s

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat an.

2019

2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

29.12.2019

Kiitos ihastuttavasta jouluilusta, SinkkuKinkkuBileet sykkivät lämmintä tunnelmaa ja kuplivaa iloa. Kolmena iltana tarjosimme mainion vaihtoehdon joululaatikoille, kinkulle, konvehtiähkylle, villasukille ja piirretyille elokuville. Te olette meille aina paras joululahja, lupaamme SinkkuKinkkuilla kanssanne jatkossakin!

Vähiin käy ennen kuin loppuu, sanotaan. Tiistaina vietetään Uuden Vuoden aattoa. Siirrytään yhdessä uudelle vuosikymmenelle 2020. Aaton juhlat kutsuvat kympiltä niin Lyniin kuin Vegasiinkin, Vegasissa luvassa perinteinen kupliva Uuden Vuoden Vastaanotto klo 22.00-24.00, tule kilistelemään Back Stagelle! Vuoden kahta ekaa päivää vietetään Keittopäivän merkeissä, Karaokea lauleskellen. Perjantaina vietämme kanssanne Lynin 28-v syntymäpäivää. Näitä synttäreitä et tahdo missata, luvassa on tarjoilua ainakin 22.00-23.00 ja puoliltaöin stagen valloittaa Divet Show by Marko Vainio. Koska maanantai 6.1. on Loppiainen, tulevalla viikolla Vegas palvelee asiakkaita myös sunnuntaina. Kippis vaan, mikä viikko!

Oletko tehnyt uudenvuoden lupauksia karkausvuodelle 2020? Me luvataan olla teitä varten 52 viikkoa. Kalenteri on täyttynyt mitä moninaisimmista tapahtumista, sekä perinteisistä että ihan uusista. Tulemme jatkossakin olemaan kaupungin paras opiskelijabilepaikka opiskelijoille ja ylipäätään se paikka, johon halutaan tulla vuosi toisensa jälkeen viettämään iltaa monipuolisten palveluiden äärelle. Pidämme kiinni siitä, että meillä on jatkossakin oma henkilökunta, jota ihan aidosti kiinnostaa teidän viihtymisenne. Lupaamme olla läpinäkyvä ja vastuullinen toimija, joka voi rohkeasti ja ylpeästi kertoa toiminnastaan kenelle tahansa. Me haluamme olla jatkossakin täällä teitä varten, sillä aika moni 28 vuoden aikana iltaravintolatoimintaa yrittänyt ei ole. Ihanaa vuotta 2020!

Mikaela

22.12.2019

City-Karaoken hilpeitä synttäreitä vietettiin keskiviikkona. Tutkimusten mukaanhan musiikki tekee ihmisen terveydelle hyvää, joten Lyniin lähtemiselle voi antaa tutkimustietoon nojaavia perusteita. Torstaina nautiskeltiin Viimeisen Tentin Bileistä TYK ry:n johdolla. Tuossa bileillassa on jotain hyvin erityistä. Vihdoin voi hengähtää, siirtää tenttikirjat ja luentomuistiinpanot sivuun muutamiksi päiviksi. Toisaalta sanotaan moikat niille kavereille, jotka lähtevät jouluksi sukuloimaan tai reissuun. Viikonoppuöissä liikenteessä oli sekä jouluvalmistelujen pakoilijoita että hillittömistä jouluaikatauluistaan kertoilijoita.

Tapahtui niinä päivinä, että SinkkuKinkkuBileet kutsuivat kaikki asiakkaamme joulunviettoon Night Club Vegasiin. Legendaarinen jouluperinteemme on pelastus niille, jotka tahtovat paeta sukulaisten keskeltä. Onnellinen mahdollisuus niille, jotka viettäisivät aattoillan muuten ehkä yksin telkkaria katsellen. SinkkuKinkkuBileet on loistava perhejuhla, silkkaa yhteisöllisyyttä, lämpöä, ystävyyttä ja ajanvietettä. Uppoudu tanssilattian rytmeihin, pelaile ilmaisia retropelejä. Palvelemme Vegasilla aattona, joulupäivänä & Tapanina ikärajalla K18 ilmainen sisäänpääsy kello 22-23. Ja siitä siirrytään sujuvasti vuoden viimeiseen viikonloppuun, jolloin auki on myös Night Club Marilyn!

Näinä päivinä, kun puhutaan paljon syrjäytymisestä ja yksinäisyydestä, me tiedämme tekevämme tärkeää työtä ihmisten keskellä. Tärkein asia, mitä voimme tarjota on mahdollisuus tulla ihmisten keskelle, osallistuen tai osallistumatta. Kaveriporukoilla on täällä kiva tavata, ei tarvitse siivota omaa olohuonetta aamusta. Yökerhoistamme moni on toki löytänyt myös seuraa, huonommin niitä treffikutsuja kaupan kalatiskillä tai kirjaston käytävillä tulee vastaan. Olemme myös muistijälkien luoja, kaikki täällä jää parhaimmillaan upeina hetkinä sekä asiakkaidemme että omalle muistikartallemme. Yhteisöllisyys, se on kaikkein tärkeintä.

Mikaela

15.12.2019

Näkemiin vaihtarit! Farewell Partyt olivat kiitos lukukaudesta. On aina ihan mahtavaa, että saamme omalta osaltamme olla houstaamassa kansainvälisiä opiskelijoitaan heidän Turun vierailunsa aikana. Useimmat ovat täällä puoli vuotta tai vähemmän, mutta sinäkin aikana ehtii jo tutustua kaupunkiin & kaupunkilaisiin halutessaan hyvinkin monipuolisesti. Bongaa Tontun kantavana teemana oli kepeä pikkujouluilu hyvässä seurassa. kaikkihan eivät ehkä ole ihan kilttejä lapsia, mutta näiden bileiden pukki ei sitä juurikaan pohtinut. Polvelle sai istua, vaikka olisikin ollut hieman rasavilli tai pikkutuhma. Kun Digitin ja Kääntöpiirin Piparibileilta koittaa, tietää jo iolman kalenteriakin, että joulu on melko lähellä. Kaksi kerrosta täyttyi sydämellisestä tunnelmasta ja mainioista tyypeistä.

Night Club Marilynin Keittopäivä tiistaina on mitä mainioin tilaisuus laatia lahjalistoja, synkronoida kalentereita kavereiden kanssa, suunnitella jouluaaton strategiaa ja vaikkapa haastatella henkilökuntaamme heidän joulusuunnitelmistaan. Keskiviikkona vietetään City-Karaoken 19-v syntymäpäivää. Suomen ensimmäinen yökerhoympäristöön tuotu ja räätälöity karaokekonsepti on laulattanut lukemattomia asiakkaitamme vuosien varrella. Monelle Atlantiksesta ja City-Karaokesta muodostuu vakkaripaikka, jossa viihdytään monena päivänä viikossa siksi, että laulaminen on niin mahtavaa. Näillä synttäreillä kruunataan perinteisesti KaraokeRinsessa & KaraokeRinssi, tämän tittelin saajat päättää henkilökuntamme. Tittelin saamiseksi ei tarvitse olla kultakurkuista kultakurkuin. Säännöllinen lauleskelu, hyvä meininki ja mainio asenne ratkaisevat valinnan. Tervetuloa onnittelemaan City-karaokea, parhaiten sen teet laulamalla! Torstain Lygasbileet ovat vuoden viimeiset opiskelijabileet, Viimeisen Tentin Bileet by TYK on todellinen legenda. Ilmassa on kiitollisuutta syyslukukauden yhteisistä hetkistä, loman odotuksen riemua, mutta myös haikeutta. Monet opiskelukaverit lähtevät jouluajaksi kotikonnuilleen, seuraavaksi nähdään ehkä vasta tammikuussa.

Viikon kuluttua sunnuntaina luvassa on vuoden lyhin päivä, nyt elämme Jäälinnun päiviä. Ja että mitä? Kreikkalaisessa mytologiassa on tarina siitä, miten tuulten hallitsija Aioloksen tytär Alkyone (tai Halcyone latinaksi) heittäytyi epätoivoisena mereen kuultuaan miehensä kuolleen merimatkallaan. Myötätuntoiset jumalat muuttuivat molemmat jäälinnuiksi. Jotta Alkyone saattoi hautoa, tyynnytti hänen isänsä Aiolos merituulet viikon ajaksi ennen talvipäivänseisausta. Edelleen puhutaan jäälinnun tyynistä päivistä ennen talvipäivänseisausta, sanontaa käytetään myös yleensä rauhaisista ajanjaksoista. Jäälintu on ilmeisesti kuningaskalastaja.

Mikaela

08.12.2019

Joulukuun eka viikko takana, ajatelkaa että kohta on jo ensi vuosi! Oli Aarteenmetsästystä ja Rahvaita Bileitä, oli aattoiltaa ja Marilynin Kantispikkujouluja. Oli viikonloppurientoja laidasta laitaan. Pikkujouluaika on kaiken kaikkiaan tavallisuudesta poikkeava. Liikenteessä on paljon niitä, jotka eivät välttämättä iltaelämässä säännöllisesti käy. On seurueita, jotka ovat viihteellä ensi kertaa yhdessä, toiset ovat tuttuja vain duunipaikalta tai harrasteiden parista. Ihmisten välistä dynamiikkaa onkin varsin mielenkiintoista seurata.

Tiistai on kansainvälinen ihmisoikeuksien päivä ja sun ihmisoikeutesi on nousta kotisohvalta homehtumasta & suunnata Lynin Keittopäivään viihtymään. Keskiviikon Vegasyö on superkansainvälinen. ESN järkkää Farewell Partyt kiitoksena & kumarruksena niin vaihtareille kuin suomalaisillekin opiskelijoille. Lukukausi on ollut mainio, uusia ystävyyssuhteita on luotu, kielitaitoa kohennettu, kulttuurien erityispiirteitä jaettu puolin ja toisin. Kotiin paluu koittaa monella, mutta hyvät tyypit säilyvät kavereina tulevaisuudessakin. Ja ehtiihän uusia kavereita löytää vielä tuolla bileissäkin! Lynissä on vain kilttejä lapsia, Bongaa Tonttu -bileiden järjestäjä TSTS tietävää tonttujen kurkkivan kaikilla kulmilla. Kukaanhan ei tahdo saada risusta. Megalomaaninen, mutta lämminhenkinen Piparibileet 2019 levittäytyy torstaina koko Lygasiin. Digit ja Kääntöpiiri kutsuvat paikalle kaikki kaupungin korkeakouluopiskelijat haalariväreistä riippumatta. Tarjolla on piparia & haalarimerkki nopeimmille! Perjantaina vietetään Vegasin perinteisiä pikkujouluja, tervetuloa kaikki asiakkaamme nauttimaan lämpimästä fiiliksestä ja jouluisesta illasta heti 22 alkaen (tarjoilua 22-24) jätä siis auto kotiin. K20.

Mietitkö, mitä voisit hankkia kaverille joululahjaksi? Toki on aina ihan mahtavaa, jos osaat itse tehdä jotain siistiä lahjaksi soveltuvaa. Me suosittelemme, että annat kaverillesi lahjaksi aikaasi: osta sulle ja kaverille ennakkolippu Lygasin Uudenvuoden Bileisiin. Ikärajan puitteissa ennakkolippu toimii sisäänpääsynä Lyniin tai Vegasiin. Onhan siistiä siirtyä seuraavalle vuosikymmenelle joutumatta jonottamaan ja makselematta erikseen sisäänpääsymaksua. Ennakkoliput ovat myynnissä Lynin pääsalin baarissa ja maksavat 10 €/kpl, ei ostorajoitusta.

Mikaela

01.12.2019

Elban maskottilisko Kyösti on mainio seuraisäntä, tämä todistettiin keskiviikkoyön Liskojen Jouluyö – bileissä. Samaan aikaan Vegasissa keksittiin mitä erikoisimpia #oispa -aiheita. Tiesitkö muuten, että netistä löytyy Oispa Kievinkanaa – palveluita, joilla turkulaisopiskelijat (ja toki muutkin nälkäiset kansalaiset) voivat tsekata, onko jossakin opiskelijaravintolassa tarjolla kievin kanaa?! Glöggrundan on nykyään turkulaisopiskelijoiden joulukalenteriin kuuluva palanen, joka saa haalariväen liikenteeseen monituhatpäisenä joukkona. Suorituspaikoilla nautitaan höyryävää glögiä eri muodoissaan ja nautitaan kaupungin kaduilla kuljeskelusta suoritusmerkintöjä keräillen. Ilta jatkui sopivasti Pikkujoulubileillä, jotka järjestivät Anglica & Opex.

Joulukuun eka Keittopäivä siivittää bileviikon käyntiin tiistaina Lynissä. Keskiviikkona Lygasista löytyvät kahdet opiskelijabileet: Delta & Opex järjestävät Vegasiin huikeat Aarteenmetsästys – partyt ja Lynissä Traden & Elban Rahvaat Bileet on elämäm_koulun innoittama hurvittelu. Kyl sä tiedät, mä mitään koulutusta tai muutakaan tarvii. Elämä on laiffii, kyllä se opettaa ammentamaan viisautta vaikka Datsunin rekkarista. Torstai on itsenäisyyspäivän aatto, molemmat yökerhomme palvelevat siis juhlakansaa viikonloppuiltojen tapaan siten, että Lynin ikäraja on 18 ja Vegasin 20. Itsenäisyyspäivä koittaa perjantaina. Linnanjuhlien kutsulistalla on 1700 henkeä. Jos kutsu ei tänä vuonna osunut kohdalle, ei hätää: Night Club Marilynin Pikkujouluja vietetään perjantaina, tiptaptarjoilua on luvassa ainakin 22.00-23.00 eli kirmaa ajoissa paikalle ja jätä auto kotiin!

Tuli tässä ohimennen tsekkailtua itsenäisyyspäivän vastaanoton yksityiskohtia ja tosiaan, 1700 henkeä linnassa tänä vuonna tanssahtelee. Presidenttipari päättää vieraslistan sisällön. Kunniavieraina ovat sotaveteraanit ja lotat. Perinteisesti on kutsuttu myös mm. valtioneuvoston jäsenet, kansanedustajat, Euroopan parlamentin suomalaisjäsenet, piispoja, korkeakoulujen edustajia, korkeimpia virkamiehiä sekä Suomeen akkreditoitua diplomaattikuntaa. Tänä vuonna presidenttipari on halunnut huomioida henkilöitä ja instituutioita, jotka toiminnallaan edistävät luotettavan tiedon välittämistä ja yhteiskunnallista keskustelua. Jokaisessa kutsussa on merkittynä henkilökohtainen, arvioitu kättelyaika. Ensimmäiset vieraat pääsevät sisään 18.30 alkaen ja kättelyn hetkellä on toivottavaa vain tervehtiä ja kertoa etu- ja sukunimensä. Ei siis toivotuksia ja muita lätinöitä. Pukukoodista on omat ohjeensa, erikseen on mainittuna ettei kansallispuvun helavyöpuukkoa voi ottaa mukaan linnaan. Juhlassa saa kuvata, friendsieitä ei kuitenkaan saa ottaa kättelytilanteessa ja muutenkin pitää olla huomaavainen sekä juhlan luonnetta kunnioittava.

Mikaela

24.11.2019

Itse Turussa syntyneenä olen melko pitkään saanut kuulla jatkuvaa nurinaa siitä, mikä tässä kaupungissa ja sen asukkaissa mättää. Jossain kohtaa asenteissa tapahtui kuitenkin jotain erityistä ja turkulaisista tuli äkkiä ylpeitä kaupunkinsa asukkaita. Esiin alettiin nostaa kaupungin erityistä sijaintia, ainutlaatuista historiaa, uniikkeja perinteitä & tapahtumia, tyyppejä, persoonia, osaajia ja mahdollisuuksia. Turku alkoi kuplia, hehkua ja säteillä. Tätä kaikkea juhlistettiin keskiviikon Varför Paris, Vi Har Ju Åbo -bileissä – kiitos niistä Turkulainen Humanistispeksi! Torstaina pikkujouluiltiin Pikkareissa, pikkujouluajan tyylikäs perinne keräsi poikkitieteellisen ja -alaisen kattauksen juhlijoita tanssilattioille, karaokeen, Pianowarin äärelle, beer pongia & retropelejä pelailemaan. Pikkujoulukausi on muutenkin jo startannut, öissä nähtiin niin kaveriporukoiden kuin yritysseurueidenkin tiptap – hommeleita.

Bileviikkoon Lynin Keittopäivän kautta tiistaina! Keskiviikkona Night Club Marilynissä huikeat kekkerit järkkää Elba ry:n mainio maskotti Kyösti Lisko. Glögintuoksuisiin Kyösti Lisko Presents: Liskojen Jouluyö – bileisiin voit sonnustautua haluamallasi tavalla ja ottaa mukaan vaikka oman maskottisikin. City-Karaokea, joulubingoilua, tanssilattian rytmejä.. Nopeimmille luvassa haalarimerkki! Vegasin #OISPA – bileistä vastaavat SKO & SHO ja homman nimihän on siis #oispa. Siis että #oispabileet #oispakaljaa #oispabeerpong #oispajoulu #oisparetropelejä #oispawappu ja mitä näitä nyt on. Nopeimmille huikea, teeman mukainen haalarimerkki! Torstaina Lygasin Day Clubit aukeavat jo 14.00, Glöggrundan tuo tuhannet opiskelijat kiertämään kaupunkiin suorituspaikkoja laidasta laitaan. Niinpä mekin bailaamme kanssanne tämän glögihassuttelun teemalla iltaysiin. Kympiltä Vegasissa starttaavat Anglican & Opexin massiiviset Pikkujoulubileet, erinomainen tapa jatkaa tonttuiluteemalla! Marraskuun viimeinen viikonloppu toivottaa tervetulleeksi Lygasin öihin, lauantain kääntyessä sunnuntaiksi ollaan jo joulukuussa!

Jos olet pohtinut opiskelun starttaamista, mutta olet siirtänyt asiaa eteen päin, kannattaa nyt käyttää hetki elämän aikatauluttamiseen 2020 yhteishakuja ja mahdollista opiskeluelämää ajatellen. Ensi vuonna yhteishakuja on kolme. Ensimmäinen haku alkaa jo tammikuussa, siinä hakeudutaan taideyliopistojen sekä vieraankielisiin koulutuksiin. Toinen haku starttaa maaliskuussa ja kestää huhtikuun alkuun, tässä hakeudutaan syksyllä starttaaviin korkeakoulujen koulutuksiin. Syksyn yhteishaussa syyskuun alusta alkaen hakeudutaan keväällä 2021 starttaaviin koulutuksiin. Tsekkaa tarkemmat päivämäärät opintopolku.fi

Mikaela

17.11.2019

Kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun. Alkuviikko Lynissä meni melkoisen härdellin keskellä, kun baareissamme tehtiin kalusteremppaa. Ja vähän muutakin. Jokainen uusi palanen oli ennakkoon mitattu millilleen, jokainen baarin työtehtävä sujuvuuden kannalta arvioitu ja jokainen koko remppaan tarvittava tunti aikataulutettu tarkasti. Pitää tietää, milloin jengiä on roudaamassa tavaraa ulos baareista, milloin panimon oluthanojen ja -letkujen asentaja voi tulla paikalle, koska sähkömies päästetään hommiin ja niin edelleen. Tämän sirkuksen takia Keittopäivää tiistaina vietettiin Vegasissa ja myös keskiviikkona zembaloitiin Vegasin yössä. Turku vs. Tampere oli TIO:n Elbamn ja TIRO:n ihmeellinen ihmiskoe, jossa kahden leikkimieleisesti tukkanuottasilla olevan kaupungin asukit päästettiin viettämään bileiltaa kimpassa. Torstaina koettiin ihan sairasta meininkiä, sillä Sairaat Bileet by TLKS, THLKS, TSTS, IVA, Fobia, Adaptus & Ex Tempore tarjosivat vähintäänkin arvelluttavia käypähoitosuosituksia. Vuoden Harmaimmat Bileet tarjosivat marraskuista eksotiikkaa niin vaihtareille kuin suomalaisopiskelijoillekin, harmaan lukemattomia sävyjä juhlistavista bileistä lähdettiin himaan karvalakeissa & auringonsäteiltä suojaavilla plehoilla.

Lynin Keittopäivä kutsuu tiistaina, takuuvarma vaihtoehto kotisohvalle jumittumiselle! Keittopäivän Menu on uudistettu, tervetuloa testaamaan. Keskiviikkona juhlistetaan kotikaupunkiamme, Turkulainen Humanistispeksi on nimennyt bileillan osuvasti Varför Paris, Vi har ju Åbo. Suomen ainoaa oikeaa pääkaupunkia voit diggailla omana itsenäsi tai hypätä itsellesi sopivaan rooliin: ootko esimerkiksi Michael Monroe, Vares, Matti ja/tai Teppo, Paavo Nurmi, Katarina Jagellonica, Mikael Agricola, Wäinö Aaltonen, Juba Tuomola tai Tommi Läntinen? Ja onhan Night Club Marilyn kaupungin vanhin yksityinen yökerho, joten osoite juhlalle on ehdottomasti oikea! Torstaina bailataan kahdessa kerroksessa Opiskelijayhdistys Traden johdolla. Legendaarinen Pikkarit – bileyö kimmeltää pikkujoulun tyylikkyyttä, lisävivahteenaan masquerade teema, joka houkuttaa bilettäjät saapumaan paikalle salaperäisesti naamiot kasvoillaan. Kaksi tanssilattiaa, viisi baaria, City-Karaoke, Pianowar, beer pong, ilmaiset retropelit pöytäfutiksesta Nintendoon ja ilmakiekosta flippereihin… Läpi viikonlopun juhlitaan erilaisia pikkujouluja & niiden jatkoja laidasta laitaan, Eerikinkatu 19 is the place to be.

Tiistai 19. marraskuuta on maailman vessapäivä. Tämä YK:n virallinen teemapäivä kuulostaa ehkä hassulta, mutta miettikääpä tätä: enemmistöllä maailman väestöstä on käytössään kännykkä, mutta kolmannes maailman asukkaista elää ilman kunnon sanitaatiotiloja. Tämä aiheuttaa ongelmia kaikilla elämän osa-alueilla terveydestä turvallisuuteen. Kuvittele, millaista oma elämäsi olisi ilman vessaa. Me Lygasissa pidämme siistejä ja toimivia saniteettitiloja yhtenä tärkeimmistä viihtyvyystekijöistä ravintolassa. Se, että vessoissa on riittävästi paperia, pöntöt ja vesihanat toimivat, viemärit vetävät eivätkä lattiat lainehdi. Se että ovet saa lukkoon. Yksittäisinä pienille kuulostavia asioita, mutta kokonaisuutena hyvin tärkeitä.

Mikaela

10.11.2019

Marraskuu alkoi mieltä virkistävällä DildoBingolla tiistaina. Keskiviikko huipensi monien korkeakoulujen edustajistovaaliprojektin ja meilläkin vietettiin vaalivalvojaisia. Vegasissa kilisteli TUO.n ehdokkaiden joukko alkuillasta ja kympiltä starttasivat SaTUOlento bileet. Suuret Humanistibileet XII keräsivät huikean määrän juhlakansaa niin humanistisilta kuin muiltakin aloilta. Torstaina satoi ensilumi ja paikallaan olivatkin siis Aloha! – bileet, tämän trooppisen hubailun järkkäsi Tasokas. Bileet tukivat myös Nenäpäivää. Vegasissa Hybridi houstasi pilttejä & fukseja, joskin paikalle kirmasi myös sankoin joukoin vanhempia opiskelijoita eri aloilta. Perjantaina Vegasin catwalkilla säteilivät pikkujoulukauden muotia esitellen sekä konkarimallit että lavaesiintymisen ekakertalaiset. Perinteinen hyväntekeväisyystapahtuma kerää varoja kehitysvammaisten nuorten aikuisten vapaa-ajan aktiviteettien mahdollistamiseen.

Keittopäivää vietetään tiistaina poikkeuksellisesti Vegasin yössä, sillä Lynissä tehdään alkuviikosta baaritiskifiksailuja. Tiistain Players Night löytyy Back Stagelta, tarjolla on mm. beer pongia, ilmakiekkoa, flippereitä, pöytäfutista, Nintendoa ja Battlee Shot – peli. Keskiviikkona on hyvä tilaisuus tulla tsekkaamaan, mille tamperelaisopiskelijat näyttävät. Elba, TIO Turusta ja TIRO Tampesterista järkkäävät vuoro vuosin Turku vs. Tre – hurvittelut, joissa kahden kaupunngin edustajat ottavat toisistaan mittaa, mutta toki myös verkostoituvat. Poikkitieteellisiin iltabileisiin ovat tervetulleita kaikki läheltä & kaukaa. Vegasin torstaiyössä juhlitaan Sairaat Bileet. Nopeimmille haalarimerkit ja kaikille käypä hoito – suosituksia jakavat TSTS, THLKS, TLKS, IVA, Fobia, Adaptus & Ex-Tempore. Lyniin Vuoden Harmaimmat Opiskelijabileet rantauttavat ESN, Affekti ja Manana, harmaalle sävykartalle saapujia hemmotellaan huikeilla karvalakeilla, aurinkolaseilla (ettei vain mikään häikäise) ja haalarimerkeillä – tapahtuman yhteistyökumppanina Hartwall Original Long Drink.

Kuluneella viikolla olen iltalukemistonani hämmästellyt Ruotsi-Suomen kolonialistista historiaa. Koulun hissan tunneilla ei kerrottu, että siirtomaa-ajan riistopolitiikkaa ja orjakaupan rahoitusta & toteutusta harjoitetiin ja tuettiin täälläkin. Kolmiokaupassa raaka-aineita ja valmiita tuotteita (esim. rautaa ja kahleita) lähti orjarannikoille, siellä ostettiin orjia, ihmiskaupan uhrit kuljetettiin yli Atlantin, myytiin hyvällä voitolla eteen päin ja ostettiin raakasokeria, kahvia, rommia ja muita tropiikin erikoisuuksia. Laivat toivat haluttuja luksustuotteita Eurooppaan. Suomen ensimmäinen sokeritehdas Turussa sai alkunsa kolmiokaupan ansiosta ja kahvilakulttuuri kukoisti. Moni iso kiho tällä alueella oli rahoittamassa kolonialistisia ja siirtomaapoliittisia hankkeita. Ja niin, olihan Ruotsi-Suomella oma siirtomaakin: St. Barthelemy eli St. Barts, joka on nykyään Ranskan omistama seurapiirijulkkisten lomaparatiisi. Tätä kirjaa lukiessa tuli hieman sellainen olo, että suomalaisille on tahdottu tarjoilla kuvitelmaa siitä, että olemme olleet sujuvasti sivussa suurvaltojen hosuessa maailmalla. Onneksi tämäkin historia on nyt tuotu esille.

Mikaela

03.11.2019

Kuluneen viikon ajan olemme häilyneet näkymättömän ja näkyvän maailman rajoilla toinen toistaan veret seisauttavampien bileiden pyörteissä. Kummitusjunamme nytkähti liikenteeseen jo tiistaina päivällä, kun kaksi kerrosta verhoutui upeisiin Halloween -koristeihin. Keittopäivää vietettiin samaisena iltana P-Klubin & Elsan Kalja vai Kepponen – bileissä. Keskiviikkona Opexin UTUCreeps pureutui anonyymiteetin arvelluttavaan aallokkoon Lynissä (tuntuuko, että naapurisi tai kurssikaverisi stalkkaa sua?) ja Vegas antautui meksikolaiseen kuolleiden päivän juhlaan Dìa de Los Muertos – bileissä ainaejärjestökombo Mananan ja Forum Romanumin johdolla. Torstaina keskiaikaisen kaupungin uumenista raahautui joukoittain hahmoja, jotka ovat kuolleita, mutta elävät. Elävien Kuolleiden -bileiden tahtipuikkoa aaveille, zombeille, poltergeisteille ja muille epäkuolleille heiluttivat TIO & Elba. Ja koska tunnetusti kauhu on kansainvälistä, ESN järkkäili International Halloween -pirskeet Lyniin. Kiitos kaikille Vegasin 13-v synttäreitä perjantaina kanssamme juhlineille, vuoden kauhein merkkipäivä onnistui piinallisen hienosti! Ja kiitos jokaiselle läpi viikon teemaan heittäytyneelle, teatraalinen viitseliäisyys tavallisen 24/7 -elämän vastapainona tekee tutkitusti hyvää.

Mahtavaa marraskuuta, peeps! Kuukauden eka tiistai on tietenkin Keittopäivä, mutta luvassa on myös hillittömän hilpeä DildoBingo. Bingoilemaan pääsee ihan ilmaiseksi ja nauruhermot tulevat olemaan koetuksella! Tule hassuttelemaan yksin, kaksin tai porukalla – onnettaren suosikit voittavat myös kivoja Kaalimadon kotiin viemisiä! Meissä kaikissa asuu pieni humanisti, joten Humanitaksen Suuret Humanistibileet keskiviikkona sopivat jokaiselle haalariväristä riippumatta. Vegasin bileissä voit heittäytyä suosikki satuhahmoksesi, olla just niin kuvitteellinen, kuin haluat: SaTUOlento -bileiden järkkääjä on siis Opiskelijakunta TUO, ilta myös huipentaa Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan edustajistovaalit. Näin ollen voit myös miettiä, mikä sun supervoimasi opiskelijavaikuttajana voisi olla. Torstaina miniloman ikuiseen kesään tarjoaa Tasokas ry, Aloha -bileissä palmut huojuvat ja rantaleikkejä siivittävät helteiset rytmit. Bileillä tuetaan myös Nenäpäivä 2019 -keräystä eli kyseessä on jälleen hieno party with a cause – ilta! Hybridin Piltti- ja fuksi-iltamat löydät Vegasin yöstä ja tervetulleita näihin hurvitteluihin ovat tervetulleita toki myös vanhemmat opiskelijat tieteenalasta ja opinahjosta riippumatta! Perjantaina Night Club Vegasin catwalkillä nähdään säkenöivää juhlakauden muotia ja talven trendejä. Hyväntekeväisyysgaala Turku Fashion tukee Nenäpäivä 2019 -keräystä ja malleina yleisön eteen astelee sekä lavakonkareita kuin muotia ensikertaa esitteleviä, tunnettuja turkulaisiakin. Tapahtuman sisäänpääsy on maksuton, mutta Nenäpäivä -keräykseen voit paikan päällä lahjoittaa omantunnon mukaan. Kirjaa viikon bileet kalenteriisi ja viihdy Lygasin öissä vaikka tiistaista lauantaihin.

Jos muuten mietit, miten duuniporukan, taloyhtiön asukkaiden, harrastusjoukkion tai muun poppoon pikkujouluilut tai niiden jatkot voisi hoitaa näpsästi, soittele meille. Night Club Vegasissa vietetään pikkujouluja ja niiden jatkoja marraskuussa & joulukuussa viikonloppuisin. Vaihtoehtoja on monia: voimme varailla tiloja tai pöytiä maksutta tai vaikka sopia jonon ohituksista seurueillenne. Soittele Mikaelalle 040-5370152 tai Pekalle 0400-855 855 ja jutellaan joulusta!

Mikaela

27.10.2019

Tunnen vain yhden opiskelevan liskon ja se on Elba ry:n Kyösti. Kyöstin uudet ystävät, ekan vuoden Ebalaiset olivat saaneet haalarinsa aiemmin tiistaina ja tätä juhlisteltiin tiistaiyössä. Keskiviikkona valinta oli vaikea: portaat ylös ja Ämpäribileet vol.4 vai portaan alas ja Insinööribileet? Ämpärihuumaan bilettäjät saattelivat Katko & T-Klubi, Insinööribileet olivat puolestaan kvartetin TIO, Digit, Elba & Nucleus käsialaa. Torstaina tehtiin hyvää, Jeesaa Naalia -bileillä Synapsi ja P-Klubi auttavat tämän äärettömän uhanalaisen nelijalkaisen suojelutyötä. Perjantaiyössä nähtiin haalarikastajaisjatkojaan viettäviä hoitsu- ja tradenomiopiskelijoita Lynissä ja Vegasissa uppouduttiin jo alkuillasta rivitanssin ihmeelliseen maailmaan Desperado Line Dancersin kanssa.

Näinä päivinä nurkissa ei ulise vain tuuli, sillä Halloweenviikkomme starttaa tiistaina ja keskiaikaisen kaupunkimme mullista, vanhojen kiinteistöjen rakenteista sekä näkymättömistä ulottuvuuksista ilmaantuu veret seisauttavaa väkeä. Lygasin Halloween -koristelu on tunnetusti valtakunnan upeinta ja teemapukeutuminen on tällä viikolla suositeltavaa, sillä jokainen teemapukeutunut lisää kaikkien Halloweenbilefiilistä entisestään. Ja sit mennään: Lynin Keittoäivässä teitä piinaavat P-Klubi & Elsa Kalja vai Kepponen -bileissä. Keskiviikon @utucreeps -bileissä Lynissä anonyymisti kiintymyksensä kohdetta verkossa lähestyneet, naapuriaan stalkanneet ja muut piinaajat ovat melkoista Hollywood Halloween matskua ja tematiikkaan löytyy paljon inspiraatiota – tämän tuskan tarjoaa Opex. Samaan aikaan Dia de Los Muertos by Manana ja Forum Romanum juhlistaa meksikolaista kuolleiden päivää Vegasissa – kuka istuukaan pöydässäsi? ESN rantauttaa kansainvälisen kauhun Lyniin torstaina ja Elävien Kuolleiden Bileet by TIO & Elba kannustaa innostumaan aaveista, zombeista, muumioista, poltergeisteista, vampyyreistä ja muista epäkuolleista.Painajaismainen viikonloppumme juhlistaa perjantaina Night Club Vegasin 13-v synttäreitä. Tervetuloa kaikki Vegasin Asiakkaamme juhlimaan kanssamme kello 22-24 (tarjoilua ja YllätysShow). Dresscode Casual Halloween. Sekä Lyniin että Vegasiin pääsee jonon ohitse molempina viikonloppuöinä, kun on verhoutunut teema-asuun! Lygasin Halloween, legendaarista kauhua jo vuodesta 1991!

Kerrataanpas nyt taas se, miksi me vietämme Halloweenia silloin kun vietämme. Tänä vuonna Halloween siis osuu poikkeuksellisesti samaan viikonloppuun pyhäinpäivän kanssa. No, miksi me sitten vietämme sitä tuolloin? Koska aito, oikea Halloween on lokakuun 31. päivä, tuolloin sitä vietetään ympäri maailmaa. Näin ollen me sijoitamme kurpitsajuhlamme mahdollisimman lähelle lokakuun viimeistä, tänä vuonna lokakuu loppuu torstaina. Suomalainen pyhäinpäivä on aivan eri juhla.

Mikaela

20.10.2019

Syksy on ollut perin kaunis, keltaisina ja oransseina hehkuvat lehdet ovat saaneet unohtamaan hieman sateisen sään. Hyvä tapa viis veisata säätiloille on aina myös E19 huomaan saapuminen ja tiistaista alkaen tätä hyväksi todettua kaavaa noudatettiinkin. Keskiviikkona Ensitreffibileet by Kutu, Affekti, Pulterit & MoMe oli söpöstelymenestys speed datingeineen ja rusettiluistelua jäljittelevine haalarimerkkiparin etsintöineen. Deltan Kaljaviestin jatkoina toimi Syyskarnevaalit Vegasissa ja joukkueiden asuvalinnat olivat taatun hillittömiä. Galaksi pelastui toistaiseksi torstaina järkättyjen Vegas Rising – bileiden ansiosta – kiitos Voiman tasapainon palautuksesta TYK & Dialectica. Danten helvetin kerrokset tulivat tutuiksi Syntiset Bileet -yössä, jossa liikuttiin seitsemän kuolemansynnin maisemissa.

Tiistaina Lynissä Keittopäivästä & Haalarikastajaisillastaan nauttivat Elbalaiset – mikset siis sinäkin? Keskiviikkona Night Club Marilynin valtaa Ämpäribileet vol.4, nopeimpien ämpärijuhlijoiden mukaan lähtee lipunmyynnistä ikioma ämpäri haalareihin kiinnitettäväksi ja hauskuuden tarjoavat Katko & T-Klubi. Vegasin hurvittelusta ja ongelmien instantratkaisuista vastaavat Digit, TIO, Elba & Nucleus sillä ovathan nämä kaikki inssien järjestöjä ja luvassa on ratkiriemmukkaat Insinööribileet! Torstaina Night Club Marilynissä tehdään hyvää yhdessä Synapsin ja P-Klubin kanssa: Jeesaa Naalia – bileiden lipunmyynnin tuotosta osa ohjataan äärimmäisen uhanalaisen Vulpes lagopuksen eli naalin suojeluun. Party With A Cause! Perjantaina juhlahumuiluun liittyy sankoin joukoin TSTS:n ja Opiskelijayhdistys Traden jäseniä, jotka viettävät haalarikastajaisiaan. Night Club Vegasiin voi tulla ihastelemaan amerikkalaista rivitanssia jo 19.00 alkaen, turkulainen Desperado Line Dancers järjestää jäsenistölleen tanssi-illan ja yleisö on tervetullutta seuraamaan tätä villin lännen meininkiä. Yleisölle tilaisuus on maksuton!

Hei jos et ole vielä pohtinut Halloweenia, pohdi nyt: olisiko innoituksenasi pian leffaensi-iltaan tuleva Pahatar, trendaava Stranger Things, aina naurettavat poliitikot, jatkuvaa suosiota nautttiva Game of Thrones tai Elton John raitapyjamassaan? En näin suoralta kädeltä osaa sanoa, mitä kaikkea Punanaamion huikeasta valikoimasta löytyy, mutta jos oman kaapin kostyymit eivät sytytä, suuntaa Punanaamioon hyvissä ajoin ennen suurinta ruuhkaa. Sellainen on nimittäin aikuisten oikeasti tiedossa!

Mikaela

13.10.2019

Ihminen on eroottinen eläin ja DildoBingo on kepeä ja hauska tapa muistuttaa siitä. Suosittu, poikkitieteellinen bingoilu keräsi jälleen kiitosta tiistaiyössä. Keskiviikkona Vegas täyttyi punaisella, Punaisten haalarien bileet juhlistivat tätä päävärien rohkeinta edustajaa. Punaisten haalareiden järjestäjäkomboon kuuluivat TYK, Katko, TSTS, SF-Klubben ja Manana. Samaan aikaan Lynissä antauduttiin Viettelysten Bileille Kanta ry:n ja Skandican johdatuksessa. Torstaina Lygasin valtasi Opiskelijayhdistys Traden ALV, jonka businessteeman sivuraiteena toimivat kuviot. Niinpä pukujen & pikkumustien lisävärittäjänä nähtiin raitoja, palloja, pilkkuja ja ruutuja.

Lynin Keittopäivä tiistaina, mikä mainio tapa virittäytyä bileviikkoon! Keskiviikkona Night Club Vegasissa juhlistetaan meneillään olevaa vuodenaikaa Delta ry:n Syyskarnevaaleissa, suotta hautaudut kotisohvalle! Marilynin yössä ollaan Ensitreffeillä, poikkitieteellisen deittailun pariin houkuttelevat Pulterit, MoMe, Affekti ja Kutu. Mieti parhaat iskureplat valmiiksi!Syntiset Bileet valtaavat Lynin torstaina, mikä on sinut kuolemansyntisi: ylpeys, kateus, viha, laiskuus, ahneus, ylensyönti vai himo? Tämä syntinen bileyö on Tasokas ry:n ja Humako TuPa:n käsialaa. Rise of Vegas kutsuu jedisoturit pelastamaan galaksi tuholta TYK ry:n ja Dialectican kanssa. Tähtisumun keskeltä löytyy tanssilattian syke, beer pongin & arcadepelien astraaliset ilot ja aurinkokunnan mainioin interaktiivinen livehassuttelu, Pianowar!

Tiptap: Onko tiedossa firman, yhdistyksen, seuran, kaveriporukan, taloyhtiön tai muun rytmiryhmän pikkujoulut? Järkkää bileet näppärästi suoraan meillä Vegasissa! Tämä onnistuu joko tekemällä ihan ilmaisen pöytävarauksen koko konkkaronkalle tai buukkaamalla käyttöön Nevada Barin tai Back Stagen alkuillasta 22.00-23.30 maksutta käyttöön – tämä onnistuu isommille porukoille. Järjestämme myös seurueiden joutuisat jonon ohitukset isollekin porukalle. Kysy lisää ravintolapäälliköltä tai soita Pekalle 0400-855855 tai Mikaelalle 040-5370152.

Mikaela

06.10.2019

Lokakuun ensimmäinen viikko oli jälleen täynnä säpinää. Tiistain Keittopäivää edelsi behind the scenes säpinää: koristeltiin Oktoberfest – viikkoa varten, vastaanotettiin viikon kuormat, paikkamaalattiin seiniä, treffattiin yhteistyökumppaneita, opastettiin ilmastoinnin puhdistajia, lähetettiin 1001 sähköpostia, Messenger ja WhatsApp – viestiä.. TROKauksen jalokivivarkaat bailasivat keskiviikkona Lynissä ja Night Club Vegasista löytyi oiva tilaisuus chillata Nollaus – bileissä Synapsin & TYK ry:n kanssa. Torstaina starttasi Vegasin kolmipäiväinen Oktoberfest, tämä legendaarinen juhla kerää vuosittain yhteen juhlakansan nauttimaan saksalaistyyppisestä oluttupameiningistä ja juhlistamaan sadonkorjuuaikaa. Torstain bilevaunujen ohjaksissa olivat Germanica & Kääntöpiiri. Marilynin ihastuttava stereotypiahubailu Hipit vs. Hipsterit antoi vapauden heittäytyä kukkaislapseksi tai Zeitgeistin hengessä tyylitteleväksi läppärityypiksi. Tämän tapahtuman yksi erityispiirre on parrakas haalarimerkki – haalarimerkki, jolla on ihan aikuisten oikeasti karvainen parta!

Poikkitieteellinen DildoBingo riemastuttaa yleisön pyynnöstä tiistaina! Tämä ratkiriemukas hubailu saa sut nauramaan vatsa kippurassa ja saatatpa jopa lähteä himaan jonkin mainion palkinnon kanssa. Tule yksin, kaksin tai porukalla, haalareissa tai ilman. Lähtisitkö eksoottiseen kohteeseen tosi TV:n merkeissä? Viettelysten Bileet tarjoaa mahdollisuuden heittäytyä tähän hauskuuteen Lynin keskiviikkoyössä, iskurepliikit ja elekielen tarjoavat Kanta & Skandica. Samaan aikaan Vegasissa sukelletaan punaiseen yöhön. Värisymboliikassa punaisella on monia merkityksiä, opiskelijapiireissä se toimii tunnistevärinä monelle järjestölle. Näiden rakkauden väristen bileiden takaa löytyvät väriä tunnustavat TSTS, SF-Klubben, Manana, TYK ja Katko. Vaikka haalariesi väri olisi ihan jotain muuta tai et edes haalareita omista, olet toki lämpimästi tervetullut hurvittelemaan. Torstain odotettu suurjuhla on ALV 17.0, jonka teemana ovat Business & Kuviot. Opiskelijayhdistys Trade kehottaakin bilettäjiä kaivamaan kaapista tyylikkäimmät kuviokuosit. Kukonaskel, kalanruoto, pilkut, pallot, ruudut ja raidat. You Choose! Näissä bileissä ovet aukeavat jo 21.00, joten aikaa bailaukselle jää tavallista pidempään. Ja sitten onkin jo viikonloppu ja osoite tietenkin E19!

Perjantaina on muuten Maailman Tyttöjen Päivä. Vaikka me täällä länsimaissa elämme yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja sukupuolineutraliuden teemojen keskellä, on tyttöjen asema monin paikoin maailmassa kaukana tasa-arvosta tai edes ihmisarvosta. Joka kolmas tyttö kehitysmaissa joutuu naimisiin alle 18-vuotiaana ja maailmanlaajuisesti yli 130 miljoonaa 6-17 –vuotiasta tyttöä ei pääse kouluun. Fakta on kuitenkin, että tyttöjen koulutus kannattaa monestakin syystä. Koulutus vähentää köyhyyttä, parantaa tasa-arvoa, vaurastuttaa yhteiskuntia, edistää globaalia oikeudenmukaisuutta ja auttaa jopa ilmastonmuutokseen sopeutumisessa ja sen hillitsemisessä. Että maailma ei kuulkaa ole valmis.

Mikaela

29.09.2019

Olipahan huima viikko: TLKS, THLKS & IVA järkkäsivät Ekan Tentin Bileet Lyniin maanantaina. Tiistaina koitti ESN Secon Chance -bileet (kaikillehan pitää antaa toinen mahdollisuus9 ja keskiviikkona Opex vastakkainasetteli Sportit ja Nörtit Vegasissa samalla, kun Lyn täyttyi sateenkaariunelmista Yksisarvisbileissä. Nämä unenomaiset bileet järkkäsivät TSTS, TOY, Suukko & Tasokas. Tuskimpa arvasi Pokémonien luoja, miten hahmojen maailma kasvaa eksponentiaalisesti kaikkiin ilmansuuntiin ja millaisia muotoja ilmiöstä voi syntyä. Rakkaiden Pokepallojen maailmaan laskeuduttiin Vegasin yössä torstaina Asteriskin & Germanican johdolla.

Lokakuu alkaa, mutta vauhti ei vähene. Tiistai starttaa viikon Lynin Keittopäivällä. Keskiviikkobileet Nollaus -teemalla Vegasiin järkkäävät TYK & Synapsi ja Lynissä mennään Oceans – leffasarjan hengessä ikään jalokivivaras – teemalla TROKaus 6.0 – bileissä. Lynin torstaista löytyy syysklassikko Hippies & Hipsters by TOY eli heittäydy kukkaislapseksi tai etsi kaapista Custeau – pipo ja ruutupaita. Vegasissa juhlitaan kolme päivää saksalaisen perinteen mukaista Oktoberfestiä ja tämän festivaalin starttaavat Germanica 6 Kääntöpiiri torstaina. Sisäänpääsy on 3€, mutta jos pukeudut Dirndl-mekkoon tai Ledehoseneihin on hinta vain 2€! Tervetuloa siis Vegasin Oktoberfesteihin myös perjantaina ja lauantaina.

Save the Date: Tässä kohtaa, kun nyt vuotuisperinteistä puhutaan, voisin muistuttaa tämän syksyn Halloweenista. Lygasin legendaarinen Halloweenviikko starttaa tiistaina 29.10. ja kestää lauantaihin 2.11. Ja kyllä, tänä vuonna Halloween ja Pyhäinpäivä osuvat päällekkäin. Oikeastihan siis kyse on kahdesta eri perinteestä. No anyways: luvassa on Halloweenbileitä joka illalle ja perjantaina 1.11. vietetään Night Club Vegasin 13-v synttäreitä. Vuoden taatusti hirveimmät synttärit on järjestetty joka vuosi ja jälleen aiomme seisauttaa veret ihan kunnolla.

Mikaela

22.09.2019

Pilttien elämä on mukavaa, sillä heille järjestetään hillittömät määrät siistejä tapahtumia ekan opiskeluvuoden aikana. Toisaalta, vanhempien opiskelijoiden elämäkin on siistiä, koska saa olla mukana järkkäämässä kaikkea veikeetä. Asteriski houstasi pilttejään Vegasin torstaiyössä, Lynin Showtime kokosi yhteen kombon TLKS, THLKS ja IVA esittelemään teatraalista osaamista. Torstain suurjuhla Tursajaiset oli TIO & TSTS duon käsialaa, tämä bilekonsepti ihastuttaa vuosi toisensa jälkeen. Viikonloppuna saimme tutustuttaa yökerhomaailmaamme eri puolilta Suomea saapuneille opiskelijamuusikoille, Puhallus 2019 kokosi suuren joukon lahjakkaita puhallinsoittajia Auran rannoille.

Bileviikko onkin tällä kertaa tavallista pidempi: Lyn on auki jo maanantaina, sillä TLKS, THLKS ja IVA järjestävät perinteiset Ekan Tentin Bileet. Tiistai on iloisen kansainvälinen, ESN Second Chance tuo vaihtarit viettämään Keittopäivää. Vegasin bileisiin voi keskiviikkona pukeutua joko sporttihuumailijaksi (ei ehdi nyt, pitää ottaa porrastreenit, pilates ja punttisali ennen ratapyöräilyvetoja, uppopallopeliä ja puolimaratonia) tai nörtiksi (ei ehdi nyt, pitää kirjoittaa 400-sivun essee, koodata uusi kännykkäsovellus, pikalukea kuusi tenttikirjaa ja ratkaista olemassaolon merkitys ennen derivointifestivaalistarttia ja kadonneiden kielten symposiumia). Eli Opex ja Sportit vs. Nörtit. Night Club Marilynissä puolestaan ollaan ihan hattaroita, Yksisarvisbileet tempaisee juhlakansan yksisarvisten viattomaan pastellimaailmaan. Tämän unicornhurvittelun järkkävät TSTS, Tasokas, & Suukko ja TOY. Luvassa mm. satumaisia yksisarviskilpailuja ja bilekasvojen glitteröintiä. Ja tietenkin uniikki haalarimerkki nopeimmille! Mielikuvitusmaailmoissa jatketaan torstainakin, kahdessa kerroksessa järjestetään Legendaariset Pokémon Bileet by Asteriski & Germanica! Ole oman elämäsi Squirtle, Bulbasaur tai Charmander ja seikkaile Lygasissa aamuun saakka!

Maailma on täynnä erilaisia teemapäiviä, joiden tarkoitus on lisätä globaalia tietoisuutta milloin mistäkin. Lauantaina vietetään YK:n kansainvälistä vesikauhupäivää. Rabies tuntuu kovin etäiselle Suomesta katsottuna, mutta etenkin Euroopan ulkopuolelle reissuun lähtiessä vesikauhuisiin eläimiin voi ihan oikeasti törmätä. Kaikki rabiekseen sairastuneet ihmiset menehtyvät, parannusta ei ole – vain heti pureman jälkeen aloitettu rokotesarja voi pysäyttää sairastumisen ja säästää potilaan. Eläinkohtaktien välttäminen on paras tapa välttää tartunta. Että ei paijailla niitä kulkukoiria.

Mikaela

15.09.2019

Oi ihanat vaihtarit! On superhienoa, että vaihtoopiskelijat eri puolilta maailmaa ovat päätyneet juuri Turkuun. Sadat eri kulttuurien ja kansallisuuksien edustajat viihtyivät meillä keskiviikkoyön partyissä, kiitos ESN! Torstain eksoottinen Day Club kutsui AurasoutuAppron osallistujia, palvelimme kahdessa kerroksessa suorituspaikkana iltapäivästä alkaen. Onhan se aika jänskää kurvailla tanssilattialla, peilipallon kimmeltäessä silloin, kun ulkona paistaa aurinko. Illan bileistä vastasivat Vegasissa Opex ja Lynissä tio Kanta, Kritiikki & Vare. Opexissa simuloitiin risteilyä Welcome On Board – teemalla, Lynissä otettiin nostalgiatrippi Limudiskobileissä.

Keittopäivä pelastaa alkuviikon, ota pehmeä lasku bileviikkoon Lynissä. Keskiviikkona Lynin valloittavat fetukset ja medisiinarit, kun Showtime rantautuu kutkuttamaan nauruhermoja – järjestäjinä TLKS, THLKS & IVA. Vegasissa Pilttibileet yöhön loihtii Asteriski – tervetuloa niin uudet kuin vanhatkin opiskelijat, haalareissa tai ilman. Torstain megalomaaninen Lygas-suurjuhla on Tursajaiset. Tämä legendaarinen inssien ja hoitsujen yhteenliittymä toivottaa tervetulleiksi kaikki opiskelijat bailaamaan kahdella tanssilattialla, laulamaan karaokea, pelaamaan beer pongia & ilmaisia arcadepelejä ja huvittelemaan interaktiivisen Pianowarin äärellä. Tursajaisvala puoliltaöin Lynin stagella, tulehan tsekkaamaan! Viikonloppuun kanssamme tanssahtelevat muiden perjantain viettäjien lisäksi mm. eri puolilta suomea Turkuun saapuneet Puhallus 2019 –opiskelijamusiikkitapahtuman osallistujat. Tehdään tästä taas superhauska viikko, nähdään!

Viikon 38 viikonloppu on nimeltään maailman siivoamisviikonloppu. Kaiken sorttinen roinan hävittäminen kotinurkista on kovin trendikästä ja maailman konmarit, kuolinsiivoajat, superjärjestelijät ja minimalistit näkyvät mitä moninaisimmissa julkaisuissa. Meille täällä Eerikinkadulla siivous on ihan joka päivä todella tärkeässä roolissa. Te asiakkaat näette, miten blokkaritiimimme tyypit kiitävät halki ravintolasalien putsaillen pöytiä, laseja ja lattioita. Varmistaen, että vessat ovat kunnossa ja paprua riittää. Kulissien takana, aukiolon ulkopuolella yökerhojemme tilat siivoavat taitavat ja osaavat SOL-Palveluiden ammattilaiset. Nää on niitä ”It’s A Kind of Magic – juttuja: te saatte saapua aina siistiin ravintolaan!

Mikaela

08.09.2019

Sanoinkuvaamattoman kuplivaa tämä syksyn alku, me ollaan täällä aina ihan fiiliksissä uuden lukukauden alkaessa. Lukemattomat tutut tyypit ja ihan uusina mukaan liittyneet ekan vuoden opiskelijat elävöittävät tätä vuodenaikaa. Siis onhan meidän koko vuosi riemukas, mutta tässä ajankohdassa on taikaa. Kuluneella viikolla biletettiin Noviumin BTS, Opexin Olen Ykkönen, Hybridin SyysStartti sekä tietenkin TYYlikäs Avaus, tuo suurjuhlista suurin. Yksi meille tärkeä asia on myös ruohonjuuritason verkostojen luonnin mahdollistaminen, esimerkiksi erilaiset mallikilpailut ovat erinomaisia tilaisuuksia nuorille, valokeilaan halajaville. Perjantaina ihasteltiinkin syysmuodin trendejä ja kruunattiin uusi Mr Young Finland.

Tiistaiyöhötietää Lynin Keittopäivää, omakseen sen ottavat ainakin tradenomiopiskelijoiden Boost Campn jatkoilijat, saavu säkin viihtymään tanssilattialle, arcadepelejä pelailemaan ja City-Karaokeen lauleskelemaan. Keskiviikkona talo täyttyy vaihtareista, turkulaisiin korkeakouluihin päätyneet vaihto-opiskelijat saavat tanssilattian tunnetusti hehkuvan kuumaksi, lanteet liikkeelle siis! Kansainvälinen bileyö on mainio mahdollisuus testata omaa kielitaitoa ja tutustua tyyppeihin, paikallisoppaat ovat tervetulleita frendejä! Perinteisen Aurasoutu – tapahtuman ympärille syntyi aikanaan appro, jossa meidänkin ravintolamme ovat suorituspaikkoina heti 16.00 alkaen. Maakravuillekin sopiville rasteille sisäänpääsy on ilmainen, joten DayClub -meininkiin voi hyvin lähteä osallistumatta edes kierrokselle. Kellon lyödessä kymmenen starttaa Vegasissa Opexin Welcome On Board – bileilta, tämä risteilyyö on koettava! Samaan aikaan Lynissä otetaan aikakone niihin vuosiin, kun ekoja kertoja limudiskossa tanssilattialle glitterit naamassa uskaltauduttiin ja ujosti hymyillen ihastuksia vilkuiltiin. Kanta, Kritiikki & Vare opastavat uudet ja vanhemmatkin opiskelijat todellisiksi Limudiskokuningattariksi ja -kuninkaiksi, joiden muuvit jäävät verkkokalvolle ja muistiin pitkiksi ajoiksi. Viikonloppuna biletetään jälleen molemmissa kerroksissa, Lynissä K18 ja Vegasissa K20.

Meistä on tosi hienoa saada tehdä duunia näin monipuolisen työyhteisön kanssa. Lähemmäs yhdeksänkymmentä eri ikäistä ja eri taustaista tyyppiä varmistaa sen, ettei täällä pääse tulemaan tylsää. Nuorin meistä on vuoden sisään täysi-ikäistynyt ja vanhin on yli kuuskymppinen. Moni meistä pystyy heittäytymään vaivattomasti tekemään useita erilaisia duuneja täällä meillä, mutta monella on myös monen muun alan osaamista. Joukossamme on niitä, jotka tekevät yökerhoduunia päätyönään ja niitä, jotka haluavat tehdä elämässään eri alojen töitä monipuolisuuden vuoksi. Koulutustaustat vaihtelevat ravintola-alalta hoitoalalle, pelastustoimen ammattilaisuuteen, tekniikan ja luonnontieteiden moniosaamiseen, kaupallisen maailman sfääreihin ja humanistisiin aloihin. Meiltä löytyy kampaamo- ja kauneusalojen ammattilaisia, hierojia, promohommien tekijöitä ja myynnin moniottelijoita. Harrastuspuolelta osaamisrepertuaariin lisätään esimerkiksi hevosia, koiria, kissoja, autoja, moottoripyöriä, tietotekniikkaa, kamppailulajeja, tanssilajeja, burleskia, kuvataiteita, kirjallisuutta, matkailualaa, kieliä ja ties mitä. Aika superjengiä, ei voi muuta sanoa!

Mikaela

01.09.2019

Ihan tavallisia arki-iltoja Turussa tiistaista tosrstaihin – not! Ekan Viikon Startti, Pilttibileet, Kaupunkikierros, Fuksi- ja pilttibileet… Ai vitsit, miten ihanaa on saada tehdä duunia opiskelijajärjestöjen kanssa ja ihan supersiistiä, miten hienosti tutorit uusista opiskelijoista ovat huolehtineet. Monelle kaupunki on ihan uusi, asutaan ekaa kertaa poissa vanhempien huomasta, uudet ihmiset ympärillä ja opinnotkin alkamassa. Iso määrä uusia alkuja, joiden onnistumiseen moni voi antaa jeesiä. Me haluamme omalta osaltamme varmistaa, että bileöissä meillä fiilis säilyy lämpimänä, turvallisena ja ekoista opiskelijabileistä jää ikimuistoiset hetket korvien välin kovalevylle.

Starttiviikkojen hulinat jatkuvat tiistaista alkaen: Lynin Olen Ykkönen! – bileiden järkkääjä on opeopiskelijoiden Opex ry ja perinteinen Noviumin BTS bailataan Vegasin yössä. Keskiviikkona yhden bilejärkäleen käyttöön valjastetaan koko Lygas, Hybridin SyysStartti mahdollistaa bilekansalle valtaisasti aktiviteetteja. Torstaina juhlitaan TYYlikäs Avaus ja kimpassa bilealueena kanssamme on myös seinänaapurimme Forte. Kulje sisään mistä tahansa kolmesta ovesta 21 alkaen, seikkaile kolmessa iltaravintolassa. Kiehtova reitti Vegasista Forteen löytyy Bar Nevadasta. Perjantaina Lynin yössä nähdään nuoria komistuksia Mr Young Finland –mittelössä, jonka ohella yleisö pääsee seuraamaan syystrendinäytöstä. Näytös ja kisa by Image Team Models. Tule kannustamaan kundeja, tsekkaamaan upeiden mallimimmien kuviot ja syksyn tyylit.

Välillä aina ihmettelen, miksi joidenkin tyyppien pääasialliset keskustelunavaukset ovat aina negatiivissävytteisiä, olipa avautuminen sitten livenä tai somessa. Sanotaan, että jotkut tyypit ovat saaneet syntymälahjakseen negatiivisesti latautuneet geenit. Sanotaan myös, että sellaiset ihmiset imevät muiden energiaa jo pelkällä olemassaolollaan ja sepä taitaa pitää valitettavasti paikkansa. Se on kovin surullista, ajattelen. Samalla tavalla surullista on se, että joku kokee elävänsä omassa elämässään kuin sivustaseuraajana. Taannoin matkustimme taksikuskin kyydissä, joka kertoi hieman reilu viisikymppisenä katuvansa elämässään eniten sitä, ettei ole elänyt täyttä elämää ja osannut olla onnellinen. Että mitä? Itse uskon vakaasti siihen, että meillä jokaisella on omassa elämässämme ne suurimmat mahdollisuudet vaikuttaa siihen, millaista elämää elää. Joka ikinen päivä, joka ikinen hetki. Ja uskon myös, että elämänasenne vaikuttaa mahisten havainnointiin ehkä eniten. Kun seuraavaksi aiot manata ääneen tai somessa asiaa, joka ketuttaa, mieti hetki. Voisitko manaamisen sijaan löytää asiaan erilaisen lähestymistavan tai puhua tällä kertaa sittenkin jostain kivasta ja iloisesta asiasta?

Mikaela

25.08.2019

Lähtölaskenta opiskelijabilekauden suurstarttiin on alkanut, kuluneellakin viikolla jo juhlistettiin alkavaa syyslukukautta keskiviikon Haalarit & Ämpärit – bileissä Lynissä ja torstaina Drag Party With Pride –bileissä Vegasissa. Jälkimmäinen järkättiin yhdessä Turku Priden ja Spektri ry:n kanssa. Suomen mahtavimman opiskelijakaupungin yksi hienoista jutuista on se, että voimme olla edistämässä ja tekemässä todeksi moniarvoista, avointa ja yhdenvertaista kaupunkikulttuuria esimerkiksi erilaisten tapahtumien kautta. Perjantaina Turku Priden hengessä stagelle nousi legendaarinen Nisa Soraya ja palkittu drag –artisti Jere Sivonen. Lupa Rakastaa – oikeus olla, eli tämän vuotisen Pride -sloganin sanoma välittyi erinomaisesti juhlakansan keskuuteen.

Woopwoop: Ekan Viikon Startti koittaa tiistaina Lynissä! Tervetuloa bilettämään Suomen legendaarisimpaan opiskelijabilepaikkaan ja uuteen olohuoneeseenne, uudet fuksit, piltit, keltanokat ja muut opintonne startanneet kera tutoreiden & vanhempien opiskelijoiden. Tapahtuma on mm. Opiskelijayhdistys Traden uusien opiskelijoiden riemukas startti opiskelijasyksyyn ja kristallipallomme mukaan myös aika monen muunkin alan opiskelijoiden. Ja koska tiistai = Keittopäivän hinnat! Keskiviikon megalomaanisista, legendaarisista Pilttibileistä Lygasissa vastaavat Delta & Synapsi, joiden tutorit kaitsevat piltit Lynin & Vegasin hurvittelujen äärelle. Torstaina uusia fukseja & pilttejä Vegasin yössä opiskelijabilekouluttavat Digit, TYK & Nucleus ja Lynissä Kaupunkikierroksen bileyön järkkää Opiskelijayhdistys Trade. Muistattehan, että tapahtumat ovat kaikille avoimia ja poikkitieteellisyys on pop! Nää on niitä bileitä, jotka muistetaan vielä vuosikausia opiskelujen päätyttyäkin. Tule tapaamaan uusia opiskelijoita myös viikkonloppuöihin, usean erilaisen tapahtuman virallinen jatkoilupaikka löytyy osoitteesta E19.

Opiskelijakaupunkina Turku on eittämättä Suomen paras. Jaksan jankuttaa tätä kylläsymiseen asti, mutta se vaan on niin totta. Toki opiskelijabilekulttuuri on se, jonka laadusta me olemme perin kiinnostuneita, mutta sekään ei toimisi ilman muita asioita. Sen lisäksi, että korkeatasoinen opetus tarjoaa tulevaisuuden toivoille hengenravintoa, on kaupunki noin niinkuin ihan opiskelijoiden päivittäisen elämisen kannalta kovin näpsä. Kompakti koko takaa sen, ettei mihinkään ole pitkä matka. Voi valita julkiset, polkupyörän, potkulaudan tai niin halutessaan suunnata kaikkialle jalan. Tarjolla monipuolisia asumisvaihtoehtoja niin keskustassa, YO-kylässä kuin muutamien kilsojen päässä melkeinpä mihin suuntaan vain keskustasta suuntaakin. Monet asiat voi nykyään hoitaa lähes täysin sähköisesti, mutta livenä paikalla ilmaantumista vaativat virastot sun muut ovat kivasti keskustan tuntumassa. Vapaa-ajanmahdollisuudet ovat moninaiset, olipa kiinnostuksen kohde oikeastaan mikä tahansa. Ja pääseehän Turusta myös karkuun maanteiden lisäksi junalla, lentäen ja laivalla. Mutta siis: tervetuloa Turkuun, uudet opiskelijat! Kaikki eivät voi syntyä Turkuun, mutta onneksi tänne voi muuttaa.

Mikaela

18.08.2019

Onhan se hurjaa ajatella, että parin viikon aikana meillä yökiitäjinä viihtyneet fetukset ja medisiinarit ovat ehkä niitä, joiden käsiin jossain kohtaa luottaa oman terveytensä. Ehkä henkikultansa. Mutta onhan se ihan mahtavaa, että Suomessa koulutetaan kansainvälisesti päteviä, motivoituneita ja oivaltavia terveydenhuollon ammattilaisia. Kyllä mä täällä mielummin lääkärissä käyn, kuin monessa muussa maailman kolkassa. Biitsimeiningeissä viihdyttiin kuluneella viikolla pariinkin otteeseen ja tarjoiltiinhan meillä bilekakkuakin, Taiteiden Yön hurlumheistä vastasi Kakkupojat. Back Stagen synttärit vietettiin perjantaina, kiitos kaikille onnittelijoille ja tervetuloa nauttimaan Bäkkärin käsinkosketeltavasta, lämpimästä tunnelmasta jatkossakin.

Tiistai on Lynin Keittopäivä, erinomainen tapa polkaista bileviikko käyntiin. Opiskelijabilesyksyn virallinen startti ”Ämpärit ja Haalarit” keskiviikkona tarkoittaa sitä, että toivotamme kaikki opiskelijat tervetulleiksi pyöräyttämään partyrattaat vauhtiin toden teolla. Kannattaa olla paikalla heti kympiltä, sillä ämpärit täyttyvät ekalla tunnilla! Meille moniarvoisuus ja yhdenvertaisuus ovat tärkeitä arvoja päivittäisessä toiminnassamme ja siski onkin ihan mahtavuutta järkätä Turku Pride -viikon opiskelijabileet Vegasiin yhdessä Spektri ry:n & Turku Priden kanssa. Drag Party With Pride on glitterintäyteinen yö, jossa stagella nähdään neljä drag-taiteilijaa. Luvassa on tietenkin myös beer pongia, ilmaisten arcadepelien pelailua ja bileet tanssilattialla. Prideviikon perjantai jatkaa säkenöivällä linjalla, kun huikea artisti Nisa Soraya & Miss Drag Queen Finland Jere Sivonen upottavat yön glamouriin ja kuplivaan riemuun.

Pride Viikko on erinomainen tapa nostaa esiin teemoja, joista kyllä puhutaan niiden parissa, jotka ovat aiheista aidosti kiinnostuneita, mutta jotka jäävät helposti muun tietotulvan jalkoihin päivittäisessä uutisoinnissa. Yökerhomaailmassamme erilaisuus, tasa-arvoisuus, moniarvoisuus ja tasavertaisuus ovat päivittäin esillä. Sekä henkilökuntamme että asiakaskuntamme on moniarvoinen joukko ja vuodessa me palvelemme 250 000 asiakasta. Pride ei siis tarkoita meille ns. Pinkkipesua, jossa yhden tapahtumaviikon varjolla julistautuisimme olevamme pridemyönteinen. Kyllä tää on ihan jokapäiväinen asia, moniarvoisuutta ei voi vain taianomaisesti keksiä sopivan teemaviikon osuessa kohdalle. Sama sateenkaari yhdistää meitä 365 päivää vuodessa.

Mikaela

11.08.2019

Meistä tuli lääkäreitä, lääkäreitä ja lääkäreitä… Anssi Kelan klassikon medisiinariversio on tehokas korvamato, joka onkin Ekan Illan Bileiden jälkeen soinut jatkuvana looppina pään sisäisessä kaikukammiossa. Mut huhhuh, että olipa hyvät zembalot – kyllä näistä fetuksista saadaan vielä kunnon tohtoreita. Osa kirmaili myös keskiviikon DildoBingoon, pitäähän lääkärin osata puhua asioista niiden oikeilla nimillä potilaidensakin kanssa. Turbaaniviikon säteilevä tähti, Chaela ja energinen Twerk – ryhmä Bouncy Crew keräsivät kiitosta yleisältä, niin teki myös Pianowar.

Viikko starttaa lääkiksen Beach Partyillä, jotka perinteisesti järkätään Vegasissa. Tällä rannalla ei tarvitse osata paikata haihyökkäyshaavoja, pelätä hietakirppuja, polttavia meduusoja tai auringonpistosta. Rantaleikit koostuvat tanssilattialla bailaamisesta, beer pongista, ilamisista arcadepeleistä ja niin edelleen. Ole oman elämäsi Hasselhof tai Andersson ja juokse pelastamaan oma yösi tylsyydeltä. Ne Lygsin Beach Partyt,joissa ämpärit täyttyvät ekalla tunnilla, löytyvät samalta rannalta keskiviikkona. Kuten aina, ohje kuuluu: tule heti kympiltä, ettet jää paitsi mistään hauskasta – DäDää! Turun Taiteiden Yö muuttaa Vegasin varsinaiseksi konditoriaksi, lauteille nousee tuolloin päräyttävä bileleipurikokoonpano Kakkupojat. Jo lähes kulttimainetta paikallisesti nauttiva rytmiryhmä lupaa tehdä just sun Taiteiden Yöstäsi ikimuistoisen. Sisäänpääsy on ilmainen 22.00-24.00, myös Lygasin 2,5 € Happy Hour ilahduttaa kaksi ekaa tuntia. K18. Perjantaina Vegasissa juhlitaan back Stagen 10-v synttäreitä, onnittelumaljoja nostellaan 22.00-24.00. Ensimmäisen vuosikymmenensä Back Stage on viihdyttänyt hienosti, skoolataan siis seuraaville vuosikymmenille!

Haitko opiskelemaan, mutta opiskelupaikka ei auennut? Suosittelen itseä kiinnostavan alan opiskelua tavalla tai toisella siitä huolimatta, tapoja on monia: avoimet korkeakoulut ovat erinomainen tapa opiskella itselle sopivalla rytmillä. Kansanopistot ja työväenopistot ovat yksi tapa kartuttaa osaamistaan ja myös verkosta löytyy nykyään monipuolinen valikoima opintoja, joita voi suorittaa vaikkapa työn ohella. Löydät verkko-opintoina sekä erillisiä opintojen osia että kokonaisia tutkintojakin. Pääasia on, ettet jätä opiskelurutiinia odottelemaan hamaan tulevaisuuteen, vaan pidät sitä yllä valmistautuessasi ehkä seuraavan kevään pääsykokeisiin.

Mikaela

04.08.2019

Ihastusta vuodesta toiseen herättävät Beach Partyt tarjoavat hiekatonta ja säävarauksetonta biitsitunnelmaa, kuluneella viikollakin näissä bileissä hubailtiin aamuun saakka. Korkeakoulukaupunkimme opiskelijoiden kesäkuukausia ilahdutetaan perinteisesti Kesäyöyliopisto – bileissä pari kertaa suven aikana. Täytyyhän opiskelijabileiden kaipuuta helpottaa. Hybridin kanssa kimpassa järjestettävän tapahtuman uniikki haalarimerkki päätyi monen onnellisen mukaan ja juhlakansa riemuitsi siitä, että muutaman viikon päästä starttaa opiskelijabilekausi ihan toden teolla!

Aikainen fetus madon nappaa: Lääkiksen Ekan Illan Bileet virittelevät opiskelijoita syyslukukauteen. Tuoreet ekan vuoden opiskelijat kirmaavat ryhmäytymään Lynin tanssilattialle, City-Karaokeen ja ilmaispelien äärelle mainioiden tutoreidensa johdolla. Tästä hauskuudestahan vastaavat siis TLKS, THLKS & IVA. Keskiviikkona on mahdollisuus voittaa itselleen jotain jännää, kun Lynin DildoBingo kutsuu hupailemaan. Ilmainen bingo on mainiota ajanvietettä ehdottomasti myös, vaikka ilman palkintoja itse jäisikin. Turun Urbaani Festivaali Turbaani levittäytyy kaupunkiin torstaista lauantaihin ja Vegasin yössä TurbaaniSpecialin tarjoilee Pianowar Live. Kesäiset rytmit tanssilattialla, 2,5 € Happy Hour 24.00 saakka ja muikeita pelejä ilmakiekosta pöytäfutikseen Back Stagella (K18). Lynin viikonloppu on paras tapa chillata viikon päätteksi hyvässä seurassa, uppoudu rytmeihin! Night Club Vegasin perjantai on astetta sensuellimpi, Turbaanifestivaaliesiintyjänä yleisöä viettelee upeaääninen Chaela yhdessä säkenöivän Twerk -tanssiryhmä Bouncy Crewn kanssa. Tämä kombo saa lanteet liikkeelle eikä jätä ketään kylmäksi. Livemusaa tarjoilee tietenkin myös Pianowar!

Olen tässä haastatellut monen moisia työnhakijoita, sillä valmistaudumme alkavaan opiskelijabilesyksyyn. Kuten olette ehkä huomanneet, on Lygasin työporukka ihan jotain muuta, kuin samasta puusta veistettyjä puhuvia päitä. Ikähaitarin alkupäässä näkyy 18 ja vanhin on syntynyt jo vuonna 1957. Tulemme erilaisista taustoista, meillä on erilaisia elämäntilanteita, toisistaan poikkeavia tapoja ymmärtää maailmaa, erilaisia tavoitteita ja kiinnostuksen kohteita elämässä, monen sorttisia perhekuvioita, opiskeluja, muita duuneja and the list goes on. Mutta työnhakutilanteessa jokainen meille päätynyt on osoittanut olevansa aidosti innostunut, asiakaspalvelun pariin haluava ja uuden oppimisesta innostunut. Se hankija, joka kertoi äidin käskeneen hakemaan töitä tai joka hakee ”kunhan jotain vaan haen” – pohjalla, se hakija joka jättää pipon päähän eikä katso silmiin, se edelliset duunipaikat manaava hakija ja muutama muu. He eivät päässeet edes ehkä – listalle. Ihan pikku vinkkinä työnhakijoille, mihin vain haette: olisi ihan kiva, jos vähän valmistautuisitte ennakkoon ja mietitte, millä teet positiivisen vaikutuksen. Edellä mainituilla jutuilla et tee.

Mikaela

28.07.2019

Tiistaina vietimme Lygasin henkilökunnan ansaittua kesächillailua meren äärellä, hyvästä safkasta & juomasta nauttien. Rantaleikkien ehdoton huippu oli massiivinen yksisarvinen, johon mahtui juomineen monta kellujaa yhtäaikaisesti. Yksisarvinen piti sitoa laituriin kiinni, koska muuten osa henkilökunnastamme olisi löytynyt todennäköisesti Airistolta ja siinähän olisi ollut meripelastukselle mitä kummallisin pelastustehtävä. Oli ihanaa, aurinkoista ja leppoisaa – kyllä tää vaan on ihan hillittömän hauska porukka. Ilta jatkui vielä Lynin Keittopäivässä, totta kai. Keskiviikkona dildobingoiltiin. Hauskana faktana kerrottakoon, että Kanadasta löytyy Dildo – niminen kaupunki, joka ei ole suostunut muuttamaan nimeään erinäisten kansalaisten aloitteista huolimatta. Festariviikon tosrstaipläjäyksestä huolehti Petri Nygård Vegasissa. Tuhmasävytteiset sanoitukset olivat jälleen tavattoman hienosti hallussa yleisöllä ja tuttuun tapaansa Petri veti todella energisen keikan. Viikonkopun festarijatkoyössä ihasteltiin sekä muotia että komeita nuoria miehiä, kun Mr Finland Summer Tour 2019 – kundit astelivat mallikaunotarten keralla Lynin stagelle. Näistä kolleista kuullaan vielä!

Keittopäivä tiistaina, minkä kunniaksi sitä voisi viettää? No, vietä vaikkapa Kansainvälistä Asteroidipäivää. Luvassa on myös City-Karaoke ja kimpassa on hauska heittäytyä vaikkapa pöytäjalkapallomatsin pariin. Keskiviikon leppeät tuulet ja nousuvasi tuovat Lynin Beach Partyt, säätilariippumaton rantahubailu kannattaa ottaa haltuun heti kympiltä, sillä legendaariset bileämpärit täyttyvät ekalla tunnilla. Aloha! Torstaina alkaa elokuu ja silloin hemmotellaan opiskelijoita Kesäyöyliopisto –yössä Vegasissa Hybridin keralla, näihin partyihin voi saapua haalareissa tai ilman. Nopeimmille on varattu uniikki Kesäyöyliopisto –haalarimerkki. Nauti Beer Pongista, arcadepeleistä, tanssilattian rytmeistä, Pianowarin sykkeestä. Lygasin 2,5 € Happy Hour riemastuttaa Vegasissa to-la, Lynissä samainen häppäri on luvassa myös viikonloppuna. Good Times.

Turkukin on enenevissä määrin siroteltu täyteen erilaisiin ketjuihin kuuluvia yrityksiä, myös yökerhoissa on ketjupaikkoja. Eikä kyseessä ole aina suomalainen ketju, monet ketjut ovat kotoisin ihan jostain muualta. Ainahan sitä ei kuluttajana tule ajateltua, mitä se tarkoittaa. Night Club Marilynin ja Night Club Vegasin toiminnasta vastaa 100% yksityinen, suomalainen, vakavarainen yrityksemme. Yrityksemme maksaa verot Turkuun ja noudatamme toiminnassamme Suomen lainsäädäntöä sekä viranomaisohjeistuksia. Arvostamme pitkäaikaisia asiakassuhteita ja tahdomme tarjota asiakkaillemme ikimuistoisia elämyksiä, joissa turvallisuudessa ei tehdä kompromisseja. Tahdomme, että henkilökuntamme voi kokea työssään yhteisöllisyyttä ja tyytyväisyyttä, järjestyksenvalvojat mukaan lukien kaikki työntekijämme ovatkin aina olleet omaa henkilökuntaamme. Tunnemme jokaisen työntekijämme nimeltä ja moni on työskennellyt meillä kymmenen, viisitoista, jopa parikymmentä vuotta. Kun seuraavaksi mietit valitset bilepaikkaa, voit tehdä monen muun valinnan lisäksi arvovalinnan ja suunnata askeleesi paikkaan, jonka juuret ovat syvällä Turun asfalttiviidakossa.

Mikaela

21.07.2019

Tiistaina tuli kuluneeksi viiskyt vuotta siitä, kun ihminen laskeutui kuuhun ja Suomessa nähtiin samaisena tiistain osittainen kuunpimennys. Lynissä virittäydyttiin bileviikkoon Keittopäivässä. Riemastuttavat, säätilariippumattomat Beach Partyt keräsivät biitsiväen Lynin yöhön kokemaan ikuisen kesän tunnelmaa ja torstaina hemmoteltiin elektronisen musiikin ystäviä Club Electric – teemalla Vegasissa, puikoissa dj MICI. Ja kyllähän aika rientää: hilpeä pikkukaupunkimme Nevada täytti jo 8 vuotta perjantaina ja tätä juhlistettiin yhdessä maljoja nostelemalla.

Kun bileviikkoon virittäytyy Lynin Keittopäivässä, ei viikosta voi tulla kuin mainio! Keskiviikkona kannattaa kirmata huudeille ajoissa, sillä kutkuttava DildoBingo pyöräytetään käyniin 23.00. Bingoilu on täysin ilmaista ja Kaalimadon palkinnot pääsevät uusiin koteihin. Ja vaikka et voittaisi, hauskaa on joka tapauksessa. Festarivikonloppuun johdattelee Vegasin torstaiyössä valtakunnan virallinen rääväsuu Petri Nygård, jonka energinen lavashow ei jätä ketään kylmäksi (K18). Perjantaina Night Club Marilynin stagella nähdään mieskomeutta, kun Mr Summer Tour -vankkurit karauttavat paikalle. Kesäkollit valloittavat lavan yhdessä mallimimmien kanssa ja esittelevät hellemuotia. Livemusaa Lygasin öissä tarjoilee pe & la Pianowar Vegasin Neadassa ja oman lavakarisman esittelylle tarjoutuu mahdollisuuksia City-Karaokessa Lynin Atlantiksessa! Viikonloppuöissä Marilyn K18, Vegas K20.

Lygas vahvistaa joukkojaan opiskelijabilekauden kynnyksellä! Moni työntekijämme pääsi opiskelemaan ja elämä heittää häränpyllyä aikataulujen osalta. Kaikkea ei aina vain voi, jaksa ja ehdi tehdä yhtä aikaa. Jos olet asiakaspalvelusta tykkäävä, hallitset hommat baaritiskin takana ja juomasekoitukset loihdit tuosta vain voisit sopia baaritiimiimme. Alan koulutus on ehdoton plussa, mutta pidempi kokemuskin painaa vaakakupissa. Kaikki työntekijämme, myös järjestyksenvalvojat, ovat talon omaa henkilökuntaa ja myös portsaritiimiimme etsitään vahvistusta. Olet vähintään 22-vuotias, omaat jo kokemusta järkkärihommasta mielellään myös iltaelämässä ja tiedät, että työsi on ensisijaisesti asiakaspalvelua. Blokkaritiimimmekin kaipaa vahvistusta: olet baarimestariemme tuki, asiakastiloja siistinä pitävä haltijakummi ja asiakkaiden keskellä kiireessäkinkin pirteänä pysyvä ilopilleri. Kiinnostuitko? Ole yhteydessä Mikaelaan 040-5370152 tai Pekkaan 0400-855855.

Mikaela

15.07.2019

Todettiin keskiviikkona, että kaupungin paras ranta löytyy kyllä Lynistä Beach Party –iltoina, sillä bileet onnistuvat säässä kuin säässä. Ei auringonpolttamia, hiekkaa väärissä paikoissa, suolavettä väärässä kurkussa, juomat eivät lopu kesken, musaa on luvassa aamuun saakka ja kukaan ei kaiva sua hiekkaan. Nallekarkit debytoi Vegasissa torstaina, upeaääninen Loretta ja mainio bändi upotti yleisön sokerirockin ihanaan äänimaisemaan. Loretta on meille tuttu mimmi jo vuosien takaa ja on ihan mahtavaa nähdä, miten hän on päässyt seuraamaan intohimoaan.

Lynin Keittopäivä kutsuu tiistaina, yössä bailataan kesäbilebiisien tahtiin, lauletaan ääni käheäksi City-Karaokessa ja skabaillaan frendien kanssa pöytäfutiksessa, Nintendossa ja muissa ilmaispeleissä. Keskiviikkoiltana puetaan Hawajipaidat ja hellemekot päälle, sillä luvassa ovat Lynin legendaariset Beach Partyt ja ämpärit täyttyvät eka tunnilla, DäDää! Torstaina biletetään Vegasin yössä, dj MICI loihtii bilekansalle tuolloin Club Electric vol.2 –kattauksen,! Luvassa on elektronisen musan genrejä laidasta lautaan, tervetuloa herkuttelemaan mm. trancen, housen ja hardstylen rytmeihin. Sisäänpääsy on ilmainen 24 saakka ja ikäraja 18, Lygasin 2,5 € Happy Hour ilahduttaa 22.00-24.00. Viikonloppuna bailataan jälleen sekä Marilynissä että Vegasissa perjantaina ja lauantaina. Erityisriehakkuutta aiheuttaa tietenkin Vegasin Bar Nevadan synttärit perjantaina, 8-vuotiasta juhlimme kanssanne 22.00-24.00; auto kannattaa jättää ihan suosiolla kotiin!

Somemaailmassa törmää välillä ihan omituisiin juttuihin. Miten pitkälle ihmiset ovat valmiita saadakseen huomiota? No, osa on valmis ottamaan hengenvaarallisia riskejä, roikkumaan puoliksi ulkona junasta, seikkailemaan jyrkänteellä tai pilvenpiirtäjän katon reunalla. Toiset tehtailevat kampanjoita, joissa yritetään esittää jonkin asian olevan vilpittömän aito, todellisuuden ollessa kuitenkin ihan jotain muuta. Viimeisin bongaamani omituisuus oli hyvin suositun lifestylebloggaripariskunnan kosinta- ja kihlaustempaus. Somessa he antoivat seuraajiensa uskoa, ettei mimmi tiennyt ennakkoon sulhon hänelle suunnittelemasta, ympäri Eurooppaa hänet vieneestä aarteen etsinnästä, joka päätyi kosintaan ranskalaisen linnan pihassa. Aarteet olivat yllättäen sponssattuja ja kävikin ilmi, että koko härdelli oli jo ennakkoon mahdollisille, kiinnostuneille sponsoreille yksityiskohtia myöden esitelty kokonaisuus. Tämä proggis herättikin kahden tyyppistä kritiikkiä: miksi alkuaankaan yrittää selittää, että kyseessä on täysin puskista tuleva ylläri? Ymmärrettävästi toisen tyyppinen kritiikki koski sitä, että kosinta ja kihlaus oli jo ennakkoon myyty yrityksille. No, oikeastaan jälkimmäisessä ei ole mitään uutta: olipa kyseessä minkä tahansa julkkiksen häät, jollain tavoin ne on aina tuotteistettu & medialle jo valmiiksi yksityiskohtia myöden myyty.

Mikaela

08.07.2019

Heinäkuun alku on merkinnyt loman starttia monille, ensin sen huomasi somepäivityksistä ja sitten meillä Eerikinkadun öissä. Joutilas vapaus mahdollistaa arkipäivisinkin viihteelle lähdön ilman, että aamuherätys tuntuu silkalle kidutukselle. Yhdessä chillailtiin Keittopäivässä, Dildobingon ääressä ja erityisesti opiskelevan asiakaskuntamme mieltä virkistäneissä Kesäyöyliopisto – bileissä Vegasissa. Tämähän oli siis nyt Vegasin kesätorstaiden startti eli torstaihubaa on tiedossa tulevina viikkoina. Valehtelisin, jos väittäisin viikonlopun sään hellineen festarikansaa, joten kaupungin parhailla festarijatkoilla on viihdytty erinomaisen mainiosti läpi viikonlopun, vielä sunnuntainakin.

Anna Lynin Keittopäivän toimia mainiona pehmeänä laskuna bileviikkoon tiistaina. Torstai on silkkaa Alohaa, trooppiset tuulet pyyhkäisevät Lynibiitsille legendaariset Beach Partyt ja ämpärit täyttyvät jälleen 22.00-23.00 – ole siis paikalla heti startissa. DäDää! Torstaina bailataan Vegasin yössä ja lauteille nousee turkulainen, musiikkiaan sokerirockiksi kutsuva Nallekarkit –bändi. Nallekarkkien tyypit, upeaääninen Loretta ja bändin kundit Mistola, Saimppa & Vipe lupaavat tarjoilla rasiatolkulla korvakarkkia. Kesäkuun lopussa ulos tullut, radiosoittoon päässyt sinkku ADD on ihan hillittömän mukaansatempaava! Sisäänpääsy torstain keikkayöhön on ilmainen 22.00-24.00, Lygasin 2,5 € Happy Hour sekin ilahduttaa puoleen yöhön saakka ja ikäraja on 18. Viikonloppua vietetään satoi tai paistoi, aurinkofiiliksillä Marilynissä ja Vegasissa, silloinkin kaikissa baareissa ilahduttaa Lygasin 2,5 Happy Hour 22.00-24.00.

Jos et ole huomannut, torstaina vietetään maailman väestöpäivää. Reilun viiden miljoonan asukkaan varsin hyvin toimeentulevassa Suomessa massiiviset väestöongelmat tuntuvat kaukaisille, mutta muutamissa monessa maailman suurimassa kaupungissa vierailleena sekä slummialueen keskellä Intiassa opiskeluaikana asuneena veikkaan, että ehkä juuri oman mittakaavamme erityisyyden takia on tärkeää kiinnittää teemapäivään täälläkin huomiota. Teemapäivä on luotu 1989 ja sen jälkeen maailman väestö on kasvanut kahdella miljardilla. YK:n ajatus on, että väestöpäivä on tavallaan tarttumakohta ja väestöasioista globaalisti äänekkäämmin myös eri maiden kansalaisten keskuudessa keskustelua herättävä virstanpylväs. Aktiiviseen osallistumiseen ja päättäjiä asioihin tarttumiseen kannustava väestöpäivä on brutaali muistutus siitä, että reippaasti yli 7 miljardin väestö tuo Tellukselle hurjia haasteita jo nyt ja tällä tahdilla meitä on maapallolla 8,6 miljardia vuonna 2030, 9,8 miljardia vuonna 2050 ja 11,2 miljardia vuonna 2100. Ovatko maailman johtajien puheet torstaina pelkkiä korulauseita, vai tuodaanko pöytään toteuttamiskelpoisia ja ruohonjuuritasolle saakka saatavia ideoita? Odotan mielenkiinnolla.

Mikaela

30.06.2019

Onnea kaikille opiskelupaikan napanneelle, kuluneella viikolla todella moni on saanut iloisia uutisia unelmiensa opinahjosta. Ja jos se paikka ei nyt osunut kohdalle, ei hätää: unelmiansa kannattaa malttaa seurata, jos vaikka hieman kiertotien kautta tai pidemmän kaavan mukaan. Olemme nauttineet kivoista kesäöistä ja mukavista uutisista läpi viikon esimerkiksi Beach Partyjen ja DildoBingon merkeissä. On todella hienoa saada jakaa elämän tärkeitä hetkiä asiakkaidemme kanssa.

Heinäkuu on täällä! Sukella bileviikkoon tiistaina Lynin Keittopäivässä. Keskiviikkona tarjoutuu mahdollisuus bingoiluun, DildoBingoiluun. Lämpimän yhteisöllinen aktiviteettiyö kutkuttaa nauruhermoja ja jos lykästää, bingopalkintona kotiin lähtee jotain hilpeää Kaalimadon valikoimasta. Bingoilu on ilmaista! Torstaina biletetään Vegasissa samalla festariviikonloppuun virittäytyen. Nyt on oiva tilaisuus hypätä myös opiskelijahaalareihin: Hybridi ry:n legendaarisen Haalarikellunnan yhteydessä on perinteisesti järjestetty Kesäyöyliopisto -bileet. Ilmainen sisäänpääsy, nopeimmille hieno Kesäyöyliopisto –haalarimerkki, bileet tanssilattialla, beer pongia, ilmaisia arcadepelejä ja niin edelleen! Kaupungin parhaita festarijatkoöitä vietetään perjantaina & lauantaina Lynissä, Vegasin viikonloppu ulottuu sunnuntaihin saakka, sillä festarikansahan tarvitsee toki mahdollisuuden jatkaa hyvin sujunutta viikonloppua.

Oletko järkkäämässä kesähäitä, firman kesäjuhlia tai vaikka taloyhtiön kesätalkoita? Miten olisi kunnon jatkoilut Turun yöelämässä? Night Club Vegasissa on vuosien varrella vietetty lukemattomia, huikeita juhlia ja niiden jatkoja, monipuoliset ja tasokkaat palvelut takaavat erilaisten tyyppien viihtymisen. Laita viestiä vegas(at)clubmarilyn.fi tai soittele Pekalle 0400-855855 tai Mikaelalle 040-5370152 ja kysy lisää.

Mikaela

24.06.2019

Kaivelimme juhannusviikolla eri lähteistä juhannustaikoja. Jos nyt totta puhutaan, aika iso osa niistä kuulostaa ei-ihan-selvinpäin keksityiltä. Esimerkiksi kehoitus heittää kenkä katolle, sen kärki kertoo suunnan, johon pitää muuttaa. Kaivoon ja lampeen tuijottelussa voi juhannusyönä käydä huonosti, tulevan puolison sijaan ekana saattaa nähdä ensihoitajan. Tai jos joen yli alkaa lähteä uimalla, koska juhannusyönä vastarannalla näkee tulevanpuolisonsa, tapaa ehkä ensin poliisin. Mutta siis onhan nämä viihdyttäviä, ei siitä mihinkään pääse. Punkkien kulta-aikana niiden seitsemän niittykukan sänkyyn vievä saattaa aamulla huomata, ettei unessa mitään puolisoehdokasta näkynyt, mutta joku saisi tulla punkkipihtien kanssa paikalle. City-Juhannus oli jo 27., kiitos kaikille kanssamme viihtyneille!

Ota pehmeä lasku heinäkuun viimeiseen viikkoon Night Club Marilynin Keittopäivässä tiistaina. Keskiviikkona voit olla oman elämäsi merihevonen, merenneito, uimavalvoja tai hiekkalinnan kuninkaallinen: nousuvesi tuo Night Club Marilyniin legendaariset Beach Partyt ja ämpäritarjoilua on luvassa 22.00-23.00; ole ajoissa paikalla ja jätä auto kotiin – DäDää! Kesä saa todistetusti hormonit hyrräilemään tavallista vilkkaammin ja me jeesaamme lisää järkkäämällä torstaille kiitellyn, hulvattoman DildoBingon! Hulvatonta meininkiä, hyvää seuraa ja hauskoja Kaalimadon valikoimasta poimittuja palkintoja. Bingoilu on ilmaista ja kaikki mahtuvat varmasti mukaan, ota kaveritkin mukaan! Kun viikonloppuna olet sukeltanut ensin Keskiaikaisten markkinoiden hulinaan, matkustanut vesibussilla Ruissaloon, herkutellut jossakin kaupungin kesäravintolassa ja niin edelleen, on aika lähteä yöelämään: Night Club Marilyn ja Night Club Vegas palvelevat niin turkulaisia kuin kauempaankin saapuneita niin perjantaina kuin lauantainakin. Lynistä löytyy mm. City-Karaoke, Vegasissa pelaillaan ilmaista Texas Hold’em – pokeria, intoudutaan livemeiningistä Euroopan ainoassa Pianoiwarissa ja ilmaisista arcadepeleistä Back Stagella. Perjantaina & Lauantaina Lygasin 2,5 € Happy Hour 22.00-24.00!

Siitä keskiajasta vielä: aika useinhan keskiajasta tuodaan esiin sen synkät puolet. Kammottavat ruttoepidemiat, inkvisitio, noitaroviot, epähygienisyys, katovuodet ja niin edelleen. Oikeastihan keskiajallakin oli myös valoisa puolensa. Yhteiskuntaluokasta riippumatta kansalaiset osasivat pitää hauskaa ja juhlia. Turussa on jo tuolloin toiminut myös anniskelupaikkoja. Saattaapa olla, että meidänkin tontillamme on kilistelty jo ensimmäisen vuosituhannen alkuvuosien aikaan. Jos et ole koskaan käynyt Keskiaikaisilla Markkinoilla, käy toki kurkkaamassa vuoden 1399 meiningit. Tapahtuma on elämyksellisyytensä osalta pitkälti vapaaehtoisten talkoolaisten huikea voimanponnistus.

Mikaela

16.06.2019

Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen, sanovat. Kesäpäivän seisauksesta päivät alkavat lyhentyä. Siksi onkin erinomaista, että olemme järjestäneet teille Summer of Love –ohjelmaa heti kesän alusta asti. Kiitellyt Beach Partyt olivat täynnä kuplivaa riemua, hyviä kavereita ja aurinkoenergiaa. Torstaina livekeikan heitti Poju ja ei ehkä yllättävää, että jengi osasi biisien sanat ja hoilasi mukana alusta loppuun.

Juhannusviikko startataan Lynin Keittopäivällä tiistaina. Mikä mahtava tilaisuus riemuita siitä ajatuksesta, että keskikesän juhlan voi viettää kaupungissa! Ei tarvitse ahtautua yhteiseen mökkiin tai telttaan kaveriporukan kanssa, huitoa hyttysiä tai miettiä mahdollista kaatosadetta, juomien ja vaatekerrosten riittävyyttä. Lygasin City Juhannusta vietetään keskiviikosta lauantaihin Vegasissa. Nautitaan hyvästä seurasta, kesäöiden rytmeistä tanssilattialla, kutkuttavista, ilmaisista arcadepeleistä Back Stagella. Perjantaina ja lauantaina keskikesän juhlassa hurvitellaan myös Pianowarin Juhannus Specialissa. Aattona moderni juhannusperinteemme, videokokko syttyy valaisemaan keskikesän juhlaa.

Kesähääputki on alkanut. Allekirjoittanut työskenteli aikanaan monta vuotta messutapahtumien parissa ja Häät – tapahtuma oli yksi monista vuotuistapahtumista. Tuolloin en ollut itse vielä naimisissa, mutta tiesin häistä ja niiden järjestämisestä ehkä pelottavankin paljon. Anyways, joskushan häähässäkkä menee jotenkin överiksi. Överiyden mittakaava on toki suhteellinen. Maailman kalleimmat pirskeet, joiden ohi ei ilmeisesti ole vielä yksikään hääjuhla överiydessä mennyt, järkkäsivät prinsessa Diana ja prinssi Charles. Zembaloiden hintalappu 110 miljoonaa dollaria. Pienimuotoisessa juhlassa (heh) oli 3500 vierasta ja se televisioitiin 750 miljoonalle. Unohtamatta Dianan pompöösiä hääpukua: Dianan massiiviseen, puhvihihaiseen pukuun oli ommeltu vaatimattomat 10000 helmeä ja laahus oli lähes 8 metrinen. Laahus oli niin huiman kokoinen, ettei se meinannut mahtua lasivaunuihin, joissa prinsessa saapui kirkkoon. Viime vuonna Time –lehti valitsi luomuksen kaikkien aikojen vaikuttavimmaksi Britannian kuninkaallisten hääpuvuksi.

Mikaela

09.06.2019

Summer of Love starttasi Lynissä viime viikolla Beach Partyjen, DildoBingon ja Suomen Festarimissikilpailun merkeissä. Legendaariset Beach Partyt ovat ämpärihullun kansan mieleen ja onkin melko onnekasta, että näitä rantahurvitteluja on luvassa läpi kesän. Kannattaa tsekkailla Beach Partyjen ja DildoBingojen päivämäärät Lynistä löytyvistä Summer of Love ”kesäkartoista”. Festarimissikilpailun voittajaa odotti heti voiton jälkeen melkoinen pyöritys, heti voiton jälkeisenä päivänä edustushommat festareilla kutsuivat. Lygas onnittelee!

Lynin Keittopäivä polkaisee Summer of Love -bileviikon käyntiin tiistaina. Keskiviikon rantatunnelma on taattu, satoi tai paistoi: Lynin Beach Partyt kutsuvat! Ämpärit ja kukkaleit ovat valmiina heti kympiltä, joten jätä auto himaan ja lähde rentoon biitsibilemeininkiin Night Club Marilyniin. DäDää! Torstaina ei suunnata Esson Baariin, vaan Pojun livekeikalle Lynin yöhön. Poika Saunoo, Panokset Kovenee ja ja niin edelleen – kannattaa tulla ajoissa, jotta varmistaa itselleen hyvän paikan läheltä stagea! Kesäöissä dj-tiimimme poimii juhlakansalle kuumimmat kesäbiisit eri vuosilta eli ei muuta kuin kannat kattoon!

Onko frendillä kesähäät ja olet päässyt suunnittelemaan polttareita? Ole toki yhteyksissä ja sovi porukallenne mutkaton sisäänpääsy jonon ohituksella. Lynissä polttarisankari pääsee laulamaan City-Karaokessa, bailaamaan tanssilattialla ehkä just sen biisin tahtiin, joka soi silloin, kun mielitiettynsä kohtasi. Vegasissa kannattaa suunnata Pianowarin pariin ja tsekata, miten pianistit voisivat polttarisankarin suurta päivää hehkuttaa. Tiimipelaajataitoja voi testailla ilmaisten arcadepelien äärellä. Mahdollistamme myös näppärän jonon ohituksen häiden jatkoilijoille, synttäriryhmille, tupariporukoille ja muille seurueilla – soittele päivällä 11-14 tai vaikka vielä juhlailtana 21.00-22.00 02-2322111

Mikaela

02.06.2019

Toukokuun viimeisen viikon keskeltä löytyi yksi viikonloppua vastaava bilepäivä, aika monella helatorstai oli vapaapäivä. Joskin enenevissä määrin löytyy aloja, joilla töitä tehdään päivästä & kellonajasta riippumatta. Allekirjoittaneen mielestä on aika siistiä, että pääsee esimerkiksi kauppaan itselle sopivaan vuorokaudenaikaan. Itse yöduunia tekevät ovat kiitelleet sitä, että kauppaan voi mennä hakemaan ihan oikeaa safkaa aamuyön tunteina, ei tarvitse tyytyä pikaruokaan tai pari päivää vitriinissä köllötelleisiin huoltamotuotteisiin.

Lynin Summer of Love on täällä! Lynin legendaarista Keittopäivää vietetään tiistaina. Keskiviikkona luvassa on kesäbilekauden avajaiset Beach Partyjen merkeissä. Olet tervetullut yksin, kaksin tai isommalla porukalla juhlistamaan kesäyötä rantatunnelmassa. Ämpärit täyttyvät kympistä alkaen, joten kannattaa olla kärppänä paikalla heti silloin. DäDää! Torstaina huumoria viljellään ja himoja herätellään DildoBingossa, palkinnoista löytyy monen sorttista kivaa kaikille sukupuolille. DildoBingo on maksutonta hubaa ja sen jälkeen ilta jatkuu City-Karaoken merkeissä. Kesärytmeihin voi uppoutua tanssilattialla ja kilpailuviettiään ruokkia ilmaisia arcadepelejä pelaileemalla. Ensimmäinen kesäkuun perjantai marssittaa Lynin stagelle joukon sanavalmiita, kauniita ja vauhdikkaita mimmejä Suomen Festivaalimissi –kisassa. Suomen virallinen festarikaunotar tulee valloittamaan festareiden luvatussa maassa eri tyyppisiä tapahtumia mm. pr-hommien merkeissä. Saavu kannustamaan kaunottaria, myös yleisön suosikki tullaan palkitsemaan!

Kesäkuun alun kunniaksi poiminta mytologian maailmasta: kesäkuun latinankielinen nimi Junius tulee roomalaisen mytologian jumalatar Junon nimestä. Jupiterin puoliso oli avioliiton, äitiyden ja naisten suojelija. Jumalpari oli ilmeisen onnellinen yhdessä, mutta Junosta oli epäreilua, että heidän tyttärensä Minerva syntyi suoraan Jupiterin päästä ilman hänen apuaan. Hän valitti tästä kevään jumalatar Floralle. Flora antoi Junolle taikayrtin, jonka avulla Juno tuli raskaaksi. Neitseellisesti syntynyt lapsi oli Mars, sodan jumala. Jumalat ja heidän omituinen maailmansa.

Mikaela

26.05.2019

Kevään viimeiset opiskelijabilett taputeltiinn keskiviikkona ja torstaina. Viimeisen Tentin Bileet järkkäsivät TLKS, THLKS ja IVA, mutta haalarivärejä keväisessä yössä oli huikea määrä. Poikkitieteellinen oli torstai-iltakin. Jonkin sortin haikeuttakin olin aistivinani, sillä kesäkuukaudet tarkoittavat monelle muuttoa sinne, mistä on löytynyt harjoittelu- tai kesäduunipaikka. Osa lähtee osaksi aikaa ehkä sukuloimaan melko etäällekin. Kesäopintomahdollisuudet ovat kuitenkin parantuneet huomattavasti viime vuosina, joten monelle kertyy kesäkuukausiltakin opintopisteitä.

Toukokuun viimeiseen viikkoon starttaillaan Lynin Keittopäivällä ja kuplivan kutkuttavalla Dildobingolla. Tämä ilmainen bingohauskuus löytyy Atlantiksesta 23 alkaen ja bingoilun jälkeen starttaa City-Karaoke. Yksi vuoden keskelle viikkoa sijoittuvista erikoispyhäpäivien aatoista osuu keskiviikolle ja Helatorstain aattona aurinkoenergialla käyvää juhlakansaa palvelevat sekä Lyn että Vegas, Lygas 2,5€ Häppäri kello 22-24. Helatorstaina chillaillaan Night Club Marilynissä Keittopäivän merkeissä. Viikonloppuna soi Gaudeamus Igitur ja luvassa on valkolakkien juhlaa. Uusille valkolakeille (ja muunkin värisiä valmistujaislakkeja pitäville) luvassa lipunmyynnistä mukava valmistujaislahja!

Lueskelin jokin aika Jim McCarthy –nimisen lifestyle –luennoitsijan artikkelin siitä, miten sosiaalinen media on tehnyt monista nautinnollisistakin asioista suorituksia, joita ruksaillaan pois to do – listoilta. Mc Carthy surkutteli esimerkiksi sitä, miten Instagram on luonut ihan uuden kohdesuorittajien heimon. Kohteen tai nähtävyyden kokeminen sinänsä ei ole itseisarvo, vaan sen ruksaaminen listalta ja mahdollisimman Instagrammable somesisältö. Hän esimerkiksi itse oli nähnyt paljon vaivaa suunnitellakseen ystävälleen mielenkiintoisen tiettyjen kohteiden historiakierroksen Pariisissa voidakseen jakaa tietämystään, kohteet olivat ystävän toivomia. Todellisuudessa kohteet sinänsä eivät olleetkaan kiinnostaneet ystävää lainkaan. Niiden kiertäminen, niiden historiaan tutustuminen tai keskustelu niiden merkityksestä kaupungille saivat jäädä. Kolme minuuttia vaikkapa Notre Damessa riitti ja sen saattoi tämän jälkeen ruksata to do –listasta. Kun tänä kesänä vietät aikaa kotikaupungissa tai ulkomailla kierrellen, keskity ihan oikeasti aistimaan ja havainnoimaan ympäristöäsi. Jätä aikaa päämärättömään flaneeraukseen kaupungin kaduilla sen sijaan, että suoritat mukavaa päivää kello kaulassa. Miten pöhköä on olla hauskassa matkakohteessa ja siihen keskittymisen sijasta suunnitella jotain tulevaisuudessa siintävää juttua? Mitä järkeä on istahtaa syömään herkullista lounasta, jos pääasiassa pohtii jo seuraavaa ateriaa?

Mikaela

19.05.2019

Kuluneella viikolla on koettu mm. Lääkiksen Pääsykoebileet, ESN Farewell Partyt ja Euroviisuilut. Keskiviikkona alkoi Europarlamenttivaalien Ennakkoäänestys ja se kestää tiistaille saakka. Vaikka Europarlamentti meppeineen tuntuisi kovin etäiselle jutulle, on äänestämättä jättäminen todella huono idea. Europarlamentti muodostaa koko 512 miljoonan asukkaan EU:n demokratian perustan, ei ole samantekevää, keitä siellä Suomesta meitä edustaa. Suomen edustajat edustavat parlamentissa eurooppalaisen Suomen ja suomalaisten etua, puolustavat Suomen paikkaa muiden EU-maiden joukossa, tuovat esiin maallemme tärkeitä intressejä ja osallistuvat lainsäädännön laadintaan ja niin edelleen. Edustajamäärä on suhteutettu väkilukuun, Suomesta valitaan 13 meppiä.

Tiistaina vietetään Lynin Keittopäivää ja kellon lyödessä 23, starttaa tietenkin hassunhauska ja hyväntuulinen Dildobingo. Voittoja löytyy monen sorttisia ja mikä parasta, Dildobingo on aivan ilmainen ajanviete! Keskiviikko enteilee opiskelijoiden kesälaitumille kirmailua, sillä luvassa on mahtavat Viimeisen Tentin Bileet, jotka järjestävät TLKS, THLKS sekä IVA. Tuo haalarisi tanssilattialle, bailaa yhdessä opiskelukavereiden kanssa poikkitieteellisessä yössä. Ja koska haalarit haluavat päästä liikenteeseen torstainakin, Lynistä löytyy Turku Students –bileyö ja toukokuun viimeisen opiskelijabileyön kunniaksi tarjolla on Keittopäivä & nopeimmille Turku Students –haalarimerkki! Lygasin legendaarinen viikonloppu starttaa perjantaina, viihdy mahtavassa seurassa kaupungin taatusti monipuolisimmissa yökerhoissa. Kevät on valmistujaisten aikaa ja ainakin turkulaiset ammattiin valmistuvat juhlistavat saavutustaan jo toukokuun viimeisenä lauantaina. Night Club Marilyn onnittelee ja lipunmyynnissä on uusille valkolakeille/ammatillisen tutkinnon tunnuslakin tuoreille kantajille luvassa kiva valmistujaislahja!

Tätä kirjoittaessani päässäni on ahkeroinut viheliäinen korvamato, jolle en vielä ole keksinyt sopivaa matolääkettä. Tiedätte varmaan jokainen, miten piinallinen korvamato voi olla. Kyse ei aina ole edes varsinaisesta biisistä, vaan usein loputtomana luuppina päässä soi jokin mainosrallatus. Itseäni riivaavat ehkä useimmin kuitenkin lastenlaulut, virret ja joulubiisit. Alakouluikäisenä selkäytimeen istutetut pääsiäisvirret ja pikkusisaruksen c-kaseteilla soineet Röllilaulut sekä enemmän tai vähemmän melankoliset joulun parhaat saapuvat paikalle pyytämättä ja saattavat vallata pään sisäistä ilmatilaa tunteja tai jopa päiviä. On aivan samantekevää yrittää vaihtaa tilalle jotakin muuta, aamulla herätessäsi laulat sitä samaa taas kerran ja parhaassa tapauksessa saat tartutettua biisin myös kanssaeläjiesi aivokuorelle. Niin ja siis se biisi, joka nyt päässäni soi on ”El Bimbo on vain mies.” Olkaa hyvät vaan!

Mikaela

12.05.2019

Jo vuodesta 2008 järjestetty KiitosBileet & OpiskelijaOskarit – kombo keräsi tiistaina Lyniin kanssamme puolitoistasataa ainejärjestöjen ja opiskelijayhdistysten aktiivia. Kiitos lukuvuodesta kuuluu kaikille, mutta joitain erityisansioita olemme tahtoneet aina erikseen palkita. Viisitoista OpiskelijaOskari –patsasta päätyi yhdistyksille eri ansioista ja nimikkeet vaihtelivat vuoden Influencerista Vuoden Ryhmäyttäjiin. Keskiviikon ja torstain otsikkona oli AATU, molempina päivinä startattiin jo 16.00 ja aamuun asti hilluttiin. Keskiviikkona tutkintorasteina toimivat molemmat Lygasin yökerhot, virallisina iltabilepaikkoina toimivat Vegas & Forte Lynin toimiessa vaihtoehtoisena illanviettomestana. Torstaille tutkintolippuja oli ostettu huomattavasti massiivisempi määrä ja jatkobileisiin valjastettiin Lyn, Vegas, Forte & Apollo ja Armas. Voihan Ankka, mikä viikko!

Euroviisuilu alkaa tiistaina, viisusloganiksi on valikoitunut tällä kertaa Dare To Dream. Israelin Tel Avivissa Suomea edustaa Darude Feat. Sebastian Rejman ja biisin nimi on Look Away. Kundien semifinaalipäivä on juurikin tuo tiistai ja Euroviisuja voi seurata Lynin pääsalissa, jossa kisa näkyy isolla screenillä 22.00 alkaen. Atlantiksessa pääsee taas ihan ilmaisen Dildobingon pariin 23.00 alkaen, tämä laji saa yleisön nauramaan vatsa kippurassa ja jos hyvin käy, saattaa kotiin lähteä tuliaisina jotain veikeää Kaalimadon tuotevalikoimasta. Luvassa on toki myös City-Karaoke, moni meidän laulava asiakkaamme pesee usean maan viisujoikaajat mennen tullen. Keskiviikkona Lynin yössä rentoutuvat ansaitusti lääkiksen pääsykokeissa huhkineet tyypit, nämä kekkerit järkkää kombon TLKS, THLKS & IVA mahtavat tutorit. Torstaina palvelee Night Club Vegas. Lukukausi alkaa olla paketissa kansainvälisillä vaihtareillakin ja Farewell Party on yhteinen, iso bileyö. Tämä ESN –jaosten järkkäämä ilta starttaa jo 20.00 beer pong –turnauksella, jota voi saapua seuraamaan jo ennen varsinaisten bileiden alkua. Tule viettämään kansainvälistä, keväistä juhlaa, voit myös seurata Euroviisujen 2. semifinaalia. Viisufinaali näkyy lauantaina Vegasin Back Stagella.

Viimeisen kattavan koulutustilaston mukaan kolme neljästä ylioppilaasta haki jatkokoulutukseen heti ylioppilasvuonna (2017), mutta vain 28 uusista ylioppilaista jatkoi opintoja samana vuonna. Vajaat 16 prosenttia jatkoi välittömästi yliopistokoulutukseen, 9 prosenttia ammattikorkeakouluun ja 3 prosenttia ammatilliseen koulutukseen. On fakta, että moni tuore ylioppilas joutuu pitämään välivuoden tai –vuosia, sillä uusien ylioppilaiden välitön pääsy opiskelemaan on vaikeutunut jo vuosia. Toivotammekin rutkasti onnea niille, joilla on edessä pääsykoe tai pääsykokeita, niitä järjestetään nyt lähes jokaisena arkipäivänä kesäkuun alkupäiviin saakka.

Mikaela

05.05.2019

Wappuputki oli melkoinen ja E19 kiittää. Meillähän Vappu toki alkoi jo tammikuussa 100 päivää Vappuun -bileillä, mutta nyt varsinaisen simaserpentiinijuhlan ympärille rakentui varsin mittava festivaali monine tapahtumineen. Kun ne kalenterin mukaiset, viralliset juhlapäivät osuvat lisäksi mihin sattuu keskelle viikkoa, on sisäinen kalenteri kaikilla aivan sekaisin. Ja perjantaina alkoi sitä paitsi sataa lunta – mikäs kuukausi nyt oikein olikaan? Ehkä tää tästä taas.

Vaikka toukokuu tuokin tullessaan vielä joukon eri kokoisia opiskelijatapahtumia, järjestämme tiistaina kaikille korkeakoulujen yhteistyöjärjestöille perinteiset KiitosBileet ja OpiskelijaOskarit. Kiitämme kuluneesta, mahtavasta lukuvuodesta – järjestöissä on tehty mahtavaa duunia maailman parhaan opiskelijakaupungin hyväksi ja lisäksi palkitsemme OpiskelijaOskari -patsain ja kunniakirjoin sellaisia toimijoita, jotka ovat vuoden aikana ylittäneet itsensä, tehneet jotain uutta ja erikoista tai tehneet muuten erityisen vaikutuksen omalla toiminnallaan syystä tai toisesta. Tiistai on tietenkin myös Lynin Keittopäivä! Keskiviikkona ja torstaina koittaa Akateeminen Aurajokilaivuritutkinto AATU. Molempina päivinä Lyn & Vegas toimivat suorituspaikkoina klo 16.00-21.00. Keskiviikkona Vegas toimii Forten keralla yhtenä tapahtuman jatkopaikoista 22.00 alkaen eli VIP-kortti ei oikeuta jonon ohitukseen tai ilmaiseen sisäänpääsyyn. Marilyn on keskiviikkona AATUvapaa, bileet jatkuvat heti rastipaikan sulkeuduttua ilmaisella sisäänpääsyllä koko illan ajan. Torstaina jatkopaikkoina toimivat sekä Lyn että Vegas 22.00 alkaen, tuolloin VIP-kortti ei oikeuta jonon ohitukseen tai ilmaiseen sisäänpääsyyn. Vegasista pääsee jälleen kurvailemaan myös seinänaapuri Forten puolelle.

Kesälomakausi on alkanut. Uutisia lueskellessa voi tehdä virheellisiä päätelmiä siitä, ettei maailmalle kannata matkustaa. On lento-onnettomuutta, hotelleihin kohdistuneita terroristi-iskuja, hyökkäyksiä väkijoukkoihin. Todellisuudessa tilastollinen todennäköisyys joutua osaksi tuon kaltaisia episodeja on kuitenkin häviävän pieni. Matkailijoiden epäonnisiin episodeihin liittyy useimmiten maantieliikenne vieraassa maassa ja/tai hörhöily päihtyneenä. Tilastollisesti maailman ehdottomasti vaarallisin paikka on kuitenkin oma koti, suurin osa kuolemaan johtavista tapaturmista sattuu himassa. Aiheuttaakseen itselleen tapaturman kotiympäristössään ei tarvitse siis esimerkiksi nostaa itseään neljään kilometriin puutarhatuolissaan sääilmapalloilla, kuten eräs kalifornialaismies kasikytluvulla teki (hän tosin välttyi onnettomuudelta). Kotikulmilla kiipeäminen keittiöjakkaralle riittää. Menkää maailmalle, hyvät ihmiset!

Mikaela

28.04.2019

Niin meni pääsiäinen ja saumattomasti siirryttiin viettämään Wappua. Tiistain Kahden Tähden Bileet askartelivat Hybridi & Index, keskiviikkona Valkean Vapun järjestivät Opex ja Kanta. Tähän vuodenaikaan erottamaton osa opiskelijaelämää näillä leveysasteilla on Polkuauto Grand Prix eli PGP, tuo Turun Insinööriopiskelijoiden loihtima ja erinomaisen legendaarinen (polku)autourheilun suurtapahtuma ja polkuautoilun jälkeen varikkobileet löytyivät Vegasista. Wappustartti by Hybridi hurviteltiin torstaina Vegasin yössä samaan aikaan, kun Lynissä sukellettiin salaperäiseen, karnevalistiseen meininkiin Humakon Vappukarnevaali –tapahtumassa Vapun Hengen johdolla. Vappuisesti kuplivan viikonlopun huipentaa sunnuntaina Wabufest, jossa biletetään Vegasissa & Fortessa, jännittävä mysteerikäytävä avautuu Nevadan uumenista naapuriin. Tämän riemujuhlan järkkäävät P-Klubi, Elsa, Stadga, ESN Uni, Ulkkis & Kritiikki.

Wappu 2019 aattoiltana eli tiistaina starttaamme bileet Night Club Marilynissä jo 19.00, jotta lakituksesta pääsee suoraan bailaamaan. Sisäänpääsy on ilmainen kello 19-21. Karnevalistinen pukeutuminen oikeuttaa jonon ohitukseen! Wappu VIPin ostaneet pääsevät jonon ohi ja ilmaiseksi sisään molempiin kerroksiin – toki Vegasiin K20. Ja Lyniin pääsee tietenkin myös haalareissa! Ja koska tiistai = Keittopäivä Lynissä. Keskiviikkona Vapun viettäjiä palvelee Night Club Vegas K18 – ikärajalla, pitäähän piknikin jälkeen päästä sulattelemaan. Luvassa beer pongia, arcadepelejä, bailausta tanssilattialla.Toukokuun ensimmäistä torstaita vietetään Lynissä Wabu Ei Lobu -Keittopäivän merkeissä ja jaossa on nopeimmille muikeita, uunituoreita Marilyn 27-v haalarimerkkejä! Sittenhän onkin hyvä sukeltaa toukokuun ekaan bileviikonloppuun.

Kuluneen viikon puhutuimpiin tapahtumiin kuulunee Pariisin Notre Damen tulipalo. Vuonna 1343 valmistunut katedraali on Pariisin symboli, kulttuurihistoriallisesti mittaamattoman arvokas rakennus ja UNESCOn maailmanperintökohde sekä supersuosittu nähtävyys. Kun kirkon jjälleenrakennukseen alkoi virrata suuria lahjoitussummia esimerkiksi ranskalaisilta muotitaloilta, some täyttyi nillityksestä ja moralisoinnista: että kyllä nyt taas väärään kohteeseen rahat ohjautuivat. Miksi lahjoitatte jonkun kivirakennelman korjaukseen? On totta, että niitä monen mielestä enemmän humaaneja lahjoituskohteita on loputtomiin ja noilla lahjoitussummilla voisi tehdä suuria asioita monessa paikassa. Mutta nämä samaiset tahot harjoittavatkin hyväntekeväisyyttä monipuolisesti, ehkä eivät aina asiasta pääse tai hakeudu otsikoihin. Mutta sillä kun ei ole merkitystä nyt, kun ikivanhalle, katoliselle kirkolle tahtoivat lahjoittaa. Että väärin tekivät, niin. Hmmm. Voihan ihmiskunta.

Mikaela

21.04.2019

Niin tuli valittua uusi eduskunta. Taas on joukossa mitä omalaatuisimpia hahmoja, joiden kansanedustajuuden kompetenssia voi vain arvailla. No well, näillä mennään. DildoBingoilusta tiistaina siirryttiin keskiviikkoisen Wapunaloitusbileyön kautta pääsiäiseen. Kiirastorstain kukkona Vegasissa kevätjuhlan starttasi Tauski ja torstaina munajuhlalle rytmiä tarjoili Lynissä Petri Nygård. Ja pääsiäinenhän ei bileiden osalta ole ohi vielä tänään, Vegasissa jatketaan rairuohorokkia vielä sunnuntainakin.

Wabu ei Lobu, tällä viikolla May Day on taas hieman lähempänä ja viihteelle voi lähteä tiistaista sunnuntaihin! tiistaina Hybridi & Index ankkuroituvat kympiltä Lyniin ja Kahden Tähden Bileet voivat startata! Ja luvassa on tietenkin sekä keittopäivä että DildoBingo. Keskiviikkona koetaan suuria tunteita ja rallihuuma valtaa turkulaiset opiskelijat, sillä legendaarinen Polkuauto Grand Prix eli PGP poljetaan Varvintorilla 16.00 alkaen – tämä tapahtuma on erottamaton osa kevättä ja sekä polkijat että kannustusjoukot saavat nauraa vatsat kippurassa. Kun rallitallit ovat suoriutuneet urakastaan ja tulokset on julkistettu, suunnataan varikkobileisiin & palkintojen jakoon Night Club Marilyniin 21.00 alkaen! Samaisena iltana waputusmeininkiä Vegasiin loihtivat Opex ja Kanta, jotka haalariväriensä ja ylioppilaslakin innoittamina juhlivat Valkeaa Vappua. Lupasivat, ettei tällä nimikkeellä viitata lumiseen kevätjuhlaan. Torstain Vappukarnevaalit Lyniin taituroi Humako, sukella hillittömään karnevaalitunnelmaan teema-asussa tai haalareissa – you choose! Vegasin valloittaa perinteisesti Hybridin Wappustartti – ole oman elämäsi vappupilli, simasuu ja serpentiinimagneeetti. Perjantaina & lauantaina bailataan molemmissa kerroksissa, bonusiltana luvassa on sunnuntai: Wabufest levittäytyy Vegasiin ja Forteen, tämän suurjuhlan tuottavat Elsa, Stadga, P-Klubi, Ulkkis, Kritiikki & ESN Uni Turku.

Kuluneen viikon puhutuimpiin tapahtumiin kuulunee Pariisin Notre Damen tulipalo. Vuonna 1343 valmistunut katedraali on Pariisin symboli, kulttuurihistoriallisesti mittaamattoman arvokas rakennus ja UNESCOn maailmanperintökohde sekä supersuosittu nähtävyys. Kun kirkon jjälleenrakennukseen alkoi virrata suuria lahjoitussummia esimerkiksi ranskalaisilta muotitaloilta, some täyttyi nillityksestä ja moralisoinnista: että kyllä nyt taas väärään kohteeseen rahat ohjautuivat. Miksi lahjoitatte jonkun kivirakennelman korjaukseen? On totta, että niitä monen mielestä enemmän humaaneja lahjoituskohteita on loputtomiin ja noilla lahjoitussummilla voisi tehdä suuria asioita monessa paikassa. Mutta nämä samaiset tahot harjoittavatkin hyväntekeväisyyttä monipuolisesti, ehkä eivät aina asiasta pääse tai hakeudu otsikoihin. Mutta sillä kun ei ole merkitystä nyt, kun ikivanhalle, katoliselle kirkolle tahtoivat lahjoittaa. Että väärin tekivät, niin. Hmmm. Voihan ihmiskunta.

Mikaela

14.04.2019

Eduskuntavaalit tunkevat vastaan kaikkialta kaikkiin vuorokauden aikoihin. Mutta ei se huono asia ole, sillä onhan aika mahdotonta osata valita ehdokkaista joku itselle tärkeitä arvoja ja asioita edustava tyyppi ellei ehdokkaista ole tietoa tarjolla. On ollut kutkuttavaa kuunnella, miten vaalikeskustelut ovat soljuneet sujuvasti niin DildoBingoon saapuneiden keskuudessa kuin opiskelijabileöissäkin. Keskiviikkona bailattiin aurinkoisena hehkuvissa Keltaisten Haalareiden Bileissä trion TSTS, IVA & O’Diako johdolla, torstaina hurviteltiin Traden Pyjamabileissä Lynissä (kuinka siistiä on olla töissä yöpuvussa?) ja Sosiaalitieteiden Klubin & Opexin 80’s Partyissä Vegasissa – repeiltiin vuosikymmenten takaisten muoti-ilmiöiden poltellessa verkkokalvoilla.

Kohti pääsiäismunajahtia suunnataan Lynin Keittopäivästä ja DildoBingosta, totta kai! Keskiviikkona Night Club Vegasissa otetaan varaslähtö Wappuun: Wapunaloitusbileet by Digit, Nucleus & Synapsi kutsuvat kaikki simasuut fiilistelemään lähestyvää serpentiinijuhlaa. Ja nyt tarkkana kuin porkkana, sillä Lygasin Pääsiäisen Parhaat on räätälöity ilahduttamaan monella tavalla – myös pääsiäisbudjetti kiittää. Lähdetään nyt vaikka siitä, että Eerikinkatu 19 palvelee torstaista lauantaihin molemmissa kerroksissa, sunnuntaina avoinna on Vegas. Entäs ne munitut hinnat? Night Club Marilynissä luvassa on 2,0 € Happy Hour to-la klo 22-01, Vegasissa 2,5 € Häppäri torstaista sunnuntaihin 22-24. Kiirastorstaina Pääsiäisen Vegasissa käyntiin polkaisee Tauski, tule hoilaamaan tutut biisit bileversioina. Sisäänpääsy on ilmainen 24 saakka, joten keikka on käytännössä ilmainen! Pääsiäisen livekattauksesta löytyy tietenkin myös Pianowar torstaista sunnuntaihin. Perjantaina kevätjuhlalauteille nousee valtakunnan virallinen rääväsuu Petri Nygård, jonka sanoituksissa (pääsiäis)pöytä pannaan koreaksi. Sisäänpääsy on ilmainen 24 saakka eli pääset Nygårdin keikalle ihan ilmaiseksi. Lygasin pääsiäinen on takuuvarma vaihtoehto mämmille!

Tsekkailin huvikseni, mitä Google kertoo maailman kalleimmasta pääsiäismunasta. Olen joskus taannoin nähnyt Houstonin luonnontieteiden museossa hillittömän, ihan överin Fabergé – kokoelman ja oletettavasti tuosta munamaailmasta saattaisi löytyä se maailman kallein muna. Daily Mailin mukaan maailman kallein muna on kuitenkin 1000 timantilla päällystetty, Fabergé – munia muistuttava taide-esine. Manfred Wildin suunnittelema muna aukeaa keskeltä ja 18 karaatin kullalla sisältä vuoratun kuoren sisältä paljastuu (totta kai) maailman rauhaa symboloiva, kultaisella oliivin lehvällä istuva kristallikyyhky. Kolme vuotta askarrellun, usean taiteilijan viimeistelemän munan hinta on kepeät 8,4 miljoonaa dollaria. Kuulemma tällaiset esineet herättävät syvätaskuisissa miljardööreissä hillittömän keräilynälän. Hyvää pääsiäistä!

Mikaela

07.04.2019

On tosi siistiä, että DildoBingo on antanut asiakkaillemme hyvän syyn lähteä ihmisten ilmoille tiistaina, kokea yhteisöllisyyttä, jännittää bingossa ja ehkä saada kotiinviemisiksi jotakin pientä jännää. DildoBingoon tullaan niin yksin, kaksin kuin isommallakin porukalla. Huhtikuun eka tiistai ei ollut poikkeus. Kalsarikännibileissä juhlistettiin Pulterit, Kääntöpiiri & Forum Romanum triolla Kalsarikännejä eli tätä eksoottista, suomalaista juomisperinnettä, joka on saanut jopa virallisen emojinsa. Torstaina haluttiin miljonääreiksi T-Klubin seurassa, to do -listalla oli keksiä miten voisi nopeasti kerryttää massii, fyffee, pätäkkää, kahisevaa.

Huhtikuun toinen viikko polkaistaan tiistaina käyntiin tietenkin Lynin Keittopäivällä hillittömän hauskalla DildoBingollla, jossa palkinnot ovat toki hykerryttäviä, mutta myös tunnelma on aivan huikea. Hilpeän bingoilun ohella lauletaan tietenkin City-Karaokea, bailataan tanssilattialla ja pelaillaan ilmaisia arcadepelejä. Keskiviikko kylpee auringon väreissä, sillä Keltaisten Haalarien Bileet by TSTS, IVA ja O’Diako kutsuvat kaikki keltahaalariset ja tästä väristä diggaavat Lynin yöhön – haalareissa tai ilman. Torstaina Vegasissa sukelletaan kasaritunnelmiin, Opexin ja Sosiaalitieteiden Klubin bailut antavat mielikuvitukselle vallan – musakirjastomme aarteet pääsevät ilmoille ja teema-asut saavat verkkokalvot polttelemaan! Night Club Marilyn muuntautuu torstaina suurten Pyjamabileiden näyttämöksi, Trade kannustaa juhlakansaa lähtemään liikenteeseen jo 19 alkaen, tuolloin luvassa on mm. Dildobingoa, kilpailuja, seurapelejä ja kaikkea sellaista, mitä Pyjamabileissä nyt voikaan harrastaa.

Jos muuten Dildobingon yhteydessä on tullut ajateltua noita seksileluja ilmiönä enemmänkin, niin kerrottakoon että seksileluja on muotoiltu kivestä jo kymmeniä tuhansia vuosia ennen ajanlaskumme alkua. Kyseessä on oikeasti esihistoriallinen perinne. Vasta 1800 luvulla syntyi vibraattoriversioita värinällä ja ne olivat hyvin yleinen kodinkone. Välillä koitti siveyden aika ja jälleen ollaan siirrytty aikaan, jolloin seksileluihin suhtautuminen on onneksi vapautunut.

Mikaela

31.03.2019

Ne ajat, jolloin seksileluista ei uskallettu puhua ääneen ovat onneksi osittain historiaa. Mutta vielä on tekemistä tälläkin saralla. Niinpä me Lynissä juhlistamme erotiikan ilosanomaa tiistaisin Kaalimadon kanssa DildoBingon muodossa. Tapahtuma onkin kerännyt paljon kiitosta, avoimuus on hyvä juttu. Aprillipäivän odotukseen viritteli Silliä ja Kuravaettä by TSTS, Elba & Suukko Lynissä, samaan aikaan Amerikkaöverit järkkäsivät Vegasissa Manana, Dialectica & Kritiikki, Murica bileissä mikään ei ollut liikaa. Torstaina käytiin UV-valoissa hohtava Värien Sota by TOY ja Vegasissa Jonnebileissä pärisivät Katko & IVA, Pulterit ja Skandica.

Huhtikuun ekan Tiistai-illan askeleet kannattaa suunnata Lynin Keittopäivän yöhön ja heittäytyä mukaan hyväntuuliseen DildoBingoon, energiseen City-Karaokeen ja ottaa pyörähdyksiä myös tanssilattialla. Tiesittekö, että Suomen virallisista emojeista löytyy Kalsarikänniemoji? Ilmiö on innoittanut myös omaan kirjaansa ja englanninkielisenä versiona kirja kantaa nimeä Päntsdrunk. Tätä omintakeista ilmiötä saaapuvat juhlistamaan keskiviikkona toiseen olohuoneeseemme Marilyniin. Järjestäjinä Pulterit, Kääntöpiiri & Forum Romanum. Torstaina bailataan Marilynissä, Haluatko Miljonääriksi on loistava tulevaisuus ja dollarin kuvat silmissä toteutuva bileyö by T-Klubi. Suit Up!

Oothan muistanut, että Vegasin Back Stagea ja Nevadaa varataan käyttöön ilmaiseksi viikonloppuiltaisin isommille seurueille 22.00-23.30 väliseksi ajaksi? Tämä on hyväksi todettu tapa saada esimerkiksi tuparivieraat lähtemään ajoissa, vaihtoehto kotisynttäreille (ei tartte siivota) ja mainio yhdistys- ja yritysporukoiden yhteisöllisen illanvieton muoto. Kysele lisää ravintolapäälliköltä.

Mikaela

24.03.2019

Ihminen on eroottinen eläin, mutta myös kykenevä laventamaan seksiajatukset huumoriin ja tästä DildoBingossa onkin kyse: tiistai-iltoja värittävä tapahtumamme on hyväntuulinen hassuttelukonsepti, joka avaa viikon vauhdikkaasti. Lemmentaikoihin nojattiin niin Deltan ja Synapsin Heilabileissä kuin Vegasin ESN School of Wizarding and Witchcraft – sessioissakin. Torstaina alkoi AATU-aamukamman käyttö, Akateemiseen Aurajokilaivuritutkintoon valmistava Jäänsärkijäbileilta sai juhlakansan käynnistämään ties minkä tyyppisiä päivälaskureita.

Startataan bileviikko tiistaina Lynin Keittopäivässä, joka tunnetaan myös DildoBingosta sekä City-Karaokesta – takuuvarma vaihtoehto kotisohvalle. Kuumissa palkinnoissa yhteistyökumppanimme on Kaalimato. Keskiviikkona kannattaa varautua siihen, että tulet juksatuksi, sillä vuorossa on Aprillipäivää enteilevä Silliä ja Kuravaettä –bileyö Lynissä. Tästä hubailusta vastaavat TSTS, Suukko ja Elba! Vegasissa otetaan Amerikkaöverit, kaikki mikä Atlantin takana voi olla liioiteltua, sopii näihin Murica – bileisiin. Stereotypioiden ja överiyden lippua liehuttavat Kutu, Dialectica ja Kritiikki. Torstaina järjestetään Värien Sota by TOY Night Club Marilynissä (pukeudu UV-valoissa hohtaviin vaatteisiin ja/tai varustaudu valkoisella vaatteella, johon saa tehdä UV-taidetta!) ja Vegasissa päristään Jonnebileissä – tämän krebailun järkkäävät Katko & IVA Pulterit ja Skandica.

Viimeinen kappale muistuttaa teitä äänioikeudesta. Nimenomaan oikeudesta, kaikkialla maailmassa siihen ei ole kansalaisille mahdollisuutta suotu. Eduskuntavaaleissa valitaan Arkadianmäellä joukko tyyppejä edustamaan kansaa ja kaikella kunnioituksella, ois ihan jees, jos ne entiset urheilijat & missit eivät saisi suurinta osaa äänistä. Kannattaa oikeasti hieman pohtia, mitkä asiat omassa, henkilökohtaisessa elämässäsi ovat tärkeimpiä ja mikä puolue edustaa edes jollain tavalla sitä maailmankatsomusta, jonka mukaa itse elämääsi elät. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys kestää keskiviikosta 3.4. tiistaihin 9.4. Varsinainen vaalipäivä on Palmusunnuntai 14.3.2019.

Mikaela

17.03.2019

Suomalaisetko varautuneita ja vetäytyviä? Kissan villat, DildoBingo on tiistaisin osoittanut, että todella monen ikäiset ja tyyppiset asiakkaamme tekevät kansainvaelluksen tämän viihdykkeen äärelle. Jengi nauraa vatsa kippurassa juontajan jutuille, bingoaa riemuissaan ja tuulettaa villisti voiton osuttua kohdalle. Voitoista voi sitten nauttia yksin, kaksin tai kimpassa. I/O Speksin bileet veivät juhlijat vuoden 1866 kieltolain tunnelmiin, Turussa näilläkin jutuilla on pitkä historia! Ja hei kiitos ihan mielettömistä St. Patrick’s öistä, nämä kansainväliset festivaalit tuovat totisesti suuren maailman tunnelmaa ja saavat unelmoimaan reissusta jonnekin, jossa tapahtuman pääsisi kokemaan aivan autenttisena.

DildoBingon, City-Karaoken ja Keittopäivän yhdistävä tiistai starttaa mainion bileviikon, Eerikinkatu 19 on TBT tiistaista lauantaihin. Keskiviikon Kevätpäiväntasaus tuo taloon lemmentaikoja eri teemoilla. Deltan ja Synapsin kevätsöpöstely Heilabileet on Amorin apulainen Marilynissä ja ESN School of Wizading & Witchcraft kouluttaa uusia maageja Vegasissa Potter –hengessä – älä unohda taikasauvaasi kotiin! Torstaina ryskyvät viimeisetkin Aurajoen jäät, sillä horisontissa siintää toukokuu ja AATU. Lygasiin levittäytyvät Jäänsärkijäbileet ovat huikea virittäytymisbiletapahtuma, toukokuinen Akateeminen Aurajokilaivuritapahtuma on käsillä ihan kohta ja näissä bileissä alkaa ennakkolipunmyynti.

Tiesitkö, että henkilökuntamme on kokonaisuudessaan omaa? Joka viikko törmään asiakkaisiin, joille tämä on uusi ja suuresti ilahduttava uutinen. Edes portsarimme eivät tule portsarifirmalta, hekin ovat talon omia järjestyksenvalvojia. Pitkäaikainen ja ammattitaitoinen henkilökuntamme on meille korvaamattoman tärkeä juttu. Kun jokainen tietää kuuluvansa työyhteisöön ja olevansa tärkeässä roolissa onnistumisen kannalta auttaa meitä kaikkia katsomaan samaan suuntaan. Omasta ja työkavereiden duunista välittäminen on oleellinen juttu. Asiakkaat ja henkilökuntamme voivat tutustua toisiinsa, kun jengi ei jatkuvasti vaihdu ja asiantuntemukseen & ammattitaitoon voi luottaa.

Mikaela

10.03.2019

Liukkaat Laskiaiskelit sai aika erilaisia tulkintoja Laskiaistiistain Dildobingossa ja hieman samassa hengessä jatkettiin keskiviikkona Asteriskin, Digitin ja TSTS:n Turvaseksibileissä Kritiikin ja Kanta ry:n Suomi – bileet: Torilla Tavataan! Juhlisti suomalaista hinkua kerääntyä suurin joukoin toreille ja turuille mistä syystä milloinkin. Beer pong in riemusanomaa levitettiin Vegasin torstaiyössä Indexin ja Lexin keralla, samaan aikaan Delta ja Germanica järjestivät keväisen olutjuhla Bierfestin Lynissä.

Tiedättekö mitä tiistai tarkoittaa? No tietenkin Lynin Keittopäivää & riemukasta DildoBingoa! Jos tahdot nauraa katketaksesi, jännittää voittonumeroita ja ehkä jopa voittaa, suuntaa askeleet Lynin yöhön. Keskiviikkona Lynissä päästään kurkkaamaan Indexin ja Opexin I/O Speksin huikeaan, Turun historiaan sukeltavaan näytelmään Kieltolaki 1866 –bileissä. Tiesitkö, että Suomen ensimmäinen kieltolaki todellakin sijoittui tuohon bileiden nimestä löytyvään vuoteen? Vegasissa juhlitaan citius, altius, fortius – hengessä, Hybridin Tiedekuntaolympialaisten bileissä lajeina ovat krebailu tanssilattialla, arcadepelien äärellä hurvittelu sekä tietenkin beer pong. Torstaista lauantaihin Lygas verhoutuu vihreään, sillä luvassa on St. Patrick’s –putki. Maailman suurimpien, kansainvälisten ja eri puolille planeettaa levittäytyneiden festivaalien joukkoon lukeutuva irkkujuhla loihtii esiin maahiset, neliapilat, kultapadat sateenkaaren päässä ja jopa olutta löytyy vihreänä! Hurvittelut starttaavat ESN & Anglica Lynissä ja TIO & Trade Vegasissa. Vihreän saaren sävyissä kylpee myös Springtime ’19 & Mr Turku –tapahtuma, joka on suurta kevätmuodin, kauneuden ja komeuden juhlaa.

Irlantilaiset ovat aikanaan levittäytyneet varsin laajoille alueille paremman elämän toivossa ja niinpä St. Patrick’s –juhlaan törmääkin mitä moninaisimmissa paikoissa, ei vain englanninkielisillä kielialueilla. Maailman isoissa kaupungeissa juhla näkyy esimerkiksi paraateina, puistojuhlina ja tanssiaisina. St. Patrick’s Day on vuosittain 17.3. ja monessa paikassa juhla kestää päivän molemmin puolin viikon, jopa parikin. Yllättäen Yhdysvaltoihin aikanaan muuttaneet suomalaiset ovat kehittäneet päivää aiemmin vietettävän juhlansa, St. Urhon päivää vietetään siksi, että hän ajoi heinäsirkat Suomesta – Pyhä Patrikhan ajoi legendan mukaan käärmeet Irlannista. Mutta siis hei, aina löytyy hyvä syy juhlaan!

Mikaela

03.03.2019

Dildobingo on tuonut riemua tiistai-iltoihin (ja voittajille epäilemättä sen jälkeenkin) jo useiden viikkojen ajan. Tälläkin viikolla bingoiltiin ja hyväntuulinen hassuttelu jatkui City-Karaoken parissa. Keskiviikon Duobileistä vastasivat Asteriski, IVA, TYK ja Delta. Ideanahan oli saapua bailaamaan mahdollisimman huonosti yhteen sopivan parin kanssa eli esimerkiksi lihapullat ja hajuvesi olivat hyvä valinta teema-asuiksi. Torstaina Vegasissa kantavana voimana oli beer png, sekä turnauksena että bileinä, turnauksesta vastasi Turku Beer Pong Seura ja iltabileistä TIO & TYK. Lynissä uppouduttiin 90-lukuun, TOY:n Ysäribileet olivat todellinen nostalgiatrippi.

Laskiaistiistain Dildobingo kutsuu Lynin yöhön ja tämän hyväntuulisen hassuttelun rinnalla viihdytään City-karaoken parissa, tanssilattialla ja ilmaisten arcadepelien äärellä. Voittaa kotisohvaan jumittumisen mennen tullen! Dildobingoyhteistyökumppanimme on Kaalimato. Keskiviikkona Vegasissa riemastuttavat Turvaseksibileet, tästä kuumasta konseptista vastaavat TSTS, Asteriski & Digit. Samaan aikaan Lyni korvaa Kauppatorin montun, sillä Kritiikki & Kanta ovat loihtineet illan nimellä SUOMI – bileet: Torilla Tavataan! Suomalaisethan keksivät jatkuvasti hyviä juttuja, joiden takia kannattaa kokoontua sankoin joukoin torille darude edustaa Suomea Euroviisuissa – Torilla Tavataan! Muumilimpparia aletaan myydä puolen litran pulloissa – Torilla Tavataan!. Torstaina Vegasissa bailataan Indexin ja Lexin Beer Pong Partyissä ja Lynissä vietetään saksalaistyyppistä kevään olutfestivaalia, Bierfestin järjestävät Germanica & Delta ja olutfestari jatkuu Lynissä myös perjantaina.

Olisi ihan mahtavaa päästä joskus tsekkaamaan karnevaalit Rioon tai vaikkapa Venetsiaan. Tai Mardi Gras New Orleansiin. Katolisen maailman kalenteri täyttyy loppiaisesta paaston alkuun (meillä osuu laskiaisen kohdalle) lukemattomilla juhlilla, perinteillä, päivällisillä, kulkueilla ja rituaaleilla. Varsinainen päätapahtuma koittaa laskiaistiistaita (Fat Tuesday) edeltävänä viikonloppuna ja sitä seuraavina kahtena päivänä. New Orleansissa koko karnevaalifestivaali on vapaaehtoisvoimin toteutettu, yrityssponsorointi ei ole sallittua. Niinpä tämän tapahtuman valmisteluidenkin seuraaminen olisi hyvin uniikki mahdollisuus. Jos joskus aiot paikalle noihin aikoihin, majoitusvaraukset kannattaa tehdä kuulemma noin vuotta aiemmin.

Mikaela

24.02.2019

Joillekin meneillään oleva viikko on merkinnyt talvilomaa, joillekin opetuksetonta viikkoa ja joillekin viikkoa muiden viikkojen joukossa. Onneksi viikoistaan voi tehdä värikkäitä ja lisätä niihin vaihtelua esimerkiksi kurvailemalla Eerikinkadun öissä. Yleisön pyynnöstä tiistain Keittopäivään yhdistyi jälleen Dildobingo huikeine palkintoineen. Keskiviikkona tampattiin Kalevala vuoteen 2019 trion Kanta Kutu ja Sugri johdolla ja Talvikarnevaalit lämmittivät hyisestä talvi-ilmasta sisään seikkailijoita Vegasissa. Karnevaalihumun järkkäsivät Nucleus, Index sekä Skandica. Vegasin torstai Partner In Crime by PuTex ja Katko haastoi ottamaan bileisiin mukaan sen BAEn, jonka kanssa on koettu niin oudot, hassut, jännittävät kuin muutkin ikimuistoisetkin hetket. Kulttuuria viikkoon toi Hybridispeksin promoilta, joka toi maistiaisia Viimeinen Lohikäärmeisku -teatteriesityksestä sekä tietenkin myös huippujännittävä Turun Tähti 2019 Finaali. Turun Tähti -tittelin nappasi nuorallatanssija Fanni Silmunen ja tiedossa on siis Las Vegasin matka! Yleisön suosikki on tankotanssija Henrikka Roo ja Median suosikin tittelin voitti Michael Jackson impersonator, tanssija Victor Karlsson.

Tavallinenkin tiistai voi muuttua aivan huikeaksi elämykseksi, jos suuntaat askeleesi Lynin Keittopäivään ja otat osaa Dildobingoon, laulat City-Karaokessa, bailaat tanssilattialla ja pelailet ilmaisia arcadepelejä. Keskiviikon bileet löytyvät Vegasista ja kyseessä ovat kvartetin Asteriski, Delta, IVA & TYK järkkäämät Duobileet. Ajatuksena on, että bileisiin saavutaan pukeutuneena mahdollisimman huonosti yhteen sopivaksi pariksi. Kuten hajuvesi ja lihapullat, EU ja Britannia, pizza ja ananas. Kekseliäs pukeutuu itse epäsopivia pareja edustavaksi yksiköksi. Torstaina samaisesta osoitteesta löytyy Turku Beer Pongin kevätturnaus ja bileet, jotka järkkäävät TIO & TYK ry. Lynissä koittaa varsinainen ysärijysäri, TOY ry:n Ysäribileet ovat jo käsite ja vievät juhlakansan nostalgiatripille omaan nuoruuteen tai jopa aikaan, jolloin ei itse ollut vielä edes pilke vanhempien silmäkulmassa.

Lueskelin keskiviikkona Hesarista filosofi Frank Martelan kolumnin elämän suunnittelusta. Hän luennoi samaisesta aiheesta Aalto-yliopistossa ja toteaa, ettei koskaan ole väärä aika miettiä, millaiseksi elämänsä haluaa. Olen päivittäin tekemisissä hyvin eri tyyppisten ja eri ikäisten ihmisten kanssa, joista moni pohdiskelee juurikin näitä aiheita ihan ääneen. Parisuhdetta, harrastuksia, koulutusta, työtä, perhesuhteita, yhteiskunnallista vaikuttamista ja niin edelleen. Martelan neljä yksinkertaista ja tiivistettyä pääajatusta mielekkään elämän rakentamiseen kuulostavat oikeinkin järkeville: Valitse itse päämääräsi – älä ala elää jonkun muun elämää, Valitse itseäsi motivoivia ja innostavia päämääriä ja muista, että elämä on matka ylä- ja alamäkineen. Elämän rakennus ja talon rakennus eroavat toisistaan, sillä ”elämä on tanssimista muuttuvan musiikin tahdissa” ja siispä suunnitelmat sekä tavoitteet voivat muuttua. Lopuksi on opeteltava olemaan takertumatta päämääriin kynsin ja hampain, sillä juuri tämä hetki on merkityksellinen – ei vain tulevaisuus.

Mikaela

17.02.2019

Dildobingo riemastutti ystävänpäiväviikon tiistaiyössä, siitä diggasivat niin ESN vaihtarit kuin muukin juhlakansa. Sekä keskiviikko että torstai kylpivät ystävyyden ja rakkauden hehkussa, keskiviikolta löytyivät Opexin Finding Your True Love –bileet ja Lynistä Ystävät Päissään by Trade, TOY ja TOM. Viikonloppuun starttailtiin Turun Tähti 2019 –kisan osakilpailulla 2, jossa nähtiin aivan huippuhuikeita numeroita. Finaalissa nähdään nyt siis mm. tanssia ja sirkusta eri muodoissaan.

Kun tiistai koittaa, luvassa on jälleen läheisyyteen kannustava Lynkyn Dildobingo! Unohda talven kylmyys ja liity muiden innokkaiden seuraan, palkinnot ovat aika hykerryttäviä. Mitä tapahtuu, kun Kalevala tuunataan vuoteen 2019 – tuossa eepoksessahan sattui ja tapahtui todella hämmentäviä asioita? Väinämöisen, Joukahaisen, Ainon, Ilmarisen, Lemminkäisen ja muiden tyyppien eeppiset bilemuuvit fiksaavat Lynin keskiviikkoyössä Kanta Kutu ja Sugri. Talvikarnevaalit by Nucleus, Index ja Skandica tuo Vegasiin tuulahduksen karnevaalikaupungeista, kuten Rio, New Orleans ja Venetsia. Naamioidu tai pukeudu väreihin ja höyheniin. Torstaina tehdään aikamatka muinaiseen Kiinaan, Hybridispeksin Viimeinen Lohikäärmeisku –näytelmän promoiluillassa nähdään huikeita, itämaisia taistelulajeja mukailevia muuveja ja kuullaan speksimusaa. Mahdollista on myös shoppailla itselleen liput speksiin, nehän perinteisesti hupenevat nopeaan. Vegasin yössä teemana on Patner In Crime: kuka on se sun BAE, jonka kanssa jaat ilot ja surut? Jonka kanssa on tullut tehtyä vaikka mitä – hauskaa ja hölmöäkin? Kenelle uskoudut ja kenet ottaisit mukaan autiolle saarelle? Ystävyyden pariin johdattelevat Katko ja PuTex. Ja perjantaina se koittaa: Turun Tähti 2019 Finaali! Suomen vanhimman lavaviihteen monialakisaa on järkätty jo vuodesta 1999 ja koko kisan voittaja lähtee Las Vegasiin, viihteen mekkaan oppimaan ja imemään vaikutteita. How cool is that?

Kulissiemme takana tapahtuu päivisin kaiken sorttista erikoista. Nyt meneillään olevan Turun Tähti –kisan esiintyjät ovat treenailemassa, joku järjestö tekee julistekuvauksia. Houstasimme myös Turun Ammatti-instituutin ravintola-alan opiskelijoiden ryhmää, joka saapui ns. Vastuullisesti Aikuisuuteen kyselytunnille. Ennakkoon koulussa valmistellut kyssärit liittyivät ravintolamaailmaan niin asiakkaan näkökulmasta kuin tulevaisuuden ammattilaisenkin näkökulmasta. Yllättävän monet asiat askarruttavat asiakkaidemme mieltä ja siksi onkin hyvä aina muistuttaa siitä, että kysyminen kannattaa aina! Henkilökuntamme vastailee mielellään ja jos ei tiedä vastausta, osaa varmasti ohjata oikean henkilön juttusille.

Mikaela

10.02.2019

Erotiikkaa helmikuun viileyteen toi tiistain Dildobingo, joka keräsi Night Club Marilynin Atlantiksen ääriään myöden täyteen innokkaita ja uteliaita bingoilijoita. Keskiviikkona juhlimme kiinalaista uuttavuotta yhdessä Deltan kanssa, Chinese New Year –bileet toivat tuulahduksen kaukaa idästä. Alkanut sian vuosi on kahdentoista vuoden syklin viimeinen ja sen pitäisi olla erityisen onnekas ja hyvä ajankohta saattaa loppuun keskeneräisiä asioita. Kiinalainen uusivuosi olisi ehdottoman hienoa päästä kokemaan joskus Kiinassa saakka, taitaa olla melkoinen härdelli. Torstaina Turku muuttui haalarimereksi, kun Pikkulaskiainen starttasi ja 10 000 opiskelijaa aloitti rasteilla kiertelyn ja myöhemmin illalla biletyksen keskustan iltarafloissa. Lygasistakin löytyi kahdet bileet, vaihtoehtona PL-lipun ostamiselle. Ja kyllähän jengi bailasi niin Vegasin Poikkitieteellisissä Varjobileissä (by Asteriski & Opex) sekä CIA TuKY:n Pikku AfterSki –zembaloissa. Vegasin perjantaiyössä vietettiin Players’ Night –iltaa Back Stagella ja lanseerattiin siinä samalla myös Skumppa Bong. Turun Tähti 2019 –kilpailun ensimmäisestä osakilpailusta finaaliin nousivat perjantaina Michael Jackson impersonator, tanssija Viktor Karlsson sekä Brasilian lämmön talveen tanssinut Debora Morena.

Ystävänpäiväviikkoon startataan tiistaina kansainvälisissä merkeissä, luvassa on ESN VIP Party 2.0 – tutustu vaihtareihin ja testaa kielitaitoasi. Lisämaustetta iltaan tuo viime viikolla hurjaa suosiota saavuttanut Dildobingo 23-24, sillä seksi on iloinen asia! Bingon jälkeen lauleskellaan City-Karaokessa. Keskiviikkona Vegasin yössä hempeillään Opexin johdolla, Find Your True Love – teemalla. Harlekiinikirjoista hieman räväkämpään suuntaan ystävänpäiväteeman muokkaavat Trade, TOY & TOM, joiden Ystävät Päissään –bileet starttaavat jo 21.00 bingoilulla. Torstaina koittaa varsinainen Ystävänpäivä ja pinkkien lasien läpi katsellaan kanssaeläjiä kahdessa kerroksessa, kun Digit ja Germanica ampuvat Amorin nuolensa juhlakansaan. Lygasissa lemmekkyys toteutuu monin tavoin tanssilattialla, pelien parissa, Pianowarin äärellä, City-Karaokessa ja niin edelleen. Vegasin perjantaiyöstä löytyy kiitelty Players’ Night, Back Stagen kupliva pelailuilta pitää sisällään mm. flipperi- ja pöytäfutisskaboja sekä tietenkin viime viikolla lanseeratun Skumppa Bongin. Perinteistä olutversiotakin saa tietty pelata. Tarjoilua 22-24. Turun Tähti 2019 –kisan toinen osakilpailu käydään Night Club Vegasissa. Lavalla nähdään mm. akrobatiaa, nuorallatanssia, beatboxausta ja mentalismia. Ketkä tästä osakilpailusta pääsevät finaaliin skabaamaan Las Vegasin reissusta? Showtime 23.30!

YLE uutisoi kuluneella viikolla, että opinnonohjaajien työstä on tullut tietyiltä osin hieman vaikeaa, sillä tulevaisuuden ammatit ovat mahdollisesti sellaisia, joita ei tällä hetkellä voi edes kuvitella tai joihin ei ole olemassa muodollista pätevyyttä antavaa koulutustakaan. Ensi viikon torstaina on penkkaripäivä ja abit jäävät lukulomalle. Nyt on myös muiden elämänsä askelmerkkejä pohtivien hyvä alkaa selailla oppilaitosten hakuoppaita ja miettiä, pitäisikö ehkä reilun kuukauden kuluttua hakea jonnekin yhteishaussa. Ihan vaan noin niin kuin muistutuksena.

Mikaela

03.02.2019

Tiesittekö, että bingon juuret ovat 1530–luvun Italiassa? No, nythän se löytyy mitä erilaisimmista ympäristöistä. Jossain päin maailmaa bingon tosiuskovaisilla on omia bingo-onnen toteemiesineitä, jotka seuraavat mukana bingoillasta toiseen. Kun itsellä ei lykästä, naapurille kirskutellaan hampaita. Lynkyn bingossa pelattiin taas tiistaina löysin rantein ja huumorilla. Palkinnotkin olivat varsin hilpeitä. Keskiviikkona Vegasissa saateltiin Ruissitsit ja –bileet viimeiselle matkalleen. Ruiskadun koulutalossa opintojaan ainakin osittain vielä viime syksyyn suorittaneet AMK opiskelijat ovat nyt asettuneet taloksi Lemminkäisenkadulle ja ICT-talolle. TSTS, Suukko ja Tasokas eivät tietenkään haudanneet yhteistyötään Ruiskonseptin mukana, vaan tulevaisuus on täynnä herkullisia hurvitteluidiksiä. Night Club Marilynissä bileet veivät juhlakansan Meksikon värikkääseen tunnelmaan, Ay Caramba – bileet järkkäsivät TYK ja TPO. Torstaina sukellettiin Winter Beachille, äkkilähdön lämpöön talviuintitapahtuma Ice Agen jälkeen järkkäsivät TYY, Humako ja TUO. Illan ohjelmassa oli karaokea, bingoa, Pianowaria, Beer Pongia, bailausta tanssilattialla, pukukisaa, ilmaisten arcadepelien pelailua ja hengailua hyvässä seurassa. Arcadepelit kutsuivat Back Stagelle myös perjantaina, kun vuorossa oli kevään ensimmäinen Players Night. Nämä illat ovat omiaaan sekä kivaan skabailuun (parhaat palkitaan!) että uusien pelien opetteluun, sillä henkilökuntamme on mielellään opastamassa.

Dildobingo on täällä! Yleisön toivomuksesta rantautamme tämän bingolajin Lynin tiistaiyöhön. Hassunhauskan ja ehkä hieman pikkutuhman bingoilun palkinnot siis juhlistavat seksuaalisuuden riemusanomaa ja tiistaibingoiluhan koittaa 23.00-24.00. Keittopäivän hinnat ovat voimassa koko illan 22.00 alkaen ja bonuksena Lygasin 2,5€ Happy Hour. Iltaa jatketaan bingoilun jälkeen City-Karaokessa irrottelulla, tanssilattian pyörteissä ja arcadepelien äärellä. Kiinalainen Uusivuosi määräytyy kuukalenterin mukaan ja keskiviikkona juhlistamme Sian vuoden alkua Delta ry:n johdolla. Lyni verhotaan punaiseen & kultaan ja mikä mahtavinta: nyt voi tehdä taas uusia uudenvuoden lupauksia! Jos muut alkavat olla superkyllästyneitä lumisateeseen ja kinoksiin, Pikkulaskiainen on siitä riemuissaan. Taidemuseonmäen pulkkariehan jälkeen tapahtuma evittäytyy Turun keskustaan baareihin & ravintoloihin appron merkeissä ja Lygaskin avaa kahdella suorituspaikalla 17.00. Approsuorituspaikat ovat meillä avoinna 2130 saakka ja 22.00 starttaa molemmissa kerroksissa iltabileet. Vegasin Poikkitieteelliset Varjobileet ovat Opexin ja Asterikin järkkäämät, Lynin Pikku After Ski -bileitä pyörittää Turun KY:n kansainvälinen jaos CIA. After Ski –meiningeissä mennään molemmissa kerroksissa. Molemmat ovat mainio vaihtoehto niille, jotka eivät ole shoppailleet/saaneet PL-lippua tai haluavat vaihtaa osoitetta illan mittaan. Lygasin VIP-kortilla free in as usual. Perjantaina Night Club Marilynissä koittaa Turun Tähti 2019 –kilpailun ensimmäinen osakilpailu. Tämän lavaviihteen monialakilpailun kautta itselleen nostetta ovat saaneet lukemattomat erilaisten lajien osaajat vatsastapuhujista akrobaatteihin, taikureista taistelulajien taitajiin, koomikoista tanssijoiden kautta drag taiteilijoihin ja onpa joukossa ollut monia aivan ennen näkemättömien lajien edustajiakin. Hallitseva Turun Tähti on mainio akrobaattipari Circ2M eli Marjut Hernesniemi ja Myrsky Rönkä, heitä edeltävän voiton vei Cyr-rengastaituri Noora Wendelius ja vuonna 2013 voitti nunchakuartisti Tatu Kalliomäki. Tämän vuoden ekasta osakilpailusta löytyy standuppia, nainen & kitara, Michael Jackson impersonator, tanssia ja akrobatiaa. Kisa starttaa 23.30, kannattaa saapua huudeille ajoissa (ilmainen sisäänpääsy 22.00-23.00) ja tulla tsekkaamaan mahtavat esitykset! Osakilpailusta tuomaristo nostaa loppukilpailuun ennalta määrittelemättömän määrän esityksiä. Vegasissa vietetään samaisena iltana legendaarista, kuplivaa Players Nightiä Back Stagella.

Mille kuulostaisi toimia onnellisuusoppaana? Visit Finland etsii ensi kesäksi onnellisuusoppaita, joita ulkomaiset vierailijat voivat varata seurakseen viitoittamaan tietä maailman onnellisimman maan salaisuuksiin (YK:n tutkimuksen mukaan Suomi on sellainen). Rent A Finn –kampanjassa ideana on viedä ulkkarivieras sellaisten asioiden äärelle, joista itse ammentaa onnellisuutta. Onko se polskuttelua soramontulla? Vapaaehtoistoimintaa eläinsuojelussa? Torivilinän seuraamista kahvikupin äärellä? kiuasmakkara saunareissulla? Kaupungin kaduilla vaeltelua suviyössä? Etenkin luonnon kokeminen on tässä projektissa keskiössä, sillä suomalaisilla on mitä ilmeisimmin monta muuta kansallisuutta läheisempi luontosuhde. Mihin sä veisit ulkkarivieraan? Jos itseäsi kiinnostaa, googlaa Visit Finland ja Rent A Finn.

Mikaela

27.01.2019

Alkuviikosta kelluimme lähes koko henkilökuntamme voimin Itämerellä ja olipas vallan huikeat sessiot. Tämä porukka osaa viihtyä yhdessä ja se on ihan supersiistiä. Bingo, bango bongo.. Lynkyn bingo loihti lumisateiseen pakkasiltaan hilpeää tunnelmaa, lupaamme jatkaa tätä hauskuutta tulevallakin viikolla. Keskiviikkona toivotimme tervetulleiksi kansainväliset vaihtarit ESN VIP-Partyissä. Harvoin pääsee lyhyessä ajassa testaamaan niin monta eri kieltä, kuin keskiviikkona. Torstaina kaikki pulkat johtivat Lyniin, Opiskelijayhdistys Traden legendaarinen Pulkkis starttasi Meri-Teijosta ja after skit vedettiin Marilynin lämmössä, pulkkien keskellä tietenkin! Vegasissa juhlistettiin sitä, että Wabu on ihan kohta! 100 Päivää Wappuun by Nucleus & Digit on aika huikea keikaus kaiken kaikkiaan ja symboloi jotenkin erinomaisesti turkulaista opiskelijakulttuuria & sen omintakeisuutta.

Lynkyn Bingo <3 Tiistai! Kutkuttavat bingoiluhurvittelut, Keittopäivä ja City-Karaoke tekevät tiistaiyöstä erityisen. Lisäbonarina Lygasin 2,5 € Happy Hour 22-24. Huikeiden palkintojen hassunhausa bingoilu järkkäillään 23-24 ja sen jälkeen lauleskellaan. Unohtamatta tanssilattian rytmejä ja ilmaisia arcadepelejä. Keskiviikkoyön teemahuudahdus on Ay Caramba ja sitä treenataan yhdessä TYK ry:n ja TPO:n kanssa. Viritä pinjatasi, suorista sombrerosi ja ole oman elämäsi burrito – nämä Meksikobileet eivät ihan heti unohdu! Vegasissa koittaa erään aikakauden päätös, kun Ruisbileet siirtyvät ajasta iäisyyteen. Homman nimihän on se, että aiemmin Ruiskadulla majaansa pitäneet yhdistykset TSTS, Tasokas & Suukko asustelevat nyt ICT:n suojissa. Ensi vuonna luvassa on jotain ihan uutta tältä kombolta. Anyways, saavu saattamaan Ruisbileet viimeiselle matkalleen perinteisesti mustaan pukeutuneena tai vaikka villisti Jazz Funeral –teemaan verhoutuneena. Torstai on talvieksotiikan multihuipentuma, sillä Aurajoella järkätään ensin Ice Age –talviuintitapahtuma korkeakouluopiskelijoille (kyllä, siellä pulahdetaan ihan oikeasti avantoon!) ja illalla otetaan äkkilähtö Winter Beachille Lygasissa. Nopeimpia odottaa super cool, äkkilähtöön sopiva härpäke. Winter Beachillä viihdytään rantatunnelmissa aina aamuun saakka! Tämän hauskuuden tuottavat TYY, TUO ja Humako yhdessä Talviuinnin SM-kilpailuorganisaation kanssa. Night Club Vegasin seuraavien kolmen perjantain erikoisuus on legendaarinen kupliva Players Night Back Stagella. Saavu yksin, kaksin tai porukalla ja osallistumaan skboihin: kuka on Vegasin flipperimestari, millä porukalla lähtee voitto kotiin pöytäfutiksessa? Hauskat kisat ja vielä hauskemmat palkinnot odottavat. Ja jos kisailu ei ole sun juttu, ei hätää. Ilmaisia arcadepelejämme saa pelailla myös ihan muuten vaan.

Turun Tähti 2019 voisit olla ehkä juuri sinä! Rakastatko tanssia? Teetkö taikatemppuja? Oletko hillitön vitsiniekka tai muikea miimikko? Teetkö voltteja ja käsilläseisontaa, hämmästytät notkeusakrobatialla tai teet kenties jotain aivan ennen kuulumatonta ja erikoista? Tee siis nyt näin: Valitse jompikumpi osakisailta (pe 8.2.2019 tai pe 15.2.2019) ja varaa kalenteriisi myös finaali-ilta 22.2.2019. Ilmoittaudu soittamalla allekirjoittanelle eli Mikaelalle 040-5370152, laita viestiä tai meilaile mikaela(at)clubmarilyn.fi Kisa on vain täysi-ikäisille, se on maksuton ja loppukilpailun voittajaa odottaa Las Vegasin opintoreissu. Ei pöllömpää, vai mitä? Kisa on järkätty vuodesta 1999 ja voittajista löytyy niin taikureita, tanssijoita, vatsastapuhujaa, akrobaatteja kuin laulajiakin.

Mikaela

20.01.2019

Nauraminen pidentää ikää ja tiiistaina Lynkyn Bingo lisäsi monelle runsaasti elinvuosia. JP:n johdolla hubailtiin ja kutkuttavat palkinnot löysivät omistajilleen. Keskiviikkona virittäydyttiin Wappuradion taajuudelle Vegasissa. Opiskelijavoimin toteutettavan projektin tarkoituksena on tuottaa monipuolista Wappuohjelmaa kansalaisille Vappua edeltävällä ajanjaksolla. Oli ilmapalloja, serpentiiniä, simaa ja hyviä radio-ohjelmaidiksiä. Torstaina toivotimme tervetulleiksi kaikkien korkeakoulujen vaihto-opiskelijat, Welcome Party keräsi superkansainvälisen juhlaväen kahteen kerrokseen tutustumaan Lygasin yöelämän moniin mahdollisuuksiin.

Lynkyn Bingo ja Keittopäivä avaavat bileviikon tiistaina. Bonuksena Lygasin 2,5€ Happy Hour 22-24! Saavu pelailemaan, bingoilu starttaa 23 ja palkinnot ovat varsin hulvattomia. Iltaa jatketaan bingoilun jälkeen City-Karaoken rytmeillä. Ja rytmit löytyvät tietenkin myös tanssilattialta. Mainion kansainvälinen keskiviikkoilta kutsuu niin vaihtarit kuin paikallisetkin opiskelijat bailaamaan VIP Partyihin – testaa kielitaitoasi ja tanssi aamuun! Night Club Marilynin torstaista löytyy klassikkohubailu Pulkkis, Opiskelijayhdistys Traden bilevelhot ovat aina onnistuneet antamaan talvelle huikean upgraden. Laskettele siis Lynin yöhön parhaissa After Ski –vetimissäsi, sillä parhaita kostyymejä tullaan palkitsemaan! Samaan aikaan aamukampaa Vegasissa käyttävät Digit & Nucleus, sillä 100 Päivää Vappuun ennakoi sitä, että ihan kohta on jo Wappu. Wabu ei Lobu ja on turkulaisen opiskelijan parasta aikaa, joten seikkaile Vegasiin.

Tätä kirjoittaessani tiedän, että loppuviikosta pääsemme chillaamaan henkilökuntamme kanssa. Perinteisesti vietämme pikkujouluja vasta näin tammikuussa ja on todella mainiota, miten moni pääsee mukaan Itämeren aalloille. Henkilökuntamme ansaitsee hemmottelunsa, yleensä he ovat varmistamassa teidän viihtymisenne. Hienous fiiliksessä piilee siinä, että yhdessä henkilökuntamme kanssa luotte ikimuistoisia bileiltoja ja hetkiä öissä. Ei ole liioiteltua puhua laajennetusta Lygasin perheeestä ja olohuoneesta, johon on kiva tulla aina uudestaan. Olemme vilpittömän onnellisia siitä, että näinä verkossa elämisen aikoina me yhdessä voimme mahdollistaa aitoja livekohtaamisia. Olkoon myös 2019 täynnä toinen toistaan upeampia kohtaamisia!

Mikaela

13.01.2019

Huikea The Munsters –flipperi saapui maailmanensi-iltanaan meille Vegasiin. Mustavalkoiseen klassikkositcomiin perustuva peli sai rinnalleen Rolling Stones –flipperin, kun legendaarinen The Walking Dead löysi uuden osoitteen Lynin pääsalista. Opiskelijabilekausi starttasi keskiviikkona Opexin johdolla ja torstaina hurviteltiin Tursajaismeiningeissä yhdessä TIO ry:n ja TSTS:n kanssa. Ihan mahtavuutta, että kevään bilekausi on nyt saatu pyöräytettyä käyntiin. Perjantaina Vegasissa musasta vastasivat jo ysärivuosina iltaelämän kehäkettuina vaikuttaneet DJ Roy ja DJ Esko. Perjantaina alkuillasta kerättiin varoja Dewi ry:n työlle, löytökissojen hyväksi järjestetty burlesquehubailu Kabaree Kookos oli viettelevä ja upea. Viikonloppuna pääsimme myös kiittämään henkilökuntaamme: palkitsimme viisi baarimestarin erikoisammattitutkinnon suorittanutta henkilökuntamme jäsentä, joille oli tupsahtanut todistukset postilaatikkoon – onnea, ollaan teistä ylpeitä.

Mikäpä olisikaan kutkuttavampi tapa aloittaa viikko, kuin Lynkyn Bingo tiistaina? Hillittömän hauskoja hetkiä ja vekkuleita palkintoja luvassa – Lynin Bingo löytyy Atlantiksesta! Ja ne, joita laulattaa, pääsevät toki myös laulamaan. Keittopäivän lisäksi budjettia hemmottelee Lygasin 2,5 € Happy Hour 22-24. Sanoiko joku Wappu? Kyllä! Keskiviikkona virittäydytään Vapputunnelmiin Night Club Vegasissa turkulaisten korkeakouluopiskelijoiden Wappuradion lanseerausbileissä. Wappuradio on opiskelijoiden luoma konsepti, jossa myös sisältö on kokonaan opiskelijoiden tuottamaa. Näissä bileissä hurvitellaan tanssilattialla, pelaillaan ilmaisia arcadepelejä ja Beer Pongia & nautitaan hyvästä seurasta. Torstain superkansainvälinen Welcome Party levittäytyy kahteen kerrokseen, luvassa on TYY:n TUO:n, Noviumin ja Åbo Akademin vaihtareille järkkäämä bileilta, jossa ulkkariopiskelijat pääsevät tutustumaan yökerhoihimme ja bilettämään kahdella tanssilattialla & pelailemaan beer pongia & arcadepelejä & laualamaan City-Karaokea. Saavu tutustumaan kansainvälisiin vieraisiimme ja testaamaan kielitaitoasi.

Turun Tähti 2019 –kisan voittaja lähtee Las Vegasiin! Turun Tähti on kisa sinulle, joka janoat yleisön eteen ja osaamisalasi on esimerkiksi taikuus, jokin tanssilaji, akrobatia, mimiikka, klovneria, mentalismi, burleski, jokin taistelulaji, stand up, komiikka, performanssitaide. Tai jokin juttu, josta emme edes ole tienneet. Osakilpailuilloista valitaan toinen (8.2.2018, 15.2.2018) ja kalenterista tulee buukata tietenkin myös pe 22.2., joka on loppukilpailuilta. Molemmista osakisoista jatkoon lähtee esityksiä. Loppukilpailussa palkitaan koko kisan voittajan lisäksi myös median suosikki ja yleisön suosikki. Kisaan voi osallistua yksin, kaksin tai ryhmänä, kisaajien tulee olla täysi-ikäisiä. Kisa on ilmainen, mutta jokainen kisaaja vastaa itse matka- ja ruokailukustannuksistaan sekä mahdollisesta majoituksesta – kisaan voi osallistua mistä päin Suomea tahansa. Luvassa on upea kokemus, sen takaamme! Nyt ilmoittautumaan: Mikaela Savolainen 040-5370152 /mikaela(at)clubmarilyn.fi

Mikaela

06.01.2019

Niin sitä vaan siirryttiin kanssanne jälleen uuteen vuoteen, mikään muu seura ei olisikaan ollut parempaa. Tiesittekö, että uudenvuoden aattona Club Marilynille tuli virallisesti täyteen 27 vuotta? Turussa avanneiden, toimineiden ja kadonneiden iltaravintoloiden lista vuodesta 1991 on melkoinen, viime vuodeltakin listaan päätyi muutamia nimiä ja siihin tuli vielä vuoden vaihteessa yksi uusi nimi kun Chic pisti pillit pussiin. Torstaina dj MICI toi Lynin yöhön harvinaisen Club Electricin, jonka musamaailmat eivät kokonaisuudessaan ihan peruslinjaamme kuulu, mutta trance- ja houseilta nyt sattui mahtumaan näihin loppiaista edeltäviin päiviin. Perjantaina vietettiin virallisesti Marilynin synttäreitä yhdessä suuren onnittelijajoukon. Yli neljännesvuosisadan ikäisen yökerhomme asiakkaita matkan varrelta oli vain niin siistiä tavata. Puolen yön special guest starina oikeutetusti Divet eli Marko Vainio. Mies, joka saattelee yleisön eteen staroja ja julkkiksia hengästyttävällä tahdilla. Tältä lavalta Divet ponnahti viihdemaailmaan voitettuaan Turun Tähti -tittelin vuonna 2003.

Täällä ollaan ihan liekeissä, sillä tällä viikolla starttaa kevään vauhdikas opiskelijabilekausi! Haalarit pois komerosta ja syksyn haalarimerkit kiinni lahkeisiin, tästä alkaa uusi ja upea kevät 2019. Tiistain Keittopäivä on mitä mainioin tilaisuus virittäytyä ja fiilistellä. New Year, New Me on Opexin ihastuttavan hedonistinen bileteema. Miten sä olet noussut tuhkasta kuin Feenixlintu vuoden vaihduttua? Päättänyt tehdä itsestäsi parhaan mahdollisen version ja elää deeppiä ja sielukasta elämää? Oh, my. Torstain suurjuhla Tursajaiset ei erillistä esittelyä oikeastaan kaipaa. Homman ideana on törmäyttää sadoittain insinöörejä ja hoitsuja, joukkoon mahtuvat tietenkin opiskelijat yli korkeakoulurajojen. Ysiltä starttaavan hubailun levittäytyminen kahteen bilekerrokseen mahdollistaa monipuolisen viihtymisen: on karaokea, Pianowar, kaksi tanssilattiaa, Beer Pongia, ilmaisia arcadepelejä ja tietenkin legendaarinen Tursajaisvala puoliltaöin. Ja hei: ole ajoissa, sillä himoittu Tursas – haalarimerkki on jaossa vain nopeimmille. Perjantaina Night Club Vegasissa koittaa varsinainen ysärijysäri, Vegas Goes 90’s -bileyön puikoissa ovat legendaariset ysäri dj:t Roy ja Esko (Timi). Molemmat ovat vaikuttaneet yöelämässä jo kymmeniä vuosia ja ysäribiisivalikoima on hillitön. Etsi kaapista kamalimmat ysärivetimet tai elä tätä päivää, you choose.Lauantaina alkuillasta keräämme varoja Eläinsuojeluyhdistys Dewille yhdessä Kabaree Kookoksen kanssa. Loppuun myydyn tapahtuman lipputulot menevät lyhentämättöminä Turun alueen löytökissojen pelastamiseen.

Turun Tähti 2019 valitaan helmikuussa. Suomen vanhin lavaviihteen monialakisa amatööreille on antanut siivet lukemattomille esiintyjille – ei vain voittajille. Tämän vuoden päävoittona on matka Las Vegasiin. Oletko taikuri, tanssija, akrobaatti, klovni, stand up -komiikan taituri, fakiiri, taistelulajin näytösversioksi muokannut tai jonkin sellaisen lajin osaaja, josta emme ole edes kuulleet? Täysi-ikäisille tarkoitetussa kisassa voi ilmoittautua jompaan kumpaan osakilpailuun (pe 8.2.2019 tai pe 15.2.2019), molemmista kilpailuista valitaan finalisteja loppukilpailuun pe 22.2.2018. Kisassa palkitaan myös yleisön- ja median suosikki. Kisakokemus on upea, vain voitto ei ole tärkein. Verkostoidu, testaa numeroasi, kerää lavavarmuutta ja luo esitysrutiinia. Kiinnostuitko? Soita allekirjoittanelle 040-5370152 tai laita meiliä mikaela(at)clubmarilyn.fi Lisätietoa kisasta löydät myös osoitteesta http://turkustars.blogspot.fi

Mikaela