Valokatalyysipinnoite ahkeroi Lygasissa
Casino Night Club Vegasin ja Night Club Marilynin tiloissa pyörii suojahaalariin ja -maskiin verhoutunut hahmo, joka ruiskuttaa mukanaan kulkevasta säiliöstä jotakin yökerhotiloihin. Mitä ihmettä Lygasissa oikein tapahtuu? Ensimmäisenä mieleen tulee Ghost Busters, mutta siitä tuskin on kyse. No ei: haalarityyppi Lygasissa on Nanoksi Oy:n pinnoiteasentaja, hänen jälkeensä valokatalyysipinnoite ahkeroi Lygasissa ympäri vuorokauden.
Infektioita vastaan nanoteknologialla
Suomalaisen Nanoksi Oy:n kehittämä, näkymätön valokatalyysipinnoite tappaa virukset, bakteerit ja muut mikrobit. Valokatalyysipinnoitteen asentaja käsittelee kaikki asiakastilojemme kovat pinnat: pöydät, baaritiskit, ovenkahvat, kaiteet, tasot ja niin edelleen. Myös kaikki maksupäätteet ja mikrofonit käsitellään pinnoitteella tänään tiistaina 6.10.2020 ja tilamme ovat entistäkin hygienisemmat ja turvallisemmat, kun avaamme seuraavaksi ovet keskiviikkoiltana 20.00. Olemme ensimmäinen yökerhomaailma, johon Nanoksi asennetaan.
Pinnoitteelle löytyy lukemattomia käyttökohteita, sillä kaikki me koskettelemme päivittäin mitä moninaisimpia pintoja ja esimerkiksi monet hengitystieinfektiot saavat alkunsa pintojen mikrobeista.
Nanoksi kertoo THL:n tilastoista mielenkiintoista faktaa: Suomenkin kokoisessa maassa jopa 100 000 kansalaista sairastaa vuoden aikana jonkin infektion ja näistä noin 30 000 aiheuttaa influenssa A tai B. Nämä luvut eivät pidä sisällään koronavirusinfektioita.
Vaativiin sairaala- laboratorio- ja hoitolaitosoloihin alkuaan suunniteltu Nanoksi on otettu käyttöön myös mm. erilaisissa huvipuistoissa, festivaaleilla ja lentokentillä. Nanoksi on tervetullut lisä Lygasin terveyttä ja turvallisuutta lisäävien toimenpiteiden valikoimaan. Emme siis tingi olemassa olevista, monipuolisista hygieniakäytännöistämme tai luovu jo käytössä olevista, innovatiivisista ratkaisuista.
Näkymätön Nanoksi reagoi valoon
Nanopinnoite desinfioi itsensä, kun siihen kohdistuu valoa. Ilmiötä sanotaan valokatalyysiksi, sen aikana syntyvät happiradikaalit tuhoavat mikrobit. Nanoksin ei näy, haise eikä tunnu, se on myrkytön sankari ja ahkeroi näkymättömänä uupumatta valon kanssa. Mutta voiko näkymätön pinnoite oikeasti toimia, vai onko tässä nyt Keisarin Uudet Vaatteet – tyyppinen tilanne?
Nanoksin toimivuus on todistettu tieteellisesti. Tampereen yliopiston tutkimus on vahvistanut, että Nanoksin pinnoitteet toimivat. Laaduntarkastusyhtiö SGS Groupin selvitys puolestaan osoitti, että Nanoksin käyttämä katalyysimateriaali tuhosi normaalissa huonevalossa 98 prosenttia influenssaviruksista kahdessa tunnissa.
Tällä videolla Nanoksin pinnoitekehityksestä vastaava materiaalitieteiden tutkija Pasi Keinänen kertoo miten valokatalyysipinnoitus toimii ja miksi se on paras tapa pitää pinnat puhtaina. Kuulet myös, miten hoivakodin norovirustartunnat saatiin valokatalyysipinnoitteen ansiosta loppumaan.