s

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat an.

2015

2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

27.12.2015

Jouluviikko on ollut vauhdikas ja hauska. Joku kysyi aiemmin tässä kuussa, mikä meidän toivelahjamme on ja täytyy sanoa, että te olette meidän toivelahjamme. Joka joulu, mutta myös läpi vuoden. Yhteisen olohuoneemme idea on tarjota varteenotettava vaihtoehto sille olohuoneelle, josta keittiöön astellessaan voi joutua tiskaamaan ja jossa naapurit saattavat narista liian äänekkäästä musiikista. Jossa neliöt tulevat vastaan isojen bileiden järjestämiselle ja jossa jääkaappi ja baarikaappikin täytyy ihan itse täyttää. Moni on taas kiitellyt jouluaikaan lämmintä ja henkilökohtaista palvelua, jota yökerhoissamme voi kokea. Ja sitä, miten mainio kinkunsulatteluosoite Eerikinkatu 19 onkaan. Kiitos näistä ajatuksista, on kiva saada niistä kuulla. Kertokaa kiitokset myös suoraan iltaisin työtä tekevälle henkilökunnallemme, pienikin kiitos on iso asia. Sama toki pätee myös niihin vähemmän ruusuisiin palautteisiin, suoran palautteen antaminen on mahdollisuus palautteen vastaanottajalle korjata ja kehittää.

Tulevalla viikolla jatketaan jolulaatikoista vieroittumista, sillä viikko tuo mukanaan ihan uusia juhlia. Tiistain Keittopäivän kautta loikataan keskiviikolle ja tuolloin juhlistetaan City-Karaoken 15-v syntyäpäivää – sitäkin Keittopäivän merkeissä. Tiesitkö, että kyseessä on maamme ensimmäinen yökerhoympäristöön istutettu karaokekonsepti? Konseptista voidaan puhua esimerkiksi siksi, että karaokebiisiemme valikoima on ns. kuratoitu tarkalla systeemillä. Ei humppaa, tangoa, valssia. Ei virsiä ja lastenlauluja. Hyvin vähän melankoliaa. Poimittuina on biisejä eri vuosikymmeniltä niin kotimaasta kuin ulkomailtakin ja listaan lisätään säännöllisesti uusia juttuja. Karaokejuontajmme eivät ole nukkavieruja seinäkukkasia, vuosien varrella City-Karaokea on emännöinyt/isännöinyt hyvin särmä joukko mainioita tyyppejä. Keskiviikkona on siis aika nostaa malja synttärisankarillemme ja kruunata jälleen KaraokeRinssi sekä KaraokeRinsessa. Tällaisen tittelin voi itselleen napata henkilö, joka on käynyt lauleskelemassa City-Karaokessa säännöllisesti ja ollut kaikin puolin hyvä & mainio tyyppi. Kruunattavista päätöksen tekevät karaokejuontajamme & Atlantiksen henkilökunta. Se, onko syntynyt satakieleksi, on toisarvoinen asia valinnan kannalta. Kiva juttuhan se tietty on, jos on laulunlahjan saanut meitä muita kuolevaisia kehittyneempänä versiona. Tulkaa heti kympiltä, Dä Dää!

Vuosi on tulossa päätepisteeseensä. Nyt on hyvä katsella kulunutta vuotta ja tehdä jonkin sortin analyysiä: mikä vuodessa oli onnistunutta, mistä kohtaa vuoden olisi suonut olevan paremman. Ja mitä tulevana vuonna pitäisi tehdä, että vuoden kuluttua vuotta muistelee hymyssä suin? Uudenvuoden aaton vastaanotto Lynin ja Vegasin asiakkaille järjestetään Night Club vegasissa klo 22.00-24.00, maljoja nostellaan sopivasti ennen vuoden vaihtumista. Jos olet shoppaillut itsellesi ennakkolipun, pääset sujuvasti myös jonon ohitse sisään. Me kiitämme teitä jokaista hienosta vuodesta 2015 kanssanne ja kuten ehkä olette some-päivityksistämme taannoin huomanneet, olemme uusineet vuokrasopimuksemme eli tulemme jakamaan kaiken hauskuuden kanssanne vielä monta monituista vuotta. Vuoden 2016 ensimmäinen viikonloppu kutsuu kahteen kerrokseen perjantaista alkaen, c u!

Mikaela

20.12.2015

Lynin Kantispikkujoulut vietettiin keskiviikkona, kiitos niistä. Joulun lähtölaskenta starttasi viimeistään torstaina, kun opiskelijat saateltiin Viimeisen Tentin Bileiden kautta vapaan viettoon. Opiskelijabileiden täyttämä syksy on ollut värikäs ja monipuolinen, hauska ja elämystentäyteinen. Kiitos jokaiselle korkeakoulukaupunkimme opiskelijalle, joka on ollut mukana meiningeissä järjestäjänä tai bilettäjänä. Opiskelijabileillä on aidosti paljon syvempiäkin merkityksiä, kuin vain hauskan pitäminen. Yhteisöllisyys, sosiaalisen verkoston rakentaminen, alaylpeyden vaaliminen, oman alan tunnettuuden lisääminen, oman yhdistyksen varainhankinta, tapahtumien tekemisen opettelu ja niin edelleen. Me olemme vilpittömän iloisia siitä, että saamme tehdä yhteistyötä hienojen tyyppien kanssa. Kevään bilekausi häämöttää jo horisontissa, ekat bileet koittavat jo loppiaisviikon torstaina. Mutta niistä sitten lisää myöhemmin.

Joulukuussa on monta hauskaa asiaa. En ole mitenkään erityisesti juuri jouluihminen, mutta jouluun liittyy tiettyjä erikseen erilaisia, hilpeitä juttuja. Yksi niistä on jouluradio. Jopa niinä päivinä, kun taivas on kaatanut niskaan litra tolkulla sadevettä ja tuuli on riehunut myrskylukemilla, on jouluradio saanut mielen piristymään. Itse tykkään kuunnella nettiversioista sitä, jossa on hieman modernimpaa joulumusaa, koska en aina jaksa kuunnella niitä perinteisiä joulurallatuksia tenavatähtien esittäminä. Pidän monista englanninkielisistä joulubiiseistä ihan valtavan paljon ja se on ehkä syy sille, että huomaan joskus kesähelteilläkin pääni sisällä soivan jonkin joululaulun kertsin. Yökerhomaailmassamme joulumusiikkia tarjoillaan jouluaikaankin sopivan säästeliäästi, ettei siihen ehdi kyllästyä ennen varsinaista joulua. Kyllä vaikkapa Last Christmas –biisin täytyy säväyttää vielä jouluviikolla kajahtaessaan ilmoille Sinkkukinkkubileissä.

Sinkkukinkkubileviikko alkaa jouluyllärillä: Lynin Keittopäivää vietetään sekä tiistaina että keskiviikkona ja molempina iltoina sisäänpääsy on ilmainen. Saavu yksin, kaksin, porukalla ja jaa parhaat joululahjavinkit vielä pakettihuolia hautovien kanssa. Yksi idis: shoppaile kavereille ennakkoliput Lynin tai Vegasin Uudenvuoden Aaton Juhlaan. Kurvaa Lynin pääsalin baaritiskille kyselemään lisää! Jouluaattona, Joulupäivänä ja Tapanina palvelemme sekä Night Club Marilynissä että Night Club Vegasissa ja kaikkina SinkkuKinkkuBileiden öinä sisäänpääsy on ilmainen ensimmäisellä tunnilla (22.00-23.00). SinkkuKinkkuBileet on monille asiakkaillemme sekä monelle henkilökuntamme edustajalle jo pitkäaikainen perinne ja toivotamme jokaisen sydämellisesti tervetulleeksi – hyvää Joulua, rakkaat asiakkaamme!

Mikaela

13.12.2015

Palapelin rakentamista voinee verrata tällä hetkellä erittäin suosittuihin aikuisten värityskirjoihin. Molemmat ovat kuulemma varsin zen-henkistä hommaa, kunhan kyseisestä puuhasta vaan itse tykkää. Eräs ystävämme rakastaa palapelejä. Mitä enemmän palasia ja mitä monimutkaisempi kuva, sitä parempi. Olemme tuoneet hänelle maailmalta mitä omituisimpia palapelejä ja nälkä vain kasvaa. Meilläkin kootaan täällä monen sorttisia palapelejä, yökerhomaailman arki on kokonaisuudessaan varsinainen palapeli. Ja sitten on Palapelibileet, jotka villitsevät kansaa neljästi vuodessa yhdessä Asteriskin, TYK ry:n, Deltan sekä IVA:n kanssa. Tällä kertaa ilmansuuntateemaiseen palapeliin löytyi kakkospalanen, teemanaan pohjoinen. Kun henkilökuntamme suunnitteli teemapukeutumista, joku ehdotti Tuksua. Olin hieman ihmeissäni tästä ehdotuksesta, miten Tuksu liittyy pohjoiseen? Kunnes kuulin perustelun: onhan se ihan jäätävä! Palapeliyössä nähtiin mitä erikoisimpia pohjoisen ilmanalan, talven ja lumen hahmoja. Viikon kahdet jouluteemaiset opiskelijakekkerit puolestaan sijoittuivat tiistaille ja torstaille, Nylandska Nationen viritteli mielen jouluun Julfesteissä ja Digit & Kääntöpiiri levittivät kahteen kerrokseen hyvää tahtoa sekä joulumieltä Piparibileiden muodossa. Perjantaina tonttuiltiin Vegasin Kantispikkujouluissa, ikimuistoisen yön kupliva fiilis säilyy mielessä pitkään.

Keittopäivä, mikä ihana syy ottaa pehmeä lasku viikkoon. Keskiviikkoa on odotettu kuin kuuta nousevaa: Lynin Kantispikkujoulut toivottavat kaikki tervetulleiksi yhteiseen olohuoneeseemme jakamaan lämpöä & iloa. Saapuminen heti ensimmäisellä tunnilla on kannatettava juttu, sillä tuohon ajankohtaan on sijoitettu erityishauskuutta. Täällä sitä sitten nautitaan toistemme seurasta ja jouluisesta tunnelmasta kuin Ellun kanat. DäDää! Torstai päättää opiskelijasyksyn täräyttävällä tavalla: Viimeisen tentin Bileet on ohittamaton bilejärkäle, joka symboloi vapautta: vapautta luennoista, tenttikirjoista, aamuherätyksistä, muistiinpanojen teosta, esseiden kirjoituksesta ja niin edelleen. Hulabaloosta vastaa TYK, mutta tapahtuma on ehdottomasti poikkitieteellinen ja –alainen. Baanalle siis!

Luin aiemmin tässä kuussa Fox News –uutispalvelun säpsäyttävän artikkelin siitä, miten pitkälle poliittiseen korrektiuteen ja neutraliuteen pyrkiminen on Tennesseen Yliopistossa viety. Toimittaja Todd Starnesin artikkelin otsikko on ”University – Your holiday party cannot be a Christmas party in disguise” eli työpaikan bileet eivät voi olla joulujuhlat valepuvussa. Kuten ehkä tiedätte, monissa maissa käytetään ilmaisua ”Happy Holidays”, ei välttämättä ”Happy Christmas”. Jouluhan on kristillinen juhla, mutta juhlakauteen sijoittuvat myös esimerkiksi juutalainen Hanukkah ja afro-amerikkalainen Kwanzaa. Monet joulun iloisista perinteistä (joulukuusi, lahjat, joulupukki, joulujuhlat, joululaulut…) ovat kuitenkin löytäneet tiensä mitä moninaisimpien kulttuurien edustajien koteihin, kouluihin ja työpaikoille. Yliopiston opiskelijoita ja työntekijöitä on Tennesseessä nyt kuitenkin kehotettu viettämään jouluneutraaleita toimistojuhlia. Ettei vaan kenenkään mieli pahoitu. Vältettäviä asioita ovat esimerkiksi selkeästi johonkin tiettyyn, kulttuuriseen perinteeseen liittyvät laulut ja/tai leikit. Meilläkin tuttu ”Secret Santa” –perinne, jossa kukin ostaa lahjan, mutta sen saaja ei tiedä lahjan ostajaa on vältettävien asioiden joukossa. Tarjottavien ruokien ja juomien kulttuuriseen viitekehykseen on syytä kiinnittää huomiota. Ja tietenkin myös kaikkeen koristeluun – ei siis joulupukkia, ei jouluseimiasetelmaa tai silmiinpistäviä tähtikoristeita. Että nyt sitten vaan miettimään sitä korrektia tapaa viettää toimiston lomanaloitusjuhlaa.

Mikaela

08.12.2015

Jos Julius Caesar eläisi, hän olisi takuuvarmasti viihtynyt keskiviikkoyössä laakariseppele tonttulakkiin pujoteltuna. HybridiSpeksin ja Synapsin Rooman vallan aikaa simuloiva bakkanaali sai aikaan kansainvaelluksen kaikilta valtakunnan laidoilta, jopa valtakunnan rajojen takaa: juhlaan ilmaantunut Tsingis Kaani kävi todistettavasti laulamassa tunnaribiisinsä karaokessa! Torstaimme alkoi jo iltapäivällä, Glöggrundan by Merkantila Klubben/Åbo Akademi väritti katukuvaa tuhansilla opiskelijoilla ja tokihan mekin toimimme rastipaikkana tälle jouluiselle rastikierrokselle. Talviseen seikkailuun oli saavuttu eri puolilta Suomea – talvisuudesta voidaan toki olla montaa eri mieltä. Kun rundailu saatiin päätökseen, starttasi Lynissä TSTS:n Bongaa Tonttu. Nämä klassikkobileet alkavat aina kutsuvierastilaisuudella, jossa ammattikorkeakoulun opiskelijayhdistysten hallitukset kohtaavat toisensa näin joulun alla, saavat tavata myös joulupukin sekä vastaanottaa lahjoja. TSTS:n leipomat piparit ovat ihan oma lukunsa, niiden ulkomuodosta puhuminen on monena vuonna nostattanut punan poskille. Hoitsut, hoitsut.. Perjantaina houstasimme vielä toimintaterapeuttiopiskelijoiden (Tasokas) pikkujoulujen jatkoja.

Keittopäivää vietetään tulevalla viikolla Vegasissa, tuossa osoitteessa juhlitaan yhdessä Nylandska Nationenin kanssa. Julfest, joulujuhla toisella kotimaisella, on sekin jo perinne. Poikkitieteellinen yö ilahduttaa esimerkiksi tällä erikoisuudella: City-Karaoke laskeutuu täksi tiistaiksi Back Stagelle! Keskiviikko saapuu, kuin somehitiksi noussut Pekka Pouta konsanaan, Winter is Coming! Pohjoisen ilmansuunnan Palapelibilepala levittäytyy kahteen kerrokseen ja dresscode on mitä tahansa talvista – ammenna värit ja elementit tästä päivästä, menneisyydestä, fantasiamaailmasta tai vaika talvisesta luonnosta. Lumikuningatar. Game of Thrones. Matti Nykänen Olympiavuonna. Hipsterilautailija. Jääkarhu. Pakkasukko. Joulupukki. Poro. Pukeutuneiden sisäänpääsy on vain 2 Euroa eli kyllä kandee nähdä vaivaa. Palapelibileiden kakkososan kompassia vartioi Asteriski. Kaksi tanssilattiaa, City-Karaoke Atlantiksessa, Pianowar Nevadassa, kaksi Casinoa, piilotettujen palapelinpalojen metsästystä ja vaikka mitä. Nopeimmille on luvassa eksklusiivinen haalarimerkki – muistathan, että kaikki neljä bilepalasta keräämällä voit huhtikuun bileissä lunastaa itsellesi 4/4 merkin lisäksi erikoismerkin! Torstaina luvassa on piparia, lupaavat Piparibileiden järjestäjät eli Digit ja Kääntöpiiri. Tämä duetto loihtii teille kahden kerroksen bileleivonnaisen, jonka maku ei unohdu koko jouluna!

Olette kyselleet paljon Kantispikkujouluista. Että kai sellaiset taas on luvassa? Ja juu, kyllä on. Tulevana perjantaina Kantisjouluja vietetään Night Club Vegasissa, kannattaa saapua paikalle heti ekalla tunnilla, sillä erikoishauskuus osuu 22.00-23.00 välille. Kirjatkaa kalentereihinne samalla myös Lynin Pikkujoulut, näitä legendaarisia zembaloita vietetään ke 16.12.2015 ja sama ekan tunnin jouluresepti pätee näihinkin tonttuiluihin eli paikalle heti kympiltä siis, Tip, Tap!

Mikaela

29.11.2015

Keskiviikkomme oli suurta risteytymisen juhlaa, Hybridin järkkäämät Risteytyisitkö Kanssani –bileet olivat huikea poikkitieteellinen koelaboratorio. Kertauksen vuoksi kerrottakoon, että Hybridin suuren sateenvarjon alle kuuluvat Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteelliset järjestöt Asteriski, Delta, Digit, IVA, Nucleus, Pulterit, Synapsi, TYK sekä Statistika. Alalla ei väliä, kuha ristytyy. Viikon toinen ilmiö säkenöi torstaiyössä: Pikkarit! On hienoa nähdä, miten tyylikkäiksi ahkeriimatkin haalarien kuluttajat muuntautuvat niin halutessaan. Älkää ymmärtäkö väärin, haalarit ovat superhieno keksintö ja monin tavoin nimenomaan opiskelijamaailmaan istuva vaatekappale. On varastotilaa, pitää tuulta, pieni sadekaan ei haittaa, mahdollistaa kerrospukeutumisen ja äkkilähdön kotoa, on oma bilepäiväkirja haalarimerkkeineen, kertoo omasta alavalinnasta ja niin edelleen. Mutta siis hyvin leikattu puku tai tyylikäs pikkumusta bilemekko ovat aina ilo silmälle. Kiitos Opiskelijayhdistys Trade, olitte jälleen onnistuneet mahtavasti – näistä bailuista puhutaan pitkään!

Turku on täynnä jouluisia tapahtumia, lueskelin aamiaispöydässä Turku Postia ja jos erilaiset tapahtumat ovat omiaan tuomaan joulumielen, niin sellaisen löytymisen ei tässä kaupungissa pitäisi olla vaikeaa. On konsertteja, myyjäisiä, kulkueita, käsityöpajoja. Ja tyylejäkin on monia: on modernia, perinteistä, überhengellistä, maallistakin maallisempaa ja kaikkea siltä väliltä. Me kuulumme Turun Ydinkeskustayhdistykseen, joka sekin järjestää jos vaikka mitä – voit luoda itsellesi vaikka ihan oman joulukalenterin: joka päivälle merkkaat itsellesi kalenteriisi tapahtuman, jossa vierailet. Ja iltaisin tiistaista lauantaisin voi sitten saapua meille. Tiistaina on Lynin perinteinen Keittopäivä, juhlitaan joulukuun ekapäivää. Keskiviikkona vietetään mahtipontisia Caesarin Pikkujouluja, keisarilliset bilepidot järkkäävät Synapsi & Hybridi. Torstaina avaamme jo klo 15.00, sillä Åbo Akademin opiskelijoiden poikkitieteellinen kaupunkirastikierros Glöggrundan houkuttelee huikeat määrät porukkaa jouluiseen Lynin Dayclubiin. Ja 22.00 starttaa jo legendaariseksi muodostunut Bongaa Tonttu, järjestäjänä TSTS.

Oletko ajatellut, että ihan oikeasti siirrymme jo joulukuuhun? Minulta kysytään yllättävän usein lahjavinkkejä, vaikka voin tunnustaa niiden mietinnän olevan itsellenikin aina enemmän tai vähemmän haasteellista. Vaikka en muita vinkkejä tässä nyt jouluksi tarjoa, ehdotan kuitenkin seuraavaa: osta lahjaksi palveluita omasta kaupungistasi. Turku on täynnä hienoja palveluiden tarjoajia. Hyvää joulun odotusta meiltä kaikilta teille kaikille!

Mikaela

22.11.2015

Jo 20 vuotta on Turussa vietetty Haalaribileitä ja kaikkihan alkoi tästä nimenomaisesta osoitteesta. Otimme ilon irti tästä virstanpylväästä yhdessä vuosien varrella kanssamme tapahtumia järjestäneiden opiskelija-aktiivien kanssa – osa opiskelee edelleen, osan opinnot ovat jo takana päin. Tähän juhlaan oli kuitenkin ilo saapua. Stagelle nousi yön tunteina myös Aikakone, bändille tulee tänä vuonna niin ikään täyteen tuo kakskytvuotta. Onnea molemmille – aikakoneelle ja Haalaribileille. Torstaina avasimme kaksi erilaista ovea: toinen oli ovi Risteilysimulaattoriin Lynissä ja toinen ovi aukesi Vegasin Keski-Maan fantasiaihmeisiin Lord of The Rings –bileissä. Oli muuten eksoottinen torstai, kun molemmissa kerroksissa kiertelin. Toisessa kerroksessa vastaan tuli valkopukuinen kapteeni Love Boatin soidessa, toisessa päädyin haltijoiden sekä örkkien piirittämäksi.

Tiistain Keittopäivä on erityinen juhlapäivä: kuukausi jouluaattoon! Keskiviikkona Hybridi suorittaa huimia, geneettisiä kokeita luonnontieteiden opiskelijoilla. Voisivatko kahden eri lajin yksilöt risteytyä onnistuneesti? Muutkin opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita Lynin koelaboratorioon, sillä Risteytyisitkö Kanssani –bileiden sloganina on ”Alalla ei väliä – Kuha Risteytyy”. Epätoivottuja risteymiä ennaltaehkäistään varmuusvälineitä lipunmyynnistä jakamalla, nopeimmat risteytymishaluiset saavat myös haalarimerkin! Varaa kalenteristasi myös torstai ja Opiskelijayhdistys Traden Pikkarit. Yksi pikkujoulukauden massiivisimmista, tyylikkäimmistä ja odotetuimmista tapauksista kokoaa poikkialaisen, pikkumustaan pukeutuneen juhlakansan Lyniin & Vegasiin jo klo 21.00 alkaen. Ole ajoissa, haalarimerkki on keräilykappale!

On hauskaa, miten monitaitoista henkilökuntaa meillä on. Todella usealla on meidän alamme tutkinnon lisäksi myös osaamista ihan joltain muulta alalta – työn tai harrastusten parista. On hierojaa, personal traineria, ratsastuksenopettajaa, sukeltajaa, autonasentajaa, sähkömiestä, ambulanssikuskia. Henkilökuntamme on myös kunnianhimoista mitä tahansa tehdäänkin ja viimeisimpiä menestyksekkäitä ovat olleet baaritiskin takaa löytyvät Ira ja Anna. Ira voitti lokakuulla Ripsitekniikoiden SM-kultaa ja Anna puolestaan joukkuevoimisteli Länsi-Suomen aluekisoissa kultaa marraskuun alussa. Onnea murut!

Mikaela

15.11.2015

Onnittelut juhlavuosiviikkoaan viettävälle Turun yliopiston ylioppilaskunnalle, maamme sivistyksen kehdon perinteitä kunnioittava ylioppilaskunta ei ole vuosien varrella vanhentunut tippaakaan. Yksi pala juhlavuosiviikosta vietettiin torstaina Meidän Bileissä. Pikkujoulukauden klassikko, Turku Fashion, hurmasi juhlakansaa Vegasin viikonlopussa. Sisääntuloissa nähtiin sesongin ihastuttavimpia ja tyylikkäimpiä luomuksia, kuultiin ja nähtiin viihdeartisteja ja catwalkin säteilyn kruunasi tietenkin upea hääparin sisääntulo. Turku Fashion on hyväntekeväisyyskonsepti, joka lahjoittaa vuosittain jollekin tarkoin valitulle hyväntekeväisyyskohteelle. Tänä vuonna tuetaan paikallista vammaisjärjestöä, joka järjestää elämyksiä nuorille aikuisille kehitysvammaisille.

Tulevalla viikolla kurvataan tiistain Keittopäivän kautta kohti opiskelijabileitä. Keskiviikkona juhlistetaan Turun vanhimpia haalaribileitä, Lynin Haalaribileille tulee täyteen 20 vuotta! Samaan ikään päässyt, juuri uuden levyn julkaissut Aikakone nousee lauteille ja poikkitieteellisyydellä ei ole rajaa. Täältä ne aikanaan alkoivat, ne opiskelijabileet. Illassa tullaan näkemään tuttuja vuosien varrelta, ihan ekojen bileiden järjestäjiäkin olemme tavoittaneet. How cool is that? Ja hei: opiskelijakortilla pääsee ilmaiseksi sisään! Tervetuloa nostamaan maljaa kanssamme kello 22-23 dä dää! Nopeimmille keräilyharvinaisuus RAY:n upea haalarimerkki. Torstaina nostetaan M/S Marilynin ankkurit, Risteilysimulaattori saattelee bilettäjät eksoottiselle risteilylle. Ota sinkkuristeily, karaokeristeily, dicoristeily tai vaikka casinopeliristeily. Tämä simulaattori tajoaa MoMe:n johdolla jokaiselle jotakin. Synapsi ja Kritiikki puolestaan loihtivat torstaina Vegasiin Keskimaan. Taru Sormusten Herrasta –henkinen bileyö on sakeanaan hobitteja, keijuja, klonkkuja, velhoja ja myös joitain ihmisiä. Löydätkö juuri Sinä mahtisormuksen?

Luin pari päivää sitten artikkelia tunnejohtamisesta. Aihepiiri ei ole uusi, mutta tällä hetkellä taas jotenkin tavallista enemmän pinnalla. Laput silmillä pelkkien numeroiden perässä laukkaavat kvartaalijohtajatkin halutaan saada havainnoimaan, miten tunnetilat vaikuttavat omaan, kollegoiden ja alaisten työhön. Esimerkiksi suomalainen sovellus Emotion Tracker on tunnetilojen tunnistamiseen ja analysointiin tarkoitettu sovellus ja sen kehittäjät laukkaavat tiheään ympäri maailmaa luennoimassa tunnejohtamisen merkityksestä. En voi olla hymyilemättä ja tunnen kiitollisuutta siitä, että olen valinnut tämän alan. Tukehtuisin organisaatiossa, jossa jäykistellään ja vältetään kaikin tavoin liikoja emootioita – nehän voisivat vaikka saada yrityksen edustajat näyttämään inhimilliseltä. Meidän alamme on lähtökohtaisesti hyvin tunnepohjainen, vaikka kyse on täälläkin liiketoiminnasta. Ilman sydäntä ravintola-alalla voi tuskin viihtyä ja onnistua, vaikka liiketoiminta olisikin hanskassa. Elämyksien synnyttäminen ja niiden toteuttaminen sekä niihin osallistuminen ovat tunnepitoisia juttuja. Työntekijämme ja asiakkaamme ovat hyvin tiiviissä lähikontaktissa, siksi tällä alalla on tärkeää oppia tunnistamaan omat tunnetilansa sekä ymmärtämään, miten tunteet omaan ja muiden työhön vaikuttavat. Kannustamme työntekijöitämme pitämään hauskaa työssä. Hassuttelemaan, hulluttelemaan ja jakamaan iloa. Pyrimme muistuttamaan itseämme ja työntekijöitämme siitä, ettei omaa huonoa tuultaan pidä kaataa työkavereiden tai asiakkaiden niskaan. Kun oppii tunnistamaan omia tunnetilojaan, oppii ne myös valjastamaan työnteossa eduksi. Jaettu, kollektiivinen hyvä tunnelataus leviää ja ruokkii itse itseään.

Mikaela

08.11.2015

Kun katselee ja kuuntelee maamme poliittisten eläinten sotesoppakahlailua, seuraa Euronewsin kuvavirtaa yhä syvenevästä kansainvaelluskriisitä ja kokee empatiaa sekä kauhua sotareportaaseja suoltavien medioiden äärellä, tekee hyvää nähdä iloisia ihmisiä ja huomata, miten pienestä ihmisen mieli onkaan hyvä ja miten tavallaan pieniltä tuntuvilla asioilla onkin oikeasti moniulotteisia vaikutuksia. Olen erittäin ylpeä siitä, että turkulaisten korkeakoulujen edustajistovaaleissa äänestettiin poikkeuksellisen ahkerasti, demokraattiset vaikuttamisen muodot pääsevät oikeuksiinsa ja luovat pohjaa aktiivisten tyyppien vaikuttamismahdollisuuksille myös tulevaisuudessa. Olen kiitollinen siitä, että saan tehdä päivittäin työtä eri korkeakoulujen innokkaiden aktiivien kanssa, tiedän meidän olevan osa jotakin suurempaa – yökerhojemme olemassaololla on tärkeä paikka kaupunkimme opiskelijakulttuurille. Esimerkiksi keskiviikkona Tio ja Elba näyttivät, miten turkulaisinsinöörien galaksilla eletään ja biletetään. Olivat muuten tamperelaiset melko ihmeissään ja hyvin otettuja mahdollisuudesta päästä tutustumaan tähän erityiseen sivilisaatioon. Tku vs. Tre onnistui erinomaisesti. Forum Romanumin, katkon ja Putexin viihdyttävä Lööppijulkkissitsit & Lööppijulkkisbileet kombinaatio rekonstruoi Hollywoodin kuumimmat juorut Vegasiin – itse superjulkkisjuorutoimittaja Perez Hilton olisi ollut vaikuttunut tästä bileyöstä. Pikaisen marraskuun alun loman pääsi kokemaan Lynissä, kun Tasokas järkkäsi himoitut Aloha-bileet.jo järjestyksessään toisen kerran.

Maanantain menovinkkinä voin suoitella kenelle tahansa Porthanin päivän kulkueen tsekkaamista. Maamme sivistyksen eittämätön voimahamo, Henrik Gabriel Porthan eli 1700-luvulla ja hänen perintönsä elää edelleen. Porthanin päivä on Turun yliopiston ylioppilaskunta TYY:n virallinen juhlapäivä ja kulkuetta voi seurata hyvin esimerkiksi Vanhan Suurtorin laidalta, paikalla kannattaa olla heti 17.15 jälkeen. Kulkue lähtee liikenteeseen Yliopistonmäeltä ja Vanhalla Suurtorilla sijaitsevalla Porthanin patsaalla kuulee mm. TY:n upeaa kuoroa, pääsee seuraamaan seppeleenlaskua sekä puheita. Kulkueessa ovat esillä eri osakuntien liput, tiedekuntajärjestöjen liput sekä muiden järjestöjen liput. Vaikuttava lippulinna, lupaan sen! TYY:n juhlavuosiviikkoon kuuluvat myös superbileet Lynissä ja Vegasissa torstaina, Meidän Bileet on koko korkeakoulun yhteistä henkeä ja yhteisöllisyyttä säkenöivä yö. Olitko täällä massiivisissa TYYlikäs Avaus –bileissä syyskuussa? Think of that! Bileet alkavat jo ysiltä ja 3 € sisäänpääsymaksuun sisältyy uniikki haalarimerkki nopeimmille. Mutta siis ennen sitä ehtii tapahtua muutakin: Eerikinkadun tiistai lähtee käyntiin Keittopäivän merkeissä. Keskiviikkomme on poikkialainen, Bad Taste –bileitä järkkäämässä on Turun AMK:n opiskelijoita kaikilta aloilta ja tapahtuma on osa isompaa AMK:n tukemaa hyväntekeväisyysproggista. Maksamalla bilelipun tuet Green Living Movement –hanketta, joka kouluttaa kehittyvien maiden asukkaita luonnonvarojen kestävään hyödyntämiseen. Bad Taste on huonon maun riemujuhlaa, etsi kaapistasi ne kaikkein karseimmat kuteet ja asusteet – täällä niillä voi jopa voittaa palkintoja karseimman asun skabassa! Joskus Bad Taste on niin huonoa, että se on oikeastaan hyvää. Kyl te tiedätte.

Pikkujoulukautemme muuten starttasi marraskuun eka perjantaina ja kauden avaajina olivat perinteisesti Turun Seudun Tradenomit. Aktiivinen ja monipuolisten ammattilaisten yhdistys kutsui jäsenistönsä ja yhteistyökumppaninsa pikkujoulukauden ekoille glögeille ja tilaisuus on niinn suosittu, että osallistujia tuli taas pääkaupunkiseudulta saakka! Glögin tuoksu on kieltämättä yksi niistä jutuista, joka virallisesti virittää joulutunnelmiin. Että vaikka joulukalenterit ovat olleet myynnissä jo lähes kuukauden päivät ja tavaratalojen koristeosastot kimaltelevat houkuttelevasti, on glögintuoksu ihan oma juttunsa. Ja Muoti- ja Viihdegaala Turku Fashion, sekin on yksi merkki pikkujoulukauden alusta. Juhlakauden kauneimpia asuja esittelevä viihde- ja muotigaala valloittaa Vegasin perjantaissa. Catwalkilla nähdään niin ammattimalleja kuin mukaan lähteneitä julkkiksiakin, joten illasta tulee takuuvarmasti mielenkiintoinen.

Mikaela

01.11.2015

Haunted House Night vol 4 aluillaan. Aah, aivojani ei ole ainakaan vielä syöty. Luulisin. En löytänyt tänäänkään itseäni abduktoituna, maakuoppaan ihmissusille jätettynä tai pysyvästi transformoituneena. No, tässä on vielä yksi yö aikaa, sunnuntaiaamuun on vielä monta tuntia. On ollut muuten hillitön Halloween. Keskiviikosta alkaen zombiet, aaveet, hirviöt, noidat, taruolennot ja satuhahmot ovat pitäneet öitämme otteessaan. Keskiviikkona Vegasin Halloween-viikko debyytin suorittivat TYY ja ESN, Dia de Los Muertos sävytti yöstä meksikolaisen. Torstaina valtakunnallinen ensihoitajapäivien bilesetti Jatkohoitobileet antoi käypähoitosuosituksille uuden merkityksen ja kylvi kauhua Vegasissa. Painajaismaiset opettajaopiskelijat järjestivät Trick or Treat –yön Lynissä. Perjantaina juhlittiin vuoden hirveimmät synttärit, Vegas täytti 9 vuotta ja juhlassa kanssamme oli niin ystäviä, perheenjäseniä kuin suuri joukko pitkäaikaisia kantiksiakin. Koko viikkomme oli kuin megalomaaninen fantasiamaailman symposium, niin henkilökuntamme kuin asiakkaammekin olivat panostaneet pukeutumiseen äärettömän hienosti. Jos et ole jo tsekannut kuvagallerioita facebookissa, tee se nyt.

Tiistaina koittaa Keittopäivä, tuo pehmeän laskun tarjoava päivä. Keskiviikkona hurvitteluun kutsuvat Elba ja TIO, joiden Turku vs. Tampere –bileet ovat nimensä mukaisesti kahden kaupungin paremmuudesta mittaa ottava yö. Tamperelaiset saapuvat siis bussilasteittain Auran rannoille. Jotta voimme osoittaa Turun olevan tooodellakin timanttisempi city, kuin Mansesteri, saapukaa sankoin joukoin ulkoiluttamaan haalareitanne – mitä poikkitieteellisempää, sen parempaa. Torstaina otetaan äkkilähtö Lynin biitseille, Aloha! –bileet syksyn keskelle tarjoaa Tasokas. Surffaa paikalle heti kympiltä, niin et jää paitsi haalarimerkistä! Keltaisen lehdistön lemmikit puolestaan kulkevat punaista mattoa Vegasiin, jo kulttimainetta nauttivaan bileyöhön tervetulleita ovat elokuvatähtöset, toimintasankarit, muotimaailman huiput, miljoonaperijättäret ja seurapiirisöpikset. Salamavalot räpsähtelevät, tanssilattia täyttyy ja juorutoimittajat saavat kynilleen töitä. Kuka nähdään kenenkin seurassa? Kenen asu on mauttomin? Kenen paikalle saapumista ei olisi osattu odottaa? Löydä sisäinen supertähtesi ja saavu Lööppijulkkisbileisiin Forum Romanumin, Katkon ja Putexin kanssa.

Pikkujoulukautemme alkaa perjantaina. Olen tästä oikeastaan hieman hämmentynyt, sillä aika on taas hurahtanut uskomattoman nopeasti. Joulu on kohta täällä. Joulukalenterit ovat jo myynnissä, postilaatikosta tipahtelee joululehtiä, sähköpostiin ilmaantuu jouluruokailumainoksia. Night Club Vegas on ollut jo useita vuosia pikkujouluporukoiden suosima osoite viikonloppuisin marraskuun alusta alkaen, sillä meiltä on mahdollista varata maksutta sekä pöytiä että ihan erillisiä tilojakin. Seurueiden jonon ohitukset järjestyvät ennakkoon sopien ja niin edelleen. Yllättävän moni firma jättää pikkujoulujen järjestämiset säästösyistä väliin tänä päivänä. Niinpä meidän tarjoamamme mahdollisuudet ovat omiaan monen firman työntekijöiden itse järkkäämille pikkujouluille. Soita Pekalle 0400-855 855 tai laita meiliä vegas(at)clubmarilyn.fi – tiptap!

Mikaela

25.10.2015

Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijat ovat onnekkaita. Heillä on todella upea edunvalvontaverkosto, jota pyörittää valtaisia joukko innokkaita vapaaehtoistoimijoita. Kaikkien eri pääaineiden omien ainejärjestöjen kattojärjestönä toimii Hybridi. Piltti- ja fuksi-iltamat olivat Hybridin käsialaa, Vegasiin oli alkuillasta pystytetty 12 erillistä rastia, joilla erilaiset toimijat esittelivät omaa toimintaansa ja tyyppejään. Lynissä ikimuistoisia muistoja tarjosi ESN, joka järjesti Pre-Halloween –sistsit kansainvälisille vaihto-opiskelijoille. Sitsikulttuurihan on kuin hepreaa muille, kuin suomalaisille ja ruotsalaisille opiskelijoille. Niinpä koko konsepti oli uuden opettelua, mutta hillittömän hauskaa opettelua se näytti olevan. Molemmissa kerroksissa startattiin bileet kympiltä, Vegasissa bileet järkkäsi samainen Hybridi ja Lynin bileistä vastasivat Turun yliopiston kielten opiskelijat. Ihka ensimmäiset Kielaribileet onnistuivat aivan erinomaisesti – niin kielten puhumisen kuin.. No, niiden kielareidenkin osalta kuulemma. Torstaina Vegasissa Kaljaviesteiltiin TYK ry:n ja Asteriskin seurassa ja Lynissä kohtadivat Hipit & Hipsterit. Hipit ja Hipsterit oli teemana mitä ilmeisimmin kolahtanut juhlakansaan kovasti, teemapukeutuneet olivat toooodella panostaneet lookkiinsa ja stereotypiat kukoistivat. Oma ohjelmanumerosuosikkini oli Hippies & Hipsters –bingo, jossa noita stereotypioita bongailtiin kanssabilettäjien yltä. Kiitos TOY, olitte hyviä!

Turku on tunnettu kummituksistaan. Niitä on vanhassa kirjastossa, Turun Linnassa, Vanhalla Raatihuoneella ja niin edelleen. Hirvittävä Turun palo on ollut omiaan jättämään jälkeensä rauhattomia sieluja sinne tänne. Kummitteleeko Lynissä ja Vegasissa? Centrumin kiinteistö on melko uusi, 1967 rakennettu. Mutta tällä tontilla on ollut elämää jo ennen meitä. Joidenkin paranormaalien ilmiöiden tutkijoiden mukaan vanhat elokuvateatterit ovat syystä tai toisesta haamujen suosikkimestoja. Ja mikäpä tässä aiemmin sijaitsikaan? Aivan, Olympia-elokuvateatteri. Tätä ennen Eerikinkadun ja Kristiinankadun kulmilla on kiinteistöjä omistanut ainakin valjasmestari, jonka hevostalleilla on saattanut sattua ja tapahtua. Että jos jotain yliluonnollista olisi, se ei liene mikään ihme. Halloween-viikkoa odottanevat räyhähenget, kummitukset, poltergeistit, aaveet ja muut odottelevat jo malttamattomina keskiviikosta lauantaihin kestävää Kauhukarnevaalia. Saavu virittäytymään tiistaina, Keittopäivässä voit vielä välttyä kauhukammion painajaisilta.

Lynin ja Vegasin Halloween on eeppinen. Henkilökuntamme ja asiakkaamme ovat tästä viikosta aivan liekeissä. Henkilökuntamme on suunnitellut asujaan jo viikkoja, osa on tuonut niitä ulkomailta saakka. Klassiset noidat, zombit, muumiot ja aaveet saavat rinnalleen turmion kätyreitä, eri ulottuvuuksista pölähtäneitä olioita, tuonpuoleisesta kurottavia piinaajia. Et ei mikään perus kurpitsajuhla. Keskiviikon kauhusta vastaa Turun yliopiston ylioppilaskunta TYY ja ESN Uni, Dia de Los Muertos on meksikolaiseen Kuolleiden Päivään nojautuvat luurankojuhla. Torstaina Lynin valtaavat painajaistesi opettajat, Opexin Trick or Treat saa sinut näkemään painajaisia viikkoja. Entäs sitten Vegasissa? Lähihoitajien Halloween-teemaiset Jatkohoitobileet kuulostaa mieltä järkyttävältä kokemukselta. Eikä kauhu lopu tähän. Lynin perjantai ja lauantai lupaavat jonon ohituksen teemapukeutuneille, mutta kuka haluaisi nopeammin sisään Kauhukammioomme? Vegasissa juhlitaan perinteisesti Vuoden Kauheimpia Synttäreitä, 9-v Vegas kutsuu kaikki 20-v täyttäneet asiakkaamme juhlaan kello 22-23. Dresscodena Casual Halloween, VIP free in. Pelkoa kylvävät sekä perjantaina että lauantaina niin baarimestarimme, dj:mme kuin pianistimmekin. This is not Real World. This is Fear World!

Mikaela

18.10.2015

Syysloma, opetukseton viikko – miksi sitä kutsuitkin, oli se täällä vauhdikas ja monisävyinen. Keittopäivä kokosi alkuviikon chillaajat ja vapaiden päivien juhlistajat yhteen sankoin joukoin. Keskiviikko toimi lähtölaskentana Oktoberfest/Octoberfest –hurjasteluille, Deltan Kaljaviesti istui starttitapahtumaksi kuin nenä päähän. Germanican ja Kääntöpiirin Oktoberfest on aina odotettu ja kiitelty tapahtuma, joka tarjoaa turkulaisopiskelijoille minimatkan Münchenin tunnelmaan. Dirndlit, henkselit, Lederhosenit ja alppihatut oli kaivettu naftaliinista ja meno oli hyvin autenttista. Prezelriemua jatkettiin läpi viikonlopun, sillä myös viikonloppuasiakkaamme ansaitsevat kokea kansainväkisen olutfestarin fiilikset.

Tuleva viikko on täynnä tapahtumaa kahdessa kerroksessa. Tiistaina paikalle pyrähtävät TLKS, THLKS ja IVA Ekan tentin Bileiden merkeissä. Se todellakin on ensimmäinen tentti pääsykokeiden jälkeen ja sen suorittamista sopii juhlistaa asiaankuuluvasti. Medisiinaritaipaleensa aloittaneet opiskelijat sekä vanhemmat vuosikurssit ottavat yön haltuun Keittopäivän merkeissä. Nopeimmille luvassa haalarimerkki! Keskiviikkona puhutaan kielillä ja (ja ehkä hyödynnetään kieliä muihinkin asioihin), sillä Lynin valtaa Kielaribileet 2015. Turun yliopiston kieltenopiskelijayhdistyksiä on iso liuta ja tämä bileyö tuo kaikki nämä ainejärjestöt yhteen. Mukaan liittyy myös ESN:n vaihtareita, joten Kielaribileiden kiltimpi merkitys pääsee tosissaan käytäntöön. Samaan aikaan Vegasissa kohtaavat Hybridin alayhdistykset: Piltti-iltamat alkavat ainejärjestöjen esittelyrasteilla ja jatkuvat kaikelle kansalle avoimina suurbileinä 22.00 alkaen – täältäkin nopeimmat voivat pokata itselleen haalareihin ommeltavaa! Torstaina Vegasissa Kaljaviestin rastikierroksen titraukset järkkäävät TYK & Asteriski – tämä porukka saa tunnetusti aikaan mielettömän menon ja yhteenliittymä lupaa ripeimmin paikalle pyyhältäville haalarimerkin. Lynissä järjestyksessään toiset Hippies & Hipsters – bileet by TOY ry, oletko maailmaasyleilevä John Lennonkopio vai siististi cool, mustasankaisten silmälasien ja ruutupaidan nimeen vannova graafisen suunnittelun opiskelijan stereotyyppi? Teemaan pukeutuminen on osa hauskuutta, joten ota siitä kaikki irti ja suuntaa kohti Lynin bileyötä. Nopeimmille luvassa uniikki haalarimerkki! Viikonloppua silmällä pitäen muistutettakoon, että lauantaina siirrytään valtakunnassamme talviaikaan, minkä ansiosta saamme olla auki tunnin pidempään (keväällä tuo tunti aina napataan pois kellojen siirron yhteydessä).

Tätä kirjoittaessani kuuntelen, kun Atlantiksessa raikaa iloinen onnittelulaulu synttärisankarille. Turun Tähti 2015 –kilpailussa finaaliin nousseen breakdanceduon toinen tanssija, Antton Ruusunen, halusi järkätä kavereilleen iltabileet ikävuosien kertymisen kunniaksi. Saman voit tehdä sinäkin: hyvissä ajoin kun yhteydessä, voi Atlantiksesta varata seurueelleen privaattialueen juhlaa varten perjantaina/lauantaina ilmaiseksi klo 22.00-23.00. Vegasiin voi tehdä sekä maksuttomia pöytävarauksia että varata yli 25 hengen seurueille maksutta 1,5 tuntia Nevadaan tai Back Stagelle. Synttäreitä, tuparijatkoja, erojuhlia, varpajaisia, firman tiimipäivien iltarientoja, polttareita, häiden jatkoja, luokkakokouksia ja ihan pian myös pikkujouluja. You name it! Aina on syytä juhlaan, soita 02-2322 111. Tilatiedustelun Lyniin voi tehdä myös nettisivujen kautta ja Vegasiin meilailemalla vegas(at)clubmarilyn.fi.

Mikaela

13.10.2015

Palapeli numero yksi on kasassa, koottu, kunnossa. Ihan Itämainen juttu – kiitos Delta, TYK, Asteriski ja IVA. Tämä konsepti on mahtava yhteistyökyvyn osoitus, poikkitieteellisyyden riemuvoitto ja opiskelijoita yhteensaattava voima. Kompassinne neula näyttää oikeaa suuntaa, ilmansuunnasta riippumatta aina, kun onnistutte jakamaan osaamistanne näin hienosti. Ja entäs sitten ALV 13.0? Alkuillan coctailtilaisuus keräsi kokoon opiskelijavaikuttajat, korkeakoulun väkeä, työelämäedustajat ja yhteistyökumppanit. Malja verkostoitumiselle, tulevaisuudelle ja yhteistyölle. Iltabileet kahdessa kerroksessa olivat eeppisen tyylikkäät, niin on nättii nähdä nuoria herroja puku päällä ja kauniita daameja pikkumustissaan. Että vaikka haalareissa ei ole mitään vikaa, tekee tämä bilesetti aina vaikuttavan säväyksen. Kiitos jälleen, Opiskelijayhdistys Trade! Opiskelijoita nähtiin lauantaiyössäkin, Vegasissa jatkoilivat IVA:n superkauniit ja komeat vuosijuhlavieraat.

Talvilomaviikon/opetuksettoman viikon setit löytyvät Keittopäivän jälkeen Vegaista ke & to ja pe & la molemmista kerroksista. Deltan legendaarista mainetta nauttiva kaljaviesti skabaillaan keskiviikkona ympäri kaupunkia, lopputitraukset ovat kaikille yöjalkaan lähtijöille tarkoitetut huikeat bileet Night Club Vegasissa. Kaljaviesti virittää meidät myös Oktoberfestin tunnelmiin, Germanican ja Kääntöpiirin saksalaishurvittelu on torstaiyön suuri karnevaali. Oluttupa Vegas on verhoiltu sinivalkoiseen ja henkilökuntamme puettu Lederhoseneihin & Dirndl-mekkoihin. Sehr Gut! Myös bilekansan kannattaa panostaa: sisäänpääsy (sis. Haalarimerkki nopeimmille) on 3 euroa, paitsi henkseleissä 2 euroa ja paitsi Dirndl-mekossa 1 Euron. Ja Pretzel-juhla jatkuu myös perjantainan & lauantaina Night Club Vegasissa, eli myös viikonloppuasiakkaamme pääsevät kokemaan tämän ainutlaatuisen olutjuhlatunnelman.

Hei kuulkaas: Pikkujoulukausi on jo lähes täällä. Monet yritykset eivät järkkäile enää pikkujouluja, henksuporukat tekevät juhlat ihan omalla kustannuksellaan. Me voimme auttaa teitä Kaupungin Parhaiden Pikkujoulujatkojen muodossa Night Club Vegasissa. Otahan sähköposti auki, kerro millaisesta viikonlopusta ja minkä kokoisesta porukasta olisi kyse. Me kerromme, miten koko porukan jatkoilut järjestyvät supersulavasti ja tyylikkäästi! Meilaile vegas (at)clubmarilyn.fi

Mikaela

04.10.2015

Meistä jokainen on joskus ollut teini, itse olen ollut myös sen ikäisten opettajana ala- ja yläkoulussa. Nostan hattua niille, jotka kokevat opettajaduunin kutsumuksena. Keskiviikkoyö Lynissä juhlisti niitä vuosia, jolloin tiesimme kaikesta kaiken ja pidimme vanhempia ihmisiä kalkkiksina,/ankeuttajina/turhina. Kiitos Katko, T-Klubi ja Kompleksi – onnistuitte loihtimaan huikeen teinidiscon. Kiitos myös TROKauksen järjestäjille, rakennusinsinöörit osaavat rakennella muutakin, kuin taloja. Torstaina nostettiin malja torstaille Vegasissa, I Love Torstai oli opeopiskelijoiden eka vuoden tyyppien kostoisku vanhemmille opiskelijoille Kastajaisissa koetuista traumoista. Lynissä vietettiin Last Night of Freedom Polttaribileitä. TOY ja Tom olivat juonineet aidon polttaritunnelman ja yllätysohjelmana nähtiin näiden kahden yhdistyksen vihkiminen puoliltaöin. Naispuoliset puheenjohtajat olivat pukeutuneet morsiamiksi ja Love Guru vihki heidät hääväen riemuitessa. Pikavihkimisiin oli mahdollisuus Atlantiksessa. Oh, what a night!

Lokakuulle siirtyminen on sujunut aurinkoisesti, edes Valio-myrsky ei riepotellut meitä perjantaina. Tuleva kuukausi näyttää kaikin puolin mielenkiintoiselle. Tiistain Keittopäivästä otetaan hypähdys neljään kahden kerroksen aukiolopäivään. Käsi ylös, kuka tykkää matkailusta? Siihen on mahdollisuus eepppisissä Palapelibileissä, joiden osaset 1-4 vievät meidät matkalle maapallon eri kolkille pääilmansuuntien mukaisesti. Silkkitie vie meidät kauas itään, mitä sieltä voikaan löytyä? Löydä sisäinen geishasi, henkinen samuraisi, kiinalainen kakkospersoonasi ja ilmaannu paikalle heti starttiin, sillä himotut haalarimerkit hupenevat nopeaan. Homman nimihän on se, että neljästä osasesta saa oman haalarimerkkinsä, joista koostuu lopulta yksi iso haalarimerkki ja kun kaikki neljä lopulta on kasassa, saa vielä ensi huhtikuussa bonusmerkin. Let’s go travelling, matkanjohtajina Dlta, TYK, IVA ja Asteriski Turun Yliopistolta. Torstai on tyylikkyyden huipentuma, Opiskelijayhdistys Traden ALV –bileet ovat kahden kerroksen Suit Up – tapahtuma. Pikkumustat ja sliipatut puvuntakit, viimeisten trendivärien mukaiset krakat ja mirrit. Ei tarvitse maksaa tuhansia euroja päästäkseen business foorumiin, näihin bileisiin lippu irtoaa 3 Eurolla ja nopeimmille luvassa keräilytuotteen statusta nauttiva haalarimerkki.

Tiesittekö, että Suomi on vapaaehtoistoiminnan todellinen supermaa? RAY:n 2011 tekemän tutkimuksen mukaan puolet suomalaisista on kiinnostunut tekemään vapaaehtoistoimintaa tavalla tai toisella. Kun vastaajilta kysyttiin kuukaudessa käytettävissä olevaa aikaa, eniten vastauksia tuli kohtiin 1-2 tuntia kuukaudessa sekä 3-6 tuntia kuukaudessa. Äkkiseltään määrä tuntuu pieneltä, mutta jos mietitte, että joka toinen suomalainen oikeasti käyttäisi kuukaudessa vaikka sen parikin tuntia vapaaehtoistoimintaan, puhutaan ihan huikeista asioista. Jokaiselle löytyy jotakin: on lasten ja nuorten toimintaa, vammaisten tai vanhusten avustajatyötä, ystävätoimintaa erilaisille väestöryhmille, luonnonsuojelutyötä, eläinten oikeuksien edunvalvontaa, kulttuuriympäristöjen kunnostusta, ainejärjestötoimintaa.. Lista on loputon ja hyvä niin. Monet järjestöt toimivat yhteiskunnan palveluiden jatkeena ja toimintaa on tukemassa mm. RAY. Eli joka kerta, kun istut pelipöytään tai annat pelikoneen laulaa, olet tukemassa korvaamattoman tärkeää järjestötyötä ja mahdollistamassa laadukasta vapaaehtoistoimintaa. Lokakuussa pelaaminen kannattaa myös siksi, että blackjack pöydissämme Lucky Sevens maksaa kolmesta seiskasta seitsenkertaisen voiton!

Mikaela

27.09.2015

Mitenköhän paljon olen taas nuortunut tällä viikolla siksi, että nauru pidentää ikää? Täällä Eerikinkadulla saa nauraa vatsa kippurassa joka päivä. Aikahyppy kasikytluvulle onnistui Vegasin keskiviikossa vaihtareiden johdolla oikein oivasti ja Lynissä viihdyttiin naamioiden takana. Torstaina kaikki historian kultaamat muistoni Barbiesta murenivat yksi kerrallaan, kun näin henkilökuntamme miespuolisten edustajien versiot Barbiesta. Niin, he eivät siis pukeutuneet Keneiksi, vaan Barbieiksi. Nämä Barbiet olivat käyneet jonkin psykedelisen pukeutumis- ja meikkikoulun. Toisaalta, saman näköisiä tyyppejä voisi nähdä catwalkilla Alexander McQueenin tai Dries van Notenin pukemina ja silloin puhuttaisiin Haute Couturesta, rajojen rikkomisesta ja postmodernin angstin kääntämisestä muodin kielelle. Tai jotain. Hillitöntä, hillitöntä, hilllitöntä. Barbiet ja Kenit saivat Girl Power –bileet joukkiolta TSTS, Trade, TOM, Suukko ja Tasokas. Oli lattaritanssin opetusta kuubalaisen tanssinopen johdolla, oli yksityistilaisuuden taikuutta (taikuri Joni Suvanto on siviilissä tradenomiopiskelija) ja yritysyhteistyökumppaneiden tuotteilla täytettyjä hemmottelupaketteja. Oli Grl Power –karaokea, kaksi dj-vetoista tanssilattiaa ja Pianowar. Kuten ilmoitustaulullani oleva tarra asian hyvin ilmaisee ”I wanna be just like Barbie. That bitch has everything”.

Tiistaina koittaa Keittopäivä, tuo alkuviikon pelastaja. Keskiviikosta mennään taas lauantaihin molemmissa kerroksissa. Lynin keskiviikkossa teemana on Teinibileet, ysikytluvulla teiniaikaa eläneet järjestäjät löytyvät ainejärjestöistä Katko, T-Klubi & Kompleksi. Täysi-ikäisenä teiniksi heittäytyminen, ”teini-reloaded” voi olla aika veikeää: juodaan asioita, jotka eivät välttis edelleenkään maistu ihan hyvältä, fanitetaan poikabändejä tai paremman puutteessa niiden biisejä tykittävää tiskijukkaa, kiherretään ja punastellaan, jauhetaan purukumia tauotta, pukeudutaan vanhempien toiveiden vastaisiin vaatteisiin. Käytetään aavistuksen verran liikaa kirosanoja samassa lauseessa. Vegasissa yö muuttuu rakennusinsinööriopiskelijoiden kilta TROK ry:n näppärissä käsissä TROKaukseksi. Trokareista tulee mieleen 1920-luku ja amerikkalaiset mafiosot, kuten Al Capone ja kumppanit. Taitaapa TROKauksen julisteessakin kyseinen hahmo komeilla. Mutta niin on ollut Turkukin aikanaan trokareiden mekka – Aurajokea on lipunut veneitä lastinaan kaiken sorttista mustan pörssin tavaraa. Rakennusalakaan ei ole säästynyt pimeästi liikkuneilta tavaroilta ja palveluilta. Maksuksi on käynyt rahan ohella myös vaihdannaistalouden tuotteet. Veikkaampa, että TROKauksen rastikierroksella tehtävät liittyvät jollain tavoin kieltolain ajan kähmintöihin. Erikoisuutena on se, että TROKauksen merkillä saa seuraavana iltana Polttaribileistä jonkin erikoismerkin. Polttaribileet by TOM & TOY ovat Last Night Of Freedom ja tottahan myös ohjelma on kuin suoraan polttareista. Ei ehkä Hangover/Kaamea Kankkunen –leffan hörhöttelyn kaltaista kumminkaan. Image Team Modelsin komeat kollit nähdään yläosattomissa postailemassa, heillä on oma erityisroolinsa. Luvassa myös flamengoa ja itämaista tanssia fuusioivan Mimozan eli Mimosa Parkkosen tanssinumero – monissa polttareissahan polttariporukka menee joko opettelemaan jotain tanssilajia tai polttareissa nähdään ylläriesiintyjiä. Skaboja, Polttarikaraokea, pikavihkimisiä… Pukeutuminen teeman mukaan on suositeltavaa ja muistakaa: what happens at the bachelor party, stays at bachelor party! Samaan aikaan Vegasissa tulevat kansankynttilät eli Opex järjestää Party like it’s Thursday –bileet. Onko tämä kenties uusien opiskelijoiden testi vanhemmille opiskelijoille: pysyvätkö viikonpäivät vielä hallussa? Ja osaavatko ne tulla paikalle heti kympiltä? Luvassa on haalarimerkki, pianowaria ja kaikkea jännää. Ja torstaista alkaen Lynin & Vegasin casinoilla Blackjack on tavallistakin jännittävämpää koko lokakuun ajan: Lucky Sevens 777 –kuukauden ajan kolmesta seiskasta voitot maksetaan seitsemän kertaisina!

Motivaatio. Menen huomenna sunnuntaina puhumaan vapaaehtoisten motivoinnista vapaaehtoistoimintaa järjestäville. Olen itse aktiivinen partiolainen, monipuolista toimintaa pyöritetään pääsääntöisesti juurikin vapaaehtoisten voimin kaikkialla maailmassa. Toisaalta, teen töitä vapaaehtoisten kanssa päivittäin myös työni puolesta, sillä ainejärjestöjen ja opiskelijayhdistysten tyypit ovat myös vapaaehtoisia toimijoita. Näen päivittäin onnistumisia, ahaa-elämyksiä, yhdessä tekemistä, ryhmähenkeä ja vilpitöntä riemua vapaaehtoistoiminnan tarjoamien mahdollisuuksien johdosta. Motivaatio on tärkeää myös omassa työssäni ja jokaisen talomme työntekijän työssä. Puhutaan ulkoisesta ja sisäisestä motivaatiosta – jälkimmäinen on sitä, joka oikeasti saa silmät syttymään ja ajan kulumaan kuin siivillä. Ulkoiset kannusteet ovat työelämässä luonnollisia, ne liittyvät vaikkapa palkkaan, arvostukseen ja statukseen. Harva kuitenkaan nauttii tekemisestä pitkään, jos motivaatio syntyy vain näiden tekijöiden avulla. Itselleni motivaatio liittyy tunteeseen siitä, että olen osa yhteisöä. Saan tehdä töitä hauskojen ihmisten kanssa. Voin vaikuttaa asioihin ja tehdä hyviä, monia ihmisiä hyödyttäviä asioita. Motivoiva tekeminen kehittää luovuutta, antaa nälän oppia uutta ja kehittää itseään ihmisenä. Motivaatiolle voi luoda edellytykset, mutta kukaan ei voi toista saada pakolla motivoitumaan. Motivaatiolle pitää antaa mahdollisuus ja sen etsintätyökaluja pitää oppia kehittämään, jokaisellahan on joskus kettumaisia päiviä. Olen iloinen siitä, että itselläni noita päiviä on hyvin, hyvin harvoin. Tämä on motivoiva ympäristö, kerrassaan.

Mikaela

20.09.2015

On olemassa marathon ja sitten on partython – meillä oli sellainen viikko. Maanantan teatterista vastasivat TLKS, THLKS ja IVA. Showtime oli jälleen hykerryttävä suurteos vailla vertaa. Fetusten ryhmät olivat suunnitelleet mitä eksoottisimpia näytelmiä vanhemman polven ihasteltavaksi. Jengi nauroi vedet silmissä ja suosionosoitukset olivat kuin suuremmankin ammattilaisspektaakkelin katsomosta. Tiistaina talo täyttyi vaihtareilla j P-klubin sitsijatkoilijoilla, Keittopäivä ei ollut ihan tavallinen tiistai. Keskiviikkona yöhön kutsui Elban Biosfääri. Torstai olikin kohtuullisen suurta pitkänmatkan kestävyyttä testaava bileputki, sillä Aurasouturastit molemmissa kerroksissa aukesivat jo iltapäivän tunteina ja ysiltä starttasivat huikeaaakin huikeammat Tursajaiset avec TIO ja TSTS. No mut hei, meillä on superhenkilökunta eli hommat hoituivat kuin tanssi. Ylpeä, iloinen ja kiitollinen.

Bileviikkoon virittäytyminen alkaa tiistain Keittopäivällä. Ja sen jälkeen mennäänkin jälleen täyttä laukkaa molemmissa kerroksissa – viikon bile-ennuste lupaa hubaa 100 % todennäköisyydellä. Lynin salaperäinen keskiviikko verhoutuu naamioiden taakse, Naamiohuvit –nimeä kantavat tyylikkäät bileet järjestää monimediaopiskelijoiden MoMe ry. Samaan aikaan Vegasissa otetaan aikahyppy kultaiselle kasikytluvulle yhdessä ESN Unin ja UTU Debating Clubin kanssa: The Legendary Back To The 80’s Party is here! Kansainvälinen järjestäjäjoukko haastaa bailaajat uppoutumaan teemaan tosissaan: neon värejä, eläinkuoseja, jumppatrikoita, isoja hiuskuontaloita ja yliampuvaa meikkausta. You name it! Parhaat puvut palkitaan! Tanssilattialle luvassa kasarihittejä dj:n aarrearkusta, c-kasettisukupolvikin on liekeissä. Torstaina startataan ja ysiltä, tyttöenergiasta ammentava Girl Power on jälleen täällä ja järjestäjäyhdistyksiä on nyt aiempaa enemmän. TSTS, Trade, Tasokas, Suukko ja TOM ry ovat nostaneet illan tähdeksi Barbien, tuon kaiken osaavan ja todellista jetsetterielämää viettävän tyyli-ikonin. Illan aikana palkitaan parhaat Barbiet & Kenit ja Lynissä pääsee jälleen opettelemaan lattaritanssien askelia yhdessä kuubalaisen tanssiopettaja Raynierin kanssa. Barbiet ja Kenit viihtyvät tietenkin myös Pianowarissa ja loistavat City-Karaoken parrasvaloissa!

Olette varmaan uutisista nähneetkin, että Suomen rahapeliyhtiöt fuusioidaan yhdeksi rahapelijättiläiseksi. Olemme täällä henkilökuntamme kanssa alkupalavereissa leikitelleet hupaisilla mielikuvilla siitä, mitä kaikkea tämä meidän maailmassamme saattaisi tarkoittaa. Tähän saakka yhteistyökumppaninamme on ollut vain RAY ja sijoituspaikkana tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden viihtyä erilaisten pöytäpelien sekä automaattien parissa. Kuvitelkaapas nyt, että jossain hamassa tulevaisuudessa olemassa olevien pelipalvelujen rinnalle tulisi Veikkauksen ja Fintoton pelit. Ehkäpä jonkun baarimme henkilökunta olisi valjastettu totomaailmaan ja työasuun kuuluisi hevospää. Veikkausbaarissa henkilökunta työskentelisi erotuomaripaidoissa ja kaulassa roikkuisi pilli. Tästä mielikuvitusleikistä riittää takuuvarmaa hauskuutta meille jatkossakin. Jos muuten et ole RAY:n peleihin tutustunut, mutta olet kuitenkin valmis aina opettelemaan jotain uutta: istahda pelipöytään ja pyydä ammattitaitoista pelinhoitajaa opastamaan sinua. Hyväntahdon pelit ovat mitä mainiointa ajanvietettä.

Mikaela

13.09.2015

Turku on todellakin opiskelijakaupunki ja sen tavoitteena on tulla maan parhaaksi opiskelijakaupungiksi. Jos minulta kysytään, se on jo. On hienoa, että kaupunki haluaa pitkäjänteisesti juurruttaa opiskelijat kaupungin maaperään, auttaa integroitumaan Auran rannoille opiskeluajaksi ja sen jälkeen. Opiskelijat ovat merkittävä osa kaupungin väestöä, eikä heidän merkitystään sovi millään tavalla vähätellä. Mutta ei siinä vielä kaikki: Turku äänestettiin hiljattain valtakunnallisessa äänestyksessä maan parhaaksi kesäkaupungiksi, mikä on mielestäni varsin hieno juttu. Turusta kun on aina puhuttu monessa yhteydessä enemmän tai vähemmän kulmikkaaseen sävyyn. On Turun tautia, jolla viitataan takavuosina rehottaneeseen poliittiseen lobbaamiseen, korruptioon ja päivän valoa kestämättömään kabinettikähmintään – monesti kyseessä on ollut esim. vanhojen, upeiden rakennusten purkaminen uudisrakentamisen tieltä. On kunnallispolitiikan päättämättömyyteen liittyviä farsseja, hölmöjä päätöksiä ja huvittavaa vetkuttelevaa aikaansaamattomuutta; Toriparkki, anyone? On hankalia natiiveja, noita paljasjalka aboiitteja omituisine tapoineen ja murteineen (Mihe sää oikke meinat mennä, ku sää nii spöökkät itteäs?). Ja niin edelleen ja niin edelleen. Joten olen ilahtunut siitä, että Turku on noussut maailmankartalle yhä useammin positiivisten asioiden osalta. Good times since the1200’s!

Sitä opiskelijahauskuutta, joka pitää kaupungin kuplivana läpi viikon, koettiin jälleen keskiviikkona ja torstaina. Keskiviikkona Vegasissa kokoontuivat liituraitaan, panamahattuihin ja cocktailmekkoihin sonnustautuneet mafiosot Kanta ry:n ja Indexin riveistä. Samaan aikaan Lynissä koettiin kielikylpyjä, kulttuurien välistä kanssakäymistä ja kansainvälsitä meininkiä ESN Unin johdolla – vaihto-opiskelijoita bileissä oli kaikilta muilta mantereilta, paitsi Antarktikselta. Torstaimme starttasi jo alkuillasta Keltanokkakierroksen rastipaikan merkeissä, Vegasissa joukkueet suorittivat kahden rastin kutkuttavia tehtäviä ja tuomarit arvioivat itse suorituksen lisäksi myös tiimien meininkiä ja tiimityötä. Illan bileistä oli vastuussa TIO ry Vegasissa, TradiTIO kokosi yhteen Wanhaa Kansaa eli vanhempien vuosikurssien tyyppejä. Marilynissä saluunasessiot järjestivät lännen nopeimmat opettajat otsikolla Wild West.

Tuleva bileviikko alkaakin jo maanantaina: lääkisläiset kokoontuvat ihastelemaan fetusten lavaviihdettä kun Showtime starttaa kympiltä. Tämä on suuri lääkärileikki, jossa moninaiset medisiinarivitsit muotoutuvat lavaviihteeksi. Suosittelen! Keittopäivää vietetään tiistaina ja keskiviikkona tervetulleeksi toivotamme bilejärjestäjänä Elba ry:n. Bileklassikko Biosfääri on bioalan inssien vekkuli keitos, jonka teema on tänä vuonna TV.stä tuttu eli juhlakansa tulee suoraan Salkkareista, Pikku Kakkosesta, poliisisarjoista, piirretyistä ja tosi-tv formaateista. Unohtamatta kokkiohjelmia – Mitä tänään juotaisiin? Torstaina ovet avataan Lyniin ja Vegasiin jo kolmelta, sillä Aurasoudut tuottavat jälleen myös Aurasoutu Appron eli baarikierroksen. Rastipaikkana toimimme iltaan saakka siten, että kasilta päättyy rasti ja ysiltä ovet aukeavat bilejärkäleiden legendalle, Tursajaiset by TIO & TSTS on insinöörien ja hoitsujen voimannäyte. Tursajaisten haalarimerkki lienee yksi kaikkien aikojen himotuimmista, sillä todelliset prot ovat keränneet lahkeet täyteen eri vuosien Tursajais-saaliita. Vautsi, mikä viikko taas edessä. Hengästyttääkö jo?

Mikaela

06.09.2015

Superviikko ja ja supertyyppejä – tuhansia supertyyppejä! Tiistaina peli avattiin Noviumin BTS-sessioilla ja Keittopäivällä. Keskiviikkona Welcome Partyiltiin Turun yliopistoon, Turun ammattikorkeakouluun, Noviaan ja Åbo Akademiin saapuneiden vaihto-opiskelijoiden ja heidän suomalaisten kanssaopiskelijoidensa keralla. Kuten keskiviikkonakin, yhdistimme voimamme torstaina rakkaan seinänaapurimme, kilpailijamme ja yhteistyökumppanimme kanssa TYYlikkään Avauksen merkeissä. Ja millainen yö tuo olikaan. Veikkaan, että kaikkien aikojen yö moneltakin osalta ja nimenomaan positiivisten superlatiivien osalta. TYYtyväisiä olivat sekä järjestäjät, juhlakansa että me palveluiden tarjoajina. Tervetuloa Turkuun, Turku on opiskelijakaupunkien aatelinen!

Nuorten komistusten kisa koitti täällä perjantaina, ilta alkoi treeneillä ja tuomaristohaastattelulla. Allekirjoittaneeseen teki huiman vaikutuksen se, että kaikki kuusi kilpailijaa olivat mukana ensimmäistä kertaa, mutta jokainen oli todella sanavalmis. Näissä hepuissa on potentiaalia vaikka mihin. Myös yleisö rakasti energisiä kolleja ja ihania mallimimmejä, kannustus oli sen mukaista. Tuomaristopisteillä voittoon nousi raisiolainen Milko Kurki ja yleisönsuosikin tittelin nappasi helsinkiläinen Jake Ruotsalainen. Veikkaan, että kaikista kisan kundeista tullaan vielä kuulemaan! Kuvia kisaillasta ja bileviikosta muutenkin löytyy Lynin ja Vegasin facebookista sekä Lynin Instagramista @clubmarilyn

Tuleva viikko tuo tiistain keittopäivän jälkeen jälleen mukanaan opiskelijabileitä kahdessa kerroksessa. Keskiviikkona Exchange Students go Wild eli Vaihtarit vauhdissa -bileet Lynissä – helppo tapa treenata esim. englantia, saksaa, ranskaa tai espanjaa. Vegasissa tyylikäs Mafiabileet –yö by Index ja Kanta. Katso pohjiksi esim. Kummisetä, Good Fellows tai pari jaksia Sopranosta, syö kulhollinen spagettia & lihapullia, treenaa peilin edessä pari italialaista tai italialaissävytteistä englannin fraasia. Pukeudu fiineimpään liituraitaasi ja lähde Vegasiin! Torstaina avaamme jo 17.30 Vegasissa, kun Turun AMK:n Keltanokkapäivän rastikierroksen osallistujat vierailevat yökerhomme rasteilla. Samaisena iltana TIO ry:n Traditio-bileet kokoavat yhteen ne vanhemmat opiskelijat, jotka eivät tahdo lähteä kokemaan Keltanokkailua enää uudelleen. Marilynissä ratsastetaan auringonlaskuun yhdessä Opexin kanssa, Wild west –bileet ovat jokaisen lehmitytön ja –pojan unelma. Raw Hide! Ja sitten koittaakin jälleen ihana, ihmeellinen viikonloppu.

Mikaela

30.08.2015

Turku on noussut viime vuosina esiin positiivisella tavalla ruoka- ja juomakulttuurin suurkuluttajien, ruokatoimittajien sekä ruokabloggareiden julkaisuissa eri puolilla maailmaa. Yöelämää tullaan myös katsastamaan muualta maailmasta, vuoden sisään olen houstaillut mm. ranskalaisia, saksalaisia ja yhdysvaltalaisiakin toimittajia. Turulla on lisäksi legendaarinen maine opiskelijakaupunkina, joka elää läpi vuoden ja vie sydämen. Niinpä kaupunkiin saapuukin vuosittain tuhansia opiskelijoita sekä kotimaasta että kaikilta mantereita. Syksyn opiskelijasinffonian alkusoitto saatiin jo lääkislaisten kanssa, mutta täydellä orkesterilla bilekausi tuutattiin ilmoille kuluneella viikolla. Olipas muuten megamahtava viikko. Tiistaina TuKY:n pupujengi kerä kylterien biletti kahdessa kerroksessa, keskiviikkona Lynin ja Vegasin meininkiin hurahtivat Synapsin ja Deltan piltit kera satojen vanhempien opiskelijoiden ja torstaina Vegas täyttyi teekkareilla ja Digitin, Nucleuksen & TYKry:n fukseilla & pilteillä. Lynissä juhlittiin Tradenomikeltanokkien Kaupunkikierrosta, sain kunnian toimia jälleen vierailevana tuomariston jäsenenä kierroksen viimeisellä rastilla. Perjantaina yössä pörräsi vielä Turun AMK:n insinööriopiskelijoita TIO ry:n, Elban ja TROK ry:n väreissä.

Bilemopo pysyi hienosti käynnissä läpi viikonlopun ja tiistaina se starttaa jälleen: Keittopäivän merkeissä biletetään yhdessä opiskelijayhdistys Noviumin kanssa. BTS on lyhenne englanninkielisestä kouluun paluusta. Bileiden nimi oli vuosia kolmisanainen, kaikille tuttu ilmaisu. Kunnes kävi ilmi, että itäisessä Suomessa eräs yliopiston ainejärjestö oli mennyt patentoimaan nimen ja vuoteen 2019 saakka nimen käyttö sekä tapahtumissa että ravintolatoiminnassa on kielletty. Reilu kerho kokoontuu… Keskiviikkona ja torstaina tarjoamme yökerhoelämän eksotiikkaa yhteistyössä seinänaapurimme Forten kanssa: avaamme molempina iltoina kulun Vegasin Nevadasta Forteen – samalla leimalla pääsee kulkemaan kaikkiin kolmeen yökerhoon. Näin pystymme varmistamaan sen, että Turun kaikkien korkeakoulujen yhteiset Welcome Partyt vaihto-opiskelijoille ja muulle juhlakansalle (ke) ja massiiviset Turun Yliopiston Ylioppilaskunnan TYYlikäs Avaus –bileet (to) sujuvat luonnikkaan mutkattomasti. Kolme lipunmyyntiä, kolmet narikat, kolmen yökerhon wc-tilat, yhdeksän baaria, neljä tanssilattiaa, kolmen yökerhon pelipöydät eli yhteensä 8 kpl, City-Karaoke, Pianowar, flipperi ja pöytäjalkapallo. Tule näkemään ja kokemaan aidosti kansainvälistä ja monikerroksisen poikkitieteellistä meininkiä Centrumin korttelin korttelibileisiin! Tämä viikko jää varmasti mieleen

Perjantaina koittaa Mr Young Finland –finaali. Nuorten mallilupausten kisasta on vuosien varrella noussut komistuksia niin Mr Finland –kilpailuun kuin ammattilaismalleiksi kotimaahan sekä ulkomaille. Tasapuolisuuden nimissä lavalla trendishow-osuudessa komistusten seurana keimailee mallikaunottaria. Ennen kisaa kundit kokevat vaatesovituksia, harjoituksia, parturikäsittelyä, tuomaristohaastattelua ja niin edelleen. Osalle kokemus on ensimmäinen, joku on kisaamassa ehtinyt käydä jo aiemminkin. Yhtä kaikki: kisa on positiivinen, energinen ja mahtava tilaisuus saada jalka kiehtovan mallimaailman oven väliin. Kilpailijoista valitaan tuomaristopäätöksellä voittaja perintöprinsseineen, mutta myös yleisön reaktiot ovat oleellisia. Yleisön suosikiksi nousee eniten kannustusta katsojilta saanut kundi. Eka tunnilla ilmainen sisäänpääsy, saavu varaamaan paikkasi kuumasta elokuun yöstä ajoissa!

Mikaela

23.08.2015

Turun yliopiston lääkisläisten kurssivalikoimasta löytyvät Kehitysmaalääketieteen kurssi sekä Trooppiset taudit Suomessa –kurssi, osa tiistain Beach Partyjen bilettäjistä saattoi jo hallitakin kyseisten kurssien sisällön – medisiinareita paikalla oli eri vuosikursseilta, mutta iso osa juhlakansasta oli fetuksia – juuri opinnot aloittaneita lääkisläisiä. Kokemukset trooppisista sairauksista rajoittunevat vielä omille rantalomamatkoille otettuihin malarialääkityksiin ja hepatiittirokotuksiin sekä mahdolliseen turistiripuliin. Oli muuten hyvät sessiot, tän perusteella on ennustettavissa huikea syysbilekausi! Ennustan sitä myös sen perusteella, että olen kesälaitumilta palailleiden yhdistystyyppien kanssa ehtinyt palaveerata niin puhelimitse kuin kasvokkainkin ja tuleviin tapahtumiin on innovoitu taasen yhtä sun toista.

Perjantaisilla Back Stagen seiskasynttäreilläkin pyörähti opiskelijatoimintakonkareita ja heidän kanssaan kertailtiin tulevien viikkojen tapahtumakattausta – it’s gonna be an amazing ride! Tulevalla viikolla Lyn ja Vegas ovat auki tiistaista lauantaihin. Tiistaina citykanien invaasio saavuttaa molemmat yökerhot, TuKY:n puput kaitsetaan tutorien johdolla ihka ekoihin juhliinsa ja mikä parasta: Keittopäivä! Keskiviikon meiningit kahteen kerrokseen kattavat Synapsi & Delta, nämä järjestöt kutsuvat eka vuoden opiskelijoitaan pilteiksi. Torstaina Lyni täyttyy Traden kaupunkikierroksen jatkoista ja Vegasissa bileaakkoset opetetaan TYK ry:n, Nucleuksen sekä Digitin pilteille ja fukseille. Perjantaina alkaa kaupungin himoituin viikonloppu niin Lynissä kuin Vegasissakin ja silloin jatkoilemaan toivotamme tervetulleiksi TIO ry:n, Elban ja TROK ry:n Beach Partyistä Uittamolta kaupungin sydämeen saapujat.

Vegasin perjantai tarjoaa erityisherkkuja casinopelien ystäville, 777 Players Night –yössä Blackjackin lisäpelissä maksetaan 7-kertaiset voitot! Ja vaikka pelit olisivat sienulle vieraita, voit rohkeasti istahtaa pöytään ja antaa pelinhoitajien opastaa sinua. Ajanvietepelivalikoimastamme löytyvät Blackjackit Marilynistä ja Vegasista, Vegasissa pelataan myös Dynamic Pokeria sekä rulettia. Suomi on ainutlaatuinen pelilainsäädännön osalta koko maailmassa, RAY:n pelit ovat, kuten slogankin sanoo, hyvän tahdon pelejä. RAY:n rahapelien tuotto ”kierrätetään yhteiseen hyvään jokaisen suomalaisen ulottuville – tilanteisiin, joissa tarvitaan apua, tukea tai ennaltaehkäisyä”.

Mikaela

17.08.2015

En ehkä halua vielä ajatella, että tiistain Ekan Illan Bileiden mainiot, uudet lääkisopiskelijat ovat joskus mahdollisesti esim. leikkelemässä minua. Siirrän tämän ajatuksen syrjään, fetukset saavat vielä jokusen vuoden opetella asioita ennen kirurginveitsiharjoitteluita. Kai. No, mutta hauskaa oli. Ja tämähän ei tähän lopu, tämä lääkisläisten johdantoviikkojen hippalointi: Medisiinari-biitsi2015 eli Lääkiksen Beach Partyt kutsuvat kaikki yössä liikkujat Vegasiin tiistain Keittopäivässä. Iskurepliikkinä voi kokeilla biitsitohtoriteemaisia kysymyksiä, kuten ”mua hei kuule juuri puri meduusa tuohon alahuuleen, et sä viitseis vähän hoitaa sitä?” tai ”Haluaisitko hieroa mun rantalenttiksessä väsyneitä hartioitani?” tai ”Tahtoiskos tohtori nähdä mun rusketusrajat, että oonko nyt palanut liikaa?” Party On!

Back To School koittaa tälläkin viikolla monelle. Keskiviikkona & torstaina voi ottaa pehmeän laskun Lynin Keittopäivän sekä Kesäkeiton avustuksella, onhan tuo nyt aika shokeeraavaa lomien jälkeen tuo paluu arkeen. Jos Night Club Vegasin Back Stage olisi lapsi, lähtisi se tänä syksynä koulutielle. Ekaluokkalaisen ikään ehtineen Back Stagen eli kavereiden kesken Ollin Baarin 7-v –synttäreitä juhlistetaan perjantaina 22.00-24.00. Jos käyt katsomassa seitsemän vuoden takaisesta Diarystä tekstejä, näet mitä silloin puuhasteltiin Bäkkärin auki saamisen eteen. Niin se aika vaan rientää.

Olen joskus aiemminkin kirjoitellut löytötavaroista. Löytötavarat ovat mielenkiintoinen asia, kuin yöelämän arkeologiaa. Arkeologia kun tutkii menneisyyttä ihmisyhteisöjen jättämien aineellisten muistojen avulla. Tässä kohtaa kyse on lähimenneisyydestä. Mitä kaikkea illan aikana voikaan päätyä löytötavaroihin ja mitä asiakkaiden poistuttua vielä bongataan lattioilta, vessoista, sohvatyynyjen väleistä ja niin edelleen. Suurin osa unohtuneista asioista, joista muistetaan perään soitella, löytää takaisin omistajilleen. Vielä kanssaihmiset ainakin täällä ovat kiitettävän rehellisiä. Arvotavarat ovat joitain päiviä ennen, kuin viemme ne poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon. Tämä vähentää omaisuuttaan kadottavan asian vaivaa, sillä keskimäärin kukin tietää, mihin se laukku, kännykkä, avaimet, meikkipussi, sormus, puhelimen laturi tai muu on todennäköisesti jäänyt ja osaa soittaa meille löytötavaroista kysyäkseen. Löydetyt vaatteet ovat täällä joitain kuukausia, emme toimita niitä minkään ulkopuolisen, asiakkaalle maksullisen löytötavarapalvelun hoteisiin. Me emme myöskään peri maksua löytötavaroiden säilyttämisestä. Ihminen on unohteleva otus. Onko jotain löytötavaratrendejä? No on. Viime vuosina lisääntyneitä löytötavaroita ovat kirjekuorilaukut – tyhmä, tyhmä laukkumalli korkean katoiluasteensa takia! Huomattava trendi ovat kännykät, joiden kuoren sisään on sujautettu kaikki pankkikortit, henkkarit ja parhaimmillaan myös tunnusluvut. Kolmas selkeästi ajasta kertova trendi ovat parhaimmillaan veturin savupiippua muistuttavat sähkösavukkeet. Meillähän saa yökerhoissamme polttaa sähkösavukkeita. Laki kieltää niiden polttamisen, ellei niiden polttamista ole erikseen sallittu. Me olemme sen sallineet.

Mikaela

09.08.2015

Kaupungissa on jo vähintäänkin odottava tunnelma, opiskelupaikan napanneita on alkanut vähitellen muuttaa Turkuun ja korkeakouluista Turun yliopiston lääkis aloittaa uusien opiskelijoiden treenaamisen jo ensi viikolla. Myötäelämme jokaisen uuden opiskelijan jännityksessä ja erityisesti etenkin siksi, että karaokesta ja lipputiskiltä tuttu, pitkäaikainen työntekijämme Salla nappasi opiskelupaikan OKL:n aloituspaikoista ja baariammattilaisemme Lotta suuntaa Tallinnan yliopistoon opiskelemaan elokuva-alan tutkintoa. Kesäyöyliopistobileissä kävin mielenkiintoista keskustelua siitä, millaisia opiskelusyksyn suunnitelmia tutuilla, jo opiskelevilla tyypeillä oikein on. Osa puhkuu yhä useammankin vuoden jälkeen intoa valitsemaansa alaa kohtaan, jonkun intohimot ovat suuntautuneet uutta horisonttia kohden ja meneillään on nyt opintojen muokkaamista koskeva pähkäily, jotakuta vaivaa motivaation puute ihan tosissaan. Ja joku on huomannut, että ns. seinä on noussut eteen opinnoissa niiden muututtua haastavammiksi. Minä sitten parhaani mukaan tsemppailen, kannustan, etsin sopivia kysymyksiä umpisolmujen aukaisemiseen, heitän erilaisia näkökulmia, ratkaisuvaihtoehtoja ja niin edelleen. Silloin tällöin nimittäin olen kuullut, että olen onnistunut tuomaan pöytään sellaisia ajatuksia, joiden avulla elämänsä valintojen kanssa tuskaileva opiskelija on saanut homman taas rullaamaan sulavasti. Jos siis hetken kuuntelulla ja muutamilla kysymyksellä voin auttaa, teen sen ilomielin!

Niin, ne lääkisläiset. Nehän starttaavat jo tiistaina. Fetukset, nuo pikku sikiöt, ohjastetaan lääketieteen opiskelijoiden arjen kiemuroihin hyvissä ajoin ennen vanhojen opiskelijoiden eli medisiinareiden arjen alkua. Ala poikkeaa opintojen rakenteelta ja sisällöltä huomattavasti moneen korkeakouluissamme opiskeltavaan alaan verrattuna ja jo pelkkä opiskelutekniikka sekä vuosikurssin vauhdissa pysymisen kikat vaativat oman tutorointinsa. Näissä opinnoissa eteneminen tyssää nopeasti, jos kursseja ei ole suoritettu oikea-aikaisesti ja oikeassa järjestyksessä. Ja sehän on aika ymmärrettävää lekureiden tulevaa ammattipätevyyttä ajatellen. Mutta vaikka opinnot ovat haastavat, osaavat lääkisläiset toki nostaa myös kannat kattoon sopivin väliajoin ja johdantokurssi opiskelijabiletykseen järjestetäänkin Lynissä tiistaina. Ekan Illan Bileet by TLKS, THLKS ja IVA ovat huikean hauskat sessiot, joissa tutorit johdattelevat fetuksensa tanssilattialle, karaokeen, pelipöytiin ja baaritiskeille. Osahan meillä bilettikin jo Pääsykoebileissä toukokuussa, mutta this is the real deal: Meistä tulee lääkäreitä! Tiistai = Keittopäivä!

Kesä ei ole vielä millään muotoa ohitse, Lyn Original Beach Party tuo kauhakuormaajalla kuvitteelliset hiekat biitsille ja Aloha-meiningit Vipeille & vakkareilla starttaavat heti kymmeneltä; ekan tunnin missaaminen olisi sääli. Dä Dää! Tämä kuvitteellinen hiekka onkin hauska juttu, mille se tuntuu kengässä? Joutuuko sitä vääriin paikkoihin? Ei voi tietää, ellei lähde itse mukaan rantatunnelmiin. Torstaina luvassa Kesäkeitto, jossa voikin vaikka treenailla Blackjack-pöydässä perjantaita varten. Perjantaina Lynin Casinolla on luvassa tavallista 33% paremmat voitot, 2:1! Lopuksi vielä sateenkaarimuistutus: Moniarvoisen kaupunkimme eräs äänenkannattaja on toista kertaa järjestettävä Turku Pride, joka näyttäytyy viikon ajan otsikolla ”Lupa rakastaa – oikeus olla”. Viikon tuottajat järjestävät ohjelmaa paneelikeskusteluista nuorisokahviloihin ja sateenkaarimessuun, luennoista työpajoihin ja puistojuhlaan. Puistojuhlaa lauantaina edeltää Pride-kulkue, johon halukkaat voivat osallistua olemalla Taidemuseonmäellä 13.30 kulkueen kokoontuessa. Myös esimerkiksi turkulaiset korkeakoulut ovat mukana Pride-viikonssa ja Pride-kulkueessa. Yhdenvertaisuuden & tasa-arvon edistäminen myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tukemiseksi ovat opiskelijayhteisöissä tärkeitä teemoja ja mitä useampi asettuu vastustamaan eriarvoisuutta, sitä paremman kaikupohjan tapahtuman viesti saa. Kuten englanninkielinen sanonta kuuluu ”Rising tide floats all boats”.

Mikaela

02.08.2015

Kaupunkifestivaali toi kaupunkiin heti viikon alusta väkeä myös muilta mailta vierahilta. Ilahduttavaa oli tavata myös sellaisia tyyppejä, jotka tätä nykyä asuvat jollain muulla paikkakunnalla, mutta palaavat aina DBTL-viikoksi Auran rannoille ja muistavat jatkoilla pitkin viikkoa täällä Eerikinkadulla. Nostalgian merkitystä ihmisen elämässä ei pidä väheksyä, se on oikeastaan hyvinkin cool ja pop. Kyllä jokainen tietää, mille tuntuu kuulla ”just se biisi”, joka soi kun tapasi jonkun erityisen tyypin, tanssi hitaita, antautui intohimoiseen suudelmaan tai vietti jotain erityistä päivää kavereiden kanssa. Että vaikka ajankohdasta olisi kuukausia, useampi vuosi – parikymmentäkin vuotta – voi vielä palata siihen hetkeen, vaikka sitä tilanteessa ollutta ihmistä/ihmisiä ei olisi ikuisuuksiin enää nähnyt. Jokavuotinen ja monelle nostalgiaa tuova perinne on myös Miss DBTL-kisa, jossa festivaali sai oman nimikko kaunottaren myöhään perjantai-iltana.

DBTL-viikko on saanut minut jälleen ajattelemaan jokia. Kaupungeissa, joiden läpi kulkee joki, on kaikissa jotain erityistä. Missä päin maailmaa tahansa olen ollutkin, joet ovat tehneet minuun aina vaikutuksen. Intiassa asuin Mula ja Mutha –nimisten jokien äärellä, mikä ihmeellinen flora ja fauna jokien varrelta löytyikään. Yhdysvalloissa olemme seurailleet mahtavan Mississipin rantoja osavaltiosta toiseen aina joen alkulähteiltä saakka. Lapsuuden kesinä perheemme ajeli Mosel-joen vehreitä rantoja pikkukaupunkeihin tutustuen. Jokien merkitystä kaupunkien kehityksessä ei voi väheksyä. Monien jokivarsien tuntumaan pystyttivät Suomessakin ensimmäiset pyyntikansat asumuksensa ja jokivarren mukaisesti levittyi asutus sen jälkeenkin. Varhaisesta kaupankäynnistä aina teollisuuden syntyhetkiin on joki vesistönä ollut korvaamattoman tärkeä elementti. Virkistysalueena jokiranta vaikkapa juuri Turussa on hieno esimerkki siitä, miten kaupungin halki virtaavan joen vartta voidaan monipuolisesti hyödyntää. Kalasta ja melo Halisissa. Tsekkaa historiaa & kulttuuria tuomiokirkossa, Aboa Vetuksessa, Wäinö Aaltosessa tai Turun Linnassa. Istuskele kesäterasseilla, nauti päiväkävelyistä, ota aurinkoa tai pidä piknikkiä nurmella. Ajele förillä, lähde saaristoristeilylle. Kiertele saaristolaismarkkinoilla. Rokkaa kaupunkifestivaalilla. Nykyään joesta pidetään huolta, mutta oli kuitenkin aika, jolloin joki oli likaviemäri ja haisi vähintään yhtä pahalle, kuin kaatopaikka. Isäni muistelee, että vielä 1960-luvulla hänen Turkuun saapuessaan vesi löyhkäsi kammottavalle, jokirannassa ylimääräisen ajan viettäminen ei houkutellut. Viimeinen avoviemäri suljettiin Aboa Vetuksen kohdalta vasta 1970-luvun alkupuolella ja maatalouden jokeen laskeman sonnan määräänkään ei taidettu aikaan juuri kiinnittää huomiota. Olen iloinen, että ihmiset ovat ymmärtäneet joen merkityksen uudelleen – ilman Aurajokea meillä tuskin olisi myöskään DBTL-kaupunkifestivaalia.

Elokuun alusta alamme viritellä orkesteriamme opiskelijabilekuntoon, varaslähtöjä on luvassa useammallakin viikolla. Tulevan viikon Keittopäivästä tiistaina siirrytään keskiviikon Kesäyöyliopistoon. Hybridi ry Turun Yliopistolta on kanssamme tekemässä mahdolliseksi jo toisen haalarien kesäulkoilutustapahtuman. Kesäyöyliopisto haalarimerkki on luvassa 500 ensimmäiselle ja myös City-Karaoksessa lauleskelijoille on luvassa haalarimerkki.

Mikaela

26.07.2015

Elämme jännittäviä aikoja. Plutosta on saatu huikeaa kuvamateriaalia ja avaruudesta löytyi Earth 2.0 eli maata erinomaisen paljon muistuttava planeetta. Presidentti Barack Obama vieraili ensi kertaa presidenttikaudellaan isänsä kotimaassa Keniassa, presidentti Sauli Niinistö soitti Luontoiltaan. Omia kiinteistökauppaohjelmiaan pyörittävät välittäjäjulkkisnaiset ovat ajautuneet välirikkoon. Ultrajuoksukisassa yli 40 vuorokautta yhtä korttelia ympäri juossut suomalainen voitti tuon järjesttömän kuuloisen juoksukilpailun. Lynissä luvataan kesä, vaikka meteorologit väittäisivät toisin. Lynin Beach Partyt todistivat, että me todellakin kykenemme siihen: tällä rannalla bileet onnistuvat, vaikka taivaalta sataisi valkohaita vaakasuoraan. Jos muuten et ole katsonut jo kulttileffamainetta nauttivia Sharknado eli Haihurrikaani-elokuvia, avaa Fox huomenna sunnuntaina ilta ysiltä. Tunnettuja näyttelijöitä ja tuhansittain myrskyn mukana rantautuvia haita kieli poskessa tehdyssä, kohtuu aivottomassa katastrofielokuvassa. Tämä on jo osa 3, mutta pääset kärryille aivan varmasti!

Down By the Laiturin eli DBTL:n juuret ulottuvat vuoteen 1988, jolloin ryhmä turkulaisia kulttuurin monitoimityyppejä polkaisi kulttuurifestivaalin käyntiin. Alkuun yhdistyspohjalla toiminut tapahtuma levittäytyi usean vuoden ajan kesäkuussa eri puolille kaupunkia, erilaisia esityksiä ja keikkoja oli mm. Porthaninpuistossa, Kulttuurikeskuksen sisäpihalla, Puolalalnpuistossa ja yliopiston nurkalta löytyvissä Proffan kellarissa ja Iskerissä. Moni haikailee noita alkuvuosien aikoja, jolloin poikkialainen kulttuurifestivaali rönsyili ja levitti siipensä laajalle, festivaali tarjosi paljon ilmaisohjelmaa kaikelle kansalle. Tapahtumapullataikinan paisunta ja festivaalitalouden monimutkaistuminen johtivat kuitenkin siihen, että homman hoitaminen yhdistyspohjalla ei enää ollut mahdollista ja tosiasia on se, ettei ilmaisohjelman järjestäminen ole järjestäjille koskaan ilmaista. Jollain ne tapahtumapaikkavuokrat, infrastruktuuri ja keikkapalkkiot on kuitattava.

Sittemmin DBTL on ensinnäkin vaihtanut ajankohtaa alkukesästä loppukesään ja ohjelma on keskittynyt nimenomaan ranta-alueelle ja mukana on olllut virallisia yökerhoja festarijatkoja varten – me olemme mukana festarihulinoissa tänäkin vuonna. Virallinen DBTL yökerho Night Club Marilyn palvelee tiistaista lauantaihin. Festariväen DBTL-karaoke hullaannuttaa joka ilta ja perjantaina valitaan festivaalin virallinen kaunotar Miss DBTL-kilpailussa. Vauhtimimmien lisäksi lavalla nähdään komeita festarikolleja trendinäytöksessä ja näin ollen festivaali saa myös virallisen komistuksensa, Mr DBTL:n. Miss DBTL-kisassa valitaan myös yleisön suosikki, saavu kannustamaan suosikkiasi! Perjantaina ja lauantaina virallisena DBTL-yökerhona aukeaa myös Night Club Vegas, jossa livemeiningeistä vastaa Euroopan ainoa dueling pianos Pianowar! Kun on päivän hillunut bändejä katselemassa, Vegasin ja Lynin tanssilattiat tarjoavat tervetullutta vaihtelua biletykseen. Huikeaa festariviikkoa, nähdään Eerikinkadun öissä!

Mikaela

19.07.2015

Nukutteko te koskaan? Onko teillä perhettä? Onko teillä jotain harrastuksia? Henkilökunnallemme esitetään kaiken sorttisia kysymyksiä. Monitaitoinen porukkamme on harjaantunut vapaa-ajallaankin moninaisiin tieteen, taiteen ja urheilun osa-alueisiin. Tällä kertaa esittelyssä on työaikanaan useimmiten Atlantiksen baaritiskin takaa löytyvä, pitkäaikainen luottopelaajamme Wilho. Yhtä sujuvasti, kuin sujuu sukellus työyöhön, sujuu W:lta myös sukellus jokiin, järviin, lampiin tai meriin laitteilla. Laitesukeltamassa Wilho on käynyt ulkomailla sekä kotimaassa, herran mukaan laji on valtavan koukuttava. Laitteilla lajista tulee parhaimmillaan löytöretkeilyä. Oheisessa kuvassa Wilho on rakkaan harrastuksensa parissa. Eikä tässä vielä kaikki: Wilhon myötä melkoinen määrä muutakin henkilökuntaamme on käynyt introsukeltamassa ja osa on lähtenyt suorittamaan eri tasoisia kortteja voidakseen lähteä joskus Wilhon kanssa jopa 30 metriin pinnan alle! Esimerkiksi portsarimme Teemu ja dj MICI ovat saaneet parantumattoman sukellushimotartunnan. Joillekin meistä riittävät kesymmät vedet, kuten palju. Maanantaina henkilökuntamme vietti perinteistä kesäjuhlaa ja Kesäpossujuhlassa oli puolikkaan possun & lisukkeiden ja virkistävien juomien lisäksi ohjelmassa paljuilua, frisbee golfia, saunomista, hengailua, höpöttelyä ja rentoutumista. Jo klassikoiksi vuosien varrella muodostuneet paljukuvat löytynevät monen älypuhelimesta ja myös Lynin Instagram-tilillä & nettisivuilla on oiva paljuotos! Mahtavat kiitokset superhienolle henkilökunnallemme, Kesäpossujuhla oli ansaittu ja teidän kanssa on ihan aidosti hauskaa viettää yhteistä aikaa!

Kesäkuussa etsittiin Suomen pisintä selfiekeppiä ja voittajaksi IS:n kisassa nousi säkyläläisen nuoren miehen 15-metrinen viritelmä. Moisella varrella kuvaakin sitten jo aika paljon muuta, kuin omaa naamatauluaan. Ja sitä tuskin sisätiloihin voi missään viedä. Selfiekepit on jo kielletty monissa maailman kuuluisissa nähtävyyksissä ja yleisötapahtumissa, koska ne ovat tavattoman häiritseviä. Omat käsivarret riittivät keskiviikkona, I Love Me -Selfie Partyissä näpsittiin kuvia omasta naamasta ja kavereiden naamoista – kuvia oli hauska tsekkailla ruuduilta & screeneiltä. Parhaita otoksia palkittiin hauskoilla ja hienoilla palkinnoilla. Seuraathan muuten jo Lynin Instagramia (at)clubmarilyn? Ja sitten tulevaan viikkoon! Naisten viikko, tuo ajanjakso pelkillä naisten nimipäivillä, alkoi tänään lauantaina ja jatkuu aina 24.7. saakka eli ensi lauantaihin. Naisten viikolla Keittopäivä koittaa tiistaina, Kesäkeitto torstaina. Siihen väliin sijoittuu iki-ihanat Beach Partyt keskiviikkona. Rantatunnelmaan voi kukin virittäytyä omalla tavallaan. Kesäsää nyt ei ole ollut kokonaisuutena omiaan tuottamaan instant-biitsifiilistä. Joku ostaa kukkia hiuksiin, toinen kylpee kookoksen tuoksuisessa kylpyvaahdossa, kolmas katselee Tappajahai-leffaa. Pekka ja minä olemme löytäneet Travel Channelin Bikinis & Broadwalks – nimisen matkailuohjelman, jossa kierretään Atlantin takana ihan mielettömän hienoissa, mutta meille ennestään osittain tuntemattomissa rantakohteissa. Bucket -listalle, bucket -listalle!Anyways, keskiviikkona Lynin biitsille suunnataan pitämään ämpärihauskaa heti ekalla tunnilla, dädää!

Sisarussarjojen sisarusten kesken lienee aina käydyn leikkimielistä kisaa siitä, kuka on saanut syntymässään parhaat älynlahjat ja luonteenpiirteet. Tähän saakka on ajateltu, että syntymäjärjestyksellä on merkittävä vaikutus – historian laajin, uusi tutkimus todistaa kuitenkin muuta. Jos olisin esikoislapsi, olisin tuoreen tutkimuksen mukaan tilastollisesti merkittävän verran älykkäämpi, kuin kolme muuta sisarustani. Olisin myös mm. 0,02% ulospäinsuuntautuneempi. Helpottava tieto on kuitenkin se, että tutkimuksen loppupäätelmän mukaan syntymäjärjestys ei kuitenkaan aiheuta käytännössä merkittävää eroa älykkyyteen tai luonteenpiirteisiin, vaikka tilastollisesti yhden pisteen eron älykkyydessä voikin havaita ja tuo luonteenpiirrejuttukin on graafeissa nähtävissä. Olen nimittäin perheen neljästä tyttärestä toisiksi nuorin. Huoh! Että terkut vain vanhimmalle siskolle, ei ne nuoremmat sisarukset sitten lopulta ihan aivokääpiöitä ole!

Mikaela

12.07.2015

Aloitan Diaryn tällä kertaa poikkeuksellisesti työpaikkailmoituksella. Night Club Marilynin ja Night Club Vegasin rytmiryhmä etsii blokkaria sekä järjestyksenvalvojaa. Blokkarit toimivat yökerhoissamme ns. back bar –tehtävissä, varmistaen baarimestariemme myynti- ja anniskelutehtävien sujuvuutta sekä huolehtien ravintolan asiakastilojen siisteydestä illan aikana. Blokkarit ovat todellisella näköalapaikalla yökerhoissamme, sillä blokkarit näkevät iltojen kulun ja sen, mitä eri puolilla ravintoloita milloinkin tapahtuu. Blokkarihommassa alan koulutuksesta ja kokemuksesta on hyötyä (lue: siitä saa lisäpisteitä työnhaussa), mutta se ei ole välttämätöntä. Homma vaatii reipasta & iloista asennetta, rohkeutta kohdata erilaisia ihmisiä, stressinsietokykyä ja hyvää fyysistä kuntoa. Moni blokkarimme on vuosien aikana koulutettu baarityöhön ja siitä yhä eteenpäin. Järjestyksenvalvojaksi voidaan kelpuuttaa ainoastaan useamman vuoden, mielellään nimenomaan iltaelämän kokemuksen omaavia hakijoita, ikää saisi olla minimissään 24. Tällä varmistamme sen, että järjestyksenvalvojamme ovat jo ehtineet nähdä työn eri puolia, harjaannuttaneet pelisilmäänsä ja elämänkokemuksen myötä myös aikuinen asiakaspalvelullisuus luonnistuu. Vaikka viikon ruuhkahuiput osuvat pitkälti viikonloppuihin, on toivottavaa, että sekä blokkariksi että järkkäriksi hakijoilla on mahdollisuus työskennellä myös arkiöisin tarvittaessa. Opiskelijabilekauden alkaessa täällä järjestetään paljon tapahtumia kahdessa kerroksessa arki-iltaisinkin. Kaikki työntekijämme työskentelevät meille, eivät henkilöstövälityksen tai portsarifirman kautta. Kaikki ovat samaa henkilökuntaa. Ja moni on viihtynyt täällä viisi, kymmenen, viisitoista – jopa parikymmentäkin vuotta. Oletko se juuri sinä, vai tunnetko jonkun, jonka kuuluisi kuulua henkilökuntaamme? Tämä aikaikkuna ei pysy auki pitkää aikaa, sillä näitä tilaisuuksia ei tässä talossa tarjota kovinkaan usein ja talomme on haluttu työpaikka, henkilökuntamme haluttuja työkavereita. Nyt luuri käteen ja soittamaan: 02-2322111 (Marilynin toimisto), 040-537 0152 (Mikaela) tai 0400-855 855 (Pekka) voit laittaa myös meiliä mikaela(at)clubmarilyn.fi.

Kuluneen viikon Beach Partyt, Nevadan 4-v synttärit ja Lynin Casinon Players Night olivat hyviä esimerkkejä siitä, miten intohimoisesti täällä suhtaudutaan elämysten tuottamiseen ja asiakkaiden iltojen onnistumiseen. Ja kuten tiedätte, asiakaskokemustasi voit laajentaa sosiaalisen median kanavissa. Oletko käynyt katsomassa facebookista Bar Nevadan kuvia avaamista edeltäviltä viikoilta? Kuvat löydät sivulta facebook.com/NevadaBar. Ja kai olet tsekkaillut Beach Partyjen ikuisen kesän tunnelmia Lynin facesta? Samasta osoitteesta löytyy otoksia myös Players Night –meiningeistä. Marilynin Instagramissa postaillaan mm. hauskoja faktoja kulissien takaisesta maailmasta. Instaa tarvitset myös tulevan viikon keskiviikon juhlahumuun: I Love Me – Selfie Partyt haastavat sinut ja kaverisi mukaan ottamaan illan aikana selfieitä, friendsieitä ja muita otoksia. 1) Ota #selfie illalla Lynissä 2) Jaa kuva Instagramissa 3)Tägää kuva hashtagillä #lynselfie1507 ja tunnuksella (at)clubmarilyn 4) Seuraa (at)clubmarilyn Instagramissa 5) Parhaat kuvat illan aikana palkitaan. Ohjeet löytyvät myös baaritiskeiltä.

Torstain Kesäkeittoilusta siirrytään perjantain ylläreihin: Players Night valloittaa tällä kertaa Night Club Vegasissa, Blackjack –hait saavat nauttia tavallista korkeammista voittokertoimista. Molemmissa yökerhoissamme dj:t takaavat huikean biletyksen tanssilattialla läpi viikonlopun. Lynissä viihdytään myös City Karaoken parissa, Vegasissa riemunkiljahduksia aiheuttaa dueling pianos eli Pianowar. Kerää kaverit kasaan ja lähtekää osoitteeseen Eerikinkatu 19!

Mikaela

06.07.2015

Toukokuisessa Hospitality Forumissa Helsingissä puhunut valtiotieteen tohtori, sosiologi Antti Maunu tuuletti suuren yleisön olettamuksia siitä, mitä yöelämässä oikein tapahtuu. Maunun väitöskirja (josta taisin jo keväällä kirjoittaakin) Yöllä yhdessä: yökerhot, biletys ja suomalainen sosiaalisuus on ensimmäinen bileväitöskirja. Väikkäri vahvistaa faktoja, jotka me jo tiesimmekin. Nyt tieto on vain akateemisesti, tieteellisesti todistettua: ravintoloihin lähdetään ensisijaisesti sosiaalisten suhteiden syntymisen ja lujittamisen takia – alkoholi ei ole biletyksessä pääasia. Yhteisöllisyys, yhteenkuuluvuuden tunne, intensiiviset sosiaaliset kokemukset. Yhteisön sisäinen luottamus, solidaarisuus ja tuki ovat tärkeitä ja me kyllä tiedämme sen. Pitkäaikainen henkilökuntamme ja vuosia asiakkainamme viihtyneet vakkarimme ylläpitävät ainutlaatuisen upeaa yhteisöllisyyttä ja mikä parasta: uusia vakkareita, laajennetun perheemme jäseniä asettuu taloksi joka vuosi. Ruissiviikko oli taas hyvä esimerkki viikosta, jolloin meitä käy moikkaamassa monia kaupungista pois muuttaneita tuttuja, jotka aina Turussa vieraillessaan suuntaavat Lyniin ja Vegasiin, jos mitenkään mahdollista. Keskiviikkoyössä törmäsimme myös pariskuntaan, joka on kohdannut Lynin tanssilattialla vuonna 1992 ja nykyään pariskunnalla on jo jälkikasvua neljän muksun verran. Ja mikä hauskinta, pariskunnan vanhin on jo täysi-ikäinen ja käy Lynissä asiakkaana. Näitä ja monia muita hetkiä fiilistelimme niin Hybridin hienosti onnistuneen Haalarikellunnan jälkeisissä Kesäyöyliopistobileissä torstaina, perjantain Jenkkiviikoyössä kuin lauantain & sunnuntain bileissäkin. Kyllä meillä vaan on hillittömän hienoja ihmisiä ympärillämme!

Keittopäivän kautta bileviikkoon! Lynin laguunille kokoonnutaan rantaleikkeihin keskiviikkona heti kympiltä, Beach Partyt (ne aidot ja alkuperäiset) ovat aina ikimuistoiset. Tällä rannalla hiekkaa ei joudu vääriin paikkoihin eikä aurinko kärvennä jo mahdollisesti valmiiksi riittävästi uuveetä saanutta hipiää. Biitsitunnelma on kuitenkin parasta A-luokkaa ja jotta ämpärileikit olisivat sataprosenttisen onnistuneita, ole paikalla eka tunnilla. On se niin dädää! Torstaina vietetään Kesäkeittoyötä ja perjantai tuokin sitten tullessaan monta juttua. Lynin Casinolla Blackjack-fanit yllättyvät iloisesti 777-teemasta: voitot maksetaan 7-kertaisina! Samaan aikaan Vegasissa juhlistetaan rakkaan Bar Nevadamme 4-v syntymäpäiviä. Tervetuloa heti ekalla tunnilla tähän maailman hauskimman pikkukaupungin synttärifestivaaliin, luvassa Pianowaria ja paljon muuta mukavaa!

Turun yliopistossa aloittaa syksyllä 2056 uutta opiskelijaa, muiden korkeakoulujen nuppilukua ei vielä ole tiedossani. Anyways, onnea jokaiselle opiskelupaikan napanneelle. Nuorten ja nuorten aikuisten koulutuspaikatta jääminen ja työpaikkojen saantiongelmat puhuttavat, eikä suotta. Määritelmä ”nuori” tarkoittaa jotakuinkin ikävuosia 13-22 /24 ja nuoriksi aikuisiksi voidaan kutsua n. 20-35 –vuotiaita. Turun Sanomien mielipideosastolla oli kesäkuun lopulla kirjoitus otsikolla ”Ilman tutkintoa työelämään ei ole asiaa” ja tässä koulutusalan kirjoittajat ovat kyllä oikeassa. Kirjoittajat muistuttavat, että jo peruskoulun jälkeen pitäisi jokaiselle nuorelle löytää jatkokoulutusta tavalla tai toisella. Suoraan työelämään pääsy on hyvin epätodennäköistä. Perusasteen ja toisen asteen tutkinnon suorittaneiden työurien pituuksissa on lähes seitsemän vuoden ero ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen mukaan jokaisesta ikäluokasta noin 2500-3000 nuoren riskinä on syrjäytyä. Merkitystä on tietenkin myös sillä, mitä sitten toisen asteen tai lukion jälkeen tekee. Jos tunnet jonkun, jolta puuttuu koulutus tai olet itse sellaista vailla, hakeudu koulunpenkille nyt. Älä masennu, vaikka opiskelupaikka ei kevään hauissa irronnut. Moneen korkeakouluunkin on täydennyshaku vielä syksyllä ja avoimessa yliopistossa voi suorittaa tutkintojen osia tai kokonaisia tutkintoja ilman pääsykoeruljanssia. Ammatillisen koulutuksen etsijää suosittelen tsekkaamaan vaikkapa Turun ammatti-instituutin sivut. TAI tarjoaa sekä nuoriso- että aikuispuolen tutkintoon johtavaa koulutusta. World is your oyster, nyt sitä vaan avaamaan!

Mikaela

28.06.2015

Summer and other tricks. Rusketusraitojen mahdollistamiseen ei ole liiemmälti tarjoutunut saumoja alkukesän aikana, mutta onneksi kesä ei ole säästä riippuvainen täällä yökerhomaailmassamme. Vuodenajan fiilikseen pääsee uppoutumaan vallan mainiosti, vaikka ulkona sataisi pakettiautoja vaakasuoraan. Kesähurmaan bilekansaa kiihdytettiin pitkin viikkoa, dj:t ammensivat musiikillisista aarrekammioistaan hellesettiä jokaiseen makuun ja lomabiisit vuosien varrelta saivat aikaan valtavia flashback-aaltoja. Niin ja siitä Näytä Sun Rusketusraidat –illasta: eräät siis todellakin halusivat esitellä tehokkaasti verkkokalvoja herättelevillä tavoilla kanssabilettäjilleen sitä, että vähiin on rajat jääneet. Naturismiksikin tuota varmasti hyvin vapauttavaa performanssia voisi vaikka kutsua : )

Mitens ois Keittopäivä x 3? Tällä viikolla ti-to välillä viihteelle lähtemiseen on monta hyvää syytä, mutta toi nyt on ainakin sellainen. Päivällä suosittelen pelaamaan festarihahmobingoa, tällaiseen hyvä osoite on vaikkapa rautatieasema. Junista purkautuu paratiisilintuja, harjalintuja, monenkirjavia papukaijoja, pyyparvia ja raakkuvia variksia. Monen olkapäällä roikkuu rinkka tai ainakin reppu, kainalossa on makuupussi ja nenällä aurinkolasit. Festarikesämuodin tärpit huomioineet ovat pukeutuneet valkoiseen pitsiin, mokkahapsuja löytyy ainakin jostakin vaatekappaleesta tai olkalaukusta, farkkusortseissa on trendikkäät repeämät, nilkkapituiset buutsit tai gladiaattorisandaalit pitävät huolen yhtenäisestä tyylistä kävellessäkin ja päähän on kiinnitetty rakkauden kesän kukkia. Farkkutakissa on pinssejä ja rintamerkkejä, taskusta pilkottaa bandanna-huivi. Bändipaidat ovat aina in, mielellään kuuskytlukua ja/tai ainakin jotain indie-henkistä. Mitä vielä? Tee itse bingoruudukko ja vahvista olettamukseni todeksi! Torstaina Uittamon ranta täyttyy opiskelijoista, kun Hybridin Haalarikellunta starttaa. Kaupunkiin jääneiltä opiskelijoilta on tullut runsaasti toiveita kesäajan opiskelijatapahtumiin liittyen ja tässä sitä nyt sitten olisi! Turun Avantouimareiden saunarannassa kastaudutaan haalarit päällä, nautitaan auringosta (tilattu on!) ja saunotaan. Virallisina iltabileinä ihka ensimmäinen Kesäyöyliopisto eli kesän opiskelijabileet. Sisäänpääsy on ilmainen ja 500 ekalle on luvassa uniikki Kesäyöyliopisto haalarimerkki! Perjantaina Lyn goes USA,, perinteiset amerikkalaista populaarikulttuuria peukuttavat Jenkkiviikot juhlistavat Yhdysvaltain kansallispäivää säkenöivällä tavalla. Saavu itsenäisyyspäivän aattoiltaan heti kymmeneltä, sillä ekalla tunnilla punavalkosininen meininki on huikeimmillaan! Viikonloppumme on Ruissiviikolla tavallista pidempi, Vegas on perinteisesti auki sunnuntaina festarijatkoilijoille, tervetuloa kaikki täysi-ikäiset asiakkaamme.

Tämän vuoden alussa astui voimaan laki, jonka mukaan yli 30 hengen työpaikoilla tulee laatia yhdenvertaisuussuunnitelma. Suunnitelmassa kerrotaan, miten yrityskulttuurissa varmistetaan esimerkiksi se, että erilaiset elämänkatsomukset, vakaumukset, sukupuolen moninaisuus ja elämäntilanteet (mm. ikä) eivät ole syrjinnän perusteita. Yöelämä, tai ravintola-ala ylipäätään, on perinteisesti ollut varsin värikäs ja moniarvoinen. Annamme kaikkien kukkien kukkia. Uskon, ettei kaikilla aloilla normista poikkeaminen ole ennakkoluulojen takia lainkaan helppoa, vaikka kyse on perustavanlaatuisista ihmisoikeuksista. Konservatiiviset tiukkapipot eivät onneksi voita aina ja viikon yksi erityisistä ihmisoikeusuutisista maailmalta oli se, että Yhdysvallat hyväksyi samaa sukupuolta olevien liitot liittovaltiotasolla. Onnittelut Atlantin taakse! Asenneilmasto on muuttumassa meilläkin, vai mitäpä sanotte siitä, että Helsingin Pride-kulkue keräsi lauantaina yli 25 000 henkeä muistuttamaan moniarvoisuuden teemasta? Turun Pride-viikko järjestetään elokuussa.

Mikaela

21.06.2015

Miksi olla lokki, jos voi olla flamingo? Onko merenneitoja oikeasti olemassa ja jos on, voivatko ne elää kuivalla maalla? Onko totta, että kesälomafiilikseen voi päästä minilomalla Eerikinkadulla, jossa kuulemma järjestetään Beach Partyjä säästä riippumatta? Niin paljon kysymyksiä, joihin vastauksia voit etsiä vain itse! Lynin Beach Partyt tarjosivat kesäyössä mahdollisuuden nousta legendaariselle rannalle, josta puhutaan paljon, mutta itse se pitää kokea. Älä luota halpoihin kopioihin, näin se menee!

Muumeilla oli yhdessä Tove Janssonin kirjoista Vaarallinen Juhannus. Tulva pakotti Muumitalon porukan hyppäämään ohi lipuvan, teatteriksi osoittautuneen rakennelman kyytiin. Yö vietetiin metsässä, puussa nukkuneet huomasivat teatterin kadonneen yön aikana. Vaarallisen Juhannuksen aikaan eksyttiin Puistonvartijan puistoon, josta vapautettiin löytölapsia, revittiin alas kieltojulisteita, sytytettiin kokko ja kylvettiin Hattivattien siemeniä. Sekä tietenkin pakoiltiin poliisia. Janssonin kirja ilmestyi 1957. Huomattavasti paljon aiempi keskikesän öiden satumaisista hetkistä kirjoitettu kuvaus on näytelmä A Midsummer Night’s Dream, 1500-luvun lopulla kirjoitettu Shakespearen klassikko kuvaa maagisessa, kesäisessä yössä tapahtuvia kohtaamisia, ihastumisia, intohimoa ja kommelluksia. On keijuja, puhuvia eläimiä, taikoja, erotiikkaa. Keskikesään liittyy valtaisasti legendoja, taikauskoa ja odotuksia. Stonehengelle kokoonnutaan jälleen Kesäpäivänseisauksen vastaisena yönä (siis juuri nyt) vastaanottamaan vuoden pisimmän päivän auringonnousua. Kivipaasilla hengailee arviolta 20 000 henkeä. Yli viidennesvuosisatainen perinne on jo myös City-Juhannus, tuo urbaanin juhlinnan jalostettu tapahtumakokonaisuus. Sitä juhlitaan edelleen tätä kirjoittaessani, osa meistä töitä tehden ja osa viihteellä. Ei hyttysiä, ei liioiteltua kerrospukeutumista, ei kiusallisia nukkumisjärjestelyjä ja niin edelleen. Mutta taianomainen on tämäkin juhannusversio, käsi sydämellä.

Tiistaina on Aaton nimipäivä, joten voidaankin siis viettää keskiviikon aattoa Keittopäivän merkeissä. Keskiviiikkona on nimittäin se yö, jolloin tsekataan kesäkuun aikana aikaan saadut rusketukset. Nythän on nimittäin niin, että päivät ovat alkaneet lyhenemään eli kesän joka rippeestä on syytä ottaa ilo irti eri tavoin! Näytä Sun Rusketusraidat haastaa bilettäjät miettimään, miten omat rusketusraidat pääsisivät oikeuksiinsa. Luvassa on kutkuttavia skaboja ja briljanttia biletystä keittopäivän merkeissä.

Mikaela

14.06.2015

Jengi loikkii tanssilattialla innoissaan, singahtelee metrin verran maasta ja kurkottelee käsillään: ilmassa lentelee jotain, minkä kaikki haluavat. Mistä ihmeestä on kyse? Make It Rain piti lupauksensa ja ilmasta saattoi itselleen napata illan mittaan yhtä sun toista jännää. Make It Rain –sessioihin osallistuneiden suut olivat sen verran messingillä, että saatammepa tämän setin toisintaakin jossain kohtaa kesän/alkusyksyn aikana. Mietitään!

Oletko jo aloittanut valmistautumisen Kesäpäiväntasausviikkoon? Et? Ei hätää, voit hoitaa valmistautumisesi täällä Eerikinkadulla. Yhä useampi asiakkaamme on todennut, että hyttysten syötäväksi mutavelliin lähteminen (juhannusfestarit) tai hyttysten syötäväksi keskelle ei mitään suuntaaminen (juhannusmökkeilyt) on vaihtoehtona oikeastaan aika pöhkö. Meidän tarjoamamme vaihtoehto mahdollistaa sen, että a) voit nauttia sen juhannukseen kuulemma kuuluvan veden äärellä oleilusta päivän ja alkuillan jokirannassa tai vaikka Ruissalossa b) kympiltä suunnata sisätiloihin juhlistamaan legendaarista City-Juhannusta ja c) hipsiä aamun tunteina omaan sänkyyn (tai juhannusheilan säänkyyn). Kun päätät olla hinaamatta itseäsi pois kaupungista, voit keskittyä alkuviikkoon rennolla asenteella. Lynin Keittopäivä tiistaina. Legendaariset Lynin Beach Partyt keskiviikkona (kannattaa olla paikalla heti ensimmäisen tunnin aikana!). Torstaina, perjantaina ja lauantaina kaikkia City-Juhannuksen viettäjiä juhannuskoivujen huminassa palvelee Night Club Vegas. Perjantaina puoliltaöin loimottaa myös videokokko ja Pianowarin Juhannus Special huolehtii livemeiningeistä kaikkina kolmena juhannuksen Vegas-yönä. Juhannustaikoja loihtivat pianistimme Johanna & Larry. Sunnuntai, jonka puolelle lauantaista siirrytään, on muuten sitten Kesäpäivänseisaus ja vuoden pisin päivä. Ja sen jälkeen päivä alkaa taas lyhentyä. Otetaan siis tästä keskikesästä kaikki irti.

Muistuttelen tässä teitä myös siitä, että Night Club Vegas on erittäin pidetty, haluttu ja toimiva häiden jatkopaikka perjantaisin ja lauantaisin. Etenkin kesällä, mutta tietenkin myös muihin vuodenaikoihin. Kesä nyt vaan sattuu olemaan sellainen aika, jolloin naimisiin mennään eniten. Vuonna 2014 Suomessa solmittiin 24 462 liittoa, kesäkuussa syntyi liittoja 3132, heinäkuussa 3875 ja elokuussa 4330. Ikimuistoinen Hääjuhla ansaitsee ikimuistoiset jatkot. Varmista häillesi huikeat jatkot, laita meiliä vegas (at) clubmarilyn.fi tai soita 02-2322111

Mikaela

07.06.2015

Hippihenkisyys on tämän kesän juttu, rakkauden kesien vaikutteita henkivät vaatteet viihtyvät ruskettuneiden ja hyväntuulisten kesän viettäjien riennoissa niin päivällä auringossa kuin yön kuumissa bileissäkin. Esimerkiksi juuri tätä on hauska seurata nyt kesällä. Jänskää, miten vaikutteet ja tyylit niin pukeutumisessa kuin musiikissakin kiertävät ikuista kehää. Löydämme yhä uudelleen samoja juttuja, jotka ovat osittain oikeastaan hyvinkin vanhoja, mutta jotenkin tuntuvat tuoreilta ja parhaalle just nyt. Marilynin Beach Party toi rantaleikit yöhön, kesäenergiaa hehkuvat bilettäjät olivat hekin poimineet boheemit tupsut & hapsut, itämaiset paisley-kuosit, über-rennot kukkakuviot sekä revityt farkkuasut kaupoista ja kaapeistaan. Kahvat kaakkoon tanssilattialla ja kesäyötä aamuun saakka – asennetta!

Kuka on festarialueiden pirtein pr-mimmi, bändien paras bäkkärivierailija ja joukosta se, jolla eivät pasmat mene sekaisin? Kenen tyyliä seurataan ja kenen seurassa tietää pääsevänsä aina hassunhauskoihin seikkailuihin? Suomen Festivaalimissi 2015 on nyt mitelty ja voittajaksi kruunattiin tuomaristopäätöksellä yleisönkin suosikki Karita Haapanen. Tämä kaunotar tulee pörräämään erilaisissa tapahtumissa ja festivaaleilla, kohtaamaan huikean määrän uusia ihmisiä, kehittämään esiintymistaitoaan edelleen ja rakentamaan tulevaisuuttaan. Festarimissi –kisa on toiminut monen nuoren naisen ponnahduslautana mallimaailmaan ja/tai muihin edustustehtäviin. Onnittelut!

Tiistain Keittopäivän kanssa samaan aikaan vuonna 1934 suuren yleisön tietoisuuteen pelmahti maailman tunnetuin ankka. Walt Disneyn Aku Ankka teki debyyttinsä lyhytanimatiossa Viisas Kana Kananen. Mikä tekee Aku Ankasta niin suositun? No, omasta mielestäni Akun kautta esiin tuodaan peri-inhimillisiä taipumuksia ja piirteitä, joihin voimme jokainen joskus samaistua. Meistä jokainen sortuu joskus toimimaan vähemmän rationaalisesti ja riippuen hönöyden asteesta, seuraukset ovat enemmän tai vähemmän ankkamaisia. Keskiviikko on vähintäänkin kutkuttava: ilta kantaa nimeä Make it Rain – CO2 –Party. Mikä ihmeen Make It Rain? Kesäkuussa saattaa tulla vettäkin niskaan, mutta mistään vesileikeistä ei ole kyse. Make it Rain –sanontaan voi törmätä myös stripparipaikassa, jossa rahamiehet intoutuvat lennättämään seteleitä vähäpukeisille, eroottisille tanssijoille nähdäkseen lisää, mutta siitäkään ei ole kyse. Me kun emme ole stripparipaikka eli kyseessä ei ole eroottinen tanssiohjelma. Bileiden ohjelmasisällöstä en paljasta enempää, mutta lupaan seuraavan: Kun henkilökuntamme kuuluttaa ”Make it Rain”, kannattaa olla skarppina paikalla!

Mikaela

31.05.2015

Se o kesä ny. Lynin Kesän Avaus 15 keskiviikkona kokosi juhlaan asiakkaitamme vuosien varrelta. Oli tosi hauskaa seurata, miten jo aikanaan 1990-luvulta yökerhomaailmaamme ankkuroituneet kantikset ja matkan varrella laajennettuun perheeseemme liittyneet vakkarit nauttivat henkilökuntamme ja toistensa seurasta & tarinoinnista & teeskentelemättömästä tunnelmasta. Tämä on se juttu, jota ei voi feikata. Tämän takia me ollaan täällä edelleen, tässä Eerikinkadulla. Tämän takia meistä on joka päivä kiva herätä, tulla töihin ja paiskia duunia sen eteen, että homma toimii ja yöelämä säilyisi aitona tulevaisuudessakin. Let’s Keep it Real! Teeskentelemätöntä oli myös yo-juhlien ja valmistujaisten viettäjien kupliva ilo. Hetki uurastuksen jälkeen ja ennen tulevaisuutta. Mitä nyt, mitä huomenna? Meidänkin talossamme riittää ylpeydenaiheita: virallisesti Baarimestari –nimikettä voivat tutkintonsa jälkeen käyttää nyt Alina & Mikaela C, jotka ahkeroivat erikoisammattitutkintonsa valmiiksi kesän kynnyksellä. Mimmit suorittivat näyttönsä ja niihin sisältyvät moninaiset tehtävänannot meillä ja saivat tutkinnosta mitä ilmeisimmin paljon irti! Merkonomiksi valmistui mm. baaritiskin ja kameran takaa tuttu Mikko, joka kaupallisen tutkintonsa osa-alueisiin kuuluneiden harjoitteluiden ja näyttöjen kautta perehtyi talossamme moneen osa-alueeseen ja oppi roppakaupalla uutta. Median moniottelijaksi tiensä luovi blokkaritiimistämme Helmi, joka sai valmiiksi audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon valmistuen media-assistentiksi. Onnea! Hetki sitten päättyneen LauantaiSpecialin, erityisen ilahdutusprojektin eli ilmaiset lakkiaiskuvat toteutimme yhdessä Rauta5 Advertising & Photographyn ja Kukka Fiorin kanssa – tämä ei ainakaan riemua laannuttanut.

Kesäkuuhun kurvataan viikon alusta ja kesäkuun ensimmäistä Keittopäivää vietetään tiistaina. Syntymäpäiviään viettäisi Markiisi de Sade, tuo ranskalainen 1700-luvun aristokraatti, kirjailija & filosofi, jolla oli varsin omintakeinen lähestymistapa seksuaalisuuteen niin teksteissään kuin ilmeisesti tosielämässäänkin. Sade herätti syvää paheksuntaa perversioiden ja sadomasokismin kuvailuillaan, eikä ihme: pornografisen kirjallisuuden klassikon nimeltään Justine Sade kirjoitti yli kaksisataa vuotta sitten. Jos yksi viiskyt harmaan sävyä vuonna 2015 on kova puheenaihe, niin miettikääpä tuota! Keskiviikkona koittaa odotettu, ihka ensimmäinen Beach Party –yö: asenna itsesi Lynin aurinkovarjojen alle heti kympiltä, kantishauskaa luvassa Beach Marilynin hiekalla ekalla tunnilla! Tämä on aito, alkuperäinen Beach Party klassikko, muut ovat halpoja kopioita. Satoi tai paistoi, täällä on taatusti kesä! Ja sitten koittaa torstai ja Kesäkeitto. Vähän niin kuin Keittopäivä, mutta torstai. Torstaina voit nostaa synttärimaljan vaikkapa Angelina Jolielle, Sokratekselle tai satusetä Aisopokselle.

Mitä olisikaan Suomi ilman festivaaleja? Musiikkia, tanssia, sanataidetta, elokuvaa, teatteria ja paljon kaikkea täysin määrittelemätöntä – festarien kirjo on huikea ja festarikausi on jo käynnistynyt. Suomen virallisen festivaalikaunokaisen valinta suoritetaan perjantaina Night Club Marilynissä. Suomen Festivaalimissi –kandidaatit ovat 18-25 –vuotiaita mimmejä, joita kauniin ulkokuoren lisäksi yhdistää halu esiintyä erilaisissa ympäristöissä ja toimia esimerkiksi mallina sekä pr-tehtävissä niin kesän festareilla kuin muuallakin. Tuomaristotentti ja räväkkä lavashow karsivat jyvät akanoista: kenellä on todellakin sana hallussa ja muuntautumiskykyä kuin kameleontilla konsanaan? Saavu tsekkaamaan, miten mimmit suoriutuvat koitoksestaan, näkemään kesän kuuminta muotia ja virittäytymään festivaalien täyteiseen vuodenaikaan! Teidän äänenkäytöllänne ja aplodeillanne on suuri merkitys illan kulussa, sillä palkituksi tulee myös yleisönsuosikki! Kirsikkana kakun päällä: luottojuontajamme Jaksun ohella juonto-osuuksia tulee hoitamaan illan trendinäytöksessä mallinakin nähtävä, hallitseva Mr Finland Alex Hytönen!

Mikaela

24.05.2015

Atlantiksen Viisustudion tiistaikannustuksesta huolimatta Eurooppa ei äänestänyt PKN:n –kokoonpanoa lauantaifinaalin. Eli tullut viisuvoitto Suomeen, PKN:n olisi suonut pääsevän ainakin sinne loppukilpailuun saakka. Kun tämä teksti lähtee käsistäni, ei vielä tiedetä viisutulosta. Mä toivon tällä kertaa, että voitto menisi heroes of the Night –biisille läntiseen naapuriimme. Kyllä Abba-maa osaa. Viikkoon mahtui kuitenkin voittajafiiliskeskiviikko, sillä Lääkiksen pääsykokeista oli suoriutunut tänäkin vuonna tuhannen kokelasta ja perinteiset Pääsykoebileet kehottivat heittämään kirjat nurkkaan ja nostamaan kannat kattoon. Olihan tämä joukko käyttänyt cerebrumejaan eli aivojaan kiitettävästi koko kevään matematiikkaan, fysiikkaan ja kemiaan. Bileillassakin niitä tarvittiin, mutta erilaisiin asioihin: kolikoiden laskemiseen, keskinäisen kemian testaukseen ja fysikaalisten aistimusten havainnointiin tanssilattialla. Well, osa tästä porukasta nähdään Ekan Illan Bileissä elokuussa. Vielä koko jengi elää jännityksessä.

Tuleva viikko aloittaa yökerhomaailmamme kesäkauden ihan noin niin kuin virallisesti. Kerrottakoon ensinnäkin, että tulevasta viikosta alkaen Lynin tiistai on totuttuun tapaan Keittopäivä ja kujeet kopioidaan torstaiöihin, jolloin vietetään Kesäkeittopäivää läpi kesäkauden. Keskiviikkona vietetään Marilynissä Kesän Avajaisia, olette kaikki tervetulleita juhlistamaan lämpimän vuoden ajan starttia klo 22.00 alkaen. Dä Dää, jättäkää autot himaan! Keskiviikkoisin ohjelmassa on mm. Marilynin legendaarisia Beach Partyjä, Selfie Partyt, Let It Rain! –bileet ja niin edelleen! Kesäviikonloppuihin lupaamme kaupungin mahtavimmat kesäyöbileet perjantaisin & lauantaisin. Kesäviikonlopuissa palvelee tietenkin myös Night Club Vegas. Miksi lähteä merta edemmäs kalaan, jää aurinkoiseen Turkuun ja pidä Stayacation, kesäloma kotikaupungissa. Tällaista yöelämää et aikuisten oikeasti ihan helposti muualta löydä! Tsekkaa baaritiskeiltä tapahtumakalenteri ja merkkaa tärkeät päivät muistiin!

Olen onnellinen siitä, että saamme olla mukana niin monen ihmisen elämän tärkeissä päivissä ja siirtymäriiteissä. Juuri tällä hetkellä pitkäaikainen dj:mme Janne ja monikymmenpäinen juhlaseurue nauttivat J:n 30-v yllärisynttäreitä. Jannen puoliso Meri oli onnistunut juonimaan juhlan yllätyksenä. Janne luuli olevansa tulossa kaverin synttäreille ja hämmennys oli melkoinen, kun hän saapui Bäkkärille ja näki kaikki rakkaat ystävät ja sukulaiset laulamassa onnittelulaulua. Vegasissa vietetään tänään myös 20-lukuteemaisia polttareita hilpeässä mimmiseurassa ja myöhemmin tänään paikalla tulee olemaan ainakin tuparijatkoilijoita sekä pari työpaikan kesäjuhlien viettäjäryhmää. Ensi perjantaina Vegasin Nevadassa vietetään Turun AMK:n valmistuvien iltaa, tämän setin järjestää Turun AMK:n Alumnit. Mahtavan hieno idea! Lauantaina Lynissä on luvassa valkolakkien juhlaa, kevään ylioppilaat ja ammattitutkinnon suorittaneet kirmailevat kepeästi ja erittäin ansaitusti. Gaudeamus Igitur, lipunmyynnistä annetaan jokaiselle valkolakille valmistujaislahja. Huomatkaahan, että lauantaina Night Club Marilyn aukeaa poikkeuksellisesti jo klo 21.00, jotta valkolakit pääsevät hyvissä ajoin pois sukulaisten piinasta.

Mikaela

17.05.2015

Helatorstaiviikko ilmeisesti sotki monen rytmiä – kummasti tuollainen ylimääräinen bilepäivä ja arkipyhä saavat aivan kuutamolle ilman kalenteriin katselua. Osa oli juuri siksi suosiolla järjestänyt itselleen pitkän viikonlopun pyytämällä perjantain vapaaksi. Minilomaksi ihan muikea, keskiviikosta sunnuntai-iltaan. Yksi miniloman kohteista oli Lynin legendaarinen Spring Break keskiviikosta perjantaihin. Atlantin takana Spring Break –meininkejä katsastaneena voin vakuuttaa, ettei tämä Eerikinkadun klassikkoversio jää kakkoseksi. DJ-tiimimme oli juoninut kuumottavia, sopivasti pikkutuhmaan vivahtavia skaboja ja saivat bilettäjät mukaan ihan satakympillä. Spring Break – mikä ihan tekosyy vapautua ylimääräisistä vaatekappaleista tanssikorokkeella…

Euroviisut tulevat olemaan tänä vuonna ihan takuuvarmasti jännittävät. Tiistaina ja torstaina Night Club Marilynin Atlantiksessa näytetään klo 22.00 alkaen Euroviisujen semifinaalit (tiistaina Pertti Kurikan Nimipäivät) ja finaali-illan lähetys näytetään sekä Atlantiksessa että Vegasin Nevadassa. Tämä kisastudio kokemus tulee olemaan hillittömän jännittävä, Suomen edustaja on ainakin aivan oma, erityinen kokoonpanonsa. Olipa mitä tahansa mieltä punkista tai tästä nimenomaisesta punkista, niin näiden kavereiden asenteelle täytyy kyllä antaa kymppi. Suurin osa viisubiiseistä on mitäänsanomatonta, balladihuttuista soopaa, joten Pertti Kurikan Nimipäivät on tervetullutta tuuletusta tuolle matskulle. Toivon, että jokainen kuuntelee myös Suomen edustusbiisin sanat, sillä ne liittyvät aidosti aikuisten kehitysvammaisten arkeen ja haluun olla itsenäisempi, kuin mitä yhteiskunta antaa myöden. Euroviisujen yksi perusajatus on nostaa esiin Euroopan laajuisesti sellaisia yhteiskunnallisia asioita, jotka yhdistävät tai erottavat meitä. Olipa kyse sitten esiintyjistä itsenään tai heidän esittämistään kappaleista. Käy YLE:n viisusivuilla ja printtaa itsellesi viisubingolaput, se tekee kisan seuraamisesta vielä tavallistakin jänskempää. Ja Viisubingo on hauskaa puuhaa kaveriporukalla. Palkitsette sitten toisianne keskenänne saavutetuista bingoista. Printata voi joko valmiiksi täytettyjä lappuja tai sellaisia, joihin ruudukon sanat voi keksiä itse.

Viisujen lisäksi luvassa on kevään viimeiset opiskelijabileet, Lääkiksen Pääsykoebileet tarjoavat ansaitun juhlaillan aiemmin päivällä pääsykokeeseen osallistuneille. Tervetulleita ovat tietenkin kaikki bilenälkäiset! Ajatella, että keskiviikon pyörteisiin uppoutuvista osa lunastaa itselleeen paikan lääkiksestä, hammaslääketieteeltä, eläinlääkiksestä tai terveyden biotieteen koulutusohjelmasta. Ja nämä valitut ovat joskus tulevaisuudessa meitä vastassa, kun tarvitsemme lääkäriä. Lääkis onkin sitten syksyn bilekauden starttaaja jälleen elokuussa! Lopuksi kerrottakoon vielä, että baarimestarin erikoisammattitutkintoa suorittavien joukostamme Alina ja Mikaela C ovat nyt suorittaneet tutkinnon näyttöineen valmiiksi – tulevalla viikolla mimmien pitäisi saada vielä todistukset ja sitten homma on valmis. Viikon päästä Diaryssä on toivottavasti otos valmistuneista!

Mikaela

11.05.2015

Kiitän teitä kuluneesta lukuvuodesta, rakkaat opiskelijayhdistykset ja ainejärjestöt. Te olette kanssamme loihtineet huikeita ja ikimuistoisia öitä! Olin hillittömän ilahtunut keskiviikkona nähdessäni parisensataa yhdistysaktiivia KiitosBileissä, hetken yhteinen kokoontumisajo ennen kesälaitumia. Kaikki olette ansainneet sulan hattuun, vaikka 14 OpiskelijaOskaria nostivatkin esiin erityisiä onnistumisia. Kaikki onnistumiset eivät suinkaan olleet vain bileisiin liittyviä, me olemme vaikuttuneita monista muistakin asioista. Edunvalvonnasta, alumnitoiminnasta, yhdistysten sisäisestä dynamiikasta, perinteiden ylläpidosta ja niin edelleen. Turku on todellakin opiskelijakaupunkien kuningas, kuningatar ja loput kuninkaalliset. Piste. Ja kyllähän se sitten todistettiin seuraavana päivänäkin, kun Akateeminen Aurajokilaivuritutkinto valtasi kaupungin monituhatpäisenä kevätkarkelona. Kyllä siinä kuulkaas oli japanilaisturisteilla ihmeteltävää : ) Talomme oma paparazzi Mikko on näpsinyt jälleen hienot kuvagalleriat niin OpiskelijaOskareista kuin AATU15-tapahtumastakin. Niitä sopii käydä tsekkaamassa Lynin FB-sivuilla.

Tulevan viikon tiistaina vietetään J.V. Snellmanin päivää eli suomalaisuuden päivää. Koulussa kerrotaan tästä suomen kielen asemaan ehdottoman merkittävällä tavalla vaikuttaneesta filosofista ja valtiomiehestä niitä oleellisia faktoja. Mutta ettepä ehkä tienneet, että Snellman syntyi Tukholman satamassa, Patience-nimisessä laivassa. Hänen isänsä oli merikapteeni. No mutta, Keittopäivänä on hyvä nostaa malja herralle, jonka ansiosta kansan oma äidinkieli, suomen kieli sai virallisen aseman. Keskiviikosta perjantaihin Lynin valtaa Spring Break, tuo keväinen arjen katkaisija. Etenkin opiskelevia ja haalarit omistavia asiakkaitamme ilahduttanee tieto, että nopeimmille on luvassa haalarimerkki. Mitä kaikkea ohjelmaryhmämme onkaan noiksi vekkuleiksi öiksi kehitellyt? Come and check it out! Night Club Vegasin PIANOWAR ilahduttaa kesäöissä jälleen perjantaina ja lauantaina, tätä livekonseptia et muualta löydä!

Kesälomakautemme on alkanut, sehän kestää toukokuun alusta syyskuun loppuun. Kesälomalistojen tekeminen tämän kokoiselle henkilökunnalle ei ole ihan yksinkertaista. Toista se on yrityksissä, jotka vain yksinkertaisesti sulkevat ovensa yhdeksi kuukaudeksi kesällä. Tai vaikkapa kouluissa, joista opettajat viettävät lomalla jotakuinkin saman pätkän, kuin oppilaatkin. Täällä sen sijaan palvellaan asiakkaita ympärivuotisesti ja kesällä myös esimerkiksi läpi Juhannuksen. Jokainen on voinut hyvissä ajoin esittää omat toiveensa lomajaksoilleen ja tämän jälkeen alkoi suurta tarkkuutta vaativa rakennusprojekti: kaikki eivät voi tietenkään olla poissa yhtäaikaisesti, mutta toiveita pyritään aina mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan. Toukokuu on jännittävää aikaa baarimestarin erikoisammattitutkinnon suorittajillemme, sillä Alina ja Mikaela saavat tutkinnon jo kokonaisuudessaan päätökseen (viimeiset näytön arviointikeskustelut maanantaina!), Jonilla ja Marilla on luvassa vielä näyttöviikkoja arviointikeskusteluineen. Säpinää siis piisaa!

Mikaela

03.05.2015

Kevätjuhla Vappu levittäytyi riemukkaana kahteen kerrokseen keskiviikosta alkaen. Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUO:n sitsit ja bileet virittelivät juhlakansan Wappufiiliksiin – räväkän lisän tarjosi Petri Nygård, jonka keikkaa olikin odoteltu kuin kuuta nousevaa. Vappuaattona Turun Yliopiston Ylioppilaskunnan järjestämä lakitustilaisuus Taidemuseonmäellä keräsi tuhannet turkulaiset painamaan ylioppilaslakin päähänsä sivistyksen, kevään ja yhteisöllisyyden nimissä. Näin Vappupäivänä TYY:n aattotilaisuudesta valtavan vaikuttavan valokuvan, jonka oli ottanut Turun Sanomien kuvaaja museon suunnasta alas rinteeseen päin aivan sekunteja ennen lakkien päähän painamista. TYY:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Mononen muistanee tuon hetken lopun elämäänsä: hieman vihertävät, kevättä hehkuvat puut ja pehmeästi monituhatpäiseen yleisöön laskeutuva auringonvalo. Mikko seisomassa korokkeella kaikkien yläpuolella johdattamassa Vapun viettäjät lakitukseen. Katselin kuvaa pitkään ja palasin siihen vielä uudelleen. Tuo valokuva kiteytti suomalaisen Vapun syvimmän olemuksen hienolla tavalla. Sukupolvelta toiselle, yliopiston ylioppilaskunnan hallitukselta seuraavalle siirtyneitä perinteitä vaalitaan. Ajat muuttuvat, mutta jotkin asiat sitovat hetket ajassa niin, että voimme luottaa joidenkin asioiden pysyvyyteen. Monen turkulaisen must-juttu on myös TYY:n järjestämä TYYlikäs Piknik Vartiovuorella – grillailua, chillailua, pelailua, bändejä, iloisia ja rentoja kaupunkilaisia. Eikä voi unohtaa sitä, että jääkiekon MM-kisatkin pelataan perinteisesti joka kevät – tänä vuonna ne sattuivat alkamaan toukokuun eka päivänä. Jääkiekkouskollisille kisakatsomo on päivästä riippumatta tärkeä, joten tokihan mekin USA-Suomi –matsin näytimme. Vaikka matsissa kävi niin kuin kävi, ei pelin lopputulos mieltä painanut pitkään.

Tiistain Keittopäivä on hyvä hetki kokoontua Lyniin funtsimaan, miten viikko valloitetaan. Keskiviikkona vastaanotamme meille tärkeitä yhteistyökumppaneita, korkeakoulujen ainejärjestöjä & opiskelijayhdistyksiä KiitosBileisiin ja Opiskelijaoskareiden jakoon. Meistä on hienoa koota jengi kasaan vielä ennen kesälaitumille kirmaamista, nämä työmyyrät tekevät opiskelijoiden leivän & sirkushuvien kannalta, mutta myös koko kaupungin kannalta huipputärkeää duunia. Opiskelijat ovat tärkeä osa toimivaa ja eläväistä kaupunkia, jossa tapahtuu muulloinkin, kuin vain viikonloppuisin. OpiskelijaOskari –patsailla ja kunniakirjoilla olemme halunneet jo vuosia muistaa erikseen erityisonnistumisia. Nämä onnistumiset voivat liittyä nimenomaan onnistumiseen bileiden osalta, mutta myös muihin meidän ja yhteistyökumppaniemme havaitsemiin yhdistystoiminnan osa-alueeseen. Olemme aidosti kiinnostuneita siitä, mitä korkeakoulujen järjestöt tekevät ja miten siellä on vaikkapa onnistuttu tiimiytymään, rakentamaan uuttta markkinointia tai ponnistamaan menestyksellisesti yli vaikeasta ajanjaksosta. Keskiviikko on mahdollisuus jakaa nämä onnistumiset ja nauttia hetki kevätyössä, lukuvuosi ja bilekausi alkavat olla pian lopussa. Kesäharjoittelut ja –duunit kutsuvat, moni lähtee pois opiskelukaupungista ja palaa vasta elokuun lopussa takaisin.

Torstaina Ankka on Irti –jälleen! AATU, tuo ankkafestivaali vailla vertaansa ei liity Kupittaan ankkalammen heinäsorsiin tai Ruissalon Kanadanhanhipopulaaatioon. Ankka on Akateemisen Aurajokilaivuritutkinnon maskotti ja keulakuva, joka kevään saapuessa kuvaannollisesti pulahtaa Aurajokeen ja toivottaa kaikki innokkaat suorittamaan legendaarista Aurajokilaivuritutkintoa. Valtakunnallista suosiota nauttiva tapahtuma tutustuttaa osallistujat niin jokilaivoihin kuin muutamiin kuivan maan kohteisiinkin. Marilyn ja Vegas Night Club & Day Club palvelevat niin tutkintoon osallistujia kuin muitakin asiakkaita ilmaisella sisäänpääsyllä 14.00-04.00. Luvassa on Kipparikaraokea Atlantiksessa, Baywatch Pianowaria Nevadassa, RAY:n RisteilyKasinot molemmissa kerroksissa ja tietenkin MM-lätkää Suomi—Slovenia Atlantiksessa ja Nevadassa 21.15 alkaen. Lynissä dj:t luotsaavat Cruise’n Party Discoa, Vegasissa hurvitellaan Äyskäridiscossa. Jos siis jäit ilman tutkintolippua (se on loppuunmyyty) tai kammoksut ajatusta monsterijonoista tutkintomerkkien jaossa, ei hätää. Viihdy rauhassa meillä, merkkejäkin jaetaan 02.00 saakka!

Mikaela

26.04.2015

Olen edelleen ihan täpinöissä kuluneesta viikosta, jota ovat siivittäneet monipuoliset opiskelijabileet ja pari muuta erikoislaatuista juttua. Keskiviikkona juhlittiin monimediaopiskelijoiden eli MoMe:n 3-v synttäreitä yhdessä Radio Tutkan kanssa Vegasissa ja etsittiin radiojuontajaa. Lynissä otettiin askel toiseen ulottuvuuteen Kritiikin sekä Synapsin Tylypahka-bileissä. Nämä sessiot saivat osakseen erityistä suitsutusta ja todella moni oli asustautunut asiaankuuluviin vetimiin. Torstaina iltaselle Lynissä vietettiin Polkuauto GP:n varikkojuhlaa, iltapäivästä saakka Varvintorilla pokeneet joukkueet olivat nauttineet Turun Insinööriopiskelijat TIO ry:n vieraanvaraisuudesta ja upeasti järkätystä ulkoilmahulabaloosta. Säiden haltijat antoivat aurinkoa, mutta kylkiäisenä myös kylmän viiman, joten biletys Marilynin lämmössä tuli tarpeeseen. Koko skaban voittoon polki TSTS, onnittelumme! Erityissarjoina mainittakoon myös esim. ”Kiva, että kävit” –sarja, josta siitäkin vuosittain palkitaan joku joukkue.

Kahden vuoden projekti, Turun Tähti 2015 huipentui perjantaiyönä. Allekirjoittanut on rakennellut tätä kilpailua pieteetillä, etsinyt lavaviihteen nuoria osaajia kuin kykyjenetsijä konsanaan ja esitellyt kisan tuomia mahdollisuuksia. Matkan varrella ilmoittautuneita aina peruuttelee yllättävän monta, tämäkään kisaprojekti ei ollut poikkeus. Ilmoittautumisajan umpeutuessa osakilpailut olivat kuitenkin nätisti järjestyneet ja osakilpailut olivatkin sitten todella tosissaan kisaan lähteneiden osallistujien ilotulitusta. Loppukilpailuun nousi 9 numeroa, 35 kisaajaa. Treenejä, kuvauksia, videointia. Koreografioita, valojen testailuja, askelmerkkejä, dj:n kanssa neuvottelua, radiohaastatteluja, lehtihaastatteluja, pukujen korjailua. Juontajan kanssa neuvottelua, kisaajajärjestyksen tarkistusta, henkilökunnan ohjeistusta.. Ennen h-hetkeä viikkoon ja finaalipäivään mahtui huimasti kulissien takaista säpinää. Kun kaikki kisaajat koottiin kenraalien päätteeksi yhteiskuvaan, alkoi lähtölaskenta kisan alkuun. Ja millainen kisa se oikein olikaan! Sydämeni läpätti jokaisen kilpailijan kohdalla, sillä olen ehtinyt viettää kaikkien kanssa hetken jos toisenkin. Jokainen oli jo voittaja ja jokainen numero oli silkkaa säteilyä. Tuomariston tehtävä ei siis ollut lainkaan helppo, kun piti päättää, kuka seuraavista voittaa: tankotanssija Heidi Kyyrönen, tanssiryhmä Wild Funky Crew, Eikka ”Akrobatman” Alatalo, tanssiryhmä JaMam’sCats, pariakrobaatit Ramona & Matti, tanssiryhmä Flash Bang, cyr-rengas-akrobaatti Noora Wendelius, TUAS Tornadoes Cheerleaders vai FloorPaceCrew –duo. Hillittömän sykähdyttävällä, ehjällä akrobatiaohjelmallaan voiton vei Noora Wendelius, jonka numeroa vei eteenpäin Bebe Rexhan ”I’m Gonna Show You Crazy” –biisi. Wendelius onnistui antamaan esiintymisvälineelleen jopa inhimillisiä piirteitä käydessään renkaan kanssa akrobaattista vuoropuhelua. Yleisö huusi ja vislasi, antoi ennenkuulumattomat aplodit. Ja ennenkuulumatonta oli sekin, että Turun Tähti 2015 –voiton ja 2500 € lisäksi Noora voitti yleisönsuosikin palkinnon! Median suosikkina palkittiin veikeät breikkarit FloorPaceCrew, jotka veivät Mediatalo Aamusetin toimittajan ajatukset hetkekei New Yorkin huudeille. Seuraava TT kisataan 2017 – oletko juuri sinä silloin valmis näyttämään kyntesi?

Hei hulinaa, se on sitten Wappuviikko edessä. Keittopäivässä saatte jo fiilistellä ilmapallojen keskellä ja keskiviikkona talon laittaa sekaisin AMK Wapussa Petri Nygård – Suomen virallinen rääväsuu. Kahden kerroksen bileissä toiset haluavat fanittaa Petriä, toiset lähteä Vegasiin tanssilattialle dj:n kanssa bilettämään ja myöhemmin yöllä livemusastelemaan Pianowar-pianistiemme seurassa. Vappuaattona kaikki kynnelle kykenevät kirmaavat Taidemuseonmäelle lakitukseen 17.30 alkaen ja siitä klo 18.30 Liljan patsaan lakitukseen jokirantaan. Siitä onkin sitten hyvä alkaa suunnittelemaan iltarientoja, Lynin avaammekin juuri tämän takia jo klo 20.00 ja as usual, Lyniin pääsee myös haalareissa! Vegasin riemukasta juhlaa pääsee vastaanottamaan 22.00 alkaen. Wappupäivänä, perjantaina, tippaleipäjuhla jatkukoon. Turun Yliopiston Ylioppilaskunta TYY:n TYYlikäs Vappupiknik hillutaan puolestapäivästä eteenpäin ja kun eväät on syöty, masut on täynnä, musat puistossa kuunneltu, suunnataan askeleet kohti Lyniä ja virallisia WappuPicnic AfterPartyjä, joita vietetään keittopäivän merkeissä. Näytämme MM-kiekkoa, Suomi saa vastaansa USA:n klo 17.15 alkavassa matsissa – ovet aukeavat 17.00! Illalla avaamme tietenkin myös Vegasin Vappupäivän viettäjille kello 22.00!

Mikaela

18.04.2015

Kuluneella viikolla olemme askarrelleet paljon baarimestarin erikoisammattitutkintoa suorittavien työntekijöidemme näyttöihin liittyviä asioita. Marin toinen näyttö kolmesta hyväksyttiin tiistaina arviointikeskustelussa ja Alinan viimeisen näytön ensimmäinen osuus käynnistyi, samaisen osuuden suoritti viime viikolla Mikaela. Baarimestarin erikoisammattitutkinto on syventävä, esimiestason tutkinto, jossa opiskelijat sukeltavat baaritiskin takana tapahtuvasta perustyöstä paljon, paljon syvemmälle. Tutkinto on suunnattu jo vankalla työkokemuksella ja monipuolisella alan osaamisella varustetulle baarialan ammattilaisille, joiden voidaan ajatella olevan myös jo elämänkokemukseltaan riittävän kypsiä hahmottaakseen tutkinnon monitahoisuutta ja vaativuutta. Oman työn analysointi pohjamutia myöden saattaa alkuun tuntua omituiselta, mutta kuten tutkinnon suorittajat ovat itsekin huomanneet, on se sittenkin ollut yllättävän jännää. No mutta, Alinan omaan näytön osuuteensa valitsema teema on Wappu, joten torstainen teekkareiden Wapun Aloitusbileilta polkaisi näytön käyntiin samaan aikaan, kun Lyn täyttyi Traden Ei Teemaa – bilettäjistä hassun hauskoissa asuissaan. Opiskelijabileviikko alkoi kylläkin jo keskiviikkona, Lynissä Keskustan opiskelijajärjestön humoristishenkisillä Kyntäjäbileillä ja Vegasissa Opexin salaperäisillä, tyylikkäillä Masquerade Ball –bileillä.

Turun Tähti 2015 eteni perjantaina toiseen osakilpailuun. Jokainen osakilpailu on meille paljon suurempi kokonaisuus, kuin vain se itse kilpailun hetki. Tapahtumaa valmistellaan pitkään ja kisaviikot ovat täynnä tapahtumaan liittyvää säpinää. Liikkuvia palasia on paljon ja niiden kohdilleen loksahtamisen eteen ennakointia on osattava harjoittaa. Ilta oli kuin ilotulitus, harjoitusosuudesta alkaen fiilis oli käsinkosketeltavan positiivinen ja huipentui aivan hämmentävän hienoon oskilpailuun. Tuomariston päätöksellä jatkoon matkaavat Cyr-rengas-akrobaatti Noora wendelius, tanssiryhmä Wild Funky Crew aka WFC, TUAS Tornadoes Cheerleaders, Eikka ”Akrobatman” Alatalo sekä tanssiryhmä JaMam’s Cats. Finaali koittaa perjantaina, eilen valittujen kisaajien lisäksi loppukisassa nähdään ekan osakilpailun jatkoon nostetut eli breakdance duo Antto Ruusunen & Milko Kurki, tanssiryhmä Flash Bang, pariakrobaattiduo Ramona & Matti sekä tankotanssija Heidi Kyyrönen. Turun Tähti 2015 –kilpailussa jokainen finaaliin noussut on jo voittaja, sillä jokainen saa nimelleen monipuolista nostetta. Virallisesti palkitaan yleisönsuosikki sekä tietenkin Turun Tähti 2015 – pääpalkinto on 2500 €! Tämä on lavaviihteen monialakilpailu, joten yleisön reagoinnilla on valtava merkitys sille, miten tuomaristo reagoi. Tulkaahan siis kannustamaan näitä superhienoja esiintyjiä!

Ennen Turun Tähti-sessioita luvassa on kuitenkin kolme villiä bilepäivää. Aloita tiistain Keittopäivästä ja laadi suunnitelma viikon iltarientoihin. Keskiviikkona Vegasissa etsitään tulevaisuuden radiojuontajia ja ollaan kiinni tän päivän ilmiöissä; Tyylikkäästi Tutkalla on nimittäin Turun ammattikorkeakoulun monimediaopiskelijoiden ja Radio Tutkan tyylikäs bileyö. Lyn muuntautuu keskiviikkoyönä Tylypahkaksi, jokainen oman elämänsä Harry Potter huispatkoon paikalle – nopeimmille on luvassa upea haalarimerkki. Torstaina koittaa odotettu Polkuauto Grand Prix –päivä, Turun Insinööriopiskelijat eli TIO ry on järkännyt Varvintorin täyteen monipuolista häppeningiä klo 17.00 alkaen. Kaksitoista joukkuetta eri korkeakouluista ottaa mittaa toisistaan ja fanijoukot elämöivät asiaankuuluvasti lehtereillä. Varikkotankkauksia unohtamatta! Lynin edustuksesta vastaavat A-P, Jaksu ja Mikko: eka vastaa äänentoistoista, toka juonnosta ja kolmas koikkelehtii paparrazzina. Tää on ihan kreisihauska tapahtuma, joka huipentuu bileisiin Lynissä 21.00 alkaen. Tapahtuma, jota yhdenkään kaupunkilaisen ei sovi missata!

Mikaela

12.04.2015

Olipa maratonviikko! Maanantai oli vielä pyhäpäivä, mutta tiistaina mentiin taas tukka putkella. Turussa järjestettiin Synergia-tapahtuma, josta jengiä rantautui keittopäivään jatkoilemaan. Keskiviikkona Asteriski, TYK, Delta ja IVA pyöräyttivät kasaan viimeisen osan Palapelibileiden neliosaisesta kokonaisuudesta ja tarjolla oli myös hieno bonushaalarimerkki niille, joiden haalareihin oli ommeltu kolmen edellisen osasen merkit. Indie-teema johdatteli hieman vaihtoehtoisemman musiikin pariin ja palapelinpaloja metsästeltiin jälleen antaumuksella. Torstaina Kasarirockattiin, TOY:n tapahtuma jokaiselle rokkikukolle oli täynnä säpinää. Karaokeskabaa, Bad Signal –stagella, pukukisaa… Eikä tässä vielä kaikki: nuo molemmat tapahtumat alkoivat riemastuttavilla sitseillä jo alkuillasta. Keräilen sitsilaulukirjoja ja jälleen pääsin ostamaan pari uutta kokoelmaani!

Vegasin perjantaissa pelattiin Blackjackin SM-kisaturnauksen osakilpailu. Tätä kirjoittaessani en tiedä, pääsikö Turusta joku toukokuiseen finaaliin helsinkiin. Erilainen osakilpailu miteltiin Marilynissä. Pitkin viikkoa täällä nähtiin Turun Tähti 2015 –kisaan ilmoittautuneita kilpailijoita treenailemassa ja mittailemassa esiintymistilaa. Perjantaina alkuillasta koitti kenraaliharjoitus, jolloin dj:t Janne & Teemu tsekkasi jokaisen kanssa vielä valaistuksen ja musat kuntoon. Back Stagella jänskätettiin, 23.30 koitti showtime. Kuusi mahtavaa esitystä teki vaikutuksen tuomareihin. Heidän oli kuitenkin valittava numeroista ne, jotka jatkavat finaaliin. Lopulta jatkoon poimiutuivat tanssiryhmä Flash Bang, pariakrobaattiduo Ramona & Matti, breakdance duo Antton Ruusunen & Milko Kurki ja tankotanssija Heidi Kyyrönen. What a night , oli aivan huiman upea ilta! Lauantaikin liittyi erääseen kisaan, eduskuntavaaleihin nimittäin. Turun kaupunginhallituksen entinen puheenjohtaja ja Kokoomuksen nykyinen puoluesihteeri Minna Arve järjesti Vegasin Nevadassa vaalitilaisuuden kannattajilleen. Teemana olivat erityisesti maamme alkoholipoliittiset linjaukset, tunnetusti tuo osa politiikkaa on erittäin kuuma peruna. Jos et ole jo ennakkoon äänestänyt, muistathan tulevan viikon sunnuntaina antaa äänesi sellaiselle ehdokkaalle, joka mielestäsi on omiaan viemään itsellesi tärkeitä asioita eteenpäin.

Keittopäivästä siirrytään keskiviikon kaksiin opiskelijabileisiin. Vegasissa Opexin Masquerade –bileet (naamio kasvoille, kenenkään ei tarvitse tietää identiteettiäsi) ja Lynissä Keskustaopiskelijoiden Kyntäjä-bileet. Hienoja haalarimerkkejä luvassa molemmissa bileissä! Traden Ei Teemaa vapauttaa torstaina sinut sisäisiltä ristiriidoilta: voit pukeutua juuri niin, kuin tahdot. Ole sellaisena kuin tulet. Ja turkulaiset teekkarit aloittavat torstaina Wappu 2015 vieton Vegasista: Wapunaloitusbileet kokoavat yhteen Digitin, Kemistklubbenin, Nucleuksen ja Daten – tervetulleita ovat myös kaikki muut Wappua jo kiihkeästi odottavat. Turun Tähti 2015 II osakilpailussa perjantaina nähdään mitä erilaisimpia numeroita. Cyr-rengas akrobatiaa, showtanssia, aerial dance-tanssia, tikasakrobatiaa, twerkkausta ja niin edelleen. Jälleen tuomaristo on kovan paikan edessä: jatkoon pitää saada nostettua useita numeroita. Saavu kannustamaan näitä osaajia, jotka ovat ottaneet ison askeleen ja uskaltautuneet mukaan kisaan. Finaaliin pääsijät kisaavat Turun Tähti 2015 –tittelistä sekä 2500 € palkinnosta!

Mikaela

05.04.2015

Onko pääsiäispupu olemassa? Mikä hassu kysymys – tietenkin on, ainakin täällä Eerikinkadulla. Kyöpelivuorta coolimmat yöriennot kutsuivat pääsiäisen juhlijoita koko viikon ja tänään sunnuntainahan juhla jatkuu. Onneksi vielä 1800-luvullakin noudatetut pääsiäisen kiellot on (osittain) jo purettu. Hesari kertoi perjantaina, että kaikenlainen juhlinta oli pitkään pannassa. Mielellään syötiin kylmää ruokaa ja tulta ei torppaan tehty – kärsimysnäytelmästä piti tulla todellinen ja täydellinen. Jos lapsestaan halusi velhon, kannatti imettää kolmena perättäisenä pitkäperjantaina. Maidon antaminen imeväisille oli erittäin paheksuttavaa. Ei tarvitse mennä kovinkaan kauas aikajanalla, kun tanssiminen oli vielä kiellettyä pääsiäisenä. Vielä kahdeksankymmentäluvulla ravintoloissa laitettiin tuolit tanssilattialle, jottei kansa villiinny. Jäänteenä kaiken sortin pääsiäissääntelystä Suomessa on vielä se, että esimerkiksi pitkäripainen on kiinni pääsiäislauantaina, vaikka muut kaupat ovatkin normaalisti tuolloin auki. Kiitos, rakkaat asiakkaamme sekä superi henkilökuntamme, hienosta pääsiäismaratonista – ensi vuonna uudestaan!

Lynin Keittopäivä on tunnetusti vierailemisen arvoinen tilaisuus ja niinpä se toimii tällä viikolla myös poikkitieteellisen tiedeseminaari Synergian virallisena jatkojen jatkopaikkana. Päivällä osallistujat pääsevät seuraamaan kiehtovia puhujia teknologian, bisneksen sekä terveyden risteyskohdasta ja illalla vaihdetaan vapaalle. Osallistujilla on mahdollisuus suorittaa tiukan seminaaripäivän päätteeksi jatkoksi legendaarinen Lemminkäisenkierros ja saapua sitten Keittopäivään. Synergiaa ovat rakentamassa Digit ry, Asteriski ry, TuKY Data ry, DaTe rf,, Infå rf sekä TLKS. Keskiviikko ja torstai ovat musadiggareiden mieleen. Keskiviikkona saatetaan päätökseen Palapelibileiden sarja, osa 4/4 biletetään Indie-teemalla. Mikä vaihtoehtoismusa sinut sytyttää? Osoita tyylipainotuksesi teemapukeutumalla, saavu ajoissa ja lunasta haalarimerkki, lähde metsästämään palapelinpaloja, hurmaannu PIANOWARissa ja laula äänesi käheäksi karaokessa. Palapelit rakentavat TYK, IVA, Asteriski & Delta. Torstaina aikakone vie meidät Kasarirockin äärelle, aikaan, jolloin allekirjoittanutkin vielä äänitti kasarirockkia c-kasetille radiosta. Niitejä, verkkosukkia, nahkaa, isoja tukkia, meikattuja miehiä ja vielä meikatumpia naisia (vahvoja silmänrajauksia, kirkkaita luomivärejä…). Livemusasta vastaa Lynissä Bad Signal ja Vegasissa PIANOWAR. Parhaita pukuja palkitaan ja kasarikilpailuja laidasta laitaan on muutenkin tiedossa. DJ:t kaivavat levyarkistojen aarteet esiin ja tunnelma on takuulla uniikki. Musiikki kuuluu toki yökerhomaailmaan joka ilta muutenkin ja siksi ilahduinkin luettuani tänään seuraavasta löydöksestä: Helsingin yliopiston tutkimuksen mukaan mielimusiikin kuuntelu on aivoille hyödyllistä ja musiikki aktivoi oppimiseen sekä muistiin vaikuttavia geenejä.

Perjantaina jännitetään kahdessa kerroksessa: Vegasin casinolla järjestetään Blackjackin SM-turnaussarjan Turun alkukarsinta. Yhden viikon neljä pisteiltään parasta pelaajaa eri puolilta Suomea jatkavat toukokuiseen finaaliin Helsinkiin. Koko turnaussarjan päävoitto on 10 000 € eli jos BJ on lajisi, suuntaa Vegasiin. Twitterissä karsintoja voi seurata hashtagilla #blackjacksm. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä klo 22.00 alkaen, osallistumismaksu on 12 €. Samaan aikaan Lynissä jännitetään Turun Tähti 2015 ensimmäistä osakilpailua: kahtena perättäisenä perjantaina stagella nähdään mitä upeimpia esityksiä, joista tuomaristo nostaa numeroita loppukilpailuun. Tämä legendaarinen, Suomen vanhin lavaviihteen monialakilpailu amatööreille (eli ei vielä päätyökseen esiintyville) on nostanut valokeilaan lukuisia viihteen nimiä. Lynin lavalla ovat kyntensä näyttäneet mm. Miss Divet, artisti Mikko Mäkeläinen, taikuri Aaro Sorva sekä stand up-koomikko Riku Sottinen. Turun Tähti 2015 –tittelin voittaja palkitaan 2500 € stipendillä. Ekana perjantaina nähdään mm. showtanssia, taikuutta, pariakrobatiaa ja tankotanssia. Ekalla tunnilla maksuton sisäänpääsy, showtime 2330. Saavu kannustamaan hienoja lavaviihteen nousevia kykyjä!

Mikaela

28.03.2015

Olipas suorastaan hempeä viikko tuo kulunut, niin oli lemmekkäitä nämä kaikki tapahtumateemat Heilabileistä Safe Sexiin ja Pusubileistä Silliä & Kuravettä –yöhön (viimeinen oli siis tulvillaan keskinäistä kanssakäymistä edesauttavia aktiviteetteja). Siirryimme myös onnistuneesti Kesäaikaan, kalenterin mukaan kesä siis joskus on odotettavissa. Kesälomakausi onkin melko lähellä, henkilökuntammekin on jo muutamia kuukausia sitten saanut esittää omat lomatoiveensa. Käytännössähän me emme voi ihan jokaisen ihan jokaista lomapäivätoivetta toteuttaa, joten olemme käyneet hyvässä yhteisymmärryksessä vaihtokauppaa käytettävissä olevista lomapäivistä. Tämä on joustavapolvinen porukka, hyvä on näiden kanssa tätä palapeliä rakennella. Kaikki esimerkiksi tietävät, että reissuun lähteminen on halvempaa touko-kesäkuussa, kuin heinä-elokuussa ja turistikohteissa palvelukin on tuolloin keskimäärin parempaa. Muistan vielä itse lapsuudestani ne tunneiksi venyneet moottoritieruuhkat keskisestä Euroopasta, kilometrijonot nähtävyyksiin ja muualta tuodun siirtotyövoiman palveluhaluttomuuden. Ruuhkahuippujen välttely on oma taiteenlajinsa, mutta lomafiiliksen hakijalle se voi tarjota oikean lomafiiliksen.

Pääsiäishurvitteluiden kimppuun käydään heti Tiistain Keittopäivän ja keskiviikon Aprillipäivän Turku Studentsin jälkeen. Suuri pupu- ja munakarnevaalimme starttaa Kiirastorstaista ja varmoja vaihtoehtoja mämmille voi löytää Eerikinkadun rairuohosta sunnuntaihin saakka. Lynin ja Vegasin pääsiäinen on jo legendaarinen, kilpailee suosiosta Kyöpelinvuoren kanssa aivan takuuvarmasti! Nauti PIANOWARista, laula karaokessa, hillu tanssilattialla, pelaile casinoilla ja niin edelleen.

Jos nyt on nopea, ehtii vielä ilmoittautua Turun Tähti 2015 –kisan II osakilpailuun. Jos olet täysi-ikäinen, et vielä päätyöksesi esiintyvä stand up-tyyppi, taikuri, jonglööri, fakiiri, vitsiniekka, imitaattori, drag –taitaja tai jokin muu lavaviihteen kyky, laita meiliä mikaela@clubmarilyn.fi viimeistään pitkäperjantaina. Tässää kisassa tunnettuuden lisäksi luvassa huikea palkinto, 2500 € stipendi. Mukana 10.4. ja 17.4. osakilpailuissa on monipuolinen kisaajakavalkadi akrobaatteja, tanssijoita, taikureita ja muita osaajia. Luvassa on siis tähtisadetta ja huikeita elämyksiä, joista parhaat nousevat perjantain 24.4.2015 –loppukilpailuun.

Mikaela

21.03.2015

Kaikki tietävät bändin nimeltään Green Day, mutta vihreä päivä on myös St. Patrick’s, jota vietettiin varsinaisen, virallisen (ti 17.3.) päivän lisäksi koko viikko. Elämässä pitää olla normaaliarjen katkaisevaa karnevaalia, hypähtäminen hassutteluun pitää mielen virkeänä saa unohtamaan tylsyyden. Kiitos viikon bilejärjestäjille, olitte upealla tavalla mukana irlantilaiskarkeloissamme. Kiitos myös mahtavalle henkilökunnallemme, ilman teitä tämäkään suurjuhla ei olisi toteutunut näin ikimuistoisena. Ensi vuonna taas, St. Patrick’s on joka vuosi 17.3. ja juhlaviikko rakentuu sen ympärille.

Maaliskuun lopun viikko viittaa siihen, että love is in the air. Luonto on täynnä seuranhakijoita ja pesänrakentajia, samassa hengessä ilotellaan täälläkin. Keittopäivän jälkeen bilemahdollisuuksia kahdessa kerroksessa on keskiviikosta lauantaihin. Lynin keskiviikosta vastaavat Delta & Synapsi, Heilabileiden lempi on leiskunut nyt jo useita vuosia ja amorin apulaiset lupaavat nopeimmille rakkauden satamaan saapujille haalarimerkit. Samaan aikaan astetta intiimimmän teeman äärellä biletettään Vegasissa, lääkiksen bileet muistuttavat turvallisesta sekstailussa ja kevään high fashion hippitrendien mukaisesti sloganina onkin ”Make love, not disease”. Saavu seksitohtoreiden vastaanotolle ajoissa, ja saat vähintäänkin kiihottavan haalarimerkin! Eikä tässä vielä mitään: suuterveyden tulevat ammattilaiset eli SUUKKO tuo teille torstaiyössä Pusubileet, Vegasissa seikkaillaan poskisuudelmista kohti säväyttävämpiä suuteluasteita, täältäkin voi pokata itselleen hienon haalarimerkin. Ihan tosissaan, suuhygienia on tosissaan otettava juttu – tänä päivänä näen huolestuttavan paljon huonosti hoidettuja hammasrivistöjä ja mustuvia purukalustoja. Kuka haluaa sukeltaa suutelemaan haisulin kanssa? Hoidetut hampaat tekevät naisen kauniiksi ja miehen komeaksi, tänä päivänä hammashoitoa ei todellakaan enää tarvitse pelätä!

Kuten niin monena vuonna aiemminkin, kun kalenteri enteilee aprillipäivää, Marilynissä järjestetään Elban ja TSTS:n Silliä ja Kuravettä –bileet. Aprillauksen varaslähtöjuhlassa saatat tulla juksatuksi toooodella hyvin. Tämä vuodenaika tietää myös sitä, että edessä on siirtyminen kesäaikaan. Kelloa siirretään eteen päin tunnilla eli aamutorkkujille siirtymäaika voi olla silkkaa piinaa, asiantuntijat suosittelevatkin sisäisen kellon siirtämistä oikeaan aikaan jo hyvissä ajoin. Me suosittelemme muistamaan, että lauantaina biletys tästä typerästä kellojen siirtotoimenpiteestä johtuen päättyy jo tuntia aiemmin, kuin normaalisti. Olkaahan siis liikenteessä ajoissa. Muistakaa myös joko a) varata pääsiäismunia Palmusunnuntain pikkuvirpojille tai b) Ruuvata ovikello irti.

Mikaela

15.03.2015

Ankka oli irti keskiviikkona, AALY:n Jäänsärkijäbileet kahdessa kerroksessa antoivat kyytiä jäälautoille ja Ankka-maskotti itse seikkaili yökerhoissamme aamun tunteihin. Todella monet halusivat poseerata ankan seurassa, onhan legendaarisella Aurajokilaivuritutkinnolla erityinen paikka lukemattomien opiskelijoiden sydämissä. Nyt siis vaan toukokuuta oottelemaan, it’s aproaching. Torstaina miteltiin Neuroviisuvoitosta Lynissä ja tällä kertaa voiton kotiin vei Taideakatemian opiskelijayhdistys TOY, tuomariston vakuutti yhdistyksen hallituksessakin ahkeroiva Petra Sundell. Tämä tarkoittaa sitä, että ensi vuonna Neuroviisut järkkää TOY! Maaseutumatkailuun liitetään sellaisia sanontoja, kuin ”paska haisee ja balalaikka soi”, Landerundilaiset olivat ottaneet huimalla bussitourneellaan selvää tämän ja muiden maalaissanontojen todenperäisyydestä. Bussit oli nimetty rempseästi lehmärotujen mukaan ja kullakin bussilla oli oma, uniikki kiertueaikataulunsa. Maakuntamatkailua eivät siis harjoita vain vaaleihin valmistautuvat politiikot. Vegasin loppubileet olivat kuin maaseutunäyttelyn iltajuhla, teemapukeutuminen oli viety erittäin huikealle tasolle. Mä maalaispoika oon..

Maailman suurin ravintolamaailman tapahtuma, St. Patrick’s lähestyy. Irlantilaiset ovat vieneet juhlaperinteensä kaikkialle maailmaa ja tämä koko kansan karnevaali on otettu osaksi myös Eerikinkadun bilekeitaan kevättä jo monta vuotta sitten. Haluamme tarjota teille palan suuren maailman meininkiä, tämä on niin kutkuttavan hauska juhla neliapiloineen kaikkineen! Chicagossa värjäilivät kaupungin halki kulkevan joen vihreäksi jo tänään. Pyhää Patrickia juhlitaan täällä tiistaista lauantaihin. Tiistai on se virallinen St. Patrick’s Day, mutta me jatkamme juhlaa tiistaista lauantaihin. Kaksi kerrosta on verhottuna vihreään. Keittopäivästä alkaen myös olut tulee olemaan vihreää, luck of the Irish : ) Keskiviikkona Vegasissa itseoikeutetusti vaihtarien ja englanninlukijoiden eli Angligan St. Patrick’s setti ja Lynissä Hybridin ihka ekan speksin promobileet, vihreällä höysteellä. Torstaina kahdessa kerroksessa TIO & Trade, Green Light on näiden kahden suuren opiskelijayhdistyksen yhdessä järkkäämä Pyhän Patrickin viikon bileyö, johon tervetulleita ovat kaikki neliapilahuumasta nauttivat. Viikonlopun olemme senkin upottaneet vihreän tuhansiin sävyihin, tällä viikolla vihreä on uusi musta! Muistakaahan muuten katsella perjantaina aamupäivälle taivaalle vain suojalaseilla, lähes täydellinen auringonpimennys koetaan näilläkin leveysasteilla ja sitä kutsutaan tähtitieteen upeimpiin kuuluvaksi näytökseksi!

Jos olette seuranneet uutisia, olette varmasti huomanneet opiskelijoiden aktivoitumisen kuluneella viikolla. Näpit irti opintotuesta – kampanjalla opiskelijat kautta valtakunnan saivat kuin saivatkin kaadettua lakialoitteen, joka olisi läpi mennessään muuttanut tukikäytäntöä siten, ettei tukea olisi enää voitu myöntää kahteen saman tason tutkintoon. Tällaista yhteistä halua ja paloa tehdä asioille jotain tarvittaisiin tässä maassa rutkasti lisää. Tulevissa eduskuntavaaleissa Arkadianmäelle toivottavasti äänestetään sellaisia edustajia, joilla on oikeasti sekä tietotaitoa että aivot. Olen huolestunut siitä, miten keltaisen lehdistön sivuilla tai urheiluliitteessä näkyminen riittävät nykyään siihen, että henkilö koetaan päteväksi hoitamaan kansanedustajan duunia. Tunnettuus sinänsä ei pätevöitä. Toivon, että jokainen suomalainen oikeasti käyttää äänioikeuttaan, sen nimi on juurikin oikeus – kaikkialla kansalaisilla ei sellaisia ole. Vaalit ovat sunnuntaina 19.4., nyt on noin kuukausi aikaa perehtyä ehdolle asettuneiden laumaan ja testata vaalikoneissa, miten heidän ajatuksensa osuvat yksiin omien ajatusten kanssa. Katsoa haastatteluja ja arvioida, onko tyypeistä mihinkään.

Mikaela

08.03.2015

Elämä on ihmeellinen paikka. Joidenkin asioiden osalta aika tuntuu matelevan (tuleekohan kesä koskaan?), kun joidenkin asioiden kohdalla huomaan jälleen muutaman viikon laukanneen hyvinkin vinhaa vauhtia. Yökerhomaailmassamme elämä on täynnä pikkupikku yksityiskohtia, erityisiä hetkiä, ikuistettavia päiviä, iltoja ja öitä. Tämä takaa sen, ettei tylsää ainakaan pääse tulemaan. Jälleen olemme jakaneet kanssanne riemukkaan viikon ja suurkiitos siitä! Akateeminen Viiksiseura, Asteriski ja TOM ry keräsivät Roosanauhalle varoja (go boobies, go) ja politiikan- ja valtio-opinopiskelijoiden P-Klubi antoi omalle ja bilettäjien luovuudelle siivet Akateemisen Karaokeskaban merkeissä. Tuomaristo ei ollut järin tiukkis, arviointia tehtiin vähintäänkin pilke silmäkulmassa – laulusuoritus sinänsä ei ollut ainoa ratkaiseva tekijä voiton varmistuksessa. Torstai starttasi Vegasissa jo alkuillasta Ruissitsien merkeissä, Turun ammattikorkeakoulun Ruiskadun toimipisteen opiskelijoiden suursessiot jatkuivat sitsaamisen jälkeen muikeilla bileillä. Viikonloppuun saakka jatkettu Bierfest sai alkusysäyksensä torstaina Germanicalta ja Deltalta. Huikeat koristelut, teeman mukaisesti sonnustutunut henkilökuntamme (kiitos murut!) sekä tiskijukkien käsin poimimat saksalaistyyppiset ja saksalaiset rairai-rallatukset tarjosivat opiskelijabilettäjille miniloman sinne, missä alppitorvi raikaa. Danke!

Tiistain Keittopäivä saanee tiistaina vieraita eri puolilta maata, valtakunnalliset Työpajapäivät järjestetään Turussa ja täyttä asiaa olevan tiistaipäivän jälkeen osallistujat suuntaavat Turun yöhön. Keskiviikkona Ankka on irti, tänään lauantaina 20-v vuosijuhlaansa viettävä Akateeminen Aurajokilaivuriyhdistys järjestää perinteiset Jäänsärkijäbileet. Horisontissa, käytännössä siis 7.5.2015, häämöttävän AATU-tutkintopäivän lippuja voi näistä pirskeistä ostaa ennakkoon riehaannuttavan edulliseen hintaan (5 euroa lippu, lippuja myynnissä 500 kpl) ja muutenkin kahden kerroksen yö tulee olemaan kaikessa poikkitieteellisyydessään kokemisen arvoinen. Meidän yhteinen taipaleemme Akateemisen Aurajokilaivuriyhdistyksen kanssa on sekin jo 15-vuotinen, tämän kunniaksi Jäänsärkijä-bileet juhlitaan Keittopäivän merkeissä! Kun PIANOWAR-pianistimme ovat selvinneet keskiviikon ankkalammikosta, saapuu torstaina tupa täyteen Landerundin kiertueen kokeneita sekä muita maaseutudiggareita. TUO:n Landerundi viilettää usean bussin voimin halki Turun ja lähikuntien, pysähdyspisteinä toimivat perinteiset lähiöravintolat. Tämän tourneen päätteeksi retkikunnat suuntaavat Vegasin yöhön jakamaan matkakertomuksiaan. Satakielet, mustarastaat ja muut opiskelijamaailman kottaraiset: Neuroviisut voi olla juuri sinun tapasi nousta opiskelijakaupungin hoteimmaksi karaokelaulajaksi. Viime vuonna kisavoiton vei takavuosina KaraokeRinssiksikin kruunattu Herra Hollo Turun Insinööriopiskelijoista ja niinpä TIO sai kunnian järjestää kisasession tänä vuonna. Kiertopalkinto, mainetta ja suitsutusta sekä omalle ainejärjestölle bilepäivä – come and sing!

Tiesitkö, että Suomen rahapelilainsäädäntö on ainutlaatuinen maailmassa? RAY:n pelejä pelaavana tiedät, että häviökin on hyvä juttu. Rahasi nimittäin kanavoituvat Raha-automaattiyhdistyksen kautta monenlaiseen hyvään. Lapset, vanhukset, vammaiset ja vähäosaiset – kaikki saavat tukea RAY:n pelien kautta. Pelipöytiemme ohella löydät meiltä myös automaattipelejä ja Lynin autommaattien viimeisin hauskuus on peli nimeltään Harjakainen. Putouksen legendaarinen hahmo on nyt päässyt tähdeksi automaattipeliin ja toteutus on onnistunut. Kyl te tiedätte – Firman piikkiin! Hirmu hauska, suosittelen!

Mikaela

28.02.2015

Katselin lauantaina ennen töihin lähtöä sivusilmällä ohjelmaa maailman vaarallisimmista teistä. Kaksi brittikoomikkoa oli lähtenyt maasturilla seikkailuajelulle halki talvisen Siperian ja maailman kylmimpien alueiden. He valitsivat reitin, joka paikallistenkin mittapuulla on vaikeakulkuinen teiden huonon kunnon sekä kapeuden takia. Matkalle osui pelottavan huteria, ammottavia aukkoja täynnä olevia siltoja, joiden kaiteet olivat vuosien aikana osittain romahtaneet. Autoa ei voitu neljään päivään sammuttaa, sillä uudelleenkäynnistymisestä ei olisi olut takeita. Näillä alueilla on mitattu jopa 71 miinusasteeseen tipahtaneita lukuja! Aavemaisia kyliä ja kaupunkeja oli siellä täällä, niiden asukkaat olivat syystä tai toisesta muuttaneet pois. Erään aikanaan yli 10 000 asukkaan kaupungin keskuslämmitys oli hajonnut, kaikki lämpö- ja vesiputket räjähtäneet. Nyt kaupungissa ei asunut enää ketään. Huhhuh, eipä tunnu Turun talvi enää missään. Ja sekin on termisesti jo loppu, omalta pihaltamme ovat lumet sulaneet viimeistä hiutaletta myöden. Maa tuoksuu keväälle, enää tunti maaliskuuhun!

Helmikuun viimeinen viikko oli riemunkirjava sekoitus opiskelijabileitä. Ikimuistoisia hetkiä tarjoilivat keskiviikon Supernova-speksibileet (Digit & Nucleus), torstain Winter Sports by Lex sekä samaisen illan Harjakaiset – tästä kekkeristä vasuussa olivat rakennusinsinööriopiskelijat eli TROK ry. Viikonloppumme oli täynnä syntymäpäiviä, isotkin seurueet suunnistavat meille mielellään monestakin syystä, tässä niistä muutamia: 1. Ennakkoon ilmoittamalla, tai vaikka samana iltanakin soittaen, järjestyy jonon ohitus näppärästi kumpaan tahansa yökerhoomme 2. Meillä pääsee istumaan todennäköisemmin, kuin monessa muussa iltaravintolassa, sillä olemme panostaneet istumapaikkojen määrään. 3. Yökerhoistamme löytyy erilaisia viihdykkeitä, kuten dj:n liekittämä tanssilattia, casinopelejä, CityKaraoke (Lyn) sekä PIANOWAR, flipperi & pöytäfudis (Vegas) 4. Palvelu on ripeää ja ammattitaitoista. Onko sinun synttärijuhlasi, hääjuhlasi, firmapirskeesi tai muu iltariento vielä vailla jatkopaikkaa? Ei muuta, kuin yhteys Eerikinkadun bilekeitaaseen ja jatkoilut järjestykseen!

Maaliskuun ensimmäisen Keittopäivän meininkeihin sukeltaa vino pino Traden, TIO:n ja Elban opiskelijoita, jotka ovat viettäneet päivän reippaina Himoksen rinteissä, Before After Ski – tapahtumassaan. Ja meillä on siis ne After Skit – kuinkas muutenkaan! Keskiviikkona Viikset ja Tissit kohtaavat samaista nimeä kantavissa bileissä, Roosanauha –keräyksen hyväksi järjestettävät bileet tukevat koko lipputuottonsa osalta naisten tissiterveyttä ja nopeimmille hyväntekeväisyyshummailijoille on luvassa huikean hieno haalarimerkki! Hyvää tekevät tänäkin vuonna Turun Yliopiston Akateeminen Viiksiseura, Asteriski ry sekä TOM ry. Laula äänesi käheäksi PIANOWARissa ja nosta kannat kattoon tanssilattialla. Käheäksi voi äänensä laulaa samaan aikaan myös P-Klubin organisoimassa Akateeminen Karaokemestaruuskilpailu –illassa. Oman elämänsä Elvikset voivat ilmoittautua paikan päällä 23 mennessä. Jokainen laulaja palkitaan jotenkin, joten jokainen osallistuja on voittaja! Ne, jotka eivät tahdo laulaa tai kuunnella muiden lurittelua, sukeltavat dj:n johdolla tanssilattian pyörteisiin, jännittävät casinolla ja tutustuvat uusiin tyyppeihin baaritiskin äärellä. Torstaiyö Vegasissa ei nimestään huolimatta ole maanviljeliöiden symposiumi, vaan Turun ammattikorkeakoulun terveys- ja hyvinvointialan opiskelijayhdistysten yhteisprojekti Rusisitsit & Ruisbileet. Nimi johtuu osoitteesta, jossa nämä opiskelijat pääsääntöisesti opintojaan suorittavat, koulutalo löytyy Turun Ruiskadulta. Odotettavissa on sairaan hoitavaa menoa, kaikille avoimet bileet starttaavat kympiltä. Lynissä biletetään olutfestarimeiningeissä, jo legendaarisen maineen saanut Bierfest on Deltan & Germanican maljan kohotus yli 10 0000 vuotta vanhan juoman historialle ja keväälle. Oluttupaperinnettä jatketaan myös viikonloppuna Lynissä, Lederhosenit & alppihatut esiin! Tunnelmaan virittäytyminen onnistuu takuuvarmasti katsomalla 2006 valmistunut komedia Beerfest.

Mikaela

22.02.2015

Laskiaistiistaina Hybridi järjesti huimat Liukuva Laskiainen -bileet Marilynissä, tämä rinneriehan jälkeinen yösessio houkutteli juhlakansaa yli tiedekunta ja korkeakoulurajojen. Kasarinostalgian pyörteisiin heittäydyttiin keskiviikkon ESN:n ja Uni Debating Clubin johdattelemina, kiitettävän moni bilettäjistä oli tuunannut itsensä teeman mukaiseen kuosiin ja porukka repeili toistensa tyylejä vertaillessaan ja somea varten ikuistaessaan. Torstaina biletettiin kahdella mantereella: Turun Yliopiston & Åbo Akademin venajänkielen ja ugrilaisten kielten opiskelijoiden järkkäämiä Russian Partyjä edelsivät slaavilaistunnelmaiset Neuvostositsit Lynissä. Vegasissa ratsastettiin auringonlaskuun Fobian Wild Wild West –bileissä, joissa villin lännen legendat heräsivät eloon. Molemmissa teemabileissä oli panostettu hienosti pukeutumiseen, tästä bilekansalle & järjestäjille kymmenen pistettä ja papukaijamerkki! Perjantaina jännitettiin Mr Turku –kilpailua, josta voittajakolmikko pääsee Mr Finland –mittelöön. Kisapäivä oli alkanut jo varhain kampaajalla, lehtihaastatteluilla, asusovituksissa ja lavaharjoituksilla. Alkuillasta vuorossa oli tiukka tuomaristohaastattelu ja lopulta trendinäytös suuren yleisön edessä. Voittajaksi ja yleisön suosikiksi nousi tradenomiopiskelija Kasper Rauhala. Turkulaiskomistus oli ensi kertaa mallikisassa, mutta kilpatanssikokemuksen tuoma varmuus niin ulosannissa kuin lavallakin vakuutti tuomariston herran potentiaalista. Onnea Kasper!

Lauantaipäivänä Lyni muuttui massiiviseksi bilebingohalliksi, kun Opexin järjestämät, valtakunnalliset opettajaopiskelijoiden Talvipäivät johdattelivat sadat rastikierroslaiset yökerhomme uumeniin. Opeopiskelijat olivat siis juonineet oheisohjelmistoksi bingon ja se olikin oikein mainio ohjelmanumero, joka toistui useita kertoja rastin aukioloajan sisällä. Uuteen viikkoon ponnistetaan Keittopäivällä tiistaina. Keskiviikko villitsee Vegasissa. Digit ja Nucleus avaavat ovet universumin kaukaisimpiin kolkkiin ja sinkoavat bilettäjät Ceres-asteroidille vuoteen 2404 Supernova –bileissä, jotka liittyvät Teekkarispeksi 2015 –spektaakkeliin. Speksi on opiskelijoiden kokonaisuudessaan käsikirjittama, tuottama, lavastama, puvustama ja esittämä show. Turkulaisilla yhdistyksillä on hyvin pitkät perinteet speksien teossa, tälläkin hetkellä kaupungissa työsstetään ja/tai esitetään viittä tai kuutta speksiä! Tule shoppailemaan Teekkarispeksin liput alennettuun hintaan tai saavu ainakin tosi ajoissa, jotta saat huikean hienon haalarimerkin! Torstaina Lynissä pukeutumiskoodina on haalarit tai talviurheilu, sillä Lex tuo yöhön todellista talviurheiluhuumaa. Bileet ovat myös huipennus Lex Curlingille, lakikirjoihin uppoutumisen ohella tämä jengi jaksaa nimittäin harrastaa mitä omituisimpia urheilulajeja! Vegsin ilta starttaa jo klo 21.00, Turun AMK:n rakennusinsinöörien järjestämissä Harjakaisissa. Harjakaisiahan vietetään esimerkiksi rakennuksen harjakorkeuteen saattamisen kunniaksi, mutta myös vaikkapa onnistuneen kaupanteon kunniaksi – hevoskauppiaat viettivät aikanaan harjakaisia, nykyään Harjakaisilla voi juhlistaa melkeimpä mitä tahansa. Oisko tämä nyt sitten vaikkapa tammikuun lähes valmiiksi saattamisen kunniaksi järjestettävä Harjakaisyö? Tunnetusti kaikki insinööriopiskelijoiden järjestämä on huikean hauskaa, joten luvassa on varmasti loistava bileyö!

Viihdytkö yökerhoissamme? Pidätkö henkilökunnastamme ja heidän tavastaan palvella asiakkaita? Nyt sinulla on mahtava tilaisuus pitää lippua korkealla Night Club Marilynin ja Night Club Vegasin hyväksi: surffaa Radio Cityn sivuille osoitteeseen www.radiocity.fi ja etsi kilpailut-otsikon alta RAY:n ja Radio Cityn skaba Kaupungin Paras Baari –äänestys. Käy äänestämässä helmikuun loppuun mennessä, saatat voittaa pelielämyksen ja muuta mukavaa! Kiitos Sinulle äänesi antamisesta, pyrimme jatkossakin palvelemaan asiakkaitamme suurella sydämellä!

Mikaela

14.02.2015

Ystävänpäiväkorttien lähettely on monissa maissa (esim. Iso-Britannia, Kanada, Yhdysvallat, Australia) yleisempää, kuin meillä. Ystävänpäivää kutsutaankin Yhdysvalloissa myös nimellä Hallmark –holiday. Korttivalmistaja Hallmark nimittäin myy juuri Ystävänpäivän aikaan eniten kortteja. Ystävänpäivä on monessa maassa nimenomaan romanttisesti sävyttynyt, juhlan nimikin on Valentine’s Day. Monelle Ystävänpäivä on ladattu täyteen odotuksia – riippumatta siviilisäädystä. Illallinen romanttisessa ravintolassa ja teemaan sopiva leffa ovat tutkimuksen mukaan hyvin yleinen yhdistelmä. Joka vuosi maailmanensi-iltansa saa jokin romanttinen komedia. Tänä vuonna kassamagneeteiksi ei uskota nousevan söpöilypätkiä, kermankuorijaksi veikataan leffaensi-iltansa Suomessakin saanutta, kovasti kohua herättänyttä Fifty Shades of Gray -pätkää. Eerikinkadun öissäkään Ystävänpäivää ei ole unohdettu. Tätä kirjoittaessani kuulen, miten nuori mies omistaa biisin mielitietylleen ja ottaa City Karaoken haltuun kappaleella ”Tykkään susta niin että halkeen”. Lemmekkyyden lähettiläät valloittivat yökerhojamme tosin jo torstaina, Halibileissä suomalainen jurous unohdettiin ja halailuihin antauduttiin pinkit pahvisydämet kaulassa keikkuen. Kiitos Digit ja Germanica, lisäsitte maailman lempeyslämpötilaa useilla asteilla – pidetään tää fiilis ympäri vuoden!

Eipäs myöskään unohdeta keskiviikon onnistuneita Palapelibileitä, joissa sukellettiin antaumuksella hiphopin ja räpin värikkääseen maailmaan. Jo 1970-luvulla syntyneen hiphop –kulttuurin tunnetuimmat osa-alueet breakdancesta beatboxauksen kautta graffiteihin kahlattiin läpi Lynin ja Vegasin yössä, riimittelyt jatkuivat kuulopuheiden mukaan yöruokajonoihin saakka. Toinen räiskyvä ja omaleimainen kulttuurinsa liittyy karnevaaleihin eli Laskiaiseen, katolisen maailman paastoan alkua edeltävät viisi päivää biletetään tanssien, laulaen, juoden ja syöden. Vaikka Rio on karnevaalimekoista ehkäpä tunnetuin, mainiona kakkosena elämän riemuja juhlistaa vuosittain New Orleans. Vegasin perinteiset talvikarnevaalit ammentavat tunnelmansa tästä Louisianan maagisesta rannikkokaupungista, jonka asukkailla on ainutlaatuinen suhtautuminen jokaiseen arkiseenkin päivään. Kun ankea perusjannu näkee arjen harmaana pakkopullana, New Orleansin sykkeessä elävän mielestä aina on syytä juhlaan. We’ll drink to that! Otamme haltuun myös suomalaiskansallisen opiskelijalaskiaisen, Hybridin mestaroima Liukuva Laskiainen riemastuttaa Keittopäivässä. Tämä matemaattis-luonnontieteellisen jo vuosia sitten kehittelemä seos on todellinen tapahtumaklassikko. Ja sitten talvilomaviikko tempaisee meidät kultaiselle 80-luvulle, kasarizembaloista vastaa UTU Debating Club yhdessä ESN:n kanssa Lynissä. Torstain kulttuurikirjo on vertaansa vailla: Vegasin Wild Wild West by Fobia toivottaa tervetulleiksi urbaanit lehmitytöt ja –pojat, rodeotähdet ja –klovnit, sheriffit & lainsuojattomat, inkkarit ja uudisraivaajat. Raw Hide! Lynissä hulvattomat, kyriiliset Russian Partyt järjestävät kielten opiskelijoiden ainejärjestöt Slava, Sugri & Druzbja. Järjestäjien mukaan osallistujien ei tarvitse osata ennakkoon soittaa balalaikkaa tai tanssia ripaskaa, mutta bileiden jälkeen nämäkin taidot saattavat yllättäen löytyä uusien kykyjesi listalta! Molemmissa bileissä nopeimmille upea haalarimerkki! Perjantaina Lynin stagelle nousee joukko komeita nuoria kolleja, Mr Turku –kilpailussa valitaan kaupungin nimikkokomistus. Pelkkä ulkonäkö ei riitä, lavaesiintymisen lisäksi luvassa on tiukka tuomaristotentti alkuillasta. Trendinäytöksessä kundien rinnalla nähdään ihastuttavia mallineitokaisia, joten silmänruokaa löytyy varmasti kaikille!

Baaritiskiemme takaa löytyy valtava määrä rautaista ammattitaitoa ja olemme ylpeitä henkilökunnastamme. Alamme arvostusta voidaan lisätä monin tavoin, yksi tapa tuoda esiin alan monipuolisuutta ovat erilaiset baarimestarikilpailut. Ohessa tunnelmaa viime maanantaina Vegasissa järjestetystä, FBSK:n luotsaamasta kilpailusta. Joukko taitavia ravintola-alan opiskelijoita eri puolilta Suomea ja tarkoin valikoitunut, kansainvälisestikin menestyneistä baarimestareista koostuva kilpailijarepertuaari alan ammattilaisia skabasi omissa sarjoissaan voitosta ja Normandian reissusta. Tekniikkaraati arvioi suorituksia nimenomaan tekniikan ja sen puhtauden näkökulmasta Vegasin pääsalissa kilpailijoiden valmistaessa ”kisahörppyjään”. Makuraati puolestaan suoritti tehtävänsä makuun, tuoksuun ja ulkonäköön liittyen sokkona erillistilassa. Makuraati ei tiennyt, kuka minkäkin juoman oli valmistanut ja mistä osista resepti koostui. Tuplavoitto tuli anyways Turkuun, onnea opiskelijasarjan voittaja Jenni Poretie ja ammattilaisten Markus Sillanpää!

Mikaela

08.02.2015

Vaihtarit Vauhdissa – Exchange Students Go Wild ilta oli todellakin vauhdikas ja riemukkaan monikulttuurinen kokemus. Vaihto-opiskelijoita houstaava ESN tekee valtavan tärkeää työtä eri puolilta maailmaa saapuneiden opiskelijoiden käytännön arkielämän helpottamiseksi, mutta myös täällä vietetyn ajan elävöittämiseksi. Osa vaihtoon lähteneistä epäilemättä lähtisi oma-aloitteisesti järkkäilemään itselleen kokemuksia ja tutustumaan uusiin tyyppeihin, mutta monelle kynnys on kuitenkin ilman pientä jeesailua hyvinkin korkea. Niinpä onkin upeaa, että ESN esimerkiksi järjesti vaihto-opiskelijoille jälleen reissun Lappiin, tiedossa on päiväretki Tukholmaan, mökkiviikonloppuja ja tietenkin unohtumattomia bileöitä Turun yössä. Torstai valkeni valoisana, lumisena ja juuri sellaisena, kuin Pikkulaskiaisen järjestäjätiimi oli toivonutkin. Mäkitapahtumassa Puolalanmäellä skabailtiin laskuvälineiden upeudesta ja klo 16 starttasi legendaarinen rastikierros ympäri keskustaa. Lyn ja Vegas tarjosivat mieluisan lämmittelypaikan ja elämyksiä tanssilattian bileistä karaokeen, bilettäjien virta jatkui rastikierroksen päättyessäkin. Aamu neljään jaksettiin hurvitella. Vuoden päästä uudestaan, kiitos TuKY! Vegasin Players Night ilahdutti perjantaiyössä casinolle saapuneita pelinaisia ja –miehiä, sillä Blackjack maksoi voitot poikkeuksellisesti voittosuhteella 2:1! Ei siis mitenkään yllättävää, että casinolla nähtiin korviin asti ulottuvia hymyjä & kuultiin spontaaneja riemunkiljahduksia.

Viikon päästä on Ystävänpäivä ja niinpä annamme teille lahjaksi ennakkoon jotain erityistä: viikkomme alkaa jo maanantaina, kun Vegas toimii kovatasoisen baarimestarikilpailun näyttämönä. FBSK:n eli Suomen Baarimestarien ja Kannattajien Kerhon baarimestarikilpailuun kuuluu sekä opiskelijasarja että ammattilaissarja. Jälkimmäisessä mixologia on huippuunsa hiottua ja kansainvälisen tason sarjan voittaja lähtee Suomen edustajana Ranskan Normandiaan. Yli kuusikymmentä vuotiaan FBSK:n Turun osasto on aktiivinen ja jäsenistö vilisee huippuammattilaisia, tervetuloa seuraamaan kisoja klo 20.00 alkaen, sisäänpääsy on koko illan ilmainen. Kisasta voit lukea lisää FBSK:n Tanja Raunion Turun Sanomien blogista ”Hörppyi ja Herkkui” http://ruoka.ts.fi/horppyi-ja-herkkui/. Kun baarimestarikilpailu päättyy, jatketaan Keittopäivän merkeissä ja yötä siivittää mm. PIANOWAR. Lynin Keittopäivän tarjoilemme tiistaina ja keskiviikkona ovat luvassa odotetut Palapelibileet vol III: Rap & Hiphop – dj:mme ovat kaivaneeet sekä suomalaista että ulkolaista räpätystä ja hiphop-kavalkadia ryydittämään teemailtaa. Teemapukeutumiseen kannustetaan, sillä parhaita asuja palkitaan. Nopeimmille on luvassa himoittu haalarimerkki, joka vie neliosaisen suurhaalarimerkin jälleen palasen verran lähemmäs täydellisyyttä. Klassikohauskana järjestetään palapelinpalojen metsästystä molemmissa kerroksissa, karaokea sekä PIANOWAR. Saavu huudeille, ota tanssilattia haltuun breakdance-taidoillasi, hurmaa beatboxaamalla – come’n party, my b-boyz & b-girlz! Jaa torstaina halitaan kympistä neljään Digitin & Germanican johdolla, Halibileet ovat perinteinen Ystävänpäiväviikon lemmenleikki, jossa eniten pahvisydämeensä nimmareita halauksista keränneet voittavat huikeita palkintoja, kaksi kerrosta täynnä silkkaa lähimmäisenrakkautta. Ja aika paljon muutakin ; )

Kerroin taannoin, että joukko baaritiskiemme takana työskentelevistä ammattilaisistamme on jälleen heittäytynyt mukaan kehittämään itseään entisestään. Mari, Alina, Mikaela, Joni ja Mikko suorittavat parhaillaan baarimestarin erikoisammattitutkintoa, jossa pureudutaan baarialan syövereihin monesta näkökulmasta. Kyseessä on näyttötutkinto eli tutkinnon kuhunkin osa-alueeseen kuuluu näyttötilaisuuksia arviointeineen. Koska tutkinnon suorittajia on näin monta, näyttöviikkojakin on tiheään, ne ovat alkaneet jo viime syksynä ja jatkuvat vuoden loppuun. Näyttöviikko ei käytännössä eroa tavallisesta työviikosta muulla tavoin, kuin että sekä kollega-arvioija että me työnantaja-arvioijat teemme näyttöä suorittavan työstä muistiinpanoja ja seuraamme, miten hän suoriutuu arvioinnin kohteena olevista osa-alueista. Kun seuraavan kerran tulet yökerhoihimme, saatat siis hyvinkin olla omalta osaltasi vaikuttamassa meneillään olevaan näyttötilaisuuteen tiskille kurvatessasi ja tilauksen tehdessäsi.

Mikaela

01.02.2015

Ystävänpäiväviikonloppumme enteilee karnevaalikauden alkua, laskiaisen nimellä kulkeva ajanjaksohan on juuriltaan katolinen paaston alkua edeltävä suurjuhla, jota vietetään suurieleisesti ja monipäiväisenä ympäri maailmaa. Rion karnevaalit lienevät tutuimmat, mutta lähes yhtä tunnetut ovat New Orleansin Mardi Gras – bileetkin. Jälkimmäinen juhla tarjotaan asiakkaillemme tänäkin vuonna Vegasissa. Rion karnevaalien tuulahduksen Mardi Gras –yöhön tuovat sulokkaat, brasilialaiset tanssijattaret, teeman mukaan koristeltu ravintolamme ja teeman mukaisesti pukeutunut henkilökuntamme – mitäpä jos sinäkin kaveriporukallasi ottaisit karnevaalit ihan kirjaimellisesti ja pukeudutte teeman mukaan? Kuten New Orleansissa tavataan sanoa: ”Laizzes les bon temps rouler – Let the good times roll”! Lopuksi muistutettakoon Turun Tähti 2015 -kilpailusta: Suomen vanhin lavaviihteen monialakilpailu amatööreille kisataan huhtikuussa, täysi-ikäiset lavaviihteen pariin janoavat osaajat voivat ilmoittautua maaliskuun puoliväliin saakka. Kisaan on ilmoittautunut jo mm. tanssijoita, taikureita , pariakrobaatteja ja muita sirkuslaisia. Lisää tietoa Turun Tähti 2015 -kisasta voi kysellä vaikkapa allekirjoittaneelta mikaela(at)clubmarilyn.fi/040-537 0152.

Virittäytyminen helmikuun ekaan viikkoon alkaa hyvin valoisasti: tiistaina vietetään Valon nimipäivää ja Keittopäivää. Wow, mikä yhdistelmä! Keskiviikko on ns. ”Exchange Student Appreciation Night”, Vaihtarit Vauhdissa kerää kaupunkiin saaneita ulkkariopiskelijoita viettämään bileyötä Lyniin. Ja toki tervetulleita ovat kaikki muutkin juhlannälkäiset, nopeimmille on luvassa Lynin haalarimerkki! Torstaina avaamme molemmat yökerhot jo neljältä iltapäivällä, kun tuhansien Pikkulaskiaiseen osallistuvien opiskelijoiden rastikierros starttaa. Vaikka et olisi mukana rastikierroksella voit silti tulla fiilistelemään dayclubeihimme, harvemmin sitä torstaina iltapäivästä nostetaan kannat kattoon tanssilattialla, lauletaan karaokea ja istutaan pelipöydissä jännittämässä. Pikkulaskiaisen loihtivat vuosittain Turun Kauppakorkeakoulun opiskelijat ja tähän suurjuhlaan saapuu joukoittain jengiä eri puolilta Suomea. Turku vaan on Suomen (ja maailman) paras opiskelijakaupunki! Kun rastikierros päättyy, jatkaa Night Club Vegas Pikkulaskiaisyötä aina aamuneljään. Yössä riemastuttaa PIANOWAR, casinopelit sekä dj:n järjestämät bileet tanssilattialla. Tästä tulee hubaa, lupaan sen! Viikonloppuna vietetään Vegasin casinolla Players Nightia sekä perjantaina että lauantaina, Blackjackin ystäville tämä tarkoittaa muikeaa mahdollisuutta voittaa pelissä 2:1 ja kaikille pelaajille on luvassa muutakin hykerryttävää.

Kerroin taannoin, että joukko baaritiskiemme takana työskentelevistä ammattilaisistamme on jälleen heittäytynyt mukaan kehittämään itseään entisestään. Mari, Alina, Mikaela, Joni ja Mikko suorittavat parhaillaan baarimestarin erikoisammattitutkintoa, jossa pureudutaan baarialan syövereihin monesta näkökulmasta. Kyseessä on näyttötutkinto eli tutkinnon kuhunkin osa-alueeseen kuuluu näyttötilaisuuksia arviointeineen. Koska tutkinnon suorittajia on näin monta, näyttöviikkojakin on tiheään, ne ovat alkaneet jo viime syksynä ja jatkuvat vuoden loppuun. Näyttöviikko ei käytännössä eroa tavallisesta työviikosta muulla tavoin, kuin että sekä kollega-arvioija että me työnantaja-arvioijat teemme näyttöä suorittavan työstä muistiinpanoja ja seuraamme, miten hän suoriutuu arvioinnin kohteena olevista osa-alueista. Kun seuraavan kerran tulet yökerhoihimme, saatat siis hyvinkin olla omalta osaltasi vaikuttamassa meneillään olevaan näyttötilaisuuteen tiskille kurvatessasi ja tilauksen tehdessäsi.

Mikaela

25.01.2015

Mitä tapahtui, kun espanjalainen, ranskalainen, perulainen, amerikkalainen, kanadalainen, venäläinen, ukrainalainen, pakistanilainen, nepalilainen, turkkilainen, italialainen, etelä-korealainen, britti ja saksalainen kokoontuivat suomalaisessa talvi-illassa? Julmetun hyvät bileet, tietenkin! ESN houstasi kuumat liikennevalobileet keskiviikkona monisataapäiselle juhlakansalle. Vaihtaribileissä tanssilattia sykkii silkkaa energiaa, lanteet liikkuvat letkeästi ja kädet pysyvät ilmassa aamun tunteihin. Näinä kansojen välisten konfliktien aikoina kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden lämmin keskinäinen kanssakäyminen antaa toivoa tulevaisuuteen. Tulevaisuuden toivot insinöörien ja hoitoalan maailmoista kohtasivat Lynin ja Vegasin massiivisissa Tursajaisissa. Tämä karnevaali oli TIO:n ja TSTS:n uusien tapahtumavastaavien tulikoe ja hommat hoituivat kiitettävästi – keep up the good work! Oman osansa onnistumiseen tekee toki myös molempien opiskelijayhdistysten perehdyttämisen perinne, sivuun astuvat hallituslaiset perehdyttävät parhaansa mukaan seuraajansa tehtäväkentän moninaisiin kiemuroihin ja varmistavat näin omalta osaltaan kunniakkaiden perinteiden säilymisen ja toiminnan sujuvuuden jatkuvuuden. Kiitos siis kuuluu ehdottomasti myös viime kauden tyypeille!

Viisi vuotta sitten rantautimme iloksenne PIANOWARin, tuon dueling pianos –livehauskuuden. Olimme vuosia kierrelleet Atlantin takaisia dueling pianos –baareja ja tutustuneet niiden kantaviin ideoihin sekä erilaisten kahden pianistin konsepteihin. Haastatelleet pianisteja, asiakkaita ja analysoineet eri baareissa soitettavaa musiikkia. Kun sitten löysimme Suomesta ensimmäiset sellaiset pianistit, jotka osaavat sekä soittaa että laulaa melkeinpä mitä tahansa, pitää bileitä yllä toisen pianistin kanssa ja saada yleisön mukaan meininkiin, veimme pianistit ekskursiolle & soittelemaan Las Vegasin pianobaareihin. Ja sitten olimmekin valmiit starttaamaan hullun hauskan PIANOWAR-projektimme, joka sittemmin on koukuttanut tuhansia asiakkaitamme. PIANOWARin syntymäpäivää Nevadaan juhlistamaan oli saapunut sankoin joukoin PIANOWAR-vakkareita ja tunnelma oli kuin perhejuhlassa konsanaan. Good Times.

Vaikka talvi järjestäisi taivaalta volkkareita vaakasuoraan, meidän viikkomme lupaa Keittopäivän tiistaille. Se onkin hyvä verryttelypäivä, sillä tulevalla viikolla avoinna ovat sekä Lyn että Vegas keskiviikosta lauantaihin. Vegasissa lääkiksen kansainvälinen jaos FIMSIC sekä oikisopiskelijoiden kansainvälinen yhdistys ELSA tempaisevat suvaitsevaisuuden ja erilaisuuden hyväksymisen puolesta Crossdressing –bileissä. Haasta itsesi ja pukeudu yöhön vastakkaisen sukupuolen edustajana. Toisaalta, voit olla yhdenvertaisuuden nimissä myös täysin sukupuolineutraali. Naapurimaassamme ollaan jo tässäkin asiassa edellä Suomea ja maasta löytyy esimerkiksi sukupuolineutraaleja päiväkoteja. Nopeimmille crossdressaajille luvassa hieno haalarimerkki! Matemaatikkojen ja fyysikkojen ainejärjestö Delta viheltää tipattoman, kuvitteellisenkin sellaisen, poikki keskiviikkoyöstä alkaen. Totaalikieltäymystä on saatettu harjoittaa juoman sijaan myös somessa, josta on tullut yhä useammalle pahemman sorttinen riippuvuutta aiheuttava ja arkielämää haittaava kiusankappale. Kuten kaikki tietävät, kohtuus on ääripäitä järkevämpi vaihtoehto kaikessa – harjoittakaamme siis kaikessa kohtuullisuutta. Mutta kaivakaahan nyt kumminkin ne kännykät esiin ja sukeltakaa torstain Pulkkis –bileiden maailmaan jo nyt tuunaamalla pulkat kuntoon: Traden löydät InstaGramista nimellä OPISKELIJAYHDISTYSTRADE, tägää kuvat #Pulkkis15. Ennakkotunnelmien lisäksi Lynin telkuissa tulee pyörimään InstaGram –kuvia tapahtumapäivästä ja illan bileistä. Legendaarisen Pulkkiksen pulkkahurjastelut alkavat Vartiovuorenmäeltä iltakuudelta ja ysiltä jatketaan suurilla iltabileillä.

Mikaela

18.01.2015

Viime sunnuntaina Tallink Siljan irrottaessa köydet Turun rannasta kyydissä kellui kuusikymmentä Lynin ja Vegasin ravintola-alan ammattilaista. Perinteinen 24-h Pikkujouluristeilymme sijoittuu aina alkuvuoteen, sillä pikkujouluaikaan hyvää saumaa yhteiselle kannat kattoon –projektille on vaikeaa löytää. Hyvää ruokaa illallisella, aamiaisella & lounaalla, tutustumista baarien antimiin ja rentoa yhdessäoloa eri puolilla laivaa. Laivan viihdepuolesta vastasi tällä kertaa pari livebändiä ja dragartisti Jukka K, joka veti reissun aikana pari erilaista showta. Pubissa musisoi trubaduuri. Henkilökuntamme osallistui tietenkin kaikkeen mahdolliseen kiitettävällä aktiivisuudella: tanssiravintolassa testattiin tangot & valssit ja drag show seurattiin eturivissä. Trubaduurilta käytiin toivomassa biisejä ja ihmeteltiin, miksei pianobaari-nimisessä baarissa ole pianistia. Yökerhossa tanssilattia otettiin haltuun heti ensi tilaisuuden tullen. Osa otti voitokkain tuloksin osaa bingoon, eräät keräsivät tuliaisrahoja pelipöydissä. Karaokeakin ehdittiin laulamaan. Kotiin palattiin maanantaina iltasella hilpeällä tuulella ja valmiina ottamaan tapahtumarikas viikko vastaan. Kiitos hienosta reissusta koko mahtavalle henkilökunnallemme!

Olen toiminut kuluneella viikolla useaan otteeseen jonkin asteisena ”kotikaupungin ihmeitä” –matkaoppaana, sillä olen esitellyt tilojamme monena päivänä. Lukuisien yhteistyössä kanssamme toimivien ainejärjestöjen ja opiskelijayhdistysten uudet hallitukset ovat aloittaneet toimikautensa varsin uudenkarhealla kokoonpanolla ja vierailu täällä yökerhomaailmassa on tammikuulla to do-listan alkupäässä. Tutustutaan, vaihdetaan kuulumisia, jutellaan ainejärjestötoiminnan eri puolista ja kierretään yökerhomaailmamme tilat laidasta laitaan. Uudet bilevastaavat pääsevät tositoimiin jo tulevalla viikolla: ESN loihtii Traffic Light –bileet vaihto-opiskelijoille ja tietenkin myös muulle juhlakansalle keskiviikkona. Ilmaise siis statuksesi rohkeasti vaatteiden väreillä: vapaa, varattu, jotain siltä väliltä. Torstaina avaamme kaksi kerrosta ja jo ilta ysiltä, tervetuloa Tursajaisiin! Insinööriopiskelijoiden ja hoitoalan opiskelijoiden järkkäämää suurjuhlaa ei voi jättää väliin, tämä sukupuolet yhteen saattava sessio ei jätä ketään kylmäksi! Tursajaiset onkin hyvä lämmittely-yö PIANOWARin pianisteille, sillä PIANOWARin 5-v synttäreitä vietetään Vegasissa perjantaina. Saapukaahan sankoin joukoin juhlistamaan Euroopan ensimmäistä pianotaistoa, joka ilta toisensa jälkeen hurmaa, ilahduttaa, hullaannuttaa, viihdyttää ja kiehtoo. Lynissä käy viikonloppuna pelinaisten ja pelimiesten kuhina, sillä casinolla vietetään odotettua Players Weekendiä. Black Jackin ystäville tämä on loistouutinen, sillä voitot maksetaan poikkeuksellisesti 2:1 mukaisesti! Meininki casinolla tulee olemaan siis tavallistakin kutkuttavampi, kannattaa olla ajoissa, ettei jää paitsi mistään hauskuudesta.

Keittopäivä tarjoaa lämpöä talvi-iltaan tiistaina Lynissä, Nuutinpäivä on myös se hetki, jolloin joulu viimeistään pitäisi siivota pois kevään tieltä – jouluaatosta on kulunut nyt 20 päivää. Ikkunakyntteliköt varastoon, kuusi polttopuiksi ja suunta Lynkkyyn. Keittopäivä on alkuviikon helmi kaupungin yössä. Tämä klassikkotapahtuma on bilepäiväbongareiden superbongaus, ravintola-alan väen viihteellistymispäivä ja usein myös alkuviikkoon sijoittuvien sitsien ja opiskelijayhdistysten hallitusten kokousten jatkoilusuosikki. Henkilökuntamme palvelee teitä niin pääsalissa kuin Atlantiksessakin, voit viihtyä tanssilattialla, pelipöydissä tai karaoken parissa. Keittopäivä, I’m loving it! Keskiviikkona päivällä suosittelen kaikkia tällä hetkellä töitä hakevia tai verkostoitumisesta kiinnostuneita suuntaamaan ICT-talolle Career & Contact –rekrytointitapahtumaan 10-15. Oikeustieteellisen tiedekunnan yhteydessä toimiva ELSA eli European Law Student’s Association järjetää tämän suositun tapahtuman vuosittain ja tämän vuoden teemana on some työnhaussa. Sosiaalinen media on parhaimmillaan erittäin tehokas työväline sekä työnhakijalle että työntekijöitä etsiville yrityksille – on vaan tiedettävä, mitä työkaluja kannattaa käyttää ja miten ne parhaiten toimivat. Viralliset after partyt järjestetään Night Club Marilynissä, Meemien maailmaan sukeltava bileteema sisältää nopeimmille myös huikean ja himoitun doge-haalarimerkin. Meemi on siis mikä tahansa kulttuurinen/viestinnällinen ilmiö, joka leviää kulovalkean tavoin (netissä) ja aiheuttaa suurta hypetystä ja pöhinää. Meemit alkavat elää omaa, omituista elämäänsä ja niiden ympärille kehitellään toinen toistaan hilpeämpiä versioita aiheesta. Crumpy Cat, Badger Badger-mäyrävideo, Kun Hitler kuulee… -videot… Kyl te tiedätte. Perjntaina ja lauantaina otetaan superloikka kohti valoisampaa vuodenaikaa. Eri puolilla maailmaa alkaa kevätolutfestareiden kausi, joten me hyppäämme tähän kyytiin kanssanne ja Lynin Beerfest vol I kutsuu teidät viettämään saksalaistyyppistä kevätjuhlaa viikonloppuöissä, Prosit!

Mikaela

11.01.2015

Katselin päivällä kännykästä Supersää-sovellusta, johon voi poimia haluamiaan kaupunkeja ja tsekata saman päivän ja muutaman päivän ennusteet. Meinasin kiljahtaa riemusta, kun katsoin mukavasti lämpeneviä säätiloja ja tulevan viikon aurinkoisia päiviä. Kunnes huomasin katselevani Las Vegasin säätilaa (sielläkin kun on talviaikaan usein alle +10 astetta, siksi hoksaaminen kesti). Eli se siitä hetkellisestä riemusta sitten, täällä tulee lunta viikon sisään mitä ilmeisimmin ihan kunnolla. Onneksi me emme anna säätilan pilata hyvää tuultamme, täällä sisätiloissa ei pyrytä tai palella. Olemme myös jokseenkin tyytyväisiä siitä, että niin sanottu normaali arki alkoi – arkipyhiä ja omituisia erikoispäiviä oli joulusta loppiaiseen kylliksi. Hetkittäin joutui tarkistamaan erikseen, mitä viikonpäivää eletään. Vuosista puhumattakaan, meillä on täällä juhlittu jälleen niin monen sorttisia synttäreitä. Lynin 23-v synttärihuuma kannattelee edelleen ja sen siivelle nousi sopivasti keskiviikkoinen City-Karaoken 14-v juhla. Moni työntekijämme on päätynyt taloon töihin tultuaan kruunatuksi KaraokeRinsessaksi/KaraokeRinssiksi. Tällä kertaa kävi hieman toisin KaraokeRinssin kohdalla: KaraokeRinsessaksi kruunattiin vakkarilaulajamme, pirtsakka ja mukava Jenna Salonen. Hänen kuninkaalliseksi kollegakseen nousi vapaapäivinään ahkerasti karaokea laulava, todistajien mukaan nakukaraokessakin edustanut blokkarimme Jesse Jalonen. Salonen & Jalonen saivat kruunut, kunniakirjat, lauloivat kruunajaislaulun, opettelivat kuninkaallisen vilkutuksen ja pokkasivat vielä Suomi rockkia sisältävät kotikaraokelevyt. Hallitsevia kuninkaallisia sopii tervehtiä vuoden ajan kumartamalla ja teitittelemällä : )

Kun Opeopiskelijat pystyttivät EMOJI-zembalot Lyniin ja esittäytyivät mitä kummallisimpina hymiöinä, etsittiin Vegasissa kuumeisesti matkaseuraa Pikkulaskiaista varten. Nämä promobileet muistuttivat helmikuun alussa toteutettavasta suurjuhlasta. Matkaseuranhakubileiden siivittäjinä toimivat ennakkolippujen myynti, speed datingit ja onginnat, PIANOWARit ja tanssilattialla biletykset – kiitos TuKY! Seuranhakuun soveltuivat muikeasti tietenkin myös perjantain #Selfiepartyt. Viime kesänä ekaa kertaa järkätty tapahtuma on saanut kiitosta interaktiivisuudestaan ja kerta kerralta useampi uskaltautuu napsimaan selfieitä, belfieitä & friendsieitä näkyäkseen itse tai frendejen kanssa illan ajan telkuissa ja screeneillä. Kun näytöllä näkyy mielenkiintoisia tyyppejä, voi hyvin alkaa katsellaan etsimään, mistä tämä komistus/kaunotar mahtaa löytyä. Ja sen jälkeen mielikuvitusta kehiin.

Keittopäivä tarjoaa lämpöä talvi-iltaan tiistaina Lynissä, Nuutinpäivä on myös se hetki, jolloin joulu viimeistään pitäisi siivota pois kevään tieltä – jouluaatosta on kulunut nyt 20 päivää. Ikkunakyntteliköt varastoon, kuusi polttopuiksi ja suunta Lynkkyyn. Keittopäivä on alkuviikon helmi kaupungin yössä. Tämä klassikkotapahtuma on bilepäiväbongareiden superbongaus, ravintola-alan väen viihteellistymispäivä ja usein myös alkuviikkoon sijoittuvien sitsien ja opiskelijayhdistysten hallitusten kokousten jatkoilusuosikki. Henkilökuntamme palvelee teitä niin pääsalissa kuin Atlantiksessakin, voit viihtyä tanssilattialla, pelipöydissä tai karaoken parissa. Keittopäivä, I’m loving it! Keskiviikkona päivällä suosittelen kaikkia tällä hetkellä töitä hakevia tai verkostoitumisesta kiinnostuneita suuntaamaan ICT-talolle Career & Contact –rekrytointitapahtumaan 10-15. Oikeustieteellisen tiedekunnan yhteydessä toimiva ELSA eli European Law Student’s Association järjetää tämän suositun tapahtuman vuosittain ja tämän vuoden teemana on some työnhaussa. Sosiaalinen media on parhaimmillaan erittäin tehokas työväline sekä työnhakijalle että työntekijöitä etsiville yrityksille – on vaan tiedettävä, mitä työkaluja kannattaa käyttää ja miten ne parhaiten toimivat. Viralliset after partyt järjestetään Night Club Marilynissä, Meemien maailmaan sukeltava bileteema sisältää nopeimmille myös huikean ja himoitun doge-haalarimerkin. Meemi on siis mikä tahansa kulttuurinen/viestinnällinen ilmiö, joka leviää kulovalkean tavoin (netissä) ja aiheuttaa suurta hypetystä ja pöhinää. Meemit alkavat elää omaa, omituista elämäänsä ja niiden ympärille kehitellään toinen toistaan hilpeämpiä versioita aiheesta. Crumpy Cat, Badger Badger-mäyrävideo, Kun Hitler kuulee… -videot… Kyl te tiedätte. Perjntaina ja lauantaina otetaan superloikka kohti valoisampaa vuodenaikaa. Eri puolilla maailmaa alkaa kevätolutfestareiden kausi, joten me hyppäämme tähän kyytiin kanssanne ja Lynin Beerfest vol I kutsuu teidät viettämään saksalaistyyppistä kevätjuhlaa viikonloppuöissä, Prosit!

Mikaela

04.01.2015

Vuoden vaihde on monessa yrityksessä työn täyteinen, me emme ole poikkeus. Edellinen vuosi laitetaan pakettiin ja uusi startataan, kaikki tapahtuu kuitenkin pääsääntöisesti asiakkaiden asiaa sen enempää huomaamatta. Vuoden vaihteen toki huomaa aina siksi, että Uuden Vuoden juhlinta Eerikinkadulla on jo käsite, silkkaa ilotulitusta koko yö niin Lynissä kuin Vegasissakin. Vuosi vaihtui hilpeästi lukuisia vakkareita ja kantiksia tervehtien, uuden vuoden lupauksista & suunnitelmista jutellen ja toistemme seurassa viihtyen. Night Club Marilynin kohdalla vuoden vaihde tarkoitti virallisesti 23 vuoden rajapyykin ylitystä, synttärit järkkäsimme sitten totutusti tammikuun ensimmäisenä perjantaina. Kuten illan huikean shown vetänyt tähti, Marko Vainio aka Divet, asian ilmaisi: osa asiakkaistamme ollut edes pilke vanhempien silmäkulmassa silloin, kun Lyni avasi ovensa yleisölle ekaa kertaa. Kiitämme teitä ja kaikkia 23 vuoden aikana meillä viihtyneitä asiakkaitamme ja tietenkin myös mahtavaa henkilökuntaamme. Kimpassa olemme pitäneet huolta siitä, että yhteiseen olohuoneeseemme on aina kiva tulla. Jos seinät osaisivat puhua, tulisi juttua tauotta maailman tappiin saakka. Niin monen monta pientä ja suurta historiallista ja vähemmän historiallista hetkeä on Lynissä koettu. Vuosien varrella lähemmäs puolitoista sataa iltaravintolaa Turun keskustasta on kadonnut syystä tai toisesta, mutta hyvät asia pysyvät. Tervetuloa Night Club Marilynin 24. bilevuosi!

Ne jotka ovat kiinnostuneita loppiaisesta muutakin, kuin vapaapäivänä, tietävät päivän liittyvän luterilaisessa ja katolisessa maailmassa kolmeen itämaan viisaaseen mieheen. Caspar, Melchior ja Balthasar olivat pakanneet mukaansa hämmentäviä lahjoja ja loppiaisena he saapuivat Beltlehemiin. Juuri tähän lahjaprojektiin liittyen esimerkiksi Espanjassa tietäjien juhlaa vietetään lapsille lahjoja antaen. Alkuaan ei siis jaeltu lahjoja jouluna, mutta nyt lahjoja jaellaan sekä jouluna että loppiaisena. Lapset saattavat valmistaa tietäjiä ja kameleita varten ruokaa sekä juomaa virkistäytymiseen ja kaupunkien kaduilla järjestetyissä kulkueissa lapsille heitellään karkkeja kuin meillä penkkariajoissa konsanaan. Me puolestamme tarjoamme teille loppiaisaaton pirskeet maanantaina klo 22.00 alkaen Lynissä ja Vegasissa, viisaita miehiä tai lahjoja en lupaa – hyvät bileet on kuitenkin tiedossa. On karaokea, on pianoja, on kaksi tanssilattiaa, RAY:n pelipöytiä ja niin edelleen. Lynin 23v Synttärihuuma jatkuu maanantaina Keittopäivän merkeissä. Tiistaina puolestaan viihdytään Vegasissa Keittopäivän merkeissä ja keskiviikkona vietetään taas synttäreitä: Lynin City Karaoke täyttää 14-vuotta ja luvassa on luonnollisesti jälleen KaraokeRinssin ja KaraokeRinsessan kruunaustilaisuus. Tämän tittelin saavuttajat ovat tehneet vaikutuksen Atlantiksen henkilökuntaan aktiivisella asiakkuudellaan ja karaokesta diggailullaan. Kuninkaalliseksi pääsy ei siis edellytä absoluuttista sävelkorvaa tai muitakaan rockjumalan/jumalattaren yliaisteja.Tätä Kuninkaallista yötä juhlistetaan keittopäivällä.

Kevään 2015 opiskelijabilekausi starttaa torstaina kunnon zembaloilla: Lynissä kevätdebyytin tekevät opettajaopiskelijat ah, niin syvälle populaarikulttuuriin sukeltavalla EMOJI-teemallaan. Alkuaan japanilaiset emojit riemastuttavat nykyään kaikkialla maailmassa tektiviesteissä ja muissa mobiilisovelluksissa. Opexin bileissä teemapukeutumiseen kannustetaan, järjetäjien tapahtumakuvauksessa lukee näin: ” Oletko sinä punahameinen salanainen vai sympaattinen sydeänsimmu? Kuu-ukko? Nuudelikulho? Tuoppi? Vai olisitko sittenkin yksinkertaisesti se iloinen kasa kakkaa?” Hmmm… Näiden bileiden haalarimerkki on varmasti megahimoittu, sillä EMOJI-bileet ovat ensimmäiset laatuaan. Vegasissa luvassa Turun Kauppakorkeakoulun Pikkulaskiaistiimin järjestämät Matkaseuranhakubileet, helmikuun alussa järjestettävään Pikkulaskiaiseen on näistä bileistä mahdollisuus hankkia itselleen edukkaampia lippuja (nopeimmat syövät hitaat, ennakkolippuja ei riitä matti myöhsille!) ja samalla bongata katu-uskottavia reissukavereita helmikuun koitokseen. Järjestäjät muistuttavat, ettei pelkkä lämmin kaakao lämmitä lakanoissa.. Ohjelmassa skaboja ja PIANOWAR, sisäänpääsy on täysin maksuton! Ja sitten onkin jo viikonloppu – nähdään Eerikinkadun öissä!

Mikaela