Koska yhteislaulu ei hotellin mielestä ollut suotavaa käytävillä, siirtyivät innokkaimmat laulajat satamalaiturille yhteislaulun merkeissä. Kummallisen nihkeitä ovat kuitenkin maarianhaminalaiset, kun tämänkin lauluhetken olivat kuorolaisemme joutuneet sinivuokkojen kehoituksesta keskeyttämään ja yöpuulle aamun sarastaessa siirtymään. Kaikki hauska loppuu aikanaan ja niinpä mekin palasimme tiistaina kotisatamaan. Kiitokset onnistuneesta reissusta kuuluvat kaikille osallistujille, ootte huippuhenkilökunta!

Samaan aikaan, kun toiset yrittävät vielä pitää nenän kiinni kirjoissa omaksuakseen mahdollisimman tehokkaasti kaiken pääsykoekirjojen informaation tai jännittävät jo pääsykokeiden tuloksia, on toisilla syytä juhlaan. Tutkintotodistuksia on pokkailtu pitkin viikkoa, sadat opiskelijat juhlivat valmistumistaan. Onnittelemme kaikkia tutkinnon loppuun asti vieneitä, olipa opinahjonne tai alanne sitten mikä tahansa. Lynin henkilökunnan edustajista omat opintonsa ammattikorkeakoulussa sai päätökseen baaritiskin takaa tuttu Eero, olemme ylpeitä! Kaikkihan eivät opintojaan loppuun saata, sillä tilastokeskuksen tänä keväänä julkaistun tutkimuksen mukaan lukio-opinnot keskeyttää 4,5 % opiskelijoista, nuorille suunnatun ammatillisen koulutuksen keskeyttäjiä on 10%, ammattikorkeakoulututkinnon suorituksen keskeyttää 9 % ja yliopistotasoiset opinnotkin jäävät kesken kuudella prosentilla aloittaneista opiskelijoista. Toisaalta, kokonaan koulutussektoria kesken kaiken vaihtaneita ei noissa luvuissa ole huomioitu (esim. yliopistotasolta ammattikorkeaan). Ei ole mitenkään erikoista, että päästyään sinne lapsuuden haaveiden opinahjoon toteaakin, että homma ei ole omien ennakkokäsitysten kaltaista. Etsikkoaikaa kestää toisilla pitkäänkin, mutta oman tien etsijäthän eivät enää varsinaisesti ole mitään kummajaisia yhteiskunnassa. Alan vaihtoa täytynee harkita myös silloin, jos esimerkiksi lääkäriopiskelijan omat sisuskalut eivät yksinkertaisesti pysy sisällä sisäelinten ja veren keskellä harjoituksesta huolimatta. Mutta siis tutkinnon suorittaneita kirmaili meillä niin keskiviikon Turku Students -illassa (Sing’n Travelissa oli hyvä käydä laulamassa itselleen valmistujaisristeily), torstaina PIANOWARin tahdissa ja viikonloppuna sekä Lynin että Vegasin villeissä öissä. Vegasissa miteltiin viikonloppuna MM-karaoken viimeinen aluekarsinta, josta kesäkuun aluefinaaliin pääsivät laululintuset Sanna & Mira. PIANOWAR houkutti Vegasiin perjantaina Suomen Markkinointiliiton eli MARKin kevätretkikunnan, eri paikkakunnilta Auran rannoille reissanneet markkinoinnin ammattilaiset jäivät oitis koukkuun PIANOWARin actioniin. Esimerkiksi bussilastillinen tamperelaisia mainostyyppejä oli jo melkein valmiina jäämään pois yöllä lähteneen kotiinpaluu bussin kyydistä, Nääsvillessä kun ei näin huimaa meininkiä ole!

Lisää hauskuutta on luvassa tiistaista alkaen, sillä yleisön pyynnöstä City Karaoken Sing’n Travel valloittaa Atlantiksessa kesäkuun alusta kesäaikaan sekä tiistaisin että keskiviikkoisin. Joka ilta 15 ensimmäistä laulajaa palkitaan Viking Linen 4 hengen risteilyllä. Keskiviikon Turku Students -bileet juhlistavat koulujen loppumista School’s Out teemalla. Maksuttoman sisäänpääsyn varmistat opiskelijakorttia näyttämällä tai opiskelijahaalarit bileasuksesi valitsemalla, nopeimmille on varattu myös uunituore haalarimerkki! Livemeiningillä jatketaan torstaina, PIANOWARin keitoksen raaka-aineiden ja mausteiden valinta on pianistien ja asiakkaiden yhteinen proggis. Lopputulos voi olla hyvinkin yllätyksellinen, kahta saman makuista PIANOWARia kun ei ole. Herkulliselta ne maistuvat kuitenkin aina! Jos ja kun nälkä torstaina jää, kurvaile perjantaina ja lauantaina Vegasin Back Stagelle santsaamaan : ) Perjantaina Night Club Vegas muuntautuu trooppiseksi rantalomakohteeksi Beach Partyjen myötä. VIPit ja Kantikset toivotamme tervetulleiksi kesäkauden virallisiin avajaisiin 22-24! Autenttisen, rennon biitsitunnelman saavuttamiseksi kantisillan dresscodena on Casual Beach eli etsikäähän esiin ne hurmaavimmat hellemekot ja värikkäimmät Hawajipaidat! Takkienne hyvinvoinnista Lynin narikassa huolen pitävä Toni on yksi kevään uusista ylioppilaista ja pokkaa tutkintotodistuksensa lauantaina. Satojen ylioppilastutkinnon suorittaneiden tavoin Toninkin biletys huipentuu Lynissä. Night Club Marilyn on varannut jokaiselle uudelle valkolakille lipunmyyntiin valmistujaislahjan, tervetuloa juhlaan!

Mikaela

23.05.2010

Pop up voi tarkoittaa monia asioita. Nettimainonnassa ”pop-ups” ovat suunnattoman ärsyttäviä ponnahdusikkunoita. Pop up -kirjat esiin ponnahtavine hahmoineen ovat sen sijaan hubaa selailtavaa. Viimeisin pop up -ilmiö liittyy mm. vaate- ja lifestylekauppoihin sekä ravintoloihin, jotka tarkoituksellisesti ovat olemassa vain hetkellisesti ja katoavat sitten pois. Vuokrataan tila jostain viikonlopuksi tai viikoksi, mainostetaan suurella haloolla ja yhtä nopeasti kuin tupsahdettiin esiin, kadotaan jäljettömiin. Mutta siis onhan noita tahtomattaankin pop up – liiketoimintaa harjoittaneita kaikilla aloilla ollut iät ja ajat. Perustetaan firma, todetaan nopeasti, ettei hommasta sitten kumminkaan tullut mitään ja sepä oli sitten siinä. Ehkä myös ihmisistä voidaan puhua pop uppeina: jotkut ovat pop up -työntekijöitä (extrafirmojen kautta firmasta toiseen sinkoilijat tai muuten vain paikkaa ahkerasti vaihtavat), joillain on pop up -suhteita ja joidenkin firmojen asiakkaat ovat pop uppeja, satunnaisia kävijöitä. Keskiviikkona Lynin Spring Break -bilettäjät olisivat saattaneet nähdä eräänlaisen pop up -luonnonilmiön, jos märkäpaitakisaajamimmeillä olisi ollut yhtään läpinäkyvämmät paidat.. Eräs PIANOWARin ensi kertaa viikonloppuna löytänyt ja siihen joka solullaan heittäytynyt kantisneitonen puolestaan kyseli Back Stagella huolestuneena: ”Eihän tämä PIANOWAR vaan ole mikään pop up -juttu? Kai tällaisia iltoja järjestetään joskus uudestaankin?”. Juu, ei – ei ole mitään pop uppia tämä, PIANOWAR löytyy Lynin Atlantiksesta torstaisin ja Night Club Vegasin Back Stagelta perjantaisin & lauantaisin!

Tiistain ei koskaan tarvitse olla ”vain” tiistai. Jokaiselle päivälle, myös tiistaille, voi halutessaan löytää huiman bileteeman. Tulevana tiistainakin erinäisiä merkkipäiviä on niin paljon, että ongelmaksi muodostuu vain valinnan vaikeus. Kukaan ei tietenkään kiellä juhlimasta kerralla kaikkea mahdollista. Omat synttärit ovat jokaisella vain kerran vuodessa, mutta synttäreitähän sopii silti juhlia vaikka joka päivä. Tiistaina varjosynttärit voi järkätä vaikkapa näyttelijä Mike ”Wayne’s World” Mayersin tai laulaja Lauryn ”Fugees” Hillin kunniaksi. Jos eri maiden kansallispäivät ovat lähempänä sydäntäsi, sui itsesi tiistaina lattarikuntoon ja juhlista ruusu hampaissasi argentiinalaista toukokuun vallankumouksen sekä Espanjan vallasta vapautumisen vuosipäivää. Tämä toukokuinen päivä on myös International Geek Pride Day, jolloin sekä juhlitaan Star Wars-elokuvien olemassaoloa että julistetaan nörttien oikeuksia & vastuita. Samalle päivälle osuu myös scifikirjailija Douglas Adamsin (tunnetuin opus lienee Linnunradan käsikirja liftareille) muistoksi järjestettävä Towel Day, jolloin jokainen tosifani kantaa mukanaan pyyhettä. Lue Adamsin kirja, jos päätät juhlistaa Pyyhepäivää, etkä tiedä pyyhejutun taustaa. Pyyhkeen kanniskelu kun saattaa kuitenkin herättää joitain miksi? -kysymyksiä ; ) Seuraaviin öihin liittyy oleellisesti eräs väri, punainen nimittäin. Keskiviikkon Turku Students Party iltaan olemme varanneet teille jälleen mahdollisuuden ansaita 2-4 hengen kesälomareissun Itämeren aalloille punavalkoisessa kyydissä. Kesäkeskiviikkojen Sing’n Travelissahan 15 ensimmäistä karaoke-esitystä palkitaan Viking Linen risteilykortilla! Muistathan, että opiskelijakortilla tai haalareissa pääset maksutta sisään ja nopeimmat saavat uunituoreen Turku Students haalarimerkin. Torstaiyön bileissä Atlantikseen parkkeeraa PIANOWARin punainen emoalus, riemastuttavat pianistimme haastavat teidät jälleen villiin kimppakivaan. Perjantaina ja lauantaina PIANOWAR-herkuttelu jatkuu Vegasin Back Stagella, pianistien ja yleisön yhdessä luoma, ehdottoman interaktiivinen fiesta on koettava aina vain uudelleen! Ennen perjantain PIANOWARia Back Stage kutsuu karaokelle sydämensä menettäneitä, Karaoken Maailmanmestaruuskilpailun alkukarsintaan ilmoittaudutaan klo 21.00. Viime viikon karsinnoista jatkoon pääsivät turkulaiset Emily & Riikka. Jos haaveilet jatkopaikasta sinäkin, on ensi viikon karsintakisa viimeinen mahdollisuus tulla vakuuttamaan tuomaristo osaamisestasi ja päästä lunastamaan paikkasi kesäkuun aluefinaalista.

Burleskista puhutaan paljon, mutta mitä se sitten oikein on? Moni ajattelee ensimmäiseksi vähäpukeisia, strasseista ja paljeteista kuoriutuvia naisia. Burleski ei kuitenkaan ole ainoastaan paljasta pintaa (sitäkin tosin on yleensä esillä), eikä burleski-ilottelu ole vain naisten juttu. Burleskin villissä valtakunnassa viihtyvät molempien sukupuolten edustajat niin lavalla kuin yleisössäkin. Ranskankielen Burlesque -sanan merkitys kertoo melkoisesti tämän viihdemuodon luonteesta: kun joku tai jokin on burlesque, on se ’pilaileva, liioitellun hullunkurinen, irvokas, parodioiva, ilveilevä’. Burleskin juuret ovat satojen vuosien päässä ja siinä on paljon samaa, kuin esim. ikivanhassa eurooppalaisessa karnevaaliperinteessä. Sukupuolta ja seksuaalisuutta säätelevät normit ja tavat käännetään hetkeksi täysin päälaelleen. Viktoriaanisessa Britanniassa 1800-luvulla burleski oli musiikki- ja tanssiteatteriviihdettä, joka irvaili terävän huumorin keinoin tiukkapipoisen luokkayhteiskunnan jäykkyydelle ja rajoittuneisuudelle. Nykyburleski ottaa parhaita paloja kaikkialta ja yhdistelee mutkattomasti niin kabareeta, luovaa stripteasea, dragtaidetta, sirkusta, parodiaa, friikkishow’ta ja niin edelleen. Juuri kun luulit tietäväsi, mistä on kyse, huomaat taas tuulleesi yllätetyksi! Nyt sinäkin voit tehdä kunnon kevätsiivouksen omalle maailmankuvallesi ja tuulettaa pois turhat ennakkoluulot. Turku Burlesquen keimailevat, kujeilevat, viettelevät ja hassuttelevat taiteilijat antavat tulevana sunnuntaina 21.00 alkaen kyytiä luutuneille asenteille, sovinnaisuuden rajoille ja tiukkapipoisuudelle Night Club Vegasissa. Mielikuvituksen voimalla noustaan harmaasta arjesta kilometrien korkeuteen, kun Human Zoo päästää irti yön kimmeltävät perhoset, viidakon villit vaanijat, lumoavat alligaatoorikuningattaret sekä muut ihastuttavat kaunottaret ja sulavat keikarit niin suomalaisesta kuin ulkolaisestakin osaajakaartista. Burleskin, sirkuksen ja teatterin fantasiailotulitus lupaa yllättää, ihmetyttää ja ihastuttaa. Burleskiyön fiiliksen tavoittamisessa teemaan pukeutuminen on suotavaa, joskaan ei pakollista. Turku Burlesque rakastaa slogania ”Please, come overdressed” eli mikään ei siis ole liikaa. Kilometrin pituisia tekoripsiä ja glitteriäkin tärkeämpi asuste, itseasiassa tärkein sellainen, on kuitenkin avoin ja ennakkoluuloton asenne niin kanssajuhlijoita kuin esiintyjiäkin kohtaan! Human Zoo -ennakkolipunmyynnistä, esiintyjäkavalkadista ym. löydät lisätietoja Turku Burlesquen sivuilla www.turkuburlesque.info Lumoutumisvaara!

Mikaela

16.05.2010

Turun yön paras kisakatsomo antoi Leijonille telepaattista tsemppiä Atlantiksesta käsin kuluneella viikolla Helatorstain aattona sekä perjantaina. MM-Kisahuumaan oli helppo heittäytyä sinivalkoisten kiekkoilijoiden kikkailun tahdissa, kiekkojen soljuessa sulavasti USA:n ja Valko-Venäjän maaleihin. Jos et jostain syystä itse osunut kyseisinä iltoina Atlantikseen fiilistelemään, voit maistella ”ihanaa Leijonat, ihanaa” -tunnelmaa oheisen videopätkän tsekkaamalla! Atlantiksen tiivistunnelmainen kisastudio on mukana MM-kisajännityksessä seuraavaksi tiistaina heti 21.00 alkaen, jolloin kyytiä saa punakone itäisestä naapurimaastamme – tätä edeltäneessä maanantain matsissa Suomi on toivon mukaan rökittänyt Slovakian! Atlantiksen kisastudiossa viihtyäkseen ei tarvitse olla edes varsinaisesti lätkäfani tai edes ymmärtää kaikkia peliin liittyviä termejä, trust me! Matkalla MM-kisoihin oltiin perjantaina myös Vegasin Back Stagella, Karaoken syyskuisiin MM-kisoihin nimittäin. Moskovan MM-kisoihin tähyäville järjestetään aluekarsintoja tässä kuussa Back Stagella joka perjantai ja tuomariston jatkoon nostamat laulajat kisaavat kesäkuussa aluefinaalissa. KWC eli Karaoke World Championships on maailman suurin karaoketapahtuma, johon saapuu musiikin ystäviä ympäri maailmaa. Kisan aluekarsinnat ovat maksuttomia ja osallistua voi kuka tahansa karaokeen tykästynyt täysi-ikäinen, jolla ei ole milloinkaan ollut levytyssopimusta ja joka ei kuulu minkään ohjelmatoimiston listoille. Päätoimeentulonsa osallistujien tulee tällä hetkellä saada muusta kuin laulamisesta. Ilmoittautuminen kisaan tapahtuu Vegasin Back Stagella klo 21.00 ja kisabiisit jokainen saa valita mittavasta City-Karaoken biisilistasta itse. Viime perjantaina MM-karaoken aluefinaaliin itsensä lauloi turkulaisopiskelija Jenna, juuri sinä saatat olla seuraavien joukossa!

Näin grillauskauden alettua kovan vastuksen pallogrillien liekeille antaa PIANOWAR, joka viihdytti asiakkaitamme viime viikolla peräti neljänä iltana. Kyseessähän ei siis ole karaoke, jossa jokainen laulaa yksin omaa toivebiisiään säestettynä, mutta Helatorstain aattoyössä Back Stagella PIANOWAR pianistit heltyivät luovuttamaan mikrofonin eräälle musiikin ammattilaiselle suoritettuaan ensin tehokkaan naamioinnin (katso oheinen kuva). Biisin startattua artistista ei kuitenkaan voinut erehtyä naamioinnista huolimatta: sehän oli upeaääninen Tanja Sundell ja ymmärsimme siis, miksi pianistit tekivät poikkeuksen ”this is not karaoke eli ei mikrofonia asiakkaille” -sääntöön ja päästivät mimmin laulamaan I Will Surviven. Jos asiakas sen sijaan osaa sekä soittaa pianoa että laulaa ja haluaa haastaa jomman kumman pianisteista, ottavat pianistit melko varmasti haasteen vastaan! Tiedätkö jo, miten kulkee ihmisjuna? Tiedätkö, miten pianistit muistavat synttärisankareita? Mille kuulostaa vaikkapa Eppu Normaali tai Irwin Goodman yökerhoasiakkaiden yhteislauluna? Tiedätkö, miten saat oman PIANOWAR- toivebiisisi biisitoiveissa jonon kärkeen? Jos tiedät näihin kyssäreihin jo vastauksen, olet todennäköisesti joka tapauksessa kärppänä asemissa torstaina Atlantiksessa ja viikonloppuiltoina Vegasin Back Stagella. Ja jos olet vielä PIANOWAR Virgin, on nyt korkea aika saapua menettämään neitsyytesi hyvässä seurassa : ) Hyppäsin hieman asioiden edelle, sillä ennen torstaita ja viikonloppua vuorossa on tietenkin keskiviikko. Moni odottelee jo malttamattomana kesälomien alkua joko viimeisten tenttikirjojen parissa tai viimeisiä työpäiviä/viikkoja punnertaen. Uurastuksen voi sysätä syrjään hetkeksi vaikkapa keskiviikkona, Spring Break katkaisee kiireen ja herättää jokaisessa sisäisen loppukeväteläimen. Kesä, täältä tullaan! Helteet tuovat mukanaan kesäkeskiviikkoihin jälleen odotetun Sing’n Travelin eli kesälomamatkan voi hankkia itselleen muutamassa minuutissa myös Spring Break yössä. Tämä tapahtuu tietenkin laualaen, sillä viisitoista ensimmäistä City Karaoken esitystä palkitaan joka keskiviikko Viking Linen 2-4 hengen risteilykortilla!

Let’s Celebrate! Night Club Vegas on ympäri vuoden mainio jatkoilupaikka erilaisista juhlista kaupungin yöhön jalkautuville seurueille. Back Stagea voi varata viikonloppuiltaisin maksutta min. 15 hengen porukoille 22.00-23.30 väliseksi ajaksi (toukokuussa varauksia ei voida ottaa perjantaille, koska alkuillasta Back Stagella järkätään MM-karaokekarsinnat), maksutonta on toisaalta myös pöytävarauksen tekeminen. Vaikka ei olisi tekemässä pöytävaraustakaan, onnistuu ryhmän järjestäminen jonon ohitse ennakkoon sopien. Näitä kaikkia mahdollisuuksia hyödynnetäänkin ahkerasti. Viime viikonloppuna Vegasissa nähtiin jatkoilijoita mm. tohtorinväitöskaronkasta, hääjuhlasta ja synttäreiltä. Olipa liikenteessä myös varpajaisväkeä, polttariseurue sekä eräs säteilevällä tyttöenergialla ystävätärtään piristävä, amerikkalaishenkeen erobileet järjestänyt poppoo. Eli olipa juhlasi mikä tahansa, yhteiset jatkot on helppo järkätä soittamalla toimistoomme arkisin 02-2322 111 tai laittamalla meiliä vegas(at)clubmarilyn.fi.

Mikaela

10.05.2010

Turussa korkeakoulutasoinen koulutus alkoi jo Herran vuonna 1640, kun Ruotsi-Suomen kuningatar Kristiina perusti Auran rannoille Turun Akatemian. Vuosittain meillä bileitä järjestää nelisenkymmentä ainejärjestöä ja opiskelijayhdistystä. Kevätlukukauden lähetessä loppuaan tahdomme aina kiittää yhteistyöyhdistysten hallituksia ja opiskelija-aktiiveja hienosta bilevuodesta KiitosBileiden muodossa. Vaikka jokaiselle yhdistykselle kuuluu yhtäläinen kiitos, haluamme aina nostaa esiin erityisen onnistuneita yhdistyksiä ja palkita nämä OpiskelijaOskari-patsailla ja kunniakirjoilla. Tänä vuonna patsaita jaettiin kaiken kaikkiaan kaksitoista upeista suorituksista. Kuvissa poseeraavat Vuoden Markkinointi-ihme TIO ry sekä Vuoden Poikkitieteellinen biletiimi Kääntöpiiri & Digit. Torstaina ja perjantaina Marilynissä biletettiin Uuden Mantereen tunnelmissa. Jenkkiviikkojen kunniaksi bileväelle jaettiin sinisiä, valkoisia sekä punaisia Amerikka-hattuja ja kartonkisia, vapaudenpatsas -henkisiä tiaroita. Niin ikään sinipunavalkoiseen oli verhoutunut koko yökerhomme ja asiakkaita palvelivat lännensankarit, cheerleaderit, Hollywood-tähtöset ja Wall Streetin pörssimeklarit. Torstai oli samalla kevään neliosaisen haalarimerkkibilesarjamme viimeinen osa ja kaikki neljä merkkiä haalineet pääsivät täydellisen merkkikokoelmansa Atlantiksen ovensuussa esittämällä illan vip-tilaisuuteen. Jenkkiviikkokansaa villitsi Atlantiksessä tostaina myös PIANOWAR, sehän on itse asiassa Amerikan tuliaisemme teille ja ainoa laatuaan Euroopassa! Vegasin perjantain alkuillassa käännettiin katseet kohti Moskovaa ja karaoken MM-kilpailuja, vuorossa oli Turun ensimmäinen aluekarsinta. Toukokuun joka perjantai Back Stage toimii MM-kisojen aluekarsintanäyttämönä ja 18.6.2010 vuorossa on Turun aluefinaali. Koko Suomen aluefinaaleista jatkoon pääsevät kisaavat heinäkuun lopulla Vantaalla, tästä joukosta Moskovan MM-kilpailuihin syyskuulle poimitaan yksi nainen ja yksi mies. Vegasin karsintoihin osallistuminen on helppoa kuin heinänteko: saavu paikalle toukokuun jonakin perjantaina, vaikka heti ensi viikolla klo 21.00 ja ilmoittaudu kisaamaan. Osallistuminen ei maksa mitään, kisabiisinsä voi itse valita City Karaokesta tutuilta listoilta ja jokainen kilpailija pääsee treenailemaan ennen varsinaista kisaa. Ensimmäisestä MM-karaoken karsintaillasta tuomaristo nosti jatkoon Sinin ja Marja-Riitan, onnittelut!

Lauantainakin oltiin MM-tunnelmissa, lajina oli tosin lätkä ja tähän kisaan osallistuminen onnistui Atlantiksen kisastudion yleisönä. Pienen merenneidon maanmiehet eivät ole mielessäni koskaan assosioituneet menestyksekkääseen kiekkoiluun, mutta lauantain Suomi-Tanska -jäänäytelmässä Suomen jalopeurajoukkue jäi kuitenkin auttamatta tanskalaisten jalkoihin. Seuraavaksi kisastudiomme avautuu teille keskiviikkona, Leijonat ovat ennen sitä ehtineet jo kohdata jäällä kisainsäntämaa Saksan lederhosenjoukkueen maanantaina ja ovat toivottavasti lauantaita paremmassa iskussa USA:n joukkuetta vastaan pelattavassa matsissa. Atlantiksen MM-kisastudioon olette tervetulleita jo 21.00 alkaen! Vaikka kumikiekkohubailu ei niin kiinnostaisikaan, on keskiviikko kuitenkin erinomainen ilta lähteä baanalle – seuraavana päivänä on Helatorstai eli pyhäpäivä ja tämä ilta muistuttaa luonteeltaan siis lauantaita. Siksipä Atlantiksen karaoke on tämän viikon tauolla ja sitä pääsee laulamaan seuraavaksi viikon päästä! Keskiviikkona teitä palvelee myös Night Club Vegas, Helatorstain aaton parhaat ja taatusti interaktiivisimmat livemeiningit löytyvät Back Stagelta, kun PIANOWAR kutsuu bilettäjät laulamaan, tanssimaan ja hulluttelemaan! Itse Helatorstai oli aikanaan erittäin pyhäpyhäpyhä ja vanhan sanonnan mukaan Helatorstaina ”ei kasva ruoho maassa, ei lehti puussa eivätkä kuninkaan myllyt pyöri”, tänä vuonna ruohon & lehtien mahdollinen kasvamattomuus johtunee hyisestä säästä ja pysähtyneet myllyt sitten viittaavat mitä ilmeisimmin alati lakkoileviin elintarvikealan työläisiin. Helatorstayössä voi irrotella tanssilattialla, viihtyä casinopelien äärellä ja osallistua tunnelman kattoon nostatukseen Atlantiksessa, jossa PIANOWAR pianistit loihtivat kilpaa toivebiisien potpurria. Ja kun on vauhtiin päästy, niin antaa mennä vaan – pianovirtuoosit virittävät PIANOWAR taiston perjantaina & lauantaina jälleen myös Vegasin Back Stagelle!! Päivitettyä tietoa: Koska Suomen Leijonat pistelivät USA:n joukkueen poskeensa keskiviikkoillan pelissä, on tiedossa lisää MM-kisakatsomoviihdykettä: Atlantiksen kisakatsomo kutsuu jännittämään perjantaina jo 21:00 alkaen, oman lohkonsa voiton vienyt Suomi pelaa tuolloin A-lohkon kolmosta vastaan!

Moni asiakkaamme tietää, että Pekka ja minä asumme Kissalaaksossa. Vuosi sitten maaliskuulla siirryimme virallisesti bengaliaikaan, kun noudimme kotiin Ramses-bengalikissan. Rotu on alkuaan Aasian leopardikissan ja kesykissan risteytys ja siinä yhdistyvät pienen leopardin ulkomuoto, valppaus, voima, vauhti ja vietit sekä kesykissan ihmisrakas luonne. Ramses on rodulleen tyypillisen älykäs, utelias ja nokkela. Kotileopardimme osallistuu innokkaasti kaikkeen, mitä kotona teemme, availee näpsäkästi ovet ja laatikot. Asunnossamme ei ole yhtään korkeaa paikkaa, jonne Ramses ei pääse kiipeämään. Heti saavuttuaan meille herra oppi myös valjaisiin, metsässä laukkaaminen ja puihin kiipeily ovat parasta hubaa. Parhaimmillaan kynnämme lähimetsää kolmasti päivässä. Palvelushenkilökunnalla on täysi työ pinkoa perässä, vaikka flexi on 8 metriä pitkä ja koiranulkoiluttajat ovatkin usein hämmentyneen näköisiä. Maaliskuussa koitti suuri päivä, kun Ramses sai seurakseen pikkuvintiön nimeltään Zeus. Isoveli otti tulokkaan nopeasti tassujensa suojaan ja pitää tirriäisestä hyvää huolta sekä opettaa kaverille tietenkin myös kaikki parhaat temput. Nyt risut ja männynkävyt saavat kyytiä kahden hassunhauskan bengalin toimesta. Energian purkua harrastetaan toki myös sisätiloissa painin muodossa, kuten oheisesta videopätkästä näkyy! Ramses & Zeus toivottavat kaikille mainiota kesän odotusta!

Mikaela

02.05.2010

Sitä odotettiin jo tiistaina. Tai oikeastaan sitä oli odoteltu jo yhdeksän vuotta. TPS palasi jääkiekon SM-liigan kultakantaan keskiviikkona ja Turku kahlasikin hunajassa lopun viikkoa. Ja mikäs siinä, kyllä makeaan Wappuviikkoon siman & tippaleipien seuraksi hunajahumalakin sopi yleistä hyväntuulisuutta entisestään nostamaan. Jopa einiin urheiluhullut tempautuivat mukaan huimaan kiekkojuhlafiilikseen ja hoilottivat hunajata-biisiä yhä uudestaan ja uudestaan. Viikon trendivärit, klassikot musta ja valkoinen, näkyivät katukuvassa sekä lätkäfanien yllä että myöhemmin viikolla tuhansina ylioppilaslakkeina. Näissä hurmahenkisissä fiiliksissä startattiin torstaina Lynin ja Vegasin Wappu AMK-Wappu 2010 -bileillä. Neljän turkulaisen ammattikorkeakoulun opiskelijayhdistykset (TUO, O’Diako, HUMAKO & Novium) pyrkivät eri tavoin sekä valvomaan opiskelijoidensa etuja että luomaan uusia, yhteisiä ja poikkialaisia opiskelijaperinteitä. Ammattikorkeakoulujen historiahan on akateemiseen maailmaan verrattuna tavattoman lyhyt (ammattikorkeakoulukokeilu alkoi Suomessa vasta 1991) ja opiskelijoita yhdistävien, toimivien traditioiden luominen on erittäin tärkeää. AMK-Wappu 2010 startattiin historian ensimmäisillä AMK-WappuSitseillä serpentiinein ja ilmapalloin kuorrutetussa Vegasissa jo alkuillasta. Alkuaan akateeminen, ohjelmallinen pöytäjuhla on rantautunut myös ammattikorkakouluopiskelijoiden iltaelämään ja näistä WappuSitseistä järjestäjät haluavat luoda nyt uuden vuotuisperinteen. Toast Masterien johdattelemina sitsaajat lauloivat sydämensä kyllyydestä, kuuntelivat puheita, nostivat maljoja, herkuttelivat kolmen ruokalajin päivällisen ja silminnähden nauttivat tästä upouudesta, yhteisestä Wappuperinteestään. Laulumahdollisuus ei suinkaan päättynyt sitseihin, sillä AMK-Wappu Lynissä ja Vegasissa oli kuin opiskelijamusikaalikuorojen kokoontumisajot konsanaan – kaikkialla laulettiin ja tanssittiin. City Karaokessa eivät laulaneet suinkaan vain mikrofoniin tarttuneet laulajat, koko Atlantis lauloi biisejä valtavana taustakuorona. Puna-armeijan kuoron veroisen taustakuoronäytteen antoivat bilettäjät myös Tauski & Virpi Reloaded shown aikana laulamalla mukana jokaisen biisin alusta loppuun, sanatarkasti vedettiin niin Tauskin uudelleen lämmitetyt hitit kuin CatCatin ysäribiisien danceversiotkin. Nerokkaat dj:mme eivät hekään voineet olla huomaamatta wappuilevan opiskelijaväen itseilmaisuintoa ja hunajata-biisin lisäksi bilekansan laulunlahjat pääsivät käyttöön monesti yön aikana kaikkien osaamien hittibiisien rytmittäessä jammailua molemmissa kerroksissa. Laulamallahan voi vapautua arjen paineista, sen kautta voi ilmaista tunteitaan ja maistaa elämästä aivan uusia vivahteita sekä kokea yhteenkuuluvuutta. Kaikkea tätä pääsi kokemaan myös Back Stagella, nauruhermoja kutkuttava ja huisin interaktiivinen PIANOWAR sai jengin jälleen heittäytymään kimppalaulannan vietäväksi. Tämän muikeammin ei Wappu olisi voinut alkaa!

Nauttiakseen työnteosta Lynissä ja Vegasissa ei tarvitse olla hullu, mutta ei siitä ainakaan haittaa ole. Voisi luulla, että henkilökuntamme on edellisessä elämässä ollut hulvaton sirkusseurue, jonka himo hullutella on siirtynyt tähänkin elämään. Esimerkiksi teemapukeutumisessa vain mielikuvitus on rajana ja niitä rajoja ei taida tällä poppoolla siinä sitten olla laisinkaan. Kun henkilökuntamme pääsee vauhtiin rekvisiittavarastollamme, on lopputulosta täysin mahdotonta ennustaa. Todennäköistä kuitenkin on aina se, että hämmentävät ja yllättävät asuvalinnat saavat monet asiakkat repeilemään naurusta. Meillehän on tärkeää, että asiakkailla on kaikin puolin hilpeää, joten kiitokset jälleen ihanalle henkilökunnallemme Wappubilettäjien hymykuoppien hemmottelusta! Kiitämme myös teitä rakkaat asiakkaamme, sekä Night Club Marilynissä että Night Club Vegasissa karnevalistinen kevätjuhla oli kupliva & hyväntuulinen!

Wapun jälkeen toivotamme teidät tervetulleiksi jälleen tiistaina. Keskiviikkona vuorossa on vuotuinen OpiskelijaOskarit -juhla, jossa palkitsemme vuoden aikana meillä bileitä järjestäneitä ainejärjestöjä ja opiskelijayhdistyksiä onnistumisista OpiskelijaOskari -pystein ja kunniakirjoin. Luvassa on hyvin poikkialainen ilta, sillä meillä bileitä järjetää nelisenkymmentä eri alojen opiskelijayhdistystä! Torstaina ja perjantaina Lyn goes USA, perinteiset Jenkkiviikot verhoavat yökerhomme sinipunavalkoiseen ja henkilökuntamme pääsee jälleen toteuttamaan itseään rekvisiittavarastomme antimilla, joten pankaahan paremmaksi asuvalinnoilla! Torstain haalarimerkkibileet ovat neliosaisesta haalarimerkkibilesarjastamme viimeiset ja mikäli on osallistunut kaikkiin aiempiin bileisiin & saanut itselleen ko. bileiden haalarimerkit, on nyt oikeutettu osallistumaan illan VIP-tilaisuuteen! Torstain haalarimerkkibileissä fiilistä entisestään nostattaa Atlantiksen PIANOWAR, joka yleisön pyynnöstä tulee olemaan kesäaikana joka torstainen ohjelmanumero!

Perjantaina Vegas starttaa MM-Karaoken aluekarsinnat. Aluekarsinnoista voi päästä Suomen maakarsintoihin ja jos hyvin käy, löytää itsensä syksyllä Moskovan MM-kisoista! Karsintoja Vegasissa on joka perjantai toukokuussa ja kilpailuun ilmoittaudutaan paikan päällä klo 21.00. Osallistuminen on maksutonta, joten kokeilemaan kannattaa ehdottomasti lähteä, mikäli karaoke tuntuu omalta jutulta. Kisan yksi tavoitteista on nostaa karaoken arvostusta, tässä puhutaan nyt ihan muusta kuin hämyisten lähiöbaarien epävireisistä renkutuksista. Karaoken maailmanmestaruuden voittajat tulevat saamaan mm. levytyssopimuksen. Lisää tietoa kisasta voi lukea osoitteesta www.kwc.fi. Myös PIANOWARin melskeisiin pääsee perjantaina että lauantaina Back Stagella, joten hoitakaahan wappuillessa kadonneet, käheät äänet kuntoon viimeistään siihen mennessä! Ääntä tarvitset lauantaina myös Atlantiksessa, MM-lätkän kisakatsomo avaa ovensa 21.00 ja Suomen Leijonat kohtaavat jäällä tuolloin Tanskan. Ja sunnuntaina sitten äitiä onnittelemaan : )

Mikaela

25.04.2010

Supersankarit eri puolilta maailmaa olivat olleet yhteydessä Anglicaan, Kääntöpiiriin ja Forum Romanumiin – noihin vieraiden kielten taitajiin. Ongelmana oli se, että maailman luonnonkatastrofien ja kriisien aiheuttama suuri työmäärä oli uuvuttanut monet sankarimme ja nyt etsittiin tapoja viettää rentouttavaa vapaa-aikaa. Kolmen ainejärjestön bilehileet löivät viisaat päänsä yhteen ja päättivät järkätä supersankareille kunnon bileet. Tohtori Kohtalo, Vihreä Lyhty, Varjokissa, Saturnustyttö, Hopea-agentti ja muut supertyypit saapuivat chillailemaan maailman pelastamisen vastapainoksi Night Club Marilyniin keskiviikkona. Supersankarit huvittivat toisiaan esitelemällä ainutlaatuisia kykyjään ajatustenluvusta lentämiseen ja kykyyn muuttua hyytelöksi. Suurta ihastusta herätti erityisesti erään viittasankarin superkyky, joka mahdollistaa juoman nauttimisen ilman käsiä. Diaryn uutiskynnyksen ylitti myös livetodiste siitä, että Zorro on sittenkin nainen! Torstai puolestaan osoitti, että turkulaiset opiskelijat ovat sitkeää tekoa. Polkuauto Grand Prix pitää ehdottomasti kokea, vaikka huhtikuun lopun sää mukailisikin marraskuun hyytävyyttä. Ralliyleisöä oli paikalla sankoin joukoin. Turun Insinööriopiskelijoiden kymmenes Polkuatuto GP tarjosi Varvintorille rakennetulla radalla 14 eri opinahjoista saapuneelle joukkueelle hienoja ajokokemuksia (autot oli juuri kunnostettu ja maalattu), huimaa varikkotunnelmaa nestetankkauksineen ja mielettömän upean tavan nostattaa yhteishenkeä. Yhteishengestä annan ehdottomasti pointsit myös järjestäjille, tapahtumaa oli jälleen tekemässä kymmeniä yhdistysaktiiveja ihan vaan juuri siitä riemusta, että yhdessä tekeminen on hitsin hauskaa. Polkuatuto Grand Prix historiaa teki tällä kertaa valkoiset labratakit ajoasuikseen valinnut Elba ry, joka voitti neljästä kilpailusarjasta kolme. Bioalojen opiskelijoiden rallitalli ELBAn Eläintarha polki koko kisan voittajaksi, kiihdytteli Nopein Polkija -sarjan kultamitalisijalle ja joukkuehurmoksellaan nappasi vieläpä Paras Meininki-tittelin! GP hopeakaan ei ole häpeä, sen polki itselleen ansiokkaasti terveysalan opiskelijoiden yhdistys TSTS:n tiimi suTSi saTSi. Pronssinen pysti lähti Asteriskin Boole & Blue Dog -tallin matkaan. Sekä kuskit että kannatusjoukot siirtyivät kisan jälkeen Lyniin voitonjuhliin ja bileet jatkuivat aamuun saakka.

PIANOWAR-pianistimme ovat kaikki ammattilaisia, jotka ovat ehtineet soittaa valkoisia ja mustia koskettimia vuosia jos ja vaikka minkälaisissa kokoonpanoissa. On soitettu niin rockkia, poppia, klassista kuin iskelmääkin. Yleisöjä herrat ovat nähneet ja kokeneet niin Suomeessa kuin ulkomaillakin, tilaisuuden luonne aina osaltaan määrittää myös yleisön asennoitumista, intoa ja osallistumista. Kaikki hommasta innostuneet pianistimme ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että PIANOWAR tarjoaa jokaiselle pianistille elämyksiä ja haasteita, joita yksikään kiinnitys ei ole aiemmin tarjonnut. Se, että saa soittaa joka ilta vauhdikasta musaa yhdessä toisen ammattilaisen kanssa on yksi pointti, mutta kaikkein suurimmassa roolissa uniikkien kokemusten luomisessa olette te, rakkaat asiakkaamme! PIANOWAR on nimenomaan yleisön ja pianistien hulluttelua kimpassa ja sitähän pääsi jälleen harrastamaan Vegasin Back Stagella viikonloppuna. Lisää pianoherkkuja ja muuta muikeaa onkin luvassa heti Wappuviikolla! Jos hakusessa on Wappuheila simaa ja tippaleipiä kanssasi aamiaiselle jakamaan, voit aloittaa etsinnät jo tiistaina Marilynistä. Viimeisin Facebook -tutkimus nimittäin osoittaa, ettei yhteisöpalvelussa surffailu sosiaalista elämää varsinaisesti ravitse, ihmisten tapaaminen kasvokkain on edelleen paras keino tutustua uusiin tyyppeihin sekä toteuttaa ihmisen perustarvetta, yhteisöllisyyttä. Kaveripoppoon keskitettyyn kokoamiseen naamakirja tietenkin sopii erinomaisesti, eipä tarvitse ympäri kaupunkia kavereita etsiskellä yön pimeinä tunteina, kun kaikki saapuvat samoihin ja ennalta lukkoon lyötyihin bileisiin!!

Suuren serpentiinijuhlan pikkutuhmaksi orientaatiolukemistoksi voi etsiä käsiinsä eri kaupunkien opiskelijoiden toimittamia, hervottomia vappulehtiä. Vappulehtiperinne on alkanut teekkariopiskelijoiden hassuista mielistä (Äpy, Tamppi, Julkku, Hässi, Ööpinen sekä Pilde & Napander), mutta polkuautokisan varikolla bongasin esim. TIO ry:n toimittaman Erektio-vappulehden mainoksen, joten kieroutuneita mieliä löytyy näemmä kaikkialta : ) Työväenjuhlaviikko on perinteisesti opiskelijahurvitteluntäyteinen. Torstaina voimansa yhdistävät kaupungin neljän ammattikorkeakoulun opiskelijakunnat TUO, Novium, O’Diako sekä HUMAKO. Yhteisprojekti kantaa nimeä AMK Wappu ja Night Club Marilyn & Night Club Vegas on molemmat valjastettu bilekäyttöön. Ennakkoliput ovat ovelta ostettua edukkaampia ja niihin sisältyy valmiiksi haalarimerkki. Ennakkopilettejä voi edelleen ostaa kunkin opinahjon opiskelijakunnan toimistoilta (lisätietoa: www.opiskelijakunta.net). Jos lipun ostaa vasta ovelta, kannattaa saapua heti kympiltä bileisiin – haalarimerkkejä riittää vain nopeimmille wappuilijoille! Osa bileporukasta aloittaa iltansa Vegasin Wappusitseillä jo alkuillasta ja kympiltä ovet avautuvat kaikille. Wappufiilikseen voi virittäytyä monella tapaa: Lynissä lavalle nousee Tauski & Virpi Reloaded ja Atlantiksessa lauletaan Wappukaraokea. Ääntään pääsee käyttämään myös Vegasissa, jossa Wapun lähtölaskennan tirehtööreinä bilekansaa riemastuttavat PIANOWAR-pianistit Back Stagella. Sekä Lynissä että Vegasissa pääsee suorittamaan kevätjuhlaliikkeitä tanssilattialla, rytmeistä huolehtivat oivat dj:mme!

Kun perjantaina tivolilaitteet on testattu, Manta lakitettu, valkolakit taidemuseolla painettu päähän ja kavereiden kanssa skoolattu Wappu alkaneeksi, suosittelemme bileosoitteeksi yökerhojemme virallisia Wapun vastaanottajaisia. Tasokkaat Dagen Efterit löytyvät nekin samasta osoitteesta. PIANOWAR Back Stagella sekä aattona että lauantaina, vappumarsseista ei tietoakaan! Marssimusiikilla eivät asiakkaitamme kiduta myöskään tiskijukkamme, eri vuosikymmenten hittibiisit popin, rockin ja dancen saralta sen sijaan rakentuvat ammattilaisista koostuvan dj-kuntamme edustajien rakennuspalikoina mukaansatempaaviksi kokonaisuuksiksi. Näin kesälomakauden lähestyessä dj:mme tekivät ristiintaulukointia hyvin ansaituista lomapäivistään ja jotta asiakkaamme saavat nauttia hyvästä menosta heidän poissaollessaankin, julistamme nyt avoimeksi dj-extraajan paikan. Näitä tilaisuuksia on tarjolla erittäin harvoin ja nytkin etsimme tyyppiä, joka on jo ammattireiska. Mistään harjoittelijatontista ei ole kyse, dj-pöytämme kun muistuttaa Boeingin DC kympin kojelaudan namiskametsää ja saman aikaisesti pitää kyetä hanskaamaan kymmeniä asioita ja olla silti kuin kotonaan. Musatuntemuksen etsimällämme tyypillä tulee olla monipuolinen ja laaja, Lynin ja Vegasin dj:t sukkuloivat sulavasti musatyylien ja vuosikymmenten välillä. Mistään kesäkissaprojektista ei ole myöskään kyse, jos vakuutat meidät osaamisellasi, on duunia tarjolla varmasti jatkossakin. Nyt siis dj-kokelaat luuri kouraan ja pikapikaa soittamaan Pekalle 0400-855 855.

Mikaela

18.04.2010

Viime viikon keskiviikkona Lyniin & Vegasiin levittäytyneissä Palapelibileissä heittäydyttiin ysikytlukuun ja pukeuduttiin kukkapukuun. Ja nappiverkkareihin. Ja flanellipaitaan. Ja Las Palmas-teksteillä koristeltuihin asuihin. Ysäribileidenkin suurhäärijäthän olivat ainejärjestöt Delta, Asteriski, Kemistit ja IVA, joiden zembalo-ohjelmassa oli tällä kertaa mm. palapelinpalojen metsästelyä, bändifanitusta, sekä ysärisettiä tykittäneen dj:n tahtiin jammailua. Neljän vuosikymmenen läpi käynyt Palapelibilesarja vietiin upeasti päätökseen ja järjestäjät lupaavat ensi syksylle/keväälle jälleen huiman neliosaisen setin. Mikäpä lienee seuraavan palapelisarjan teema? Jäämme odottamaan jännityksellä! Vapaus valita oli torstain Ei Teemaa -bileiden kantava idea; jokainen bilettäjä sai itse päättää, minkä teeman mukaisesti haluaa pukeutua. Trade ry:n bileitä edeltäviin keilamestaruuskisoihin osallistuneet joukkueetkin olivat kaikki pukeutuneet oman päänsä mukaan. Parhaasta joukkuepukeutumisesta Lynissä palkittiin sairaalasarjateemalla baanalle lähtenyt joukkue, johon kuului joukkueen mukaan niinkin hämmentävä erikoislääkäri, kuin neurologinen urologi. Kumpaisenakin iltana bilekeitoksen mausteseokseen kuului juhlakansan suureksi riemuksi PIANOWAR, tuo interaktiivisuudellaan yhä uudelleen ihastuttava pianistien & yleisön yhteinen hässäkkä. We want more ja lisäherkkuahan tarjoillaan viikonloppuisin Vegasin Back Stagella!

Verkkosukkahousuja, korkokenkiä, tekoripsiä, jonglööripalloja, pelikortteja, säärystimiä ja reidenlämmittimiä, polvisuojia, treenikasseja, rannetukia, viuhkoja, henkareita, hakaneuloja, puuterihuiskuja… Turun Tähti 2010 finaali-ilta alkoi jo hyvissä ajoin tiukalla treenailulla. Harjoitusten lomassa kisaajat vastailivat Turun Sanomien toimittajan kysymyksiin, poseerasivat valokuvaajille, kertoilivat omasta viihteenlajistaan Turku TV:n INTO! -ohjelman juontajalle, pyörähtelivät tv-kamera kannoillaan ja sukivat itseään kisakuntoon. Kenraaliharjoituksen jälkeen alkoi todellinen jänskääminen, mutta ramppikuume onkin monen mielestä olennainen osa esiintyvän taiteilijan työn viehätystä. Lynin stagella nähtiin yksi ehkä kaikkien aikojen upeimmista finaaleista. Määrätietoiset ja intohimoisesti esiintymiseen suhtautuvat lahjakkuudet hurmasivat sekä yleisön että tuomariston. Tämän kymmenennen kilpailun tuomariäänestys oli tiukka, mutta yksi numero nousi kuitenkin äänestyksessä ylitse muiden ja Klovni Pekka luovutti tittelinsä eteen päin: Turun Tähti 2010 on yläilmojen eteerinen prinsessa, ilma-akrobaatti Sanni Sarlin. Yleisön suurimpaan hurmioon sai nerokkaan shown rakentantanut, viiden b-boyn breikkaripoppoo Aurajoki Underground ja herrat pokkasivatkin yleisön suosikki -pokaalin. Kaupunkilehti Aamuset palkitsi omalla kannustepalkinnollaan saman neidon, joka nappasi koko kisan voiton. Oheiset YouTube-videot kertovat enemmän, kuin tuhat sanaa. Kiitos hienosta kisasta sekä kilpailijoille että Suomen parhaalle yleisölle!

Islannin myologiassa tulisen miekan kanssa huitova, tulen ja tulivuorten jumala Surtur taisi herätä eri puolilla maailmaa tapahtuneiden maanjäristysten seurauksena. Mannerlaatat kolahtivat ikävästi sängynpäätyyn. Kesken unien herätetyn Surturin äreydestä kärsii nyt koko Eurooppa, tuhkapilvet leijuvat sitkeästi ilmatilassa ja lentokoneet jumittavat kentillä. Tästä kärsivät myös talvilomalle Las Vegasiin aikoneet baarimestarimme Mimosa & portsarimme Marcus, jotka nyt odottelevat tilannepäivitystä ilmailulaitokselta. Pidämme peukkuja, että Surturin kiukku laantuu, tuhka hälvenee ja lentoyhtiö pystyisi tekemään uudelleenreitityksen mahdollisimman nopeasti! Ensi viikon bileitä tuhkat tuskin häiritsevät, sillä keskiviikkona Night Club Marilynissä juhlivat Supersankarit ja torstaina kokoonnutaan vuoden ympäristöystävällisimmän autoilutapahtuman, Polkauto GP:n voitonjuhlaan. Keskiviikon taikaviittahurvittelusta vastaavat Kääntöpiiri, Anglica & Forum Romanum ja tervetulleita ovat niin Marvel-hahmot kuin tuntemattomammatkin supertyypit. Parhaat puvut palkitaan ja nopeimmat lipun lunastavat supersankarit saavat hienon haalarimerkin. Torstai iltapäivän ehdottomasti viihteellisin tapahtuma löytyy Varvintorilta, Turun Insinööriopiskelijoiden Polkuauto GP on joka keväinen must! Käy lukemassa aikataulusta ja kisaideologiasta täältä http://www.tio.fi/pgp/. Ja illalla Lyniin polkuautoilijoiden viihteellisiin varikkobileisiin!

Mikaela

12.04.2010

Lemppari United, tuo Turun ammattikorkeakoulun Lemminkäisenkadun yksiköstä ponnistava neljän opiskelijayhdistyksen suurklaani, rantautui Lyniin keskiviikona. Kevään opintojen loppusuora häämöttää, mutta sen verran pänttäämistä on vielä tiedossa, ettei hengähdystaukoja suinkaan pidä unohtaa. Liiketalouden opiskelijat (Trade), restonomiksi tähtäävät (Tuore), kauneudenhoitoalan tulevat ammattilaiset (Esteri) ja bioalojen inssitutkintoa suorittavat (Elba) ymmärtävät kiitettävän arvosanan mukaisesti sen, että jaettu ilo on moninkertainen ilo ja poikkialainen biletyshän on jaettua iloa parhaimmillaan! Torstaina Eerikinkatu 19 ylle laskeutui tähtipölyä, jonka seurauksena ulko-ovemme avautui suoraan ulkoavaruuteen kuin sci-fi -kertomuksessa ikään. Space Partyt houkuttelivat kansainväliselle avaruusasemallemme vieraiden sivilisaatioiden edustajia kaukaisilta planeetoilta, joiden nimiä en osaa kirjoittaa enkä lausua. Nopeimmat saivat sisään astuessaan kangasmerkin, joka villeimpien kosmisten tarinoiden mukaan toimii myös aikahyppimisen mahdollistavana laitteena. Baaritiskiemme takana hääri avaruuden poimuissa transformaation kokenutta henkilökuntaamme, työntekijöistämme oli tullut robotteja, käärmeensuomuisia ja kärpässilmäisiä olioita, metalliin verhottuja geneettisiä hybridejä. Tähtikuvioiden keskellä jatkui myös perjantai yö, Turun Tähti 2010 toisen osakilpailun kilpailijat säkenöivät Lynin stagella ja parhaat tähtikuviot esittelivät akrobaattinen Aurajoki Underground -breikkariryhmä, Katrinity -showtanssiryhmän vauhdikkaat mimmit sekä armeijan harmaista itsensä näppärästi kisaan taikonut taikuri Joni Suvanto. Eli nämä esiintyjät nähdään finaalissa kera ekasta osakilpailusta jatkoon päässeiden. Night Club Vegasissa saattoi viikonlopun aikana kuulla biisiä, jossa lauletaan ”In heaven there is no beer, that’s why we drink it here”, sillä ohjelmassa oli kaksipäiväinen Beerfest. PIANOWARin meiningeissä testailtiin, miten Kippis-taipuu eri kielillä ja hyvinhän se sujui. Prost, Cheers, Skål, Cin Cin, Salud, Santé!

Eri vuosikymmeniin suuntautuneelle aikamatkailulle vuoden ajan omistautuneet Asteriski, Kemistit, Delta ja IVA täyttävät Lynin ja Vegasin keskiviikkona 90’s -teemalla, kun Palapelibileiden tämän vuoden viimeinen osa pyörähtää käyntiin. Palapelibileiden viimeiseen osaan nopeimmin viilettävät saavat täydennettyä bileosien aiempien kolmen palan kokonaisuuden neljännellä, jolloin haalarimerkeistä syntyy neljän vuosikymmenen vinyylilevy. Vuosikymmen toi maailman kartalle useita hyvin paljon toisistaan poikkeavia tyylisuuntia, joihin kuului sekä musiikki että selkeästi tyylisuuntaa heijasteleva pukeutuminen. Ysikytluku antoi meille mm. kepeän Eurodancen, aiemmin marginaalista suosiota nauttineen hip hop-kulttuurin, jokseenkin melankolishenkisen grungen, kirkuvia tyttölaumoja synnyttäneen poikabändibuumin ja samaan aikaan myös pohjoismainen, rääkyvä ja muriseva black metal löi itsensä läpi. Vuosikymmentä leimasi syvä lama-aika ja tuolloin aikuistuneiden, monesti työttömiksi valmistuneiden nuorten sukupolvea kutsutaan nimellä generation x, x-sukupolvi ja elämän epäoikeudenmukaisuuden äänitorveksi nousi mm. Kurt Cobain. Palapelibilebändinä kuullaan Vegasissa kokoonpanoa nimeltään ÖH! ja Back Stagella musisoidaan City Karaoken merkeissä. Lynissä hämmentää taidokas breakdance-kokoonpano ja Atlantiksessa palapelibilettäjien paloja sekoittaa PIANOWAR. Yökerhoissa metsästetään perinteisesti myös piilotettuja palapelinpalasia. Torstain Ei Teemaa on Trade ry:n joka vuotinen keväthurvittelu, jossa jokainen saa valita pukeutumisteemansa ihan itse ja aiempina vuosina tämä valinnan vapaus onkin tuottanut erikoisia lopputuloksia. Atlantiksessa PIANOWAR. Samaan aikaan Vegasissa Lex ry tahtoo esitellä kevätyötä haalareilleen, Haalaribileet Vegasissa kunnioittavat opiskelijabileiden alkuperäistä formaattia.

Lavakarismaa, säteilyä, taitoa ja yllätyksellisyyttä. Näitä elementtejä tuomaristo hakee Turun Tähti 2010 -kilpailijoista. Jokainen osakilpailuihinkin osallistunut on ollut voittaja siksi, että yleisön eteen asuminen vaatii melkoisesti uskallusta ja intohimoa. Turun Tähti -kilpailu on järjestyksessään kymmenes ja Suomen vanhin lavaviihteen monialakilpailu amatööreille. Perjantain finaali tuo eteenne mm. akrobaatteja, breikkareita, tanssijoita ja taikuutta ja jokaisella on kova nälkä päästä toteuttamaan unelmiaan omassa leipälajissaan. Turun Tähti 2010 finaaliin pääsy tuo jokaiselle kilpailijalle tunnettuutta, mutta parhaan ponnahduslaudan tähtiin takaa tietenkin kilpailun voitto. Kisaajia sparraamassa nähdään vielä hetken Turun Tähti -titteliä hallitseva Klovni Pekka, joka kilpailuvoiton jälkeen on edelleen kehittänyt sirkusosaamistaan kouluttautumalla myös ulkomailla ja tällä hetkellä hänet voi bongata mm. sikustelemasta Turun kaupunginteatterin Elli ja Mörkö -näytelmässä. Viihdettä tarjotaan myös Vegasin Back Stagella, PIANOWAR pianistimme lupaavat piiskata yleisön huimaan vauhtiin sekä perjantaina että lauantaina.

Mikaela

05.04.2010

Pääsiäisviikkomme virvottiin käyntiin tiistaina Lääkiksen tipujen ja pupujen johdolla. Munanmetsästysyö kantoi nimeä Easter Egg Hunt ja kyllä, Lyniin oli siis oikeasti piilotettu yllätysmunia. Myös pääsiäissellaisia nimittäin. Yllätysmunien metsästyksen lisäksi yllättymään pääsi osallistumalla PIANOWAR-zembaloihin. Kahta samanlaista PIANOWAR -yötä ei ole, jokainen show on takuuvarmasti uniikki ja yllätyksellinen! Pääsiäistaikoja Aprillivivahteella tekivät keskiviikkona TSTS ja Elba, legendaariset Silliä ja Kuravettä -bileet olivat täynnä hassunhauskoja jippoja. Osa bileväestä oli aloittanut illan ratkiriemukkaalla rastikierroksella, jossa matkaa taitettiin tänä vuonna bilebussien kyydissä. Aprillipäivän aaton kunniaksi rastikierrokselle jännitysmomentteja tuotti Neljän Ruuhka -improvisaatioryhmä, joka vetää juttuja hatusta yhtä näpsäkästi kuin David Copperfield kaneja. Samainen poppoo jalkautui myös Lyniin, yön aikana he yllättivät pahaa-aavistamattomia bilettäjiä hupaisilla improvisaatiokohtauksilla ja aprillipiloilla. Atlantiksen ylitrulleina häärivät munkinkaapuihin verhoutuneet Jaksu ja Wilho, jotka jakoivat karaokelaulajille monen sorttisia hyödyllisiä palkintoja. Voi niitä onnellisia, jotka saivat kotiin viemisiksi vaikkapa autonkorjausoppaan, naisten sinikirjavan uimapuvun tai pyöräilykypärän! Torstaista alkaen vaihtoehtoja mämmille ja pashalle löytyi myös Vegasista. Kiirastorstain alkuillasta, ennen ovien avautumista kaikelle pääsiäiskansalle, Vegas täyttyi Turun Kauppakorkeakoulun opiskelijoista. Tämä rytmiryhmä järjesti meillä jälleen NESU-risteilyn ohjelmalliset ja viihteelliset jälkisitsit (NESU = Nordiska Ekonomie Studerandes Union). Juomalaulut jatkuivat yhteislauluna aamun tunteihin sitsien päätyttyäkin, sillä Back Stagella pääsi laulamaan sydämensä kyllyydestä PIANOWARin mainingeissa. Pääsiäisviikkoa kutsutaan myös hiljaiseksi viikoksi ja aikanaan, ei kovinkaan kauan aikaa sitten, tanssiminen ravintoloissa oli kiellettyä Pitkäperjantaina. Musiikki ei juurikaan soinut ja tanssilattiat täytettiin pöydillä, ettei kukaan vahingossakaan innostunut tanssahtelemaan. Tänä päivänä ihmisillä on onneksi vapaus valita, miten ja minkä perinteiden mukaisesti juhlapyhänsä tahtoo viettää. Tanssimista ja elämästä iloitsemista ei pidetä pahana asiana. Niinpä onnellisia, hyväntuulisia Pääsiäisenviettäjiä nähtiin niin Lynissä kuin Vegasissakin ja sehän on aivan loistavaa!

Keskiviikon talonvaltaajaryhmä kutsuu itseään nimellä Lemppari United ja tällä neljän opiskelijayhdistyksen yhteenliittymällä on nollatoleranssi tylsyyden suhteen. Pitkien pyhienkään jälkeen paluun arkeen ei tarvitse tapahtua vapaapudotuksena. Trade, Esteri, Tuore ja Elba ovat ammattikorkeakoulun Lemminkäisenkadun yksikössä majaansa pitäviä yhdistyksiä, joiden kimppakiva alkaa vinhalla rastikierroksella ja viimeinen rasti löytyy Lynistä. Night Club Vegasissa kevään kohinasta huumaantuvat opettajaopiskelijat eli Opex ry. Yucca-bileet eivät ole palmunkasvatuskarkelot, mutta yhdistys kehottaa bilettäjiä saapumaan geimeihin ”haalareissa tai ilman, Yucca-palmussa tai ilman”. Torstaina Lynissä koittaa juhlavuotemme haalarimerkkibilesarjan kolmas osa, Space Party. Kansainvälinen avaruusasemamme on valmistautunut intergalaktisiin kohtaamisiin ja nopeimmille avaruusseikkailijoille jaetaan lipunmyynnissä uniikki Space-haalarimerkki. Otamme yhteyden vieraisiin linnunratoihin mm. City Karaoken muodossa, maan ulkopuolisten asukkaiden on hyvä tietää moisen hauskan ajanvietteen olemassaolosta tänne saapuessaan. The truth is out there! Perjantaina merkkipäiväänsä viettävällä Mikael Agricolalla ei ole sukunimestään huolimatta mitään tekemistä cola-juomien kanssa, mutta hänkin olisi epäilemättä innoissaan Turun Tähti 2010 -kisan toisesta osakilpailusta. Valokeilassa nähdään tuolloin mm. street- ja showtanssia, stand uppia, taikuutta ja musiikillisia numeroita. Saavu seuraamaan, ketkä esiintyjistä säteilevät finaaliin pääsyn arvoisesti!

Asiakkaiden toivomuksesta Night Club Vegasin viikonloppu juhlistaa kevättä kaksipäiväisten Beerfestien merkeissä. Henkilökuntamme on tuolloin pukeutunut asiaankuuluvasti tirolilaisasuihin, mutta alppitorvensoittajien korvaajina yökerhossamme toimivat railakkaat PIANOWAR -pianistimme niin perjantaina kuin lauantainakin! Jos et vielä tiedä, mistä ihmeestä oikein on kyse, on korkea aika tulla ottamaan asiasta selvää. Tätä et löydä muualta Suomesta! PIANOWAR löytyy siis Vegasin Back Stagelta, jossa baaria isännöi oheissa kuvassakin poseeraava Olli. Kuva näpsäistiin viime viikonloppuna pääsiäishuumailun keskellä ja sen nimi on ”Olli vetää ruohoa. Rairuohoa”. Kuten aina, tervetulleiksi teidät toivottavat myös RAY:n pelinhoitajat, joiden kanssa Vegasin Casinolla voi pelailla Black Jackkiä, Kolmen kortin pokeria sekä Dynamic Pokeria. Muistathan, että voit tehdä seurueellesi ennakkoon pöytävarauksen Vegasiin, eikä varaaminen maksa mitään. Varaaminen on myös helppoa: soittele toimistoomme 02-2322 111 tai laita meiliä vegas(at)clubmarilyn.fi

Mikaela

28.03.2010

Hyvin monissa kulttuureissa tunnetaan ajatus siitä, että ihmisen tässä elämässä tekemät valinnat ja teot ratkaisevat sen, mihin sitä sitten kupsahdettuaan päätyy. Läpeensä pahoiille sieluille annetaan matkalippu manalaan tai muuhun päättymätöntä hampaiden kiristelyä aiheuttavaan mestaan, elämänsä säällisesti eläneille puolestaan avautuvat portit paratiisinomaiseen ikuisuuteen. Infernon eli helvetin posseen kuuluvat häijyt pirut ja perkeleet, taivaallisiin piireihin päätyviä vastaanottavat arkkienkelit, kerubit ja serafit. Tuonpuoleiseen siirtymistä edeltää jonkinlainen arviointitilaisuus, sielun punninta tai muu sellainen, sillä kaikissa ihmisissä on sekä hyvää että pahaa. Jokainen on välillä oikea enkeli ja toisinaan todella pirullinen ja tästä innoituksensa olivat ammentaneet Heaven’n’ Hell -bileisiinsä Kemistit & Kanta. Siivekkäät ja sarvekkaat bilettivät sulassa sovussa Lynin keskiviikkoyössä, joka oli siis sekä divine että devilish. Vegasista kuului jäiden ryskyntää, Aurajokilaivurit ne siellä mursivat jäitä kevään kunniaksi poikkitieteellisissä kevätjulissaan. Torstaina valmistauduttiin kesäaikaan kahdessa kerroksessa, Synapsin Auta kesää – ole kuuma! -bileisiin oli varustauduttu aurinkolasein ja Vegasin Sångstareissa kesää karaokekisan myötä paikalle houkuttelivat El§a, stadga & Kansainvälisen Kaupan opiskelijayhdistys.

Kaukoputket suunnattiin Lynin tähtitaivaalle perjantaiyössä, Turun Tähti 2010 ensimmäinen osakilpailu tarjoili bileväelle lavaviihdettä sirkuksen, tanssin ja stand upin saralta. Jo aiemmin viikolla Lynin stagella numeroitaan hioneet nuoret osaajat kihisivät jännityksestä takahuoneessa ennen kilpailun alkua ja virittäytyivät kaikilla aisteillaan Turun Tähti -mittelöön. Tuomaristo nosti tästä osakilpailusta finaaliin kolme numeroa: Viettelevän rengasnumeron finaalin arvoisesti taiteili ilma-akrobaatti Sanni Sarlin, hengästyttävällä pariakrobatiallaan tuomariston vakuuttivat Turun Taideakatemian sirkusopiskelijat Jutta & Helena ja loppukilpailupaikan varmisti itselleen myös mielettömän energinen ja japanilaisen klubituulahduksen Parapara -numerollaan yöhön tuonut Finnparanoids -tanssiryhmä. Osakilpailu vol II kisataan pääsiäisen jälkeen perjantaina 9.4.2010 ja kilpailu huipentuu finaaliyöhön 16..4.2010. Kisan päätteeksi niin kisaajat kuin tuomaritkin jalkautuivat Vegasin PIANOWARIN letkeään tunnelmaan, jossa nähtiin mm. Back Stagella kurvaillut huima ihmisjuna. Yhtä hulvattomaksi yltyi pianoilottelu myös lauantaiyössä, kesäaikaan siirtymisen kunniaksi.

Virvon varvon teidät Lyniin tiistaista sunnuntaihin ja Vegasiin torstaista lauantaihin. Lynissä pupustellaan ja tipustellaan tiistaina lääkisläisten johdolla, Easter Egg Hunt on suuri pääsiäismunajahti. Siis ihan kirjaimellisesti. Saavu metsästämään suklaamunia ja virittäytymään pääsiäisen viettoon Atlantiksen PIANOWARin merkeissä. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä siirrytään huhtikuuhun ja niinpä Aprillipäivän perinteiset Silliä & Kuravettä -bileet kutsuvat teidät juksattavaksi, aprillaajina Elba & TSTS ja luvassa on monen sorttista hassunhauskaa ohjelmaa. Myös Vegas on auki jo torstaina ja torstaista lauantaihin Back Stage kutsuu pääsiäisnoitia sun muita PIANOWAR -karkeloihin. Vegasiin on torstaina ja perjantaina maksuton sisäänpääsy. Lynin Pääsiäisruohoilla puolestaan biletetään siis aina sunnuntaihin saakka!

Mikaela

21.03.2010

Smaragdin vihreä, ruohon vihreä, sammaleen vihreä ja kaikki muut mahdolliset vihreän sävyt hallitsivat keskiviikkoyötä. Englanninkielisellä kielialueella suomalaisen Vapun mittasuhteissa vietettävä St Patrick’s Day on ottanut jalansijaa uutena kansainvälisenä, iloisena juhlana myös Suomessa ja perinteeksi se on tullut jäädäkseen myös meillä Lynissä. St Paddy’s hurvitteluun Marilynin apilaniittyjen tallaajia johdattivat ESN vaihto-opiskelijat Turun korkeakouluista eikä sisäisen irlantilaisen löytyminen osoittautunut ollenkaan vaikeaksi. Kansainvälinen seikkailu jatkui torstaina Sex i Lex -bileissä, kun oikislaiset opastivat pohjoismaisia vieraitaan turkulaiseen yöelämään esimerkillisesti. Oikislaisten vuotuinen kv-viikko on monipuolinen paketti niin virallista kuin viihteellistäkin osuutta ja nämä suositut bileet ovat perinteisesti erottamaton osa viikkoa, bileiden väliin jättäminen on kuin lakia rikkoisi ja sehän ei tietenkään käy päinsä! Samaan aikaan Vegasissa fiilisteltiin fiinisti Fancy A Party? -teemalla. Anglica, Kääntöpiiri, Digit ja Asteriski olivat jättäneet tällä kertaa haalarit himaan lepäämään ja juhlistivat yötä tyylikkäästi pukuihin & pikkumustiin sonnustautuneina. Nice! Perjantaina Vegasin Back Stagella iltaa viettäneet saattoivat päästä linssiluteina YLE:n Puoli Seitsemän -ohjelmaan, sillä alkuillasta Backkärillä tehtiin kyseisen ohjelman kuvauksia. Kerron teille heti, kun saan tietää ohjelman lähetyspäivän. Voitte sitten bongailla tuttuja telkussa : ) Sekä perjantaina että lauantaina Vegasin asiakkaita villitsi Suomen parhaaksi Hurriganes covereiden vetäjäksi tituleerattu Flash Rockin. Bändi on onnistunut löytämään Hurriganesin syvimmän olemuksen ja on siitä saanut pointsit myös itseltään Remu Aaltoselta eli eipä siis ihme, että bilekansa oli mukana aivan kympillä!

Taivaaseen vai manalaan? Siitä käydään köydenvetoa keskiviikkona Night Club Marilynin Heaven’n’ Hell -bileissä. Danten helvetin eri kerroksista saapuu sarvipäitä ja taivaallisista joukoista enkeleitä, tuomiopäivän järjestävät punaisissa haalareissa Kemistit ja valkoisissa Kanta. Pirujen ja enkelien kevätjuhlaliikkeiden kanssa samanaikaisesti murretaan jäätä Aurajokilaivureiden Jäänsärkijäluokassa, Vegasin bileet ovat toukokuun megalomaanisen Aurajokilaivuritutkinnon etkot. Ähtärin karhutkin ovat jo nousseet talviuniltaan ja talvihorroksen viimeiset rippeet karkotetaan torstaina Synapsi ry:n bileissä: Auta Kesää – Ole kuuma! puhaltaa maantieteilijöiden ja bilsanopiskelijoiden avulla Lyniin lupauksen siitä, että talvi ihan oikeasti loppuu pian. Night Club Vegasissa etsitään jälleen Sångstar -karaokemestaria El§a ry:n, Åbo Akademin Stadgan ja Kansainvälisen Kaupan opiskelijayhdistyksen järjestämissä, poikkitieteellisissä bileissä. Kisaan voi ilmoittauta paikan päällä! Viikonloppuna Back Stagella toisistaan ja yleisöstään mittaa ottavat jälleen huikeat pianistimme, luvassa siis tietenkin odotettu PIANOWAR! Suomen vanhin lavaviihteen monialakilpailu, Turun Tähti 2010 starttaa ekalla osakilpailulla perjantaina Lynissä. Yleisön ja tuomariston eteen marssitetaan mm. hip hop- ja showtanssia, robottikikkailua, stand uppia, akrobatiaa ja japanilaisen popkulttuurin hittitanssityyliä, Paraparaa! Loppukilpailuun pääsevät niin tuomariston suosikit kuin yleisön suosikkikin eli saapukaa fanittamaan näitä upeita kykyjä! Toinen osakilpailu järjestetään perjantaina 9.4.2010 ja ilmoittautumisia tuohon osakilpailuun otetaan edelleen vastaan: mikaela (at)clubmarilyn.fi tai 040-537 0152. Launatain ja sunnuntain välisenä yönä kellojen viisareita siirretään tunnilla eteen päin kesää kohti eli bileyö katkeaa tuntia aiemmin. Yöelämään kandeekin sukeltaa heti kympiltä, että illasta ehtii ottaa kaiken irti!

Keskellä Mojaven hiekkaerämaata, Nevadan Las Vegasissa järjestetään vuosittain maailman suurimmat kansainväliset yökerhoalan ammattilaismessut. Erikoisesta sijainnistaan huolimatta Sin City on kaupunki, jossa jokaisen ravintola- ja viihdealan ammattilaisen tulisi ehdottomasti vierailla. Yökerhomaailman ja ruokaravintoloiden kehitys on Las Vegasissa nopeampaa kuin ehkä missään muualla maailmassa ja kaikki uutuudet näkee ensimmäisenä livenä juuri täällä. Kevättalven messut Las Vegasissa ovat jo monta vuotta olleet meille tärkeä tapahtuma, vuosittain saamme tuliaisiksi kasa päin uusia idiksiä & inspiraatiota ja sormet syhyävät taas päästä toteuttamaan tämän kertaisen reissun parhaita paloja yökerhoissamme. Kuten aina, matkassa mukana oli tänäkin vuonna joukko henkilökuntamme pitkäaikaisia edustajia vahvistamassa omaa ammattitaitoaan. Samalla messumatkalla oman alansa uusiin tuuliin ja trendeihin kanssamme tutustui myös tuttuja turkulaisia ruokaravintoloitsijoita. Kiitämme koko suomalaisen messuseurueemme puolesta Suomen Yhdysvaltain Suurlähetystön kaupallista osastoa, jonka vieraina messuilla olimme.

Mikaela

15.03.2010

Kemia on aineen koostumusta, ominaisuuksia ja muuttumista tutkiva tiede, jonka perinteet Turun Yliopistossa ulottuvat aina vuoteen 1761. TYK ry eli kemian opiskelijat vaikuttavat ulottavan koelaboratoriotyyppisen testailun myös itseensä ja tapahtumiinsa. Esimerkiksi keskiviikon Kaljaviestin rastikierrokselle saattoi osallistua noin 4 hengen joukkueissa. Miten rastisuoritukset eroavat joukkueen koon mukaan? Onko joukkueiden asuvalinnoilla merkitystä tuomarityöskentelyyn ja miten tuomarin voi lahjoa näppärästi? Onko joukkueen nimellä merkitystä joukkueen sisäiselle dynamiikalle? Miten sukupuolijakauma joukkueessa vaikuttaa tehtävien suorittamiseen ja joukkueen yhteisiin aktiviteetteihin loppubileissä? Torstain luonnonvoimat TIO & Tuore saivat aikaan aurinkomyrskyn omaisen lämpöaallon, kun Haalarit Liekeissä -fiilis kulki bilekansan läpi. Yön määräävät haalarivärit löytyvät kumpainenkin palavan tulen värispektristä, joten violeteissa haalareissa bilettäneiden insinöörien ja räiskyvän oranssiin verhoutuneiden restonomiopiskelijoiden kohtaaminen olisi ehdottomasti pitänyt kuvata lämpökameralla!

Hassunhauskoja seikkailuita ei tarvitse tälläkään viikolla lähteä etsimään Liisa Ihmemaassa päähenkilön tavoin kaninkolosta tai Narnia-tarinoita mukaillen vanhasta vaatekaapista. Todennäköistä on kuitenkin, että kaninkolosta saa myyräkuumeen ja vanhasta vaatekaapista tarttuu hiuksiin ikävä koipallojen haju. Night Club Marilynistä ja Vegasista löytyy helpompia tapoja irrottautua arjesta. Hyvin kansainväliseen ja poikkitieteelliseen viikkoon voi virittäytyä tiistina Lynin Keittopäivän merkeissä. Keskiviikkona jokainen on hieman irlantilainen ja yön tunnusväri on vihreä, sillä vuorossa on yksi maailman metropolien suosituimmista juhlista eli St Patric’s Day. Kyseisenä päivänä Irlannissa, Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Australiassa ja monissa muissa irlantilaista kansanperinnettä vaalivissa maissa järjestetään suuria paraateja ja festivaaleja sekä tietenkin hilpeitä juhlia. Alkuaan uskonnollispainotteinen juhla on muodostunut koko kansan karnevaaliksi. Lynin sateenkaaren päästä kultaa ja apiloita saapuvat etsimään Turun korkeakoulujen kansainväliset ESN-vaihto-opiskelijat, jotka toivottavat kaikki tervetulleiksi kielten & kansallisuuksien iloiseen sekametelisoppaan. Yökerhosomistusta suurta juhlaa varten on saapunut jälleen Atlantin takaa ja Lyni puetaan iloiseen vihreään & valkoiseen! St Patric’s Day tradition mukaan niitä, joilla ei ole päällään yhtään vihreää vaatetta tai asustetta, saa nipistää hellästi. Eli valitse bilevaatetuksesi sen mukaan, haluatko nipistellä vai tulla nipistetyksi! Torstaina Marilynissä bilettävät LEX ry:n opiskelijat kera ulkomaisten opiskelijavieraidensa. Oikiksen kansainvälinen viikko on aina täynnä monipuolista ja hauskaa ohjelmaa, Sex i Lex -bileillä on yhtenä ohjelman osana jo pitkät perinteet

Night Club Vegasissa biletetään tällä viikolla viikonlopun lisäksi myös torstaina. Fancy A Party? on Anglican, Kääntöpiirin, Digit ry:n ja Asteriskin yhteinen fiinimmän pukeutumisen, kimaltavan kiihkeä maaliskuinen yö. Bileet toimivat samalla mainioina jatkoina mm. Anglican vuosijuhlalle ja Digitin & Asteriskin voimanponnistukselle, kansainväliselle ja kaksipäiväiselle Turku Agile Day 010-softakonferenssille. Dress up & Party!! Viikonlopun Rockin’ Vegas sarjaa jatkaa maan ehdottomasti kovin Hurriganes coverbändi, Flash Rockin perjantaina ja lauantaina. Monet coverbändit onnistuvat raiskaamaan esikuviensa tuotannon mennen tullen, mutta tämä kokoonpano kehtaa soittaa legendaarista Hurriganes-tuotantoa rinta rottingilla. Onhan bändille antanut tunnustusta itse Hurriganesin luoja, Remu Aaltonenkin. Alkuillasta himassa etkoilla Ganes-leffa pyörimään ja kympiltä sitten Vegasiin, Get on!

Mikaela

07.03.2010

Erään ysikytluvun leffan nimi, ”Historiaa tehdään öisin” sopii kuvaamaan oivasti myös yökerhomaailmaa. Jokainen yö on täynnä ihmisiä, kohtaamisia, tapahtumia ja muistoja synnyttäviä hetkiä. Diary dokumentoi yökerhoelämää Night Club Marilynissä ja Night Club Vegasissa viikottain, tuhansien bileöiden keskellä se toimii tavallaan myös yhteisöllisenä muistina teksteineen ja kuvituksineen. Ensimmäisen päiväkirjamerkinnän olen tehnyt helmikuun lopussa 2006 eli edellisten Olympialaisten aikaan ja samalla viikolla, kun maailman väkiluku nousi 6,5 miljardiin. Diaryn tekstejä on kertynyt nyt jo yli 200 kpl ja Diaryn tähän astisen elinkaaren aikana maailman väkiluku on YK:n arvion mukaan ehtinyt nousta yli 6,8 miljardiin. Väkiluvun kehitys on vain yksi niitä lukemattomista maailman asioista, joista tilastotieteilijät laativat käppyröitä ja piirakkakuvioita raportteihinsa, mutta meidän mielestämme elämää pitää voida katsoa ja dokumentoida myös toisin. Diary tulee siis jatkossakin kertomaan yökerhomaailmastamme ja yhteisten olohuoneidemme hetkistä, joihin on kiva palata yhä uudelleen! Turun Yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi, kavereiden kesken P-klubi, loi omalta osaltaan öistä historiaa keskiviikkona. Poliittisen historian luomisesta ei varsinaisesti ollut kyse, mutta Show Us Your Dance Moves -tanssiskaba loi yhdistykselle ihka uuden Lynitradition. Tenttiputken päätteeksi viisaista sanoista ylikuormittuneita aivojaan ja väsyneitä istumalihaksiaan rentouttamaan lähtivät sankoin joukoin OPEX ry:n opiskelijat, After Skit oli pehmeä lasku alkavaan uuteen jaksoon. Nauru pidentää ikää ja laulaminen vapauttaa endorfiineja, joten PIANOWAR toimi erinomaisesti tummien silmänalusten ehkäisijänä ja tenttirutistuksessa syntyneiden otsaryppyjen silottajana. Öistä elämäneliksiiriä PIANOWARin muodossa tarjottiin myös Vegasin asiakkaille viikonloppuna. Ohjelman interaktiivisuus ja yllätyksellisyys houkuttelevat faneja paikalle aina vain uudelleen ja PIANOWAR-nälkäisten määrä sen kun kasvaa!

Olen joskus ala-asteella osallistunut sukkulaviestikilpailuun. Kisasta muistan vain sen, että voitosta pokkasimme typerät palkintolusikat. Yliopisto-opiskelijat ovat käyttäneet vapaan tieteen tekijöiden vapaata sovellusta kehitellessään sellaisia viihteellisiä viestilajeja, kuin Kaljaviesti. Yksi pitkien perinteiden Kaljaviestijärjestäjä on Turun Yliopiston Kemistit, joiden keskiviikkoon ajoittuvasta viestikilpailusta tosikkous on jälleen kaukana. Keskiviikkoyön alkuillan osallistujat kruisailevat pitkin poikin kaupunkia suorittaen omaperäisiä ja hassunhauskoja tehtäviä, joista hauskasti pukeutuneet joukkueet pyrkivät saamaan mahdollisimman hyvät pisteet. Kyseessä on siitä erikoinen viestikilpailu, että tuomareiden lahjominen on pistesaldon kartuttamiseksi sallittua, jopa suotavaa. Titraukset eli viimeinen rasti eli loppubileet rantauttavat sekä kisaajat että kannustusjoukot Night Club Marilyniin ja bileet jatkuvat aamuun saakka. Torstain Lynibileet ovat kihisevän kuumaa kamaa, järjestyksessään jo ties kuinka monennet Haalarit Liekeissä -zembalot Marilynin vulkaaniselle maaperälle sytyttävät TIO ja Tuore. Burn baby, burn – insinöörit ja restonomit ovat kohdatessaan kuin kaksi keskenään voimakkasti reagoivaa alkuainetta, jotka saavat myös muun bilekansan liekkeihin. Yön kuumuuden varmistaakseen bilejärjestäjät kohentavat tulta jo heti ovella jakamalla nopeimmille hotteja haalarimerkkejä. The Doors -yhtyeen hittibiisiä lainatakseni: ”Come on baby, light my fire/Try to set the night on fire”.

Eräs reipashenkinen asiakkaamme oli Turun Tähti -kisasta kuullessaan ehdottanut, että voisi osallistua moottoripyörätemppuilulla. Että jos vaikka sulkisimme tuon Eerikinkadun pätkän Kristiinankadun ja Humalistonkadun välistä jonain osakilpailuperjantaina ja hänpä sitten esittäisi voltteja ja muuta. Hmm.. Ensinnäkään tuota ei voi hyvällä tahdollakaan kutsua lavaviihteeksi ja toiseksi, kaupunkia ja viranomaisia ei ajatus kadun sulkemisesta perjantai-iltana varmaankaan huvittaisi. Sorry. Mutta että jos osaat tanssia, taikoa, kikkailla jollain Lynin stagelle sopivalla vempeleellä, vetää draq-shown, imitoida, huvittaa klovnerialla, heittää hyvää stand-up -läppää tai hallitset jonkin muun yleisöä hämmentävän taidon, ilmoittaudu ihmeessä kisaan. Kisasta on aina jäänyt osallistujilleen hyvä maku suuhun, menestystä niittäneille tarjoutuu mahdollisuus ponnistaa alallaan eteen päin ja voittaja lähtee lisäksi New Yorkin reissulle! Lisää tietoa saat meilailemalla mikaela (a)clubmarilyn.fi. Voit toki myös soittaa 040-537 0152. Jos en heti vastaa puhelimeen, jätähän viesti vastaajaan. Palaan aivan varmasti asiaan!

Mikaela

01.03.2010

Tiistain PIANOWARiin hiihteli sankoin joukoin talvilomalaisia, jotka intoutuivat ihan tosissaan sparraamaan sekä toisiaan että pianisteja interaktiiviseen karkelointiin. Seuraavana kahtena yönä Night Club Marilynissä kaikuivat saksalaisen kielialueen hittilistojen bilebiisit sekä tietenkin juomalaulut, Beer Fest-haalarimerkkibileet keskiviikkona ja Germanican & Deltan Bier Festit torstaina olivat jymymenestys. Alppimaiden & Saksan talonpoikaishenkisiä dirndl- ja tracht -kansallispukuja mukaileviin asuihin pukeutunut henkilökuntamme onnistui omalta osaltaan luomaan hersyvää olutfestaritunnelmaa saksanlippujen ja sinivalkoisten köynnöskoristeiden keskellä hääriessään. Wunderbar! Perjantain Olympialätkästä (tai kisoista ylipäätään) ei ole juuri kerrottavaa, huomattavasti paremman esityksen tarjosivat Mr Turku -kandidaatit. Järjestyksessään 23. kotikaupunkimme edustuskomistuskisa oli kerännyt mittelöön tällä kertaa liudan huippu-urheilijoita ja sisäänrakennettu kilpailuhenkisyys tuli selväksi jo alkuillan tuomaristohaastattelussa. Raamikkaat kollit olivat erittäin sanavalmiita ja valmiita panemaan itsensä likoon myös yleisön edessä. Edes se, että näytökseen kuuluu lavaliikehdintää pelkissä boksereissa, ei saanut aikaan hämmennystä. Pikajuoksijoilla, jalkapalloilijoilla sekä uimareillahan on pitkä kokemus julkisesta esiintymisestä melko pikkuruisissa vaatekappaleissa. Kaikista komistuksista yksi nousi kuitenkin tuomaristopäätöksellä oksalle ylimmälle. Mr Turku -tittelin ja samalla paikan seuraavasta Mr Finland-kisasta nappasi turkulainen huippu-uimari, vaalea viikinki Ossi Oksa. Kundiin törmää todennäköisimmin jatkossa uima-altaan lisäksi Lynissä! Voitonjuhlat huipentuivat Vegasin Back Stagella, PIANOWARin merkeissä.

Maaliskuun ensimmäinen bileyö koittaa tiistaina, nimestään huolimatta Lynin Keittopäivä ei tarkoita soppakeittiön jonossa seisomista. Viikolta löytyy myös opiskelijabileitä kaksin kappalein. Poliittisen historian opiskelijat ovat mitä ilmeisimmin mieltyneet erinäisiin erikoisiin kirjainlyhenteisiin eli initialismeihin, etenkin eräät kolme konsonanttia ovat jostain kummallisesta syystä P-Klubin mieleen. Keskiviikon bilehupailun mainoksesta löytyvä initialismi FTW nimittäin näyttää kovin tutulle kirjaimiensa puolesta, viime vuonna samaisista kirjaimista eri järjestyksessä muodostui What The Fuck. Mietiskelin ensin hetken, mistä tällä kertaa oikein on kyse: Feel The World? Furious Tiger Whales? Onneksi bilejärjestäjät sivistivät minua, FTW tulee tässä yhteydessä sanoista For The Win. Bileiden nimi on kehoitus saapua geimeihin huimalla voittajameiningillä, bilettäjät haastetaan mukaan mm. legendaariseen Show Us Your Dance Moves -tanssikilpailuun. Tanssii politiikanopiskelijoiden kanssa vaihtuu torstaina kimppakivaan opettajaopiskelijoiden johdolla. Opettajan tyttärenä olen aina tiennyt, että opettajilla on eriskummallinen ajatuksenkulku. OPEX ry:n After Skit-julistekuva kielii siitä, että tulevaisuuden opettajat oppivat omalaatuisen assosiointitaidon jo opiskeluaikanaan. Jullarissa poseeraa housunsa kadottanut ja viininlehdellä privaatit ruumiinosansa peittänyt, Darth Vader-kypäräinen syöksylaskija. Salaperäinen mainosmalli on joku iloluonteisista opiskelijoista ja yksi torstaiyön bileiden veikeistä aktiviteeteistä lieneekin sen arvuuttelu, kenen karvaisista sääristä on tehty julkkikset. After Skit on myös bileilta, jolloin opeopiskelijat voivat soveltaa esimerkiksi ilmaisun, musiikin & liikunnan opintojaan käytäntöön haastamalla kanssabilettäjät hurvittelemaan tanssilattialla ja tietenkin Atlantiksen PIANOWARin melskeisiin. Kyseistä dueling pianos/sing-along -herkuttelua harrastataan myös viikonloppuna Vegasin Back Stagella

Monet viihdemaailman huiput ovat aloittaneet uransa kierämällä kykykilpailuissa, Turun Tähti on tarjonnut lavaviihteen osaajille mahdollisuuden näyttää kyntensä jo vuodesta 1999. Suomen vanhin amatöörien lavaviihteen monialakisa on vuosien varrella tuonut yökerhoyleisön eteen mm. taikuutta, tanssia , imitaatiota, stand-uppia, akrobatiaa, klovneriaa, drag-taidetta ja show-muotoon työstetyjä taistelulajinumeroita. Kisa on ensinnäkin oiva tilaisuus testata omaa numeroaan ja lavasäteilyään, mutta monelle se on toiminut myös todellisena ponnahduslautana lavaviihteen ammattilaismaailmaan. Turun Tähti 2010 ottaa vastaan ilmoittautumisia osakilpailuihin 26.3. ja 9.4.2010. Kumpaisestakin osakilpailuista perjantaina 16.4.2010 järjestettyyn finaaliin nousee numeroita sekä tuomariston että yleisön päätöksellä. Kisan voittajaa odottaa palkintomatka viihteen Isoon Omenaan, New Yorkiin. Nyt on siis aika tuoda omat kykysi esiin ja ilmoittautua Turun Tähti 2010 -kilpailuun. Soita allekirjoittaneelle eli Mikaelalle 040-537 0152 tai laita meiliä mikaela(a)clubmarilyn.fi ja astu tähtikuvioon!

Mikaela

21.02.2010

Edellinen jääkausi 10 000 vuotta sitten kantoi nimeä Veiksel ja se peitti Suomenkin 2-3 km paksun jään alle. Hieman on alkanut tulla sellainen fiilis, että jääkausi on jälleen iskenyt. Grönlantihenkisessä paukkupakkasessa lumimyräkän keskellä tihrustaessaan voi jo lähes nähdä Eerikinkadulla vastaan tulevan pingviinejä, napakettuja & jääkarhuja. Suksiparkkia ei vielä ole tarvinnut tuohon ovien ulkopuolelle rakentaa… Lynissä ja Vegasissa bilettäessä voi onneksi hetkeksi unohtaa lumikolat, karvahatut ja villahousut. Talvikarnevaaliviikkomme oli täynnä tapahtumia, joista tuli lämmin fiilis. Laskiaistiistain pakkasenpuremia sulateltiin Atlantiksen after ski -meinigeissä, PIANOWAR ei jättänyt ketään kylmäksi. Keskiviikon Turku Students -bileisiin järkkäsimme yleisön pyynnöstä Olympialätkän kisakatsomon. Sporttibaariksi muuntuneen Atlantiksen olympiayleisö repeili liitoksistaan Suomen leijonien huitoessa avotassulla valko-venäläisiä Vancouverin jäällä. Belarusin maali sai kumikiekosta viidesti, mikä on neljä maalia enemmän, kuin yksi Suomen maaliin saatu osuma. Sittemminhän nuo suomalaiset isot, luistelevat kissaeläimet ovat olleet ehtiväistä sorttia, tätä kirjoittaessani viimeisimpänä leijonalauman käsittelyssä uuvahtanut joukkue oli Saksa. Jos tulkitsin otteluohjelmaa oikein, seuraavaksi vastassa on sinikeltainen Tre Kronor -poppoo rakkaasta naapurimaastamme ja toivokaamme, ettei leijonille kesken sinikeltaisia vastaan pelattavan pelin tule niitä surullisen kuuluisia itsetunto-ongelmia! Talvikarnevaaliviikkomme ei pettänyt myöskään teatterin ystäviä, torstaina Lynin stage täyttyi lääketieteellisen ja kauppakorkean opiskelijoiden speksi-näytelmien näyttelijöistä, laulajista, soittajista sekä tanssijoista. Täysin opiskelijaproduktioina toteutetut, musiikintäyteiset spektaakkelit Uuteen Nousuun ja Brunein Mussukka ovat osoitus siitä, että turkulaisista opiskelijoista löytyy ihan mielettömästi osaamista. Kumpainenkin teatteriryhmä vetää ensin näytöksiä täysille katsomoille Turussa ja kevään korvalla teatteriseurueet lähtevät Suomen kiertueille. Iso käsi ja hatun nosto!! Perjantaina ja lauantaina Vegasin asiakkaat pääsivät minilomalle New Orleansin ranskalaiskortteleihin, Mardi Gras viekotteli bilekansaa värikylläisyydellä, kuplivalla musiikilla ja pienillä ylläreillä. Jokainen karnevaalikävijä sai jo sisään tullessaan perinteisen silmikon, joka tekee kantajastaan oitis salaperäisen ja houkuttelevan. Tiesittekö muuten, että sekä Lynistä että Vegasista tuttujen hurrikaanilasien ja Mardi Gras -helmien juuret ovat syvällä New Orleansin kiehtovassa historiassa ja nuo helmet saapuvat meille nykyäänkin suoraan niiden synnyinsijoilta? No, nytpä tiedätte!

New Orleansissa on tietojemme mukaan syntynyt aikanaan myös hykerryttävä dueling pianos-konsepti, jonka nyt Suomeen tuotuamme tarjoilemme teille nimellä PIANOWAR. Hiihtoloma on alkanut monella, mutta loman nimen ei pidä antaa hämätä. Säätieteilijähän povasi epäinhimillisiä pakkasia alkuviikoksikin, joten talviurheilun tai sen sellaisen kokeilulla saattaisi olla ikäviä seurauksia. Saapukaahan lumikenkäilyn & maastohiihdon sijaan Lyniin laulamaan, tanssimaan ja viihtymään. Hiihtolomaviikon tiistaiyön muikeimmista ja ehdottomasti interaktiivisimmista yleisöviihteestä pitävät jälleen huolen PIANOWARin särmät kosketinkuninkaat Pekka & Pete. Näiden lempeiden diktaattorien tavoitteena on saada jengi mukaan meininkiin ja tähän liittyen parivaljakon oikeutena on myös hyväksyä tai hylätä toiveita. Kundit kyllä tietävät aivan tasan tarkkaan, millaisella setillä bilekansa saadaan hurmioon. Kun hurjan hittitykityksen välissä ehdit hengähtää, tiedät laulaneesi, tanssineesi, taputtaneesi. Posket ovat kipeät nauramisesta ja kämmenet huutavat hallelujaa. Trust me! Keskiviikon ja torstain Beer Fest – Olutfestivaalit on seurausta siitä, että eräs asiakkaamme halusi lokakuun olevan kahdesti vuodessa. Onhan tavattoman tylsää, että Octoberfest sijoittuu vain syksyyn. Asia on nyt korjattu ja Beerfest kutsuu teitä oluttupahenkiseen karkeloon kahtena yönä. Henkilökuntamme kunnostautuu jälleen asianmukaisesti pukeutuen ja Lyni tulee olemaan somistusta myöden kuin suoraan bayerilaisesta postikortista. Keskiviikkona kannattaa olla paikalla erittäinkin pian kympin jälkeen, sillä vuorossa on neliosaisen haalarimerkkibilesarjamme toinen osa ja uniikkeja Bierfest-merkkejä riittää vain 350 ensimmäiselle olutfestarilaiselle! Jos olit vuoden ekoissa haalarimerkkisarjan bileissä, saat keskiviikon merkin ja keräät myös kaksi seuraavaa, varmistat pääsyn bilesarjan viimeisten bileiden VIP-tilaisuuteen! Torstaina Bierfestin emäntinä & isäntinä häärivät loistokkailta Octoberfesteiltä tutut Germanica ry:n saksankielen opiskelijat sekä aina juhlatuulelle helposti virittyvät Delta ry:n porukat. Ilmainen sisäänpääsy on luvassa lederhoseneissa eli nahkahousuissa paikalle polkkaaville ja nopeimpia hemmotellaan torstainakin Deltan ja Germanican Beer Fest -haalarimerkillä. Näitä Beerfestejä ei siis pidä ohittaa!

Saksalaistunnelmat vaihtuvat unelmiin kansainvälisistä catwalkeista perjantaina, kun Night Club Marilynissä valitaan Mr Turku. Misterikandidaattien keralla trendinäytöksessä lavalla nähdään myös naiskauneutta, mikä lienee miesyleisön mieleen. Kisakokonaisuuden juontaa hallitseva Mr Finland, Kalle Aalto. Kisassa valitaan myös yleisönsuosikki, joten saapukaahan kannustamaan komistuksia sankoin joukoin! Aivan upean päätösviikonlopun Hiihtolomalle tarjoaa myös Vegasin Back Stagella tajunnanräjäyttävä PIANOWAR perjantaina sekä lauantaina, viikko sitten yleisö ei meinännyt pysyä nahoissaan ja pianistit lupaavat heittää nyt vielä entistäkin enemmän löylyä kiukaalle. See You!

Mikaela

16.02.2010

Neliosaisen Palapelibilesinfonian osassa III tempauduttiin keskiviikkona kahdeksankymmentäluvun biitteihin ja tyyleihin. Kemistien, Deltan, Asteriskin sekä IVA:n aikahyppyreaktorista asteli Lyniin & Vegasiin melkoinen kavalkadi kasariteemaan sonnustautuneita bilettäjiä, jotka olisivat ainakin asujen ja kampausten perusteella sopineet mainiosti Dallasin, Dynastian, Miami Vicen sekä Ihmemiehen näyttelijäkaartiin tai vaihtoehtoisesti Madonnan, Michael Jacksonin ja Dingon kasikytluvun musavideoille. Bileväki kurvaili ympäri yökerhoja metsästäen piilotettuja palapelinpaloja olkatoppaukset viuhuen ja fiilisteli kasarimusaa tanssilattialla niin Lynin dj:n kuin Vegasissa hurmanneen Corona Skies-bändinkin tahtiin. Back Stagella tarjoutui mahdollisuus ilmaista itseään karaokessa, Atlantiksessa palapelittäjiä hurmokseen piiskasivat PIANOWAR -pianistit Pete & Pekka, jotka ovat muuten saaneet jo valtaisan määrän hommaan täysin addiktoituneita faneja! Ystävänpäiväviikon perinteiset Halibileet varmistivat sen, että monen käsivarret olivat aivan vissisti perjantaina kipeinä. Jokainen bilettäjä sai ovelta kaulaansa kartonkisydämen halaustodisteiden keräilyä varten ja mitä useampia haleja illan aikana tuli kerättyä, sitä parempi mahis oli voittaa itselleen jotakin kivaa. Germanica ja Digit ottivat tästä läheisyyttä lisäävästä aktiviteetista kaiken irti ja sulkivat toisiaan kilvan lämpimään syleilyyn. Valentinen perinteet täyttivät Lynin myös viikonloppuna, Ystävänpäivää edeltävät yöt tarjosivat tuhansia tilaisuuksia kertoa ystäville, miten tärkeitä he oikeasti ovat. Night Club Vegasin viikonloppu puolestaan oli täysin kiinalainen juttu. Kaupunkilehti Aamusetin JetSet -palsta on Timo Salmesmaan johdolla kertonut kaupungin kekkereistä ja iltaelämästä jo 15 vuoden ajan, synttäreitä juhlittiin perjantaina Tiikerin Vuoden teemalla China Towniksi naamioituneessa Night Club Vegasissa. Orientaalin lumoon Kiinalaisen Uudenvuoden bileissä sukelsi niin henkilökuntamme, JetSetin kutsuvieraat kuin muutkin asiakkaamme. Ensi kertaa Back Stagelle pianonsa parkkeeranneet PIANOWAR -pianistit toivottivat metallitiikerin vuoden tervetulleeksi avaamalla monelle aivan uuden sorttisen musiikillisen ulottuvuuden perjantaina ja lauantaina. Tuokoon metallitiikerin vuosi kaikille metaallin lujuutta ja tiikerin rohkeutta!

Katolinen maailma juhlii paaston alkamisen alla karnevaalien merkeissä tiistaihin saakka. Meidän karnevaaliviikkomme alkaa tiistaista ja jatkuu aina lauantaihin saakka. Talvikarnevaaliviikossamme suomalaiskansalliset laskiaisperinteet talviurheiluhuumailuineen yhdistyvät kansainvälisiin ilveilyn, teatterin ja naamioitumisen traditioihin. Laskiaistiistaina pulkkamäen parhaat afterski-meiningit löytyvät Night Club Marilynistä. Atlantis Bar kutsuu laskiaisen PIANOWAR-hullutteluun Peten ja Pekan johdolla, näin herkulliset versiot rockin ja popin klassikoista maistuvat laskiaispullaakin paremmalle! Pokeripöydässä tapahtuu jänniä, sillä Dynamic Pokerin peruspelin lisäksi pokerihait voivat halutessaan panostaa tiistaista alkaen myös valinnaiseen bonus-peliin (myös Vegasin Casinolla bonus-mahdollisuus perjantaista alkaen). Voitto ratkeaa kullekin pelaajalle jaettujen kahden pimeän pohjakortin yhdistelmästä riippuen. Bonustaja toivoo itselleen kuvakorttiyhdistelmiä, yhdistelmästä riippuen kertoimet vaihtelevat 10 x panos – 50 x panos välillä. Jälkimmäisellä kertoimella voittaa A-A yhdistelmä. Kysy pelinhoitajilta lisää! Keskiviikkona olympiahuumaillaan, kun Turku Students goes Ice Hockey. Olympialätkämatsissa Suomen leijonat ärjyvät Valko-Venäjälle klo 22.00 alkaen ja kisastudion löydätte Atlantiksesta. Ihanaa leijonat, ihanaa! -kinkereihin avautuu maksuton sisäänpääsy haalareissa tai opiskelijakortilla ja nopeimpien kisatunnelmaa nostatetaan entisestään haalarimerkillä!

Talvikarnevaaliviikon torstai tempaa meidät teatterin mystiseen maailmaan. Lääksiksellä ja Kauppakorkeakoululla on kumpaisellakin opiskelijatuotantona toteutetun Speksin ensi-ilta oven takana ja Speksibileissä näistä spektaakkeleista annetaan maistiaisia Lynin stagella. Lääkiksen speksi on järjestyksessään jo kymmenes, tämän vuotisen ”Uuteen Nousuun” -speksin tapahtumat sijoittuvat Puerto de la Cruzin lennolle. Mitä kaikkea yhdellä lennolla voikaan tapahtua? Hei me lennetään vaihtuu jännitykseen, kun hypähdetään kauppakorkealaisten Brunein Mussukka -mysteeriin. Kliffanderin kartanossa tapahtuu kummia ja paikalle kutsutaan etsivä Karusuo. Tsekkaa lisätietoa spekseilystä ja näytelmien varsinaisista esityspäivistä osoitteista www.turkuspeksi.fi ja www.tuky.fi/speksi/. Myös Vegasissa nautiskellaan talvikarnevaaleista, perjantaina ja lauantaina asiakkaat saapuvat arjen vastapainoksi keskelle värikylläistä Mardi Gras -hulinaa. Somistevarastoamme täydennettiin juuri Atlantin takaa saapuneella rekvisiitalla, koristelemme Vegasin New Orleansin maailmankuulun karnevaalin hengessä ja asiakkaammekin voivat toki laittautua koreiksi kuin riikinkukot konsanaan. Jos päästä varpaisiin naamionnille ei ole aikaa, onnistuu salaperäisyyden verholla leikittely helposti piiloutumalla karnevaalitanssiaisiin kuuluvan silmikon taakse. Viikonlopun asenne on ehdottomasti New Orleansissa usein kuultavan sanonnan mukainen, ”Laissez les bon temps rouler” on kehotus pitää hauskaa!

Mikaela

08.02.2010

Musiikki on neurotieteilijöiden mukaan aivojen voiteluainetta ja osoituksena aivojen musiikkiherkkyydestä voidaan pitää esimerkiksi korvamatoja (earworm) eli sitkeästi päässä soivia kappaleiden pätkiä. Itse huomaan hyräileväni esimerkiksi ärsyttävyyteen saakka joululaulujen kertosäkeitä mitä erikoisimmissa tilanteissa. Erityisen riivaavaksi korvamadon tekee se, ettei biisin vaihtaminen välttämättä onnistu tahdonvoimalla. Joidenkin ihmisten aivot ovat musiikkiherkemmät kuin toisten, musiikin taitureiden kohdalla on osittain kyse geeniperimästä sekä luontaisesta lahjakkuudesta ja osittain aivojen koulutuksesta. PIANOWARin yllytyshullut ja hulvattomat, yleisöä villitsevät pianistit lukeutuvat niihin erikoistapauksiin, joiden musiikillinen taituruus on yhdistelmä luonnonlahjakkuutta sekä vuosien harjoittelua. Nuoteista kundit soittavat tietenkin melkeimpä mitä vain ja monet vuosien aikana opetellut biisit tulevat selkäytimestä kuin itsestään ilman nuottejakin. Ällistyttävintä on kuitenkin se, miten herkkä sävelkorva ja harjaantuneet sormet löytävät pianosta nopeasti sellaisiakin toivebiisejä, joita nuottipinossa ei satu olemaan. Tai jopa biisejä, joita ei ole välttämättä kokonaisuudessaan edes ennen soittanut. Tällaista intuitiivista kykyä ei voi varsinaisesti opetella, se tulee äidinmaidossa ja on yksi kaikkia PIANOWARin Peten & Pekan kaltaisia dueling piano -pianisteja yhdistävä erityisominaisuus. PIANOWARin olennainen elementti on tietenkin musiikista hullaantuva yleisö, joka sekä heittää pianisteille haasteita että ottaa niitä itse vastaan, osallistuminen & shown kulkuun vaikuttaminen kuuluvat ehdottomasti asiaan. PIANOWAR -innostus on tarttuvaa ja viime tiistaina tartunnan saivat esimerkiksi LEX ry:n hallituslaiset. Näin kutkuttavaa musiikillista livepotpurria ja yhteislauluun yllyttävää settiä on pakko saada lisää! Ja lisäähän on tiedossa heti tiistaina, kun PIANOWAR syttyy Atlantiksessa!

Suomalaisesta bilekulttuurista saivat maistiaisia keskiviikkona sadat eri puolilta maailmaa Turkuun vaihtoon saapuneet opiskelijat. Kansallisuuksien stereotypioista pukeutumisteeman ammentanut bilesetti oli kuin poikkileikkaus kansainväliseltä lentokentältä, sillä ESN vaihto-opiskelijoita oli kaikilta mantereilta Etelämannerta lukuunottamatta ja kiellikylpyjä saattoi ottaa ainakin parillakymmenellä eri kielellä. Haastattelin melkoisen monia ulkomaaneläviä ja kyselin, mitä mieltä he ovat Suomesta nyt muutaman viikon maassa olon perusteella. Suomalaisissa ihmisissä hyvää on kuulemma etenkin teennäisyyden puuttuminen ja vilpittömyys. Turun kompakti koko, yhteiskunnan toimivuus ja opetuksen korkea taso saivat pisteitä. Jos meitä lumihanget alkavat jo hieman nyppiä, niin lumettomista maista tulleiden vaihtarien mielestä ne ovat päinvastoin aivan upea asia. Torstain Lynibileiden järjestäjätkin olivat onnesta mykkyrässä aurinkoisesta talvikelistä, sillä Trade ry:n Pulkkiksen alkuillan rinneosuudessa täydellinen lumipeite toi laskijoiden ja laskuvälineiden parhaat puolet esiin. Pulkkiksen kruunasivat afterskibileet, joissa parhaat laskijat ja mageimmat laskuvälineet palkittiin Lynin stagella valtaisien suosionosoitusten säestäminä. Iso käsi annettiin myös perjantaina Night Club Vegasissa, kun yksi kaikkien aikojen ehdottomasti täräyttävimmistä bilebändeistä, rautaisista ammattilaisista koostuva Super Trouper asteli lavalle. Boney M:n ja Abban loisteliaalle discomusatuotannolle kunniaa tekevä keikka ei jättänyt ketään kylmäksi, itse olen pysyväishurmaantunut musiikin lisäksi bändin esiintymisasuihin. Bling bling, valtavat hatut, tekokarvatakit, nahkahousut ja suuret korut & aurinkolasit ovat aivan mielettömän mageita!

Viikko polkaistaan siis käyntiin tiistaina PIANOWARin merkeissä. Yleisön pyynnöstä PIANOWAR löytyy Atlantiksesta myös keskiviikkona, kun Lynin ja Vegasin yli levittäytyvät Palapelibileet vol III vievät meidät neonvärien, peroksidiblondipermisten, collegepaitojen, kivipestyjen farkkujen ja juppikulttuurin kyllästämälle kasikytluvulle. Yliopiston Delta, Kemistit, IVA ja Asteriski kattavat kahteen kerrokseen bileet, joita ei yksinkertaisesti voi jättää väliin. Tuleepa innoituksesi pukeutumiseen sitten Miami Vicen uusintajaksoista, kasaribändien julisteista tai vanhoista luokkakuvista, olet yhtä tervetullut bilettämään. Saavu metsästämään yökerhoihin piilotettuja palapelinpaloja, osallistumaan parhaiden asujen palkitsemistilaisuuteen, jamittelemaan Vegasissa livebändi Corona Skiesin johdolla sekä viihtymään karaokessa Back Stagella. Nopeimmille kasariyöhön sukeltaville on varattu jälleen uniikki haalarimerkki, joka on yksi osa neliosaisena vinyylilevykuvion muodostavaa kokonaisuutta! Lähestyvää ystävänpäivää enteillen Germanica & Digit järjestävät torstaina haliterapiaa Halibileissä ja samaan aikaan lempeitä tutkimuksia tarjoaa Vegasissa myös oikeustieteenopiskelijoiden El§a ry, joiden 112 – Kaipaatko Hoitoa? lupaa lievittää tenttikirjastressiä monipuolisesti. Viikonloppuna siirrytään kiinalaisessa ajanlaskussa Tiikerin vuoteen. Sen kunniaksi Night Club Vegasissa biletetään kaksi yötä Year of Tiger -teemalla salaperäisen itämaisissa tunnelmissa. Maailmanlaajuisesti juhlittavan Kiinalaisen Uudenvuoden teemaväreinä ovat meilläkin onnea tuottavat punainen ja kulta. Samaan viikonloppuun osuu Ystävänpäivä, ystävänpäivälahjamme perjantaina ja lauantaina Vegasin tiikerienergialla käyvälle bilekansalle on PIANOWAR Back Stagella!

Mikaela

31.01.2010

Mitä Turussa ihmetellään nyt? Ainakin sitä, onko meillä oikeasti pianomusiikkia yökerhossa. Että olemmeko me nyt 18 vuoden jälkeen ehkä seonneet totaalisesti? Juu ei. Tiistaina Lynin Atlantiksessa lanseerattu PIANOWAR on interaktiivinen, kahden äärettömän taitavan & sopivasti hullun pianistin (Pete & Pekka) ja energisen yleisön (Te) yhteinen SHOW. Ilta rakentuu pitkälti yleisön esittämien kappaletoiveiden pohjalle, tällaista livejukeboxia ette ole Suomessa ennen nähneet, kuulleet tai kokeneet. Te kun olette paikalle saapuessanne erottamaton osa jukeboxin toimivuutta. Toivomista helpottamassa on esimerkkilista toimivista dueling pianos -hiteistä, kundit kun tietävät yleisöä villitsevistä ja jengin laulamaan saavista biiseistä melkoisesti. Mutta biisitoiveita saa ehdottomasti esittää vapaasti myös ihan lonkalta, sillä PIANOWAR pianistien repertuaari on valtaisa ja pianistit loihtivat soittimistaan bileversioita niin kotimaisista kuin ulkolaisistakin kappaleista. Koska PIANOWARin idis on nimenomaan saada bilekansa laulamaan, tanssimaan ja hulluttelemaan, pidättävät pianistit itsellään oikeuden jättää soittamatta mielialaa laskevia itkuvirsiä ja haukotuksia aiheuttavaa materiaalia (samaa periaatettahan on sovellettu myös City Karaoken biisilistassa). Kun biisitoiveita alkaa olla useita, koittaa se varsinainen PIANOWAR eli pianistit kisaavat erinäisin keinoin siitä, kummalle tuotuja toiveita milloinkin toteutetaan ja mitenkä pitkään minkäkin biisin tahtiin jamitellaan. Mitä enemmän te osallistutte laulamalla, vislaamalla, taputtamalla käsiä, tanssimalla jne., sitä huimemmaksi meno yltyy. Jos pianistit pyytävät Sinut luokseen ja pyytävät istahtamaan pianon kulmalle, kokeile ihmeessä. Tai jos koet voivasi haastaa jomman kumman pianisteista soittotaidollasi, astu ihmeessä esiin! PIANOWAR hullaannuttaa Atlantiksessa jälleen tiistaina! PIANOWARia vanhempi ja takuuvarma bilekonsepti on myös Tursajaiset, tuo kahdesti vuodessa Lynin & Vegasin valloittava opiskelijakarnevaali. Insinöörien ja hoitsujen bileasenne on aina ollut kohdallaan ja jälleen keskiviikkona fiilis oli katossa jo heti alkuillasta. Kiitos kaunis ja kumarrus, ootte ihan mainioita tyyppejä!

Vegasin viikonloppu vietettiin 1970-luvun tunnelmissa. Perjantaina Night Club Vegas tarjosi jälleen tyylikkäät puitteet Suomen Markkinointiliiton vuotuiselle Vuoden Mainos -gaalalle. Parisataahenkinen juhlavierasjoukko nautti kolmen ruokalajin illallisen, seurasi juontaja Sami Hintsasen johdolla finalistitöiden esittelyä & voittajien palkitsemista, lauloi karaokea ja heittäytyi seitkytluvun rytmeihin Honey Suckers -bilebändin tahtiin. Aikamatkailua jatkettiin lameverhojen ja diskopallojen hohteessa myös lauantaina ja asiakkaiden harras toive oli saada teemasta jossain kohtaa uusinta. Järjestyy! Lauantain jännitysnäytelmän järjesti Aurakadun ja Linnankadun kulmassa alkuillasta poksahtanut kaukolämpöputki, josta tulvi kaduille tuhansia litroja vettä. Vaikka me emme veden tielle joutuneet, vaikutti putkiepisodi koko keskustan kiinteistöjen lämmitykseen ja meilläkin oli alkuillasta kiirus saada yökerhoihimme korvaavaa lämmintä ilmaa. Ei lisää pakkasia, kiitos!

Tipaton Tammikuu (jos joku sellaista vietti) päättyy virallisesti maanantaina Delta ry:n johdolla eli poikkeuksellisesti täällä opiskelijabiletetään jo maanantaina. Tiistaina vuorossa on PIANOWAR, choose your weapons : ) Kansainvälisestä keskiviikostamme vastaa ESN Turku International Party -teemalla eli vaihtarit pukeutuvat eri kansallisuuksien mukaisesti. Tee sinäkin niin ja testaa, mille tuntuu olla esimerkiksi mongolialainen. Torstaina paikalle pulkkailee lumisesta HirvensalostaTrade ry, teemanaan kuvaavasti Pulkkis. Ja ihan helmet bileet voi bongata myös Vegasista, Kääntöpiirin illan nimi kun on alkavan kuukauden kunniaksi HELMI-bileet. Perjantaina jatkuu Rockin’ Vegas ja tällä kertaa kutsumme teidät hurvittelemaan loistavan Super Trouper bilebändin tahtiin. See You!

Mikaela

25.01.2010

Palkittu amerikkalainen kirjailija ja runoilija Maya Angelou on kirjoittanut menestyksestä seuraavasti: ”Menestys on sitä, että pidät itsestäsi, siitä mitä teet ja siitä miten sen teet”. Mielestäni tuo sanonta sopii erinomaisesti siihen asenteeseen, jolla Lynissä & Vegasissa pyritään tekemään töitä. Jokainen saa olla täällä oma hulvaton persoonansa, jokainen työtehtävästä riippumatta saa olla ylpeä omasta työstään ja jokaisen työpanoksella on tärkeä merkitys palveluketjun toimivuuden kannalta. Kiitoksena kuluneesta vuodesta irroitimme ankkurit arjesta vuorokaudeksi sunnuntai iltana koko henkilökuntamme voimin ja Jack Bauerin 24 telkkusarjan kilpailijaksi olisimme voineet työstää tuon vuorokauden aikana äärettömän hulvattoman 24-version. Pikkujouluristeilymme aikaan laiva oli nimittäin lastattu täyteen ravintola-alan porukkaa Varsinais-Suomesta ja hilpeän vuorokauden jokainen tunti olikin siis erittäin tapahtumarikas heti ensi tunnista alkaen. Viime vuonna kerroin illallispöytäämme istahtaneista kuokkavieraista, joiden höpläytys havaittiin vasta ruokailun päätteeksi. Nämä naiset olivat istuneet jotenkin hassusti selin kaikkiin meihin muihin päin pöydässä, jossa sattui olemaan uudempia työntekijöitämme. Söivät ja joivat iloisina meidän piikkiimme ja kertoivat kirkkain silmin samassa pöydässä istuville, juuri meillä työt aloittaneille työntekijöillemme olevansa meillä töissä. Ja vieläpä jossain pääkaupunkiseudun ravintolassamme. Jota ei siis ole edes olemassa. Kuokkavierastelu lienee joku trendijuttu, sillä laivan irrotessa rannasta sunnuntaina, juuri ennen ruokailun alkua bongasimme jälleen kolme kuokkavierasta. Nämä kolme neitosta olivat muitta mutkitta lipuneet henkilökuntalaumassamme ravintolaan ja istahtivat tyynesti yhteen meille varatuista pöydistä. Hekin vakuuttivat kuuluvansa Lynin seurueeseen. Tällä kertaa jujutus ei mennyt läpi, sillä mimmit narautettiin oitis ja kuokkavieraat saivat lähteä safkailemaan ihan omalla kustannuksellaan. Ihan jo tuosta episodista olisi saanut toimivan alun kuvitteellisen 24-sarjan ekan tunnin jaksoon!

Rockin’ Vegas -tapahtumasarjan The Beatles tribuutista vastasi perjantaina oikein oivallinen ja alkuperäistuotannolle uskollinen kokoonpano The Beetles. Kuusikymmentäluvulta ponnistanut, John Lennonin, Paul McCartneyn, George Harrisonin ja Ringo Starrin muodostama kokoonpano sai aikaan ennen näkemättömän bändifanitusilmiön, Beatlemanian. Itse bändiä ei ole ollut olemassa enää 40 vuoteen, mutta musiikki löytää tiensä edelleen miljoonien eri ikäisten ihmisten levyhyllyihin ja mp3-soittimiin. Lukemattomat muusikot ja bändit mainitsevat yhä The Beatlesin suureksi innoituksen lähteeksi ja esikuvaksi. Vaikka bändi teki viimeisen levynsä vuonna 1970 ja itse olen syntynyt vasta bändin hajoamisen jälkeen, on The Beatlesin musiikki vedonnut minuunkin aina. Yläasteikäisenä haalin käsiini kaikki mahdolliset The Beatlesin biisien nuotit ja tuosta valtaisasta nuottinipusta on pianon ääreen istahtaessa aina iloa. Tiistaina Lynin Atlantis Baarissa PIANOWARin kenraaliharjoituksissa ette pianon takana onneksi kuitenkaan näe allekirjoittanutta, vaan kaksi ammattipianistia. Kahden pianon ja muikean pianistin show on interaktiivinen, yleisön toivebiiseihin perustuva kokonaisuus, jossa pianistit ja yleisö laulavat yhdessä ja samalla voi tapahtua yhtä sun toista jänskää. PIANOWAR on pitkällisen tuotekehityksen tulos, olemme jo vuosia etsineet Suomesta kahta hommaan sopivaa pianistia. Tässä hommassa ei riitä pelkkä soitto- ja laulutaito, vaan tyyppien pitää olla myös yleisönsä kanssa kommunikoivia showmiehiä sekä kykeneviä soittamaan kimpassa. Kun viime marraskuussa sitten tutustuimme Petriin, toiseen PIANOWAR pianisteistamme, eteni homma nopeasti. Pete sai tehtäväkseen valita itselleen pianistiparin ja joulukuussa Pete lähti kanssamme Las Vegasiin, PIANOWARin esikuvana toimiviin pianobaareihin treenaamaan sekä kehittelemään konseptia Lyniin sopivaksi. Buukkasimme Peten soittamaan maailmankuulujen huippupianistien pariksi dueling pianos -keikoille New York New York sekä Harrah’s casinoille ja ainakin Las Vegasissa yleisö oli aivan liekeissä. Suomen debyytin kenraaliharjoituksiin Atlantikseen tiistaina klo 22-24 toivotamme tervetulleiksi sekä VIPit että tietysti myös kaikki muut ihanat asiakkaamme. Varsinainen ensi-ilta on keskiviikkona, jolloin Turku Students goes PIANOWAR. Muistattehan, että opiskelijakortilla tai haalareihin pukeutuen pääsee maksutta sisään ja nopeimpia ilahdutetaan haalarimerkillä!

Torstain opiskelijabileet ovat elävä legenda. Tursajaiset sekä syksyllä että keväällä houkuttavat vuosittain insinöörien (TIO) ja hoitsujen (TSTS) lisäksi paikalle huiman määrän eri alojen opiskelijoita. Eikä suotta. Lyniin ja Vegasiin levittäytyvät megakinkerit jaksavat yllättää toimivuudellaan vuosi toisensa jälkeen. Tursajaismerkkikokoelman kartuttajien kannattaa olla hyvissä ajoin liikenteessä, sillä merkeillä on tapana mennä kuin kuumille kiville! Rockin’ Vegasin kovasti odotettu kaksipäiväisteema perjantaina ja lauantaina on 70’s, perjantaina Vegas täyttyy jo alkuillasta 70- lukuun virittäytyneistä markkinoinnin ja mainonnan ammattilaisita. Seitkytlukulaisuus näkyy sisustuksessa ja kuuluu musiikissa , kannustamme asiakkaitamme heittäytymään viikonlopun teemaan myös pukeutumalla sen mukaisesti, parhaat asut palkitaan! Perjantaina ja Lauantaina lauteilla 70’s bilebändi Honey Suckers.

Mikaela

17.01.2010

Opiskeluajan ei pidä olla pelkkää kirjoihin ja luentomuistiinpanoihin hautautumista. Noina vuosina pitää uskaltaa myös elää. Muuten saattaa käydä niin, että herää jonain päivänä keski-iän ohittaneena siihen, että on unohtanut, mille elämä maistuu. Kahdeksantoista vuotta sitten tammikuussa Lynissä hurviteltiin Suomen ihka ekoissa yökerhoon tuoduissa opiskelijabileissä. Ensimmäisten meillä bilettäneiden haalariunivormuisten perinteitä vaalitaan edelleen ja yhteistä taivaltamme kera ainejärjestöjen sekä opiskelijayhdistysten muistelimme ja juhlistimme viime keskiviikkona. Poikkialainen opiskelijabileiden synttäri-ilta oli samalla myös meidän kiitoksemme yhdistysten hallitusaktiiveille, jotka antavat aikaansa ja energiaansa omien yhdistystensä jäsenistön asioiden hoitoon. Vuoden vaihtuessa monissa yhdistyksissä hallituspaikat on pantu uusjakoon ja mikäpä olisikaan ollut parempi hallituksenvaihtoilta ja kiitorata uuteen pestiin, kuin opiskelijabileiden hilpeät synttärit!

Äkkiseltään en keksi montakaan artistia, jota diggailevat esimerkiksi omassa perheessäni kaikki sukupolvet isoisästä lapsenlapsenlapsiin. Tällaiseen pystyy kuitenkin edelleen jo yli 30 vuotta sitten keskuudestamme (muka) poistunut Elvis, jonka musiikki ei näytä kulumisen merkkejä. Sen todisti myös Elvis Tribute perjantaina Night Club Vegasissa, jopa pokeriin intensiivisesti keskittyneet hait hytkyivät musan tahdissa. Elvis has left the building, mutta eipä hätää. Tuleva perjantai tuo sekin mukanaan ajan hampaalle immuunia bilemusaa. The Beetles on tribuuttikokoonpano, joka lupaa hurmata teidät ja meidät Vegasissa the Beatlesin erinomaisen säväyttävällä musalla. Lynin keskiviikolta löytyy Turku Students, kannattaa siis pukeutua haalareihin tai ainakin napata opiskelijakortti messiin. Haalarit ja opiskelijakortti kun kumpainenkin varmistavat maksuttoman sisäänpääsyn. Ekat 250 bilettäjää saavat itselleen myös uunituoreen Turku Students-haalarimerkin!

Oletko ihan varma, että kerrostalon parveketta voi verrata esiintymislavaan? Älä hukkaa taikuriosaamistasi tai imitaattoritaitojasi naapuritalojen asukkaiden aamiaispöytään parvekkeellasi esiintyen. Ilmoittaudu Turun Tähti 2010 -kilpailuun ja astu ihan oikean yleisön sekä tuomariston eteen. Kisan voittajaa odottaa palkintoreissu Isoon Omenaan, New Yorkiin! Kiinnostuitko? Meilaile allekirjoittaneelle mikaela (at)clubmarilyn.fi tai rimpauta 040-537 0152 ja minähän kerron lisää!

Mikaela

11.01.2010

Vaikka moni kantaakin kuusenraadon pihalle jo loppiaisena, suomalaisen kansanperinteen mukaan jouluaika päättyy vasta Nuutin päivään. Sekavaa. Meille loppiaisessa oleellisinta oli se, että keskelle viikkoa osui aattoilta. Koska seuraava päivä oli pyhä, tarjoutui yllättävän monelle loistava sauma biletykseen. Neljännesvuosisataissynttäreitään Vegasin Back Stagella juhli iloisessa tyttöporukassa baaripirkkomme Mari eli Marilin (kun talossa on useampia samannimisiä, annetaan jokaiselle jokin tunnistusta helpottava lempinimi). Elämää syleilevästä ja avoimesta asenteestaan tunnettu neitokainen oli saanut frendeiltään synttärilahjaksi hurmaavat punaiset pöksyt, joiden käyttöohjeissa oli kehotettu niitä myös kanssajuhlijoille esittelemään. Kaksvitosen Marilinin pin-up -henkinen karaokekoreografia olikin siis aivan omaa luokkaansa!

Jos Night Club Marilyn olisi ihmislapsi, olisi suuntana ollut perjantaina Lyni. Olihan Marilynillä 18-vuotissynttärit ja synttärikuohuva oli tietenkin paikallaan. Marilyniltä olisi kysytty ovella paperit ja portsari olisi tutkinut henkkareita hyvinkin tarkkaan varmistaakseen niiden aitouden ja sen, että papereiden mukaan täysi-ikäiseksi tullut tyttö & henkkarit kuuluvat yhteen. Kaverit olisivat ostaneet Marilynille hauskan synttärihatun baarista ja vieneet Marilynin nauttimaan tanssilattian rytmeistä. Ihmis-Marilyn saisi nyt ajaa autoa (paitsi baari-iltana), solmia itse sopimuksia, erota uskontokunnasta tai liittyä sellaiseen, toimia oikeudessa todistajana tai kantajana, solmia avioliiton, äänestää ja asettua ehdolle vaaleissa. Marilynillä ei olisi enää holhoojaa, vaan hän voisi itse päättää omasta elämästään (vanhempien luona asuminen tietenkin asettaa omat rajoituksensa). Jos Marilyn olisi lukiossa, hän varmaankin olisi kevään abi ja miettisi yo-kirjoitusten lisäksi kuumeisesti sitä, minkä alan pääsykoekirjat pitäisi hankkia. Mikäli Marilynillä olisi takanaan ammattikoulu, edessä saattaisi olla kesän korvalla ammattiin valmistuminen. Vaikka Night Club Marilyn ei ole ihminen vaan yökerho, on se kahdeksantoista vuoden aikana päässyt elämään noita ihmisten täysikäisyyteen liittyviä juttuja tuhansien ja taas tuhansien asiakkaidemme kautta. Ja Night Club Marilynin me teemme kaikki yhdessä, rakkaat asiakkaamme. Ilman teidän ja henkilökuntamme synnyttämää lämpöä ja energiaa Marilyn olisi vain kuori ilman sydäntä ja sielua. Perjantaina vietetyt 18-v synttärit olivat siis meidän kaikkien yhteiset syntymäpäivät, joiden kaltaisia ei tässä kaupungissa ole ennen koettu. Synttärilahjansa show-muodossa Marilyniin tuoneet tanssijat, misterit ja hurmaava drag queen Miss Divet olivat jälleen kerran sanattomia saamastaan mahtavasta vastaanotosta. Kiitokset kaikille ja tervetuloa viettämään kanssamme monta monituista upeaa vuotta tulevaisuudessakin!

Luennot, tenttikirjat, ryhmätyöt ja esseet kutsuvat jälleen opiskelijoita. Lomilta paluun jälkeen uusi lukukausi startataan frendejä tapaamalla kevään aloitusbileissä. Kauppakorkean opiskelijat järjestävät keskiviikkona Vegasissa Ekan Viikon Bileet. Night Club Marilynin poikkialaiset keskiviikkokekkerit puolestaan juhlistavat Lynin opiskelijabileiden 18-vuotista taivalta ja starttaavat samalla opiskelijabileiden juhlavuoden neliosaisen haalarimerkkibilesarjan. Helmikuussa luvassa on Beer Fest, huhtikuussa Lyn Space Party ja toukokuussa USA -teemainen bilesetti. Jokaisesta bilesarjan osasta 350 ensimmäistä bilettäjää saa itselleen uniikin, teeman mukaisen haalarimerkin. Keräämällä kevään aikana kaikki 4 haalarimerkkiä on oikeutettu osallistumaan USA -haalarimerkkibileiden VIP-tilaisuuteen! Torstaina bilekevääseen virittäytyvät tulevaisuuden karttakepinheiluttajat, nuo hullunhauskat opeopiskelijat eli Opex ry. Opeopiskelijat ovat joulunkin jälkeen antavalla tuulella, Hyvä Meininki 3.1.2 lupaa nopeimmille lipun lunastajille haalareiden täytettä merkin muodossa. The King of Rock, Mr Elvis Presley olisi viettänyt 75-v synttäreitään viime perjantaina, mutta niiden vietto meidän osaltamme siirtyi tärkeämpien synttäreiden takia viikolla eteen päin, tulevaan perjantaihin. Ymmärrän hyvin spekulaatiot siitä, onko Tupelossa, Mississipissä syntynyt musiikkivelho ehkä sittenkin elossa. Viime vuonna vierailimme Elviksen kodissa Memphisissä. Graceland, vaikka yksi Amerikan yksi suosituin pyhiinvaellus- ja turistikohde onkin, on yhä edelleen hyvin asutun oloinen & lämmintunnelmainen. Olimme erään aamun ensimmäisiä vierailijoita, aamutakissa ja tohveleissa munakasta paistavan Elviksen saattoi hyvin kuvitella läsnäolevaksi kartanon keittiöön kurkistaessaan. Elvis Tribute Night Club Vegasissa perjantaina on meidän tapamme osoittaa kunnioitusta suurelle persoonalle ja muusikolle, jonka musiikki hurmaa yhä uudelleen ja jonka ihmeellinen elämä inspiroi miljoonia ihmisiä kaikkialla maailmassa. Sisäänpääsy Elviksen synttäreille on maksuton ja ikäraja K20.

Turun Tähti 2010 on Suomen vanhin lavaviihteen monialakilpailu, johon jokainen jonkin esiintymislavalle sopivan taidon omaava täysi-ikäinen voi ilmoittautua. Kun perhepäivällisillä imitointi ja kavereille akrobatian esittäminen tuntuu liian tutulle ja turvalliselle, on aika uskaltautua suuren yleisön eteen. Night Club Marilynin Turun Tähti -kilpailussa on vuosien aikana nähty mm. äimistyttävää taikuutta, huimaa akrobatiaa, kutkuttavaa klovneriaa, tanssia etnotanssista cheerleadingiin, järisyttäviä fakiiritemppuja ja ihmeellistä imitaatiota. Vuonna 2003 kilpailuun toistamiseen osallistunut drag queen Miss Divet (näitte hänet Lynin synttäreillä) vei tuolloin voiton kotiin ja sai voiton myötä ammattiuralle kantaneet siivet. Jo useita vuosia Divet on voinut keskittyä päätyönään intohimoonsa, lavaviihteeseen. Korkkarit ja sukkahousut vedetään jalkaan kymmeniä kertoja kuukaudessa, sillä taitavalle drag queenille on riittänyt kysyntää jatkuvasti. Edellisen Turun Tähti-kisan voitti turkulainen Klovni Pekka, jonka klassinen klovnimimiikka sai yleisön ja tuomariston repeilemään naurusta niin alkukarsinnoissa kuin finaalissakin. Tämän vuoden Turun Tähti sijoittuu maalis-huhtikuulle, joten ilmianna itsesi tai taitava kaverisi nyt soittamalla Mikaelalle Marilyniin 02-2322 111 tai kertomalla taidoistasi mikaela(at)clubmarilyn.fi. Tuomarit ja yleisön hurmaava voittaja lähtee palkintomatkalle viihteen metropoliin, New Yorkiin! Samaiseen numeroon voit soittaa myös, jos koet olevasi joukkoomme sopiva alan kokemusta omaava plokkari, järjestyksenvalvoja tai dj. Olehan pikaisesti yhteyksissä, niin kerromme lisää.

Mikaela

04.01.2010

Näinä vuoden ensimmäisinä päivinä olen listannut maailman tapahtumia, ilmiöitä ja asioita edelliseltä vuosikymmeneltä. Muutakin tapahtui, kuin Markan vaihtuminen Euroksi. Terreorismin vastainen sota vuoden 2001 9/11 WTC:n iskujen jälkeen jatkuvasti esillä. Ilmastonmuutos huolestutti ja sen piikkiin laitettiin mm. 2004 Aasian Tsunami ja vuoden 2005 Katrina-hirmumyrskyn tuhot. Vaihtoehtoja etsittiin mm. biopolttoaineista, sähköautoista, tuulivoimasta. Maailma kutistui monella tapaa tietotekniikan kehityksen myötä, sillä 2000-luvun ekalla vuosikymmenellä monet tekniset jutut näkivät päivänvalon tai löivät itsensä läpi. Tietoverkot levittäytyivät huimalla vauhdilla lähes kaikkialle maailmaan. Omia multimediapuhelimiaan kehittelivät kaikki Nokiasta Appleen ja perustoimintojen ohella puhelin soittaa musiikkia, ottaa yhteyden nettiin ja sähköpostiin, näpsii kuvia ja varmaan ulkoiluttaa koiraakin. Oma lukunsa ovat pikavipit ja nettikaupankäynti sekä on-line pelaaminen. Yhteisöllisyyttä harjoitettiin irc-galleriasta Facebookin kautta Twitteriin; oman elämänsä julkkikseksi voi nousta raportoimalla edesottamuksistaan niin tutuille kuin tuntemattomillekin kuin seiskapäivää ikään. Tosi-tv formaatit vetoavat nekin taviksesta julkkikseksi setillään ihmisen perusluonteenpiirteisiin. On Idolsia, Suurinta Pudottajaa, Big Brotheria, Selviytyjiä, Maajussille Morsianta ja Amazing Racea. Huh. Ja vuosikymmenen viimeinen joulukuu taisi olla vuosikymmenen kylmin, eikä pakkanen hellitä vieläkään. Alla oleva kuva ilmentää loistavasti sitä, miten innokkaasti hyytävään pakkaseen näillä leveysasteilla suhtaudutaan

Ennen vuoden vaihtumista Valtakunnassamme suoritettiin valtikan vaihto eli kruunasimme uudet kuninkaalliset City Karaokeen. Aktiivisuudesta ja loistavasta asenteesta KaraokeRinssiksi ja KaraokeRinsessaksi nousivat Lari ”Lätsä” Haapala ja Sanna Suominen, jotka ilahduttivat City Karaoken 9-v synttäreiden vierasjoukkoa duetolla Hyvää Syntymäpäivää. Erityisen kunniamaininnan karaokeaktiivisuudestaan sai vakkarimme Henna K. Uuteen Vuoteen siirryttiin torstain vaihtuessa perjantaiksi, kuplivia maljoja tulevalle vuodelle nosteltiin niin Lynissä kuin Vegasissakin. Olkoon yhteinen vuotemme hilpeä ja värikäs! Vuosi on sinänsä merkittävä virstanpylväs, että Turun yöelämän kuningatar Night Club Marilyn on nyt täysi-ikäinen. Kaupungin vanhin yksityinen yökerho on taipaleensa varrella nähnyt yhtä sun toista, esim. 90 Turun keskustan iltaravintolaa on ollut ja mennyt Lynin toiminnan aikana, niistä historiikkilista etusivullamme. Marilynistä on lähtöisin moni valtakunnallisesti ainutlaatuinen juttu, tässä muutamia esimerkkejä. Lyn toi 90-luvun alussa Suomeen ihan uuden yökerhojutun nimeltään Happy Hour, joka tarkoitti hintahuojennuksia tiettyinä kellonaikoina. Opiskelijaystävällisyys on aina ollut meille tärkeää ja vuonna 1992 järjestettiin valtakunnan ensimmäiset yökerhoon tuodut haalaribileet, tuolloin bileitä järjesti korkeakoulujen kanssa perustamamme Turun Haalribileet ry, jonka esimerkki viitoitti tietä ainejärjestöjen omille yökerhobileille. Tänä päivänä meillä bileitä järjestää lähes 50 erilaista ainejärjestöä ja opiskelijayhdistystä. Suomen vanhin amatöörien lavaviihteen monialakilpailu Turun Tähti on nostanut lavaviihteen osaajia taikureista drag queeneihin suuren yleisön tietoisuuteen jo vuodesta 1999 eli kauan ennen telkkarin vastaavia formaatteja. (Kevään kisaan otetaan taas ilmoittautumisia!) Pubikaraoken ankeuteteen ja mauttomuuteen kyllästyneinä kehitimme City Karaoken, jonka debyytti nähtiin 2000. Ei humppaa, ei virsiä, ei lastenlauluja. Reilu kolme vuotta sitten Lyn sai sisaryökerhon, kun avasimme aikuisemmalle asiakaskunnallemme Night Club Vegasin, moni asiakkaamme on kulkenut kanssamme kaikki 18 vuotta. Vegasin ikärajaa tarkistettiin vuoden vaihteessa siten, että se paremmin mahdollistaa seurueiden yhteisen illanvieton samassa yökerhossa. Uusittu ikäraja on K20.

Alkuaan kuusihenkinen Marilynin henkilökunta on kasvanut pääluvultaan seitsemäänkymppiin, mikä tekee meistä maamme mittapuussa ison palvelualan työllistäjän. Viime vuonna maksoimme henkilökunnalemme lähes miljoonalla eurolla palkkoja. Omassa perheessämme jokainen työntekijä on aina ollut töissä talon kirjoilla, emme käytä extrapalveluita. Jotain omasta henkilökunnastamme kertookin kahdeksana peräkkäisenä vuotena voitettu City-Lehden lukijaäänestyksen ”Kaupungin Paras Ravintolahenkilökunta” -titteli. Yhteinen perheemme kiittää teitä kaikkia upeista vuosista ja katsoo optimistisena tulevaisuuteen, uusia idiksiä haettiin taas Atlantin takaa ja pääsette jälleen tammikuussa todistamaan ohjelmakonseptia, jota ei tässä maassa ole ennen nähty! Kunnon synttäripirskeet järkkäämme teille perjantaina, kaikki asiakkaamme ovat tervetulleita Lynin 18-v bileisiin. Upean illan ohjelmasta vastaavat mm. drag queen Miss Divet ja Erotic Fashion Tribute to Lyn, eli auton lisäksi myös äiti on syytä jättää kotiin ; )

Mikaela