s

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat an.

Pekka Lynistä on poissa.

Pekka Lynistä on poissa

Turun yöelämän kiintotähti Night Club Marilynin yli 30 vuotta sitten perustanut ja sitä menestyksellä luotsannut ravintola-alan vaikuttaja, visionääri ja rautainen ammattilainen Pekka Savolainen on poissa. 

Kolmen vuosikymmenen ajan Turun Eerikinkadulla yön kuningatar Night Club Marilyniä ja yli 15 vuotta rinnalla toiminutta Night Club Vegasia luotsannut Pekka Savolainen uskoi vakaasti yrittäjyyteen, koulutukseen, ihmisiin, yhteisöllisyyteen, yökerhokulttuuriin, innovaatioihin ja tulevaisuuteen. Pekka oli valtavan tärkeä ihminen monen ihmisen elämässä. 

Pekka on ollut lukemattomille työntekijöille ei vain työnantaja, vaan myös opas ja mentori elämän eri vaiheissa. Night Club Marilynissä ja Night Club Vegasissa eli Lygasissa työelämän kannuksensa saaneista monet muistelevat lämmöllä yötyövuosiaan ja kertaavat aina kohdatessamme sitä, miten merkittäviä oppeja Pekka on aikanaan työuralle antanut.

Hän oli väsymätön ajatushautomo, joka mielellään pallotteli ideoita työyhteisössämme. Yhteinen koelaboratoriokulttuurimme on Pekan luomaa perinnettä, joka pitää mielen virkeänä ja asiakkaat tietävät, että Lygasissa on aina jotain uutta ja jännää. Ideoita on aina ammennettu aktiivisesti eri puolilta maailmaa Las Vegasista Shanghaihin ja Berliinistä Havannaan, moni yökerhoissa nykyään ihan yleinen juttu on aikanaan rantautunut Suomeen juurikin Lynin kautta. 

Pekka oli hillittömän hauska ja helposti lähestyttävä, idearikas ja räiskyvä persoona. Hänen seurassaan jokainen saattoi kokea tulleensa huomioiduksi ja olevansa merkityksellinen. Siitä lienee osoituksena se, että asiakassuhteista monet ovat kestäneet kolme vuosikymmentä – yökerhokulttuurissa tämä lienee varsin harvinaista. 

Yrittäjänä Pekalle oli aina tärkeää se, että asiat tehdään alusta loppuun asti kunnolla. Tekemisen pitää olla läpinäkyvää ja rehellistä, toisiin pitää voida luottaa. Vaikka liiketoimintaa tehdään faktapohjaisesti ja sekä alan tuntemuksen että numero-osaamisen tulee olla kunnossa, on mukana oltava aina myös sydäntä. Tehdään työtä, joka on kannattavaa, merkityksellistä, tuntuu omalle ja on hauskaa. Teeskenteleminen ja vasemmalla kädellä hosuminen tuottavat vain sutta ja sekundaa.

Nyt Pekka Lynistä on poissa. Pekka hävisi viimeisen erän taistelussa pitkäaikaista sairautta vastaan ja nukkui rauhallisesti pois läheisten läsnäollessa. Toivottavasti joku on muistanut viritellä diskopallot ja fiksata flipperin sinne jonnekin, mihin Pekka lähti. Me Lygasin yökerhomaailman yrittäjyyden Pekan kanssa jakaneet yhtiökumppanit, kollegat ja työntekijät pyrimme vaalimaan hänen säkenöivää, ainutlaatuista perintöään niin hyvin, kuin osaamme. Kippis – meillä on ikävä!

Haluatko lähettää muiston Pekasta? Voit lähettää sen sähköpostilla Mikaela Savolaiselle mikaela@clubmarilyn.fi Teemme jossain vaiheessa keväällä koosteen kertyneistä muistoista. Kerro, haluatko koko nimesi näkyvän vain haluatko käyttää vain nimimerkkiä.