s

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat an.

Turun Tähti 2023 on Duo Baer!.

Turun Tähti 2023 on Duo Baer!

Turun Tähti 2023 on Duo Baer! Kymmenestä huikeasta finalistinumerosta tuomaristovalinnalla voiton nappasi akrobaattipari, joka on myös aviopari. Rhea ja Totti Baer tekivät tuomaristoon vaikutuksen tarinallisella, intensiivisellä ja viihdyttävällä numerollaan perjantaina 24.3.2023 Night Club Marilynissä järjestetyssä finaalissa. Pääpalkinto on 2500 € kannustestipendi oman artistiuden kehittämiseksi.

Palkinto mahdollistaa vaikkapa opintomatkan ulkomaille ja Duo Baerin suunnitelmissa onkin mm. suunnata Saksaan tutustumaan paikalliseen varieteekulttuuriin. Pääpalkinnon lisäksi Turun Tähti 2023 -kilpailussa palkittiin median suosikki sekä yleisön suosikki. Median edustajat palkitsivat tanssiryhmä Flama Crew’n matkailuteemaisen, vauhdikkaan ja näyttävän numeron. Yleisön suosikiksi nousi Bboy Kalaco, jonka breakdancenumero oli urbaania liikettä parhaimmillaan. Korkeatasoisessa kilpailussa lajikirjo oli hengästyttävä ja osaaminen sekä intohimo omaan lajiin näkyivät jokaisesta esityksestä.

Turun Tähti ei ole koskaan vain kilpailu

Turun Tähti 2023 oli järjestyksessään 15. ei vielä päätyökseen esiintyvien, täysi-ikäisien artistien lavaviihdekilpailu. Suomen vanhin kisa oli olemassa jo kauan ennen kansainvälisiä tv-formaatteja. Ensi kertaa kykykilpailu järjestettiin 1999, voiton vei tuolloin vatsastapuhuja Krista Niskanen. Vuosien varrella Turun Tähti -voittajaksi on noustu mm. taikuudella, tanssilla, akrobatialla ja jopa taistelulajeilla. Voittajissa on ollut sooloesiintyjiä, duoja sekä esiintyjäryhmiä.

Turun Tähti -kilpailu on aina ollut muutakin kuin kilpailu. Kilpailuelementin lisäksi tapahtuma tarjoaa jokaiselle artistille erilaisia työkaluja ja kokemuksia: tärkeää harjoitusta yleisön edessä esiintymisestä, ramppikuumeeseen totuttelua, mahdollisuuden verkostoitua ja tuoda omaa nimeään esiin sekä esimerkiksi harjoitusta esityksen mukauttamisesta esiintymistilan mukaan. Kilpailuun osallistumisen kynnys on tehty matalaksi: Turun Tähti on osallistujille maksuton eikä se velvoita kilpailijoita mihinkään.

Ammattituomaristossa voittajan valitsivat tälläkin kertaa median ja viihteen ammattilaiset, mukana oli myös Marko Vainio eli Divet, joka nousi yleisön eteen ensimmäisen kerran Turun Tähti -kilpailussa 2002. Tuolloin hän sijoittui voittokolmikkoon ja seuraavana vuonna voitti Turun Tähti -kilpailun. Ympäri Suomea ja myös ulkomailla esiintyvä impersonator on edelleen vilpittömän onnellinen siitä, että uskaltautui Turun Tähti -kilpailuun. Pari vuotta voittonsa jälkeen hän pystyi jättämään muut työt ja keskittymään esiintyvän artistin uraan täysipäiväisesti.

Turun Tähti -kilpailu järjestetään seuraavaksi keväällä 2025, joten nyt on hyvä hetki aloittaa pohtimaan, millaisella numerolla voitto voisi tuolloin irrota.