s

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat an.

Nanoteknologiaa, UV-valoa ja antibakteerikalvoja.

Nanoteknologiaa, UV-valoa ja antibakteerikalvoja

Lygasissa tehdään paljon asiakasturvallisuuden eteen monella osa-alueella ympärivuotisesti. Korona-aikaan olemme satsanneet tietenkin omavalvontaan, mutta myös hygieniaa edistäviin innovaatioihin jotka auttavat meitä lisäämään turvallisuutta nyt ja tulevaisuudessa. Käytössä on mm. nanoteknologiaa, UV-valoa ja antibakteerikalvoja.

Kovien kosketuspintojen valokatalyysipinnoitus

Lygasin kovat pinnat käsitellään valokatalyysipinnoituksella viikon kuluttua, viikolla 41. Käsittelyyn tulevat pöydät, baaritiskit, kaiteet, ovenkahvat jne. Elämme näkymättömien asioiden keskellä kaikkialla. Virukset, bakteerit, homeitiöt ja muut taudinaiheuttajat jakavat elinympäristömme kanssamme. Nanoteknologiassa näkymätön kohtaa näkymättömän ja eräs sen sovellutus on Nanoksi Finlandin valokatalyysipinnoitus, joka tuhoaa viruksia, bakteereita, homeitiöitä sekä muita haihtuvia orgaanisisa yhdisteitä ja poistaa epämiellyttäviä hajuja.

Pinnoite pitää erilaiset kosketuspinnat hygieenisempinä ja se on käytössä erittäin vaativissa ympäristöissä sairaaloista laboratorioihin ja hoivakoteihin. Valokatalyysipinnoitekäsittelyä on hyödynnetty myös mm. lentokentillä, huvipuistoissa, kauppakeskuksissa sekä festivaaleilla, kuten Saaristo Open ja Seinäjoen Vauhtiajot. Night Club Marilyn & Night Club Vegas ovat ensimmäisiä suomalaisia yökerhoja, joihin Nanoksin valokatalyysipinnoitteet asennetaan. 

Mitä valokatalyysi tarkoittaa?

Lyhykäisyydessään kyse on siitä, että valokatalyyttiset pinnat tuottavat reaktiivisiä happiyhdisteitä ilman hapesta ja vesihöyrystä aina valon osuessa niihin. Nämä yhdisteet puolestaan alkavat tuhota mm. viruksia, bakteereita, allergeenejä. Valokatalyysi muuttaa virukset ja bakteerit vedeksi ja hiilidioksidiksi.

Valokatalyysipinnoite työskentelee tauotta

Nanoksin ruiskutettavat uuden sukupolven valokatalyyttiset materiaalit eivät tarvitse UV-valoa aktivoituakseen, keinovalaistus riittää “lataamaan” pinnoitteen. Desinfiointiaineen teho heikkenee tietyn ajan kuluttua ja sillä käsitelty pinta on jälleen altis taudinaiheuttajien kasvulle, valokatalyysipinnoite sen sijaan ahertaa jatkuvasti. Pinnoite kestää mainiosti puhdistusta ja desinfiointiaineita ja se uusitaan vuoden välein.

Käsihygieniasta huolehtiminen on tärkeää koko illan ajan!

Pidämme kiinni asiakaspaikkarajoituksista

Vaikka ravintolat teoriassa saavat ottaa asiakaspaikkamääränsä verran asiakkaita, ei tämä ole mahdollista voimassa olevan istumapaikkavaatimuksen takia: jokaisella sisään otettavalla asiakkaalla on oltava istumapaikka tason tai pöydän äärellä. 

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vaikka meillä on Night Club Marilynissä ja Casino Night Club Vegasissa toista tuhatta ravintolaneliötä asiakaskäytössä ja virallinen asiakaspaikkamäärämme on 1000 asiakasta, on meillä istumapaikka 640 asiakkaalle. Kun istumapaikat ovat täynnä, otetaan uusia asiakkaita ravintolaan vain vaihdon kautta. Yksittäisten asiakkaiden sekä seurueiden on mahdollista pitää turvavälejä muihin seurueisiin.

Tähän liittyy myös vaatimus siitä, että vaikka juomia voi noutaa baaritiskiltä, voi niistä nauttia vain istuen. Järjestyksenvalvojamme  myös muistuttelee asiakkaitamme tästä pitkin iltaa, sillä lasi kädessä on helppo unohtua käytäville hengailemaan. 

Tanssilattialle ravintoloissamme saa mennä, kunhan huomioi turvavälit ja sen, että juomia ei voi viedä tanssilattialle. 

Ohjeistamme asiakkaitamme monikanavaisesti

Korona-ajan omavalvontaan liittyy vaatimus siitä, että ravintolan on ohjeistettava asiakkaitaan turvallisista toimintatavaoista. Me muistutamme fiksuista toimintatavoista jo markkinointivaiheessa: lähdetään Marilyniin & Vegasiin viihteelle vain terveenä, huomioidaan turvavälit muihin seurueisiin, huolehditaan käsihygieniasta koko illan ajan ja noudatetaan yskimis- ja aivasteluetikettiä.

Opasteet, ohjeistukset televisioissa ja kuulutukset muistuttavat toimimaan fiksusti.

Näistä asioista muistutetaan jo yökerhoihimme jonottaessa ja kerrotaan sisääntulossa sekä kirjallisesti että sanallisesti. Jokaisen asiakkaan on myös desinfioitava kätensä sisään tullessaan. Käsidesejä löytyy eri puolilta ravintolatiloja ja käsien pesu wc-tiloissa on näppärää. 

Muistutukset oikeista tavoista toimia pyörivät tv-näytöillämme ja myös kuulutuksina niin suomeksi kuin englanniksikin. 

Tehostettua pintahygieniaa

Olemme aina olleet tarkkoja siitä, että Night Club Marilynin ja Night Club Vegasin asiakastilat pysyvät siisteinä ja pintoja on puhdistettu normaaliaikanakin pitkin iltaa. Tällä hetkellä siisteyden ja puhtauden käytännöt ovat tehostettuja, jokaisessa työvuorossa on esimerkiksi ylimääräinen työntekijä pitämässä huolta kosketuspintojen tehostetusta desinfioinnista. Hän kiertää koko illan ravintolatiloissa desinfioimassa pöytiä, baaritiskejä, kaiteita, ovia ja muita kovia pintoja. Valokatalyysipinnoituksen jälkeenkin desinfiointirutiineista pidetään kiinni.

Pintojen jatkuva desinfiointia aukioloaikana kuuluu tehostettuihin hygieniakäytäntöihimme.

Nanopinnoitetut maksupäätteet

Vaikka moni asiakkaamme suosiikin kontaktittomia maksamisen muotoja, on maksupäätteen käsittely välillä välttämätöntä. Jo ennen kesäkuista uudelleen avaamistamme asennutimme jokaiseen maksupäätteeseemme Adworks Oy:n antibakteeriset kalvot, jotka hylkivät likaa ja estävät bakteerien, virusten ja monien taudinaiheuttajien kasvun.

Vaikuttavana yhdisteenä antibakteerikalvoissa toimivat hopeaionit, jotka vapautuvat kalvon pinnasta tunkeutuen bakteerien ja virusten kapselien ja soluseinien läpi tuhoten haitalliset ryökäleet 99,9% tehokkuudella. Lue lisää maksupäätepinnoituksistamme!

Mikrofonien desinfiointi UV-valolla

City-Karaokessa jokainen asiakkaamme saa kertakäyttösuojuksen mikrofoniin ja mikrofonit desinfioidaan UV-valolaitteella. Samaa bakteerit ja virukset tuhoavaa tekniikka käytetään esimerkiksi instrumenttien desinfiontiin hoitoalalla. Lue lisää UV-valodesinfioinnista ja muista City-Karaokessa käytössä olevista turvallisuustoimenpiteistä.

Tehokas ilmanvaihto takaa hyvän sisäilman

Tehokas ilmanvaihto on tärkeimpiä keinoja mahdollistaa hyvä sisäilman laatu. Hyvin toimiva ilmanvaihto on tärkeää mahdollisten sisäilmassa olevien epäpuhtauksien poistamisessa. Ilmanvaihdon tulee olla riittävää ja sen tulee toimia suunnitellusti. Moni baari sijaitsee vanhassa, matalassa kiinteistössä, joissa ilmanvaihto on pahimmillaan aivan Aatamin aikaista. 

Turvaväleistä muistutellaan monella tavalla.

Turun Centrumin kiinteistön peruskorjauksen 2010-2011 yhteydessä myös yökerhojemme ilmastointijärjestelmä uudistettiin kokonaisuudessaan. Yökerhojemme koneellinen ilmanvaihto ei kierrätä ilmaa, sisään tulee vain puhdasta ilmaa. Ilmastointijärjestelmä myös mittaa ilman hiilidioksidimäärää ja reagoi lisäämällä ilman määrää pitoisuuksien kohotessa. Yhdistettynä avariin tiloihin ja korkeisiin huonekorkeuksiin tiloissamme tämä teknisesti erittäin kehittynyt ilmastointi on erinomainen asia. 

Aiemmin mainitun peruskorjauksen yhteydessä Turun Centrumin kiinteistölle myönnettiin Turun ensimmäinen rakennusvaiheen kultatason LEED sertifikaatti, jonka yksi osa-alue liittyy terveelliseen sisäympäristöön rakennuksen käyttäjien näkökulmasta. LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on kiinteistöjen ympäristöluokitusjärjestelmä, jonka avulla kiinteistöjen rakentamisen ja käytön aikaista ympäristökuormitusta pyritään vähentämään.