s

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat an.

2007

2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

30.12.2007

En tiedä, millä joulupukki teille tuli. Reellä nyt ei ainakaan. Veikkaan vesisuksia. Kun punanuttu jatkoi matkaansa muille aikavyöhykkeille, oli vuorossa kaupungin parhaat pakettipeijaisten jatkot eli SinkkuKinkkubileet Marilynissä. Lynin joulu kuuluu monen rakkaan asiakkaamme joulutraditioiden top 10 -listalle, sillä tämän laajennetun perheemme joulujuhla on fiilikseltään mutkaton ja lämmin. Joululomalla on hyvää aikaa tavata kavereita, mutta myös löytää uusia tuttavuuksia vaikkapa vuoden vaihteen tinanvalanta seuraksi. Duona laulaminen on myös aina hauskaa, kuten huomasimme CityKaraoken 7v syntymäpäivillä. Illan aikana ahkerasta karaokelaulannasta palkittiin KaraokeRinssin tittelillä kantiksemme Janne Laakso, KaraokeRinsessan kruunun kutreilleen sai Marja-Riitta Kinnunen. Kiitoksena koko juhlakansalle kultakurkut kajauttivat kimpassa biisin Tahdon Olla Sulle Hyvin Hellä. No mikä jottei ; )

Vuoden vaihteen hulvattomimmat bileet löytyvät täältä maanantaina, Lynissä ikärajalla 18 ja Vegasissa 20. Molemmat yökerhomme avataan klo 22.00 ja verrattuna maailman metropolien ravintoloihin olemme Uutena Vuotena hyvinkin kukkaroystävällinen vaihtoehto. Esimerkiksi Las Vegasissa monien yökerhojen sisäänpääsymaksut nousevat vuoden vaihtuessa pilviin: lippuhinnat alkavat 300 dollarista per nassu ja 5-henkinen seurue saa pulittaa esimerkiksi pöytävarauksestaan jopa pöyristyttävät 5000 dollaria!

Tulevalle vuodelle ennustan upeita bileöitä, ihania ihmisiä, tanssia, laulua ja kaikkea kivaa. Onnellisten tähtien alla alkaa ainakin baaritiskin ja karaokepömpelin takaa tutun Marilinin vuosi, sillä neidon sormeen on joulun alla ilmaantunut kihlasormus! Suurta päivää rakastavaiset olivat juhlineet kylpylässä toisiaan hemmotellen. Mitäköhän tulevaisuus tuo tullessaan, ennakoivatko takana huojuvat palmut lisää romanttisia ylläreitä?

Kun uusi vuosi on pyöräytetty käyntiin, on aika nostaa malja kuusitoistavuotiaalle Night Club Marilynille. Sweet Sixteen on ikä, jolloin nuoresta tulee lain silmissä seksuaalisesti aikuinen, hän voi saada sairasvakuutuskortin ja ajaa kevarikortin. Yhdysvalloissa kuusitoistavuotias pääsee auton rattiin. Yökerhomaailmassa kuusitoista vuotta kertoo siitä, että ravintolasta sekä sen asiakkaista on pidetty hyvää huolta. Kuudestatoista vuodesta voi olla ylpeä, olemme yhdessä pitäneet Lynin Lyninä. Kuluneiden vuosien aikana yöelämässä on tapahtunut paljon muutoksia, mutta yön kuningattarenakin tunnettu Marilyn on pystynyt pitämään kiinni omasta itsenäisyydestään ja tyylistään. Monessa maassa tätä ikää juhlistetaan huimilla synttärijuhlilla ja sellaiset pitää myös Marilyn: Night Club Marilynin Sweet Sixteen juhlat vietetään perjantaina 4.1.2008 ja kutsumme teidät kaikki mukaan juhlahumuun! Kutsuvieraille, vipeille ja muille kantiksille avaamme ovet poikkeuksellisesti jo 21.00 ja 22 jälkeen toivotamme tervetulleiksi myös muut synttäreiden juhlijat!

Mikaela

21.12.2007

Maanantaina syntymäpäiviään viettävät ainakin Ricky Martin ja J. Nasarettilainen. Jos jouluun kuuluisi perinneruokana jälkimmäisen synttärisankarin kakku ikävuosia vastaavalla kynttilämäärällä, loppuisivat kynttilävarastot joulun alla moneen otteeseen. Meidän tuntemamme joulun juuret ovat parintuhannen vuoden päässä, mutta talvipäivänseisausta on juhlittu jo paljon aiemmin. Pimeään vuodenaikaan valoa etsittiin juhlien ehkä jo 4000 vuotta sitten. Myös muinaiset roomalaiset vaihtoivat vapaalle aina syyskylvöjen jälkeen, Saturnalia juhlassa kiitettiin maanviljelijöiden jumala Saturnusta sekä nautittiin hyvästä seurasta, ruoasta ja juomasta. Ahkerasti kynttilöitä sytytellään tänäkin päivänä juutalaisessa Hanukka-juhlassa ja afrikanamerikkalaisten Kwanzaa -juhlassa, joista kumpainenkin sijoittuu joulun aikaan. Olivatpa omat perinteesi kotimaisia tai kansainvälisiä, olet tervetullut jakamaan Jouluajan kanssamme Lyniin!

Kinkun sulattelu käy kepeästi tanssilattialla ja pakkasen puremat sormet lämpiävät nopeasti, kun osaa pyytää baarista jotain verenkiertoa edistävää. Samalla voi katsoa jo tulevaan vuoteen: varmista itsellesi mutkaton Lyni Uusi Vuosi ostamalla ennakkolippusi vuoden vaihtumisen kinkereihin. Siis jos et asiaa ole vielä ehtinyt hoitaa kuntoon. Tänä vuonna aatto osuu maanantaille, joten 20+ ikäiset voivat harkita ennakkolippua myös Night Club Vegasiin. Vegasin Uuden Vuoden ennakkoliput ovat myynnissä sekä Lynin että Vegasin baareissa. Ennen vuoden vaihtumista nostetaan kuitenkin malja CityKaraokelle, jonka legendaarisissa synttäreissä lauletaan äänet käheäksi torstaina 27.12. Juhlakansan joukosta saatatte bongata myös vanhoja karaokejuontajiamme, kuten Helppo, Honey, Hede tai Caisa. Suosittelemme myös valmistautumista tammikuun neljänteen, silloin Marilyn täyttää 16 vuotta!

Mitä yhteistä on Forrest Gumpilla, Uuno Turhapurolla ja Lynin omalla Jonilla? Armeija. Suomen Puolustusvoimat on lähettänyt Jonille kutsukortin, jonka rivien väleissä luvataan mm. juoksemista, seisoskelua, juoksemista, seisoskelua, rymyämistä, möyrimistä, purkkihernekeittoa ja munkkeja. Yleensähän kutsuissa mainitaan dresscode, mutta tämän kutsun lähettäjä pukee paikalle saapujat vasta perillä. Lasipakkien sijaan Jonin kannettavaksi tulee Loppiaisen jälkeen ihan muun sortin pakkeja ja armeijan suorittaneiden mukaan myös paljon muuta liitännäissälää. Herra testasi tetsausta Lynin lattialla, hyvinhän se sujui!

Mikaela

17.12.2007

Viimeistään nyt voidaan sanoa, että lähtölaskenta vuotuiseen kuusijuhlaan on startannut. Sinkkukinkkumaratonia odotellessa avasimme joulukalenterista taas uuden luukun ja kaikkien suureksi riemastukseksi sieltä ilmestyivät keskiviikkona perinteiset vippi- ja kantistonttujen pikkujoulujuhlat. Tämän lahjan paketointi on meille Lynin tontuille aina mieluisaa puuhaa, mutta sen avaaminen on kuitenkin se paras osuus. Kuten yleensä, jaettu ilo on paras ilo ja joululahjaa olikin jakamassa suuri joukko yhteisen olohuoneemme vakkareita. Olette tainneet olla tosi kilttejä koko vuoden, jatkakaa samaan malliin!

Vuoden ahkeroineet opiskelijat aloittavat tulevalla viikolla lomailun, oppikirjoille löytyy hyötykäyttöä vaikkapa joulukuusen jalan korokkeena. Kun sopiva paikka näille opuksille on löytynyt, voi hyvillä mielin suunnata askeleet vuoden viimeisiin opiskelijabileisiin Lyniin. Ei tarvita kolmea viisasta tietäjää laskemaan, että keskiviikon Turku Students säästää rahaa vielä lahjaostoksiinkin. Opiskelijakortti oikeuttaa maksuttomaan sisäänpääsyyn ja näin talven keskellä mieltä lämmittävät myös juomien hinnat. Torstaina mantelijahtiin säntäävät vielä Kemistit, joiden Viimeisen Tentin bileet ovat joka vuotinen, hilpeä traditio. Tulkaahan ottamaan selvää, onko kemisteillä salaista tietoa joulun koostumuksesta. Joulua edeltävät yöt ovat myös otollista aikaa ikioman mantelinpiilottajan löytämiseen. Sellaisen, josta on iloa vielä uutena vuotenakin. Sellaisen, jota voi pussata ihan ilman mistelinoksaa. Misteliä kun on kovin vaikeaa löytää näiltä leveysasteilta. Voitte sitten suunnata yhdessä myös baaritiskille ja ostaa ennakkoliput Uuden Vuoden bileisiin. Jos ikävuosia on 20 tai enemmän, vuoden vaihtumisen voi kokea myös Night Club Vegasissa. Kyseiset liput ovat myynnissä sekä Lynissä että Vegasissa.

Kuten aina tähänkin saakka, on Night Club Marilyn avoinna jouluikana joka ikisenä päivänä. Night Club Vegas palvelee jouluun valmistautujia vielä 22.12., lomailee joulun pyhät ja avaa ovensa jälleen 28.12. perjantaina. Sukulaisstressin minimoimiseksi tarjoamme teille Lynin Sinkkukinkkubileet, joiden jälkeen et herää sian vierestä. Meidän joulutarinamme päähenkilöitä olette te, rakkaat asiakkaamme. Täällä teitä palvelevat iloiset pikku tontut, joiden mielestä Lynin joulua ei voi missata – oma työporukka ja hilpeät juhlijat pitävät joulufiiliksen yllä kuin satukirjoissa ikään. Jos hyvin käy, peittyy kaupunki pehmeään, valkoiseen lumeen ja aamuyöllä Turku näyttää epätodellisen kauniilta.

Mikaela

10.12.2007

Suomen ysikymppisiä juhlistettiin koko viime viikko. Mikäs siinä, synonymisanakirjakin luettelee juhla -sanalle kuusi vastinetta: bileet, kekkerit, bailut, pidot, pirskeet, hipat. Yksi synonymi siis viikon jokaiselle päivälle! Sana ”bileet” löytyy Turun Sanomien Aimo Massisen mukaan jo vuodelta 1920 ja bailut niinkin kaukaa kuin vuodelta 1910, joten on Suomessa osattu arjesta irtautua ennenkin. Yksi viikon ilahduttavista juhlan aiheista oli syksyn valkolakkien jako. Myös henkilökuntamme sai yhden uuden ylioppilaan, sillä Jenni kävi keskiviikkona pokkaamassa ylppäritodistuksen. Onnea!

Näin jouluaikaan näkee ympärillään kaikkea kivaa ja kimmeltävää, mikä on mielialalle hyvä asia. Lisää tuiketta tähän pimeään vuodenaikaan tuovat torstaina Yrkeshögskolan Sydvästin opiskelijat, joiden Glitter & Glamour -bileissä pukeudutaan kimaltaviin asuihin, säihkytään tanssilattialla ja lauletaan kultakurkkuina karaokessa. Joulukuusella ei todellakaan ole kimmeltämiseen mitään yksinoikeutta, paljetit ja strassit kehiin torstaina! Loistaa voit myös kyvylläsi valmistautua ennakkoon vuoden vaihtumiseen: baaritiskiltämme voit jo nyt käydä ostamassa ennakkoliput Lynin Uuden Vuoden bileisiin. Myös Vegasin liput ovat samaiselle illalle myynnissä, Uusi Vuosi vaihtuu Vegasin puolella ikärajalla 20.

Ainakin niille, jotka ovat tutustuneet pelipöytien ihmeelliseen maailmaan, on oheisen kuvan mainio herra hyvinkin tuttu. Timo, kavereiden kesken ”Sektori”, pyörittää jatkossa ruletin sijaan karttakeppiä. Opettajaksi pian valmistuva Sektori teki viimeisen työvuoronsa viikko sitten ja meidän lisäksemme tätä hulvatonta kaveria jäävät kaipaamaan myös pelinhoitajakaverit. Upealle tyypille työpoppoo oli leiponut vuodenaikaan sopivasti oman piparipelipöydän, sitä kelpaa sitten joulupyhinä järsiä. Tiedämme kuitenkin, että Timo ei mihinkään katoa, kyllä se täällä meitä käy moikkailemassa. Varmaan jo ensi keskiviikkona. Asiahan on nimittäin näin: te Lynin vip-korttilaiset ja kantikset olette taas olleet koko vuoden öidemme ilona ja kiltisti kuin äidin pikku possut, joten Lynin tontut tahtovat järjestää teille keskiviikkona Kantis Pikkujoulut. Korvatunturin tiedotteen mukaan Joulupukin lahjasäkki avataan eka tunnilla, joten olkaapa paikalla heti alkuillasta!

Mikaela

03.12.2007

Oletko koskaan miettinyt, mitä yökerhoissamme tapahtuu päiväsaikaan? Täällä ei suinkaan ole pimeää ja hiljaista, sillä sirkusseurueemme hyvinvoinnin turvaamiseksi tarvitaan monta monituista ihmistä ja työtuntia myös päivällä. Kun asiakkaamme hipsivät koteihinsa, saapuvat paikalle siivoojat, joita on parhaimmillaan kuusi, kolme molemmissa kerroksissa. Viikonloppuillan päätteeksi siivoukseen kuluu hyvinkin kahdeksan tuntia tai jopa enemmän per kerros. Päivisin täällä hoidetaan myös hallintoa, markkinointia ja erinäisiä huolto- ja kunnostushommia. Kokoamme yli kuudenkymmenen hengen työvuorolistapalapelia ja varmistamme, että jokaisen palkka kilahtaa tilille ajallaan. Talon sisällä tehdään niin mainokset lehtiin ja netiin kuin omalle tv-kanavallemmekin. Jos jotain puuttuu, sitä tilataan. Jos jotain on rikki, se korjataan. Me pyrimme varmistamaan, että niin työntekijöiden kuin asiakkaidenkin on kiva saapua paikalle taas iltasella. Puhelimet pirisevät, sähköposti kilahtelee ja ovikello soi eli vauhti ei vähene edes päivällä.

Viikoittain täällä ahkeroi päivällä myös esimerkiksi baariväkeämme, sillä tämän kokoisessa valtakunnassa piisaa puuhaa vuoden jokaiselle päivälle naamiaisvaatevalikoiman järjestämisestä ilmastointihormien imurointiin ja baarien suursiivouksesta varastojen täyttöön. Lastauslaituri on kovassa käytössä, tavaratoimituksiemme koot saavat monien silmät laajenemaan lautasen kokoisiksi. Rekkojen uumenista puretaan lavatolkulla wc-paperia, kassanauhaa, laseja, pulloja ja ties mitä. Jo pelkästään maidon menekki on viikossa päätä huimaava, pian täytynee hankkia omat lehmät lypsämään tuohon takapihan parkkipaikalle. Vai mitä sanotte siitä, että kuluneen vuoden aikana täällä on nautittu n. 37 000 Valkovenäläistä ja yhdessä viikossa maitoa menee 400 litran hujakoilla?! Kalsiumvajausta teillä ei siis ainakaan ole.Yhdessä kuukaudessa tehdään yli 7000 salmaripaukkua ja erilaisiin drinksuihin kuluu 3100 tölkkiä Red Bull -energiajuomaa. Olutta & sidukkaa virtaa hanoista tuhansia litroja.

Tällä viikolla pidetään pientä paussia opiskelijabileissä, viime viikon huimista kemuista kiitokset Tradelle, Synapsille, Kannalle ja Anglicalle. Nyt keskitytään juhlimaan Suomen synttäreitä. Suomi-neito on saanut hätistellä kimpustaan niin kaksipäisiä kotkia kuin kruunupäitäkin. Joidenkin on kovin vaikeaa tajuta, että ei tarkoittaa ei. Jossain kohtaa neito otti sen verran kovin yhteen seinänaapurin ahdistelijan kanssa, että pala helmoistakin pääsi repeämään. Suomi-neito kuitenkin veti syvään henkeä ja päätti jatkaa elämää pystyssä päin. Itsenäinen neito juhlii tällä viikolla 90-vuotista, rohkeaa taivaltaan ja me kaikki olemme mukana juhlassa. Varsinainen juhlapäivä on torstaina, mutta juhlatuulelle voi hyvin heittäytyä jo tänään maanantaina Vegasissa ja huomisesta alkaen Lynissä. Itsenäisyyspäivän aattoiltana eli keskiviikkona peräänantamatonta Suomi-neitoa voi onnitella myös Vegasin puolella ikärajalla K-21.

Save the Date: viikon päästä keskiviikkona eli 12.12. suosittelemme asiaankuuluvana asusteena tonttulakkia, sillä silloin kutsumme Lyniin pikkujouluilemaan kaikki vipit, kantikset ja muut ”kalustoon kuuluvat” asiakkaamme. Eli jätä auto kotiin ja hipsi paikalle heti ekalla tunnilla.

Mikaela

26.11.2007

Diagnoosin mukaan potilas kärsii ajoittaisesta luentosalikypsyydestä ja tenttikirja-allergiasta. Potilaalla todettu myös toistuvasti seuran kaipuuta, tanssi- ja lauluvajausta sekä häiriöitä nestetasapainossa. Vastaanotolta potilas ohjattiin hoitosuosituksen mukaisesti Turun Lääketieteellisen tiedekunnan Pikkutuhmiin Pikkujouluihin Marilyniin keskiviikkona sekä Turun Ammattikorkeakoulun terveysalan opiskelijoiden Bongaa Tonttu -bileisiin Lyniin ja Elsa Blackout-kinkereihin Vegasiin torstaina. Hoitotulos oli positiivinen ja hoitoa jatketaan aina tarpeen mukaan.

Joulumieli on saanut jo mainiosti tarttumapintaa niin Lynissä kuin Vegasissakin. Tähän aikaan vuodesta yritykset, yhdistykset ja kaveriporukat kerääntyvät juhlimaan sankoin joukoin keskitalven kohokohdan kynnyksellä. Pikkujouluilijoita onkin riittänyt jo parina kuluneena viikonloppuna ja kuhinaa on odotettavissa tulevinakin öinä. Hilpeällä tuulella oli myös kantiksemme, Sinkkuäidille Sulhanen -sarjassa loppumetreille hurmannut Pasi H. Telkusta tutun kaverimme mielestä sarjan teko oli todella mielenkiintoinen kokemus ja loppupeleistä tippuminen ei sureta. Herra käy vapaa-aikanaan mieluusti mm. rallitapahtumissa ja bilettämässä Vegasissa ja Lynissä.

Keskiviikkona Lynissä biletetään poikkitieteellisesti, Turku Students tarjoaa opiskelijakortillisille yöeläjille maksuttoman sisäänpääsyn ja huokeita juomia. Vegasissa samaisen yön teema on Hot from the US, seremoniamestareina Ameriikkaspektaakkelissa toimivat kaksi kieltellisesti lahjakkaiden ainejärjestöä, Kanta & Anglica Turun Yliopistolta. Torstaina esittelemme teille Vegasissa Pikkarit. Niin, tiedän mitä teille tulee sanasta ekaksi mieleen. Illan aikana ei kuitenkaan kuljeta pelkissä stringeissä (tai eihän sitä koskaan tiedä), vaan vietetään Traden jokavuotisia piippalakkijuhlia. Samaan aikaan Lynissä Joulupukin pikku apurit by Synapsi keräävät kierroksia ollakseen valmiita vastaanottamaan kuusijuhlan luonnontieteelliset haasteet: Petteri Punakuono, varpunen jouluaamuna ja äidin pikku porsaat tuottavat päänvaivaa biologeille, maantieteilijöitä sen sijaan hämmentää vuosittain Joulupukin kyky oikoa aikavyöhykkeitä lahjoja jakaessaan. Lumihankia odottelevat synapsilaiset juhlistavat iltaa toivorikkaasti teemalla White Christmas.

Mikaela

19.11.2007

Höyhenet pöllysivät ja samba soi, kun Vegasissa biletettiin Brazil-teemalla maanantaina. Brasilian lippujen ja paperiköynnösten alle saapui suuri joukko juhlijoita, joista monet ilahduttivat teemaan sopivilla asuillaan. Karnevaalihuumassa mukana oli myös synttärisankari, Aamusetistä ja Mr Finland organisaatiosta tuttu JetSetteri Timo Salmesmaa. Syntymäpäiväsankarille syötettiin kakkua ja tarjottiin kuohuvaa, totta kai!

Kuohujuomalla voi myös juhlistaa kotikaupunkiamme Suomen Turkua, sillä EU:n kulttuuriministerineuvosto nimitti viime viikolla Turun vuoden 2011 Euroopan kulttuuripääkaupungeiksi. Mistään pikkujutusta ei ole kyse, sillä hakuprosessi alkoi jo vuonna 2001 ja mukana prosessissa on ollut tuhansia ihmisiä. Kaikelle kansalle järjestetään kiitoksena upeasti onnistuneesta väännöstä Turku Palaa -tapahtuma Aurajokirannassa huomenna tiistaina klo 18 alkaen. Luvassa on tulitaidetta, akrobatiaa ja upea ilotulitus. Jokirannan pakkasessa oleilun jälkeen voikin sitten kipittää Lyniin. Tiistai on nimittäin siitäkin hauska, että se on nimeltään Lapsen oikeuksien päivä. Jokainen meistä on jonkun lapsi ja mielestäni oikeuksiin kuuluu esimerkiksi riittävä vapaa-ajan vietto ja ystävien tapaaminen. Tervetuloa pitämään kiinni oikeuksistanne heti alkuviikosta! Keskiviikkona meillä bilettävät valkotakit, nuo hurmaavat lääkisläiset, joiden bileiden nimi ”Pikkutuhmat Pikkujoulut” vie ajatukset kummasti lääkärileikkeihin.. Torstaina toivotamme tervetulleiksi terveysalan opiskelijat eli TSTS:n Lyniin ja oikeustieteellisen Elsa Turun (European Law Students Association) aktiivit Vegasiin. Hoitsut ovat liikenteessä teemalla Bongaa Tonttu, Joulupukin pikku apurit ovat kuin ovatkin jälleen häviksissä. Elsa Blackout sen sijaan viittaa ehkä siihen, että pian alkaa olla korkea aika virittää aivot jouluasentoon ja puhdistaa korvien välit pykälistä. Tai jotain.

Maailman menoa -osiossa hämmästellään tänään sitä, miten kyseenalaisia vippisysteemejä maailma on pullollaan. Viimeisimmän Tietokone-lehden artikkelissa Netti kasvaa valvontakoneeksi kerrottiin ihon alle upotettavasta, hieman vehnänjyvää suuremmasta tunnistesirusta. Tätä sirua käyttää vip-asiakkaidensa tunnistuksessa mm. eräs espanjalainen yökerho. Jonon ohitus ja drinkin maksu hoituu käden heilautuksella. Pelottavaa. Todella pelottavaa. Myös esimerkiksi sormenjälki- ja verkkokalvotunnistusta on kokeiltu perinteisen kasvotunnistuksen ohella yökerhoissa ja kasinoilla mm.Yhdysvalloissa ja Englannissa. Onneksi meillä Lynissä ja Vegasissa vippikortti on edelleen toimiva, kanta-asiakkuudella ansaittava jononohitusväline.

Mikaela

12.11.2007

Vuonna 1835 Suomeen annettiin keisarillinen asetus, jonka mukaan maahan tulee perustaa ”manufaktuuri -ja hantverkkikouluja”. Näissä kouluissa opiskeltiin kaikenmoista teknistä ja ulos opinahjoista putkahteli niitä tyyppejä, jotka tänä päivänä myös insinöörinimikkeellä tunnetaan. Nerokkaista aivolohkoista on ollut hyötyä koko maailmalle, ilman insinöörejä tuskin istuisin tässä tietokoneen äärellä juoden kahvinkeittimellä tehtyä kahvia. Opiskelijabilekulttuuri olisi myös erilainen ilman insinöörejä, bileperinteiden luomisessa inssit ovat ihan omaa luokkaansa. Tämä todistettiin taas torstaina, sillä Turun Ammattikorkeakoulun insinöörien ja bioalojen opiskelijoiden yhteinen Säätö oli rastikierroksineen ja loppubileineen suuri menestys, viritykset olivat jälleen osuneet nappiin! Kaikkea oli ajateltu, jopa parinmuodostuksen tekniikkaa: jaossa oli miehille ruuveja, naisille muttereita. Tehtävänä oli löytää itselleen sopiva vastakappale.

Shake Ya Tailfeather! on kehoitus keinuttaa lantiota lattareiden tahtiin. Siihin on mahdollisuus tänään Vegasissa, bileiden tarkoituksena on viedä ajatukset pois räntäsateesta Brazil-teemalla. Karnevaalitunnelman lisäämiseksi suosittelemme, että itse kukin pukee päälleen jotakin kauriin kääntöpiirille sopivaa. Keskiviikkona maantieteellinen sijainti kannattaa valita Lynistä, sillä Turku Students auttaa säästämään etenkin opiskelijoiden killinkejä. Opiskelijakorttia näyttämällä pääsee maksutta sisään ja baarimestarimme tarjoavat virvoittavia juomia erinomaisen ilahduttaviin hintoihin. Sana opiskelijaystävällisestä meiningistä on kiirinyt ja niinpä keskiviikkona meitä ilahduttaa lauma Teknillisen Korkeakoulun Maanmittarikillan jäseniä. Nämä Suomen toiseksi vanhimman killan aktiivit ovat kyläilemässä Turun yliopiston Delta ry:n opiskelijoiden luona ja yhteinen ilta on epäilemättä riehakas!

Yhä kansainvälistyvässä maailmassamme monia asioita pyritään tekemään yksinkertaisemmiksi yhtenäistämällä tapoja ja käytäntöjä. Eräs käytäntö liittyy ravintoloiden ja yökerhojen ikärajoihin. Kaksi yleisimmin käytettyä ikärajaa eri puolilla maailmaa ovat 18 ja 21, ikäraja on suoraan yhteydessä anniskeluun liittyvien lakien kanssa. Euroopassa törmää useimmin Lynissäkin jo kuusitoista vuotta toimineeseen ikärajaan 18. Yhdysvalloissa alkoholia saa anniskella vasta 21-vuotiaille, joten yökerhojen ikäraja on lähes järjestäen 21. Etenkin näin pikkujouluaikaan olemme törmänneet Night Club Vegasissa useasti siihen, että monien yritysten henkilöstön ikähaarukka on melkoinen ja nuorta polvea poppoossa on enenevissä määrin. Night Club Vegas on ympäristönä mille tahansa yritykselle ihanteellinen pikkujoulujen tai jatkojen viettoon, mutta ikäraja on hankaloittanut seurueiden suunnitelmia. Helpotamme tilannetta nyt juhlakauden kynnyksellä ja käyttöön otetaan perjantaina ja lauantaina uusi ikäraja, kansainvälinen 21.

Mikaela

05.11.2007

Vapiskaa tyylikonsultit, Lynin Pimp My Girl päästi hullun luovuuden valloilleen ja talven muoti-ilmiöille saatiin varteenotettavia kilpailijoita. Perusajatus on tässä parihupailussa se, että kundeille annetaan mahdollisuus päästä leikkimään neitokaisten leikkikehään keskelle meikkejä, peruukkeja ja roolivaatteita. Kukin tuunaaja sai valita muodonmuutokseen mieleisensä asun, kikkailla luomivärien, poskipunien ja huulipunan kanssa sekä viimeistellä työnsä sopivalla hiuskuontalolla. Herrashenkilöt ottivat haasteen tosissaan ja kaikissa sateenkaaren väreissä hehkuvat neidot esiteltin yleisölle sekä tuomareille suurten suosionosoitusten saattelemina.

Tuunaajia ja tuunattavia emännöi jälleen Marilin, joka modernina naisena ei ollut moksiskaan erään kisaajan yllätyssukupuolesta: Eevan asuun tuunattu Aatami herätti ansaittua hilpeyttä. Arvailuille ei hirveästi jäänyt varaa, kun tämä aiemmin koettua keskimääräistä karvaisempi, vaaleassa peruukissa keimaileva ilmestys asteli esiin pieniin lehdyköihin verhoutuneena. Rohkeasta esiintymisestä palkittu Eeva-Aatami ja muut muutoskohteet juhlivat ansaitusti aamun tunteihin.

Tiskin takaa lähettivät maitoon mieltyneille terveisiä: pidämme huolta suolistosi toiminnasta, nyt saat suosikkijuomasi niin halutessasi myös hyla-versiona! Kyse ei siis ole täysin laktoosittomasta tuotteesta, mutta tavalliseen maitoon verrattuna Valion hyla-maidossa laktoosia on huomattavasti paljon vähemmän ja niinpä maitosokerista riehaantuva vatsa käyttäytyy sosiaalisemmin. Sosiaaliseen kanssakäymiseen onkin taas tällä viikolla monta tilaisuutta. Tiistaina on Svenska Dagen ja niinpä suhteita on hyvä luoda myös toisella kotimaisella. Olipa suhteesi ruotsinkieleen mikä tahansa, voit kokeilla kielitaitoasi lipunmyynnissä sanomalla ”Gudaa!” ja ansaita näin itsellesi ilmaisen sisäänpääsyn. Keskiviikon Turku Students pitää jälleen huolta kaikkien alojen opiskelijoiden talouden tasapainosta, sillä opiskelijakortti oikeuttaa maksuttomaan sisäänpääsyyn ja juomapuolelta löytyy opiskelijabudjettiin sopivia halvennuksia. Torstai on yhtä Säätöä, Lynin valloittavat silloin Turun Ammattikorkeakoulun TIO ry & ELBA ry. Bileiden nimi siis on Säätö ja nupit käännetään kaakkoon heti alkuillasta! Huippuunsa viritetyt insinöörit ja bioalojen opiskelijat ovat säätämisen mestareita, joten odotettavissa on yllätyksiä täynnä oleva ja vauhdikas bileyö!

Niille teistä, joiden ikä riittää Vegasiin, suosittelen viikonlopun jälkeen myös maanantaita: ensi maanantaina Vegasissa lanteet keinuvat samban ja rumban tahdissa teemalla Brazil! Alkutalven kylmyyttä saavutaan karkoittamaan teemaan sopivissa asuissa, eli eipä muuta kuin höyhenboa kaulaan ja baanalle!

Mikaela

29.10.2007

Täytyy taas olla ylpeä koko poppoostamme, sekä Lynissä että Vegasissa on takana tavallistakin tapahtumarikkaampi ja vauhdikkaampi viikko. Vaikka vauhti välillä jaloissa tuntuikin, jaksoivat kaikki pitää yllä bilefiilistä ja tehdä asiakkaidemme öistä hulvattoman hauskoja. Keskiviikon bilejärjestäjä, TAIKA ry eli Turun Ammatti-instituutin oppilaskunta, ilahdutti bilettäjiä bändillä: stagella kikkaili Beats and Styles, joiden kutkuttava ja energinen lavaesiintyminen ei jättänyt ketään kylmäksi.

Torstaista alkoi vuoden karmivin kolmipäiväinen eli Halloween. Kuvia tästä kauhukarnevaalista laitamme nettiin heti, kun ektoplasmaa, ruumiinosia ja veriroiskeita esittelevät otokset on saatu järjestettyä. Niitä on nimittäin monta! Lynin rekvisiittavarastolla kävi kuhina jo monta päivää ennakkoon, sillä henkilökuntamme heittäytyy aina ihan kybällä mukaan roolileikkeihin. Toiset jopa niin innokkaasti, että sukupuoli vaihtuu pariksi päiväksi: esimerkiksi karaokesta ja tiskin takaa tuttu herrashenkilö Wilho muuttui jossain kohtaa jokseenkin hutsahtavaksi Wilhiinaksi. Olemme aina yhtä riemastuneita siitä, että myös asiakaskuntamme ottaa osaa Halloweenin pukeutumistraditioon, puvut ja maskit olivat toinen toistaan hienompia! Kuvan tenavat ovat tainneet käyttäytyä tavattoman huonosti ruokapöydässä tai ehkäpä äiti on vaan kovin, kovin huono käyttämään leipäveitsiä..

Lynissä kurpitsajuhlalla on jo pitkät perinteet, mutta Night Club Vegasissa maskeihin sonnustauduttiin nyt ensimmäistä kertaa. Perjantaina vietettiin samalla myös Vegasin ihka ekoja synttäreitä, joten nämä kaksi kekkeriä yhdistettiin vuoden hirveimmäksi syntymäpäiväjuhlaksi. Juhlavieraiden joukkoon oli soluttautunut myös erittäin alaikäinen pikkuriiviö: alla näkyvän kuvan hirviöäiti on dj Honey, millainenkohan tästä ultraäänikuvan mokkulasta oikein mahtaa tulla? Rytmi taitaa toukalla ainakin olla veressä!

Tällä viikolla päästämme kundit tuunaushommiin. Keskiviikkoillan Pimp My Girl on kisa, jossa mimmejä pääsee muokkaamaan ihan tosissaan: me olemme järjestäneet kilpailua varten peruukkeja, asuja ja meikkejä, joiden avulla kaksilahkeiset tuunaavat neitojen ulkonäön uuteen uskoon. Nettisivujemme kuvagalleriasta löytyy kuvia viime kertaisesta barbileikistä ja kuvista näkee, että kisaajilla oli kivaa! Kisaan voi ilmoittautua paikan päällä, mutta voitte toki ilmiantaa itsenne ennakkoonkin: mikaela@clubmarilyn.fi (tarvitsen kisaavan pariskunnan nimet ja puhelinnumeron).

Mikaela

22.10.2007

Opiskelijabilekausi sen kun jatkuu. Osa opiskelijoista vietti viime viikolla syyslomaa, sen kunniaksi keskiviikon Turku Students -bileisiin pääsi opiskelijakortilla ilmaiseksi ja saattoi nauttia juomista tavallistakin edullisemmin. Turun Ammattikorkeakoulun Opiskelijakunta eli TUO järkkäsi torstaina Korkeakoulujen Karaokekuninkuus taiston. Väinämöinen lauloi kuulemma Lemminkäisen suohon. Lynistä puuttuu suo, mutta samalla päättäväisyydellä & taidolla jodlasivat myös tämän kisan huippuyksilöt itsensä finaaliin. Jos opintoja voisi lukea hyväksi laulamalla karaokea, olisivat monen opinnot ottaneet torstaina aimo loikan eteen päin!

Keskiviikkona luvassa on livemusaa. Ensimmäinen vihje: Bändin viimeisin julkaisu on albumi Walk, don’t Talk. Toinen vihje: kokoonpanon keulahahmot ovat Dj Alimo ja Dj Control. Kolmas vihje: Viikonlopun Kidz Top20 -ohjelmassa nähdään näitä kundeja jostain syystä hirmu usein. Ja oikea vastaus on: Beats and Styles. Perusfilosofia tämän energisen musiikin taustalla on yksinkertainen: usko itseesi, älä vertaa itseäsi muihin, uskalla kokeilla uusia asioita. Bändi sopii mainiosti juuri ammatti-instituutin opiskelijoiden yhdistyksen, TAIKA ry:n bileisiin, ammattiin opiskeleville kundien filosofiasta kun on aivan varmasti apua!

Halloween ei ole täysin kauhuelokuvateollisuuden tuote, jopa pukeutumisperinne on ikivanha. Muinaiset keltit juhlivat pimeään vuodenaikaan siirryttäessä Samhainia, jonka aikana kuolleiden uskottiin liikkuvan elävien keskuudessa. Eläimennahkojen ja pelottavien päähineiden tarkoituksena oli karkoittaa pahantahtoisia henkiä. Katolinen kirkko hyödynsi 800-luvulla nokkelasti tämän lokakuun loppuun sijoittuvan pakanallisen perinteen sekoittamalla sen samaan pakkaan kristillisen juhlakulttuurin kanssa, Irlannissa marttyyrien ja Neitsyt Marian muistopäivä sai nimen All Hallows Eve eli kaikkien pyhien yö, joka sittemmin lyhentyi Halloweeniksi. Siirtolaiset veivät perinteet mukanaan Uudelle Mantereelle, naurislyhdyt vaihtuivat mahtipontisiksi kurpitsoiksi ja vähitellen keskimäärin kammottava juhla pehmeni koko perheen hupailuksi. Hyvä niin, sillä Halloween on Lynissä yksi vuoden odotetuimmista juhlista. Juhla alkaa tänä vuonna torstaina Akateemisella Halloweenilla, jonka isännöi/emännöi Turun Kauppakorkeakoulu. Torstaista lauantaihin Marilyn on täynnä hämähäkinseittiä, kurpitsoja, lepakoita ja kaikkea karmivaa, sillä kurpitsajuhla ansaitsee kunnon lavasteet. Henkilökuntamme tekee baarikokemuksesta jokseenkin poikkeavan pukeutumalla hirviöiksi, vampyyreiksi, zombeiksi, noidiksi ja avaruusolioiksi. Toivomme, että kaikki asiakkaammekin heittäytyvät kympillä mukaan eli nyt asuja hankkimaan! Perjantaina Halloweenia juhlistetaan Lynin tapaan myös Vegasissa, joka samalla juhlii 1-vuotis synttäreitään. Tervetulleita kutsuvierastilaisuuteen 21-23 ovat kutsukortilliset ja Lynin/Vegasin vippikortin omaavat, 23+ ikäiset kantiksemme!

Mikaela


15.10.2007

Talvi lähestyy vääjäämättä, viime keskiviikkona todistimme ensilumen saapumista. Minulla on siitä todistusaineistona jopa valokuva. Talviunille ei kuitenkaan kannata vaipua, sillä Lynissä biletetään kaikkina vuodenaikoina. Kylmyyden karkoitus onnistui ainakin Asteriskin ja Kääntöpiirin Paritusbileissä mainiosti, keskiviikkoinen karaoke oli täynnä sydämet sulattavaa tunnetta ja myös tanssilattia täyttyi toisiinsa tykästyneistä informaatioteknologian opiskelijoista & kielillä puhujista. Tyrkylle Atlantikseen tulleet Lynin Henrika ja Hede valittivat jääneensä ilman seuraa – olikohan neitojen kilometrit jo täynnä vai mikäpä oli vikana? Kuvan neidot eivät liity näihin ikäviin tapahtumiin. Seuraavana iltana talo täyttyi tradenomiopiskelijoista, ALV 5.0 -nimisten bileiden pukukoodina oli business ja jengi oli varsin tyylikästä. Puvuista ja pikkumustista huolimatta homma ei mennyt jäykistelyksi, sillä tällä poppoolla on asenne kohdallaan!

Vauhtikolmikkomme Jani, Mörkö ja Chrisu palautuivat omalle aikavyöhykkeellemme perjantaina. Kundit tutustuivat Ameriikan mantereella yökerhomessujen lisäksi mm. erilaisiin maailmanlaajuisesti tunnettuihin ravintolakonsepteihin ja Atlantic Cityn kasinoiden toimintaan. Saimme tuliaisina taas kehityskelpoisia ideoita, joilla teemme palveluistamme entisäkin mainiompia! Paluu arkeen tapahtui nopeasti, jo perjantai iltana kaikki kolme olivat taas työn touhussa omissa yökerhoissamme. Ja kun te, rakkaat asiakkaamme, lähditte varhain sunnuntaina kotiin (tai jonkun muun kotiin), aloitti ravintolapäällikkömme Jani mattozembalot matonpesukoneella ja nyt Marilynin kokolattiamatot ovat taas kuin uudet!

Keskiviikko on omistettu kaikkien kuviteltavissa olevien alojen opiskelijoille. Turku Students huolehtii opiskelijabudjetin pitävyydestä, sillä opiskelijakortilla pääsee ilmaiseksi sisään eikä baaritiskilläkään pääse köyhtymään, juomanlaskijamme tarjoilevat virvokkeita erittäin opiskelijaystävälliseen hintaan! Turun Ammattikorkeakoulun Opiskelijakunta, lyhyemmin ilmaistuna TUO, valloittaa Lynin torstaina ja illan kantava teema on Korkeakoulujen Karaokekuninkuus. Kisaan voi ilmoittautua Lynissä, mutta tänään ja huomenna ehtii vielä myös ennakkoilmoittautua osoitteeseen tuo(ät)opiskelijakunta.net. Tässä joukossa on useita vakuuttavilla esiintymisillään lähes legendaarisen maineen saavuttaneita karaokevakkareitamme, joten kisa lienee jännittävä ja tiukka! Tällä viikolla kannattaa valmistautua myös vuoden hirveimpään kolmipäiväiseen. Ensi viikolla teitä Lynissä palvelevat torstaista lauantaihin zombiet, noidat ja hirviöt, joten suosittelemme Halloween -asuja myös asiakaskunnallemme! Night Club Vegasissa Halloween keskittyy perjantaihin 26.10., jolloin juhlitaan myös yökerhomme 1-vuotis synttäreitä. Ai mitenkös sitä sitten pukeutuisi? Punanaamion tytöt ovat kunnostautuneet varaamalla liikkeeseensä hurjat määrät karmivia pukuja, asusteita ja koristeita eli valmistautuminen karkkien ja kepposten öihin on tehty varsin yksinkertaiseksi!

Mikaela


08.10.2007

Joskus oli aika, jolloin voitiin vain haaveilla huoneesta, jossa olisi vilkkuvaloja ja jossa ketkuteltaisiin musiikin tahdissa. Jotkut pitivät ajatusta absurdina, toiset eivät. Elämä voi muuttua ja onneksi muuttui – olisi elämä muuten kovin tylsää. Vilkkuvalohuoneissa asiakkaitamme ovat ketkututtaneet kunnioitettavan kauan tiskijukkamme Jussi ja Esco, jotka edelleen käyvät epäsäännöllisen säännöllisesti villiinnyttämässä Lynin asiakkaita. Viime viikolla moni hieraisi silmiään dj-koppiin kurkistaessaan, sillä samalla viikolla levyjen kimpussa nähtiin molemmat sähköjänikset. Intohimo musiikkiin ja ihmisten viihdyttämiseen ei ole kumpaiseltakaan kuudentoista vuoden aikana ainakaan kadonnut, päin vastoin!

Musiikki yleensäkin herättää intohimoja ja siihen liittyen on lausuttu mitä erikoisimpia mielipiteitä, kuten ”Ei kukaan todella laula oopperassa – he vain pitävät kovaa ääntä”. Näin on aikanaan sanonut omasta musiikin alastaan Amelita Galli-Curci -niminen oopperadiiva. Harmi, ettei viime vuosituhannen alussa vielä ollut mahdollisuutta laulaa karaokea, olisi Amelitakin päässyt vähän relaamaan ja ihan oikeasti laulamaan. Keskiviikkona P-Klubin Akateemisessa karaokekisassa kuultiin varsin mainiota laulantaa ja laulaminen myös kannatti, sillä jaossa oli risteilyitä parhaille esityksille. Äänenavausta harjoittivat torstaina kiitettävästi myös Opex ry:n opeopiskelijat, mikä on tulevaisuutta ajatellen hyvä asia. Tulevatkin sukupolvet oppivat mahdollisesti laulamaan, eivätkä ainoastaan pitämään kovaa ääntä! Tämän viikon keskiviikkona risteytämme Marilynissä Asteriskin ja Kääntöpiirin opiskelijoita, jotka saattavat myöskin hyötyä äänenkäytöstä – serenadit ovat turhan aliarvioitua kamaa seuran haussa. Kaikkea nimittäin kannattaa yrittää, jos aikoo löytää itselleen oman lämmittäjän ennen pakkasia, säätieteilijän mukaan talvi alkaa nimenomaan keskiviikkona ; ) Torstaita isännöivät ja emännöivät Turun Ammattikorkeakoulun tradenomiopiskelijat. Bileiden nimi: ALV 5.0, dresscode: business, partycode: villi.

Ravintolapäällikkömme Jani ja Mörkö sekä baaritaiturimme Chrisu ovat päässeet omenan makuun. Nimittäin Ison Omenan. Kolmikko lähti lauantaina haistelemaan yökerhomaailman tuulia rapakon taakse, ohjelmassa on ensin parin päivän piipahdus New Yorkissa ja sitten yökerhomessuille Atlantic Cityyn. Herrojen tehtävänä on messujen lisäksi tutustua paikallisiin uusiin ravintoloihin, pubeihin, klubeihin ja yökerhoihin voidakseen raportoida kokemuksistaan kotiin palattuaan. Tämä on yksi parhaista tavoista kerätä uusia ideoita, joita voimme jatkojalostaa ja ehkä hyödyntää Marilynissä tai Vegasissa.

Mikaela


01.10.2007

Tässä on hoitsu, jota tanssitti insinööri, joka saapui Tursajaisiin, jotka oli Lynissä… Reseptin näihin megalomaanisiin bibbaloihin keksivät taas TIO ry ja TSTS ry, joiden koekeittiö oli loihtinut osallistujille tänä vuonna uutuutena mm. lisää bileneliöitä alakerran Vegasista. Tämä oli aivan mainio asia, sillä violettien ja keltaisten opiskelijahaalareiden kansoittama Eerikinkatu muistutti jo ennen ovien avaamista kansaivaelluksen taukopaikkaa: lisää osallistujia saapui kaikilta suunnilta tasaisena virtana. Illan kohokohta oli tietenkin perinteitä kunnioittaen järjestetty valatilaisuus, jossa ensimmäisiä Tursajaisiaan viettäneet vannoivat muistavansa bilettämisen tärkeyden koko opiskelujensa ajan. Kannatetaan!

Suurin osa elämästäni sujuu kivasti ilman muistikuvia siitä, miten kasikytluvulla pukeuduttiin. Keskimäärin kerran vuodessa mieleni kuitenkin järkkyy, sillä kasaribileiden asukoodi saa osallistujat ja henkilökuntamme aina sekoamaan totaalisesti, tällä kertaa näistä bileistä vastasi Turun Yliopiston Kemistit. Haaremihousut, lappuhaalarit, jumppatrikoot, verkkohansikkaat, olkatoppaukset ja pinkki huulipuna olivat siis viimeisintä hottia torstaina. Perjantaina muotivillitys oli jo mennyt ohi. Ainakin vuodeksi : )

Lokakuun opiskelijabileet starttaa keskiviikkona P-klubi, polittisen historian opiskelijoiden järkkäämä Akateeminen Karaokekisa kerää silloin kokoon korkeakoulujen kultakurkut.Torstain meininkiä voisi kuvailla sanoilla ’samalla mitalla takaisin’, sillä Opexin pari viikkoa sitten kastetut untuvikko-opiskelijat järjestävät vanhoille opiskelijoille nyt vastalahjana Kostajaiset. Samaan aikaan Vegasissa bilettävät oikiksen pelinaiset ja -miehet teemalla Players Night by ELSA ry. Pelimiehistä puheenollen: lauantaina törmäsimme Vegasissa jälleen yhteen Sinkkuäidille Sulhanen -ehdokkaaseen. Sinkkuäiti Teijan ehdokas Pasi H oli voittanut Lynin karaokessa matkalahjakortin aiemmin syksyllä ja tämä lahjakortti on nyt hyödynnetty kisaavien herrojen kotimaanmatkailuun. Pasi ja kumppanit ovat nimittäin aikeissa valloittaa legendaarisen Hotelli Vantaan lähiaikoina. Pitäkääpä poijjaaat hauskaa!

Mikaela


24.09.2007

Tänä syksynä pukeudutaan skottiruutuihin, kauluspaitaan ja neuleisiin, joissa on jokin vaakuna rintapielessä. Koulupukuinnostus on näemmä levinnyt myös Deltan opiskelijoihin, sillä Koulupukubileissä keskiviikkona nähtiin oikeaoppisia polvisukkia, raitasolmioita ja vekkihameita. Pukeutumiseen satsaaminen kannatti jälleen, parhaita asuja palkittiin avokätisesti risteilylahjakorteilla. Ilta saattoi aiheuttaa joillekin myös pahoja takaumia kouluvuosiin, tästä piti huolen karaokeisäntämme Wilho. Tämä tätisetä oli ottanut Koulupukubileissä sisäoppilaitoksen matematiikanopettajan pelottavan hahmon. Monen mielestä Wilho tosin muistutti paljon enemmän erään toisen ammattikunnan edustajaa.. Torstaina kouluteema vähän niinkuin jatkui, sillä Yliopiston Opettajankoulutuslaitoksen untuvikot jammailivat sydämensä kyllyydestä. Ennen bileitä uusien opiskelijoiden joukkueet olivat kiertäneet vanhempien opiskelijoiden juoniman rastikierroksen ja voittajajoukkueet palkittiin Lynin stagella.

Maajussit etsivät taas itselleen sydänkäpysiä telkkarissa ja esittelevät siinä samalla nelijalkaisiaan. Eräs possu tulee kylään meillekin tällä viikolla. Turun Insinööriopiskelijat (TIO ry) ja Turun seudun terveys- ja sosiaalialan opiskelijayhdistys (TSTS ry) järjestävät täällä nääs keskiviikkona jälleen legendaariset kimppabileet eli Tursajaiset, tällä kertaa kahdessa kerroksessa. Mukana bileisiin matkaa tietenkin myös TIO-Eläin, tuo kaikkien insinöörien sikamainen lemmikkipossu. Tämä rakkaudella valmistettu, raidallinen maskotti kärsii kertomusten mukaan siitä, että se tunkee kärsänsä kaikkialle ja joutuu vähän väliä paikattavaksi. Tursajaisia se ei kuitenkaan malta jättää väliin ja olemme taas kerran luvanneet sille takahuoneesta lepopaikan, jos meno menee pikkupossun ymmärryksen yli ja hoitsujen taidot eivät laastarointiin riitä : )

Torstainakin biletetään kahdessa kerroksessa, Lynistä löytyy Kemistejä sekä englannin lukijoita ja alakerran Vegasin valloittaa Lääkis. Kemistit & Anglica heittäytyvät nostalgisiksi 80-luku teemalla, kasaribileissä huippumuotia ovat glam rock-kuteet ja meikatut pitkätukkamiehet, leveät olkatoppaukset, alas päin kapenevat farkut, käkkäräpermikset, säärystimet ja öklöt kukkamekot. Parhaita kostyymejä palkitaan jälleen Ruotsin risteilyillä (20 kpl)! Lääksen bileiden nimi, Palpaatio, viittaa käsin tunnusteluun eli palpointiin, jonka treenaus on osa lekuriopintoja. Kosketelkaa toisianne!

Mikaela


17.09.2007

Marilynin Home Celebrity, A-P paistatteli valokeilassa keskiviikkoisen Sinkkuäidille Sulhanen -jakson jälkeen. Telkkari ei tosin ole ainoa paikka, missä herran naamataulu näkyy, sillä sarjan jaksoja voi käydä katsomassa myös Nelosen nettisivuilla. Kuin suuressa maailmassa ikään.. Samaisena iltana Lynissä järjestettiin Lapsuuden Loppu -nimiset kekkerit by Elsa ry (European Law Students Association). Nämä kansainväliset lakitieteilijät olivatkin teeman mukaisesti jättäneet tuttipullot kotiin ja vierailivat ahkerasti juomanlaskijoidemme luona. Musiikkitoiveet oli myös vaihdettu Aatsipoppaasta aikuisempaan, joskin Tytöt Tykkää -biisin syvimmästä olemuksesta ollaan montaa mieltä… Seuraavana iltana kummastelimme eri maiden kansallispukuihin sonnustautuneita Kääntöpiiriläisiä, joiden Fuksipileet pidettiin Vegasissa. Kielillä puhumiseen ei tarvittu mitään herätysliikkeitä, tähän ainejärjestöön päätyneet kääntämisen ihmelapset osaavat vaihtaa kieltä lennossa ihan ilmankin! Exellent!

Vaikka kesä on kaikenkaikkiaan kiva juttu, olen kuitenkin myös vannoutunut syksyfani. Vesisade on fakta, mutta en anna sen haitata. Sään viileneminenkään ei juuri hetkauta. Faktaa on, että syksy tuo mukanaan uutta väkeä kaupunkiin, koulut alkavat ja se tietää opiskelijabileitä. Jengi ei enää jumita kesämökeillä, vaan kaupungissa on elämää viikon jokaisena iltana. Me juhlistimme tämän suosikkivuodenaikamme alkua perjantaina Vegasissa. Ilahdutimme asiakkaitamme pienellä tarjoilulla ja upealla ohjelmalla. Drag Queen Miss Divet oli tuonut Amerikan reissultaan yökerhoomme varsin yllättäviä ystävättäriä: Dolly Parton ja Paris Hilton esiintyivät sulassa sovussa samalla lavalla! Oheisen kuvan otti Aamusetin Jet Set -palstan toimittaja Timo Salmesmaa, jonka pokkarikameran edessä Paris lupasi vaikka vilauttaa ; ) Mitäpä perijätär ei salamavalojen hyväksi tekisi!

Henkilökuntamme vapaalla oleville yksilöille järjestimme omat syyskauden avajaiset eilen sunnuntaina, erinomainen joukkiomme ansaitsee mielestämme tulla palkituksi ja kiitetyksi. Oli taas suunnattoman ilahduttavaa huomata, miten tämä perheenomainen poppoomme osaa pitää yhdessä hauskaa niin töissä kuin vapaallakin – samoja naamoja kun ei kaikilla työpaikoilla viitsitä katsella enempää kuin on pakollista. Nollausta välillä tarvitaankin, sillä uusi viikko on taas työn täyteinen: tiistaina Lynissä jatkoilevat Yrkeshögskolan Sydvästin opiskelijat, keskiviikon menosta vastaa Delta ry ja torstai tuo tänne Opex ry:n. Deltan pettämätön teema on Koulupukubileet, parhaita pukuja (ajattele Harry Potteria ja muita sisäoppilaitosjuttuja) palkitaan mm. Ruotsin risteilyillä. Opexin torstai kantaa nimeä Kastajaiset, uudet opettajanplantut saavat silloin tulikasteen bile-elämään!

Mikaela


10.09.2007

Me kannustamme henkilökuntaamme käyttämään hyvin ansaittuja, lakisääteisiä lomiaan ulkomaanmatkoihin, sillä maiseman vaihto tekee välillä oikein hyvää. Ahkera työnteko palkitsee, matkaunelmista totta tekivät viimeisimpinä Mimosa, Anna ja Jarkko. Anna ja Jarkko valloittivat viikon verran Budapestiä, Mimosa hurvitteli äkkilähtömatkalla Maltalla. Unkarin sää ei ollut lomalaisille kovin suosiollinen, mutta jutuista päätellen Anna ja Jarkko eivät antaneet pikku seikkojen häiritä hauskan pitoa. Nähtävyyksien ja baarien lisäksi vauhtikaksikko kävi myös perinteisessä kylpylässä. Välimerestä löytyvällä Maltalla sen sijaan pääsi uimaan 26 asteisessa meressä, ihmettelemään ritarilinnoja, ajelemaan Aatamin aikaisilla busseilla ja tutustumaan bileväkeen maailman eri kolkilta.

Viime tiistaina osallistuimme Ready Study. Go Turku!- tapahtumaan, meitsi ilahdutti kaupunkiin saapuneita opiskelijoita jakamalla lippuja Marilynissä järjestettyihin jatkobileisiin. Keskiviikkona tunnelma oli yökerhoissamme hupaisan poikkitieteellinen, sillä Lynin puolella bilettivät biotieteiden opiskelijat Turun Ammattikorkeakoulusta otsikolla Biosfääri VI ja Vegasiin puolestaan saapui bussilasteittain kiertoajeluilla kaupunkia kummastelleita Kauppakorkeakoulun opiskelijoita. Viikonloppuun lisäväriä toivat selkeästi Seksimessut, sillä monet näistä kinkereistä jatkoilemaan saapuneet asiakkaamme olivat tehneet erinäisiä asuste- ja välineostoksia. Löytötavaroista on kyselty tänään mm. verkkosukkiksia, dildoja ja pvc-hametta…

Tiistaina täällä viettää sitsien jatkoja P-Klubi Turun Yliopistolta, keskiviikkona tutti lähtee uusien oikislaisten suusta Elsa ry:n Lapsuuden Loppu -bileissä. Luvassa on taas myös kahden kerroksen opiskelijatorstai: Vegasiin rantautuvat Yliopiston Kääntöpiiri ry:n fuksit ja yläkerran Marilynissä hemmotellaan kaikkien alojen opiskelijoita Turku Students -illassa. Opiskelijakortti oikeuttaa maksuttomaan sisäänpääsyyn Lyniin ja Lapinkulta (0,3l) sekä Salmiakki (19%) irtoaa Eurolla. Perjantaina vietämme Vegasissa Syksyn Avajaisia, kaikki 23+ kantikset tervetuloa 22.30 alkaen, tarjolla pientä purtavaa puolilleöin ja stagella huikea drag queen Miss Divet! Syksyn harmautta piristämme myös tarjoamalla tulevasta viikonlopusta alkaen Vegasin asiakkaille ilmaisen sisäänpääsyn eka tunnilla perjantaista maanantaihin. Viikon virallinen julkkis on A-P. Jo viime viikolla puhelin kuulemma tukkeutui kavereiden tekstiviesteistä, kun Sinkkuäidille Sulhanen -sarjan mainoksessa vilahti A-P:n tuttu naama. Samainen mainosspotti pyörii myös nelosen Sinkkuäiti-sivustolla. Nyt keskiviikkona kasilta telkun eteen ja nelonen päälle, sillä tuolloin A-P, Sinkkuäiti Teija & sulhokandidaatit ovat meillä Lynissä ja Vegasissa laulamassa Suomen ainutlaatuisinta CityKaraokea!

Mikaela


03.09.2007

Uudet opiskelijat käyttäytyvät ekojen bileiden ekoina tunteina samoin kuin laumaeläimet laitumella: tutorryhmät pitävät kiinni kokoonpanostaan niin tanssilattialla kuin baaritiskilläkin ja myös paikasta toiseen siirrytään pieninä ryhminä. Omiin seikkailuihin uskaltaudutaan vasta muutamaman neuvoa-antavan jälkeen. Monelle viime viikkoiset bileet (tiistaina Kauppakorkea, keskiviikkona Lex ry ja torstaina Delta ry) olivat ensikosketus turkulaiseen yöelämään, sillä kaupunkiin on jälleen pelmahtanut suuri määrä ulkopaikkakuntalaisia opintojaan aloittelemaan. Monet pidemmälle opinnoissaan edenneet ovat päässeet jo oman alansa töihin opintojensa ohella. Jokirannasta bongasimme terveysalaa opiskelevan kantiksemme Tuomaksen, joka kuskailee työkseen piipaa-autolla hoidettavia. Seuraavana iltana Tuomas ilmestyi Deltan Pilttibileisiin opiskelijahaalareissa, tasapaino työn ja huvin välillä kun pitää osata säilyttää!

Huomenna tiistaina järjestetään uusille opiskelijoille suunnattu Ready, Study, Go Turku! -opiskelijatapahtuma Mauno Koivisto -keskuksessa, Bio Cityssä. Messutapahtuman järjestäjinä toimivat Turun Kaupunki ja Turun korkeakoulut. Lynin RSGT-jatkobileisiin voit tulla noutamaan vapaalippusi päivällä, allekirjoittanut kiertelee messuilla 12-17 välillä ilahduttamassa opiskelijoita vapareilla ja kertoilee opiskelijabileiden ihmeellisestä maailmasta kiinnostuneille! Keskiviikkona Night Club Marilynissä bilettää Elba ry eli bioalojen opiskelijat Turun Ammattikorkeakoulusta, alakerran Vegasissa hummailee Turun Kauppakorkeakoulu.

Telkkurintamalla tapahtuu: sinkkuäidille etsitään sulhoa tästä viikosta eteen päin ja eräässä jaksossa raisiolainen Teija piinaa sulhasia Lynissä ja Vegasissa. Odottelemme jännityksellä, millaista materiaalia sarjaan lopulta on koko päivän kestäneistä kuvauksista valikoitunut. BB-talon tapahtumia en ole vielä ehtinyt seuraamaan, mutta kuulemma siellä on tänäkin vuonna mukana Lynin vakkarikundi. Kaikkialle tekin ehditte!

Mikaela


27.08.2007

Mr Young Finland titteliä hallitsee seuraavan vuoden ajan 20-vuotias komistus Mikko Läntinen, joka kruunattiin perjantaina Lynissä. Voitokas nuorimies on tällä hetkellä intissä ja mainitsi harrastuksiinsa kuuluvan mm. elokuvat ja laulamisen. Pitänee pyytää tämä upseerismies vierailulle meidän City-Karaokeen, vai mitä olette mieltä? Valtakunnalliseen Mister finaaliin oli saapunut osanottajia eri puolilta Suomea, mutta ennestään toisilleen vieraatkin kandidaatit tutustuivat toisiinsa nopeasti. Takahuoneläppä oli hyväntuulista ja kisa sujui mainiosti, vaikka tuomaristo valitsikin joukosta vain yhden voittajan. Tuomaristossa nähtiin jälleen eri alojen ammattilaisia ja konkareita. Kundien lavaesiintymistä, ulosantia ja ulkonäköä pisteyttivät tällä kertaa mm. Lola Wallinkoski ja BB Kaki. Lynin upeaa yleisöä suitsutti niin tuomaristo kuin kisaajatkin, te ootte aivan mielettömiä!

Viikonloppu oli kaiken kaikkiaan onnellisten jälleennäkemisten riemujuhla. Hesaan kotiutunut karaokevetäjämme Petra alias Kukkis juhli ystäviensä kanssa sekä Lynissä että Vegasissa lauantaina. Kukkis lupasi ilahduttaa meitä useamminkin ja tässä syksyllä neitokainen tekee come back vierailun karaoke dj:n roolissa. Just wait and see! Helsinki on nielaissut myös monia opintonsa päättäneitä kantiksiamme, jotka kuitenkin palaavat viikonlopuiksi Turkuun, sillä bilettäminen maistuu kuulemma niiiiin paljon paremmalle Lynissä ja Vegasissa. Vipin ansainneet kantikset kun pääsevät aina jonon ohi maksutta sisään, henkilökunta on kuin samaa perhettä, bileväki rentoa ja tuttuja piisaa.

Kesäduuneja paiskineet opiskelijat ovat vähitellen siirtymässä takaisin oppikirjojen pariin. Kesäduunipaikkojen kirjo on ollut melkoinen ja monella työ on ollut hyvinkin mielenkiintoista. Delta ry:n bilevastaava Jouko suorastaan säteili tänään bilejulisteita noutaessaan. Joukon kesäduunipaikkana oli nimittäin Olkiluodon ydinvoimala. Ymmärtääkseni Deltan oma Homer Simpson testaili ydinvoimalan uusia ohjelmistoja ja vertasi niitä vanhoihin..hmmm.. Tämä viikko aloittaa vauhdikkaan, opiskelijabileiden täyteisen syksyn.Turun Kauppakorkeakoulun tutorit paimentavat paikalle uusia opiskelijoita tiistaina, samaisena päivänä täällä bilettävät myös sosiologian pääaineekseen valinneet eli S-klubin uudet opiskelijat. Keskiviikkona bilekauden korkkaavat oikeustieteenopiskelijat eli Lex ry ja torstaina on vuorossa Delta ry:n, jonka perinteiset Pilttibileet ovat odotettavasti erinomaisen huikeat.

Mikaela


20.08.2007

Opiskelijabilekauden korkanneella Lääkiksen poppoolla kävi viime viikolla jälleen kerran niin, että Ruissalossa järkätyissä rantabileissä tuli vettä niskaan. Lääkärintaimet eivät onneksi ole sokerista, joten sateesta huolimatta tulevaisuuden valkotakkiset olivat saunoneet ja uineet sydämensä kyllyydestä. Joka vuotisille jatkoille Lyniin tultiin hiekkaa varpaiden välissä ja valmiina valtaamaan baaritiskit ja tanssilattia. Ruskettuneet, hyväntuuliset tohtorit tahtoivat muistuttaa kaikkia opintonsa aloittavia rentoutumisen tärkeydestä. Homma kepenee kuulemma kummasti, kun välillä antaa itselleen vapauden unohtaa luentomuistiinpanot, tenttikirjat ja esseet. Näin oli tehnyt myös jyväskyläläistynyt kantiksemme Sarita, jonka treffasimme Lynissä viikonloppuna. Viihteellä viihtynyt, journalistiikkaa yliopistossa opiskeleva neitokainen on kartuttanut opintokassaansa toimittajana, mutta lisäpennosia ovat tuoneet myös mallinhommat. Kauneuskilpailutkaan eivät ole Saritalle vieraita: vuoden aikana mm. Seiskan Tähtityttö ja Miss Hot Rod -kisoissa menestynyt ja Messutyttö 2007 kisan voittanut vauhtimimmi hurmasi nyt kesällä myös Keski-Suomen ja nappasi itselleen Miss Jyväskylä -tittelin! Onnea!

Taiteiden Yössä torstaina kisattiin taiteellisimmasta karaokepläjäyksestä. Esitykset olivat osittain hyvinkin hmmm.. poikkitaiteellisia ja tuomarikolmikko Mimosa & A-P & Wilho olivat joidenkin esitysten kohdalla lähes sanattomia. Nämä kolme suupalttia tuntien voisin siis melkein väittää esitysten olleen oikeasti ihan vaikuttavia. Musiikkiteemaan liittyen kerrottakoon myös, että lauantaina Vegasissa nähtiin suuri määrä Music Maestromme, dj Royn synttärijuhlijoita. Tämä ravintola-alan monitaituri täytti vuosia ja näihin kakskyt+ripiät kinkereihin oli kutsuttu kasapäin tuttuja Royn antoisan dj-uran varrelta. Kuvassa synttärisankari poseeraa JetSetteri Timo Salmesmaan keralla. Juhlintaa oli kuulemma jatkettu vielä sunnuntainakin, sillä osa syntymäpäivälahjoista oli vielä lauantailta avaamatta. Tätä juhlaa muistellaan ainakin seuraaviin tasavuosisynttäreihin saakka ; )

Sing’n Travel siirtyy muuten tämän viikon jälkeen tauolle, sillä tapahtumakalenterimme on täynnä opiskelijabileitä. Keskiviikkona ja torstaina on siis vielä mahdollisuus laulaa itselle ja kavereille risteilylahjakortti tai jos hyvin käy, ansaita laulaen 150 Euron matkalahjakortti maailmalle! Perjantaina Lynin stagella nähdään Mr Young Finland kandidaatit, joten neidot saapukaa ajoissa varaamaan eturivin paikkanne! Tasapuolisuuden vuoksi kundien seurana lavalla nähdään kuulemma myös naiskauneutta eli jokaiselle on tarjolla silmänruokaa.

Mikaela


13.08.2007

Koulunsa tällä viikolla aloittavia ei käy kateeksi, sillä muistan hyvin elävästi luokkahuoneiden olemattoman ilmastoinnin ja täysin turhat markiisit, jotka nousivat ja laskivat oman mielensä mukaan. Syksyn ensimmäisillä viikoilla ainoa ilmanvaihto oli pään sisällä kielioppien sun muiden kohistessa toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Jos koette saman kaltaisia oireita, tulkaahan parantelemaan kielitaitoanne Eerikinkadulle. Monissa maissa kesälomakausi on nimittäin vasta aluillaan ja ulkomaalaisia asiakkaita riittää Lynissä ja Vegasissa maailman kaikilta kulmilta. Myöhemmin syksyllä meitä ilahduttavat jälleen tietenkin vaihtarit, jotka saapuvat ihmettelemään suomalaista opiskelijaelämää. Tsemppiä pänttäämiseen toivotamme opiskelija-arkeen palaaville työntekijöillemme, joita tulette kuitenkin näkemään viikonloppuisin. Kouluun palaavat piakkoin mm. alla olevaan kuvaankin päässyt, ravintola-alaan syventyvä Mari, lääkäriksi opiskeleva Juuso, oikislaiset Henna ja Jussi sekä moni muu mainion henkilökuntamme jäsen.

Meidän töitä huiskivien on keksittävä tapoja, joilla ajatukset pysyvät lämmöstä huolimatta kasassa. Olemme Pekan kanssa herättäneet suurta hilpeyttä levittämällä pumpattavien uima-altaiden ilosanomaa jo parin viikon ajan. Trooppisena pysytellyt säätila sai meidät nimittäin hankkimaan kotiin parinkympin hintaisen lastenaltaan, joka mahdollistaa ulkona oleskelun jopa päivän kuumimpaan aikaan. Voisin väittää, että tämä hassu allas on yksi kesän parhaita hankintoja, iltapäivälehtien lueskelu viileässä vedessä on kivaa!

Tällä viikolla vastaanotamme jo ekat opiskelijat, sillä tiistaina Lyniin pölähtää suuri lauma lääkiksen uusia ja vanhoja opiskelijoita rantabileiden jatkoille. Viikon eriskummallisin yö lienee torstai, sillä Taiteiden Yö on perinteisesti innoittanut asiakkaitamme etsimään sisäistä artistiaan. Foorumina toimii tietenkin Atlantiksen CityKaraoke, Sing’n Travel palkitsee illan taiteellisimman suorituksen 150 Euron matkalahjakortilla. Myös risteilyjä on jälleen jaossa kymmenelle ekalle laulajalle. Mikäli taiteilijaelämä alkaa maistua, kannattaa tilanne hyödyntää etsimällä itselle samaan syssyyn myös oma muusa. Laula ihastuksesi kohteelle serenadi, piirrä servettiin muotokuva tai osoita piilevät tanssitaiteilijan lahjasi ja menestys on taattu!

Mikaela


06.08.2007

Intiaanikesä palasi Turkuunkin muutaman sadepäivän jälkeen. Aurinkoenergialla latautuminen onnistuu siis ainakin tällä viikolla. After Sun hoituu Lynissä, sillä ilmastointi pelaa ja juomat ovat kylmiä. Tämä on viimeinen lomaviikko ennen koulujen alkua, joten ainakin kirjojen ääreen palaavien kannattaa ottaa ilo irti sekä aurinkopäivistä että kaupungin parhaista bileistä Eerikinkadulla!

Joku kyseli tuossa päivänä muutamana, missä on dj:mme Honey. Paljastettakoon, että dj Honey on viettänyt kesänsä ikuisessa kaupungissa, Roomassa. Honey kaivelee vanhoja, sillä hänestä on kovaa vauhtia tulossa arkeologi ja jos haluaa kaivella hiekkaa helteessä, Rooma tarjoaa siihen mitä parhaat puitteet. Eli jos kesälomamatkallasi Roomassa luulit nähneesi kangastuksen, et nyt sitten kuitenkaan nähnyt. Honey se siellä raunioilla hääräsi ihan livenä. Myös kantiksiamme näkee milloin missäkin. Tällä kertaa bongasimme televisiossa linssiin osuneen kantiksemme Teukan, joka vietti kesäpäivää laivaravintolassa. Jutun aiheena oli jotakuinkin ”Papit jalkautuvat terasseille”, mutta Teukka ei käsittääksemme joutunut minkäänlaisen valistustyön kohteeksi. Tai valistus ei ainakaan mennyt perille… huokaisemme helpotuksesta, tulemme varmasti näkemään herraa täällä Lynissä jatkossakin ; )

Monet teistä tietävätkin, että ravintolamaailmassamme on duunissa useita monialaihmeitä. Siis ihmisiä, jotka pystyvät hoitamaan usean eri tontin töitä täällä, mutta omaavat myös ammattitaitoa muilla aloilla. Ravintola-alalla on hyötyä monen sortin osaamisesta niin tieto- kuin taitopuolellakin. Viimeisin alalle aivan eri maailmasta loikannut on Wilho, joka on jo parina viikkona nähty vetämässä karaokea ja nyt myös tiskin takana janoisia palvelemassa. Aiempien asiakkaiden jutut ovat olleet ehkä aika paljon teidän juttujanne levottomampia – kysykää Wilholta tarkemmin miksi.. Olemme kokeneet myös pienimuotoisen menetyksen: A-P:n Elvis-tukka on menetetty saksille (episodille valotusta antanee tukanmenettäjä itse). Onneksemme töyhtö kasvaa takaisin. Hitaasti, mutta varmasti.

Mikaela


30.07.2007

Kulunut viikko koostui neljästä kirjaimesta, jotka ovat D, B, T ja L. Festivaaliotuksia pyöri meillä päivät pitkät, sillä tekniikkahemmot ja bändit asentelivat ja testailivat juttuja valmiiksi keikkoja varten. Kaksikymmentä vuotta kaupunkiamme elävöittänyt festivaali DBTL ei tälläkään kertaa jättänyt ainakaan meitä kylmäksi. Festivaalin esiintyjäkaarti oli varsin kirjava, tarjolla oli ympäri kaupunkia monen sortin rytmiryhmää aina brassien omasta örinäkerho Sepulturasta erilaisiin perinnemusiikkipläjäyksiin. Oma suosikkini oli alakerran Vegasissa esiintynyt Clifters, joka oli livenä juuri niin mainio kuin muistelinkin. Night Club Marilyn puolestaan tarjosi festivaaliyleisölle mahdollisuuden nousta itse lavalle, sillä keskiviikkona ja torstaina meillä oli virallinen DBTL Karaoke sekä uuden karaokelistan korkkajaiset. Perjantaina lava-aikaa saivat Miss ja Mr DBTL ehdokkaat. Kisan tuomaristossa nähtiin mm. vanhojen kantistemme tuttu, aikanaan Lynin huikeana karaokeisäntänä häärinyt Helppo. Nykyään Helppo toimii viihdepäällikkönä Helsingin DTM-ravintolassa, mutta DBTL vetää Turkuun joka vuosi magneetin lailla. Festivaalista otti ilon irti myös Helpon tuomarikollega Christian Forss, joka kisan ratkettua pääsi DBTL kaunotarten tiukkaan syleilyyn. Siitä ei kuulemma olisi ollut lainkaan kiire pois. Mr Finland Antti Rauvolan juontaman kisan siis voitti 21-vuotias Maija Lahtinen, joka viihtyy mm. rullaluistimilla ja spinningissä. Yleisön ehdoton suosikki oli kisan toinen vaaleaverikkö, 22-vuotias Marianna Polo.

Kaupunki näytti jo ihan yllättävän siistiltä tänään, vaikka festariväki jättää jälkeensä aina aivan suunnattoman määrän sotkua. Tällaiset kekkerit tarkoittavat myös sitä, että yhdellä jos toisellakin unohtuu omaisuutta matkan varrelle. Kadonneesta omaisuudesta, jonka on ehkä saattanut jäädä Lyniin tai Vegasiin, voi soitella arkipäivisin 02-2322111. Löytötavaroita voi kysellä myös alkuillasta saapumalla itse paikan päälle. Kuvan kundit eivät liity löytötavaroihin, vaikka paidat heiltä ovatkin kadonneet. Paidattomuus liittyy Mr DBTL-kisaan, jossa Akseli Harju ja Timo Ekman palkittiin.

Suurta kiitosta kerännyt, suosittu Sing’n Travel jatkuu edelleen. Tarkoittaa siis sitä, että yhä edelleen karaokettajilla on mahkuja laulaa itselleen risteilylahjakortteja ja sekä keskiviikkona että torstaina yksi ylitse muiden palkitaan 150 Euron matkalahjakortilla. Kuten jo aiemmin kesällä kerroin, tuolla summalla saa lennot melkoisen moneen maahan. Missä muualla mahdollisuus päästä matkalle laulamalla on näin suuri? Niinpä. Lyniin siis!

Mikaela


23.07.2007

Moni totesi taas, että äkkilähtö Lyn Beachille kannatti: kolmipäiväiset Beach Partyt toivat kesäöihin trooppista fiilistä, jota ilman Lyniä pitäisi lähteä hakemaan merten takaa. Torstaina toimimme Nelosen syksyllä alkavan Sinkkuäidille Sulhanen -sarjan kuvauspaikkana. Aamuvarhaisesta iltamyöhään seurasimme suurella mielenkiinnolla tuotantotiimin pyörittämää härdelliä Lynissä ja Vegasissa. Ulkopuolisen silmin homma oli yhtä johtomerta, lamppukasoja ja säätämistä, mutta sellaista telkkariohjelmien teko kuulemma vaan on. Alalle haluavilla tulee olla pitkä pinna sekä härdellitodennäköisyyden että pitkien odotteluaikojen takia. Valmiiksi suunnitellut jutut saattavat mennä täysin uusiksi kuvauspaikalle tultaessa, sillä esimerkiksi valojen ja kuvakulmien suhteen voidaan joutua keksimään vaihtoehto B – syystä tai toisesta. Tosi-tv:n teossa yllätyksiä teettää aina myös se, että osallistujat ovat yleensä tavallisia ihmisiä, joille tv-kameran edessä esiintyminen on uutta ja ramppikuume sen mukainen. Me halusimme parhaamme mukaan auttaa tuotantoryhmä onnistumaan hommassaan, mutta samalla koitimme pysyä poissa kuvausryhmän jaloista ja kurkimme kuvauksia uteliaina vähän kauempaa (esimerkiksi baaritiskin takaa).

Viimeisin Harry Potter tuli ulos viikonloppuna. Meille merkittävämpää on kuitenkin se, että uusi, odotettu painos Lynin karaokebiisilistasta on ilmestynyt! Uutuutena tässä opuksessa on nyt heviosio, sillä karaokekantiksissamme on suuri joukko myös tämän genren ystäviä. Karaokemme kantavana ajatuksenahan on aina ollut poimia listalle menevää musaa, sydäntä särkevät itkuvirret on deletoitu totaalisesti. Humppaa ja valssia voi käydä harjoittelemassa jossakin muualla, sillä Atlantikseen emme tahdo luoda mitään murheiden laaksoa.

Tällä viikolla homman nimi on DBTL. Night Club Marilyn palvelee jälleen festarin virallisena yökerhona ja DBTL Karaokessa korkataan tuo aiemmin mainitsemani uusi karaokebiisilista keskiviikkona ja torstaina. Perjantaina valitaan festareiden virallinen first lady eli Miss DBTL. Kaupunkifestivaalin kaunottarelta pitää ulkonäön lisäksi löytyä myös luonnetta. Niinpä tuomaristo on ainakin aiempina vuosina testannut kandidaattien pokkaa muissakin lajeissa kuin lavatepastelussa ja hymyilyssä. Lajeihin on kuulunut mm. pelkokerroin henkisiä ruoka-aineiden maisteluita sekä musa- ja festarituntemusta mittaavia tietokilpailuja. Stagelle nousee kisan muotishown aikana myös komeita rantaleijonia, joten silmänruokaa on tarjolla kaikille. Alakerran Vegasissa puolestaan juhlistetaan kaupunkifestivaalin kakskymppisiä. Tiistaista perjantaihin Vegasissa esiintyy bändejä, jotka ovat vuosien aikana kiivenneet DBTL lavoille useitakin kertoja. Synttäreillä esiintyvät mm. Clifters tiistaina, Juliet Jones keskiviikkona, Tuure Kilpeläinen torstaina ja Kauko Röyhkä perjantaina. Lauantaina myös Vegas palvelee festivaalin virallisena yökerhona. Synttäriohjelma löytyy kokonaisuudessaan festareiden nettisivuilta www.dbtl.fi sekä paperiversiona jaossa olevasta käsiohjelmasta.

Mikaela


16.07.2007

Toisensa saaneet kyyhkyläiset saapuivat hääjuhlan jatkoille Vegasiin, jossa ainakin morsian jammaili sujuvasti upean hääpukunsa pitkistä helmoista huolimatta.

Heinäkuu on jollain tavalla epätodellista aikaa. Monet firmat sulkevat ovensa koko kuukaudeksi, puhelinvastaajissa iloiset äänet kertovat firman lähteneen kesälaitumille, rantaelämään ja akkuja lataamaan. ”Kiitos soitostasi, palataan asiaan elokuussa”. Meillä ei tällaisia blackout-kausia pidetä, sillä asiakkaamme liikkuvat ympäri vuoden yöelämässä. Kyllähän omaan olohuoneeseen pitää päästä kuukaudesta riippumatta! Koska koko muu maailma näyttää karanneen toimistoista pellonlaitaan, on täällä puhelimien osalta hiljaista. Keskitymme siis suunnittelemaan tulevia kuukausia ollaksemme valmiita vastaanottamaan taas uutta ja tapahtumarikasta syksyä. Ei ole nimittäin montaa viikkoa siihen, kun kaupungin kaduilla liikuskelee taas satoja uusia opiskelijoita etsimässä itselleen uutta kantapaikkaa..

Lupasimme teille tälle kesälle kahdet Beach Partyt ja ekathan on jo pidetty. Beach Party vol II tuo kesäöihin taas maan mainiota rantaelämäfiilistä, jonka kaltaista on kuulemma jopa rannalta vaikeaa löytää. Surffilautojen ja kalaverkkojen keskellä, palmujen katveessa kelpaa nautiskella trooppisia drinksuja ja katsella ympärillä tanssahtelevia rantaeläjiä. Pukeutumisessa voi siis keskiviikosta perjantaihin toteuttaa hiekkarannalle sopivaa tyyliä, mallia voi katsoa vaikkapa aiempien Beach Partyjen kuvista.

Mikaela


10.07.2007

Hyviä uutisia peli-intoisille: nyt Lynissä voi pelata myös pokeria, sillä peliautomaattiimme on nyt lisätty uusi Texas Pokeri. Pelissä korttia lätkitään virtuaalivastustajaa vastaan, tavoitteena on löylyttää virtuaalityyppi saamalla itselle mahdollisimman hyvä pokerikäsi. Tervaa ja höyheniä huijareille! Myös pelaajan vieressä myötäjännittäminen on kokemukseni mukaan aivan hupaisaa.

Kun Pekan kanssa viime perjantaina katselimme Köpiksen kentällä, Turun lähtöportilla hengailevaa porukkaa, ajattelimme hetkellisesti tulleemme väärälle portille. Paraskaan lintukirja ei riittäisi kuvaamaan kattavasti näiden tatuoitujen töyhtöhyyppien ja afrokottaraisten ulkonäköä, liikehdintää ja ääntelyä – mihinköhän koneeseen nämä ovat nousemassa? Sitten meillä välähti: Nämä muuttolinnut olivat siirtymässä Roskilden festareilta Ruisrockkiin. Osa joukosta oli bändien jäseniä ja äänimiehiä, osa festareille tulevaa yleisöä. Viikon luontohetki kesti odotettua kauemmin, sillä lentomme oli yli tunnin myöhässä ja seurasimme suurella mielenkiinnolla jo enemmän tai vähemmän väsyneiden festarikiertolaisten käytöstä. Kuten tiedätte, sekä Roskildessä että Ruisrockissa elettiin kosteissa tunnelmissa (enkä tarkoita vain juomapuolta) ja siksipä en millään tavoin harmitellut omaa festariliputtomuuttani. Olen kai mukavuudenhaluinen tai jotain. Asiakaskunnastamme löytyi kuitenkin rohkeampia, sillä jokaisen festaripäivän päätteeksi Lynissä nähtiin hilpeällä mielellä bilettäviä festarikävijöitä. Päivällä kuultujen bändien biisejä pyydettiin ahkerasti etenkin Atlantiksessa ja kesäfestaritunnelmiin pyrittiin yön tunteina mm. leikkaamalla lahkeita lyhyemmiksi.

Sekä Lynissä että Vegasissa nähtiin lauantaina tavallista enemmän hääseurueita, sillä suuren maailman tähtien tyyliin (Täydelliset Naiset -sarjan Eva Longoria avioitui lauantaina) moni uskoo päivämäärän 777 olevan tavallista onnekkaamman. Seiska nimittäin löytyy muualtakin kuin kaikkien tunteman juorulehden nimestä. Sekä numero 7 että numeroyhdistelmä 777 on jollain tavoin merkityksellinen monissa kulttuureissa ja uskonnoissa ja seiska on löytänyt tiensä moneen muuhunkin paikkaan. Leppäkertulla on yleensä 7 pistettä, viikossa on 7 päivää, neutraali ph-arvo on 7 ja paljaalla silmällä nähtäviä planeettoja on myös 7: kuu, aurinko, Mars, Merkurius, Venus, Jupiter ja Saturnus. Lumikin kääpiöitä on seitsemän, Aleksis Kiven kirjassa on seitsemän veljestä ja Harry Potterille numero 7 on syystä tai toisesta erityisen maaginen. Seiskaseiskaseiska sai ainakin Las Vegasin täysin sekaisin, sillä viihteen pääkaupungissa kyseiset numerot merkitsevät uhkapelureille voittoa. Niinpä kasinoilla järjestettiin lauantaina absurdeja häitä, joissa numero 7 näkyi kaikessa: seitsemältä alkavissa häissä oli seitsemän morsiusneitoa ja seitsemän sulhaspoikaa. Seitsemässä pöydässä syötiin 7 ruokalajin hääateria ja ohjelmanumeroita oli kaikkiaan 7. Koristeluissa oli käytetty seitsemää eri kukkaa ja hääpari poistui 777-rekkarilla varustetulla limusiinilla hääsviittiin, jonka numerosarjasta löytyi varmasti numero seitsemän. Naimakaupoista puheen ollen: tällä viikolla tanssitaan portsarimme Juhon häitä, onnea!

Mikaela


02.07.2007

Kun Ruisrock järjestettiin Ruissalon saarella ensimmäistä kertaa, maailma näytti aika erilaiselta. Vuonna 1970 Tellukselle putkahtivat tennistähti Andre Agassi, huuippumalli Claudia Schiffer ja näyttelijä Uma Thurman. Manan majoille puolestaan matkasivat legendaariset muusikot Jimi Hendrix ja Janis Joplin. The Beatles julkaisi hittibiisin Let it Be, mutta bändi myös hajosi samana vuonna. Elton Johnin vuoden hitti oli Your Song ja Black Sabbath sai jengin sekaisin Paranoid-albumillaan. Apollo 13 teki epäonnisen avaruuslentonsa, IBM lanseerasi lerppulevykkeen ja Italiassa vahvistettiin avioeron mahdollistava laki. Festaripäivän päätteeksi kaupunkiin saapuville ei ollut tarjolla vielä hilpeitä yökerhoja osoitteessa Eerikinkatu 19. Jos en väärin muista, tässä oli vuonna 1970 juuri avattu tanssiravintola Iloinen tanssiva Kristiina. Onneksi elämme vuotta 2007 ja bändien kuuntelun jälkeen voi hakeutua toisen tyyppisen viihteen pariin. Ei bajamajoja, ei hyttysiä, ei ruohoraitoja housuissa, ei lämmintä olutta eikä surua siitä, että joutuisi kuuntelemaan yhden bändin biisejä kyllästymiseen saakka. Kaupungin parhaat bileet ja festarien jälkeistä menoa löytyy Lynistä tiistaista lauantaihin ja perjantaista maanantaihin myös Vegasista. Kuvan kantisneidot ovat ainakin kovia rokkimimmejä ja heidät löytänee festaripäivän jälkeen Atlantiksesta. Tämä vauhtikaksikko oli alkukesästä onnistunut häseltämään itselleen kolhuja tippumalla erilaisista paikoista (toinen tippui ikkunasta ja toinen tipahti kaivoon!!), mutta nyt neidot ovat toivottavasti taas vapaita kipseistä ja laastareista!

Festarimuusikot toteuttavat unelmaansa esiintymisestä. Hinku nousta lavalle on toisilla valtava ja tähän sairauteen ainoa hoitokeino on lavalle nouseminen. Erilaiset kykykilpailut tarjoavat mahdollisuuden tuoda omaa repertuaariaan esille olipa kyse laulamisesta tai tanssimisesta. Jenkkilässä viimeisin kykykisa on nimeltään Americas Got Talent ja se muistuttaa varsin paljon Marilynissä jo vuosia järjestettyä Turun Tähti -monialakisaa. On taikuria, akrobaattia, koomikkoa ja tanssijaa. Meistä on hienoa voida tarjota lavakokemusta eri alojen taitajille ja taas ensi syksynä alkaa ilmoittautuminen vuoden 2008 Turun Tähti -kilpailuun. Alkakaahan treenata hattutemppuja ja päälläseisontaa, näin kesällä on valoisaa ja jokirannassa liikkuu paljon potentiaalista yleisöä..

Jos muuten ihmettelette, missä ihmeessä joku oma suosikkityöntekijänne näin kesäaikaan luuraa, vastaus on tässä: suurimmalla osalla henkilökunnastamme on vuosittain useita viikkoja ansaittua kesälomaa. Työntekijämme ovat siis rannalla, sannalla..

Mikaela


25.06.2007

En tiedä, miten hyvin Mittumaarin eli Juhannuksen taiat (viljapellossa alasti kieriskely, yrttien laittaminen tyynyn alle..) houkuttelevat vapaita vastakkaisen sukupuolen edustajia paikalle. Onko onnistumisprosentti ehkä korkeampi kuin deittipalstoilla notkumisessa? Olen melko vakuuttunut, että parhaisiin tuloksiin pääsee kohtaamalla ihmisiä ihan livenä. Yössä tapahtuva seuranhaku ei ole mielestäni sen huonompi vaihtoehto kuin kirjastokaan. Tätä mieltä olen siitäkin huolimatta, että yöelämässä tapahtuneita kohtaamisia välillä kuuleekin parjattavan. Tunnen kuitenkin valtavasti pariskuntia, jotka ovat aikanaan löytäneet toisensa täältä Lynistä ja ovat onnellisesti yhdessä. Myös Juhannusöissä tapahtui varmasti kohtaamisia, joista ehkä vuosien kuluttua kuulemme tarinoita. Kaupunkiin jääminen Juhannuksena ei ehkä tosiaan ollut hullumpi ajatus.

Juhannuksen jälkeinen lomakausi on mainiota aikaa järjestää erilaisia kokoontumisajoja kaveriporukalla. Jos kukaan teistä ei juhli kihlajaisiaan, polttareitaan tai synttäreitään, voitte juhliaeläviä tai kuolleita julkkiksia eli esimerkiksi torstaina koomikko Mel Brooksin syntymäpäivää (s. 1926) ja lauantaina skoolataan nyrkkeilyn raskaan sarjan mestarille, Mike Tysonille (s. 1966). Vain syntymäpäiväsankarit puuttuvat paikalta joten voitte syödä isommat palat kakkua ja antaa surutta lahjoja toisillenne. Jos Mel Brooksia juhlitte, voitte tulla Lynin Sing’n Travel -zembaloihin laulamaan onnittelulauluja, voittaa itsellenne risteilyjä ja parhaimmillaan myös 150 Euron arvoisen matkalahjakortin. Mike Tysonin synttärijatkot lauantaina voitte viettää seurueen ikäjakaumasta ja mieltymyksistä riippuen joko Lynissä tai Vegasissa. Tällä viikolla kaungissa järjestettävillä Keskiaikamarkkinoillakin on tietenkin helposti omiin tarkoitusperiin sovellettava teema. Mutta muistakaa sitten, että jatkoille lähtijöiden on keskiaikaisista asuistaan huolimatta turha kysellä dj:lta ”jotain menevää musaa 1400-luvun alkupuolelta”.

Olen muuten suuresti kiinnostunut siitä, millaisiin matkaherkkuihin Sing’n Travel illoista voitettuja lahjakortteja on käytetty. Mielelläni kertoisin seikkailuista myös muille lyniläisille tulevina kuukausina. Laittakaahan meilitse tietoa mikaela@clubmarilyn.fi. Tietenkin voitte kertoa myös onnistuneista laivaristeilyistä, sellaisillahan palkitaan aina Sing’n Travel illoissa kymmenen ensimmäistä laulajaa.

Mikaela


17.06.2007

Mahalo on hawajia ja tarkoittaa kiitos. Vain hiekka ja meri puuttuivat Lynin hulvattomista Beach Partyistä, mutta näiden pikku seikkojen ei annettu häiritä rantaelämää. Rusketusrajoja vertailtiin tanssilattialla ja dj piti huolen siitä, ettei kaislahameiden kahina lakannut koko iltana. Siivojat kummastelivat saliin tippuneita asioita aamutuimaan töihin saapuessaan: yksinäisiä varvastossuja, ruttuun istuttuja aurinkolaseja pullo itseruskettavaa tököttiä. Joku oli jopa sananmukaisesti surffannut paikalle, sillä narikasta noudettiiin sinne jätetty lainelauta – portsarit ovat tainneet suositella sen säilöön viemistä väentungoksessa.. Beach Partyt lupaamme järjestää kesän aikana vielä toisenkin kerran, tarkemmin ottaen heinäkuussa.

Ja nyt tarkkana kuin porkkana: miksi lähteä juhlimaan Juhannusta poissa kaupungista? Kaupunki on Juhannuksena taianomainen, sillä joukkoliikenne ei kyyditse ketään minnekään ja kaupat sulkevat jo hyvissä ajoin ennen juhlinta-ajan alkua. Ihmiset katoavat mökeille ja muihin hyttyssavuilla varustettuihin paikkoihin. Jos sataa vettä ja on kylmä, saattaa juhlinnasta maaseudun rauhassa olla riemu kaukana. Vakaumuksen syvällä rintaäänellä voin myös kertoa, että sateisen kesäfestaripaikan mutavelli haisee siltä itseltään ja sadevaatteista huolimatta olo on kuin uitetulla koiralla. Hiiltyneet festarimyyjien ruoat ja jokseenkin lämmenneet virvokkeet tuskin toimivat mielen ylentäjinä. Ajatus telttamajoituksesta räytyneellä nurmikentällä lasinsirujen keskellä ei sekään saa minua perustamaan pro-ulkoilmajuhannus -liikettä. Kaupunkijuhannuksessa sen sijaan voi yhdistää hyviä ja toimivia paloja toisiinsa sään mukaan: jos päivä on aurinkoinen, istutaan ulkona grillailemassa, poljetaan hiekkarannalle ja pötkötellään auringossa. Sateisena päivänä voi katsoa leffoja, pelata Monopolia, nukkua pitkät päiväunet, tehdä hyvää ruokaa. Illalla saunotaan tai ainakin käydään suihkussa, vaihdetaan päälle kivat kesäbilevaatteet ja suunnataan Marilynin City Juhannukseen. Vaikka ulkona sataisi kattilankansia, ovat nämä bileet takuuvarmasti hauskat, musa hyvää ja juomat kylmiä. Koristeluun kuuluvat tietenkin Juhannuskoivut ja ohjelmassa on totuttuun tapaan mm. videokokon sytytys. Juhannuksen jatkoja vietetään Vegasin puolella sunnuntaina ja maanantaina.

Mikaela


10.06.2007

Perjantaina Lynissä kruunattu, järjestyksessään yhdeksäs festarimissi lupaa olla ainakin yhtä räväkkä kuin edeltäjänsä. Yrittäjänä toimiva, 21-vuotias Yacine Camp ehtii tekemään myös mallin ja hommia ja opiskelemaan. Energiapakkauksen tavoitteena on kiertää mahdollisimman monia kesätapahtumia ja tässä festareiden luvatussa maassa niitä onkin sitten jokaisessa pikkuruisimmassakin pitäjässä. Kesän festarikalenterissa näyttää olevan suurten ja kauniiden Ruisrockin & DBTL:n lisäksi mm. sellaisia omituisuuksia kuin Arvorokki, Haku Päällä -festivaali, Välipuisto Rock, Untorock ja Noitarock. Lisäksi valittavana on jazzia, bluesia, kirkkomusiikkia ja oopperaa eli ainoa ongelma festarimissillä tulee olemaan valinnanvaikeus.

Teemabileisiin on hauska virittäytyä katsomalla aihepiiriin liittyviä leffoja tai telkkarisarjoja. Tällä viikolla haetaan rantafiilistä, sillä vuorossa ovat legendaariset Beach Partyt keskiviikosta perjantaihin ja Marilyn lavastetaan trooppiseksi rantabaariksi. Bikinit päälle, uimarengas kaulaan, rantasandaalit jalkaan ja Baywach ruudulle pyörimään: rantavahteja, loputonta hiekkarantaa ja auringonpaistetta. Jos Andersonin Pamsu kyllästyttää, kannattaa etsiä käsiinsä kulttimaineessa olevia, 1960-luvulla filmattuja Beach Party elokuvia. Niitä tehtailtiin aikanaan pikkubudjetilla ja jokseenkin kököt juonenkäänteet ovat ennalta arvattavia. Rantaleffojen nimet ovat nekin huonoakin huonompia, kuten How to Stuff a Wild Bikini, The Ghost in the Invisible Bikini ja Muscle Beach Party. Rantaelämän huolettomuus kuitenkin välittyy mainiosti, joten syvällisyydestä ja näyttelijänlahjoista viis! Beach Partyihin kannattaa lähteä teeman mukaan pukeutuneena, sillä parhaat asut palkitaan! Aloha!

Sekä keskiviikon että torstain karaokelaulajia ilahdutetaan jälleen Viking Linen risteilyillä ja molempina iltoina yksi raadin valitsema lurittelija pokkaa itselleen Matka-Agenttien 150 Euron arvoisen matkalahjakortin. Sen voi käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla mihin tahansa matkajuttuun. Moneen Euroopan kaupunkiin pääsee jo tuolla summalla. Selasin eri lentoyhtiöiden kesätarjouksia ja alle 150 Euron paikkoja ovat ainakin Oslo, Köpis, Edinburgh, Vilna ja Krakova eli laulamaan siitä! Viikonloppuna biletetään taas kahdessa kerroksessa ja Vegasissa meno jatkuu vielä sunnuntaina ja maanantaina.

Mikaela


04.06.2007

Kesä on polttareiden ja hääjuhlien aikaa, kauden avasi SuperPolttarit Lynissä torstaina. SuperPolttareissa sixpack-tarjoilun hoitivat Misterit, kundit ovat tainneet viihtyä punttiksella hetken jos toisenkin. Hallitseva Mister Finland Antti Rauvola ja tämän vuoden kisaan lähteneet komistukset esittelivät neidoille Punanaamion rooliasuja länkkäristä poliisiin. Näytöksen siääntulojen väleissä kisattiin polttariteemaisissa hupailuissa, jokseenkin fallisten vihannesten tunnistus silmät sidottuna ja pikkutuhma sanaselitysskaba saivat yleisön ulvomaan naurusta. Tiskiltä tilailtiin drinkkejä Blow Jobista Orgasmiin ja karaoken spesiaalilistalta valkkailtiin tyttöenergiaa tihkuvia biisejä. Mister Finlandille univormujen esittely taisi olla varsin mieluista. Antti nimittäin haaveilee lentäjän ammatista ja siksi myös unelmien työasu on tärkkikauluksinen. Misteri ihastui Last Night of Freedom -näytöksen harmaaseen sotilasasuun niin suuresti, että Punanaamion omistaja Iina heltyi ja antoi asun komistukselle lahjaksi. Torstaiyönä muuten astui voimaan uusi tupakkalaki, eli suurin osa ravintoloista on nyt savuttomia. Ulkona parveilevat tupakoitsijat eivät ole järin kaunis näky ja siksi olemme enemmän kuin iloisia voidessamme tarjota teille kaksi siirtymäajan saanutta ravintolaa. Täällä siis saa polttaa vielä kesäkuuhun 2009.

Taas ovat koulut loppuneet. Omalta ylppärikeväältäni keräämäni lehtileikkeet muistuttavat siitä jännityksestä, jonka vallassa kirjoitukset humahtivat. Keräilin tuolloin lehdistä muistoksi eri aineiden koetehtävät ja kirjoituksiin osallistuneista tehdyt haastattelut. Kirjoituskeväänä olin myös itse päätynyt lehteen, Turun Sanomien toimittajalle olin näköjään kommentoinut jotain hölmöä Englannin kokeesta. Tyyppi odotteli jumppasalin ulkopuolella nauhurin kanssa sopivaa uhria ja päätti kysellä todella omaperäisesti ”Miltä nyt tuntuu”. Lakkiaispäivän sää oli lämmin ja aurinkoinen, aivan kuten tänäkin vuonna. Ihmiset olivat iloisia ja helpottuneita, aivan kuten tänäkin vuonna. Meillä Lynissä ilon elämästä ottivat irti monet koulunsa päättäneet. Perinteisen ylioppilastutkinnon suorittaneiden lisäksi valkolakeissaan juhlivat monet tuplatutkinnon huhkineet sekä eri kouluista ammatteihin valmistuneet kantiksemme. Asiakaskunnassamme on valtava määrä eri alojen osaajia, joista voimme olla ylpeitä!

Tällä viikolla on taas mahdollisuus voittaa risteilyitä tai 150 Euron matkalahjakortteja, sillä Atlantiksessa viihdyttää Sing’n Travel keskiviikkona ja torstaina. Perjantaina Lynin stagella tepastelevat vauhtimimmit, jotka ovat lähteneet mukaan Festarimissi -kisaan. Kisa poikkeaa perinteisistä missimittelöistä, sillä hakusessa on räväkkä ja persoonallinen neitokainen. Voittaja tulee sompailemaan pitkin poikin festareilla erilaisia pr-hommia tehden ja rokkistarojen keskellä mississä tulee olla särmää. Myös yleisö pääsee ilmaisemaan mielipiteensä kisamisukoista, joten saapukaahan sankoin joukoin hurraamaan oma suosikkinne voittoon!

Mikaela


29.05.2007

Suurista uutisista kannattaa kertoa kaikelle kansalle: kuten te kaikki tiedätte, täällä on valmistauduttu 1.6.2007 voimaan astuvaan tupakkalakiin jo viikkojen ajan. Siirtymäajan anominen on ollut pitkä ja hermojaraastava prosessi, sillä kriteerit luvan saamiseksi ovat erittäin tiukat ja hakeminen oli tehtävä pienintä yksityiskohtaa myöden oikein. Juuri näistä syistä hakemuksia jätettiin koko Suomessa ravintoloiden määrään nähden erittäin vähän, rima oli monille liian korkealla. Täällä ilmastointiratkaisuihin on investoitu muutamassa vuodessa pienen banaanivaltion budjetin verran ja hakemuksiin liitettiin joka ikinen lippu ja lappu, jossa näkyy tehdyt rakenteelliset ratkaisut, ilmamäärät sun muut. Baareissa oli passiivikeräimet, jotka kertovat ilman hiukkaspitoisuuden. Lisäksi viranomaiset tekivät useita vierailuja ravintoloihimme sekä päivällä että aukioloaikana voidakseen arvioida erilaisten tilojen toimivuutta sekä aistinvaraisesti että mm. erilaisin merkkisavutestein. Piinaviikot ovat nyt ohi, sillä terveysviranomaiset ovat tänään tiistaina vahvistaneet, että sekä Night Club Marilynissä (Atlantis) että Night Club Vegasissa (takaosa) saa sauhutella vielä seuraavat kaksi vuotta ilman tupakkakoppia ja juomista mukavilla sohvilla nautiskellen. Savolainen lauloi siis syystä Hoosiannaa uutisen kuultuaan ja me muut osallistuimme harpuin ja kantelein : ) Lämpimästi tervetuloa osoitteeseen Eerikinkatu 19 sekä savuttomat että savulliset asiakkaamme!

Mikaela


28.05.2007

Kun täällä on teemana Marilyn goes to USA, tiskijukan kopista löytyy Setä Samuli ja baaritiskien takana häärää laumoittain karjapaimenia. Itse löysin kaupungilta niin ihastuttavan (hmmm…), pinkin satiinitakin, etten voinut olla pukeutumatta cheerleaderiksi torstai-iltana. Perjantaina edustin Amerikan latinoväestöä pukeutumalla lattarityyliin. Torstai-illan Dollarimania sai aikaan odotettua kuhinaa, sillä Lyniin piilotettujen leikkirahojen bongaajat kurkistelivat pöytien, baaritiskien ja tuolien alle, nostelivat toisia asiakkaita paikoiltaan ja kurottelivat palmujen latvoihin. Jokaista löytynyttä seteliä vastaan sai taas baarista jotain kivaa. Olimme kuitenkin Pekan kanssa tainneet löytää varsin omituisia piilopaikkoja seteleille, sillä niitä löytyi vielä perjantain kantisillassakin.

Täytyy muuten kiittää teitä, rakkaat asiakkaamme, yhteistyöhalusta ja -kyvystä tupakointiasioihin liittyen. Ravintolapäällikkömme Jani kertoi juuri eilen olevansa varsin ilahtunut siitä, miten fiksusti käytte polttelemassa vain ja ainoastaan Atlantiksen puolella. Vielä kun muistatte aina käyttää tuhkakuppia tumppaamiseen ja jätätte tyhjät lasit pöydälle, ette lattialle, olemme aivan riemuissamme : ) Eilen sunnuntaina meillä oli myös syytä riemuun, sillä Summer Passion sunnuntai (K20) avasi ovensa alakerran Vegasissa ensi kertaa menestyksekkäästi. Sunnuntait ja maanantait ovat perinteisesti ravintola-alan työntekijöiden juhlapäiviä ja Vegasissa bilettivätkin Lynin kantisten lisäksi monet yöelämän ammattilaiset. Ja tänään maanantaina siis jatketaan!

SuperPolttarit kutsuvat kaikki neitokaiset pitämään hauskaa torstaina klo 22:00-24:00. Olitpa sitten ihan oikeasti naimisiin aikova tai muuten vaan aiheesta kiinnostunut, tervetuloa. Mieskomeudesta vastaavat Mister kisoista tutut komistukset, jotka esittelevät ”Last Night of Freedom” näytöksessä erilaisia polttariasuja. Iltaan on myös ujutettu polttariaiheisia kisoja ja karaokesta löytyy lukuisia tyttöenergiabiisejä. Paljastettakoon, että sen yhden ja ainoan kerran kun itse olen laulanut Lynissä karaokea, viihdytin kansaa Paula Koivuniemen Aikuinen Nainen -biisillä. Ja tämä muuten tapahtui omissa polttareissani. Lisätietoa SuperPolttareista voi kysellä minulta sähköpostitse mikaela@clubmarilyn.fi. Samaan syssyyn kannattaa ilmoittautua ennakkoon tähän hulvattomaan iltaan, sillä näin osallistut illan aikana toteutettaviin arvontoihin. SuperPolttari-illan lipun hinta on 2 Euroa. Elämän tärkeisiin etappeihin kuuluvat myös erilaiset valmistujaiset ja lauantaina meillä saavutustaan juhlivat ansaitusti kevään uudet ylioppilaat ja muut opintonsa päättäneet, joten odotettavissa on kuohujuoman kilistelyä ja riemun kiljahduksia.

Mikaela


21.05.2007

Tänä vuonna juhlitaan Cannesin filmifestivaalien 60 vuotista taivalta ja Rivieralla on biletetty keskiviikosta alkaen. Cannesista on muodostunut yksi maailman puhutuimmista, kuvatuimmista ja kiinnostavimmista punaisen maton tapahtumista. ”See and be seen in Cannes” sanonta saa julkkikset kaikilta mantereilta viettämään aurinkoista viikkoa salamavaloissa, kuohuviinibileissä ja huippuhotelleissa. Tänä vuonna punaiselle matolle asteli ylpeänä myös hirviökokoonpano Lordi, joka saapui Cannesiin promoamaan elokuvaansa Dark Floors. Tälläkin kertaa Lordi sai ansaitsemaansa huomiota: Hesarin mukaan lauantain kutsuvieraskeikalla jengi oli seissyt tuoleilla ja esiintymisalueen ulkopuolella keikkaa kuunteli useita satoja uteliaita. Kukapa olisi uskonut, että Armanin luomuksissa keikistelevien tähtösten kanssa kiinnostavuudesta kilpailisi lateksipukuinen hirvitys.Tämän päivän suurjulkkiksia ovat tosin jo myös monet urheilijat. Jalkapallon ollessa kyseessä homma menee kuulemma niin, että miehet katsovat enimmäkseen pyörivää palloa ja naiset pelaajia. Keskiviikkona tarjoilemme Atlantiksessa 22.00 alkaen UEFA Champions Leaguen eli Mestarien Liigan huippupelaajia screeniltä, kun Ateenan finaaliviheriöllä kohtaavat AC Milan ja Liverpool. Katsoopa sitten palloa tai pyllyä, on tiedossa varmasti jännittävä matsi!

Tähtitehtailun periaatteet on kehitetty Atlantin takana, mutta samaisesta paikasta on tullut paljon muutakin. Amerikkalaisen unelman aakkosiin tutustutaan tostaina ja perjantaina, sillä silloin Lyn goes to USA. Koko ravintola on tällöin koristeltu jenkkiteemalla ja myös henkilökunnan dresscode on USA (yllä olevassa kuvassa Tisa, Mörkö, Jani ja Tiia vm. 2005). Karjapaimenet, cheerleaderit, filmitähtöset, pörssimeklarit, intiaanit ja bikinibeibet tervetuloa! Torstaina tartutamme teihin Dollarimanian – aarteenmetsästyshenkisen illan aikana mukaan saattaa jäädä kaikkea jännää. Perjantaina vuorossa ovat viralliset naamiaiset, jotka alkavat kantisillalla klo 22.00-23.00, VIPit ja ”kalustoon kuuluvat” kantikset ovat tällöin tervetulleita. Nyt kipin kapin Ameriikkarekvisiittaa haalimaan ja perjantaina paikalle heti ekalla tunnilla!

Näin kesän kynnyksellä päätimme, että tahdomme palvella rakkaita asiakkaitamme lämpimän vuodenajan kunniaksi seitsemänä iltana viikossa. Marilynin puolella biletetään totuttuun tapaan tiistaista lauantaihin 22-04 ikärajalla K18, sunnuntaina ja maanantaina toivotamme yli 20-vuotiaat lyniläiset tervetulleiksi Night Club Vegasiin 22.30 alkaen. Perjantaina ja lauantaina Vegasin ikäraja on 23. Musalinja noudattaa yläkerran mainiota reseptiä eli dj soittaa parhaita pop- ja rockhittejä 1980-luvusta tähän päivään. Baaritiskin takana teille hymyilee Marilynistä tuttuja naamoja ja juomahinnat eivät aiheuta päänsärkyä. Vegasin Summer Passion klubi starttaa tulevana sunnuntaina, joten Eerikinkatu 19 on teidän tästä viikosta alkaen 24/7!

Muistutus torstain 31.5. SuperPolttareista: lue infoa 7.5. julkaistusta Diarystä ja ilmoittaudu/kysy lisää mukaan mikaela@clubmarilyn.fi. Ennakkoon ilmoittautuneet osallistuvat automaattisesti polttariteemaisten palkintojen arvontaan!

Mikaela


14.05.2007

Miltä tuntuisi osata lukea toisten ajatuksia? Eilisen hömppäkomedian tähtenä kikkaileva Mel Gibsonpa osasi lukea naisten mielenliikkeitä ja käytti taitoaan kursailemattoman tehokkaasti. Miten olisi käynyt Euroviisuissa, jos Hanna olisi osannut lukea äänestäjämaiden äänestäjien ajatukset ennakkoon? Olisikohan neito jättänyt lavalle kiipeämisen väliin? Miten olisi kulkenut Suomen peli, jos päävalmentaja olisi kyennyt lukemaan pelaajien aivoituksia ekan erän alusta saakka? Puutteellisesta ajatustenlukutaidostani huolimatta olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että viime keskiviikon OpiskelijaOskarit tekivät monta opiskelija-aktiivia onnelliseksi. Jaoimme nimittäin hyvän bilevuoden kunniaksi järjestetyissä kiitosbileissä tunnustuksia hyvin hoidetuista bilejärjestelyistä. Eri sarjoissa pystejä ja kunniakirjoja jaettiin seuraavasti:

Vuoden Jackpot: TIO ry (paljon hyviä, isoja, onnistuneita bileitä). Vuoden BileHile: Janne Laakso, TIO ry & Tuomas Alanne, TSTS ry (tunnustus bilevastaaville). Vuoden Show: Kemistit (Arcanum Hunks -tanssiryhmä). Vuoden Perinteinen: Delta ry (30 vuotta hubaa opiskelijoille).Vuoden Sitkeä: Lex ry (bilekämpän palosta huolimatta meno säilynyt hyvänä). Vuoden Yllättäjä: Trade ry (saanut uutta potkua bilejärjestelyihin). Vuoden Erikoisbileet: Opex ry (SOOL Talvipäivien häppeningit Lynissä)

Leijonat puolestaan palkittiin MM-suorituksestaan hopealla ja palkintoa odotettiin lauantaina myös Euroviisuista. Suomen viisubiisissä laulettiin valitettavasti ”Leave me alone” ja jotain sen suuntaista taisi sitten tapahtua. Viime vuoden kaltaisen joukkohurmokseen ei viisujen takia siis tällä kertaa ollut aihetta, mutta kuudestoista sija nieltiin Atlantiksessa nopeasti ja minkään sortin tappiomielialaa en ollut havaitsevinani. Koko baari repesi nauramaan, kun Hede täräytti Euroviisujen päätteeksi kaiuttimista ulos biisin ”Mikä on kun ei taidot riitä”. Eniten viime viikolla kai palkittiin äitejä, ainakin omani on super ja ansaitsee äitirankingin ykkössijan. Siis mun listallani, tietenkin.

Saammeko esitellä: Helatorstai. Tämä pyhäpäivä on harvan alan yrityksen suosikki, sillä arkipyhä sotkee firmojen pasmat. Hommia tehdään ennakkoon ylitöinä ja muuta sellaista. Meillä Lynissä ei tuollaisia ongelmia ole, mehän olemme auki joka tapauksessa tiistaista lauantaihin. Ja torstain arkipyhä ilahduttaa mieltämme siinä mielessä, että keskiviikkona tiedämme bilekansan jalkautuvan kaupungin yöhön taas sankoin joukoin. Poikkeuksellisesti myös Night Club Vegas on auki keskiviikkona, ikärajahan on nyt keväinen 23.

Mikaela


07.05.2007

Tämän vuotinen työväen juhla oli sitä ulkotiloissa viettäneille melko hyinen. Tivolissakin oli silminnäkijöiden mukaan kuulemma ”vain poliiseja ja nekin istuivat autossa”. Säätilan uhmaaminen vapaaehtoisesti onkin täysin typerää, joten fiksut asiakkaamme suunnistivat heti alkuillasta Lyniin. Täällä kun ei tarvitse paleltua ja fiilis on korkealla aamun tunteihin saakka. Juhlahumussa matkalle jääneen omaisuuden metsästäjät soittelivat viime viikon mm. erilaisten peruukkien, stetoskooppien, valomiekan ja hupullisen vampyyriviitan perään. Naamiaisasuista puheenollen: Nyt kaikki neitokaiset ilmoittautumaan 31.5. torstaina järjestettäviin SuperPolttareihin – ennakkoon ilmoittautuneiden kesken arvotaan illan aikana teemaan sopivia palkintoja! Viime vuoden tapaan Girls’ Night Out on tarkoitettu kaikille morsmaikuille, kaasoille, tyttökavereille ja muuten vaan häähuumailuun taipuvaisille. Luvassa on polttariteemaista ohjelmaa, josta eivät puutu edes komeat miehet. Mr Finland kiertueeltakin tutut herrat esittelevät mm. Punanaamion naamiaisrekvisiittaa ”Last Night of Freedom” – näytöksessä ja naurattavat neitoja erilaisissa kilpailuissa. Baarista voi tilata drinksuja, joiden nimet nostavat punan poskille ja karaokelistalta löytyy tyttöjen iltaan sopivia biisejä. Ilmoittautua voi yksin, kaksin tai isommalla poppoolla. Ainoa edellytys on, että olet kauniimman sukupuolen edustaja, sillä illan parituntinen SuperPolttari -osuus (klo 22-24) on tarkoitettu ainoastaan mimmeillle! Ilmoittautumiset: mikaela@clubmarilyn.fi, liitä sähköpostiin kaikkien osallistujien nimet. Mikäli olet tuleva morsian tai vaikkapa kaaso, kerro myös siitä – saatamme keksiä varallenne jotain jänskää polttari-illaksi!

Opiskelijabilekausi on tältä keväältä jotakuinkin päättynyt, uusi opiskelijabilekausi starttaa taas elokuussa. Turku kuuluu opiskelijakaupunkien kermaan, sillä meiltä löytyy sekä useampia tiedekorkeakouluja että ammattikorkeakouluja ja valittavana on aivan valtava määrä erilaisia aloja. Monet ainejärjestöt ja opiskelijayhdistykset ovat tärkeitä yhteistyökumppaneitamme, yhdessä tarjoamme kaupungin opiskelijoille laadukasta ja viihteellistä vapaa-aikaa. Onnistuneiden bileiden resepti vaatii aina pitkällistä tuotekehittelyä. Uusia ideoita maistellaan ja maustetaan, vanhoja perinteitä vaalitaan huolellisesti. Bilehileet eli koulujen bilevastaavat hoitavat pestiään kukin omalla tyylillään ja pääosin asioita hoidetaan kiitettävällä aktiivisuudella. Joukosta erottuu aina kuitenkin helmiä niin bileiden kuin bilevastaavienkin kohdalla. Näille helmille annetaan keskiviikkona tunnustusta kuluneesta vuodesta jakamalla OpiskelijaOskareita kahdeksassa eri sarjassa. Torstaina heittäydytään Euroviisuhuumaan. Viime vuotinen Euroviisujen finaali-ilta lukeutuu Lynin kaikkien aikojen upeimpien bileiltojen listalla kärkipäähän. Täällä naurettiin, itkettiin, hurrattiin, halatiin, hypittiin ja Lordin voitettua koko potin talo meni täysin sekaisin. Tällä kertaa Atlantiksen kisastudiossa jännitetään torstaina semifinaaleita ja lauantaiana finaalia: Onko elämää Lordin jälkeen? Illasta voi tehdä tavallistakin jännittävämmän askartelemalla kotona Hanna Pakarinen -naamareita ja sonnustautumalla kavereiden kanssa sellaisiin. Homma polkaistaan käyntiin klo 22:00 molempina iltoina, joten oma jakkara kandee tulla varaamaan heti kympiltä!

Lopuksi Vegas uutisia: Vegasin ikärajaa kevennettiin kesäiseksi eli ikäraja on torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin nyt 23 vuotta. Toukokuun lopussa olemme vielä entistäkin kokonaisvaltaisemmin asiakkaitamme palveleva yökerhomaailma, sillä tällöin otamme käyttöön Vegasista kaksi täysin uutta aukioloiltaa: sunnuntain ja maanantain alkaen su 27.5. Näiden kahden illan ikäraja tulee olemaan 20. Monella alalla vapaapäivät sijoittuvat sunnuntaille ja maanantaille, joten päätimme tarjota bilepaikan myös näinä iltoina liikenteessä oleville asiakkaillemme. Ja Lynin VIP-korttihan toimii myös Vegasin ovella, kunhan henkkarit ovat mukana.

Mikaela


30.04.2007

Tilataan ennakkoon pilvetön taivas ja aurinkoa, otetaan kasoittain opiskelijoita haalareissaan, tuodaan paikalle punaisia polkuautoja, luukutetaan rokkia, punkkia ja saadaan jengi hyppimään ylös alas. Heilautetaan ruutulippua ja hurrataan. Poljetaan ja hurrataan. Varmistetaan riittävä nesteytys ja poljetaan. Ja hurrataan… Huhtikuun lopun PGP poljettiin siis muikeassa kevätsäässä ja rallitallit olivat varustautuneet koitokseen hykerryttävän hilpeällä rekvisiitalla. Myös asianmukaiset roolit oli jaettu: joukkueilla oli omat rallipäälliköt, varikkotytöt ja huoltojoukot (tekniikkahuolto ja juomahuolto). Jos Varvintorilla vallinnutta fiilistä olisi saanut purkitettua, olisin sen tehnyt. Sekä kisaajilla, järjestäjillä että yleisöllä oli vilpittömän hauskaa. Tarkistin takahuoneessamme edelleen vierailevalta, Turun Insinööriopiskelijoiden raidalliselta maskottisialta torstain tulokset ja tässäpä ne ovat: Koko GP:n voittoon polki Digit ry:n eli yliopiston diplomi-insinööriopiskelijoiden joukkue. Kakkoseksi kikkailivat terveydenhuollon opiskelijat eli TSTS Turun Ammattikorkeakoulusta ja pronssin arvoisesti jalkoja liikutteli Asteriski, informaatioteknologian opiskelijoiden kunniakas joukkue Turun Yliopistolta. Uutuutena GP:ssä nähtiin tänä vuonna nopeimman polkijan kisa ja mestaripolkija löytyi Traden joukoista. Voittajana kotiin lähti myös idän ihme, HEVIO eli pääkaupunkiseudun insinööriopiskelijoista koottu rytmiryhmä. Tämä rallitalli oli sekä puvustuksessa että ajajien kannustuksessa ylitse muiden.

Tosi-tv on muuten jänskä juttu. Se saa ihmiset vääntelehtimään myötähäpeästä ja tuskailemaan sarjasta riippuen osallistujien avuttomuudelle, typeryydelle tai huonolle tuurille. Ja silti kovin, kovin moni olisi valmis lähtemään mukaan johonkin monista formaateista. Joka vuosi useampikin asiakkaamme paljastaa laittaneensa hakemuksen tosi-tv sarjaan. Toisaalta, moni on kisaan myös päässyt. On selviytyjiä (kaikkia niitä erähenkisiä juttuja), kilojen pudottajaa, kommuunissa elänyttä, nuoren miljonäärin tavoittelijaa, kämpän rakentajaa ja mitämuitaniitänyton. Viime viikolla tapasimme erään Lynin kantiksen äiskän, joka kertoi laittavansa hakemuksen Sinkkuäidille Sulhanen -ohjelmaan. Maajussille Morsian -kuvio ei kumppaninetsijää kiinnostanut (”Valitsen jalkaan mielummin piikkikorot kuin kumisaappaat”), mutta tässä jutussa voisi kuulemma olla jopa jotain jujua. Omat muksut ovat jo parikymppisiä ja elävät omillaan, joten nyt äidillä on mahdollisuus hurvitella..

Hurvitteluun on mahdollisuus onneksi meillä muillakin. Wappuaatto on tänään ja luvassa on siis lisää karnevaalitunnelmaa. Työväen juhlassa juhlistetaan sananmukaisesti tehtyjä duuneja ja niinpä kehoitammekin teitä kaikkia kaivamaan serpentiinit & ilmapallot esiin, herkuttelemaan tippaleivällä ja simalla sekä pukeutumaan hassuihin hattuihin. Ja saapumaan Lyniin, totta kai!

Mikaela


23.04.2007

Marilynissä temmelsivät viime viikon näppärät RööriRoopet eli ilmastointifirman tyypit, jotka lisäsivät Atlantiksen kattoon sekä uusia tulo- että poistoilmaputkia. Te ette sitä huomanneet, sillä illaksi remontin jäjet aina siivoiltiin pois, jotta juhlakansa sai remontista huolimatta bilettää. Putkea pukattiin kattoon lisää siksi, että valmistaudumme kesäkuun alussa voimaan astuvaan tupakkalakiuudistukseen. Tupakan toi Eurooppaan 500 vuotta sitten Kolumbus, tuo maailmaa ristiin rastiin purjehtinut espanjalainen. Mayat olivat pureskelleet tupakanlehtiä jo tuhansia vuosia ja Kolumbus päätti tutustuttaa myös Euroopan hovit tähän erikoiseen tapaan. Kristoffer olisi saattanut jättää röökiprojektin sikseen, jos olisi omistanut kristallipallon. No, joka tapauksessa sauhuttelu levisi merimiesten ja löytöretkeilijöiden mukana kaikkialle maailmaan ja joskus sen uskottiin parantavan jopa ruttoa. Suurten tunteiden tuote jakaa mielipiteitä, on aina jakanut. Historiankirjojen mukaan ensimmäinsen kerran tupakoinnin julkisella paikalla rangaistuksen uhalla on kieltänyt Paavi jo vuonna 1590. Suomessa tupakointi on ollut julkisissa tiloissa kiellettyä jo pitkään, mutta ravintolatupakointia on tähän saakka vain eri tavoin rajoitettu. Kesäkuussa voimaan pamahtava laki tekee osasta ravintoloja täysin savuttomia. Muita vaihtoehtoja ovat tupakkakoppien (yack!) rakentaminen tai siirtymäajan hakeminen. Me teemme jälkimmäisen: Haemme kahden vuoden siirtymäaikaa, jotta sekä Lynissä että Vegasissa sallittaisiin tupakointi vielä pari vuotta. Pyydämmekin teiltä nyt yhteistyötä homman onnistumiseksi: tupakoikaa tästä lähtien ainoastaan Atlantiksessa, isolla puolella tulisi olla savutonta (tällä viikolla alkaa ilman savumäärien mittaus). Ohjastakaa myös kavereitanne sauhuttelemaan oikeaan paikkaan! Kiitos!

Lähtölaskenta Wappuun alkaa meillä totta kai jo tiistaina, muistakaahan ostaa ennakkoliput baarista! Keskiviikkona säästetään opiskelijoiden pennosia Turku Students – bileissä, eli opiskelijakortilla sisään for free ja tiskiltä juomaa säästöbudjetin kestävin hinnoin! Torstaina heiluvat ruutuliput ensin kello 17 alkaen Varvintorilla ja illalla kello 21 alkaen voitonjuhlissa Lynissä. Kyseessä on kevään jännittävin autourheiluzembalo, perinteinen Polkuauto Grand Prix! Turun Insinööriopiskelijoiden järjestämässä, poikkitieteellisessä opiskelijoiden kilpuritapahtumassa nähdään villisti hyppiviä & haalaripukuisia kannustusryhmiä, vähintäänkin erikoislaatuisia peruukkeja ja toinen toistaan viritetympiä polkuautoja. Matkaa kohti polkuautoilun kuninkuutta on lisäksi tapana hieman loiventaa mm. nestetankkauksen avulla, kuohujuomaa ei siis särvitä ainoastaan Lynin varikkojuhlissa tai palkintopallilla. Heittäydy mukaan kisahuumaan jo ennakkoon ja käy kurkkaamassa kuvia viime vuosilta: www.tio.fi/pgp/ tai koe polkuautoilukauhua ja katso Stephen Kingin Hohto -elokuva. Hotellikäytävillä polkuautoileva pikkupoika on muistaakseni pelottava.

Kun järjestyksessään seitsemäs PGP on huristeltu ja ajovaatteet nostettu hyllyyn odottamaan seuraavaa vuotta, otetaankin jo esiin Wappurekvisiittaa. Sekä Ilmatieteenlaitos että Sammakkoprofessori ovat yhtä mieltä siitä, että pikkuhepenissä Wapusta voi tulla ankea. Aurinkoa on ilmeisesti turha odottaa ja vettäkin on luvassa. Juuri tämän takia on hienoa voida tarjota asiakkaillemme joka sään biletyspaikka: täällä on aina katto pään päällä, ylimääräiset vaatteet voi jättää narikkaan, kurkku ei pääse kuivumaan ja musa loppuu vasta valomerkkiin!

Mikaela


16.04.2007

Ainakin legendaariset telkkusarjat Faktahomma, Pulttibois ja Tankki Täyteen taisivat olla tuttuja keskiviikon bilettäjille. Reinoja, Hankkijan lippiksiä, tuulipukuja, toppahousuja, villaisia neuleliivejä, paksuja ja kirkuvan keltaisia sukkahousuja, kukkamekkoja olkatoppauksilla, kasarifarkkuja, frillakauluksia.. Traden Törky-bileiden dresscode oli siis todella törkeä – niin törkeä, että ainakin itse nauroin vatsa kippurassa heti alkuillasta saakka. Vaikka eipä pitäisi naureskella asioille, jotka ovat maailmalla selkeästi kovaa huutoa. Esimerkiksi kansainvälisiä palkintopystejä kahmineen Ugly Betty -sarjan (alkaa Suomessakin muistaakseni tän kuun lopulla) nimikkoneito on saanut miljoonia uskollisia faneja, jotka ovat täysin hullaantuneita Bettyn jokseenkin pelottavaan tapaan yhdistellä vaatekappaleita ja värejä toisiinsa. Että kai se vaan kaikki kauneus on katsojan silmässä.. Torstai-illan huumasta vastasivat oikeustieteilijät eli Elsa ry:n ja Lex ry:n bilettäjät. Pykäläviidakoista tiensä vapaalle raivanneiden oikislaisten ilta oli alkanut herkuttelulla juustofonduen & viinin merkeissä ja jatkui sitten meillä Lynissä hilpeällä Kevätriehalla.

Jo jonkin aikaa kaupungilla on voinut päivästä ja kellonajasta riippumatta nähdä tavallista enemmän ulkomaaneläviä. Aker Yardsin Turun telakalla kovaa vauhtia valmistuvalle Liberty of the Seas risteilyalukselle on lennätetty Jenkeistä ja Karibianmereltä huimia määriä työntekijöitä, jotka saattavat aluksen kuosiinsa täällä Turussa ja lopullisesti Atlantin ylittävän merimatkan aikana. Royal Caribbean Cruises Ltd:n työntekijät ovat viihtyneet myös meillä Lynissä ja alakerrassa, Vegasissa. Osa meillä bilettävistä RCCL:n työntekijöistä on meille jo ennestään tuttuja – oikeastaan jo lähes kantiksia, sillä moni on asustellut Turussa aiempienkin risteilijäprojektien yhteydessä. Amerikkalaiseen tapaan myös nämä tyypit osaavat antaa palautetta spontaanisti. Kiitosta olemme saaneet ystävällisestä palvelusta, loistavasta fiiliksestä, edullisesta hintatasosta ja mahdollisuudesta maksaa dollareilla. Niitä kun kuulemma taskuissa pyörii Eurojen seurana. Onneksi maailman suurimmat risteilijät rakennetaan juuri täällä Turussa, sillä myös seuraava Genesis -luokan risteilijä tullaan väsäämään kotinurkillamme. Seuraavan aluksen mittasuhteet ovat aivan käsittämättömät (pituutta 36 metriä enemmän kuin Eiffelin tornissa ja painoa 12 kertaa tornin verran), joten myös työntekijöitä saanemme nähdä vielä tämän kertaistakin enemmän!

Kyllä pitäisi Englannin Prinssi Williaminkin lähteä Marilyniin bilettämään, ettei viikonloppuna uutisoitu ero tyttöystävästä Kate Middletonista kävisi liian rankaksi. Keskiviikkona William saattaisi löytää meiltä itselleen oman asianajajan, sillä Lexin valmennuskurssilaiset & vanhat opiskelijat hölläävät täällä ohjaksia. Torstaille William voisi valmentautua äänenavauksella ja ihastuttaa kauniimpaa sukupuolta Sing and Travel -karaokessa. Jos William olisi ensimmäisen kymmenen laulajan joukossa, saisi hän Viking Linen risteilykortin ja hyvästä laulusta herraa saatettaisiin palkita myös Matka-Agenttien 150 Euron matkalahjakortilla! Viikonloppuna William voisi teidän muiden tavoin käydä baarista kyselemässä Wapun ennakkolippuja!

Mikaela


09.04.2007

Pääsiäistä edeltävää viikkoa kutsutaan myös hiljaiseksi viikoksi, mutta Lynin kulunutta viikkoa muistellessa ’hiljainen’ ei ole ensimmäinen mieleen tuleva tunnelmaa kuvaava termi. Tiistaista saakka tarjosimme vaihtoehto-ohjelmaa rairuohon, trullien, villasukanmakuisen lampaanpotkan, mämmin ja suklaamunien täyteiseen kevätjuhlaan ja säästimme näin asiakkaamme mahdollisilta pääsiäistraumoilta tai ainakin toivottavasti lievensimme niitä. Mainion henkilökuntamme kengänpohjat kuluivat taas kuuden yön urakan aikana melkoisesti ja veikkaan, että joka ikiselle kertyi hyvän peruskunnon ylläpitoon riittävät 10 000 askelta per vuorokausi. Vegasin puolella baarissa huseeraava Olli on itseasiassa päättänyt selvittää työiltojen askelmääriä ja mukana oli pääsiäisenä siis askelmittari. Rakkaat asiakkaamme puolestaan kuluttivat kenkiään tanssilattialla sekä dj Mikon että Hesasta pääsiäiseksi meitä ilahduttamaan saapuneen dj Eskon musan villiinnyttäminä. Bongasimme lauantaina hilpeähenkisen bilekansan joukosta mm. Ristorante Paninin pääsiäisvapaalle vaihtaneen henkilökunnan, jonka alkuilta oli kulunut hohtogolfin merkeissä (hohtogolfia satamassa pyörittävät Lynin kantikset, veljekset Raine & Jarno Lehtonen). Kuvan neidot puolestaan saapuivat Lynin tanssilattialle jonkun kotona järkätyistä Hawaii -bileistä.

Tänään, 2. pääsiäispäivänä täällä Lynissä on rauhallista, siivoojakin tulee töihin vasta varhain tiistai aamuna. Tänään on myös Mikael Agricolan päivä, herran kuolemasta on tänä vuonna kulunut 450 vuotta. Tuo melkein etunimikaimani ei ole sukunimestään huolimatta keksinyt colajuomaa, vaan hänen myötävaikutuksellaan syntyi Suomen kirjakieli. Agricolalla meni aika lujaa, sillä hän opiskeli ulkomailla, tapasi julkkiksia (Luther, Kustaa Vaasa jne..) ja keksi omasta päästään sanoja kuten lohikäärme, jalopeura, esimies ja esimerkki. How cool is that! Kaikissa Agricolasta tehdyissä kuvissa kaverilla on päässään sellainen melko ruma baskerityyppinen päähine sekä joku kaapuviritelmä ja sen ansiosta keskiviikon Törky -nimeä kantavat Traden bileet voisivat tuoda lisää meriittiä Mikaelin ansioluetteloon. Törky -bileissä nimittäin palkitaan illan törkeimpiä asuja. Torstai tulee olemaan kansainvälinen Kevät Karnevaali, josta vastaa Turun Yliopiston ELSA ry. ELSA eli European Law Students’ Association on maailman suurin kansainvälinen oikeustieteen opiskelijoiden ja nuorten lakimiesten järjestö. Se toimii jo yli 40 maassa ja lähes 160 yliopistossa.

Mikaela


02.04.2007

Harmi, että Aprillipäivä oli jo eilen. Olisin voinut kertoilla lentävistä lehmistä ja laulavista lampaista. Toisaalta, totuus on usein taruakin ihmeellisempää. Ainakin meillä Marilynissä sattuu ja tapahtuu joka päivä jotain hykerryttävää, omituista, uskomatonta tai jännittävää. Parhaimmillaan kaikkea tätä. Viime viikko ei ollut poikkeus. Sekä keskiviikkoinen Spring Break, tuo Synapsi ry:n kevätkylvöjen aikaan sijoittuva juhla, että torstain Silliä och Kuravettä -hubailu by TSTS & Elba olivat mitä mainioimmat tilaisuudet erilaiseen kevään vastaanottamiseen. Silliä och Kuravettä – rastikierroksen palkintoina jaettiin muun kivan lisäksi sillipurkkeja ja baarista tarjoiltiin innokkaille bilettäjille erehdyttävästi kuravettä muistuttavia juomia. Bileet, joissa teema näkyy ja kuuluu saavat ainakin minulta hyvät pisteet!

Tämän viikon tunnusväri on tipunkeltainen ja mikäs sen kivampaa, se näyttäisi olevan muutenkin kovin muodikas kevätväri. Pääsiäisviikko tarkoittaa myös sitä, että pääsiäismunasta paljastuu yksi ylimääräinen aukiolopäivä, sunnuntai. Mämmiä & muita vähemmän viehkeitä pääsiäisjuttuja voi siis halutessaan paeta jo tiistaina ja jatkaa pakoilua joka ilta, aina maanantain varhaisiin tunteihin saakka. Olen kuitenkin sitä mieltä, että höyhenistä, virpomisvitsoista ja suklaasta kannattaa ottaa ilo irti – perinteisten käyttötarkoitusten tilalle voi keksiä jotain ihan muuta ; ) Pääsiäisviikon Turku Students -bileisiin keskiviikkona pitää muistaa ottaa mukaan opiskelijakortti, sillä sitä näyttämällä pääsee sisään for free. Kaninloikka Lyniin palkitaan myös baaritiskillä, opiskelijabudjetin mukaan laaditut juomahinnastot ovat keväisen keveät.

Hyvien bileiden väleissä nautitaan ihanasta auringonpaisteesta. Kävelykadulla voi taas käydä myös koskemassa sinne palautettua pronssipatsasta nimeltään Onnenhevonen. Sen koskeminen kuulemma tuo onnea, joten kaikki onneaan etsivät nyt kilvan heppaa paijaamaan. Ties vaikka pääsiäisenä kävisi flaksi..

Mikaela


26.03.2007

Kevät on saapunut kaupunkiin! Turun Sanomat kertoi tänään, että Turun lentoasemalla maaliskuun lämpöennätys meni viikonloppuna rikki kahdesti: lauantaina mitattiin 13,3 ja sunnuntaina 13,4 astetta. Edellinen ennätys, 13 astetta, oli vuodelta 1945. Turkulaiset juhlistivat lämpöennätystä sankoin joukoin, kaupungilla kulkiessa saattoi kuvitella olevansa kuin lomalla suuremmassakin kaupungissa. Aurajokirannassa ja Förillä väkeä oli lähes ruuhkaksi asti ja terasseille tuotiin lisää pöytiä ja tuoleja kevään vastaanottajille. Sunnuntaina poikkesimme Pekan kanssa kurkistamaan myös uuteen, upeaan Kaupunginkirjastoon ja täytyypä antaa tunnustusta kirjaston suunnittelijoille. Valoisa, tyylikäs ja viihtyisä kirjasto houkuttelee viettämään kiireetöntä sunnuntaipäivää lehtien ja kirjojen parissa tai ilman. Ihan vaan ihmisten katselukin on mainiota viihdettä. Välillä voi käydä juomassa kupin hyvää kahvia Café Siriuksessa, jota pitää Kauppahallin italialaisesta Stefano -ravintolasta tuttu Stefano. Me löysimme hyllyjen väleissä vaellellessamme hulvattomia opuksia, kuten Mathilda Langletin kirjoittamat tiiliskivet ”Perheenemännille I & II”, joissa vaimoja ohjastetaan mm. palvelijoiden valintaan, teurastuksen saloihin ja mielikuvituksellisten ruokalajien valmistukseen. Vuonna 1884 julkaistun ykkösosan johdantokappaleessa Langlet kirjoittaa ”On muutoin merkillistä, että jokaiseen toimeen ja ammattiin elämässä pidetään valmistavia opintoja tarpeellisena naisillekin – eihän voida hoitaa isonpuoleista maitohuonettakaan maalla, joll’ei olla käyty meijerikoulussa – mutta perheenemännäksi, hyväksi perheenemännäksi luullaan voitavan tulla pelkällä innostuksella”. Langlet muistuttaa nuoria naisia myös siitä, miten tärkeää on huomata aina hymyillä herttaisesti puolison saapuessa kotiin. Lynin kantisneidoista taitaa tulla oivia vaimoja, sillä ainakin torstain kantisbileissä napatun kuvan perusteella hymy on herkässä : )

Talviaika päättyi siis varhain sunnuntaiaamuna ja tulevalla viikolla biletetään hyvinkin keväisillä teemoilla: Spring Break ja Silliä&Kuravettä. Keskiviikon kevätkylvöistä vastaa Synapsi, tuo biologian ja maantieteenopiskelijoiden ainejärjestö yliopistolta. Spring Break nimi on lainattu Amerikasta, jossa opiskelijoiden kevätloma kantaa samaista nimeä. Spring Break on sekä kuuma että kostea, kyseisellä viikolla opiskelijat jättävät oppikirjat kotiin, pakkaavat kassiin niukkoja biletysvaatteita ja suuntaavat mm. Floridan Panama City Beachille ja South Beachille, Nevadan Las Vegasiin, Meksikon Cancuniin ja Acapulocoon tai Nassauhun Bahamalle. Myös Texasin South Padre Island on kuulemma suosittu, koska sieltä pääsee iltaisin rajan yli Meksikoon bilettämään. Meksikossa anniskeluan alaikäraja on nimittäin 18 kuten Suomessakin, Yhdysvalloissa ikäraja on 21 ja tästä johtuen monilla opiskelijoilla ei ole asiaa baareihin oman maan rajojen sisäpuolella. Kun keskiviikon kevätkylvöt on hoidettu, tarjoilevat terveydenhuollon ja bioalan opiskelijat (TSTS & Elba) Lynissä torstaina Silliä Och Kuravettä. Keväinen rastikierros päättyy Marilyniin kuten aiempinakin vuosina ja nopeimmille Lyniin saapujille on kuulemma taas luvassa huikaisevan hieno haalarimerkki!

Ensi sunnuntai on Palmusunnuntai, joten nyt on aika miettiä uusia virpomisloitsuja ja kokeilla niitä sitten ennakkoon jo täällä Lynissä. Moderni cityvirpoja ei tietenkään halua virpomispalkkioksi mitään iänikuisia Lontoonrakeita, drinksulistalta löytyy paljon mieluisampia juttuja. Hyvä virpoja saattaa saada kutsun tanssilattialle tai pyynnön lähteä pilkun jälkeen jatkoille. Vinkkinä vielä: ulkoisesti kandee ottaa mallia Siskoni on noita -sarjan tytöistä, ei niinkään Hannussa ja Kertussa väkeä uuniin paiskovasta noita-akasta.

Mikaela


19.03.2007

Tänä aamuna olemme Pekan kanssa heränneet jo ennen viittä ja tätä naputellessani kello on vasta puoli kahdeksan. Palasimme viime viikon lopulla vuotuiselta messureissulta Las Vegasista ja aikaerosta johtuen elimistömme yrittävät edelleen pitää meitä Atlantin takaisessa ajassa. Las Vegasin yökerhomessuilla esitellään vuosittain ravintolamaailman uutuudet ja kaupungin ravintolamaailma kehittyy ehkä nopeammin kuin missään muualla maailmassa. Katsastimme siis viimeisimpiä villityksiä baaritiskin takaa, huikeita jippoja äänentoiston ja valaistuksen saralla sekä nerokkaita sisustusideoita. Kuvassa näkyvän Marilynin & Vegasin kuusihenkisen rytmiryhmän seuraan liittyi messumatkalaisia myös yhteistyöyritystemme joukoista ja viikon verran kiertelimme yhdessä messuilla sekä Las Vegasin yökerhoissa, baareissa ja ruokaravintoloissa.

Maailman suurimmilla yökerhoalan messuilla yritysten täytyy näkyä ja kuulua erottuakseen joukosta. Messukävijöitä osastoille houkuttelevat perinteisten misukoiden lisäksi laulajat, nimekkäät tiskijukat sekä huippusuositut ammattiurheilijat. Myös leffoista ja telkkarista tuttuja hahmoja haahuili ympäri messualuetta, esimerkiksi Kapteeni Jack Sparrow kaappasi meidät turkulaisneidot rommimaistiaisiin. Messuväkeä viihdytettiin myös monilla aktiviteeteilla, erään juomavalmistajan osastolla saattoi seurata ultimate fighting – matsia (keskelle osastoa oli rakennettu otteluareena) ja energiajuoman ständi (yksi monista kymmenistä energiajuomamerkeistä) keräsi uteliasta väkeä tarjoamalla maksuttomia lävistyksiä ja tatskoja. Suurta huutoa maailmalla ovat tällä hetkellä lukemattomien energiajuomien lisäksi erilaiset krapulan estoon kehitellyt valmisteet, itämaishenkiset raaka-aineet juomissa, pullosta hengiteltävä makuhappi ja tuotteiden myyminen julkkisten nimellä. Monilla muotihuoneilla on myynnissä omia luksusjuomiaan ja mm. Jimi Hendrixin perikunta on alkanut tuottaa iloliemiä ”Jimin hengessä”. Yökerhojen kaiken moinen tekniikkapuoli kiinnostavaa meitä aina ja tälläkin kertaa bongasimme Lyniin sopivia uutuusmasiinoita, joita tulette näkemään varmasti myöhemmin keväällä.

Kesäaikaan siirtyminen tapahtui Jenkeissä jo viikko sitten, meillä kelloja siirretään tulevan sunnuntain vastaisena yönä. Tämähän tarkoittaa sitä, että liikenteeseen kannattaa lähteä ajoissa, bileet ovat nimittäin tuntia tavallista lyhyemmät. Ennen viikonloppua ehtii kuitenkin täyspituisiin öihin tiistaista alkaen. Keskiviikkona nauretaan vatsa kippurassa Turun Yliopiston P-Klubille, jonka Pimp My P-Klubi -bileissä poliittisen historian opiskelijat edustavat ainejärjestöään poikkeuksellisen hämmentävissä kostyymeissä. Torstaina hemmottelemme kantiksia ja vippejä, Gamblers’ Night kutsuu kaikki pelimiehet ja -naiset tutustumaan kasinopelien ihmeelliseen maailmaan. Jätä auto kotiin, sillä ekalla tunnilla luvassa on extrahubaa!! C U!

Mikaela


11.03.2007

Insinööriopiskelijat ovat saaneet hyvät biletysgeenit, kerta toisensa jälkeen nämä ruuvien ruhtinaat pykäävät pystyyn mitä mainioimpia kekkereitä. Insinöörien kanssa kimppakivaa harrastivat tällä kertaa restonomiopiskelijat, jotka hekin osoittautuivat hyvin kehityskelpoisiksi suurjuhlijoiksi. Yhteistuumin järjestettyihin bileisiin insinöörit ja restonomit olivat pykänneet Haalarit Liekeissä -drinksulistoja ja malttamattomille Karaoken Pikavalinnat -lappusia. Pikavalintoihin oli kelpuutettu ainoastaan pariutumisaiheisia biisejä, joten lavalla kuultiin siis sielukkaita tulkintoja mm. kappaleista Seksuaalista Häirintää, Pure Mua ja Like a Virgin. Innoitusta bileiden teemaan on ehkäpä ammennettu elävästä elämästä, sillä pikkulinnut kertoivat insinöörien bilevastaavan (herrashenkilö) ja restonomiopiskelijoiden Puheenjohtajan (neitokainen) tuoreesta seurustelusuhteesta parisen kuukautta ennen bileitä.. Erityisen ilahtunut olen siitä, että näissäkin bileissä nähtiin suurella sydämellä tehtyä ja ennakkoon treenailtua lavaohjelmaa. Ja hulvaton ohjelma jatkui torstaina, Kansainvälisenä Naistenpäivänä. Lavalle nousi tällöin Turun Yliopiston Kemistien uusi ylpeydenaihe, naisia hurmaava miestanssiryhmä Arcanum Hunks. Koeputkien keskeltä parrasvaloihin ponnahtaneet kundit ovat persoja naiskauneudelle ja perustamalla miestanssiryhmän he tiesivät pääsevänsä näppärästi naaraiden suosioon. Nokkelaa!

Deltan bilevastaava Jouko on monessa mukana ja siksipä hän on päätynyt myös Kemistien miestanssiryhmään. Kun herra on nyt sitten saanut viikon verran venytellä lavarevittelyn jälkeen, onkin vuorossa Deltan oma, legendaarinen ja hulppeat mittasuhteet saavuttanut Kaljaviesti. Mallasjuomalta nimensä lainannut joukkuekisa kikkaillaan keskiviikkona pitkin poikin kaupunkia ja lopuksi kisaajat suunnistavat Lyniin. Torstai tuo tullessaan oikislaisia, joiden kansainväliset Sex I Lex -bileet eivät nimensä puolesta vain vihjaa, vaan väittäisin että jopa kehottavat seuran etsintään. Iskurepliikkien parhaimmistoon ei taida kuitenkaan oikiksenkaan kekkereissä kuulua esimerkiksi ”Sä olet niin upea, että sut pitäis lailla kieltää!”.

Monet Lynin kantikset ovat tehneet hienoja, isoja asioita. Toiset ovat rakentaneet loistoristeilijöitä ja toiset kehittäneet abstraktimpia asioita. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Randellin Aleksi, on hyvä esimerkki Marilynin kantiksesta, joka on ehtinyt elämässään pitkälle nuoresta iästään huolimatta. Täysi-ikäistymisestään saakka Marilynissä säännöllisesti käynyt Aleksi on tällä hetkellä eduskuntaehdokkaana ja urbaanin elämäntavan kannattajana hän ajaa monia nuorille kaupunkilaisille tärkeitä asioita. Tämä tietenkin tarkoittaa myös sitä, että nämä asiat ovat myös tärkeitä meille – edustavathan esimerkiksi yökerhot modernia kaupunkikulttuuria parhaimmillaan. Jotta esimerkiksi ravintolakulttuuri saa tulevaisuudessakin kasvaa ja kukoistaa, tarvitaan päätöksentekijöiksi tässä ajassa mukana olevia tyyppejä. Aleksin vaalibileet järjestetään Lynissä perjantaina ja eka tunti on nimeltään Aleksin Häppäri, edulliset juomahinnat ovat siis eduskuntaehdokkaamme aloitteesta vieläkin edullisemmat!

Mikaela


04.03.2007

Voisin melkein väittää, että olemme juuri testanneet menestyksellisesti uudenlaista parisuhteen luottamuksen hoitomenetelmää, tuunausta. Keskiviikon Pimp My Girl -kisassa kaksilahkeiset nimittäin tuunasivat kauniimpaa sukupuolta uuteen uskoon ja laitettavaksi heittäytyminen vaatii neitokaisilta melkoista luottamusta omaan rakkaaseen (kukaan kundeista ei esimerkiksi saksinut tyttöystävän hiuksia saadakseen sata Euroa). Lynin puolesta tuunausrekvisiittana oli tarjolla mm. peruukkeja, asuja, verkkosukkia, meikkejä ja feikkitatskoja. Herrat vaatettivat, meikkasivat ja kampasivat omia kaunokaisiaan ihan tosissaan ja hyvästä asenteesta jokainen pari myös palkittiin Viking Linen risteilyllä. Tuomaristo arvioi tuunausta kokonaisuuteena, ei vain itse laittautumista tai lopputulosta ja Pimp My Girl -kokonaiskisan voiton vei viehkeäksi puputytöksi tuunattu Alina kera näppärän murunsa. Torstaina voitonlauluja lauloivat ja maljoja kohottelivat Lex ry:n curligmestarit, jotka bilettivät Lynissä perinteisen jäänharjauskisansa päätteeksi.

Tiedättekö, mitä yhteistä on kansanedustajaehdokas-Miss Olympia-laulaja Kike Elomaalla ja telkusta & radiosta tutulla Helena Leppeteläisellä? Oikea vastaus: yhteinen tekijä on nyt jo 20-vuotias Mr Turku -kisa. Kaikkien aikojen ensimmäinen kisa järjestettiin vuonna 1987 Speedway -ravintolassa ja mittelön juonsi tuolloin Kike. Tänä vuonna juonnosta vastasi Helena, Kike istui juhlavuoden kunniaksi tuomaristossa. Tuomaristoon oli kutsuttu myös vanhoja mistereitä sekä lukuisia edustajia viihteen, muodin ja median aloilta. Jo alkuillasta saakka askelkuvioitaan treenailleita, parturin ja maskeeraajan käsittelyssä käyneitä mister-kandidaatteja jänskätti ihan tosissaan ennen lavaosuutta pidetyssä tuomaristotentissä. Edustavan ulkomuodon lisäksi mistereiltä vaaditaan nimittäin myös hyvää ulosantia sekä kykyä eläytyä erilaisiin rooleihin eli pelkällä kropalla ei näitä kisoja voiteta. Kokonaispakettina parhaaksi rankattiin Pansion laivastoasemalla palveleva kokkikomistus Kalle Wilén, joka on vuoden aikana kerännyt huisisti itseluottamusta ja kasvanut esiintyjänä. Kalle nimittäin osallistui kisaan myös vuosi sitten. Tällä kertaa Kallea eivat hermostuttaneet tuomariston kinkkiset kysymykset tai edes muotinäytökseen lisämalleina osallistuneet, jo virallisesti komeat ja kauniit Mr Finland Antti Rauvola & Miss DBTL, Anniina Yli-Rajala. Ilahduttavaa oli myös Lynin oman kantiksen, Timo Ekmanin menestys: yleisön ehdoton suosikki nappasi lisäksi I perintöprinssin tittelin! Onnea koko Lynin poppoon puolesta!!

Näin vaalien alla täälläkin nähdään erilaisia eduskuntavaalihenkisiä tempauksia. Lauantaina yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen kannustivat Kokoomuksen nuoret, joista eduskuntaan pyrkii Lynissäkin paljon viihtyvä, aktiivinen kolmikko: Kimmo Hollmén, Anna Vainio & Matti Rantanen. Ensi viikolla annostelemme teille kuitenkin täysin vaalivapaata ohjelmaa: Haalarit Liekeissä by TIO&TUORE/Turun AMK keskiviikkona ja Kansainvälinen Naistenpäivä by Kemistit/TY torstaina. Keskiviikolle luvassa tajunnan räjäyttävä, vauhdikas kabaree ja torstaina naisille tarjoillaan Kemistien oma Arcanum Hunks -miestanssiryhmä. Miau!

Mikaela


27.02.2007

Ala-asteen opettajani oli eläkeikäinen, jyrisevä-ääninen mies. Muistaakseni hän nautti eniten oppilaiden piinamisesta matematiikalla. Toinen open suosikki oli kansalaistaito. Moni kuvaamataidontunti ja biologiantunti heivattiin numeroiden ja yhteiskunnallisten asioiden tieltä. En osannut kuvitella, että meitä riiviöitä ruodussa pitänyt herra olisi milloinkaan ollut nuori, villi ja kykenevä pitämään hauskaa. Edelleenkään en tiedä millainen tuo opettajani oli nuorena, mutta tulevaisuuden ala-asteopeista tiedän senkin edestä. Turun opeopiskelijoiden oma ainejärjestö OPEX on aktiivinen bilejärjestäjä ja tänä vuonna sai myös kunnian pyöräyttää kasaan opettajaksi opiskelevien valtakunnalliset talvipäivät. Järjestäjillä on ollut ainakin mielikuvitusta, ohjelmaa piisasi bilettäjille torstaista sunnuntaihin. Ne opiskelijat, jotka halusivat kiertää Turkuun Tukholman kautta aloittivat Talvipäivänsä risteilyn merkeissä. Osa tuosta talvilomaviikon megalomaanisesta opiskelijazembalosta järjestettiin meillä Lynissä. Perjantaina alkuillasta toimimme yhtenä Turku-suunnistuksen rastipisteenä ja lauantaina opettajat kisailivat legendaarisessa Kultakurkku-karaokekisassa. Atlantiksessa biletti perjantaina myös kantiksemme Melina, jonka koko synttäriseurue oli hupaisissa naamiaistamineissa. Näitä lisää, karnevaalifiilis tarttuu aina koko asiakaskuntaan!

Monet tyttölapset ovat aikanaan viihtyneet barbileikkien parissa ja tietävät, miten barbeja tuunataan. Omien muistikuvieni mukaan Barbille uuden, upean tyylin luominen onnistui alta aikayksikön. Naapurin pikkupojilla oli varsin brutaali tapa osallistua leikkiin esimerkiksi tussien voimalla – barbi sai kivat, keväisenvihreät poskipäät tai punaiset kulmakarvat. Muistan myös nähneeni veljen omaavilla kavereilla barbeja, joiden saksittuja hiuksia ja pureskeltuja varpaita ei enää pelastanut mikään tuunaus. Tämä on mitä ilmeisimmin barbikateutta ja tuunausvimmaa puretaan myöhemmällä iällä esimerkiksi autoihin. Meikkaava, pukeutuva ja hiuksiaan laittava tyttöystävä on kiehtova ilmestys, mutta kuinka moni on uskaltautunut hoitamaan koko homman murun puolesta? Tule keskiviikkona tyttöystäväsi kanssa Lyniin, Pimp My Girl -illassa tuunausvimmaiset herrat päästetään nimittäin meikkaamaan, vaatettamaan ja kampaamaan omat prinsessansa uuteen kuosiin. Ilmoittautumisia otetaan vastaan paikan päällä, kuunnelkaa dj:n ja karaokejuontajan höpinöitä! Kaikki tarvittava tuunausrekvisiitta löytyy Lynistä, joten ennakkovalmisteluja ei tarvita. Paras tuunaus palkitaan risteilyllä!

Tuunauksen tavoin hupaisa sana on mielestäni myös Curling. Lex Curling on lainlukijoiden vuotuinen graniittikiekkojen ja harjojen juhla, joka alkaa ihan oikealla Curlingilla ja huipentuu bileisiin Marilynissä. Lynissä ei tosin harjata lattioita tai pyöritellä kivikiekkoja, tanssilattiaa ja baaritiskin pintaa käytetään ihan muihin tarkoituksiin. Ja perjantaina täällä ihastuttavat naisia Mr Turku uroot, jotka näkemieni kuvien perusteella ovat oikeinkin lavakelpoista ainesta. Miehiä ei unohdeta, sillä muotinäytökseen on poimittu mukaan myös naiskauneutta!

Mikaela


19.02.2007

Kansainvälinen nuorisotutkimus paljastaa, että maailman nuorista intialaiset ja tanskalaiset 17-29-vuotiaat ovat onnellisimpia. Tutkimukseen oli osallistunut 17 000 nuorta 17 eri maasta, myös Suomesta. Suomalaisnuorten onnellisuus sijoittuu johonkin mittatikun puoliväliin, sillä vähiten onnellisia ovat tutkijoiden mukaan japanilaiset, saksalaiset ja kiinalaiset. Ehkäpä me suomalaiset olemme niin kovin vaativaisia, käytämme erilaisia onnellisuusmittareita kuin vaikkapa nuo tanskalaiset. Pienistä ja arkisista asioista pitäisi osata iloita. Ystävänpäivän tyyppisiä päiviä saisi vuodessa olla enemmän, jotta muistaisimme miten hienoa on viettää aikaa perheenjäsenten ja ystävien kanssa. Me olemme viime viikolla iloinneet Ystävänpäivän, Penkkaririehan ja Vanhaintanssipukujen lisäksi myös esimerkiksi siitä, että nykyään alabaaristakin tuttu Mari sai anniskelusta vastaavan hoitajan pätevyyden. Hyvä Martta, olemme ylpeitä! Onnellisuutta hehkuivat myös ennen joulua syntyneen Tessa-vauvan vanhemmat, portsarimme Janne ja baarimestarimme Tiia. Äiskä ja iskä olivat ensimmäistä kertaa yhdessä yöelämässä lapsukaisen syntymän jälkeen ja juuri kihlautuneet kyyhkyläiset viihtyivät sekä Lynissä että Vegasissa.

Suuren maailman julkkikset Paris Hiltonista, Madonnasta ja Kate Mossista Kevin Costneriin ovat tänä vuonna intoutuneet harrastamaan talviurheilua ja niinpä laskettelurinteissä voi nähdä tähtiä. Kun nyt talvilomaviikolla trendikkäästi hiihtelette, laskettelette, luistelette ja ööö…lumikenkäilette, muistakaa huolehtia After Ski:n riittävyydestä! Paippien, piruettien ja pipojen keskeltä pääsee onneksi livahtamaan Lyniin laskiaistiistaista lauantaihin. Keskiviikkona huolehditaan hissilippuihin tuhlailleiden opiskelijoiden hyvinvoinnista kukkaroystävällisen Turku Students Talviloma Specialin muodossa. Opiskelijakortilla free in ja olutta & sidua erikoishintaan koko illan. Torstaina tänne puolestaan hiihtää joukoittain oikislaisia, joiden lomaviikon bileiden teema on Army of Law. Älkää siis ihmetelkö, jos pöytien alla on ihmisiä – oikislaiset ne siellä harjoittelevat maastoutumista..

Loppuun lisää hiihtouutisia: tänä vuonna vietetään Mr Finland -kilpailun juhlavuotta ja juhlakiertueelle komistukset starttaavat parin viikon kuluttua (2.3.2007) Lynistä. Lavalla nähdään tällöin tietenkin myös uusi, viikonloppuna kruunattu Mr Finland, Antti Rauvola. Antti on kuulemma hiihtänyt kilpaa SM-tasolla, mutta tietojeni mukaan Misteri esiintyi tällä kertaa lavalla ilman suksia : ) Lentäjän urasta haaveileva uros sanoo ulkoisista raameistaan huolimatta olevansa hyvin maanläheinen ja tavallinen kundi. Antilla on näppärän ulkomuodon lisäksi myös sorminäppäryyttä, sillä hän on oman bändinsä kosketinsoittaja.

Mikaela


12.02.2007

Vuorokaudessa on 24 tuntia, viikossa tunteja on seitsemän vuorokauden verran. Night Club Marilyn palvelee asiakkaitaan viitenä iltana viikossa, Vegas kolmena. Väliin jää tietenkin päiviä ja tunteja, jolloin ovet pysyvät asiakkailta suljettuina. Hiljaista ja pimeää Lynissä ja Vegasissa on kuitenkin vain muutamia tunteja vuorokaudessa, sillä ”kulissien takana” yökerhot elävät monen mielestä yllättävänkin hektistä elämää. Kun bilekansa saatellaan aamun tunteina kotimatkalle ja ahkerat yötyöläisemme lähtevät lataamaan akkujaan Nukkumatin seurassa, tehdään monesti vahdin vaihto: aina riittää fiksattavaa, uudistettavaa tai muuteltavaa. Pekan, Timon, Janin, minun ja siivoojatätien lisäksi täällä Marilynissä on tänään ollut aamusta saakka kaksi herraa uusimassa pääsalin ja Atlantiksen maalipintoja. Viime viikolla uuden, puhtaanvalkean pinnan saivat Marilynin keittiö- ja takatilat. Kuvassa seiniä siistii Leonardo, espanjalainen hovimaalarimme.

Selvisimme hengissä viime viikon julmista pakkasista ja nostamme hattua lähes käsittämättömän säänkestäville bilettäjille. Viikon alussa käyntiin polkaistu tänttäränttä jatkui villinä pakkasta uhmaten aina sunnuntai aamuun saakka. GOOM-risteilyn antia tultiin täydentämään Home Coming -bileisiin Kääntöpiirin johdolla tiistaina ja elävät jääkuutiot (Traden opiskelijat) suorittivat sulamisprosessin Pulkkiksessa mäenlaskupäivän päätteeksi keskiviikkona.Torstaina osa jo kerran sulaneista tradelaisista intoutui pakastu-sula -hengessä myös torstain kemuihin yhdessä Elban ja TUORE ry:n opiskelijoiden kanssa. Lemppari United kokosi Lemminkäisenkadulla opiskelevat AMK opiskelijat ensin hyiselle rastikierrokselle ja lopuksi päätösrastille Lyniin. Meillä lämpö nousi tasaisesti bilettäjien myötä, joten kukaan ei jäänyt kylmäksi ; )

Tämä on suurten tunteiden viikko monellakin tavalla. Ohjelmassa on nimittäin Ystävänpäivää, Potkijaisia, Penkkareita ja Wanhojen Tansseja. Laskiaissunnuntaihin tuskin suuria tunteita liittyy, mutta sekin mahtuu samaan viikkoon. Ystävänpäivän juuret ovat antiikin Roomassa, jossa piispa Valentinus legendan mukaan vihki salaa roomalaisia sotilaita ja tämän johdosta vankilaan päädyttyään sai kaltereiden taakse ruoka- ja kukkalähetyksiä kiitollisilta neidoilta. Eräiden tarinoiden mukaan Valentinius julisti rakastetun rinnalla pysymisen merkitystä hyvin vakaumuksellisesti ja ehkä jopa yllytti nuorukaisia kieltäytymään asepalveluksesta. Rakkauden tuli hänen mukaansa olla etusijalla. Joka tapauksessa Valentinuksen rakkauden ristiretki päättyi teloitukseen vuonna 269. Ystävänpäivä jäi kuitenkin elämään ja viralliseksi juhlapäiväksi se tuli Englannissa jo vuonna 1537. Tuolloinen kuningas, pelätty Henrik VIII, oli muistaakseni kovin ahkera sekä vaihtamaan että mestauttamaan vaimojaan, joten olen jotenkin hieman ymmälläni tästä Henrikin hempeämielisestä tempauksesta.. Suomessa Ystävänpäivä on ollut kalenterissa vasta parikymmentä vuotta, mutta pikkuylläreitä, kortteja ja rakkaudentunnustuksia osaamme mekin jo toisillemme antaa. Valentine’s Party eli Beer, Love & Rock’n Roll on meidän lahjamme teille: sisäänpääsy on keskiviikkona ilmainen ja sekä olut että sidukka (0,3 l) ovat saaneet yhden Euron ystävänpäivähinnan! Samaisena iltana vietetään joissain kouluissa potkiaisia, jotka enteilevät seuraavan päivän hulvattomia Penkkareita ja upeita Wanhojen Tansseja. Näiden varmasti mieleenpainuvien juhlien parhaat jatkot löytyvät meiltä Lynistä!

Mikaela


06.02.2007

Delta päätti tammikuun ja tipattoman keskiviikkona, helmikuun aloitti Kemistit torstaina. Deltan matemaatikot ovat aina yhtä näppäriä suorittamaan todennäköisyyslaskennallisia tehtäviä, kuten ”Montako lasia matemaatikko kykenee kiikuttamaan tiskiltä pöytään läikyttämättä juomia?” tai ”Mikä biisi karaokelistalta tulee valita saadakseen aikaan yhteislaulua?”. Kemistien Kostajaisten bilekaavaan kuului mm. vekkuleita kilpailuja, joilla Piltit hauskuuttivat niin tutoreitaan kuin myös muuta juhlakansaa. Juhlakansasta puheenollen: syntymäpäiviä Lynissä vietetään joka viikonloppu, viime viikonloppunakin maljoja kohottelivat monet juhlaseurueet. Bongasimme bilettäjien joukosta lauantaina kantiksemme Heidin, joka juhli 21-vuotissynttäreitään sankan ystäväjoukkionsa keralla. Päivänsankarin prinsessailtaan kuului tietenkin myös prinsessakruunu, olikohan lahjaksi annettu prinssi ja puoli valtakuntaa? Emme ehtineet kysyä, sillä tanssilattia kutsui neitokaisia..

Itämerestä ovat varmaankin jo kalat kaikonneet, sillä Silja Europalla kelluu tällä hetkellä tuhatmäärin riehakkaita opiskelijabilettäjiä. Kyseessä ei ole Runebergin päivän kansanjuhla, vaan Suomen suurin opiskelijazembalo, GOOM. GOOM on historiankirjojen mukaan risteilty jo 51 kertaa, osallistujia on kaiken kaikkiaan ollut yli 125 000. Lähtö tälle helmiGOOMille on tapahtunut Turusta sunnuntaina ja viimeiset juhlijat rantautuvat kotisatamaan tiistaina illansuussa. Osa risteilee perinteisen kaavan mukaan ihan vaan 22 tuntia, mutta kyltymättömät ovat varanneet suoraan 46 tunnin pirskeet. GOOMin nettisivut kertovat, että tänäänkin ohjelmassa on hyvinkin tutun oloista opiskelijabilesäätöä, kuten ihmeellistä Haalarointia, Leikkilaulutuokioita, Paskan Musiikin Festivaalit, ympäri laivaa ihmisiä ilahduttava KalsariWiuhahdus (satoja kalsareihin pukeutuneita) sekä karnevaalikulkue nimeltään Naamajais Paraati (kyllä, kirjoitusasu on aivan oikea). Bilettäjiä hemmotellaan laivalla myös esimerkiksi bändeillä Valvomo ja Kotiteollisuus. Maihinnousun jälkeenkään ei tarvitse asettua aloilleen, sillä Lynissä järjestetään tiistaina Home Comig -bileet GOOMailijoille by Kääntöpiiri. Keinuminen jatkukoon : )

Eikä hauskuus pääty tiistaihin, sillä opiskelijahulabaloo jatkuu keskiviikkona ja torstaina. Tradenomiopiskelijoiden Pulkkis, tuo vauhdin ja vaarallisten tilanteiden talviurheiluhäppening, huipentuu keskiviikkona Lynissä. Mäenlasku vaihtuu juomanlaskuksi ja palkintoja jaetaan parhaille pulkkailijoille. Uteliaisuuttani kävin kurkkaamassa pulkkailun SM-kisan (järkätään vuosittain Jyväskylässä) sääntöjä, jotta ymmärrän paremmin myös keskiviikon Pulkkiksen hienouksia. SM-sääntökirja antaakin varsin yksityiskohtaiset ja hupaisat ohjeet eri tilanteisiin. Esimerkiksi pulkan kadotessa/hajotessa toimitaan seuraavasti: ”Mikäli kisailija kadottaa vauhdin hurmassa ahkionsa, tulee hänen noutaa se sieltä minne se sitten on mennytkin, eli pulkan vaihto kesken laskua on kiellettyä. Mikäli pulkka hajoaa tuhannen silpuksi, tulee kisailijan ottaa ainakin yksi silppu ja saapua maaliin se muassaan. Kilpailijan täytyy siis saapua maaliin mukanaan ainakin osa siitä pulkasta, jonka päällä matkaan on lähdetty”. Torstaina siirrytään palloiluhenkisiin tunnelmiin, kun Lemppari United eli Lemminkäisenkadun AMK -opiskelijat (Trade, Elba, TUORE) hölkkää Lynin viheriölle. Tässä ottelussa jalkatyöskentelyn lisäksi hyötyä on epäilemättä myös silmäpelin hallinnasta..

Mikaela


29.01.2007

Monissa ainejärjestöissä on taas vuoden vaihtumisen jälkeen valittu uudet bilevastaavat. Olenkin siis palaveerannut uusien bilehileiden kanssa tiuhaan tahtiin, kertonut yhteisistä pelisäännöistä, perinteistä ja sopinut bileitä sekä keväälle että ensi syksylle. Bilejärjestämisen konkareita ovat uudelleen toimeensa valitut TIO ry:n Janne Laakso ja TSTS:n Tuomas Alanne, joiden villi mielikuvitus tuottaa toinen toistaan hupaisampia bilekonsepteja opiskelijoiden makuun. Herrat ovat kaikesta innovatiivisuudestaan huolimatta myös onnistuneet erinomaisesti vaalimaan pitkien perinteiden bileitä, kuten Tursajaisia. Tämä megalomaaninen lukukauden avaustilaisuus kastajaisineen kokosi jälleen yhteen hoitsut ja insinöörit, jotka kuulemma ”esittelivät toisilleen omien alojensa erikoisuuksia”.. What ever that means..

Tulevana keskiviikkona oman biletyskautensa avaa iso D eli Turun Yliopiston ainejärjestö Delta. Myös Deltalla on pitkät ja kunniakkaat juhlaperinteet ja aktiivinen, riehakas jäsenistö. Keskiviikon bileiden nimi on Tipaton, nämä bileet siis päättävät virallisesti kuivan kauden. Jos sellaista koskaan olikaan. Flegmaattisuudesta ei ole koskaan voinut syyttää myöskään kemistejä, TYK ry:n (Turun Yliopiston Kemistit) Piltit eli uudet opiskelijat järjestävät Lynissä torstaina Kostajaiset. Kyseessä ovat siis uusien opiskelijoiden kiitosbileet vanhemmille opiskelijoille, jotka puolestaan ovat järjestäneet Pilteille Kastajaiset.

Tammikuussa kuukautena ei sinänsä ole yleensä mitään erityistä, tänä vuonna tosin olemme kokeneet hurjat rankkasateet, metriset kinokset ja nyt Siperia opettaa -pakkaset. Lynissä arjen harmauden voi kuitenkin unohtaa tiistaista lauantaihin ja henkinen valmistautuminen helmikuuhun kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin: tulossa ovat mm. laskiainen, ystävänpäivä ja tietenkin Suomen Euroviisukarsinnat!

Mikaela


22.01.2007

I am soooo proud! Henkilökuntamme valittiin jo seitsemättä kertaa kaupungin parhaaksi City-lehden lukijaäänestyksessä. Sydämellinen kiitos kuuluu tietenkin upealle henkilökunnallemme, mutta tärkeässä asemassa olette myös te, rakkaat asiakkaamme: kun henkilökunnalla on kivaa duunissa, on teilläkin kivaa. Kun teillä on kivaa ja näytätte sen kaikelle kansalle, ylläpidämme yhdessä mainiota bilefiilistä. Jatketaan samaan malliin!! Tuossa samaisessa lukijaäänestyksessä parhaaksi uudeksi yökerhoksi valittiin Night Club Vegas, joka vei voiton myös paras sisustus -sarjassa.

Viime viikon opiskelijabilleet olivat huimia yleisömenestyksiä. Keskiviikkona tulevat lääkärit diagnosoivat kilvan toisiaan ja siinä ohessa myös muuta paikalle saapunutta juhlakansaa. Diagnoosi oli selkeästi nestevajaus, johon löytyi onneksi nopea apu lähimmältä baaritiskiltä. Opex ry oli suunnitellut opetusohjelman seuraavalle illalle ja pedagogit ottivatkin sankoin joukoin osaa niin tanssahteluun, karaokemittelöön kuin myös sosiaaliseen kanssakäymiseen. Sitten olikin jo taas viikonloppu. Ravintola-alalla tietyt viikonloput tiedetään vuoden hiljaisimmiksi ja kuulemma viime viikonlopun ajankohta on monessa paikassa yksi näistä. Meillä Lynissä ei hiljaisuudesta ollut tietoakaan, päin vastoin. Enkä tarkoita vain sitä, että olette äänekkäitä asiakkaita vaan olitte jälleen ilahduttavan runsaslukuisina bilettämässä!

Pakkasen puremia varpaita kannattaa lähteä lämmittelemään taas tiistaista alkaen. Lämmikettä voi kysellä tietenkin baarimestareiltamme, mutta tanssilattialla jammailulla on myös jäätä sulattava vaikutus. Keskiviikko on mustavalkoinen, siitä vastaa Yrkeshögskolan Sydvästra Black&White -bileillään. Vaatetus siis tyylikästä mustaa ja valkoista. How cool is that! Viikon toiset opiskelijabileet ovat legendaariset Tursajaiset, joissa irti pääsevät insinöörit ja hoitsut. Mitäs siitä sitten taas syntyykään… Odotamme mielenkiinnolla : )

Mikaela


15.01.2007

Ehdin eilen nähdä viimeiset pari minuuttia Idolsin Turun karsinnasta ja ainakin yksi kantiksemme, Mikael, pääsi jatkoon. Laulaminen kannatti myös kesällä, silloin Mikael voitti Atlantiksessa 150 Euron Sing&Travel matkalahjakortin ja muistaakseni käytti lahjakortin onnistuneesti Tallinnan matkaan.. Onnittelemme nyt Idols-menestyksen johdosta, CityKaraoken laaja oppimäärä ei ole siis mennyt hukkaan! Käykääpäs kurkkaamassa kuva maikkarin sivuilta, jos ette tiedä kenestä on kyse. Mikael oli eka, joka valittiin Turusta jatkoon. Viime torstaina karaokebiisejä tulkitsivat antaumuksella Kanta ry ja Hurma ry, joiden salaisena aseena olivat hassut hatut. Funny Hats Night oli innoittanut suomen kielen ja mediatutkimuksen opiskelijat sonnustautumaan hyvinkin mielikuvituksellisiin päähineisiin. Tarina ei kerro, oliko hatuista apua karaokestagen lisäksi myös esimerkiksi seuran haussa..

Sekä keskiviikkona että torstaina on tiedossa hulvattomat kinkerit: avausviillon tekevät lääkiksen opiskelijat keskiviikkona (valmistaudu asiantunteviin baaritiskikeskusteluihin sekä lääkärileikkeihin katsomalla Dr Housea & Greyn Anatomiaa) ja bilekoulutusta jatkaa torstaina Opex eli Turun Yliopiston opeopiskelijat (saat yksityisen liikuntatunnin pyytämällä opeopiskelijan tanssilattialle). Jotta lekureiden ja koululaitoksen toivojen vauhdissa pysyminen ei tuottaisi vaikeuksia, voi opiskelijabileisiin ottaa varaslähdön tavallaan jo tiistaina. P-klubilaiset ovat tulossa silloin sankoin joukoin Lyniin sitsien jatkoille.

Bileviikon ilon aiheeksi luen myös sen, että yökerhomme sijaitsevat tässä Eerikinkadulla eivätkä esimerkiksi satamassa. Vesi on noussut Turun Satamassa eilisen aikana niin paljon, että sataman hotellin pohjakerroksessa sijaitsevissa kokoustiloissa on lähes puoli metriä vettä. Saattaisi olla kohtuu ankeaa, jos täälläkin joutuisi uimaan baaritiskille, käyttämään uimapatjaa tanssilattialla ja sukeltelemaan takkeja narikasta.. Torstain pokeri-ilta Vegasissa voisi tosin muodostua mielenkiintoiseksi, kastuneista vaatteista pääsisi helposti eroon räsypokkaa pelaamalla.. Näin kuivalla kelillä pelinä on kuitenkin No Limit Texas Hold’em, tervetulleita maksuttomiin pokeri-iltoihin ovat kaikki yli 25-vuotiaat.

Mikaela


08.01.2007

Kiitos kaikille Marilynin synttäreille osallistuneille! Vuosien varrella tässä perheessä on koettu yhdessä monia asioita, viisitoista vuotta on pitkä aika ihmiselle ja etenkin yökerholle. Juhlissa nostettiin maljoja Marilynin, henkilökunnan ja asiakkaiden kunniaksi ja oman onnittelunsa toi paikalle myös upea draq queen Miss Divet, jonka tie ammattilaiseksi on aikanaan alkanut samaiselta Lynin lavalta Turun Tähti -kilpailussa. Tervetuloa, seuraavat 15 vuotta!

Katselin eilen sivusilmällä Idols-karsintaa ja totesin, että City-Karaoken listojen suhteen ollaan jatkossakin tiukkoja: biisivalikoimassa ei ole sydäntäsärkevää melankoliaa, joka saa kuulijat masentumaan seuraavan viikon ajaksi! Uuden Vuoden lupauksena myös itse mikrofonin varressa viihtyvät voisivat päättää, että valitsevat omaksi biisikseen säännönmukaisesti jotakin räväkkää. Räväkkä on kivaa! Viime viikolla luettelin myös muita lupauksia, joista voi itse poimia itselleen sopivimmat. Kaupungilta on kuulunut näin alkuvuodesta syviä huokauksia johtuen tipaton tammikuu -lupauksista, hiljaista on kuulemma ollut monessa bilepaikassa. Lynissä ei ko. tammikuusta ole ollut tietoakaan, vuoden alkua on juhlistettu täysin erilaisin metodein ; ) Esimerkiksi viime viikonloppuna biletykseen oli syytä juuri perjantaina armeijasta siviiliin siirtyneillä ja toisaalta myös niillä, jotka tänään maanantaina astuivat armeijan harmaisiin. Viimeisestä lomaviikonlopusta ottivat ilon irti myös ne, joilla tänään alkoi arkinen aherrus koulussa tai duunissa. Tsemppiä!

Pehmeän laskun arkeen tarjoamme heti tiistaista alkaen ja erityisesti opiskelijoille viihdykettä on luvassa keskiviikkona sekä torstaina. Opiskelijabileiden täyteisen kevään starttaa keskiviikkona poikkitieteellinen Turku Students, jossa opiskelijakortista on kovastikin iloa: kyseisen lärpäkkeen omistajat pääsevat sisään ilmaiseksi. Lisäksi olemme ymmärtäväisiä opiskelijabudjetin suhteen myös keskiviikon juomahintojen ollessa kyseessä..Torstaina bileniveliä venyttelevät Turun Yliopiston Kanta ry ja Hurma ry, Funny Hats Night piristää kummasti kaamoksen keskellä. Homman nimi on siis hassut hatut, bileiden parhaat hassut hatut palkitaan! Hattumaailma on suurta huutoa maailmalla ja jo klassikko hassujen hattujen saralla on esimerkiksi Derbyn laukkakilpailu Englannissa, siellä nähdään vuosittain hykerryttäviä päähineluomuksia. Materiaaleina on käytetty kaikkea mahdollista kultakalamaljoista traktorin vaihdekeppeihin ja tietokonenäppiksiin. Hattua ei siis todellakaan tarvitse hakea kaupasta, vaan oivan rakennelman saa aikaiseksi kotikonstein esimerkiksi munakennoista, maitotölkeistä ja rautalangasta.. Olisi varsin hauskaa nähdä myös hattu, johon olisi käytetty esimerkiksi erilaisia lasten leluja (barbeja, rakennuspalikoita, hiekkalapioita, pikkuautoja..).

Mikaela


01.01.2007

Rakkaat Ystävät, olemme siirtyneet vuoteen 2007! Jotta teidän ei tarvitse vaivata päitänne miettimällä Uuden Vuoden lupauksia, olen miettinyt ne teille valmiiksi. Lue ääneen: Lupaan liikkua enemmän, toteutan sen tanssimalla Marilynissä tiistaista lauantaihin. Lupaan opetella uuden taidon ja treenata säännöllisesti, mieltäni kiehtovat ainakin Black Jack ja Karaoke. Lupaan kommunikoida vähemmän tekstareilla ja mesessä, sen sijaan tapaan kavereita enemmän livenä Lynissä. Lupaan viettää vähemmän aikaa telkkarin ja tietokoneen parissa (katso edellinen kohta). Lupaan järjestää ystävilleni synttäriylläreitä ja varaan Atlantiksen synttäribileisiin. Lupaan ylläpitää kielitaitoani tutustumalla opiskelijabileissä vaihto-opiskelijoihin. Lupaan yllättää itseni ennakkoluulottomuudella:tilaan baaritiskiltä jotakin, mitä en ole koskaan maistanut.

Night Club Marilyn täytti eilen täydet 15 vuotta. Ysiluokkalaisen ikäinen Marilyn on kokenut melko paljon enemmän, kuin mopoikään ehtineet yleensä. Viisitoista vuotta sitten ovet avattiin ensi kertaa jännityksen sekaisin tuntein. Kukaanhan ei voinut tietää, miten uusi yökerho otettaisiin vastaan. Eikä kukaan varmaankaan osannut arvata, että täällä ollaan vielä vuonna 2007. Mukana Marilynin seikkailuissa on ollut lukematon määrä upeita ihmisiä: asiakkaita, työntekijöitä, alihankkijoita ja yhteistyökumppaneita. Avajaisvuonna myönnettyjä vippejä uusitaan edelleen, eli kantiksemme ovat varsin kiintyneitä toiseen olohuoneeseensa. Torstaina Marilyn juhlii virallisesti synttäreitään. Ekalla tunnilla toivotamme sydämellisesti tervetulleiksi vanhan henkilökunnan, kantikset sekä vipit. Tämän jälkeen avaamme ovet myös muille asiakkaille.

By the way, yli 25-vuotiaille Lynin VIP-kortin omistajille kortti tarjoaa tuplaedun: samainen kortti toimii vippinä myös Night Club Vegasiin! Kun Lynissä juhlitaan synttäreitä, pelataan Vegasissa Texas Hold’emia eli siis pokeria. Tulevana torstaina käyntiin pyörähtävä Club Jackpot tarjoaa mahdollisuuden pelata pokeria ilmaiseksi 22.30-01 ja lapinkulta 0,3l ja salmiakki 19% tarjoillaan Euron häppärihintaan koko illan eli aamuyön pilkkuun saakka. Sisäänpääsy on pokeri-iltoina maksuton.

Mikaela